Manager Manager 13


În tabelul din imaginea de mai jos este interpretarea mea personală a jocului de-a antrenorii la CFR. Dacă doriți să vă expuneți interpretarea voastră personală, puteți s-o faceți la rubrica de comentarii sau să-l rugați pe kiruj să inaugureze un sondaj referitor la oportunitatea demiterii/neprelungirii contractelor unor antrenori.

Legendă: luni bune pentru demis antrenori la CFR = ianuarie, aprilie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie.

Cer scuze pentru eventualele erori în privința datelor din acest tabel, nu și pentru concluzii.

Aurel Șunda – DA

La vremuri noi, antrenori noi. Bănățeanul și-a făcut datoria, a ținut CFR-ul în Liga 1, l-a aclimatizat la nivelul superior al fotbalului de club din România, deci a fost un bun maur. Chiar și maurul Aurel s-a consolat la acea vreme cu ideea că la pretenții mari, Paszkany e liber să-și caute antrenori mai mari și mai moderni decât el. Evoluția ulterioară a CFR-ului sub conducerea din teren și de pe bancă a lui Dorinel Munteanu (mai ales în Cupa Intertoto) a confirmat faptul că schimbarea antrenorului a fost un pas înainte.

Cristiano Bergodi – NU

Un NU imens, apăsat! Dacă vă uitați pe lista cu antrenori care i-au urmat la CFR, nu cred că o să reușiți să scoateți din tot cârdul la un loc un fotbal mai curat, mai plăcut ochiului și sufletului decât cel imprimat de Bergodi CFR-ului. Mare, big, imensă lipsă de inspirație a conducerii colective a CFR-ului în ziua în care aceasta a decis să nu-i prelungească contractul antrenorului italian. Poate locul 3 ocupat la final n-a fost suficient de bun pentru orgoliul lui Paszkany, dar să nu uităm că nu Bergodi și-a autosabotat echipa aplecând urechea, în mod nătâng, la informații aeriene referitoare la niște jucători de bază ai CFR-ului care ar fi intenționat să vândă un meci Stelei!

Ioan Andone – DA / NU

Nu-i plăcut și nici elegant să execuți un antrenor la doar 3 luni după ce l-ai pupat și-n… pe frunte că ți-a adus singurul titlu de campion al României la fotbal din ultimii 101 ani! Lovitura în coajă, albuș și gălbenuș e cu atât mai dureroasă cu cât e dată chiar înainte de debutul în grupele Champions League (NU).

Pe de altă parte, campionatul riscă să fie compromis cu Andone la timonă. S-a mai întâmplat asta și în returul trecut, când nu numai din cauza formei „speciale” a Stelei (victorii peste victorii, pe toate stadioanele primitoare ale țării care n-ar vrea „să câștige ungurii”), dar și din cauza blocajului lui Andone, campionatul era pierdut la un moment dat. Primul titlu din istoria CFR-ului avea să rămână în cartea de memorii a Ligii 1 cu strigăte de fond din „Groapă” și de la Timișoara: „Noi v-am făcut campioni!” (DA)

Maurizio Trombetta – NU

Trombetta avea o atitudine perfectă pe marginea terenului. Afișa o modestie deosebită și din mimica sa răzbătea cu ușurință mândria și recunoștința că are onoarea să fie antrenorul acestei echipe fantastice. Italianul avea un respect deosebit pentru cei din teren și nu se sfia să și-l manifeste. Primul său 11 era mai mereu același, la victorie, egal sau înfrângere.

Probabil cele numai 4 puncte din Champions League au șters rapid de pe tabula lui Paszkany amintirea nopții magice de pe Olimpico, iar oboseala din campionat i-a pus capăt simpatiei pentru Trombetta. Însă lovitura fatală a venit într-un mod total neprofesionist, fix după plecarea lui Uhrin de la Timișoara. Ca să fac o comparație cu viața de zi cu zi a bărbaților prădători, dintr-o dată, fundul lui Dusan (sau al lui Ales?) pe banca CFR-ului a devenit mai atrăgător decât cel căzut al lui Maurizio. Ilegal de atrăgător, chiar…

Ales Jindra / Dusan Uhrin – NU

Asta cu antrenorii care nu se potrivesc specificului unui club să i-o repete Iuliu Mureșan lui Mutu, dacă acesta se va face vreodată antrenor! Poate Jindra nu se potrivea cu specificul clubului CFR, fiind un ilustru necunoscut, trecut doar în acte, dar n-o să înțeleg în veci de ce lui Dusan Uhrin nu i s-a dat de fapt nicio șansă în Gruia, mai ales după tot efortul de a-l aduce noaptea, ca pe o marfă de contrabandă!

Uhrin, antrenorul văzut încă din primele zile (nu că ar fi fost multe) asistând la meciurile juniorilor CFR-ului (Ha, ha, ha! Ce pierdere de vreme, nu?!), se pare că n-a fost compatibil cu vestiarul „Gazde” de pe stadionul „Dr.Constantin Rădulescu”. Nu spun mai multe, că n-am dovezi…

António „Toni” Conceição – NU

Acum e momentul solemn când putem să ne tragem perechile de palme de care vorbeam pe Facebook sau ne putem da cu capul de diferite locuri marcate vizibil pe perete. Prin acceptarea tacită a demiterii unui antrenor de pe locul 1 în Liga 1, noi, suporterii, am fost niște fazani cu pene, care, prin amuțirea gurilor, am girat un obicei (hobby?) al lui Paszkany ce avea să se transforme într-o boală cronică (demiterea pe bandă rulantă a antrenorilor).

Da, CFR-ul juca urât (dar cât de frumos avea să joace de la Toni încoace?), meciurile erau câștigate scremut, la limită (dar nu erau înfrângeri!), Conceicao avea fața aia de antrenor care nu inspiră mai nimic (dar trebuia să citim clasamentul, nu să-i facem ode!) etc. Dar nu trebuia niciodată să girăm demiterea lui Conceicao de pe locul 1 și gata! Antrenorului portughez – mai flagrant decât lui Andone – i s-a refuzat dreptul la onoare și onoruri.

Andrea Mandorlini – NU

Mai mult de 3 ani de când Paskany e moralicește mort pentru mine. A decedat din aprecierile mele odată cu demiterea lui Mando și interzicerea avionașelor în Gruia. A mai mierlit-o o dată ulterior, când a declarat că regretă că nu l-a demis mai devreme pe italian. Dacă-mi reamintesc regretul exprimat de același finanțator la demiterea lui Cârțu (după ce acesta aruncase o lopată de căcăt cioburi de plexiglas pe onoarea clubului), scoaterea lui Paszkany de la propria inimă mi se pare chiar o manoperă de bun gust.

Mandorlini E ANTRENOR! A demonstrat-o cu vârf și îndesat și la CFR și la Verona. La Cluj, unii nu i-au gustat stilul, deși trebuiau să se aștepte la exprimarea educației italiene la nivel de antrenorat. Puțini și-au dat seama, de exemplu, că într-un egal strategic cu Vasluiul („flori de mucigai”, ați citit?) poate sta frumusețea ulterioră a câștigării unui titlu de campioană. Mando a fost mai mult decât Craiova – CFR 2-3, unul dintre meciurile de referință ale acestui deceniu. Mando a fost și cel care se chircea de suferință la marginea terenului când echipa nu reușea să-și facă jocul. Mando era cel care murea, acolo, pe margine, când jucători profesioniști de fotbal îi mai înfigeau un cuțit în spate.

Numai caneto m-a făcut atunci să trec peste mizeria de demitere a lui Mandorlini și nici acum nu știu dacă să-i mulțumesc sau să-l înjur cu sete…

Sorin Cîrțu – DA

Bună glumă! Dublă glumă: Cîrțu în locul lui Mandorlini, la primul apel telefonic și Cîrțu, motivatorul fin din „Turul Franței” (că n-a mai prins și returul).

Alin Minteuan – DA

Un retur pierdut degeaba, 0 (zero) tinere speranțe folosite la prima echipă (Aline, chiar făceai tu, 100%, echipa?), 0 (zero) perspective. De fapt, un sezon ratat în întregime, care mă face să mă întreb din nou de ce a mai fost demis Mandorlini…

Jorge Costa – NU

Din aceleași motive de locul 1 în Liga 1, concluzia este NU. Cum-necum, printr-o combinație stranie de noroc și tactică pe care n-a înțeles-o mai nimeni, portughezul JC ținea CFR-ul pe primul loc și avea toate șansele teoretice să câștige campionatul. După mine, nu venirea lui Andone în locul lui Costa a revigorat echipa și a câștigat campionatul, ci echipa s-a adunat și s-a autoregenerat de una singură, în celebra ședință din vestiar, desfășurată fără șefi. Andone n-a fost șocul de la echipă, ci norocosul care a umflat potul, mai după un șut de-al lui Maftei, mai după un șut marca Gabi Mureșan.

Ioan Andone – DA / NU

Mai nimic nou sub soare. Același Andone, cu câțiva ani mai bătrân, cam același scenariu. Totuși, de data aceasta, Ando a apucat o campanie superbă de calificare în grupele Champions League și a stat și cu fundul în poarta grupelor. Să zicem că NU ar fi mai bine conturat decât DA. Andone putea fi lăsat să mai lucreze.

Paulo Sergio – NU

Alt antrenor pe care alții l-au inclus la categoria petarde, dar care a reușit să capete respectul meu. Autor al celor mai importante victorii europene din istoria CFR-ului (3-1 cu Braga, prima dată când CFR mai avea șanse de calificare înainte de ultimul meci din grupă; 1-0 pe Old Trafford, seara când CFR s-a retras cu stil din fotbalul mare, pregătindu-se de un next level amețitor).

Paulo Sergio nu se sfia să testeze, să încerce, să inoveze. Da, l-a folosit și pe Sepsi mijlocaș la închidere, dar Sepsi n-a fost invenția lui PS; în CV-ul său apărea informația că poate face și acel post. A bătut U Cluj cu rezervele, mișcare îndrăzneață pe care nici măcar Albusibiu n-a gustat-o. A atacat Inter la ea acasă și, chiar dacă a pierdut, n-a făcut-o în genunchi.

Fatale i-au fost experiențele din campionat (de exemplu, Hora pe stânga, Diogo Valente pe dreapta!). Și acum mai am impresia că PS nu și-a studiat suficient de bine/inspirat fișa postului și antecedentele clubului. Probabil a crezut în chestia cu confirmarea antrenorilor, a fost convins că un cuvânt dat e mai mult decât o beșină cu iz de fasole cu ciolan și usturoi, așa că a continuat să antreneze dincolo de limita prudenței, până a devenit istorie.

Puteți sări cu gura pe PS și pe mine, să-mi spuneți că n-a făcut mare brânză pe unde s-a dus, că tot nu vă mai ascult. După ce termin articolul și-i dau drumul pe net, mă îmbăt mangă…

Eugen Trică – DA

Prefer să-l țin minte – cel puțin deocamdată – pe Eugen ca fiind un fost mare fotbalist la CFR-ului. Chiar dacă e iubit la maxim de suporteri, o să comit un sacrilegiu și o să spun că timpul său (ca antrenor) la CFR n-a venit încă. Trică a antrenat cu inima, s-a zbătut, a făcut și lucruri bune (poate o să am ocazia să subliniez cel puțin unul, mai încolo), dar a ratat și o șansă mare, un trofeu (Cupa României).

Nu consider aducerea lui Mircea Rednic în locul lui Trică ca fiind o eroare din partea conducerii, nici măcar în lumina evenimentelor care s-au derulat ulterior. Și vă reamintesc cât de mangă mă voi îmbăta după ce semnez articolul…

Mircea Rednic – DA / NU

Omul n-avea rezultatele dorite (nici jucătorii nu erau cei doriți de suporteri), dar spunea niște adevăruri despre rufe nespălate, adevăruri „tăcute” cu vederea de alți antrenori. Rednic a avut personalitate și a plecat cu ea cu tot. Scenariul despre Rednic – pionul otrăvit, menit să distrugă CFR-ul – mă face să râd nervos. Nu e râsul meu, așa că încep să beau mangă de pe acum. Naivi mai sunt unii…

Petre Grigoraș – NU

Nu dai omul afară înainte de Crăciun nici măcar dacă ești un milionar veros, fără suflet, ceea ce habar n-am dacă Paszkany e. Mazilirea asta mi-aduce aminte de Revoluție, minus helicopterul și plutonul. La cum au murit atâția oameni nevinovați pentru ca alți concetășeni să-și permită să devină milionari, să-și cumpere jucării și să se joace cu ele după cum vrea mușchiul creierului lor, imuni la colindători și colinde.

Din păcate, ca și în cazul lui Rednic, deasupra mandatului lui Grigoraș a atârnat mereu sabia lui Trică, mulți dintre suporteri cerându-l repetat și obsesiv pe acesta înapoi la echipă și – din această cauză – văduvindu-l pe Grigoraș de sprijinul pe care ar fi fost normal să i-l acorde. Să nu uităm că a fost de multe ori dorit la CFR în trecut. Dar acum, fantoma lui Trică…

Nu mă leg de Miriuță, dacă nu era el, se găsea altul să-i ia banca lui Grig, că doar Cluj-Napoca e un municipiu frumos, iar banii sunt bani, n-au miros, decât germeni. Și, oricum, va veni și ziua lui fatidică, poate chiar în MM14.

Grig, îți mulțumim că măcar ai încercat! Succes în viitor și – dacă mai încape – Sărbători Fericite! Și să-i transmiți urări de bine și lui Dom Profesor Pustai, că numai el a mai rămas de încercat la CFR, să vedem că nu-i bun…

Dar ce mai contează? Cu sau fără Grigoraș, clubul ăsta, numit pompos CFR 1907 Cluj, se duce pe…, ca milioanele pe apa de Luni până Duminică. Noi să fim sănătoși. Hai, noroc! Onoare beției crunte!

Hai CFR!

0 comentarii

  1. Foarte buna analiza ta despre antrenorii care au trecut pe la echipa. Eu personal il regret cel mai mult pe Maurizio Trombetta, sub conducerea lui echipa jucand cel mai frumos fotbal de la revenirea in prima liga. Apoi, Cristiano Bergodi si-a pus amprenta asupra echipei cu un fotbal spectaculos si frumos, iar Andrea Mandorlini a facut cea mai eficienta echipa, cu care am castigat al doilea tiltu de campioni. Culmea, cel mai frumos si eficient fotbal l-am jucat cu antrenori italieni, recunosc acest lucru cu toate ca mie personal nu mi-a placut si n-o sa-mi placa vreodata fotbalul Italian. Paulo Sergio a fost portughezul cel mai bun, dar a fost tradat de echipa si apoi de conducere. Dar oricare dintre acesti antrenori enumerati mai sus ar fi fost mai buni decat chelul asta cu mutra de violator in serie care a fost preferat de conducere!!! Daca era sa aleg eu noul antrenor, iar acesta sa fie un roman, l-as fi adus inapoi pe Aurel Sunda, omul pentru care eu am un respect deosebit si in fata caruia imi voi scoate palaria oricand va fi nevoie!!!

    Apreciază

    • Adi, cu tot respectul, nu cred ca este corect sa-l cataloghezi pe Mikiduta inainte de a arata ce poate. Omul nu-i prost, vorbeste vreo sase limbi si are scoala fotbalului occidental. Poate va fi un antrenor foarte bun pentru CFR (asta nu scuza nemernicia conducerii in demiterea lui Grig, si eu l-as fi demis, dar nu asa). El n-are nici o vina, are o oportunitate si profita de ea. Ah, ca nu stie la ce s-a inhamat, e altceva, va simti pe pielea lui.

      Apreciază

      • Ma! Io de amu va declar deschis si sincer… cum il prind in off-side, cum il penalizez! Fara nici o remuscare! De ce? In primul rand datorita trecutului sau mai mult sau mai putin dubios legat de mafia pariurilor Apoi, se stie! 🙂 E bun prieten cu familia Regheblat… Mergem mai departe si ne amintim (nu-i asa, cu totii!) ca amu circa un an isi declara peste tot dragostea neimpartasita pentru „U” si nu in ultimul rand datorita faptului ca… era nefortat de nime! Si-a declarat dragostea eterna pentru steOaia… Deci si din punctul meu de vedere caracterul lui se apropie de zero… si ca sa mai invart un pic cutitul in rana, atunci cand a fost aici Rednic aici, unii (nu toti) l-au acuzat pe acesta de faptul ca nu ar avea caracter… No asta da! Asta are! Halal!

        Apreciază

    • Cu mutra lui de violator cum scrii tu Miriuta a ajuns sa joace in Bundesliga si la Cottbus se bucura de acelasi respect de care se bucura un Cadu la Cluj. Nu mai cataloga oamenii dupa aparente, ca nici tu n-oi fi vre-un Baptiste Giabiconi.

      Apreciază

      • Ma Mafalda, tu care le stii pe toate si in orice domeniu, ia vezi-ti de treaba, ca nu erai implicat in discutie!! Tu trebuie sa te bagi in seama si sa dai raspuns la toti si la toate, ca doar esti BURICUL PAMANTULUI SAU ORACOLUL DIN DELPHI!!! Ia mai du-te-n palaria mea si nu te mai lega de toti si de parerile tuturor!!!

        Apreciază

        • Eu imi exprim cel mult o parere, pe cind tu cataloghezi persoane dupa aparente. N-oi stii eu multe, dara fata de tine sunt wikipedia… facem pariu pe mutra ta? :))))))

          Apreciază

  2. Doamne, cati antrenori buni au trecut pe la CFR!!! Preferatul meu va rămâne Mandorlini, urmat de Bergodi şi Trombetta. Italieni toţi, profesionişti adevăraţi, buni cunoscători ai fenomenului. Rămâne de neînţeles pentru mine cum poate Paszkany, dupa ce a lucrat cu cei 3 enumeraţi mai sus, să se coboare la nivelul unora ca Miriuta, Rednic şi, cel mai rău, Cartu… Nu-mi place să am idei preconcepute, dar Miriuta nu mi se pare potrivit pt CFR din cel puţin 3 motive: trecutul său dubios din Bundesliga, prietenia cu Reghe şi lipsa de experienţă ca antrenor. Cum de l-a ales Paszkany, numai el ştie…

    Apreciază

    • Nema bani, simplu. Mandorlini e un antrenor care costa acum spre 1 mil. pe an, nu mai e de realitatile CFRului, degeaba plingem noi dupa el. Acum vin cei din categoria no name, dispusi sa semneze preaviz de 2 saptamini ca la scularie.

      Apreciază

  3. Daca ma gandesc mai bine, de fapt acum incepe Arpi sa se implice la CFR cu adevarat… L-a angajat pe Miriutza ptr ca in timpul meciurilor (cu dispensa de la FRF, of course), vor sta fiecare (Arpi si Miriutza) la cate o bara, la poarta la care atacam. Isi vor apreta podoaba capilara cu niste ceara, sa fie foarte lucioasa, si le vor spune jucatorilor sa ia la tinta spatziul dintre cele doua surse de lumina… Si uite asa, fara nu stiu ce cheltuieli mari, am rezolvat si problema atacului. Cat despre mijloc si aparare, who cares, vom inscrie cel putin 9.5 goluri/meci.

    Apreciază

  4. Nu stiu cat a contat rezultatul de la Timisoara in luarea deciziei de mazilire a lui Grigoras, cred ca deloc, se observa si acum in declaratia lui Paszkany, la fel ca in cazurile demiterilor precedente, ca el chiar crede in vina antrenorului: „Nu pot să fiu mulţumit de anul 2013, cînd e cel mai slab an al nostru în Liga 1. Chiar şi atunci cînd am promovat am arătat mai bine, în condiţiile în care s-au făcut investiţii mari în comparaţie cu ce era atunci. … Am plecat la drum cu un lot foarte valoros.” [Normal, daca jucatorii sunt foarte valorosi si lotul este foarte valoros 🙂 “OFICIAL! CFR a dat PRIMA lovitură a iernii cu un atacant din Italia! I se spune „Super Maah”. VIDEO Vezi ce ştie cu mingea.” :)] In plus, imaginea unui Grigoras resemnat si prapastios nu-i cel mai recomandat lucru in convingerea lui Paszkany pentru continuarea colaborarii. Sa ne aducem aminte, Dorinel Munteanu a prins de veste ca s-a tatonat terenul in cautarea unui nou antrenor dupa ce a declarat ca timp de cel putin 10 ani de-acum incolo (din 2005), nicio echipa din provincie nu se poate amesteca in lupta pentru titlu a celor “3 mari granzi din Bucuresti”. Apoi, Bergodi a iesit imediat din carti cand nu s-a angajat, macar declarativ, ca va lua titlul. Nu uit nici declaratia din 2007 a fostului sef al scolii de antrenori, M. Radulescu, cand l-a luat la intrebari pe Andone ca de ce trambiteaza una-ntruna ca CFR e favorita clara la titlu, iar raspunsul lui Ando ar fi fost: asta vor sa auda sefii mei, ce, ma doare gura?! 🙂

    Apreciază

  5. Deci nenea asta finantatoru’ ori ne crede tembeli, ori a dat in boala lui Ceausescu din ultimii ani de domnie! Cum ma sa il compari pe Sougou cu Maah? La ce, sefu?!? Eventual la kilometrii parcursi sau la culoarea pielii! Ca la fotbal e o singura diferenta, ala (Sougou) juca folosindu-si si creierul, asta (Maah) crede ca e la atletism sau in savana si fug leii dupa el… Pe Bastos cu Gabionetta? Pe Chuka… auzi ma!pe Chuka!… cu Kape?!? (inca o data ne-a jignit inteligenta)… Si bineinteles… de Muresan (Gabi Muresan) nu aminteste nimic, nici de Ivo Pinto, nici de Aquirregaray… de Luis Alberto nu sufla o vorba si uite asa usor am adunat 7 (sapte) jucatori! Iar la faza aia cum ca: „noi de adunam si analizam… sa cautam antrenorul… bla-bla-bla”, m-a convins… Auzi, sefu?!? Nu citesti matele cumva randurile astea sa iti aduc aminte si tu sa le platesti unora chiria si altora primele dupa Ch League sezonul 2012-2013?… Si uite asa poate ti se mai sterg din pacate! (Inca nu m-am facut manga!)

    Apreciază

  6. Daca tot e vorba de fosti antrenori ai CFR-ului, unul dintre ultimii doi canta fals: 1) „Cadu se laudă că a adus de unul singur cele 8 trofee la Cluj. Să i se facă o statuie şi să se renunţe la el. Trebuie aduşi jucători tineri, întrucât cei bătrâni ţin echipa pe loc.” si „Cadu vorbeşte numai prostii. S-a plâns că, vezi Doamne, antrenamentele ar fi grele. Păi el s-a născut obosit, e normal. Să-mi răspundă şi mie cineva la o întrebare. Din ce cauză a plecat Duşan Uhrin de la Cluj? Dar Mandorlini, Andone şi mulţi alţii? De ce? Dar, gata, mi-am reziliat contractul şi nu mai vreau să aud de Cadu. Alţii nu au făcut nimic şi au preferat să tacă. Eu măcar am vorbit şi am spus lucrurilor pe nume: Cadu are zilele numărate în Gruia. Gata! S-a spart buboiul. Suporterii CFR-ului sunt inteligenţi. Şi-au dat seama ce se întîmplă acolo”, a spus Rednic.

    2) “Este adevărat că Ricardo Cadu schimbă antrenori la echipă? – Vreau să îţi spun fără nici o ironie: mi-aş dori să am la echipele pe unde voi mai antrena jucători precum acest băiat. Ricardo este un jucător cu un mare caracter, iar dacă aveam la CFR mai mulţi jucători de felul său, atunci să ştii că alta poate era situaţia mea . Băiatul ăsta a fost acuzat de multe şi nu cred că unele lucruri dezvăluite despre el sînt adevărate. Însă, să ştii că pe mine el nu m-a deranjat cu nimic. Îi urez mult baftă în continuare!” (Grigoras)

    Apreciază

    • Declaraţia nr.2 seamănă izbitor -aproape „mot a mot”-cu o declaraţie a lui Ando, tot vizavi de Cadu, făcută prin octombrie-noiembrie. HAI CFR!!!

      Apreciază

  7. Dantesc, dacă mai eşti „printre noi” (a se înţelege „nu te-ai dat la manga”…), spune-mi, te rog, un lucru. Am mai auzit povestea (reiterată acum şi de 07) cu „mobilizarea generală” făcută de Cadu în vestiar – deja era Ando la cârmă – , care – cică – a fost decisivă în obţinerea titlului 3. Nu ştiu, ceva nu se leagă aici. Dacă sunt şi alţii care ştiu detalii sigure, îi rog să-mi povestească, să înţeleg şi eu. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Dragul meu, te lămuresc eu (deși unii ar putea veni cu informații mai clare, din interior). Ședința jucătorilor s-a produs după meciul CFR (Ando) – Chiajna (Reghe) 2-4 (link) O mică referire la acea ședință a făcut Piccolo, în interviul luat de Tribuna CFR (link): „Înainte să vină suporterii la stadion, am făcut o sedinţă internă, numai noi, fotbaliştii, fără antrenori, fără directori, fără nimeni alții. Şi am zis: „Noi, la CFR, am câştigat întotdeauna pe apărare. Niciodată n-am jucat ca Barcelona sau ca Real Madrid, am avut mereu victorii doar cu 1-0, 1-0, 1-0, 2-1, 2-0.” Din acel moment am schimbat totul. Şi, ai văzut, la Piatra Neamţ, Ronny şi Sougou erau în apărare, cu foarte multă alergătură pe tot terenul. Asta este explicaţia revenirii, din punctul meu de vedere: alergarea şi apărarea! În atac avem forţă, îi avem pe Kapetanos, Ronny, Sougou, acum pe…. Maftei (n.a. – râde, interviul este luat după meciul cu Voinţa Sibiu).”

      Apreciază

      • Mister, m-ai lămurit în proporţie de 90%. Pe Piccolo îl cred, no comment. Ştii ce nu se leagă în povestea asta (pentru mine, cel puţin)? 1 – un jucător profesionist nu spune niciodată aşa ceva, chiar dacă aşa s-au întâmplat lucrurile. Doar dacă mai este ceva acolo. 2 – de ce nu se putea face acest „congres de vestiar” chiar pe timpul lui Costa, după acel 0-5 cu Rapid, de ex.? Era neapărat nevoie de Ando ca jucătorii să aibă curajul de-a se aduna, de-a se „revolta”? Povestea asta îmi aduce aminte de bancul ăla când un cowboy intră în cârciumă şi cere un wisky fără sifon. La care barmanul: „nu se poate fără gheaţă, că nu mai avem sifon”… Oricum, mersi, tabloul e (mai) clar după clarificările tale. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Nici eu nu-s lămurit 100%, de aia speram ca cineva să vină cu mai multe informații din interior. Oricum, tocmai din cauza acelui 0-5 cu Rapid, după 2-4 cu Chiajna, probabil jucătorii s-au simțit cu muște mari pe căciuli și au avut bunul-simț să se adune într-o echipă. Nu cred că a fost ceva anti-Andone, ci dimpotrivă. Atunci au decis că e cazul să-și ajute antrenorul.

          Apreciază

          • Da, asta se poate, este o ipoteză plauzibilă…Poate vine cineva cu ceva şi mai lămuritor. Pentru mine, cel puţin, este important acest aspect, ştii şi tu de ce. HAI CFR!!!

            Apreciază

            • In “Vestiarul campionilor” scrie ca a fost o initiativa a lui Cadu in urma unei scrisori de incurajare primita de la AP, dupa infrangerea cu Chiajna. Si-a incurajat colegii, pe unii i-a amenintat, a fost o terapie de revenire cu capul a grupului. 🙂

              Apreciază

            • Uite, am gasit si fragmentul din carte: “Era o mare rusine sa pierzi cu 4-2 acasa cu Chiajna, dupa ce te batuse si Rapidul cu 5-0”, rememoreaza Cadu. “Suporterii mi-au spus ca nu avem atitudine, si atunci am luat initiativa, am adunat echipa. Le-am spus ca vreau sa vorbesc cu fiecare in parte. Numai eu am vorbit, de fapt am strigat la ei, pentru ca luasem bataie acasa si, sincer, ma durea acest lucru. Cum am spus si mai de mult, cand am venit aici prima data, am venit sa castig bani, nu ma interesa neaparat CFR-ul, dar acum ma intereseaza si iubesc echipa, iubesc acest club, acest oras si aceasta tara si vreau sa castig tot, sa aducem mandrie orasului si tarii. Eu pe teren, ca fundas, vad evolutia fiecaruia, cine doreste sa joace si cine isi doreste mai putin. De aceea, le-am spus fiecaruia ce aveam de zis, poate nu aveam dreptate in totalitate. Dar trebuia sa fac asta! S-a vazut dupa aceea. Le-am spus si lui Sougou, si lui Bastos ca asa nu se poate, ca daca pierdem, pierdem cu totii, iar daca e sa castigam, castigam cu totii! Le-am spus direct: Daca vorbesc cu Ando sau cu Arpi, voi nu mai jucati, nu ma intereseaza ca-mi sunteti prieteni. Voi trebuie sa dati totul pe teren si sa jucati! De atunci, echipa s-a mobilizat, si-au schimbat multi atitudinea, dezvaluie Cadu, in premiera, secretele intalnirii cu scantei, la care nici unul dintre oficialii echipei nu a avut acces.

              Apreciază

  8. Nu am mai vrut sa scriu, dar de data asta nu ma pot abtine, ultima fraza din articolul tau, 07, este adevarul pur, CFR-ul se duce in jos, lent dar sigur. Am vazut intimplator acum citeva minute o emisiune de sport cu Giovanni, unde facea si desfacea destinele fotbalului romanesc. A intervenit si Miriuta, iar tonul lui slugarnic, mieros, umil cind vorbea cu Giovanni Becali, mi-a intarit banuiala avuta demult. Din pacate, CFR-ul nostru drag este o amintire frumoasa, eu cred ca trebuie sa uitam de echipa noastra frumoasa, CFR-ul o sa ajunga in scurt timp satelitul Stelei. Sper sa se opuna vestiarul si sa fie demis cit mai repede, dupa modelul Rednic, si sa se salveze ce se mai poate salva, macar pt o perioada.

    Apreciază

    • Interesant ce spui, Attila. Semnele/semnalele nu sunt foarte „pro-Miriuţă”, dar eu aş aştepta puţin, măcar 4-5 etape. Atâta merită şi Mourinho la CFR… 🙂 În fine, ai fost şi tu fotbalist, am fost şi eu (cam în aceaşi perioadă şi chiar aproape unul de celălalt, din ce observ), deci ştim foarte bine cum e cu „sabotajul vestiarului”… Sunt convins că ai putea povesti seri întregi (ca şi mine) despre subtilităţile cu care am făcut „pachet” lui Moş Crăciun câte un antrenor nedorit… Apropo: am fost şi conducător în „C”, am avut şi eu cîte un „Cadu” în echipă (de fapt mai mulţi, cu majoritatea am fost coechipier la un moment dat), deci au fost „demiteri prin coproducţie”… Nu exclud scenariul asta nici la CFR. Problema nu e asta, ci dacă s-a dorit o „epurare” în scop pozitiv, sau treaba a fost făcută din considerente meschine (antrenamente tari, disciplină de fier neobişnuită pt. „senatori”, etc.). Apropo – 2: de ce eşti supărat pe sat, adică pe „sait”? Vocea ta este foarte importantă aici, ca al unuia care e din fenomen. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Kiruj, crede-ma, nu am citit nimic din ce s-a scris referitor la articolul lui 07, exact ca sa nu fiu influentat de nimeni. Nu am nici o certitudine referitor la Miriuta, dar vazind emisiunea la Dolce m-a incoltit imediat suspiciunea. Prima intrebare adresata lui Miriuta de Samuila a fost legata de Cadu, de obicei am nas bun, se incearca din nou diversiunea Rednic. Cred ca nu am fost singurul care a vazut emisiunea si poate a fost vizionata de mai multi, dar crede-ma, experienta mea de 39 de ani in relatia cu diversi pacienti m-a facut sa vad mult mai multe decit se spune pe ecran. Tonul schimbat al lui Miriuta in momentul cind a realizat ca este interpelat de Giovanni, pt mine spune totul. Da doamne sa gresesc, dar incearca sa revezi emisiunea si te vei lamuri. Este acelasi scenariu incercat si de cel mai cinstit guvern, cind ceva nu iese, dupa o perioada reiei asaltul, iar parerea mea este ca se incearca infiltrarea cu orice metoda a CFR-lui de clanul mafiot. Pina acum de bine de rau ne-am tinut departe de influenta lor nefasta, din nefericire lipsa de rezultate rezultata din strimtorirea lui Arpi duce la greseli. Niciodata nu am reusit sa inteleg corul majoritar de pe forum, de ce nu se pot multumi cu ideea ca au o echipa frumoasa in divizia A, o echipa care in timpuri bune a cistigat trofee, a facut cunoscut numele orasului in Europa, iar acum se mentin onorabil la mijlocul clasamentului, fara investitii, fara jocuri de culise. De aceea nu mai scriu, poate sint mai batrin, nu inteleg impetuozitatea generatiei tinere si aspiratiile lor spre un next level ipotetic, dar CFR-ul a fost intotdeauna o echipa mica. Iar eu sint multumit de faptul ca este pe locul 7 in prima divizie si prefer sa stea la mijloc decit sa fie infiltrat de mafie.

        Apreciază

        • Voi încerca să prind de undeva interviul respectiv al lui VM… În rest, de acord. Nu uita, însă, ai şi tu – poate şi eu, poate şi alţii – o anumită datorie de-a spune lucrurile aşa cum sunt, fără „zăhărel”… O voce autorizată aduce mai mereu o clarificare a lucrurilor. HAI CFR!!!

          Apreciază

  9. Câteva referiri la Miriuță, la timpul trecut. În primii ani ai mileniului, pe când eram în Germania, țin minte că Miriuță era foarte bine cotat în Bundesliga, aproape un star/Stern, mai ales că activa la o echipă mică. A prins un sezon excepțional (2001, dacă nu mă înșel) și poza sa apărea uneori pe primele pagini ale gazetelor de fotbal. Ca o curiozitate, a jucat (alături de Reghe și Sabin Ilie) într-un meci „istoric”: primul meci din Bundesliga în care una dintre echipe n-a avut niciun jucător neamț pe teren! 🙂 Pentru Cristi (și alți curioși)… link

    Apreciază

    • Eram si eu in Germania in perioada aia (dupa care au urmat un scurt intermezzo bucurestean si apoi perioada mea poloneza) si imi aduc foarte bine aminte de echipa aia a Cottbusului antrenata de Geyer.Marturisesc ca mi-ar place sa vad asa ceva la CFR – era o echipa mica, din zona saraca a Estului (granita cu Polonia) care aducea straini din Europa de Est pentru ca nu-si putea permite nemti. Totusi, sub comanda unui antrenor cu mina de fier (Geyer fusese antrenorul nationalei Estgermane dar ignorat apoi in Vet) acolo s-a format o echipa foarte unita care si-a depasit conditia. Ok, poate cu exceptia lui Piplica care a luat citeva goluri ca prostul celebre.

      Apreciază

    • Da, îmi aduc aminte. Îmi plăcea de Miriuţă, era un fel de G.Mureşan, ceva mai tehnic, dar la fel de determinat, la fel de implicat. Ştia jocul. N-avea nicio şansă cu „generaţia de aur”, de-aia s-a şi dus „dincolo”, de-aia şi-a şi luat ceţăţenia maghiară. În HU este mult mai respectat, decât în RO, din păcate. În Germania s-a băgat în nişte chestii (cu Reghe, etc.), nu-i nici primul, nici ultimul care face aşa ceva, din păcate… Totul e dacă eşti prins sau nu… El (şi Reghe, plus alţii) au avut norocul chior să iasă basma curată dintr-o poveste destul de urâtă şi clară. Omul şi-a dat seama de greşeli, vrea un „restart” în viaţă, are dreptul la acest lucru… Doar să fie sinceră iniţiativa lui… Conti la Juve este idolul tribunelor, toate fetele de 10-18 ani (poate şi peste, poate şi sub…) vor „cu el” (poate şi băieţii…), dar are şi el lucruri nasoale dovedite… Să ne gândim bine înainte de a da un verdict. Fotbalul n-a fost niciodată un model al bunelor moravuri, n-are niciun sens să tot ne minţim aici ca proştii. Albu a avut o dorinţă de-a dreptul utopică/naivă de-a vedea în CFR un model ardelean „gospodăresc”, curat ca lacrima, etc. Am încercat şi atunci să-i explic, aşa ceva nu există, nu în RO, nu în zilele noastre. Cele 3 titluri nu puteau fi luate fără „intervenţii”, fără aranjamente, să fie foarte clar. Singura noastră calitate a fost – poate – că eram „mai puţin murdari decât ceilalţi”… HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Inca nu’s manga… inca… Am baut doar doua beri, dupa ceva vreme… Ceea ce imi place, e faptul – si sunt foarte serios acum – ca discutiile sunt din ce in ce mai profesioniste, fara incercari de a fabula… Ce nu imi place e faptul ca Dinu a depus (inca o data!) o munca de titan (exagerez) in a aduna acele date si in a ni le transpune noua… si noi discutam despre orice altceva – incluzandu-l aici pe Arpike sau pe Miri si situatia de rahat a echipei – mai putin pe tema articolului sau… Sa vorbim despre antrenorii care au trecut prin Gruia… Si ca sa deschid balul (sa zic asa), eu, in ordinea preferintelor, spun asa: Bergodi, Andone, Grigoras…

      Apreciază

      • Ha, ha, si tu esti pe langa subiect. 🙂 Articolul nu se refera la un top al preferintelor, ci la oportunitatea masurii de confirmare prealabila a antrenorilor nostri. 🙂 Asimiland DA/NU cu DA, in opinia lui 07, procentajul hotararilor bune luate de AP este de 50%. Deci, una da, una ba. Ca si anii, unul par, unul impar. 🙂

        Apreciază

  10. Deci Arpi aduce antrenorii pe baza unui portret robot facut de conducere. Asta inseamna, ca pana acum s-au construit gresit portretele si atunci de vina este conducerea, sau nu s-au adus antrenorii care sa corespunda modelului, deci tot conducerea a gresit. Acum s-a facut un portret robot, la care transpunerea in realitate a insemnat aducerea lui miriuta, deci unul, care seamana mult cu patronul. Infatisare, activitate in Germania, jocuri de noroc (la Arpi, alba-neagra cu clubul), anturaje dubioase (famiglia reghe la miri, rus de la psd si maruta la Arpi – acuma vad, maruta-miriuta …) etc. Dupa ce stelemeaua ne va bate, si cu ajutorul arbitrilor, miri va spune ca nu comenteaza arbitrajul, asa cum a facut dupa ce Ceahlaul a fost furata de arbitri la jocul cu oierii. Ba mai mult, va repeta ce formatie excelenta e steaua! Si sa nu uitam, dupa meciul cu noi, s-a plans de arbitraj, deci un astfel de personaj ne trebuie?! Dracu sa le ia de prezumtii, de cateva etape acordate pt a vedea ce si cum, un astfel de caracter nu avea ce cauta in Gruia! Dar daca suntem sinceri, Arpi si doctoru ce caractere au? La fel de infecte! PS. 1) Cel mai mult i-a placut de la noi de Maftei… 2) Ca si aici, si pe chefere tv e multa suparare si revolta. Azi a intervenit si corn-cocora, care cu seninatatea specifica mitomanului poanta, i-a scris prietenului nostru Luis, ca „cu schimbari din astea de macaz urziceni scrie pe noi.” Mare schimbare de macaz, dar la corn… Despre marii investitori, despre noul stadion, despre modul genial cum Arpi ne conduce in sferturile CL sau semifinalele EL, nimic! Ceva scuze celor pe care i-a facut sa viseze, ar fi cam mult sa ceri unui asemenea personaj, care acum si eu cred ca face parte din anturajul conducerii. Cum ii turcu…

    Apreciază

    • Bela, lasă-l în plata Domnului pe Corn (Cocora)… Nu a făcut nimic ilegal/imoral, treaba era clară din primele momente, am şi vorbit destul de clar despre aceste lucruri la vremea respectivă. Nu te enerva pe lucruri mărunte, Bela! N-are niciun rost! Apropo: fac un pariu public cu tine, că CFR – cu Miriuţă pe bancă, dacă va mai fi cazul – va bate 5tiaua în Gruia. Accepţi provocarea? Am şi eu nişte cărţi bune… HAI CFR!!!

      Apreciază

  11. Astia si-au pierdut complet ratiunea… V-o spune cineva care a fost pe stadion inca in prima jumatate a anilor 70. Raman ceferist ca dupa toti acesti ani, dar pt prima data, imi doresc ca Arpi sa vanda echipa; mi-e rusine de maniera in care sunt tratati antrenorii nostri… ca niste carpe… Si Grig nu merita, sub comanda lui incepea sa se „miste” ceva, a reaparut (e drept, doar in unele partide) spectacolul, nu stam grozav in clasament, dar macar era din cand in cand show. Si dupa numirea noului antrenor, gandul ma duce la aceea perioada cand echipa s-a numit Steaua-CFR…

    Apreciază

    • Îmi aduc aminte de aceea perioadă… Echipa mea amărâtă de „săteni” a şi eliminat-o la un moment dat (pe Steaua-CFR) din Cupa României, prin toamna lui 93…

      Apreciază

        • Chiar nu ştiu, Mister… Era prin octombrie 93… Eram aşa de bucuroşi că de-abia am ajuns acasă… Şi atunci iubeam CFR-ul (mai mult îl simpatizam, ca să fiu sincer), deci nu era o bucurie „fără margini”, dar – profesionist fiind – ţineam cu satul meu… HAI CFR!!!

          Apreciază

    • Deci cand vine unul ca dumneata sau ca Lengyel Attila si posteaza cate un comentariu pe aici… chiar si eu, ca vechi ceferist, ma cutremur… Si nu cred ca spun vorbe mari, dar in cei ca voi sta adevaratul spirit al CFR-ului, inima lui… Ce ma bucura? E faptul ca nu stati deoparte, ca atunci cand e bai, nu va irositi in povesti si transmiteti ceva… Ce ma intristeaza? E faptul ca nime, dar nime nu vrea sa ne auda… Aaaaa… io, insa, fiind un om al faptelor, as propune ceva concret… sa concretizam ceva, un protest, o scrisoare, un mod prin care sa atragem atentia conducerii cam cum vedem noi, umilii suporteri, lucrurile… Si eventual niste propuneri.

      Apreciază

      • Susţin din toate puterile acest demers… Tu trebuie să faci primele „drafturi”, Dantesc, apoi mai venim şi noi cu nişte propuneri. Este nevoie ca să se strângă laţul, spre binele echipei… Uitaţi-vă doar la cei din vale… Cu rezultate şi perspective incomparabil mai modeste, fac scandal – fizic şi vocal – ori de câte ori au ocazia. Suntem nişte fricoşi şi nişte domnişoare dacă tot ne ascundem „sub protecţia anonimatului” şi ne ascundem după lupta asta „virtuală”… Eu te susţin necondiţionat, Dantesc, din punctul meu de vedere, indiferent ce finalitate va avea demersul. Oricum, mai rău nu poate fi… HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Dacă subiectul n-ar fi serios, aș propune să ne antrenăm fizic bătându-ne nevestele sau cel puțin să încercăm să le parăm loviturile. Dar subiectul fiind serios, n-o să zic așa ceva. Vă recomand însă să vă bucurați de sărbători și să lăsați revoluțiile pentru 2014. De Crăciun oricum nu se îngrașă porcul.

          Apreciază

        • Creionam o chestie, o si desenam, ii dam si o forma finala si io, chiar daca ma impusca astia (… faza aia urata cu mesagerul), ma angajez sa o transmit acolo… si pana acolo… dar sa o si citeasca! OBLIGATORIU! Celor indreptatiti sa si faca ceva… si mai mult de atat, ce sa zic?… Dumnezeu cu mila…

          Apreciază

  12. Eu zic Bergodi, Mandorlini, Andone (pentru performante). Acum, dupa numirea lui Miriuta, nu pot sa ma abtin sa nu zic ceva despre teoriile celor doi baieti de pe cheferetv.net, corn si liviu28, cu next levelu’ si desantul italian ce urma sa debarce la pachet la CFR. Eram convins ca sunt fabulatii, dar tot aveam un wishful thinking ca poate se intampla o minune si se adevereste ceva, macar partial. Pacat, nu exista minuni…

    Apreciază

  13. Fără să fac un studiu de caz, recunosc solemn că intru (şi eu) destul de des pe la Cheferetv. Îmi sunt foarte simpatici toţi băieţii de acolo!! Sunt fraţii noştrii ceferişti, să fie clar! Suferă şi ei ca şi noi, se leagă şi ei de nişte speranţe, exact ca şi noi… Nu este nicio diferenţă între noi, poate doar în planul „abordării”, datorită vârstei mai fragede a prietenilor mei de acolo. Nu există absolut nicio o bătălie între noi, indiferent cine ce vrea să inducă „pe invers”… În momentele cheie devin şi ei, ca şi noi, nişte „victime” ale unui „management profesionist”… Dacă eşti suficient de naiv, să te laşi dus de val. Propunere (atât pentru ei, cât şi pentru noi): nu utopiile rezolvă problema CFR-ului, ci NOI, suporterii, împreună!!! Veţi vedea!! Apropo: Che: un articol-manifest absolut minunat! Despre asta este vorba, Che. Poate vom găsi nişte răspunsuri, împreună, tribuniştii şi „cheteveriştii”, poate şi cu alţii… Problema reală nu este cu VM, este cu conducerea noastră… Îţi spun din experienţă, ceva se va schimba şi aici, chiar foarte curând… Nu am date concrete (poate mă ajută şeful CS al Tribunei, Dantesc), dar se simte ceva în aer… HAI CFR!!!

    Apreciază

          • Jucăria s-a cam stricat, pentru că nu s-a păstrat viteza maximă prescrisă în timp de rodaj… Nu cred că va lăsa totul baltă, caută doar o soluţie elegantă de-a ne livra adevărul gol-goluţ (echipă low-cost, de mijlocul clasamentului), fără să-şi rănească foarte tare ego-ul lui cam mare… Mingea e la el, noi oricum ştim unde vine „serviciul”… HAI CFR!!!

            Apreciază

    • Kiruj, daca am parut ironic sau condescendent la adresa baietilor de pe chefertv, sa stii ca e doar o impresie gresita. E limpede ca si „cheferetvistii” si „tribunistii” sunt suporteri adevarati, care se consuma pentru echipa, iar asa zisul conflict intre cele doua tabere mi se pare o mare aiureala. E doar o diferenta de stil si fiecare adera mai mult la stilul care ii este mai potrivit. Unii prefera chatul de pe cheferetv, mai rapid, mai interactiv, mai schematic (clar media de varsta mai scazuta), altii stilul mai asezat, mai elaborat, mai analitic de pe Tribuna (clar „hodorogii” sau cei pe-aproape). In rest mai intervin cel mult niste teribilisme si/sau orgolii. Eu sincer am avut de mai multe ori impulsul sa intru acolo si sa le zic, in special lui Corn, ca in opinia mea cam bate campii. Dar m-am abtinut tocmai ca sa nu le dau apa la moara unora care sustineau pe acolo ca pe Tribuna sunt numai pesimisti si nihilisti. Si, in plus, pentru ca, asa cum am sugerat mai sus, imi placea si mie sa visez cu ochii deschisi. Articolul lui Che, l-am remarcat si eu, este intr-adevar exceptional!

      Apreciază

  14. În afara unui cerc f. restrâns de oameni (în care nu intră corn, cocora sau alți clarvăzători), nimeni nu cunoaște nici clauzele contractuale, nici motivele pentru care antrenorii au fost numiți sau destituiți. Eu sigur nu mă încumet să judec dacă a fost oportună înlocuirea unuia sau altuia, că în afară de jocul prestat și articolele de presă nu am repere în baza cărora să mă pronunț. Dacă e să mă uit strict la joc, în majoritatea cazurilor s-a acționat când exprimarea echipei era dezastruoasă. Uneori le-a ieșit, alteori nu (Totuși, dacă se insista cu Andone, nu ajungea Trombetta A1, dacă rămânea Conceicao, nu venea Mandorlini etc.). Singurul pe care-l regret este Mandorlini, care era cu o clasă peste tot restul, și poate un pic pe Uhrin, care însă nu prea a făcut mare brânză pe unde a trecut (să vedem cum se descurcă la Plsen). Cât despre Miriuță… Dumnezeu cu mila. Om trăi și om vedea.

    Apreciază

    • Ai dreptate cu Mandorlini. Este cu siguranta antrenorul cel mai bun care a fost pe la noi, dovada si rezultatele sale ulterioare. Andone, cu toate trofeele lui, e un antrenon ‘bon pour l’orient’ cum spuneau demult francezii. In afara de Romania nu are cine stie ce stofa, dar asta nu-i diminueaza meritele. Cred insa ca fiecare antrenor trebuie judecat in contextul venirii lui si a perioadei sale. Din lista de mai sus pentru mine Minteuan si Trica au fost niste umpluturi de conjunctura. Uhrin si Rednic niste decizii eronate ale conducerii, Cirtu genul de antrenor luat la repezeala pentru ca nu erau alte solutii. Restul au avut fiecare niste merite mai mari sau mai mici in conjunctura in care au activat.

      Apreciază

  15. SONDAJUL „MOŞ CRĂCIUN” va fi oprit ceva mai devreme, mâine, pe la ora 12.00. Mme Kiruj mi-a dat sarcini de partid cu bradul de Crăciun şi cu altele asemenea, aşa că mă simt „fortuit” să închid prăvălia mai devreme… Oricum, numărul „votanţilor” (mutanţilor?) este destul de mare, „relevant”, cum se spune… HAI CFR!!!

    Apreciază

      • Mister, într-o seară „normală”, în medie cam câţi „feisbucişti” sunteţi pe acolo? Există informaţii cu privire la numărul celor logaţi/activi într-un moment dat? Dintre cei care „combateţi” acolo câţi sunt ceferişti, iar din ăştia câţi sunt chiar „tribunişti”? Oricum, mersi pt. popularizare… HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Într-o seară normală… toată Planeta e Facebook, dar nu știu câți dintre planetari sunt ceferiști… 🙂 Pe scurt, funcționează cam așa. Tribuna CFR are aproape 1500 Like. Asta înseamnă că dacă-i postez sondajul lui kiruj, cei care au dat Like s-ar putea să fie informați că a apărut un nou articol (dacă între timp nu s-au săturat de noi până peste cap și au blocat noutățile de la Tribuna). Unii intră pe link, citesc, le place, votează și mai dau câte un Like, ba chiar și Share. Mai departe, scrie pe Facebook…

          Apreciază

  16. Grigoras a fost bland, ca un caine de apartament, putin adormit seara, la ora meciurilor si dand din coada doar la un ciolan plin de carne, adus de oaspetii de la Galati sau Navodari. In rest bobite. Le inghitea cuminte fie ca-i era foame fie ca era satul. Nici cand il scoteau stapanii in iarba la joaca nu parea prea fericit. Era parca stingherit de privirile celor adunati la aer liber pe dealul din Gruia. N-a muscat, n-a latrat, sa traiasca, la multi ani! Nu multa lume o sa-si aduca aminte de trecerea lui pe la CFR. N-a inventat nimic, n-a riscat, nu a avut curaj, desi sunt convins ca toata suflarea visinie a zambit multumita cand, in sfarsit, un antrenor la care doar speram a ajuns in tabara noastra. Pe multi i-am apreciat dupa sederea lor pe peronul nostru, pe asta chiar il vroiam. Apoi, incet, am inteles ca tipul lui de atitudine vine dintr-o oarecare lipsa de atasament fata de club si o lipsa de comunicare intre el si jucatori. Pe unii nu ii putea domina, cu altii nu se putea face inteles pentru ca nu exista destul creier in partea adversa si nici nu-i venea sa-si dea coate cu restul, sau sa se traga de ciorapi ca-n tabara la Baisoara. S-a cunoscut pana la urma cu toti, dar nu s-a imprietenit in Cluj decat cu soferul autocarului. Poate el sa-l fi dus la gara. Plecarea lui Grigoras si sosirea lui Miriuta mi-a lasat insa gustul amar al unui sfarsit de capitol, un „mal du siecle” ceferist, o perioada in care aproape toti cei trecuti imi par mult mai dragi decat cei pe care ii voi vedea la primavara. Sarbatori fericite, Adrian Anca!

    Apreciază

    • Mi-au trecut și mie odată prin cap frânturi de întrebari; nu mai știu dacă era o dimineață devreme sau o seară târzie. De ce Minteuan da, de ce Trică da, iar Anca nu? S-o fi lăsat Anca de fotbal și s-o fi apucat de agricultură exact în momentul cel mai nepotrivit, tocmai când conducerea CFR-ului se pregătea să-i ofere și lui o șansă pe banca eliberată de vreun antrenor mai ieri reconfirmat în funcție?

      Apreciază

  17. Eu zic Trombetta, Mandorlini, Ando. De ce Trombetta? Fiindca am jucat un fotbal placut ochiului, frumos, faze de fotbal adevarat (chiar daca nu intotdeauna eficient). Cred ca daca era lasat facea echipa buna la CFR.

    Apreciază

  18. Într-un interviu (digisport.ro), referitor la relaţia cu Ricardo Cadu, Grigoraş declară: „Și eu au am avut idei preconcepute din afară despre viața CFR-ului. Recunosc acum, după aceste luni că mă bucur că am lucrat cu ei, i-am respectat, m-au respectat. Mi-aș fi dorit mai mulți Cadu, mai mulți Felgueiras, mai mulți Camora. Am rămas impresionat de acești jucători. Mi-ar fi plcăut să am un lot cu 15 jucători de acest gen. Vă spun, nu este nimic adevărat din ce se spune despre Cadu sau despre o eventuală influență negativă a jucătorilor portughezi.”

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.