Futuirama – UPDATE


„Mai mult decât un club și mai mult decât o echipă,

CFR 1907 Cluj reprezintă un fenomen!”

(site oficial – www.cfr1907.ro)

Din capul locului trebuie să vă reamintesc că nu-s jurnalist. Nici gazetar, nici ziarist. Nu mi-a plăcut suficient de mult școala, așa că în loc să ajung în redacția vreunui ziar de opinii cutremurătoare, am sfârșit la coada și sub coada vacii (în sens total nezoofilic; nu vă gândiți la porcărele!). Și dacă nu-s jurnalist, cu atât mai mult n-am cum să fiu jurnalist de investigație. Nu mă puneți să descopăr câți bani mai are A.P. în cont, că nu-s instruit în domeniu, și poate-mi iese cu virgulă între subiect și predicat. Eu, cu vacile și boii mei. Și ceva porci…

Peste subiectul următor am dat fără să investighez nimic, pur și simplu întâmplător, căutând cu totul altceva. Nu vă amăgesc, nu-i mare lucru big. În contextul actual, când suntem induși în starea de comă „a fi sau a nu fi”, articolașul meu e ca și cum țara ar arde, iar baba s-ar scarpina la oo, ba ar mai pune și un picuț de găzuț pe focuț. Hai să luăm această postare mai mult ca pe un joc, ca pe o ghicitoare, să mai uităm de nopțile nedormite ale lui Caneto sau Dantesc și de hipertensiunea arterială a altora.

Aveți mai jos 3 (trei) screenshot-uri de pe Facebook. Sunt 3 (trei) screenshot-uri făcute după verificarea randomizată a 6 (șase) adrese de Facebook. Nu vă dau sursele, pentru că exact aici e șpilul: trebuie să le ghiciți voi. Vă rog și vă implor să-mi dați sursele bănuite numai la modul generic, anonim, nu cu nume și prenume! Iar asta numai și numai dacă identificați ceva ce vi se pare strident în imaginile de mai jos, altfel nici n-are rost să vă mai pierdeți bunăciune de vreme.

Ezit dacă să vă ofer niște hint-uri sau să vă las imaginația să zburde liberă prin cartier. Hmmm… nu vă dau nimic în plus față de titlu și motto, pentru că mulți dintre voi sunt prea inteligenți ca să merite vreun punct de sprijin.

Am să bag mâine un update la acest articol, pentru că sunt dator cu dezlegarea misterului. Mulțumesc pentru atenție și vă doresc mult succes! Hai CFR, supraviețuiește pentru noi!

Screenshot Facebook 1

Screenshot Facebook 2

Screenshot Facebook 3

P.S. Vă dau totuși un hint, foarte-foarte parșiv, tangențial cu subiectul, cu care sper să vă încurc și mai tare, he, he, he… Deci: Panin (CFR Cluj), Szilágyi („U” Cluj).

***

UPDATE

Mă bucur că am fost suficient de abscons în textul de mai sus și nu v-am dat nicio șansă să descifrați dilema nouă. Premiul rămâne deocamdată la mine, o să beau toată sticla fără Kiruj…

Acum, explicațiile.

Știți cum ne vorbeam noi între noi și cu Miriuță să facem întinerire de întinerire, dacă tot nu mai sunt parai pentru mercenari care joacă pe salarii babane, plătite la timp? Cum ar fi indicat să scoatem din sânul pepinierei proprii jucători tineri, dornici de afirmare, care să lupte ieftin (dar valoros) pentru culori, așa cum au luptat cei doi fotbaliști dați de exemplu în P.S., chiar dacă culorile au fost diferite (Panin și Szilágyi)? Cum s-a apucat inima să ne tresară de emoție și satisfacție când Negruț a început să ne arate că drumul e bun? Cum ne imaginam noi noul CFR – de criză – eroic, dar ca o mare familie, din care să facă parte finanțatori, jucători și suporteri? Adică, mai mult decât un club și o echipă, CFR să fie/rămână un fenomen?…

Apăi, dragă Hiustăn, cel puțin pe Facebook avem o problemă. Pentru ochii mei îmbătrâniți de vreme și întineriți de ochelarii de citire, faptul că tineri jucători de fotbal (născuți pe la jumătatea anilor ’90), ce îmbracă echipamentul ceferist, au printre echipele favorite Steaua București, reprezintă o imagine absolut stridentă pentru retină! Păi cum pana mea de neoaie poți să treci Steaua la echipe favorite, când tu ar trebui să-ți atașezi trupul și sufletul la familia CFR? Trei din șase tineri fotbaliști ceferiști – că mai departe n-am cutezat să mai cercetez; mi-a pierit piuitul – au Steaua la favorite, printre echipe precum Bayern, Barcelona, Milan sau, cu voia dumneavoastră, CFR Cluj. Hello! Sunt eu cumva un ramolit cu unghi de vedere obtuz, de nu pricep cum mai poate Steaua să figureze în mințile/inimile unor tineri frânari care aveau 9-10 ani la promovarea CFR-ului în „A” sau 13-14 ani când același CFR câștiga primul titlu de campioană?!

Vă rog, explicați-mi voi, ăia mai deștepți și mai moderni, că eu poate-s prea confuz la ora asta și prea irascibil cu nervii… Pentru cine ne creștem, de fapt,  (jumătate) dintre tinerii fotbaliști? Cum li s-a insuflat acestora dragostea de CFR, cu varianta de rezervă Steaua București (dacă era „U”, nu ziceam nimic, înțeleg noțiunea de patriotism local)? „Dacă joc bine la CFR, poate mă vede Reghe…”? Sau „Apoi la CFR pot să vegetez ani în șir, că tot nu mă bagă nimeni în seamă. Ăștia aduc numai marfă de afară. Dar dacă aș ajunge la Steaua…”? Cum să mai avem pretenția ca steliștii ardeleni să nu ne invadeze stadionul, când în propriul vestiar bântuie fantoma militară?

Tinerii sunt influențabili și supuși greșelilor. Accept asta, mai ales că nu pot ridica primul piatra. Și eu am fost tânăr supus greșelilor. Însă dacă cineva vrea să-i înfieze și integreze pe acești copii mai mari în familia ceferistă, să le acorde încredere și chiar să-și pună mari speranțe în ei, trebuie să le scoată macabrul club Steaua din cap și – eventual – din planuri. Părerea mea…

49 de comentarii

  1. Rog colegii de pe „Tribuna CFR” care aveau de gând să publice astăzi articole, să facă abstracție de postarea mea și să le publice! Sunt binevenite toate punctele de vedere referitoare la situația actuală.

    Apreciază

  2. NOTAREA s-a oprit, tabelele sunt reactualizate. Au notat 36 de tribunişti după înfrângerea din „derby”, media echipei fiind 4.3. Nota mare a primit Ogbu (6.7-felicitări!) şi Negruţ (5.8), fiind şi Chanturia în apropiere (5.5). La capătul celălalt îl găsim pe Cadu cu un calificativ mai mult decât „binemeritat” (3.0), fiind „talonat” de Monroy şi de Costea cu câte 3.1. HAI CFR!!!

    Apreciază

  3. Calificativele de la „NOTARE” demonstreza, ca tribunistii nu sunt habarnisti, precum banca tehnica. Nu cunosc culisele aducerii (de catre Miri) a pseudo-fotbaliatorului Monroy, dar baiatul asta distructiv-recuperator, laudat de A1, nu are nici cele mai elementare aptitudini pt. a ocupa in teren unul din cele mai importante pozitii privind organizarea, tactica si stiinta jocului. Acest rudimentar, ne demonstreaza ca nu cunoaste notiunile si principiile de baza ale postului sau, desi ar fi trebuit sa le insusesc pe la juniori si se le aprofundeaze prin ligile inferioare. Se pare ca a cam sarit aceste etape. Ce cauta aceasta caricatura de … la CFR?!Dupa mine TABELUL reflecta fidel valoarea de la aceasta data a lotului.

    Apreciază

    • Sunt în totalitate de acord cu tine, am constatat şi eu treaba asta mai de mult. Din div.B putem lua 4-5 mai buni, aşa, la întâmplare, doar după numele echipei. Vorbesc serios. Nu cred că în „B” ar face faţă (în condiţii „normale”) la echipele aflate pe podium. E o combinaţie a lui Miri, nici nu mă interesează din ce cauză, treaba e clară. Auzi, „reconstrucţie” în jurul lui Monroy, Doamne Dumnezeule…Hai că m-am enervat…HAI CFR!!!

      Apreciază

  4. Pe scurt screen-shotul 1 : Omului ii plac CFR-ul ,Steaua fotbalul de calitate (german,spaniol,britanic) ii place ceva la FRF iar asta ma baga total in ceata…screen-shotul 2 : Omul a jucat sau are ceva legatura cu CFR 2 nu e din Cluj ( zice ceva de Huedin) II place mai mult CFR-ul ca Steaua…Fotbalul german,italian si britanic…si fetele de la Olimpia Cluj..Ah ! si pariurile optimiste ! si in sfarsit screen-shotul 3 : CFR-ul muult,muult mai muuult ca Steaua….de fapt ii place mai mult Barcelona si Messi ,ceva Milan si pe langa faptul ca ii place CFR 2 (oare chiar,mai exista CFR 2 ? …Nu cred) II place Craiova lui Mititelu deci …sunt in ceata TOTAL !….Imi dau demisia din functia atribuita de Kiruj pe tribunaCFR?

    Apreciază

  5. Oricine ar fi oamenii ăștia, mă îngrijorează că, minus o micuță excepție, nu-i interesează și alte sporturi, tenis, baschet, handbal, rugby… ce atâta fotbal? Mâine să NU ne spui și ce muzică ascultă.

    Apreciază

  6. Hakana, încerc să-ţi dau un „răspuns retoric” (ca replica kirujiană la noţiunea de „întrebări retorice”), în sensul că răspunsul îl ştii şi tu, eu doar vin cu nişte argumente concrete adunate de prin pieţe. Pentru început să clarificăm: există o diferenţă ca de la cer la pământ între iubirea unui fan/suporter şi iubirea unui fotbalist (vorbim -evident- de iubirea unei echipe de fotbal). Acest lucru este şi logic pe undeva, noi iubim -prin definiţie- o echipă anume, neinteresaţi nicicum de avantaje material, etc., pe când la jucători treaba e un pic altfel. Pentru ei fotbalul (şi o echipă concretă) este ŞI un loc de muncă care le asigură un trai mai mult sau mai puţin decent. Asta aşa, „pro primo”. E adevărat, cele două tabere se şi amestecă (avem suporteri care în subsidiar au fost/sunt/vor fi fotbalişti, respectiv fotbalişti care au fost/sunt/vor fi suporteri), situaţie în care analiza e un pic mai complicată. Pro secundo: Există aceea iubire „veşnică” şi la fotbalişti, în proporţie de apr. 1% (care au fost crescuţi de o echipă şi care nu au părăsit niciodată echipa respectivă, gen Totti, Gerrald, Xavi, etc.), dar -repet- ponderea nu e mai mare de 1%, şi poate nici atât. Pro tertio: evident, orice fotbalist e crescut -în copilărie- de un club anume, şi desigur depinde foarte mult de renumele/brandul/managementul clubului respectiv dacă va reuşi sau nu să şi imprime această iubire în mentalul acestor copii, sau -măcar- un soi de ataşament, vecin de bloc cu iubirea. Nu toată lumea va reuşi acest lucru, ponderea e cam tot pe acolo ca şi mai sus, în plus multe echipe nici nu vizează acest aspect, marşând mai mult pe „producţie”, decât pe chestii sentimentale „desuete”… Aici e momentul în care ne apropiem de oalele noastre (sparte), dacă există această componentă la CFR în timpul creşterii lor fotbalistice. Ne place sau nu, trebuie să recunoaştem că brandul Steaua, dincolo de toate substraturile pe care le ştim noi, atrage şi suporterii de toate vârstele şi din toate zonele ţării, şi este o „ţintă virtuală” pentru majoritatea tinerilor fotbalişti crescuţi oriunde, chiar dacă preponderent din considerente existenţiale. În opinia mea nu trebuie să impunem la ei o iubire / un ataşament la fel de mare ca şi în cazul nostru, e suficient să dea totul pentru culori cât sunt înregimentaţi la noi, în momente grele (cum e şi acum) să nu abandoneze echipa, etc. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • E clar că suporterii gândesc cu inima, iar fotbaliștii mai folosesc și creierul (că viața de fotbalist e scurtă, nu?). Însă dacă acum știm ce mare club e Steaua și ce viitor luminos poate oferi celor de viitor, măcar ne redimensionăm universul așteptărilor. În loc să sperăm orbește la apariția unei noi generații de patrioți locali/frânari, care nu te abandonează la greu, lăsăm deschisă portița pentru bannere de genul „Semedo, nu pleca!!!”.

      Apreciază

    • Așa e, și eu sunt sceptic în privința statorniciei generației tinere în fotbal. De multe ori își termină cariera și tot nu știu bine pe ce lume se află. Dar nici nu le reproșez chestia asta. Unii n-au ieșit din școală, alții nici n-au trecut pe acolo. Când ești tânăr se întâmplă să-ți schimbi echipa, gagica, mașina destul de repede. Poate pentru că eu urmam la rând cu scrisul s-a întâmplat să mă urechezi așa discret.

      Apreciază

  7. CJ 07 CFR cred ca o mare vina a situatiei aratate de tine se datoreaza onor politicii conducerii clubului fata de proprii jucatori tineri, coroborata cu politica agresiva a massmedia care a facut din CFR o echipa de mercenari veniti pe bani multi, mercenari care nu lasau loc tinerelor talente autohtone sa se afirme in timp ce steaua era aratata ca fat frumosul echipelor din ro. unde prin vocea baciului sef, aflat acum la reeducare, se afirma sus si tare ca vrea sa vada la steaua o echipa facuta numai din romani in timp ce patronul CFR afirma ca are mai multa incredere in jucatorii straini. Aceasta este cred eu cauza acestor anomalii si este foarte greu sa stergi o asemenea eticheta mai ales ca se zvonea pana in perioada in care am fost mai apropiat de centru de copii si juniori ca atata timp cat este Razvan Zamfir la club nu exista nici o sansa de a promova juniori de la centru la echipa mare deoarece de acolo nu iese nici un comision

    Apreciază

  8. Eu aș fi jurat ca primul profil e al lui Mușat. Cat despre cartea cu fețe, oricine ii poate face o pagina oricui, nu se verifică autenticitatea datelor.

    Apreciază

  9. Prin intermediul postului Dolce TV, A.P. ne-a transmis un mesaj „clar” : nu numai ca nu avem lichiditati,dar suntem pe minus la toate capitolele bugetare; asta ca sa priceapa toata lumea,ca situatia este dezastroasa, chiar falimentara, daca afirmatiile sunt reale si nu se urmareste si un alt scop ascuns? Este pt. prima oara cand ne spune „ca cum stam” cu situatia financiara,fapt pt care am unele indoieli in ceea ce priveste tot adevarul?!

    Apreciază

      • Ma intreb si eu, asa… Daca situatia e atat de dezastroasa, fara licar de speranta, de ce si-ar dori clubul sa ramana in liga1 cu orice pret. Reconstructie reala nu poti face cand tu te zbati pt. fiecare gura de aer…

        Apreciază

        • 🙂 Probabil, toate aceste “stiri” se bazeaza pe soparle prinse pe la colturi, de la “apropiatii clubului”. O fi fost Gadola la Arpi, sau Arpi la Gadola, si au inceput speculatiile. 🙂 Eu ma intreb altceva, cum or fi sustinute bugetele anuntate la inceputul sezonului (si nu-i vorba doar de CFR)? Pe ce se bazeaza lumea cand anunta 5, 6, 9 sau 15 mil buget, iar dupa juma’ de an reiese ca treisferturi din cluburi sunt in buda? Nu inteleg de ce nu a anuntat careva club un buget de 70 mil, ca tot aia e, nu-i acoperit nici ala de 5, macar speria la inceput de campionat competitoarele. 🙂

          Apreciază

          • True, iti dai seama ce angajati loiali are. O chestie ce mi-a sarit in ochi la meciul cu valenii. Un stewart din ala cu pelerina galbena tipatoare de ploaie pana in pamant, statea mandru nevoie mare in zona cu uisti, cu un fular alb-negru la gat, pus peste pelerina. Imi vine greu sa cred ca si-a cumparat pelerina aia caraghioasa in polus, la reduceri (ca la pret intreg cu siguranta nu si-o permite). Cam asta e normalitatea pe aici pe la noi, mai trebuie sa treaca inca cel putin 10-15 ani si o foamete din aia crunta, nord coreeana, asa, printre randuri, ca sa inceapa lumea sa inteleaga ce inseamna de fapt un job, ce presupune sa fi platit de cineva. Imi pare rau acum ca nu i-am facut o poza, ca stiam pe ce adresa de email s-o trimit 🙂

            Apreciază

  10. Citeva observatii. 1. Titlul este tendentios, cu AP se imprumuta dela un om de afaceri, si nu d ela un actionar indirect in club (Energobit e controlat de Innova). 2. Bugetele se fac/se aproba cam de mintuiala, va reamintiti ca planul de reorganizre la U spunea de nu stiu ce jucatori vinduti cu 2-3 mil de Euro? Din perspectiva tranzactiilor efectuate in trecut, poate ca in buget era trecut ceva gen Felgue vindut la 5 mil…poate anexat cu o oferta din trecut (licenta s-a dat in martie anul trecut!) 3. asa cum se pare…exista o lupta de interese in club..pe diverse planuri..sunt covins ca inclusiv chestiunea banilor e un mod de a pune presiune, asa cum a fost si greva directa sau indirecta la antrenamente si in teren.

    Apreciază

  11. Nu vreau sa ma dau viteaz dupa razboi, dar ieri, dupa ce am primit provocarea, am verificat conturile unor jucatori tineri ai nostri sau fosti. Am intrat la Rosu, Negrut si Bus, dar cum n-am vazut nimic (sau nu m-am priceput destul sa caut), m-am lasat pagubas.

    Apreciază

    • Sergiu Buș și Neluț Roșu nu mai sunt jucătorii CFR-ului, iar Negruț e OK. De altfel, consultând saitul oficial, mi-a fost destul de greu să-mi dau seama care dintre jucătorii tineri mai sunt în curtea CFR-ului.

      Apreciază

  12. Dar ce m-a socat cel mai tare la meciul cu uistii, Dantesc, a fost faptul ca mi-am dat seama cam cati franari si-au facut abonamente in sezonul asta. Daca erau multi, nu ne mai puteau invada uistii in halul in care au facut-o, pur si simplu pt. ca locurile ar fi fost ocupate. Orice s-ar spune, un club de fotbal nu functioneaza sanatos (ca sa nu spun altceva) fara veniturile din abonamente si bilete. Deci, cum s-ar spune, Arpi a ridicat scheletul ala cu boxe XXL cam degeaba… Daca s-ar umple meci de meci ar fi ceva, dar cand media spectatorilor este de 5000 oameni pe meci la un stadion de 23k locuri… Pe vremuri (in urma cu 30, 40 ani), o regionala intreaga platea cotizatie la club, 07, corect? Chit ca multi nu se duceau niciodata pe stadion. Cotizau lunar sau anual, 07? Dar acum? Cine mai cotizeaza? Cei cel mult 3000 franari cu abonamente, care platesc o suma (modica as zice) la inceput de sezon? Arpi vorbeste doar despre vanzarile de jucatori in ultimul clipul de pe dolce, dar eu cred ca problema fundamentala este de fapt lipsa suporterilor.

    Apreciază

    • Ai atins problema „nevralgică”, Thedarkside! Practic -şi în mod normal/şi la case mai mari- creşterea unei echipe şi menţinerea ei la un nivel înalt PE O PERIOADĂ MAI LUNGĂ (decenii) trebuie OBLIGATORIU să aibă susţinerea ei de un număr relativ mare de fani/suporteri. Altfel caii devansează căruţa. AP şi colaboratorii săi trebuiau să înceapă reforma cu atragerea de spectatori (sau măcar să facă în paralel eforturi în această direcţie, care -între noi să rămână vorba- nu-i nici costisitoare din cale afară, nici foarte complicată, trebuie doar organizare şi ceva pricepere în acest sens), şi atunci n-am mai fi loviţi din toate direcţiile de acuze „sintetice”, să-le spunem. E adevărat, a spus-o şi 07, echipa a fost de-a lungul vremurilor un actor recunoscut pe plan local şi chiar regional, dar nu cu o absorbţie devastatoare, ci cu una medie, să zicem. Fundament oarecum solid era, aşadar, pe ce să construieşti, numai că „zidari” pricepuţi nu prea am avut, de fapt dorinţă de-a „zidi” în această direcţie nu prea a fost. Revenind la cotizaţie, a zis şi 07 (la care am mai adăgat şi eu ceva), acele cotizaţii erau adunate lunar, chiar dacă o regulă fixă nu exista. Am pe ţeavă deja un articolaş (pregătit mai de mult), unde voi prezenta cum era cu „bugetul” pe vremuri”. Eu lucram în cadrul regionalei BV, cotizaţia lunară pentru sport era undeva pe la 0,5%-1,0% din salariu. Suma nu se ducea numai pentru activităţile sportive proprii, era un algoritm prin care sindicatele (central, evident, sau regionale) le împărţeau pe cluburile sportive din subordine în funcţie de renume (brand!), rezultate, etc. Dacă în zona ta nu erau f.multe asociaţii cluburi de importanţă -măcar- regional, o parte PUTEAI (fără să fie obligatoriu) să cedezi pentru cluburi representative ale regionalei vecine (07, cam asta a fost explicaţia pentru care ţi-am spus acu’ câteva zile că şi eu am contribuit la bugetul CFR-ului…). Nu insist, voi încerca să punctez aceste lucruri separate, când vom avea timp…))) Şi semnalele ne spun că timp vom avea berechet…:))) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Kiruj, vin si eu co o statistica din zona transparenta din Bundesliga (au toate datele publice). Exista acolo un raport anual al primelor doua divizii pe care il poate citi oricine. E doar in germana, linkul e aici , pentru cei care poate vor sa traduca ceva cu google translatesi sa vada niste tendinte. Consolidat pe intreaga liga a doua germana, veniturile cluburilor se impart proportional in felul urmator: bilete 18%, reclama 28%, drepturi TV 25%, transferuri de jucatori 10%, merchandising 2.5%, alte venituri (chirii etc) 18% – am rotunjit cifrele spre procent intreg. Pe ultimii 5 ani, desi banii Tv au crescut in sume absolute, procentajul a scazut de la 33 la 25% tocmai datorita cresterii mediei de spectatori si a veniturilor din pubicitate/sponsoring iar procentajul din transferuri s-a dublat. Daca ne uitam la cheltuieli si tendinta lor in 5 ani.. vedem ca salariile jucatorilor si al antrenorilor scad procentual de la 40 la 36% din buget, transferurile sunt cam 6-7% din buget (vorbim de cluburi cu pepiniere proprii, multi ucatori liberi de contract etc), ca 20% din bugete mergepe organizare competitii (practic din biletele seniorilor se platesc competitiile la toate nivelurile), 6% sunt cheltuieli cu juniorii, 20% merge pe alte cheltuieli, in general investitii (care revin in cele 18% alte venituri). Se pot trage niste concluzii si directii deficitare,putem intra mai adinc in detalii.

        Apreciază

        • Cristi: da, interesantă mini-statistică. Desigur, vorbim de bugete absolute incomparabile, cel puţin dacă comparăm prima ligă din cele două ţări. Dar în structură sunt lucruri interesante, dacă la ei drepturile TV reprezintă doar 25%, la noi pentru majoritatea echipelor din Liga 1 această sursă de venit înseamnă cam 85%, poate mai mult chiar. Asta explică şi comportamentul de slugă a majorităţii echipelor faţă de LPF, faţă de „stăpâni”. Că la noi mentalitatea de bază e tot de „slugă” şi de „stăpân”. În fine…Poate intrăm în detalii dacă voi reuşi să prind un culoar favorabil pentru postarea acelui articol cu „bugetele”. Până atunci doar te întreb aşa, dacă tot se încearcă acum -pe ultimele sute de metrii- identificarea unor soluţii disperate pentru un împrumut salvator (vorbim de apr. 2 milioane de euro), nu era mai simplă un împrumut bancar garantat cu stadionul?

          Apreciază

          • Nu stiu cum poti garanta cu o chestie cesionata, din cate stiu vechiul stadion a fost cesionat pe 49 de ani. Si in alta ordine de idei, mi se pare penibil ca CFR-ul dupa cel mai bun sezon financiar din istorie sa intre in incapacitate de plata.

            Apreciază

            • Da, e penibilă situaţia, dar întrebarea era strict tehnică, în contextual actual dat. Nu ştiu dacă stadionul a fost cesionat sau doar terenul. Dacă şi-şi, atunci oricum s-au făcut acolo tribune noi, care reprezintă proprietăţi „curate”, exclusive ale clubului. Oricum, era doar o curiozitate.

              Apreciază

  13. Clubul moare si noi ce facem? Pinguinii faceau cate un mars prin centru tot de 2-3 ori pe saptamana cand se vorbea de insolventa faliment desfiintare. Sa vedem avem suporteri sau doar spectatori la meciuri de gala.

    Apreciază

  14. In 2012, EnergoBit reprezentati de 3 asociati principali si patroni, in frunte cu dl. Gadola Stefan si-au propus sa devina actionari majoritari,( acum gandim ca ce bine ar fi fost!) numai ca dl. A.P „le-a dat cu FLIT”( doar traia pe cai MARI!), ba si mai mult, se pare ca, la impartirea castigurilor au fost si „tradusi”?, motivul principal al despartirii de CFR; iar Arpike ramanea tot actionar majoritar si singurul si unicul BOSS! Am citit si auzit ca dl. Gadola este un mare OM si un mare caracter lucru care se confirma acum cand(CFR-ul este la greu) desi a fost refuzat- ca sa fiu elegant- de dl. Paszkany si ii intinde o mana de ajutor( nu stiu cat de neinteresat si la ce pret?) pt. a-l(ne) salva (ce se mai poate salva!?)de la innec.Ce bine ar fi fost acum, ca factura de evergie electrica sa fi fost suportata tot de EnergoBit! Dl. A.P. a cam ajuns sa „linga, unde a scuipat”. Dl. Gadola, desi a fost indepartat, de la CFR, totusi accepta sa ajute, cumparand in regim de urgenta, Baza Sportiva de pregatire C.U.G. si se pare ca si il imprumuta pe Arpike, cu o suma care sa-i permita sa achite datoriile, pt. a putea primi licenta! Nu am prea inteles (acest joc) de ce nu accepta INSOLVENTA, daca tot il „doare-n palarie” de CFR?!; poate a aflat ca UEFA nu mai accepta din sezonul viitor inscriera insolventilor in campionat!( ei si, ce?, daca tot nu-l mai intereseaza,… oare!?) Nu cred ca un mars ar rezolva mare lucru, dar poate fi un impuls!

    Apreciază

    • Umbla vorba prin targ ….insa nu va bucurati prea tare ca nu e foarte sigur …dar asa se aude ca Gadola va prelua CFR-ul….de aceea si miscarile din ultimele ore…

      Apreciază

    • Ai ceva surse de incredere sau doar zvonuri? Ca de zvonuri sunt satul, deschid la intamplare orice site de cancan sportiv si gasesc o gramada de zvonuri.

      Apreciază

            • Nu stiu, doar le-am remarcat acum vreo 2 sapt. cand m-am dus sa-mi fac cumparaturile la Iulius. Stiu ca atunci ca mergeam la antrenamentele lui Ando (deci in urma cu ceva timp) era teren viran in jurul terenului de fotbal, acuma se construieste la greu in zona. Deci probabil de aia se vinde/s-a vandut.

              Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.