Un derby sec, fără avancronică de meci


„It is definitely the pride that makes you keep coming back to watch Millwall. Well, it certainly ain’t the quality of the football.” [„No-one likes us, we don’t care” – Andrew Woods]

Această postare nu este o avancronică de meci, așadar n-o luaţi în considerare și puteți să nici n-o citiți. Fac doar puțin loc pe sait, ca să aveţi posibilitatea exprimării optimismului de cotă înaltă înainte de partidă. Am decis autoboicotarea avancronicii din motive simple, umane, paranormale. Nu că aş fi superstiţios (de exemplu, ziua de 24 este formată din doi de 13 minus 2), dar situaţia crucială e de aşa natură încât nu poate strica nicio măsură suplimentară (scuiparea șarpelui din sân, grija la oglinzile normale și retrovizoare, ocolirea regulamentară a pisicilor negre prin stânga/dreapta, castrarea gândacilor sau lipsa prin absență a avancronicii).

Frânarul Luis a cerut un articol pesimist, sumbru, cu previziuni catastrofale, cu happy-end ucis încă din prima repriză. Ghidușă idee. Însă metoda pesimismului cu rău așezat în față a fost deja aplicată în returul campionatului trecut, înainte de partida din Gruia contra lui Pandurii Tg.Jiu, şi nu a dat rezultat. De fapt, a dat un rezultat nescontat, pentru că era scontat (2-3). Văd că şi jucătorii noştri apelează la chestii oarecum asemănătoare, din domeniul superstiţiilor, aplicând modelul unic danez, de mare succes, de reunire pentru meci direct de pe plajă, neplata salariilor în ultimele cca. 120 zile fiind doar un pretext subţire. Mai un „abramacabra”, mai un „hopus fuckus” din partea conducerii şi n-o să avem probleme.

La ora la care vă aburesc, încă nu ştiu ce scamatorii va face Miriuţă, ce iepurași dulci va scoate din perucă (nu-l văd cu joben). Poate că ar fi mai cumpătat și mai bine pentru noi să se oprească la alea gata fuckute (neconvocarea lui Deac şi Batin, plus reintroducerea lui Costea – revenit cu capul? – în lot) şi să uite de trucul său falimentar preferat, cu urcarea în linia mediană a lui Maftei în repriza a doua.Fundașul central Piccolo este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, Muniru e tot accidentat, deci echipa de start va arăta aproximativ aşa, pe ici pe colo: Felgueiras – Maftei, Cadu, Rada, Camora – Monroy, Djokovic – Gabionetta, Negruţ, Rui Pedro – Ogbu.

Să pun şi nişte comentarii sumar îmbrăcate la această avancronică inexistentă:
– echipa probabilă a oaspeților din Cluj: Veselovsky – Takács, Abrudan, Neag, Gërçaliu – Bucşă, Cristocea – Boutadjine, L. Kovács, Calcan – Lemnaru.
– eu nu zic nimic, doar îl ascult cu sfințenie pe Cadu, care Cadu a spus că nu-i nimic de povestit: „E singurul obiectiv care ne-a mai rămas, să batem Universitatea Cluj. Am discutat cu colegii mei. Nici nu e foarte mult de povestit. Toată lumea ştie ce înseamnă acest meci, e un derby, vrem să câştigăm”.
– sunt mucles în continuare, îl las pe Felgueiras să vorbească: „Favoriţi în meciul cu Universitatea? Aşa am fost şi contra Coronei, dar s-a văzut ce s-a întâmplat. E clar că o victorie cu Universitatea Cluj ar fi binevenită, avem mare nevoie. Dar noi tot spunem că vom câştiga înaintea meciurilor, însă trebuie să muncim mai mult, aţi văzut ce-a fost. Noi trebuie să arătăm că CFR e cu adevărat echipă mare, aşa cum CFR – Universitatea rămâne un derby”.
– să vedem şi părerea celor din vale, prin vocea antrenorului Teja: „Vine derby-ul Clujului, unul care implică multă patimă, orgolii şi emoţii. Am învăţat ce înseamnă acest derby pentru fanii noştri, pentru oraş, având în vedere că undeva la 80 la sută dintre clujeni ţin cu Universitatea. N-am trăit până acum un astfel de meci, dar încep să înţeleg. Un derby Universitatea – CFR poate depăşi Steaua – Dinamo la care am fost părtaş sau se poate compara cu Standard Liège – Anderlecht Bruxelles. Emoţii există, cresc pe măsură ce trec zilele. Le-am spus jucătorilor că e şansa lor să intre în istorie. Şi dacă te laşi a doua zi de fotbal, după o victorie cu CFR, poţi spune că ai realizat ceva în carieră”.
– dacă nu-i avancronică, n-aveţi cum afla nici scorul exact, decât după terminarea meciului. Hai, totuşi, o mică concesie: în min. 0 va fi 0–0 pe tabela de marcaj, nu că nu mi-ar plăcea ca meciul să înceapă de la 7–0 pentru noi.

cfr-u

Un „HAI CFR!!!” nu am cum să nu risc, mai ales că poate-poate chiar vine.

PS. Să fie un meci cu un fair-play desăvârșit și să scape toată lumea cu viață. Amin.

62 de comentarii

  1. Daca marii nostri fotbalisti au facut pe danezii inaintea unui asemenea meci,am sa fac si eu pe absentul azi de la meci: NU MA DUC PE STADION SI NICI LA TV NU O SA MA UIT!! CHIAR NU MA INTERESEAZA NIMIC DESPRE EI!! ASTIA NU MA REPREZINTA NICI PE MINE SI NICI CLUBUL CFR CLUJ!!!

    Apreciază

  2. Adevaratii suporteri se vad in momentele grele.O peluza plina de suporteri ceferisti patimasi ar fi cel mai bun raspuns la nesimtirea patronilor si a unor jucatori.Nu uitati ,patronii si jucatori sunt doar in trecere prin Gruia.Suporterii fideli vor fi mereu acolo.Deci haideti cu totii la meci.Haide CFR!

    Apreciază

  3. Desi flacara ALB-VISINIE de abia mai palpaie, IQ mi-ai sters nehotararea si mi-ai dat impulsul necesar al redescoperirii candelei visinii din pieptu-mi de arama, care se pare ca nu poate fi stinsa nici chiar de ploaia, de Gilau, care va sa vina! Haideti la meci ! Hai CFR!

    Apreciază

  4. Nu am cum sa ajung la meci, dar la ambele variante, cea optimista (victorie) si cea pesimista(infringere) avem indirect ceva de cistigat. Nu e bine sa te bucuri de necazu altuia, dar daca batem ii ajutam pe pingu sa mearga in B, daca cistiga cei din parc, Viitorul Omenia Brinza albaneza se va duce spre matineu.

    Apreciază

  5. Dragii mei CFR-işti priviţi în ce situaţie ingrată sunt pus . Dragă CFR face pe Moş Crăciun şi dă cadouri puncte la toate echipele cu care joacă … şi când îi vad pe necăjiţii ( financiar vorbind) ăştia de la FC Botoşani cum îşi dau sufletul pe teren şi iată deja au legat 4 victorii la rând chiar cu echipe cu care CFR a făcut egal chinuit MĂ APUCĂ BÂŢUL şi pericol de apoplexie. Când mă aşez să văd un meci a CFR-ului îmi vine în minte Infernul lui Dante , cu chestia ” lăsaţi orice speranţă voi ce intraţi aici ” parafrazând – lăsaţi orice speranţă ca CFR-ul să câştige. HAI CFR ! IERTAT SĂ FIU DAR SUNT TARE PESIMIST CU MECIUL CU U CLUJ . Aş vrea din suflet să greşesc.

    Apreciază

    • Nu eşti singurul, Ery…S-au adunat multe, dar ele au fost mai mereu ascunse de ochii „tribuniştilor”. La un moment dat totul se sparge, din păcate. Depinde doar „detaliul” dacă suntem pregătiţi s-o luăm de la (aproape) 0, cu ciclicitate, că în fotbal nu poţi evita la nesfârşit această realitate. Sunt foarte curios de atitudinea jucătorilor, practic este singurul lucru care mă interesează la acest meci, chiar dacă -în condiţii de „pace”- sunt un fan înrăit al tacticii. Acum chiar nu mă interesează, sunt curios doar cine cum se va comporta în această situaţie nouă. HAI CFR!!!

      Apreciază

  6. Concluzii la pauza: suntem dominati de o echipa aflata la retrogradare, nu avem nici un plan, habar nu am cum putem iesi din letargia asta.

    Apreciază

  7. Nu putem da vina pe Miriuta ca nu e genial ca antrenor. Pana la urma lucreaza cu materialul clientului. Material care daca ar fi jucat de la inceput asa cum a jucat dupa 1-2, cred ca ar fi castigat partida.

    Apreciază

    • Da, dar dupa al doilea gol a lor ai nostri si-au dat seama ca nu mai sunt vedete internationale de fotbal si parca au mai incercat ceva… Cu putinta este cu totul alta poveste.

      Apreciază

  8. De 22 de ani nu ne-a mai batut pinguinii, dar ne-au batut atunci cand pe noi nu ne-a interesat aprope deloc acest meci iar pe ei ii ardea buza rau de tot. Nu ma supara infrangerea in sine ci modul cum au evolut lucrurile. Inafara de Ogbu(omg), Negrut si Chanturia toti au fost slabi, Cadu a fost catastrofal, a gresit grav la primul gol iar al doilea l-am primit dupa un fault facut tot de el.
    Sper ca Miriboy sa aiba decenta sa isi dea demisia.

    Apreciază

  9. Tre să recunoaştem că pingu a avut noroc cu carul. Nemeritată victorie, un egal ar fi fost mai echitabil. Dar măcar se pot bucura pinguinii. Mâine tot vor crăpa de foame, dobitocii…

    Apreciază

    • Io zic ca victoria lor a fost ultra-meritata, noi nu am meritat absolut nimic la acest meci. In prima repriza ne-am lasat dominati iar a 2-a am revenit in atac dupa ce am primit golul. Totusi, cum palaria mea sa primit 2 goluri pe 2 faze provocate de Cadu?

      Apreciază

      • Prea uşor Dacid. Dar hai s-o luăm mai ardeleneşte. Primul lor gol a fost strict meritul lui Lemnaru, preluare pe stângul, şut cu dreptul. Imparabil. Iar la al doilea gol, două lucruri de comentat: ofsaid pasiv al unui de la pingu (n-a idee care a fost, vezi pe reluări), noroc prostesc Ciupe. Asta a fost istoria unui meci în care am atacat aproape toată partidă, am avut ocazii cu carul, dar n-am avut atacanţi. Intrioducerea lui Canturie în ultimele 10 minute = potcoavă pe un cal mort. Tipic Miriuţă. Un antrenor laş, mai are nevoie de alţi 10-20 de ani până devine cineva.
        Victorie nemeritată al pingului. Dar asta este viaţa.

        Apreciază

        • Cadu a fost la 2 metri de Lemnaru la primul gol, nu e posibil asa ceva, la golul 2 a fost noroc dar in prima repriza ne-am lasat dominati iar in a 2-a am avut doar acea bara si semiluftul lui Tade, cam putin pt diferenta CLARA intre cele 2 loturi, mult prea putin, Pinguinii mi s-au parut mult mai montati, sincer inafara de georgian, Ogbu si Negrut toti ceilalti au fost foarte slabi, poate Rui Pedro a mai miscat ceva.

          Apreciază

  10. Despre halul in care a ajuns jucaria lui Arpy, nu spun nimic…. sunt banii lui si iar imi sar in cap laudacii… Imi e dor sa aud povesti cu next-level, cu Shakhtar-ul Romaniei, cu 8 milioane in tranferuri…. Eu tot ce sper e ca dat fiind ca Arpy scoate pe taraba tot ce are, sa isi gaseasca un cumparator si pentru jucaria lui asa stricata cum e, iar cumparatorul sa fie dornic de restaurare… Miriuta probabil va fi demis, si deja mi-l imaginez pe scouterul IM cautand in lista antrenorilor de Liga a 3-a, in cautarea viitorului Ferguson….

    Apreciază

    • Pai chiar ca ne putem compara cu Shaktar, dupa schimbarea politica din Ucraina si Shaktarul a luat-o la vale. Ca sa nu fie povesti ca as fi „pe invers” tin sa le readuc aminte unora ca CFR a luat primul titlu cu CPT prim-ministru iar celalte 2 cu Boc(desi nu mai tin minte f clar).

      Apreciază

  11. Cred ca a venit vremea ca Paskany sa-si vanda tot ce mai are de vandut si sa ne parasesca. Altfel peste cateva luni cred ca vom juca impotriva Sanatatii sau U 1919.

    Apreciază

    • Blasfemie, cum sa ne paraseasca cel la care trebuie sa ne inchinam ca la niste icoane…:) Trecand peste discutile de genul asta, trebuie sa ii multumim lui Arpi pt tot ce a facut pt acest club DAR ca sa nu cada in penibil ar trebui sa isi vada de viata lui la arabi. Sincer, aceasta infrangere ma afecteaza mult mai putin decat egalul din toamna ,probabil ca m-am pregatit trupeste si sufleteste pt un asemenea deznodamant.

      Apreciază

  12. Felicitări singurului ceferist care -huiduit/nehuidiut- a încercat să ţină echipa în joc: Chuka Ogbu. Bravo băiete, păcat că nu avem încă vreo 4-5 ca tine. Erau vremuri când toţi antrenorii vroiau încă vreo 5-6 „exemplare” de Cadu, dar acele vremuri au trecut, din păcate. Cadu nu mai poate, asta e, trebuie să iasă urgent din schemă, altfel imaginea lui va deveni una foarte urâtă, şi ar fi păcat. Aici suntem, ăştia suntem. Era destul de clar, că vom ajunge şi aici. Semnale s-au tras încă de acu 2 ani, dar nimeni n-a vrut să le audă. Nu e nicio tragedie, deocamdată, până la urma sunt lucruri mai importante în viaţă. E important să înţelegem cu toţii, că -ca şi în viaţă- în fotbal totul se plăteşte. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Nu spuneam noi acum un an ca s-a terminat o epoca? Anul asta a vrut sa fie unul cirpit, asa un fel de nbilime scapatata care mai tine la staif, dar nu a iesit. In medicina e un principiu, ce nu tratezi la timp te costa o amputare ulterior.Vara asta va trebui umblat chirurgical la greu.

      Apreciază

      • Eu inca cred ca in jurul lui Felgueiras, Camora, Ogbu , Negrut si Chanturia putem pregati o echipa frumoasa, iar daca Djokovici si Muniru vor juca la forma din toamna si vor fi pastrati viitorul nu e chiar sumbru.

        Apreciază

  13. Asta e singurul meci la care nu am fost niciodata si nu voi merge in viata mea, consider ca integritatea mea corporala e mult mai importanta , consider ca familia mea are nevoie de mine intreg , nu are nevoie de vizite la spital. Bine ca au trecut meciurile cu ole si cu pinguinii, cu Dinamo am jucat in toamna deci pot merge linistit daca ma lasa fica-mea si la celelalte meciuri. Noapte buna.

    Apreciază

  14. Eu nu ma mai duc la nici un meci in Gruia pana e pacaliciul asta de Miriuta la echipa. Oricum lui probabil ca-i place sa joace cu tribunele goale, ca la P-Neamt, iar eu chiar am ce face cu timpul meu in loc sa il pierd pe stadion. Noapte buna, colegas!

    Apreciază

    • Ioane,tu ai chef de glume la ora asta? De unde naiba urmasii lui I.Hatieganu,ca majoritatea ratatilor din galeria lor infecta nici macar nu au habar cine a fost asta. Tu n-ai vazut ce dezastru au facut in toalete,doar pt ca erau in culorile noastre? Ce asteptari sa ai de la assemenea subspecii? Pacat ca sunta atat de tampiti,ca la cum se mobilizeaza ar putea fi o galerie frumoasa. Noi nici macar aici in Tribuna nu ne mai mobilizam,daramite in Gruia!

      Apreciază

  15. De ce mi-a fost frica n-am scapat. Umiliti de mioare,umiliti de pinguini si in tribune si pe gazon. AP si IM tac,ca porcii in cucuruz. Rusinos ce se intampla,fratilor! Si inca n-am vazut totul,pt ca se poate si mai rau. Daca nu se impiedica Navodari,Brasovul si Constanta mai mult decat noi,la toamna jucam la matineu,evident daca nu ne desfiintam pana atunci. Am facut 3 puncte in cele 5 jocuri din acest an, dar daca nu se schimba ceva, in urmatoarele 5 nu mai facem nici macar atatea.

    Apreciază

  16. Dupa declaratiile lui Cadu si Maftei din aceasta seara e clar, avem probleme financiare grave!! Chiar speram ca informatiile legate de neplata salarillor este doar un zvon de presa..Dar uite ca este adevarat, juctorii sunt neplatiti de 4 luni si jumatate. Nu indeplinim conditiile de licentiere, o sa picam in liga 2!! Am luat o gramada de bani din Liga Campionilor anul trecut + vanzarile lui Bastos si Sougou, chiar pe toti i-a scos Arpy? Chiar nu mai merg afacerile deloc? Cum a ajuns asa rau? Nu cred ca are cine sa cumpere clubul de la Paszkany. Cine mai investeste in fotbalul din Romania? Pemtru cine merita sa investeasca intr-un club care are maxim 2000 de suporteri adevarati? Pentru prima data de cand am promovat, ma tem. Ma tem pentru viitorul clubului. Facem reconstructie, aducem jucatori tineri, dar fara bani nu o sa mai facem performanta niciodata 😦
    Totusi , titlurile de campioni, victorille din Champions League nu ne poate lua nimeni !! FORZA DRAGA CFR !! Te vom iubii indiferent ce aduce viitorul !!

    Apreciază

  17. Daca nici acum nu il da afara pe michiduta…Au dat antrenor afara cand eram pe primul loc….Ne-am facut de rusine in returul asta. Rusine! Hai CFR!

    Apreciază

  18. Te calareste ultima clasata(in 10 oameni),te domina niste rupti in cur………asta este echipa condusa de cel mai penibil antrenor care a trecut pe aici.Niciodata nu am cerut demisia unui antrenor,dar asta-i varza !Faptul ca nu-s platiti de luni de zile n-are relevanta………jucatorii au muncit ,au alergat ,s-au batut.Dar daca tu te aperi cu o astfel de echipa ,cum sa faca diferenta de valoare jucatorii nostri de la 70 m de poarta adversa?Cu acest lot echipa condusa de Grigoras a desfiintat (acasa) destule echipe.Eram invincibili acasa……..pana la venirea lui.Ar fi un gest de onoare sa-l ia pe Monroy si sa plece.
    Tare mi-e ca retrogradam sportiv……

    Apreciază

  19. Trebuie sa vina cineva,ceva la CFR …cineva care sa ne readuca zambetul pe buze,placerea de a privi la fotbal….sa ne faca sa visam si sa iubim, sa speram si sa credem….

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.