0 comentarii

  1. Mister, ai o pălincă un plus pentru acest „telejurnal”, m-ai făcut mai vesel înainte de lupta asta fără sfârşit cu cifrele şi documentele. Apăi, dacă ăştia 125 milioane mai şi vin la vreo şedinţă a acţionariatului la Cluj, va ieşi din impas şi industria hotelieră din zonă…:) Poate sunt biatlonişti cu toţii şi aduc şi puştile cu aer comprimat (că tot mi-am adus aminte de Soci, unde prietenul meu Marton Simi va participa la olimpiada de iarnă nr.5, cu Eva Tofalvi cu tot). HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Da’ au și venit deja, cum nu? Au zburat cu very low cost (Chizz Air). Primul lucru pe care l-au făcut – după ce s-au pierdut și regăsit la 7 străzi – a fost să se fotografieze pe rând și în grup în fața vitrinei cu trofee. Diseară sunt invitați cu larghețe la petrecerea dată ieri de președintele Iuliu Mureșan (LA MULȚI ANI!).

      Apreciază

  2. :))) Nasparlii si chinezii astia ! Un pic mai multa mobilizare (1 miliard totusi nu-i o cifra foarte mare) si devenea CFR-ul clubul nr 1 la nivel mondial…dar sperante mai exista si pentru asta va trebui sa vorbim cu mr corn cocora…

    Apreciază

  3. vindeti, bah tot!!! zeci de ani s-au chinuit sandu si mitica sa creeze o imagine cat mai proasta fotbalului romanesc, sa nu-l cumpere bucata cu bucata(club cu club) chinejii, araboii sau alti frati masoni capitalisti si arpi se da mai rotund decat arata in poza si ne vinde „intereselor straine” la prima oferta primita!! huuuuaaaa, bah!!!

    Apreciază

  4. Cum au venit „kinejii”cum avem bani pentru jucatori .Cel mai nou (re)transfer Gregory Tade.Tade a fost reprimit la lot,asta inseamna ca cineva va pleca de la echipa si nici gand sa se faca alt transfer.cred ca pana-n vara vom defila cu ce avem.

    Apreciază

    • Din punctul meu de vedere Tade are loc în acest lot „low-cost” al cefereului.Am mai vorbit noi pe tema asta deci nu insist foarte tare: omul poate fi folosit pe mai multe posturi, nu ca pianist, evident, ci ca hamal de lux, dar -câteodată- mai ai nevoie şi de aşa ceva în echipă.

      Apreciază

      • Kiruj,inainte sa fi citit postarea ta referitor la Tade exact la asta m-am gandit,Nu-i un pianist,dar cara din greu pianul.N-am inteles de ce a fost dat la o parte,sunt alti jucatori mai slabi ca si el.Omul este un ,muncitor ,si mie imi plac ami mult muncitorii mai mult decat tipul de jucator Costea.

        Apreciază

        • În cantonamentul din Turcia Tade a fost lăsat acasă nu pentru că aşa vroia Miri, ci pt. că aşa a decis altcineva, zic eu. Un meseriaş care se respectă cât de cât NU spune niciodată aşa ceva (după două-trei antrenamente, şi ălea mai mult de prezentări). Avem următoarele cazuri: 1-dacă totuşi a fost decizia EXCLUSIVĂ a lui Miri, atunci avem (măcar) 2 subcazuri: 1a- L-a lăsat acasă pt. că-l considera fără viitor, fără perspectiva să pună ceva pe masă pentru echipă (nu cred, din motivele de mai sus, să nu mai vorbim că l-a şi văzut în meciul direct de la Pietricica, practic cel mai bun meci al lui Tade), 2b- L-a lăsat acasă pentru a face loc pentru cei 5-6 junior/tineri ceferişti, vrând să-i testeze şi pe ăştia şi trebuia să se încadreze într-un număr anume al lotului, din considerente bugetare, dar şi profesionale, de pregătire. (pare mai plauzibilă, dar şi aici rămâne în aer restricţia numerică, pt. că vorbim de un cantonament „fizic”, unde nu eşti obligat -teoretic- să faci restricţii de dimensionare a lotului, de fugit şi de tras la fiare poate să facă şi 25, şi 35). 2-Dacă a fost decizia ALTCUIVA, şi a fost însuşită şi de el (cred că asta este varianta „câştigătoare”), atunci avem o problemă mare pentru Miri, un mesaj nu foarte fericit către grup, care îl simte în poziţie de drepţi în faţa conducerii, fără autoritate pentru a-i „apăra” în momente delicate. Şi în acest caz putem filosofa pe mai multe continuări: că i s-a propus renunţarea la Tade pt. că ĂIA nu cred în valoarea lui Tade (varianta cea mai nasoală pt. Miri şi pt. autoritatea lui, adică recunoaşterea tacită că problemele tehnice sunt decise altundeva), mai putem vorbi şi de un „forcing” al conducerii ca să-l cedeze pe Tade / să-i reducă contractul, dar cam tot acolo ajungem. Indiferent cum, 1a,1b, 5d, etc., eu cred că el avea OBLIGAŢIA să-l ia şi pe Tade (lucru valabil în oarecare măsură şi în cazul lui Velayos, Hora şi Sepsi) pentru că un antrenor nou este obligat să acorde ŞANSE EGALE tuturor din lotul existent, asta este regula nr.1 al unui antrenor nou instalat undeva. Prin astfel de gesturi poţi apropia mai bine jucătorii, care te văd puternic şi cu coloană în faţa conducerii, să nu mai vorbesc că şi profesional aşa este corect, pt. că există mii de cazuri când un jucător cu evoluţii proaste sub comanda unui antrenor renaşte -pur şi simplu- cu un alt antrenor. Eu îl absolv pe Miri doar dacă măsura a fost luată chiar de el şi din motive de-a face loc pentru cei 5-6 jucători tineri. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Pacat de timpul pierdut cu analiza variantelor :), mie mi se pare evident ca PA a decis ca Hora (la el a specificat ca a trecut prin mana a vreo 6 antrenori si n-a jucat nimic), Sepsi, Voiculet si Tade nu au ce arata in plus fata de evolutiile anterioare, n-are Miriuta vreo treaba cu scoaterea celor patru din lot. In plus, conform celor scrise in articolul (din 24 ianuarie) de la acest link, nici Tade n-ar fi spus nu unei plecari de la CFR: „Am venit în România ca să încerc o experienţă nouă. Cunosc fotbalul din Scoţia şi poate ar fi un pas înapoi să revin acum. Am 27 de ani şi poate e timpul să încerc iarăşi ceva nou. Mai e încă timp pentru transferuri, în această perioadă, iar agentul meu munceşte din greu pentru a găsi o variantă convenabilă”, a spus Tade în presa din Scoţia. Acum, poate ca a fost reprimit din cauza ca perioada de transferari s-a incheiat in vest, fara a se reusi concretizarea unor anumite tratative, ori, sa fie expus in vitrina meciurilor de pregatire (daca s-a spart cea din CL :)) pentru a prinde un transfer la o echipa dintr-o tara, unde perioada de transferari este inca deschisa.

            Apreciază

            • Tade e ca apa sfintita. Nu face nici rau nici bine. In afara de faptul ca e ca o stanca, se loveau adversarii de el de zici ca-i lovea trenul, nu m-a impresionat cu nimic in turul asta ce tocmai a trecut. Dar vorba lui Kiruj, Tade a trecut doar prin mana a doi antrenori (pe redneck nu-l pun la socoteala (07 nu te gandi iar la prostii cand spun socoteala)) deci poate ma va impresiona in retur 🙂 Hai CFR!!!

              Apreciază

          • N-am sa inteleg niciodata de unde atat indulgenta pentru Tade pe Somes. N-am gasit nici un argument in favoarea lui, desi am cautat in plasa cu argumente toata dimineata. Ba chiar am gasit unul pentru Hora, scris acu vreo 4 ani pe un bilet de troleu. Dar pentru asta…Grigore… nimic. Omul pare a stapani magia neagra, nu cea a lui Pele, ci una cu care i-a convins pe unii in Scotia ca poate fi fotbalist, desi, evident nu se pricepe la asta. Apoi un alt hipnotizat il aduce la Cluj, altii ii ofera pana si cazare si il lasa sa se antreneze cu echipa, alt nebun il baga in atac titular in atatea meciuri pierdute si alti suporteri il apreciaza pentru ca stie sa care pianul ca varf de lance. E clar ca-i ceva necurat la mijloc. Mai bine sa mearga la Voodoo Cluj.

            Apreciază

  5. Daca mai este o noutate pt. cineva, ceea ce nu prea cred, clubul CFR este condus in primul rand pe baza Legii BANULUI=A.P.si in al doilea rand al PREFERINTEI(simpatiei)=I.M., ori acest Tade( care n-a impresionat pe nimeni) nu se incadreaza conditiilor „impuse” de conducere – el a fost „impus” de Rednic – deci MIRI a fost obligat sa renunte la el in favoarea lui Costea, desi a declarat ca este un adept convins al Scolii de Fotbal germane ( ar prefera caratul de pian si nu „artistul”)

    Apreciază

    • Ai şi tu dreptate, Racheta (ai grijă, când încep o frază aşa, e nasol, să ştii…:)). Chiar exagerăm cu subiectul Tade, iar exagerarea am început chiar eu, recunosc. În schimb, pe mine mă interesează chestiile de principiu, iar Tade a căzut ca musca-n lapte în teorema asta. Despre ce este vorba: orice antrenor nou instalat la orice echipă de pe Terra, are obligaţia morală faţă de el, faţă de lotul primit spre „prelucrare” şi faţă de meseria lui, să adune tot ce se găseşte prin hambarele noului club şi să vadă cu ochii lui ce şi cum. Doar după aia se poate afirma că X, Y sau Z nu se potrivesc stilului dorit de el, şamd. FĂRĂ ACEASTĂ VERIFICARE MINIMALĂ (fie ea una formală în realitate), nu ai voie să renunţi la cineva (evit intenţionat nume de jucători), doar că aşa ţi-a zis cineva (preşedinte, patron, Tribună-CFR, etc.). Asta-i tot. În rest: HAI CFR!!!

      Apreciază

  6. @Hakana: bine că mi-ai adus aminte de ăştia cu voodoo, mi s-a şi făcut dor de Angel Heart, cu Lisa Bonet, RDN şi cu Mickey Rourke…Ai cuvântul meu că nu mai pronunţ numele ăla de începe cu „T”, dar mă simt „fortuit” să lupt pentru principii: un antrenor nou n-are voie să stabilească „clasamente” şi „ierarhii” în lotul de-abia primit în gestiune, nu e corect, înţelege-mă, te rog! Este şi un aspect pedagogic în toată tevatura asta. Ei, dacă vrei să împaci şi capra şi varza ( sau -parafrazându-l pe Cristi: „vrei să şi f…ţi, dar vrei să şi rămâi virgină”), atunci poţi face altceva, o şmecherie tip voodoo carpatin: îl iei pe „stigmatul” în pregătire, îl bagi şi în meciuri de pregătire (2-3, maxim), evident pe posturi ce nu-i convin şi în momente şi în formule care nu-l ajută, rezultatul va fi „garantat” (poate şi fără „ajutorul” tău de antrenor, dar tu vrei să fii sigur, nu-i aşa…) şi atunci vii şi spui că omul nu a dat randament, bla-bla. Te vor pupa şi cei din conducere, dar te vor ierta şi cei din „Tribunele” suporterilor, care-s fraieri, sau măcar se lasă fraieriţi în anumite momente…În rest: chiar mi-a plăcut Angel Heart…HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Poate ca Miriuta aplica tocmai strategia ta, dar pe invers. A lasat pe cei care l-au angajat sa aiba sentimentul curateniei implinit cu lotul Tg Mures, a luat ce era pe la juniori sa dea bine cu noul stil, si acum cind valul primar a trecut il ia cu el.

      Apreciază

  7. Mai, coptii……. ––- Cu totii avem un hobby, unii isi fac trenulete ielectrice, altii aduna ciuperci otravitoare…. –––––Daca din hobby incercam sa facem o afacere (cat-de-cat profitabila, dar macar fara pierdere) este de laudat! Ca-care-i problema cu Paszkany? Ca nu doreste sa-si futa banii in liga lu’ cine o fi in locul lui Mitica? ––– Eu de 10 ani astept sa apara „un navomodel” Enterprise din Star Trek…sa-l fac in 2-3 iezemplare si sa vand 1-2 sa-mi recuperez investitia si munca…care-i problema?––––- E de condamnat Dl. Paszkany? Probabil da, ca ne-o creat sperante…. Dar care din voi (noi) v-ati risca iezistenta (imbelsugata, bunicica sau subiestinzetiala) sa faceti fericiti cativa care nu gandeste decat ca daca ala e bogat, apai musai sa face la mine bucurie la televizor ca cam bate tzeferu….Ca io nu ma bag…..Sa astept cele mai dure reactii de la voi? Indoi-m-as..cu totii sunteti oameni responsabili…

    Apreciază

    • Flăcăule, ai dreptate, ştii şi tu că ai dreptate, ştim şi noi. Problema e alta: SĂ NU PROMIŢI!!! Cam în zona asta apar nemulţumirile cefeiştilor, că AP a promis nişte investiţii în mod expres (fluturând şi cifre exacte: „vom investi în transferuri 8 milioane”, etc.), fără să fie nevoit să facă aceste promisiuni. Dacă nu promiţi şi nici nu faci, e o altă treabă, totu-i clar, mergem înainte cum putem. Nu sunt un „criticac” înverşunat al lui AP, dimpotrivă, dar aici le dau dreptate celor care îl acuză de nerespectarea promisiunilor. Ei, în utlrima vreme discursul a devenit mult mai realist, mai clar, asta da, ne place, chiar dacă e vorba de reduceri, etc., măcar ştim o treabă.

      Apreciază

      • Nu va mai luati dupa toate declaratiile, mai ales cand apar in presa vecina si pretina. Unele au fost din seria „bate saua ca sa priceapa iapa”. Sau ca sa deruteze cativa „prieteni” din fotbal. Sau ca sa dea o anumita impresie unor potentiali parteneri/sponsori/cumparatori. Sau ca sa intre pe o anumita piata fotbalistica. Sau ca sa vanda mai bine in mercato. Sau din greseala. Sau din prostie (a se citi lipsa de experienta). Sau asa mai departe. Si nu putea sa vina sa zica „stati linititi, mai copchii, ca am zis asa doar ca sa il derutez pe X”, ca si-ar fi anulat toata miscarea.

        Apreciază

        • Eu cred ca a fost un bou cu drepturi de edit pe site-ul ala… Si probabil ca si-a pierdut acest drept (acum ii mai ramane doar stangul). Altfel cum plm exact cu 10-0 or castigat valenii? Un 9 la 3 hai ca as fi inghitit si eu, dar 10-0 ?!?!?!?

          Apreciază

        • Declaratiile alea nu au fost numai pe „hartie” dragilor ,baiul e ca noi cu totii l-am vazut live sau inregistrat pe Arpike dand cu bota’n balta si cu promisiunile in stanga si in dreapta (8 mil investitii,next-level,s.a.m.d) deci parerea mea e ca nu mai tre sa il aparati atata… fiindca aura aia de ardelean destonic si bun gospodar s-a dus naibii demult (daca a avut-o vreodata cu adevarat)….Omu se stie, e un mincinos ! De amu’ recunoscut atat in plan national cat si international (vezi cazurile pe intern ale antrenorilor reconfirmati si apoi demisi sau la extern : Dorsin,Ema Kone,Gabi Muresan si acum de curand Obiora) si banuiala mea e ca in curand isi va strange catrafustele ( tribunele) si in ciuda optimistilor sau a mitomanilor gen corn va parasi CFR-ul pentru ca nu-i asa ?!? „Exista si lucruri mai importante in viata…”

          Apreciază

            • Luis, acum vorbesc doar din calitate de suporter,de vechi suporter,un suporter azi foarte amarat si necajit care insa a avut indoieli inca de la inceput vis-a-vis de AP. Un suporter care nu a uitat niciodata ca prima optiune a „finantorului” a fost Universitatea Cluj si doar refuzul autoritatilor locale de la acea vreme l-au adus langa CFR…De fapt pe el nu cred ca la interesat vreodata neaparat ceea ce inseamna CFR cu adevarat(ca spirit) si in sprijinul afirmatiilor mele sta faptul ca de-a lungul timpului nu a dat nici doi bani pe cei care reprezinta cu adevarat CFR-ul,pe suporteri sau pe …fostii jucatori,jucatori care pana la urma i-au si umplut conturile… Iar intrarea lui in fotbal …mda,cel mai probabil, de fapt in mod sigur s-a facut din aceleasi motive pentru care si Borcea,Jiji sau Jabba au facut-o…Norocul lui ? si ceea pe ce s-a bazat inca de la inceput a fost ca noi ardelenii suntem oameni de treaba si pe fondul de scarba pe care il aveam vis-a-vis de echipele departamentale o gramada de lume a simpatizat atunci… la inceput… cu CFR-ul… amagindu-se …Insa acum „buba” s-a spart … pacientul, recte CFR-ul e pe duca… Energobitul dupa ce la prins pe acelasi AP cu mana in borcanul cu miere(banii din Ch League) si-a luat talpasita , EBS-ul nu conteaza iar AP a ramas singur ! Fiindca… si am continua sa ne mintim singuri si sa refuzam sa vedem o realitate daca am mai spera la ceva…mai bun…de la toamna? Care toamna? AP deja a spus-o…”poate la toamna, DAR(!!!) exista si alte lucruri mai importante ca CFR-ul”….Pe de alta parte IM iese in presa tot mai des si ne pregateste usor,usurel sufleteste(doar e medic nu?)…”cautam investitori insa sunt greu de gasit” Si-acum intrebare : Ce poate urma in conditiile in care echipa nu mai are pretentii la titlu,nu s-a vandut nimic iar tribunele sunt din ce in ce mai goale? Deci nema profit !!! Ce poate urma ?(fiindca oricum pentru AP, CFR-ul e doar o jucarie pana la urma destul de costisitoare) Iar cand o sa dati un raspuns fiti sinceri cu voi insiva… Sau voi chiar credeti ca AP adoarme cu imnul CFR-ului pus in surdina si cu fularul visiniu sub cap?…Neah…Nici mos Craciun nu exista !

              Apreciază

            • Dantesc, un singur lucru nu pricep (pe langa foarte multe altele :)), de ce taraganeaza AP lucrurile? Am scris cu mult inaintea lui corn ca patronul nu-i genul de afacerist sa fie intre caruta si genunchiul broastei. 🙂 Daca stia ca nu mai poate sau ca nu mai vrea, baga de mult in conservare afacerea. Trebuie sa mai aiba ceva atuuri in maneca, altfel plasa de mult jucatorii din care s-ar mai putea scoate ceva bani la alte echipe (intr-o forma de coproprietate) si tragea oblonul.

              Apreciază

  8. Hai ma baieti,nu va mai uitati in curtea altora,da-i dracului,avem noi destule la noi in curte.Nu stiu de ce dar eu sunt optimist,cred ca vom face un retur bun (nu asa cum spera Caneto).Poate ca noul antrenor va scoate din baieti ceea ce nu a putut Grig (chiar si din Tade)Sper sa batem mioarele si pe U(pe astia rau de tot sa retrogradeze,auzi tu 10-0),si daca a fi sa piarda mioarele campionatul sunt de acord sa pierdem si noi cu Astra sau cu Petrolul daca au nevoie de punctele noastre ,macar rodam juniorii cu ei(si inca eu spun sa ne uitam la noi in curte)/:-)).

    Apreciază

    • Nu ne-am uitat in nicio alta curte, doar am constatat ca-l avem acum in lot si oficial pe cel mai valoros jucator al campionatului, ca l-am avut si pana acum, s-a demonstrat ca fostul lider a ocupat ilegal primul loc, nevalorand decat 1.3 mil. in doua rate, din care prima rata de 1 mil ramane la turci, conf. variantei prezentate de Cristi 🙂

      Apreciază

  9. Camora/Felgue/Piccolo/Gabio/Damjan/Felgue/Cadu poate Batin,Deak si Maah un nuckleu de jucatori care daca sunt in forma buna pot castiga multe meciuri.Avem sanse la un loc 4-5.

    Apreciază

  10. Fiecare antrenor care a venit la echipa ,a incercat sa-si impuna un stil de joc si cativa jucatori.In cazul lui Miriuta ,se pare ca pariul lui este Batin si Monroy.Daca in cazul primului n-ar fi mari probleme(fiind permanent in preajma echipei) mi-e teama ca Monroy ai va pilii din colti antrenorului.Un jucator fara jocuri in picioare,nu va da niciodata randament.Imi vine greu sa cred ca se ridica la nivelul lui Muniru…….pentru ca asta-i mutarea pe care o lasa sa se intrevada.
    Dar cum spunea si antrenorul,conducerea nu i-a fixat obiectiv pe retur.
    Cred ca Pitzii-si sufla-n pumni cand a auzit de retur fara obiectiv la Miriuta..Acum nimeni nu mai poate sa atace federatia ca n-are obiectiv Pitzii pana-n 2016.
    Sa fim seriosi,nu poti declara lipsa obiectivului.Daca astepti rezultate campionatul viitor,in retur trebuie sa bagi carbuni si sa-ti biciuiesti jucatorii.
    Daca este sa aduci un plus la echipa,atunci trebuie sa-ti propui cel putin ca la meciurile de acasa sa ramai fara infrangere,iar in deplasare sa incepi sa joci(si sa castigi puncte).

    Apreciază

  11. Am accesat si eu la „Tribuna” tocmai pt. ca daca esti cat de cat documentat, poti sa-ti dai cu parerea despre evenimentul numit fotbal, indiferent ca se refera la CFR, Steaua sau Arsenal, fara nici o ingradire(care ar fi oricum nejustificata si nelegitima). Ce a spus Paszkany si nu s-a tinut de cuvant m-a durut f. mult, a trecut, dar mai ingrijorat sunt de promisiunile facute cum ca ar investi doar la vara!? Cat privesc minciunile si denigrarile , facute de ziarele locale la adresa CFR-ului sunt arhicunoscute, nu-i nici o surpriza! Cifrele vehiculate privind transferurile intotdeauna vor avea o marja (mai mica sau mai mare) de eroare in functie de interese. Daca terminam pe locul 10, dar batem steoaia si pe vecini, iar in urma acestor victorii, prima pierde campionatuul, iar a doua retrogradeaza,restul nu mai conteaza. Haide CFR!

    Apreciază

  12. Mda AP a promis lucruri,daca va amintiti ,la inceput a promis campionate si cupe.Ati crezut ca se va adeveri?Asa sincer da sau nu?Si s-au adeverit promisiunile,am castigat cupe si campionate.A promis milioane de euro investitie,din pacate doar o farama a ajuns la echipa,asa este nu s-a tinut de cuvant,Dar in ce conjunctura?Poate nu va mai investi niciodata la nivelul de dinainte ,dar nici echipa nu cred ca a o va abandona in genul Bucsaru.Eu cred ca finantele il cam strang pe AP al nostru,ca la cat de orgolios este nu cred ca se lasa calcat in picioare de toate jegurile.Deasemenea sunt convins ca ,,cauta o solutie de iesire din impas,pierderea ar fi foarte mare si pentru el,CFR-ul are totusi o valoare,nu poate sa o abandoneze asa de la o zi la alta.Oricum in vara se vor la muri anumite lucruri si vom vedea mai clar (sau nu) ce viitor avem.Hai CFR.

    Apreciază

  13. Orgoliu A.P. ARE ,poate uneori peste masura,acesta nu inseamna, intotdeauna, si un lucru rau, numai ca atunci cand nu este argumentat si sustinut financiar prin investitii in echipa de fotbal,macar 10% din banii veniti-adusi de jucatori, de prin cupele europene, atunci are o problema de perceptie si de credibilitate, iar orgoliul nu-si mai are locul si eficienta! Asi fi primul care m-as duce la patron si mi-as cere scuze daca la vara ar investi in echipa si ar stabili concret obiectivul principal CAMPIONATUL. Din p.d.v. sportiv as fi fericit si cu sperante ca „miticii” cu toata Federatia lor nu se vor putea opune CFR-lui! Ce frumos e ca mai putem, inca, visa! Haide CFR!

    Apreciază

    • Aici iar ajungem la calcule din astea facute pe genunchi. CFR a fost un club scump de intretinut, asta uita multi. Bani de la UEFA iei odata la doi ani, petarde de platit prin tribune, inclusiv prime de instalare in parc si bonus de reziliere plus omenire de impresari, la greu. Alte vremuri, alta abordare!

      Apreciază

  14. @kiruj
    subiect: G.T.
    Au fost aduși jucători mai acătării dupa ce doi, trei gagii i-au vazut pe dvd. Ce nevoie mai are de amicale? Pe ăsta l-a văzut o țară întreagă, vorba vine, dar oricine a avut ocazia să-l surprindă „carând pianul” și în loc să-l așeze pe scenă la Filarmonică, l-a abandonat seara în Gara Mică. Ajunge!!! Omul poate fi norocos că, neavând vreo meserie, tăcând ca un purice sub axila caprei (nu că-i mut dar nu știe ce să zică) și-a pus deoparte cât să-și deschidă un magazin de papiote în Simeria, langă Autogară. Acolo și-ar putea organiza meciul de retragere și ar putea marca un nou gol. Ultimul. Adieu!

    Apreciază

    • Mister Hakana, pe fond ai dreptate, no comment. Problema e la antrenori (în general): venind la o trupă nouă (că tot vorbeai de Filarmonică) nu are voie să „emane” aşa zise idei preconcepute, e o chestie de mult brevetată în breasla aia, nu e corect nici dpdv pedagogic, nici dpdv psihologic. Măcar pentru aparenţe trebuie să facă verificări / constatări proprii, apoi e liber să facă disponibilizări, etc., că „e decizia lui”. Nu mai vorbesc intenţionat de VM (ca A1) sau de GT (ca petarda1), tot ce am scris mai sus e o stratagemă general valabilă în fotbal şi nju numai. Dar, repet, pe fond ai -probabil- dreptate. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Pe mine nu mă interesează prea mult ce-i pedagogic, ergonomic, ecologic, psihopupulogic, arhitectural, deontologic și stomatologic când vine un antrenor nou. În primul rând omul trebuie să scoreze la suporteri. Iar Herr Miriuță primește puncte de la mine pentru… link

        Apreciază

        • Nici pe mine nu mă interesează, pe mine nici măcar dpdv politologic, nici dpdv euroatlantic, dar îl interesează pe A1 (în general, cu excepţiile de rigoare). Miri are din start două beri şi o bere de la mine dacă bagă (măcar) un junior în echipa de bază. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine (şi cu atât mai multe beri de la mine). În situaţia asta n-o să-l regret deloc pe GT, RM, IH, V.Lajos, sau alţii. Deocamdată eu simt că această încredere declarată pentru Negruţ@compania este una pur teoretică (cu eventuale trimiteri şi către conducere), vom vedea după aceste 4 amicale din Spania câţi dintre aceşti tineri vor prinde (sau nu) echipa. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. HAI CFR!!!

          Apreciază

        • Si inca un link pe aceasi tema. Daca Miriuta va duce la bun sfarsit intinerirea echipei(vreau sa spun daca va fi lasat) si cu ceva rezultate ,atunci jos cu palaria in fata lui.inseamna ca am trecut la next level(nu cel cornian bineanteles),ma refeream la normalitate.

          Apreciază

  15. @Cristi: să spunem şi care-i faza cu declararea unei vânzări mai mici respective unei cumpărături mai mari. Când o echipă din RO vinde cu X lei şi înregistrează în contabilitate doar Y lei (Y Z) putem vorbi fie de oficializarea diferenţei pentru impresario, „jeburi” personale, etc., fie crearea bilanţieră a unui venit „de realizat”, în baza căruia poţi fundamenta bugete mai mari, poţi ridica credite de la bănci, poţi invoca „surse sigure” pentru stingerea anumitor datorii, necesare la licenţiere, de ex.

    Apreciază

    • Normal, intotdeauna depinde de ce vrei sa arati.Daca ai nevoie de o balanta buna, bagi un pret scriptic mai mare, diferenta din burta o treci la creante non-curente (non current assets, nu stiu termenul exact in romana) si imediat stai bine la active. Cind nu mai ai nevoie, faci un provizion in vremuri bune, un trimestru in care tb sa bagi in jos bilantul ca ai incasari prea mari si s-a rezolvat.

      Apreciază

    • Nu cred că e vreo manevră stelistă. Influenţa lor cuprinde „doar” sfera fotbalului (e arhisuficient şi asta, bineînţeles). Dacă e să caut un „iniţiator” din fotbal, aş opta mai degrabă pentru ASTRA şi securistul suprem al lor. Dar cred că vântul bate din altă direcţie. Oricum, declaraţiile de dragoste ale plagiatorului vizavi de Steaua şi oier dau de gândit, fără îndoială. Dacă e mâna politicului, atunci motivaţia nu poate fi decât una singură: care dintre cele trei candidate la titlu este „eligibilă” / „generoasă” la a pompa nişte bani (proveniţi din eventuala participare în grupele CL) în „cheltuielile” vreunui partid pentru alegeri. Din acest punct de vedere (al partidului, să ne înţelegem), Stâna e cea mai eligibilă, într-adevăr, fie numai şi numai prin prisma şanselor în plus ale lor de-a ajunge -pur şi simplu- în grupe, ţinându-se cont de statutul lor de „cap de serie” la tragerile de sorţi în preliminarii. Nici Astra, nici Petrolul nu vor avea acest statut, şi nici nu vor ajunge în grupele CL (e o părere pur personală), chiar dacă câştigă titlul. Asta pe plan „sportiv”, unde „clasamentul” meu este: Stâna, Astra, Petrolul. Pe plan „finanţist” întrebarea se pune aşa: care dintre cele trei cluburi POATE „transforma” banii proveniţi de la UEFA în „sprijin electoral”. Manevrele corespunzătoare se fac mai uşor într-un mediu privat, aşadar clasamentul meu „finanţist” este: Stâna, Astra, Petrolul. Ambele clasamente indică Stâna drept cea mai „agreabilă” campionă pentru interese politice meschine, iar Petrolul ocupă doar locul trei. Poate fi şi asta un motiv, respectiv „sacrificarea” bugetarilor, care „oricum nu ne pot ajuta”, şi atunci mai degrabă îi scoatem din luptă din start, să nu viseze degeaba. Un lucru e cert: acţiunea DNA nu s-a început aşa, „de nebun”, cum se spune.

      Apreciază

      • Eu nu sunt convins ca politicul are multa treaba cu fotbalul.maidegraba economicul.Fotbalul este o afacere banoasa pentru baietii „dastapti”atunci cand se face pe bani publici.C amai castiga un vot doua ,poate ,dar cand nu ai spitale ,drumuri si canalizare si tu dai bani (milioane de euroa )unor pseudofotbalisti,m-as mira sa te voteze un om normal oricat ai iubi o echipa de fotbal.Repet ,afacerile cu banul public atrag pe unii in fotbal.

        Apreciază

      • Kiruj, calculul e simplu. Daca ponta il scoate din puscarie pe Becali are 4 milioane de voturi in toamna. Nici nu ii mai trebuie campanie electorala (sau bani pt. asa ceva). Si o sa vezi ca PSD-ul va avea propriul candidat la presedentie si nu va fi Cacarau. Cacarau isi primeste acum ceea ce merita. Iti amintesti ca si el l-a luat pe jiji in partid la el nu cu mult timp in urma pe aceleasi considerente. Sa ne fereasca sfintii ce vremuri am ajuns…

        Apreciază

        • Aşa este. Eliberarea lui jiji înseamnă voturi, poate nu chiar 4 milioane, dar pe aproape.Problema e alta: CINE va fi cel care îl va elibera pe jiji? Poanta? Base? Că acel CINEVA duce tot, cum se spune…HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Eu incerc sa ma tin departe de politicul din Romania, dar unele considerente enumerate de voi pot fi completate: experienta de „transfer de fonduri” – avantaj stina, pentru cei care isi mai aduc aminte de grupul de la Bacau si de transferurile banoase de peste 1 mil de euro/jucator pe diversi mediocrii proveniti de la Selena. Voturile pro/ani GB : nu cred ca va mai fi ceva ca acum 5 ani, cind CVT a speculat situatia si si-a aminat moartea politica.Poate fi si efect de bumerang, unii alegatori raminind acasa si atunci bilantul voturi aduse vs pierdute poate fi negativ.

            Apreciază

  16. CFR va juca miercuri (ora 16:00), în primul meci, împotriva ucrainenilor de la Dnepr (locul 4, Ucraina). Partida nu e televizată.Bine ca mioarele au fost televizate.Tot voi incerca sa caut un stream sau ceva sa vad meciul,daca gasesc va dau si voua./:-)))

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.