Viitorul Constanța – CFR Cluj 1-1


Pe litoralul Mării Negre prelungit spre miezul țării, mai precis la Chiajna, Dragă CFR Cluj dă piept și tibie cu o formație de tineret-speranțe (tineretul lui Hagi și speranțele României). Cel puțin așa am înțeles din învățăturile grădinăroase ale comentatorilor TV. Că cum și că cât viitor fotbalistic dă Hagi țării prin jucătorii care inundă vestiarele loturilor naționale și că care este situația nasoală de la CFR, care nu numai că nu dă nimic țării noastre (care i-a dat atâtea trofee – n.a.), ba și lasă fondurile de salarii să plece, ca păsările migratoare, în țări mai calde. Cad într-o scurtă stare de prostrație, nevenindu-mi să cred că aud ce n-ar trebui să aud. Mă întreb cât de ciudos, închistat, stupid și – îndrăznesc să spun – chiar comunist trebuie să fii ca să ți se dea meciuri de comentat în așa fel pe gură. Mă reanimez din starea de prostrație și mă conectez la tensiunea partidei, care tensiune lipsește cu desăvârșire. Atmosfera din tribune este rarefiată, cam 3-4 respiratori pe km pătrat. Gazonul arată precum un Shrek zgâriat pe față de Wolverine. Nu știu ce au cultivat adevăratele gazde pe teren, dar n-a ieșit, nu s-a făcut. Hmmm… Poate totuși tensiunea o să vină mai târziu, precum cânele din bancul cu cei doi ciobani ardeleni, dintre care unul – mă iertați – flatula beșini.

Aștept, cu fundul așteptărilor în două luntri, cele patru goluri ale lui Caneto. Nu aștept nimic de la adversari, mersi fain. Pe de o parte, găsesc elemente anti-masacru: „golgeterul” Ogbu are 4 goluri în toate meciurile de până acum; golurile din meciurile de afară au fost rare precum firele de păr de pe chelia unuia aproape chel; iar când 5 jucători din 11 riscă să încaseze cartonaș galben și să rateze meciul cu Steaua, parcă ajunge și un gol de 3 puncte, nu trebuie să-și dea suflarea pe teren. Pe de altă parte, vin elementele pro-masacru: n-am mai bătut de mult cu 4-0; poate prindem o zi fantastică; portarul lor adoră să încaseze goluri. Dacă primele două elemente pro-4 goluri sunt, recunosc, cam infantile, mă bazez totuși pe punctul trei, portarul. La frumoasa vârstă de 21 anișori, Alexandru Buzbuchi apără pentru a 23-a oară o poartă de prima ligă românească. Portarul gazdelor de pe teren neutru are deja 42 goluri încasate în 22 partide. În plus, Buzbuchi a încasat numai 3 goluri de la Muntenegru U21, deci pare un portar de viitor pentru o națională pierdută în spațiu ca cea a lui nea Piți.

CFR: Felgueiras – Maftei, Piccolo, Rada (cpt.), Camora – Djokovic – Maah, Rui Pedro, Negruț, Deac – Obgu (nu garantez că am depistat corect așezarea jucătorilor pe posturi, dar nu-mi fac probleme: când joci cu formații din ultima parte a clasamentului, n-ai cum să respecți la sânge partitura tactică, că te fură gândul să dai și tu un gol din cele patru…)

Tot la frumoasa vârstă de 21 ani, Sergiu Negruț prinde al doilea meci în echipamentul de Liga 1 al CFR-ului. Spre deosebire de Buzbuchi, palmaresul lui Negruț este insignifiant până în acest moment. Dar este de remarcat faptul că Miriuță și-a ținut cuvântul, aruncând în teren un produs din pepiniera proprie.

Prima repriză este cumplită, anostă, anemică. Ținând cont de faptul că meciul se dispută pe centura Bucureștiului, parcă pe teren se desfășoară altă meserie, tot pe bani, dar mai veche decât fotbalul. Ai noștri sunt mai bine intenționați, dar cam atât. Sterilitatea se vede din plin. Falsele gazde nici măcar nu intenționează ceva. Cred că așteaptă fluierăturile arbitrului din minutul 120 și loviturile de la 11 metri.

Ocaziile clare-clare-clare lipsesc. După foarfeca lui Maah, prima repriză se încheie la zero.

S-a jucat cu fața și cu fundul la FAIR PLAY. Negruț a scăpat de câteva ori cu viață, ceea ce e bine.

Repriza a doua e mai animată. Ceferiștii sunt cei care o animă.

Intră Gabionetta, iese Deac. Gabionetta face o fază bunicică pe stânga, dar iese doar corner. Intră Batin, iese Negruț (fain șut!). Batin face ceva bunicic? Nu prea…

Însă ceferiștii sunt totuși mai activi, mai dedicați fotbalului, așa cum îl știu ei de la echipele primare și cum l-au mai prins de la antrenamentele cu Miriuță. Exemplul clasic de asta-i marfa și cu ea defilăm sau ne chinuim, după caz.

Preluare și șut Ogbu, dar nu-i pe poartă.

Și alte și alte miniocazii… CFR domină, dar golul 1 din 4 nu plutește vădit în aer. E destul de frustrant că trebuie să mă benoclez la transmisia online degeaba, doar golul este sare fotbalului. Golul nostru e sarea, că al lor (aterizat după o fază fixă, în minutul 72), este ardeiul picant pe care ni-l vâră în loc de morcov. Suntem blestemați să nu-l uităm pe Larie, că apărarea noastră a uitat de el! Total împotriva cursului jocului, cum ar găsi imediat Caneto stereotipia verbală.

NUUU SEEE POAAATEEE!!!, ar striga Kiruj la faza asta. Probabil Miriuță ar striga ce au strigat destui antrenori ceferiști înaintea lui. Deja vu văzut deja! Specialitatea gruiană: cum să te faci de rahat când ar trebui să te faci de tort cu 4 lumânări.

Curând după ce scoate mingea din plasă, Felgueiras mai scoate miraculos o minge și de sub bară, îndepărtând astfel pericolul de-a încasa patru la Chiajna.

În fața băncii de rezerve, Miriuță nu cedează lupta. Îl aruncă pe dreptunghiul agricol pe Chanturia, minunea georgiană, în locul lui Maah, care n-a mai reușit vreo mare minune. Și, pe când se părea că ne paște prima înfrângere din era Miriuță, CFR are inspirația să egaleze, tot în urma unei faze fixe: 1-1 în minutul 92 (Sf.Maftei).

Gabionetta nu mai are răbdare să se termine o dată meciul ăsta și să se pregăteacă intens pentru partida cu Steaua, așa că pleacă mai repede cu câteva zeci de secunde la vestiare. Galben II – roșu.

Meciul se încheie, spre ușurarea tuturor (și mai ales a telespectatorilor), cu al doilea egal al CFR-ului din seria de trei permise în acest retur, conform regulamentului de ordine interioară.

Cu regretul că am văzut fff puțin fotbal, vă spun noapte bună și vă aștept la următorul meci de 4-0. Pentru cine vrea Caneto și poate CFR-ul…

21 de comentarii

  1. Baieti…si ma adresez acum celor care l-ati creditat pe Miri…Am si io o singura intrebare…una si-atat dupa aceea promit sa nu mai deranjez…Imi explica si mie cineva de ce a fost schimbat Grigoras cu Miriuta?

    Apreciază

  2. Jucatorii constanteni au venit cu galetile de nisip si cu lectia invatata de a da la tibie, gioale etc nu mai sa opreasca adversarul, iar arbitrul uneori cred ca visa ca e pe plaja si nu se uita/auzea intrarile dure….Meciul a fost dominat de noi, dar fara a avea un mijloc creativ..Rui Pedro e in minus pe teren, mai bine venea cu un sezlong si statea linistit si admira nisipul verde…Mi-a placut de Negrut, mai ales ca a inceput ca titluar, iar de Chanturia, ce sa zic, a aratat in 15 minute ca e jucator de fotbal, sa o tot tina asa si o sa avem ce vedea…Chanturia pe dreapta, Denilson pe stanga, dar pe mijloc ? Acolo ne lipseste un jucator care sa desfaca mijlocul..sa speram ca gaseste Miriuta o solutie…Sa vina Steaua…

    Apreciază

  3. …inca astept pe cineva sa ma dumireasca…fiindca de la instalarea lui Miri numai asta am auzit…antrenor tanar,cu scoala germana..foame de rezultate..trecutul nu conteaza(vb de pata aia cu pariurile)…la antrenamente se lucreaza tactic..avem si un preparator neamt…DE CE A FOST SCHIMBAT GRIGORAS CU MIRIUTA? A vazut cineva ceva imbunatatiri in joc? Nu mai vad eu bine? Dupa etapa trecuta unii il admirau pe Chuka,il creditau pe Maah…sau le gaseau scuze celorlalti…A mai trecut o etapa,azi.. ieri de fapt am jucat cu niste pusti…Numa norocul a facut sa nu ne bata,nu a vazut o idee de joc…La 0-1 ne-a salvat Mario ..Era minutul 90+2 si era inca !!! 0-1 ..Noroc cu Vasile, cu Sf Vasile altfel ne radea o tara intreaga..de parca nu ar face-o deja… Etapa viitoare vine Steaua si ne dezmembreaza ! La propriu…unii inca mai cred in povesti cu zmei si feti-frumosi… Miri ne zice si ne minte frumos cum ca am mai avea sanse la locul 4 …si nu ! va rog nu imi spuneti ca am ratat ! Nu asta se pune ! Golurile si punctele conteaza ! si la final daca punctezi si la artistic (foarfeca lui Maah!) e ok…Deci ma lamureste cineva si pe mine de ce a fost schimbat Grigoras?

    Apreciază

  4. M-am ingrozit cand am auzit, ca in 10 meciuri din deplasare , am dat doar doua goluri !!! Despre meci ce sa zic ? In Djocovoc ( si Gabionetta ) isi spune doctorul sperantele pt un nou titlu( daca-i achizitioneaza, asa a zis ) . Pai azi am luat gol din cauza lui, plus ca nu mai da o centrare buna , desi a avut multe lovituri libere in cele doua meciuri dispuate . Egalarea norocoasa, fundasul lor a trimis mingea spre propria poarta, nu Ogbu ( el doar a vrur sa dea in minge ).Oricum, centrarea a fost buna, se vede si de-aici, cate oportunitati am ratat datorita lipsei unui jucator apt sa centreze . Chanturia stie, dar din vara ? PS . Nu-i nimic, pe steaua batem cu 4-0 ! Da, m-am inscris si eu in trendul tribunei, e mult mai simplu asa decat sa scriu despre realitatile care intristeaza majoritatea dintre noi …

    Apreciază

  5. Poate intr-un tarziu isi da seama si Arpi ca schimband antrenorul e egal cu zero da nu aduci si cev ajucatori(nu liberi de contract). Mai fain jucam cu Trica antrenor….Fotbal ZERO.Sper sa nu luam de la mitici vreo 3 boabe in Gruia….Dezamagitor….

    Apreciază

  6. Nu am mai scris demult pe site dar dupa meciul asta m-am suparat. antrenorul e varza, face in continuu experimente. ce o fi facut in pregatiri? iar despre jucatorii adusi din Italia, cu tot respectul, sint niste ciurucuri. au fost depasiti de niste tineri culesi de Hagi de pe gazoanele nisipoase ale patriei. rusine conducerii ca ne obliga sa ne uitam la asemenea meciuri de divizia judeteana, fara atacuri si suturi la poarta. Cei mai buni, ca de obicei coordonatorii de joc Picolo si Felgheiras, care au trmis o multime de mingi precise in atac la atacantul centra, pivotul pacii, Ciuca, cel care sta doar cu spatele la poarta si paseaza doar inapoi. Va salut!

    Apreciază

  7. nu stiu cum sa va zic … dar putea sa vina antrenor si mourinho, cu asa jucatori nu poti face nimic. Deac si Rui Pedro nu mai au nici o farama de habar despre sportul asta. am vazut niste degajari cum nici cand jucam in divizia C nu exista asa ceva. ce sa mai spunem de 100 de lovituri libere si cornere batute in primul om, cred ca nu semnezi contract cu CFR pana nu dai 10 lovituri libere in primul adversar. singurii jucatori de fotbal din tot lotul nostru par sa fie gabionetta si chanturia, drept dovada la primul corner executat corect am si dat gol …

    Apreciază

  8. Miriuta, zic baietii ca citesti tribuna…. Baga-l titular pe Chanturia in meciul cu Steaua!!!!!!!!!!! Sa limitam un pic ridicolul.

    Apreciază

  9. Mai fratilor,nu antrenorii sunt de vina la noi!!!! INCA NU V-ATI DAT SEAMA CE PETARDE DE JUCATORI AVEM ACUM IN LOT?????? INCA NU REALIZATI CA AM RAMAS CU CE NU S-A PUTUT VINDE DIN LOTUL DE CHAMPIONS LEAGUE???? IL PUTEM ADUCE PE FERGUSON ANTRENOR PRINCIPAL SI PE MOURINHO SI GUARDIOLA SECUNZI SI REZULTATELE TOT ASTEA VOR FI!!!!!! Din pacate,asta este realitatea,degeaba va tot legati de antrenori!! AVEM NEVOIE DE UN LOT DE FOTBALISTI ADEVARATI,NU DE ACTUALII FIGURANTI !! La fel ca in muzica,sunt cantareti si cantaciosi,iar noi acum avem doar cantaciosi in lot!!!!

    Apreciază

  10. Singurul plus de ieri il am la Negrut. In rest pot fi vinduti toti – pe citiva se pot lua ceva bani, altii sunt la final de contract si la revedere iar altii sunt combinatii de lipsa de valoare si terminati. Deac e trecut de maximumul carierei, Gabionetta dribleur de curtea scolii cu cap tot acolo samd. In rest, o gloata care imbatrineste in lipsa de adaptare si sanse irosite. Si nu-mi veniti cu suspendati sau rezerve, ca si aia tot la fel sunt. Dintr-o turma peticita cu croitori prosti schimbati rapid nu are cum sa iasa decit o boarfa si nu costum de gala. Solutia? 1. o filozofie clara de club in concordanta cu resursele2. O structura tehnica stabila 2-3 ani pt a o implementa 3. implementare drastica – out la toti care nu se incadreaza – fara sentimentalisme.

    Apreciază

  11. Intr-adevar nu mai avem jucatori ca Bastos si Sougou dar lotul actual este cu mult mai bun decat pare. Problema e antrenorul. Cea mai proasta alegere de la Cartu incoace. Cum sa dam gol daca noi permanent tinem 3-4 fundasi in terenul nostru, fara un presing avansat cu toata echipa este foarte greu. Meciul a fost pregatit foarte slab, Negrut n-are cum sa intre titular, poate in repriza a doua in ultimele 20-30 min., nu s-a accidentat doar datorita unui noroc imens, Gabionetta trebuia sa fie titular, fiind singurul jucator care poate sa-si depaseasca adeversarul direct fara probleme, oare ce cauta Rui Pedro in echipa, la fel Batin? Am vazut o echipa asezata aiurea, rupta in doua, fara nici o perspectiva. Un jucator ca si Tade ar fi mai util decat Pedro sau chiar Deac.

    Apreciază

  12. Deci,inca o data tin sa felicit jucatorii, inca o data va spun ca am vazut determinare, atitudine… oare ce meci a vazut A1? Ce a vazut a spus-o, dar ce n-a vazut dar am vazut totii, de ce nu zice nimeni?? Sa ajunga CFR ul sa se bucure ca a egalat in minutul 90+ o echipa aflata la retrogradare,cred ca orice comentariu e de prisos..

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.