Șoc și groază la Cluj-Napoca! [CFR Cluj – „U” Cluj 1-2]


Seară ploioasă de luni, numai bună pentru cel mai mare derby al județului Cluj din toate timpurile. Stadionul se umple cu repeziciune, cu vădită tendință spre arhiplin. Doar zonele tampon, păstrate goale datorită fricii ancestrale față de galeria studenților, lasă impresia că stadionul e numai pe sfert arhiplin. Prima surpriză vine de la oaspeți, echipați în „zebre”, spre deruta frânarilor, care se așteptau să marcheze 1) goluri și 2) om la om „pinguini”. Teja, antrenorul care se poate retrage din fotbal după acest meci dacă… dar să nu anticipăm!… poartă o Șapcă Roșie. Miriuță, antrenorul (?) care se poate retrage din fotbal înainte să se apuce de antrenorat… dar să nu anticipăm!… poartă-n casă (până la un punct, nu și după zero puncte) o Șapcă Vișinie. Nu mă bag cu referiri la Șapca lui Ceaușescu și Șapca Verde, că nu știu cine și cum le poartă.

Mă miră vastele deșerturi din stadionul arhiplin. Atâtea bilete rămase în stoc, atâtea locuri goale, atâtea scaune care puteau fi vândute la pachet cu schelele… Mă dezamăgește atitudinea publicului clujean – fin cunoscător al fenomenului fotbalistic stelist, de altfel – care n-a înțeles finețea situației. Adică faptul că derby-ul CFR-„U” a ajuns în sfârșit la nivelul clasic, cu echipe ale căror obiective nu sunt tinichelele, ci menținerea în prima ligă. Supărat sunt, Doamne, supărat, că unii n-au înțeles genialitatea piciorului pe care Paszkany și l-a băgat în clubul-jucărie din Gruia și s-au ascuns în fața televizorului de invazia celor din clubul cu un picior în groapă. Îi iert doar pe scenariștii care n-au introdus acest meci în categoria kosher și au preferat televiziunea teatrului. Eu unul acord cu dărnicie prezumția de nevinovăție actorilor din teren, loje, ghene și avioane, așa că purced la descrierea evenimentului sportiv din Gruia.

Cele două echipe încearcă încă din „primul 22” să pară mai fioroase decât sunt la ora actuală. Universitatea agită un Târnăcop, în timp ce feroviarii răspund cu Maah-Chuka. În imagine e numai Chuka, că pe Maah nu l-am prins (da’ și de-l prindeam!… dar să nu anticipăm…). Chiar dacă Târnăcop n-a fost… vioara întâi a lor, Chuka Ogbu a fost contrabasul numărul unu al nostru.

Miriuță aruncă în luptă o echipă adunată în pripă, alcătuită din cerșetori prinși cu arcanul la coadă la bancomat. Din această echipă nu lipsesc următorii 11 jucători ceferiști: Felgueiras – Maftei, Cadu, Rada, Camora – Monroy, Rui Pedro – Denilson, Negruț, Maah – Ogbu. Dacă de obicei CFR-ul pornea cu prima șansă în derby-ul local și județean, de data asta pornește și cu a doua, pentru orice eventualitate.

Din primele momente ale jocului mi-aduc aminte că Paulo Sergio le-a tras-o lejer cu echipa de rezerve, tragere care nu se va întâmpla astăzi. Deși suntem gazde primitoare, Miriuță pare că se inspiră din ceva schițe tactice notate cu markerul de Ando pe spătarul băncii de rezerve. Probabil dacă am juca soccer, din tribune s-ar striga ‘Defense! Defense!’. „U”-iștii vin cu tupeu peste noi, trecând cu lejeritate peste linia inexistentă de mijlocași defensivi inexistenți. Monroy ăsta… cine pana mea l-a adus la calea ferată?! De la Rui Pedro nu mă aștept să repete „accidentul” de la Brașov, că totuși nu-i de meserie Peralta. Unde-i Djokovic, ăla de pare ceva mai copt pe post? N-o avut umbrelă și-o rămas în autocar? Nu mai întreb a enșpemiaoară unde-i Gabi Mureșan, că știu că-i dus la Tom. Paranteză: [ăia de n-ați știut cum să vă scăpați mai repede de Gabi Mureșan, dacă n-ați avut feelingul să-l pupați pe frunte când a fost acasă la noi, n-aveți acum decât să vă pupați în fund unii pe alții, bucile voastre de inteligenți!]

Deci, studențeii manevrează mingea, după posibilități, prin mijlocul terenului, trec de jaloanele denumite pompos mijlocași defensivi, și se izbesc de o line de fundași ceferiști ce pare totuși bine pusă la punct. Însă orice recuperare a mingii nu are și urmare pe direcția înainte. Incredibil ce echipă slabă avem, privind în ansamblu!

Denilson se învârte ca un testicol într-o găleată din care nu poate ieși. O singură fază reușită într-o repriză, în rest pâclă pe ochi. Pe cealaltă parte activează definiția dezastrului. O întreagă repriză Robertinho Maah se chinuie cu nonșalanță să-l facă uitat pe Semedo din perioada Steaua și reușește. O singură dată apare revoluționar pe partea lui de naștere – partea dreaptă – ia faza pe cont propriu, pornește vijelios într-un dribling nebunatic spre poarta lor și mingea ajunge în poarta noastră! Contemplator la gafa lui Maah este chiar căpitanul Cadu, făcut pe la spate de Lemnaru. Felgueiras explodează de disperare și scoate mingea din plasă la scorul de 0-1.

Studenții se bucură de parcă au luat examenul la Materiale Rulante. Ceferiștii nu se bucură. Mâine trebuie să meargă la serviciu, să onoreze munca grea, că doar nu-s fotbaliști, să lipsească din cantonament la primele 3-4-5 salarii neplătite.

Bucuria oaspeților e de scurtă durată. Negruț pivotează cu mingea la picior pe partea dreaptă, întoarce un apărător, trece și de stafia lui Sougou și-i centrează perfect lui Ogbu, care NU RATEAZĂ!!! GOOOL!!! 1-1!!!

Instantaneu, Ogbu devine idolul tribunelor, iar Negruț viceidolul. Privind pasiunea din îmbrățișările ceferiștilor de pe ecran, scenariștii din fața televizoarelor se întreabă dacă e bine că au rămas acasă sau nu. Habar n-am care-i răspunsul, dar să nu anticipăm…

Pe chipul lui Miriuță nu se citește fericirea, dar se lecturează satisfacția. E din nou egal, și cine pe lumea asta să merite mai mult o remiză decât el?

Meciul e mai deschis acum oricărui rezultat, mai puțin 0-0, 1-0 sau 0-1. Nu se mai înregistrează supermari ratări imense în scurgerea timpului spre pauză, până vine minutul 43. Ca de obicei – am mai semnalat slăbiciune asta și în trecutul apropiat – CFR se clatină serios la un corner. Ogbu e cel care trece pe sub minge în încercarea de a respinge, iar Felgueiras e cel care blochează lovitura de cap și lasă glonțul să ne treacă pe la ureche. Fazele fixe rămân unul dintre multiplele câlcâie ale lui Achile și acum știu sigur că anticipez și nu e bine…

Nu știu ce au făcut suporterii aflați la fața locului la pauză, dar locurile goale au rămas la locul lor, supravegheate atent de agenții de paza bună trece primejdia grea/borțoasă.

Am revenit de la toaletă când repriza a doua era gata să înceapă, iar Costea Florin se pregătea să facă repriza vieții. Fostul marcator de hattrickuri, Maah, n-a mai primit girul lui Miriuță să continue să ne chinuie. Pare în sfârșit o schimbare profesionistă de jucători, nu, Caneto? Bine, nici Costea nu va face repriza vieții sale tumultoase, dar să nu anticipăm… Intenția contează, iar Miri a fost bine intenționat.

Primul sfert de oră de după pauză mă duce cu gândul la ideea că CFR dorește mai mult victoria, că doar are o reputație și o statistică de apărat. Ai noștri controlează ceva mai mult mingea, atacă mai decis, dar cireașa din vârful tortului lipsește. Aproape fiecare ocazie din această repriză îl va avea protagonist pe Ogbu, iar cei care ați văzut meciul cred că-mi dați dreptate când spun că atacantul a fost cel mai activ ceferist (atenție, n-am spus perfect).

După cum anticipam neintenționat, tot o fază fixă ne bagă mortul în poartă. Vine minutul 63. Lovitură liberă de la mare distanță, lateral stânga, care nu spune nimic. Execută Ciupe, Negruț face balet, doi „U”-iști fac dans tematic, iar Felgueiras încasează un gol tâmpit, demn de zilele negre ale lui Nuno Claro. Degeaba izbește în neștire cu pumnul în gazon, e incredibil ce echipă slabă avem!!! Visul erotic al studenților e pe care să se împlinească chiar în Gruia, după zeci și zeci de serii de studenți nesatisfăcuți: 1-2.

NUUU SEEE POAAATEEE!, ar striga Kiruj, dacă nu chiar strigă… BA SE POATE!!!, strigă criticii de pretutindeni. Mai sunt 30 minute în care ne vom da seama dacă meciul e kosher sau nu. Am să anticipez puțin și am să spun că una dintre cele două variante e greșită, dar tot nu mi-am dat seama care.

La marginea terenului, Miriuță afișează alt look, neTV. A abandonat deja cipica vișinie, ca și cum ar da glas pantonimic capitulării. E clar că viitorul său profesional nu-i legat de căile ferate din Ardeal, la revedere, drum bun!

În repriza asta ne părăsesc Gabionetta și Negruț. Intră Tade, dornic să lase o impresie bună, și Chanturia, care chiar lasă o impresie bună. De altfel, doar după intrarea georgianului am reușit cu adevărat să semănăm panică în careul lor.

Egalarea e la câțiva centimetri de linia porții adverse în minutul 76, dar Ogbu n-are parte de dublă. Bara face parte din joc și azi e de partea lor.

Peste 2-3 minute ne chircim pe scaune așteptând un picior care să vâre mingea în poartă, dar piciorul de 2-2 nu mai vine. De altfel, în careul lui Veselovsky, Ogbu și Tade par să aibe coase în loc de picioare și nici măcar nu știu cosi…

Gluma proastă se îngroașă tot mai tare, până devine macabră. Ceferiștii noștri dragi lupă eroic până în ultima clipă de prelungiri, dar – și acum o să anticipez puțin – degeaba… Se termină 1-2 și la final „zebrele” se bucură de necazul nostru.

Președintele clubului FC CFR 1907 Cluj privește lung-amărăcios în zare, care zare nu pot să anticipez cum arată.

Finanțatorul clubului FC CFR 1907 Cluj nu știu pe unde e, cu ce treburi mai interesante se ocupă. Treburile lui. Din partea mea, poate să rămână acolo. În caz că n-a apucat să vadă meciul, închei dedicându-i două imagini de la finalul partidei. Doar e responsabilul principal atât pentru serile încheiate magic, cât și pentru cele de coșmar.

53 de comentarii

  1. …Bravo Dinu…Uite un fost uist care iubeste la nesfarsit CFR-ul,un om normal in fata caruia ma inclin….Un om normal pana la urma…ati auzit ma? Un om normal !!!!!….Sincer Dinule io ma gandeam ca te-ai facut muci dupa meciul asta si ……

    Apreciază

    • Felicitari pentru articol! Foarte frumos scris! A fost un meci de lupta! Echipele sunt in media campionatului. Referitor la finantator etc.. sincer nu va doresc sa treceti prin ce am trecut noi.

      Apreciază

    • Un om normal, da, dar stii si tu Dantesc, vorba aia plina de duh romaneasca, atat de frumoasa ca numai in folclorul romanesc putea sa apara (poate si in cel rusesc, na), „cu o floare nu se face primavara!”.

      Apreciază

  2. CFR-ul de astazi este rezultatul managementului catastrofal din ultimii doi ani. In 2012, aproape nimic nu anunta acest dezastru, cu exceptia, poate, a lipsei de viziune in selectia jucatorilor si in alegerea antrenorilor. Conducerea clubului a ales sa intre intr-un cerc vicios in care neplata jucatorilor a condus la demotivarea lor si sa aleaga o caricatura de antrenor-mafiot precum Miriuta. Daca tot nu au fost bani (din motive pentru care numai patronul si guvernul le stiu), ar fi trebuit sa se investeasca in tineri din club, fara sa se recurga la panarame aduse pe gratis. Ori ar fi trebuit, daca tot aveau gustul strainatatii, sa stabileasca un contract cu un club sau o agentie africana si sa promoveze jucatori de perspectiva, dupa ce se vor fi rodat la CFR o vreme. Conducerea a ales cea mai proasta dintre variante: management prost, antrenori slabi (sau nelasati sa-si faca treaba), comunicare neprofesionista si cu presa si cu suporterii.

    Am sperat cu totii ca exista o mandrie, o demnitate a acestui club. Ca exista un orgoliu al unor performante anterioare care trebuie aparat. Cadu trebuia sa fie primul care sa inteleaga asta: in schimb, nu e meci sa nu comita erori grave, a compromis si meciul de la Brasov si cel cu U. El macar ar trebui sa mai aiba puterea sa se treaca macar pe lista de rezerve. Nu le cere nimeni sa bata tot, dar nu pot distruge in cateva meciuri tot ce au construit in ani de zile.

    Daca macar ar fi reconstructie, dar de doi ani de zile asta nu se intampla. Probabil ca pentru AP si IM conteaza cum sa-si recupereze din fotbal niste bani pierduti in alta parte, dar s-a coagulat in jurul acestui club ceva unic in Romania si care e pe cale sa dispara…

    Apreciază

    • zica-se si se aude ca IM ar fi fost invitat „afara” de catre finantator: „nu iti convine? esti liber sa iti co-ti de lucru ! In alta ordine de idei atat tu cat si altii si aici si pe FB si pe bloguri si pe….twiter…si/sau pe stadion radiografiaza foarte bine situatia de la echipa si basca pe deasupra si pe moca dau si niste solutii…de la : UE! Paszkany (cazul meu) …Pana la solutii de PR ,de managment de ce vreti voi….Si din pacate se pare ca vorbim/vorbiti cu surzii …iar in cazul asta e grav fiindca indirect ni se arata ca ne futem vremea de’a’mpulea,crezand intr-o himera,crezand ca ne putem cafti cu sistemul…si vrem nu vrem pe AP la un moment dat il exclusesem din sistem…Ne coagulasem noi suporterii CFR-ului nu neaparat in jurul ideii de CFR cat in jurul ideii de altceva ideii,de noi suntem la fel…Iar azi am ajuns la un punct zero,un punct unde se regleaza conturi de demult,unde suporterul tau propriu nu mai conteaza,unde banul primeaza si prosti suntem cu totii…ma rog cei mai prosti cred ca suntem tot noi aia de ne futem si ne riscam inclusiv sanatatea ..Dar stati linistiti pe alte canale ni/mi se transmite sa stau linistit..ca nu picam …dar no cu sistemul nu ne mai batem 2-3 ani de amu incolo..ca tre regrupare..ca juniorii ….ca Negoita :)) Ma gandeam la o chestie dupa meci,in drum spre casa…Acum 27 de ani directorul regionalei Cluj ar fi sters pe jos cu responsabilii de azi…Radulescu i-ar fi pus pe un colt de paine…Da,dar atunci exista mandrie,onoare si in nici un caz case de pariuri….

      Apreciază

  3. Fratilor asta se intampla cand echipa nu mai are patron si nu are antrenor. Are doar un presesinte care saracu nici el nu stie cum a ajuns sa fie la conducerea unei echipe de CL. E trist ce se intampla….Mai trist e ca incepem sa ne obijnuim cu infrangerile sau cu egalurile. Cat despre Miriutza ce sa zic? Pe langa ca e paralel cu fenomenu mai e si nesimtit ca nu isi da demisia de onoare….In fine …Hai CFR!

    Apreciază

  4. Felicitari pentru articol! Foarte frumos scris! A fost un meci de lupta! Echipele sunt in media campionatului. Referitor la finantator etc.. sincer nu va doresc sa treceti prin ce am trecut noi.

    Apreciază

  5. Bună poza cu Mureşan cu privirea pierdută în zare. Variantele de viitor nu sună deloc bine:
    1. retrogradare (poate scăpăm prin jocul rezultatelor, că jocul nostru nu lasă loc de speranţe)
    2. neluarea licenţei (poate scăpăm prin schimbarea sistemului de licenţiere)
    3. desfiinţare (depinde, ce reuşeşte să vândă Paszkany mai repede: clubul, sau tribunele?)
    4. vreo minune (Paszkany achită datoriile, mai atrage nişte investitori babani, clubul îşi ia licenţa, se aduce un staff profi, se transferă jucători de valoare şi peste doi ani jucăm iar în UCL).

    Apreciază

  6. După ” isprava ” dragului CFR cu Universitatea am avut curiozitatea să văd cu cine vom juca în continuare. Urmează să jucăm cu echipe de la care – DUPĂ CUM JOACĂ ACUM CFR – UL – SIGUR luăm bătaie ( Pandurii,Petrolul,Oţelul,Astra şi Dinamo ) şi echipe de la care APROAPE SIGUR luăm bătaie (Concordia,Ceahlăul,FC.Braşov, G.M. Mediaş şi Săgeata Năvodari) .CFR-ul va face în cel mai bun caz cu nişte egaluri chinuite vreo 5 puncte în total 36 de puncte . Dar putem să ne aşteptăm la şi mai rău. De exemplu soarta Unirii Urziceni …. Atenţie, acum suntem doar la 7 puncte de la primul loc retrogradabil , diferenţă care se poate şterge foarte uşor în următoarele 10 meciuri pe care le avem de jucat. Punem mare speranţă în schimbările de la vară, dacă acestea se vor face să nu fim nevoiţi să le facem în Liga 2-a.

    Apreciază

  7. Excelent articol 07.. Sincer, incepe sa imi placa Miriuta.. Cu el se simplifica ecuatia foarte mult.. Se elimina o variabila destul de importanta (victoria).. Asa ca nu ma mai stresez cand vad asemenea meciuri, stiind ca in cel mai bun caz, facem un egal, indiferent de echipa cu care jucam.. Trist, dar asta este realitatea!

    Apreciază

  8. In ultimele 5 sezoane de liga 1 locul 15 (retrogradabil) avea intre 30 si 36 puncte. Noi avem acum 31, deci ne-ar mai trebui vreo 6-7 puncte ca sa prindem locul 14. In 2014 avem 3 puncte in 5 meciuri, adica o medie de 0,6 pct/meci si mai sunt 10 etape, adica un potential de 6 puncte…

    Apreciază

    • Matematic asa e. Practic insa, din alea 10 etape avem cu astra, petrolul, dinamo, pandurii si gaz metan, adica zero puncte. Poate mai scoatem un egal cu brasovul sau chiajna dar nu-s convins.

      Apreciază

      • Treaba asta cu punctele e mai aproape de speculatie decat de realitate, dar am scris-o ca poate mai gasim o urma de optimism pe fundul sacului. Ai dreptate, vin meciuri care in situatia actuala sunt grele, dar eu cred ca mai degraba scoatem un punct cu echipele astea decat cu alea mai slab cotate.

        Apreciază

  9. Lasati orice speranta…va spune ceva numele Unirea Urziceni ? La asta a ajuns CFR ! Nu inteleg ce a vrut Arpi…sa-si bata joc de noi,ii drept sint banii lui. Ii vad si acum pe comentatorii GSP,uzi de fericire ca ne-am batut joc de o echipa frumoasa…dar asta-i Rominica mama jegurilor care s-au razboit cu buzile stadionului. Daca vom mai juca o data cu pinguinii in „A”,sa ii interzicem pe stadion pe acesti „romani verzi”iesiti din canale !!!

    Apreciază

    • Urat gestul cu toaletele sparte, dar zicala semeni vant culegi furtuna se potriveste! De scaunele aprinse la Alba a-ti uitat? dar de sicanele conducerii voastre la fiecare meci? biletelele cu 200 lei /tribuna de acum 2 ani?? A-ti ras de noi cu Walter insolventa etc. dar sa nu ajungeti mai rau. Singura voastra sansa de scapare este chiar insolventa!!

      Apreciază

      • Pe aici se scrie „ati”, pe la voi nu stiu cum se scrie ca nu ma intereseaza chiar deloc discutiile academice purtate de universitari… De toaletele sparte nu ma mir, nu e un gest urat, e un gest normal pentru Clujul medieval, in care se pare ca traim cu totii in buna armonie si fratie.

        Apreciază

      • Las-o in plua. Nimic nu justifica un asemenea comportament. Niciun alt animal mai mic decat elefantul nu poate face un asemenea prapad. Dar elefantul e prea inteligent sa-l faca.

        Apreciază

      • Ma jegule,du-te in pula cu toata prostimea universitara din Cluj,organisme unicelulare ce sunteti!!! Retardati mintal care nu incap de niste WC-uri!! Scursori si cacati cu ochi,asta sunteti !!!

        Apreciază

            • Şi de cum aţi reuşit să vă îmbogăţiţi atât de subit? Că doar sufla vântul prin conturile voastre. V-a virat iarăşi oraşul nişte bani? În ce priveşte cultura voastră, a suporterilor adică, ea este şi a fost dintotdeauna sub orice critică. Universitari? Ei aşi… nici cei şapte ani de acasă nu-i aveţi! Sper că, odată şi odată, tot veţi dispărea definitiv de pe firmamentul fotbalului autohton. Dar cine ştie? Chiar şi o maimuţă e capabilă să se dezvolte, să înveţe. Poate veţi reuşi şi voi, poate până în celălalt mileniu…

              Apreciază

  10. Am mers la meci pe o vreme caineoasa, cu speranta vizionarii unui spectacol, dar am asistat la o inmormantare! A fost, cel putin in acest sezon, ultimul meu drum in Gruia. Cum era destul de probabil, dar pt. noi putin credibil, am ratat si acest ultim obiectiv (pardon; ultimul este salvarea de la retrogradare,de nu ne rezolva Arpike cu neacordarea licentei!?), spre satisfactia barbara a mUistilor(n-am gasit alta asociere cu sclerozatii care au vandalizat tribunele si grupurile sociale). Pe Paszkany se pare ca-l doare-n palarie de „jucaria” lui; el a reparat-o si tot el a si stricat-o.(pt, ca nu-i asa este a lui- noi,tribunistii nu mai contam, oricum, de mult!)Ne-am intors la comunisti, cand ei se” faceau ca ne platesc, iar noi ne faceam ca muncim!” CFR-ul a devenit copia Urziceniului! Mare pacat! Mai poti comenta de jucatori,de staful tehnic,( de firma de paza) daca nu si-au primit salariile de atata amar de vreme? Asa cum l-am laudat, l-am felicitat si i-am ramas recunoscatori lui Arpike pt. ce a construit la CFR, tot asa sa suporte criticile si apostrofarile pt. ceea ce darama la CFR! Din pacate pe langa bussines, CFR-ul a ramas doar o jucarie, care se stie ca nu are suflet asa ca noi tribunistii. Am suportat ultima umilinta la care am participat in direct. Acum sunt sigur ca soarta ne este pecetluita spre Liga a Iv-a( daca nu se va mai gasi vreun finantator?), altfel CFR=DESFINTARE! Daca jucatorii vor fi platiti( de cine?) poate scapam de retrogradare, doar in conditiile acumularii a minim 9puncte pana la sf. campionatului.Imi pare sincer rau de teapa pe care si-au luat-o portugezii, ramanand si in acest sezon la CFR; au fost dusi in eroare de Cadu si A.P. Cat despre meci, l-asi remarca doar pe Chuka. Rezultatul este incorect, dar „meritat”, la halul in care ne-am prezentat! Voi mai reveni!

    Apreciază

  11. Ca de obicei, nu ne putem lua dupa presa de bucale. Dar daca nu vine Bergodi pentru ca nu il inghite Muresan, e clar ca managementul e „genial”. Oare pe cine accepta Muresan? Doar pe aia care stiu mai putin decat el?

    Apreciază

    • Dacă facem abstracţie de parametrii extrasportivi (salarii neplătite, etc.), singurul care ne poate scoate GARANTAT din rahat (a se înţelege „ne scapă de retrogradare”) este doar şi doar Andone. Parcă acum e nevoie de el cu adevărat…Obiectivul poate fi atins şi cu alţii, dar -în opinia mea- cu Ando n-am avea nicio emoţie. HAI CFR!!!

      Apreciază

  12. Credeam ca o umilinta mai mare decat cea de aseara , nu exista! Ba da, exista! Azi, cand am ajuns la serviciu( lucrez prime-time la firma unui fost coleg de liceu) am gasit pe birou o poza cu noul antrenor secund al nationalei, tizul meu, echipat in tricoul steleoaiei, iar scaunul si fanionul de pe birou, reprezentand sigla CFR-ului, mi-au „disparut” fiind inlocuite cu altele, avand insemne mUiste. Aceste suferinte si umilinte se trec la „placeri” colaterale, evenimentului de groaza de aseara! Hai CFR!

    Apreciază

    • Stii cum ar trebui miscati jucatorii? Conducerea sa le dea la fiecare meci o parte din restante, cu conditia sa fie pariati pe victoria CFRului 😉

      Apreciază

  13. Cei din vale, prin victoria de aseara au castigat cumva titlul si nu stiu eu?! Doamne cate revarsari de laturi pt. o mica, f. mica victorie. Astia is dusi rau cu capul

    Apreciază

  14. Presente al Cluj e futuro al Bologna. Il centrocampista croato Damjan Djokovic (23) è desideroso di tornare in Italia dopo la stagione in Romania, un’avventura iniziata nel migliore dei modi, ma proseguita tra mille problemi. E la colpa non è di certo dei calciatori. „Da cinque mesi non prendiamo lo stipendio, non mi aspettavo una situazione così grave”, ha detto Djokovic in esclusiva ai microfoni di Tuttomercatoweb.com.

    Apreciază

  15. Nu ma bucur pentru necazul CFR-ului, dar as vrea sa-l cunosc pe CJ-07-CFR si sa-i strang mana, mai ales ca suntem vecini. Omul asta e tare de tot! Asa ”tradator” cum e :). Capul sus, CFR-istilor, mai rau de atat nu se poate.

    Apreciază

    • Oh…., ba da, asta e doar inceputul…Nu is decoard cu insolventa, e o manarie de cacat, tot timpul am crezut si am zis ca echipele aflate in insolventa trebuie retrogradare pana in liga 5, indiferent numele echipei. E o procedura perversa, care a deschis Cutia Pandorei.

      Apreciază

      • Intr-o societate ideala asa ar fii normal. Dar realitatea de la noi e cu totul alta. Daca trimiti un club in liga a 5-a il omori de tot si nici creditorii nu isi mai primesc banii inapoi. Pe cand insolventa totusi are avantajele ei: creditorii isi primesc banii (sau o parte din ei) si, din punctul meu de vedere, mai importat e ca reorganizarea judiciara poate crea premizele autofinantarii clubului. Am vazut in presa cum ca insolventa ar fii un tertip prin care jucatorii nu vor mai fii platiti. Fals! Din ce am vazut e vorba de datorii catre jucatori si angajati. In acest caz, jucătorii/angajatii vor avea un cuvant greu de spus cand se va vota un eventual plan de reorganizare.

        Apreciază

        • Insolventa inseamna reorganizare, nu faliment, cum gresit cred unii. Daca planul de reorganizare e aprobat si respectat, poti depasi cu bine acest obstacol. La ”U” s-au redus simtitor salariile (plafonul nu depaseste 4.000 de euro / luna) si toata lumea e platita la zi.

          Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.