Sinucideri în masă la casele de pariuri [Oțelul-CFR 0-1]


Bine v-am regăsit! Miniconcediul personal s-a încheiat cu goluri multe în buget, Liga 1 continuă în gol.

La Galați, pe soare cu umbră, joacă două dintre fostele campioane ale României, altele decât Unirea Urziceni. Faptul că cele două echipe sunt prea foste, nu aduce abundență de spectatori în tribune. Multe scaune goale, ba chiar și zone cu scaune lipsă. Peisajul din spatele tribunei pe care ne-o arată camera TV continuă să fie nostalgic-comunist, ca de obicei.

Gazdele au nevoie azi de vreo 3 puncte, precum plantele de clorofilă sau berea de mine. Noi nu avem nevoie de nimic, avem di tăti. Apropo de clorofilă, CFR-ul folosește echipamentul din vremurile mai bune (verde-negru), chiar dacă acesta n-are nimic din culorile clubului (alb-vișiniu) pentru care luptă jucătorii, ca să fie plătiți.

De la noi lipsește Ogbu, cel care în meciurile tur are obiceiul să marcheze multe goluri gălățenilor.

Așadar, începem cu Felgueiras – Maftei, Cadu, Piccolo, Camora – Djokovic, Monroy (sau Mon Roi, cum i-ar putea zice Miri după meciul cu Petrolul) – Chanturia, Negruț, Deac – Rui Pedro. Exact ca și România în partida cu Argentina, jucăm fără vârf de atac de meserie. Dar jucăm și fără Ilie Dumitrescu sau Gică Hagi. N-o să ne fie ușor să-i batem cu 3-2.

Prima mare ocazie a meciului pornește din gheata lui Piccolo, care-l servește pe Deac. Deac pivotează pe lângă un adversar precum în vremurile sale bune (rare), șutează, portarul pare bătut, dar bara porții nu.

Apoi marile ocazii ale partidei încetează brusc, precum o răpăială cu grindină. Pe la jumătatea reprizei începe recitalul de contacte dure și tăvăliri pe jos. Maftei, Negruț + Goicoicea, Felgueiras, Monroy, Lovin fac, rând pe rând, cunoștință cu gazonul primitor. Genul de meci pe care-l adoră numai cei/cele precum vraciul Marijana, din interes pur profesional, nu sportiv.

Apoi cade Rui Pedro în careul gălățean, dar nu ne putem da seama de la depărtarea la care ne aflăm dacă portughezul a căzut contactat sau necontactat. Nu se dictează nimic, și e mai bine așa, că doar nu suntem în clasele primare, să scriem după cum dictează arbitrul.

Pentru a-l scoate de sub atenția lui Hellas Verona (Mandorlini), Miriuță face o mișcare hoață și-l schimbă pe Chanturia cu F.Costea încă din minutul 39. Prețul georgianului scade brusc cu 1.250 euro (fără TVA), devenind mai accesibil clujenilor pentru un transfer definitiv la vară. Cred că lui Miriuță i s-ar cuveni un premiu de cel puțin 1.275 euro pentru această stratagemă bine pusă la cale de economisire a finanțelor clubului. Nu trec nici 5 minute și F.Costea răsplătește din plin încrederea antrenorului, căutând un culoar de șut.

Se reiau contactele umane: Astafei îl agață pe Piccolo. Piccolo cade, gazonul e primitor.

Plictisit de partidă, antrenorul străin Ewald Lienen se joacă, cu rigurozitate germanofilă și cu pixul pe agendă, Candy Crush. Nu-i ies combo-urile.

Se fluieră cu 3 minute de întârziere și jucătorii celor două foste campioane – altele decât Unirea Urziceni – părăsesc temporar terenul de sport, cu sentimentul muncii bine neîndeplinite.

Nu trec decât 4 minute din repriza a doua și Giurgiu nu reușește să-l impresioneze pe arbitru cu un fault în careu la Rui Pedro. E clar, albii nu știu să cadă… Rui Pedro a căzut deja de două ori, fără rezultat. Poate că timpul său la CFR chiar a expirat…

Astafei îl tăvălește și pe Camora, devenind cel mai eficace jucător gălățean. Păcat pentru gălățeni că lui Astafei i se termină viețile acordate din oficiu de arbitru și va fi înlocuit cu Zaharia.

În sfârșit intră și la CFR un vârf de atac tipic, clasic, de careu, de emserie, care nu mai trebuie decât să demonstreze că e fotbalist. Este vorba de Tade, bineînțeles. Mamă, ce i-a mai crescut barba de la ultimul gol marcat!

A trecut deja o oră din acest meci aflat pe muchie de cuțit neascuțit. Se lasă seara în cartier, s-au aprins nocturnele, jucătorii fac câte patru umbre pământului. Spre deosebire de prima repriză, soarele nu intră și în ochii portarului Oțelului, fapt care-l umple de invidie pe Super Mario. De fapt, Felgueiras nu are altceva mai bun de făcut decât să fie invidios, pentru că jucătorii echipei gazdă nu prea le au cu apropierea de poarta sa. Fundașii noștri nu le dau voie. Piccolo pare capul răutăților, provocând adevărate epidemii de năduf în rândurile gălățenilor.

CFR e clar echipa mai bună, la fotografie, dar – din păcate – nu se joacă deloc cu ocaziile, așa cum făcea în tur, într-un joc de neuitat de șeptică.

Nu sunt de acord cu comentatorul TV, care ne explică cât de bine se anulează echipele una pe cealaltă, ca la șah. Cum să anulezi nimic?… Cred că ar fi mai potrivit ca doctorii care intră pe gazon să fie mai degrabă scoliți în tratarea impotenței decât a contuziilor și întinderilor.

Cum era de așteptat, Tade se zbate, făcând singurul lucru la care se pricepe cât de cât, iar coechipierii sunt alături de el. Cu toate că se vede o lipsă acută de clarviziune, echipa din deplasare a lui Miriuță pare cu vreo 3-5% mai ofensivă decât cea a lui Grigoraș.

Și, ca de obicei când gura bate curul, Tade țâșnește în mare trombă pe stânga, se apropie vertiginos de careul advers, se împiedică talentat de minge, dar mai are suflul și inspirația să paseze spre Rui Pedro, care marchează nestingerit de vreun stingheritor. GOOOL! În ciuda scenariilor propuse de cunoscători ai fenomenelor înainte de partidă, CFR conduce la Galați! Mai sunt însă 10 minute plus prelungirile pentru eventuale lovituri de teatru. Acestea, în mod tare ciudat, nu vin!

În minutul 91:30, Felgueiras scoate o minge de sub bară și se pare că surpriza de la Galați s-a produs în totalitate. Însă meciul nu e gata. Deac scapă pe contraatac, îl găsește cu o pasă pe Tade, care rămâne cum nu se poate mai singur cu portarul, dar se sperie de ideea de a deveni eroul meciului și ratează.

Scorul rămâne 0-1, meciul se încheie, Miriuță jubilează, Djokovic se bate cu gălățenii în piept.

CFR câștigă la fel de meritat la Galați precum a câștigat și la Târgu Jiu. Echipa noastră a demonstrat că e mai fostă campioană decât a lor, punct. Și, virgulă, jucătorii noștri par mai bine plătiți la timp, cu alimentația științifică mai corect aplicată în burți.

Și în încheiere o să-mi permit să-i bag undeva pe cei care îndrăznesc să spună că meciul a fost aranjat și Oțelul ne-a dat cele 3 puncte!

24 de comentarii

 1. Bine ne-ai revenit Dinu…Iar am ras citindu-ti articolul ,insa io intreb fiindca am aceasta calitate de a pune mereu intrebari sacaitoare gen : De ce l-au schimbat pe Grig…De ce nu a mai bagat bani AP…Ma rog si in aceelasi context te rog sa ne spui si noua cine ti-a aprobat concediul ?…si in alt context ma gandeam ca daca tot ai fost in concediu ai adus si ceva finantator la CFR…In rest fain articol ! Ne da tuturor buna dispozitie necesara pentru a incepe o noua saptamana de munca…

  Apreciază

 2. Astafei şi Cooper meritau eliminaţi. Primul, se vroia eliminat?, al doilea exagerat de ţâfnos. N-aş putea evidenţia pe nimeni, un joc cenuşiu, bun de ultima etapă a returului. Haide CFR!

  Apreciază

 3. Grig a mizat pe un joc elaborat, bazat pe construcţie, care i-a ieşit deseori în meciurile de acasă, dar (aproape) deloc în deplasare. La Miri e invers: el încearcă un joc de siguranţă (în pofida declaraţiilor pompoase rostite la instalarea lui privind jocul ofensiv şi atractiv), şi „grosul” punctelor le-a luat din deplasare (8 din cele 10 puncte adunate în total), în timp ce acasă nu a scos decât 2 din patru partide. Sunt curios dacă va reuşi să mă (ne) contrazică în meciul viitor, cu Ceahlăul, cu prima lui dragoste…:) HAI CFR!!!

  Apreciază

 4. Deocamdata doar o constatare, am castigat datorita arbitrului ! Si o afirm cu convingere ! Pai daca elimina un galatean , recte pe Astafei, cum era normal, mai castigam ? Am aratat de n ori, ca in superioritate numerica suntem neputinciosi, puteam chiar pierde . Asa ca, multumiri arbitrului , dar si un gand ” crestinesc ” pt el …PS . Ioan Dacid a sintetizat perfect spusele despre meci, de acord 100 % . Maine, daca intra mesajul, voi pune cateva intrebari , asteptand raspunsuri de la Kiruj si odihnitul 07 . Desigur, si de la ceilalti colegi, daca vor s-o faca . Noapte buna .

  Apreciază

 5. CFR a inceput de fapt campionatul la TgJiu. Pana atunci jucatorii s-au prefacut ca joaca. In 3 etape – 7 puncte. Nu e rau, desi e inca loc de mult mai bine. Felicitari baietilor care pot fi si fotbalisti atunci cand vor!

  Apreciază

  • Şi conducerea / patronatul are vina sa. Dacă lichidau mai repede acele restanţe (măcar aşa, partial), în mod cert aveam cu cel puţin 5 puncte mai mult. Dacă şi cu parcă…Oricum, contează, că „suntem pe drumul cel bun”…:) Dacă batem sâmbătă şi pe nemţeni, vom asista la ceva ce nu s-a mai întâmplat de multă vreme: două victorii legate în ligă. HAI CFR!!!

   Apreciază

  • Acolo la ei Lienen este problema cea mai mică…Mă rog, nu-i treaba noastră, dar oricum e interesant cum au luat-o la vale după acel titlu efectiv venit de nicăieri şi „nesusţinut” de alte performanţe în ediţiile viitoare. HAI CFR!!!

   Apreciază

 6. Caneto, am citit undeva că la sfârşitul meciului şi Djoko a primit galben (era un meleu acolo, nu ştiu din ce cauză). Ai informaţii mai sigure în această privinţă? Oricum, pt. siguranţă am băgat şi eu în tabelul de notare acel galben, să nu uit. HAI CFR!!!

  Apreciază

 7. Rezultat multumitor, joc,pe alocuri, dezamagitor, de nivelul Diviziei -de vagoane-„B”!Am castigat pt. ca ei au fost mai „rai”ca noi. Unele probleme din jocul nostru(care joc?)s-au mai rezolvat,dar au ramas cele mai importante:CONSTRUCTIA, sustinerea jucatorului cu mingea, elaborarea fazei de atac, finalizarea si eliminarea heirupismului!Se pare ca atata putem. Deja, ma gandesc cu „groaza”, la anul, cand nu-i vom avea nici pe acesti jucatori! Felghe-bun in interventii;Maftei-s-a achitat de sarcini;Cadu- destul de bine, dar parca a jucat pe „varfuri”(or fi cartonasele de vina?);Piccolo-bine cu un mare+;-Djoko si Monroy- un aport esential pe faza de aparare(1 gol primit in 3 etape),dar in atac se apropie de zero;Camora- bunicel,numai ca nu stiu de ce, nu mai sustine deloc atacul?;Deac- bine cu+ in prima repriza(pe stg.), mai putin remarcat in a2-a(pe dr.);R.Pedro- in crestere, gol de tehnician(oare cum ar fi finalizat,Tade sau Chuca?);Chanturia- in continuare, o dezamagire fata de asteptari(nu s-a descurcat niciodata pe dreapta!);Negrut- ca varf impins, este o umbra a fundasilor adversi,f.slab(nu are ce cauta pe acel post, nu este dotat!), s-a simtit absenta lui Ogbu!:Costea-daca face si faza de aparare, l-am pierdut pe faza de atac;Tade- un luptator si atat!;Ammari-nu s-a remarcat,dar nici nu a avut timp la dispozitie. A1-Antrenor de mijlocul clasamentului, sper sa ma insel!; nu am vazut presing organizat (doar o alergatura haotica),s-a jucat cu centrari pe varf(care varf?),unde-i acel joc ofensiv, promis?;Am impresia ca in multe momente ale jocului jucatorii, joaca in functie de faza, dictata de experienta acumulata, nu de ceva exersat la antrenamente!? Arbitrul Radulescu- satisfacator, cu un mare minus pt. tolerarea jocului dur al galatenilor-Cooper,Giurgiu,Sarghi si in mod deosebit Astafei, (care trebuia eliminat, inca din prima repriza!); Comentatorul Andrei Tibiliki, m-a surprins, o data cu comentul sau, destul de obiectiv si a doua oara, cand a anuntat ca cei de la CFR,au venit cu autocarul celor de la Otelul?!

  Apreciază

  • Ai caracterizat correct jucătorii, şi l-am „regretat” şi eu pe Ogbu, mai ales la început. Apoi mi-am dat seama că „acel” joc cu Ogbu (cu mingi pe el, etc.) s-a cam citit prin liga asta de trei lei, dar schema asta inventată (de nevoie, mai mult) cu „fâşneţii Pedro, Deac, Negruţ în faţă este o alternativă destul de bună la celălalt sistem de joc, cu Ogbu în prim plan. Oricum, şi unul, şi celălalt scârţâie serios, când e vorba de constructive, aşa cum spuneai. Negruţ e om de servant în spatele vârfului, correct, marchează mai uşor (şi mai mult) din postura aia.

   Apreciază

 8. 7 puncte in 3 etape de cand am (re)inceput campionatul. Adica de cand baietii vor sa joace. Ca si-au adus aminte ca sunt fotbalisti, ca ar trebuie sa joace fie platiti, fie nu(?!), asta e alta discutie. Cu acceasi atitudine si cu ceva liniste (adica impartialitate de la arbitri), echipa asta era pe podium. Valoarea e scazuta fata de pretentiile noastre, obisnuiti fiind doar cu locul 1 sau nimic.

  Apreciază

 9. Pe mine cel mai mult m-a deranjatfaptul ca nu se alearga.Jocul este foarte static.Are jucatorul mingea si nimeni nu se demarca sa primeasca,se plimba pe teren,de aici si problemele la constructie,si atunci ce facem,bubuim mingea pe Ogbu sau cum s-a intamplat si ieri pe Tade.Ieri ne-a iesit,dar ne iese oare si maine?Impreseia generala este ca jucam haotic si la nimereala,si aici vina este la A1.

  Apreciază

 10. Am calculat ca am pierdut cca 19 puncte „usoare” , ” planificabile” cu echipe de sub locul 7 in clasament( ex. 5 cu U, 3 cu Poli, cate 2 cu Botosani, Corona, Viitorul, Brasovul, Concordia,1 cu Gazul- macar un egal se putea face, etc) am fi avut 57 de puncte, la 5 de locul 1, nu vorbesc de posibilitatea ca daca returul cu Steaua era pe egal, diferenta ar fi fost de numai 2 puncte!?
  Si asta in conditiile in care acasa puteam invinge relativ usor pe Vaslui, Pandurii si Petrolul – echipe de „top”, nu-i asa? Adica inca 6 puncte, ceea ce ne-ar fi adus cu un punct peste actualul lider chiar in conditiile celor doua infrangeri in fata acestuia!!
  Aceste pierderi s-au dus prea usor, inconstient parca, pentru ca ar trebui ca cineva in club sa cuantifice si sa prevada ce jocuri sunt obligatoriu de castigat si care jocuri se pot previziona a fi de tipul 1×2.
  Consider ca meciurile cu U, Poli si Gaz Metan s-au pierdut prea usor iar cu Corona sa ai 2-0 si penalty in prima repriza….Numai cu aceste echipe daca se castiga am fi avut 49 de puncte, adica un loc de EL, consolidat.
  Chiar daca nu pare, in strategia „achizitiei de puncte” de-a lungul unui campionat, matematica isi are locul sau si se utilizeaza nu numai la calculul de puncte dar si in cazul salariilor( trebuie sa stii cat te costa un gol dat) cat si in simulari-comparatii privind jucatorii – ca investitie. De ex golaverajul este putin mincinos, pentru ca 7 goluri pot sa aduca 21 de puncte…. Dar si numai 3 sau 13 goluri doar 6 puncte ( vezi scorurile de 7-2 si 6-1).
  Practic acest campionat s-a pierdut pe calitatea slaba a atacului si nu neaparat pe aparare care a avut trei sincope importante de 10 goluri in meciurile cu Steaua, Vaslui si Petrolul, dar au fost cred, 5 meciuri de 0-0 cu echipe mici si cele 3 infrangeri la zero sau la limita cu Poli, GM si U.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.