Etapa a 34-a


Zi de meci, iar eu am fost foarte aproape să uit de avancronică! Îmi stă capul mai mult la ziua de mâine, la conferința de presă organizată de clubul CFR cu participarea excepțională a lui A.P. Ș.G. și I.M.. În plus, mintea mea efectuează pregătirea de primăvară neratată pentru volumul uriaş de muncă ce o aşteaptă la tag-urile „Bârfă Manager 2014 – ediţia de vară” şi „Breaking News”. Aşa că dau repede pe repede înainte, să putem bifa şi partida ce va trage oblonul peste ediţia impară 2013-2014 a campionatului Ligii 1 la fotbal.
Miercuri, 21 mai 2014, ora 21.00, Stadionul „Farul” Constanţa (intrarea gratis), transmisiune (alternativă cu Viitorul – Ceahlăul) TV Digisport3: meciul Săgeata Năvodari – CFR Cluj.
Pentru a se salva de la retrogradare, Săgeata are nevoie de Robin Hood și de victorie, dar şi aşa depinde de rezultatele altora. Sunt multe variante, nimic nu-i clar. În urma meciurilor directe are avantaj faţă de Viitorul, Gaz Metan şi, nu ştiu sigur, poate FC Braşov şi este în dezavantaj în urma meciurile disputate contra Timişoarei. La gazde, Navarro şi L.Munteanu sunt accidentaţi, iar Peteleu este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Echipa probabilă a Săgeții: Băican – V.Dinu, Fl.Popa, Cr.Munteanu, Lopez – S.Pană, Johnson – Achim, Vezan, Deletici – M.Roman. Antrenor: Cătălin Anghel. Rezerve: Leonida Panagopoulos, José Emilio Guerra, Alexandru Grigoraş, Alexandru Tudose, Sorin Chiţu, Valentin Bărbulescu, Muzac.
Şi pentru noi meciul are o miză uriaşă: de fix 100.000 euro. Atât e diferenţa la mălai din drepturile TV între locurile 5 şi 6. Degeaba au ajuns vasluienii ciuca bătăilor, iar noi harcsa victoriilor, dacă în ceasul 34 nu scoatem măcar un egal chinuit, n-avem cum le lua faţa moldovenilor, care au avantajul meciurilor directe. Vorbesc şi eu la modul teoretic, că practic mergem la Constanţa (de fapt am și ajuns deja) să batem clar, să obținem victoria cu numărul 4 la rând. Batem, batem, da’ cu cine? Nu cunosc în amănunțime nici măcar lotul care se va deplasa peste un an la Varşovia pentru a juca (și poate chiar a câștiga la penalty-uri) finala Europa League, de un’ să ştiu cu cine nu a vrut Pászkány să dea nasul și obrazul în aeroportul din Cluj, la îmbarcarea băieţilor în aeronava cu destinaţia Constanţa? Sunt lucruri cunoscute, Maah şi Gabionetta nu-s mai, Ammari este exclus, Chanturia este accidentat, Piccolo şi Rui Pedro au plecat în vacanţă mai repede, Monroy tot a reuşit, până la urmă, ca în ultimul meci să adune al 4-lea galben, Ogbu schiopăta serios în finalul aceluiaşi meci. Nu am aflat nici de ce a cerut schimbare Cadu. S-a accidentat, ori a vrut să-i dea ocazia lui Felgueiras să se despartă de suporteri în postura de căpitan, sau vrea să plece el şi a predat banderola noului căpitan din sezonul următor? Dacă-i valabilă prima variantă, cu accidentarea, mai pică unul. De V.Lajos am şi uitat că a fost vreodată în lot. Sper că dintre cei valizi, simţind apropierea vacanţei, niciunul nu s-a abătut de la programul de pregătire exemplară stabilit de Miriuţă pentru această săptămână de muncă voluntară. Să vedem dacă ne-au mai rămas jucători de o echipă… Așadar: Felgueiras – Tiago Lopes, Maftei, Rada, Camora – Muniru, Djokovic – Deac, Negruţ, Costea – Tadé. Rezerve: Amadio, Veres, Păun, Batin şi, probabil, 3 juniori din ăia 14 legitimaţi la repezeală înaintea meciului cu Braşovul. Eventual, poate intra și Miriuță pe final, să-i felicite pe elevii săi pentru victorie.
HAI CFR!!! Hai cu locul 5, că ar fi mai bun decât poziţiile pe care am terminat în alte ediţii impare, iar statistica ne arată că după un loc 5, în maxim doi ani urmează titlul. Să ne luăm rămas bun de la rarele momente plăcute şi să tragem cortina iute-iute peste acest campionat, în care mulți și-au băgat coada. Trecutul se termină în seara asta, viitorul începe mâine.

31 de comentarii

  1. Da, s-au confirmat bănuielile mele referitoare la Cadu şi Ogbu: “CFR Cluj a făcut deplasarea la Constanţa, pentru ultimul meci din actualul sezon, cu Săgeata Năvodari, fără patru titulari. Monroy e suspendat, Cadu, Piccolo şi Ogbu sunt accidentaţi.

    În locul lor, antrenorul clujenilor a luat în lot patru juniori. Ionuţ Ţârlea (19 ani), Veres Szilard (18 ani), Rareș Pintea (18 ani) şi Adrian Păun (18 ani).” link

    Apreciază

    • Ce cred eu: 1. Se anunta noul antrenor (sanse 35%), 2. Intrarea in insolventa 30%, 3. Conferinta legata de finalul sezonului si politica pt noul sezon (poate include 2 sau 3) 25%, 4. Stefan Gadola va fi seriful cel mare in locul lui Arpi (sanse 5%), 5. Anuntarea unui nou investitor puternic 3%, 6. Faptul ca refuzam locul de Europa League fara sa intram in insolventa 2%.

      Apreciază

      • 1. Nici într-un caz n-ar participa toţi cei trei. 2. L-ar trimite numai pe Mureşan sau ar da un comunicat de presă. 3. Nu ţin minte să fi făcut conferinţă de final de sezon nici când am luat titlu, nu cred să înceapă acum, după unul de uitat. 🙂 4-5. Dacă-i să aleg dintre cele 6 variante, aş miza pe una din cele două, cu amendamentul că AP, dacă are legătură cu societatea care s-a implicat în cumpărarea drepturilor tv, s-ar putea să iasă din acţionariat, la fel cum a procedat cu Look şi TLive, pentru a evita un eventual conflict de interes. 6. Nu ştiu dacă se poate, bănuiesc că ar avea urmări grave, ceva penalizări de la UEFA.

        Apreciază

        • Pana la urma a fost varianta 3 si putin din varianta 4(Arpi nu mai e mare serif), ma bucur ca s-a infirmat varianta 2 si 6.

          Apreciază

          • Da :), m-am bucurat cand IM a inceput conferinta cu urmatoarele: „Am venit cu un mesaj foarte clar, vrem să continuăm. Nu ne retragem şi nu intrăm în insolvenţă. Va fi un buget mic şi ne vom adapta la noile realități”.

            Apreciază

    • Arpi isi va lua ramas bun, o sa abureasca opinia publica cu schimbarea strategiei adica o sa promoveze multi juniori si mai aduce ceba de prin luga 2. Daca zice faliment direct e prea mare socul. A si o sa anunte faptul ca dosarul de insolventa e pregatit. Sa mi taspundeti la mesaj maine dupa 14 sa vedem care punct nu s a adeverit.

      Apreciază

  2. Daca ar fi sa-i reprosez ceva lui AP,este faptul ca nu a platit jucatorii inainte de meciul cu spargatorii de wc-Uri !! Astfel,ai nostril ar fi jucat pe bune cu ei,i-ar fi batut si acum ar fi fost in B si am fi scapat de ei!!! Din pacate,noi i-am salvat de la retrogradare!! RUSINE CONDUCERII SI RUSINE JUCATORILOR CARE AU EVOLUAT IN ACEL MECI !!! HAI CFR CLUJ,CAMPIOANA FOTBALULUI ROMANESC !!!

    Apreciază

  3. Tocmai a zis dinu gheorghe ca 2 echipe din primele 8 au dosarul pregatit pt insolventa si a specificat ca astra nu e printre ele. Situatia lui dinamo se stir mai raman 4 echipe petrolul cfr botosani si pandurii. Pe la botosani si petrolul nu stiu sa fie probleme deocamdata.

    Apreciază

  4. Anul viitor oricum vom retrograda impreuna cu pinguinii cot la cot. Juniorii astia sunt simpatici dar nu sunt pregatiti, inca ! Dupa acest exod masiv, fara un buget stabil n-avem nici o sansa sa formam o echipa mediocra, mai ales ca la anu vor retrograda vreo 6 echipe…

    Apreciază

    • Ce echipa a facut Dinamo? Cu jucatorii care au fugit de la Sportul? Nu inteleg de ce sunteti toti asa de prapastiosi, parca v-au infestat parerile presei dimbovitene.

      Apreciază

      • Noi doi am rămas optimiştii de serviciu. 🙂 Mai avem o noapte de dormit până să ne dumirim dacă a fost alegerea corectă. 🙂 Chiar nu pot să cred că organizează o conferinţă de presă pentru anunţarea unei veşti proaste. 🙂 S-ar mulţumi cu comunicatul de presă.

        Apreciază

          • Sefii clubului n-au fost niciodata renumiti pentru deschiderea lor fata de presa, suporteri si restul opiniei publice. Doar n-or bolunzit chiar acum, sa se supuna voluntar la un tir de intrebari venind la pupitru cu insolventa sau cu trasu’ oblonului. Daca voiau asa ceva, il trageau si puneau lumea in fata faptului implinit. Pentru reconfirmarea lui Miriuta si prezentarea juniorilor cu care vom ataca EL 🙂 ii prea devreme si n-ar fi nevoie de o participare la un asemenea nivel. Mai plauzibila e prezentarea unui nou sponsor sau o modificare in actionariat, ori o clarificare a situatiei clubului, in sensul normalizarii lucrurilor. Acest ultim aspect se impune, altfel, in climatul asta de nimeni nu stie nimic, n-o sa-ti vina sa semneze un contract de joc nici juniorii, d-apai fotbalistii de liga a doua din Portugalia. 🙂

            Apreciază

            • Sa dispara climatul asta trebuie fapte, nu vorbe. Iese arpi, spune ca totul e ok, o facut rost de bani, o gasit sponsori si o sa se inghesuie jucatorii sa semneze 🙂 🙂 🙂 🙂

              Apreciază

  5. Am ajuns sa vedem CFR-ul la Digisport 3, in transmisie alternativa… pe noi ne arata mai mult cand mai incasam cate un gol de la marea echipa Sageata…

    Apreciază

    • Sunt eu cirtikac dar in momentul de fata Sageata e in transmisiune alternativa, sunt 4 meciuri de la aceiasi ora care conteaza in clasamentul de jos, noi avem locul 6 asigurat deci pana mea, nu mai avem nici un obiectiv.
      Pe mine altceva ma supara, modul in care am tratat acest ultim meci. Nu intleg de ce nu a e jucat Picollo,,

      Apreciază

  6. De 10 minute incerc sa imi fac cont pe cheferetv dar de fiecare data imi da un mesaj foarte concludent: The words you typed did not match the ones displayed. Please try again, fara nici un alt hint in plus asta pe langa faptul ca serverul merge foarte incet si validarea se face doar pe server -> executie inceata, se putea face si o prevalidare cu javascript(jQuerry).

    Apreciază

  7. Bun, am gatat sezonul cu infrangere in fata unei retrogradate. Pacat ca s-au salvat aia, bine ca a picat echipa primariei din Timisoara.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.