Și-au rămas doar trei…


A trecut ceva vreme de la meciul cu Viitorul și, în mare parte, toate reproșurile au fost deja aruncate în texte ample de către  înaintașii mei. Și toate, vai Doamne, au fost drepte și lungi, ca stâlpii nocturnei din Gruia. Așadar, deși nu-mi stă în fire să fiu optimist, trebuie să-mi fac loc cu coatele în maldărul de cuvinte grele și să aduc speranța și veștile bune înapoi în tribună.

Bine, prima veste bună ar fi că, spre a nu mai aștepta degeaba mesajul președintelui în prag de Revelion, mă bag eu și-l reconfirm, cu toată tăria pe care o mai am prin cămară, pe stigmatul tovarăș Miriuță în funcția de antrenor șef la CFR. Iar ca să știe tot Clujul, ies mâine în centru, ca Vasile din Gheorgheni pe vremuri, și urlu cât mă țin bojocii: Miriuță va îmbătrâni la CFR! Și în tot cazul, mai puneți niște controale la graniță!

Acestea find zise, mă sui în 33 și aștept în tihnă ca timpul să le îndrepte pe toate. Dacă nouă ne lipsește  răbdarea… Nouă, care ne antrenăm de pe vremea Imperiului Otoman, nouă, care am așteptat 100 de ani pentru un titlu, nouă, care am buchisit frustrările week-end de week-end când alții mergeau la bere cu gagica, nouă ne e egal. Iar egalurile aduc egaluri. Ne e egal cât durează până lucrurile sau oamenii se vor schimba. Va veni și ziua aia. Că doar, după cum spunea un bun prieten, „cele mai plăcute lucruri sunt pregătirile, visurile, iluziile… pe urmă rutina. Și mai pățești și figura ca un ageamiu…”

Dar nu, Larie nu e un ageamiu, e un tip care a muncit onest pe litoral, nu e vreun ospătar șmecher și nici un turist chefliu. Știam de când l-am întâlnit prima oară că ne va face figura, iar dacă tot era să fie careva, mai bine el, și mi-l închipui pe Fănică, taică-su, voios, mai dând un rând în cârciuma din cartier, că doar nici în blocul lui Ionuț nu se prinde Dolce.

Dar să ne întoarcem la ai noștri. N-ai cum să te superi pe ei când seamănă cu echipa orfelinatului de la Gilău, cu o jumătate de oră înainte de prânz. Părăsiți de un tată ce s-a luat cu una mai tânără, fără bani de medicamente și rețete de la doftor, adoptați de un unchi modest și bolnav, dar vânduți de acesta pe timp de iarnă unui circar… și tot așa, singuri pe lume, precum Remi acu mai bine de un veac, își caută de lucru prin târgurile țării. Și atunci ce rost mai are să te iei de unul mai firav și visător, de altul mai botos și negru de supărare, sau de cel obraznic și mândru de parcă el ar fi adus bossa nova în Europa. Și nu are rost să ne mai gândim cine l-ar juca mai bine pe Suflețel. Mai bine să-i lăudăm pe cei care merită să doarmă noaptea, pe spate, cu fruntea sus.

Și cel mai cinstit e să încep cu salvatorul, cu cel care a dovedit mai multă voință decât întreg lotul de cărturari sibieni și a deschis porțile speranței. Cu siguranță, el merită o mică statuetă undeva în umbra trofeului pentru cel de-al treilea campionat. O ecvestră de porțelan, că deși unii l-au sanctificat în catedrala din Gruia ca Sf. Vasile, pentru mine rămâne mai degrabă un Maftei Corvin. Iar contrar celor invocate pe aici, pe site, că, vezi doamne, terenul de la Chiajna a fost o bălărie pe care nici vitele n-aveau ce paște, Maftei Corvin pornește în dribling (!!!) în minutele de prelungire, depășește 3 jucători de la Palatul Pionierilor din Constanța, iar după ce-i pasează lui Ogbu, își continuă cursa spre careu. Ogbu driblează (!!!) și pasează în dreapta la Chanturia, care, după un dribling (!!!), șutează în blocaj. Corner executat perfect de georgian, bară, iar mingea îi revine lui Maftei. Gol!!! Simplu și fără bubuieli.

Și pentru că tot am ajuns la “Messia din Tbilisi”, el este cea de-a treia veste bună și trebuie remarcat că, nefiind familiar cu limba lui Goethe, nu a înțeles indicațiile de la margine ale reconfirmatului. Și-a făcut jocul în ciuda crizei de timp în care intrase echipa și în ciuda faptului că a ratat pregatirea ratată din vară. Fiind de-o seamă cu Negruț,  poate vor complota la poalele dealului, în fața unui cremeș de la cofetăria Uranus, și vor inventa câteva atacuri fulminante pentru CFR. Se mai întoarce și Cadu și-i ia lui Rada banderola (ce glumă de căpitan mai găsise și Miriuță!) și poate ne mai ajută și cu reconfirmarea. Așadar, un viitor glorios ne stă în față, iar dacă mai punem și faptul că din cele 4 goluri promise săptămâna trecută am folosit doar unul, mai avem 3 de dat sâmbătă și mai avem timp să comandăm și sticlele de pălincă pentru fiesta de după meci.

Hakana

49 de comentarii

  1. Îţi doresc şi eu multe „succesuri” şi spor la treabă! Te avertizez -totuşi- că acest drum este unul lung şi anevoios, un fel de tunel la capătul căruia apare la un moment dat şi lumina, care vine de fapt de la o maşină….:)) Mai ai de tras până ce vei fi huiduit de toată lumea…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Felicitari Hakana! Faina scriitura. N-ar fi fost o problema cele 3 goluri neutilizate la Chiajna daca-i ramanea si lui Larie capul pe umeri, nu in poarta lui Felghe. Da’ nu-i mare problema nici asa, dublam potul celor 3 neutilizate si batem sambata cu 6-0. 🙂

    Apreciază

    • …Frumoase previziuni, maestre…Apropo: pălinca ta îi de prune sau de mere? Bonus (confesiune): pe mine mă atacă acest tip de optimism după 4 pahare (nu păhărele)…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  3. Wellcome HAKANA ! Nu stiu de unde ai aparut,nu stiu nici ce pile/butoane ai avut de ai ajuns sa scrii in prim-time pe tribunaCFR ..dar nici nu ma intereseaza ! Important e sa scrii in aceeiasi nota cu inaintasii tai…si totul va fi ! Asa cum va fi…

    Apreciază

  4. Bun venit, Hakana! Inteleg ca acesta e articolul tau de debut, asa ca ma alatur si eu franarilor care deja te-au felicitat si ti-au urat succes. Nu stiu cum ai fost ”selectionat” in echipa tribunistilor, dar cu siguranta e de bun augur aparitia ta in dream-team, pentru ca mereu si peste tot e nevoie de sange proaspat, inclusiv pe un site (Tribuna CFR) care si-a obisnuit pana acum ”fanii” cu multe articole de calitate. Un rabin spunea odata ca ”secolele lumii intregi nu pot egala ziua in care Cantarea Cantarilor i-a fost data lui Israel”. Parafrazandu-l, as spune si eu ca deceniile lumii fotbalistice romanesti nu pot egala ziua in care Tribuna CFR i-a fost data suflarii alb-visinii. 🙂 Pentru unii poate ca sunt cuvinte prea mari, dar cred ca toti cei care in timp ne-am legat sufleteste de acest site – si stim ce a reprezentat si reprezinta inca Tribuna CFR pentru franari – intelegem prea bine ca ele nu sunt chiar vorbe goale. Sigur, site-ul acesta a suferit in timp si destule pierderi importante (si altele neglijabile, ca sa nu se inteleaga ceva gresit 🙂 ), care nu sunt tocmai usor de inlocuit. Asta insa o vei simti pe propria-ti piele! 🙂 Cred insa ca alaturi de cei care mai scriu si vor mai scrie pe aici vei face destule lucruri bune pentru noi toti. Iti doresc sa fie asa, pentru ca atunci toata lumea va avea numai de castigat… Si, ca sa termin pe un ton cat mai ”solemn” :), iti voi aminti ca intr-o vreme in Roma exista obiceiul ca noilor imparati, la intronare, sa li se faca urarea de a fi ”mai fericiti decat Augustus si mai buni decat Traian”. De azi incolo si tu vei fi un mic ”imparat” printre noi, asa ca nu-mi ramane acum decat sa-ti urez si eu sa fii macar la fel de fericit (ca scrii pentru ceferisti) precum era Romanescu si mai bun decat Albusibiu! 🙂 Sa nu ma injuri pentru ca ti-am ridicat stacheta atat de sus, dar e bine sa stii ca de fapt ea sta acolo sus de multa vreme: de la 26 ianuarie 2012, ziua in care Tribuna CFR ne-a fost daruita noua ceferistilor. Mult succes!

    Apreciază

    • Mai Florinaccio,aproape ca mi-au dat lacrimile:)) Esti foarte inspirat si astazi,ai ceva motivatie speciala? O fi „de vina” venirea primaverii sau aceasta baba frumoasa de azi? Ca sa nu ne luam cu vorba spune-mi daca ne vedem sambata la meci.
      @ Hakana. Ma alatur si eu celor care ti-au urat de bine cu ocazia debutului tau scriitoricesc pe Tribuna si iti doresc ca intotdeauna cuvintele sa-ti fie cele mai bune prietene.

      Apreciază

      • Pastreaza-ti lacrimile pentru sambata seara! 🙂 Inca nu stiu exact daca ajung sau nu la meci, dar daca da, atunci mai vorbim, ok? Salutari!

        Apreciază

        • Sambata seara nu o sa mai plang,pt ca am inceput deja sa ma obisnuiesc cu lipsa lui mimisor din peisaj 🙂 Daca reusesti sa ajungi la meci da-mi un semn si ne vedem.

          Apreciază

    • Frumoasă laudaţie, în stil (suc…) propriu, cum se spunea pe vremuri la aprozar, dar eu tot vreau să aflu o chestie: când (re)vii TU, maestre, cu un articol? Că ai cam dispărut…Nemotivat primeşti şi tu, ca şi Dantesc (mai sus), azi sunt mai sever un pic cu pontajul…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Abia m-am trezit din hibernare si deja imi ceri articole? Nu stiu exact. Eu iau foarte in serios sfatul pe care mi l-a dat Dinu, pe vremuri, la debutul meu ”literar”: scriu numai atunci cand imi face placere! 🙂 Dar nu de mine duce lipsa Tribuna noastra, si asta nu o stim numai noi doi… Crede-ma ca daca as socoti cumva ca as fi chiar indispensabil, as trage putin de mine ca sa mai postez macar cand si cand. Macar atata am tinut si mai tin inca la site-ul asta. S-auzim din ce in ce mai bine! 🙂

        Apreciază

  5. Vad ca actualul presedinte FRF a ajuns la un mic consens cu Nasu, stiu ca multi ma veti huli dar cred ca ms inca poate fi folositor federatiei (a se vedea postul pe care il ocupa la UEFA). Vad ca a zburat Kassai, va zbura si bricheta si A Iordanescu si i se da in continuare credit lui Piti. Sincer mi se par masuri bune, lui Piti ii foarte greu sa i se rezilieze acum contractul.
    Sa vedem ce va urma.

    Apreciază

    • Ioane, am urmarit si eu conferinta de presa de azi. Am inteles insa ca, macar pentru o vreme, Deaconu va fi pastrat in functie si ca lui Iordanescu i s-a propus sa ramana in interiorul FRF. Ramane la latitudinea Generalului sa accepte sau nu o alta functie decat cea de director tehnic, in care inteleg ca fusese numit recent. Si mie imi place strategia pe care a adoptat-o Burleanu cu privire la Nasul Sandu si la alti cativa angajati ai Federatiei. Ar fi fost o prostie sa inceapa sa se razboiasca cu absolut toata lumea de acolo si renunte la Mircea Sandu, ca la o masea stricata, tocmai acum, cand acesta e pe cale sa ajunga in cea de-a doua pozitie de la UEFA si cand, dupa ce a muls atata vreme vaca asta buna numita FRF, va avea ocazia sa-i mai dea ceva si de mancare.

      Apreciază

      • Azi dimineata Deaconu era pe faras, oricum e bine ca a lasat un pic deoparte stilul razvratitului.
        Vad ca l-a adus langa el pe Chivo, sincer chiar cred ca avea nevoie de un om care stie cat de cat ce e pe acolo, cred ca vulpile batrane sunt foarte bune daca sti sa le folosesti. Sa vedem, oricum e bine ca unii omaneni si-au dat seama ca nu se mai pot juca de-a fotbalul, mie tipul asta imi inspira o minima senzatie de profesionism. Sa vedem ce va urma, inceputul e decent.

        Apreciază

        • De acord cu tot ce spui. Burleanu n-ar fi rezolvat absolut nimic daca s-ar fi luat de toti mafiotii aia inca din prima zi. Eventual ar fi reusit sa si-i ridice pe toti in cap inca dintru inceput si in doar cateva luni sa se trezeasca si cu niste alegeri anticipate care sa-l impiedice sa-si puna in aplicare propriile-i idei. Abil e, inteligentza poseda cu carul, carisma de asemenea, asa ca timpul nu poate sa nu-i fie aliat. Si atunci, de ce sa se grabeasca? Spuneai ceva de niste vulpoi batrani si ca unii vor intelege in sfarsit ca de azi nu mai e de gluma. Foarte bine ai spus. In plus, poate ca-i bine sa ne amintim ca unii oameni sunt rai doar pentru ca pana acum nu i-a invatat nimeni ca pot sa fie si buni (sau pentru ca nu le-a cerut-o inca nimeni niciodata). In plus, la ce capacitate de adaptare a dovedit neamul asta de-a secolelor, nu m-as mira absolut deloc ca vechii prieteni ai Nasului Sandu sa ajunga (si inca rapid) cei mai fideli angajati ai moldoveanului. Inca nu cred ca s-a inventat metoda mai eficienta de a-ti birui dusmanul decat aceea de a ti-l face prieten. La fel a facut si Lincoln odata, la fel au facut si alti mari oameni ai istoriei si la fel poate ca incearca si Burleanu azi. Daca ii mai pastreaza inca in functie pe unii dintre ei (aratandu-le in acelasi timp pisica prin indepartarea celor mai mari lepre dintre ei) s-ar putea sa si-i castige pe multi de partea sa. Si n-ar face tocmai rau, pentru ca de experienta lor va avea cu siguranta nevoie pe viitor (si-n orice caz, mai multa decat de dusmania lor). Pe de alta parte, s-o spunem si p-aia dreapta: nu tot ce a lasat Sandu in urma lui e spurcat in federatia aia. Iar sa te pui acum si sa dai foc la tot ce a ramas in urma lui acolo n-ar fi altceva decat dovada de multa prostie. De ce sa nu evalueze mai intai ce a ramas bun in urma celor 24 de ani de ”domnie” a lui Sandu si abia pe urma sa puna securea la radacina uscaturilor din FRF?

          Apreciază

  6. Pacat ca nu l-a schimbat pe Deaconu fiindca mie personal mi-e clar ca de cand a fost numit Deaconu Steaua are un avantaj imens in materie de arbitraje, nu doar la meciurile proprii ci si la cele ale eventualelor contracandidate. Sincer eu nu am sperante ca CFR-ul ar putea avea din nou sanse la titlu indiferent de ce jucatori aduce AP atata vreme cat Deaconu e sef la arbitri. Ieri eram foarte incantat de schimbarea produsa la FRF si inca sunt multumit ca a iesit cine a iesit dintre variantele posibile, dar mentinerea lui Deaconu un functie si conferinta de azi cu Sandu deja ma fac sa ma tem ca nu se vor schimba mari lucruri in materie de influente in Liga 1. Nu vreau ca CFR-ul sa fie avantajata de arbitri sau de oricine, dar nici nu mai vreau sa vad arbitrajele din ultimii ani care sunt fara jena pro-Steaua.

    Apreciază

  7. thedarkside,eu nu inteleg,daca-l vor asa de tare pe infractorul Popescu de ce nu se alatura lui la puscarie.Sigur au si ei bube-n cap.In alta ordine de idei”iti voi face o „vizita” in pauza meciului.Sper sa sarbatorim doua din cele trei goluri dorite de Hakana.Hai CFR.

    Apreciază

    • Hai sa fim seriosi.. e aceeasi abordare siropoasa prin care politicienii incearca sa obtina un mic capital de simpatie din orice colt, fara a risca nimic.

      Apreciază

  8. Ce parere aveti de schimbarile de la FRF ?
    Am gasit doar acest despre noul presedinte FRF, Răzvan Burleanu link unde se scrie mai multe despre el si oamenii pe care ii va aduce.
    Sper ca fiind asa tanar, are o visiune mai europeana si o sa vina cu idei noi si o sa faca unele schimbari bune… a studiat si lucrat in diferite institutii unde inveti lucruri bune, dar si prostii, sper ca macar sa faca 50 % din cele promise si o sa fiu fericit.
    Prin ce cercuri se invarte acest Răzvan Burleanu ? Oare DNA-ul i-a speriat pe toti de l-au votat pe acest tanar ?
    Sa vedem schimbarile promise, dar unele sunt greu de realizat, caci unii au contracte beton, vezi Piti, Nasul cu pensia babana pe care si-a facut-o si alte chestii, asa ca tot e sarac, dar asa ca se crede mare smecher..dar DNA-ul e si pe urmele lui..Mititelu stie…:))
    Chivorchian vad ca a ajuns Secretar General la FRF….pe asta stim ce-l poate pielea…….

    Apreciază

  9. Bun venit, Hakana! Sincer sa fiu, in locul tau debutam dupa meciul glorios de sâmbătă, inchinandu-le ode jucătorilor ceferisti victoriosi si marelui lor conducator si strateg, Laci Miriuta! 🙂
    La cat mai multe scrieri!

    Apreciază

  10. Stirile noi nu se mai opresc sapatamana aceasta
    link
    Sky Broadcast Limited, firma care a achiziţionat drepturile de televizare ale Ligii 1, va cumpăra şi posturile lui Arpad Paszkany, Look TV şi Transilvania Look, pe care le va dezvolta pentru a transmite meciurile din Liga 1.

    Apreciază

  11. @7burg: uite care-s părerile mele despre „evenimentele” de ieri şi de alaltăieri: 1-alegerea lui Burleanu s-a dorit a fi o contramutare din partea cuiva pentru alegerea / instalarea lui Gino la federaţie. În ambele cazuri politicul s-a băgat adânc de tot, în cazul lui Gino şi preşcolarii ştiu deja de cina de taină cu Ponta şi Dragnea şi vreo 10 preşedinţi/patroni de club. Dacă admitem instalarea lui Gino ca una facilitată de PSD, mergând pe raţionamentul „parităţii politice”, instalarea lui Burleanu trebuie să fie opera lui Băsescu, sau a unor cercuri pro-Băsescu. 2-Băsescu, nebăsescu, evenimentele ante-alegeri demonstrează un scenariu pregătit cu migală şi greu de anticipat privind condamnarea lui Popescu tocmai în preziua alegerilor, după ce luni întregi s-a fluturat -spre derutare şi întru adormirea duşmanilor- o eventuală condamnare de doar cu suspendare. Amânarea repetată s-a tot prelungit până-n ultimul moment, când efectiv nu se mai putea face nimic, pumnul primit în faţă de Sandu et co fiind mult prea dur pentru o regrupare în câteva ore. Consider că fără acest „ajutor” regizat de o „minte diabolică”, Burleanu nu pupa nici locul II. 3-Băsescu/nebăsescu, Ponta/neponta, de această schimbare era nevoie, nu încape discuţie. Doar şi doar vârsta lui trebuie să fie un pas înainte, poate nu e „virusat” încă de murdăriile fotbalului autohton. Nu consider replierea lui în privinţa lui MS, Piţurcă, etc. ca şi o slăbiciune, mai degrabă o (nouă) schemă de adormire a adversarului; o poziţie mult prea radicală putea fi (şi încă poate fi) fatală în lupta cu tigrul rănit, dar nu ucis. Are tot timpul din lume să mai facă nişte decapitări şi peste 3 luni, etc., dar numai şi numai după ce îşi face şi el temele, îşi face şi el alianţele, sferele de putere, etc. 4-Off topic: condamnările de marţi au ţintit şi altceva decât fotbalul în sine, e un rezultat ce poate fi „vitrinizat” spre UE / SUA ca un pas important în lupta dusă împotriva corupţiei. 5-ce are de câştigat CFR? Habar n-am. Impresia mea este că s-au creat condiţiile pentru un nou restart pentru CFR, dar pentru a profita de ele, este nevoie şi de un pic de ordine şi în curtea proprie. 6-mă pune pe gânduri povestea asta misterioasă cu vânzarea drepturilor de televizare a Ligii 1 pe 5 ani, cu implicarea -măcar tangenţială- a lui AP, nu pot să cred că mişcarea / schema tranzacţiei nu va avea efecte (în opinia mea benefice) pentru clubul nostru. Să nu uităm: cele două canale ale lui AP vor fi puse la dispoziţia firmei câştigătoare (vândute, zice AP, dar eu cred că vor fi mai degrabă concesionate), practic a pus mâna pe următorii 5 ani pe jungla mediatică a fotbalului românesc. Nu cred că trebuie să vă explic ce înseamnă asta. AP confirmă din nou, că intenţiile sale afaceriste (inclusiv ceferiste) nu pot fi ghicite nici măcar de IM (în opinia mea), şi face foarte bine dacă face aşa, altfel nu pupa nici el, nici Clujul, nici noi trofeele deja câştigate. Ca şi în sex (asta din amintiri…): cu cât „prelungeşti” explozia, plăcerea e cu atât mai mare…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Ceea ce putem cistiga obiectiv sunt in primul rind programari decente ale meciurilor – evitarea alternantelor scurte si ore mai avantajoase pentru marketing. In plus, daca o parte din structura acestor canale va ramine la Cluj, niste comentarii mai decente.

      Apreciază

    • Poate ca am cam exagerat deja cu subiectul Burleanu, dar tot nu ma pot abtine sa nu fac si eu cateva observatii pe marginea tezei lui Kiruj despre alegeile de la FRF, mai ales ca teza aceasta a lui mi se pare si foarte interesanta. Mister Kiruj, cred ca tot ce-ai spus la punctul I poate fi admis ca verosimil. Sigur, tot ce-ai argumentat aici nu poate fi dovedit cu o precizie matematica (nici macar nu stiu daca e adevarata teoria ta), dar rationamentul tau consider ca e rezonabil. In plus, ca sa-ti mai dau si eu putina apa la moara, ti-as spune ca Razvan Burleanu pare a fi ”fabricat” undeva in fieful electoral al lui Basescu, poalele Pietricicai, acolo unde celebrul Pinalty este puternic ancorat atat in fotbal cat si-n politic. Gh. Chivorchian, Gh. Burleanu (tatal noului presedinte al FRF), Razvan Burleanu, toti au avut candva radacini puternic infipte in pamantul de langa Ceahlau. Macar primii doi au gravitat multa vreme pe ”orbita” Pinalty, de aceea nu exclud deloc ca insusi GH.Stefan sa fi fost ”mintea diabolica” la care faceai tu referire. In foarte mare masura sunt de acord si cu tot ce-ai mai spus si la punctele 2-6. Poate cu o singura exceptie: aceea ca fara arestarea lui Gica Popescu, Burleanu nu pupa nici macar turul II. Pe asta n-o prea cred in momentul de fatza, cu toate ca recunosc ca pana alaltaieri nu-i dadeam nici eu aproape nicio sansa acestui tanar de 29 de ani. De fapt, chiar si-n ziua alegerilor eram destul de temator, poate si pentru ca spectrul preluarii sefiei FRF de catre nesuferitul de Avram imi dadea multe frisoane. Constat insa ca acest Burleanu pare cumva un fel de CFR in varianta 2008 (sau chiar 2010), cand practic nimeni nu-i dadea vreo sansa, cu exceptia celor ce-au stiut bine ce-au construit la acest club. In ochii miticilor tot ce s-a intamplat atunci parea la respectiva pura intamplare, dar noi stim acum ca ”revolutia” adusa atunci in fotbal de Paszkany fusese meticulos pregatita. Spun deci ca Burleanu imi pare acum ca a fost extrem de bine pregatit pentru a duce o lupta la baioneta cu insusi Gica Popescu. Pe scurt, consider acum ca intrarea in cursa electorala a lui Chivorchian n-a fost deloc intamplatoare. Nu m-as mira deloc sa aflu ca acest Chivorchian a intrat de fapt in cursa tocmai pentru a-l contracara pe Gica Popescu, caci inca dintru inceput se spunea ca a fost aruncat in lupta doar pentru a aduna voturile pe care influenta lui Mitica Dragomir le avea pe la diverse echipe din fotbal. Aceasta, coroborata cu nenumaratele atacuri pe care Mitica le-a tot adus la adresa Baciului odata cu inlaturarea lui de la sefia LPF, dar si cu disciplina ”de partid” de care votantii lui Chivorchian au dat dovada la turul doi, ma fac sa cred ca GH. Chivorchian a intrat in cursa tocmai pentru a-l spijini pe Burleanu. Pe tatal noului presedinte, pe ex-fotbalistul Gh.Burleanu il dusese dupa el de la Bacau la Ceahlaul, inca si capitan de echipa, deci o piesa importanta in echipa care ajunsese sa ne reprezinte pe urma prin Cupa UEFA. Chivorchian avea deci nu doar menirea de a fi mana prin care Dragomir avea sa loveasca la aceste alegeri in Gica Popescu, ci si omul care putea sa-l ajute pe fiul fostului sau capitan de echipa. Sunt convins deci ca era pregatit sa-i cedeze nu doar voturile din turul doi, ci si pe cele din primul tur (cum a facut de fapt si Puscas), pentru ca Burleanu sa intre pe urma in ”finala” cu Gica Popescu. Acolo unde probabil ca totul s-ar fi decis la numai cateva voturi diferenta, in favoarea unuia sau a altuia, si nu la o majoritate atat de larga cum s-a intamplat in duelul Burleanu-Avram. In fine, ne-am aruncat acum in tot felul de speculatii, dar cine stie care e de fapt adevarul. Cert e insa altceva: in ultima vreme in fotbalul nostru s-au petrecut schimbari la care eu nici macar nu indrazneam sa visez in urma cu cateva luni. Chiar am aruncat o scurta privire asupra celor doua articole dedicate in vara anului trecut ideii restructurarii fotbalului romanesc (”Noua ne pasa de fotbal. Poate prea mult”) si n-am putut sa nu zambesc satisfacut la gandul ca pe atunci Mircea Sandu si (mai ales) Mitica Dragomir pareau inca vesnici, iar acum sunt doar niste bieiti muritori de rand care in momentul de fatza se zbat doar sa nu fie facuti una cu pamantul. Sic transit gloria mundi! 🙂

      Apreciază

      • La ce renta viagera si-a asigurat Sandu, n-as zice ca „se zbate”. Macar acum se vede ca tot ce l-a interesat vreodata au fost foloasele personale, incepand cu banii. Locul lui e langa ailalti 8, dar se pare ca e cel mai bine ancorat in sistem (a se citi caracatita de interese).

        Apreciază

      • Observaţiile / completările tale sunt (sau cel puţin mi se par mie) la fel de rezonabile, „fezabile”. Dar, cum ziceai şi tu şi zic şi eu acum, mai bine să depăşim faza asta a speculaţiilor, oricum ceva a fost (ar fi fost culmea să nu fie!), să vedem mai degrabă cum ieşim noi din această nouă conjunctură. Eu zic că suntem -acum, astăzi- pe un uşor „plus”, dar asta este doar o impresie, şi -oricum- fără „sprijin” din interior (regândirea strategiilor, etc.) nu va însemna mare lucru. Un lucru este cert: nici AP nu stă cu mâinile în sân, cum părea că stă de-a lungul ultimelor luni. Dar nici aici nu merită să combinăm mult, vom trăi şi vom vedea. Tot ce contează pentru moment, este meciul de mâine…::)) HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Indiferent daca Look va transmite sau nu meciurile, indiferent daca ramane sau nu al lui AP, efecte asupra CFR-ului nu va prea avea. Motivul este pur comercial, daca va transmite, si se stie ca Steaua se vinde, se va achizitiona o intreaga echipa de televiziune (sau doua-trei, de cate e nevoie) pro Steaua si se va discuta 95% din timpul de emisie de Steaua 🙂 S-a vazut clar acest lucru la transmisiunile meciurilor de pregatire de anul trecut.

      Apreciază

    • Uite, daca tot nu vrei sa-ti faci cont de facebook (adica vrei, dar numai peste cateva luni (ani?)), am furat pentru tine de pe pagina FB a lui Cantor Zoli un fragment dintr-un text in care a citat niste afirmatii particulare mai vechi ale lui AP:
      In legatuta cu articolul „S-a imbolnavit closca cu oua de aur” pot sa spun urmatoarele :
      1) Daca in ultimii 10 ani nu exista CFR-ul cu cheltuielile aferente puteam sa stau linistit fara sa fac nicio afacere si aveam o viata fara probleme !
      2) Fara nicio exagerare,in acesti ani singurul motiv pentru care am incercat sa produc bani in mod constant a fost nevoia de capital a CFR-ului !!!
      3) Televiziunea creata de mine a avut si are un motiv pur comercial : s-o vand dupa un anumit timp pentru profit (pentru mine televiziunea nu este CFR !!! CFR nu a fost si nu o sa fie niciodata un „producator de profit” asa cum este televiziunea)
      4) Stiu ca anumiti oameni incearca sa acrediteze idea ca tv-ul s-a construit din bani luati din club ! E doar o gluma proasta !!!
      5) Spre atentia celor interesati : -consortiul TMG l-am infiintat in martie 2011 si toata infrastructura am finalizat-o pana in iunie 2012 ( in decembrie 2011 a pornit Transilvania Live , iar in 14 februarie 2012 a inceput sa emita Look Tv)…iar in mai 2012 CFR Cluj a castigat al treilea titlu de campioana !!! Si inca un lucru foarte important : -cheltuielile Tv-ului reprezinta lunar mai putin de 10 % din cele ale clubului si spre deosebire de club , televiziunea poate sa fie vanduta la un moment dat cu profit…”

      Pentru continuare dai click pe facebook. :))))

      Apreciază

      • Deci cum,cum,cum ? :)) La punctul unu ma umflat rasul…Nu serios, in 2004 daca nu ma insel AP a investit (doar!) in proiectul Polus dupa spusele sale peste 4 mil euro ,pai (doar!!!) cu banii aia si daca se multumea doar cu atat traia in Dubai pana la adanci batraneti cu tot cu AMF deci care-i spilul raspunsului? ca io nu am inteles…La punctul doi n-am inteles nimic…La trei ma dat pe spate ,io ma gandeam ca televiziunile le-a facut doar asa de hobby si ca sa aiba Ana Maria Feher(alta Ana Maria ?!? parca mai e una, numita Prodan) emisiune proprie…Cat despre CFR1907 Cluj care nu a fost niciodata un producator de profit…ai no !!!!! La patru nu aduce argumente,nici eu nu imi bat capul…Punctul cinci imi atrage atentia asa cum mi-au atras atentia si posturile lui de televiziune,adica deloc…Ar mai fi daca tot suntem la ceasul confesiunilor destule de dezbatut sau de intrebat …ok mai nene ne-ai tot spus si ai incercat sa ne induci ca televiziunile le-ai facut din banii tai proprii si personali insa ce a produs CFR 1907 Cluj din 2008 pana in 2012 unde e?..Dar am uitat,nu e treaba mea ce face el cu banii lui…Insa sunt amuzante rau confesiunile astea…Nu zic ca’s inventate nuuuuuuu ! Doamne Fereste ! Ca iar mi-o iau pe FB :)))…Mestere Kiruj ramai doar cu TribunaCFR e mult mai bine !

        Apreciază

  12. @Hakana, salut si eu debutul tau ca editorialist al Tribunei CFR. La cat mai multe articole postate ! In ultimul timp, chiar daca CFR-ul nu ne-a dat f. multe motive de satisfactie, totusi am avut altele, de alta natura. Mai intai s-a petrecut detronarea lui nea Mitica de la Liga. Apoi a urmat condamnarea la ani grei de puscarie a atator personaje din fotbal care ne-au inveninat viata dealungul timpului, oameni carora mi-e sila sa le si pronunt numele. Aproape concomitent cu intrarea la mititica a acestor mafioti din fotbalul nostru a avut loc alegerea in fruntea FRF a tanarului Razvan Burleanu, singurul dintre candidatii la sefia federatiei de la care putem spera la ceva bun. In urma acestor evenimente din ultima vreme ce s-au succedat in ritm ametitor, putem spune intr-adevar ca Romania fotbalistica si chiar politica a iesit in sfarsit din comunism si ca se afla pe drumul cel bun, cam la nivelul la care trebuia sa fim in 1990. Prin urmare, cred ca avem cu totii motive de reala bucurie, ca daca nici acum cand se face putina dreptate nu ne mai putem bucura, atunci cand ? Cred ca in sfarsit putem spera la vremuri mai bune si in Gruia. Hai CFR !!!

    Apreciază

  13. Mulțam tuturor pentru urările de bine, așa cuvinte frumoase n-am auzit nici la școala de manechine. O să încerc să mă ridic la așteptările lui Florinaccio și atunci treaba e în mare parte rezolvată. Și scuze de întârzierea cu care am venit cu mulțumirile dar eu sunt în tura de noapte aici în tribună și veghez ca pe fiecare scaun să fie trecute corect seria și numarul de buletin al spectatorului de sâmbătă. Sper ca ăia de ocupă sectorul Poarta Albă – Rahova să se comporte civilizat cu gura, că vor fi destule domnișoare în tribune și vrem să roșească doar din prea multă stimă pentru Negruț și nu la auzul vreunei porcării. E noapte aici și deja se ocupă locurile de parcare pe străzile din preajma stadionului, unde pe vremuri băgam sprinturi de ne sărea inima din piept de bucurie. Și parcă aud și plopii de la tribuna lipsă cum freamătă de nerăbdare în așteptarea golurilor lui Costea. De mâine. Pe mîine!

    Apreciază

  14. Aseara, am prins, din pacate doar ultimele 3`, la Digi1 cu A.P. cand toti reporterii incercau intr-un anumit fel sa-l puna intr-o situatie defavorabila, dar spre lauda lui nu au reusit si nu am aflat nimic, daca s-a discutat, de drepturile Tv, de Malta, de ce se va mai intampla prin ograda noastra, ce pozitie va adopta fata de CFR( daca s-a exprimat?). Poate stie, careva tribunist, sa ne spuna, ca pe altii nu-i ascult pt. ca nu-mi inspira incredere si numai abereaza ca si reporterii! Hai CFR!

    Apreciază

  15. Multumim Hakana pentru frumosul editorial si iti doresc cat mai mult articole reusite pe acest site.
    Spor!
    Revenind la evenimentele de saptamana asta,in 3 zile Burleanu a luat in presa de „specialitate” tot atatea reprosuri si jigniri cat a luat sandu in ultimii 2 ani. Se pare ca aceasta schimbare deranjeaza rau de tot in sud. Sincer ma bucur!

    Apreciază

    • Si eu ma bucur. Cred ca o metoda buna de a vedea daca un om are intr-adevar valoare (ori adevarul, dreptatea de partea lui) e sa te uiti la potrivnicii lui. De exemplu, in politica, daca o canalie ca Vadim tuna si fulgera la adresa cine stie cui, sunt sanse bune ca respectivul sa fie, daca nu imaculat, macar cat de cat cinstit. La fel cred ca e si in fotbal si cam peste tot.

      Apreciază

  16. Multumesc „Flacara Visinie”. Vanzand cele doua canale(care pt. A.P. insemnau adevarate gauri in buget, cu trimitere spre faliment), nu vad ce mai poate castiga, in continuare, din aceasta „afacere?”( cred ca vanzarea posturilor, in sine, inseamna un castig).

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.