Victoria? Un (f)leac…


9,5 din 10 suporteri frânari recomandă victoria CFR-ului în meciul ce se va disputa vineri, 14 martie 2014, de la ora 19.00, în cadrul etapei a 23-a, la Braşov, contra lanternei roşii, Corona. Victoria este recomandată ca remediu pentru situaţia sensibilă creată după ruşinea de meci din etapa trecută. Ajută la calmarea nervilor încinşi (aprindere de nervi), face bine la întinderile de nervi la maxim, ameliorează starea proastă de spirit a suporterilor şi protejează împotriva confirmărilor de antrenor (în ultimul caz, s-ar putea ca meciul să fie programat prea târziu).

De fapt, nici nu ştiu… Merită Miriuţă protecţie de durată timp de 24 de ore în fiecare zi împotriva declaratiilor de susţinere din partea conducerii? A fost adus în baza raţionamentului că are foame de rezultate, dar nimeni nu ştie dacă nu-i pus la vreo dietă severă de nevastă ori dacă nu şi-a pus în gând vreun post negru mai lung de Paşti. Eu sper să nu mai poată răbda de foame şi să scoată cojonesul la inaintare, pregătind o echipă ofensivă, dornică să spargă gheaţa şi poarta adversă. Că ce lula ne interesează pe noi că Maah şi Deac fac faza defensivă (Latovlevici şi Varela n-au putut nici respira de ei, nu?) dacă-s bâtă din lemn Tănase când e vorba de dus şi pus băşica în careul de 6, pe şiretul drept al lui Ogbu? Bagă-i, tată, pe Chanturia, Gabionetta, Negruţ, Batin, Costea, ăştia puţini rămaşi/disponibili (da, ştiu, iar avem doi pe bară, Rui Pedro şi Ammari, suspendaţi), care mai ştiu cât de cât cu obiectul muncii, şi nu le da sarcini defensive, s-or descurca cumva Felghe & co şi singuri, şi-apoi, ce mai contează câte luăm, important e să dăm mai multe. Lasă-i la odihnă pe Maah şi Deac, că după evoluțiile de până acum, ei sunt cei de etichetat că ar avea burta plină. Şi, nu-i cazul să-ţi baţi capul cu alte prostii, ca remuneraţia jucătorilor ori planuri îndepărtate privind reconstrucţia pe bază de burdihanuri goale. De astea putem discuta la o bere după ce vom vedea conţinutul mandatului poştal trimis acasă de căpşunarii din Dubai. Aşadar, Laci dragă, concentrează-te exclusiv la meci, implicit la victorie, şi fii atent, ăsta-i unşpele de început câştigător la scor: Felgueiras – Maftei, Cadu, Piccolo, Camora – Monroy, Djokovic – Chanturia, Gabionetta, Negruţ – Batin. După minutul 80, la 5-2 pentru noi, îi poţi băga pe care vrei dintre Veres, Păun, Costea şi Ogbu, dar pe Amadio, Rada şi Velayos nu-i laşi de lângă tine nici mort, asta dacă vrei să se termine 6-2.

Că dacă nu batem nici acum, atunci când? Braşovenii sunt codaşii codaşilor, fără şanse practice de evitare a retrogradării, la 12 puncte de un loc salvator. Ce-i drept, au un membru marcant în echipă, pe Sergiu Buş, care marchează în prostie, dar îl ştiu fundaşii noştri, nu le va pune probleme, poate da maximum două goluri. Corona nu se va putea baza pe Brata, Stănescu şi Florin Manea, care sunt toţi accidentaţi, dar vor reintra căpitanul Dâlbea (a ispăşit o suspendare după o eliminare cu Chiajna), Miranda (a stat pentru cumul de galbene) şi Coman. Echipa probabilă: T. Marc – Homei, Poverlovici, Damian, Munteanu – Neacşa, Dîlbea, Miranda, V. Balint – Buş, Dedu.

Declaraţia antrenorului Jerry Gane vrea să pară încrezătoare, totuşi între paranteze se simte resemnarea: „CFR va fi un adversar foarte puternic, cu jucători foarte buni, au şi un antrenor nou şi încă sunt în căutarea unei formule şi a unei victorii. Va fi un meci dificil, dar vom încerca să dăm mai mult decât până acum ca să obţinem puncte. Sper să facem un joc bun şi să dăm goluri, că doar aşa adunăm şi puncte. Jucăm acasă şi aştept mai mult de la jucători precum Neacşa, care trebuie să-şi arate valoarea în momentele cheie ale jocului. CFR încă mai are şanse la cupe europene şi sigur va veni să câştige. Dar sper să nu le oferim această şansă. Buş sigur va vrea să arate mai mult şi sper să înscrie pentru a-i face pe cei de la CFR să-l regrete. Încă nu am cedat chiar dacă suntem aproape retrogradaţi. Chiar nu ştiu acum ce se va întâmpla la vară. În caz că Corona îşi va propune revenirea imediata în Liga 1 iau în calcul să mergem împreună mai departe”.

Hai Miriuţă cu echipa ofensivă! Hai victoria! HAI CFR!!!

57 de comentarii

  1. Caneto,spune-mi te rog ce consumni de esti asa optimist inainte de fiecare meci,sa iau si eu ,da de „mi se ridica” moralul un pic.In alta ordine de idei ar fi frumos un 6-2/6-3 si Bus sa inscrie toate golurile koronei.Hai CFR.

    Apreciază

    • Vezi, ti-a raspuns fox fire in locul meu. 🙂 Stii cum zic oamenii din fotbal, “orice meci il abordam la victorie”. 🙂 Nici nu-mi pot inchipui cum as putea urmari un meci cu gandul ca pierdem sigur, mai bine zis, ca nu batem. 🙂

      Apreciază

  2. Caneto, maestre, raportez: Victoria (nu chiar la 4 goluri) este ca şi acontată, nu de alta, dar soarta mi-a jucat nişte feste şi sunt „fortuit” să fiu vineri (14.03.2014) în Braşov, la ora 17.00 pentru o întâlnire fulger cu nişte…oameni. Aşa că mă simt la fel de „fortuit” ca după şedinţa aia să-mi fac timp pentru o vizită pe „Tineretului” şi se ştie că dacă nea Kiruj e prezent la meciurile CFR-ului, atunci echipa renaşte miraculos şi marchează pe bandă rulantă. O să fac şi nişte fotografii, şi când camerele Dolce mă vor detecta în tribună, voi striga din răsputeri: „Caneto, sunt aici!”. Când vezi un astfel de individ la televizor, frumos, chipeş, un fel de Alain Delon harcovian (şi modest din cale afară), poţi fi sigur că l-ai văzut pe nenea Kiruj…Singura problemă e că trebuie să aşteptaţi vreo 80 de minute până ce ajung acasă şi configurez softul de notare. Nu va fi greu, toată lumea va primi 10, poate Dacid dacă mai scade pe ici pe colo…;) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Victoria e a noastra…. sa te auda Mitica Dragmir i-ar creste inima si s-ar simti din nou tinar, gata sa cistige cu Glont si cu Pistol in teren !

      Apreciază

    • Poate duci cu tine fortuit o sticla de palinca, o scapi jos pe betonul din tribuna si te detectam imediat dupa miros. 🙂 Nu uita sa strigi la Miriuta ca am zis eu ca tre’ sa joace ofensiv. Daca nu te asculta abordeaza-l direct pe Cadu. 🙂

      Apreciază

      • @Caneto: dacă vezi la oficială un astfel de tip (minus mustaţa), să ştii că eu sunt ăla…:) Voi duce şi pălinca dar e păcat să-l scap pe beton…La fiecare gol ceferist voi băga un păhărel (pe dracu, voi băga direct din sticlă, aşa e moda la noi), poate mă îmbat şi eu în premieră pentru acest trimestru…:) Şi voi striga: „Caneto, 07, sunt aici!”…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

  3. @Caneto, @Cristi: voi sriga şi la Miri, îl voi aborda şi pe Cadu, dar metodele strămoşeşti mi se par, aşa….cum să spun…, spune tu Cristi cum sunt aceste metode de „C”…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. @Caneto: dacă tot am ajuns la formule şi aşezări, eu l-aş pune pe Batin în stânga şi pe Negruţ în faţă, adică o rocadă între cei doi faţă de prognoza ta. Corona este o echipă incomodă, cu un antrenor care vrea să confirme, cu nişte jucători care -la fel- vor să confirme (sau să se răzbune, vezi Buş…), deci meciul numai uşor nu va fi, te asigur. Dar ţi-am zis, voi fi acolo eu, aşa că poţi sta liniştit, şi pregăteşte, te rog, avancronica următoare…ştii tu care…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Stii tu vreo echipa comoda pentru noi? 🙂 Mi-a fost lene sa modific sistemul de joc, tre’ sa urce si Djoko, cat mai multi in atac, nu conteaza care-i pe stanga si care-i varf. Goluri sa iasa 🙂

      Apreciază

  5. Batem, cu o singură condiție. În locul vârfului nostru tradițional, Ogbu, care-i la fel de dinamic ca Vf. Omu, să-l băgăm pe Vlădeasa, că-i mai de-al nost.

    Apreciază

  6. Stie cineva sa-mi spuna daca Bus mai este jucatorul CFR-ului? Acum ceva vreme a aparut o stire ca si-a reziliat contractul cu noi. Daca chiar si-a reziliat contractul as fi si eu curios cum de ne-a mai scapat „inca unul”. Vad ca se intampla ca des in ultima vreme.

    Apreciază

  7. Despre inconsistenta in declaratiile domnului Miriuta. link In decembrie 2013 mi-am exprimat dezacordul prinvind demiterea lui Grig. Arpi a considerat ca e mai bine asa si la sugestiile lui Kiruj am fost de acord (cu totii) sa vedem ce va face in primele trei etape. Acum e clar. Doua puncte in trei etape. In decembrie Miriuta era super incantat de lot (le fel ca Redneck si Grig la vremea lor) si zicea ca la anul ne batem la titlu (altfel se autopedepseste si pleaca). Acum, dupa trei etape jalnice, facem reconstructie. Nu sunt contra ideilor lui cu promovarea tinerilor, dar de ce nu vine macar o data in viata, un antrenor cu coloana vertebrala, care de la inceput sa spuna ce se poate face cu lotul care il preia si ce vrea sa faca, nu dupa ce se vede cu contractul semnat, dupa doua etape o schimba ca la Ploiesti. Doar era clar ca daca Redneck si Grig nu au reusit mare lucru cu lotul actual, n-o fi Miriuta mai breaz. Asta ma deranjeaza pe mine (printre altele).

    Apreciază

    • Exact asta mă deranjează şi pe mine, l-am şi „întrebat” de acest aspect pe Miri, dar -deocamdată- nu am primit un răspuns lămuritor. De fapt n-am primit niciun răspuns. Poate azi, dacă-l prind „tete-a-tete” pe Tineretului…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  8. Dupa jalnica prestatie a „marilor” nostri fotbalisti din meciul cu oile,chiar ma bucur ca meciul se televizeaza pe dolce si nu pot sa-l vad.Doua „super prestatii” consecutive ale acestora,una dupa alta,chiar este prea mult…Presimt ca dupa confirmarea de saptamana asta,Miriuta va fi la ultimul sau meci la noi.

    Apreciază

  9. Stimaţi prieteni şi colegi (de suferinţă…). Am plecat, m-am pus în mişcare, gata! Sper să ajung cu bine acasă ( după prognozele mele pe la 22.30), şi voi da drumul softului de notare imediat după aia. Ne reauzim ( rebutonăm) după meci! HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Stiam ca daca mergi la meci se mobilizeaza baietii. Las-o usor cu palinca,ca la cum am inceput,daca bei o gura la fiecare gol,nu mai pornesti softul de notare :)) Victorie si drum bun spre casa. Hai CFR!!!

      Apreciază

  10. Kiruj, te-am vazut, ii unul in tribuna, daca esti la meci, numai tu poti fi. 🙂 Suntem in grafic. I-ai spus tu lui Miriuta sa-i lase deoparte pe Deac si Maah sau citeste Tribuna? 🙂

    Apreciază

    • Sigur citeste Tribuna.Cred ca daca se intalneste Miriuta cu Delon Kiruj,il coopteaza in staf.Macar putem sa-l injuram atunci si pe Kiruj daca nu merge echipa.Hai CFR./:-))

      Apreciază

  11. Caneto, eu ti-am zis ca Miriuta citeste Tribuna..:) Nu m-ai crezut..:) Prea multe „sfaturi” care s-or „copt” aici, le-a pus in aplicare:)

    Apreciază

  12. Nu inteleg cum ne lasam dominati de retrogradatii astia,care joaca si cu un om mai putin?! Un meci care parea simplu si asa trebuia sa fie,daca n-ar fi ratat Cadu acel 11 m. Daca jucam asa riscam sa ne egaleze dintr-o faza fixa sau ceva de acest gen. Sper sa nu fie cazul si sa nu ne facem de ras.

    Apreciază

  13. Suntem de tot rahatul! Rusine acestor nesimtiti de jucatori! De ce mi-a fost frica n-am scapat. Asa atitudine de loseri mai rar poti intalni. Sa te egaleze retrogradatii campionatului in 10 oameni mi se pare o mare umilinta,dar nu mai mare decat cea din etapa urmatoare cu pinguinii,la care nu vreau sa mai fiu partas. Rusine!!!

    Apreciază

    • Daca jucatorii sunt nesimtiti, Miriuta cum e? Are un fix, sa distruga meci de meci echipa dupa o ora de joc, prin urcarea lui Maftei la mijloc.

      Apreciază

      • aud la declaratii pe unu de la ei: CFR e o echipa bunicica, dar au cazut fizic in a doua repriza, si i-am dominat in 10….. I-a umplut de respect!!! Defapt pregatirea fizica se rateaza de multa vreme incoace sub atenta supraveghere a presedintelui-scouter, care tine sa ne spuna de fiecare data ce bine s-au pregatit baietii…

        Apreciază

  14. Ce jenant !!! Next-levelul lui Arpy: CFR-ul a ajuns egala ultimei clasate care e si in inferioritate…. da, stiu, sunt banii lui…rusinea sa fie tot a lui…. Cred ca IM spera sa poata iesi si el la declaratii dupa o victorie, ca mai nou are tot mai rar ocazia… dar daca nici cu astia nu se poate….

    Apreciază

  15. Repriza a 2-a o antiteza a primei reprize.. Jenant, penibil…sa joci in 10 oameni 30 min si sa fi dominat in halul asta..Toata „constructia” reprizei a 2-a au fost mingi bubuite.. Pe Rada il scoteam din teren.. Macar se juca 10v10 si stiai o treaba ca nu ii nimeni acolo si nu pierde si bubuie mingi fara destinatie.. Dupa el s-au luat si ceilalti cu mingile bubuite..Rusinos, sincer!

    Apreciază

  16. Am o stare de nervi din cauza nenorocitilor astora,de nu ma pot linisti. Dupa ce ca am avut o zi incarcata si agitata,loserii astia mi-au facut-o de tot rahatul Marele Cadu ne mai ingroapa inca o data! Dupa ce rateaza acel penalty,care putea inchide meciul,il priveste admirativ pe Coman,cum inscrie pt 2-2 de langa el. Stiu ca nu e bine sa iau decizii la nervi,dar eu nu mai merg sa-i sustin pe nesimtitii astia,dupa aceasta rusine. Am gresit cand am spus ca vom face maxim 5 puncte in ultimele patru meciuri. |Am facut doar doua si slabe sanse sa mai facem ceva etapa viitoare. Sunt foarte dezamagit!

    Apreciază

  17. Macar bucur extraordinar ca meciul a fost transmis de Dolce, n-am avut ocazia sa vad acest meci fantastic, n-am facut infarct, nu mi-am distrus weekendul. Poate ii dam o sansa si lui Chirila, antrenor tanar cu foame de rezultate. Ne trebuie un soc la echipa :)))))))) Poate batem pinguinii…. Hai Cfr !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.