CFR Cluj – Steaua București [0-1, la final]


Partida – repriza a II-a

Pentru că n-am mai bătut Steaua din 2005 și oaspeții noștri dragi au avut o posesie de 62% în prima repriză, Miriuță apelează la serviciile împrumutate CFR-ului de către Chanturia (mai bine cunoscut drept Messi de Georgia). Ne părăsește Negruț.

Steaua are o acțiune de atac interesantă în careul nostru, dar o încheie pleoștit. Nimic îngrozitor. Relax…

Chipciu îl pierde pe drum pe Djokovic. Deac pare că rezolvă faza, dar apoi se fâstâcește de parcă ar fi ziua lui, noroc că Steaua pierde momentul. Miriuță, ce facem?! Prietenul tău Reghe vrea să ne bage rapid un mort în poartă, pentru că știe că după aia nu-l mai scoatem în veci.

Pintilii trimite cu capul spre poartă în minutul 56. Reține Felgueiras, că nu-i mare scofală. Dar nu-i place nici lui, nu-mi place nici mie ce se întâmplă pe teren. Miri, fă ceva, ăștia ne macină mărunt la noi acasă!

Minutul 58. Miriuță răspunde cu un spaniol în locul unui portughez: Rui Pedro iese și intră Velayos. Oare Maftei trece iar sfânt central defensiv? Kiruj notează ceva de zor în carnețelul său din munți.

Mi se pare că partida s-a urâțit. Nu-mi plac la nebunie meciurile în care noi ne dorim mai mult să nu luăm gol…

Intră Keșeru în minutul 65, dar tot niște fundași ne pun probleme. Sukala servește pentru Gardoș, iar acesta trimite pe lângă poartă. Fără să ne ascundem după deget, ăștia ne cam bagă cu popoul în poartă, iar Miri nu găsește reacții. Mă rog, noi nu pierdem campionatul dacă nu câștigăm meciul, deci nu la toți ne este identic de dificil (ca să parafrazez o expresie populară regională).

Tănase îl omoară un pic de galben pe Cadu, apoi îl pune fotbalistic la colț (din fentă) pe Velayos și-l întinde cu un șut pe Felgueiras.

Fiind minutul 73, e clar că trebuie să iasă Maah și să intre Ammari. Dacă nu l-am văzut deloc pe Chanturia până acum, hai să ne concentrăm pe noul intrat!

Steaua continuă să ne preseze, dar ocaziile lor nu-s ca ale Argentinei. Oare trebuie să le vindem meciul ca să ne bată? Pfui, drace, ce idei impure pot să-mi treacă prin mintea răvășită! Tocmai acum, când fotbalul românesc s-a curățat pare că a devenit curat? Iau rapid un antibiotic oral, face bine la scenarită.

Observ cu uluială că asist la derularea unei probleme tehnice. Comentatorul TV vorbește cu vreo 20-30 secunde mai rapid decât apucă ceferiștii să respingă atacurile steliste. Mă îngrozesc. Dacă se va marca un gol, ÎL VOI AUZI, și-l voi vedea peste 20-30 secunde, „în reluare”!

Mai sunt 10 minute de coșmar. Mai sunt 8 minute de coșmar. „GOOOL!”, strigă comentatorul în momentul în care pe ecranul meu mingea încă este la un ceferist. Văd golul „în reluare”, peste 20-30 secunde. Mi se face un picuț de scârbă. Oare o fi fost antibioticul expirat? Oare e Steaua chiar ATÂT de peste noi sau e Miriuță chiar ATÂT de sub Reghecampf? Mă gândesc la Albusibiu și la obsesiile lui referitoare la piesele proaste de teatru…

Steaua atacă și contraatacă din toate pozițiile. Poarta lui Mario și titlul de campioană. Comentatorul TV și imaginea TV sunt din ce în ce mai certați. Decalajul crește.

Ammari ia galben și roșu în minutul 91, urmând calea spre vestiar bătătorită de Gabionetta. Ne va fi foarte greu de acum, în inferioritate numerică…

Ceferiștii dau totul, dar n-au nimic de dat. Să-i iubim și să-i aplaudăm în continuare, la bine și la greu, ca ăia de la Cosmote. Mulți dintre ei ne vor părăsi la sfârșit de primăvară. Nu mă întrebați când ne va părăsi Miriuță, pentru că avem în continuare încredere în el. Poate ajunge antrenor, chiar dacă deocamdată pare ușor impotent.

Meciul se termină, steliștii se bucură, ceferiștii se încaieră cu steliștii care se bucură, iar giurgiuvenii și ploieștenii compun înjurături de sărbătoritele de astăzi ale unora din televizor.

Astăzi, orice minune a murit din fașă. Închei rahatul ăsta de articol și mă duc cu nevasta la magazin, să-și cumpere un cadou din partea mea de 8 Martie.

La revedere, pe curând, poate vedem și noi ceva fotbal…

128 de comentarii

  1. Miriuta e pinguuuuin in secret,nu stie nici fratele lui,Paskany,ca daca ar sti…Hai CFR!!!! Grigoras come back ca in Titanic…come back,come back,come back , hopaaaa ….da n-am fluier!!!!

    Apreciază

  2. Nu tin minte alta infrangere din ultimii zece ani atat de dureroasa ca cea de aseara. Poate dar cea inregistrata in grupa noastra de CL de Braga contra lui Galatasaray.

    Apreciază

    • Corect, am luat bataie cu 5-0 de la giulesteni, am luat 4-2 de la Chiajna, am luat bataie de la potai, am luat si de la oi dar atunci parca mai jucam ceva, aveam demnitate(mai putin la acel 3-1 pt oi cand le-am oferit sansa sa mearga in Europa League), pana si acel 0-3 cu Famagusta mi s-a un rezultat mai decent.
      Pe multi nu scorul i-a deranjat ci atitudine, faptul ca am tras de timp acasa , in pana mea , tragem de timp , stam kkciosi in aparare, asa de jos am ajuns? Si-n primul sezon de A am avut jucatori cu mai mult determinare, si antrenor mai cu sange in instalatie.

      Apreciază

  3. Mie mi-e teama de umilinta pe care o vom avea de indurat cu pinguinii peste doua etape,atat in teren cat si in tribune. Ca pana atunci mai facem un egal chinuit sau pierdem cu Corona,nici nu mai conteaza. Scriam in urma cu cateva zile ca nu imi mai doresc de la acest retur decat sa nu fim umiliti pe propriul teren cu mioarele si pinguinii, dar se pare ca de ce-ti e frica nu scapi. Daca echipa va avea aceeasi atitudine ca si cu stana si in tribune va fi plin de primatele m u-iste,eu nu mai calc in Gruia in graba. Daca astora din conducere li se rupe in continuare de noi si de echipa,noua de ce ne-ar pasa oare? Nu merita sa-mi pierd timpul si sa-mi omor neuronii pt niste nesimtiti. Eu merg o data, de doua ori pe luna la Opera,dar ma intorc de acolo incarcat, incantat, relaxat si cu dorinta de a reveni . Aseara intorcandu-ma din Gruia, am simtit exact contrariul si credeti-ma ca nu-mi mai doresc aceasta stare.

    Apreciază

    • Sustin si eu propunerea vazuta mai sus de notare si a antrenorilor… Ar fi interesat de vazut astfel ce parere avem despre antrenori la fiecare meci si eventual facuta o medie a notelor la final de tur/retur sau la demisie/demitere

      Apreciază

  4. Mai umilit ca acum nu m-am simtit niciodata din 2007 de cand merg la meciuri la CFR. Tot de atunci nu am mai vazut antrenor ca Miriuta la CFR! Daca pacaliciul asta nu e demis/nu isi da demisia eu la meciul cu pinguinii nu vin ca nu vreau sa traiesc umilinta vietii mele. Hai Grig inapoi ca ne retrogradeaza asta…

    Apreciază

  5. Degeaba va luati de Miriuta. Omul joaca cu ce lot are la dispozitie si sub presiunea din zona de decizie- doar nu credeti ca imprumutatii sunt la noi fara orice alt scop decit vitrina. Pestele de la cap se impute si fara o strategie coerenta nu vom vedea nimic calumea. Sa nu ne mintim in raportarea la cele 8 titluri – nu le-am obtinut cu multa stiinta ci cu multi bani, investind mai mult decit restul echipelor din campionat. O sa spuna unii ca au venit jucatori gratis, e adevarat, dar nimeni in prima liga nu a platit salarii de 20-30.000 pe luna titularilor si 10.000 unor rezerve mediocre. Acum modelul platim mult-cistigam mult nu mai e valabil, anii pari s-au dus si bani pentru fortarea unui nou campionat nicci nu sunt, nici patronul nu are motivatia sa riste. Orice raportare la trecut e sterila si va fi in timp la fel de penibila ca sarbatorirea anuala a momentului 1986 la Steaua. Clubul trebuie sa intre in realitate si sa dezvolte o strategie raportata la resursele actuale si sa o si comunice suficient de clar pentru ca si ultimul suporter sa inteleaga asta.Pina nu va exista acel moment zero pentru a o lua de la capat, startegic suntem la „shaorma cu de toate”.

    Apreciază

    • Corect! Si cea mai mare problema as zice ca e lipsa de viziune – si implicit de strategie adaptata noilor conditii – a lui IM, care a invatat fotbal din mers si nu a inceput de jos, ci direct din scaunul de presedinte si ca urmare a facut greseli din care nu stiu daca a invatat ceva. La cum merg treburile as zice ca nu prea. Cat despre viziunea lui AP, in lipsa unor informatii concrete, as mentiona ca e singurul care a avut viziune inca de cand a preluat clubul si ca atare e singura sansa ca CFR-ul sa treaca cu bine prin stramtoarea crizei.

      Apreciază

      • Nu cred il putem acuza pe AP de lipsa de clarviziune. A intuit bine momentul prielnic pentru a specula tandemul performanta-bani din cupele europene. E posibil ca si acum sa fi intuit ca „nu e momentul” sa se bage in lupta de la virf si sta tactic in expectativa ( voi chiar credeti ca un tip cu orgoliul lui ar fi mai putin frustrat ????). Problema o vad si eu la lipsa unui plan B de avarie care sa fie benefic clubului pe termen lung ( de aici obsesia mea cu fortarea de juniori, acum nefiind momentul pentru investitii cu vise de campionate).

        Apreciază

        • Asteptam sa faca steaua si dinamo puncte pentru tara in europa poate poate mai prindem un moment prielnic, adica sa mearga campioana direct in ucl si atunci poate baga si arpi ceva bani si se aseaza direct la masa pusa de altii cum s a intamplat, sa recunoastem, in 2008 si 2010. Asta da strategie. Oricum nu mai vede romania echipa direct in ucl in urmatorii 10 ani. Oare asteapta arpy atat sau baga bani si lupta in preliminarii cum e normal. Bate borisov e un exemplu de urmat.

          Apreciază

      • Dragilor. Indiferent de „viziunea” președintelui, fără suportul patronului nu se întâmplă nimic la echipă. Cred că din pură prietenie patronul nu sprijină ideile lui Mureșan, dacă ele costă. Pot să cred că Mureșan este subdezvoltat, prost chiar, incapabil să învețe. Ce-i important însă, e că nu e sprijinit în nici un fel de patron. Cei care „are” ochi, să vadă. Măcar nea Muri suferă partidă de partidă alături de echipă. Pe când patronul, a devenit invizibil, îl doare fix în șpiț…

        Apreciază

  6. Eu zic ca inca nu ne vine sa credem inca nu putem accepta realitatea…dupa ani de zile de succese e greu sa accepti ca esti o echipa de pluton fara obiectiv. Deja e al doilea sezon ratat. Inca conducatorii mai vorbesc de titlu si europa la inceput de sezon dar din ce in ce mai timid. Daca il ratam si viitorul sezon, ceea ce e ft posibil, drumul de intoarcere in elita e tot mai imposibil de parcurs.

    Apreciază

  7. Anul ăsta se separă neghina de grâu. Din păcate, deocamdată e prea multă neghină în foarte puținul nostru grâu. La anul vom vedea dacă într-adevăr patronul va sprijini echipa și vor construi o echipă. Deocamdată, poziționarea lui Rui Pedro (ca mijlocaș defensiv) ar putea fi un lucru foarte bun, la fel și jocul lui Negruț. Vor mai fi poate și alții și vor forma un schelet, care plombat cu achiziții de valoare ar putea forma o echipă redutabilă. Să dea Domnul ca să fie așa… Haide CFR!

    Apreciază

    • Eu cred ca dimpotriva si la anul va fi un sezon de mers pe burta. Se pare ca se mai curata cite ceva in fotbalul romanesc si unele echipe vor avea probleme mari sezonul viitor. Anchetele cu banii publici la Pandurii, Petrolul, Chiajna etc vor mai dura, Viitorul s-ar putea sa se duca de-a berbelacul. In acest context s-ar putea sa vedem actiuni disperate, ca tot ne amintim de Iancu si Porumboiu..

      Apreciază

  8. Contra a parasit Petrolul, a aparut un comunicat oficial acum juma de ora pe site-ul clubului. ”Mulțumesc conducerii clubului pentru faptul că m-a înțeles și am încredere că și suporterii vor face același lucru. Petrolul va rămâne mereu în sufletul meu, este clubul care m-a lansat ca antrenor in fotbalul mare și voi încerca toată viața să-l ajut, la fel ca și pe toți oamenii implicați în acest proiect”, a declarat Contra. Vorbe goale care imi provoaca o usoara senzatie de greata. Si-a dat seama ca nu mai poate lua campionatul, in ciuda achizitionarii expiratilor Mutu si Zicu. Greu cu fotbalul in liga1 🙂 Steaua are cale libera…

    Apreciază

      • Am cam aceeasi parere in privinta lui Contra. Plecarea aceasta spune multe despre caracterul sau,in primul rand. Daca esti profesionist nu renunti la un proiect in care esti implicat,in care crezi si in care ai pus suflet. In schimb,daca esti doar un oportunist, pleci cand ti se iveste urmatoarea ocazie sau parasesti corabia cand simti ca se scufunda. Va face mare treaba si la Getafe,sunt convins 🙂

        Apreciază

    • Eu cred ca ”Gurita” a lasat-o pe Petrolul pentru ca are niste sperante de a antrena in Spania, tocmai la Getafe. Inteleg ca dupa infrangerea cu Betis din week-end fostul sau club a renuntat la antrenor, iar numele lui Contra a mai fost pronuntat pe acolo si in urma cu cateva saptamani, cand se mai pomenea la Getafe de demiterea principalului. Eu nu prea cred in coincidente, deci hotararea lui Contra de a renunta la Petrolul nu-mi pare deloc intamplatoare, mai ales ca familia ii traieste in Spania.

      Apreciază

      • Posibil sa ai dreptate, nu zic nu. Dar prin gestul lui, mie mi se pare ca a semnat ratarea sezonului pt. Petrolul. Pana cauti alt antrenor, pana se obisnuiesc fotbalistii cu el, pana cunoaste antrenorul lotul etc. etc. se vor trezi fara sanse reale sa se mai lupte pt. campionat sau cupa. Interesul lui personal mi se pare insignifiant in comparatie cu interesul unui club de fotbal intr-un asemenea moment. Si aici ma refer desigur la conjunctura actuala, cand Petrolul putea castiga cel putin o cupa pana la final de sezon, nu situatia lor de acum trei ani, cand un antrenor ii putea parasi fara nici un fel de urmari grave. Noi din fericire nu am patit din astea, la noi totdeauna a fost invers 🙂

        Apreciază

        • THEDARKSIDE, si mie mi-e clar ca plecarea intempestiva a lui Contra poate sa vorbeasca destul despre caracterul sau. Nu am cautat sa-i justific decizia, dar, pe de alta parte, ca sa fiu si sincer, nici nu ma grabesc sa arunc piatra asupra sa. Daca vreunul dintre noi ar avea familia la mii de km deparatre, nevasta in Spania, copiii la scoala acolo, poate si parintii, si ni s-ar mai si ivi o perspectiva excelenta dpdv profesional, nu cred ca nu ne-am gandi de doua ori inainte sa rostim un nu hotarat. Cu ceva asemanator s-a intalnit si Contra acum, căci Getafe e clubul care in ultimul deceniu a promovat in Spania cei mai multi antrenori tineri (si mai e si foarte rabdator cu ei). Mai mult, nici macar nu-s prea convins ca nu scartaie destule si la Ploiesti, in vestiarul echipei, sau ca ”proiectul Petrolul” nu sta azi pe niste picioare de lut, gata gata sa se prabuseasca in orice moment. Nu caut neaparat sa-l apar pe Contra, nici macar nu mi-e simpatic (ba dimpotriva!), dar nici nu vreau sa-l acuz acum, pentru ca nici nu-s tocmai convins ca n-as fi fost ispitit si eu sa procedez exact la fel daca eram in locul sau. Cred ca e greu sa cantarim exact daca fostul nostru international e sau nu de acuzat in cazul de fatza. Poate ca da, dar oricum n-avem noi toate datele necesare la indemana. Si, pana la urma, nu Contra e acum marea problema a noastra a franarilor, nu-i asa? Macar de-am fi noi azi in locul suporterilor ploiesteni! 😦

          Apreciază

    • pt thedarkside
      Pai e de vina Contra ca CFR ia bataie de la Steaua acasa si castiga inca 3 puncte?
      Sau ca alte echipe (stii bine care) stau in pozitie de ca..pra cand joaca cu Steaua?
      Omu are familia acolo, si-a dorit mult sa antreneze in Spania. Isi implineste un vis. Bravo lui.
      Succes Cosmine!

      Apreciază

  9. Si eu m-asi baza pe orgoliul ranit al lui A.P.(si al nostru), dar il retine, cred, neincrederea in viitor(care estompeaza orice sursa de finantare) si reduce la minim placerea si satisfactia de-a face performanta(odata ce te-ai ars…prin Cipru,Cluj-Napoca!). Poate ca aceasta amanare a performantei, se datoreaza neacceptarii unor riscuri pe care nu si le mai poate asuma(pe care le-ntrezaresc) si asteapta un moment prielnic cu minime investitii, care s-ar putea amana 1-2ani (chiar si pana… la „Sf.Asteapta”). In asemenea conditii, nu ar mai trebui sa ne agitam si sa suferim atata si sa avem rabdare pana va veni „momentul-CFR”. Ceea ce ma mai ingrijoreaza este faptul ca nu se intrezareste niciun proiect, plan de perspectiva apropiat sau pe termen mediu-lung?!Salut folosirea juniorilor, o consider benefica pt. toata lumea, numai ca acest lucru ni s-a impus ,din cauza lipsei de fonduri si nu se datoreaza unei organizari prealabile sau a unei strategii bine gandite! TEMA PENTRU VISARE: (Am mai spus-o si o repet): la acest moment ar fi trebuit sa avem „inregimentati”1-2 fotbalisti buni de perspectiva,in fiecare compartiment(avand in vedere plecarile in masa din vara), care sa alcatuiasca scheletul de baza al „viitorului- CFR”, iar la terminarea acestui campionat, achizitionarea a 3-4 fotbalisti valorosi, care sa asigure premizele castigarii viitorului titlu! Hai CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.