NEW-CFR, ediţia 3, 2006/2007


La Mulţi Ani , ceferişti de pretutundeni! Anul nou să vă aducă multe bucurii şi realizări, atât în familie, cât şi la locul de muncă, să nu mai vorbesc de „fişa postului” pentru care ne-am adunat aici: anul să ne aducă cât mai multe bucurii şi legate de CFR-ul nostrum cel drag, cât mai multe victorii posibile, sau -măcar- cât mai multe jocuri încântătoare…Cu Miri, sau fără…HAI CFR!!!

Scuze, m-a atacat avântul „muncitoresc”, asta cu „HAI CFR!!!” trebuia la sfârşit… 🙂

Deoarece cam toată suflarea decizională (conducere+Miri) şi „operaţională” (jucătorii) sunt în vacanţă, probabilitatea unor „bombe” răsunătoare este destul de mică. Ocazie cât se poate de potrivită să ne întoarcem privirile spre ediţia 3 a „New-CFR”, sezonul 2006-2007.

 newcfr3b

newcfr_tab1b

Tabelul detaliat poate fi accesat intrând în „Sondajele lui Kiruj”, la „link05”, care – de acum înainte – va fi un link permanent pentru acest tabel „New CFR”.

Aşa cum am specificat şi mai înainte, odată cu apariţia unui sezon nou în tabel, rămân şi cele anterioare, iar în foaia centralizatoare „Liga1_10ani”, apar sintetic toate datele esenţiale ale celor 10 sezoane „new-cfr” (care – deocamdată – sunt 3).

Observaţii scurte asupra ediţiei 2005/2006:

  1. Cele mai multe meciuri jucate (31) le are Semedo, dar cele mai minute le-a jucat M.Jose (2435 min., doar în 29 partide).
  2. Cele mai multe goluri le-au marcat Coroian (11) şi Surdu (10), apoi urmează Semedo (7) şi Anca (6).
  3. Şi de această dată tot 6 jucători au un procent/grad de utilizare de peste 70%: Jula, Oliveira, Semedo, Stăncioiu, Surdu, M.Jose. Destul de aproape de cei şase apare şi Ricardo Cadu, cu 60%. Practic, ei au reprezentat „nucleul de bază” al cefereului v03.
  4. În sezonul respectiv am avut 2 antrenori: Dorinel Munteanu a condus echipa în primele 10 etape (apoi a dispărut din peisaj), în locul lui fiind numit Cristian Bergodi (24 de  meciuri).
  5. Atât în era „Dorinel”, cât şi în cazul lui Bergodi (mai ales) formula de joc cel mai des utilizată a fost 1-4-3-3.

HAI CFR !!!

0 comentarii

  1. @Florinaccio: La Mulţi Ani, prietene! Bine că ne-ai dat măcar un semn… 🙂 Locul tău pe „Tribună” este rezervat („catedră rezervată”, cum se spune în… ştii tu unde). Eu cel puţin te aştept înapoi cu mult drag, inclusiv cu articole, pt. că este mare nevoie aici de diversitate! În ultima vreme ne chinuim doar noi trei (07, Caneto şi cu mine) să mai scoatem câte o chestie, dar e nevoie de un „şoc” stilistic, că altfel ne omoară „poporul”… Da, este nevoie de un şoc la fel de important şi la echipă, practic la toate nivelele ei… HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Just. În primul sezon fost pe teren (măcar 1 minut) 31 de jucători (mulţi dintre ei, 4-5, în doar o singură partidă), apoi sezonul următor numărul celor efectiv utilizaţi a scăzut la 26! Practic nu lotul s-a subţiat, pur şi simplu Dorinel a mers pe un nucleu de bază în privinţa primului „unşpe”, nu-i plăcea să experimenteze foarte mult. În al treilea sezon (2006-2007) numărul celor folosiţi creşte brusc (33), în condiţiile în care fiecare dintre cei 33 a jucat în măcar 2 meciuri. Ai dreptate, şi lotul era destul de „gras” (chiar atunci începea perioada aia de care ne tot legăm de ceva vreme: achiziţii en-gros, la costuri relativ mari), dar măcar s-a şi „exploatat” proletariatul, cât de cât. Să nu mai vorbim, că au apărut doi antrenori, fiecare cu stilul şi cu opţiunile lui, ceea ce explică -parţial- numărul mare de jucători folosiţi în meciuri. Dacă mă întrebi pe mine, cel mai indicat este „baremul” de 26 utilizat de Dorinel, dar pentru asta e nevoie de un context, care nu prea există acum. HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. Dorinel Bergodi a(u) continuat cu formula magică 1-4-2-1-3 „Cotor de Măr”, dar a(u) avut grijă să încrucișeze numai mere românești cu mere import Portugalia, în raport de 7/4!
    *****
    PS – Spre sfârșitul sezonului, Arpi și Muri au pus botul la zvonul pervers că o parte dintre merele românești ar fi putrede… Prima țeapă primită de la „buricul țării”, Bucale.

    Apreciază

        • Da, Securistul (şi echipa lui) exact acum au ajuns în stadiul CFR-ului versiunea v03, adică cel din sezonul 2006-2007. Multe aspecte seamănă izbitor, există în schimb şi diferenţe, din fericire. În opinia mea asemănarea va continua şi cu locul ocupat: tot pe 3 vor termina şi ei. HAI CFR!!!

          Apreciază

      • Minteauan a fost banuit si el, si cred ca si Coroian sau Surdu, aici nu mai tin minte exact, dar am jucat f frumos si in acest sezon, pacat de meciurile cu Steaua.

        Apreciază

    • Mister, bine că ai adus în discuţie: aşezarea standard a fost cea schiţată de tine, fără doar şi poate. Eu trec formulele aşa cum le „preiau” de undeva, în mod evident sunt mai mult decât discutabile aceste date. Să ne aducem aminte doar de perioadele recente, când în majoritatea celor 19 meciuri din această toamnă atât comentatorii, cât şi ziariştii (atât înainte-, cât şi după meci) au greşit aşezarea în mod flagrant. Aşadar am rezerve mari faţă de această informaţie, dar chiar nu am timp să verific prin „stream”-uri dacă aşa a fost sau nu…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

  3. Numa’ ce a aparut in lotul CFR-ului, Cadu a si inceput sa creeze probleme antrenorilor. 🙂 A aparut rapid soparla ca Dorinel Munteanu era foarte iritat pentru ca se punea presiune pe el de catre conducatori sa-l forteze pe Cadu in locul lui Milosevic, pe care il considera mai valoros si mai util decat viitorul capitan. 🙂 Sa nu uitam, Cadu si-a inceput activitatea la CFR pe postul de fundas central stanga, abia dupa plecarea lui Dorinel s-a impus pe postul actual!

    Apreciază

    • Circula intens prin bâlciuri şi o altă şopârlă: Dorinel era de fapt ademenit de o megaofertă de la Penescu (FC Argeş), cu nişte „avansuri” colosale primate la semnare, etc. Ulterior a şi ajuns acolo, fără mari realizări, plecând de acolo după un scandal monstru (era suspectat de ceva blaturi, aşa cum s-a întâmplat mai încolo şi la Vaslui). Nu ştiu ce să cred din toată povestea asta, la CFR şi-a făcut treaba şi încă f.bine, în rest…nu ştiu. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Era perioada in care Penescu avea acces usor la bani ( avea doua credite aprobate pentru 2 hypermarketuri PIC, unul la Calarasi, celalalt la Oradea linga vama pentru cei care merg mai des spre Ungaria) si daduse grandomania in el, incercond sa-l copieze pe oierul care acum il copiaza la stat in celula( de la Maybach la aparitii publice). Dorinel avea probleme in Germania, pentru ca la Steaua jucase pastrindu-si rezidenta fiscala in Germania si il cauta fiscul de acolo, care nu a inghitit varianta cu salariul de la Gigi e ‘sponsorizare’.. era inca vremea sacoselor..

        Apreciază

        • Aşa era la fix, Cristi, Penescu îi dădea -parcă- 100.000 $ la semnare (cash, evident), cu care Dorinel a mai scăpat de belea. În perioada aia Penescu a vrut să facă un mall şi la noi (ştiu din surse sigure, discuţiile erau cât se poate de avansate, în locul fabricii de tractoare), dar odată ce au apărut problemele lui cu DNA, totul s-a dus pe apa…Oltului.Revenind la Dorinel („Dolărel”, cum era alintat în folclorul dânboviţean, şi nu numai) acele probleme ale lui cu fiscul german nu s-au rezolvat nici cu cashul lui Penescu, mai era nevoie -din ce s-a discutat- şi de nişte „aranjamente”, pare-se. Nu ştiu dacă au fost sau nu, dar toate acestea au cam umbrit reputaţia acestui imens jucător şi promiţător antrenor. Păcat. HAI CFR!!!

          Apreciază

  4. Dragii mei CFR-işti din îndepărtatul şi frigurosul Botoşani vă doresc LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE şi un 2014 cu satisfacţii în toate domeniile şi în special cu echipa noastră dragă CFR CLUJ. În ceea ce priveşte NEW- CFR aştept cu nerăbdare ediţia 2007-2008 când m-am ataşat de CFR datorită modului încântător în care jucau achiziţiile portugheze,braziliene şi argentiniene . Cât despre aducerea de jucători aş vrea doi atacanţi care şi dacă ar costa ceva mai mult să aibă goluri mai multe marcate la echipa de la care vin. Din ăştia cu 1-2 goluri marcate din întâmplare ca Ruben Ribeiro – 1 gol – şi 8 meciuri la Pacos Fereira şi Petro Tiban 8 meciuri la Vitoria Setubal avem şi noi. Căci speranţa că la noi la CFR vor face minuni de vitejie este mai mult spre nu. Aşa că închei şi eu în stilul lui kiruj HAI CFR !

    Apreciază

  5. Doresc numai bine CFR-ului si tribunistilor in noul an. Linistea din jurul echipei e suspectă, după un an super-ratat parcă e prea multă liniște. Sper să avem despre ce vorbi in acest an.

    Apreciază

  6. Daca vreti sa stiti de ce a picat afacerea cu marelew investitor italian sau de ce a fost adus Miriuta si nu in ultimul rand, ce impresar ne va scoate din cacat , cititi de urgenta chefere tv ! De-acolo am aflat, ca intretinerea stadionului pe un an costa un milion de euro , restul le aflati acolo . De la cine, stiu ca ghiciti din primul foc …

    Apreciază

    • In urma cu cel putin doi ani a declarat Arpi la TV ca plateste anual 1,2 milioane euro impozit si alte taxe pentru stadion, nu-i o noutate…

      Apreciază

      • Statistic vorbind, informaţiile sunt „uitate” direct proporţional cu „vechimea” lor…Mai departe, jocul de puzzle cu informaţii vechi poate crea impresia că ai de-a face cu o informaţie nouă…HAI CFR!!!

        Apreciază

  7. Cica steaua ofera pe Keseru 1,2 mil parai, plus cel mai mare salariu din liga . Dinamo vrea un golgheter de 24 ani ( parca ) din Lituania, Vasluiul apeleaza din nou la scouteri, se pare ca aduc 4 internationali de tineret ( vor in total 6-7 jucatori ) samd . Petrolul si Astra nu stau nici ele degeaba . Despre noi, scriem amintiri, si e firesc, din moment ce nici macar despre pregatirile din iarna nu apare nici o stire pe site-ul oficial , din gsp am aflat, ca se merge la Antalya si la Marbella . Sau despre Cadu, spre ex, Arpi ba zice ca nu mai poate , ca e uzat, ba ca mai are 1 an jumate de contract si o va duce pana la capat . Iar doctoru tace .Atunci scriem de dusmani, ca ei macar investesc ceva ( la steaua chiar ar fi una serioasa ) , parca in ciuda noastra …

    Apreciază

    • Steaua e intr-un ciclu pozitiv, anul asta au avut noroc cu carul – ca daca nu mergea Bale la Real nu dadeau Spurs banii aia pe Kikiriki. Dar e normal ca sa investeasca sa isi consolideze pozitia. De Bilinski nu stiu ce sa zic, are multe goluri date, dar nu e suficient de bun nici macar pt campionatul polonez (unde sportul nr 1 e voleiul). Pozitiva mi se pare atitudinea Vasluiului, club aflat ca si noi intr-o contractie de buget. Oricum, fara Hora, am pus-o! Nea Silica, oameni v-ati facut!

      Apreciază

  8. La noi cea mai mare problemă NU este contracţia bugetului (se mai întâmplă şi la case mai mari), ci indecizia conducerii privind aplicarea unei strategii coerente, asumate care să se plieze pe acest buget dat. La celelalte echipe văd o mai mare deschidere în acest sens atât faţă de suporteri, cât şi -mai ales- faţă de noţiunea în sine. Parcă oamenii ăia au înţeles că fără o strategie clară (care să şi fie asumată şi făcută public) totul va părea o cârpeală. Aici am rămas noi un pic în urmă, dar nimic nu-i pierdut, măcar „handicapul” strategic se poate remonta. Pentru asta e nevoie de reducerea drastică din vanitate şi din altele asemenea. Poate aduce un suflu nou şi Miri, care s-a mişcat în medii fotbalistice infinit mai organizate şi mai performante. Depinde dacă se va da credit deplin lui (de ex. avansarea lui din funcţia de A1 în cea de „manager” gen Wenger, păstrând proporţiile, sau -măcar- mână liberă la transferuri, aşa cum se aude). OK, pentru această funcţie nu neapărat Miri este cel mai potrivit, dar ăia care au un nume cât de cât format nu pot fi nici măcar contactaţi. Ne facem şi noi temele cu ce avem. HAI CFR!!!

    Apreciază

  9. Tocmai am prins in fluxul RSS o informatie de pe stiridesport cu titlul „CFR a făcut prima mutare de la sosirea lui Vasile Miriuţă. A transferat un stângaci din liga a doua germană” si inceputul asa: „Odată cu instalarea lui Vasile Miriuţă pe banca tehnică, CFR Cluj şi-a mutat atenţia şi pe piaţa transferurilor din Germania. Clujenii au transferat un jucător de bandă stânga, care a evoluat şi la Euro 2008 pentru naţionala Austriei„. Intru pe site si stirea era disparuta. Poate a fost o greseala a site-ului, poate nu e confirmata, dar mi-a sclipit un beculet si am inteles ca Miriuta a fost adus printre altele si pentru a avea o deschidere spre piata germana de fotbalisti. Nu stiu care e treaba cu Portugalia, Italia si celelate tari din care s-au adus constant jucatori la CFR, dar o deschidere spre piata din Germania e o miscare buna, chiar daca e liga a doua (care as zice ca e peste nivelul ligii intai de la noi, mai ales acum cand nemtii sunt pe val in Europa).

    Apreciază

    • In liga a doua germana sunt rodati multi tineri de la cluburile mari, dati imprumut. Daca am prinde de acolo ceva , ar fi nemaipomenit.In plus, loturile sunt mari si se pot face permutari de jucatori. nu in ultimul rind, se pot lua jucatori la virste rezonabile. Bugetele de salarii brute variaza mult, de pe la 3,5 mil brut la 15 mil.

      Apreciază

  10. N-arata rau acest Hofer, desi in 10 meciuri jucate a intrat mai tarziu sau a fost inlocuit. Oricum, e greu de crezut sa avem noroc de jucatori germani, macar de liga a 2-a…

    Apreciază

    • În acest moment destul de confuz al existenţei „New-CFR”, eu zic că aducerea (prin împrumut, probabil) a 2-3 jucători rodaţi în liga a doua germană e maximum la ce ne putem aştepta. Să nu mai zic că practice am fi cam prima echipă care ne orientăm spre această pistă, care -adică liga a doua din GER- este cel puţin egală cu Liga lui Gino, dacă nu „peste”. Să vedem. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Sa mai asteptam sa vedem ” ce se vrea”. Oricum, laudabil este faptul ca se incearca un pas nou pt Romania, dupa ce caile portugheze ajung sa fie batatorite si de altii (nu ca nu mi-ar place o echipa tinara adusa in coproprietate de la Sporting B si Benfica B, sunt acolo niste tineri exceptionali). Ce sansa ofera fotbalul german? Foarte multi jucatori tineri bine pregatiti atiti tactic cit si cu varza, insa nu aceasta ar fi sansa noasstra, pentru ca pe astia ii vor toate echipele, inclusiv nationalele parintilor ( Turcia are de ex in Germania un birou cu 10 scouteri pentru nationalele de fotbal la toate nivelurile). Reversul medaliei este ca sunt multi jucatori de pe la 28 de ani incolo, care nu prea mai prind contracte asa usor – daca au avut un an prost la final de contract risca sa piarda raminerea in sistem. Din poolul asta de jucatori liberi se aprovizioneaza si cluburile mari cind au probleme cu accidentarile.

        Apreciază

      • Se pare că e confuzie, omul se duce la „vălenii” de jos…În paranteză fie spus, nu-i o petardă, l-am văzut de vreo două ori, e tipic albanez din ăla care te muşcă, e şi rodat prin Austria şi GER. Oricum, pare că a luat-o la vale…:) HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Acuma in Germania Clujul are CFR si ceva echipe secundare, nu le putem imputa ignoranta..deh si in Romania se stie de Bayern München nu de 1860.

          Apreciază

          • Da, aşa e, dar din ce-am citit mutarea a fost confirmată şi de de Vlad Munteanu, caz în care treaba-i clară. În altă ordine de idei, nu-i nicio mare pierdere, „balta are peşte” (liga2 GER), doar pescar priceput trebuie…Vezi, nici Vlad M. a fost adus cu un scop anume (nu zic „strategie” că mă luaţi la şuturi…), chiar şi echipele aflate în insolvenţă caută cu disperare piste noi, ieftine, rezolvând anumite probleme de lot măcar pentru un tur/retur. O soluţie ar putea fi şi pista ex-iugoslavă, e drept, vitrine lor e îndreptată cu precădere spre GER (şi nu numai). Nici cea albaneză nu mi se pare o mare prostie (în condiţiile actuale de austeritate bugetară), profilul lor este unul de „luptător”, mulţi dintre ei confirmând ulterior în Italia, Franţa, Austria. Important e să aduci sub 25 de ani, dacă-i posibil, şi nişte băieţi „flămânzi” de afirmare, de performanţe, şi de „salt din vitrină”, până la urmă. Pentru moment e bine / ar fi bine şi aşa. Apoi mai vedem. Perioada aia despre care tot discutam (2005-2009) s-a cam dus ca stil de management, atunci luam scump şi la grămadă, iar cei care au confirmat, au şi stat mai mulţi ani, strategia clubului fiind mai degrabă „spre păstrare” (vezi şi contractele babane, acolo deja e de discutat, greşeala majoră s-a făcut acolo, s-a dublat / triplat fondul de salarii de la un an la altul). De vreo 2 ani se tot încearcă „eliminarea tumorii canceroase” create de aceste contracte lungi şi bănoase, practic aia ne-a tras / ne trage înapoi şi acum. HAI CFR!!!

            Apreciază

  11. Evident a fost o confuzie, fundasul stang di Germania a semnat cu U , unde se pare ca mai vin Brata si Cristea, de la Pandurii . La un club aflat in insolventa e chiar bine si asta e numai inceputul . Eu cred ca Vlad Munteanu va face treaba , desi are numai 33 de ani . Cat are Emil Jula, pe care a vrut sa-l aduca Miriuta. Sau aproape de aceasta varsta Maftei, Cadu, Rada si Voiculet, care sunt considerati apti pt performanta . Dar ce performanta ?!

    Apreciază

  12. Că tot mă chinui cu „new-cfr” ed.4 (2007-2008), cu Ando „da capo al fine” (nuuuuu seeeeeee poateeeeeeee!), mi-am adus aminte de o „ştire” recentă că omu’ îi tentat să candideze la şefia FRF…M-aş simţi muuuuuuult mai în siguranţă, ca suporter ceferist de eventualele porcării / scenarii puse la cale de ăia…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.