NEW-CFR, ediţia 4, 2007/2008


(We are the champions!)

Punct ochit, punct lovit, dragi tribunişti! În a patra ediţie, din a patra încercare, CFR-ul nostru a reuşit să termine Liga 1 pe primul loc, devenind – pentru prima oară în istoria ei – campioana fotbalului românesc!!! Felicitări „veteranilor de război” de atunci care au luptat în jungla carpatină plină de animale sălbatice de toate culorile, felicitări conducerii, felicitări lui Ando, felicitări lui „el capitano” Cadu şi lui Trică, dar şi celorlalţi „războinici”, care au adus o bucurie imensă pentru ceferiştii de pretutindeni!!!

Iată un rezumat al datelor statistice aferente acelui sezon:

newcfr4_tab1

Observaţii scurte asupra ediţiei 2007/2008:

  1. Cele mai multe meciuri jucate (31) şi cele mai multe minute jucate în acelaşi timp (2761) le-a adunat Tony, având un grad de utilizare de 90,23% în acel sezon. RESPECT ETERN, TONY!!!
  2. În sezonul 2007-2008, în cele 34 meciuri de campionat, s-au rulat în total 29 de jucători.
  3. Cele mai multe goluri le-au marcat Trică (13, RESPECT EUGENE!!!) şi Fabbiani (11). O tempora, o mores!
  4. 8 jucători au un procent/grad de utilizare de peste 70%: Trică, Semedo, Galiassi, Dani, Cadu, Culio, Panin şi Tony. Ei au reprezentat „nucleul de bază” al CFR-ului v04. Aproape de ei: Stâncioiu, Didi şi Fabbiani, în completarea primului 11 (ideal) al sezonului.
  5. Prestaţia bună a echipei se explică şi prin numărul (mult) mai mare al jucătorilor utilizaţi cu peste 70% faţă de sezoanele precedente, 8-9 din cele 11 posturi fiind „ocupate” meci de meci de un titular incontestabil.
  6. Observăm o egalitate în evoluţii între portari, Stăncioiu şi Nuno Claro evoluând – fiecare – în câte 15 meciuri.
  7. Antrenor în tot sezonul respectiv (!!!???!!!???): Ioan Andone!! Mai pe româneşte: din etapa 1 şi până-n etapa 34 (ultima), tot Andone. NUUUU SEEEE POOOAAATEEE AŞAAA CEVAAAAAAAAAA!
  8. Andone a jucat preponderent cu formula 1-4-4-2 (în 14 meciuri), dar s-a folosit şi de aia cu 1-4-2-3-1 (în alte 12 partide). Observăm că Ando a jucat (ca şi Rednic, copii lui Lucescu, cu sânge tactic prin excelenţă tip dinamovist) de regulă cu 1-4-4-2, dar – important! – atunci avea cu „cine” (şi cu „ce”…).
  9. Panin şi Anca au fost pe teren în toate cele 4 ediţii (de după promovare) ale „New CFR”!!!
  10. Echipa a realizat cel mai mare procentaj de puncte (75% din maxim posibile). În cele 4 sezoane prezentate atât locul ocupat (11,5,3,1), cât şi procentajul punctelor obţinute (40%, 56%, 68%, 75%) este pe o pantă permanent crescătoare. În paranteză fie spus, punctajul obţinut în ed.4 (76 puncte) n-a mai fost egalat nici cu ocazia următoarelor două titluri obţinute de CFR, în anii pari, evident…

Tabelul detaliat se poate accesa intrând în „Sondajele lui Kiruj”, la „link05”.

HAI CFR !!!

0 comentarii

  1. Ce echipă! Superjucători, poate cu excepţia portarului. Oricum, campionatul l-am luat cu brio! Mersi Kiruj! Nu pentru acel campionat 😀

    Apreciază

  2. Pana apare 07 cu grafica, sa-i usuram munca intocmind unspele cu cele mai multe minute adunate: Stancioiu – Tony, Cadu, Galliasi, Panin – Semedo, Dani, Trica, Culio – Fabbiani, Didi.

    Apreciază

    • Just. Oricum, în aproape tot atâtea meciuri s-a jucat şi cu „actualul” 1-4-2-3-1, caz în care echipa arată astfel: Stancioiu (Claro) – Tony, Cadu, Galliasi, Panin – Dani, Culio – Semedo, Trica, Didi – Fabbiani, cu Culio şi Dani la închidere şi cu Trică coordinator mai sus, avându-i ca vitezişti de-o parte şi de alta pe Semedo şi Didi, iar Fabbiani tauraş în faţă. Dar revin la o mai veche bănuială de-a mea: nu dau 3 parale pe aceste informaţii privind formula de joc, văzând erorile fatale care s-au făcut în acest sezon. Din ce-mi amintesc echipa a jucat preponderent 1-4-4-2, adică în formula prezentată de tine. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Vezi mai incolo, cand vei ajunge la meciurile din CL, cand pentru derutarea adversarului erau date formule de joc cu Bastos la inchidere, iar Godemeche varf de atac. 🙂

        Apreciază

      • Deci, teoretic, poate chiar practic, nu e nevoie de un super-atacant in echipa ca sa iei titlul. Meh, care va mai luati de Ogbu uitati-va la tabelul de mai sus 🙂

        Apreciază

        • Aşa este, să ştii. Sunt sute de exemple (chiar la nivel înalt) cu echipe care au un „tanc” în echipă (uneori chiar două, în formula 1-4-4-2), care nu fac altceva -au sarcină precisă în acest sens!- să „dizloce” centrul apărării prin mişcări permanente în lateral, făcând loc mijlocaşilor / fundaşilor să înainteze pe culoarele create de ei, care -astfel- vor avea şanse -şi teoretic şi practic- mai mari de-a înscrie. Este o strategie premeditată, mai ales când atacantul tău e tip „buldozer”, fără mari veleităţi de goleador, dar care atrage ca un magnet fundaşii adverşi (care se ţin scai de el, de frică să nu greşească chiar ei). Ei, dacă mai şi marchează (din greşeală…), cu atât mai bine…:) În cazul de faţă, Fabbiani era în rol de „tanc”, se achita excelent de sarcini (făcând loc lui Trică, Semedo, Didi, dar nu numai), în plus omul era şi suficient de tehnic să şi marcheze goluri. Câteodată cu fundaşii pe spate, dar tot gol se numeşte…Îmi aduc aminte de un meci de la Constanţa (câştigat cu 2-0, ambele goluri chiar Fabbiani le-a dat), la unul din goluri a preluat mingea cu spatele la poartă la vreo 16m, s-a întors spre poartă cu fundaş cu tot în spate şi a marcat…:) HAI CFR!!!

          Apreciază

  3. Am rămas oarecum surprins că G.Mureşan se află doar pe locul 13 al clasamentului de „utilizare” cu 36% (22 de meciuri), aveam impresia că a jucat mai mult. În plus, a jucat multe meciuri chiar ca fundaş central, deci „greutatea” lui în angrenajul echipei nu era (încă) foarte mare. Încă un exemplu că în timp amintirile noastre se distanţează uşor-uşor de realitatea statistică…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Și pe mine mă cam lasă memoria pentru unul mai tânăr, dar (parcă) am rămas cu impresia (la asta-i plac și cocoșii mai bătrâni) că Gabi Mureșan mi-a mâncat nervii în acel sezon, așa de slab (parcă) juca…

      Apreciază

    • Ei, aici e aici – tindem sa tinem minte jucatorii dupa cite un meci exceptional dar uitam sa vedem pretatia pe ansamblu. Surprize din astea vor mai apare din motive oarecum firesti: 1. Constructia echipei in salturi si fluctuatiile mari de la un sezon la altul (vedem unde a ajuns Anca de la sezonul 2 la 4) 2. Fluctuatiile valorice ale multor jucatori (celebrele cazuri ‘cu capul’) pe parcursul diverselor sezoane 3. Preferinta antreenorilor pentru formule diferite si slabiciuni pentru unii sau altii dintre jucatori (ca lot iarasi era). La capitolul ‘risipa’ vad iarasi 4 atacanti care au jucat impreuna un pic mai mult de o repriza, neincluzind aici pe cei care nu au prins nici un meci oficial.

      Apreciază

      • La „New CFR” deviza învăţată (de unde, oare?) era: „aduci mult şi scump, imposibil să nu iasă ceva de valoare”. Ca şi antrenorii anteriori, şi Ando a lucrat cu materialul clientului, dar materialul (stufos, aşa) era mai de calitate ca acum…Ando s-a bazat pe 7-8 oameni de bază, i-a învăţat lucruri simple, i-a aşezat în 4-4-2 şi dă-i la rupere, în plm, tată…Echipa degaja forţă, era un buldozer (după chipul şi asemănarea vârfului împins), care trecea de adversarii mai slabi „din muşchi”, chiar şi în meciurile mai proaste. A fost -probabil- cel mai stabil sezon al „New CFR”, dpdv al stabilităţii formulei de bază. În planul unei analize „transsezoniere”, observaţia ta este corectă, foarte puţini sunt cei care au rezistat mai mault de 3-4 sezoane, componenţa lotului schimbându-se într-o proporţie alarmant de mare de la un sezon la altul. Odată şi odată trebuie să ne rupem de acest tic managerial ce aduce cu vizitele soţiei mele la hypermarketuri…:) Problema majoră este că nu prea se cunoaşte în Gruia noţiunea de răbdare, de proiectare pe termen mediu, cu etape logic parcurse în timp şi ca evoluţie…Poate acum…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

  4. Încă un mic amănunt: primul meci de campionat în care Cadu (ăla „uitat” de Caneto…) a fost căpitan al echipei a fost cel din etapa a 12-a a sezonului 2007-2008, disputat pe 28 oct. 2007 în Giuleşti (câştigat cu 2-1). În meciurile anterioare banderola „a umblat” cu precădere la Stăncioiu şi -mai rar- la Trică. După aia, cu excepţia suspendărilor / etc., numai Cadu , adică fundaşul golgheter „all-time”, al cărui nume îi scapă lui Caneto…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. 1) Cel mai bun lot din istorie , cel mai atractiv joc , conducere de aplaudat . 2) Prostii se fac si la case mai mari , la Man United s-a adus un antrenor de mijlocul clasamentului, asa si joaca echipa, asa-i si pozitia din clasament , iar azi, eliminata, pe teren propriu, din Cupa Angliei ! Apoi, Ciucul pierde din nou , aportul veteranilor straini fiind distructiv , nicidecum constructiv . De Simona Halep am mai amintit . 3) Nici Cadu nu vrea sa plece ( ca si Sepsi si Hora ) , de fapt n-o sa vrea nimeni, doar nu-s fraieri ! 4) Miriuta zice ca nu l-a vazut jucand pe Monroy in nici un meci oficial, dar s-a convins de calitatile lui dupa cele 2-3 antrenamente avute cu el ( in rest s-a pregatit la echipa a doua ) . Inseamna, ca amandoi sunt super … 5) Cu Benfica m-a contrazis parca Retardila . Cum imi amintesc, pt Pereira s-a batut palma , a intervenit Porto plusand 500.000 . Au zis la cei de la Benfica de aceasta oferta cerand sa achite ei plusul, dar, zic eu, pe buna dreptate, n-au fost de acord . Adica vin la tine acasa, joc amical si particip cu tot stafful la festivitate, semnez acord de colaborare ,iar tu nu-ti respecti cuvantul ?!

    Apreciază

  6. ” Aduci mult şi scump imposibil să nu iasă ceva de valoare ” . Perfect adevărat. kiruj ar trebui scris asta pe nişte foi mari A3 şi lipite de la intrare până la ultimul birou din sediul CFR – ului ca tot staff-ul tehnic să se ghideze după asta . In restul acesta e cel mai încântător lot şi joc care cel puţin până în retur a făcut spectacol . Doamne , când o să mai avem aşa jucători ca Dubarbier,Didi,Fabbiani,Trică,Semedo,Culio şi alţii ?.

    Apreciază

    • Ery… epoca ‘Scump’ si ‘mult’ a trecut. Acum conducerea trebuie sa se decida – ‘multi si ieftini’ sau ‘citiva scumpi si restul foarte ieftini’ , unde ‘ieftin’ trebui inteles ca ‘de perspectiva’. Deocamdata sunt blocati in ‘suficienti si mai ieftini’ si de aia nu le iese. Daca la ‘multi si scumpi’ iti confirmau 50% dar tu aveai 4 pe post, stateai bine si la rezerve si la titulari (mai putin la casierie). Daca la ‘suficienti si mai ieftini’ procentul de confirmare iti scade la 33% dar tu ai doar 2 pe post, ai ce ai.

      Apreciază

  7. Citesc despre altii, ca despre noi nici macar cu cine vom juca in pregatiri nu stim ( nici asta nu s-a mai intamplat ) ! Dinamo e pe cale sa mai aduca un golgheter din Lituania ( 27 de goluri in ultimul campionat ! ) , alaturi de jucatorul polonez . O fi mai slab campionatul de acolo, dar daca dai peste 20 de goluri, tot trebuie sa stii ceva , poate mai mult, decat Tade al nostru, nu ? Apoi vad ca Astra aduce tineri valorosi, Alibec, Al. Ionita II si Muth de la Medias ( pe asta l-a vrut si steaua , noi nu, biensoure ! ) . La Petrolul, Mutu, cu efecte de marketing . La noi, optimistii vor spune, ca mai e destul timp, doar mai e o saptamana pana la reunirea lotului …

    Apreciază

  8. Chioru’i rege printre orbi…… De ce plm (vorba lu’ Ando!) nu aveti rabdare cateva zile???…………..Pe FB am postat cateva „liturghii” si am fost contrat zdravan de cativa cheferisti care ii faceau pe conducatori mincinosi, blegi, introvertiti, ca nu-si abandoneaza corabia cand e in furtuna….. Intentionat am zis cheferisti si un „franari”, ca astia din urma au rabdare. Cum sa pornesti la drum (am iesclus vorba lu’ Ando!) nou daca nu te opresti? Chiar la o halta de opresti, poti porni din nou la drum! I se impute lui Paszkany ca nu baga (zeci de?) milioane…..Ma, drajilor, cand nu ai nu bagi! Sau voi va faceti mamaliga cu malai de imprumut de la banca?
    Cand mi-o fost mearsa bine gustam Chivas….amu ma multumesc cu Saniuta…(ca Kiruj e departe….ioioi, tulai!). Dar vorba lu’ varu’mau din „Spania”: migdala sa se’nvarte!!! Hai CFR!!!!!!

    Apreciază

    • Adevarul e ca atunci cand a avut bani, Arpi nu s-a zgarcit. Dovada stau cele 8 trofee. Spre deosebire de Copos, care desi avea o echipa beton in anumite momente si sanse la titlu ori cupa, se zgarcea pe ultima suta de metri ori la prime, salarii si reusea sa ramana cu buza umflata si sa se uite cum ii fura altu trofeul 🙂

      Apreciază

      • Am avut si Aguirregaray imprumutat pentru cele 10 puncte in Liga campionilor, acum vom merge mai departe si cu ce avem in Liga cu Ginica (cum suna? )

        Apreciază

      • Copos ca Copos…Dar mai erau şi alţi „doritori” (potenţiali „profitori”, Porumb, Jiji, Borcea „atotstivuitorul”, etc.), care dădeau 10 ani din viaţă să aibe 3 participări de CL în 5 ani (pentru mălai, desigur). AP, indiferent ce şi cum, a fost deştept, a băgat când pista era oarecum liberă pt. un „slalom uriaş”, nu s-a oprit la mal din cauza unor marafeţi nenorociţi, şi i-a ieşit „ruleta rusească” la ţanc. Câteodată am impresia că omului îi plac extremele: ori la bal, ori la spital, dacă nu se poate la titlu şi CL, îl cam doare în cur să arunce degeaba cu banii. AP şi acum poate asigura un buget solid pt. titlu (în condiţii normale), dar -şi aici are perfectă dreptate Corn de dincolo- nu are nicio şansă pentru moment, ar fi nevoie de o suma de 10 ori mai mare să pareze toate atacurile şi şmecheriile jegoşilor şi să iasă pe primul loc. În opinia mea se caută o strategie de „mentenanţă”, de „interface” pentru a face legătura cu o nouă izbucnire la anu’. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Kiruj,sper ca nu ai fost infectat cu virusul CORN ca se vindeca al naibii de greu si se raspandeste cu viteza luminii.Sper ca ai fost vaccinat (vaccinul tribuna).

          Apreciază

          • Nu. În general nu sunt adeptul previziunilor, mai degrabă a analizelor. Corn este un tip de treabă, îşi dă cu părerea şi el, din previziunile sale mai vechi cam 20% s-au adeverit, iar din ăstea mai noi sunt şanse să se realizeze cam tot atâtea. Dar asta nu înseamnă că mă enervez citindu-l, e şi el un ceferist de-al nostru, şi este absolut logic să nu aibă o „exhaustivitate” asupra strategiilor ceferiste, doar nişte cioburi sparte (aruncate în cale intenţionat sau nu), pe care ulterior le „puzzleieşte”. Fiecare dintre noi vine cu ceva, unii cu o analiză, alţii cu o parodie, cu comentarii criti sau pupi, el s-a specializat pe prognoze. Am mai vorbit despre asta, nu-i nicio mare chestie.

            Apreciază

    • Retardila are dreptate,ar trebui sa avem putina rabdare si om vedea ce se va intampla.Nu cred ca trebuie adusi multi jucatori 2-3 ,cu conditia sa nu plece cei valorosi (nu vorbesc de Hora sau Sepsi ,ei pot pleca sa-si revina),cu conditia ca cei ce vin sa aduca un plus pe posturile deficitare.Referitor la bani,din nou are dreptate ,si eu imi iau Ciuc cand nu am bani de Heineken ,NA.In schimb trebuie sa-l contrazic la observatia cu Cheferistii si franarii ,si unii si altii tin cu CFR,chiar daca vad lucrurile altfel unii decat altii.Macar noi sa fim uniti (si sa mergem la stadion cat mai multi) si sa sustinem echipa ca pe altii nu putem conta.Hai CFR.

      Apreciază

        • O axioma ca asta pe bune merita tiparita,inramata si data cadou lui Arpike ! Cat despre rabdare :)) Tin sa va reamintesc si spre tristetea mea ca in anul(2013) in care AP a incasat cei mai multi bani de pe urma echipei (aprox 30 mil euro) a reinvestit in aceasta ceva mai putin de 1 mil… Insa ! Locul ocupat acum de echipa in clasament ne indreptateste sa credem ca odata ce se vor incasa drepturile TV de la Liga (sub un mil de euro) acestia vor fi reinvestiti masiv in echipa…(No amu si voi la transferuri de 40k) cam asta e perspectiva…Is rau? :)))

          Apreciază

  9. La vie est une necesitee vitale…:)
    La vita e un necesita’ vitale! …:)
    Viata este o necesitate vitala!….:)
    La Vida es un necesedidad vidal!…..:)
    Life is a life-necessity!….:)
    Az elet, eletszukseglet!…..:)
    Phang dong beng phong! (asta-i pentru Kiruj!) 🙂

    Apreciază

        • O vrut pentru ca sa zica pe invers…fong-fing….dar l’o fost apucata inainte sa shi fost zisa… Oricum, „butada” nu-mi apartine, desi as fi fost incantat sa „o scot” la acea discuite pe feisbuc…. Kiruj, pentru aparare vii cu o apa de la Homorod, aia care face phing-phosh….:))

          Apreciază

          • Sau -mai degrabă- de la Băile Chirui, apa aia are sulf din belşug şi are un efect de parcă ai fi mâncat 5 porţii de fasole boabe cu ciolan…:) Oricum, recunosc că are şi efecte senzaţionale, contra unor problemE cardio-vasculare şi nu numai. HAI CFR!!!

            Apreciază

            • Amu’ chiar fara gluma: chiar e apa OK pentru, de ex. cu probleme „venoase”?
              Si nu ma lua la „mishto”….

              Apreciază

            • Nu e niciun mişto: este larg recomandată de medici (inclusiv pt. „venoase”, cum spui tu). Are o concentraţie f.mare de sulf, din care cauză totul „îngălbeneşte” în jur şi mirosul de sulf se simte de la mare distanţă.

              Apreciază

  10. Nastase la parnaie, oare apucam sa-i vedem pe mafiotii din fotbal tot acolo ? Revenind la noi, cica Deac ar pleca la Tomsk pt 1 mil parai din care cred ca siti cati vor fi reanvestiti ! Si ca Miriuta il vrea pe Cadu ( eu aici cred ca e vorba despre altceva, dar ma abtin ). Altceva, nimic . Apoi, vad ca nu-s pe alte lungimi decat Retardila . Pai cum sa-l plangi de mila pe Arpi , cand a incasat din fotbal cat nu visa ( direct si indirect, cu sprijinul autoritatilor locale ) ?! Cum a mentionat si Dantesc, numai anul trecut a luat peste 30 mil, fara sa reinvesteasca cat de cat ! Dar cand a luat peste 20 mil, si a promis ferm ca va cheltui 8 mil pe transferuri , fara sa se tina de cuvant ?! Exemplele pot continua . Din pacate …

    Apreciază

    • 1 mil parai = 732.600,73 euro, din care se scad 141.793,69 euro (reprezentand TVA 24%), raman 590.807,04 euro. Banii astia se impart asa: Schalke 60%, adica 354.484,23 euro, comision impresari 80.000 euro, alte cheltuieli 116.322,81 euro, iar restul de 40.000 de euro vor fi reinvestiti prin achizitionarea lui Altor Monroy de la Ceahlaul. 🙂

      Apreciază

      • Logica asta este -oarecum- valabilă şi în cazul sumei (aparent) fabuloase de 30 de milo eu primită de la UEFA. Acolo mai intervin nişte cheltuieli special faţă de schema ta standard: A-amortizarea investiţiilor cu stadionul, B-cheltuieli special „de tot”, dar despre asta mai bine nu vorbim, că e tabu…:) Punct de sprijin: să nu credeţi că AP a câştigat ultimul titlu (dar nici pe celelalte două) doar aşa, de nebun, ca şi un haiduc singuratic, avea şi el „alianţe” mai mici sau mai mari, în „stânga” şi în „dreapta”, sus şi jos, iar acestea „costă”. V-am mai zis, în opinia mea CFR nu este imaculată, este doar mai puţin murdară decât celelalte, care în fotbal este o garanţie a „bunelor moravuri”…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Articolul din prosport: “Digisport anunţă că Deac se va transfera la Tom Tomsk, echipa de pe locul 13 în Rusia. Potrivit surselor Prosport, mutarea se va face în această săptămână, iar CFR va încasa 1 milion de euro pentru Deac. Transferul este o reuşită financiară şi pentru fotbalist, care va încasa 2 milioane de euro în cei 4 ani”. Ce anunta digisport: “1,3 milioane de euro pentru CFR, iar fotbalistul va avea în jur de 600.000 de euro pe an salariu”. Adica, e clar ca ziaristii de la prosport au prelut stirea de pe digisport, dar au bagat alte sume, sa vada lumea ca si burta lor lucreaza. 🙂 Iar Bela a citit undeva de 1 mil parai, adica 732.600,73 euro. 🙂

          Apreciază

          • Important e ca ramin 40.000 euro pentru Monroy :). Oricum, pentru Deac se pare ca e cea mai buna solutie. Nu e de occident, macaar in zona ex sovietica poate sa faca un ban mai bun.

            Apreciază

            • E bine şi pt. club, şi pt. Deac. Cu toate că a revenit uşor-uşor la nivelul arătat în returul sezonului trecut (mă gândesc în special la evoluţiile lui în era Trică), totuţi s-a simţit tot timpul o dorinţă de-a lui (exprimată -dealtfel- în mod expres) de-a se transfera din nou undeva…Cu o aşa mentalitate faci mai greu performanţă. mai sunt destui care se află în situaţia asta, şi ei ar trebui expediaţi, chiar fără profit. Trebuie aduşi tineri înfometaţi, ieftini, care vor afirmare, progres.

              Apreciază

    • Belushka, o să am orgasm, cand toţi ticăloşii, indiferent de culoarea lor politică vor fi ajuns la parnaie. Doar că, pană cand marinerul face jocurile…

      Apreciază

  11. Romulus, daca vrei sa te iau friend la feisbuc, repeta „cererea”, ca am impresia ca te-am apasat eronat pe mobil…:( Lua-le-ar dracu de gajeturi… 🙂

    Apreciază

  12. @Vass Bela: nu uita bancul tipic pentru iepoca trecuta: a castigat o Volga la lotto?…In linii mari este adevarat, dar nu e vorba de o Volga ci de o bicicleta Ukraina, si nu l-a castigat, ci i s-a furat…Na, vezi, de acolo’s banii!! :))

    Apreciază

  13. Deac îşi cam revenise, doar că nu avea cu cine… Sper că la Tomsk o să-l ajute Gabi. Încetişor scăpăm de valori, să ne trăiască petardele…

    Apreciază

  14. Observ cu îngrijorare o bucurie de nedescris exprimată în comentariile de pe acest blog, referitoare la plecarea petardelor, una după alta. Oameni buni, happy-happy, ma non troppo! În acest ritm ne va fi foarte greu să aliniem un prim 11 alcătuit din 7 jucători (Mincă + 6 jucători de câmp) în retur, astfel încât să nu pierdem meciurile la masa verde, ci doar pe teren!

    Apreciază

    • Uite ca eu o sa fiu iar optimist. Ne-am batut cimpii de atitea ori aic cum ar putea arata o reconstuctie ‘normalizata’a a echipei. Adevarul dureros este ca nu poti sa construiesti ceva nou fara sa demolezi ceea ce este vechi. suntem nevoiti sa avem o echipa semnificativ mai ieftina – atunci rezervisti de 200.000 pe an si semi-titulari gen Deac la 3-400.000 nu isi au locul. Nu e vorba de ei personal, ci doar ca nu s-ar mai integra in echipa.Pe de alta parte, de unde bani? Energobit nu mai e de baza de cind cu polonezii, sponsori gen Rosia Montana nema ( nu discutam aici implicatiile politice ci doar ca veneau niste bani). Doar din deontologie nu se aduc jucatori.

      Apreciază

      • Cristi, dragule, tu gândești și te exprimi logic și probabil cam așa ar trebui să se desfășoare o reconstrucție. Nu știu însă dacă pe Paszkany l-ar mai interesa o reconstrucție simplă, logică, dar care nu-i garantează nimic la final (profit, trofee, profit, participări europene, profit). Omul ăsta nu mi s-a părut niciodată să se limiteze la obiectivul inițial (supraviețuirea CFR-ului), ci a vizat performanța, chiar cu o nerăbdare vădită. Dacă nu mai este suficient de potent financiar, nu văd ce l-ar mai mâna foarte serios în luptă. Varianta cu noi investitori? Cine-i mai dă mână liberă dacă bagă o cârcă de bani la CFR?… După mine – și sunt toate șansele să am o imagine deformată, dar ce să-i fac?, așa-s dioptriile mele – CFR-ul a fost o construcție frumoasă, sexy și suplă, dar alcătuită din cărți de joc, care s-a prăbușit în seara când Galata a bătut la Braga și ușa next levelului ni s-a trântit în nas. După anul 2013, încheiat la „n” puncte de Steaua, ce așteptări să mai am de la Paszkany, ce să-i mai cer? Mie mi-e clar că nu-mi mai poate oferi mai nimic, de aia nu mă mai agit și consum, cum o face Vass Bela, de exemplu.

        Apreciază

        • AP are meritul s fi facut fata frumoasa. Dupa ce a umblat ca bagaboanta prin cupele europene si a tocat banii de zestre si ce a produs (ca deh, bagabonata), AP s-a gindit sa o marite unui investitor care s-o ia de fata mare (mai ales ca prin Dubai se apreciaza asa ceva inclusiv reconstructia chirurgicala cu audit de KMPG, EY sau cine o fi fost). Diversi miri de next dezvirginare nu s-au gasit la timp, asa ca onoarea nu a putut fi reperata printr-o iesire din scena spectaculoasa.Chiar si cu operatiile estetice din vara asta, silicoanele arata cam Chuka, botoxul e ca freza lui Camioneta..macar de-ar baga Arpi un prim 11 de juniori din retur, ca tot i-a placut sa faca o reintinerire a ´lotului si in particular!

          Apreciază

      • Îţi spun eu Cristi, de ce nu se face această reconstrucţie (fie ea prin întinerire, fie prin refacarea lotului în prop.de măcar 70%). În primul rând, aşa, pentru cultura noastră generală, „reconstrucţia” este procesul în sine, cu o anume finalitate, iar „întinerire”, etc. sunt mijloace / metode prin care se intră la „procesare”. OK, părerea mea este, că există o TEAMĂ de întinerire (combinată cu ceva surplus de vanitate), teamă că va fi nevoie de un alt tip de management, poate necunoscut şefilor, care presupune drămuirea fiecărui bănuţ, şi unde ai nevoie de pricepere (atât finanţistă, cât şi „fotbalistică”) pentru a scoate eficienţă maximă cu low-cost. Eu am impresia că unii dintre şefi simt instinctiv că nu vor face faţă acestei provocări (şi se vor umple de ruşine), aşa că mai bine o aburesc / aiuresc şi pe ei, şi pe noi că „atacăm titlul”, aducând prospături din afară, dar nu la nivelul Sougou, Bastos, Ivo, Renan, etc., etc., ci al lui Tade, etc., psihologia de lucru fiind: „nici pe Sougou nu-l ştia nimeni şi uite unde a ajuns, acuma’ dacă-l aducem pe Tade sau Ogbu, tot din vest îi aducem, tot necunoscuţi sunt, deci putem presupune şi la ei o explozie de un titlu, nu-i aşa?” În realitate Sougou, etc. au fost aduşi pe filiere sigure (scouteri sau antrenori procepuţi=Costa), plătindu-se şi nişte bani pe ei (nu neapărat de achiziţie, poate pt. impresar, poate pt. jucător, ca primă de instalare). Problema este că masele largi şi-au dat seama şi de acest truc, iar acum nu mai există altă soluţie, decât cea cinstită, onestă, chiar dacă ea presupune un pic de „perfecţionare” la locul de muncă, inclusiv „ADIO” comisioanelor, etc. Mai cred că Miri chiar va avea o putere mai mare în alcătuirea lotului în acest moment în care toate celelalte scamatorii s-au epuizat. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Sunt de acord cu voi amindoi, cel mai greu e sa ne schimbam ca oameni si sa iesim din zona de confort.Sunt convins ca nimeni nu se gindeste la o medicritate scumpa, este la mintea cocosului. Cred de asemenea ca luiAP i-a fost vinduta povestea lui ‘decit f scump si CL merge si mai ieftin si EL’. Evident este si ca in clipa de fata nu exista un model clar, cu profiluri de jucatori limpede de cautat – inclusiv birfele de razbat prin presa sunt tot niste jucatori din categoria ‘am mai avut din astia, dar la kilogram”. Oricum si cazul Obiora arata ca se lucreaza pompieristic – readus last minute ca se inchidea lista si tot felul de alti jucatori antamati semnau prin Ungaria sau Grecia, lipsa de alternative rapide oferite de impresari etc. Poate ca CFRul va trebui sa renasca cu Bela in rolul lui Manole si cu IM in postul nevestei inzidite, mai stim? 🙂

          Apreciază

  15. Bine Retardila , ma dau batut, anul trecut, ca si in alti ani, Arpi a pierdut bani, ba i s-a si furat . Tot asa, a pierdut si cu Polusul, si cu parcul feroviar, si cu concesionarea stadionului, si cu terenurile din p-ta Abator si cu multe altele . Si Caneto zice bine, din milionul de euro ( poate sunt totusi unii care s-au gandit la euro, cand am scris de parai ! ) ,se scad atatea, ca raman bani pt inca un Monroy la pretul cunoscut de 40.000 de euro si atat . Iar banii din drepturile tv nu ajung , doar sponsorii nu mai platesc nimic, iar marile investitii trambitate de corn au fost povesti de prostit naivii , ce mai, situatia e tragica ! De-abia acum vad trista realitate , acum realizez cum s-a ruinat un om de buna credinta datorita fotbalului ! Ce transferuri, si Monroy e mult pt situatia existenta, vorba lui 07, sa fie macar 7 pe teren, sa nu pierdem la masa verde, nu de alta, dar fiind apoi exclusi, pierde Arpi bacsi malaiul de la liga pt tv ( marturisesc Caneto, nu cunosc paritatea malaiului cu euro ! ) . PS. Mai pleaca lotul in cantonament afara, doar si aia costa vreo 40.000 de lovele( nici la asta nu-i stiu paritatea ! ) ?!

    Apreciază

    • Bela, cred ca incepi sa intri in rolul de catator de cur la fata…. N-ai avut niciodata o afacere proprie, tu ai lucrat (cu siguranta bine spre excelent) pentru altii si pentru banii altora. Pai afla de la mine (Il Glorioso!) ca ieste iestrem de usor sa iei decizii (normale/populiste/republicane/conservatoriste/sci-fi, etc.) pe banii altuia…… Cand ieste vorba de banii tai, mai cujeti o tzira…..ca, no….ase-i si la vie si la gara… Cine plm (vorba lu’ Ando) nu vrea ca tzeferu sa fie o barselona mai mica, asa, ardeleneasca? (Ma rog, in afara de cei multi de afara care au scapat cumva de la Borsa…si amu pun tata lumea la cale…) Dar noi suntem (unii chiar am fost si amu’ 40 de ani) franari si ase trebe’ sa raminem!!!

      Apreciază

  16. Ma, babelor bocitoare! Noi iubim un brand: CFR Cluj, indiferent ca o fost a lu’ Regionala CFR in anii ’70, nu prea iubit de horgane, tat in aia perioada, luat de dl. Paszkany numai de musai, ca i’o fost refuzata „n” din motive ietnice, o (re)inviat din Tz si intrat in B si A, o fost castigata campionate si cupe, cu (si mai ales fara) ajutoare, o facut oaresice traba in Ioropa, o luat si o cheltuit bani (multi sau putini), o mers bine ghezesu, da’ amu mere gafait, etc….. Io mi’s franar inca de pe vremea cand eram alb-violeti si ase oi ramane pe veci!!! Hai CFR!!!

    Apreciază

    • No, apăi dacă U l-o refuzat pe Herr Paszkany din motive etno, îi gigamare păcat, cu regrete. Ai văz’t ce fain și cinaș o făcut Sibiul un alt sas, Herr Santa Klaus Johannis?…

      Apreciază

      • Monsegnore, nu „n” l-o refuzat pe Paszkany ci onor Consiliul Local Napoca di pa vremea lu’ Jiji Funaru…Ca banii lu boghinu’ n’o fost buni…Amu’s buni aia ai lu’ Valter….

        Apreciază

        • Era in vremea funariota, de aia l-o refuzat pe AP. Dupa ce Clujul a scapat in sfarsit de Funar, s-a schimbat un pic mentalitatea, dar nu prea mult.

          Apreciază

        • Meștere Retardilă, dumneata ai fost junior la „n” sau la „U”? Poți scrie liniștit „U”, că nu-ți explodează coloana vertebrală ceferistă. Asta dacă nu cumva „U”-iștii ți-au greșit cu greșeli cruciale în trecut (epoca pre-Walter)…

          Apreciază

          • Am fost si la 2 si la 1 la „n”….. Antrenamente garla (in cazul meu 2 x un an intreg), iar cand incepeau competitiile ciuciu….veneau altii in locul meu….unii mai buni (trebe’ sa recunosc!) si altii cu „pile”, ca era vorba deja de niste avantaje („supraalimentare”)

            Apreciază

  17. Important e ca fotbalistii CFR-ului nu se imprastie, ci se duc toti intr-un loc. Ce culori au astia de la TomTomsk, care isi doresc mai vartos decat noi next-levelul, poate le fac onoarea sa le devin fan :-))) Tulaaaaaiiiiiiiii, cica-s in Siberia :-)))))) No, daca era vorba de Fradi, m-as mai fi dus la cate un meci, dar asa la revedere.

    Apreciază

      • De acord cu tine. Eu am fost prin 73 sau prin 74 la un meci Fradi – Moenchengladbach (amical!), au bătut nemţii la scor (juca la ei şi Berti Vogts încă), dar ăia-s chiar criminali rău…Au făcut prăpăd prin metrou înainte de meci, iar după nici nu mai vorbesc….Dar să-ţi povestesc ce „noroc” pe mine anul trecut! Veneam înapoi de la Madrid, aveam bilet de avion pe 17 mai, ia ghici ce meci era chiar în ziua aia: finala Copa del Rey, Real-Atletico! Veneam din centru cu vreo 3 metrouri până la aeroport, pe primele două prăpăd, nu alta, curgea deja poporu’ spre stadion! Mme şi cu mine am ajuns într-un final, după ce am stat vreme de 30 de minute într-un picior, cu vreo 4 bagaje, era un coşmar. Dar povestea nu se încheie aici: avionul avea o întârziere mare (cam 14 ore, avea ceva probeleme tehnice), aşa că m-am uitat inclusiv la meci în sala de aşteptare…HAI CFR!!!

        Apreciază

  18. Retardila, n-am avut afcerea mea, dar pt cine am lucrat, am facut rost de bani cum nu-ti ai putea imagina ! Inclusiv pt Elcond Zalau la volei, care a si iesit campioana . Asa ca cat de cat am habar cum se misca banii, pot sa-mi dau si eu cu parerea , nu ? Fara sa mai polemizez, dupa mine declinul a inceput atunci, cand Arpi nu si-a tinut promisiunea cu transferurile de 8 mil, era moment favorabil sa mai luam un titlu, cu avantajele materiale aferente ( cca 20 mil euro, eram calificati direct in grupe ) . In fine, suntem azi asa cum suntem, vad ca si Grigoras se plange de tratamentul de care a beneficiat , ieri am aflat si despre Obiora , inainte Tony, Muresan, Mandorlini si multi altii . Tie, ca vechi franar, ca si mine, iti place sa fie asa terfelit brandul nostru iubit ? Sau vei zice, ca Arpi poate face orice, doar sunt banii lui , ceea ce eu n-am cum sa inteleg, ca nu-s privat …

    Apreciază

    • Bela, trebuie sa traim in realitate si in prezent, nu in trecut. Stim ca delcaratiile celor de la club nu au la baza principii elementare de PR pe de-o parte si fudulie ( a se citi orgoliu nu altceva) pe de alta. Daca ne uitam in trecut trebuie sa vedem ca la club au ajuns mai multi bani decit altundeva, s-au obtinut performante mai mare decit in alte parti dar s-au si cheltuit semnificativ mai multi bani : un stadion pentru care altii au folosit banii primariilor si performante obtinute pe principiul plusarii la investitii. De la grupele CL 2012 incoace suntem intr-un trend negativ : desi s-a plusat pentru iesirea din grupe (L Alberto si Aguirre nu au fost adusi de flori de mar) nu s-a reusit, vara trecuta desi aveam lotul ala mare si numeros nu am batut Petrolul in Cupa – aveam atunci o toamna in EL si poate ceva jucatori mai atrasi sa vina la CFR, dar asta e. Asa cum in trecut ne-au iesit multe, asa acum n-a fost sa fie. Ca si in afaceri, nu este nici o rusine sa dai chix, important e sa stii sa te ridici si sa o iei de la capat.

      Apreciază

    • Ma, Bela, fii serios…..Obiora isi da semnatura ca falsa…..(Cine plm /vorba lui’ Ando/ indrazneste sa falsifice o semnatura???…tu ai facut asa ceva menejer fiind??)…..Grigoras vine la antrenament ca nu i s-a desfacut CM…..(roman de rand, fara mandrie personala se cheama…daca e adevarat)….. Nu-ti doresc (desi tu iti doresti asta) CFR in div.B….Eu il vreau in A cu rezultate, fie ele super fie chinuiala….
      Luati-va dupa presa miticeneasca, asta-i viitorul……Rabdare, domnii mei, rabdare!!!! Nu vi se pare ca e un inceput de an mai altfel decat alti ani? Trebe’ sa ne spanzuram d’amu sau mai putem astepta cateva saptamani??? Viata noastra (a majoritatii tribunei) inseamna – poate? – ceva mai mult decat frana….zic si io, ca pot pentru ca sa zic 🙂

      Apreciază

      • Grigoras este angajatul clubului cit mai are contract si tb sa se prezinte la club, chiar daca aia il pun doar sa bea cafea. Pina nu semneaza ambele parti ca poate sta acasa e obligatia lui. In rest ori se reziliaza, ori sta acasa si isi ia banii, au facut-o si nume mai mari (deEx Van Gaal la Bayern). a nu-i rezilia conctractul este dreptul clubului si se practica si la alte case. Suspendarea din functie nu e insa egala cu rezilierea. Sa nu punem botul la prostiile scrise de niste semianalfabeti din asa zisa presa de fotbal care au probleme cu terminologia in limba romana ca sa nu mai spunem de chestiuni de baza in legislatie.

        Apreciază

        • “Dacă nu voi fi capabil să gestionez situaţiile de la CFR, voi pleca fără vreo problemă” – 12 aug 2013
          “Dacă simt că nu pot să aduc un plus de valoare acestei echipe, plec singur, n-am nevoie de vreo clauză de genul acesta în contract”, a explicat Grigoraş. 03 sept 2013
          “Din pacate realitatea a fost alta, iar cum ne-am prezentat astazi nu poate fi decat o rusine. Este un esec total. Si jucatorii ar trebui sa fie afectati de evolutia lor. Orice masura vor lua sefii, indiferent cu cine, chiar si cu mine sau incepand cu mine, nu ma pot opune”, a declarat Grigoras la DigiSport – 16 sept 2013

          Apreciază

          • Se tine de cuvant omul: „S-a interpretat foarte mult o glumă de-a mea, nu mai putem nici să glumim, am spus că nu am încheiat socotelile, că o vom face după Sărbători şi s-a interpretat că voi reveni la echipă. A fost o glumă. Am auzit mai degrabă de la ziarişti că nu mai sunt antrenor, apoi am fost anunţat şi de club, dar nu am avut niciun fel de reproş de făcut. Acum trebuie să oficializăm şi această demitere. Nu este nimic anormal, o simplă glumă s-a transformat într-o ştire. Nu am spus că vreau banii până la finalul contractului. Nu se pune problema să nu ne înţelegem”, a declarat Grigoraş la Digi Sport. link

            Apreciază

        • (Y) Bravo Cristi ! Cat despre ceea ce zice Bela si am citit si eu pe stiridesport.ro legat de falsificarea semnaturii… parca am mai auzit de asa ceva la CFR acum ceva vreme…Iar daca e si adevarat e grav de tot ! Mai radem,ne mai certam cateodata ne suparam unul pe altul insa daca e adevarat ce spune Obiora si se si demonstreza asta …..aaaaaa…Houston, we’ve had a problem !

          Apreciază

  19. Si tot legat de brand – aspectul cel mai imortant si pt mine – declaratia de azi a lui Obiora, ca s-a falsificat semnatura lui, ca la noi e sclavie, cum suna ?! Si asta in acceasi zi cu offul lui Grigoras ! Si astea inseamna prezent d-lor, nu istorie ! Unii veti zice, ca e o campanie impotriva noastra . Hai sa fim seriosi, la situatia in care suntem mai are rost ceva campanie ? Nu, este reflectarea curvasagului practicat de Arpi, doctoru si zamfir , ca ne place sau nu ne place s-o spunem direct ! Mai bine preferam in B, dar cinstiti si onesti, cum am fost in toata istoria noastra ! Ca poti da chix in afaceri e una, dar sa fii escroc, e deja altceva , si exemplele sunt prea numeroase sa zica cineva ca n-ar fi asa . Desi ma astept si la asa ceva !

    Apreciază

    • Bela, hai sa incercam sa judecam lucrurile dincolo de simpatii sau antipatii, ca ele ne arata de principiu paharul jumatate plin sau jumatate gol. CFR are ca si club multi jucatori tinuti pe banca sau in tribuna pina li s-a terminat contractul, Nuno claro, Stancioiu, o serie de jucatori care nu au jucat mai deloc gen Celestino, reintorsi nedoriti de prin China (Weldon) samd. Clubul si-a asumat ce a semnat si a platit. Clubul are de asemenea experienta unor litigii pierdute fata de jucatori prin nerespectarea contractelor (Gabi Muresan &co). De aceea eu tind sa cred urmatoarele ( e o parere doar) : Obiora a fost data afara la nervi de cineva cu putere mare de decizie (a patit-o si Fabbiani pt shogoreala, spun gurile rele) – rational nu ai de ce sa dai afara un jucator de 22 de ani, de nationala, pe care tocmai ai platit ceva bani sa il aduci; cel mult il cresti chiar daca evolueaza mai lent decit te asteptai. In fata acestei situatii, jucatorul si anturajul sau trebuie sa isi maximizeze ceea ce pot obtine, asa ca un pic de publicitate negativa si scandal nu strica , in asteptarea unei oferte de genul mai ia suma x pleaca si tacem. Daca era ceva revoltator pentru jucator, de ce nu a reactionat imediat in noiembrie cind cica ar fi fost dat afara si putea sa isi negocieze ceva la o echipa noua inainte de mercato? Fum fara foc nu iese, dar trebuie sa vedem si interesele tactice ale fiecarei parti.

      Apreciază

  20. Hai, mai tribunistilor sa-l propunem pe Bela nu over-manager la CFR 1907, ci direct Patron (Capo di tutti cappi!) Ce ziceti??? Ca el e ca rabbi-ul din banc….Ma Itzic, io idei mai am, da’ tu mai ai gaste? :))

    Apreciază

    • În principiu, ideea nu e rea. Ce avem de pierdut? Dacă Vass Bela nu are rezultate, îl facem (din vorbe) omologul termenului „felcer” pentru studiile pe care le are (nu știu, ceva în domeniul economic?!). Da’ practic ideea nu-i viabilă în viața asta curvă de zi cu zi (și noapte de noapte). Ce, vrei să se spună că suntem o echipă ungurească? Ca și The Dark Side, o să-i aștept și eu pe chinezi, să facă baraje Made in China unde vrea mușchiul lor…

      Apreciază

      • Acuma fara suparare,de ce nu ar putea sa il inlocueasca Bela pe IM.Tot trei campionate a luat si el ,cu bani mai putini (exact de ce are nevoie CFR-ul).Si 07 oricum ne spun echipa ungureasca,asa ca tot acolo suntem,doar ca am avea sanse la inca trei campionate.:-))

        Apreciază

        • Simplu. Nu se pricepe IM la adus fotbalisti, dar Bela i-ar selecta doar pe criterii de „hentz”, avind in vedere sportul in care a activat echipa pe care a pastorit-o :). Bela, sper ca o iei ca pe o gluma, nu te enerva.

          Apreciază

          • Și eu sper să nu se enerveze Bela pe mine… Nu vreau să diminuez importanța realizărilor sale din sport, dar parcă e mai ușor să câștigi campionate la volei decât la fotbal, pentru că n-ai nevoie de un portar ca lumea. De altfel, pentru imaginația mea limitată, sporturile de echipă fără portar sunt inutile. Excepție face rugby-ul, unde n-ai voie oricum să tragi decât peste poartă, deci nu este nevoie de portar.

            Apreciază

            • Te contrazic. Am stat citiva ani in Polonia unde voleiul este sportul nr 1 si am si inteles de ce – gagici suple, inalte, la varianta de plaja ca bonus in bikini. Sportul ala in sine nu are nici o noima, dar estetic Bela s-a orientat nemaipomenit. Una e sa o vezi pe copia lui Naomi Campbell cind sare dupa minge, alta e sa ne uitam noi dupa mutra lui Obiora, nu?

              Apreciază

  21. Parca si Emanuel Kone striga ca i s-a falsificat semnatura. O fi avand acelasi impresar ca si Obiora? Prea seamana povestile astea si de fiecare data sunt jucatori veniti din Africa. As zice ca e inventie si Obiora asculta prosteste de „sfaturile” altora, care la randul lor nu stiu ce isi imagineaza ca pot sa obtina astfel (santaj? presiune pe anumite persoane? cine stie, poate fi exista si un sambure de adevar ). Cat despre corn, nu il urmaresc pe cheferetv, am lucruri mai bune de facut. Sa nimeresti 20% din „profetii” (cum zicea cineva pe aici zilele astea) nu inseamna mare lucru. La pariuri scoti un procentaj mai bun la orice ora. Cand o sa nimereasca 80%, atunci o sa il ascult. Imi pare rau pentru el, ori face jocurile cuiva din club sau apropiat al clubului (pentru ca are ceva informatii din interior), ori trebuie sa isi revina cu capul.

    Apreciază

    • Ok admit s-ar putea sa fie inventii (si) in cazul asta, dar intreb si eu: De ce nu avem o pozitie oficiala din partea clubului care sa dezminta si sa demonstreze ca lucrurile astea nu-s adevarate? Plus ca, acelasi club l-ar putea da in judecata pe jucator pentru declaratii defaimatoare si daca interviul e real cu siguranta ar lua bani multi (ma rog, multi, dar nu de ordinul milioanelor), insa destui ca sa innabuse din fasa asemenea derapaje… Si sa nu imi spuna nimeni ca cei de la club sunt prea „domni” ca sa se coboare pana acolo… La praful financiar care bate pe acolo orice euro conteaza.

      Apreciază

      • Un analfabet daca striga ca i s-a plastografiat semnatura tu ce ai face? L-ai duce in tribunale? lasa-l in amarul lui si prevesteste-ti viitorii posibili partnerei sa-l puna sa dea cu jejetul mare…. Dar asta e „klopalizarea”, n-ai ce face, vin fotbalisti/sudori/lacatusi/etc. fara sa cunoasca alfabetul Braille, dar urla ca au vazut contracte mai bune si de fapt Braille e un impostor…..si mai cer si despagubiri…….Petarda = handicapat in fotbal -> merita ajutat, ca a nu stii „forbal” e un handicap….deci…. jucam sau nu jucam, suntem forbaliori, unii cu altii fara handicap (petarde???) Trebuie ajutati cei care au handicapul de a nu sti juca….Ati inteles ceva??? Ca io nu-s foarte sigur, dar am dreptul la despagubiri ca am handicap la iesprimare….:)

        Apreciază

      • PR-ul clubului este varza. Ma rog, e fata lui Cantor care e si el ziarist cum sunt eu popa. Impresia generala este de haos pentru ca lucrurile nu sunt limpezi, declaratiile se bat cap in cap etc. 1. Patronul da interviuri intre ani 2. Clubul nu organizeaza conferinta de presa regulata pentru a pune capat zvonurilor 3. Siteul este varza…Un comunicat de presa, o conferinta bine organizata si lucrurile se clarifica, daca ai cu cine lucra.

        Apreciază

    • Poate au descoperit că Obiora are de fapt 34 ani… Oricum, eu cred că – din păcate – la clubul CFR se fac falsuri. Uite, tocmai a amintit Vass Bela de falsul în declarații, ăla cu cele 8 milioane investite în transferuri…

      Apreciază

  22. Poate sunt eu naiv,dar faza asta cu smnatura nu o cred.Asa jos nu cred ca am ajuns.Si cine este acest Obiorah,la urma urmei,daca a fost inselat sa ia masurile necesare sa- bage pe falsificatori in puscarie,Daca n-are nicio dovada sa taca .In ultima vreme parca am fi inr-o telenovela.

    Apreciază

    • Intrebarea e urmatoarea : daca i s-a reziliat contractul in noiembrie, atunci acel fals ar fi trebuit sa die descoperit atunci. Daca a fost descoperit atunci, de ce a fost atita liniste din partea presupusului daunat? Cred ca mai degraba e vorba de incercarea de a mai scoate niste banuti prin scandal – impresarul lui e un neica nimeni de prin fosta Yugoslavie, Obiora fiind cel mai acatarii fotbalist – restul ceva la nivel de liga a 2 prin Serbia, asa ca un pic de hazna mediatica si circ de mahala nu sunt excluse.

      Apreciază

      • Circ sau nu Cristi,imaginea clubului este puternic afectata,si nu vorbesc de miticii,care-si freaca mainile ca”vedeti si voi sunteti la fel”ci de potentiali jucatori,antrenori impresari etc.Mai poti face afaceri cu ei daca te considera falsificatori.Dantesc are dreptate clubul ar trebui sa ia masuri DACA intradevar a dat obiora acea declaratie.sI VORBA TA,AFLA DUPA DOUA LUNI CA I S-A FALSIFICAT SEMNATURA?

        Apreciază

      • Cred că pe problema asta cu Obiorah ai dreptate, Cristi. Ceva pute aici, chiar de ce nu s-a scos niciun cuvânt din noiembrie şi până-n prezent? Nici de către club, dar nici de către Obiorah? Eu zic că dincolo de şmecheriile mafiotului ăla de i se zice impresar, mai este ceva, şi din partea conducerii, dar nu falsificarea. Cele două părţi se află -după mine- într-o situaţie în care ambele părţi aveau interesul să tacă până-n prezent, iar primii care au cedat au fost cei din tabăra nigerianului. Ceva pute şi la CFR, dar nu falsificarea. Poate l-au strâns cu uşa pe alde Obiorah să renunţe la ceva salarii, etc., ăla n-a vrut, s-a ajuns „titular” pe bancă să-nveţe minte, şi uite tot aşa. Apropos: cum dracu povestea asta cu falsificarea (nu numai la CFR, erau la modă nişte melodii şi prin Vaslui, etc.) îi „atacă” doar pe africani şi/sau pe ăia de sunt impresariaţi de nişte sârbi?

        Apreciază

  23. Mai tineti minte episodul „plateste chiria maaaaaaaaaa !” Stiti de ce clubul nu a luat atunci nici o pozitie oficiala? Fiindca jucatorul avea dreptate si asta a recunoscut-o intr-un cadrul restrans insasi IM …In alta ordine de idei mi se pare destul de suspect faptul ca suntem asaltati efectiv de tot felul de informatii venite dinspre CFR…Grigoras,Mario,Obiora,Stancioiu…toate stirile astea venind de-a valma la cateva ore diferenta…interesant…foarte interesant

    Apreciază

    • Dantesc, nimic nu este întâmplător, mai ales în fotbal, şi mai ales la noi. Au fost câteva zile de atac continuu (care mai tine şi acum) împotriva lui Hagi (indirecte către Popescu), apoi nişte „directe” recente către Baciu. Această adevărată cascadă de ştiri (preponderent negative) despre CFR nici ele nu sunt dezinteresate, zic eu. Se ascute lupta de clasă, şefule…Apropo: ce-ţi povestesc eu ţie, când tu eşti şef la spionaj? Hai, te rog frumos, fă un mic filaj şi aduce-ne un raport, ceva…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  24. Să vedeţi ce-şi bat joc de noi (franari şi/sau bozgori) toţi steliştii fără creier de pe gesepeu… Am ajuns bătaia de joc a prostimii ţării… Ruşine Arpad Paszkany, ruşine Mureşan Iuliu! Chiar că ar fi mai corect să devenim fani ai lui Tomsk…

    Apreciază

  25. Nu ma pricep sa ma folosesc de internet pt a obtine o serie de date, dar ar fi interesant, daca cineva care se pricepe ( Kiruj, 07, Caneto ) sa ne prezinte acuzatiile aduse de fosti jucatori sau antrenori , in ultimii 7-8 ani . Atunci am putea vedea, daca sunt ceva cu caracter de obisnuinta , ma rog, s-ar putea trage concluzii interesante . Fara sa am date, stiu ca au fost numeroase acuze si asta trebuie sa ne dea de gandit , inclusiv lui Retardila, care pe de -o parte zice ca brandul CFR e sfant pt el , pe de alta parte sare la gatul celor care scot la iveala actiunile care murdaresc brandul . PS . Privitor la volei, nu e intradevar fotbal, a fost floare la ureche sa depasesc formatii, ca steaua, dinamo, baia-mare, piatra-neamt , dar mai ales pe campioana de atunci, u-ardaf cluj . Si e vorba de volei masc, asa ca n-am vazut bulanele gacicilor, spre ghinionul meu . Totusi, cata rautate din partea unora …

    Apreciază

    • Fum fără foc nu iese, Bela, aici ai dreptate. În opinia mea „relaţiile interumane” la CFR sunt tranşate cu drujba sau cu toporul…Nu mă gândesc neapărat la falsificări şi alte tâmpenii de acest gen, dar „precedent” există la CFR şi în privinţa A)-aruncării legendelor ca pe o măsea stricată, B)-lupte suburbane -deseori neloiale- cu unul sau cu altul pentru reducerea salariilor, inclusiv acţiuni unilaterale de diminuare a contractului, C)-etc. Practic, aceste apucături, puse una lângă cealaltă, în timp, ne conturează imaginea unei conduceri care -deseori- trece cu tancul peste contracte, peste aspect juridice, peste bun simţ, peste sentimentele suporterilor, peste „brandul” foarte bine invocate de Dantesc. Cam asta-i adevărul. Dar cu falsificarea tot nu sunt de acord.

      Apreciază

  26. Ca sa vedeti cat rahat e in presa sportiva de la noi. Stiridesport, in articolul lor link spune asa: „Bastos e un jucător sub contract cu Al-Nassr, însă, în niciun caz, nu e ţinut ostatic. Singura măsură pe care am luat-o împotriva lui a fost să-l excludem de la antrenamente acum zece zile. Atât. În rest, a minţit când a spus că i-am confiscat paşaportul, care e chiar la el“, a afirmat Al-Othman.
    Ei, pe 30 dec Bastos a postat pe twitter o copie a unei cereri adresate presedintelui clubului Al Nassr (Mr. Prince Faisal Bin Turki Bin Nasser Bin Abdulaziz) in care i se cere sa faca demersurile si sa-i obtina viza de calatorie cu care sa poata parasi Ryad. Aveti aici linkul: link Deci nu e vorba de pasaport ci de viza de iesire din tara lor. Aviz amatorilor de senzatii tari 🙂 Bun si acum uitati-va si la comentarii. Cineva ii cere sa renegocieze contractul. Deci e o practica internationala. Atata ca de la noi poti pleca linistit si sa-ti vezi de viata mai departe.

    Apreciază

    • Asta cu renegocierile şi celelate jocuri de picioare se practică peste tot în fotbal, din Portugalia şi până-n Vietnam. Diferă stilul şi modalitatea de abordare, tehnicile de luptă, care seamana deseori cu o partidă de şah. Contează să nu-ţi faci deservicii legate de brand şi de reputaţie. Când simţi că vei avea pierderi în zonele respective, mai bine laşi şi tu de la tine, mai pierzi ceva marafeţi, dar brandul şi reputaţia nu trebuie alterată. Asta e buba cea mare la noi, nu prea se simte acest lucru, totul se tranşează ca la fabrica de tricotaje. În mod cert -şi aici tind să-i dau dreptate lui Bela- conducerea noastră nu are o calificare foarte înaltă în disciplina numită „managementul în fotbal”. Iniţial aceste carenţe nu s-au văzut, euforia promovărilor şi a urcuşului permanent a eclipsat acest aspect, nici „tribuniştii” de atunci nu erau preocupaţi foarte tare de el, erau -din fericire- alte lucruri positive (destule) de care puteai să te bucuri. Dar calităţile adevărate de conducător (manager) ies la iveală tocmai când îi nasol, exact ca şi la prietenii. Să nu mai vorbesc, că „atunci” -având bani cu nemiluita- nici nu s-a pus problema rezilierilor prin lupte „corp la corp”- totul s-a ascuns sub preş, dar uite a venit timpul ca această mizerie (care creştea de la an la an) să iasă odată şi-odată de sub preş, şi e nevoie de-a se lua „măsuri de igienizare”. Care e o activitate cam nasoală, miroase a rahat, etc. Mă rog, asta e, dacă asta-i preţul reducerii / normalizării anvelopei salariale, n-au ce să facă, trebuie să se ia la trântă cu propriile mizerii ascunse de-a lungul anilor. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Da, asta am vrut sa subliniez si eu prin postul meu. Sunt altii mult mai negri si mai rai decat CFR-ul. Deci arabii, care se presupune ca se scalda in bani, ca isi aprind trabucul cu bancnota de 100 de parai, nici nu i-au platit obligatiile contractuale lui Bastos dar ceea ce e mult mai grav, nici nu-l lasa sa plece liber de acolo, neacordandu-i viza de iesire din tara (e prima oara cand aud de viza de iesire).

        Apreciază

    • Ia uite bei ca si astia de la stiridesport citesc tribuna :-))))) Au preluat poza din linkul meu de ieri (fara sa ma intrebe) si l-au bagat intr-un articol scos azi :-)))))) Cred ca imi fac si eu un site din asta. Oare ies ceva bani? :-)))))))

      Apreciază

  27. De pe siteul oficial: „Cluburile CF Os Belenenses si CFR 1907 Cluj au ajuns la un acord privind transferul jucatorului Goncalo Brandao. Ii multumim pentru efortul depus la CFR si ii dorim mult succes la noua echipa!” Nostim, mulțumiri pentru efortul depus… Păi n-a prea fost cazul…

    Apreciază

  28. Măi băieţi, dacă tot suntem pe cale de o întâlnire de gradul III cu un suporter din Tomsk, ce ziceţi, nu ne invităm şi noi la un schimb de „iesperienţă” pe-acolo, cu cei de la „Tribunskaya Tom”? Mister Google zice că-s DOAR minus 19 pe-acolo în acest moment, nu-I o mare brânză, anul trecut pe vremea asta la mine erau în jur de minus 30, deci vom rezista…Caneto şi cu mine ducem nişte „materiale de încălzire”, pentru „belet” găsim un sponsor (poate chiar pe G.Muri+Deac), şi s-a rezolvat…:) HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Tare mi-e ca inainte de intalnirea asta de gradul III, ai avut cu rusnacul una de gradul I in tribuna din Gruia 🙂 ))) Nu-ti spune nimic numele de темнаясторона? 🙂 )))

      Apreciază

    • Eu nu inteleg de ce se lamenteaza ca la Cluj nu iesea la masa cu colegii. Asta dovedeste ca nu a fost un lider, pentru ca daca era, atunci ii scotea el prima oara. Liderii sunt cei urmati informal, indiferent ce statut formal au si preiau ei initiativa si ghidarea unui grup. El doar apreciaza initiativa altora. Stiu ca o sa-mi sara fanii lui la beregata, dar asta demonstreaza el cu ce spune. Iarasi, nu e cumva ciudat acest interviu in intervalul de 3 zile in care apar stiri ‘negative’, reluindu-se placa cu ‘vai ce rau a fost clubul fata de GM’ ? Sunt curios ce lupte subterane se dau si pentru ce.

      Apreciază

      • Cristi, tu ai citit interviul ca un pescuitor de căcați. Și ai avut noroc (crezi tu): ai prins – cu greu – un răhățel în năvod. Acum, hai să-și explice badea eu cum stă Gabi Mureșan cu bunul simț. Nu că n-are aspect – față-profil – de lider, dar are bunul simț să nu se bage peste cel care are banderola de căpitan (Cadu, dacă ne referim la CFR). Cadu e cel care trebuia să facă și chestia asta – să adune jucătorii cu familiile la aceeași masă – dar probabil la CFR s-a mers mai mult pe bisericuțe, mai puțin pe unitate de grup.

        Apreciază

        • Orice pahar umplut 50% este jumatate plin sau jumatate gol in functie de perspectia. Cacatii pe care i-am pescuti eu sunt ‘turkish delight’ dela desertul tau..acelasi lucru, din alta perspectiva. 100% de acord ca o asemenea treaba ar fi fost treba lui Cadu ca si capitan. Dar exact aici intervine diferenta – Cadu ar fi trebuit sa o faca fiind numit/ales/confirmat ia-o cum vrei, un lider ar fi facut asta informal, fara sa aiba ‘raspunderea’ si fara sa fi fost treaba lui. Iar pe un adevarat lider, jucatorii l-ar fi urmat, fie si doar bisericuta lui. Dar Muresan nu este un lider – nu este o vina, omul are alt temperament, este genul care isi face treaba mai introvertit, dar sa nu facem din el ceea ce nu a fost si nu va fi niciodata.

          Apreciază

          • Oricum ai lua-o, ce sugerezi tu este ceva gen „subminarea puterii de stat” (Cadu fiind puterea de stat). Mă rog, Gabi Mureșan și-a exprimat un simplu regret. Poate și-a dat seama la fața locului, în vestiar, că nu există șanse să se formeze un grup foarte unit și atunci n-a insistat. Însă liderul CFR-ului putea fi la orice oră.

            Apreciază

  29. Mo, aestia cu haptitudini de hadministrator nu gasiti o modalitate de a trimite macar un pupic la „..nnn…-komanda”? Poate iese de o vizita hamicala cand or fi la ei +45 gr.C? Sau macar o mica multumire pentru contact//post? Ca tat o fost zisa „spasivo tzefere”… 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.