O fi mai bun Maah, marcatorul, decât Maah, ratalăul?


Din capul și gâtul locului trebuie să vă spun că eu nu mă pricep la avancronici și la fotbal, în rest pot să dau impresia că mă pricep la toate și la multe altele. Astăzi, fiind genul de zi tristă, când coordonatorii fotbalului românesc au pus meciul CFR-ului în mijlocul săptămânii – nu în week-end (adică luni), cum ar fi normal într-o țară cu fotbal democratic – se pare că trebuie să-i țin locul lui caneto și să încropesc la repezeală o avancronică optimistă, care să se termine cu happy-end. Nu știu exact unde a dispărut caneto – o fi devenit fan Astra Giurgiu, s-o fi apucat să citească „Idiotul” lui Florinaccio sau s-o fi întâlnit în tren cu vărul lui kiruj – dar asta contează mai puțin, șoul mast go uon pe Tribuna CFR.

No, terminând cu introducerea, e cazul să trecem la miezul acțiunii. Meciul cu trupa celor de la AC/SP Timișoara se va disputa în apropiere de Recaș, la Timișoara/Cimișoara, localitatea situată la malul Begăi. Să faceți bine să vă grăbiți să citiți avancronica, pentru că meciul începe la ora 18:00!

Echipa adversă s-a înființat în anul 2012, deci este logic să poarte (și) numele prescurtat al vestitei Policlinici din T(C)imișoara. O să zică unii că râdem noi, cioburilii, de oală spartă, dar situațiile nu sunt identice, trasabile la indigou. Ei s-au transhumat la Timișoara (așa cum, în trecut, s-au transhumat fulgerător de la Bragadiru și iancii), în timp ce noi eram în Gruia când au dat năvală militarii. Oricum, chiar dacă pe echipa noastră a chemat-o într-o vreme 5teaua-CFR Cluj, nu venea când era chemată… Dar să lăsăm chestia cu denumirile altora (de exemplu, celor de la Târgu Mureș, cu a lor noua vechea A.S.A.) și să ne ocupăm strict de fotbalul de pe teren. Terenul va fi incredibil de bun pentru acest mijloc trecut de decembrie, așa că partida se va putea desfășura la cele două porți, mai puțin la cea a lui Super Mario.

Problemele cele mai mari de la gazde se pare că sunt la nivelul băncii tehnice, care scârțâie serios sub fundul lui Aurel Șunda. Fostul antrenor al CFR-ului are șanse mari să devină și fostul antrenor al Timișoarei, dacă partida se termină cu un rezultat de 2 solist. De partea cealaltă, banca nu scârțâie chiar atât de tare sub fundul lui Grigoraș, care însă nici nu îndrăznește să respire, d-apoi să se mai și foiască pe bancă… Vestea că a fost reconfirmat în funcție și faptul că i s-a atras atenția că o să-i fie frig la CFR doar în costum, a căzut ca un tunet plus un fulger pentru Grigoraș și fanii lui Grigoraș. Ambele echipe urmăresc victoria în ultimul meci al sezonului, egalul nesatisfăcând pe nimeni, îndeosebi pe cei doi antrenori, care ar putea părăsi băncile tehnice scârțâitoare braț la braț. În locul lor ar putea veni Trică, normal…

Timișoara – cu Velcea pe bancă – a mai făcut un egal cu CFR-ul în acest „tur”, la Cluj, un 2-2 în fața unui CFR decimat de „accidentările” fluierate de arbitru. A fost un 2-2 eroic scos de Rednic, antrenorul cu fler și potențial motivator care a reușit să salveze incredibil un punct și astfel să se reconfirme pe banca echipei din Gruia până în anul 2013. Însă de data aceasta cele două echipe au pe băncile scârțâitoare doi antrenori care nu-s responsabili pentru egalul de la Cluj. Duelul Șunda – Grigoraș trebuie să fie decis, pe viață și pe demitere, în favoarea unuia dintre cei doi! Noi sperăm să fie decis în favoarea lui Grigoraș, deși – v-am mai spus asta de n ori – unii ar vrea să fie decis în favoarea lui Trică. Pe nimeni nu-l doare în cur de soarta lui Șunda, căruia-i urăm de pe acum „Crăciun Fericit!” și-i mulțumim pentru tot ce a făcut în Gruia…

Ce jucători are Șunda la dispoziție, jucători care ar putea să-i ungă banca cu ulei și să ne încurce pe noi din drumul spre hulita Europa League? Dintre numele cunoscute, aș aminti următoarele: Nuno Claro (ex-CFR), Eder Bofim, Ovidiu Petre, Cristi Scutaru, Szabolcs Szekely, Souleymane Keita. Prim 11 nu vă fac, pentru că de restul n-am prea auzit și nici nu urmăresc alte meciuri decât cele ale CFR-ului (și acelea, doar până ațipesc). Așadar, n-ar fi corect din partea mea să le fac echipa, din moment ce n-am habar ce pot jucătorii din lot. Ar fi și neelegant, ca și cum Șunda ar fi deja demis pentru că nu-i în stare nici măcar să-și facă echipa de titulari…

Echipa învingătoare pe care o va trimite Grigoraș în teren trebuie să-l aibe în componență pe Robert Maah. Robert Maah, MVP-ul partidei, e atacantul care va marca de 2-3 ori din cele 17 ocazii imense pe care le va avea și apoi va declara că ar dori să fie coleg cu Sougou la Evian, dacă se poate încă din iarnă, în ciuda sfâșietoarelor bannere cu „NU PLECAAA!!!” la care se așteaptă a fi afișate în tribună.

În afară de Maah, dacă acesta n-o să-și care singur mingile de la mijlocul terenului până în poarta lor, Grigoraș va introduce pe teren, în direct pe digi1, și câțiva pasatori de gol. Denilson Gabionetta se pare că nu va figura printre ei, fiind suspendat pentru o grămadă de cartonașe glabene (unele primite de-a lela, nevinovat). Dacă ar fi caneto online pe Facebook, poate am afla și dacă avem alți suspendați sau accidentați, dar nu e, așa că nu mai aflăm nimic… Știe mai bine cerebralul Grigoraș pe cine să trimită în teren și unde, chiar dacă uneori așezarea jucătorilor pare opera unui diliu.

Ce să vă mai aburesc despre acest meci? Doar atât: uitați-vă bine la unii dintre jucătorii CFR-ului, pentru că s-ar putea să fie ultima oară când îi vedeți în tricoul echipei noastre! Dacă pe Tony nu l-ați văzut în teren cu Roma, alții vor avea onoarea să se „retragă” din fotbalul ardelean în aplauzele voastre, fie ele acordate numai live, în fața TV-ului. Eu zic că le merită, chiar dacă pleacă într-un sezon în care au pus neumărul la necâștigarea vreunui trofeu. Cât despre soarta lui Grigoraș… mai vorbim în perioada de hibernare a transferurilor. Baftă!

HAI CFR!(x7)

***

La final, am să abandonez stilul superficial de mai sus și voi deveni sobru, pentru că așa se cade.

Odihnește-te în pace, Alexa Uifăleanu, mare șlefuitor clujean de talente!

N-o să-ți uit niciodată zâmbetul șugubăț din ochi și de pe față din singura zi când am dat probe de lucru pentru echipa domniei tale. Atât: un zâmbet în colțul gurii și un hohot de râs în privire. Niciun cuvânt de spirit, nicio ironie fină sau vreo urmă de sarcasm adresate mie, deși le meritam cu prisosință după cele 3 (TREI) autogoluri „înscrise” din postura de fundaș central. Era clar că am alte lucruri mai bune de făcut în viață decât să-mi desființez propria echipă, iar pentru asta nu era nevoie de cuvinte.

U-iști sau CFR-iști, cei care l-au cunoscut pe Alexa Uifăleanu, n-au cum să-l uite. Doar a făcut atâția oameni adevărați dintre tinerii clujeni…

0 comentarii

  1. Chiar daca voi fi luat in suturi ca iar ma bag in meteorologie (la care nu ma pricep), n-am ce face, timpul probabil si foarte ocupat m-a scutit de avancronica, dar o completare scurta trebuie sa fac: Seroni, ala de-l vrem noi in locul lui Piccolo, este suspendat pentru 4 galbene, iar aia de-i stie 07, Nuno Claro, Belu, Ov. Petre sunt incerti/accidentati. Rapid, niste date: timisorenii se grabesc sa prinda din urma botosenenii (alora le-am rezolvat a 8-a infrangere consecutiva), urmand sa atinga diseara borna 5 la infrangeri consecutive. Curiozitate: Szekely a marcat in aceasta editie de campionat 9 goluri, restul lotului 7.

    Apreciază

  2. Indiferent de rezultatul meciului, eu tot sunt câştigat: m-am amuzat teribil citind avancronica lui Dinu. 🙂
    Forza CFR, sper să-ncheiem anul cu o victorie glorioasă!

    Apreciază

  3. De regula nu ma leg de „albitraje”… dar acum, chiar daca au jucat surzii cu mutii impotriva la chiori… 6 galbene + 1 rosu???? Pana si comentacul dejectsport a zis la un moment dat ca „l-a luat pe Deac cu fulgi cu tot”… Galbenele cica nu prea conteaza, dupa unii, dar 2-3 fundasi cu galben joaca mai „precaut”, asa-i??? Sarbatori Fericite!!!

    Apreciază

    • Nu contează, pentru că oricum n-am jucat absolut nimic, dar este enervant, cum ne toacă arbitrii. Al doilea galben la Brandao a fost absolut gratuit, discutabil și cel al lui Pedro, evident mai înțelegător cu Recașu, a fost măcar 1 intrare criminală, la care nici fault nu s-a dictat.

      Apreciază

  4. Ne-am revenit la jocul nostru normal… Daca ar exista pilula albastra pentru impotenta in atac, nici aia nu stiu daca ar reusi sa faca minuni la atacantii nostri…

    Apreciază

  5. Mai fratilor, dupa meciul asta pe care l-am pierdut iar in fata unei echipe de doi bani (astia sunt mai slabi ca Sageata si Botosaniul la un loc), nu pot decat sa le urez marilor nostri fotbalisti, ma refer la deac, costea, hora, maah, sepsi, rui pedro si celorlalti pseudo-fotbalisti din lot, sa le stea sarbatorile in gat!! M-am saturat sa-i mai vad in tricoul visiniu, nu mai am nervi sa ma uit la ei, s-a terminat meciul si ma doare capul de nervi de simt ca imi explodeaza!!!! Doar niste IMBECILI, IDIOTI SI DOBITOCI pot lua bataie de la o echipa care trage un singur sut pe poarta si iti da gol din acel sut!!! Doar niste IMBECILI, IDIOTI SI DOBITOCI pot rata atatea situatii de gol intr-un meci si apoi sa-l piarda astfel!! Doar niste IMBECILI, IDIOTI SI DOBITOCI pot pierde atatea meciuri in asa hal!!! Asta avem noi acum in lot: o adunatura de IMBECILI, IDIOTI SI DOBITOCI!!!! Iar la aceasta adunatura de IMBECILI,IDIOTI SI DOBITOCI poti sa-l aduci pe Guardiola principal si pe Wenger si Murinho secunzi, ca tot rezultatele astea le vom avea!! Sper ca in retur sa scapam de cat mai multi dintre acesti IMBECILI, IDIOTI SI DOBITOCI si sa aducem si noi FOTBALISTI!! Ca de astia m-am saturat ca dracu de tamaie!! In rest, va doresc tuturor SARBATORI FERICITE SI HAI CFR CLUJ, CAMPIOANA FOTBALULUI ROMANESC!!!

    Apreciază

  6. Turul (sau sezonul de toamnă-iarnă) s-a terminat, n-avem niciun motiv s-o tot „vopsim” mai departe, să facem „sex protejat” cu acest lot-CFR şi cu acest A1. Nici unul, nici altul nu-s de CFR, cel puţin de acel CFR care există în inimile noastre şi în imaginaţia noastră. CFR-ul de astăzi, cu A1 cu tot, este o echipă de „mijlocul clasamentului”, poate „umăr la umăr” cu conducerea de astăzi. Trebuie să vedem cât putem, apoi să vedem cu ce şi cum putem acel puţin/mult, cât o fi. HAI CFR!!!

    Apreciază

  7. Adevarul e, ca dupa doua victorii pe teren propriu impotriva unor echipe de cacat, multi dintre noi au devenit triumfalisti, dar la noi se permite, doar suntem suporteri, nu? Dar conducerea?! Cand faceam egal sau pierdeam, adica des, din pacate, doctoru tacea ca pestele. Dupa victoria cu Botosaniul, a reaparut brusc pe sticla, si da-i la texte marca proprie! Si apare si patronul, dupa o tacere si mai mare, si decreteaza ca vrea locul 3 sau 4! Mai adauga, ca si asa va cataloga ca nereusita aceasta clasare. Ei, si acum?! E clar, ca unul din idioti e Grig, din moment ce incepe meciul cu Brandao, care n-a strans un meci intreg tot sezonul, cu Sepsi, cam la fel si cu Maah varf, desi trebuia sa vada in meciul precedent, ca e petarda pe acel post (lovitura aia de cap, singur-singurel, reflecta perfect „valoarea” lui ca varf). Iar introducerea lui Voiculet si Hora, si intarziata schimbare a lui Maah, subliniaza inca o data mediocritatea antrenorului. Ceilalti jucatori? In ton cu valoarea si pregatirea lor. Dar tot acest angrenaj mediocru se datoreaza duetului Arpi-doctoru, care conduc exact asa clubul, ca si duetul poanta-cacarau tara…

    Apreciază

    • Bela draga… uite, io nu vreau sa ma mai sfadesc cu mine… Vad ca critici echipa facuta de Grig… si eu iti lansez o provocare: fa tu un prim 11, lotul il stii, jucatorii la fel… Hai ca is curios!

      Apreciază

      • Am fost la meci, am asistat pe viu la acest meci dezamagitor al nostru. Pentru Dantesc: un singur jucator as fi schimbat din primul 11 al lui Grigoras: pe Sepsi. Spre deosebire de meciul cu Botosani, am avut un om in minus in atac, pentru ca iarasi am jucat cu doi inchizatori: Djokovici si Sepsi. Astfel, nu am mai putut sa facem acel pressing agresiv inca de la 20-30 de metri de porta adversa. Asa puteam sa surprindem apararea supraaglomerata a lui Poli, inca de pe faza lor de constructie. Chiar nu aveam nevoie de doi mijlocasi defensivi, Poli nu construieste nimic la mijloc, s-a vazut asta si in alte meciuri. Cine sa fi fost in locul lui Sepsi? Poate Batin (al doliea varf, cu Rui Pedro retras putin), poate Hora… Oricum, Grig joaca 4-3-3, nu se abate de la acest sistem, nu improvizeaza in timpul meciului, face schimbari post pe post, mi se pare un antrenor mediocru, de mijlocul clasamentului. Batin merita mai mult, dupa ce s-a vazut clar ca Maah nu da randament ca varf. Nu stiu care e planul lui Arpi pe viitor, cu jucatori liberi de contract sau imprumutati nu faci performanta. Din pacate si suporteri suntem tot mai putini. Si daca ma gandesc ca acum un an eram pe „Teatrul viselor” si speram sa ne calificam in primavara Champions League. Oricum, multumesc CFR ptr amintirile placute din trecut, nu cred ca le vom mai trai prea curand. Poate cu un investitor mult mai potent financiar… FORZA CFR!

        Apreciază

        • Dragul meu, merci de raspuns… A venit vacanta, dar inainte de a intra defintiv in ea, o sa iti spun un lucru si nu numai tie… Paul Batin a fost si e tinut pe banca de rezerve fiindca asa a fost ordinul de sus si nu vorbesc/scriu doar ca sa ma aud/citesc! Sunt persoane foarte apropiate de echipa, care mi-au confirmat asta… De acolo reziida si lipsa lui de chef, de aceea apatia si lipsa de interes… Iar lucrurile sunt mult mai grave decat par la o prima vedere. Dar iarna’i lunga…

          Apreciază

        • Ai pus punctual pe „i”, Tibi… Aşa este, meciul a fost f…t încă din momentul titularizării lui Sepsi, în linie cu Djoko. Aşezarea a fost (ca şi în partidele anterioare) 1-4-2-3-1, dar asta este mai puţin important, Sepsi şi Djoko sunt ambii de profil defensiv (cu ceva sarcini şi valenţe ofensive în dreptul lui Djoko), Sepsi n-a fost de folos nici în apărare, nici în atac. Joacă un fotbal lent, la alibi, cel mai slab (poate) din acest lot. Eu îl puneam pe Deac lângă Djoko (creşteam presiunea încă de la închizători), în linia de trei îi puneam pe Maah-Pedro-Costea, şi în atac pe Batin (sau Ogbu, dacă era apt). Echipa era mai ofensivă, Recaşu nu ieşea din terenul lor. În fine, după meci e uşor… HAI CFR!!!

          Apreciază

  8. Eu zic sa nu fim tristi. Se poate si mai bine! Dar se poate si mult mai rau! Spunea doftore ca Zamfir e plecat in Portugalia sa aduca jucatori liberi de contract. Remanierea a inceput deja! Oare am sa-l regret pe Maah anu viitor? Sper ca nu.

    Apreciază

    • Om vedea, cert este ca strategia „facem la fel, cu bani mai putini” nu prea merge bine. Daca in trecut ne-a iesit o strategie profitabila „de Liga Campionilor”, deocamdata inca se cauta modelul cistigator „de Europa League”.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.