Cazacioc


Recunosc solemn, că nu am văzut decât repriza a doua a meciului, în primul rând pentru că am fost derutat (din nou!) de informaţiile postate pe site-ul oficial al echipei CFR 1907 Cluj-Napoca, dar şi de cele postate pe alte site-uri „specializate”.

Referitor la ce am văzut în aceste 45 de minute, ce pot să spun: am impresia că echipa are – într-adevăr şi în conformitate cu aşteptările noastre şi cu cele „avansate” de noul A1 – o condiţie fizică superioară perioadei anterioare, din turul campionatului. Saltul nu este unul semnificativ, dar este vizibil, se observă ceva prospeţime generală în plus, dar concomitent cu această „realizare”, a scăzut – parcă – atributul numit „calitatea jocului”, tot faţă de perioada aia din toamnă, mai ales faţă de majoritatea meciurilor de acasă.

Nu doresc să intru în discuţii generale privind politica clubului, sărăcia care devine din ce în ce mai clară (mai exact este cât se poate de clară), încerc să punctez doar aspecte de pregătire, de joc, perspective pentru retur şi altele asemănătoare.

 Aşadar: 

  1. Rezultatele din acest cantonament nu ne pot oferi elemente suficiente pentru a prognoza evoluţia echipei în retur. Au fost tot felul de cazuri cu rezultate foarte bune în pregătiri (chiar acu’ un an, cu PS, tot în Marbella, unele dintre ele chiar „secretizate”), iar în meciuri oficiale am clacat lamentabil. Cam acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Rednic. În schimb, acum 2 ani am cam gâfâit în Antalya, apoi am câştigat campionatul. E drept, cu noroc, cu mobilizări suprapuse, etc., dar tot am câştigat. La alte echipe, ce vedem? De vreo 3 ani Steaua cam gâfâie (uneori suspect de clar) în amicale, ca apoi să are terenul în campionat. Probabil sunt şi alte lucruri la mijloc, dar haideţi să nu vorbim acum despre ele, să ne axăm pe echipa noastră.
  2. În cantonamentele anterioare a existat o strategie destul de clară – declarată chiar – conform căreia amicalele sunt programate de la „mai slăbuţe” spre „mai tari”, acum – din varii motive – s-a făcut (sau s-a reuşit) exact invers. Din punct de vedere strategic nu e foarte bine, dar nici asta nu e lucrul cel mai important.
  3. Echipa este – din nou – în situaţia în care trebuie să se acomodeze cu filosofia unui antrenor nou, cu principii radical diferite de cele ale lui Grig. Dacă în toamnă scopul era creşterea calităţii jocului în etape succesive (condiţia fizică fiind doar invocată colateral, cu precădere că ea este „proastă” pentru că aşa „s-a moştenit”), acum vedem exact altceva: un accent pus pe pregătire fizică, şi doar după aia vine construirea relaţiilor de joc etc.
  4. Din punctul meu de vedere echipei îi lipsesc cam 2 săptămâni şi vreo 4-5 meciuri amicale (de pregătire) suplimentare ca să fie timp pentru o pregătire tehnico-tactică potrivită. În opinia mea cantonamentul din Turcia trebuia începută cu măcar 7 zile mai devreme şi trebuiau programate mai multe meciuri şi acolo, dar – mai ales – în Marbella.
  5. Formula de joc nu s-a schimbat faţă de cea folosită de Grig, dar am impresia că sunt 2-3 piese care sunt folosite unde nu trebuie. Inclusiv repetatele permutări între Deac şi Gabionetta din meciul cu Dnepr ne arată că şi A1 actual şi-a dat seama că ceva nu-i bine şi încearcă şi altceva. Ajungem din nou la necesitatea de-a mai avea vreo 4-5 meciuri pentru a testa toate aşezările, pentru a putea contura o formulă de bază.
  6. Dacă se insistă pe acest stil, echipa va fi mai degrabă una de tip „tanc” (cum a fost practic şi Ceahlăul sub comanda lui Miri): bine pregătită fizic, cu scheme puţine, dar repetate obsesiv, cu eventuale rezultate care vor veni (dacă vor veni) mai mult „din muşchi” şi nu din „creier”. Aici e aici, Miri trebuie să decidă RAPID în ce direcţie vrea să împingă echipa. Poate ar fi mai potrivită menţinerea filosofiei de atac a lui Grig, combinată cu o pregătire fizică superioară.

Aştept cu interes ultimul joc, apoi mai vorbim.          

HAI CFR !!!

0 comentarii

  1. Şi eu am văzut doar repriză secundă, dar mi-a plăcut ce-am văzut. În afară de primele 10 min când n-am prea reuşit să ieşim din jumătatea noastra, restul meciului băietii au arătat determinare şi, zic eu, au avut posesie mai bună decât ruşii. Într-adevăr, calitatea jocului a scăzut, dar jocul per total pare mai bun: presing agresiv şi sus, o mai bună organizare la fazele fixe şi, cel mai important, determinare bună a jucătorilor. Am observat şi „şedinţa” în stil Reghe de la finalul meciului, sper să fie un mijloc de lidership şi nu doar o imitare ieftină…

    Apreciază

    • La fel si eu, tot doar a doua repriza am vazut-o, mi-a placut si mie implicarea in joc a baietilor, dar boala ramane, nu ne cream mai deloc ocazii de gol. Doar din faze fixe ce reuseam sa bagam mingea in careul advers. Ce-i drept, trebuie sa luam in considerare ca adversarul este superior CFR-ului.

      Apreciază

  2. Degeaba esti „peste”adversar, de prin min.65-70( poate ,el,joaca la conservarea rezultatului?!), pt. ca daca joci cu echipe „serioase”, cum s-a si intamplat, nu mai poti reveni de la 0-2, ci doar ii „domini” fizic, nu-i sigur daca si tactic, iar rezultatul= nesatisfacator! Daca-ti domini adversarul, doar fizic, sigur, dupa cateva etape te epuizezi si incepi sa te intrebi ; „cate etape au mai ramas?” Pacat ca Grig -din cauze de sanatate- nu mai avea suflu, dar baietii incepu-se a arata a echipa, mai ales „acasa.”

    Apreciază

  3. Domnilor hai sa fim seriosi. Cunoastem cu totii nivelul si potentialul acestei echipe.
    In mare este acelasi lot din prima parte a acestui sezon.
    Ce avem de asteptat este sa vedem daca Miriuta reuseste sa faca oaresce minuni.
    Cu totii am asteptat in aceasta pauza competitionala noi transferuri si nicidecum un nou antrenor.
    La capitolul transferuri singura mare noutate este acest Monroy.
    Deci nu consider ca am avea nevoie sa vedem nu stiu cate meciuri amicale sau oficiale sa ne putem dumiri asupra potentialului echipei. Cum am mai spus, potentialul il stim.
    Singura necunoscuta este sa vedem daca Miriuta reuseste sa faca ceea ce nu au reusit Rednic si Grigoras. Si anume sa faca bici din rahat.

    Apreciază

  4. Mai sunt şi alte aspecte care -într-un fel sau altul- trebuie clarificate, şi cât mai urgent, dacă-i posibil. Una dintre ele se referă la politica şefilor / şefului vizavi de antrenori. Dacă în „trecutul glorios” şi nu foarte îndepărtat, mai aveai anumite scuze pentru desele schimbări de A1 în timpul campionatului (unii dintre ei direct de pe locul 1!), în acest moment nu justifică ABSOLUT nimic această lipsă de răbdare vizavi de ei. Să mă explic: dacă tot am ajuns în categoria echipelor „sărace” (sau cu „probleme de lichidităţi temporare”, că tot sună ceva mai comestibil), iar acest lucru este recunoscut chiar şi de tine (de şef, adică), atunci de ce mai invoci aproape obsesiv atacarea titlului din anul viitor, când nici lotul actual, nici previziunile privind lotul „viitor” nu sunt foarte promiţătoare. Dacă tu, şef la CFR, eşti cinstit până la capăt, atunci -odată recunoscută situaţia austeră a clubului- te apuci pe reconstruit, nu te mai amăgeşti cu vise de campion, ci laşi un antrenor să lucreze INTEGRAL un sezon, şi doar atunci te apuci să faci evaluarea lui. Un lot nu foarte puternic (nu zic slab, sau foarte slab, pentru că nu este adevărat) poate fi maximizat ca şi performanţă doar dacă se asigură o continuitate, desele schimbări de A1 strică şi ăla puţin ce s-a realizat greu, foarte greu în mandatele anterioare. Iar dacă chiar te gândeşti serios la atacarea titlului din vară, atunci mai faci -măcar- 2-3 transferuri pe posturile deficitare (atacant, mijlocaş de creaţie, chiar fundaş central), să se acomodeze oamenii cu Liga 1, să aibă nişte relaţii de joc pănă ce începe sezonul următor. Nu am ABSOLUT nimic cu Miri, el a căzut la mijloc în toată povestea asta, dar s-ar putea să aibă exact soarta lui Rednic, dacă primele 3-4 meciuri oficiale nu „ies” cum trebuie. Adică nici el nu va avea timp să-şi demonstreze ideiile lui, şi aşa mai departe. Miri va avea nevoie de un noroc chior pentru a prinde banca până la sfârşitul acestui sezon, iar pentru a fi păstrat şi pentru cel care vine, este nevoie de un adevărat miracol. Îi doresc să reuşească, dar va fi foarte, foarte dificil, asta-i clar. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Eu cred ca deciziile de demitere ale antrenorilor nu au fost luate exclusiv de AP, ci au fost de multe ori venite de la IM. Care, asa cum stim, are o bogata experienta fotbalistica la viata lui de dinainte de a veni la CFR si astfel se explica o gramada de decizii proaste, unele din ele aflate la limita aberatiei.

      Apreciază

      • Degeaba o scaldam, echipa e a lui AP, toate deciziile le ia el in persoana. Doctorul e un simplu exectutant si atat. Poate sa nu ne placa, dar nu el e responsabil pentru situatia actuala a echipei.

        Apreciază

  5. Cat priveste meciul, tot doar repriza secunda am putut-o urmari (thanks Wollt). Mi-a placut echipa, s-au miscat relativ binisor baietii, dar cred ca n-ar fi putut sa inscrie nici in 360 de minute. Ne aflam pe un drum bun? Sa avem ceva rabdare, poate, poate… Haide CFR !

    Apreciază

  6. Poate ratam si pregatirea asta de iarna, poate nu, pentru siguranta trebuie transferate niste plombe in echipa, dupa terminarea stagiilor din Turcia si Spania. 🙂 Cica iar este de actualitate transferul lui Petrucci de la MU link, iar in altu’ link scrie de venirea la Cluj (sa nu fie o teapa de tipul jucatorului german venit la Cluj. Cluj suntem noi :)) a unui atacant georgian, Chanturia, de la Vitesse.

    Apreciază

      • Eu sunt mulţumit dacă e „doar” Sougou de Gruia…:) Iar Petrucci ăla dacă îi „G.Mureşan de Gruia”, atunci e şi mai bine…:) Ce să-ţi zic, acum pe bune: în opinia mea, amândoi sunt bineveniţi, ţinându-se cont în primul rând de nivelul şi mediul din care vin. Asta ca „primo tempo”. Şi mai important este -în opinia mea- aducerea lor dpdv al „resetării” acestui lot, pentru a mai face concurenţă reală unor jucători blazaţi (dar siguri pe statutul lor de titular), pentru a mai alunga „blestemul” asta „new-new-ceferist”, concretizat în joc fără consistenţă, fără sclipire, de „mijlocul clasamentului”, unde şi suntem, de fapt. Orice jucător nou, care nu e încă „virusat” cu metehnele gruiene de rit nou, e binevenit. HAI CFR!!!

        Apreciază

  7. Cam toti de aici am vazut doar repriza a 2a…….si se pare ca n-am pierdut prea mult.Mie nu mi-a parut ca echipa a jucat bine.Doar aprox de prin min 75 am vazut pe stanga(cred ca era Costea) depasiri repetate ale mijlocasului,ajutat de fundasul de banda.Pe dreapta si Maah a fost destul de activ.In schimb mijlocul nu prea a reusit sa tina de minge.Dupa schimbarile repetate am ajuns sa-i presionam pe adversari.Cand faci atatea schimbari este greu sa ai asteptari mari,mai ales impotriva unei echipe de certa valoare.
    Fundasul dreapta(portughezul) a aratat viziune in joc si imaginatie……..insa a gresit grav la golul 2 al adversarilor.
    Sunt curios cum o sa incepem returul…….la cum suntem de iubiti de arbitrii(si avand in vedere ca sunt multi jucatori la limita suspendarii) mi-e ca echipa sa nu clacheze psihic.Cred ca primele 5 etape sunt f importante……..vaslui,mioara,pinguinul.

    Apreciază

    • Corecte observaţii, Gică. exact asta am vrut să subliniez şi eu: există „şanse” pentru a închega anumite relaţii de joc, baza (=condiţia fizică) este aparent ok, DAR nu prea avem timp la dispoziţie. Ne lipsesc aprox. 10 zile şi cca 5-6 meciuri pentru a mai testa anumite formule, anumiţi jucători în anumite formule, etc. Miri nu e conservator, din ce-am văzut încearcă să repare „din mers” anumite greşeli, mai ales care i se datorează (poziţionare nepotrivită de jucători pe posturi, etc.). Dacă ieşim onorabil (=cu 6 puncte) din primele două meciuri oficiale, atunci e super bine, atunci are pe ce clădi. Dacă nu, va fi -probabil- reconfirmat…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  8. A fost un meci alert, de nivelul diviziei B, alergatura bezmetica pe terenul mocirlos fiind marele plus al acestui amical, insa, daca lasam deoparte aratul ogorului, avem multe probleme si in toate compartimentele. La clasa I, putini au mai gasit locuri, se vede clasa lui Piccolo sau Camora iar olteanul sta undeva in picioare pe culoar. La clasa II, nefumatori, Maah sta comfortabil pe toata bancheta. Are plamani dar circula fara bilet. Ciuca s-a ascuns in buda si tace. Iar trenul nostru, odata luxos si iute, are niste vagoane de marfa pline cu balast, care atarna greu la drumul lung. Nici o faza din repriza secunda, unica, din punctul nostru de vedere, nu a fost gandita, premeditata, sugerata de vreo schema tactica. Absolut la intamplare. Nici un sut pe poarta, in afara de gol, si nici mai mult de 3 pase legate, si alea cu sarma, adica greu. Cele mai sigure pase au fost cele inapoi iar cele mai inalte au fost 75 la suta si s-au chemat bubuieli. Pe la mijloc mingea trece ca-n aval pe Aries, adica fra nici o logica. Nici Monroy plus trei frati de-ai lui si nici 3 Djokovici nu fac impreuna cat o privire de-a lui Muri, una din aia hotarata. Pe Pedro inca il deranjeaza jucatorii adversi care insista sa i se aseze in fata si nu poate trage din prima ca la Braga. Inca un minus captivus a fost si Thiago, care a avut foarte multe sanse sa ne raspunda la intrebarea: de ce nu a facut el pasul de fereira in liga sagres? Lent ca o oaie, a fost ba pe jos ba blocat la fiecare incercare de sut/respingere (nu mai zic de constructie). Mereu cu 2 secunde in urma. Nu cred ca entuziasmul lui Miri si filozofia lui cu pressingul pot compensa lipsa jucatorilor de calitate astfel ca 2 locuri mai sus in clasament pare a fi maximul pentru urmatoarele luni. Mi-ar placea sa vad niste jucatori cu suflet pe teren si nu mi-ar pasa ca se chinuie. Dar antrenori buni, lipsiti de inteligenta, ati vazut pe undeva?

    Apreciază

    • În linii mari „trenuleţul” cam aşa arată. Nu prea văd (sper să mă înşel) cum se va transforma această acumulare fizică (care se vede totuşi) în joc de posesie, bazat pe scheme, pe progresie, pe relaţii de joc. Acest „atribut” a fost scos greu, foarte greu din „adâncuri” de Grig, cam aia era maximul posibil -în opinia mea- pentru acest lot în planul jocului ofensiv (mă gândesc la cele câteva jocuri -într-adevăr- reuşite pe teren propriu). Va fi greu, foarte greu să te transformi în echipă „robustă”, „arţăgoasă”, etc. cu jucători gen Pedro, Costea, etc. Formula asta de 1-4-2-3-1 a fost bine însuşit în atac, dar în apărare îşi arată lacunele (ca şi în tur, dealtfel): cei doi închizători fie sunt surprinşi sus şi permit construcţia rapidă în centru pt. adversar (vezi golul 1 dat de Dnipro sau golul 2 al cazacilor), fie stau prea departe unul de celalălat şi dispare efectul de „sită”. Ca bonus, distanţa apare şi faţă de apărători, care sunt expuşi (fiind lenţi, toti cei trei fundaşi centrali). În atac formula nu mai furnizează acele câteva automatisme gândite şi exersate în toamnă, cei doi închizători sunt „pe acolo”, dar nu mai reprezintă o alternativă reală pentru construcţie. Ăia trei sunt cam rupţi unul de celălalt (şi toţi trei de Ogbu, sau cine o fi pe postul de vârf). Sunt multe lucruri de pus la punct, într-adevăr. Nu cred că Miri nu vede aceste chestii. Întrebarea este dacă şi are soluţii, şi dacă da, atunci dacă are şi timp de „remediere”. Mai vorbim. PS: câteodată mă gândesc dacă chiar n-ar fi de actualitate revenirea la mult hulita 1-4-4-2, nu de alta, dar numai şi numai datorită aşezării, ar fi şanse ca jucătorii şi compartimentele să „fie mai aproapiate”, să fie „densitate”…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  9. Am și avut ghinion la tragerea la sorți. Puteam să cădem în grupă cu echipe mai accesibile, din urna noastră valorică. Așa, în loc să jucăm de la egal la egal cu adversarii, am jucat de la 0-2 la 0-2. Încă un trofeu ratat…. Nu-i nimic, ne revanșăm în campionat, unde să sperăm că toate echipele din fața noastră se vor împiedica etapă de etapă.

    Apreciază

  10. M-am tat fost gandita sa scriu si io un editorial, dar chiar daca am mai publicat oaresce articole in oarece publicatii tehnice m-am fost razgandita, ca, na….ie greu sa treci de iezamenul cu stapanii saitului pe de o parte, iara pe de alta parte io-s ca in bancu’ ala cu injenerii: ca ei is ca cainele lup, are privire intelijenta da’ nu stie sa vorbeste…..Desi mi s-a impus de oaresicine sa nu mai beu..nu m-am putut abtine, asa ca CER PUBLIC de la monsenioru’ Mr. Bosh O’Rogu sa face un statistike cu cei care nu mai comenteaza pe sait de cand or aparut cativa care este zmeu (sau zmeuras?) si care da ordine (asta sa nu zac porunci)….ase ca numar pe ani si numar amu’
    Io am mai avut tentative esuate de retragere dupa sait…..poate-mi revin si o sa vedeti voi atuncea!!! Na!

    Apreciază

    • Flăcăule, să ştii că o să fac sondajul! Vor avea drept de vot DOAR cei care s-au retras de pe site şi nu mai vizitează deloc Tribuna”…:) Cum află de sondaj? Treaba lor, să fie sănătoşi…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  11. Retardila,chiar de a face Kiruj o asemenea statistica ,ar fi interesant doar din punct de vedere al numarului de participanti la discutii pe site.Vechimea ,numarul de postari nu conteza.Toti sunt egali aici (mai putin 07 care taie si spanzura ),si fiecare poate sa-si exprime parerea atata timp cat face acest lucru civilizat.In legatura cu bautura.Daca te-ai referit la o postare de-a mea (mai veche),eu ti-am explicat atunci ca am glumit si mi-am cerut scuze daca te-am jignit cumva.Am mai spus-o daca nu avem aceasi opinie nu inseamna ca suntem dusmani,cred ca nu trebuie sa ne suparam din orice.

    Apreciază

  12. Nu as vrea sa par rautacios.Am si eu o nedumerire cat se poate de sincera si poate reuseste cineva mai priceput sa ma dumireasca si pe mine.
    Pentru acest sezon singurul obiectiv al CFR-ului ar mai putea fi sa se pregateasca pentru sezonul viitor.
    Loc de Europa League este greu de crezut ca poate fi obtinut. In plus acesta nu cred ca ar putea fi un obiectiv care sa ii incalzeasca cu ceva pe conducatorii CFR-ului. Stiut fiind faptul ca in Gruia nu este deloc agreata Europa League.
    Acum vine si nedumerirea mea. Care ar putea fi rostul aducerii unui jucator imprumutat pana la vara fara sa ai optiune de cumparare?
    Daca echipa ar fi avut un obiectiv real pentru care sa mai lupte in acest sezon as fi inteles acest imprumut.
    Dar asa, cum CFR o sa joace mai mult la trecerea timpului singura miza fiind daca Miriuta confirma ori ba, care e rostul acestui Messi din Georgia?

    Apreciază

    • N-ai inteles nimic Botizane 🙂 si asta e o mutare cu spil,poate isi gaseste Messi de Georgia un cadana locala si indragostindu-se iremediabil hotaraste sa se indragosteasca la fel de iremediabil de CFR …si sa nu mai plece…Bine asta pana nu se hotaraste AP sa il vanda,ca atunci nu mai are ce face…

      Apreciază

    • Nu-i exclusă nici ipoteza ca împrumutul -dacă se va realiza- să ajute pe „altcineva”, mai exact spus, ÎN PRIMUL RÂND pe „altcineva”. Poate jucătorul trebuie „ascuns” pentru 6 luni, ca după aia să revină pregătit şi cu meciuri în picioare, poate -dimpotrivă- trebuie „vitrinizat” în speranţa că va face nişte meciuri bune într-un campionat slăbuţ şi cota lui va mai creşte astfel pentru negocierile „dure” din vară. Sunt doar nişte ipoteze, plauzibile, zic eu. E posibil ca CFR-ul să fie doar un beneficiar colateral din schema de împrumut, dar e bine şi aşa…HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Offf…Multumesc pentru luminare! Pentru o clipa m-am gandit si eu la un scenariu asemanator.
        Insa nu eram sigur daca ar fi putut fi plauzibil sau doar mintea imi juca feste.
        Fortand putin nota as intelege ca am fi un fel de mama purtatoare in cazul acestui jucator.
        –-
        @luis. Vorba mea? nu am pomenit niciodata in scrierile mele acele cuvinte odioase.
        Daca imi arati ca as fi scris undeva asa ceva eu le mananc!
        Cel mai probabil le-ai scos din burta acele vorbe. Sau poate ai citat pe altcineva.
        De ce imi pasa de CFR? simplu. Prin adoptie am devenit si eu un Clujean.
        Traiesc de ani buni in Cluj si imi pasa de sport.

        Apreciază

  13. Poate creerea de relatii,eu va ajut acum voi ma ajutati in viitor.Daca este bun si mai vin inca 1-2 atunci si EL este tangibil.Si daca prindem EL altfel vin jucatorii la tine.Sau cine ste imprumutul i se mai prelungest Uite eu ti-am raspuns ,asa dupa cum gandesc eu,dar vezi tu,am si eu o nelamurire si poate ma luminezi.De ce te intereseaza pe tine asa de mult soarta CFR-ului,ca deh vorba ta, noi suntem doar niste OAGARI spurcati,nu-i asa?

    Apreciază

  14. Dragi „pretini”, stimaţi tovarăşi! Să-mi spună şi mie cineva (nu pe degeaba…) la ce oră începe mâine meciul ăsta intergalactic CFR-Lyubimets că nu mai pot, pe bune! Sau este şi asta secretizat? HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Acu un an Hora era considerat „arma secretă” în Marbella, marcând două goluri în nu ştiu ce meci…secretizat, evident. Dacă va face eforturi, va va ajunge acolo de unde l-am luat: la Gloria…Dar trebuie să şi tragă pentru asta…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  15. BOTIZANE ,iata dovada ca ne-ai facut oagari link .Pentru cei ce nu cunosc semnificatia cuvantului OAGAR=BOZGOR.SI il citez pe domnul Botizan „Ba, nu stiam ce e asa liniste pe forum. S-au asfixiat oagarii cu gaz metan.”
    ‘Si ca sa citez mai departe tot din operele domnului Botizan „–- @luis. Vorba mea? nu am pomenit niciodata in scrierile mele acele cuvinte odioase. Daca imi arati ca as fi scris undeva asa ceva eu le mananc! Cel mai probabil le-ai scos din burta acele vorbe.”.Aici m-ai facut si mincinos,na da oricum pofta buna.Nu cred ca este corect sa vii la noi in casa sa ne faci oagar,sa negi ca ne-ai facut oagari si sa ne faci si mincinosi.Daca ai un pic de bun simt si mai vrei sa postezi aici ,atunci ar trebui sa-ti cer scuze.

    Apreciază

      • Doamne feri,acolo el ii sefu nu ma bag,dar Botizan m-a iritat si am facut un mic efort sa-l dovedesc.Sunt curios ce o sa raspunda.Nu-i nici o problema ca se baga si el in seama ,dar ar trebui sa aiba un pic de respect si el.

        Apreciază

      • @Thedarkside… continui aici dialogul de la celalalt articol fiindca acolo nu mai pot sa iti raspund…Deci… nu am facut nici o fixatie pentru AP, crede-ma, insa nici nu pot sa stau ca vitelul la poarta noua si sa ii inghit mereu minciunile pe nemestecate indiferent de cat de poleite si frumos ambalate ar fi acestea… mincini spuse atat de el in mod direct… de IM (care te asigur nu minte fiindca asa ii se nazare) sau de alti trepadusi care au supt de la echipa asta intr-un stil foarte bine cunoscut in sudul Romaniei… Vrei parerea mea ? Echipa e pe duca din pacate si spun asta deoarece daca nici anul trecut dupa cel mai bogat an al CFR-ului din istorie nu esti in stare(nu a vrut?!?) sa reinvestesti atunci ma intreb de ce m-as astepta ca de la „toamna ,poate” … sa fie oare alta minciuna ? Eu asa cred si da Doamne sa ma insel si eu sa fiu cel blamat pentru necredinta mea ! Iar ca ultima opinie personala eu cred ca de la vara AP o sa paraseasca CFR-ul daca nu va gasi pe repede inainte un alt investitor care sa vina „langa el” De ce spun asta ? Fiindca semnele sunt destul de clare si numai cine nu vrea sa le vada nu le vede…Dar daca barfele auzite de pe la diversi,apropiati insa ai echipei sunt adevarate,barfe care spun ca EnergoBitul a plecat fiindca AP si-a bagat prea adanc mana de unul singur in borcanul cu miere,adica in banii veniti de la UEFA e clar ! Nimeni cel putin din Europa sau tarile arabe nu va veni langa el…Eventual ceva chinezi(sursa, corn/cocora) care inca nu s-au prins cum sta treaba in fotbalul mioritic…Si inca odata daca barfa e adevarata ea ne da adevarata dimensiune a celui care ii place sa zica ca e finantatorul CFR-ului…De aceea si cred ca o sa ma intelegi de fiecare data cand il prind in off-side ii mai dau una peste ceafa…Nu ca as avea ceva personal cu individul… care de ce nu ? Trebuie sa recunosc la femei, masini si la vacante luxuriante chiar are gusturi…

        Apreciază

        • Sunt de acord cu tine ca echipa e pe duca. Orice lucru pe lumea asta are un inceput si un sfarsit. Succesul CFR-ului sub AP a fost cam de scurta durata, dar asta e. A fost frumos atat cat a fost. Le-a provocat frustrari majore pinguinilor si oilor 🙂 Cat despre partea cu „nu a vrut sa reinvesteasca milioanele din UCL” nu stiu daca e chiar asa, daca nu cumva privesti tu cam simplist chestiunea. Sa ma explic. Stii ca Polusul a asigurat financiar o buna parte din succesul echipei. Pana la Polus, adica primul titlu de campioni, a bagat bani de la el sa ridice echipa. Cand s-a terminat malaiul, a trebuit sa gaseasca o alta gaina cu oua de aur. Asta pentru ca din fotbal nu scoti bani la nivelul CFR-ului (pe termen lung). Nu scoti bani pentru ca nu poti sa iei campionatul an de an. Nu iei campionatul an de an deoarece te fura arbitrii la fiecare meci si e foarte greu asa sa lupti cu steaua, pe care o ajuta arbitrii si satelitii. Stiu, aceeasi poveste, again and again, dar eu cred in ea pentru ca vad ce se intampla. Acum doi ani era plin de posturi pe tribuna, care il slaveau pe AP ca fiind mare manager, genial chiar. Uite ca nu e asa. Nu poate scoate bani din cacat, asa cum s-a crezut. Si atunci a incercat si el sa porneasca un business nou cu banii din UCL. Ala cu televiziunile. Nu i-a iesit. Daca reinvestea banii aia din ultima participare in UCL in fotbal, cat o mai duceam? Inca un an in plus? Nici nu era sigur ca luam iar campionatul. Deci la ce te ajuta? Eu nu-l blamez, a facut numele CFR-ului respectat in tara timp de zece ani de zile. Macar am putut merge si eu la niste meciuri de UCL in Gruia. Si de aia nu ma apuc sa postez linkuri aici sau pe alte siteuri cu magariile ce le spune sau face acum.

          Apreciază

    • In acel comentariu faceam referire la jucatori/echipa. Si nu la userii de pe tribuna.
      Am vrut sa fie mai mult un joc de cuvinte ironic. Fara nicio intentie rautacioasa.
      Din cate stiu eu „oagari” se mai zice si la ardeleni. Deci nu inteleg de ce trebuie considerata o jignire.
      Cand am zis ca mananc afirmatia m-am referit la ” oagari spurcati”.
      Arata-mi unde am zis „oagari spurcati” si promit ca am sa mananc afirmatia si o sa-mi cer si scuze public.
      Pana atunci noroc bun sa ai!

      Apreciază

      • Da botizane cu spurcatul am gresit,asa mi-am amintit eu,cu oagarul in schimb stiu car-i treaba si cand se foloseste.Totusi, am o intrebare la tine,tu al cui fiu esti,pinguin sau franar?Lamureste-ne si pe noi ,ca nu stim unde sa te punem.No problemo daca esti pingU ,numai asa de curiozitate.Daca esti amabil.

        Apreciază

  16. un link pentru meci,de regula aici merge bine.Se deschide cu explorer.Poate ca trebuie sa instalezi sopacast-ul(1 minut).Cica de la ora 15 jucam.Pe home page sus click pe fotbal si pe pagina urmatoare sunt mai multe linkuri.

    Apreciază

  17. Oagar, conf. DEX, nu inseamna bozgor, ci=singur, agent, militar(reg.); politist, ardelean (Inv.); nu inteleg ce-i „odios”? La „praful” din Gruia, nu cred ca A.P. isi permite sa „aduca” un jucator si sa mai si piarda! Cred ca e o combinatie, sau o pista falsa, din care sper sa avem cu toti de castigat(poate la vara?!)

    Apreciază

    • Rachea,nu stiu cati ani ai sau daca ai facut armata (mai ales pe vremea mea),dar crede-ma ca noi ungurii asa eram numiti oagar-bozgor ,din asta nu ne prea scoteau domnii din sud.Eu am fost un an de zile la canal cu tot felul de omeni si stiu ce vorbesc,nu erau cuvinte de alintare crede-ma.

      Apreciază

      • Luis, zici ca ai febra, nu te mai aprinde in plus si pentru un nenorocit de cuvant :). Da, se foloseste in fostul Regat, dar nu are sens jignitor, doar ca nu stie lumea. 🙂 Provine, cel mai probabil, din pronuntia lui “magyar”, ce s-a transformat in ‘oagar. Jucatorii din “echipa de aur” probabil ca nici nu stiau numele real al lui Selymes, toata lumea ii spunea “oagaru’ 🙂 Daca l-a folosit si botizan, a facut-o doar sa echilibreze balanta de intrari-iesiri. 🙂 Ca si-a luat-o si el. :))) Uite ce conversatie frumoasa a avut in toamna pe gsp:

        zona_kisselef (996 comentarii)
        I-auzi ce prezinta astia pe Realitatea TV !! iN Brasov sau strins sute de fani ai Ungariei din judetele Covasna , Harghita si Bihor care se pregatesc sa ajunga la meci diseara !!
        06 Septembrie 2013, 11:32 • Comenteaza
        botizan (15120 comentarii)
        Asa si ?
        Ca si cum romanii din Castellon sau Comunidad Valenciana s-ar strange la un meci al Romaniei
        06 Septembrie 2013, 11:35 • Comenteaza

        zona_kisselef (996 comentarii)
        Oagare dar mai da-te ma in m.mtii !
        06 Septembrie 2013, 11:38 • Comenteaza

        Apreciază

  18. pe siteul fromsport.com-football, meciul incepe la ora 16 00 a romaniei, de obicei pe acest site se transmit toate meciurile, si calitatea este ok,cu mici exceptii

    Apreciază

  19. ofofof-maimai….numa’ de jale p’acilea…..Pupincurist n-am fost niciodata, dar am mai tzucat in „locuri neortodoxe” cand mi’o fost facuta placere, dara nu numa’ palinca lu’ Monsenior Bosh O’Rogu are 54 gr. richter sau mercalli (na, ca amu le infund…)….Dar aduceti-vi-ti aminte, macar aia de traiati prin anii ’70 secolul trecut ca frana era „oropsita” din „tate puntele” de vedere, adica la noi veneau de la „n” numai „refuzul de ciur” (pt. cunoscatori!) iar din alta parte numai cu acordul organelor judetene Cluj sau de aiurea (nici nu-mi prea aduc aminte sa fi fost venita multi din alt judet)……..Na, acum e vorba si de bani, si zic „si de bani” ca mai e „conjuratia mioarelor”, daca nu in joc, macar in vorbe…ca dara clanurili ficalii joache pentru tot ce este promitator in juniorime/tineret numa’ si numa’ pentru saivan….. In conditiile aestea, cand banii e putini, dar macar „este” ceva, hai sa ne reducem o tzara pretentiile si sa speram la vremuri mai bune………. Ca sfaturi, tulai cate putem da la tati….ca dara nu ne costa….

    Apreciază

  20. „Putintica rabdare,mon cher”, Luis! Sigur ca sudistii, multi dintre ei inculti si retrograzi(inapoiati) pt. a ne jignii, pe noi ardelenii, foloseau tot felul de epitete fara a le cunoaste, exact, continutul; Pe „ambele-amandoua” ni le atribuiau in mod ofensator, dar cu adevarat doar reprezinta ceva depreciativ, jignitor. Cat priveste ARMATA (am facut studiile superioare- militare,6ani- la Pitesti si Bucuresti); nu-ti poti imagina cat am patimit in perioada petrecuta la Cumpana( zici ca ai fost la canal) si la munci agricole(in Baragan si Balta Ialomitei), dar pana la urma imi place sa cred ca am impus respect; m-am „luptat” cu „miticii,”tot timpul cat am fost ofiter, in perioada 1974-2007. Hai CFR!

    Apreciază

  21. M-am gandit ca nu toti urmaresc scorul live si cum era 2-0 pt. noi, am zis sa ies si eu in fata ca IM la victorii si sa dau vestea cea buna.

    Apreciază

  22. 4-0 cu echipa asta in repriza a doua Lopes, Rada, Piccolo, Velayos – Rui Pedro, Veres Szilard – Paun, Negrut, Costea – Tade trebuie musai sa ne bazam pe tineret

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.