Mister Skinhead vs Mister X


CFR Cluj – Petrolul Ploieşti, etapa a 26-a din Liga 1 „băutură alcoolică reconfortantă” (alta decât țuica), duminică, șase zile după 01 aprilie 2014, ora 21.00, CLUJ-NAPOCA!!! (nu Mediaș!!!), sus în GRUIA, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” (asistență estimată = sub 23.500 spectatori), Digi TV (comentatori estimați = anti/contra).

Se întâlnesc echipele cu cele mai multe rezultate de egalitate înregistrate în campionat (10 pentru CFR, 12 în contul lui Petrolul), deci este logic ca şi această partidă să se încheie la un scor periculos de egalitate, 2-0 pentru noi. Adică, victorie în tur pentru ei, victorie în retur pentru noi, 3-3 la puncte. Enervant e că, la atâtea egaluri în dreptul lor, tocmai la Ploieşti au făcut pe nebunele cele două echipe. Asta mai ales pentru că am şi fi meritat draw-ul; a fost cea mai bună partidă făcută de ai noştri în deplasare în această ediţie de campionat. Este timpul să se întoarcă roata norocului şi a ştiinţei jocului, valorii, dorinţei de victorie etc, n-are decât să (se) plângă după meci antrenorul ploieştenilor, Mister X (fiul lui Mister XXL), că ar fi meritat un rezultat de egalitate, pe considerentul că s-a obişnuit să obţină doar astfel de scoruri de când este antrenorul echipei.Fără umbră de îndoială, va fi greu de obţinut victoria, dar se poate. S-au mai văzut două goluri marcate în prelungiri. Oaspeţii au avantajul că nu joacă Mutu (accidentat) şi că revine după o suspendare Texeira, dar noi suntem şi mai avantajaţi: venim după două victorii legate strâns (una adusă de dl. Gadola şi una de Piccolo, ambele pe final de meci), avem moralul ridicat, burţile umplute, grupul a devenit… mereu unit (conform declaratiei lui Camora, care probabil l-a iertat pe Lopes), lipsa presiunii rezultatelor se simte ca o adiere de primăvară fără praf de Sahara şi multe altele… Toate acestea – care includ și multe altele – reprezintă ingrediente de bază în reţeta obţinerii unei noi victorii de necontestat (decât de Mister X, care va spune că egalul era singurul rezultat echitabil, după cum a comentat Digi TV partida dominată clar de CFR). Bineînţeles, nu există practic nicio poţiune magică – decât în poveşti cu Asterix, Obelix ori cu pitici albaştri – care să facă de la o săptămână la alta echipa să joace şnur ori să şteargă eticheta „fuge ca o găină beată fără cap” atașată lui Deac. Ori să-l transforme subit pe Miri într-un Mister adept al jocului eminamente ofensiv.

Apropo de Miri, prin anii ‘80 circula o vorbă că selecţionerul naţionalei de fotbal al Ungariei, Verebes József, chema jucătorii la lot în funcţie de notele pe care le primeau în cotidianul de sport în etapa de campionat premergătoare acţiunii naţionalei. No, cam aşa-mi pare şi Miriuţă chitit cu rotirea jucătorilor, după cum s-au antrenat în cursul săptămânii. Timp de şapte zile, Deac şi Costea jar mănâncă, iar Maah şi Chanturia se culcă pe câte una bucată ureche, ca să constatăm că la următoarele şapte antrenamente băieţii au făcut schimb de atitudine. Aşa că nu mă întrebaţi de unşpele de start exact, că habar nu am care dintre jucători au avut săptămâna aceasta chef de pregătire şi care au avut chef de chefuit. Ştiu precis doar garnitura probabilă. Pentru acest meci i-a venit rândul lui Rada să ocupe postul de fundaş central suspendat din cauza cumului de cartonaşe galbene (4), deci revine Cadu. Așadar, Felgueiras – Maftei, Cadu, Piccolo, Camora – Monroy, Djokovic – Maah, Rui Pedro, Gabionetta – Ogbu.

La noi revine Camora, care şi-a ispăşit şi el suspendarea, în schimb ce la adversari stă în această etapă Camara (numai bine, să nu-i încurce distinşii comentatori TV pe jucători pe parcursul transmisiei). Mister X a declarat: „Știu că CFR nu a avut chiar un an bun, însă are jucători de valoare şi cu experienţă care pot obţine rezultate foarte bune. Eu mă aştept la un meci extrem de dificil. Nu cred că poate fi vorba despre o criză a CFR-ului. Suntem într-o creştere evidentă. Modul în care s-au antrenat băieții în această săptămână, adică foarte bine, îmi dă speranţe. Ne vom bate pentru cele trei puncte”. Cred că în ultima propoziţie Lucescu jr. a economisit adevărul, vorba lui Mark Twain. Nu a avut curajul să spună „ne vom bate pentru un egal”. Echipa probabilă Petrolul: Pecanha – Beta, Geraldo, Hoban, Guilherme – Mustivar, De Lucas – Priso, Albin, Walter – Texeira. Rezerve: Born_Escu, Romario, Zicu, Morar, Achim, Tamuz, Manasse.

Istoricul meciurilor directe: 6 victorii CFR, 5 egaluri şi 5 victorii pentru Petrolul Ploieşti. În meciurile disputate la Cluj, CFR a câştigat de 4 ori, două meciuri s-au terminat la egalitate, Petrolul reuşind o singură victorie, cu 1–0, în 1972. Primul meci din istorie dintre cele două echipe s-a disputat la Cluj, la 2 noiembrie 1969, şi s-a încheiat cu scorul de 2–1 (0–0) în favoarea noastră. Au înscris Popescu (min. 65), Soó (min. 70), respectiv Bădin (min. 67). Arbitri: Petriceanu, Manuşaride, Lazăr (toţi din Bucureşti). CFR: Nágel, Dragomir, Cojocaru, Soós, Román, Stîncel (Costea din min. 75), M. Bretan, Schwartz, Popescu, Ţegean (Soó din min. 64), Petrescu. Petrolul: M. Ionescu, N. Ionescu, Bădin, Florea, Mocanu, Juhász, Moraru, Oprişan, Dincuţă, Stăncescu (Cotigă din min. 60), Grozea. Asta, așa… ca să nu uităm cine suntem și de unde venim.

Hai băieţii! Eu am pus caseta tehnică, voi să studiaţi dividiul acestui meci din ’69, să vedeţi cum trebuie procedat pentru victorie, pac-pac, două goluri în nici trei-cinci minute, îl evitaţi pe al lor şi va fi totul OK. HAI CFR!!!

100 de comentarii

    • Nu conteaza daca Maah e accidentat, totul e sa-l impresioneze pe Miriuta la antrenamente. Poate prin felul in care-si schimba compresa cu otet de pe picior 🙂

      Apreciază

  1. Conteaza rezultatul ? Pt mine, mai putin . Conteaza sa-i vad pe ai nostri luptand pt fiecare minge , sa joace cat de cat cu cap, sa execute mai bine loviturile libere , sa fie atenti in aparare , deci intr-un cuvant, sa nu se faca de rusine cum s-au facut de cele mai multe ori pana acum . In incheiere, trei observatii scurte :1) azi am aflat, ca echipa a doua a fost desfiintata ! Ce rusine !!! 2) Tot azi aflu, ca Burca si Paun sunt selectionati in nationala under 19 .Bravo ! Dar ceva tot nu pricep . Adica Burca e un fundas dreapta de lot national , iar la noi nu numai ca nu joaca de loc, dar il mai si aduc pe non talentul Tiago Lopez ( parca asa il cheama ) si-l mentin il lot si pe celalalt jalnic portughez … 3) Unul din favoritii mei de pe tribuna este IQ . Abordarea lui vizavi de hagi m-a socat , este in mod cert consecinta directa a faptului, ca l-a cunoscut, dar chiar si asa atacul la cei care il dezaproba pe hagi ca om si afacerist, e total surprinzatoare ! Si pt mine Hagi ca fotbalist e mare , chiar urias, dar ca om, hagi , e un infect . Iar la academia lui, intr-adevar, se iau copiii cu japca prin filiera mafiota a fratilor becali si nu numai . Dar nu continui aceasta tema , sper ca pt un om atasat mizeriilor din fotbal si a coruptiei , recte hagi, IQ sa nu renunte a mai scrie aici , analizele lui cu privire la echipa noatra sunt deosebit de competente si realiste , cu care am fost tot timpul de acord 100% .

    Apreciază

    • In ritmul asta batem recordul de desfiintari ale echipei a doua:)) Pentru ca nu e chiar prima data cand se desfiinteaza… In final, o observatie minora: Velayos e spaniol si nu portughez

      Apreciază

      • Dar asta nu schimbga datele problemei..daca ai un tinar cu potential – un junior de nationala este statistic un viitor jucator de nivel mediu de prima divizie, ce cauta obositi de prin liga a doua portugheza?

        Apreciază

  2. Eu vad in felul urmator echipa Felgueiras – Maftei, Cadu, Piccolo, Camora – , Djokovic,Rui Pedro – Costea, Negrut, Gabionetta – Ogbu. In locul lui Monroy l-as folosi pe Rui Pedro si in locul lui Maah (cel cu otetul sau palinka lui Kiruj pe picior) pe Costea-in meciul cu pingU a facut cateva faze bune si daca Petrolul iese la joc poate ii prinde pe contraatac.Iar Negrut in spatele lui Ogbu.Ce parere aveti?

    Apreciază

    • Luis, prezentarea echipei (echipelor) se face -de regulă- „din spate în faţă” respectiv -în cadrul liniilor- din dreapta în stânga. În „lumina” acestor precizări formaţia ta arată astfel: Felghe – Maftei, Cadu, Piccolo, Camora – Rui, Djoko – Gabio, Negruţ, Costea – Ogbu, nu de alta, dar nu cred că-l vrei pe Cioară în dreapta…:). OK, e o formulă bună, spre foarte bună (în opinia mea), eu l-aş pune în locul lui Gabio fie pe Deac (mai degrabă), fie pe Maah, că Gabio a cam revenit -din păcate- la statutul de „circar” cu care l-am bănuit şi după prima-i apariţie în amicalul cu Gazul. Era să ne luăm la bătaie cu Caneto…:)) Dpmdv văd -pe moment- o ambiţie/determinare în plus atât la Deac, cât şi la Maah, decât la Gabio. Să vedem. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • …dar poate greşesc, că sunt şi acum în comă alcoolică profundă, spre disperarea familiei şi a comunităţii din care fac parte…:)) HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Nu-mi permit sa-ti dau sfaturi insa de data asta chiar trebuie (adica e musai) sa intervin. Las-o mai moale cu alcoolul, omule, ca nu-ti rezolva problemele!

          Apreciază

    • Orice antrenor are un fix. Fixul lui Miriuta este Monroy, asa ca echipa ta pica din start. Daca as fi antrenor, fixul meu ar fi Chanturia. Merita si el o sansa ca titular, sunt sigur ca s-a pregatit exemplar in aceasta saptamana si l-as introduce in locul lui Costea din echipa ta. 🙂

      Apreciază

      • Buna observatie Caneto,poate ar merita o sansa mai ales ca din cate am vazut potential are.Kirujai dreptate mea culpa dar am facut copy=paste la echipa lui Caneto (lenea na) si doar am introdus jucatorii doriti de mine.Scuze.Oricum ma mir ca ai observat (fiind in coma profunda indusa nu de medici ci de cantitatea de palinka in exces)/:-))

        Apreciază

  3. Eh Kiruj,acum fac si eu ca si Brutus,asta este .Stiu ca te doare un pic atacul gratuit si nejustificat din parte lui IQ ,dar oamenii mai gresesc .Poate si-a dat si el seama ca a cam sarit calul.Eu sper sa revina pe tribuna(daca se poate si cu niste scuze,ca nu-i rusine) fiindca dupa mine este un membru valoros al tribunei.Hai CFR si nu mai fi suparat.

    Apreciază

  4. Luis, nu am nimic cu IQ. Am apreciat de multe ori părerea lui vizavi de anumite aspecte „ceferiste” sau „fotbalistice” (în general). Nu aştept scuze de la nimeni, nu e cazul. E posibil să fi sărit calul chiar eu. Nu ştiu. Ar fi bine -totuşi- să nu ne jignim în mod gratuit, că e foarte simplu să apelezi la aşa ceva. Nu strică nici dacă ai un pic de simţ al umorului, că nu te „omoară”, cum se spune. Am eu destule pe cap, mult mai multe şi mai importante decât o dispută internautică cu IQ, tu ştii foarte bine despre ce vorbesc. Acum mai glumesc şi eu, că am fost „jucător de fotbal” (nu fotbalist!), şi aşa erau „vremurile” pe atunci…Mai glumeam de haz, de necaz…HAI CFR!!!

    Apreciază

      • Până la urmă te duci mâine la meci? Eu sunt foarte „frustrat” că n-am mai ajuns la Mediaş (Cluj), am revenit pe la 18.30 de la Mureş (pe Harghita ningea ca-n poveşti!), şi deja am intrat în „febra” meciului! Pe Mme am trimis-o la biserică să cotizeze un pic, poate ne iese ceva mâine, o victorie chinuită, ceva…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Cred ca la experienta ta fotbalistco-omedefotbalistica ar trebui sa preiei expresia lui Jean Padureanu…aia cu om de onoare. Revenind la Gica, am fi cu totii de acord ca fiind vorba de Viitorul este un om de onoare iar IQ ar fi si el multumit ca nu denigram un fost mare jucator. Aia cu Hai CFR oricum e a ta si ti-o plagiem cu toti cu placere!

      Apreciază

  5. Da.99.99% ca maine voi vedea meciul la locul faptei (ca sa fiu in continuare Brutus,am sa ma gandesc la toti cei ce ar vrea dar nu pot sa vada meciul in Gruia).Uite daca nu te deranjeaza ,si in cazul in care vom marca te sun sa auzi si tu atmosfera de pe stadion.

    Apreciază

    • Desi daca ma iau dupa un „preten” ar trebui sa merg la pescuit.De ce?Deoarece anul acesta am pierdut doar doua meciuri (Otelul,Pandurii) si de fiecare data am batut,asa ca ma mai gandesc./:-)))

      Apreciază

  6. Scuze pt ca pe Velayos l-am facut portughez . Da, e spaniol, ca si Monroy, alt superstar de la noi … Tiago Lopez( sper ca asa il cheama ) e portughez, dar la fel de bine putea fi si spaniol , ca doar la noi mai nou portughezii si spaniolii sunt cam la fel : petarde rusinoase ! Iar in acest timp, tin sa repet, Burca al nostru , selectionat la under 19 , nu prinde nici macar lotul. Nu-i nimic, poate va fi lasat sa plece ca Sergiu Bus sau Rosu, si apoi rascumparat pe ceva lovele , afacere made in CFR 2014 …

    Apreciază

  7. Citind azi lotul under 19, am remarcat ca pe postul de portari sunt doi ardeleni, Fejer de la Tg-Mures si Anca de la Satu-Mare . N-ar fi benefic sa-l luam pa al mai bun ? Ca jucatori de camp nu prea se pot lua, sunt in principal de la viitorul si steaua, dar si de la U , asa ca … Dar de portar avem nevoie, Mario, Amadio si Minca vor pleca la vara , iar vom aduce o petarda portughezo-spaniola ?! PS . Fejer sau Anca in poarta, Burca si Marc fundasi, Paun, Rosu la mijloc, Negrut si S. Bus in atac, alaturi de cativa experimentati INIMOSI , ce ziceti , n-ar fi un nou inceput si inca unul promitator si ieftin ? ( pe Marc ceva bani, dar mai multi jucatori, ca sunt destui de dat ! ) . Duminica placuta la toata lumea buna de pe Tribuna !

    Apreciază

    • Cam aşa ar trebui gândită echipa pentru sezonul următor. Să vedem 1-dacă conducerea (indiferent care va fi ea…) chiar vrea un astfel de refresh, sau se va menţine tehnica uzitată cu petarde ieftine din străinătate şi declaraţii pompoase cu titluri, etc. 2-cum se va scăpa (dacă se va dori acest lucru) de acele petarde care au o masă salarială consistentă. O zi bună! HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Idea este buna,echipa la fel,dar fara 3-4 „plombe ” de jucatori valorosi+experimentati ne-am bate la retrogradeare.Intinerirea trebuie facuta treptat si cu cap.Cei mentionati mai sus de tine sunt jucatori care nu vor avea pretentii salariale foarte mari ,deci diferenta se poate utiliza la salarizarea a 2-3 jucatori valorosi de la care cei tineri pot invata si langa care pot creste.Nu sunt sigaur ca o remaniere agresiva poate aduce rezultate ,nici pe termen scurt nici pe termen lung.Hai CFR.

      Apreciază

    • Bela, si eu gindesc la fel ca tine… chiar daca nu vor fi toti titulari, macar rezerve de nadejde si sa joace cite 30 de minute. doua remarci: Minca mai are contract pina iarna viitoare. A doua, de ce a pierdut ieri Bayern – pt ca pe Guardiola nu l-a interesat palmaresul si sezonul asta tot nu mai conteaza (cunoastem formularea, nu?) si a jucat cu 3 jucatori de 17 ani pe care i-a debutat in primul 11, doi dintre ei fiind fortati tot meciul.

      Apreciază

  8. Petardele portughezo-spaniole din poarta au fost urmatoarele(in ordinea descalecarii):Nuno Claro,Beto si Felgueiras………mie nici unul nu mi-a parut petarda,dar ce sa spun gusturile nu se discuta.Daca tot croiai romani (sau cfristi) il puteam pune pe Tiut ,daca mai evolueaza undeva.Avea calitati si prestanta in poarta.
    Sunt curios cum vei vorbi de copiii astia (daca cumva se va adopta linia asta).Nu de alta dar o echipa nu se formeaza de la o saptamana la alta.La problemele pe care le avem un loc 7-10 in liga este acceptabil.Dupa schimbarile pe care le vrei si astepti ,tare mi-e ca ne vom lupta la retrogradare.

    Apreciază

  9. Thedarkside!, daca Kiruj o lasa mai moale cu alcoolul si trece pe lapte, isi rezolva problemele?(luati-o ca pe o gluma) Intinerire echipei se va face in mod obligatoriu; pt. a nu avea probleme grave(retrogradarea) mai este necesar si inregimetarea a cate unui jucator experimantat si valoros in fiecare compartiment!

    Apreciază

  10. Mă așteptam, după declarațiile de acum o lună, să-i vedem deja pe tineri pe teren, dar nu știu de unde atâta frică. Mai ales că nu ne interesează scorul. Oricum, nu mai e mult timp până la meci. Eu zic să ieșim din casă acum. Baftă!

    Apreciază

  11. Meciul asta trebuia castigat, dupa ce lupii au ramas in 10 parca au presat mai mult. Miriuta din nou mi s-a parut depasit de evenimente. Abia astept sa plece.

    Apreciază

  12. Pana vine mister 007 cu cronica de match avem aici putina statistica:
    CFR – Petrolul
    posesie 56%-44%
    cornere 9-4
    suturi pe spatiul portii 5-5
    suturi la poarta 11-3
    faulturi 17-8
    offside-uri 1-2

    Ai nostri au dominat usor partida, ocazii destul de multe (comparativ cu alte partide din returul asta), pacat ca nu au marcat macar in jumatate din ele.
    Ei au fost mai bine impachetati in aparare, cu mai putine ocazii, dar mai eficienti la finalizare.
    Cartonasul rosu primit de Geraldo a fost resimtit ca o relaxare de ai nostri si asa am primit golul. Dupa parerea mea Geraldo putea fi scutit de al doilea galben.

    SURSA: soccerway.com

    Apreciază

      • În acest moment (în retur, practic), Teixeira reprezintă ca, o treime din faza de atac a Petrolului. Trebuia ţinut mai „în densitate”, pentru că scoate extrem de uşor mingile din aglomerări, a fost lăsat mult prea liber în multe momente. Apoi golul primit de noi trebuie predat la toate academiile ca exemplu pentru „AŞA NU se face apărare”! Doamne Dumnezeule, eram 5 acolo contra 2 prahoveni (hai, 3), şi noi stăm în linie! Asta ca primo tempo. Pentru că linia noastră de apărare are setată în sânge apărarea în linie, ca o consecinţă a ieşirii repetate la offside. Dar -pentru numele lui Dumnezeu- nu faci ieşire la offside când te aperi în 5 contra 2, tulai! Cadu trebuia să stea mai în spate (mai ales că vedea poziţionarea defectuoasă a lui Sfântu faţă de Felipe). În stânga apărării aceaşi situaţie, practic i-am oferit ălora 2-3 ploieşteni să profite la maximum dintr-o fază care trebuia „mâncată la micul dejun” de orice apărare semi-profesionistă. În rest joc plăcut, cred că a fost cel mai plăcut joc (ca evoluţie, ca scheme, etc) din 2014. HAI CFR!!!

        Apreciază

  13. De data asta nu cred ca Miriuta putea sa faca mai multe………atacantul trebuie sa inscrie.Degeaba mi se
    bate parte-n parte cu fundasii adversi ,dar n-o inteapa in plasa.Mijlocasii laterali au jucat bine spre foarte bine.Am dus din nou mingea in fata portii,dar valul negru i s-a pus pe fata lui Chuka.Asta trebuie trimis la lupte nu la fotbal.N-are luciditate, ai lipseste calitatea in fata portii.In timp dupace se descatuseaza poate va fi o solutie.Personal as merge pe Negrutz care are viteza de reactie.Toate echipele au pe axul central jucatori de gabarit,deci nu cred ca al nostru singur se poate bate cu 3,4……..iar campionatul scurs pana la acest moment ne-o demonstreaza.
    Nu cred ca avem multe de reprosat alor nostri,in afara de faptul ca n-au castigat.Arbitrajul din nou ne-a facut.Tusierul la golul lor,iar centralul a fluierat niste faulturi doar de el vazute.Galbenul la Chuka gratuit,eliminarea la Geraldo cred ca la fel gratuita.Asta este mergem inainte.

    Apreciază

    • Pacat ca nu avem un arbitru de meserie printre noi. Nu pot aprecia daca la faza celui de-al doilea galben a lui Geraldo trebuia sau nu acordat fault. Pare ca nu a facut nicio deplasare spre a-i bloca drumul lui Deac, insa, inainte de a fluiera Kovacs, si asistentul de pe acea parte a semnalizat foarte hotarat fault. Iar daca a fost fault, intr-un singur fel poate fi interpretat, Geraldo nici nu si-a pus in gand urmarirea balonului, ci a blocat intentionat adversarul, deci era obligatoriu cartonasul galben.

      Apreciază

  14. Gica 10, la petarde m-am referit in general, nu la portari , unde am aratat ca vor pleca toti din lotul actual . In fine, oricum pararile noastre despre treburile de la echipa se deosebesc cu 180 de grade, asa ca o mica neintelegere in plus nu face nimic ! In alta ordine de idei ma bucura preocuparea colegilor pt tineri , sa speram ca asta va fi noul drum – desigur cu cateva plombe cu experienta si valoare – si nu aducerea de non valori mai mult sau mai putin expirate . Dar asta se va intampla numai daca Arpi si doctoru nu vor mai face jocurile , si cum la meciul de azi a fost prezent Gadola, iar Arpi nu ( idem ca la toate meciurile din acest an ) , poate, poate … PS. Pt prima data scriu despre un meci de-al nostru la PS, , dar nu e vina mea ca s-a ajuns aici . Pe scurt, baiatii au vrut, efectiv nu pot mai mult , sunt slabi si fara antrenor ! Petrolul a meritat victoria – chiar daca a fost gol din offside – pt ca dupa eliminare, nu s-au baricadat in aparare, ci au iesit curajos la atac . In acest timp, ei pe linga gol au mai avut 3-4 atacuri , noi in schimb nici o ocazie, in afara de gol . Iar schimbarea de sistem a lui mirareuta a fost atat de socanta, ca nici jucatorii nu au inteles-o , la un moment dat vroia Piccolo sa execute autul in locul noului „dreapta ” Cadu , ce mai, vraiste mai ceva ca la o echipa comunala ! Iar manifestarile din fata bancii ale acestui specimen efectiv ne fac de ras si treaba asta nu o vede nimeni ?! De fapt, este cineva ACUM , care sa vada ceva ( desigur cineva cu puere decizionala ) ? Eu cred ca nu ! Noapte buna, dragi si tristi ceferisti !

    Apreciază

  15. Bela, eu nu sunt trist.. ca ploiestean la origine, egalul asta mi l-am dorit si este si corect. Eu vreau sa vad citiva tineri incercati si in prima divizie si orice meci care spulbera pseudoiluzii gen EL e bun pt asa ceva.

    Apreciază

    • Nici eu nu sunt suparat e poate prima data cand nu vin necajit de la stadion…poate un pic… fiindca nu am invins…In rest fotbalul prestat de echipa in seara asta mi-a redat acea emotie pe care o credeam demult pierduta si placerea de a ma uita la ceea ce se intampla in teren…Iar rezultatul ? Poate conteaza mai putin dar eu zic ca ploiestenii au obtinut un egal mare azi…Cu Traore in teren in locul lui Chuka :)) Le dadeam cinci pe usor ….

      Apreciază

      • Bine ai punctat, Dantesc! Cu un vârf autentic, azi dădeam -probabil- 2-3 goluri, cel puţin. Ogbu e făcut pentru un alt tip de joc, el e un pivot prin excelenţă, şi joacă acest rol chiar şi atunci când situaţia cere altceva. E şi vina lui Miri, trebuia o mutare şi acolo, poate. În rest, am simţit şi eu -în multe momente, şi în premieră pentru 2014- acea forţă specifică „new-CFR”. Păcat că eliminarea lui Gerardo a avut -ca de atâtea ori- efectul invers în evoluţia echipei. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Ehe! trecutau anii…oricum cei doi nu se compara din nici un punct de vedere …Insa vreau sa insist asupra faptului ca pentru prima data in acest retur de campionat nu am plecat de la stadion cu un gust amar…Echipa a jucat altceva,ceva apropiat de potentialul ei adevarat de fapt…si mie personal imi pare rau de faptul ca Chanturia nu e jucat mai mult fiindca e evident ca are un potential imens..joaca cu capul sus,are tupeu, paseaza bine insa se vede ca nu avem o echipa in adevaratul sens al cuvantului.. si aici e vina lui Miri…Insa rabdare ! semnele par incurajatoare…

          Apreciază

          • Evident ca nu se compara cei doi. Au si stiluri diferite de joc. In afara de asta, Chuka, impreuna cu Tade, au fost adusi de Rednic pentru 4-4-2, sistem in care cred ca amandoi au un randament mult mai bun.

            Apreciază

            • Corect. Se vede de la poştă „calificarea” ambilor pentru 4-4-2, sistem unde cei doi atacanţi sunt mai degrabă pivoţi şi/sau „diversionişti”, făcând loc valului doi. Ogbu încearcă acest stil de joc şi atunci când situaţia cere altceva. În fine, HAI CFR!!!

              Apreciază

  16. Bela, să ştii că nu sunt trist, poate un pic supărat / ofticat, că puteam câştiga (şi meritam acest lucru). În rest, mi-a plăcut jocul, într-o creştere destul de evidentă chiar faţă de „victoria” de la Tg.-Jiu. Am dominat, şi am avut ocazii destule (eu am numărat vreo 5-6, e drept, nu uriaşe, dar tot ocazii s-au numit). Am rămas mască când când l-am văzut pe Giorgi pe stânga, dar ştie jocul şi acolo, de fapt face în oglindă exact ce face şi pe dreapta: o ia uşor-uşor spre centru, prin nişte driblinguri devastatoare. Păcat că nu e OK cu condişia fizică. Oricum, cât era pe teren, l-am văzut chiar şi în apărare, de multe ori în zona liniei de poartă (lucru ce nu prea se vede la Florin, de ex.). HAI CFR!!!

    Apreciază

    • care merge cu 30.000 fani pe national arena dar vine cu 16 in Gruia? Suporteri de rezultat. Meciul a fost foarte frumos, pacat ca am ratat asa de mult. Teixeira e fantastic, Zicu… mai bine jucau fara el de la inceput 🙂

      Apreciază

    • Tb sa fim corecti.. multi ploiesteni locuiesc in Bucuresti; din generatia mea de scoala majoritatea celor ramasi in Romania sunt azi in Bucuresti si nu in Ploiesti. E normal ca la o finala de cupa in care Petrolul a jucat impotriva unei echipe fata de care in zona nu exista o empatie foarte mare, sa fi mers lumea la meci: era evenimentul, proximitatea, nostalgia tineretii sau a copilariei si euforia unui meci special pentru Petrolul dupa multi ani. Eu am avut colegi de scoala generala care nu s-au vazut de zeci de ani si care s-au reunit special pentru a merge la acel meci.

      Apreciază

      • Cristi, am ramas putin uimit cand am vazut galeria Petrolului aseara. Toata Romania bate saua pe tema suporterilor cfr-ului. Pai o echipa care se vrea mare, se duce in deplasare cu 16 suporteri? Aia e galerie? Sa fi vazut galeria Galatei in Gruia 🙂 Aia da galerie, au umplut tarcul si au facut si spectacol 🙂 A fost cea mai tare galerie ce am vazut-o in Gruia.

        Apreciază

        • Cum am stat 5 ani prin TM am vazut si acolo ceva galerii, cele mai tari mi s-au parut cele ale lui Partizan si VFB Stutgart, daca e sa fac un top a galeriilor vazute de mine pana acum acesta ar fi :
          1. Partizan
          2. Galatasary
          3 VFB Stutgart. Asa cum ai zis si tu alea chiar is galerii, mi s-a parut incredibil cum fanii timisoreni nu s-au auzit din cauza sarbilor. PS Am lipsit de la meciul cu D Zagreb, cred ca si croatii au avut galerie tare.

          Apreciază

  17. Amatorism pe site-ul oficial. CFR-Petrolul 1 – 1 si e o poza cu Pandurii. Chiar asa greu e sa pui o poza de la meciul din seara asta pe site? Inca e si una de cand juca Eric la Pandurii… Si astia isi fac meseria romaneste… Sau is neplatiti fotografii…

    Apreciază

    • Voi băga şi antrenorul. Probabil miercuri voi lansa un soft special de „recuperare” pentru Miri (poate şi pentru mine…), apoi din etapa viitoare va figura şi A1 la notarea împreună cu jucătorii. HAI CFR!!!

      Apreciază

  18. V Bela imi pare rau sa te dezamagesc dar faptul ca dl. Gadola a fost la meci nu inseamna nimic deosebit. In sensul ca dansul merge in mod frecvent la meciuri de ani buni. Iar afirmatia ca Arpi nu a fost in 2014 la niciun meci e falsa, pt ca eu l-am vazut cu ochii mei o data. Nimic altceva decat tehnicile consacrate ale presei de la noi de a crea senzationalisme din nimic. Despre meci deja lumea a comentat pe aici, echipa a facut unul din cele mai bune meciuri din ultima vreke. Insa „ratarile se razbuna” este o lege a fotbalului care se manifesta intotdeauna impecabil. Nu ai voie sa ratezi atat. Dar lipsa sangelui rece in fata portii esre defectul care face ca un jucator sa ramana toata cariera un mediicru. Ce s-a mai vazut foarte clar a fost faptul ca Petrolul au 2-3 jucatori de valowre net superioara la tot ce avem noi. Si niste carente grave de stiinta si interpretare a jocului la multi dintre ai nostri. De ex in repriza a diua s-a repetat de n ori aceeasi faza. Nr 80 de la ei primea mingea singur-singurel in zona cenrrala a jumatatii noastre de teren in timp ce 4 ceferisti stau si se uita la el. Dupa care pleca in tromba sustinut de alti coechipieri rapizi pe aripi si- i facea varza pe aia 4 ai jostri ramasi mereu in pozitii statice. Si nu s-a gandit niciunul ca daca urca si sta lipit de ala le reteaza practic tot atacul Si altele de genul asta. (Ogbu si Tade sar amandoi la cap pe aceeasi minge in loc sa sara numai unul iar celalalt sa stea la ricoseu). Asa ca asta e..de unde nu e….

    Apreciază

  19. Miriuta cred ca a gresit cand i-a scos si pe Rui si pe Chanturia de-odata.Din acel moment echipa s-a rupt in doua iar nr lor 80 s-a zbenguit in voie in hectarul ramas gol intre liniile noastre. Eu l-as fi lasat pe Rui in tren si in locul lui il scoteam atunci pe Maftei.Degeaba s-a tot agitat el dupa aia si le tot arata sa stranga liniile, obisnuintele jucatorilor sunt mai puternice

    Apreciază

  20. Presupun că te referi la Teixeira. Era unul dintre cei la care ne gândeam asiduu după destrămarea Rapidului. Ni-l doream, pe drept cuvânt, speram să-l cumpere Arpi. Și nu era singurul jucător relativ accesibil din acea echipă, ne-am fi întărit serios, dacă am fi luat doi-trei jucători de acolo. Nu știam pe atunci de problemele patronului, aveam speranțe că luăm campionatul și alte povești.

    Apreciază

    • Nea Silica, nu stiu cum il cheama am retinut doar ca avea nr 80 si ne-a facut mucii haturi in repriza a doua.Pe la el treceau toate mingile Petrolului. Tocmai de aceea mi s-ar fi parut banal ca in conditiile in care l-ai scos pe Rui iar baiatul asta se lafaie singur pe tot mijlocul terenului in timp ce tu tii 4 oameni inutil in propriul careu sa-l fi pus pe Cadu sau Monroy sa stea naibii lipit de el. In felul asta le distrugeai tot jocul de contraatac.

      Apreciază

    • Nea Silica nu stiu cum il cheama i-am retinut doar nr 80 de pe tricou. Tipul saten/blond cu parul putin mai mare care juca pe post de mijlocaj central ofensiv (si uneori varf). Mai ales in reprioza a doua cam toate mingile treceau pe la el si ne-a facut mucii haturi. Tocmai de aceea spun ca mi s-ar fi parut banal ca in conditiile in care ai un om in plus, l-ai scos pe Rui iar baiatul asta se lafaia singur pe tot centrul terenului in timp ce noi tineam inutil 4 oameni in propriul careu sa-l iei pe unul dintre ei (Cadu sau Monroy) si sa-l pui sa stea naibii lipit de el . In felul asta le distrugeai (sau perturbai serios) tot jocul de contraatac.

      Apreciază

  21. Fratilor, la tristete m-am referit la starea noastra de spirit de ceva vreme, datorita situatiei in care ne aflam . Poate am gresit si numai eu sunt asa in urma dezastrului din acest campionat . In fine, fiecare cu trairile lui . Revenind la meci, am subliniat, ca daruire a fost, nimic de zis, dar dupa eliminarea lui Geraldo, sa nu ai nici o ocazie in afara de gol, iar Petrolul sa atace cum n-a facut in 11, asta pt mine e greu de digerat. Cu privire la viitor, am scris despre tineri . Cred ca am fost realist , tinand cont de noua conjunctura, adica bani mai putini, mult mai putini . Cand s-au incasat peste 30 mil euro, vroiam numai valori consacrate ,de la Maxim sau Nistor, pana la straini cu nume . Acum e cu totul alta situatie, trebuie sa ne adaptam din mers si multi dintre voi, cum ii Cristi de ex, au facut-o deja . Altii in schimb zic, ca daca am juca cu tineri , alaturi de 3-4 experimentati , si valorosi, am putea retrograda . Pai cu un mirareuta ar cam avea dreptate, dar chiar si asa, sunt altii si mai amarati asa ca nu trebuie sa ne alarmam chiar asa de tare . In incvheiere, repet inca odata, viitorul depinde , dupa parerea mea,de cine va fi la butoane . Daca tot Arpi, cu tandemul IM & RZ , sanse de mai bine nule . Daca vine altul , cu alta abordare, sanse ar fi, chiar daca nu imediate . Pt mine conteaza sa se faca o echipa care sa rupa terenul, cum ii traditia ceferista , sa prograsam de la meci la meci, tinerii sa prinda curaj si sa evolueze cat mai bine de la meci la meci . Imi doresc oare, prea mult ?

    Apreciază

  22. Scippio, conteaza mai putin participarea bossilor la meci din pct de vedere al viitorului . Am gresit folosindu-ma de inf din presa, dar asta nu schimba cu nimic realitatea potrivit careia Arpi a ingropat echipa iar Gadola a salvat-o . Deci sperantele sunt in Gadola si altii ca el , Arpi e istorie . Iar daca nu-i istorie, repet, sperantele mele de mai bine sunt nule . Din n+1 motive .

    Apreciază

    • Vass Bela asta e deja alta poveste. Eu incercam sa-ti sugerez in mod subtil ca presa nu face decat sa bata campii senzationalist iar deocamdata actionariatul a ramas asa cum il stim.(si implicit raporturile de putere).

      Apreciază

  23. OF ! … tui mama lor de 15 ocazii bune , bune de tot ratate. Un examen oftalmologic nu le-ar strica lui Ogbu şi celorlalţi ratangii deoarece se pare că nu văd bine unde e poarta. Hai CFR poate ca în tur după un meci de poveste cu Petrolul a venit acel 7-2 cu Oţelul . Poate nu char 7-2 , acum ar fi bun şi un 0-1.

    Apreciază

  24. Este adevarat ca Miri nu are la dispozitie material de buna calitate, dar si el este inafara fenomenului! Nu ai constructie,joci cu 2 „distrugatori” si totusi nu te prinzi ca tot jocul petrolistilor se muleaza pe jocul(valoarea)lui Teixeira si nu-l dai in „primire”, prin alternanta, permanent, unuia din cei 2 si sa-l „controleze”?; nu are nicio explicatie, nu exista nicio logica,doar lipsa de profesionalism! Nu mai am niciun fel de asteptari; A1 e „varza a`la Cluj!” In prima repriza ne-am ridicat la nivelul pretentiilor(cat de cat) si posibilitatilor, dar din momentul eliminarii(55`) a reiceput, bine cunoscuta „BRAMBUREALA-MIRI!”-aceasta-i singura marca inregistrata- cu heirupism,schimbari de pozitii, de posturi, o aiureala totala, centrari de-a valma, intr-un careu supraaglomerat, nimic gandit care sa dejoace o aparare pe 3 linii a ploiestenilor; Prima repriza, de nota:7(pt. ca a lipsit golul), iar a doua, de nota:5(pt, ca a fost cu gol); media:6. Felghe,in ultima vreme, se remarca prin interviuri, nu si prin intrventii salvatoare;Maftei, bunicel pe faza de atac, slabut in aparare;Cadu, mai bine decat in ultimele dati, dar nu mai impresioneaza;Piccolo,in nota obisnuita,putin in scadere;Camora,mult sub valoarea lui;Monroy si Djoko,defensiv,OK. si atat, doar ca-i incurca mingea;Deac,mai putin haotic,cu ceva realizari,R.Pedro, o umbra;Chanturia,fotbalist nepregatit;Ogbu,bataios, greu de marcat(dar aici se joaca fotbal),la finalizare maChiuka;Tade,cu el in echipa suntem, mereu, mai putini pe teren;Costea,gol superb si atat;Negrut, singur, printre fundasi;Concluzia: Petrolul a jucat in 10,doar din min.55, iar noi am jucat in 9 tot meciul; Per ansamblu, rezultat echitabil cu un plus pt. Lucescu jr.;A1atata poate;schimbari din nou aiurea!; cat despre comentariile de dupa partida, se pare ca, noi doi, tot timpul, vedem alt meci! Poate ca Militica merge langa prietenul Jiji sa-si continue „jocurile”, dar de asta data, doar de table!HaiCFR!

    Apreciază

  25. Aici se vede foarte bine pozitionarea defectuoasa a arbitrului de linie la faza golului gazarilor. Linia galbena, trasa de digi, nu e paralela cu linia de 16m, offside clar, parerea mea.

    Apreciază

  26. Ce gunoaie astia de la digi…….pai credeti ca intamplator au tras linia aia?Multi dintre astia cu creierul spalat vor spune ca n-a fost ofsaid(ca-s pe aceeasi linie),cand in realitate a fost cel putin 1 m avansat ploiesteanul fata de Cadu.
    Kiruj sa-l ataci aici pe capitan imi pare deplasat.Noi trebuie sa gasim un vinovat totdeauna,dar uitam ca vorbim de fotbal nu de matematica.Daca nu era pe teren Cadu,cu mojicia lor miticii il puneau pe aceeasi linie pe Chuka……pai mai mare incercare de diversiune ca si cu linia asta n-am mai vazut.Ce caractere urate!

    Apreciază

    • Bag di seamă că pe aici nu se mai înţelege gluma. Devine un obicei să-l atacăm pe Kiruj. Păi spuneţi-mi şi mie, vreau să-i dau şi eu un picior în … ţuiculiţa pe care nu-l consumă pretinul nostru. Ca să nu fiu înţeles greşit, rog să specifici (@Gica10) unde îl atacă Kiruj pe căpitan? Că io probabil am trecut peste acel post, din neatenţie sau din bătrâneţe. Altă rugăminte: un pic de fineţe în exprimarea opiniilor, gluma e glumă şi o înţelegem, dar să nu fie dusă prea departe… Sunt sigur că nimeni nu vrea să supere sau să insulte 🙂

      Apreciază

    • Gica si eu il apreciez pe Cadu pentru tot ce a facut la CFR si poate ar trebui din multe puncte de vedere sa ii ridicam o statuie insa si eu sunt de parere ca a venit timpul sa isi cam agate ghetele in cui…E lent,greseste din ce in ce mai des si daca ne dorim ca CFR sa mearga mai departe el (Cadu) dupa parerea mea ar cam trebui sa ne lase…

      Apreciază

      • Este bine ca-l apreciezi ,ai destule motive s-o faci.Din punctul meu de vedere ,daca tot faci aprecieri cred ca poti linistit pensiona toata linia de fund………..si-n final(cu voia ta) ultimul pe lista poate sa fie si Cadu.Nu stiu daca trebuie sa facem schimbari doar de dragul schimbarii.Mi-e sa nu ajungem sa-l regretam ca pe Muri sau Tony si mai sunt destui.De ex sunt convins ca,Kape era mult mai eficient decat actualul nostru varf.

        Apreciază

  27. In primul rand nu-l atac pe Kiruj ,pentru ca nu-mi pot permite………dar pot sa-l contrazic dupa normele Tribunei.Replica este intarziata ,dupa o parere de ieri seara.Asta-i ca si-n bancul ala cand Ion cu Janos mari prieteni…….se-ntalnesc si-l bate la greu Ion,pe motiv ca nu stiu ce rege ungur a omorat unul de-al nostru.Janos incearca sa-i spuna ca asta a fost acum 400 de ani,dar Ion ai da replica ca el doar acum a aflat.
    Nu trebuie sa fim asa sensibili,pentru ca-n final o sa ajungem sa ridicam doar osanale……personal am dezaprobat iesirile in decor si nu pot sa fiu de acord cu ele.Asta nu inseamna ca nu putem avea pareri diferite
    As fi vrut sa am poza cu linia de la ofsaidul de aseara si s-o pot retrasa(cu un program) dupa linia de 16m ca sa vada toti realitatea si incercarea de diversiune……uitati-va pe siteuri si toti spun ca n-a fost ofsaid,judecand linia care le-a trasat-o partidul.
    Care dispune de mijloacele tehnice publicati poza cu ofsaidul.

    Apreciază

    • Nu este nicio problemă, Gică! Trebuie să avem -neapărat, zic eu- păreri diversificate, altfel se duce totul de râpă…:) Voi dezvolta mai pe larg în articol părerea mea despre acest aspect, dar uite scriu şi aici pe scurt de ce îl suspectez un pic pe Ricardo (asta şi în calitatea mea de fost fundaş -libero-, întro altă eră, la un alt nivel, dar anumite mecanisme de joc erau identice): În mod evident Ricardo a ieşit la offside (în momentul în care Mustivar a primit mingea, şi chiar a şi fost, dar nu s-a fluierat!), dar imediat după aia a apărut o nouă situaţie de joc. iar o apărare în linie poate fi uşor dejucată chiar de doi adversari tehnici cu mingi „printre”. Un pas mai în spate nu strica, asta în monetul în care s-a văzut că offsidul evident la Mustivar NU se fluieră şi jocul CONTINUĂ. Nu vorbesc de o „vină” de dragul de-a găsi vinovaţi, Ricardo dealtfel a şi jucat bine, dar la portar şi la fundaşii central orice eroare se vede imediat. Şi Maftei are o răspundere la fel de mare (dacă nu şi mai mare) că nu l-a strâns mai îndeaproape pe Teixeira. Putem vorbi de nişte poziţionări tardive şi la Piccolo, toate din cauza unei reacţii întârziate a tuturor după neacordarea offside-ului. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Daca postul asta ar fi fost acum patru ani lumea ar fi zis ca esti visator, rupt de realitate etc. Mie inca tot nu-mi vine sa cred ce se intampla 🙂

      Apreciază

  28. Scuze Gică, nu (mai) trăiesc pe site, se mai întâmplă să citesc cu întârziere sau deloc posturile. În rest, susţin cele scrise, nu e vorba de prea mare sensibilitate şi cu atât mai puţin de ridicarea unor osanale. Cred că nu am făcut aşa ceva şi nici n-o voi face. În schimb, se vede de la o poştă că fac curte lui Kiruj, încercând să obţin o mostră (mostre chiar) din pălincă sa mult lăudată… De, aşa suntem noi, beţivanii…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.