De la raze Gamma la raze X. [CFR Cluj – Petrolul Ploiești 1-1]


Prietenul nostru „gica10”, într-un comentariu postat la articolul lui Caneto, a făcut o observaţie interesantă: fotbalul nu este matematică. Gică, ai dreptate, dar doar până la un anumit punct. Dincolo de acel „punct” însă fotbalul chiar că devine o matematică, o „trigonometrie”, dacă vrei (apropo linia aia controversată de la golul primit…), un joc de şah (expresie mai des folosită atât de tehnicieni, cât şi de „analişti”). Iar despre „prietenia” şahului cu matematica nu cred că trebuie să vorbim foarte mult, lucrurile sunt cât se poate de clare.

În opinia mea fotbalul este o „matematică aplicată” (sau un joc de şah pe o tablă ceva mai mare), practicată de nişte „piese umane”, care dacă sunt aşezate şi „mişcate” pe tablă (de un A1 priceput, după nişte reguli clare şi în baza unor analize corecte a mişcărilor adverse, atunci jocul devine spectaculos (sau – măcar – mai organizat), şi şansele de-a obţine victoria devin mai mari. Mai ales dacă „doreşti cu adevărat” victoria, cum se spune în limbajul de lemn al fotbalului… 🙂

Poate ar trebui să vorbim şi despre „intuiţie”, care deja este o noţiune mai apropiată fenomenului, că ea trebuie să fie prezentă în toate liniile, la toţi jucătorii care intră pe teren, mai mult de atât, este nevoie de o intuiţie comună, pentru a evita capcanele adversarului (vezi ieşirile la offside), dar şi pentru a construi eficient în faţa porţii adverse. Şi, important!, tot timpul trebuie să „intuieşti”! N-ai voie ca procesorul tău să meargă în gol… Trebuie să intuieşti ce pasă va da coechipierul tău, trebuie să intuieşti ce va face (cum va greşi?) fundaşul advers, şi aşa mai departe. Tehnicienii (A1) nu îndrăgesc foarte mult noţiunea de intuiţie, pentru că ea ne duce cu gândul în zona hazardului, ei militează mai mult pe noţiunea de „exersare”, care -după un anumit timp – elimină intuiţia şi dezvoltă „mecanismele de joc”, şi mai importante pe terenul de fotbal.

Din capul locului fac precizarea că în mini-analiza de mai jos nu vreau să iau capul/gâtul nimănui, nici al lui Cadu, nici al altuia, vreau doar să punctez că o eroare de percepţie a unei faze, intuirea greşită (sau lipsa intuiţiei) privind atacul advers, o neatenţie de moment (cum se spune mai din popor) poate priva echipa ta de puncte preţioase, pentru care ai muncit 89-90-91 minute corect şi ireproşabil dpdv tactic. Fotbalul, greşeala aşteaptă, nu iese gol (decât foarte rar) fără o greşeală mai mică sau mai mare a unui/unor jucători.

Aşadar micro-analiza de mai jos se doreşte a fi mai mult o prelegere de ordin tactic, o filă într-un manual fictiv al fundaşului de oriunde/oricine ar fi el.

După această mică introducere vă propun să ne uităm puţin la golul marcat de petrolişti, discutând un pic pe două momente cheie dinaintea golului primit:

faza 1

În imagine, vedem momentul în care Mustivar (Petrolul) primeşte o pasă într-o poziţie EVIDENTĂ de offside (indiferent de linii imaginare sau reale, offside-ul e clar ca lumina zilei).

Ce mai „vedem” din/în această imagine?

  1. În primul rând vedem că arbitrul de margine (asistentul) are o poziţie APARENT bună, dar în realitate are poziţia cea mai NEPOTRIVITĂ cu putinţă, pentru că este situat mai spre poarta noastră cam cu un metru decât Mustivar, iar linia „lui” imaginară spre Cadu nu mai este paralelă cu linia de fund (în primul rând) şi îl „scoate” astfel (greşit!) pe Mustivar din offside (în al doilea rând)! Nu cred că a fost intenţie la tuşier, cred că a fost mai degrabă de o poziţionare proastă, urmată de o decizie incorectă (fatală pentru noi).
  2. Mai vedem că faza asta aparent banală ne prinde cu 8 (!) ceferişti la maxim 30 de metrii de poartă, în timp ce prahovenii aduc în faţă doar 4 jucători. Ceva mai în spate mai vedem doi ploieşteni şi un ceferist, fără o posibilă implicare în faza respectivă, în poziţii neutre, de “aşteptare”, practic. O superioritate care în 99,99% din cazuri anulează atacul advers, nu şi în cazul nostru…:)
  3. Mai vedem că pasul la offside este făcut IREPROŞABIL de jucătorii noştrii (este o calitate a apărării noastre cam de când şef de trib este Ricardo), chiar „el capitano” este cel care are grijă ca offsideul să se realizeze corect. Ca o paranteză, în astfel de faze offside-ul este „comandat” de regulă de unul din fundaşii centrali (pe vremuri de către acel celebru „libero”), la noi comanda o dă totdeauna Cadu, ceilalţi trebuie să fie mai sus (aşa şi este), iar Cadu este cel mai aproape de adversar, el este omul cu „rigla şi cu compasul”, e responsabilitatea lui reuşita ieşirii la offside. Aici totu-i OK dpdv al apărării noastre.
  4. Mai vedem în faţa apărării un “buchet” de trei ceferişti, un adevărat triungi al Bermudelor, creat – din păcate – exact unde nu trebuia, dacă nu cumva s-a dorit „anihilarea” centralului I. Kovacs… 🙂 În schimb, al patrulea ploieştean (apropiat lui Teixeira) nu e blocat de nimeni, la un moment dat putea deveni şi el periculos.

faza 2

Imaginea următoare (faza 2) arată momentul pasei (de gol) dată de Mustivar lui Teixeira. Observăm şi aici lucruri interesante:

  • Linia noastră de apărători „s-a strâmbat” un pic, cu capătul „Maftei” îndepărtându-se de poarta noastră, din păcate!
  • Ne aflăm în momentul în care deja NESEMNALIZAREA offsideului s-a consumat, şi toată lumea trebuia să fie atentă la ce va urma. Piccolo are reacţia cea mai bună, face câţiva paşi spre Felghe, putea să se ducă şi mai în spate (dar nu prea a fost timp, tocmai că vorbim de o poziţionare „post-offside”, care este mereu foarte vulnerabilă dacă offsideul nu este acordat).
  • Ăia trei din Bermude fac şi ei câţiva paşi spre careul nostru, dar TOT DEGEABA, practic nu ţin pe nimeni!
  • Aici vine treaba mea cu Ricardo. În mod normal singurul pericol în acel moment era o pasă „printre” către Teixeira (eventual o deschidere în adâncime pe dreapta, între Camora şi Piccolo), aşa că Ricardo avea obligaţia – în opinia mea – să strângă spre Felghe, situaţie în care pasa lui Mustivar fie era interceptată, fie îl obliga pe Sony să continue altfel, caz în care aveam şanse şi mai mari (şi timp) de regrupare şi de recuperare a mingii!
  • Desigur prin acel pas spre Felghe se deschidea un culoar pentru petrolistul din stânga lui Kovacs, dar „bermudianul” Monroy putea foarte uşor închide culoarul, că tot era al lui…
  • mai vedem, că -– din păcate – pe Sfântu’ îl cam fură jocul şi nu are o reacţie imediată faţă de avansarea perfidă a lui Felipe pe stânga. Vasile trebuia să vină neapărat cu el, să strângă, să anticipeze, să facă ceva, că are şi experienţă, şi nici Felipe nu-i un tinerel, vitezist nici pe atât. E doar un vulpoi care vede extraordinar de bine „tabla de joc” şi e şi ajutat de o tehnică ireproşabilă.
  • Mai vedem, că în acest moment nu mai putem vorbi – din păcate – de offside.

Ştiu că nu asta a fost cel mai important lucru din această partidă. Şi mie mi-a plăcut jocul, poate cel mai bun din era Miri (voi încerca o analiză a lui cam peste două etape), am creat ocazii, am avut şi posesie bună, şi circulaţie, doar noroc şi un golgheter pur-sânge nu am avut. Ogbu e construit pentru un alt tip de joc, Monroy mi-a plăcut din nou (acum a dat şi o pasă de gol, poate vine la Galaţi şi cu un golazo…), Chanturia s-a zbătut, chiar dacă a fost pus pe stânga, Pedro la fel. În contextul acestui campionat nu prea are rost să ne facem crize de nervi din cauza rezultatelor, mai degrabă contează calitatea jocului, care pare în creşterea lentă, dar vizibilă.În schimb, un lucru este cert: chiar dacă „fotbalul nu e matematică” şi „golul greşeala aşteaptă”, etc., e bine să vedem cam cum „ajutăm” şi noi să vină golul…adversarului. Repet nu e vorba de-a da vina pe nimeni, e vorba de o analiză, sau –mai degrabă- o părere, poate nu foarte profesionistă, aşa, ca de la un boşorog crescut pe terenuri înfundate prin mocirlele diviziei „C” şi „judeţ”, apoi prin blaturi, şi – în final – printre „băuturi răcoritoare”… 🙂

HAI CFR!!!

120 de comentarii

  1. Buna analiza eu insa as mai face o observatie…si nu legata de Cadu,nu vis-a-vis de acesta mi-am exprimat deja pozitia in celalalt articol…As face insa referire la Djokovici care ieri datorita unei nervozitati excesive a fost la un pas sa ne lase pe noi in zece oameni…si nu e la prima abatere daca ne aducem aminte de episodul din etapa trecuta cand a sarit la figurat vorbind la gatul lui Costea ca sa nu spun ca eu personal l-am vazut cand a sarit la propriu la gatul lui Muniru dupa un clinci asemanator celui de ieri in cadrul unui antrenament…si pentru „racorire” eu i-as recomanda lui Miri sa il consilieze psihologic zilele astea pana la urmatoarea etapa..sau sa ii dea un prilej de auto-racorire pe banca de rezerve

    Apreciază

    • Nervozitatea lui Djoko este evidentă, cu Florin nici nu avea dreptate, dpdv tactic, pentru că acolo chiar era indicată o pasă spre „Cioară”, rezulta o situaţie mult mai periculoasă. La început mi s-a părut un băiat la locul lui (poate aşa şi este), dar s-a cam schimbat, într-adevăr. Poate „nostalgia” plaiurilor peninsulare, poate ceva probleme personale, nu ştiu. Oricum, nu va fi nevoie de multe analize cu Djoko în rolul principal…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. Kiruj, te invidiez pt rabdare si competenta . Eu nu atac subiectul abordat , ma refer in schimb la prostia umana . Adica ce prosti putem fi noi clujenii, care ne dusmanim de moarte , desigur ceferistii cu uistii .In acest timp presa centrala loveste permanent in ambele echipe . Azi a fost randul uistilor . Au primit gol dintr-un penalti inexistent, si asta la un meci cu o contracandidata la retrogradare, sageata navodari .Site-urile prosport, sport.ro si gsp scriu cu nonsalanta, ca a fost penalti , chit ca cei de la Dolce au reluat in nestire faza cu pricina, concluzia fiind unanima: penalti inventat ! Deci clujenii mei , in loc sa facem front comun impotriva discriminarii permanente, noi ne dusmanim si suntem in stare sa ne scoatem ochii unii la altii . Pai nu suntem prosti ? PS . Stiu ca vor fi unii, care zic ca U merita sa fie fututa . Asa zic si multi de-acolo despre noi . Oare nu ne vine mintea la cap niciodata ? Nu realizam, ca ceea ce facem e un act sinucigas pt fotbalul clujean ? Pt sportul clujean ? Pt fotbalul si sportul transilvanean ? Noi ne omoram intre noi, iar miticii ne batjocoresc , asa cum o fac si cu autostrada Transilvaniei, cica intre Tg-Mures si Brasov nu e circulatie destula , asa ca stop autostrada, dar intre buc si alexandria da, trebuie si va fi autostrada , ca mafiotul dragnea sa poata pleca ca un domn la masa si la bombonica ( consoarta penala ) . Atat am avut de spus, ne meritam soarta cei de-aici de prin Cluj, dar si ceilalti din tot Ardealul , suntem dezbinati ( nu numai la fotbal ) , n-avem sange in putza si miticii isi bat joc in voie de noi care pompam spre ei bani, care ajung la alexandria , tg-jiu ( poanta da bani pt un stadion de 15 mii locuri, de 5 stele ), focsani , constanta si celalalte loc conduse de ciuma rosie ,votata de populatia asistata social din banii nostri !!! Noapte buna tuturor !

    Apreciază

    • Nu ştiu cine ce a spus pe la alte televiziuni, dar eu la Dolce am văzut -în reluare- faza, era o eroare imensă, portarul uiştilor nici nu l-a atins, li asta în văzul a 2 arbitrii aflaţi la o distanţă mică…Nu cred că putem vorbi de greşeală umană acolo, cam asta a fost şi părerea celor de la Dolce, exprimată ceva mai voalat. Cu duşmănia asta (mai nouă) cu „U” este rezultatul clasic al politicii seculare „divide et impera”, regizată de cine trebuie şi cu scopuri inclusiv extrafotbalistice, nu e cazul să intrăm în detalii, cu toate că am mai făcut-o de câteva ori. Când era la facultate (78-82) nu am simţit absolut nimic din această duşmănie, poate vechii clujeni au informaţii suplimentare neştiute de mine, dar din comentariile mai vechi (dar şi din informaţii „extra-TribunaCFR”) reiese destul de clar că duşmănie nu a existat, ură nici pe atât. Ea / ele au apărut odată cu renaşterea CFR-ului, cu titlurile obţinute, dar în opinia mea suporterii uişti au fost masiv „sprijiniţi” de media centrală să devieze în direcţia asta a urii, chiar a xenofobiei. E o poveste şi mai lungă decât analiza mea, Bela, aşa că nu insist…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Bela poate ai pe undeva si tu dreptate,doar tot o vorba spune :ca incurcate-s caile D-lui.Tu ceri clementa pentru asistatii din localitate ca fiind f….i de mitici.Noi (cfristii) suntem cei mai catolici dintre enoriasii acestei tari,fiind capabili sa ne demonizam propria echipa cand nimerit ar fi sa ai incurajam…….pierdem cu u si-i facem una cu pamantul pe ai nostri fara ca nimeni sa nu sesizeze golul primit din ofsaid(nici noi suporterii ,nici presa,nici tv).Acum primim gol din ofsaid ,dar nu arbitri sunt vinovati ci jucatorii nostri!Hai dlor treziti-va,de aia ne calca toti in picioare ca nu stim sa ne sustinem echipa la bine si la greu.Cand este cazul (si avem dreptate)trebuie sa ne facem auzite vocile.

      Apreciază

    • Asa e cum zici .Am insa o intrebare : cand Boc „baga” bani prin Cluj era correct fata de restul tarii ??Putina decenta cred ca nu ar strica.In rest HAI CFR!!!!

      Apreciază

  3. Kiruj, nu zic, foarte buna analiza ta plina de detalii luxuriante si despicatoare de fir in patru la milimetru. Dar eu raman la parerea ca principalul vinovat este din pacate Maftei. Cu tot cu ofsaidul premergator cu plasarea buna sau nu a lui Cadu,”singura treaba a lui Maftei la faza respectiva era sa-l tina pe atacantul din zona lui (singurul suflet existent intre tusa si blocul de 3-4 ceferisti).Ori Maftei al nostru a stat cu spatele la el. Restul sunt povesti.Genul asta de greseli elementare ne ingroapa pe noi meci de meci.

    Apreciază

    • Da, greşeala „absolută” mai mare e la Maftei. Eu l-am luat în vizor pe Cadu doar dintr-un motiv simplu de tot: el e căptanul şi aşteptările sunt mai mari. În plus, am jucat acu’ 100 de ani şi eu pe postul lui, şi mereu încerc să compar „deciziile” lui cu ce făceam eu în situaţii similare…:) În schimb are dreptate şi Gică, dacă offside-ul era semnalizat, acum nu mai vorbeam noi de greşeli şi altele asemenea, deci problema majoră chiar e în altă parte. În altă ordine de idei, CFR-ul nostru drag are -de vreo 2-3 ani- o atitudine de „meşterul Manole”: strică în câteva secunde tot ce s-a construit bine şi frunos pe durata unui meci. Îmi aduc aminte de un meci cu ieşenii (în toamna lui 2012), eram pe cai mari în CL, conduceam cu 1-0, Ivanovic vorbea la pauză chiar de umilinţă etc., doar că scorul era numai 1-0. Apoi în repriza a doua totul s-a schimbat aproape instant, şi în final ne-am bucurat de un egal ruşinos. Mai nou ce văd: joc bunicel în prima repriză, apoi -concomitent cu eliminarea unui adversar- ne pierdem capul, parcă nu avem scheme exersate pentru un joc 11 contra 10…(aşa a fost şi cu Corona, şi cu Petrolul). HAI CFR!!!

      Apreciază

  4. Kiruj total de acord cu privirea jocului de fotbal ca un joc de sah pe o tabla mai mare.Cel mai aproape de acest stil mi-au parut Conceicao si Costa,indeosebi prin schimbarile care aveau darul sa surprinda dupa pauza si inclinau balanta.
    Spuneai ca Ricardo trebuia sa stranga spre Felgue……..
    Vedem in prima poza ca atacantul ploiestenilor se afla la aprox 6m de careul nostru.Capitanul nostru apreciez ca avea in minus cel putin 1m.In a 2 a poza ploiesteanul(se pare ca a inaintat vreo 4 m) da drumul la minge,iar Cadu se afla inaintea lui(mai aproape de linia de 16m).Intrebare:cand mai putea avea timp Cadu sa intre-n careu ?
    De ce nu vrem sa intelegem ca ofsaidul(acum mare pentru mine) a fost elementul esential in acest gol?Ce ne-a indus in eroare a fost linia trasata shmechereste de aceste gunoaie,in scopul de a ne induce in eroare.
    Kiruj daca tu greseai la semnalizarea asta iti acordam circumstante atenuante,acest arbitru nu le are pentru ca este de prima liga si are la activ sute de partide arbitrate.

    Apreciază

    • Nu exclud nici intenţia tuşierului, adică „greşeala asumată”. Oricum, greşeală enormă. După ce jocul nu s-a oprit, linia noastră defensivă a reacţionat un pic mai tîrziu decât trebuia, dar orice apărare este în dezavantaj potenţial, când o ieşire la offside nu este acordată sau nu e bine „făcută”. În astfel de situaţii atacul are câteva zeci de secunde de avantaj, deseori decisiv. HAI CFR!!!

      Apreciază

  5. Pe una din pozele puse in articol am reusit sa trag o linie paralela cu linia de la 16m.Imi pare rau ca nu pot publica poza,sa traga fiecare concluziile……..ce mult conteaza imaginea pe care o are un om in viata!Capitanul nostru cam este oaia neagra care plateste oalele sparte de altii(coechipieri,arbitrii,comentatori).Daca ma uit mai bine (daca tot este sa gasim vinovati) ma intreb oare Camora ce cauta intre 2 adversari,in timp ce unul era cu alt cfrist?Daca mergem pe linia asta(in care am enumerat vreo 4 jucatori) si Felgue ca n-a iesit este vinovat si Felice ca-i fundas……scapa doar arbitrii care mai gresesc.

    Apreciază

  6. Desigur că, uneori, tot conform unor limbaje lemnoase, detalii din acestea fac diferența. E la fel de drept însă că, pe parcursul unei partide, sunt sute sau poate mii de poziționări greșite, pase centimetric ratate, sprinturi, centrări, caramboluri etc, care nu duc nicăieri. De aceea mi se pare important tabloul general. CFR a simțit că domină meciul, de la un cap la altul, dar nu a reușit să-l câștige. Nu are încă un atacant care să înscrie, deși echipa a scăpat de lehamitea în joc(care lehamite a picat în momentul cel mai prost, nu a fost intuită de conducere (?) și nu a fost reparată la timp astfel încăt ne-a făcut să punem în clasor două amintiri foarte neplacute). Are o medie de 0,8 goluri pe meci anul acesta, fie că a jucat cu om în plus sau cu om în minus. Acolo e buba. Dacă atacanții nu înscriu în prima jumătate de oră (Negruț 2, Ogbu) echipa intră în criză și aruncă mingi în careu (Maftei, Piccolo, Costea) și poate iese ceva pe final de meci. Oricum, echipa poate și mai mult decât a arătat duminică, e clar, deci e de bine.

    Apreciază

    • Exact aşa este, un meci este o succesiune de „faze de joc” (de apărare, de atac, etc.), şi normal că astfel de erori sunt cu sutele. Majoritatea lor (cel puţin în apărare) nu devin fatale, pentru că greşeşte şi adversarul, sau este „constrâns” să greşească. Analiza asta este de fapt un stop-cadru pe una dintre aceste faze, una mai deosebită, din păcate, în sensul că în urma ei am primit unicul gol. HAI CFR!!!

      Apreciază

  7. @ Vass Bela,ai dreptate intr-o societate normala si intr-un oras civilizat,asa ar trebui sa stea lucrurile, dar cel putin in cazul de fata nu cred ca trebuie sa le plangem de mila celor de la u. E evident ca ieri s-a gresit flagrant impotriva lor, dar nu simt nici o revolta in acest sens. Pentru mine ramane de notorietate ura si incrancenarea simtita din partea lor in acea rejucare din mai 2012. Nimeni nu s-a gandit ca benefic ar fi pt oras sa luam titlul noi,dimpotriva au facut front comun impotriva noastra. Ura s-a simtit deopotriva in teren, in randul oficialilor si in tribune (am fost acolo). Aminteste-ti cum au reactionat primatele,la bucuria fireasca de la final a baietilor nostri! Ei,pentru unii ca acestia sa plangem acum ca au fost sanctionati cu penalty nemeritat?! Eu va rog sa-mi raspundeti sincer la o intrebare,care imi vine acum in minte tot datorita postarii lui Bela. In ultima etapa avem meci la Navodari. Ati prefera sa pierdem acel meci,asta insemnand implicit retrogradarea celor de la pingu? Mi-ar place sa stiu parerea voastra!

    Apreciază

    • Interesantă idee…Chiar o să fac un sondaj la un moment dat, să vedem ce poziţie are „Tribuna” vizavi de această problemă…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Eu cred ca sunt destule lucruri de facut pentru a pierde timpul cu lucruri dinainte cunoscut……..facem si noi ca la galceava din ’89:fa-te Mircea ca lucrezi!
      Mai interesante ar fi intrebari de genul:cati de pe Tribuna merg activ la meciuri in Gruia?
      Care credeti ca este motivul actualei asistente de pe stadioane(si implicit la noi)?
      Sau sa facem un clasament cu numarul de partide arbitrate (pe fiecare echipa si eventual pe 2,3 sezoane.Aici am putea lucra pe grupe.Personal aici cred ca se joaca multe partide……..)
      Kiruj daca vrei trimite-mi un semn sa-ti dau poza cu ofsaidul, cu linia trasata de un cfrist………

      Apreciază

    • Eu as fi pentru o victorie a noastra la Navodari, chiar daca mi-ar parea un pic rau de oamenii din parc. Intre „omenia” grosolana a crescatorilor de oi si sprijinirea asta de salon nu ar fi nici o diferenta. Daca te respecti ca si club, nu te pretezi la asa ceva.

      Apreciază

    • Na vezi Saul.aici este buba.Mie un ochi imi plange (ii au dreptate lui Bela),celalat ochi rade (iti dau dreptate tie.pe de o parte as dori ca o echipa din Ardeal sa ramana in prima liga ,pe de alta parte vazand comportamentul primitiv al celor de la U (atat suporteri cat si jucatori,oficiali –vezi Bornescu) mai bine ar retrograda,sa nu mai faca ardealul de rusine.Ei ne fac pizde,pe cand ei sunt prostituatele echipelor din Bucuresti,isi desfac picioarele ori de cate ori li se cere.Sa nu vorbesc de ajutorul mascat pe care il primesc de la autoritati (asa a fost si in trecut cu PCR-ul) pe cand alte echipe ,echipe ce au adus faima orasului sunt lasate de izbeliste.Asa ca mai bine pierdem la Navodari (cu un joc frumos si gol primit din off-side.Hai CFR.

      Apreciază

  8. kiruj, tu ai vrea sa nu greseasca nimeni, sa se termine toate meciurile cu 0-0? 🙂 De fapt, nici daca n-ar gresi nimeni, hazardul tot ar baga mingea in poarta. Uite, la golul nostru egalizator, Mister X nici macar nu are nici pe cine sa dea vina: “… apoi ne-am trezit egalați la o fază la care nu trebuia în mod normal să se întâmple acest lucru, deoarece eram bine poziționați, stăteam bine pe teren.”

    Apreciază

  9. Poate am putea face ceva legat de arbitraje. Adaugati la meniu ceva gen „arbitraje” si punem acolo toate pozele compromitatoare pt. „albitri”, cu numele celor ce au gresit, cu intentie sau fara, data meciului etc. Daca se aduna ceva material acolo si toti de pe tribuna postam linkuri in presa online spre pagina respectiva, poate iese ceva. Poate il sensibilizam pe Burleanu 🙂

    Apreciază

  10. Monroy este un jucator extrem de ciudat, alterneaza momente foarte bune cu niste gafe atat de caraghioase cum nu tin minte sa mai fi vazut la vreun jucator de-al nostru in ultimul deceniu. Si asta meci de meci, de 3-4 ori intr-o partida.

    Apreciază

      • M-ai terminat cu caracterizările ăstea…:) Adevărul e -din păcate- destul de aproape. Djoko e „nervos cu nervii” în ultima perioadă, încearcă să se achite de sarcini (asta se vede), dar se simte o agitaţie prea mare în mişcări, şi -din păcate- şi în gîndire. Monroy a mai crescut în ochii mei, a jucat acceptabil şi la Tg.-Jiu, şi ieri, minus greşelile menţionate de Caneto. Ne aducem aminte cu o nostalgie din ce în ce mai mare de Muniru, care fără discuţie aducea un plus important în faza de atac, dar în apărare avea exact atâtea greşeli pe meci, unele mai „capital” (se încurca în dribbling, talonat fiind de 2-3 adversari, etc.). Merită o atenţie în plus pista Rui Pedro pe post de închizător. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Eu nu zic ca altii nu fac greseli capitale. Da, poti fi deposedat, poti sa dai o pasa gresita, poti aluneca intr-un moment fierbinte, chiar inscrie in propria poarta etc, dar la Monroy m-am referit la altceva, are cateodata interventii de-a dreptul hilare (ex., singur-singurel la mijlocul terenului, la o minge usoara sarita care nu necesita niciun efort deosebit pentru a o stopa pe piept sau cu piciorul, a sarit si el total aiurea, paralel cu mingea; sau, a luat o pozitie prin care dorea sa protejeze mingea, dar mingea nu mai era acolo, fara niciun fel de interventie din partea vreunui adversar. 🙂 ) Si totul pe fondul unui joc relativ bun facut de el.

          Apreciază

    • Ca tot ai pomenit de Monroy si analizam jocul echipei in ultima etapa………la unison am fost de acord ca echipa a jucat bine.Monroy(pe care nu pot spune ca-l iubesc in mod deosebit) a jucat bine spre foarte bine.Are meritul de a fi dat pasa la golul egalizator si pe faza defensiva cu multe recuperari.Nu acelasi lucru il pot spune de colegul Djokovici ,care traverseaza o perioada de lipsa de inspiratie si realizari.Cred ca aici avem o problema care se rasfrange in jocul si eficacitatea echipei.Daca in trecutul apropiat cuplul Djoko-Muniru isi gasise formula ideala si iesea in evidenta prin preluarile lui Suley si distrugerea pe faza defensiva a sarbo-croatului,acum in acest nou cuplu exista prea multa liniaritate care poate fi compensata doar prin multa miscare si presing.Sa nu amintim de perioada cand il aveam pe Muri care defensiv fiind avea o contributie ofensiva la nivelul celui mai bun marcator de acum(maChuka tu cu cine votezi?)
      De aici provine lipsa de consistenta in atacul nostru……….ajutorul aproape de zero al cuplului de mijlocasi centrali.Acolo ai nevoie sa duci oameni sa sprijini,ai nevoie de calitate(nu de forta bruta a bratelor lui Djoko in jurul gatalui adversarului)………..
      Am vazut un Deac(cel lovit in zilele fara realizari cu apelativul:omul fara cap) in zi de gratie in care a intors adversarii pe toate fetele.L-am vazut pe messi de Georgia la fel cu multa forta si posibilitati mari de a destabiliza apararea adversa.Daca Deac a fost sprijinit de Maftei,pe partea opusa aportul lui Camora a tins spre un mare 0 asa ca Chanturia a trebuit sa improvizeze aria individuala…….

      Apreciază

      • Din pacate, nu ma prea pricep la citirea substratului jocului, doar constat: atacul nostru a fost inclinat rau de tot spre partea dreapta si raman nelamurit: se datoreaza implicarii mai mari a lui Maftei in sustinerea atacului sau Camora a stat la cutie tocmai pentru ca majoritatea atacurilor au fost directionate spre Deac, iar in acest caz sarcina lui Mario a fost sa ramana in spate pentru a strange spre fundasii centrali?

        Apreciază

        • Şi una şi alta…Apropo, ce zicea şi Gică, vedem o contribuţie din ce în ce în ce mai mică în atac a modulelor din spate, respective a cuplului de închizători, a fundaşilor laterali (un plus totuşi pt. Maftei), dar şi a cuplului de fundaşi centrali! Pe vremuri toate aceste module „produceau” mult mai bine şi mai eficient, e drept aveam alţi actori acolo (să ne gândim doar la contribuţia lui Pinto în atac!). De Muri nici nu trebuie să vorbim, iar la fundaşii centrali (chiar dacă aportul lor teoretic este cel mai scăzut, eventual la cornere, etc.), să nu uităm că am văzut inclusiv de la Piccolo nişte angajări în adâncime de nota zece (cu Braga acasă, de ex., la primul gol). Dar, repet, nu contribuţia fundaşilor centrali lipseşte în mod evident, ci mai degrabă a lateralilor şi a închizătorilor. E greu de susţinut un atac de calitate şi permanentizat în 4, max.5 oameni. HAI CFR!!!

          Apreciază

    • Tolontan ăsta e pe cai mari după ce şi-a însuşit (aproape) toate meritele pentru sentinţele date în „Dosarul Transferurilor”. Nu zic că nu are nişte calităţi, dar cu AP are un alt meci, mai vechi, din câte ştiu.N-am zis niciodată că în opinia mea AP este imaculat (n-am zis asta nici despre acel CFR care câştiga titluri…), dar un lucru e cert: a-i compara pe Mitică şi pe AP denotă o naivitate crasă, AP e în CL iar Mitică în „judeţ”. Nici speţa nu e identică, la Mitică intermedierea mirosea din start a mită mascată, la AP nici vorbă de aşa ceva, el vrea -eventual- afaceri profitabile în plus. Nimeni -nici Tolontan- nu se gândeşte că poate aceste 2 televiziuni au fost lansate acu 3-4 ani tocmai pentru a se întări suficient pentru o macrocombinaţie media în 2014. AP nu e lacom, nu vrea bani imediat şi cu orice preţ, lansează multe afaceri aparent „neutre” care sunt destinate să „explodeze” pe termen mediu.

      Apreciază

    • Teoria conspiratiei cuprinde redactiile bucurestene.. Prosportul e mort pe online si baga senzational de clickuri, Fanatikarul a fost dat afara de Digi si nu i-a mers taraba pe etno, acum transmisiunile Tv unde te mai ajutai ca ziarist de sport cu fratia comentariilor, invitatilor permanenti etc se sparge sau macar permutarile nu mai sunt intre zona Herastraului si Parcul Cismigiu (recte Casa Scinteii si palatul Universul). Cel mai probabil sunt semnele unei panici generalizate pe joburi.

      Apreciază

    • Disperare mare la Intact, că n-au mai apucat Antenele să se bage la televizări. Cine știe, ce promisiuni s-au făcut, ce comisioane erau date în avans, înainte de schimbarea bruscă de la LPF?
      Apropo, comentariul meu la blogul dragului de Tolo a fost moderat 🙂

      Apreciază

  11. Kiruj, din nou articol un cu observatii pertinente!,desi pt. mine,la faza golului Petrolului, inafara tusierului, cel mai vinovat este Maftei; dar problemele noastre cele mai mari sunt de ordin tehnico-tactic, de faptul ca nu avem un goleiador si de modul(mai ales dupa efectuarea schimbarilor!) de abordare a reprizelor secunde,Dl-e A1!? Djokovici, nu cred ca s-a schimbat,asa este el , doar ca in prima luna nu era „acomodat”, nu luase „pulsul”; „evenimentul” cu Muniru, nu e de acum, s-a petecut in toamna,am fost la acel antrenament, cu antrenor Grigoras! Pe timpul junioratului meu, erau doar ambitii si atat!,va spun ca(aveam colegi de clasa din ambele „tabere”)am trait fenomenul direct de pe stadion(intre anii`68-`74). Pe oricare stadion eram,iar concitadina juca, normal, in deplasare si inscria gol, tot stadionul era in picioare si aclama reusita, cu mult entuziasm local,fara nicio urma de regret!Din pacate am ajuns intr-o inclestare indusa, fara iesire imediata; intru totul de acord cu Saul, cand ma gandesc la multele necazuri si prejudicii,in special extra-fotbalistice, pricinuite de hUmanoizi! Mi-ar fi placut sa batem stelemeaua(astfel sa piarda loc.1, iar apoi campionatul!) si pe pingU(astfel sa-i”ajutam” sa ne paraseasca!)Hai CFR!

    Apreciază

    • Când eram student la Cluj (acu’ 100 de ani…), am şi fost vreo 3 luni la U, la echipa mare. M-a „protejat” un profesor de la mate, nu aveam valoare de ei, dar măcar antrenorul mi-a făcut o „intrare” la Venus în judeţ, şi Öcsi Crişan (să se odihnească în pace) m-a primit cu braţele deschise, am şi jucat 4 ani minunaţi acolo. Dar altceva am vrut să spun: atunci eu n-am observat nimic din ura asta venită dinspre galeria uistă, echipa de atunci (U) chiar se putea considera una „universitară”, majoritatea jucătorilor erau băgaţi la diferite facultăţi, îmi aduc aminte de Florescu, de Vidican, etc., cu care m-am întâlnit deseori şi prin Haşdeu, la celebrul „cămin-16”. Chiar şi profesorii aveau un ataşament mai pronunţat faţă de echipă, o simţeau ca fiind a lor. Oricum, eram mai ataşat de CFR, că Venus era şi „geografic”, şi „instituţional” mult mai aproape de CFR, cu care am jucat multe amicale. Cu toate acestea, parcă m-aş bucura un pic să retrogradeze, din considerente „pedagogice”, dacă vrei, mai ales dacă această cădere i-ar ajuta să revină la un statut normal, şi ar însemna ruperea relaţiilor păguboase cu Walter, Dinamo, etc.

      Apreciază

  12. In primul rand,prin anii`70(mergeam cu clasa la meciuri!) galeria era formata, aproape numai din clujeni(nu vreau sa insinuez nimic, doar ca nivelul de civilizatie era ridicat), din jucatori (si fosti) la”u”, si stiu ce spun,- locuiam la 5` de stadion- din studenti (fosti), multi elevi,cadre didactice si alti intelectuali cu un comportament civilizat, uneori chiar academic!; aveau un Imn pe muzica lui Beethoven(Simfonia a9-a); dealtfel,se incepea meciul cu Gaudeamus!;ei faceti , daca puteti face, o comparatie cu invectivele de azi?!Aceasta „adunatura” de azi(„Guardia” si”Curva”)nu reprezinta decat pe niste inculti,needucati, frustrati, limitati si decazuti ai societatii;nu au nimic in comun cu spiritul studentesc, unii,cred ca-s degenerati! Atunci, de ce ne mai miram, de unde ura, frustrarea si comportamentul de turma?!Kiruj,poti cere cuiva, ceea ce nu are!?; Hai CFR!

    Apreciază

    • In total acord cu cele scrise de tine! Si eu mergeam in studentie pe stadionul celor din vale si chiar admiram galeria lor. Doar ca ceea ce vedem astazi nu mai are nici o treaba cu galeria,cu spiritul studentesc, e doar manifestarea frustrarii provenite din subcultura si lipsa de educatie. Niste subspecii cu orgolii ieftine,claustrati in propria neputinta. Manifestarile unor astfel de indivizi m-au determinat sa lansez acea intrebare de dimineata,referitoare la ultima etapa.

      Apreciază

    • Aşa este, Racheta, de unde nu-i…Dar mai este un aspect (pe care îl consider la fel de important, poate şi mai important): educaţia. De bine de rău, socialism-nesocialism, tinerii din anii 70 (adică noi, practic, pensionarii de astăzi) au primit o altă educaţie. Programa şcolară era -într-adevăr- plină de „socialisme” şi „ideologisme” (mai mult pe disciplinele socio-umane), dar şcoala de atunci (şi majoritatea profesorilor de atunci) a avut grijă să-ţi insufle şi alte valori, mai solide şi mai umane. Nu vreau să intru foarte mult în această analiză (mai bine rămân la Cadu…), dar învăţământul de astăzi este conceput ca un mijloc de „prostire” în masă, se marşează de 20 de ani pe cantitate, eliminând calitatea şi valorile umaniste. Un astfel de adolescent este predispus din start la un comportament huliganic/intolerant, iar cei care au interesul să dezbine (pe de o parte) şi să genereze ură (pe de altă parte) ştiu foarte bine acest lucru, că au fost „calificaţi” absolvind cu „magna cum laudae” facultăţile diversiunii. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Bună analiză, chiar dacă s-a exagerat un pic cu rolul cuplului Djoko-Monroy. În altă ordine de idei, poate buba este la „noi”, în sensul că nu vedem deseori pădurea din cauza copacilor, recte anumite prejudecăţi vizavi de anumiţi jucători ne împiedică să facem evaluări corecte (eventual diametral opuse de la un meci la altul) asupra lor. În totalitate de acord cu cele scrise despre Ogbu, dar şi cu celelalte observaţii. HAI CFR!!!

      Apreciază

  13. Vad ca lumea il lauda pe Monroy,ok a luptat a centrat a recuperat,dar are un foarte mare dezavantaj –fizicul–.Chiar l-am urmarit pe teren ,de foarte multe ori era lejer impins de catre adversari din apropierea mingii.Este vivace dar foarte slab din punct de vedere fizic.Tot asa am vazut multe critici la adresa lui Ogbu,nu stiu de ce.Mie Ogbu imi place ,preia mingile cu adversar in spate,dribleaza,combina mai trebuie sa marcheze,dra repet nu este un jucator rau,daca avea un Sougu care sa-l serveasca poate marca si goluri mai multe.

    Apreciază

  14. NOTAREA S-A OPRIT, tabelele sunt reactualizate! Au participat la „acţiune” 36 de tribunişti (ca şi la ultimele două meciuri), media echipei fiind de 6.3, adică una peste medie, care a fost depăşită ultima data doar anul trecut, în meciul cu cei de la Botoşani (6.8). Bravo, băieţi!!! Note mai mici au primit Tade (5.1) şi Negruţ (5.8, ambii fiind rezerve la început), iar nota maximă o găsim în dreptul lui Florin (7.0), talonat fiind de Ciprian Deac (6.8). Este interesant că în afara celor doi „codaşi” (cu note sub 6), ceilalţi jucători au primit note între 6 şi 7, de unde rezultă că şi echipa a fost una echilibrată, compactă în exprimare. Orice antrenor mai de doamne ajută optează pentru o „compactare” a evoluţiilor (chiar dacă ea este în jur de 6), decât discrepanţe de genul 8 jucători de nota 8 şi 3 de 4. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Nu ştiu, l-am tot aşteptat şi eu -politicos- să bage cronica „la cald” a meciului, dar nada, aşa că m-am băgat eu într-un final…Poate ştie ceva Caneto, că el le ştie pe toate…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Ce-aveti mai cu Dinu? Lipseste si el motivat de trei zile (si va mai lipsi 3, tot motivat) si toate lumea sare in sus, eu lipsesc de la pranz si nimeni nu-mi simte lipsa. 🙂 )

        Apreciază

    • Dantesc,tu,ai devenit dubios in ultima vreme.Ai trecut de la starea de nervozitate,critica ,sapuneala a conuducerii la o stare de relaxare foarte suspecta.Stii tu ceva ce nu stim noi?Daca da nu ar fi frumos sa ne comunici si noua.:-))

      Apreciază

      • Luis io stiu ca vorba spune cum ca schimbarea regelui e bucuria nebunilor 🙂 Insa io de aia is atat de relaxat in ultima vreme… si o spun sincer… Un nou inceput poate fi un mult mai bun inceput….Cat despre vesti inca nu pot veni cu nimic la concret insa cum aflu ceva si sunt foarte sigur de spusele mele promit ca va tin la curent…

        Apreciază

  15. Raze X , raze Gamma, fix pix. Parem rupti de realitate oameni buni, traim in secolul vitezei luminii iar noi stam sa disecam un meci trei zile si trei nopti, iar pana la meciul urmator avem timp berechet s-o facem in continuare.
    Treaba este ca dupa o victorie si un egal deja am uitat de problemele arzatoare de pana mai acum cateva zile.
    Sa nu mai vorbesc de ciudateniile care se intampla la nivel inalt in fotbalul Romanesc in ultimele zile.
    Ei as, dar ce ne pasa noua asemenea fleacuri? maestre! dai inainte cu raza X, raza Gamma, raza X , raza Gamma, raza X, raza Gamma.

    Apreciază

  16. Botizan: în primul rând orice articol postat aici este -până la urmă- doar un pretext să mai vorbim de chestiuni „ceferiste”…Nu subiectul în sine este cel mai important, de obicei se trece rapid peste acest „amănunt” şi începe discuţia mai amplă, despre de toate. În al doilea rând mă cam doare-n cot de ce se întâmplă la „nivel înalt” al fotbalului autohton, care e şi sub curul broaştei (aşa, ca nivel), şi e şi corupt până-n măduva oaselor, aşa că orice arestare e binevenită, oricând…DNA ar putea ridica „oamenii de fotbal” efectiv la nimereală, cum era în bancul ăla de cum alegi un poliţist prost din cinci. HAI CFR!!!

    Apreciază

  17. Vad ca in zilele in care am lipsit de pe acest site in sanul familiei ceferiste s-a derulat un mic razboi, intre cei care se pricep la fotbal, deoparte, (adica IQ) si cei care ani de zile ”au urmarit acest sport degeaba” (cam restul tribunistilor) sau se pricep la fenomenul fotbalistic, dar au ghinionul ca sunt sunt inconjurati de palinca la fiecare pas. 🙂 Am glumit putin, dar vad ca la FRF a si inceput deja razboiul ala adevarat. Mai devreme l-am vazut la Digi pe Didi Prodan. Ca mai toti impostorii, vad ca a si inceput cu lozincile patriotarde, cu populismele, etc. Nu stiu daca dusmanul sau Razvan Burleanu e sau nu e imaculat. Stiu insa cam ce hram poarta ”consateanul” meu. Si mai stiu ca in viata de multe ori poti sa intelegi daca un lucru (sau un om) e bun sau e rau (si) in functie de cei care i se ridica impotriva. De pilda, daca pe la tv Vadim tuna si fulgera impotriva cuiva, probabil sunt 90% sanse ca incriminatul sa fie un om de toata onoarea… Stiu deci cam ce caracter are Didi Prodan, fostul idol al copilariei mele. In primul rand, baiatul asta a avut parte de o grea ”mostenire” de familie: doi parinti betivi, ale caror scandaluri sunt pomenite si azi de fostii vecini. Dupa ce baiatul le-a ajuns celebru nimeni nu le mai putea scoate gargaunii din cap. Tatal sau, chiar daca poate ca nu era un om rau, umbla beat intruna, inclusiv la volanul jeepanului achizitionat de fiul celebru. Mai grav e ca nu s-a linistit nici macar dupa ce ajunsese in doua sau trei randuri in sant si bagase spaima in mai toti soferii care conduceau regulamentar pe ruta Carei – Satu Mare. Pana la urma, cum si era de asteptat, si-a gasit sfarsitul exact intr-un accident de masina. Din fericire n-a omorat pe nimeni. Fratele fostului international, Cipri (inca fotbalist la Olimpia), duce cu brio mai departe mostenirea asta de familie. L-am intalnit de cateva ori, dar niciodata nu cred sa fi fost treaz., chiar daca a fost fotbalist pana la nivelul primei noastre ligi. Recent povestea un amic ca bea toate promotiile de la berea pe care o aduce la barul fratelui sau. 🙂 Bineinteles ca pentru toate astea nu e neaparat vinovat Didi. Nu sunt nici comunist, nici atat de neghiob incat sa cred ca fostul nostru international n-ar putea fi un om de toata isprava chiar daca provine dintr-o familie ca cea prezentata mai sus. Am cunoscut destui oameni respectabili care au pornit in viata de la date asemanatoare sau chiar de mai jos. Problema lui Didi e, ma tem, ca desi in teren dovedea o detenta buna in duelurile cu Asprilla si Batistuta, in viata nu s-a dovedit a fi aschia care sa sara prea departe de trunchiul care l-a dat tarii. Pe scurt, cam tot Satmarul vorbeste si despre el ca despre un betiv notoriu. Se aude ca atunci cand vine pe acasa nu il prinzi treaz nici macar o secunda. In plus, nici un sot model nu prea pare a fi. Problema lui, eu vreau sa spun ca – in lumina celor prezentate mai sus – eu nu m-as mira deloc ca acuzatia aia de viol indreptata asupra-i sa nu fie tocmai o inventie de presa tabloida. In schimb, recunosc ca m-ar mira sa aflu ca fostul nostru international a fost tocmai un model de seriozitate printre nenumaratii incompetenti care l-au inconjurat pe Mircea Sandu pana in urma cu cateva saptamani. Pe toate astea le-am spus nu pentru o placere meschina de a da in cineva (n-am nici placerea si nici macar vreun motiv sa o fac). Chiar ma doare sa spun toate astea despre unul dintre oamenii pe care odata mi-l luasem ca model pentru jocul de fotbal. Le spun pentru ca am senzatia ca la FRF a inceput deja un razboi crancen, dat intre cei care incearca sa reformeze fotbalul nostru (sau doar lasa impresia asta?) si cei care, in frunte cu ”Regele”, au senzatia ca li se cuvine sa mulga o viata intreaga un fotbal caruia, e adevarat, o vreme i-au daruit foarte mult. Dar au si primit, iar pe asta se fac ca o uita!

    Apreciază

  18. Exact așa e, pentru ce au jucat atunci au fost plătiți, care cum, dar nu e cazul să credem că au făcut voluntariat pentru imaginea României în lume. Iar dacă s-au plasat bine la centrări, pentru ce alte merite atârnă întruna de funcții prin federații și ministere? E valabil și pentru alte sporturi. Ca sportiv e mai greu să te ocupi și de școală, nu imposibil, dar antrnamentele sunt obositoare și uneori e prea târziu să mai deschizi o carte. Plus că mulți dintre fotbaliști nici nu mai ajung pe la școală. De unde și până unde vor ei să fie manageri prin federații, relații internaționale și alte figuri. 80 la sută dintre ei nu ar lua bacul nici în zece ani. Nici de antrenorat nu au destulă minte, dar ei sunt peste tot, pe la toate loturile naționale. Dar, în fond e firma lor, FRF e o firmă privată, neguvernamentală, care oricum nu ne reprezintă pe noi, ceferiștii.

    Apreciază

    • Este o frustrare imensă în rândul celor din generaţia de aur, că s-a năruit tot planul lor bine pus la punct de a „naţionaliza” (sau „privatiza”, cum spuneai tu) fotbalul autohton. Scandalul nu vine din nimic, în opinia mea e regizat de Mincinaşu, se simta mâna lui în tot ce se întâmplă în aceste zile. Miza e uriaşă. În realitate ei acum s-au trezit din „coma” de după înfrângere. Va fi spectacol, aşa prevăd, dar tot Burleanu va ieşi învingător. Păcat că aceşti componenţi ai acelei generaţii de aur (fără vreo medalie de aur, totuşi), prin aceste ieşiri în décor, pierd şi acel capital de imagine (mai mic sau mai mare) ce şi-au construit pe merit şi pe o muncă într-adevăr corectă, cinstită. Nu-i exclus, ca această cruciadă să-i afecteze în viitor. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Exact asta a spus aseara, cu subiect si predicat, si Didi Prodan: toti isi reproseaza acum ca nu au avut pregatit si un plan B, in cazul (nefericit pentru ei) in care Gica Popescu ar putea ajunge dupa gratii. Nu spun ca venirea ”generatiei de aur” la FRF nu ar fi putut fi un mare plus raportat la nimicul reusit de Mircea Sandu in ultimul sfert de secol. Problema unuia ca Didi e acum ca i-a fost atat de caldut in mandatul Nasului, i-a fost atat de bine, iar in acesti ani s-a obisnuit cu binele acesta pentru care nu trebuia sa se omoare cu firea absolut deloc. Frate-meu m-a ”urecheat” putin pentru cuvintele grele pe care le-am scris aseara la adresa lui. L-am intrebat daca am mintit cu ceva si bineinteles ca nu mi-a putut raspunde afirmativ. N-a vazut nici emisiunea de aseara a lui Vali Moraru, care mie mi-a lasat un gust foarte amar; Didi al nostru imi parea deseori un vagabong ratacit prin Federatia Romana de Fotbal si, mai grav!, intr-o functie UEFA. ”DOMNULE BURRR-LEANU!”, ”DOMNULE, BURRR-LEANU!” a racnit, in mai multe randuri, vajnicul aparator al fotbalului romanesc, de parca ar fi dorit sa-l intimideze iar pe fiorosul Valderrama, nu pe unul care, pana una-alta, pare un baiat de toata isprava. Deja a impus un sistem de monitorizare al tuturor juniorilor convocati la selectionatele nationale, le-a dat pustilor si diurne pentru un turneu prin strainatate, etc. Mie astea-mi spun ceva. Altii zic insa ca Burleanu a fost pus de servicii. Daca-i adevarat, apoi poate ca, in sfarsit, serviciile nu-s platite degeaba in tara asta. 🙂 Poate ca au dreptate cei care nu au incredere in Burleanu, poate ca nici el n-o fi tocmai vreun mesia al fotbalului romanesc. Stiu insa ca, pe zi ce trece, mi-e tot mai scarba de caracterul multora dintre componentii generatiei de aur. Raducioiu nu mai stia sa vorbeasca romaneste dupa doua-trei luni de la transferul la Bari, Lacatus rupea picioare si frangea cariere fara ca macar sa-si ceara scuze, Hagi asteapta ”omenii” la fiecare etapa si nu stiu cate mandate de selectioner al primei reprezentative, in timp ce, de las ce e, ii e teama sa construiasca o echipa pana si la Viitorul, acolo unde nu s-ar mai putea plange ca sefii nu l-au lasat sa construiasca. Dan Petrescu, chiar daca e un antrenor bun, si-a dat arama pe fatza cat a antrenat prin tara, iar acum o face de oaie si prin strainataturi. Gica Popescu e la racoare, si nu degeaba, dupa ce in atatea randuri dovedise ca nu e decat slugoiul fratilor Becali. Sa ne amintim numai de popasul sau la Dinamo imediat dupa ce aceasta, prin Netoiu, tocmai distrusese inca o data echipa Universitatii Craiova, careia ”Baciul” ii datoreaza aproape totul. Pe Prunea l-am auzit in atatea randuri cat de jos poate cobori nivelul, la fel si pe Panduru, Selymesi pare una dintre multele marionete manevrate de Anamaria Prodan, iar acum mai vine si ”Tatuca” Prodan, cu badaraniile lui, sa improaste cu laturi peste tot. Sunt curios cum se va sfarsi razboiul acesta, care pana la urma ne priveste si pe noi.Am senzatia ca va fi unul de lunga durata, in care se va folosi multa munitie. Dupa sarja de aseara a lui Didi Prodan, acum e randul lui Burleanu sa raspunda. Inteleg ca va fi prezent azi, de la 18, in emisiunea lui Radu Naum. HAI ROMANIA! 🙂

        Apreciază

  19. NOTAŢI-L PE MIRIUŢĂ!!! Daţi click aici pentru a porni softul, care poate fi accesat şi dacă intraţi în „Sondajele lui Kiruj”, la „link03”. Se vor da note pentru cele 7 partide oficiale din 2014. HAI CFR!!!

    Apreciază

  20. Nu vrea să meară deocamdată, zice că: „The server at isjhr2.eduhr.ro is taking too long to respond”. See you later, alligator 🙂

    Apreciază

  21. „Pute” de la o posta!;este clar un complot impotriva lui Burleanu!(nu-i tin apararea, habar nu am ce-i poate capul,dar sa-l lasam un timp, sa ne demonstreze, daca e in stare sa extirpeze virusii din fotbalul nostru!) Este o frustrare a „Generatiei de Aur”,generalizata de pierderea controlului – banilor – din fotbalul autohton, dirijata, ca de obicei, de Militica(„testicolul”), adica si „el participa, dar nu se baga!”; este prea uns cu toate „alifiile”ca sa mai iasa in fata!Este pacat pt. cei care ies cu asemenea „mitocanii”; se fac de „kakao” si isi pierd si ultima bruma de demnitate si respect!

    Apreciază

    • Urla FRUSTRAREA din „asa zisa generatie de aur” (mai degraba generatie de exceptie ca tot nu au castigat nimic).S-a terminat o epoca (cea a lor),urmeaza alta ,buna sau rea vom vedea,dar nu au nici un drept sa puna bete-n roate la cei noi veniti.Daca le pasa de fotbal ar trebui sa-i ajute.Dar daca nu este „sogorul” sef la federatie nu ne mai implicam nu-i asa?Singurul lucru care i-a interesat a fost profitul,si acum fiind indepartati de la borcanul cu miere improsca cu rahat pe toti cei ce nu sunt din clica lor.Rusine.

      Apreciază

      • De acord cu voi. Intre altele, sportul ar trebui sa te invete si sa pierzi cu demnitate, nu numai sa crezi in sansa ta si sa lupti pana la capat. Se pare insa ca cerem prea mult de la semianalfabetii astia. Vorba lui Hagi: ”Copii, mergeti la scoala, ca si scoala e buna la ceva”. 🙂

        Apreciază

  22. Apropo de antrenori, nu vi se pare cunoscut? 🙂
    Ieri: „Nu mai vreau fotbalişti care doresc să fiu demis, ei trebuie să se antreneze şi să joace bine”.
    Azi: “a fost concediat de Gent şi a fost înlocuit cu secunzii Peter Balette şi Bernd Thijs. Clubul Gent va organiza o conferinţă de presă la ora 14:30 pentru a da mai multe detalii despre această schimbare”.
    Ghici despre cine-i vorba! 🙂 )))

    Apreciază

  23. Click aici pentru notarea lui Miriuţă! Sunt vizate cele 7 meciuri oficiale din 2014 („recuperarea” notelor), apoi -începând cu partida de la Galaţi- îl vom regăsi şi pe Miri pe lista jucătorilor afişaţi pentru notare. HAI CFR!!!

    Apreciază

  24. Ma uitam pe programul etapei a27-a si am constatat ca jucam cu Otelul, duminica,13.04. orele 18.15 si e ok!; va intreb, de ce cand jucam acasa nu avem niciodata o astfel de programare convenabila, macar ca ora?; Cei de la „Gazeta” il dau pe Miri ca si „plecat” si il „instaleaza” pe I.Ov.Sabau!?(eu, il vad din aceeasi categorie!);daca am avea bani, l-as aduce pe D. Petrescu, pt.un nou proiect, cu un plan si obiective pe 2-3 ani, un „new” CFR,etc.N-am inteles care-i „smenul” cu infiintarea Cupei Ligii, daca tot nu duce nicaieri?; cluburile, in mod special cele angrenate in cupele europene+ nationala, se pling de un program competitional supra incarcat!?; este stupefiant faptul ca dl.Gino (a declarat) ca a ajutat financiar Vasluiul, dar mai ales Astra(saracutul de Niculae?!) pt. a putea primi (licenta) drept de joc in campionatul viitor!? „Strambul” pt. a doua oara in cariera este dat afara, chiar de ziua lui!Hai CFR!

    Apreciază

  25. Deci pana la urma noi eram singurii care aveam pb cu licenta? Imi aduc aminte acum 2,3 etape cand spuneam ca sunt multe echipe care au probleme DAR nu am crezut ca pe lista asta se afla si Astra.

    Apreciază

    • Pentru mine nu este nicio surpriză, personal l-am notat cu cea mai mare notă (7.5), cu toate că acu’ 3-4 etape l-am tot trimis la plimbare (pe bună dreptate, zic eu, în raport cu evoluţiile lui de atunci, mai ales în faţa celor de la Corona). Ultimele două meciuri le-a jucat total schimbat şi ca atitudine, şi ca (mai ales) eficienţă, s-a văzut mult mai mult la recuperări, jocul lui a căpătat greutate, să nu mai vorbesc de „obrăznicia” lui de-a da şi o pasă de gol! S-o ţină tot aşa! Revenind la „oalele” noastre: dacă ne uităm în tabelul cu note de după meciul cu Petrolul, vedem că Aitor e doar pe locul 5-7 (cu 6.5, la egalitate cu Cadu şi cu Chanturia), în urma lui Costea, Deac, Piccolo şi Felghe. Ce tendinţe văd eu din aceste notări: 1-notarea uşor supraevaluată a marcatorului golului, 2-o supraevaluare istorică (nu întotdeauna justificată) la Felghe şi la Piccolo (la primul probabil „în memoria” meciurilor magnifice din CL, la cel de al doilea datorită calităţii lui de gentleman desăvârşit şi devotat clubului). HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Eşti suspect de „ataşat” de Cioară, omule…:) Poate eşti impresarul lui? În fine, nu a jucat rău, a dat şi gol, deci a fost OK, cum se spune, dar -poate- nu cel cel mai bun. Oricum, nu mai are importanţă. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Kirujule, dacă înţeleg corect excelul tău, ultimul rând (37) pare să fie media notelor. Mă înşel? Folosesc ocazia ca să-ţi mulţumesc pentru „travaliu” (nu m-am gândit la naştere, ci la verbul travailler) 🙂

          Apreciază

          • Da, Silică, dacă dai click pe careva din acele „celule” din rândul 37, în partea de sus apare însăşi formula de calcul. Acest lucru e valabil şi la tabelele cu note. Pentru a evita „modificări” nedorite (care să strice formulele), am protejat -totuşi- aceste tabele, deci ele nu pot fi modificate ca conţinut, doar „lecturate” (citite). HAI CFR!!!

            Apreciază

          • Silică, încă ceva: practic, după fiecare etapă, la finalul notării fac astfel de tabele intermediare (le preiau din soft), iar acele medii calculate din ultimul rând (cu roşu) le transpun „ţărăneşte” (de la tastatură) în tabelul mare cu note pe etape. Aceste tabele intermediare (cu note date de fiecare tribunist) le păstrez -totuşi- pentru orice eventualitate, poate cineva vine cu o contestaţie, ceva…:) HAI CFR!!!

            Apreciază

  26. NOTAREA lui Miri s-a oprit, în partea de jos a tabelului „sezonier” 2013-2014 (de la „link02”) am introdus un rând suplimentar pentru notele date antrenorului. „Evoluţia” lui Miri de la Vaslui până la Petrolul este aşa: 4.6 – 3.8 – 3.4 – 3.3 – 3.2 – 5.5 – 5.2. HAI CFR!!!

    Apreciază

  27. Din start, notele sunt exagerat de mari!(media:6.33!?)Ma intreb, daca castigam, unii primeau,chiar si nota 10?! Sa nu mai fim atat de exaltati, sa privim mai detasati si circumspecti „cruda”realitate!,adica,jocul de pana acum si locul din clasament! Am jucat bine cate o repriza(Concordia si Petrolul),dintr-un mini-retur si o luam „razna”?Dintre cei care noteaza,inafara „consacratilor”(exceptiilor), chiar nimeni nu a mai jucat(s-au joaca,inca)fotbal?Nicaieri in lume nu joaca NUMELE(vezi,MESSI cu Atletico,a fost notat cu 3si4). Cioara in 25`a dat un gol excelent,dar atat!;una e sa stii fotbal si alta-i sa si joci f.bine!Felghe nu mai este,deja de mult, „Salvatore de la Patria!”;Cadu si Piccolo sunt „umbre” ale campionatelor,nu de mult,trecute-de fapt toata apararea,care nu de mult reprezenta punctul nostru forte!;Intr-adevar,Monroy a facut cel mai bun joc al sau(poate ca pana acum nu avea meciuri in „picioare”?),dar deocamdata nu-mi poate schimba impresia dupa1-2 meciuri bunicele!; Deac, poate si-a revenit!; iar atacul continua sa ne dezamageasca prin ineficacitate;iar Miri cu o medie:4.14, este repetentul „clasei”, de departe cel mai slab „jucator” si ne mai asteptam la minuni?!Hai CFR!

    Apreciază

    • Miri a avut la FIECARE meci o notă mai mică decât media echipei, lucru care mă duce cu gândul (presupunând că notarea tribuniştilor este corectă) la următoarele: 1-echipa joacă mai degrabă ce „ştie” ea (din amintiri, din reflex, etc.) şi mai puţin ce li se spune de către A1, 2-Miri a devenit destul de „antipatic” şi „subevaluat” şi din cauza startului dezastruos de retur, unde -lăsând la o parte toate celelalte aspecte: arbitrii, suspiciuni, etc.- nu a reuşit să lege o echipă de bază bine conturată şi nici măcar un stil de joc foarte clar. Mai vedem. Totuşi, să recunoaltem, în meciul cu petroliştii s-a văzut ceva, o circulaţie, o idee, şi aici nu putem nega mâna lui. Poate se încălzeşte mai greu…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  28. Flacara Visinie, am citit cele scrise de Cinpoeru . Sa fiu iertat, dar nu am sesizat vreun motiv pt care sa cerem sange ! N-au fost jigniri la adresa noastra, si-au aparat cauza, iar faptul,ca sanctiunile se dau discretionar, este un adevar . Pana una alta ei au fost sanctionati , nu noi care am organizat meciul . Iar in alte spete de acest gen, clubul organizator a fost suspendat , asa ca este de inteles revolta lor . Oi fi eu fanatic si vechi, poate prea vechi franar, dar asta nu ma impiedica sa vad adevarul . Iar un adevar este si acela, ca Arpi a adus ce n-a visat nici un ceferist, trofee si glorie, dar si multa ura si minciuna, care au la origine faptul ca a fost respins scurt pe doi in incercarea de a o prelua pe U ! Dar asta o stiu mai bine clujenii, care din cate vad sunt din ce in ce mai putin pe acest site, oare de ce ? PS .In urma cu vreo 2-3 zile se scria in presa despre doua talente iesite din comun din Gherla, care au participat la cupa Danone org la Cluj . Mai bine ne-am gandi sa atragem asfel de copii , decat sa fim permanent in razboi cu altii !

    Apreciază

    • Arpi a adus ura si minciuna? Ma indoiesc, in special la partea cu ura. De minciuna, hai ca mai putem zice, daca luam unele promisiuni care nu au fost acoperite ulterior de fapte, desi eu nu as merge atat de departe incat sa le zic minciuna (pentru ca de cele mai multe ori erau declaratii facute cu un anume scop psi le-as include ca fiind in interesul clubului).

      Apreciază

      • Ai dreptate, mi-a sărit acest cuvânt („ura”). Dar cine ştie, poate s-au gândit şi ei în felul următor: „Arpi a adus ura, dar noi am confiscate-o imediat”…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

    • La partea cu refuzul de la U, cred ca ura a fost inca de la inceput de partea mintilor inguste, „patrioti”, ca si Funar, care s-a dovedit ulterior ca era interesat doar de averea personala. Cei din Cluj stiu mai bine.

      Apreciază

  29. Alaltaieri nu mi-a aparut o postare trimisa . Acum la fel .Sa mi se transmita daca am devenit persoana non grata, sa nu ma mai obosesc degeaba . Macar pt toate postarile de pana acum, merit si eu un dram de sinceritate !

    Apreciază

  30. Vad ca cea de-acum a aparut , chiar daca mai tarziu . Nu prea inteleg ce si cum ( cea de alaltaieri tot s-a ratacit … ) , dar asta e , ( deocamdata ) merg mai departe …

    Apreciază

    • Bela, te asigur ca esti persoana grata 🙂 Cu postarea de alaltaieri, hiba trebuie sa fie altundeva, 100% sigur, nu ti-a intrat nimic nici la moderare, nici in spam.

      Apreciază

    • Alaltăieri am aşteptat şi eu o juma’ de zi până ce mi-a ieşit la „suprafaţă” postarea. Probleme tehnice, de server, de etc., n-ai ce să le faci. Apropo, nu văd o mare jignire nici eu în demersul uiştilor, în fond au dreptate, chiar dacă tonul mai lasă de dorit, pe ici pe colo. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Adica vin pe stadionul CFR-ului, provoaca dezordine, distrug toaletele si tot ei au dreptate? Ia sa ne gandim ce scandal iesea daca era invers, pe Cluj Arena.

        Apreciază

        • Mai baieti cu toata dragostea si respectul pe care vi-l port,nu sunt de acord cu cei ce spun ca nu este nimic deplasat in articolul lui Cinpoeru.Dupa ce fac prapad la altul in casa ,tot ei reclama de ce a fost iertata victima.Asa la fiecare meci din Gruia poate veni un descreierat (adica mUist sa-l parafrazez pe Racheta) si sa sara in teren,si noi jucam doar in deplasare.Atunci ma intreb eu ,de ce sa-mi fac abonament?sa fiu nevoit sa merg la Medias din cauza unor animale.Nu este corect fata de mine,de ceilalti abonati.Si chiar daca pana acum nu am fost asa de hotarat in privinta pingUinilor DA imi doresc sa retrogradeze,chiar daca ma deranjeaza ca o echipa din Ardeal va pica in B.Mai bine fara ei,astia ne fac de rusine.Si oricum sunt curvele bucurestiului (daca noi suntem pizde pentru ei).Hai CFR.

          Apreciază

  31. Bravo,CFR pt. initiativa cu elevii si realizarea episodului „Scoala altfel!”, felicitari!; pe cand si cu suporterii, pe o tematica de „Apropiere si Comunicare”?

    Apreciază

    • La pastele cailor.Din pacate.Noi nu contam.Cel mai bun exemplu „vanzarea noastra”la meciul cu pingU.Lipsa totala de respect,expunerea suporterilor la un asa risc.Noi avem familie,locuri de munca ,responsabilitati.Este o rusine ce au facut.Luati in considerare la aceasta postare ca eu nu am obiceiul sa critic conducerea dar de data aceasta m-au dezamagit crunt.

      Apreciază

  32. F.V. ai perfecta dreptate! Eu(CFR-ul) sunt OM -nu te duc in tarc,in spatele portii!- te primesc in casa, te asez ca pe un crestin la masa, iar tu ca drept rasplata, ma iei in „suturi”pt. ca nu ti-am platit taxiul!? De s-ar fi intamplat invers,cereau suspendarea terenului pt. intreg campionatul, amenzi incomensurabile si poate depunctarea!? Aceste primate, dupa ce ca s-au comportat animalic, mai au tupeu sa si vorbeasca? Apropos, ceea ce au comis ei, se poate incadra la infractiune!;s-au recuperat pagubele si prejudiciul?,oricum faptele raman si sunt reprobabile!La acestea trebuiau sa se refere mai intai, niste „ocosi” de pe aici( nu am putut viziona de pe locul meu, 2 meciuri de acasa,pt. ce?, ca sa fiu injurat la mine in casa?!) si abia pe urma sa se gandeasca, daca au, sau nu „dreptate” hUmanoizii!?- Daca faci pe altruistul, esti „fair play-ului”, iti pui la dispozitie casa(unor hoti), de ce te mai intrebi, apoi: „- cu ce am gresit ,de mi s-a spart casa?!”( dupa unii: pt. ca asa meriti, invatatura de minte!;) Da, domnilor,noi suntem de vina!

    Apreciază

    • Pagubele pricinuite de catre suporterii vizitatoarei vor fi acoperite de asigurator de aceea nici nu s-a facut mare valva pe marginea nefericitului eveniment…La meciul suspendat de acum doi ani de pe Cluj Arena unii dintre suporterii nostrii au facut exact la fel ,adica au devastat in totalitate o toaleta situata in sectorul rezervat noua…Cinpoeru e un cretin betivan care mereu a agitat spiritele si la care daca ii te uiti in cerul gurii ai sa vezi numai negru…Eu personal pe un cretin de genul asta l-as aseza langa Vadim sau langa Funar sau l-as interna intr-un ospiciu ..dar nu in orice fel de ospiciu…Ce nu inteleg eu de ce unii dintre noi vaneaza pe net asemenea cretinitati,chiar nu inteleg…Intr-o vreme picasem si eu in pacatul asta si abia asteptam sa apara alt cretin Hossu ca sa il pot injura…Intre timp m-am lecuit, la indemnul unor oameni cu mintea la purtator si am ajuns la concluzia ca nu merita sa te incarci negativ din cauza unor retardati…chiar nu merita…

      Apreciază

      • Eu unul nu vanez astfel de chestii, am nimerit peste ea intamplator. Ai dreptate, nu merita sa iti pierzi vremea cu astfel de prostii.

        Apreciază

  33. Duminica trecuta am vazut semi-finalele si finala „Cupei-Danone”,faza zonala N-V(copii n.2002).Finala a fost castigata de echipa Bihorului, impotriva celor de la Gherla.Cineva a remarcat 2 jucatori de perspectiva de la Gherla; eu asi mai adauga, inca vreo 4 de la Bihor, in frunte cu antrenorul lor! Aceasta competitie, inca, in derulare,este sprijinita de FRF, cu concursul si implicarea directa a lui Hagi(Nota Bene!). De data asta „, jos palaria” pentru „Rege”!Daca-si ia „spuma”in urma acestei competitii, ii pregateste pe copii 4-5 ani,din toate p.d.v.atunci este O.K.!, decat sa-i vad, mai apoi prin nationalele altor tari! Dupa ce vom iesi din post am sa-i raspund mai detailat, lui Saul cu privire la ultimul nostru meci din actualul campionat. Pana atunci mi s-ar parea interesanta o radiografie a „greselilor” comise de fluierasi!(mai ales impotiva CFR-ului!). Hai CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.