Prea mici pentru o dorință de neretrogradare atât de mare. [Săgeata Năvodari – CFR Cluj 2-1]


Campionatul României se antrenează deja pentru play-out-ul viitorului, programând în ultima etapă a sezonului actual patru meciuri criminale, dătătoare de palpitații, la finalul cărora unii vor bolunzi de fericire, iar alții vor bolunzi din contră. CFR este unul dintre sparring partnerii care vor arbitra lupta acerbă pentru evitarea retrogradării, crema cremei Ligii întâi.

Săgeata Năvodari are o sarcină grea. Acum, în ceasul 24 din luna a 9-a a sarcinii, greutățile și greața nu-i vor veni de la Cluj (echipa noastră îndeplinindu-și deja toate obiectivele și subiectivele), ci de la adversarii de pe alte terenuri, aflați în aceeași categorie de budă. Deocamdată, la Constanța, jucătorii de la Săgeata vor trebui să asude din răsputeri pe „Primăria Năvodari” de pe pieptul tricourilor pentru a obține un rezultat favorabil. Sau poate nu.

Minutul 5 aduce primul gol dedicat Serbiei. Portarul nostru de 3,5 milioane are o respingere a mingii de cca. 300 euro aduși de acasă, iar săgețile cu pană aflate pe fază reușesc să-i introducă mingea în poartă: 1-0.

Aș exagera dacă aș spune că tribunele de la malul Mării Negre au erupt într-o mare fericire, pentru că cineva mi-ar putea da peste ochi cu imaginea următoare:

Da, așa arată pasiunea pentru evitarea retrogradării în campionatul de fotbal al României, anul de grație 2014. Și ca să nu credeți că stadionul Farului e un cuibușor de pasiuni fotbalistice izolat, dau pe alt meci, la Chiajna, de unde vă ofer retinei alt cuibușor de pasiuni fotbalistice. Iată asistența cu sufletul la gură de la meciul crucial Viitorul Hagi – Ceahlăul:

De remarcat profesionalismul stewarzilor, care nu-și mută pentru o secundă privirea de pe scaunele de culoare galbenă și scările de culoare verde!

OK, ne-am lămurit cu echipele de buzunar (care n-au împreună atâtea victorii în campionat câte trofee de campioană are Steaua la stână), hai să dăm pe Gaz Metan – FC Brașov, să vedem cum suferă ardelenii în lupta pentru evitarea retrogradării:

Altă viață! Tribune ticsite cu medieșeni care vor să scape de retrogradare. Și atmosfera este cu totul alta. Se aud scandări după scandări. Nu foarte clare, ce-i drept. La un moment dat mi se pare că se strigă „Pastă de dinți! Orez! Pastă de dinți! Orez!”. Nu bag mâna în foc pentru urechile mele. Scandările astea prea au iz de campanie electorală.

Tot ascuțindu-mi urechile, aud cum comentatorul anunță cu bucurie majorarea scorului pe Litoral: Săgeata – CFR 2-0. Nu-i stres. Banii din televizări vin la club și la 0-2 în minutul 30, și dacă transmisia e alternativă. O să aflăm mâine dacă banii vin la club degeaba sau cu folos. Aveți răbdare!

Între timp, vine pauza și echipele intră la vestiare, epuizate. Sau nu.

Pentru CFR intră la vestiare următorii: Felgueiras – Thiago Lopes, Maftei, Rada, Camora – Djokovic, Muniru – Deac, Batin (intrat în min.29 în locul lui Negruț), Florin Costea – Tade, adică exact 11-le care s-a întâlnit întâmplător cu plătitorul salariilor pe aeroportul internațional din Cluj-Napoca.

După pauza în care Miriuță a fost un sfetnic bun, echipa noastră iese mult mai hotărâtă pe gazon și marchează prin Deac în minutul 57: 2-1!

Din păcate, dintr-un salariu de 7000 euro la instalare nu poți cere niciunui antrenor român să câștige patru meciuri la rând. Iar Miriuță e antrenor român, chiar dacă a jucat fotbal pentru o echipă națională ungurească din Ungaria. În seara asta săgețile au fost mai bine țintite, iar lupta lor pierdută din start pentru evitarea retrogradării mult mai eroică. Pentru aflarea tuturor retrogradatelor, nu uitați să vă consultați medicul sau clasamentul.

Am uitat să precizez că la CFR au intrat după pauză unii dintre jucătorii de pe banca de rezerve, iar înainte de meci au ieșit din lot prin vama Nădlac alți jucători, titulari de nădejde sau mari speranțe în trecut, pe care nu-i mai amintesc aici, dar pe care nu-i voi uita, mai ales pe Piccolo.

Și am încălecat pe o șa și v-am spus povestea de toată jena a sezonului 2013-2014, cel mai nesărat și nepiperat de la revenirea CFR-ului în prima ligă (după umila mea părere). Nu-i bai, se anunță cu mare tam-tam revoluția fotbalului românesc: 14 echipe în Liga 1, cu sistem play-off (o echipă, Steaua) și play-out (13 echipe). Succes fotbalului românesc!

Până la revoluția și succesul fotbalului românesc, nu ratați conferința de presă de mâine, cu AP, ȘG și IM, pentru că nici nu știți ce pierdeți! Sau nu.

103 comentarii

  1. Mda… „Rejele” este „Reje”… A reușit să se salveze și a doua oară… „la limită”… deoarece prietenii știu de ce. Nu vreau să îmi imaginez cum ar fi arătat campionatul în momentul de față dacă ar fi ieșit Gică Popescu și rejele câștigători la FRF… A da, abia aștept să savurez advertorialul/interviul savuros al Rejelui după meci…

    Apreciază

    • Mda, rejele e reje, victor viorel va fi presedinte, jiji va iesi din parnaie si va fi un sfant, din pacate asta ne e viitorul. Si-atunci sa nu-ti vina sa pleci naibii din tara?
      Mai era CFR-ul care ne impingea inainte, ne mai dadea un imbold sa ne uitam la un meci, sa mai deschidem o sticla de vin seara. Vedem maine daca vom continuua in europa sau altundeva.
      Sa speram ca viitoru nu e asa sumbru si ca vom mai apuca mult timp de acum inainte sa spunem aici pe site:
      Hai CFR!

      Apreciază

  2. Lamuriti-ma si pe mine cu ceva. Ca nimeni nu aminteste treaba asta: daca Rapidul termina pe loc de promovare si nu primeste licenta nici la TAS, eu zic ca Timisoara nu retrogradeaza. Nu-i asa?

    Apreciază

    • Nu-i asa. Daca o echipa din Liga 1 nu primeste licenta, locul ei e luat de prima echipa retrogradata. Daca o echipa care promoveaza din Liga a 2-a nu primeste licenta pentru Liga 1, locul ei e luat de echipa de pe locul 3 din seria respectiva (daca are licenta). Daca nici echipa de pe locul 3 nu are licenta, merge echipa de locul 4. Si tot asa… teoretic se poate ajunge in situatia in care promoveaza o echipa de mijlocul clasamentului din Liga a 2-a

      Apreciază

        • Daca din seria respectiva doar Iasi si Clinceni au licenta, atunci Iasi si Cline ppromoveaza indiferent de locul ocupat in playoff. Oricum, ideea e ca o echipa retrogradata din Liga 1, poate lua DOAR locul unei echipe din Liga 1 care nu primeste licenta. Locul unei echipe care promoveaza sportiv din Liga a 2-a, dar nu primeste licenta, poate sa fie luat DOAR de o alta echipa din Liga a 2-a.

          Apreciază

  3. Bravo băieţi! N-am câştigat, din păcate. Dar i-am, retrogradat, totuşi, pe Săgeata. Brum-brum. Păcat că nemţenii n-au reuşit la fel cu Viitorul. Meritau cu prisosinţă. Dar asta e viaţa. Vă mulţumim, oameni buni, vă dorim „succesuri”” pe viitor. Pentru că vreau să fiu mândru de fiecare din voi. Şi cred că, chiar voi fi. Hai băieţii, haide CFR!!!

    Apreciază

  4. Un meci de căcare pe care, pe care am avut șansa să-l ratez aproape în totalitate. Dar n-ar fi de reproșat nimic, nimanui. E o noapte adâncă acum și toți cei care au fost pe stadionul Farul (care mai rămâne un an în bezna uitării) dorm liniștiți. AP și-a dactilografiat discursul pentru conferința de presă, dar câteva citate îi bântuie somnul. „Au fost zece ani frumoși, poate cei mai frumoși din viața mea, dar a sosit momentul să mă retrag. Starea lucrurilor de azi nu-mi permit să mă mai ocup așa cum aș vrea de clubul pe care îl iubesc și de care voi fi alături sufletește și de acum încolo. Vreau să le mulțumesc tuturor jucătorilor și antrenorilor cu care am lucrat, pentru că m-au ajutat să-mi împlinesc visul, CFR în Liga Campionilor. Grupul Energobit va prelua administrarea clubului, IM va rămâne președinte și le doresc succes în reconstrucția echipei. Să ne vedem cu bine în câțiva ani la sărbătoarea unui nou titlu. Decât o bucată mare de tort alterat, mai bine o bere!”

    Apreciază

  5. un sfarsit de drum este si inceputul altui drum sa vedem ce v-a fi azi la conferinta si pe ce linie v-a porni trenul nostru cu fochist la locomotiva si cati ,,carbuni” vor fi in tender atunci vom putea sa facem planuri de viitor pana atunci sa auzim numai de bine

    Apreciază

  6. @CANETO (sau oricare altul): N-am reuşit să văd meciul (din fericire…), aşa că am prins doar cei 14 jucători care au jucat (11+3). V-aş ruga să postaţi aici minutele în care s-au făcut schimbările (şi cine pe cine a înlocuit), respectiv situaţia cartonaşelor (cine a primit, în ce minut şi „culoarea”). Thanks! HAI CFR!!!

    Apreciază

  7. Bravo, băieții, după ce s-au făcut de cacao în mai tot sezonul, și-au pierdut și ultima fărâmă de onoare, și cu asta și eu iluzia că CFR e un club ”altfel”. Pe dracu, sunt niște blatiști ordinari, au stat capră exact ca piguinii din vale. Cu zicea, mai demult Alex: ”și amu plecați!” Pentru cei care rămân, multă baftă în lupta pentru evitarea retrogradării din sezonul următor, nu va fi ușor. Europa League, ce glumă proastă.

    Apreciază

  8. La cata rusine am suportat pana acum si la cat am patimit, ce mai conteaza inca o umilinta(!);si cand ma gandesc ca ar putea fi doar preambulul unui inceput de sezon chinuitor, cu 6 retrogradate(!); doar 5 posturi n-au fost „acoperite” de titulari(varf, mijlocas defensiv, fundasii centrali si cel din dreapta) si s-a „rupt” tot „angrenajul” si asa foarte subred, scapad doar cu 1-2, in fata unei retrogradate(!); dar la anul, vom „rupe gura targului” cu un singur titular(Monroy) si 10 „no name”( juniori, din ligile inferioare, liberi de contract,etc!); tare mie sa nu ramanem „ciuca batailor”(!); Hai CFR!

    Apreciază

    • Mijlocas defensiv, in locul lui Muniru. Greu (spre imposibil) de a formula o parere, jocul intregii echipe a fost incalcit, terenul de la Chiajna a parut parfum pe langa cel de la Constanta, din jumatatea aia de ora cat s-a aflat Veres pe teren, 20 de minute s-a transmis partida de la Chiajna.

      Apreciază

  9. Ups. Reclama la masina de spalat Whirlpool pe site-ul oficial? Din cate vad, brandul nu e trecut la sponsori sau parteneri…

    Apreciază

  10. Am vazut meciul pe bucatele, si mi-am dat seama ca multi au jucat la misto fara nici o tragere de inima, urat din partea lor.
    In alta dezordine de idei , is curios de e nu se mai pune la statie celelalte 2 imnuri ale echipei: link si asta : link . Cel putin „Acolo-n Gruia mi se pare un imn cu totul si totul special…”.

    Apreciază

  11. Pe scurt, cat a transmis Digi Sport 3 (ca s-au intrerupt la un moment dat sa dea conferinta de presa de la Dinamo), AP si-a cedat gratuit actiunile la club cu conditia ca noii actionari sa tina clubul in viata in urmatorii 10 ani, IM ramane presedinte, clubul are un grup de 29 actionari, nici unul majoritar, Energobitul este unul dintre actionari (probabil cu o parte mai mare decat altii), actionarii sunt dintr-o gama larga de domenii, pleaca 8 jucatori, vin altii (nu au dat nume), Felghe ramane deocamdata pana vine o oferta potrivita, cu Cadu va fi azi o discutie pentru a vedea daca mai continua, salariile jucatorilor sunt mai mici, media lor e pe la 8.000 euro/luna, dar nu e un plafon salarial fix, unii pot avea 10.000, altii 5.000, bugetul clubului este de 6-7 milioane pe an, datoriile sunt de 2 milioane, clubul va juca in turul 2 preliminar al Europa League si spera sa intre in grupe. Au mai pomenit de ceva investitori din zona araba, n-am inteles prea bine ce-i cu ei.

    Apreciază

    • le-a cesionat pe 10 ani. adica nu le-a vandut definitiv, tip de 10 ani aia pot hotari in consiliul de administratie pe baza procentului actiunilor respective, incaseaza dividentele, etc (daca vrei un fel de inchiriere cu pret 0)

      Apreciază

  12. IM: „Maah şi Gabionetta au plecat deja. Cu primul am reziliat contractul, iar Gabionetta era împrumutat. Chanturia pleacă la Verona, am semnat actul de transfer.

    Vom aduce jucători de afară şi vom promova români din propria pepinieră”.

    Apreciază

  13. A zis arpi ca el a cedat actiunile la nustiu ce srl-uri si ca mai sponsorizeaza energobitul ceva sa asigure supravietuirea echipei, nu a specificat in ce liga si ca o sa aduca ceva jucatori de afara si o sa promoveze jucatori din pepiniera proprie, o sa fie un buget mai redus fata de sezoanele trecute etc o declaratie prin care nu s a zis nimic nou iar viitorul e tot incert

    Apreciază

    • Cum nu a specificat? „Nu ne retragem, nu intrăm în insolvenţă. Ba dimpotrivă, am venit cu un mesaj pozitiv. Vrem să ridicăm clubul la nivelul la care a fost. Sigur că nu ne mai permitem acelaşi buget ca în alţi ani. Va trebui să redimensionăm bugetul, dar fără să scădem performanţa. Vrem să aducem jucători buni”, a declarat preşedintele Iuliu Mureşan.

      Apreciază

      • Scadem bugetul dar nu si performanta. Asa ceva nu exista. Fara bani nu faci nimic in ziua de azi in niciun domeniu. Sa fim seriosi totusi. Auzi ca nu mai bagam bani dar vrem performanta.

        Apreciază

        • De foarte multe ori mi-am exprimat scepticismul fata de “proectul Negoita”. Nu poti face performanta fara bani si fara jucatori de valoare. Nu reducerea bugetului si bla-bla-ul cu promovarea tinerilor trebuie sa ne ramana in minte dupa aceasta conferinta, ci chestia ailalta, ca nu se intra in insolventa, nu se trage oblonul si ca se merge inainte. Aia cu bugetul e pisat, poti declara si 100 de milioane daca nu strangi efectiv nici 3. Anul trecut am declarat 9 si s-a ajuns ca Muresan sa spuna ca daca ar avea 100.000 in cont … Din cauza bugetului nu-si au rostul speculatiile acum, sa vedem ce lot va fi alcatuit, apoi mai putem vorbi.

          Apreciază

  14. Calculele României pentru sezonul ce urmează în cupele europene se schimbă. CFR Cluj are un coeficient foarte bun dobândit din participările în cupele europene, iar asta o face favorită la calificarea în grupele competiţiei.

    Cu un coeficient de 25.451, fosta campioană a României va fi cap de serie inclusiv în play-off, lucru care o va scuti de adversari precum Lyon, PSV, Hull sau Mainz. Practic, acum România are mai multe şanse să aibă cel puţin două reprezentante în fazele superioare. Dinamo era în urna capilor de serie doar până în turul III, coeficientul său fiind de 13.451. link

    Apreciază

  15. Vad ce pesimismul domneste pe Tribuna in continuare, in ciuda unei conferinte de presa destul de incurajatoare. Eu cred ca am depasit primul moment critic din urmatoarele 12 luni, adica se vor plati datoriile, nu vom intra in insolventa si avem actinoari ALTII in afara de Paskany care (in mod clar) s-a saturat de CFR. SIngura problema cu noua structura a actionariatului tine de componenta acestuia, adica, cine sunt cele 29 de firme? Sunt firme detinute de Paskany, Muresan si Gadola? Atunci e de rau! Sunt firme detinute de varii oameni de afaceri din Romania si din strainatate? Atunci e FOARTE bine. Eu zic ca daca scapam de retrogradare in sezonul care urmeaza vom avea enorm de castigat de pe urma actionariatului nostru odata ce economia isi va reveni!

    Apreciază

  16. Problema este ca nu mai castiga licitatiile publice de la primarie pentru lucrarile din oras, si de aia a dat si chist, a muscat pe cine nu trebuia chelbosu’,de unde bani.
    O conferinta la fel de pompoasa precum cele a lui Negoita, care incearca sa convinga suporterii ca insolventa nu este un bau bau, si ca vor renaste din cenusa proprie peste vreo 10 ani.

    Apreciază

    • Din cunoştinţele mele limitate, chisturile nu sunt transmisibile, astfel că n-avea cum să dea Arpi chist. Totuşi, cui i-a dat chistul?

      Apreciază

      • Nu stiu de unde ati scos voi asta cum ca eu as fi U-ist.
        Daca nu-mi place ce se intampla la CFR inseamna ca trebuie sa fiu U-ist?
        Sincer nu pot spune ca sunt fanul unei echipe anume.
        Am simpatizat pentru o perioada strategia si profesionalismul aplicat de AP la CFR, parea ceva nou, bun si sanatos in fotbalul Romanesc, imi facusem si abonament desi nu puteam ajunge intotdeauna la stadion, imi placea ideea, imi placea aerul curat respirat pe acel stadion.
        Asta pana cand intr-o buna zi am realizat ca e ceva putred la mijloc,ca era prea frumos sa fie adevarat.
        Pacat ca nu ati realizat si voi acest lucru, desi majoritatea sunteti oameni in toata firea, ati preferat sa va mintiti in continuare, cum ca toate sunt bune si frumoase, next level, anii pari si impari, si cand colo, omul asta era pus doar pe capatuiala ca si restul cloacei din fotbalul Romanesc.

        Apreciază

        • Botizane, dl. Paszkany a cumpărat clubul în 2001. A pornit cu echipa din liga a 3-a, ajungând în 4-5 ani în prima divizie. Dacă socotesc bine, e patronul clubului de 14 ani și în acest timp a investit zeci de milioane – să nu uităm nici de modernizarea stadionului, la standarde europene. E adevărat totuși că în acest campionat a retras mult mai mulți bani decât a investit, dar asta e dreptul dumnealui. Cred că problema majoră din acest campionat a fost lipsa comunicării, înspre suporteri și chiar și înspre președintele clubului..

          Apreciază

          • Mda, mai pe scurt am fost sedusi si abandonati, sau ceva de genul.
            Precum pitipoancele duse la distractie in Dubai ( nicio aluzie!) pentru un weekend dupa care se intorc in satul natal Bolintin din Deal.
            O perioada multi se vor hrani din amintiri, ce viteji eram noi o odata!
            Altii vor povesti nepotilor, draga nepoate, prin balariile astea au calcat o data Roma si Manchester!

            Apreciază

            • Bun si uistii ce vor povesti nepotilor? In sezonul 2013 le-am spart buzile franarilor, dupa o victorie istorica 🙂 Numa un pic daca esti provocat, iti dai arama pe fata.

              Apreciază

        • Capatuiala sau nu, pe gazonul din Gruia au calcat formatii ca MU, BM, Roma, Milan sau Galata. Adica toata elita fotbalului european. Si CFR-ul nu s-a facut de ras, ca multe alte echipe romanesti. Pentru majoritatea romanilor, ar fi fost mai bine ca CFR sa fi ramas la locul ei, adica in liga3 sau in anii pari, liga2, asa-i Botizane? Iar anii in Liga1 sa fi fost premiul pentru buna purtare. Poate pentru mentalitatea asta esti perceput pe aici ca fiind U-ist. Da, pt. CFR s-a terminat deceniul de aur si intra inapoi in obscuritate, poate pt. totdeauna, cine stie… Sunt perfect constient de asta. Dar a lasat ceva in urma ei. Ceva ce un fan adevarat nu uita in veci. Nu te opreste nimeni sa te faci stelist, uist sau ce vrei tu. Numa lasa-ne pe noi in pace cu mesajele tale duale. Capito?

          Apreciază

        • Pai in primul rand ma gandesc ca nu au putere financiara noii actionari, de aia is asa de multi. Apoi ca vor fi certuri in AGA. Nu prea le am cu economia, nu inteleg de ce Arpi si-a impartit pachetul de actiuni in atat de multe parti…

          Apreciază

          • Unu.. Arpi a spus ca nu va mai fi actionar „persoana fizica”.. asta nu inseamna ca nu poate ramine prin unele din cele 29 de firme. Doi, nu stim daca cele 29 de firme nu investesc „in concert”, adica toate impreuna au actiunile printr-o firma tampon. Ma indoiesc ca au stat atitea luni sa gasesca multi investiroi mici independenti, mai degraba cred ca sunt 29 de entitati legale care au un scop. CFR fiind si societate pe actiunu, astia 29 ar avea fiecare si indirect sub 3% ceea ce normal i-ar proteja de a-si dezvalui intentiile.

            Apreciază

    • Intr-un an impar am avut si meciuri de genul asta: link , plus meciul nebun cu Sparta Praga, cand am revenit de la 0-2, am egalat cu 2 oameni mai putin in teren , am fortat victoria dar am primit gol la ultima faza.

      Apreciază

    • Cam asta am observat si eu , plus nasturii 2 nasturi descheiati la camasa. I Muresan zici ca venea de la coasa, cam penibila imaginea.

      Apreciază

  17. Nu știu de ce, dar pozele mi-au adus aminte de gluma cu doctorul veterinar care insemina artificial o vaca. La terminarea operațiunii, omul își strânge instrumentele și se pregătește să plece. La care vaca: „măcar un sărut, iubitule…”

    Apreciază

  18. Paszkany ne-a dat cu „flit”, de aproape 2 ani, de cand a inceput sa-si vanda proprietatile, si bunurile vandabile care-l mai tineau legat de Cluj-N.; dupa care a trecut la „afacerea-club-CFR”, si-a luat banii proveniti din Cupele Europene si din vanzarea jucatorilor si ne-a transmis un bye-bye(„bai-bai”) din Dubai!; azi doar s-a parafat „agonia”; singurul lucru care-l mai „leaga”(intereseaza) de CFR este stadionul(!) Nu spun ca este un lucru rau sau bun, eu, doar constat.Cu un asemenea buget, mai ales ca avem si cheltuieli suplimentare(fara sa castigam mare lucru) jucand in E.L., va trebui sa ne bucuram daca nu vom retrograda(!)

    Apreciază

      • Esti chiar simpatic, crezi ca ajungi in grupele EL cu jucatori de mana a doua si juniori de pe la club. E greu sa treci si de primul meci din preliminarii nu mai vorbesc de play off unde intalnesti echipe adevarate

        Apreciază

        • Cine a zis ca vor fi doar juniori? Ai vreo dovada? Eu vad ca si in iarna cind lumea striga ca CFRul dispare ai nostri faceau combinatii cu jucatori gen Chanturia. Tu crezi ca oamenii aia ieseau azi in fata daca in urmatoarele 2-3 luni ar juca doar cu juniorii? Nu sunt nici prosti iar ego au cit incape si au si de ce.

          Apreciază

        • Si eu is criticac, dar lotul CFR-ului de acum e peste lotul celor de la hei hei pandurii.., iar aia nici macar nu am fost cap de serie.

          Apreciază

  19. Te trezesti asa peste noapte pe la mijlocul clasamentului dupa un sezon ratat , hopa jucam in europa, sa facem o conferinta, asa cu heirupul aduci nistejucatori de doamne ajuta care nici nu se cunosc intre ei si gata atacam europa. E chiar penibil sa speri la ceva. Eu sunt mai mult ca sigur ca ne oprim in preliminarii. Nu poti pacalii fotbalul in halul asta.

    Apreciază

      • O fi locul 6 intr un campionat slab in care 2 echipe au retrogradat cu 38 de puncte si pana acum 2 sapt nici locul 8 nu era sigur ca a scapat de retrogradare

        Apreciază

    • Tu parca iti defulezi niste frustrari, asa deodata. Ca nu prea te-am vazut pe aici. Si daca lucurile nu mai sunt albe ca acum 3-4 ani ci poate gri deschis, tu tii neaparat sa le vezi in antracit.

      Apreciază

  20. parerea mea este ca s-a incheiat un ciclu la CFR sa nu uitam de unde a pornit acesasta echipa si unde a ajuns.vad ca o mare parte da in dl.Arpi dar sa nu uitam ca a fost un finantator care nu a imprumutat clubul cum fac multi din finantatorii din liga 1.a avut un discurs civilizat si nu s-a bagat in mizeria declaratiilor din liga 1 a investit la acest club mai mult decat a scos acum cand se pare ca nu mai are suficiente resurse pentru a mai finanta echipa ca inainte.singurul lucru care cred ca i se poate reprosa e faptul ca la nivelul de comunicare cu suporterii a ramas dator.acum urmeaza sa vedem cati sunt cei care vor ramane langa echipa,mai precis cate abonamente se vor vinde pentru sezonul urmator si atunci vom vedea ce v-a mai urma.d.pd.v al suporterului obisnuit cu performanta este un regres dar toata romania este in regres asa ca sa ii multumim domnului Pazkany pentru ceea ce a facut pentru club si sa ii uram succes in afaceri deoarece daca are succes in afaceri poate o parte din bani var fi redirectionati spre club si v-a rasari soarele din nou pe ulita noastra.

    Apreciază

  21. Nu avem alceva de facut decat sa-i multumum lui Arpi pt ce facut si sa speram intr-o echipa tanara cu ambitie pt sezonul viitor! HAI CFR!

    Apreciază

  22. De acord, anonimul 1965,cu aprecierile pozitive la adresa lui A.P., dar numai daca „stergem”ultimii 2 ani, cand am fost persiflati, umiliti, uneori mintiti(jucatorii, staful tehnic, suporterii), neexistand un dialog social, fara transparenta si cel mai dureros, fara performante, cu „palmarea” si redirectionare banilor numai in contul propriu, vanzandu-ne doar iluzii desarte, servite ca pt. „prostime”(!); cineva care s-a ocupat de formarea unei echipe( din orice sport cu mingea), le va rade sarcastic, in nas, naivilor care viseaza ca se poate performa cu jucatori de valori indoielnice, adunati”la apelul de seara!( scuze, deformatie profesionala!); daca se va intampla acest lucru inseamna ca avem in ograda un super antrenor si un campionat sub 2 lei!; bine macar ca de azi, stim,oarecum, ce „viitor luminos”ne asteapta(!). Hai CFR!

    Apreciază

  23. Imi pare rau baieti dar mie nu imi pare rau de AP ! Duca-se sanatos din partea mea si sa mai aud de el cand va auzi si el de mine ! De ce? Fiindca desi apreciez faptul ca azi intr-un final a dat cartile pe fata mie personal mi-a confirmat faptul ca el nu pune ca mine si ca alti suporteri ceferisti suflet la propriu in CFR ci ca el a privit din totdeauna acest club ca si o oportunitate de a-si face bani si imagine…Deci ma repet ! Duca-se sanatos fara a ii multumi defel fiindca una peste alta el cu banii noi cu nervii…Cat despre restul conferintei de presa de azi nu stiu,nu ma pronunt important e ca mergem inainte,important e cel putin un an de acum incolo respiram…Ce va fi mai departe ? vom vedea ! insa sper din tot sufletul ca in ciuda declaratiilor ca altcineva din cadrul clubului sa se ocupe de viitoarele achizitii… nu RZ in nici un caz IM …Participarea in EL ? Nu stiu, dar nu cred in miracole asa cum nu cred nici in moaste si poate ar fi fost mai bine fara…ca Miri sa poata cristaliza un lot,o echipa, odata cu plecarile celor aflati la sfarsit de contract…Apropo de acestia dintre toti cel mai dor imi va fi de Maftei si de Picolo,un pic poate si de Rui Pedro si poate ca odata intr-o buna zi conducerea clubului va invata sa ii respecte asa cum se cuvine pe cei care si-au dat sufletul in teren …

    Apreciază

    • Nu uita ca Arpi inainte de toate e un business man , so ca la orice business man conteaza castigu. Nu poti avea suflet in business. Ne-a scos in lume si pt asta merita toate aprecierile. Era mai bine sa mergi in Gruia sa o vezi pe Sticla Turda sau Minerul Iara sau pe Roma , Bayern, Chelsea etc? Era mai bun un stadion ruginit sau unul modern de EL? Sa fim oameni cu obraz si sa ii acordam toate meritele. P.S. Nimeni nu e perfect…

      Apreciază

      • Imi pare rau insa eu nu cred in afaceri facute doar cu creierul …si pana la urma ma bucur ca si-a dat arama pe fata in ciuda tuturor celor care incercau sa imi spuna ca AP e si cu sufletul alaturi de CFR…Cat despre ce preferam? Hai sa fim seriosi …asta nu e o intrebare serioasa insa sa nu uitam ca am fost la un fir de Funar ca toate astea sa nu existe…

        Apreciază

        • Pentru mine e de ajuns sa fie un investitor cu BANII la club nu cu sufletul. Cu sufletul suntem noi suporterii.Bineinteles daca se poate si cu banii si cu sufletul. Dar e greu daca nu imposibil.Nu il contesta pe omu care ne-a adus atatea satisfactii.Fara el cum am mai spus jucam in B sau in C si ne uitam in sus la pinguini.

          Apreciază

        • Dane …. pai de ce nu tii tu clubul daca este mai important sa fii cu sufletul acolo decat cu banii :D. Pentru ca banii sunt ai naibii de importanti … poate ca nu e ok, ca nu e etic, ca blabla dar oricum ai face … banii bat dragostea :D. Crezi ca seicii aia de la MC sau de la Monaco erau fani innebuniti ai respectivelor echipe ? Nu, pur si simplu au gasit un mod sa spele bani gramada. Cam asa si cu al nostru viitor-ex patron. Pe noi ne-a facut fericiti el s-a ales cu ceva bani albi din zone gri, si cu satisfactia implinirii unui vis si probabil si satisfacerea unui ego …. Mie mi se pare ok :D.
          Singurul lucru care nu a fost ok a fost lipsa de transparenta, dar nu avea nici o datorie fata de noi asa ca asta era la latitudinea lui si din pacate a ales asa cum stim.

          Apreciază

          • Ok de de acord cu tine…pana la un punct, dupa aia intram in niste discutii filosofice de o sa ne doara pe amandoi mintea…O comunitate cum e de exemplu orasul Cluj-Napoca (!!!) ar tine zambind doua echipe ca CFR Cluj si Universitatea Cluj,fara seici ! fara finantatori de carton !…Eu la asta visez,ok poate visez la prostii,poate nu sunt suficient de conectat la realitate ! dar niciodata nu am sa identific(sorry) cu jegosii care au poluat la propriu fotbalul romanesc de 25 de ani incoace…Ok „al nostru” poate era „mai spalat,mai curatel” si a avut un altfel de discurs dar eu zic ca face parte din aceeiasi categorie….Intelegi unde bat? Pana nu ne trezim ca societate civila tot jocuri murdare vom face si noi…bine indirect… dar le vom face mizerabililor jocul…In fine asa cred io…Insa un spirit nu ai cum sa il tii cu toti banii din lume si ca exemplu am putea sa ne uitam la cei de la Dortmund insa acolo spre deosebire de romani si de francezi s-au mobilizat zeci de mii de fani (nemti) si la francezii dati de tine ca exemplu s-au miscat doar ceva bani in conturi…Aia joaca de zeci de ani finale de competitii noi povestim pe forumuri si bloguri….si pot continua daca vrei pana saptamana viitoare cu exemple…Dar nu ma pot abtine si nu am sa inchei daca nu amintesc de un exemplu pe care mi la dat saptamanile trecute Dinu …In Anglia liga IV au aia medie de spectatori 7000 de oameni…Noi cu toate tinichelele de abia am ajuns in acest sezon la 3000 si ceva….sesizezi unde bat? …Sau un alt exemplu… pe acest site,pe tribunaCFR sunt dupa unii 10-13 cititori dar dupa mine sunt cateva sute,articol de articol…cati credeti voi ca…chiar daca sunt la sute de km de Cluj isi vor face abonamente chiar daca nu vor fi prezenti meci de meci la stadion si in felul asta sa ajute in mod direct echipa ? …Cati?

            Apreciază

            • Am vazut la meciul cu pinguinii cati. Iar sezonul asta vor fi si mai putini. Dupa cum vad eu realitatea economica, romanul de rand e tot mai preocupat de pita de maine decat de abonamentul la stadion.

              Apreciază

    • S-ar putea sa ai surpriza ca AP sa fie oficial „prim suporter” sau ceva de genul asta si sa taie si sa spinzure „pe persoana juridica”. IM este omul lui AP si ramine pe pozitii, asta mieimi sugereaza ca vorba lui Caragiale, totul s-a modificat, dar nu s-a schimbat nimic.

      Apreciază

      • Cam aşa văd şi eu. Tot el va fi şef, chiar dacă unul în „exil”…:) Retragerea lui este una strategică, cred eu, pentru a evita incompatibilităţile cu drepturile TV. Apoi, colateral, retragerea lui rezolvă şi alte probleme de imagine: 1-demontarea percepţiei miticiste de „echipa ungurilor” (măcar partial), 2-stoparea criticilor (din ce în ce mai dese) venite fie din rândul suporterilor, fie din alte medii. HAI CFR!!!

        Apreciază

      • Pleacă doar în acte, și va rămâne Gadola (mă rog, Energobit) de fațadă. Altfel nu ar fi cedat majoritatea acțiunilor moca pe 10 ani, ci le ar fi vândut. E om de afaceri, nu samaritan. Momentan se pare că se mai strânge un pic cureaua și obiectivul va fi evitarea retrogradării, însă cine știe, conducerea în mod tradițional nu și-a divulgat niciodată intențiile în totalitate. Niciodată. Nu e nici nuntă, nici înmormântare. O să vedem mai încolo.

        Apreciază

  24. Dantesc.. ai atins un punct foarte important. In Romania lipseste spiritul comunitar, ala care te face sa te identifici cu echipa locala. Majoritatea, conform sondajelor „tin cu Steaua” pentru ca au crescut cu Steaua cistigind, urmati de Dinamo tot asa pentru ca alaturi de Steaua nimeni altcineva nu mai avea voie sa cistige. A mai existat un nucleu al Craoivei, tot pe baza performantei si pentru ca nu era o echipa de prostovani cu epoleti si caschete. Aici si managementul a fost mai mult decit defectuos in toti anii astia, la asta contribuind si meciurile „la liber”. Cu pay Tv insa pe termen lung s-ar putea schimba cite ceva.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.