Ferice Picgolo [Pandurii – CFR Cluj 0-1]


Oamenii deștepți fug de la serviciu în tura de noapte exact când trebuie. E târziu, dar simt că n-am pierdut mai nimic, iar CFR n-a pierdut meciul. Deschid link-ul http://www.cutare.blabla și mi se încarcă meciul la minutul 74. Tade mai că scoate ceva dintr-o minge în careul Pandurilor, dar scorul rămâne 0-0. Da, chiar n-am pierdut nimic.

N-am încotro, ca să ghicesc trecutul, trebuie să mă las pe gura comentatorului TV, care mă asigură că cele două echipe s-au anihilat una pe cealaltă, că meciul a scăzut în intensitate și singurii care mai fac spectacol sunt Miriuță și Profu’. Iese Rui Pedro, și aflu că n-a confirmat la CFR, deși șefii au așteptat după el ca după un tren cu întârziere. Iese Deac, cu capul plecat, și aflu că a ratat cea mai mare ocazie a CFR-ului, trimițând mingea prin afara vinclului porții. Îl observ pe Bud. Tot îi dă târcoale lui Piccolo. Nicoară unde-i, că tare era pornit să ne-o tragă? Mă rog, să ne pună probleme…

Văd banderola de căpitan sfânt pe brațul lui Maftei, deci Cadu nu-i pe teren. Pe stânga e unul care aruncă foarte lung de la margine, și nu-i Camora. Da, da, e Lopes (sau Lopez?!; tulai, trebuie să verific pe Wikipedia, că nu-mi mai cunosc jucătorii!), fundașul de 30.000. Undeva în atac-dreapta se zbate Tade, jucătorul care nu trișează fotbalul, se strofoacă, se chinuie, se muncește, dar care nu reușește încă să arate că poate ține pasul cu Liga 1 și cu pretențiile de la CFR.

Trece timpul, repede-repede, se apropie cu pași iuți remiza. Gazdele sunt nemulțumite, că au obiectiv, în timp ce noi avem sfincterele mai relaxate. 1,5 milioane de parai fac minuni, elimină morcovi cât lebenița.

Avem două lovituri libere. Execută Djokovic (după mine, jucătorul care a lipsit cel mai mult la meciul cu „U”), ca niște jumătăți de zbor de bumerang, destul de periculos. Jocul a intrat în prelungiri, iar mingea a ieșit în corner. Am timp să reflectez – privind la chelia lui Miriuță, care dă intens și cu dexteritate din mână – că niciun antrenor din epoca modernă n-a pierdut cu „U”, dar nici mulți n-au plecat nebătuți sec de la Târgu Jiu. Un egal ar fi onorabil…

Djokovic… mingea zboară prin careu… jucătorii se ciocnesc… mingea zboară mai departe… Piccolo e pe fază… GOOOLLL!!! Pandurii-CFR 0-1!!! Minutul 90+2, care face parte din joc. Prima victorie a lui Miriuță cu CFR-ul, și unde s-a găsit să dea lovitura! Omul zburdă pe gazon ca un iepuraș fericit că nu l-a păpat lupul cel rău. Jucătorii se îmbrățișează cum rar s-au îmbrățișat în 2013 și 2014.

Retrogradarea e de acum un vis urât, trenul merge șuierând mai departe, tribunele scandează „Demisia! Demisa! Grigoraș! Grigoraș!”, dar ce ne pasă?, nu suntem în Gruia. Fiecare cu mizda pă-sii. Ce bine-i să câștigi și vineri și sâmbătă! Hai CFR!

No, mă scuzați, musai să mă duc înapoi la lucru, că unii n-au week-end liber, să stea ca belferii să belească ochii la fotbal și să bea bere…

82 de comentarii

  1. ca de obicei si desi nu ai vazut numa o parte a reprizei 2 (si nu stii ce ai pierdut in repriza 1) esti remarcabil… pe bune… ca pierdem, ca facem egal, astept sa ne scrii… macar asa mai pot zambi… PS: ai pierdut declaratia lui Gadola… e de songoku…

    Apreciază

  2. Eu zic ca am jucat bine cam tot meciul, insa mai jucasem si in alte meciuri destul de acceptabil – diferenta e ca de data asta am fost noi cei care am dat un gol cand meciul parea ca se duce spre 0-0. Cu alte cuvinte, nu cred ca lotul e chiar atat de slab pe cat o sugereaza pozitia in clasament si am senzatia ca daca echipa ar fi avut titlul ca un obiectiv fezabil, am fi castigat anumite meciuri pe care fie le-am pierdut fie am facut egal. Din pacate, am pierdut evident startul in campionat iar apoi Steaua a aratat ca e mult prea puternica atat pe teren cat si in afara lui ca sa aiba o contracandidata serioasa la titlu. Sa vedem ce se intampla la vara, desi eu m-as cam mira sa vad o campanie serioasa de transferuri avand in vedere ca pana nici Gadola nu a avut curajul sa spuna macar de complezanta ca lui AP ii mai pasa prea mult de echipa.

    Apreciază

  3. Bravo CFR !!! Sincer n-am crezut că CFR-ul va câştiga pentru că ştiţi …. – complexul Pandurii – dar bine că am trecut cu bine peste asta. Dacă trecem cumva şi de Petrolul mai sunt speranţe. Mulţumesc şi eu de aici din Botoşani d-lui Stefan Gadola că i-a venit gândul cel bun şi a ajutat CFR-ul să mai iasă din necaz. Parcă îmi vine să spun mai voios HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Golul a fost extraordinar de frumos! Centrare perfecta din corner, detenta superba a lui Rada intoarcere pe spate ( desi a dorit sa devieze in poarta) pana la Piccolo , care a asteptat la bara a doua si a marcat precis cu fruntea.
      Cam asa trebuie sa faca o echipa tehnica la 80% din cornere sau lovituri directe.
      Pacat ca lui Rada nu ii mai ies liberele, ca pe vremuri.

      Apreciază

  4. BRAVO BAIETI, pt. victorie! Poate ca nu-i momentul de a filozofa, dar unde nu-i stiinta, profesionalism si intelepciune intervine hazardul, mai ales in sport, dar in fotbal in mod mai pregnant; astfel ca intre agonie si extaz este un f. mic pas(apropos si de etapa precedenta). Am jucat mediocru, in nota obisnuita a ultimelor 5 etape, doar ca de data asta Mefisto ne-a ocolit si a aparut zeita Fortuna. Nu expediezi nici un sut pe cadrul portii timp de 90`si totusi castigi?! Ne-am impus si datorita plusului de motivatie(au „intrat” banii!), de determinare si nu in ultimul rand si pt.ca nu ne-a „prelucrat” arbitrul( de cand nu mai suntem un pericol pt. „mitici”). Realizarile insa, sunt sub nivelul efortului depus, avem mari carente la constructie, finalizare, la fazele fixe, dar la ce nu avem probleme? S-a vazut inca odata lipsa de valoare a multor jucatori, care va fi punctata prin notele acordate! Am doua observatii la care revin:1)Pedro( Pirlo a`la CFR) este mult mai util in apropierea liniei de fund(poate intr-un sist.4-3-3) este singurul care poate face bine tranzitia mingii din aparare in atac, are un bun control (doar ca trebuie sa joace Monroy) si transmite mai multa incredere(in fata nu are la aceasta data cu cine conlucra, combina si se pierde in driblinguri inutile, precum Gambio);2)Piccolo este mult mai sigur si eficient ca fundas central dreapta(de fapt,postul lui de baza), numai ca ce ne facem pe stanga unde-i vraiste cu Rada si Lopez(noroc ca revine Camora). Din interventia dl. Gadola pe langa moralitate si caracter am mai remarcat : – a spus ca este pt. prima si ultima oara cand intervine la TV ; – nu singur, ci impreuna cu asociatii si unii sponsori( cu care vor mentine CFR-ul acolo sus unde-i este locul) a obtinut licenta; – atat el cat si Paszkany vor colabora in continuare la CFR ; -nu a dorit si nici nu-si doreste vreodata, sa preia pachetul majoritar de actiuni al clubului; – din vara se va trece la un nou inceput, o noua constructie a clubului cladit pe o baza financiara mult diminuata, urmarindu-se scaderea drastica a cheltuielilor si o diminuare considerabila a salariilor ( s-a incheiat o etapa fructuoasa de 10 ani -2004-2014- plina de trofee), urmeaza o alta abordare. Noul PLAN este OK, presupune o reala intinerire a lotului; numai ca suporta unele riscuri, cum ar fi chiar si retrogradarea; sa luam ex. Viitorului C-ta, unde sa nu neglijam imensa contributie a lui Hagi si in fiecare an se lupta pt. evitarea retrogradarii! Deasemenea, in cadrul reorganizarii trebuie pus accent deosebit pe creearea unui centru performant de juniori (vad o fructuoasa colaborare cu „Viitorul-prof.Georgescu” si cu impresarul si de juniori, Bogdan Mara). In rest numai de bine, dupa atatea saptamani agitate! Hai CFR!

    Apreciază

    • asta cu reconstructia e la sezonul 3 deja. daca in iarna nu ai cumparat ceva, in vara nimic in iarna urmatoare iar nimic mai poti sa ii crezi cand vine cineva si spune ca or sa reconstruiasca? au avut jn mana juniori buni care au plecat si acum joaca in alte locuri. mai bine il ti pe deac, maah si v.lajos? sa fim seriosi.

      Apreciază

  5. O bucurie mare pentru victorie intr-adevar dar jocul a fost totusi mediocru. Din pacate raman la parerea ca Miriuta nu e antrenor de CFR chiar si asa low-cost. In acest context vreau sa va atrag atentia asupra faptului ca acum putin timp trebuiau sa plece cei „cu burtile pline” iar acum e mandru de jucatorii lui.

    Apreciază

  6. Multumim CJ07 pentru cronica. Tu chiar daca vezi meciul doar partial faci comentarii totale.
    In ultima vreme a fost mare tulburare printre noi cheferistii nu numai din cauza jocului (din nou) mizerabil cat si din cauza tuturor informatiilor care au rasuflat despre problemele finaciare. Si care au nascut milioane de zvonuri.
    Stiu ca multi „tribunisti” urmaresc si forumul de pe cheferetv si acolo sunt vreo doi-trei baieti care continua sa produca din greu zvonistica desi nimic din ce au spus ei de-a lungul timpului pe acel forum nu s-a adeverit pana acum. Campion este cunoscutul domn Corn, care zilele trecute atinsese din nou cote maxime ale delirului stiintifico-fantastic. Problema este ca oamenii ca si Corn zapacesc de cap pe bietii cheferisti de buna credinta care si-asa sunt nauciti de atatea necazuri in ultima vreme.
    Asa ca, din putina mea stiinta, as vrea sa lamuresc cateva aspecte spre folosul cheferistilor dornici a intelege ce se intampla prin culisele si subsolurile clubului.
    In primul rand legat de atat de pomenitul Energobit si implicit S. Gadola. Pentru cei ce nu stiu Energobit nu a insemnat o singura firma ci un grup de firme organizat pe principiile unui holding.(adica o firma care are niste actionari si care la randul ei este actionar majoritar sau 100% in mai multe alte firme). Cand Innova a preluat pachetul majoritar la Energobit au fost negocieri foarte complicate si indelungate. Pentru ca de fapt s-a preluat doar businessul de baza iar o serie de alte active si participatii au ramas in afara tranzactiei. Printre acestea si cea legata de CFR. Innova nu are nicio treaba si nicio implicare fata de CFR. Asa ca tot ce spun Corn si altii despre Innova care face si drege, negociaza drepturi federative si jucatori si nu mai stiu ce sunt niste aiureli si aberatii fara margini. Practic langa club au ramas doi dintre cei trei actionari initiali ai Energobit adica S. Gadola si P. Pal si de aceea, daca ati remarcat, cand S Gadola a vorbit despre club a facut-o in nume propriu sau a folosit cuvinte gen „actionari” si nu s-a referit la Energobit. Cand vorbim despre CFR trebuie sa uitam de Innova. Energobit este inca scris pe tricouri dar nu stiu cat va mai continua sponsorizarea, depinde foarte mult de clauzele care au fost puse in contractul de vanzare a pachetului majoritar .
    Acum in ceea ce-l priveste pe S. Gadola (si P. Pal) chiar daca ar vrea nu si-ar putea permite sa tina clubul pe termen lung pe modelul finantator/actionar majoritar. Si a si declarat-o ieri foarte clar.
    Saptamana trecuta a fost intr-adevar multa agitatie, multe intalniri intre actionarii clubului. Gurile rele spun ca relatia intre A.P si S.G, P.P s-a stricat foarte tare, pentru ca A.P a ascuns situatia reala a datoriilor si ca a luat bani din club lasand datorille sa se acumuleze. Aceleasi guri rele spun ca S.G si P,P. incearca atragerea si altor oameni de afaceri seriosi in actionariat astfel incat clubul sa treaca de la modelul de administrare cu „finantator” la modelul de administrare al unei societati pe actiuni. Remarcati ca S Gadola vorbea in declaratia sa despre ceva de genul o organizare pe baze noi si un buget bazat pe venituri si cheltuieli reale.
    In orice caz toate acestea trebuie luate cu un anumit grad de incertitudine. Situatia este fluida, nimeni nu stie exact ce se va intampla cu adevarat iar informatiile reale le au numai cei direct implicati. Oricine altcineva pretinde ca stie de fapt doar isi da cu parerea sau fabuleaza (asa ca Dl Corn). Noua nu ne ramane decat sa speram ca va fi bine.

    .

    Apreciază

    • Multumim pentru info:) Ce m-a bagat pe mine cel mai mult in ceata(desi initial mi-a dat sperante) a fost prezenta lui Bergodi la CFR – u. Cine si de ce l-a chemat? Daca la club situatia financiara era/e asa proasta de ce l-ar fi adus AP stiut fiind faptul ca nu e un antrenor ieftin si nu cred ca ar veni pentru obiective mediocre? Ma gadeam apoi ca l-ar fi chemat Gadola dar acesta zice ca IM si RZ vor decide de cine avem nevoie ori relatia Bergodi – IM nu chiar era buna. Care e rolul lui Bergodi in toata schema?

      Apreciază

      • N-am nicio idee ce a fost cu Bergodi. Poate stiu altii mai bine informati.
        Cristiano este un mare domn si un antrenor care mie mi-a placut foarte mult. Insa nu stiu daca prezenta lui la meci anunta ceva. Intr-o seara, acum mai multe luni, l-am vazut pe Mando intr-un restaurant din centru dar asta n-a avut o legatura directa cu CFR.

        Apreciază

        • Mda… Si eu visam/visez deja la o intoarcere a lui Bergodi… Datorita lui am inceput sa iubesc CFR-ul… Un mare domn si un excelent antrenor!

          Apreciază

  7. Cand am remarcat faptul ca nu ne-a „prelucrat” arbitrul, m-am referint la acordarea noua, pe banda rulanta de cartonase de toate culorile si prin luarea de decizii total potrivnice; sigur ca maniera „libera” de arbitraj in favoarea Pandurilor le-a dat curaj sa joace extrem de dur ; in cel putin 3 situatii se impuneau pt. ei cartonase(2 galbene si 1 rosu!)

    Apreciază

  8. Dacă Djokovici execută chiar atât de bine cornerele, nu văd de ce e pus să le tragă Deac. Toată stima, dar domnia sa e incapabil să execute corect o lovitură liberă sau un corner. Bravo Djo!

    Apreciază

    • Imi aduc aminte de meciul cu Otelul cand orice lovitura libera sau corner batut de Djokovic insemna pericol iar dupa ce s-a schimbat antrenorul au reinceput sa execute Deac si Rada. Ultimul a executat 3,4 lovituri libere f bine in toata cariera lui la CFR iar in cazul lui Cipri in ultimul 1n toate cornerele erau executate ori in primul fundas ori mingea trecea peste tot careul in aut.

      Apreciază

  9. Sunt destui colegi cu capul pe umeri , care nu s-au extaziat la victoria fara un joc pe masura a echipei noastre . Nici un sut pe spatiul portii, in afara de golul din prelungiri, spune totul si as mai adauga aici si penibilul in executarea loviturilor libere . Citesc insa declaratia socanta a lui miriuta, cica cu asa joc batem pe oricine iar despre jucatori isi exprima mandria de a-i avea sub comanda !!! Inteleg bucuria obtinerii primei victorii , dar de-aici pana la cele declarate e o cale lunga , mult prea lunga ! PS . Se pare ca am avut dreptate , Gadola va fi actionar , dar nicidecum nou patron sau daca vreti, actionar majoritar . E bine si asa, tinand cont ca Arpi bacsi si-a batut joc de toti prin insusirea banilor din CL+ transferuri de jucatori , lasand clubul in datorii ( pt care a dat explicatia hilara, ca de vina e investitia in infrastructura !!! ) , in pragul colapsului . Vom ramane deci in prima liga, dar despre nou titlu numai adeptii lui corn-cocora ( sunt uimitor de multi pe cheferetv, inclusiv acum , cand toate inf bomba s-au dovedit a fi minciuni ordinare de cea mai joasa speta ! ) pot spera si ei, credeti-ma , chiar o fac …

    Apreciază

    • Miriuta nu are din pacate nicio legatura cu realitatea… Acum e mandru de jucatorii lui cand nu demult ii acuza ca au „burtile pline”. Nu are absolut nicio idee constanta inafara de admiratia pentru Monroy. In rest fiecare declaratie a lui zice altceva. Omul nu are niciun plan si face unele alegeri ilogice cum ar fi celebrele schimbari cu Maftei avansat mijlocas sau ignorarea lui Chanturia. Ca sa nu zic de marginalizarea lui Camora. Sper sa scapam cat mai repede de acest pacalici… Dar daca il inlocuim cu Chirila sau Sabau e de plans…

      Apreciază

  10. Zoli Cantor vorbeste pe Facebook de o impacare intre AP si Gadola intermediata de IM… Si de o renuntare a unor jucatori la salariile restante pentru binele clubului printre care si Cadu si Camora… Interesant…

    Apreciază

  11. Aoleu fratilor,lipsesc si eu 4 zile (la pescuit dupa umilinta cu pingU)sa ma linistesc un pic,si hop castigam si noi un meci.Meritat ,nemeritat sunt trei puncte mari si late ,o gura de oxigen de care aveam nevoie.In afara de asta parca incep sase lamureasca si treburile la club (chiar de nu vom castiga trofee),asa ca la anul pot sa-mi fac din nou abonament(numa sa nu afle muherul,ca ma omoara),o sa am echipa de sustinut.Hai CFR.

    Apreciază

  12. Zoli Cantor e un lingau si atat ! In alta ordine de idei, e jale mare si la echipa a doua , in 22.03 a pierdut acasa cu Florestiul ( 0-3 ) , echipa situata pe la locul 10 . Si apropo de lingai, m-a dezgustat articolul semnat in oficios de unul care mai comenta cand se transmiteau amicalele noastre pe look , osanale lui Arpi mai ceva ca pe vremea impuscatului , totul cu scopul de a-i salva imaginea sifonata , dar cu efect invers , doar cititorii nu-s tampiti cum cred unii ! ( merita citite comentariile la articolul cu pricina din citynews ) .

    Apreciază

    • Bela tu vrei ca tribuna sa fie catalogata ca un site anti-ceferist? :)) …eu asa am fost facut de acelasi personaj 🙂 Prima data m-am infuriat,apoi am ras…Inca astept sa vina sa imi arate dovada…dar tace…Cat despre meciul de ieri,asa cum am spus si ieri mai e enorm de mult pana departe..si daca in prima repriza ne-am mai miscat cat de cat in a doua nu mai era mult si inchideam televizorul la ce nervi aveam vazand atata neputinta …(sper ca pe Lopes ala sa il mai vad doar in reluarile acestui meci)..Dar una peste alta e bine ca am castigat e un enorm balon de oxigen la echipa…si ce e clar e ca Miri tre sa plece omul asta habar nu are ce inseamna sa fi antrenor si daca crede ca doar urland la jucatori faci performanta se inseala…In fine sper sa vina Bergodi

      Apreciază

      • Mie mi se pare ca a si facut si face multe pentru CFR si iubeste acest club in felul lui Zoli Cantor. Dar am observat si eu ca o ia uneori pe ulei. Un exemplu amuzant unde mi se pare ca o da in bara rau e la antrenori: l-a apreciat f mult pe Trica, zice ca Miriuta a dovedit aseara ca e antrenor, in schimb tin minte ca la Grig avea dubii:)) Exact pe dos as zice…

        Apreciază

    • Bela am prins doaua bucati de 12 si 8 kg dar a aflat familionul si s-au abonat toti,asa ca pentru tine cu parere de rau nu a ramas dar vedem data viitoare unul asa mai mic./:-)).In alta ordine de idei ,referitor la C.Z.sigur iubeste CFR-ul si leaga echipa si performantele de AP.Eu cred ca el este atasat asa de mult de CFR incat nu face diferenta intre CFR si AP (in paranteza fiind spus ca AP are un merit enorm pentru ceea ce a facut cfr-ul in ultimii 10 ani).

      Apreciază

  13. Apele sint tulburi…nu stim nimic doar vedem ce face echipa. Miriuta vorbeste intruna ca o soacra beteaga ,asa ca …!! V-om trai si om vedea. Oricum miticii latra la Luna (CFR ) !! Cit despre titlu nu sint sperante cu buget subtire…sa nu ne imbatam cu apa rece !

    Apreciază

  14. Personal, dragi franari, am avut un week-end de vis. Mai intai a aparut zvonul ca Gadola va ajuta CFRul sa iasa din impas si ca din sezonul urmator ne vom bate iar la locurile fruntase. Apoi, sambata pe la pranz galben-albastrii mei au invins Valcea cu 2-1, rezultat care coroborat cu retragerea Craiovei lui Mititelu din B, o inalta pe Oli pe podiumul ligii secunde. Sunt destule zvonuri cum ca destule echipe din play-off nu au drept de promovare in Liga 1, asa ca Olimpia, practic printre putinele echipe fruntase cu drept de promovare, mai are putin pana sa imi implineasca visul si sa devina satelitul CFR-ului in A. 🙂 Seara, sau mai bine zis la inceputul noptii, a venit si golul lui Felice si parca ne-a mai revenit putin culoarea in obraji tuturor ceferistilor, asta chiar daca prin joc nu putem spune deloc ca am impresionat. Si pe final inca ceva. Daca e adevarat ca Gadola avut nevoie doar de o jumatate de ora pt a strange banii pt restante, inseamna ca Arpi tot a facut ceva in acest deceniu in care a fost legat de CFR. A facut din echipa noastra de suflet un brand. Un brand, CFR, care in momente cruciale atrage imediat persoane capabile sa ajute acest club. Hai CFR !!!

    Apreciază

    • Lasă, că n-a fost tocmai de vis week-endul ăsta… Fiu-tău tocmai ţi-a mărturisit că ţine cu Steaua! :)) Ruşinicăăă! În locul tău n-aş mai avea curaj să scot capul în lume.

      Apreciază

            • Chiar de golaveraj, sa stii. Eu ii spuneam : ”draga, sa stii ca 5teaua e o echipa rea, sa nu tii cu ea ! ” La care el : ”si daca e rea eu tot tin cu ea, ca da goluri multe”. 🙂 Se vede ca aici e mana bunicului sau si a stirilor inepuizabile despre steaua. De asta am inceput sa umblu si eu putin la corzile sensibile si stiind ca ii plac f. mult trenurile, i-am povestit ca CFR-ul e echipa trenurilor; a locomotivelor si a vagoanelor. In final a parut ca da putin inapoi.

              Apreciază

            • @TGV.: Dupa ce de aproape cinci ani de zile rad de cate ori imi aduc aminte de fapta cea mai buna pe care Mircea Geoana a facut-o in viata lui (aceea ca n-a dat-o afara din casa pe soacra-sa), acum ma tem ca incep sa-l inteleg. 🙂 Tu n-ai face mai bine daca te-ai lipsi de aceasta fapta buna si i-ai interzice socrului stelist sa-ti mai calce pragul casei? Macar pentru o vreme, cat lucrurile in materie de fotbal ar reintra pe fagasul normal.

              Apreciază

      • No vezi? Daca o intrebi pe fiica-mea care e cea mai buna echipa de fotbal din Romania, zice CFR:P E drept, traim in alta tara, nu citim ziarele, si ne place de cine vrem noi:P

        Apreciază

  15. Ma bucur foarte tare pentru Olimpia,ar fii frumos sa promoveze.poate merg si la un meci doua.Pe vremuri am jucat pe terenul lor.Hai Oli si CFR.

    Apreciază

    • Luis, chiar daca (inca) nu am ajuns sa te cunosc, eu atunci cand ma gandesc la un suporter model, ma gandesc la tine. Sa locuiesti in Zalau, deci la aproape 100 de km de Cluj, si sa ai abonament la CFR, e intr-adevar dovada de devotament fata de acest club. Atunci cand mai citesc aici pe Tribuna ca unii sau altii se gandesc sa mearga sau nu la un meci in Gruia, imi vine sa-i urechez putin si sa le amintesc de tine. De multe ori atunci cand treceam prin orasul tau si al lui Vass, ma gandeam ce bine ar fi sa locuiesc si eu macar la jumatate distanta si sa pot urca mai des in Gruia. Chiar daca echipa nu ar castiga, cel putin as fi in grafic cu kg. 🙂

      Apreciază

      • Multumesc TGV,dar nu sunt singurul,cunosc mai multi din Zalau (cei cu care merg eu 5 bucati la numar) din Jibou ,Crasna care sunt acolo meci de meci.Momentan eu am sansa sa-mi permit sa merg,si sper ca voi putea merge si in continuare.Sunt multi cei care din diferite motive nu pot sa mearga la meciuri,dar crede-ma sunt tot asa de atasati de echipa ca si mine sau ca si cei din Satu Mare.Eu sper cva la un moment dat (poate la o sarbatoare de titlu sau cupa) ne vom putea intalni mai multi la Cluj sa facem galerie echipei (ma gandesc la Tribunisti).Hai CFR.

        Apreciază

  16. TGV: la mine weekendul a fost la fel de „reuşit”: m-am bucurat -pe rând- de victoria Olimpiei, apoi de victoria mureşenilor, apoi de Barca, mai apoi de Celta Vigo (echipa mea de suflet de prin anii 90) şi -în final- victoria CFR-ului. Am urlat acolo, sus pe munţi, ca un idiot, chiar şi Mme era puţin speriată că fac infarct. Nici nu mai spun că chiar sâmbătă (pe 29 martie) am avut a 28-a aniversare de căsătorie cu Mme şi era mare bal mare la munte, dar totuşi am reuşit să văd -aşa, aproximativ- meciul echipei „dragă CFR”. Aproximativ, în sensul că în multe momente am văzut două televizoare…Se mai întâmplă…Hai Oli, HAI CFR!!!

    Apreciază

      • Mersi, FV, şi ţie, Silică. Timpul le rezolvă pe toate, şi în familie, şi în fotbal. Sper să ajung duminică la Mediaş, că în weekend voi fi la „Murăş”, adică la o aruncătură de băţ. HAI CFR!!!

        Apreciază

    • La cat mai multe aniversari Mr Kiruj, si la cat mai multe astfel de week-enduri ! Vezi, tu stai mai bine in clasamentul all time chiar si decat 5teluta, pe cand eu, care anul asta abia imi adjudec cel al 10-lea titlu, mai am ceva de transpirat pana ajung acolo sus. 🙂 Spuneai printre altele ca te-ai bucurat de Victoria lui Vigo. Pe mine sincer m-a iritat putin, mai ales ca Sevilla lui Beto legase cateva victorii, ultima chiar cu Real si incepea sa spere la locul 4. Nu stiu de unde vine afinitatea ta pt Celta Vigo, dar am si eu cateva echipe din Europa pe care nu le pomenesc, ca joaca in ligile inferioare si ma cam fac de ras. Ei bine, duminica seara primul lucru pe care il fac e sa intru pe Soccerway si sa vad ce au facut in week-end. De victoria ASA-ului m-am bucurat si eu, mai ales ca astfel au tinut miovinii sub linie, adica in play-out. Imi pare insa sincer rau de Nelutu Sabau. Cred ca trebuia sa I se arate mai multa incredere la Targu Mures. La despartirea de Sabau, N’Doye chiar a declarat ca desi a avut multi antrenori pana acum, Nelutu le cam da clasa la toti. Hai CFR !!!

      Apreciază

      • Lasă, TGV, te aştept eu…:) Cu Celta e poveste de prin anii 90, la un moment dat aveau o echipă formidabilă (cu Mostovoi, Karpin, Makelele, Salgado, un bulldozer bulgar în faţă, parcă Penev, etc.), tot timpul terminau în primele 4. Atunci m-am legat de ei, jucau superofensiv, erau cei mai spectaculoşi ani la rând în Primera. Cu Neluţu e o problemă, nu ştiu exact ce, dar nu prea are nici noroc, din ce văd eu, cu toate că cunoştinţe are, ţinută are. Mai trebuie şi altceva, uneori (plm, etc.). HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Felicitari Mr.&Mme Kiruj!!! Tribunistule, se spune ca un barbat este incomplet pana in ziua in care se insoara. Dupa aceea e terminat. 🙂 Tu ti-ai mai luat pe cap si CFR-ul, dar si Tribuna… Omule, mai rezisti? Daca ne spui si noua cum reusesti (partea cu palinca aia miraculoasa las-o la o parte) cred ca vei fi un mic erou printre noi. LA MULTI ANI!

      Apreciază

      • Aparent greu (spre foarte greu), în realitate nu e o aşa mare problemă, totul depinde de „organizare muncii”. La serviciu stau cam 12 ore pe zi (în weekend ceva mai puţin că mă duc la munte, dar şi acolo mai car nişte dosare cu mine), dar am norocul că-mi place ce fac. Băiatul e mare, are familia lui, iar eu cu Mme ne înţelegem şi din priviri de câteva secunde spre seara…:)

        Apreciază

  17. Am retinut nemultumirea unor cfristi fata de victoria de aseara.Joc dezamagitor,fara orizont si perspectiva……..fiecare cu unghiul si puterea de intelegere a fenomenului.Reamintesc ca vorbim de o echipa(CFR) fara victorie din decembrie anul trecut,cu probleme in toate structurile.Etapa trecuta Pandurii bateau dinamo in deplasare cu 3-2,aceeasi departamentala fiind egala gaozarilor 2-2 in aceasta etapa.Toate acestea intre echipe din fruntea clasamentului,fata de noi care inaintea partidei ne uitam cate puncte avem pana la primul loc retrogradabil.
    Pentru mine a fost o surpriza sa tinem jocul departe de poarta noastra.Practic pandurii echipa de EL a jucat la ea acasa pe contre,fiind total depasita de angajamentul jucatorilor nostri.Lucrurile trebuie facute pas cu pas si sunt sigur ca acest lot de jucatori nu poate castiga titlul,dar poate face tranzitia spre o echipa competitiva in viitor.Iar un astfel de rezultat este o depasire a conditiei de moment.
    Sa fi tot timpul negativist nu serveste la nimic.Acum se pune problema de o reconstructie care pe viitor sa ne readuca in primplanul competitiei.
    Bela vad ca ai revenit cu forte proaspete………apropo in peluza aveam un prieten cfrist care contesta in general toti antrenorii(si vorbesc de perioada cand eram pe cai mari).A plecat Ando si au venit Rednic,Miri si altii…..o fi bine sa contesti tot timpul sau nu, ramane la latitudinea noastra sa decidem.

    Apreciază

    • Cred că ai dreptate Gică. Prețuim prea puțin ceea ce am reușit: să ne refacem (poate) după o boală grea. E bine că vedem lucrurile echilibrat, însă dacă știm să criticăm apăsat, să învățăm să ne și bucurăm când ne reușește ceva după atâta amar de vreme!

      Apreciază

    • Nope, cică CFR e singurul care n-a depus VRE-UN DOCUMENT până azi. Restul o fi depus câte ceva (chiar dacă nu e suficient) 🙂

      Apreciază

  18. „Cainii latra si caravana trece.!” Problema este ca batem pasul pe loc, ba mai mult, desi am jucat, degeaba,10 meciuri (4 de pregatire si 6 in campionat) inafara de mobilizare, nu exista niciun progres in plan tehnico-tactic, al circulatiei si transmiterii balonului, a relatiilor de joc, ce sa mai vorbim de lucruri sfinte precum, constructie si finalizare, cand nu esti in stare sa executi fazele fixe!? Atunci de ce va mai mirati ca mai suntem unii critici, sau altii negativisti, cand vezi ca acest „papusar”, nici macar nu-i in stare sa stabileasca cine bate loviturile libere?! Intrebati-l, daca la antrenamente a exersat vreodata acest subcapitol si cu cine?;( mai ales ca nu avem talie!)Este adevarat ca nu poti avea pretentii, cand fundasii iti „bat” loviturile libere, dar si de aceea avem,… oare avem?… antrenor! Spuneti-mi o singura schema de joc , marca inregistrata „MIRI”? si n-am sa mai fac nici macar o mica observatie! Eu cred, asa vad din tribuna, ca cel cu”burta plina” este chiar A1!(probabil ca lui Arpike ii convine unul care „antreneaza,” aproape pe gratis). De 3luni de zile echipa este intr-un continnu regres( sa nu ne imbatam cu apa rece, dupa rezultatul si nu jocul de la Tg. Jiu; a fost o victorie ,da Doamne cat mai multe, ne-am bucurat de ea si atat!); dupa pseudo-fotbalistul Monroy(cand il voi vedea ca verticalizeaza jocul, si isi”angajeaza” , pe culoare, atacantii, am sa tac) a mai venit cu inca o mascarada=Lopes(z)! E plin clubul de „habarnisti”! Miri se contrazice, in declaratii, de la o etapa la alta in functie de rezultate, are o retorica fara noima, lipsita de continut, nu are argumente, este paralel cu fenomenul, iar unii se asteapta la minuni!;din partea cui? La o echipa de juniori, cred ca ar face fata, pt. ca acesta-i nivelul! De Bergodi nu se poate vorbi cand nu esti in masura sa-ti platesti, la zi, jucatorii!; Ma intreb daca Miri a luat notite de la meciul Petrolului?; dar Hai CFR!

    Apreciază

    • Sambata seara ”pseudo-fotbalistul” Monroy chiar a facut un meci bun. Dupa umila mea parere a fost cu siguranta cel mai bun jucator de pe teren. Si mai stiu ca la Ceahlaul se numara printre senatorii de drept ai echipei. Nu ca asta ar spune prea multe, pentru ca vine, totusi, de la o echipa mica a campionatului. Vezi si cazul Velayos, poate chiar si cazul Batin, care la Brasov tragea(u) echipa dupa el(ei), iar la CFR n-a(u) aratat mare lucru. Unii, pur si simplu, sunt fotbalisti de echipa mica, iar atunci cand fac pasul spre o echipa cu pretentii se c…in pantaloni. Poate ca in categoria asta intra si Monroy, chiar daca in urma cu vreo doi ani stiu ca fusese dorit si la Rapidul lui Razvan Lucescu. Totusi, daca tot a ajuns in curtea noastra (si nici nu mai avem cine stie ce obiective de atins), eu i-as mai acorda cateva etape pt a ne arate ce poate.

      Apreciază

      • Poate ne da si dl. Kiruj o mana de ajutor si ne sopteste media pe care a avut-o, la ultimul joc, Aitor Monroy…Pe mine m-ar interesa foarte mult.

        Apreciază

        • Prezent! În acest moment (35 de notări), „clasamentul” este: Piccolo,Felghe,Djoko,Monroy (cu 6.8). Adică Aitor e pe locul 4 cu 6.8. Merita chiar mai mult, într-adevăr, a fost un pitbull la mijloc. Rămân la părerea -totuşi- că nu e o mare sculă, cel mult de mijlocul clasamentului, dar poate va mai reuşi să crească. La agresivitate a fost OK la Tg.Jiu, şi ca determinare, şi ca aşezare. Un mare minus e contribuţia aproape zero în atac. Să-l mai urmărim. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Ms Kiruj, mie mi s-a parut mai bun spaniolul, dar de-asta e democratie si pe Tribuna, sa noteze fiecare fotbalistii dupa meciul pe care l-a vazut el.

            Apreciază

  19. Puteti sa-l comparati pe Monroy cu Muresan, care juca,la CFR, pe acelas post?! Daca mai prinde, inca 2 campionate si Monroy nu va avea un assist, dar sa mai si inscrie vreun gol?!: sa te limitez doar la a „distruge”, nu se cheama fotbalist?! Sigur, e nevoie f. mare si de unul de acest tip, numai ca daca observati dupa castigarea mingii nu mai exista continuare; si atunci carei castigul? Daca ne multumim doar cu(putin) atat, e OK!; dar poate progresa, cu asta sunt de acord.

    Apreciază

      • In momentul de fatza nici eu nu cred ca spaniolul ar fi de locurile 1-3 (nu-s convins ca e nici macar de prima treime a clasamentului). Totusi, nici tocmai ”pseudo-fotbalist” n-as spune ca e. Altundeva vreau insa sa bat eu acum, fara sa-l vizez neaparat pe Racheta, desi cu el mi-am inceput mica disputa pe ”cazul” Monroy. Unul dintre intelectualii nostri vorbea candva de o epidemie care face ravagii printre romani: aceea a ideilor servite de-a gata. Pe nemestecate, cu lacomie chiar, infulecam cam tot ceea ce altii se ingrijesc sa ne serveasca ora de ora. Cateva exemple, ca sa ma fac mai bine inteles? Beeecali: ”CFR=ECHIPA UNGURILOR”. Ciobanul a servit, oile au infulecat, iar acum turma de microbisti, sigura pe ea, stie una si buna: CFR Cluj e echipa bozgoreasca. Chiar zilele trecute m-a facut unul ”hortyst”si ”tradator de tara” pentru ca indraznisem sa nu fiu de acord cu el si sa-i spun ca tin cu CFR-ul. 🙂 Mergeti deci si cautati sa-i lamuriti pe microbistii romani ca lucrurile nu-s tocmai asa, ca CFR-ul nu-i numai echipa ungurilor si-a tradatorilor de tara, sa vedeti cati dintre ei va vor crede. 80% dintre ei va vor spune, poate nu tocmai cu cuvintele astea, dar ceva aproximativ: ”Pleaca de aici, naivule!”. Odata ce virusul le-a fost injectat, odata ce ideea le-a fost servita, iar ei au infulecat-o, nu le mai scoate nimeni din cap magaria, oricate eforturi ar face pentru asta. Alt exemplu, macar la fel de notoriu, si poate chiar mai elocvent, e ala cu ”Basescu Dictatorul”. Degeaba le spui ca nicaieri nu s-a intalnit ca un dictator sa fie porcait pe televiziuni de dimineata si pana seara, ca ei o stiu tot pe-a lor: Basescu = dictator. // Atunci cand stau de vorba cu un microbist batut in cap si vreau sa ma distrez si eu putin, aduc in discutie subiectul BETO. Il laud putin pe goalkeeper, spun ca asa portar n-a mai avut fotbalul nostru macar de la Revolutie incoace, iar raspunsul vine inevitabil (mereu si mereu acelasi, chiar daca de fiecare data dintr-o alta gura): ”Halal mare portar mai e si Beto, n-am ce sa zic! Ai si uitat de meciul cu Vointa Sibiu?”. 🙂 Spalatul pe creierasele cat nuca a functionat si-n cazul asta, nu-i asa? Unde-am vrut sa ajung? Chiar daca eu consider ca Tribuna CFR e cu zece clase peste site-urile la care faceam referire mai devreme, observ ca din timp in timp exista si printre noi pericolul acesta de a inghiti pe nerasuflate cate-o idee pe care unul sau altul o arunca pe piata. Poate ca exemplul cel mai bun e ”cazul” Bastos. Cu doua exceptii (tgv si inca unul, din pacate nu mai retin exact cine), toti l-am cerut pe brazilian plecat de la echipa. Nu spun ca nu erau argumente destule in acest sens, dar ulterior mi-as fi dorit mai mult sa se gaseasca printre noi mai multi ”eretici” care sa aiba curajul sa spuna si altceva. Si asta nu doar de dragul de a ne contrazice intre noi, ci pentru ca stiu ca destui il apreciau pe brazilian inca inainte sa-si revina cu capul. Eu, de exemplu (mea culpa!), m-am luat dupa ”moda” si am cerut, odata cu poporul ceferist, capul lui Motoc (pardon, capul lui Bastos), desi nu eram 100% convins ca doresc asta. Vreau sa spun ca dezbaterile pe idei, daca sunt constructive, sunt mult mai utile decat refrenele la unison pe care am fi tentati uneori sa le cantam si noi, odata cu ceilalti, doar pentru ca sunt la moda. In cazul de fatza, eu nu sunt tocmai convins ca Aitor Monroy e ”pseudo-fotbalist”, cum am vazut ca e etichetat mai sus. N-o fi el nici fotbalist top-class, dar poate ca de putina ingaduinta am putea da dovada fiecare, pana-si mai da drumul la joc (sau la antijoc) baiatul.

        Apreciază

        • Ideile astea inghitite pe nemestecate au fost servite de televiziuni si cum poporul crede cam tot ce „zice la televizor”, asta e rezultatul. Oricum, cine nu gandeste cu creierul din dotare, nu are nici o sansa sa scape de aceasta „vraja” a televizorului.

          Apreciază

        • :)) Io eram ala pe care nu l-ai retinut ..Am crezut in Bastos si chiar ma distram pe seama tupeului sau …am fost si la stadion atunci cand Basos a spus : E viata mea (vorbea de viata privata) si fac ce vreau cu ea…Ceilalti mai era un pic si l-ar fi linsat pe brazilian…Eu am ras…

          Apreciază

  20. Florinaccio sper ca ala care ti-a dat replica cu CFR=club de tradatori sau mai stiu eu ce ,nu-ti este prieten.Daca n-are argumentatie si vorbeste doar cu clisee ,are un nivel indoielnic,sau nu se oboseste sa-si foloseasca creierashul.
    Cat despre Monroy cred ca ar trebui sa fac unele corectii.Am afirmat ca nu-i jucator de locurile 1-3 ,dar tot asa poti spune de multi altii din actualul lot……..in primul rand trebuie sa vedem daca el este peste ce avem noi la acest moment pe postul respectiv.Nu mai departe de asta vara ne plangeam de excedentul de mijlocasi centrali.Dintr-o data vorbim doar de Monroy.Dar el este la primul joc reusit dupa venirea lui la echipa(cred ca or fost mai mult de 10 jocuri cu tot cu amicale,unde el juca tot meciul fata de restul echipei).Orice antrenor vrea sa-si impuna jucatori la echipa si sa ramana cu acest fapt in istorie.Si-n final nu este rau sa acorzi incredere cuiva,doar ca fara a afecta interesele echipei.Iar de cand cu acest caz a disparut jucatorul pe care-l vedeam cel mai de perspectiva,Muniru.Iar Djokovici a avut evolutii pe panta descendenta.Pentru ca undeva cei doi joaca pe acelasi post,doar ca Monroy este mult mai discret pe faza ofensiva(ca sa fiu mai concret cu aport 0).Ori in tur la mijloc Djoko cu Muniru au format un cuplu adevarat care s-a completat de minune.
    Imi amintesc de debutul lui Djoko la echipa cand tribunistii i-au cam dat la gioale pentru evolutie…….personal am apreciat faptul ca a aparut in pozitie de finalizare,chiar daca n-a reusit sa marcheze.Asta mi-e teama ca nu o s-o vedem la Monroy.
    Alta cauza a jocului slab facut de echipa sunt desele permutari de la o etapa la alta,cu care ne-a obisnuit A1.Lasand la o parte cazurile cand este fortat de suspendari ,al nostru antrenor schimba la mijloc cate 2,3 jucatori de la etapa la alta afectand clar traseele si ideile jucatorilor.O echipa adevarata are un nucleu fix de jucatori,nu schimba liniile ca la hochey…..spune-ne dl Kiruj cate ceva pe aceasta linie.
    Concluzia o veti pune voi…….

    Apreciază

    • Gica, perfect de acord cu tine în privinţa „permutărilor” mult prea mari de la un meci la altul. Chiar seamănă uneori cu hocheiul meleagurilor mele…:) Voi încerca să fac o analiză mai amplă focusată pe Miri după a zecea partidă de campionat (adică peste 4 etape), sau -dacă nu va rezista până atunci- când va fi „reconfirmat…:)) HAI CFR!!!

      Apreciază

  21. FLORINACCIO, ai perfecta dreptate si sunt de acord cu tine! In ceea ce ma priveste incerc, asa cum am facut toata viata, sa verificat mai intai autenticitatea „sursei”, a „zvonului”si numai dupa ce m-am convis ca nu-s vorbe in vant, folosindu-mi capacitatile din dotare, am emis „judecati de valoare”! Sigur, ca nu trebuie ca cineva sa mi le insuseasca, ba chiar, daca are si argumente sa ma si contrazica, e OK! Cand fac remarci la vreun jucator(antrenor) nou, sunt sanse sa si gresesc, dar nu ma pronunt, ca si in cazul de fata, decat dupa ce i-am urmarit la 2-3 antrenamente si vreo 3-4 jocuri, pt. ca sa diminuez riscul de a ma insela. La aceasta data asta este parerea mea; dar jucatorul poate evolua si acest lucru va fi benefic pt. toata lumea. Cu ajutorul unor asa zisi ziaristi o „zama” de indivizi dubiosi cu parale, au exploatat la maxim inclinarea romanului spre can-can, circoteca, barfe si scandal, reusind f. usor sa-i capaciteze pe cei multi lipsiti de educatie, de cultura sau de o minima pregatire, manipulandu-i impotriva noastra. Acest lucru a fost posibil si din cauza noastra, pt, ca nu am luat o atitudine hotarata si masuri de combatere a acestor nerozii, informand corect opinia publica, ori de cate ori se impunea!

    Apreciază

  22. Racheta ,citez „au exploatat la maxim inclinarea romanului spre can-can, circoteca, barfe si scandal, reusind f. usor sa-i capaciteze pe cei multi lipsiti de educatie, de cultura sau de o minima pregatire, manipulandu-i impotriva noastra”,eu as fii cel mai fericit daca ceea ce ai scris ar fi adevarat doar in ce priveste CFR-ul (fotbalul).Din pacate adevarul mai sus citat se poate aplica la nivel national si in toate domeniile,in functie de cine cum are interes.Si tot din pacate nivelul de cultura s-a redus in asemenea hal in aceasta tara ,incat FOARTE,FOARTE multi nu pot face diferenta intre can-can si realitate,nu analizeaza ce vad,aud la TV ,doar asimileaza.Asa este fiindca asa s-a spus la TV,punct.Si atunci la ce sa ne asteptam,cand avem oameni cu diploma care nu stiu sa scrie si sa citeasca,au vazut carti doar in vitrina,nu cunosc regula de trei simple DAR AU DIPLOMA.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.