Vaya con Dios?


INVENTARIERE la CFR Cluj pe 16.02.2014          

 

…Definiţie Inventariere:

 

„Procedeu contabil cu ajutorul căruia se constată faptic existenţa elementelor patrimoniale ale unităţii economice sau ale instituţiei, din punct de vedere cantitativ şi valoric.Procedeu contabil de constatare faptică, la anumite perioade de timp, a elementelor patrimoniale, în vederea comparării cu datele scriptice înscrise în contabilitate, pentru determinarea minusurilor şi a plusurilor din gestiune şi stabilirea eventualei răspunderi gestionare.Operaţiune efectuată de regulă la sfârşitul anului în scopul stabilirii situaţiei reale a activelor şi a obligaţiilor unităţii.”

.

Definiţii adaptate articolului (/materialului):

·              Unitate economică = echipa de fotbal CFR 1907 Cluj

·              Cantitativ şi valoric = noţiuni general valabile şi pe înţelesul tuturor, inclusiv în fotbal, inclusiv la CFR…

·              Elemente patrimoniale = tot ce se poate valorifica la un moment dat…:) (jucători, stadion, iarbă, schelet metalic, brand, suflet, etc.)

·              Răspundere gestionară = „Ce tâmpenie să fie şi asta? Ce răspundere, faţă de cine, referitor la ce, adică vizavi de jucăria mea? Hai, valea…”

·              Sfârşitul anului = luna februarie a anului următor…

·              Situaţia reală a activelor şi a obligaţiilor = o utopie, o „fata morgana”, adică o fată mare care e intens curtată de un prinţ numit Gică DENEA (DNA)… 

.

Rezultatele inventarierii: „…Subsemnaţii, XY şi YZ, membrii comisiei de inventariere numită cu… etc… etc… constatăm următoarele (de „sus” în „jos”):

1.     conducerea echipei (inclusiv ACTUALUL patron / finanţator) are „pierderi” însemnate, atât financiare, dar şi ca „gargară”, ca „mediatizare”, ca apariţie pe „sticlă”. Nu a dispărut – în schimb – elementul patrimonial numit „Manifestul din Dubai”, cu o periodicitate anuală, postbilanţieră…

2.      la nivelul imediat inferior (A1) constatăm lipsa unei unităţi de măsură (Grig), suplinită repede de una de rezervă (Miri), adică cerinţa cantitativă este îndeplinită, iar cea calitativă vom vedea în curând. Un prim răspuns vom avea pe data de 23.02.2014.

3.      tot la acest nivel de A1 avem şi alte observaţii:

·  constatăm că noul A1 are o predilecţie pentru o pregătire fizică ireproşabilă. Rămâne de văzut dacă acumulările „fizice” vor fi utilizate cu succes în jocul echipei. Opinie separată a comisiei: „o condiţie fizică ireproşabilă înseamnă doar 30-35% din pregătirea generală a unei echipe…”

·  Noul A1 menţine formula 1-4-2-3-1, dar pe anumite posturi are soluţii cel puţin dubioase. Concret: linia de apărare a rămas la fel de lentă (vorbim de fundaşii centrali), închizătorii îndepărtaţi unul de celălalt, dar şi față de apărare (să nu mai vorbim de atac). În atac, acei jucători care – teoretic – pot aduce o sclipire, joacă pe benzi (Gabio). Linia de construcţie nu sprijină suficient defensiva, din care cauză echipa pare de multe ori „ruptă” la mijloc, să nu mai vorbesc de acele cazuri când această „ruptură” a cauzat primirea unor goluri.

4.      la nivelul lotului constatăm pierderi însemnate, poate şi „furturi”… Inventarierea scoate la iveală doar corespondenţa cantitativă, nu şi calitativă a acestui element patrimonial care prezintă deprecieri semnificative, din care cauză recomandăm reevaluarea lor corectă în contabilitatea firmei. În plus, comisia propune ca materialele / materiile prime suspecte de depreciere continuă să fie valorificate cât mai repede posibil, pentru a mai recupera „puncte” la activul firmei.

5.     Cu toate că nu avem sarcini / competenţe în acest sens, trebuie să constatăm că nivelul următor (ultimul practic), cel al suporterilor, al „tribuniştilor”, al „chefereteviştilor” şi al altor fraieri mai vechi sau mai noi, este şi el cuprins de o letargie inexplicabilă, deprecierile nivelelor superioare având – se pare – efecte ireparabile şi aici, unde „speranţa moare ultima, dar tot moare”, cum zice un proverb cinic, dar nu lipsit de fundament… 

.

Epilog (opinie separată a lui „Kiruj”, orice asemănare cu persoane şi echipe de fotbal reale NU sunt întâmplătoare!): comisia de mai sus să-mi… s… zică „bonjour Monsieur Kiruj”, sunt nişte duşmani ai poporului alb-vişiniu din Gruia. Echipa e pe drumul cel bun, are antrenor de viitor, bugetul duduie, patronu-i ambiţios, preşedintele îi maliţios… Vaya con Dios???

.

Cu respect şi prietenie, Kiruj

HAI CFR !!

113 comentarii

    • În 5 luni cei 5 se pot transforma în „achiziţii atractive”….Corectă observaţie, Cristi. Totu-i relativ în lumea asta inclusiv valoarea lui Hora, în comparaţie cu valoarea şi aspiraţiile CFR-ului…Nu-i exclus, ca cei 5 să revină „en fanfare”, pe post de titulari incontestabili, după ce ne vom despărţi de puţinele „active valorificabile” numite Felghe, Piccolo, Camora, Deac, Muniru…

      Apreciază

  1. „Italianul Davide Petrucci de la Manchester United a refuzat propunerea de a evolua în campionatul României. CFR Cluj l-a dorit sub formă de împrumut până în vară, însă acesta a declinat oferta. „Nu mai vine, eu aşa ştiu. Poate mai facem un transfer în zilele următoare, vom vedea”, a confirmat şi Miriuţă.” http://ziuadecj.realitatea.net/sport/concluziile-lui-miriuta-dupa-al-doilea-cantonament-suntem-pregatiti-de-start-sa-vina-vasluiul–123441.html

    Apreciază

  2. Problema nu e ca se valorifica activele existente.. si asa unele nu au fost date la timp si s-a intrat in depreciere, fiind cedate la vara dupa amortizare completa la valoarea reziduala ;). Ca de obicei, comunicarea este dezastruoasa. In loc de o curatenie low cost cinstita ( Necoitza a avut barbatia sa declare asta la Dinamo desi acolo palmaresul si numeleclubului sunt mult mai mari) se merge iar pe „la vara o sa fie cald si bine”, ” vrem o echipa care sa mearga in primavara europeana”, ” cautam investitori care sa ne faca cireasa tort padurea neagra” samd in loc sa recunoastem franc ca si stim si vrem sa facem performanta, dar deocamdata nu gasim banii altora pentru asta. Asa cum am mai sustinut-o de x ori, nu am am absolut nici o problema daca jucam 2 ani pt locurile 12-14, daca vad un proeict coerent low cost cu jucatori din ograda proprie. A patit-o si Borussia Dortmund si nu i-a stricat (chiar daca frustrarile anti Bayern au ramas).

    Apreciază

    • Nu am o simpatie deosebită faţă de „dinamoul” (oricum ceva mai mare decât faţă de mioare…), dar trebuie să admitem că strategia adoptată de Negoiţă este cea corectă. Că va da rezultate chiar din acest retur sau nu, rămâne de văzut. Patronatul nostru nu s-a descotoroşit (încă, sau în totalitate) de o anumită fudulie şi vanitate, dăunătoare -ambele- după un anumit timp. Nişte paşi mărunţi s-au făcut totuşi: antrenor low-cost dar ambiţios (Stoican are un mic avantaj că e „al casei”), ceva mai mulţi tineri în cantonament cu apariţii mai consistente în amicale, un discurs „auster” din ce în ce în ce mai clar al patronului. mai rămâne să se rupă cumva de acest ideal „păgubos” al pregătirii -din vară, mereu din vară- pentru un nou titlu…Aici aduce un pic (păstrând proporţiile) cu celebra maximă a lui Borcea („ne pregătim de CL”). HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Nici eu nu iubesc Dinamo si pe nici unul din satelitii sai creati in istorie, atit aia directi (Bacau, Arges) cit si cei indirecti. Nici fratii Negoita nu mi se par niste usi de biserica. Dar asta nu ma impiedica sa nu le respect curajul de a lua o hotarire clara, nepopulara si de a o comunica direct, fara subintelesuri, in conditiile in care au de-a face cu un mediu nu foarte prielnic : generali, suporteri multi (si buni- Dinamo are poolul in nordul Bucurestiul!), foste glorii cu parerisme mediatice si interese de imagine (Dinu), baiatu’ lu’ tata (Lucescu) etc).

        Apreciază

      • Nu stiu ce sa zic de strategia lui Negoita. Nu-i vad niciun viitor, nu-mi dau seama cum ar putea ajunge Dinamo o echipa cu pretentii la titlu. Vorba lui R. Nunweiler, cu 2.000 ii platesti, de 2.000 iti joaca. Este entuziasmul de pornire al tinerilor, dar cat o sa tina? Daca n-au macar 2-3 valori certe, cine sa-i ridice pe tineri, cine sa dea consistenta echipei? Ajunge o serie de cateva meciuri cu ghinion, o pasa proasta a echipei, si se surpa totul. Si, care va fi finalitatea? Crezi ca daca vreunul din tineri va arata interes pentru o echipa din strainatate, nu va fi imediat vandut? Sau daca unul va demonstra prin evolutii ca merita de la 10.000 in sus, va mai accepta sa joace pentru 2.000?

        Apreciază

        • Dilemele tale sunt general-valabile în cazul tuturor reconstrucţiilor bazate pe infuzii de tineri din ograda proprie. Schema nu e brevetată de Dinamo, ea se practică de când lumea, unele echipe şi-au făcut o religie din această strategie (Ajax, de ex.). Unii se mulţumesc cu acest statut (inclusive Ajax îşi asumă în multe perioade acest statut neperformant ca trofee, dar evident benefic dpdv financiar!), alţii aşteaptă 3-4-5-6 ani pînă când gaşca tinereilor devine irezistibilă. Dacă devine, desigur…:) Dacă nu, asta e, timpul trece, leafa merge…:) Măcar „eşti acolo”, măcar mu ai „dispărut”, ca alţii….Să ne gândim un pic: soarta Urziceniului era -într-un fel- previzibilă / predictibilă, avea un patron care a dorit un bum (I-a şi ieşit la fix), apoi -NEAVÂND O CURTE CARE SĂ PRODUCĂ MĂCAR DE LOCURILE 10-14- şi-a adunat jucăriile şi dus a fost. CFR are -totuşi- pepinieră proprie, şi încă una bună, se pare, că copii nu sunt promovaţi e o altă mâncare de peşte, dar fenomenul există, ai unde să te bagi la nevoie mare. HAI CFR!!!

          Apreciază

        • Problema nu e finalitatea ..ca nu exista nici o lege a naturii ca Dinamo sau CFR sa se bata la titlu; astea sunt idei de fani, atit!. Ideea e ca primul pas ca sa iti mearga bine este sa iti evaluezi corect resursele. Daca nu mai ai bani de restaurant, poti minca la fel de bine si mai ieftin luind ingredientele si gatind acasa. Presupune o alta abordare, alt gen de know how, sa stii si unde sa iei materie prima buna si sa nu te lasi fraierit cu marfa veche si expirata, dar daca pui totul cap la cap vei avea cu bani putini (e drept cu mai multa munca) un rezultat infinit mai bun decit stind cu nasul sus ca tu maninci doar in oras, dar acum al nivel de „saorma cu de toate”. Sper ca am avut o parabola inspirata.

          Apreciază

          • Parabola e de-a dreptul excelenta! Shaorma „cu de toate” seamana destul de mult cu CFR-ul actual, iar fudulia de a manca in oras („la masa bogatilor”) e punct ochit, punct lovit.

            Apreciază

          • Da, Cristi, exemplificarea îi super bună (ca şi celelalte, făcute mai de mult, ai un talent deosebit în acest sens!). Mi-a venit în minte o fază de „oraş mic de provincie” de prin 92-93. Veneau acasă ăia nişte indivizi care s-au dus cu „primul val” la munci în Ungaria (majoritatea la munci necalificate), şi au apărut printre cunoştinţele rămase acasă cu tot felul de BMW-uri second hand închiriate în HU, să vadă prietenii ce bine o duc „dincolo”. Făceau petreceri non-stop pe la restaurante, cu lăutari, cu „folcloriste” pe masă şi tot tacâmul, aruncau cu bani în stânga şi-n dreapta (sub privirile „admiratoare” ale unor băştinaşi care n-au ieşit în viaţa lor din orăşelul nostru), apoi când banii s-au „subţiat” (de regulă după 10-14 zile), înapoi la „afaceri” (=la lopată, de fapt)!!! HAI CFR!!!

            Apreciază

          • Nu m-am referit la situatia de la CFR, tu ai amintit de cateva ori de declaratia lui AP ca acest sezon este compromis, asa ca nu stim ce are sau n-are in traista pentru urmatorul. Poate isi va putea permite trei mese pe zi la restaurant, poate n-o sa aiba bani nici pentru o capatana de varza pentru acasa. Strategia lui Negoita, in schimb, pare ca treaba aia de pe vremuri, doua generatii trebuie sa se sacrifice mancand numai adidasi de porc, cu promisiunea ca dupa aia va curge doar lapte si miere, dar nu vom apuca sa vedem sfarsitul pentru ca sigur va fi “impuscat” de revolutionarii dinamovisti (si nu ma refer la suporteri). 🙂

            Apreciază

    • conducera Cfr-ului se afla de ceva vreme intr-o mahmureala cauzata de „betiile” crunte din anii precedenti ( titluri castigate si al cele 10 puncte adunate in grupele CL). din pacate, aceasta mahmureala netratata la timp va avea efecte nocive de lunga durata.

      Apreciază

  3. Draga Kiruj, care-i „linia de constructie”,la CFR, ca ,eu, nu am vazut-o?; in rest numai de bine! Eu raman la convingerile mele, ca daca A.P. nu ar fi investit in stadion( bani pe care, deocamdata, nu-i mai poate recupera!) „jucaria” lui si drama noastra(CFR-ul) erau de mult-de prin 2012-uitate! Hai CFR!

    Apreciază

    • Exact asta-i regretul meu cel mare, respectiv „dispariţia subită” a acelei linii (ca eficienţă, că formal ea există şi acum, din păcate mult prea „în linie”), care „sub dominarea” lui Grig parcă-parcă a început să producă joc combinativ, posesie, etc. Ok, ştiu, nu de fiecare dată (şi cu precădere acasă), dar ceva-ceva s-a mişcat în anumite meciuri. Sub comanda lui Miri rolul acestei linii devine una mai puţin „imaginativă”, chiar Miri a recunoscut în nu ştiu ce interviu că la el noţiunea de „mijlocaş de creaţie” nu există, este un profil deja demodat, etc. Miri vrea să transforme linia a doua de mijloc (pe ăia 3) pe chipul şi asemănarea lui (era un mijlocaş tip travaliu, având şi calităţi de coordinator, la nevoie), în plus a moştenit aceste reflexe din campionatul german, unde -într-adevăr- a cam dispărut acest profil, exact aşa cum acu 20 de ani a cam dispărut din peisaj profilul liberoului, noile sisteme de joc anulând practic acel profil de jucător. Problema este că în Bundesliga (chiar pe vremea lui Miri), mijlocaşii -cu toţii!- erau de un travaliu imens, făceau şi fac densitate, totul se mişcă în spate şi în faţă (sau în lateral) ca un bloc bine gândit, şi chiar nu este nevoie de profilul mijlocaşului de creaţie gen Gabionetta. Tu ştii foarte bine despre ce vorbesc, Racheta. Problema noastră este că „materialul clientului” la CFR-ul de astăzi nu prea e avantajos pentru acest tip de linie de mijloc, relaţiile -chiar cele mai simple- scârţăie, nu există mişcare pe poziţie viitoare, în concordanţă cu o schema de construcţie, există doar „avansare liniară”, tactică cât se poate de simplă şi simplu de anihilat, inclusiv pentru echipe mai slăbuţe. Oarece şanse de reuşite prevăd doar „din muşchi”, din alergare în plus faţă de adversari, iar cele 7 goluri marcate ălora din Bulgaria nu cred că sunt relevante, eventual din prisma pregătirii fizice -într-adevăr- bune. Să vedem ce-o fi. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Şi o mică completare: cel mai grav mi se pare faptul că aceste linii nu prea „se iubesc”, ele sunt destul de clar „izolate” în marea majoritate a fazelor de atac (dar şi în apărare): cei 4 fundaşi, cei doi închizători, cei 3 din faţă. E bine pentru statisticieni / tacticieni că văd „construcţia” în splendoarea ei, dar nu-i bine dpdv al jocului. Aceste linii chiar joacă liniar, fără interrelaţii, etc., probabil şi din cauza unei frici instinctive (să nu se greşească), dar din cauza asta fiecare are de suferit: fundaşii nu sunt suficient sprijiniţi de închizători (mai ales pe momentele de recuperare a mingii de către adversari, am primit destule goluri pe „hiba” asta), cei trei nu prea vin în spate nici ei să facă marcaj/densitate şi să oprească / încetinească atacul advers, cei doi închizători nu prea avansează nici sus, deci -în concluzie- avem linii clare, din păcate…Aceste linii ar trebui să fie identificate în mod clar doar la începutul reprizelor şi când jocul se reia de la centru…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  4. Intru totul de acord cu observatiile, f. pertinente si la obiect; ma ingrijoreaza faptul ca unele automatisme, care incepusera sa mearga, pe vremea lui Grig, au disparut, iar cele noi nu reusesc a se implementa!? La pregatirea fizica pe care, se pare, ca o avem, mijlocul(vreo 5-6 baieti) ar trebui sa se mobilizeze mult mai bine, sa se miste compact, acoperind terenul intre cele doua careuri, creand densitate, fiind permanent supra numeric adversarului, actionand interconditionat si colaborand la toate fazele jocului. Pentru a realiza acest lucru iti trebuie valoare, calitate(antrenor si jucatori) si ceva timp( vreo 9-10 meciuri in picioare) pt. armonizarea actiunilor, pt. o intelegere exacta a sarcinilor( astia or fi auzit de „dedublare”?) si pt. omogenitatea echipei. Poti realiza acest lucru si in 2 luni, doar daca sunt f. bine pregatiti tehnico-tactic, fizic si psihic( daca ai , destul 2, dusi cu „bibilica”) s-a stricat tot esafodajul! Hai CFR!

    Apreciază

    • Aşa este. Am amintit acu o săptămână-două, că Miri avea două variante de lucru (sau, mă rog, oricine în locul lui): 1-merge pe schemele deja cunoscute de jucători (din era Grig) dar asigură o condiţie fizică mult superioară şi prospeţime (atenţie! cele două lucruri nu sunt identice!), sau 2-merge pe strategia lui proprie (aşa cum a făcut Miri), dar pentru asta mai era nevoie cam de 2 săptămâni şi vreo 5-6 meciuri de verificare (NU amicale!) în plus. Aşa, suntem undeva la mijloc de drum, am uitat „DEJA” ce era bun pe vremea lui Grig, dar nu am învăţat „ÎNCĂ” ce trebuie făcut în era „Miri”…Ne vom replia la aceste noutăţi din mers, primele 2-3 partide vor fi în mod evident abordate „din muşchi”, şi -dacă avem un pic de noroc- mai scoatem şi noi nişte rezultate. HAI CFR!!!

      Apreciază

  5. in atac avem doar jucatori egoisti, individualisti, care nu vor forma niciodata o echipa. jucatorii de „creatie” ai echipei: deac, gabionetta, rui pedro, costea , mah joaca doar pentru ei. nu-i de mirare, ca batin, ogbu sau tade nu-s eficienti, neprimind prea multe baloane utile in careu. grigoras si-a dat seama de acest lucru si le-a cerut sa joace mai colectiv, bazandu-se pe o posesie buna. miriuta are un stil in forta si direct pe poarta, specific echipeleor nordice, care nu se pliaza pe „materialul clientului” de la Cfr.
    in plus, cei mai multi dintre ei sunt demotivati. multi vor pleca la vara din varii motive (rada, maftei, picollo,rui pedro, batin- sfarsit de contract; djokovici si gabionetta -se vor intoarce in italia; felgueiras, camora -vanduti cat mai au oferte bune; deac, muniru, mah-vanduti pt. ca intra in ultimul an de contract) si nu cred, ca sunt dispusi acum sa-si rupa gleznele pentru „un loc 4” , care nu le-ar aduce nimic in plus la salar.
    singurul plus, in acest moment, este o oarecare omogenitate a echipei, pt ca la capitolul venire, din nefericire, pot fi trecuti doar monroy (imi place!!) si negrut (poate fi noul star!).

    Apreciază

    • Da, Milu, corect şi ce zici tu. Uite, de-aia îi bine să mai faci din când în când un „inventar” (măcar al ideilor, măcar pe Tribună), că tabloul vine mai complet şi mai clar. S-ar putea ca nu toată lumea să fie bucuroasă de „rezultatele inventarierii” făcută de noi…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Despre Monroy nu ştiu ce să-ţi spun. Ce-am văzut nu e foarte relevant, omul ştie meserie de bază, asta-i clar, mi s-a părut un pic prea fricos (să nu greşească), nu a parasite prea mult zona lui. Are totuşi tendinţe de avansare (mai mult când faza îl obligă), dar în astfel de momente pare destul de expus, vezi primul gol al celor de la Dnepro din primul meci.

      Apreciază

      • monroy este foarte activ, cred ca a alergat cel mai mult in amicale. este agresiv pe faza ofensiva si da repede drumul la basica, insa nu prea are cu cine combina. are nevoie si de putin timp de acomodare. va fi om de baza in primul 11!

        Apreciază

  6. SONDAJ!!! Puteţi da „note” pentru anumite aspect legate de gradul de reuşită al cantonamentelor de iarnă, etc. Pentru accesarea softului daţi click aici. Aplicaţia poate fi lansată şi intrând în „Sondajele lui Kiruj”, la „link03”. HAI CFR!!!

    Apreciază

  7. Ovidiu Uscat e groparul CFR-ului? „S-au cheltuit milioane de euro pe ideile lui Ovidiu Uscat si rezultatele sunt zero. Arpi a fost un patron foarte deschis si foarte ok, dar a fost pur si simplu prostit de acest Uscat. In conditiile in care grila Look TV nu a fost niciodata orientata spre comunicarea online, nici macar pe partea de marketing, cum se poate crede ca ar putea cineva ca Uscat sa creeze un site de un million de unici pe zi? Pana si pe singurii care mai puteau sa mai viralizeze ceva, ma refer la baietii de la Cenzurat, Uscat i-a alungat”, a adaugat acesta. sursa http://www.ziardecluj.ro

    Apreciază

    • Cert e ca Look TV nu conteaza ca audienta. Si nu are cum. Ultimii care au reusit sa creasca organic in Romania sunt Kanal D, unde in primii doi ani s-au cheltuit citeva zeci de milioane de euro iar apoi s-a folosit masiv materialul statiei mama din Turcia. Totul gindit de la inceput la anvergura nationala. Look a fost de la inceput provincial, chiar si acum cind vor mai mult, sorry, nu faci entertainment national cu oameni care nici macar la nivel de judet nu sunt cine stie ce. Daca AP vrea sa faca business de media, va trebui sa isi mute infrastructura la Bucuresti.

      Apreciază

    • Dantesc, pe cifre, piata de publicitate din Romania e undeva la 300 de mil de Euro, rotunjit. Vezi aici:http://www.paginademedia.ro/2013/06/media-fact-book-piata-de-publicitate-estimata-la-295-de-milioane-de-euro-in-2013/. Ca idee, un program destul de bine cotat in Romania ca Prima Tv, a fost vindut de SBS pentru ca nu producea suficiente incasari din publicitate – ai aici cifre estimative: http://www.paginademedia.ro/2013/12/cati-bani-a-incasat-in-ultimii-ani-din-reclame-prima-tv-postul-preluat-de-cristi-burci/. Poti deduce de aici 1) ce sanse de succes ar fi avut o companie de media gindita la nivel judetean plus cu pretentii de regional 2) chiar si cu actuala reorientare spre entertainment national, la 0,5% cota de piata, cam ce potential de incasari are trustul de media al lui AP.

      Apreciază

        • Sa zicem ca Dancu a fost un fel de Hrebe clujean :)… chestiunea nu e de ce a fost inventant, sau revopsit fostul NCN ( apropos., ala a fost creat in 1993/94 pe ultima suta de metri cu legea cu scutirea de 5 ani la firme de productie, ca sa spele niste banuti cablistii din Cj la vremea aia), ci ce sens are sa fie o gaura neagra permanentizata. Teszari nu a pus botul sa cumpere constructia ca statie regionala, asa ca mai bine cicul mic si liniste; cel putin eu nu-l vad pe AP luind o franciza de la un grup mare care sa ii furnizeze continut.

          Apreciază

      • 0,5% au Realitatea sau B1. Look a fost anul trecut la 0,03, iar Live la 0,016. Astea au fost suficiente pentru a prinde lista must carry – adică să fie incluşi obligatoriu în grilă de cabliştii din aria de difuzare. Comparativ, Prima a avut un rating de 0,9%.
        Piaţa publicităţii la tv regionale şi locale a fost estimată anul trecut de către agenţiile de publicitate la 2 mil. euro, din asta cele două posturi pot încasa maxim 70-90 mii euro pe an. Bugetul anual al unui post regional ca Look este undeva în jur de max. 1,5 mil. euro. Milioanele din UCL fie sunt investiţi în altă parte, fie au ajuns în conturi off shore.

        Apreciază

        • Csongi, banii din publicitate nu se prea masoara dupa rating (procentul celor care se uita la intreaga populatie) ci la market share si calitatea publicului comercial (14-49 ani). Ca idee CME ( grupul Pro, licenta MTV, Sport.ro, Acasa) are cam 22% market share dar atrage cam 40% din bugetele nete de publicitate pe piata TV. Evident ca disproportionat dezavantajati sunt cei mici. Eu unul nu vad un viitor la Look in conjunctura actuala, pentru ca nu are nici un avantaj strategic in piata: nu are exclusivitati interesante (gen Divizia A), nu are un frate mai mare in alta tara care sa-i ofere productii deja amortizate cum are Kanal D, nu are o diferentiere de continut care sa ii creeze o nisa (la vremea lor Etno si Taraf ale lui Prigoana tocmai pe nisele astea neexploatate au mizat!).

          Apreciază

  8. In roro afacerile media se fac dupa ureche, mai ales dupa urechea patronului si a gastelor ce misuna prin preajma lui. Si sunt destui idioti care sa puna botul si ochii la asa-zise strategii de marketing. Prima a fost vanduta si recumparata din alte motive decat incasarile din publicitate, iar ghiveciul de acolo miroase din nou apetisant in an electoral. Iar ca sa nu mergi in paguba intr-o astfel de afacere trebuie sa ai multi prieteni la cina. Cat despre draga noastra echipa, mai ca as cere amanarea campionatului pe motiv ca vremea, prea calduroasa pentru aceasta perioada, ne-a luat prin surprindere si astfel am ratat din nou pregatirea. Nu tin minte un inceput de retur ca asta, sa fiu lipsit de vreun fior sau macar de curiozitate. Mai puteam astepta pana in vara. Si a mai revenit si Tade, asta e transferul iernii, revine in forta un dezamagit dezamagitor. Lupta ba!

    Apreciază

  9. Ma, coptii! Aici e forum despre frana si franari, nu loc de cearta pentru „actionari minoritari ai Look TV” care se tem pentru banii altora…..Mai, dara cumparati Look Tv, vindeti-l si cumparati actiunile CFR 1907 sau taceti in plm (vorba lu’ nea’ Ando)….

    Apreciază

  10. Ieri,dupa-amiaza am asistat, in calitate de „observator”, la divagatiile a doi apropiati, la varf, ai clubului(unul imi este prieten) de la care am inteles faptul ca, Grigoras era pe „faras” din momentul sustinerii in mass-media a lui Felgueiras, privind restantele salariale. Din acea clipa a devenit „incomod”( ca sa ma exprim elegant) pt. A.P., iar ultimul meci cu Recas-Timisoara( 0-1) l-a transformat in „persona non grata.” De la data declarariilor prin presa, Arpyke il contacta-se pe Miri in perspectiva unei colaborari. A.P. a dovedit inca odata ca informaticianul din el nu face nimic la intamplare, sigur nu-i iese intotdeauna cum si-ar dori, stau dovada „TEPELE” pe care si le-a luat in ultima vreme si astea mai mult din cauza increderii in anumite personaje, gen Ov. Uscat(dir.Look TV). Aici imi permit o paranteza pt. ca suferim cu totii din cauza risipirii fara noima a unor importante sume de euroi, care puteau deveni transferuri profitabile pt. club, dar s-au dus pe apa sambetei (in buzunarele unor neica nimeni in ale televiziunii-ex.:-gurul politicii transilvane, „Gica contra” O.Gherman; a prezentatorului de „varietati” A.Tamas, care ca si oierul-incarcerat nu stie unde si cand a terminat liceul? si exemplele ar putea continua). Doar varianta cumpararii de actiuni la CFR, cred, ca ne mai poate salva! Hai CFR!

    Apreciază

    • Exact asta am vrut sa evidentiez si eu in comentariul precedent… zvonul care spunea ca banii de la Ch League au plecat spre o intreprindere moarta din start in speta LookTv sau Transilvania Live (what ever, same shit both) se confirma si se pare ca e real… Ok,ok ! da,da,da ! stiu,stiu !… nu tre sa ne intereseze pe noi asta, in fond sunt banii lui Arpike si face cu ei fix ce vrea muschiul lui trapez., sau deltoid la chestia asta nu stiu ce sa zic..Ce ar trebui insa sa facem noi (astialalti) in opinia unora ? Sa ne punem capul/privirea in pamant,neuronii la odihna si sa speram ca din vara va fi bine…sau de iarna viitoare …Ca de iarna asta nici nu mai poate fi vorba….(cred) desi prin octombrie/noiembrie si o parte din decembrie asa ni se transmitea pe diverse canale…ca „binele” vine la CFR din iarna asta…mai exact de prin februarie :)). dar cum inca luna nu s-a terminat si cum tot luna asta vom juca si primul meci oficial si cum victoriile aduc victorii…cine stie ?!? Ii zdrobim pe vasluieni si iote cum apare binele…

      Apreciază

  11. Atacuri descreierate in continuare……..Mai, nu-s banii vostri-nostri, si va recomand sa-l urmariti pe „gicacontra” S. (si nu O) Gherman…. e Ardelean si vrea Ardeal autonom, chiar daca voi nu (stiti ce) vreti…

    Apreciază

    • Nu este nici un atac. Doar o constatare ca implicarea media a patronului, cu presupuse resurse de la clubul de fotbal, nu are sanse de reusita.Sa nu amestecam planurile si sa nu gindim emotiv. Cit despre Sabin Gherman, nu este neaparat inteligent fiind transilvanean (sunt mai multe bancuri cu ardeleni decit facute de ardeleni, asta spune multe), are dreptul la obsesia lui ( e si chestie d e pozitionare, altfel ar fi la fel ca ceilalti). Nu cred ca e cazul sa cadem in stereotipuri din astea de mindrie regionala pentru ca nu iti alegi unde te nasti geografic, etnic samd, nu decizi tu ce gene ai sau ce valori culturale te vor modela samd.IAr legatura cu fotbalul e foarte simpla – suntem clubul cel mai stigmatizat ca a folosit multi straini in loc de nulitati patriotice si a avut cele mai bune rezultate spre disperarea lui Mihai Viteazu 2 (sau macar Amza Pellea 2) si a celor din jurul sau. Putem invata din asta cu totii.

      Apreciază

  12. Nu ma voi stradui, ca sa-i fac pe unii sa inteleaga,esenta relatarii mele;oricum ar fi pierdere de vreme si mult prea greu pt. nivelul lor de intelegere al fenomenelor si lucrurilor. ” Ferice de cei saraci cu duhul,” dar pacat ca fac confuzii elementare si nu pricep sau nu vor sa inteleaga, ca nu si-a propus nimeni sa faca „atacuri descreierate”. Am explicat, doar una din cauzele care fac sa fim intr-o asemenea situatie nefericita!

    Apreciază

  13. Io nu pricep cum banii bagati in televiziuni sunt banii „nostri”. Ca din cate stiu, nu-s ai nostri. Faptul ca AP a luat banii produsi de fotbal si i-a bagat in altceva (daca e adevarat), nu cred ca e treaba noastra. Nu am vazut pe nimeni in anii cand AP baga bani din greu in CFR, nu ii scotea, sa vina sa zica „stai Arpike, ca dam si noi o mana (un euro) de ajutor ca investitie pe termen lung (si care poate fi rentabila sau nu)”. Atunci da, puteau exista pretentii de banii „nostri”. Banii dati pe bilete, abonamente, tricouri etc nu-s investitii, de banii aia fiecare s-a ales cu meciuri pe teren (si emotiile asociate), tricouri etc. Si ca o continuare, chiar daca unii ma vor considera pupi, nu cred ca e cazul sa ii cerem socoteala lui AP ce face cu banii lui. Asa cum nici el nu ne cere socoteala ce facem cu banii nostri, fiecare. E ok cand ne adunam aici si comentam, criticam, laudam (mai rar), uneori gasim solutii mai bune, alteori nu (mai ales ca nu stim detalii din culise), dar cred ca nu e cazul sa sarim calul.

    Apreciază

  14. Intrerup concediul pt a va informa, ca a venit un tanar algerian de 22 ani, de la Cernomoret – Bulgaria ( 19 jocuri, 6 goluri ) , mijlocas ofensiv . PS. Dantesc v-a dat mura-n gura cu look, si acolo Arpi ia decizii tembele la sugestia unui iuliu muresan 2, pe nume ovidiu uscat . Sunt banii lui, nu ? …

    Apreciază

      • Corect. Pina la urma si investitiile de la CFR au venit din banii produsi altundeva, acum e vremea ca banii produsi de CFR sa mearga in alte parti. Din acest punct de vedere nu e treaba noastra. Oftica e cel mult aia cu „shaorma cu de toate”, in loc sa ne apucam de gatit.

        Apreciază

      • Ok,nu zice nime ! Sunt banii lui si face ce vrea cu ei…. si pana la urma au fost altii si mai bogati ca domnia sa care si-au futut averile pe lucruri si mai stupide ca in cazul nostru, deci nu asta-i baiul… Spilul e altul,alta e subtilitatea nesesizata inca de nimeni din pacate. Domnia sa, adica AP pe banii lui (io zic ca pe banii celor de la Trigranit dar asta-i alta schema) si pe persoana fizica a vazut/crescut/investit in CFR…si da ! Cu totii admitem ca i-au iesit calculele. Opt trofee,CH League,banii garla,incepi sa fi cunoscut la nivel european (Blatter iti strange mana !!!), Pe de alta parte astia din tara iti poarta tot mai mult sambetele(afara ! afara !cu beep-beep!) …Dar… si aici incepe sa devina interesant … Vii tu AP ,intr-o rea zi dupa o vreme,(putina vreme) si spui stop joc! M-am saturat de tot de trofee,suporteri,Europa… si vreau de amu in ordine urmatoarele chestii : 1.Sa imi fac doua televiziuni(bifat!) 2. Sa imi vad amanta intr-o emisiune la propria-mi televiziune…(bifat!) 3. Sa ii concediez pe aia de la cenzurat din propria-mi televiziune, cand vrea muschiul, meu, desi baietii aia imi aduceau si bruma aia de audienta !!!! BIFAT ( chestia asta cu,concediatul oamenilor valorosi imi suna foarte cunoscut,voua nu?) . Bun ..ce nu se pupa aici ? Sa recapitulam … Deci am una bucata afacere(fiindca pentru domnia sa CFR 1907 Cluj e 99.99% afacere,restul de 0,01% sunt bunuri imobile,adicatelea jucarii ) numita CFR 1907 Cluj din care de abia acum dupa opt ani incep sa scot bani si cu toate astea hotarasc sa o ingrop, sa ii pun cruce… si sa ma reorientez, ca’s banii mei si fac ce vreau cu ei da ?!?… Intreb, pe final, cum va suna asta voua? Io ii spun incompetenta,prostie si bataie de joc la adresa tuturor acelora care nu vad in CFR doar o afacere si care totodata ii cauta mereu scuze minunatului AP…Asta e verdictul meu si nu trebuie sa dati cu parul fiindca fiecare are dreptul la o opinie nu? Apropo,daca ati citit articolul din ziardecluj.ro …cred ca ati observat cu totii momentul de cand Grig a devenit indizerabil…Din clipa in care i-a luat apararea lui Mario,vis-a-vis de acele restante…Ce imi spune mie asta? MULTE !

        Apreciază

        • Na, ce-ti spune? Ca si-o bagat „intelijenta” intr-un loc unde nu trebuia! …Felghe putea sa dea in judecata pe AP si chiar si pe mama proprie, daca avea dreptate castiga….ca dara sunt contracte clare. Invatatura pentru toti ar trebui sa fie: esti angajat, ai NUMAI drepturile din Codul Muncii si cele suplimentare prevazute in Contractul Individual de munca….Clar?

          Apreciază

          • Nu zic nu ! Ai dreptate mestere ! Contractul de munca e sfant ! Legea e sfanta ! Si daca io AP-bacsi in calitate de finantator ti-am promis tie Mario F in calitate de slujbas (stim cu totii in ce consta acea promisiune, despre ce e vorba ,deci nu mai revenim)…si nu m-am tinut de ea s-ar traduce in limbaj „domnesc” ca ti-am inselat asteptarile iar in limbaj golanesc ca ti-am dat teapa ….A ! stiu,stiu probabil intre finantator si palmasi nu s-au semnat nici un fel de hartii/contracte in sensul asta…si-atunci AP are acoperire in fata legii, course !… insa n-are altceva,n-are caracter, n-are onoare !

            Apreciază

        • La punctul doi poti pune si toate rudele amantei :-)) Mai nimeresc cateodata pe Look TV si imi amintesc ca m-am crucit la o emisiune. Erau vreo trei mandre cred si toate erau Feher :-))) Baiatul ala ce a fost dat afara nu mi-a placut niciodata (eu nu-s in statistica aia cu audienta). In general nu-mi plac emisiunile de divertisment romanesti (indiferent ca-i Gyuri Pascu sau orice alt sugubat) pentru ca in loc sa puna osu sa se faca ceva in tara asta si sa ne mai apropiem de vestici, romanii nu stiu decat sa se maimutareasca pe la TV si sa „faca haz de necaz”. Iar povestile astea cu Dragusanca si Cristea pun capac la toate si ne arata de fapt ce insemnam noi ca natiune.

          Apreciază

  15. Nu ma intereseaza subiectul Look si nici banii lui Arpi,sa se spele pe cap (chelie) cu ei,dar sa-l platesti lunar pe un tampit ca gherman,mi se pare o mare porcarie. Iar pt cei care sunt interesati de banii astuia chel,aveti o singura optiune: nu va mai dati banii pe bilete la meci.

    Apreciază

  16. Sigur ca sunt banii lui, face ce vrea cu ei si poate oricand(ca si Copos) sa inchida pravalia si sa spuna „pa baieti,eu am plecat!” Eu nu am facut altceva, decat sa constat :- o realitate cu putine sperante de mai bine si – nu de putine ori, discrepante intre vorbe si fapte! Nu poate nimeni nega faptul ca, numai datorita lui Arpyke – a banilor lui- avem 8 trofee, dar acest lucru nu ma poate impiedica sa regret ca nu putem mai mult!

    Apreciază

  17. Bine ai revenit Bela! Sper ca revenirea ta să fie una de durată! Revenind la subiectul arzător al ultimelor zile (respectiv unde bagă AP banii produşi la CFR), îi dau dreptate lui Cristi: când -în perioada 2000-2008- tot aducea bani din altă parte (probabil şi de acasă, mai exact de la firmele lui) totul era OK, nu s-a revoltat nimeni, rezultatele au fost binevenite, etc. Oare ştim (sau vom şti vreodată) de unde a adus AP acei bani? Poate din „zone fierbinţi”, poate au fost inclusiv împrumuturi, care trebuie regularizate după un anumit timp. Vă povestesc o mică întâmplare din experienţa mea de „el presidente” de „C”. Era prin vara lui 93, am reuşit o promovare în „B” (era de fapt nivelul 3, un „C” mai puternic, să zicem, atunci s-a făcut una din multele reorganizări ale fotbalului autohton). Băieţii aveau o primă de promovare promise de cineva, echipa era bunicică, dar cu finanţele stăteam din ce în ce mai prost. Promisiunea nu s-a onorat, băieţii făceau presiuni şi riscam să nu începem noul campionat de „B”. Am luat împrumut bancar pe locuinţa mea (pe o altă promisiune, venită de sus de tot), am stins datoria la băieţi, dar nici promisiunea nouă nu s-a materializat, era să pierd casa mea, cu nevastă şi cu copil de 6 ani cu tot. În ultimele „secunde” (în prelungiri, practic) am reuşit să vând în Ungaria 2 jucători, aşa am reuşit să scap de evacuare…Suporterii aproape că m-au linşat că am vândut pe ăia doi (oameni de bază, de „vitrină”), dar după ce-am explicat cum stătea treaba, n-a mai zis nimeni nimic. La alte echipe din zonă cunoşteam „împrumuturi” şi mai şi (efectiv de la cămătari), cu urmăriri ulterioare, cu bătăi…Până aici povestioara. În opinia mea pot exista în culise situaţii asemănătoare şi la CFR şi la AP, cu alte sume, la alt nivel, dar mecanismele sunt identice, indiferent de nivel. Din acest punct de vedere nu-l condamn pe AP, el ştie ce obligaţii are şi faţă de cine. Un singur lucru aş imputa lui AP: promisiunile neonorate privind achiziţii scumpe (7-8 mil.euro) din vară, pentru că în opinia mea el ştia foarte bine chiar în momentul promisiunii că ea nu se va realiza, deci ne-a făcut pe toţi să visăm, şi lucrul cel mai dureros este curmarea brutală a viselor…Trezirea, practic, cu o cană de apă rece. Dacă exista un dialog permanent cu suporterii (prin IM, prin oricine), că uitaţi oameni buni, am luat -într-adevăr- suma de X euro din CL, dar din asta o pondere însemnată (sau chiar totul) trebuie dată înapoi (sau pusă în altă parte), şi -astfel- trebuie să strângem cureaua, azi nu discuta nimeni aceste aspecte „bugetare” ale lui AP, îl înţelegeam, apreciam sinceritatea şi corectitudinea, şi cu asta basta. Dar nu s-a întâmplat aşa, din păcate, iar acest „vis întrerupt” doare…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Exemplul tau, kiruj, arata cat se poate de clar ca nu toate lucrurile sunt asa cum par. Am zis si cu alte ocazii: unele declaratii au un alt scop decat cel de-a prezenta realitatea. Poate a fost un joc de imagine, poate a vrut sa isi umfle muschii in speranta ca va gasi niste parteneri (bani) sau poate a fost pur si simplu o greseala si cred ca putem intelege asta cu totii. Imi aduc aminte de un meci cu Rapidul, castigat de noi in Giulesti cu 4-1. Dupa meci a iesit Copos urland la televiziunile de sport tabloid ca l-au furat arbitrii, ca CFR-ul in sus si in jos etc. Dupa ceva timp l-am auzit pe Arpi zicand ca a vorbit cu Copos dupa meciul respectiv si acesta i-a marturisit ca a fost la meci impreuna cu un potential cumparator pentu Rapid, venit din Germania (unul Lutz Stache daca nu ma insel) si ca tot circul sau a fost pentru a scalda imaginea proasta a echipei care a pierdut la scor acasa. Deci cum ziceam, nu toate lucrurile sunt asa cum par. Si pentru declaratia cu 7-8 milioane nu e cazul sa ii purtam ranchiuna la nesfarsit lui AP. Daca a fost cu buna intentie, dar nu a mai iesit treaba, asta e. Daca a fost o greseala, o iertam si trecem mai departe, iar pe viitor vom fi mai prudenti inainte de a visa Champions League pe pereti.

      Apreciază

      • Da, mingea „e la noi”, cum se spune…Trebuie să fim şi noi mai prudenţi în a „prelucra” ăla puţin care vine dinspre AP, de multe ori destinatarul acelor discursuri nu suntem noi (de fapt foarte rar suntem noi, poate cu excepţia deja celebrelor „Scrisori din Dubai”). Dacă visăm „corect”, nu contează când şi cum ne trezim…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

      • Asa este, trebuie sa invatam sa filtram declaratiile, asa cum si AP+IM trebuie sa invete sa seexprime mai clar uneori (aici avind un deficit major). Cred ca AP este constant in cautare de parteneri care sa bage cash , de aceea si declaratiile care se contrazic : „vrem macar EL” e pentru posibili parteneri, „sezonul e ratat” e pentru zona gri de la liga. La fel Gabionetta e vitrina pentru un CFR cu aspiratii, Monroy o oglinda a realitatii nefardate. Referito la celebrele 8 milioane, iarasi sunt chestiuni de nunate: daca s-ar exprima la modul „dorim sa aducem 5 jucatori cotati la 7-8 milioane”, atunci lumea nu s-ar astepta la cheltuirea banilor, in fond sunt si jucatori liberi de contract cotati foarte bine. Dar haideti sa lasam vaicarelile, cu bani astia bagati in ultimul deceniu si recuperati sau nu, avem ce arata! Trebuie sa privim inainte.Chiar daca nu vor mai fi atitia bani, vad ca mai cu jumatete de inima se incearca fortarea unor tineri proprii, vedem o intinerire a lotului. Nu avem garantia reusitei, dar trebuie sa apreciem efortul.

        Apreciază

  18. Sunt cativa –– – de fapt foarte „putini”, valoarea tinzand spre 0 absolut – care „pune” la indoiala discernamantul meu….E Ok, partial, cateodata si eu cad in pacatul asta, dar numai catre mine….Sarac cu duhul, cum is, imi permit sa nu inteleg populimea care cumpara – probabil obligat de AR – tricoaie, fularuri, fanionuri si alti obiecti cu Tzefere…..si pe urma reproseaza, inclusiv la mine, ca o cumparat ‘jaba….Gherman e tampit….Da, este, in timp ce unii din voi sunteti chiar putin peste Badea, Ciutacu, Ciocoflender…..Da, chiar trebe sa stiti ca suntem unii, sper din ce in ce mai multi, care chiar VREM un Ardeal autonom la inceput si cat de repede se poate unul INDEPENDENT!!! Daca nu va place, e treaba voastra, asta nu va va face niciodata mai inteligenti decat sunteti, desi acel nivel intelectual este greu de atins de la nivelul mediu romanesc, mai ales ca trebuie coborat muuuult de tot!

    Apreciază

    • du-te, bai –– cu Ardealul tau INDEPENDENT de aici!!! se va intampla asta, cand o zbura purceaua!!!esti mai penibil si senil decat un spital de glumeti la un loc!!

      Apreciază

      • Din pavilionul 6 (ala, la un loc) iti amintesc de o zicala pe care senilitatea ma impiedica sa o citez corect….dar era vorba de ceva mere si micsunele sau de ceva copaci si boscheti…..Dar tu, in inteligenta-ti nemarginita cred ca o poti cita corect…ca l’o mai fost zisa unul la tevereu’

        Apreciază

        • Retardila… plopul pere , nu mere :)..cu micsunelele e continuarea. Dar nu cred ca aici e o platforma de dezbateri politice, altfel ar trebui sa unim portalul cu cei din Botosani, ca Iasul nu mai e in prim aliga si inclusiv in Moldova sunt suficienti care isi amintesc ca Iasul era capitala.

          Apreciază

  19. Veniţi la SONDAJ, oameni buni! Este „antrenamentul oficial” dinaintea primei notări adevărate din retur! Daţi click aici pt. soft, care poate fi lansat şi intrând în „Sondajele lui Kiruj”, la „link03”. HAI CFR!!!

    Apreciază

  20. Ma, monsenior 07’…..ai ceva impotriva autonomiei/independentei Ardealului? Pai, homosapiensule, hai intai acasa – ca de la Pais Ingles e lesne sa vorovesti – si pe urma mai stam de vorba!

    Apreciază

      • Cu asta termin…..”Proletari din toate tarile, uniti-va!” ….. „unitate de nezdruncinat in jurul” ….. „numai uniti putem invinge”…… ––Pai, hai sa ne unim cu „n”, c-om fi mai puternici, Staivanu’ sa se uneasca cu dainamo, tu care stai in 4 camere si sunteti numai 3, uneste-te cu cei care’s 5 in 2 camere, impartiti intre voi incaperile, sa aiba toti cate o incapere…..Tu lucrezi 12 ore/zi, ia imparte-ti veniturile cu cel care are ajutor social….etc….etc….sa mancati aceeasi zama, facuta din banii castigati de tine, sa va impartiti timpul la tilizvighili, tu cate 10 min/h Discovery, ei – fiecare dintre ei – cate 10 min/h OTV, antene, etc…”Toti vor sa se uneasca, noi ne-om trezi ca vrem sa fim singuri”? Normal ca cei lenesi vor sa se uneasca cu cei care muncesc ca nebunii!!! Dar cum am spus la inceput: am terminat

        Apreciază

        • O ultima completare, de data asta „din lumea civilizata”: Scotienii vor sa se uneasca? Catalanii vor si ei? Bascii ? Bretonii? Corsicanii? Sau „aia”, cativa marunti: San Marino, Monte Carlo, Insulele Feroe, etc…. vor sa se uneasca cu cineva sau se simt binisor asa, separati cum is?

          Apreciază

          • ai nota 2 la istorie, stai jos!!!!! daca te vrei independent, meri si cumpara-ti pamant in desert sau pe o insula parasita si traieste-ti viata dupa bunul plac! dar, nu uita , sa-ti iei si medicamentatia in acelasi timp!!!

            Apreciază

            • Desi e greu de tot, tu poti accesa si adancimi mai mari, ca dara esti detinatorul hadevarulu’ suprem……Da-mi o lista cu tarile faurite dupa Primul Razboi Mondial care au ramas „laolalta”….

              Apreciază

            • Bei, tu traiesti in Africa? Nu stii ca Slovacia s-a desprins de Cehia, Yugoslavia s-a destramat (si au rezultat Croatia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru, Slovenia), imperiul sovietic s-a destramat? Cine vrea sa se uneasca? Eu cred ca nostalgicii care nu se descurca in vremurile de azi si vor sa alipeasca la o vaca de muls.

              Apreciază

          • Retardila, nu cred ca aici e zona cea mai prielnica pentru asemenea discutii. Cunosc argumentele acestea, E loc pentru toata lumea si toate parerile in Europa. Nu uita ca acum 25 de ani depuneai cerere la Pasapoarte sa iti dea voie sa mergi la Debrecen. Centralismul administrativ e pe duca, inclusiv in Franta, tara cu istoria cea mai centralista in ultimii 800 de ani. Multe lucruri se intimpla mai incet decit ar vrea unul sau altul, dar la scara istorica 10 ani sunt nimic. Doar cu superioritatea asta ardeleneasca sa stii ca o dai in bara rau de tot. Salajul de exemplu este un judet la fel de sarac precum Tulcea, HarCov la fel de sarace ca Giurgiu si Teleorman, Clujul si Timisul au PIBuri ca Prahova si Constanta, PIBul Brasovului este similar cu la Iasiului samd.

            Apreciază

            • Mah,ia lasati voi salajul in pace.dca nu stiati la Zalau sunt doua fabrici Michelin (si va mai fi una sper) plus Tenaris firme de prim rang in lume.Noi exportam mai mult decat importam (cautati statistici ,daca nu credeti).Si mai sunt si altele .Pentru anonim.ai fost tu la noi sa spui despre noi ce ai spus?Un pic de decenta ,daca se poate.Kiruj are dreptate nu terebuie sa discutam chesti din astea aici.Mai bine sa ne bucuram ca in sfarsit au venit cativa jucatori ,care dupa aparente au potential.Hai CFR.

              Apreciază

  21. Stimaţi „marinari” (cum zicea NC în bancul ăla de acu’ 30-40 de ani la inaugurarea festivă a Transfăgărăşanului), eu am o propunere amicală: haideţi să ne axăm pe CFR că d-aia ne-am adunat aici. Dacă ne băgăm pe chestii politice nu văd bine viitorul acestui forum, care şi aşa produce controverse numai şi numai pe „obiectul principal de activitate”, pe CFR, adică. Este absolut normal ca în privinţa asta a autonomiei părerile să fie împărţite, este un lucru extrem de sensibil, nimeni nu poate fi condamnat dacă are o opţiune sau alta în această privinţă. Dar, repet, nu e „obiectul muncii” aici. SĂ NU STRICĂM ACEASTĂ UNITATE FRAGILĂ CARE EXISTĂ ACUM, şi la care am ajuns după discuţii lungi, obositoare uneori. Avem noi suficiente motive să ne ciondănim doar şi doar pe teme ceferiste, slavă Domnului! HAI CFR!!!

    Apreciază

  22. „Cluburile CFR 1907 Cluj si Vitese BV s-au inteles asupra transferului definitiv al jucatorului Giorgi Chanturia.

    Jucatorul urmeaza sa efectueze vizita medicala si sa se alature lotului zilele urmatoare.

    Ii uram mult succes!” link Transfer DEFINITIV! Ne pregatim de un nou an par, 2015? 🙂

    Apreciază

    • Pare o mutare bună, tipul chiar e talentat, dar e şi destul de irascibil, din ce am citit / auzit. Poate îl linişteşte Cadu…Să fii binevenit, Chanturia, şi bagă materialu’!!! HAI CFR!!!

      Apreciază

  23. Hai la SONDAJ! (softul poate fi lansat aici, sau intrând în „Sondajele lui Kiruj!, la „link03”). Aplicaţia ve fi oprită pe la ora 18.00, după care voi „livra” rezultatele…HAI CFR!!!

    Apreciază

  24. „Bonjour a tous c’est enfin officiel je vous annonce avec bonheur ma signature au Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA”. Postat de Najib Ammari (nu de romelulukaka :)) pe pagina de FB.

    Apreciază

  25. Ştie cineva cum stau aceşti doi băieţi cu pregătirea? Din câte am înţeles, Ammari a făcut cantonamentul cu Burgas la Marbella, acolo l-a văzut şi Miri la lucru. Cu Chanturia nu ştiu cum stă treaba, e pregătit sau nu. Indiferent ce şi cum, chiar dacă ambii sunt la zi cu „capacitatea de efort”, durează un pic integrarea lor într-un sistem anume. OK, dacă vreţi să fiu un pic maliţios, în „sistemele” văzute de mine în acele câteva amicale oricine se poate integra uşor de tot…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

  26. Am inteles auzia la Catalunia,dar noi salajenii suntem cam discriminati”si nu cred ca este cazul.Pe de alta parte trebuie sa fiu de acord cu Retardila privind autonomia financiara si economica ,cred ca suntem defavorizati fata de alte regiuni.Vezi exemplul CFr-ului ne dau astia in gura pe unde apuca,efectiv ne urasc si ne defaimeaza pe unde pot.La inceput nu prea eram de acord (avand discutii cu alti CFR-isti) ca suntem persecutati,dar timpul le-a dat lor dreptate.Hai CFR.

    Apreciază

      • Teoria relativităţii în fotbal…sau la CFR, mai degrabă…Îi cedezi în ianuarie, dar după alte 5 luni, văzând că cei rămaşi nu-s buni nici de atât, ţi-e dor de ei…Adică discursul din ianuarie („ce bine că au plecat”) se transformă după doar 5 luni în „of, Doamne, ce bine ar fi să revină”…:))) Dă, Doamne, să nu se adeverească această teorie…:))) HAI CFR!!!

        Apreciază

  27. REZULTATE SONDAJ (au participat 25 de tribunişti): A-la „notaţi jocul echipei din amicale” media acordată este de 5.5, B-la „notaţi pregătirea fizică a echipei” media obţinută este de 7.1, C-evoluţia în amicale a lui Monroy este notată cu o medie de 5.7 şi D-se prognozează că la sfârşitul sezonului echipa va ocupa locul 6. Rezultate interesante…Nu se poate afirma că duduie de optimism, dar -cine ştie- poate după Vasluiu’ vom fi mai mulţi şi cu note mai mari…:) Pentru datele analitice ale sondajului accesaţi „link02” din „Sondajele lui Kiruj”. HAI CFR!!!

    Apreciază

      • Dacă bagi suficiente păhărele vezi numa’ muezini la tot pasul…Cu „Alpar” treaba e mai complicată, e un nume la modă pe plaiurile harcoviene (şi nu numai), aşa că de ăştia poţi să te-mpiedici şi fără păhărele…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Eu am testat la inceput adaptarea – pe Allah l-am rebotezat Alpar, turnuri stiu ca se mai gasesc, apa de trandafir o convertim binemeritat in apa de pruna. Cum cu alea 72 de virgine pentru fiecare martir e mai greu, tind sa te cred ca Rushdie se ascunde in HarCov 🙂

          Apreciază

  28. 07 face pe subtilul, sa prezinte tribunistilor un articol jegos aparut in latrina turnatorului felix, jurnalul national, in 2008 ! Kiruj cerea, evident in gluma, niste ” verseturi ” despre Harcov , asa cum a scris 07 in 18.02. ora 23.20 despre Ardeal orange independent . In loc de asta, un articol veninos sub scuza, ca numai asta a gasit pe google ! Stati linistiti, mai sunt si alte porcarii scrise de nationalistii ” afara, afara, cu ungurii din tara ! „, daca asta o doreste, sa le prezinte pe toate, ca doar si aici sunt amatori de senzatii tari, dupa cum am observat la discutiile privind independenta Ardealului . In concluzie, pacat ca de la o gluma se ajunge la prezentarea unor articole care propaga ura etnica , ura fata de minoritatea maghiara ! PS. Daca proceda asa un nationalist infierbantat din galeria sovina a lui U , nu era nimic senzational, dar sa faca acest lucru unul de-al nostru, mai mult, un conducator apreciat al site-ului, care pe deasupra traieste in democratie avansata, pt mine este totl de neanteles .Si de neacceptat !

    Apreciază

    • Ți-ai întrerupt concediul ca să te infierbânți degeaba. Exact asta am subliniat, că articolul ăla aiurea, cu titlu superidiot (uite, l-am șters, ca nu cumva să-l citească șovinii) CHIAR apare primul pe lista de căutare Google după cuvântul „Harcov”. În rest, dacă aveți chef să faceți politică, vă invit pe saituri specializate în domeniu sau pe diferite pagini de facebook. Aici e un loc pentru pupi- și criti-CFR.

      Apreciază

    • Ma abtin…inca ma abtin dar daca il mai vad pe Retardilla scrasnind inca un singur cuvant legat de politica si autonomie si cei care tin fraiele acestui site nu ii dau ban definitiv …Am plecat si eu definitiv in concediu…Dar plec doar dupa ce imi dau si eu cu parerea vis-a-vis de ceea ce viseaza unele capete prea infierbantate …

      Apreciază

    • Belus, bocsika, ai ceva probleme cu scrisul cuvintelor compuse, citez: „dacă la cuvintele care încep cu î se adaugă un prefix, atunci se păstrează litera lui iniţială î chiar şi după prefix, astfel că î apare şi în interiorul cuvântului, de exemplu, neînţeles, a reînvia etc. î apare în interiorul cuvintelor compuse, în care al doilea element începe cu î, de ex., bineînţeles, reîntoarcere, neîntrerupt” Citat după: link

      Apreciază

  29. Mäi, lasati politica !!! Cind sunt alegeri, votati fiecare dupa cum credeti voi ca e mai bine, dar aici singurele partide sunt pupi, criti si echidistantii.

    Apreciază

  30. Am sperat, ca macar pe acest site, sa NU aud de politica, mai ales ca apare cate un politruc prafuit, care daca nu are nici un argument plauzibil pt. comentarii fotbalistice a luat-o pe”aratura”!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.