A.M.R. 3


Sunt zile şi zile în fotbal. Uneori îţi iese totul, alteori nimic. Vrei să dai o centrare, numai ca să scapi rapid de obiectul muncii, dar loveşti greşit mingea şi îţi iese cel mai spectaculos gol al etapei.

Bruno Madeira, portughezul care a adus victoria „stegarilor” în derby-ul cu Corona, crede că echipa sa va tremura pentru salvarea de la retrogradare pînă în ultima etapă şi se amuză pe tema golului reuşit în poarta concitadinilor. – Pe lîngă faptul că a fost decisiv, golul tău a fost şi spectaculos. – Spectaculos, dar norocos. Şutul mi-a intrat la vinclu, într-un final, dar am lovit mingea destul de rău, cu pămîntul. Nici nu am vrut să trag aşa, dar bine că a fost gol. (gsp)

Sau, pe partea ailaltă, de exemplu cazul lui Rada din prima repriză a meciului cu Dinamo: beneficiezi de o lovitură liberă de la marginea careului, uşor greu dreapta, îţi fixezi grijuliu balonul, faci 4-5 paşi în spate, benoclezi gaura din (de lângă/deasupra) zid(ului) prin care tre’ să treacă mingea, scuipi de trei ori, îţi reglezi atent respiraţia şi concentrat la maximum efectuezi o execuţie perfectă, iar mingea ţi se duce la 19,60 yarzi de obiectiv.

Când tonusul de meci ţi-e foarte bun, când orice minge ricoşată/degajată – de vrei, de nu vrei – ajunge la tine şi nu la adversar, când victoria e victorie, adică clară, înseamnă că „ai vrut”, „ai demonstrat că se poate”, „ţi-ai băgat minţile în cap”. Când „toată echipa intră prost în meci”, când tu şi colegii tăi vreţi să daţi totul (dar impresia generală e că nu s-a pus osul), când jocul nu merge, când planetele au bolunzit, eşti catalogat imediat „petardă”, „blatist”, „nesimţit”, „îţi baţi joc” etc. Dar, asta-i viaţa de fotbalist şi, la fel, cea de suporter, trebuie să le suporţi pe toate, vorba lui Cristi. Mai sunt doar 3 meciuri din această ediţie de campionat, rămâne să vedem care în ce categorie va intra: în „bravo, au dovedit o mentalitate profesionistă” sau în cea de „putoare de mercenar ordinar”?

Primul la rând va fi…

luni, 12 mai 2014, ora 19.30, în cadrul etapei a 32-a, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, CFR Cluj – FC Braşov.

Zilele trecute s-au mai auzit nişte glasuri care se întrebau de oportunitatea acordării unui mic sprijin braşovenilor în lupta lor eroică împotriva altor echipe care ar avea nevoie şi ele să facă nişte puncte „prea uşor”. Ca şi în cazul meciului de la Galaţi, exclud din start orice maşinaţiune neonorabilă; dacă au nevoie, îi vom putea ajuta în ultima etapă la Constanţa, printr-o victorie confortabilă în dauna lui Săgeata Năvodari. Asta e, sunt profesionist amator 100% şi abordez fiecare meci la victorie. 🙂 Aşa că batem cu 2-0.

N-au nicio şansă braşovenii, nu-i ajută nici istoria meciurilor directe. Din 14 meciuri disputate cu CFR în calitate de gazdă, FC Braşov (Steagul Roşu pe numele de fată) n-a scos decât 3 egaluri, ultimul tocmai în martie 1975 (scor 0-0), iar ultimul gol înscris de brașoveni a fost notat acum aproape 9 ani, în iunie 2005 (2-1 pentru CFR), prin Dedu.

Pentru nostalgici, caseta meciului: CFR Cluj – FC Braşov 2-1 (1-0). Au marcat: Fl. Dan (32), Tilincă (81)/ Dedu (83) CFR Cluj: Turcaș 5 – D. Toma 5,5; Jula 6; Milosevic 5; Panin 5 – Fl. Dan 6; R. Mărginean 6; Vlajic 5 (46 Tilincă 6,5); Kis 5 – Anca 5; Turcu 5. Antrenor: Aurel Șunda. FC Brașov: Dossey 5,5 – L. Balint 4 (61 Mendizov 5); B. Nicolae 5; Vajda 5; Sărmășan 5 – Manole 4 (50 Colnic 5); I. Popa 4 (81 Dedu); Sătmar 5; Miclăuș 5 – Surdu 4,5; Arm. Karamian 5. Antrenor: Ferencz Bajko. Au arbitrat: Marius Bocăneală (Galați) 6 – Eduard Ungureanu (București) 6,5, Iulian Radu (București) 6,5.

Este adevărat, mai figurează în statistici un meci mai proaspăt încheiat cu acelaşi scor, în septembrie 2009, dar golul a fost marcat de Alcântara în proprie poartă; categoric, nu se pune. În rest, victorii în linie la zero, ultima cu 5-0 (goluri: Kapetanos, Mureşan, Cadu, Rui Pedro, Aguirregaray), în noiembrie 2012, între două meciuri de CL cu Galatasaray.

La oaspeţi va lipsi M. Constantin, care îşi ispăşeşte a treia etapă de suspendare primită în urma meciului cu Steaua. Buga este incert, Ţânţarul va folosi, probabil, unşpele câştigător din etapa trecută: Fl. Iacob – Vagner, R. Machado, Santos, Ionescu – Mateiu, Madeira – J. Szekely, Şt. Grigorie, Aganovici – A. Cristea. Rezerve: D. Mutu, Străuţ, Leko, Da Silva, Fonseca, Surdu, Dias. „Secundul” „stegarilor”, Florentin Petre, a comentat: „… ne dorim să aducem trei puncte şi de la Cluj, din confruntarea cu CFR. Sper să ne salvăm cât mai repede.”

Bruno Madeira: „Vorbesc cu Mario des şi chiar azi l-am „ameninţat” că mergem să îl învingem. Mi-a răspuns că îi pare rău pentru noi, dar ei încă se gîndesc să depăşească pe Dinamo, pentru a merge în Europa League. Vedem cine va avea cîştig de cauză.” (gsp) „Intalnim o echipa experimentata cu jucatori care au jucat foarte multe meciuri in Liga I. Am multi prieteni acolo, i-am urmarit. O sa fie un meci greu, ei la retrogradare vor veni aici sa castige, noi la fel, vrem sa prindem locul 5″, a spus Vasile Maftei pentru Dolce Sport. „Pentru ei este un meci capital, daca nu vor castiga vor intra din nou in roata retrogradarii, dar pe noi nu ne intereseaza acest lucru, trebuie sa castigam acest meci. Si noi suntem pe un drum bun, am batut 3-0 la Dinamo”, a spus Sergiu Negruț pentru Dolce Sport.

Aşa… Ai noştri vor victoria, au prins gustul urcatului în clasament. Păcat că prea şi-au dozat energia, păstrând grosul ei pentru finiş. Dar e bine şi aşa, impresia finală contează. De la meciul cu Dinamo încoace, eu întreb, eu răspund (că habar nu am), ce s-a întâmplat cu Piccolo de n-a fost nici măcar rezervă la Bucureşti? Sper să-l vedem luni pe teren, nu multe ocazii mai sunt (două) înainte să-şi agaţe definitiv tricoul vişiniu în cui. De fapt, sincer, n-aş avea nimic împotrivă să nu mai apară pe teren în astea ultime trei etape, cu condiţia să recupereze meciurile la sfârșitul ediţiei viitoare. Suspendaţi nu avem, accidentaţi nu ştiu să avem, excluşi avem: Gabionetta, Maah şi Ammari. O formaţie probabilă (după 31 de etape începe să se cristalizeze 🙂 ): Felgueiras – Maftei, Cadu, Piccolo (Rada), Camora – Rui Pedro, Monroy – Deac, Negruţ, Costea – Ogbu.

HAI CFR!!! Hai cu prima din ultimele trei victorii şi cu locul de EL!

36 de comentarii

  1. Totusi,brasovenii sunt de-ai nostrii,NA.HAi sa jucam excelent ,sa avem 5 bari 100 de faze de gol.Ei sa aiba un portar in super forma si super noroc,Sa luam gol dintr-un off-side imens nesemnalizat de arbitrul nemernic de pe partea dreapta (sa avem pe cine da vina),dar in nici un caz sa nu facem lucruri necurate.:-))

    Apreciază

    • PS ,am uitat,sa nu ne valideze doua goluri superbe si perfect valabile (din punctul nostru de vedere ,ca cei de la digi oricum vor vedea altceva):-))

      Apreciază

    • Eu zic sa repetam scorul ultimului meci disputat in Gruia. Brasovenii n-au decat sa bata la fel in ultimele doua etape pe U si Gaz Metan, noi tot la fel pe acelasi Gaz Metan si pe Sageata si atunci stegarii n-o sa aiba sigur emotii cu retrogradarea. Dar, nu are sens sa ne certam, de-aia am propus in articol un scor de compromis, ca sa fie toata lumea multumita. 🙂

      Apreciază

      • Sa nu crezi ca voi face galerie brasovului.dar parca nu as fi asa suparat daca am pierde dupa un meci excelent si prin nesansa ,ca si in cazul altor echipe ,mai ales din miticistan.Eu prefer o echipa din Ardeal in liga 1 in locul sagetilor,viitorilor si clincenilor.

        Apreciază

        • De acord cu ultima ta frază. Sper să se salveze Braşovul. Sper însă să facem şcoală cu ei, şi să-i batem la scor. Şi sper să batem în toate cele 3 meciuri până la capăt. Mi-e clar că n-avem cum să ajungem pe locul 4, dar nu mai conteşte 🙂 Hai băieţii, haide CFR!!!

          Apreciază

          • Silica,daca batem tot si DinamUia mai face un egal si pierde un meci suntem pe patru.Dar ce sa facem cu acest loc patru(daca prin sansa o obtinem),sa ne facem de cacao prin ieuropa,eh bine luam doi trei euro in plus la drepturile tv (sa aiba AP ce investi in Dubai) dar cam atat.Nu prea avem echipa de cupe europene ,si dupa cum se prezinta lucrurile nici sanse nu prea sunt sa se schimbe ceva.Pe mine,sincer m-au ingrozit declaratiile jucatorilor dupa meciul cu dinamUia.Noi tot vorbim aici intre noi vrute si nevrute ,dar tare mi-e teama ca situatia este mai grava, si decat si-o inchipuie cei mai inversunati adversari ai conducerii de aici de pe tribuna.

            Apreciază

            • Mare dreptate aveti…Sper sa fie doar o supozitie ! Cit despre meciul cu Brasovul…??? Nu vedeti ce se intimpla in ametitul asta de campionat ? Lesina toti dupa banii din TV,in principal Rejele !!!

              Apreciază

    • Lupta cui pentru evitarea EL? Poate ca inainte de a pleca din casa CFR-ului, jucatorii, suparati pe gazda, ar vrea sa se pise in vaza, sa-i lase ca amintire un loc nedorit de EL. 🙂

      Apreciază

      • Ce idee perversa ai ,domnule Caneto.Poate nici nu ar fi rau.Ma gandesc ca ,totusi EL te obliga,si mai vrea si AP sa-si expuna marfa pe taraba Europa.Hai CFR.

        Apreciază

  2. @ luis ,Brasovenii nu ne intereseaza deloc sa nu uitam ca patronul lor in urma cu cativa ani zicea ca oricine poate sa ia campionatul numai CFR sa nu-l ia si atunci te intreb de ce ar trebui sa ne pese de ei?

    Apreciază

  3. Anticipez o „schita”, nicidecum un „tablou” al meciului: Involutiile de acasa, unde in aceasta primavara am pierdut 2/3 din puncte, pe fondul jocului „fara constructie”, lipsit de organizare si finalizare si in conditiile lipsei de motivare si motivatie, comparativ cu situatia brasovenilor, ma indreptateste sa sper la un pronostic, clar X-X-X, cu si fara resentimentele lui Felghe si Batin(?); doar daca, Costea nu-si mai „propune” un recital de ratari din toate pozitiile, un egal „multumitor”este varianta unica, mai ales daca Ogbu, ramane Machuka, iar Negrut se gandeste mai mult la un transfer care „sa-l multumeasca” pe toata lumea(!); daca si-au primit ceva restante, dupa meciul cu militienii, s-ar putea sa „rasturnam” Casele de Pariuri(!), dar cum in Gruia bate de f. mult timp „vantul” la care se mai adauga si ploaia, de la ora meciului, sper sa nu ne „udam” prea tare si sa le oferim sansa oaspetilor de a ne revedea si la toamna.( mai ales daca se mai raresc echipele-nfratite cu ciobanul-infractor, ca de mU, cu regret , nu mai poate fi vorba, dupa ce le-am dat 3p.) Hai CFR!

    Apreciază

  4. Coltescu? link Ultima oara cu el in Gruia am batut cu 6-1. 🙂

    A: Colţescu Sebastian (Craiova – Dolj)
    A1: Oniţă Aurel (Constanţa – Constanţa)
    A2: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ – Neamţ)
    Add1: Gaman George Catalin (Craiova – Dolj)
    Add2: Haidiner Denis (Hunedoara – Hunedoara)
    R: Mitruţi Daniel (Craiova – Dolj)
    Obs: Szekely Zoltan (Baia Mare – Maramureş)

    Apreciază

  5. “CFR Cluj a reuşit să câştige ambele meciuri de baraj cu Viitorul Oradea pentru accederea la turneul zonal al Campionatului Naţional rezervat juniorilor E (născuţi 2003).” link

    Apreciază

  6. A.P. a „iesit” sa-i atentioneze pe baieti ca salariul max. la CFR va fi de doar 8.000 de euroi, cine nu accepta, poate sa plece, sau vor juca la echipa a2-a(care-i aceea?),sau la juniori(!) – avem vreun jucator la prima echipa, sub 18 ani(!?) -astia au tampit cu totii!

    Apreciază

    • Nu că n-ar fi adevărat, dar e o ştire marca gsp (chiar dacă a fost preluată de pe stiridesport). Citez: „Oficialii lui CFR Cluj i-au înştiinţat deja pe jucători care sunt condiţiile în care pot continua în tricoul vişiniilor şi din sezonul viitor: Acceptaţi maximum 8.000 de euro pe lună sau sunteţi liberi să plecaţi!, a fost mesajul conducerii.” Mesajul conducerii? Din care cine ar face parte? Căci onor preşe, dl Mureşan se gândea cu puţin timp înainte să renunţe şi să plece de la echipă… Iar patronul străluceşte prin lipsă cam de jumătate de an. Aşadeci cine face parte din onorata conducere?

      Apreciază

  7. Echipele de start:

    CFR Cluj: Felgueiras – Maftei, Cadu, Rada, Camora – Djokovic, Monroy – Deac, Negruţ, Fl. Costea – Ogbu

    FC Braşov: Iacob – Străuţ, Machado, D. Santos, Serginho – Mateiu, Madeira – Szekely, Şt. Grigorie, Aganovic – Cristea

    Apreciază

  8. Click aici pt note! Bravo băieţi!!!!!!!!!!!!!! meritaţi cu toţii nota 10 că n-aţi daţi meciul „ardelenilor” ăstora iubiţi de Luis…:) Mai încolo vă voi spune de ce spun asta…HAI CFR!!!

    Apreciază

  9. IM tocmai a negat in direct la Dolce Sport existenta plafonului de 8.000 euro. La fel, a zis ca AP nu s-a indepartat de CFR.

    Apreciază

    • Conform principiului „Radio Erevan” plafonul nu e 8000 ci de 5000, si nu e pe luna ci pe an, si nu se primeste ci se da? Nu stiu, intreb doar:)

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.