Ne-am pus din nou probleme. [CFR Cluj – Concordia Chiajna 1-1]


Când se anunță echipele care se vor înfrunta acerb, ne dăm seama că juniorii CFR-ului s-au antrenat degeaba în ultimii 13 ani, greviștii titulari spărgându-și singuri greva. CFR: Felguieras – Maftei, Piccolo, Rada, Camora – Monroy, Rui Pedro – Deac, Negruț, F.Costea – Ogbu și Chuka. Revine totuși în primul 11 un tinerel, Negruț, care-i ia locul lui Djokovic. Căpitanul Cadu e în tribună, uitându-se cum trece lent prin fața ochilor săi meciul 199,5.

Primele 10 minute nu aduc nimic interesant pe teren, deși oaspeții par să fi venit la Cluj cu ideea fixă să-și vândă la suprapreț pielea. În lipsă de acțiune, comentatorul TV are timp să ne redea câteva dintre declarațiile săptămânii. Constat că Miriuță e perechea perfectă a președintelui Iuliu Mureșan la capitolul declarații la plezneală. Auzi, cică greva n-a fost la CFR 1907, ci la CFR Călători (sau Marfă?)!

Trebuie să treacă aproape 12 minute din partidă ca să asistăm la un șut al lui Rui Pedro în Ogbu și Chuka. Evitând golul lui Rui Pedro, Ogbu și Chuka rămân cei mai buni marcatori ai CFR-ului, fiecare cu câte 2,5 goluri.

E nevoie de o fază fixă, nemișcată (corner de pe stânga), pentru ca în Gruia să se instaleze veselia și bunădispoziția. Negruț lovește perfect mingea, aceasta se duce ață la Maftei, care o izbește sănătos cu capul și o trimite în poarta lui Râmniceanu. GOOOL!!! E minutul 18, CFR conduce cu 1-0, iar Maftei devine sfântul meciului. Cu atât e mai de lăudat Maftei, cu cât e mai neplătit (are din nou barbă, semn că restanțele n-au fost încă achitate), dar profesionist.

Acțiunile ceferiștilor sunt tot energice, atacurile tot mai dese, iar jumătățile de ocazii se înmulțesc precum jumătățile de iepuri. Nici Negruț, nici Deac nu nimeresc spațiul porții, dar Miriuță zâmbește mulțumit și ușor șmecherește. Jocul decurge așa cum îi place lui mai mult, cu CFR în rolul lui Bruce Willis, tare greu de ucis.

Cei de la Chiajna încearcă și ei să se vadă la televizor, dar au mingile cam mici, deci nu ne pun probleme. Și așa, în așteptarea golului cu numărul doi, prima repriză se încheie cu doar un gol pe tabela de marcaj și cartonașe galbene pentru Monroy și Rui Pedro. La pauză, cei din studioul TV se leagă și ei de barba lui Maftei, făcând aceeași paralelă cu salariile neplătite. Încep să mă îngrijorez că mă miticizez/digitivez și trag rapid o „prună” pe gât, să mă dezinfectez. Deja mă simt mai bine, mai ales că CFR e pe locul 6, deci Iuliu Mureșan nu mai trebuie să se retragă de la o echipă de locul 7.

Rui Pedro rămâne la vestiare și în locul său apare pe teren Djokovic. Sunt curios dacă Damjan va prelua sarcina de a executa loviturile libere, sau Miriuță va merge în continuare pe picioarele și creierele lui Deac și Negruț.

Surprinzător, în loc să caute lovitura de grație, ceferiștii noștri încep repriza a doua ezitant, încercând să blocheze câteva acțiuni ceva mai periculoase ale chiajnenilor. În primele 5 minute, oaspeții par ceva mai antrenați, punând stăpânire pe minge și chiar pe teren.

Contrar cursului jocului, în minutul 53 Deac reușește o centrare perfectă, dar Negruț n-are sfințenia lui Maftei și trimite anemic mingea în mănușile lui Râmniceanu. Nu trece un minut și Costea se face de mândră minune, expediind mingea undeva spre ceruri, din poziție realmente promițătoare.

Concordia ajunge rapid la poarta noastră (faza se stinge), noi ajungem rapid la poarta lor (Negruț șutează pe centrul porții). Jocul se animă, nu se mai pierde atâta timp în zona de la mijlocul terenului. Cât timp nu suntem egalați, nu mă deranjează un pic de spectacol pe iarba verde de acasă.

Deac nu este de acord cu mine și intră cu buldozerul personal în ilfoveanul care tocmai băga muncitorește mingea în careul nostru. Bucurie mare în studioul TV când se acordă 11 metri. Cei de la Chiajna nu au nevoie decât de un minut ca să fructifice lovitura de pedeapsă. așa că se face 1-1 în minutul 59 (marcator Serediuc).

No, ce ne facem acum, Miri? Șo pe ei, să ne dea și golul doi?… Miriuță răspunde cu Tade, care intră în teren în minutul 65, cu aceeași mare dorință de a juca, dar și cu același mare semn de întrebare referitor la putință.

Galeria ceferistă profită de scorul nemulțumitor ca să ceară sânge local, tânăr și neliniștit, în teren. 14 juniori sunt trimiși la plimbare încălzire. Tânărul Negruț e trimis pe bancă, iar în locul său intră Ammari.

În minutul 72, Deac are șansa să-și răscumpere păcatele tinereții din minutul 58, dar cade insuficient de talentat în careul advers, neimpresionând pe nimeni, nici măcar pe nevasta arbitrului de centru, dacă are vreuna.

Timpul trece în zbor, iar Șumudică lasă impresia că o are mai mare decât a lui Miriuță, cel puțin în partea a doua a meciului. Concordia se retrage în apărare, nedorind să facă pagube și mai mari la Cluj. Ce mai contează? Imediat după golul egalizator orice urmă de spectacol sportiv s-a stins ca printr-o minune și s-a reinstalat pe gazon campionatul României, Liga 1. Să-ți mănânci (ronțăi)  abonamentul în loc de semințe, nu altceva…

Neluț Roșu, unul dintre foștii juniori antrenați degeaba în Gruia, îl întinde la extremis pe Felgueiras cu un șut de la semidistanță. E minutul 83 și Super Mario confirmă afirmația lui Miriuță, cum că CFR e greu de învins. O paradă care-l apropie pe dragul nostru portar cu încă 100 km de Rusia, care-i iese în întâmpinare.

Vine minutul crucial cu numărul 86, când un întreg stadion se crucește și milioane sau sute de mii de telespectatori se crucesc la ratarea lui Florin Costea. Coechipierii umbrei umbrei lui Costea cad în prostrație și rămân stane de piatră, în timp ce Concordia scapă pe contraatac, dar nu știe suficient cu mingea ca să facă un 1-2 clinic și cinic.

Avram prelungește cu 5 minute meciul, încercând mărinimos să mai ofere câteva șanse elevilor lui Miriuță de-a avea motive serioase să-și ceară salariile în full. Șut Monroy, respimgere, șut Ammari… aut de poartă.

Prelungirile se scurg steril, CFR nu găsește calea spre poarta ilfovenilor. Partida se încheie nedecis, iar CFR pierde locul 6 și revine pe 7. Mi se face inima ghem când mă gândesc că președintele Iuliu Mureșan are din nou motive întemeiate să ne amenințe că el nu mai stă la o echipă de locul 7 și s-ar putea retrage, ca un traseist ce n-a fost niciodată traseist.

Ce se întâmplă CU ADEVĂRAT la CFR? Ce draci și-au băgat coada și la ce nivel? Unde bani nu… e, nimic nu e? Atât și nimic altceva?

67 de comentarii

  1. Mi-e greu sa comentez aceasta dubioasa partida………o desfasurare curioasa,atipica.De unde in prima repriza taranii n-au avut nici o apropiere periculoasa la poarta noastra,in a 2 a repriza cu ajutorul schimbarii imperios necesare(Djokovici in locul lui Rui Pedro) fata jocului s-a schimbat total.Acum sincer nu stiu daca mirificul Miri le-a cerut sa se lase dominati(ca parte a registrului tehnic) sau terenul s-a inclinat brusc spre poarta noastra.Nu conteaza raspunsul……..in schimb in viata mea n-am vazut asa tampenie la un antrenor.Jocul este la discretia ta si tu faci prima miscare!Sa nu-mi spuna A1 ca a vrut sa-l protejeze pe Rui Pedro.Djokovici pare rupt din alt film(ca sa nu spun penibil).Este evident ca n-are tragere de inima,dar atunci baga ba blegule aia „flamanzi” cu care tot ne-ai facut capul mare,cretin national ce esti………niciodata n-am fost pentru schimbarea antrenorului,deci nici acum nu ma gandesc la asa eva.Din contra asta trebuie lasat sa se faca de rusine,pe nervii nostri.

    Apreciază

  2. Trist fotbal,tot mai departe de spectatorii si asa putini… Iar Miri ar trebui ca in locul laudelor la adresa jucatorilor sa ne explice de ce la schimbat pe Rui Pedro si cu ce e mai bun Tade&Chuka ca Amnari…De ce daca tot se declara ca de la anu ne luam adio de la 98% din lot nu incearca sa forteze cu doi-trei juniori…O rusine de antrenor fara coloana dar spitzat la patru ace…O rusine de conducere,o rusine de finantator…Ne ducem pe copca dragilor…

    Apreciază

    • In schimb Sumudica zici ca era un homeless (sau aurolac, daca vrei). Cu nadragii aia de trening atarnand pe el si cu trenciu ala, numa punga maro din mana ii mai lipsea. Da ce-i a lui, e a lui, au tras aia de timp a’ntaia. Se duce toata liga1 pe copca, nu doar cefereu’…

      Apreciază

  3. Poate imi explica si mie cineva, de ce tot repete A1 dupa fiecare meci nereusit:nu am ce sa le reprosez baietilor. Pai daca nu baietzii sunt de vina, atunci cine?

    Apreciază

    • Te lamuresc eu..TATA e de vina !…TATA meu si de acum incolo le propun celor care inca mai cred in finantator&conducere& shit sa dea vina pe tata…Oricum never ever vinovatii nu isi vor recunoaste greselile fie ca ei se numesc AP, IM sau RZ…si oricum principalul vinovat pentru actuala situatie de la echipa e tata…PUNCT ! Nu ! Nici pe departe nu e de vina AP care face ce vreau cu banii lui… da?!? Nici IM patru case si o spalatorie-auto …Nici RZ…Nici macar Cadu nu e de vina…Io asa zic/cred… ca vinovati de actuala situatie de la club sunt in ordine : tata,alinierea planetelor,criza economica pe nodel nemtesc si de ce nu unii dintre vechii franari care efectiv se pise pe vitrina cu maimute dar care s-au saturat de minciunele si promisiuni desarte sau saturat si din cand in cand indraznesc sa caraie ….Anyway io inca astept sa imi dezlege careva misterul de ce schimbarea de la pauza Rui Pedro out,Djotkovici in…sau o intrebare si mai grea de ce daca tot nu mai avem obiectiv nu jucam cu aia 14 juniori legitimati…Ai? De ce ma? sau doar tot tata imi poate da raspunsul asta?

      Apreciază

  4. Si nu inteleg de ce ii mai baga pe jucatorii care pleaca la vara? Obiectiv nu avem ,castigam nu castigam cui ii mai pasa? Macar sa vedem si alti jucatori….

    Apreciază

    • Aici subscriu si eu. De ce sa-si bata joc tembelul de Djocovic de nervii si abonamentul meu daca el nu are chef sa joace?
      De ce dracu nu-I trimite pe toti la plimbare, sa faca greva si sa aduca juniorii sa-I aplaud si sa-I incurajez?
      Io nu mai merg in Gruia pana ce nu avem echipa care sa joace si pe ntru noi suporterii si pentru oras si pentru mandria noastra.
      As vrea sa-I vad in liniste pe un stadion gol. Cred ca nu le-ar pasa.
      Mercenariiiiiii…..

      Apreciază

  5. CFR-echipa PACII!;si prieteniei intre popoare(cluburi)!;din nou nu mai suparam(deranjam) pe nimeni! Toti care vin in Gruia, automat se revitalizeaza, ies din „moarte clinica”, iar noi, repede, le luam locul, si intram in CRIZA!;Din 18 puncte puse in joc, acasa, am obtinut 6(!?); o dovada incontestabila a incapacitatii noastre de a destrama apararile adverse, din cauza, in primul rand, al prestatiilor unor FIGURANTI din atacul nostru, a inexistentei jocului de constructie, cauzat de lipsa unui creier-dispecer la mijloc, care sa coordoneze si sa impulsioneze jocul de atac; la toate problemele grave de ordin tehnico-tactic se mai adauga starea de lehamite, de neimplicare in joc, a lipsei de atitudine si determinare si avem tabloul sinistru al unei epave in degringolada, ramasa fara carmaci!;Astfel stand lucrurile , nu mai putem avea pretentii, mai ales ca se joaca din „OBLIGATIE”, fara angajament si daruire, cu un heirupism continu, fara orizont, lipsit de clarviziune; am vazut, inca un meci penibil de Divizia”C”(vagoane), la retrogradare!Lentoarea si lipsa de concentrare si de idei a contaminat toata echipa, ducand in final la, inca, un rezultat dezamagitor.Am asistat la o „sarada” a neputintei cu zeci de pase la adversar, la un joc fara consistenta, lipsit de idei si imaginatie, foarte previzibil, cu putine ocazii clare de gol, dar si acelea irosite cu nonsalanta de Negrut, dar mai ales 2 de „flegmaticul”Costea. Au iesit, ceva, la rampa, in prima repriza Deac,R.Pedro si Maftei, dar, incredibil cum A1 a avut grija se strice si acest inceput de angrenaj!;apoi, se iese f. greoi din aparare cu mingea la picior, se pierd f. multe mingi, cu usurinta, la mijloc(campion Monroy, urmat, mai apoi de Djokovici), nu sunt trasee de joc,nu se cunosc scheme tactice, prestabilite (nici vorba), un heirupism continuu!; In CONCLUZIE: avem tabloul complet al debandadei(grevei), harababurii si debusolarii unui echipaj aflat la bordul unei epave in deriva, ramasa si fara carmaci! ;Din COLTUL TRIBUNEI : Felghe-Nota Bene; Maftei-bun, prima repriza pe faza de atac, cu gol(felicitari!), mici stangacii in aparare; Piccolo-bun in prima, mari erori in secunda; Rada-mai mereu precipitat si rudimentar; Camora-surprins,uneori prea avansat(slaba repliere), dar ramane om de baza; Monroy- a jucat la adversari?; R.Pedro- „omul-busola”, nu a prins cea mai buna zi dar si asa a fost in top(de ce a fost shimbat?! si de cine?) de Djokovici-un”incurca lume”, unde si ce a cautat pe teren?;Deac-dispus la efort,haotic de cele mai multe ori, un descreierat(provoaca gratuit un penalty), a ingropat echipa!;Negrut-un junior speriat, fara realizari;Fl.Costea-executii de incepator,a pierdut 2 puncte!; Ogbu-bataios, dar tot maCHUKA a ramas;Tade-inca o petarda neexplodata; Ammari-mult prea putin folosit,oare de ce?; A1- simbolul neputintei si al NEINTELEGERII (lui, la ce se intampla in club, dar mai ales pe teren?) si a noastra pt. schimbarile aiuristice de joc,de jucatori, de sistem(care sistem?, o aiureala, o brambureala si-o zapaciala inexplicabile!); ii respect complezentele fata de jucatori, dar cand e cazul!, nu ne luati pe toti de tampiti(„jucatorii au avut atitudine, daruire”!- pe cuvantul tau de pionier?!)care atitudine,care daruire, mon cher?; Inca o UMULINTA, dar ce mai conteaza(?),mergem inainte, mai avem de „inghitit”, doar 4(!), Bravo CONDUCERII!;Hai CFR!

    Apreciază

  6. Văd că unii mai sunt în stare de comentarii lungi . Eu nu pot decât în loc de comentarii să zic încă un OFFF ! , pe care-l zic la meciurile jucate în halul ăsta de CFR din 2012 până acum. Aş zice şi HAI CFR dar mă intreb – unde hai ? – în liga 2-a, spre desfiinţare ? Ar fi păcat.

    Apreciază

  7. A fi suporter inseamna nu numai acceptiunea engleza de a sustine(to support) ci si una foarte romaneasca de a… suporta. Asa ca hai cfr!

    Apreciază

  8. Uitaţi-vă Vaslui… Părăsiţi de nea Porumb, nu primesc licenţa pentru sezonul următor. Echipă bună totuşi (Antal, Temwanjera etc.). Cât pe ca să păţim şi noi la fel. Noroc cu nea Gadola… Deocamdată, să ne bucurăm că putem continua în liga 1; lăsaţi discursurile prăpăstioase. Sigur, ne-ar bucura să avem echipă, dar deocamdată să ne bucurăm că noi nu avem probleme de acest fel. Cine ştie ce/cum va fi? În criza asta ce nu pare să se mai termine, se poate întâmpla orice. Haide CFR!!!

    Apreciază

    • Da ai dreptate eu ma uit la Vaslui si ii aplaud pe jucatori care desi stiu ca in 5 etape echipa asta nu va mai evolua pe prima scena continua sa joace… si sa paraseasca prima liga cu fruntea sus …E totusi o diferenta…Ah ! si sa nu uit din cate am inteles cei de acolo nu si-au mai incasat salariile de zece luni…

      Apreciază

        • Poate,nu neg ca exista si varianta asta insa deocamdata e singura echipa care a batut Steaua si e echipa a carei jucatori isi respecta statutul cu toate ca sunt ca si retrogradati…In timp vor ramane rezultatele restul e can-can si nimic demonstrat…Oricum ideea era alta eu am facut o paralela,cum la fel de bine as putea sa fac o paralela intre CFR si concitadina…Unii la noi au castigat 20.000 de euro pe luna,timp de multi ani…”Descultii” de la toti U impreuna probabil nu castiga atat…si asta imi lasa un gust extrem de amar..Ei au batut Vasluiul,Astra,Timisoara,Gazul …Noi am facut egal cu Corona si Chiajna…Jucam urat si doar meciul cu Petrolul din acest retur l-as incadra la meci de fotbal…In rest ne chinuim… Dar !!!! Miri zice ca e multumit,Muri zice ca el la locul sapte nu mai sta (?!) Da’ de ce nenea ? la locul sapte nu mai invartim nici un comision ? asta sa fie motivul? Nu te tine sa te bagi la reconstructie? Asta e de fapt motivul real? Zamfir…. nu zice nimic…Arpike in acest retur nu cred ca sa mai deranjat sa asiste pe viu la un meci in Gruia,Gadola…sa procopsit cu un teren …. Dar las’ ca vine ea si vara….Amuzant e ca unii pe alte canale ceferiste fac scenarii…Vasluiul pica,Dinamo are probleme cu licentierea la UEFA ,Petrolul la fel si asa taras-grapis poate,poate prindem un loc de Europa league :)) …ca sa ne facem si acolo de mandra minune…Fiindca altfel nu vad ce sens ar avea sa jucam acolo…

          Apreciază

        • OK, poate ai dreptate, bravo lor daca e asa, dar eu inclin sa cred ca motivatia jucatorilor de la Vaslui, neplatiti de 10 luni, e alta. Poate le da popcorn niste bani, poate chiar joaca la pariuri (o mica intelegere cu Pandurii, alt club cu jucatori neplatiti). Mercenarul tot mercenar ramane, si viata de fotbalist-mercenar e scurta.

          Apreciază

  9. Dedicaţie pentru atotpăcătosul Paszkany: „Suflati, turbate vânturi, să vă crape/ Şi bucile obrajilor, suflaţi!/ Vă revărsaţi, puhoaie, peste praguri./ Urcaţi până-n clopotnite, deasupra,/ Cocoşii cei de tablă să le smulgeţi,/ Voi, focuri de pucioasă, iuţi ca gândul,/ Voi, olăcari ai trăsnetelor care/ Stejarii năruiesc, hai, pârjoliti-mi/ Aceste tâmple albe. Iar tu, fulger,/ Cu tunetul atotzguduitor/ Turteste odată sfera lumii-aceste,/Tiparele naturii să le spulberi,/Ca-n vânt să piară tot ce e sământă/De nerecunostintă-n omenire.” „Mugiti, buhaie! Foc scuipati si pară!/ Nici trăsnetul, nici vântul si nici ploaia/ Nu sunt copiii mei; de ce mă crută?/ Loviti-mă, voi forte ale naturii;/ Nu cer îngăduinta de la voi,/ Căci vouă nu v-am spus «fetita tatei»-/ Si nu v-am dat regatul meu de zestre.” (Shakspeare-Regele Lear). Celor ce nu înţeleg, o seară frumoasă 🙂

    Apreciază

  10. Salut,

    Mai jos puteti vizualiza golul lui Chanturia din meciul cu Piatra Neamt. Nu cred ca la tv au un unghi mai bun. Ma scuzati pentru offtopic dar golul este destul de frumos 🙂

    link

    Hai CFR !

    Apreciază

  11. Ce sa comentam…A1 mai penibil ca Miriputa nu am avut !!! Sa fim fericiti ca echipa a primit licenta,dar,viitorul e e sumbru. Acum facem educarea pentru ce urmeaza !!!

    Apreciază

  12. N-am vazut meciul, dar rezultatul mi se pare previzibil. Si cum Vasluiul e out, iar Petrolul are mari bube, suntem la egalitate cu Pandurii pe un posibil loc european 🙂 Asta fara sa vrem puncte, doar 4 etape a durat minunea in care baietii au dorit sa arate ca sunt fotbalisti.

    Apreciază

    • Si ce sa facem in Europa ??? Sa rida toti de noi ? Avem echipa ? Avem antrenor ? Arpi,de care am fost mindru,se duce la arabi si ne lasa in voia sortii. Azi sintem in A…miine caput ?!!!

      Apreciază

  13. Nea-silica, fraza ” criza nu se mai termina ” o spun doar cei care vor sa acopere rusinea financiara a lui Arpi, adica venituri mari din fotbal, nimic reanvestit in ultimii ani, bani reorientati in schimb spre alte afaceri paguboase . Criza fin nu mai este nici la noi in tara, nici in UE, nici in SUA ! Iar ideea, sa ne bucuram ca amluat totusi licenta si nu suntem in situatia Vasluiului , este una tipica perioadei ceausiste, cand ne imbarbatam zicand, ca numai mai rau sa nu fie ! Si apropo de Vaslui, comparatii cu acest club nu prea se pot face , unu la mana, n-au luat zeci de mil de la UEFA ( dar au platit salarii chiar mai mari decat noi ) , multe mil din transferuri, ca noi , si doi la mana, clubul a fost cedat de porumbou , al nostru parca e tot la Arpi, si daca nu intervenea Gadola, cum ai subliniat si tu, eram azi fara licenta . PS . Treaba e , ca Arpi nu va ceda clubul , cere atat ca nimeni sa nu fie interesat s-o cumpere , dar nebagand bani ( dimpotriva, sufland banii pe Felgue, Deac, Pedro si Camora ) , ne va face sa suferim si mai mult si sa privimactualul lot de valoare mediocra ca unul excelent fata de ce va fi …

    Apreciază

    • Bela dragă, doar cei care trăiesc în altă lume nu simt criza. Din păcate ea există, chiar şi în State şi probabil până când nu se va inventa altceva în afară de comunism şi capitalism nici nu va fi soluţionată. Mă rog, nu-i expertiza mea, mai bine nu mă bag. Oricum, e mult mai uşor să trăieşti dintr-o pensie de director, decât din salariul meu umil de bugetar. Banii băgaţi în club de patron sunt banii lui; nici tu şi nici eu n-avem dreptul de a dispune de ei. Mă acuzi deci, că acopăr ruşinea financiară a lui Arpi şi mai sunt şi ceauşist învederat. La asemenea acuze n-am ce răspunde, decât că sunt puerile. Altfel, toate cele bune.

      Apreciază

  14. Dantesc,ai mare dreptate!; si eu ma intreb de ce ai nostrii sunt cu „2 perechi de boase”?Vasluienii, pe langa,ca nu-s platiti de 10luni, sunt si retrogradati, dar totusi joaca!(vom vedea pana cand?); frumos exemplul lor, dar, recunosc ca, e greu de urmat!(cu banii primiti pe 2 luni, e mai greu sa traiesti 6 luni!,desi,eu as putea traii,ca boerul,1an); „Discursuri prapastioase”?!, sau nu, dar adevarate, d-le Silica!; chiar I.M. ne-a sugerat ca, conturile clubului sunt goale, ceea ce imi da frisoane si nu ma lasa sa vad viitorul in roz; Sunt de acord cu legitimarea de juniori, f. bine; cred ca aceasta-i calea de urmat, dar nu asa haotic, fortat de imprejurari, ci dupa un Plan concret prestabilit si sustenabil din toate pdv, mai ales FINANCIAR(cu care bani?!), care sa asigure un program serios si competent de pregatire, de perspectiva si de atragere a valorilor(nu ca si acum, cand majoritatea au FUGIT la „Viitorul”Cluj,la”Viitorul”-Georgescu,la „Ardealul”,peste tot!), garantandu-le sanse egale de promovare; asa trebuie perceput si realizat un NOU INCEPUT, D-le MURESAN!!!; acest mod, total NEPROFESIONIST, empiric,aiurea, la plesneala, fara o analiza concreta a ceea ce avem in ograda noastra( hai, repede sa legitimam 14 juniori de Liga a4-a, care saracii,de ei, le este si teama sa calce un gazon, ca cel din Gruia!) in mod cert va fi un fiasco, inainte de a se materializa!

    Apreciază

    • Bun, pentru a pune punct acestor chestii: nu sunt avocatul dlui Mureşan. Pur şi simplu gândul mă duce că poate nu are nici o putere, habar n-am cine e în acest moment finanţatorul (dl. Gadola a plătit doar pentru acordarea licenţei). Asta cam înseamnă (iar după mine), că nu sunt bani la club, suflă vântul atât în safeurile din sediu, cât şi în conturile noastre. Nea Muri ar putea să aducă bani (din rezervele sale, dacă a pus deoparte), nu ştiu însă dacă domnia sa are dreptul de a face orice (organizare trialuri, etc.). Un avocat v-at putea lămuri în acest caz, eu nu am de unde să ştiu. Poate greşesc, cumpăniţi voi şi încercaţi să vă daţi seama. Dar cu mintea limpede, fără patimă. Haide CFR!!!

      Apreciază

  15. Inca o completare, care lipseste din text si habar n-am de ce?;In prealabil, as intocmi un PROGRAM, urgent de SELCTIE,cu PROPAGANDA de rigoare si as ORGANIZA (cu toate fortele disponibile, din dotare; coordonatori:Sandu Matei,R.Zamfir,C,Panin; selectioneri pr.:A.Minteuan si antrenorii:Ghe.Vasile, Pop Mihai)TRIALURI, in 2-3 orase din judet si in judetele limitrofe, imediat ce se termina acest campionat si intr-o luna ne-am completa lotul cu juniori de perspectiva cu cheltuieli modice.(daca nu am facut-o pana acum!); Hagi racoleaza din toata tara, are sponsori, usi deschise, ajutoare (Dinamo, dar mai ales Stelemeaua) si tot timpul este la retrogradare!; noi cu ce avem, unde credeti cea vom fi?Hai CFR!

    Apreciază

    • Hagi racoleaza avand sustinere de la federatie. Textul de racolat e relativ simplu: Vi la mine ai usi deschise la nationala , nu vi ..nu-i bai, dar nici nationala nu o pupi.

      Apreciază

  16. Bun, pentru a pune punct acestor chestii: nu sunt avocatul dlui Mureşan. Pur şi simplu gândul mă duce că poate nu are nici o putere, habar n-am cine e în acest moment finanţatorul (dl. Gadola a plătit doar pentru acordarea licenţei). Asta cam înseamnă (iar după mine), că nu sunt bani la club, suflă vântul atât în safeurile din sediu, cât şi în conturile noastre. Nea Muri ar putea să aducă bani (din rezervele sale, dacă a pus deoparte), nu ştiu însă dacă domnia sa are dreptul de a face orice (organizare trialuri, etc.). Un avocat v-at putea lămuri în acest caz, eu nu am de unde să ştiu. Poate greşesc, cumpăniţi voi şi încercaţi să vă daţi seama. Dar cu mintea limpede, fără patimă. Haide CFR!!!

    Apreciază

  17. Îmi cer scuze, s-a dar peste cap Mozilla, s-a blocat şi a înghiţit răspunsul meu, Am redeschis siteul, commentul nu era; am inserat textul, şi acum apare dublat 🙂 Se întâmplă şi la case mai mari…

    Apreciază

    • Cand mai patesti din astea, la repornirea browserului (Mozilla sau oricare altul) trebuie sa dai un refresh fortat, pentru ca altfel iti citeste pagina din cache. Se face apasand simultan tastele [Ctrl] + [F5]. In cazul tau browserul s-a blocat dupa ce site-ul a primit comentariul, dar la repornire a ramas vechea pagina deschisa in cache (cache-ul e o memorie tampon care permite – printre altele – cresterea vitezei de navigare).

      Apreciază

  18. Ery, felicit echipa ta! Au jucat magistral, n-au lăsat nici o şansă Galaţiului. Geaba, aveţi o echipă ungurească: Fülöp, Hadnagy, Lazăr 😀 Iată jucători spre care ar trebui să ne îndreptăm: Fulop – târgumureşan, 23 ani; David Lazăr – orădean, 22 ani.

    Apreciază

      • M-am şi gândit la el, doar că are 27 de ani. Dar e mijlocaş central, profil care lipseşte la noi de mai mult de un an!

        Apreciază

    • Mulţumesc pentru felicitări. M-am gândit şi eu de multe ori la cei trei Fulop,Lazar şi Vasvari că ar putea să facă o figură frumoasă la CFR. Cât priveşte jocul Botoşaniului mi-aş dori tare mult ca să văd atâta dăruire în lupta pentru victorie şi la CFR mai ales că am convingerea că au salarii mult mai mari .

      Apreciază

  19. Nea-silica, ai cam gresit cu pensia mea, nu e de loc mare, e pensie de boala gradul II si asta de 12 ani ! Director am fost 4,5 ani, fara salar exagerat , asa ca la calculul pensiei influenta a fost minora . Dar crede-ma, as prefera azi un salar de 1000 lei, numai sa fiu sanatos !!! In alta ordine de idei, nu ma cert cu tine pe tema crizei, ca pensionar am tot timpul sa urmaresc stirile si emisiunile economice, de-acolo stiu, ca criza a trecut . A, ca nu mai e nebunia din anii 2006-2008, e alta poveste , atunci totul se baza pe bombe bancar-financiare care au distrus economiile . In fine, puterea de cumparare chiar ca scade, dar asta tampeniilor ( ne ) guvernarii idiotului de poanta , in rest datele statistice demonstreaza fara echivoc,ca economia si-a revenit, cred ca ai auzit si tu de cresterea economica ( pe anul trecut, dar si pe trim I ac. ) . PS. Revenind la IM, dupa tine, el n-a gresit chiar cu nimic, asa cum declara deunazi nonsalant ? Sau ca presedinte de club, nu trebuia sa aduca noi sponsori si se vede, ca n-a facut-o ?

    Apreciază

    • Nu am idee aşa cum nici domnia ta nu are idee. Nu ştim nimic concret, iar bănuielile nu sunt de ajuns ca să blamăm sau chiar să insultăm un om. Când vom afla, de la un corn sau de la un mafalda că domnul preşe şi-a neglijat datoriile, că a furat banii domnului Paszkany, sau că putea să facă – şi n-a făcut (nu ştiu ce), îl vom putea condamna cu inima uşoară pe domnii Mureşan, Paszkany, Zamfir, ş.a.m.d. Până atunci, clevetirile să le lăsăm doamnelor – cer scuze :-), noi, după cu tu însuţi ai spus, suntem bărbaţi.

      Apreciază

  20. 07, m-ai pus sa intru pe cheferetv sa citesc la sursa articolul cu comentariile respective . Prima constatare , pe site-ul ruda cu noi n-a intrat nimeni de peste 24 ore ! Asta spune ceva si ceva de rau . Apoi articolul daca am inteles bine , scris de un anume Joo Ferenc . Replica i-a dat-o bine Muresan Dan , nimic de adaugat . Poate doar mahnirea, ca astfel de articole tot apar pe-acolo, oare nu realizeaza cei ce le scriu sau cei care le comanda, ca e o munca inutila, ba are chiar efect invers ?!

    Apreciază

    • Bela, pe chefere exita o tranzitie.. e o intirziere catre siteul nou caruia i s-a facut designul dar au fost niste probleme cu cel care l-a programat. Administratorii au trimis un email zilele astea celor care au cont si acolo.

      Apreciază

  21. In ordine Cristi, era pacat daca sa fie altfel, eu intru cel putin de doua ori pe zi acolo si citesc cu interes. Ma rog, exceptandu-l pe corn-cocora, care-mi provoaca zambete si mila … Plus genul articolelor semnalate de 07, care imi provoaca greata !

    Apreciază

    • Bela, este loc pentru toti. Nu trebuie sa fi de acord cu toti, asa cum nu toti sunt de acord cu tine. Pina la urma, asta e ssi farmecul, sa polemizam un pic, neuitind insa ce ne uneste, ca doar nu suntem plenara de partid in Coreea de Nord !

      Apreciază

  22. Mai silica tata, adica tu poti presupune ca am pensie mare, desi nu sunt persoana publica , ci un vechi suporter fanatic, dar eu sau altii de pe aici n-avem voie sa scriem despre persoanele publice, care au ales sa reprezinte clubul nostru ?! Iar dupa tine faptul, ca din peste 30 mil euro Arpi n-a bagat mai nimica pe transferuri, sunt niste Banuieli ?! Despre fel-cer am spus ca a furat ? Sper ca n-a facut-o, dar asta nu inseamna ca nu are n+1 pacate ! Desigur, din punctul meu de vedere …

    Apreciază

    • Auzi taică, toată lumea poa’ să scrie orice, despre oricine, sau orișice, atâta timp cât o face decent, fără injurii și insulte. Ba chiar și astea ar putea fi acceptate, DACĂ s-ar baza pe fapte și nu pe ghiceală. Niciodată nu am combătut ideile unora sau altora, nu pot fi însă de acord cu excesele, fie ele verbale sau de alt gen. Înțelegi? Nu sunt moderator pe acest site, n-am dreptul dă intervin, eu încerc doar să „tocesc” tăișul unor acuzații dure, deseori insuficient fondate. Deoarece moderatorii nu prea au timp să „modereze” și nici nu vor să fie acuzați că fac cenzură, cred că trebuie să apelăm la autocenzură.

      Apreciază

  23. Cristi, tu ai inteles ca doresc ca unii sa fie interzisi ?! Nu cred ca m-am exprimat in acest sens, iar daca mi se face greata sau mila, o pot spune , doar nu suntem la Phenian …

    Apreciază

  24. Tocmai ascultat dexclaratia lui A1 de dupa meci…totul e minunat, totul e formidabil, toti sunt niste caractere (ma inervez mai nou cand aud acest cuvant in fotbalul mioritic)…nicvi nu stiu ce sa fac, sa plang sau sa rad…

    Apreciază

  25. Nea SILICA, cu maturitatea sa de om blajin,ne-ar trimite pe unii de pe aici, sa ne cenzuram!; in atari conditii, eu, propun sa se inceapa cu cei care denatureaza cruda realitate, care incearca sa ne convinga ca „albul nu-i intodeauna alb” si „negrul, desigur, nu poate fi intotdeauna negru”(!), „mintindu-ne frumos”, prezentandu-ne o situatie in ROZ(in comparatie cu altiii!) si cu mari sperante de un „viitor prosper si luminos”(din Plenara C.C.a PCR.);doar suntem in an PAR, (si) luam titlul”(Nea Iulica);investim 8 meleoane(!)(Arpike),doar ca in alta parte, nu in club(!?);Nu ma pot preface, si sa incep a juca rolul „nebunului frumos”,care tipa:”Avem echipa, avem valoare, suntem echipa ceea mai tare”!D-lor!, sa coboram cu picioarele pe pamant si cand este de apreciat, sa nu intarziem s-o facem, iar cand suntem „pacaliti”(pardon,mintiti!), sa-i taxam cu critici „constructive!”De sustinut,oricum o vom face, cu aplauze si incurajari pe stadion, mai cumparam cate un bilet, mai ne facem cate un abonament, mai cumparam un tricou, un fular, chiar daca nu primim nicio satisfactie in schimb!

    Apreciază

    • Asa este Racheta,cand este de criticat sa se critice.Cand este de laudat sa se laude.Cand trebuie sa aplaudam sa aplaudam.DAR toate astea trebuie facute in asa fel sa nu jignim pe nimeni si in primul rand sa nu ne jignim unii pe altii aici pe site,cam asta a vrut sa spuna si Cristi si Silica (cred eu).Nu rezolvam nimic daca ne ambalam aici,si mai stricam si atmosfera si asa alterata din cauza jocului,jucatorilor si in special al conducerii care nu ne baga in seama+si din cauza lui kiruj care se lafaie in concedii exotice si nu mai intra pe site sa calmeze spiritele:-)).Vreau sa precizez ca nu a fost atac la nimeni ,doar o parere,constatare.HAi CFR.

      Apreciază

  26. Nea-silica, am o ultima rugaminte la tine, apoi termin cu acest ping-pong inutil . Da-mi un exemplu de acuza dura si nefondata din partea mea ! Tu in apararea in apararea inversunata a cuplului Arpi-IM ataci pe criticaci NEFONDAT, si pretinzi un limbaj de biserica pt cei doi pe care fix in palarie ii doare de noi ! Mai zici de injurii, iarasi te rog sa dai un ex cand l-am injurat pe unul din cei doi . Nu ca n-ar merita …

    Apreciază

    • Bine Beluska, ultimul episod, iată: „In rest, pe langa ca e afon la fotbal, IM e si tampit, ca deobicei, cand da interviuri . Suntem in cacat pana-n gat, iar el ironizeaza pe U . Si mai spune idiotul dracului, ca steaua va mai fi campioana, – See more at: link„; Începand cu promisiunea neonorata de reinvestire de 8 mil in transferuri – va fi campiona si in viitor, denota ceva bai cu capul , sa ma exprim elegant ! – See more at: link Iar sa ironizezi cand esti in cacat, iar nu suna intelept . In ce priveste anuntul cu posibila retragere,semnifica si ea intelectul scazut al felce-rului – See more at: link; Dar numai sa aminteasca de aceasta posibilitate, este un act si las si pervers . – See more at: link; Caneto, eu cand il fac tampit, lipsit de intelect, prost gramada etcpe fel-cer, totdeauna argumentez. Si am acest drept, ca vechi, f.vechi franar, care se simte ofensat cand dragul de el dechide gura ! – See more at: link; ai dreptate nene, il urasc, pt ca reprezinta clubul meu in mod rusinos, imi asum atribuirea tuturor cuvintelor , care dupa mine i se potrivesc fara doar si poate – See more at: link. Toate astea sunt dintr-un singur thread, după cum vezi. Mie nu mi se pare fair. Cel puţin pentru un frânar, dacă asta eşti. Dar sunt de acord, am terminat subiectul, sper că ai s-o faci şi tu. Noapte bună.

      Apreciază

  27. NOTAREA s-a oprit, tabelele sunt reactualizate! Au „participat” la acţiune 29 de tribunişti, media echipei contra celor de la Chiajna fiind de 4.9. Nota maximă este de 6.5 (la Felghe şi la Maftei), cea minimă „o are” Costea (3.4). HAI CFR!!!

    Apreciază

  28. Luis: cer scuze, dar baba mi-a făcut program de „recreaţie”, acum am ajuns şi eu la „net”…Nu e foarte exotic, nu spun unde sunt (spiritele sunt oricum destul de aprinse), dar te asigur (aşa, ca o „întrebare ajutătoare”) că voi fi „prezent la meciul (deocamdată) decisiv din primera Barca-Atletico…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Am simtit eu ca pui ceva la cale.Bine ca nu ai spus mai devreme ca incepeam sa ne paruim aici intre noi de ciuda .:-)).Dar cu cine tii?

      Apreciază

    • Kiruj,inca ceva ,CRITICA la adresa ta,adica tu mergi sa vezi Barca si Atleticao (cine a auzite de echipele astea?)si nu vii in Gruia sa vezi marele CFR.Nu-i frumos.:-)).NA las ca merg eu si in locul tau.Oricum sunt in avantaj fata de tine,tu vezi niste spanioli”amarati”odata la un secolDAR eu ii vad pe ai mei la toate meciurile de acasa.Hai CFR,

      Apreciază

      • Încă nu e sigură treaba…Dacă meciul va avea miză, nu ştiu dacă voi găsi „belet”…Să sperăm, totuşi! HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Nu pot sa-ti spun decat ca te invidiez prieteneste pentru oportunitatea de a vedea live un astfel de meci ! Daca nu era calcaiul ala a lui Ahile (Ronaldo) din min 93,sigur ar fi fost un meci de totul sau nimic. Asa,ramane de vazut. Eu vorbesc din perspectiva unui simpatizant al Barcei,asa cum cred ca esti si tu. Eu in schimb, voi fi prezent la meciul cu Brasovul, pe care sper sa nu-l castigam pt a da o mana de ajutor ardelenilor in lupta cu miticii pt salvarea de la retrogradare. Visca CFR !!!

          Apreciază

          • Saul: da, ţin şi eu cu Barca, de foarte mult timp, înainte să apară acest ciudat „tiki-taka”, care în mod evident şi-a trăit traiul, ca strategie de joc, cam toată lumea a „citit” punctele ei slabe. Braşovul cred că se salvează şi fără noi (se duce Vasluiul, din ce-am auzit), dar dacă e să „fie”, atunci mai degrabă să-i ajutăm pe ei, evident. HAI CFR!!!

            Apreciază

          • Saule, si eu il invidiez pe Kiruj, pentru ca Barcelona si Atletico sunt favoritele mele din Spania. Diferenta e ca pe Barca mai mult o admir(am) decat o iubesc in timp ce pe Atletico o iubesc intai, si-abia pe urma o admir (iar pe Simeone mai ca-l venerez). Ce sa fac? – eu mai mereu am tinut cu ai mai slabi: Atletico si nu Real, Borussia si nu Bayern, Liverpool si nu Man.UTD, CFR si numaistiucinesaunumaivreausastiu … 😦

            Apreciază

  29. Racheta, sa stii ca Nea-silica n-a fost mereu asa . Cand inca mai puteam merge la stadion, atmosfera de-acolo si-a lasat amprenta si pe ceferemania am raspuns dur, chiar injurios uneori, la atacurile sub centura ale pupincuristilor . N-am atacat pe nimeni niciodata,am raspuns insa la atacurile impotriva mea . Iar atunci, de mai mulkte ori Nea-silica a intervenit si le-a cerut atacatorilor mei sa ma lase sa-mi expun ideile, ca e loc, cum a zis, pt toti si pt toate parerile, ca ne convin,sau nu . De-o vreme, sare des la mine pt ca-i atac pe cei din conducere , ale caror avocat a devenit . Dupa el, si dupa alti cativa ca el, conducerea e perfecta, cele 8 trofee permit avalansele de minciuni, de lipsa de interes si neimplicare nici macar afectiva in viata clubului . Iar in plus pt IM, reprezentarea catastrofala , penibila si rusinoasa a clubului nostru drag, despre care in urma cu 14 ani nici nu auzise ! In fine , nu suntem toti la fel, unii ne mai si schimbam , dar asta e un drept al fiecaruia dintre noi …

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.