Oaspeții, o pietricică prea mică. [CFR Cluj – Ceahlăul Piatra Neamț 2-0]


După cum era de așteptat, nu exagerat de mulți bărbați însurați au reușit să scape de gurile și sucitoarele nevestelor/soacrelor, de sarcina extremă de a vopsi/încondeia ouă, de-a beli și drobui mielul, pentru a urca în Gruia. Așadar, tribunele și peluza sunt populate îndeosebi cu tineri liberi de contract nupțial, văduvi și băieți mari, numărul celor care poartă cu adevărat pantaloni în casă fiind de aproximativ 4-5.

CFR Cluj trimite în teren un prim 11 într-o formulă neașteptată, Miriuță optând pentru un 4-4-2 cu tare puțină tentă defensivă: Superinutilul Felgueiras – Maftei, Cadu, Piccolo, Camora – Deac, Monroy, Rui Pedro, F.Costea – Tade, Ogbu. Nu mă sperie acest 4-4-2 (cu variații). Sunt convins pe alocuri că Miriuță știe la fix ce face și cunoaște la perfecție punctele slabe ale Ceahlăului. Sarcina lui este ușoară, pentru că nu trebuie să-și încarce creierii și cu punctele forte ale Ceahlăului, acestea lipsind cu desăvârșire. Din primele minute, Miri le face semne energice ceferiștilor să urce. Jucătorii sunt atât de conectați la joc și la indicațiile antrenorului, încât Tade urcă de câteva ori până lângă cabina de transmisie și Minteuan îl trimite pe Mincă să-l recupereze. Probabil Mincă vorbește cel mai bine franceza cu accent scoțian.

Meciul începe și continuă în nota 8,5 de dominare a CFR-ului. Dacă Monroy stă potolit pe postul său, Rui Pedro urcă avântat în atac, parcă dorind să scrie istorie alături de perechea de atacanți de careu. Jocul este relaxat, ceferiștii pasează frumos, mingea se plimbă la firul ierbii, ceahlăii stau cuminți în apărare sau pe banca de rezerve. E oarecum o atmosferă dezapăsătoare, de sărbătoare. Nu lipsește decât o duzină de iepurași care să țopăie în spațiile tehnice, la marginea terenului și în poarta inutilului Felgueiras. Nu-i stres, cum se zice. La nime (din tabăra noastră) nu-i este prea greu.

În minutul 6 iese în evidență Tade, surprins pe postul de ultim apărător nemțean. Degeaba se chinuie Rui Pedro să trimită mingea în poartă, că golul său este anulat. Mare și inexplicabilă greșeala lui Rui Pedro. Cum să trimiți mingea în poartă când vezi că un coechipier de-al tău se chinuie să rămână în ofsaid?

Meciul continuă în aceeași notă de dominare ușor covârșitoare a CFR-ului. Deseori fundașii noștri centrali sunt văzuți prin careul advers. Florin Costea are ceva, vag, din Bale (Real Madrid): poziția din teren, pe extrema stângă, de unde a plecat galezul spre poarta Barcelonei. Nu are, în schimb, aceeași viteză, clarviziune, suflu, inspirație, dribling și șut. Pe partea cealaltă, Deac are multe contacte cu balonul. Nimic interzis minorilor. Comentatorul TV, în lipsă de alte subiecte și predicate, începe să-l laude puternic în minutul 20. Că ce de pase de… aproape  gol a dat, ce de driblinguri a făcut, că-i în top 10 în campionat la nu știu de categorie… Din ce zice omul cu microfonul, Cipri începe să semene cu vaca aia ultralăudată pe care stăpânul nu mai vrea s-o vândă în târg… Dar să nu fiu rău și meschin, Deac se mișcă destul de bine astăzi. Păcat că terenul e prea scurt, centrările prea joase sau prea înalte, iar adversarii driblați au dubluri și tripluri.

Comediantul zilei este Obgu, pe care comentatorul îl numește la foc automat Tade. Parcă dezorientat de confuzia televizoristului, Ogbu reușește să trimită pe lângă poartă toate mingile primite de la coechipieri, mai ales pe cea din imaginea de mai jos.

Însă atmosfera e în continuare relaxată, iar oamenii răbdători, că nu se cade altfel…

Fericirea invadează terenul din Gruia și bucătăriile ceferiste cu televizor în minutul 32, când Sfântul Maftei centrează Dumnezeiește de pe partea dreaptă, iar Tade reușește incredibilul, trimițând mingea lângă prima bară, pe interiorul porții. GOOOL!!! CFR-Ceahlăul 1-0, iar nemțenii sunt nevoiți de acum să iasă pe atac și să animeze jocul. De bucurie, Tade se face siamez cu Cadu, în timp ce Ogbu încearcă să-i separe.

Rar am văzut la meciurile CFR-ului din acest sezon un portar care să apară atât de des în cadrele TV precum Calancea. Inutilul Felgueiras are un rol total secundar în această partidă și mă tem că dacă mai șomează mult n-o să-l mai cumpere nici măcar FC Brașov.

Nici nu știu când a venit pauza. Trec repede pe la bucătărie să-mi asigur  familia (cu un facies îngrijorat) că e un meci pe muchie de cuțit și prefer să nu fiu deranjat, ca să mă pot concentra la repriza secundă, fur ceva de prin vasul cu ingrediente, scap de o pălitură cu lingura de lemn peste degete și mă întorc la locul meu de pe bilet.

Repriza a doua continuă în același ritm, cu nemțenii încercând să se hotărască dacă să rămână în apărare sau să nu iasă la atac. Ceferiștii atacă, ba chiar șutează la poartă, dar parcă nu vor să-i masacreze prima dragoste managerială lui Miriuță. Apoi se accidentează câțiva jucători de câmp și jocul stă pe loc minute în șir. E o ocazie excelentă pentru Costea să-l întrebe pe Tudor dacă nu-l consideră mai chipeș decât Bale (Real Madrid). Tudor – despre care se știe că n-are mamă, n-are tată, n-are sărbători – îl amenință cu cartonașul galben și „Cioara” se potolește…

Meciul se reia cu minge de Tudor.

Chanturia este trimis la încălzire. Probabil Miriuță vrea să-l scoată pe inutilul Felgueiras. În minutul 65 georgianul intră în locul lui Florin Costea, care pare surprins și iritat că el e alesul și nu inutilul Felgueiras. Deac trece pe partea stângă a terenului, ca să fie mai aproape de camerele TV, iar georgianul pe dreapta, ca să fie Deac mai aproape de camerele TV.

Mai sunt doar douăzeci și ceva de minute de joc când degajează inutilul Felgueiras, fără ca să tragă măcar de timp. După cât de economic evoluează nemțenii, cred că s-ar putea juca până la Crăciun fără ca inutilul Felgueiras să devină ceva mai util. Ceahlăul evită pe cât poate să se apropie de careul nostru. Nu știu, dar parcă le e o frică teribilă de Piccolo. Mă gândesc să nu-l fi confundat cumva cu un personaj religios de sezon… Oricum, mi-e ciudă că în acest campionat n-am avut norocul să prindem mai multe echipe atât de bine castrate precum Ceahlăul. Aveam acum la puncte de nu mai încăpeau în clasament și nici nu mai trebuia să-l schimbăm pe Rednic cu Grigoraș și pe Grigoraș cu Miriuță.

Sincer, o cam iau razna, nu știu ce mai pot comenta. Jocul nu mă prea ajută să rămân concentrat. Emoțiile că Ceahlăul ne-ar putea defeca un gol sunt zero. N-am văzut demult o echipă atât de constipată. Practic mă uit la meci numai ca să scap de vopsit/încondeiat ouă, de belit și drobuit mielul…

Și vine minutul 85, când Chanturia centrează în poarta nefericitului Calancea, stabilind un scor periculos, dar nu prea: CFR-Ceahlăul 2-0. Nemțenii sunt obligați de acum să iasă complet din joc, deși nici măcar n-au apucat să intre. Chanturia ridică ochii la cer, mulțumind că n-o să mai fie schimbat până la pauză.

Iese Tade și intră Negruț, poate-poate reușește să se tăvălească eficient în careul advers. Tudor prelungește partida cu 4 minute, iar comentatorul mai speră ca nemțenii să dea vreo 2-3 goluri de onoare. Iată însă că Negruț are talente, se tăvălește eficient în careul advers și primește un „da” de la Tudor. Penalty de la 11 metri!

Miriuță visează cu ochii deschiși la prima victorie cu 3-0 împotriva fostei echipe a lui Monroy. Se pregătește să execute Cadu, dar execută tare și nepregătit. Apără Calancea, dar din imagini nici măcar nu se vede dacă inutilul Felgueiras îl aplaudă sportiv.

Cu ultimele puteri, cei de la Ceahlăul uită de Piccolo și se apropie stropșiți de poarta inutilului Felgueiras. Din păcate pentru ei, îl prind pe portarul portughez într-o zi mare și acesta scoate tot ce vine inutil pe spațiul porții. Super Mario nu se dezminte! La scorul de 0-0 ar fi putut fi declarat cu ușurință omul meciului pentru aceste parade salvatoare.

Ocupat să aud fluierul final al partidei, nu-l mai văd pe Miriuță în prim-plan, dar bănuiesc că-i bucuros ca un copil care are pere, când Ana are mere. Doar de Bondrea mai dau cu ochii. Parcă-i rup dintr-o serie de filme vechi. „Un fleac. Ne-au ciuruit”…

Aceste Paști Fericite v-au fost oferite de echipa de fotbal CFR 1907 Cluj și echipa „Tribunei CFR”! Să vă fie bine și de bine! Sărbători fericite tuturor suporterilor cu ouă vișinii!

HAI CFR!!!

62 de comentarii

  1. L-ai auzit pe comentator la primul gol? Cica Tade a indeplinit o simpla formalitate. 🙂 Daca ar sti el ce complicate sunt formalitatile simple la unii. 🙂

    Apreciază

  2. Superba cronica, Dinule! Felicitari! Pana la urmatoarea, iti doresc Sarbatori Fericite si pofta mare la miel si oua festite!
    P.S. Chiar ai nimerit-o cu Bondrea: omul e dintr-un film vechi, cu personaje oarecum apuse… Vai de Liga noastra!…

    Apreciază

  3. sunt cfr ist sa bucur enorm pentru victoria de ieri.. insa.. artivolul.si comentariul e de 2 lei .. ce .. e mult 2 lei.. get a job…decat sa te facinde ras cu exprimarile si bataiile de camp.. mai bn ai indeplini strict formalitatiile.
    vai ce nervi mi ai facut… mai bn du te si beleste mielul si lasa pe altcineva sa scrie
    forza cfr !!!!

    Apreciază

  4. Probabil cel mai bun joc al echipei din era „Miri”, să sperăm că vom vedea unele şi mai bune în final de sezon. Rar mi se întâmplă să nu fiu „stresat” din cauza scorului şi a jocului. Doar Cadu a reuşit să „furnizeze” o mică dezamăgire cu penaltiul ăla ratat (era de aşteptat), el capitano -cu un joc precis şi fără greşeală- trebuie „retras” de la aceste „evenimente”, le execută din ce în ce mai prost,nici puternice, nici plasate. Interesantă formula lui Miri (1-4-4-2), care de multe ori s-a transformat în 1-4-1-3-2 (cu Monroy magistral la „rupere”), sau chiar în 1-4-2-4. Fără excepţie toţi jucătorii au jucat măcar bine, lucru mai rar întâlnit în acest sezon, un „bonus” pentru Pedro, care -parcă- şi-a găsit rostul în poziţia asta de închizător fals (avansat), cu susţinere puternică a atacului. Hristos a înviat! HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Pe langa „mica ta dezamagire” am avut si eu o dezamagire.Calitatea centrarilor,nu se poate ca la acest nivel din 100 de cornere si lovituri libere din preajma careului sa nu fim in stare sa dam macar o centrare utila in careu.Irosim prea usor aceste lovituri libere si este pacat.

      Apreciază

    • Oare la ce meci te-ai uitat, kirujule? Cadu a fost, ca de obicei, aproximativ. Cadu ii cum erau ciorapii nevestii pe vremea lui Ceasca – mereau o vreme pe post de curea de transmisie la dacie, sa nu ramai cu mucii-n soare. Ca om care-am vazut 87.2% din joc (restul fiindu-mi blocat, in premiera fiind la tribuna doi, de unul din stalpii aia mari de sustin acoperisu’ de care-atarna blestematele de difuzoare din care urla ailalta hepilic-a lu’ Marutza) pot sa-ti confirm ca Felice l-o bagat in somaj pe Mario, Cadu fiind exact cum ii ceasu’ de-arata bine ora de doua ori pe zi. Nu ca i-ar fi trebuit mai mult la cum or jucat chietrishicile. Mai ales ca la pauza, trilobitu’ ala de Bondrea, ca dinozaur ii prea mult sa-i zic, l-o schimbat pe Jula, singurul care era capabil sa ne dea ceva dureri de cap. Fun fact – familia lui Jula era in tribuna la cativa metri de mine, singurii din zona care crantaneau seminte, iar ceva puradeu o fost luat de val in repriza a doua, ciripind si el „CFR-Victorie”, in rand cu franarimea. Jucatori: lui Mario ar fi trebuit sa-i pasez Dilema Veche de-o aveam la mine, s-o plictisit crunt; Maftei o alergat, o dat centrarea la primul gol, da’ prea des o fost prins avansat, plus ca o fost o faza la care adversarul l-o pierdut pe drum, inadmisibil pentru un folbalist de varsta lui. O dat golu’ ala cu Sibiul, totusi. De Cadu am zis, Felice mi-o parut omul meciului, desi o avut doua greseli, din care ultima, pe final, putea sa ne coste de era EEEEEEEEEEEEdiiiii Stancioiuuuuuuuuuuuu-n poarta; Camora o fost OK. La mijloc – Monroy e util si insipid in acelasi timp, macar cu Muri nu ne plictiseam, mai o bomba, mai un rosu, tot timpu’ se-ntampla ceva. Rui Pedro si Fl. Costea incearca, nu-ntotdeauna le iese, dar macar isi asuma finalizari. Stiti filmul ala cu Tom Hanks, Cast Away? Cand incerca sa aprinda un foc frecand doua lemne unu’ de altu’? Asa-i si Deac, multa frectie si fum, fara rezultat. In minutul 85 alerga ca un apucat, cu aceleasi beneficii pentru noi ca si cele 47 de miliarde de centrari din faze fixe si nu numai pe care le-o dat. Rolul lui Ogbu in meciul asta o fost sa-l faca pe Deac sa para relativ util, in schimb Tade s-a miscat destul de bine, chiar excluzand golul. Dintre rezerve remarc cu neplacere caderea jenanta a lui Negrut in careu la penalty-ul pe care ma bucur ca nu l-o fructificat sfantul Cadu (serios amu’, pe viitor, cand mai bate Ricardo 11 metri, ii suficient ca portarii adversi sa se lase-ntr-o rana de-a latu’ portii si sa ridice o mana – garantat salveaza golul) si faptul ca, contrar balariilor debitate de l**aru’ de comentator de la diji, Chanturia chiar o dat la poarta, vazandu-l pe portar iesit. In final nu pot sa nu amintesc de arbitru, autocitandu-ma: „Intr-o lume ideala Cadu ar fi ratat pentru ca n-a fost penalty la Negrut. Cel mai penibil arbitru din liga 1 – bred armpitt tudor, nici el nu stie ce naiba fluiera, atata timp cat o face cu morga unui inalt magistrat de la Haga care citeste sentinta unui condamnat pentru crime impotriva umanitatii. Un fricos care fluiera la alibi, fluiera tot si strica mai toate meciurile la care-i delegat. Mostenirea lui cracanescu, avram et co.”

      Apreciază

      • Bine ai revenit! Chiar sa ai dreptate in tot ce spui, ii musai sa stimulez polemica constructiva. 🙂 Deci: 1. Indiferent cine cum joaca, pentru mine cel mai bun de pe teren este intotdeauna Felgueiras. Omul asta ii ca un medicament impotriva sindromului “sapun scapat”, de care am suferit atata vreme. 2. Nu-i prima oara cand spun ca nu mi-a placut niciodata de jucatorul Maftei, dar cel actual are doua clase peste cel din perioada ante Ivo Pinto. Da, a fost prins pe picior gresit in prima repriza, noroc ca adversarul era in ofsaid, dar greseala majora in acea faza a fost al aluia care a pierdut prosteste mingea. 3. Nu stiu din ce cauza (o fi varsta lui?) de un timp miscarile lui Cadu sunt bolovanoase, dar de multe etape joaca foarte curat, fara erori deosebite, cu putine faulturi, nu da deloc ocazii arbitrilor sa-l taxeze cu cartonase. 4. Piccolo, Camora, n-am ce polemiza :), amandoi traverseaza o perioada foarte buna. 5. Monroy, mai bun decat credeam eu ca poa’ sa ajunga. 🙂 6. Rui Pedro, alaturi de Piccolo, este cel mai in forma jucator din lot. 7. Deac, iar nema polemica :), recupereaza 3 mingi pe minut ca sa poata sa piarda 4. 8. Costea, de-acord cu kiruj, il epuizeaza faza de aparare, nu mai are suflu la finalizarea actiunilor. Mai are dezavantajul ca-l stiu foarte bine toti fundasii din campionat. 9. Penalty-ul acordat de Tudor nu intra in top 100 date de el de-a plua. Canu n-a protejat mingea cu corpul, pierdu-se startul si l-a impins clar cu bratul pe Negrut. Nu Cadu a fost de vina pentru ratarea loviturii de pedeapsa ci portarul, trebuia sa plonjeze in stanga. 🙂

        Apreciază

        • Am dat si io note la minisondajul lui kiruj, de departe cea mai buna o luat-o Felgueiras, da’n titlul de omul meciului el ii hors concours, un fel de Alba ca Zapada (Matre Immaculata ii cam mult spus) in interventii intre ceilalti noua pitici si-un headless chicken din echipa. La Maftei ma refeream la faza in care urmarea mingea-n jumatatea noastra, pe margine, c-un jucator advers si, la un moment dat, desi parea sa aiba prim planul, chietrishicul i-o suflat mingea venind din aut si l-o lasat in urma, de zici ca era Bale cu ala de la Barca,’n cupa. De Costea is multumit, chiar daca are eficienta redusa pe tabela, il ajuta foarte mult pe Camora, care-i un fundas ofensiv. Io n-am zis ca asta-i primul penalty ridicol dat de bred spitt, ci doar ca-i ultimul dintr-o serie lunga. M-am uitat si la reluari pe net, c-am zis ca poate n-am vaz’t io bine din tribuna, da’ Canu abia l-o atins, nici vorba de 11 m, trebuia galben pentru simulare la Negrut.

          Apreciază

  5. Sărbători fericite tuturor suporterilor cu ouă vișinii! – Numai celor care au fost la meci le-a vopsit Brad Pit ouale.In alta ordine de idei,nu cred ca Chanturia a vrut sa centreze,am fost destul de aproape de faza ,s-a uita o fractiune de secunda catre coltul scurt si a tras.Daca ar juca pentru echipa si ar lasa egoismele ar fi un jucator foarte util si valoros.Ii spuneam si lui Thedarkside in timpul meciului ca baiatul asta nu este inca pregatit de seria A,si cred ca va mai ramane cel putin un sezon la noi,asa sa faca si el rodajul.

    Apreciază

    • Ai dreptate, nu prea e pregătit (încă) pentru serie A, mai mult de atât, eu cred că nici nu corespunde -ca stil- fotbalului ultratacticizat din cizmă. Se potriveşte -mai degrabă fotbalului olandez, belgian, poate şi celui din Franţa. Oricum, dacă nu se lasă de „egoisme”, nu va corespunde nicăieri. Talent are cu carul, în schimb. Altceva: suspect de corect (imparţial) arbitrajul lui Brad Pitt…Oare ce trebuie să deducem din asta? HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Intrebarea este cat de impartial era ,daca meciul avea miza pentru noi.Asta nu se va schimba niciodata jeg a fost jeg va ramane,punct.Si pe bune,ce putea sa ne faca la acets meci,cand nemtenii nu treceau de mijlocul terenului.Cum putea el sa-l ingalbeneasca pe Cadu daca nu era nici un atacant advers in jurul lui?Brad Pit este o persoana aroganta si fara scrupule ,eu n-am sa uit acel meci din Ghencea cand ne-a furat in cel mai josnic mod,dealtfel a si fost taxat de suporteri atat in timpul meciului cat si la sfarsit.

        Apreciază

  6. Din „COLTUL TRIBUNEI”(reflectii personale!):Felgheiras – emana incredere si siguranta,un adevarat stalp al apararii;Maftei -cu un „assist” izbavitor, a fost mai mult „Sfantul” Vasile, decat „pacatosul” Sile;Cadu – omul contrastelor;extaz la inceput, agonie la sfarsit;interzis a mai executa penaltiuri la 2-0;din cauza neconcentrarii, rateaza, afectand psihicul ambelor echipe, in rau alor nostri ,in bine al adversarilor(tot timpul ii „baga”in joc!);Piccolo – desi a jucat fara adversar, ramane un jucator de baza; Camora – in crestere, mult mai elaborios si implicat in joc;Monroy si R.Pedro au dictat ritmul si calitatea jocului, au consfintit NOTA echipei, in mod diferit, in cele 2 reprize!.primul in defensiva (deposedari si recuperari), al doilea prin jocul „Box to Box”, ruperi de ritm, infiltrari in atac si executii de fotbalist; amandoi cu prestatii f. bune in prima, spre satisfacator in a doua repriza;Deac – daca inscria in repriza a 2-a ar fi fost cel mai bun jucator de pe teren; f. bun in prima repriza;Tade – gol de varf autentic, dar continua zbaterea, inca nu-si gaseste locul;Costea – nu-i prieste acest sistem, faza de aparare(pe care nu o stie!) ii macina energiile,pare vlaguit, lipsit de forta, stigher si neconvingator; intr-un 4-3-3(incadrat in ultimii 3),poate ca ar da un alt randament;Ogbu – varf de lance, greu de marcat, intra in joc, dar sufera la finalizare, mare RATANGIU!; Rezervele:au adus un plus in jocul individual, dar au pacatuit in cel colectiv (echipa a inceput sa fie dominata; n-a mai existat presing si aport eficient in aparare);Negrut – face faza de penalty; Chanturia – 2 incursiuni de fotbalist si reuseste un gol;iar Ammauri(trebuia introdus mult mai repede in locul lui Costea, care gafaia pe la sf. primului mitan) – 2-3 actiuni de fotbalist, asteptam si eficacitate!; CONCLUZII (ne)RELEVANTE!: A1- pare-se ca stia mai bine lotul Ceahlaului, decat antrenorul lor; fara sa-i scadem din merite, pt.ca se observa o crestere in jocul de posesie, o mai buna circulatie a balonului, invaluiri pe flancuri, o participare sustinuta a fundasilor laterali(in mod special) la faza de atac, un presing avansat si constant,s-au comprimat bine spatiile,echipa s-a axat pe un joc ofensiv, baietii au alergat mai mult, dar ineficient pe tabela de marcaj; toate acestea trebuie colaborate si cu prestatia slaba a adversarului. De prin min.60-65 se intampla declicul pe care nu-l doream,apar slabiciunile, ne retragem inexplicabil, jucam periculos, dezlanat, la trecerea timpului, reapar bubuielile si heirupismul, dispare clarviziunea in joc, se remarca, doar, unele individualitati!(daca jucam cu o echipa de calibru ne putea costa!). Contrar faptului ca in repriza a2-a puteam inscrie de 2 ori( dar sa si primim gol!) a fost una modesta!; au reaparut vechile carente,in: atac (nesustinut), coordonarea jocului,finalizarea si modul defectuos, ineficient al executarii loviturilor libere directe; de asemenea, lipsa acelui goleador care sa ne dea satisfactia castigarii unei confruntari, care ar aduce linistea, degajarea si tupeul in joc. Pana la inscrierea primului gol am fost ECHIPA pe care mi-o doresc din totdeauna si de acum in colo! Adevaratele (ne)CONFIRMARI le vom vedea in etapele urmatoare! P.S. Centralul,Brad Pitt – cand nu sunt interese meschine, la mijloc,poate arbitra f. bine(!?); mi-as dori aceleasi arbitraje si in meciurile contra echipelor bucurestene! Hai CFR!

    Apreciază

    • Mi-a placut analiza ta. Chiar nu mi-a picat fisa ce inseamna pt. moralul echipei ratarile lui Cadu. Singurele ocazii ale nemtenilor au venit dupa penalty-ul ala batut tare, dar prost (sau tare prost daca vreti)… Pacat, Cadu a avut cateva interventii bune in aparare, nu inteleg ce record vrea sa bata…

      Apreciază

  7. Kiruj, dupa mine Costea si Ogbu au jucat prost , deci nici macar binisor . Iar a spune ” cel mai bun joc in era miri ” e cam mult tinand cont de non-combatul adversarului . Daca eram in clasament undeva in fata, toata presa ne acuza de blat, asa nu prezentam interes . Din pacate !

    Apreciază

    • Bela, cred ca exagerezi cu non-combatul. Nu a fost non-combat, a fost pur si simplu autobaza. Antrenorul lor atata stie, la fel ca majoritatea antrenorilor din scoala lui Radulescu, unde isi iau licenta pro si atat. De invatat, nu invata mare lucru si daca nu are calitati de antrenor, ramane la nivelul de autobaza, ca e cea mai sigura. Chiar si asa, pressingul si dinamica jocului prestat de ai nostri i-a surprins de multe ori si numai deficientele de la finalizare au lasat scorul la 1-0.

      Apreciază

  8. Racheta, de acord cu analiza ta , mai putin cu dorinta afisata . Adica eu as vrea un CFR , pe langa angajamentul pana prin min 60-65 , remarcare de tine, si ceva verticalizari si lovituri libere bine executate . Noi cand pasam, daca ai fost atent, o facem direct la piciorul coechipierului , nici macar la un metru in fata , sa fie cat de cat ” la intalnire ” . Iar asa putem avea posesie si 90%,ca ocaziile vor fi putine spre zero . Iar loviturile libere, alta meteahna , fara un om sa stie acest procedeu, degeaba avem n+1 lovituri libere, ca toate sunt irosite iar in fotbalul de azi asa ceva e de nepermis . De asata imi doresc din vara un jucator bun la acest procedeu, in rest sa aduca pe cine vreau, ca noi oricum facem propuneri degeaba ! ( mai stii cat timp am tot strigat dupa un portar de valoare , iar onor conducerea ne zicea, ca Stancioiu, Nulo Claro si Minca sunt perfecti pt noi ) . Si inchei cu Ammari, repet, mi se pare chiar de calitate . Si atunci sa-l tii rezerva pana spre min 80 , nu este o imensa greseala ? Mai ales, ca el nu este imprumutat, el chiar a semnat cu noi .

    Apreciază

    • Cred că nu de un jucător bun la acest procedeu avem nevoie ci de un antrenor/magician care să-i înveţe pe jucătorii noştri cum se execută un corner, o lovitură liberă. Din păcate nimeni din echipă n-are habar de astea, poate cu excepţia lui Djokovici, care a mai arătat niscai veleităţi de acest gen. Lipsa paselor la întâlnire poate însemna că jucătorii nici acum n-au ajuns să se cunoască sau denotă non-valoarea lor. Nu poate fi vina antrenorului, nici în timpul lui nea Grigo nu ştiam să pasăm ca lumea sau să executăm cu folos loviturile libere/de colţ. Şi asta ne privează de câteva goluri pe meci.

      Apreciază

      • Nu ma stiu ce om de fotbal a spus aproximativ asa: ” Un fotbalist bun este cel care-i acolo unde-i mingea, iar un fotbalist de clasa este cel care va fi acolo unde va fi mingea”.

        Apreciază

  9. Chiar daca , poate la unii le este greu sa recunoasca, dar „step by step”,fata de precedentele partide,se vede un progres (am subliniat ca adversarul a fost unul slab-ce se mai comenta daca trageam la campionat!!!) si astept (ne)CONFIRAREA in meciurile cu Astra si Dinamo! Si eu mi-as dorii, mai multe verticalizari cu finalizari pe poarta si cu multe goluri;(dezastrul de la loviturile libere l-am mai sublinia, in repetate randuri, dar n-ai cu cine?!); nici eu nu ma multumesc cu ce am jucat, dar trebuie sa fim obiectivi; NU avem prea multa calitate, NU suntem echilibrati pe compartimente, inca NU functionam ca un angrenaj, pus la punct; dar cea mai mare problema a noastra este: lipsa VALORII! Edificatoare sunt cifrele si pozitia mediocra din clasament(7), loc pe care cred, ca vom si incheia acest campionat, ratat! In conditiile in care Ammari este jucatorul nostru si este pregatit fizic, sunt sigur ca va juca inaintea unui Costea sau Tade; este mult peste ei! Pitt catre Costea: „Costica fa lampa mai mica!” Hai CFR!

    Apreciază

  10. Eu unul as fi foarte multumit daca echipa ar juca mereu asa cum a jucat in prima repriza cu ceahlaii (ca sa citez un clasic). Chiar si in fata unui adversar mai potent fotbalistic, tot ar avea rezultate si s-ar bate la titlu in mod constant. Tade a contribuit decisiv la victorie in doua meciuri consecutive, acum cu gol si in meciul anterior cu pasa de gol. Cred ca se potriveste cel mai bine ca varf impins. Chiar daca tehnica nu e punctul sau forte, are forta, zvacnire, chiar si plasament si ar trece de majoritatea apararilor din Liga 1, care nu stralucesc nici la tehnica, nici la viteza. Toate astea s-au vazut la faza golului marcat cu Ceahlaul. Daca din 5 ocazii da 1 gol e foarte bine. Ar fi un marcator constant cu 2-3 jucatori care sa ii serveasca baloanele, ma gandesc aici la mijlocasii plasati in spatele lui: Rui Pedro, Deac, Ogbu, Chanturia, Negrut, probabil Ammari. Chiar si Costea s-ar potrivi pentru un astfel de joc.

    Apreciază

    • Tade este un jucător de 1-4-4-2 prin excelenţă. Rednic -strâmb, sau nestrâmb- ştia, de ce-l aduce. Sistemul 1-4-4-2 folosit de Miri (bravo Miri!) ni-l arată pe Tade într-o altă ipostază, mai „pozitivă”. Nu-l înjuraţi prea tare nici pe Ogbu, chiar dacă ratează, tot fixează fundaşii adverşi în jurul lui, lăsând spaţii pentru alţii. HAI CFR!!!

      Apreciază

  11. Revin pe tribuna sperand ca bigotii care m-au alienat ultima oara de site au fost indepartati. 07, caneto, comentarii? Ca de la restul nu m-astept.

    Apreciază

  12. Flacara Visinie, n-am vrut sa spun ca a fost non combat, ci ca nemtenii au jucat de parca asa era ! Autobaza, neautobaza, au jucat penibil . Nu contest insa determinarea noastra si ceva ce nu s-a spus pana acum, bucuria colectiva la goluri , ceea ce e un semn bun ( Chanturia, de ex, a fost imbratisat de toti coechipierii ) .

    Apreciază

  13. Caneto, zicala redata de tine este adevarata . Dar la modul cum se paseaza la noi, nici un fotbalist n-ar putea fi numit ” de clasa ” din simplul motiv, ca primeste toate mingile in picior, nici macar la un metru mai in fata , sa fie la intalnire . Apoi cineva zicea, ca loviturile libere prost executate se datoreaza antrenorului . Si lui, evident, pt ca se pare nu se exerseaza suficient la antrenamente . Dar oricat s-ar exersa, cine n-are talent la acest procedeu, n-are si gata ! Iar la noi nu exista nici unul care sa stie acest procedeu, la loviturile libere de la 16-25 m executantii sunt Rada sau Maftei , la cele de pe margini sau cornere, Deac sau Djocovici, toti cu executii catastrofale . De aia am zis, ca e prioritate zero aducerea unui jucator bun executant de lovituri libere .

    Apreciază

  14. DE mult tot vreau sa semnalez, ca cea mai ” ungureasca ” echipa din tara este Botosaniul ! Vasvari, Hadnagy si Fulop , toti maghiari si toti cu reusite insemnate la moldoveni, dar nimeni nu striga la ei, iar presa nu face nici macar o aluzie . Ce discriminare …

    Apreciază

  15. 07, ai si nu ai dreptate . Daca in locul lui Arpi ar veni un ion nicolae , n-am fi echipa ungureasca numai daca n-am avea nici un jucator ungur, sau ma rog, max unul . Daca ar fi macar doi, iar ar exista pretextul pt a ne cataloga unguri . Pe pariu !

    Apreciază

    • Bon,si unde este problema?Nu putem fi echipa ungureasca?(chiar daca nu suntem) pe mine ma doare-n cot de ce debiteaza toti jegosii frustrati.Este echipa mea si o sustin ,sa-mi vopseasca oala in visiniu toti spurcatii pe care-i deranjeaza.Hai CFR-ungureasca ,romaneasca ,chinezeasca ,nu conteaza ,sunt ai mei si ii sustin si la bine si la rau.

      Apreciază

      • Problema este ca e o echipa incomoda. Nu face parte din sistem – n-are o istorie de cooperativa, de omenie, de staelit, nu este o echipa „reprezentativa” pentru niste interese politicice samd. Ba pe deasupra a cam aratat intregii lumi „de fotbal” cit de limitata este si ce non valori are cistigind niste campionate cu jucatori de mina a treia adusi din afara Romaniei. Pai sa nu se oftice lumea obisnuita sa vinda generatii de nulitati ca viitoare mari talente? Cine mai pune botul acum la marfa gen Rosu, Munteanu, Zicu? Nu vedeti ca desi Ianis Hagi e propovaduit de vrei 3 ani ca nul Mes(s)i(a) al fotbalului nu il vrea nimeni?

        Apreciază

  16. PingU au avut, inca, din cele mai indepartate vremuri mult mai multi „unguri”,decat noi, atat jucatori(unii capitani), cat si antrenori si nu s-a CRIZAT nimeni!; am sa-i enumar, doar, pe aceia cu care m-am intalnit-vorbit PERSONAL, la fotbal sau in alte imprejurari(si de care, imi mai aduc aminte): Sepci,St.Covaci(mi-a fost vecin),Szaboszloy,N.Szabo, Mujnai,Meszarosi,Iasko,Silaghi(scuze,pt. ca,poate le-am „pocit” numele!?); si inca ceva mult mai putin „remarcat”(!), prin anii de glorie `70,ai cfr-ismului nostalgic si romantic,la un moment dat toata echipa noastra era formata(incepand cu A1), numai din INTELECTUALI -doctori, ingineri,profesori(de ed.fizica)si STUDENTI,- iar in vale, activau doar vreo 2-3 studenti si aceia mai mult rezerve(dar, ei, nu-i asa, reprezentau studentimea?!)

    Apreciază

  17. Sa vedem ce va fi in urmatorul meci. Daca reusim un rezultat bun, care in contextul de fata inseamna o victorie, atunci poate inseamna ca incepem sa revenim pe drumul cel bun. Deocamdata, m-a amuzat cronica de meci.

    Apreciază

  18. Sepsi, Kovacs, Szoboszlai, Muzsnai, Szilagyi……un grad minim de cultura inseamna scriere corecta a numelor…..dar si la noi ca la tati aialanti….

    Apreciază

  19. NOTAREA este oprită, tabelele sunt reactualizate! În urma notelor acordate de cei 28 de tribunişti echipa a jucat de 7.0, media cea mai mare din această ediţie de campionat (au mai fost câteva medii de 6.9 şi de 6.8). Felicitări echipei! Nota cea mai mare o are Felghe (7.8) şi Pedro (7.6), la polul opus situându-se Ogbu şi Costea, ambii cu 6.2. Interesant este că „distanţa” dintre notele maxime şi cele minime s-a redus la o plajă de doar 1.6, echipa demonstrând şi ca aspect o unitate şi o omogenitate mai mare, decât cu alte ocazii. A „progresat” şi Miriuţă, nota lui este de 6.9. HAI CFR!!!

    Apreciază

  20. Racheta, sa nu-l uitam pe Salamon Gyuri ( Solomon ), care alaturi de Werner Peks ( Pexa ) a format o pereche de fundasi centrali de toata isprava . Dar atunci, nimeni nu striga la unguri, acum dupa revolutie, ura s-a sadit adanc, asa ca nu-i de mirare ce se intampla . Oricum, chiar daca am avea patron roman, tot cu ura am fi priviti , numai ca s-ar folosi alte epitete .

    Apreciază

  21. Vass, la momentul comentului, doar de acestia mi-am adus aminte! Scuze!Sigur, ca au fost si altii, unul este si Solomon, care alaturi de Pexa, a fost un f. bun fundas central, cu care am stat dialogat, in „Babes”,la antrenamente!; Uite, imi vine acum in minte, unul mult mai apropiat de mine(si ca varsta) cu care am si jucat(amical) – Poratki! LULU!(un nume de „savant”, care-ti vine manusa!); eu,mi-am cerut scuze pt. ca poate,le-am „pocit”,la unii numele;fa tu un sondaj printre „Ultrasii” tai si spune-mi, cati din 100, le scriu corect, nemai evidentiind faptul, ca de unii, nici n-au auzit ?!;apropos de „cultura”!; poti sa ma inveti,cum se scrie corect : Pexa, Pekx sau Pex, daca pe tine acest aspect, extrafotbalistic, te marcheaza, atat de mult? De ce te deranjeaza, ca am remarcat, aceste realitati din curtea voastra?; nu mai ai puterea argumentului sa racnesti, ca suntem o echipa de „unguri”?; Kiruj, notele, ca de fiecare data, sunt f.mult influentate de rezultatul de pe tabela( in mod pozitiv,ori negativ), dar au fost destul de aproape de adevar! OFF TOPIC : In ce stadiu-pozitie, se gaseste Liga1, cu licentierile ? Otelul, de 6 luni nu au mai fost platiti, pana acum!?(pe langa multe alte echipe, de care nu se sufla o vorba; de ex.Vaslui!). Termenul de 31 martie, privind achitarea restantelor salariale, a fost doar pt.CFR?). Hai CFR!

    Apreciază

    • Racheta,chiar daca ti-am luat apararea in fata lui lulu,acum trebuie sa te critic.Cum iti permiti tu ,sa presupui ,ca un pingUin stie sa scrie si sa citeasca,acest capitol este de domeniul fantasticului.Deci inainte de a posta judeca te rog.:-))

      Apreciază

  22. P.S. In perioada(`68-`72), „neagra”,dpdv fotbalistic, cand am jucat la juniorii lui pingU, am avut colagi in lot, cativa „unguri” : Bukosi-portar;Fulop-fundas;Varga-mijlocas;Bulgozdy-varf;Kozma-extrema stanga!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.