Greva muncitorilor feroviari de la Atelierele CFR Gruia


Liga şi televiziunile ne-au tras-o urât de tot etapa trecută, programându-ne jocul cu Astra la o oră imposibilă, la care joacă doar alde Liverpool, FC Clinceni, Kamui Kobayashi sau Juventus Torino. N-ai ce-i face, băieţii noştri nu sunt obişnuiţi cu aşa ceva – vorba lui Felgueiras, toată echipa a intrat prost în meci -, a trecut prea mult timp de când Paolo Sergio programa amicalele înainte ca soarele s-o ia în jos, aşa că întreruperea seriei rezultatelor bune înregistrate în etapele precedente a fost inevitabilă. Acum, că ne întoarcem la o oră de start mai apropiată de cea la care încep meciurile în Liga Campionilor, Monroy&co pot să-şi arate din nou adevăratul potenţial muscular.
Ora 21.00, vineri, 2 mai 2014, „Stadionul Dr. Constantin Rădulescu”, Liga1, etapa a 30-a: CFR Cluj – Concordia Chiajna.
Alt meci de spart gheaţa pentru Miriuţă (are treabă cu aispicu de zici că-i Sharon Stone): după prima înfrângere în ultimele 4 decenii împotriva lui U, după prima sa victorie de pe teren propriu, trebuie să obţină şi primul succes în Gruia din istoria întâlnirilor directe cu Concordia Chiajna. Ne aducem cu toţii aminte de acel şocant 2-4 de-acum două sezoane sau de golul egalizator de anul trecut din prelungiri al lui Bjelanovic, pentru un 1-1, care a mai atenuat din convingerea presei centrale că s-ar fi pus de un blat, dar titluri gen „donator universal” nu s-au mai putut evita. Să sperăm că, la terminarea partidei, lui Şumudică îi vor curge în continuare balele după punctele obţinute prea uşor de contracandidatele la retrogradare. Zic contracandidate, pentru că, în stilul Ceahlăului, şi Concordia a luat-o la vale, dintr-o echipă aflată pe un loc liniştitor la mijlocul clasamentului ajungând la doar 3 puncte de buza prăpastiei. Seria negativă a Chiajnei a început de la egalul cu Petrolul. De atunci, ilfovenii au înregistrat patru eşecuri şi o singură victorie, 2-0 cu Ceahlăul. Echipa lor probabilă: Cobrea – Dima, Leca, Melinte, Bambara – Roşu, Ispir – Florea, Purece, Serediuc – Welington. Rezerve probabile: Rîmniceanu, Ioniţă, Coşereanu, Savin, Neagu, Creţu, Bucurică.
Declaraţie Marius Şumudică: „Credeam că sîntem salvaţi după ce am bătut-o pe Ceahlăul, dar unele echipe din spatele nostru fac puncte prea uşor, noi muncim enorm pentru ele, alţii le fac lejer. Asta mă pune pe gînduri!”
Mă întrebam care dintre Maah şi Gabionetta a ales să-şi revină cu capul şi cheful de muncă – pentru a-l convinge pe Miri că merită să-l înlocuiască pe Chanturia – când am citit că tot lotul a ales să nu se mai pregătească exemplar până la noi mişcări pe cardurile bancare personale. Măcar în această privinţă lucrurile sunt limpezi, toţi se pregătesc la fel de exemplar, adică deloc. Tot răul spre bine, se evită accidentările, surmenajul, jucătorii vor fi total odihniţi pentru partidă. Cadu va fi şi după, doar ştiţi povestea de la Giurgiu: două galbene-roşu-stă o etapă. Rămâne să destupe şampania în groapa câinilor roşii de la Bucale pentru a sărbători a doua sută de jocuri în tricoul CFR-ului. În concluzie, Miriuţă poate alcătui formaţia pentru startul meciului din oricare dintre jucătorii disponibili, toţi s-au pregătit la fel pentru joc, într-o concordie deplină. Rămâne să vedem dacă după fixul din primele meciuri, cu urcarea lui Maftei în linia de mijloc, a trecut la un nou fix, cu folosirea concomitentă a celor patru jucători din tripleta Ogbu-Tade. Eu dau o echipă probabilă, ca după meci să stabilim dacă a mea sau a lui Miriuţă a fost la plezneală: Felgueiras (Junior 1) – Maftei (Junior 2), Piccolo (Junior 3), Rada (Junior 4 sau 14), Camora (Junior 5) – Monroy (Junior 6), Djokovic (Junior 7) – Deac (Junior 8), Rui Pedro (Junior 9), Costea (Junior 10 sau 12) – Ogbu (Junior 11 sau 13). Nu prea cred, totuși, în varianta spargerii grevei cu 14 juniori deveniți brusc de viitor. Mă îndoiesc că, la ora meciului, Vasile Roaită Maftei va prefera trasul sirenei în loc de deposedări elegante și centrări perfecte de gol. În plus, nu are niciun jucător interesul să modifice denumirea Depoului de Locomotive în Uzinele „30 Aprilie”.
Declaraţie Iuliu Mureşan: „E o situație grea. Jucătorii nu au amenințat că nu se prezintă la meciuri, dar ca și măsură de precauție am decis să legitimăm 14 juniori ai clubului, care vor avea drept de joc din acest meci, cu Concordia.”
Vă invit să urcați în număr cât mai mare în Gruia, pentru a încuraja echipa și a urmări o victorie la scor. Orice scor. HAI CFR!!!

48 de comentarii

  1. ….io zîc…..bagă tată juniorii în număr cît mai mare, si atunci l-ai surprins pe oaremică.
    așa facem puncte ușor…

    Apreciază

  2. Bun articol, maestre!(o singura curectura, vineri cu Concordia, jucam in cadrul etapei a 30-a); sunt curios pe cine din randul juniorilor a legitimat dl I.M.? Pot sa va spun, ca am vazut aceste grupe de juniori ale CFR-ului cat. de varsta 17,18 si19 ani, in vreo 4-5 meciuri si nu prea am remarcat c-ar avea valoare, nici de Liga 2-a(!); din cele 2 grupe, cu mare greutate gasesti vreo 2-3 juniori de perspectiva; sa-mi numeasca cineva din club, 1 jucator(inafara de Paun)care a fost, sau este selectionat si a jucat la Lotul National!; D-le I.M. ati intrat pe un „taram” care va este total necunoscut!,iar ne vindeti „gogosi”, cu legitimarea(?); nu v-am vazut la niciun meci disputat acasa, al juniorilor republicani „A” sau „B”; acum chipurile ,or sa ne salveze juniorii, care juniori?!; sa fim seriosi, d-le prezidente(!); Hai CFR!

    Apreciază

    • Auzind declaratialui Bus ca „”ar merge si pe jos la mioare””,imi punsi eu intrebarea,care juniori,ce reconstructie sau cu cine?In alta ordine de idei, nu cred ca IM este chiar asa de vinovat de situatia echipei.Probabil are si el un anumit procent,dar capo di tutti capi este AP.Eu nu cred ca IM a facut ceva fara acordul sau indicatiile lui AP.Vina lui poate fii ca nu si-a dat demisia atunci,dar eu in nici un caz nu l-as acuza pe IM de reavointa si nesimtire,asa cum nici pe AP nu-l condamn pentru nimic.El stie de ce face ceea ce face,si cred ca ,conjunctura l-a facut sa ia masurile pe care le-a luat.Chiar daca sunt suparat din cauza situatiei neplacute de la echipa n-am sa dau in niciunul dintre cei doi,dar daca (domne feri) ajungem in situatia urziceniului,eu la fotbal romanesc in viata vietilor mele nu ma mai uit.Hai CFR,si la bine si la rau.

      Apreciază

  3. Citesc cu mahnire in hotnews, care sunt cele 10 tronsoane noi de autostrazi pt care se organizeaza licitatii .Nici un km in Transilvania, iar stirea bomba, ca nici macar Pitesti-Sibiu nu va fi finalizata pana in 2020 ! ( ce conteaza promisiunile facute francezilor si nu numai ) . In schimb , Alexandria, Calarasi, Craiova, Tecuci, Focsani etc, prioritati nationale ! Doamne, suntem de toata mila, si trecem peste toate astea exact cum au facut-o parintii nostri in comunism , tacem, lasam capul jos si nu facem nimic . Sau mai rau, daca cineva prezinta tristuladevar, il catalogam ca lipsit de patriotism …

    Apreciază

    • Lasa-i in pace pe toti, nu vezi ca a ramas un miez de trib de canibali care imediat ce termina cu oamenii normali se vor devora intre ei pe Tribuna? Sub textul de binefacatori pentru suporteri apar rabufniri de invidie crunta catre dl. Paszkany pentru succesele in afaceri si – de ce nu – in viata privata, catre dr. Muresan pentru rezultatele din ultimii 13 ani….si mai ales superinteligenta nativa romaneasca de a stii mai bine gospodari banii altora. Pacat, acest forum a fost unul de DOMNI respectabili…acum este de marlani, nici macar notorii.

      Apreciază

    • Bela, este an electoral. Vezi cam pe unde trec tronsoanele alea si cum se suprapun cu bazinul electoral al unui partid sau al altuia. Fii linistit, nu se va face decit tamtam si cam atit. Romania nu are capacitatea administrativa sa isi faca autostrazile principale de tranzit la timp, daramite fantezii electorale.

      Apreciază

  4. Caneto, tot la articolul precedent, am raspuns la raspunsul tau . Acolo, pt ca avancronica de-aici e prea buna pt a-l ocupa cu felcerisme . ( cu autostrazile cred ca e altceva, aici am informat doar ceva de interes pt toti tribunistii , mai exact, vreo 98% ) .

    Apreciază

  5. Revin cu o problema. Nu cred ca in Decembrie nu s-a stiut despre gravele probleme financiare. Si atunci , de ce a fost schimbat Grigoras?Nu inteleg de ce se tine totul in secret.De ce nu e un dialog cu suporterii?A avut dreptate Arpi cand a zis ca CFR e jucaria lui. S-a plictisit de ea si aruncat-o intrun coltz. Iar noi am ramas sa ne amagim dupa fiecare meci si sa ne intrebam oare ce se intampla?

    Apreciază

    • Ai uitat sa pui in ecuatie Energobit si actionarul majoritar de acolo -Innova Capital. Avind peste 25% din actiunile clubului, au minoritate de blocare, recte nici o miscare de capital nu se poate face fara ei (de ex o marire de capital care sa ii dilueze). Cam in perioada asta , societatile pe actiuni cu bilantul pe format ianuarie-decembrie isi tin adunarile generale, ca cifrele exercitiului finnaciar trecut au cam trecut de audit. Voua va pica fisa? Stim ce decizii s-au luat acolo? Intelegem de ce banii de ex ai lui Gadola pt licenta nu au putut intra decit prin imprumut (in conditiile in care la CFR mereu s-a facut marire de capital si vorbim de ca. 30 de mil de euro bagati ca aport de-a lungul anilor)? Intelegem de ex declaratia de dezamagire a lui IM care poate vine dupa o nedescarcare a bilantului anului trecut pt care el ca presedinte executiv raspunde?

      Apreciază

  6. Cred că în locul legitimării juniorilor, mai potrivită ar fi fost aducerea de urgență la echipă a fostelor glorii. De la Anca, Oncică, Jula la Semedo, Galiassi etc. S-ar umple stadionul, meciul ar fi ca și câștigat, am trage un chef mare după meci, iar poveștile despre cupe europene, titluri și alte victorii s-ar auzi până târziu în noapte.

    Apreciază

  7. D-lor”pupincuristi”!,nu inteleg ce motive aveti de va ofensati la orice observatie reala,obiectiva, dezinteresata, facute cu buna intentie, doar cu scopul de a indrepta lucrurile, din dorinta de mai BINE si de iesire grabnica din „colaps”!?;de ce aceste afirmatii si constatari, sunt catalogate drept rea credinta,critica neproductiva si nerecunostiinta fata de „inteleptii” nostrii sefi de club ?(10 ani, pe buna dreptate, i-am laudat!); nu mai avem dreptul sa ne spunem „naduful”, pt. ca,nu-i asa, „adevarul gol -golut”, deranjeaza!?; daca va convine mediocritatea, ipocrizia, uneori nesimtirea si starea jalnica de”prosteala” in care am ajuns,dar mai ales continuam sa ne afundam, e OK, dar e de RAU!; stiu ca suntem la „ceas de cumpana”, dar, trebuie tras un semnal de alarma si sa ne trezim pana nu-i prea tarziu!; eu, unul nu am sa ma complac, cu o asemenea situatie „dezastroasa” si deplorabila, pe care tot „CUPLUL (A.P.+I.M.)PREZIDENTIAL”, care acum, ne ignora si ne persifleaza, a INDUS-O! ; am s-o combat pana ce se vor intreprinde actiuni de schimbare in bine a clubului, se vor lua masuri concrete de viitor, viabile si pertinete, de eliminare a acestei stari tensionate, pline de neincredere si incertitudine, jucatorii vor fi multumiti, iar noi,suporterii,(cati or mai fi- macar cei abonati-sariti, e discriminare!?) vom fi luati in seama si tratati cu respectul pe care si dansii si-l doresc! Pai, ce ne-a mai ramas?, daca nu asteptarea „Apocalipsei”, chinul si jalea!; ca de bucurii si satisfactii(sportive!), se pare ca,din partea clubului CFR, prea curand, nu vom mai avea parte!(tare mie frica ,ca fox fire are mult prea multa, dreptate!) Hai CFR!

    Apreciază

    • Foarte simplu. E o vorba romaneasca, prietenul la nevoie se cunoaste si as completa-o cu si suporterul la fel. Chiar daca este o situatie delicate din motive pe care noi poate nici nu le banuim, nu inseamna ca nu se incearca gestionarea acesteia. Nicaieri in lume anumite informatii confidentiale nu se dau pentru ca asa vor suporterii ca mor de nervi sau nerabdare, asa cum nici o evaluare a activitatii nu este corecta doar pe principiul „AP baga bani sau de ce nu bagi bani”. Ca situatia nu e roz o stim, ca resursele sunt mai putine iarasi o stim, dar asta nu inseamna ca nu se incearca o rebalansare a situatiei. Nu e nevoie sa fim nici prapastiosi, mai ales suporterii vechi – pina la familiara divizie C mai e cale lunga. Acum un an toti ne plingeam „de ce vin petarde si nu le dam o sansa tinerilor”. Acum totul ne arata ca va fi exact asa, acum ne plingem pe principiul „unde ne sunt petardele de altadata”. Licenta este luata, sezonul urmator vom juca in prima divizie, semnalele arata ca vom avea multi jucatori crescuti de noi in echipa. Este ceva fundamental rau in asta?

      Apreciază

    • Here is the plan: In condițiile date d.v. economic si al fotbalismului balcano-românesc, A.P. e constient ca nu merita lupta oarba in staulul ligii 1. Pentru el e o chestie de totul sau nimic. Secretul/Asul se cheamă DUBAI. 2, 3 ani de afaceri in Dubai and then, THE GREAT RETURN! CFR IS BACK! And I hope ca cei din conducere vor fi învățat lecția cu privire la ce înseamnă FENOMENUL CFR (nu doar afacerea CFR), adică, respectul fata de fani, comunicarea cu presa, promovarea ceferismului – de ex. prin respectul fata de jucătorii emblematici. Mare păcat ca „nu s-a profitat” de (numele unor) jucatori ca Peralta, Tony, Trica, Muresan, Culio, Panin, Cadu, Piccolo, Camora, Felgueiras, etc., jucatori cărora chiar le-a păsat de CFR! Etc. // P.S. Între timp nu strică traditionalizarea/brandizarea unui lookTV-imparțial-liga1. Remus (Mich)

      Apreciază

  8. Cristi!, iti respect opiniile, desi nu sunt in totalitate de acord cu ele; nu pot sa vad viata in roz, cand in realitate, nu este!; faptul ca punctez „metehnele” conducerii, unele de neacceptat, nu inseamna, deloc, ca voi abandona „corabia-CFR”, sau ca-s mai putin cfr-ist(din 1973!), decat unii care vad, deja, „luminita de la capatul tunelului”! M-as bucura nespus de mult, ca Remus, sa aiba dreptate!;mi-as dori, extrem de mult, sa iesim, cat mai repede din acest „marasm”,iar A1 si jucatorii sa fie lipsiti de grija banului, ca sa se poata concentra numai la fotbal, iar eu, sa-i pot evalua corect ; asa cu „burtile goale” sunt obligat sa vad un spectacol mimat, „trucat”, si nu unul „serios”; la ce meci(„film”) ma uit de seara?;la unul pe bune sau la un S.F.?Pana cand aceste „sincope”(sa fiu un suporter bun si intelegator), nu se vor elimina, n-am sa mai merg la stadion(acum sunt un suporter rau si neintelegaror) sa vad un „bluf” cu „cabotini”!( desi nu este vina”actorilor”);vreau sa vad fotbal adevarat, de aceea imi iau bilet!( abonamentul l-am rupt la meciul cu mU-istii!)

    Apreciază

  9. Am bafat cu oaresice pseudonime niste comentarii si AM FOST CENZURAT! Adeca nu io, ci ala…pseudonimu…
    Dintr-un forum ati ajuns circum…..al celor 3-7…
    Bravos!
    Nu mai intervin…

    Apreciază

    • Cenzurat pe naiba. Nu sunt comentarii nici la Pending, nici în Spam. Cu pseudonimul Retardilă cum ai putut comenta fără probleme, dacă te-am cenzurat noi, circarii 3-7?

      Apreciază

      • Ba, majoritatea comentariilor pseudonimelor au fost in pending, din motivele arate in comentariul meu de adineaori. Eu le-am scos de-acolo.

        Apreciază

    • Iar incepi? 🙂 Stiu ca esti un om inteligent (din sursa sigura, ca sa-i fac pe plac lui Bela 🙂 ), de ce nu vrei sa intelegi ca asa-i setat wordpress-ul ca orice nick nou sau email nou aparut la comentarii intra in asteptare? Iar tu tot modifici ba nick-ul, ba cate o litera in email. Daca vrei iti fac niste screen-shot-uri ca-i ba s@fr, ba e@fr, ba d@fr. NU TE CENZUREAZA NIMENI!!! (cu trei de ! ca la HAI CFR 🙂 )

      Apreciază

      • Cu tristete am observat ca incepeti sa deveniti, aia, 3-15 care mai comentati o celula anti-orice….cu toate cunostiintele clare ca lumina zilei si detinute numai de voi…
        Si-mi pot schimba si nick-ul si adresa fantoma de e-mail cand, cum si cu ce vrea muschii mei…..Dar daca vad ca cenzurezi (este la pers.1 singular!) pot sa ma si supar? Esti seful saitului? Daca da, e OK…nu mai interin, oricum m-am abtinut in ultima vreme..

        Apreciază

      • „Intra in asteptare”….inseamna in cazul unor comentarii care nu-ti (nu va?) plac neafisare??? A fost un raspuns sub pseudonimul „lulu” catre Vass Bela…eu neavand posibilitatea (si poate nici nu vreau) de a comunica decat printr’un site….cica al „tutulor”….

        Apreciază

  10. Uite, dom’ sef, ce ma deranjeaza: o fost vinita unu’ (bozgor de foaita lui) si o fost cumparata o iechipa din Cluj (nicidecum din Napoca!)….O fost bagata o groaza de bani si o fost scoasa echipa din „c” si l’o fost adusa la nivelul l care o batut MU p’acasa la ei…. Dupe ceva vreme s’o fost despartita de nievasta (HUO…cum isi permite?) si s’o fost legata de o gajica (pe care voi necontenit o numiti curvistina…ca’i de la voi din ograda!)……Banii s’o cam fost terminata, dar aia care dupa bancul vechi (ma…aia-s banii mei!!) s’o fost revoltata ca Maah nu’si mai lua cei 10-12 mii de ioroi pentru care nu face nimnica… Treziti-va, oameni buni (?)…. si in rumunica de azi traim (cica) o viata reala… Na, amu’ numai atata!

    Apreciază

  11. Bugetul site-ului tribunacfr.ro (nu al clubului CFR!) nu permite angajarea unei echipe care sa urmareasca non-stop comentariile postate si astfel sa filtreze toti antiCFRistii din lume, in special aia care au o fantezie prea bogata si se apuca sa posteze cu alte nume decat al lor. Sau care confunda site-ul cu WC-ul public si isi varsa aici toate frustrarile (cum a fost din pacate situatia cu Cocora). Asa ca a fost introdusa o modalitate simpla si care – fara a fi perfecta – face o treaba decenta: filtrarea comentariilor in functie de utilizator. Identificarea unui utilizator se face pe baza de username SI adresa de email, adica ambele elemente trebuie sa fie aceleasi, mereu. E foarte important sa intelegeti aceasta, ca ambele elemente sunt necesare, adica atat username-ul, cat si adresa de email trebuie sa fie mereu aceleasi. Daca o singura litera e schimbata (tastata gresit), la username SAU la adresa de email, software-ul site-ului nu are de unde sa stie ca e acelasi user, care a tastat gresit o litera, si astfel il interpreteaza ca fiind un alt utilizator. Asa ca daca la comentarii folositi un username si o adresa de email, mereu aceleasi, comentariile sunt publicate imediat, fara a mai fi moderate. Exista o singura exceptie, si anume la publicarea primului comentariu, care intra la moderare, dar de faza asta au trecut toti.

    De exemplu utilizatorul „caneto”, cand posteaza un comentariu el din greseala scrie la username „canetp”, tastand litera „p” in loc de „o”. Chiar daca adresa de email e scrisa corect, software-ul site-ului nu stie cine este „canetp”, il trateaza ca pe un utilizator nou si comentariul sau intra la moderare.

    Si inca ceva, e vorba de moderare, nu de cenzurare. Comentariul care intra la moderare sta in asteptare pana unul dintre administratorii site-ului are timp sa se ocupe de aceste aspecte si sa il aprobe. Cred ca nu ii va trage nimeni la raspundere pe caneto sau CJ-07-CFR ca nu stau 24/7/365 sa monitorizeze comentariile de pe site.

    Apreciază

        • Auzi mestere? Io numa intreb si nu dau cu parul …dar tu ca vechi ceferist care te declari pe persoana fizica si clujean ne-napocean declarat fiind…Oare nu trebuia ca matale sa fi pe stadion ? si sa iti sustii favoritii? Numai intreb repet…insa..Ce nu imi miroase mie bine nene in combinatia asta?

          Apreciază

    • io-s nou, ma lasati, nenea sa fac ceva aiciea?
      Doar asa, ca un fel de contra ce zice Flacarea……Dar, din nou simt ca’s in plus p’acilea…

      Apreciază

  12. Echipele de start:

    CFR: Felgueiras – Maftei, Piccolo, I. Rada, Camora – Monroy, Rui Pedro – Deac, Negruţ, Fl. Costea – Ogbu

    Chiajna: Rîmniceanu – V. Dima, Melinte, Ioniţă, Bucurică – N. Roşu, Bambara – Strătilă, Purece, Serediuc – Welington

    Apreciază

  13. @Retardila: Aprobarea e necesara numai cand postezi prima oara cu acelasi username si adresa de email. Tu ai trecut de mult de faza asta, atata timp cat pastrezi IDENTICE datele de utilizator (username si adresa de email). Mai apar uneori probleme care tin de calculatorul celui care posteaza (nu de site!). Calculatorul acestuia poate fi infectat cu malware si – fara ca utilizatorul sa stie – e folosit pentru spamming, ceea ce face ca IP-ul sau sa intre intr-o lista de spam. Sunt prea multe detalii tehnice si chichite ca sa le discutam aici, ideea de baza e sa nu va inflamati in situatia in care comentariul nu apare instant, de cele mai multe ori sunt probleme tehnice sau pur si simplu neatentie.

    Apreciază

  14. E totusi bine ca Michidutza nu reproseaza nimic baietilor….Cel mai slab antrenor de la Cluj de la Ciorceri incoace…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.