Ploaie cu goluri, în plină secetă financiară. [CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș 3-1]


Se zice că unii dintre jucătorii CFR-ului și-au uitat codul PIN imediat după Revelion și nu și-au permis să și-l amintească nici măcar la amenințarea nevestelor că-și iau copiii și pleacă în țările mai calde. Nefiind urmași de șeici petrolieri, majoritatea dintre ei au venit la Cluj să joace fotbal pe bani, că doar viața nu-i nicăieri pe gratis. Unii numesc chestia asta profesionalism, alții mercenariat. Hai să tragem naivitatea la mal și să deschidem larg ochii: a trecut demult vremea fotbalului jucat numai din pasiune, din plăcere, din devotament pentru culori. Numai din plăcere, Messi, Ibrahimovic sau CR7 nu joacă nici măcar în reclamele TV. Iar ăia au bani câcălău, nu ca Ogbu, Chuka, Gregory sau Tade.

Situația financiară precară (total neașteptată pentru CV-ul clubului CFR 1907 Cluj!) și-a pus amprenta pe moralul și evoluția jucătorilor CFR-ului, iar rezultatele slabe nu s-au lăsat așteptate. Acesta era peisajul în care a aterizat Miriuță, cu tot cu visele sale erotice gonflate. În tăcerea mormântală și suspectă din Gruia, multe înjurături și-au luat atât jucătorii cât Miriuță de la noi, privitorii de pe margine. Jucători de un milion de euro jucau de maxim 500.000, iar petarde de 2 lei jucau doar de 2 bani. Încet-încet, ne-am mai dumirit și noi cam care-i scorul și pretențiile noastre au scăzut la cote rezonabile. Supraviețuirea ne-a devenit dintr-o dată cămașă mai dragă decât laibărul performanța, iar nasul cu care umblam cam pe sus ne-a revenit la nivelul ghioceilor, mai ales după ce „U” ne-a tras-o cu o sete de cămilă rătăcită prin deșert de pe timpul lui Rommel.

Și iată că „petarzii” noștri, care și-au lăsat bărbi mai stufoase decât a oricărei conchite, au arătat spre final de campionat și de răbdări prăjite că au mândrie și încă li se mai învârtoșează wurștul! Trei victorii consecutive – după meciuri care n-au curs de-a dreptul șnur – trei ocazii să stăm strâmb și să ne minunăm pe bună dreptate. Jumătățile și sferturile de fotbaliști, conduși de pe margine de treimea de antrenor, au reușit în ultimele etape să recâștige o mare parte din respectul nostru. Chiar dacă ultima (ultimele) impresie (impresii) nu poate (pot) șterge cu buretele un sezon execrabil, performanța jucătorilor CFR-ului nu trebuie ignorată și împinsă în anonimat. Nu-s ei Cezari, dar să le dăm cotă parte din ce-i a Cezarului. Bravo, băieți, și – vorba lui Caneto – mulțumim! În starea de totală anormalitate din Gruia, pe o ploaie agasantă, între puținii suporteri din tribune și puținii fotbaliști de pe teren, s-a încheiat pacea din mai 2014. Iar asta e bine.

Iar acum despre meci, nu foarte mult. Obligațiile obligatorii de familie – total neimportante în opinia mea, opinie care nu contează în fața sucitorului, ca în orice căsnicie fericită – m-au împiedicat să văd prima repriză. Am aflat din paginile de sport că e 1-0 pentru CFR la pauză, gol Deac*.

*Iată mai jos golul lui Deac, din minutul 9, într-o imagine pe care am găsit-o în presa vremii. Costea pipăie mingea pe stânga, la mare distanță de poarta Gazului, apoi face o fentă spre interior, a la Del Piero, și trimite mingea încovrigat spre Ogbu, aflat la marginea careului mare. Acesta se trântește într-un plonjon spectaculos și deviază mingea cu capul spre bara a doua a porții oaspeților. Oaspeții au portar (Pleșca), nu sperietoare de ciori, și acesta reușește să respingă mingea în lateral. Dar și gazdele au o aripă dreapta parcă dată de Red Bull, care trimite mingea în plasă. GOOOL! CFR – Gaz Metan 1-0.

După cum zic alții, prima repriză a fost acordată la puncte CFR-ului.

În minutul 51, după ce mi s-a încălzit și mie link-ul către meci și am căpătat vizibilitate, mingea tocmai se afla în jumătatea noastră de teren, la jucătorii echipați în alb. Am apucat să-i flutur din mână un salut lui Maftei, jucătorul ceferist cel mai aproape de camera mea și de camera de filmat, iar acesta mi-a zâmbit larg și mi-a făcut semn că totul e în ordine, sub control, și să stau liniștit, că azi batem sigur. Din păcate, aceste fracțiuni de secundă cât i-am distrat atenția lui Maftei i-au fost fatale. Mingea a fost aruncată în spatele lui, Bawab n-a stat pe gânduri și a țâșnit cu ea spre poartă, iar Mario n-a mai reușit să-l blocheze: CFR – Gaz Metan 1-1. Rog să se consemneze în căsuța tehnică a partidei că golul a fost primit pe partea mea, din cauza mea, iar Maftei nu merită să fie penalizat la (un eventual) salariu!

Foarte neinspirată intrarea mea în joc, dar rog organele în drept să nu-l penalizeze pe Miriuță la (un eventual) salariu! Chiar dacă în trecut a mai stricat meciuri după pauză, de data asta nu el a fost iresponsabilul.

Găzarii ne-au făcut minute grele după golul egalizator, iar CFR s-a regăsit cu dificultate în următoarele 10-15 minute. Însă perioada de grație a oaspeților s-a stins încet-încet, iar ceferiștii au recăpătat mingea la picior. Iar cel mai inspirat picior de pe teren – țucu-i bocancul! – a fost cel al lui Camora, care a șutat de la distanță în cel mai neinspirat picior de pe teren, al lui Trtovac. Mingea a fost deviată în poarta lui Pleșca, care plecase pe direcția numărul 1: GOOOL! CFR – Gaz Metan 2-1! Minutul 70.

Lovitura de grație a fost FA-BU-LOA-SĂ! Centrare de pe dreapta și lovitură de cap superbă a lui Deac, care – culmea! – nu era jucătorul care a centrat de pe partea sa! GOOOOOOOL!!! CFR – Gaz Metan 3-1! Game over. Minutul 74. Plaja de pe care au fost adunați danezii cu arcanul parcă ne așteaptă cu tot mai mare drag (chiar dacă Ciprian Deac va declara după meci că nu merităm să ne bronzăm după un sezon atât de palid).

Echipele mari câștigă și când joacă mai slăbuț, iar la scorul ăsta CFR e o echipă mare. Ploaia continuă, dar nu mai e așa de rece ca la 1-1. Terenul e ud, mingea e udă, penele din scurta lui Miriuță s-au înmuiat, suporterii scandează „CFR! Victorie! CFR! Victorie!” printre rafale, cotele apelor din Cupa AISCP a lui Felgueiras urcă vertiginos… Ce mai, atmosferă superbă, chiar și „trăită” numai la televizor.

Ultima reprezentație „acasă” a CFR-ului din sezonul 2013-2014 s-a încheiat cu un triumf. Ce urmează după ploaie? Întâi Săgeata, iar apoi să sperăm că nu deșert.

CFR: Miriuță – Felgueiras – Maftei, Cadu (Thiago Lopes), Rada, Camora – Monroy, Djokovic – Deac, Negruț (Tade), Costea (Batin) – Ogbu

PS. Se împlinesc aproape trei sezoane de când CFR și-a găsit PORTARI. Unul dintre ei are mai mult lipici la trofee (Beto – jos pălăria pentru seara de ieri!), în timp ce al doilea e mai ghinionist, cel puțin deocamdată. Mario s-a ales până acum doar cu trofeele acordate de suporterii ceferiști, dar să sperăm că acestea sunt doar începutul unei cariere la vârf. Super Mario Felgueiras o merită din plin, orice siglă de club ar purta pe piept de acum încolo. Baftă!

171 de comentarii

  1. Imi pare bine/rau ca ,campionatul se incheie…Imi pare rau pentru Mario ! Ca nu a reusit sa castige nimic la noi fiindca i-am citit emotia pe chip in momentul in care a primit trofeul suporterilor… un baiat de caracter,un portar de care imi va fi foarte dor daca pleaca…. Apoi ! imi pare extrem de rau de Cadu…. cel cu care am castigat/pierdut atata si ma gandeam…. la inlocuirea lui…. ca poate e ultima data cand il mai vad imbracat in tricoul visiniu…O seara ploioasa dar atat de frumoasa si totodata trista de Mai…O seara in care dupa multa vreme am simtit publicul iar foarte aproape de echipa… Prima seara cand Miri a fost aclamat la scena deschisa si probabil si prima seara cand a simtit ceferist…O seara cand mi-am adus aminte de Rui Pedro si l-am cautat cu privirea pe banca de rezerve, mi-am adus aminte pana si de giumbuslucurile lui Gabionetta… sau de sprinturile lui Maah…am privit apoi spre loja goala…Iar in final am ascultat cum rapaie ploaia pe acoperisul tribunei 2….HAI CFR !

    Apreciază

    • Bre, cere si iestrasele de cont, daca zici ca n’o fost castigata nimica…..Pe Felghe tzeferu l’o facut mare portar si tare vreu ca Gabionetta si Maah sa devina niste luzeri…”Ca daca” Felghe cerea chiria (mi s-o fost rupta inima atunci), dar intra in teren ca un profi care vrea sa se vanda….hailanti…cred ca asteptau oferte de la Barca, care deabia asteapta valori ca ei si mai ales „grevisti”….Daca place la tine forbalu’…apai il joci….

      Apreciază

      • Auzi aici ! Incepi sa fi ridicol in comentariile tale… nu crezi? Ca sa nu iti spun ca de fiecare data cand ti-ai anuntat retragerea ai facut ce ai facut si ai revenit mult mai devreme decat ma asteptam …eu cel putin…Ce vrea sa insemne asta din punctul de vedere al unui om de onoare care te crezi sau te pretinzi… imi poti explica? Cat despre faptul ca CFR-ul la facut mare pe Mario uite iti promit ca luni de dimineata ma infiintez si eu la poarta stadionului fiindca poate ma face si pe mine mare !

        Apreciază

  2. Felicitari baieti! Felicitari Mario pentru trofeu! Iti uram sa ii calci pe urme lui Beto! Iti dorim sa castigi cupa UCL! …… cu CFR Cluj!!!!…….

    Apreciază

    • Draga kiruj, sa nu uiti ca „miri” ii partenerul de blaturi din Germania al barbatelului prodancai, cel care, dupa ce i-or fost refuzate vreo doua penalty-uri cu fece oaia o laudat arbitrajul, ca sa-l infiereze proletar dupa un joc cu noi in care ni s-o refuzat un penalty. De aia ii dau nota 1 dupa fiecare meci: is satul de blatisti, hoti, gainari si ipocriti. Are o bulina rosie de la mine, admit, pentru ca nu s-o bagat in cooperativa rejelui.

      Apreciază

      • AMNE: mie-mi vorbeşti de blaturi? Şi de pălincă/gin/wisky? Doamne, Dumnezeule….Ok, îţi spun, care-i părerea mea despre Miri. În mod evident a (în opinia mea, dar nedovedit oficial) s-a băgat şi el în lucruri necurate (cu reghe şi cu alţii) în GER în nişte lucruri (pe site-urile din HU probabil ai citit telenovele întregi cu „parcă şi cu dacă”). Dar, dragă Amne, eu am o teorie -verificată „live”-, care sună aşa: ORICINE ARE DREPTUL LA A DOUA ŞANSĂ!!!!!!!!!!! Chiar şi Amne, chiar şi Kiruj (a şi avut, spre norocul lui), chiar şi Miri!!!! Aceşti băieţi (Reghe, Miri, etc.) şi-au dat seama că fără suport în rezultate n-au nicio şansă, aşa că, de bine de rău, s-au apucat de lucruri serioase. Reghe are în spate o „organigramă” mai „stufoasă” (=MOP), Miri a luat-o de la zero (şi bine a făcut), în opinia mea vrea să meargă pe „DELETE” în privinţa trecutului (îi va fi greu, dar va reuşi, zic eu), şi progresia Ceahlăul-CFR într-o singură ediţie e de partea lui. Eu îi ţin partea, chiar dacă -pe plan tactic, mai ales în primele 5 meciuri- m-am cam legat de el. dar în ultima perioadă n-am ce zice. HAI CFR!!!

        Apreciază

  3. Ultima „tripletă” de victorii consecutive am înregistrat-o în toamna anului 2012, între etapele 13-15 (victorie la Severin, apoi acasă cu Braşovul şi din nou în deplasare la Chiajna). HAI CFR!!

    Apreciază

  4. Interesant, daca azi Sageata nu-si doreste mai mult victoria decat Dinamo, e cam pa, indiferent de rezultatul meciului pe care-l va juca impotriva noastra in ultima etapa. Daca AMP reuseste sa(-si) mobilizeze baietii, am ramane la 2 puncte in urma lui Dinamo, apoi putem trimite valiza la Botosani. 🙂

    Apreciază

      • Pentru ca ar fi mai elegant sa mergem de pe locul 4 si nu de pe 5 sau 6. Apoi, pura speculatie, habar nu am care sunt procedurile UEFA: poate ii accepta in prima faza pe caini, dupa care ii exclude si aloca locul eliberat unei echipe care a terminat pe 7 in Bundesliga sau pe 6 in Premier League. 🙂

        Apreciază

  5. Pacat de vremea ploioasa si caineoasa, care a tinut lumea in casa(!). Un meci reusit, cu o echipa de primele 10 locuri. Joc bun in prima repriza, mai slabut in a 2-a, (desi am inscris-si cu ajutorul adversarilor- de 2 ori), din cauza mijlocasilor nostrii (numai)defensivi care, au cazut fizic, pt. ca au alergat mai mult decat mingea(!); in atac un tandem Chuka-Batin ar fi mult mai eficient, numai ca cel de al doilea si-a ales gresit impresara si sta mai mult pe tusa;tot o echipa reactiva am ramas, poate ca si din cauza neputintei la constructie si a problemelor de posesie; Din COLTUL TRIBUNEI(reflectii!) : Felgueiras- jucatorul pe care nu ni-l mai permitem;Maftei- „batranul” bun la toate, dar mai incetisor;Cadu- acum, spre final, iar imi para rau, ca vrea sa plece;Rada- si-a facut treaba;Camora- uneori, surprins prea avansat, dar mult timp, nu vom avea altul mai bun;Deac- multe realizari(si 2 goluri!), putine nereusite, omul-meciului!;Negrut- „sters”, juniorul care „nu mai e”, asteptam maturizarea(?!);Costea- jucator de nivel mediu, cu unele sclipiri;Chuka- singurul capabil sa se lupte cu apararile adverse, de asta data si cu unele reusite fotbalistice(vezi faza excelenta de la golul 3!);Tade- muncitor, disciplinat, dar il cam incurca mingea;Batin- vesnica „rezerva de lux”;T.Lopes- s-a integrat destul de bine; A.1- se observa o imbunatatire a jocului(dar ce folos ca ne pleaca jucatorii, dupa ce abia i-a cunoscut!), asezare grupata, chiar elastica, cu momente bune, cu reusite, dar si cu doua perioade de sincope de 5`-6`(intr-una am luat gol!); au reaparut vechile metehne ale heirupismuli si aruncarii mingii la intamplare, poate si cauzate de starea terenului si a mingii greoaie si conditionate de tehnica precara a „inchizatorilor” si nu numai a lor(?); Totusi, un sincer BRAVO(!)si FELICITARI(!), eu stiu(in 2010, cand mi s-a injumatatit pensia militara!) cum este sa traiesti si sa mai si performezi, avand „burtile goale”!; in sfarsit, m-au contrazis si au dat dovada de caracter, au fost adevarati profesionisti!;Bravo tuturor!; mai putin comentatorului-ofticat, de cacao, un anti-CFR- repeta cu obstinenta si frustrare unele faze neclare( el dadea verdicte indubitabile,gen: „a fost fault evident”, „se impunea 11m”?); Arbitrul a incercat sa fie impartial si partial a reusit. Hai CFR!

    Apreciază

    • Gazul a avut o echipa scurta in repriza a doua, dupa ce au egalat ii spuneam lui Luis ca eu nu vad cum ii batem pe astia. Meciul cu brasovul mi s-a parut mult mai usor. Apoi a venit sutul lui Camora care m-a lasat cu gura deschisa si de acolo s-a produs declick-ul. Mi-au placut mijlocasii la inchidere, in special Monroy, au facut risipa de energie, atacau omul cu mingea foarte sus, nu lasau gazarii sa combine sau sa centreze. Eu cred ca aia a fost cheia meciului. Parerea mea de profan 🙂

      Apreciază

        • Pai, n-am zis eu in penultimul articol de-al meu ca-s toti petarde la infrangeri si caractere adevarate la victorii? 🙂 Monroy e precum scaiul, asta cand mingea e la adversari. Cand e el la posesie, tare mi-aduce aminte de Nuno Claro. 🙂 Tremur intotdeauna, oare scapam cu fata curata? 🙂

          Apreciază

            • Ba da :), dar e un altfel de tremurici :),este o diferenta mare intre ei, Muniru este stapan pe besica, Monroy mai putin si imi da impresia ca-i lipseste in intregime ochiul acela invizibil din ceafa :), pare ca nu simte deloc adversarii din spatele lui. In schimb, asa cum ai spus, eu l-as adauga aici si pe Deac, alearga enorm de mult, sunt cei mai buni in a presa imediat omul cu mingea.

              Apreciază

        • Da, pot sa-mi schimb parerea daca mi se aduc argumente mai bune decat ale mele. N-am nici o problema cu asta. Iar in meciul de ieri Monroy m-a convins. Imi amintesc de Djoko, la primul meci in tricoul visiniu. Ma intrebam pentru ce naiba l-au mai adus. Apoi a avut si evolutii excelente si evolutii mai modeste… La cum a jucat echipa in ultimele trei meciuri mie imi pare rau ca nu incepe acum campionatul in loc sa se sfarseasca 🙂

          Apreciază

  6. Semiînjurătura ” Să-mi bag piciorul ” iată a devenit o realitate şi un adevăr în situaţia lui Trtovac. Şi-a băgat piciorul când nu trebuia pentru Gaz Metan şi perfect pentru CFR şi pentru noi susţinătorii CFR-ului. Mă bucur enorm pentru cele trei meciuri câştigate la rând şi pentru că aproape mi s-a adeverit previziunea după victoria cu Dinamo , că CFR-ul poate face 9 puncte şi în final să facă 54 de puncte şi loc în Cupele Europene. Încă un pas cu Năvodarii. Deci HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Salutare, ember! Am niste rude prin Vorona care ma tat bat la cap sa le fac o vizita de nu-sh cand. Acum vreo 3 ani am zis ca o sa vin pe la ei de se califica Botsheniu’n mamaliga egy. Daca ma lasi sa-ti fac o bere, parca, parca m-ar tenta sa-mi respect promisiunea.

      Apreciază

      • Nu rata ocazia şi vino . Mai ales neamurile ca neamurile dar la Vorona este o fabrică de băuturi spirtoase care face o votcă – VORONSKAIA se cheamă votca – că pe moment uiţi că există szilva palinka. Cât despre oraşul Botoşani degeaba spun unii că e sărăcie că oraşul nu prea arată a oraş sărac . Şi ai ce vizita. Dar ca să nu ies din teme TRIBUNEI CFR – HAI CFR , VICTORIE şi în ultimul meci.

        Apreciază

  7. Odata cu meciul de aseara cu Mediasul si apoi cu cel de saptamana viitoare de la Constanta, se cam incheie un ciclu la CFR. Pt destui dintre jucatorii nostri partida asta cu Gazul a insemnat deci cantecul de lebada, partitura interpretata de ei in fata propriilor suporteri, cam putintei, trebuie sa recunosc. Si daca se spune ca ultima oara lebedele canta nespus de frumos, cam la fel au facut-o si fotbalistii nostri, in special Cipri Deac, Super Mario si Ogbu Chuka. Ma bucura premierea lui Felgue de catre suporteri si chiar daca pe Mario eu personal l-am vazut mereu putin sub Beto, ii doresc sa se transfere la o echipa chiar mai buna decat Sevilla si macar peste doi ani sa fie si el erou intr-o finala europeana si sa ridice si el un trofeu deasupra capului. Sau mai stiti, poate peste mai putin de doua luni vor castiga impreuna Cupa Mondiala din Brazilia… 🙂 Oricum, in caz ca macar unul dintre ei va prinde lotul de 23, e clar ca voi fi fanul lui, asa cum si miercuri seara am fost suporterul lui Beto, cel a carui poza o am inca la breloc. M-a indispus nespus de tare comentariul lui Niculescu,”specialistul” Digi Sport cel care la un moment dat se arata mirat de nivelul la care a ajuns portughezul. El specialistul, il stia bine din campionatul nostru pe cel ce rupea din gazonul de la Sibiu, si acum, deodata, a avut o revelatie : Beto chiar e portar. Ce sa facem, astia ne sunt speialistii, formatorii nostri de opinie. Oricum, FELICITARI BETO !!! FELICITARI SUPER MARIO !!! FELICITARI CFR !!!

    Apreciază

  8. Apropo de Muniru, ieri a fost trecut la rezerve si l-am vazut prezent fizic pe banca. Iar Piccolo a fost in tribuna (cam plictisit…).

    Apreciază

  9. La cerere imi anunt, lipsit de onoare cum imi place sa mi se spuna……dasvidania mamii lui de forum….
    Sa ramana pe tribuna numai cei cu onoare! Si cei care stiu jigni chiar la o „Buna dimineata”…. R.I.P.

    Apreciază

  10. A fost o seara speciala pentru mine aseara in Gruia,ma bucur ca am sfidat ploaia si vremea urata de afara si am plecat spre Cluj. Fiind ultimul joc pe teren propriu din aceasta stagiune,am tinut sa fiu alaturi de echipa si sa ascult (privesc) cantecul de lebada al unora din baietii nostri. Probabil ca nu e cea mai potrivita expresie „cantec de lebada” pt ca lebedele isi canta acest cantec cand se retrag sa moara in trestiile de pe marginea lacului,ori baietii nostri chiar daca vor pleca raman vii in memoria noastra,fie prin evolutii remarcabile,fie prin altceva. Un gand special micutei dar inimoasei noastre galerii care a cantat si s-a manifastat extrem de frumos aseara. Felicitari! Ma gandeam in timpul meciului,oare prin ce locuri ale tribunei sunt asezati colegii mei de pe Tribuna CFR si mi-ar fi placut sa fiu alaturi de unii dintre ei. A doua repriza am vazut-o de langa Sergiu Negrut,care a urcat alaturi de familie la tribuna oficiala,imediat dupa pauza si a coborat la final pentru a fi alaturi de colegi. O sa-mi fie dor de Gruia pana prin iulie cand va incepe campionatul si cand sper sa incepem cel putin asa cum il terminam pe acesta. Hai CFR !!!

    Apreciază

  11. Ce nu am inteles eu ieri,a fost faptul ca aveam doua galerii.Ce o fi insemnand asta nu stiu.Mie sincer nu mi-a placut aceasta scindare,plu ca acei baieyi au uitat ca joaca CFR si nu nationala,Mi s-a parut ca faceau galerie celor din peluza.Confuza situatie.

    Apreciază

    • Cred ca agitatii din tribuna 2 is ceva ramasite din romaniacs, desi am vazut banner-ul roamniacs si la peluza, o tzara derutant. Ca fost om de galerie pot sa zic ca prestatia peluzei ii OK, mai putin „muile” date stelemelei si pinguinilor. Astept plecarea lui Lori ca sa ma reintorc, mi se pare ciudat sa ma duc la un meci fara sa-mi incurajez frana. Acuma stau la „samantari” si-mi rod unghiile la fiecare faza. Is curios daca-i cineva interesat de constituirea unei noi galerii, independente de Muresan si Arpi, fara excese, fara mui si fara asteptari exagerate. Doar un grup de oameni care sa se bucure prin cantec de privilegiul de a fi fanii celui mai vechi si onorabil, alaturi de UTA, club din Ardeal.

      Apreciază

    • Nu cred ca baietii aceia (vreo 15-20 la numar) din T2 pot fi numiti galerie. Ce e mai aiurea in toata situatia,e ca dupa ce ca suntem putini,ne mai si scindam. Arunc in acest moment un ochi pe Dolce si nu-mi vine sa cred ce atmosfera e la Galati,unde se joaca Otelul-Viitorul(2-0 min.62),un stadion plin care-si incurajeaza favoritii. Daca n-as vedea clasamentul as crede ca se bat pt titlu. O echipa aflata aproape de insolventa,care se lupta sa scape de retrogradare,incurajata frenetic de un stadion plin. Spre deosebire de noi,aflati intr-o situatie mult mai ok,dar din pacate si aseara,ca dealtfel in tot returul,a cam batut vantul prin tribune.

      Apreciază

      • Spre deosebire de Galateni care au facut apel sa vina lumea la stadion IM si AP nu stiu ce sa mai faca sa ii alunge si pe putinii specatori. Cel putin mie asta mi-au dat impresia in ultimele 2 sezoane.

        Apreciază

        • Si inca ceva,vineri seara nu este joi seara,si nici ora sapte nu este ora noua seara.Eu am fost azi in coma,am ajuns la Zalau la ora unu,la 4.45 desteptarea si la munca.Cam nefericite programari am avut saptamana aceasta,luni,joi,si daca mai adaug vremea cainoasa exista o „justificare”.Dar macar cei ce am fost am fost de calitate,mai putin pretenul lui Amne.:-)))

          Apreciază

      • Legat de meciul de aseara in spatele meu au fost 5,6 tipi in jur la 30 de ani cu fulare alb-negre la gat(erau fani GazMetan). Faini baieti, s-au uitat linistiti la meci, nu au avut treaba cu nimeni, nimeni nu a avut treaba cu ei, si la golul lor s-au bucurat moderat. Spre deosebire de ei la meciul cu Vaslui am avut ghinionul sa am in spate 10 copii cu antrenorul lor de la scoala de fotbal Liviu Antal. Aia au huiduit cat au putut CFR-ul, le-am zis de cateva ori sa se calmeze ca ii scot afara dar mi-a zis antrenorul lor sa le dau pace ca no, is copii si idolul lor e Liviu Antal. Io inteleg sa iti incurajezi idolii dar cand esti in deplasare cred ca ar trebui sa fi atent sa nu deranjezi gazdele. Acum fie vb in tre noi io tare cred ca aia erau proveneau din familii de Uisti.

        Apreciază

            • Chiar foarte putini. Eu am vazut un grup de 3 tipi care semanau a tribunisti:D sau aveam un feeling ca is tribunisti si chiar ma gandeam ca unul din ei esti tu, eu am fost cu 2 randuri mai jos alaturi de un fost coleg de lucru(Eu am in jur de 30 de ani :))) si colegul in jur de 25 , a fost coleg cu Batin si Bud ).

              Apreciază

            • Draga foxy, daca nu tu puneai intrebarea, ci kiruj (asta ca sa ma sparga 07 🙂 ), cu umorul meu irezistibil as fi raspuns: “cu degetul mijlociu in sus” :), dar asa raspunsul este : “cu degetul mare in sus” 🙂

              Apreciază

  12. OK, intreb public daca sunt doritori sa formam o noua galerie a CFR, una care sa n-aiba alta legatura decat cu amorul nostru CFR-ist.

    Apreciază

    • Amne draga,cred ca dorinta este ,dar puturinta (ma gandesc la timp alocat unor intalniri,repetitii)nu prea.Multi de aici sunt de pe alta planeta (alt oras,nu Huedin),si vorba lui Kiruj mai suntem si bosorogi pe deasupra.Oricum idee buna,poate reussti sa faci ceva ,desi este cam nasol sa avem 10 galerii.

      Apreciază

      • Io vreau in galerie. Da’ o galerie care sa nu-l pupe-n cur pe Muresan, cum face Lori. Tin minte si-acuma prima intalnire la care am fost intre Lori si Muresan, pe vremea cand castigam tinichele. Iuliu raspundea la micheteaux pe sport.ro, cu niste glumite cretine, iar dragul de Lori hahaia isteric, ca sa-si arate devotamentul fata de Il Comandante. Chefere la fel, o vreme mai tarziu. De cand mizda pa-sii tre’ sa fiu aliniat la directivele conducerii ca sa tin cu clubu’ meu?

        Apreciază

      • Io zic că putem să ne strângem măcar pentru primul meci pe teren propriu din următorul sezon. Suntem ceva oameni pe site și avem deja și prima scandare: „Clik aici pentru note- Hai CFR!” E un început, dar la finalul meciului musai să ne încăierăm nițel pe tema -„Chuka, prolegomene la orice educație metafizică viitoare”.

        Apreciază

        • ..ai uitat fraza „Softul se închide azi (sâmbătă) la ora 14.00″…Apropos, m-aş duce şi eu cu drag într-o galerie „tribunistă”, chiar dacă ajung la Cluj doar de vreo 3-4 ori pe ani. HAI CFR!!!

          Apreciază

        • Genial! Io zic sa ne recunoastem dupa carti tinute la vedere: care cu Husserl, care cu Platon, Heidegger, Feuchtwanger, io vin cu Nietzsche, mai c-un Descartes, Hobbes, Kant pentru mainstream-isti, Wittgenstein, Spinoza sau d’Aquino pentru mistico-logos-isti, Hegel pentru masochisti, Derrida, Mao, Lenin pentru hipsteri.

          Apreciază

            • În echipa „păcii”…Era un banc, acu vreo 40 de ani cu echipa păcii: Demis Hrusciov, Gary Hitler, Ringo Stalin şi John Lenin…HAI CFR!!!

              Apreciază

  13. Gotta love Nulo Claro….lol .I-o fi intrat o creanga in dos ( una din Parcul Mare , de cand se antrena pe acolo ) si l-a luat prin surprindere…

    Apreciază

  14. Am fost si eu pe stadion joi seara, poate a fost ultima ocazie sa-i vad pe unii dintre cei care ne-au facut fericiti de atatea ori. In primul rand remarc si felicit galeria care a cantat tot meciul neintrerupt. Bravo,baieti!
    Apoi determinarea jucatorilor, care faceau pressing imediat cum mingea ajungea la un adversar. Daca ar fi jucat asa tot sezonul cred ca eram mult mai sus. Chiar daca vremea a fost cum a fost mi-as fi dort sa fim mai multi in tribuna.
    Oricum, am plecat fericit de la stadion.A meritat tot drumul si efortul.
    Hai CFR!

    Apreciază

  15. Ioan Dacid, iti inlatur eu orice dubiu(!)-toti, dar toti, sunt de fapt mU-isti(!); ar fi trebuit sa-ti dai seama dupa comportament; am fost si eu langa ei si-i stiu pe majoritatea; in loc sa-si manifeste atasamentul, numai pt. Antal, au profitat de situatie ca sa-i apostrofeze pe ai nostrii!

    Apreciază

  16. Nu vad de ce ar fi o problema sa fie mai multe galerii, mai multi simpatizanti, chiar ar fi benefic sa se auda din toate „colturile” incurajari(!)Pe mine contati la Tribuna a 2-a.

    Apreciază

  17. NOTAREA s-a încheiat, tabelele sunt reactualizate! Pentru tribuniştii mai „tineri” reamintesc: cele două tabele pot fi accesate intrând în „Sondajele lui Kiruj”, unde la „link02” găsiţi statistici doar pt. sezonul în curs, în timp ce la „link05” există o statistică „all-time” cuprinzând cele 10 ediţii parcurse de New-CFR. Media echipei este de 6.9, în timp ce Miri a „ieşit” la 7.0, au notat 30 de tribunişti. Nota maximă este în dreptul lui Deac (8.5), Felghe are 8.3, în timp ce Chuka a ieşit cu 7.6. Dincolo, la minime „conduce” detaşat Batin, cu 5.8 (singurul cu notă sub 6). HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Dragi mei tribunisti poate mi-s prea dragi mie ardelenii si le suport multe (sa zicem ca BM e in Ardeal) dar sincer nu inteleg cum a iesit Batin petarda meciului. Omul nu a primit absolut nici o minge utila, nu imi amintesc sa fi futut o faza, nu imi amintesc sa se fi incurcat in propiul lui dribling. Batin e atacant nu mijlocas si nici fundas. S-a batut in aparare, a incercat sa isi procure mingi , s-a demarcat dar ce sa faci daca nu primesti mingi utile. A fost o singura faza in care sa zicem trebuia sa ajunga mai repede(cea in care a iesit portarul lor) dar acolo cred ca doar G Bale ajungea. Departe de mine sa-l consider omul meciului dar nici petarda nu a fost. Calitatile lui principale mi se par viteza si oarecum demarcare, in meciul cu Dinamo ati vazut ce gol a dat. Tare mi frica ca o sa plangem dupa el, nu e G Bale dar in Liga 1 nu stiu 3 jucatori mai buni decat el la capitolul controlul mingii in alergare si finalizare dupa o cursa dupa cativa zeci de metri.

      Apreciază

      • In primul rand, nu s-a vazut mai deloc in teren. Poate tocmai pentru ca nu a primit mingi. Apoi, probabil ca tribunistii au fost influentati la acordarea notelor de acel “gata, plec, m-am saturat”.

        Apreciază

        • Ce meci se joaca in Spania in seara asta mare! Pentru suporterii si simpatizantii lui Atletico, dar si pentru Simeone, sper din suflet ca echipa din capitala Spaniei sa plece neinvinsa de pe Camp Nou. Cred ca ar fi nu numai un titlu castigat pe merit de Diego & co, dar si o bucurie pe care fanii lui Atletico ar merita-o din plin, mai ales dupa atatia ani de seceta.

          Apreciază

  18. Nu-mi dau seama cum de unii jucatori, au primit asemenea note mari(prea suntem influentati de REZULTATUL FINAL ?!); am fost un „mingicar” si am jucat mai tot timpul in avanposturi, probabil ca sunt marcat de faptul ca „adevaratii fotbalisti”,ii percep ca fiind cei tehnici(!); sunt necesari( uneori prea multi?!) si „luptatorii”, „maturatorii”,”heirupistii”, „stalpii”, dar nu e suficient doar atat(de putin!) mai e nevoie si de ceva remarcabil -fotbalistic: o ultima pasa precisa, o verticalizare, un stop, un dribling in regim de viteza, un un-doi, nemai vorbind de o actiune pe cont propriu finalizata cu sut pe poarta(!); in aceste conditii ma intreb, cum de unii(vreo 5 din14) pe care-i incurca mingea, nu-si gasesc locul pe teren,s-au paseaza mai mult cu adversarii, au luat note cel putin ca Batin (?)-este adevarat ca de asta data, nu a apucat sa rupa „gura targului”-; prea dam note numai pt. daruire si atitudine, iar fotbalul ramane in plan secund, numai si numai pt. ca REZULTATUL ne este favorabil(!); dar din pacate, restul este „poezie” si nimic altceva nu mai conteaza, decat VICTORIA!( e bine si asa, numai ca nu o sa ne putem minti la infinit!); pe primii 3 i-am notat aprox. identic si in aceasta ordine, pe urmatorii 3 cu note intre 6.5-7.0, pe alti 3 cu note de 6.0,pe urmatorii 3 cu 5.5(inclusiv pe Batin), iar pe ultimii 2( desigur,”atacanti”-Negrut si Tade) cu 5.0; Hai CFR!

    Apreciază

    • Racheta: în opinia mea notele sunt OK (ca medie), reflectă „starea de spirit” a Tribunei. Să mă explic: din punct de vedere pur fotbalistic dreptatea e de partea ta, dar emoţional (ce naiba o mai fi şi ăla…) un tribunist standard (noţiune, care nu e încă bine definită şi conturată, dar vine Caneto în scurt timp…) mai notează şi cu sufletul. Când vezi că echipa câştigă 3 meciuri la rând, dă şapte goluri şi primeşte doar unul, acel tribunist standard este mulţumit (măcar) de rezultate, mai şi vede o determinare bună a băieţilor (nici nu spun contextul financiar „bărbos” în care Miri inventează această determinare), deci eu zic că -per total- notele-s OK, ne arată tendinţa. Da, revin, dpdv fotbalistic am putea discuta aici mult şi bine, în mare sunt de acord cu observaţiile tale privind lipsa organizării jocului (care s-a mai ameliorat, totuşi, în ultima vreme), mai nou vedem şi scheme exersate. Cam târziu, dar le vedem, mai mult de atât, le vedem meci de meci, deci e de bine. O găselniţă interesantă a lui Miri a fost această „fentă” de-ai permuta pe mijlocaşii de bandă pe părţi (într-o primă fază între ei), acum cu Gazul am văzut o evoluţie a acestei gândiri: a intrat şi Ogbu în schemă (cu Deac, la golul trei), centrează de pe dreapta, iar pe locul liber (făcut chiar de demarcarea lui Chuka) vine Deac şi înscrie singur singurel. Sunt lucruri vizibile, Rachetă, tu le ştii p-ăstea! Aceste faze nu vin din întâmplare. Bun, se putea mai bine, ştiu, dar -repet- în condiţiile date (salarii neplătite, etc.) eu zic că trupa asta (cu Miri cu tot) s-a scos onorabil, au respectat publicul şi ultima impresie contează, totuşi. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Sigur ca ultima impresie conteaza. Gandeste-te numa un pic ce comentarii ar fi fost pe aici daca scorul ar fi ramas 1 – 1 😉

        Apreciază

    • Na, m-a pus și pe mine necuratul, să fac o comparație între CFR-Rednic/Grigoraș și CFR-Miriuță. Dacă am numărat bine punctele și golurile, treaba stă așa, înainte de ultima etapă:

      CFR Rednic+Grigoraș: 19 meciuri, 7 victorii, 7 remize, 5 înfrângeri golaveraj 26-21, 28 puncte
      CFR Miriuță: 14 meciuri, 6 victorii, 5 remize, 3 înfrângeri golaveraj 17-10, 23 puncte

      Statistic vorbind, CFR Miriuță a adunat 0,2 puncte mai mult pe meci, eficiența apărării a crescut cu 0,4 goluri pe meci, iar cea a atacului a scăzut cu 0,5 de goluri pe meci.

      Concluzia mea superficială de chibiț este, că echipa urcă în clasament nu pentru că și-a îmbunătățit jocul, ci pentru că adversarii joacă mai prost.

      Apreciază

      • Hm, o alta concluzie care se poate face din cifrele tale este ca CFR urca in clasament pentru ca si-a imbunatatit jocul defensiv…

        Apreciază

  19. Deocamdata vad ca suntem pe 5 cu Dinamo aflate in constipatie imobiliara. Daca nu ne facem de ris in ultima etapa chiar avem o sansa tangibila la EL, ceea ce ar putea schimba radical sezonul viitor.

    Apreciază

  20. Atletico a castigat campionatul la Barcelona acasa, pana acum nu vad nici un jucator catalan care sa ii indemne pe madrileni ca nu ii frumos sa provoace publicul, si tot asa nu vad nici un ultras catalan pe teren care sa ii ia la rost pe jucatorii madrileni.

    Apreciază

    • Bravo lor, au castigat cu multa munca (echipa) si inteligenta (antrenorul, Simeone). Ca o paranteza, moderatorul de pe Digi Sport, Niculescu copy-paste, nu isi poate ascunde satisfactia ca nu a castigat Barcelona (el fiind fan Real).

      Apreciază

      • Eu ma bucur ca nu a castigat Barcelona si Real, Atletico are o echipa frumoasa imi seamana putin cu Super Depor sau Villareal, Nu imi place monopolul din campionatul Spanei , tocmai din acest motiv ma bucur pt atletici. In alta ordine de idei imi pare rau ca finala cupei Angliei a fost a aceiasi ora, dar pe de alta parte la aceasta ora avem parte de un alt meci interesant Finala Cupei Germaniei ( B Munchen- Dormund, e pe dulce).

        Apreciază

  21. Am avut, ieri, privilegiul de a urmarii cateva echipe de top, din Europa, pregatite de Mari Antrenori si conduse de Adevarate Caractere( nu ca cei de pe Dambovita, suspectati si in Germenia,de meciuri trucate!); intr-o ordine aleatorie : A.WANGER- care castiga Cupa Angliei cu Arsenal, invingand in finala de pe Wembley, pe Hull C. cu 3-2(in prelungiri), dupa 0-2 min.8(!); P.GUARDIOLA- contestatul din ultima vreme, Pep reuseste in primul an cu Bayern M. eventul, adjudecandu-si si Cupa Germaniei, intr-o finala castigata cu 2-0( in prelungiri) impotriva eternei rivale, B.Dortmund;D.SIMEONE- ANTRENORUL DE FOTBAL PROFESIONIST AL „MOMENTULUI”, care castiga Campionatul Spaniei, cu Atletico Madrid, dupa 1-1 pe Nou Camp, impotriva Barcelonei si se califica in finala Champions League;Si tot in categoria „MARI ANTRENORI, MARI CARACTERE!”, dar in alt sport GIMNASTICA, BITANG- BELU= cel mai de succes cuplu de antrenori din lume; din nou au resuscitat si pregatit o nationala de fetite, cu care si-a pastrat titlu European pe echipe, si ne-au facut pt. a „n”-a oara sa fim mandrii ca suntem romani!FANTASTICI!, de unde pot avea atata tarie, putere si rabdare sa faca din niste copilite-anonime, adevarate CAMPIOANE „peste noapte”(!?); ieri nationala ROMANIEI a cucerit cel de-al 7-lea titlu European in 20 de ani, spulberand Anglia(loc.2), dar mai ales Rusia(loc.3, care are o populatie de peste 7 de ori mai numeroasa ca a noastra!); LEGENDE VII, adevarati profesionisti, pacat ca nu sunt apreciati si respectati asa cum s-ar cuveni!,FANTASTICI ANTRENORI!

    Apreciază

    • De cind e Dortmund eterna rivala a lui Bayern? Poate rivala deceniului, dar nu poti spune desüpre ei ca sunt rivala eterna? In anii 70 era Borussia Mönchengladbach, in anii 80 HSV si Köln, anii 90 Werder Bremen si la inceputul anilor 2000 Vizekusen. E ca si cum ai spune ca Atletico e o eterna rivala doar pentru ca au luat si ei un titlu la nimereala. Daca Dormund va rezista sus urmatorii 20 de ani, mai vorbim.

      Apreciază

        • Daca te vei uita peste istoria Bundesligii in ultimii 40 de ani, vei vedea ca Bayern a luat cam in fiecare deceniu 4-5 campionate si a avut cite un an „impar” in care au fost alte campioane, Stuttgart de doua ori din anii 90 incoace, HSV in 82, Wolfsburg odata, uneori Werder Bremen. Borussia Dormund a fost pina in anii 90 o echipa de pluton care ami scotea din cind in cind capul international. Au avut doua campionate luate la mijlocul anilor 90 cu jucatori nemti repatriati din Italia, cind a inceput mizeria costurilor nesustenabile. Apoi iar pauza, au ars toti banii de pe listarea la bursa ca sa forteze un nou titlu in 2001/2002 dupa care au avut nevoie de un imprumut de la Bayern ca sa poata termina campionatul in 2003 si sa nu ajunga direct la amatori. Acum au mai luat doua campionate dar inca mai au datorii de platit din perioada aruncarii de bani – asta e si motivul pentru care le pleaca jucatorii, pentru ca nu au forta sa ii plateasca daca le creste cota. Deocamdata financiar se stabilizeaza, dar e alta liga si sportiv si financiar..e ca si cum ai compara Atletico cu Real sau ai face din Sporting Lisabona o eterna candidata la titlu.

          Apreciază

  22. Miercuri, 21 mai, etapa 34 (ultima)
    Sageata Navodari – CFR Cluj, ora 21:00, Digi Sport 2

    E transmisie alternativa cu Gaz Metan Medias – FC Brasov, care incepe la aceeasi ora si e tot pe Digi Sport 2, iar pe Digi Sport 1 sunt transmise Viitorul Voluntari – Ceahlaul Piatra Neamt si Poli Timisoara – Concordia Chiajna.
    In aceste 4 partide se decide cine ramane in Liga 1, fiind si ultimele partide ale sezonului.

    Apreciază

    • Daca primele 3 locuri sunt clare si pentru locul 4 decide UEFA cine merge in Europa League (noi sau Dinamo), la retrogradare e mai complicat.
      Cert este ca doua echipe ardelene, Gazul si FC Brasov, se bat intre ele si castiga Viitorul, care trebuie sa castige partida cu Ceahlaul si probabil nu va avea probleme sa o castige. Fosta echipa a lui Miriuta nu mai are emotii de retrogradare si domnul Pinalti se alege in toamna cu vreo 2 jucatori tineri, promitatori, crescuti de Academia lui Hagi.
      Celelalte care mai pot retrograda sunt Sageata Navodari (pentru ei e complicat, depind de prea multe rezultate si oricum, joaca cu noi, deci nici o sansa sa ramana in Liga 1), Poli Timisoara (a inceput bine sezonul, dar l-au demis pe Velea si acum is pe jumatate in liga a doua, trebuie sa castige cu Chiajna, Viitorul sa faca maxim egal cu Ceahlaul si sa castige Gazul cu FC Brasov).

      http://liga1.ro/html/etape/Etapa-34.html

      Apreciază

    • Si inca ceva: CFR e pe 0 (zero) in clasamentul adevarului, adica nici bine, nici rau. Daca facem egal sau castigam cu Sageata, o sa fim pe plus (caneto, vezi ca aici e rost de un clasament favorabil pentru CFR).

      Apreciază

  23. Nu văd motivul pentru care i-am cruța pe cei de la Săgeata. Dar nici nu văd cum i-am putea mobiliza pe băieți. Viitorul? (nu mă refer la Steluța-tineret…) Nu-l văd prea roz. Nici acum nu știm dacă (mai) avem finanțator; omul tace și se bucură de viață la Dubai. Nea Muri declară aiureli (comme d’habitude), dar nici el nu pare să știe ce se va întâmpla cu echipa. Să sperăm că lucrurile se vor schimba în bine. Hai băieții, haide CFR!!!

    Apreciază

      • Sa vedem, la noi nu se stie niciodata, comisiile aliniaza un 11 de baza valoros si pot sa castige orice meci chiar fara sa intre pe teren. In afara de asta, sa intri din turul 1 preliminar al Europa League (adica 8 partide ca sa ajungi in grupe) e mai degraba o corvoada, atat sportiva, cat si financiara.

        Apreciază

        • Conform site-ului liga1.ro:
          Locul 1 va juca in 2014 in turul 2 preliminar al Ligii Campionilor
          Locul 2 va juca in 2014 in turul 2 preliminar al Europa League
          Locul 3 va juca in 2014 in turul 1 preliminar al Europa League.
          Castigatoarea cupei va juca in 2014 in turul 2 preliminar al Europa League

          Apreciază

  24. Miercuri, 21 mai, etapa 34 (ultima) Sageata Navodari – CFR Cluj, ora 21:00, Digi Sport 3.
    E transmisie alternativa cu Viitorul – Ceahlaul (s-a schimbat postul care transmite).

    Apreciază

    • Partea amuzanta e ca orice club are interzis sa mai participe in Cupele Europene inca 3 ani de cand iasa din insoventa. Durata maxima a insolventei din cate stiu e maxim 2 ani.

      Apreciază

      • Durata insolventei e 3 ani cu posibilitatea extinderii la 4 ani. Cat despre participarea in cupele europene, interdictia exista doar pe durata procedurii de insolventa. Daca, de exemplu, un club iese din insolventa acum in iunie, poate participa in sezonul 2013/2014. La Dinamo oricum nu cred ca o sa dureze 3 ani. Nu cred ca Negoita a vrut intrarea in insolventa pentru ca e incapacitate de plata. Cred ca motivele sunt:

        1. Pe tot parcursul sezonului, Negoita a tot spus ca sunt in reconstructie si nu sunt pregatiti pentru cupele europene.
        2. Acum mereu ii apar tot felul de facturi vechi de ani de zile. Insolventa l-ar face sa scape de „surprize” de genul asta pe viitor.

        Asa ca impusca doi iepuri cu un singur glont.

        Apreciază

  25. In conditiile actuale nici nu stiu daca ar trebui sa ne bucure aceasta oportunitate care ni se ofera. Probabil vor pleca multi dintre jucatorii actuali,nu stim ce va fi cu echipa,iar participarea noastra europeana s-ar rezuma la vreo doua tururi preliminare,ca de intrat in grupe nu cred ca poate fi vorba.

    Apreciază

    • Cu un gram de noroc eu cred ca avem sanse mari la grupele Europa League. Trupa mai penibila decat au avut hei hei Pandurii anul trecut nu cred ca avem….

      Apreciază

    • Ce anume? Sa o facem pe gagica lui Arpi impresara si sa aiba in „custodie” 100 de fotbalisti de la toate echipele din Liga 1? In Europa au fost fix p…a cu toate metodele lor inovatoare, au avut probleme mari sa ajunga acolo. Cu polonezii au scos 2 egaluri chinuite, georgienii s-au cacat pe ei in partida tur cand au ratat un penalty la 0-0 iar in campionat a dat peste un CFR in plina tranzitie intre stramb si Grigoras iar in retur la un medi distanta ne-a batut si vecinii acasa. Chiar nu am de ce sa invidios pe „succesul” oilor.

      Apreciază

      • Dacide, invidios nu sunt nici eu. Încercam să subliniez importanţa preparatorului. Dar orice se poate interpreta greşit. Şi se şi interpretează.

        Apreciază

    • Dacid are dreptate. Super preparatorul lor fizic le prepara bine pe oi numa-n mamaliga egy, ca-n Europa, unde-s niste teste antidoping cat de cat, au fost mootch. Din cele cateva rezumate pe care le-am vazut, in meciurile de CL ii tinea benzina vreo 30-40 de minute. Daca vrei preparator fizic de calitate, da’ asta costa, iti aduci din State, de la fotbal american, chiar daca, acolo, cerintele is diferite. Nu detaliez, ca iara risc sa bag franarii-ntr-o stare catatonica, ca atunci cand spuneam ca proiectul lui Arpi nu exista.

      Apreciază

    • anul viitor cred ca se complica lucrurile. ca sa fim 100% siguri ca scapam de la retrogradare cred ca miriuta trebuie sa castige campionatul. grupele EL sunt pt juniorii clubului.

      Apreciază

    • Si atunci pt ce mai participi in Liga1? Daca AP baga clubul insolventa la 1 an dupa cel mai bun sezon din punct de vedere financiar inseamna ca nu e nici o diferenta intre el si GB, Bucsaru, Iancu sau gasca dinamovista.

      Apreciază

      • AP a sustinut dintotdeauna ca nu-l intereseaza decat locul 1. Ce sa faca cu insolventa? Faza asta nu-i nici cal, nici magar. Ar ramane fara putere de decizie in club, ar sta la cheremul unui administrator judiciar. Putem uita de ea. Daca va vrea vreodata sa scape de jucarie, va cere direct falimentul.

        Apreciază

  26. Tilul unui articol din prosport: „Miriuţă a dus CFR aproape de Europa, dar şi el a fost „uitat” de Paszkany în ziele de salariu. Tehnicianul a încasat doar 7.000 de euro la Cluj”. Fain…

    Apreciază

  27. 10 ani inseamna „Etern”,numai in casnicie, nu si in fotbal, Cristi(?); sigur ca am exagerat,dar pt. Bayern M.= „care dureaza la infinit”(conf.DEX); intriga mea vine de la faptul ca,pt. a-si elimina concurenta(loiala), in speta pe Borusia „Dor-Marunt”, Bayern continua s-o „desfiinteze”, cumparandu-i jucatorii de valoare -urmeaza Lewandovsky- (daca au bani!), chiar daca acestia sunt mai mult rezerve(Gotze), decat titulari; dar nu-i asa pt.scopuri „nobile”(adica Cupe), totu-i este permis(!)- nici nemtii nu mai sunt FAIR PLAY(!); de fapt acest lucru nu este ceva nou; asa a procedat si S.Berlusconi „furandu-le” toate valorile lui Ajax, dupa ce acestia au „indraznit” sa „bata”Milanul, intr-o finala de C.L.; cat priveste directia in care va merge echipa noastra, nici I.M.nu stie(?); fara sustinere financiara si fara investitii nu se poate pronunta nimeni; atat de mult invocatul „cantec de lebada”, din pacate, se aude tot mai tare si mai frumos(!); Hai CFR!

    Apreciază

    • Bayern asa a facut mereu..a adus jucatorii buni de la concurenti pt a-i tine la distanta. Lewandowski vine liber de contract, deci gratis -Dortmund a refuzat sa il dea anul trecut pe bani dupa ce Bayern a activat o clauza pt Götze si nu au putut face nimic. Dar asa au venit si Gomez sau elber der la Stuttgart sau Ballack de la Leverkusen, Basler, Herzog sau Klose de la Werder Bremen sau Kuntz si Sforza de la Kaiserslautern.

      Apreciază

  28. Ăsta e patronul nostru: link Mă gândesc: cum se cheamă ce a făcut patronul în dauna clubului? Devalizare? Păi asta chiar dacă nu e penal, e penibil… Tare penibil!

    Apreciază

    • Mie mi-a placut de el ca jucator,il urmaream mereu,abia asteptam Prosportul de luni sa citesc pagina despre stranieri. In imaginile din linkul de mai sus apar si cateva din golurile lui memorabile.

      Apreciază

      • Mi-a plăcut şi mie de el, ca jucător. Era un tip ambiţios, perseverant. Cu „glezna fină” sunt de acord doar aşa, partial, o avea, fără dubii, dar nu la nivelul lui Hagi, etc. Oricum, de rezervă (măcar) putea intra în lotul RO de atunci. Un interviu fantastic, nefardat, mi-a plăcut mult, mai ales fraza aia „…oricine are dreptul la A DOUA ŞANSĂ…”. Lucru valabil şi în cazul lui…HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Omul a fost un munctior onest, nu a avut sansa unor echipe mari, a trebuit mereu sa traga. Nu a avut fata de generatie de aur, dar sa ajungi ca roman jucator de nationala in Ungaria, apoi in Bundesliga si sa ramii cunoscut suporterior de rind de acolo, e ceva. Practic de la Cottbus lumea ii stia pe miriuta pt ca era el mai bun si pe Piplica pentru ca era un gafeur care l-ar fi facut pe Nuno Claro sa para Felghe. Ca si comparatie, de Deac nu a auzit nimeni.

          Apreciază

    • Cum naiba puteti unii sari de la o chestie la alta ignorand importanta primului link eu chiar nu inteleg… Ziceti voi ca Miriutza e mai important ca ceea ce sa intamplat la aeroport?!? Aia, jucatorii „behaie” dupa salarii.. Arpike ne face tuturor tai-tai…si voi puneti link cu interviul…scuze dar eu nu mai inteleg nimic…dar ma rog in maxim doua luni se va trage o linie clara si atunci orba sa fii si tot iti dai seama incotro se indreapta CFR-ul

      Apreciază

      • Ce era de comentat la primul link in care chelu’ facea cu mana? Ce am putea comenta decat niste speculatii? Astuia i se cam rupe de CFR de ceva vreme,asta e destul de evident,dar in cateva luni vom sti sigur directia in care ne indreptam si atunci comentam lucruri concrete ,nu speculatii.

        Apreciază

  29. Cand spuneam anii trecuti ca ce face Arpi ii o frectie, ca n-avem un proiect pe termen mediu si lung, ca riscam sa fim obiectul amocului unui individ (nu-n sens peiorativ), ca daca se plictiseste de club si-si ia jucariile si pleaca o sa fim aproape de dezintegrare, mi s-o raspuns: 8 trofee. Daca se desfiinteaza clubul o sa le folosim la ce, exact, trofeele alea, la colectat lacrimile? Prefer un Gadola si obiective mai terestre unui gambler ca Arpi. Lui nu i-o pasat de viitorul franei sau de suporteri, de asta mi-o fost mie groaza. Probabil omu’ o sa-si ia banii si-o sa se care-n Dubai, ce ne facem atunci? Avem noi forta financiara sa sustinem clubul fie si in liga a treia? Ca „oamenii de afaceri” din Cluj is, in majoritate, niste jeguri, care nu dau doi lei pe angajatii lor, darmite pe o comoara a orasului, cum ii CFR. Si tampitii aia de-s votati din ’90 incoace la primarie si CL prefera sa sponsorizeze fc stelemitatea, ca au ei impresia ca asa castiga mai multe voturi. Daca ceva nu se schimba radical in urmatoarea perioada, riscam sa ajungem in situatia de dinainte sa ne preia Arpi: desfiintarea.

    Apreciază

    • De unde viziunea asta pesimista? Eu am o vaga impresie ca anul asta circul de la CFR a fost provocat pentru a distrage atentia de la niste manevre mai mari. Acum vreo doi ani mult hulitul de tine Apri spunea ceva asa, o liga de 14 echipe, play in , play out. Intr-o tara ca Romanai unde bugetele cluburilor depind de banii Tv, cine are drepturile are piinea si cutitul. Intre timp AP este legat de drepturile Tv, azi s-a votat sistemul de 14 echipe ( interesant, Muresan acum citeva zile avea nici un dubiu in interviu) iar noi avem un rezultat „la fix” de EL. Vara lui 2014 mie mi se pare un an extrem de „par” chiar daca asta nu se vede direct. Nu vi se pare interesant ca discutiile cele mai importante despre insolventa, bani, faliment au fost mereu inaintea unor decizii majore la ce am povestit mai sus?

      Apreciază

      • Bag di seamă că dacă stai prea mult pe ChefereTv ascultându-l pe Corn, ajungi să te influențeze… Oricum, cred că ești ultimul… mohican, ultimul optimist adică. Rezistă!

        Apreciază

        • Un suporter tb da fie mereu optimist. Dincolo de asta: interviul e din 2010… link apropos de proiecte pe termen lung . Sau nu mai vedem padurea datorita copacilor? Iancu, Porumboiu, toti au ajuns la faliment, nooi ne vaitam ca babele dar avem licenta de Europa League.

          Apreciază

          • Licență avem. Mulțumită domnilor Paszkany și Gadola. Probabil a fost ultimul gest al (fostului) patron. Fără bani din ce trăiește echipa? Ce urmează? Cine știe…

            Apreciază

    • N-ai văzut că omul se grăbea să prindă avionul ca să ajungă la timp în Dubai unde să facă afaceri mortale din care să câștige o grămadă de bani pe care să-i investească la CFR astfel încât în play-off să batem Steaua de 4 ori nu o dată în zece ani ca înainte? (n-am pus virgule, că mă grăbeam să prindă AP avionul)

      Apreciază

    • Pai nu au fost alegeri in 2002 intre Arpi cu oferta 8 trofee in 10 ani si apoi Pa! vs Gadola cu proiect pe termen foarte lung, nici o grija si locuri de Europa League ca obiectiv. Cum ai spus si tu, alegerea era intre riscul desfiintarii in 2002 si insolventa in 2014. Parca as alege sa mor putin mai tarziu daca ma intrebi. Intre timp am avut emotie, meciuri spectaculoase, jucatori fenomenali. Ar fi de preferat un actionariat gen Barca cu socios pt a nu depinde de toanele/sanatatea unei singure persoane, dar la noi am vazut pe la U si Rapid ca astfel de incercari sunt niste glume penibile.

      Apreciază

      • Socios in romania? Sa fim seriosi. Uita-te numai la cati rumani verzi se bateau in piept cu rezultatele Oltchimului la handbal, ce audienta faceau fetele in CL. La ce sume se vehiculeaza in handbalul de top (gen Oltchim pe vremuri, Gyor acum), un buget de 4 milioane de euro pe an ar fi suficient, ceea ce ar insemna ca vreo 350.000 de rumani sa dea un euro pe luna, adica 12 pe an. Adica 50 de lei, o masa in oras. Revenind la frana, m-am gandit ca daca ne-am aduna macar 5.000 care sa cumparam abonamente in medie de 150 de lei pe an, ar insemna un venit anual de 170.000 de euro, apa de ploaie. Sponsorizarile la noi is mici, merchandising-ul praf, numa’ banii din televiziuni conteaza. Sau cei de pe la primarii, ca de aia or ajuns tat felul de comune de tri lei in mamaliga egy.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.