Extrema dreapta a deceniului este…


În ciuda faptului că Steaua n-a reușit nici de data aceasta să se califice la locul de muncă, CFR a avut întotdeauna mijlocași și atacanți de bandă dreapta de calitate, rare fiind momentele când pe această parte a fost nevoie să se apeleze la (semi)improvizații de genul De Zerbi (coordonator de joc patentat), Bastos, Batin sau Dubarbier. Fără să dau nume, prenume și porecle – ca să nu influențez votarea – trebuie să spun că sunt câțiva fotbaliști care au lăsat amintiri de neuitat în Gruia, așa cum cei de la Steaua au lăsat amintiri de uitat în grupele CL. Aș aminti de „primul președinte de culoare al CFR-ului” (neconfirmat în funcție), celebrul „NU PLECA!!!”. Sau de zevzecul prins mereu în ofsaid, care, când nu era zevzec prins mereu în ofsaid, marca un gol la 4 meciuri și pasa decisiv, de gol, chiar și celor care nu doreau să înscrie. În plus, ajuta CFR-ul să adune 10 puncte într-o grupă destul de lejeră de CL, cu unul mai puțin decât punctele dorite de Übergalacticii lui MM. Am avut și mici deziluzii (colegul din tinerețe al lui Messi, elevul lui Dan Petrescu, elevul lui Magath sau cel cu nume de dans – să-i zicem cifrat „Dansul Norilor”), dar și fotbaliști onești, care și-au făcut treaba la nivelul lor, neieșit din comun.

Iată, mai jos, lista cu „dreptașii” identificați de mine. Undeva pe listă se află și cel pe care-l veți declara voi câștigător, votând cu spor, ba chiar și Robert Maah! Baftă!

Aveți 2 zile la dispoziție. Vă rugăm să votați. Procedura e simplă, nu vă dă mari bătăi de cap și nu vă răpește mult din timpul de bucurat pentru rezultatele Stelei… Mulțumesc!

https://www.murvey.com/s?52a9d9249ceeec3e4e0001c8&fill=true

0 comentarii

  1. De ce i-ati inclus pe Bastos, Mara si De Zerbi aici, nu era normal ca acestia sa figureze la categoria conducator de joc/al doilea varf? Cred ca lupta se da, in ordine alfabetica, intre Deac, Dubarbier si Sougou. O lupta care nu e chiar atat de apriga, precum pare.

    Apreciază

    • Tabelul e doar o aducere aminte a jucătorilor care au evoluat pe postul respectiv. E normal ca unii dintre ei să apară pe mai multe posturi, dar sunt sigur că suporterii CFR-ului știu să voteze cel mai bun jucător pe post. Cel puțin până acum asta e impresia mea după seriile trecute de votări. Normal că un De Zerbi are șanse mai mari pe postul de mijlocaș central (coordonator de joc) decât pe dreapta, post pe care a fost forțat o vreme să joace.

      Apreciază

  2. Clar! 1. Sougou, pentru inteligenta in joc si pentru modestie… 2. Semedo, fiindca era un smecher si radea jucand fotbal… si la final… 3. Manuel Jose, inteligent si totodata profesionist… 🙂

    Apreciază

  3. Apoi asa bulibasala ca acum, n-ai mai facut d-le 07! N-are rost sa-i amintesc pe cei care n-au ce cauta pe pozitia „extrema dreapta”, tribunistii sunt prea inteligenti ca sa nu stie la cine ma refer. In ce priveste topul, Sougou e tmeu si cred sincer ca va castiga cu peste 60% din voturi. Pe locul doi Semedo, iar pe trei, pt valoare, Aguirregaray.

    Apreciază

  4. Kiruj, tgv, Retardila, v-am citit cu interes comentariile. La primii doi nu mai am nimic de adaugat, precedenta mea postare ref la doctoru spune tot despre parerea mea legat de acest subiect. Lui Retardila ii comunic, ca am fost director ec la sc. Elcond sa Zalau, o fabrica de 2400 de angajati care producea conductori electrici emailati, sarma laminata si trefilata din cupru. Cu observatia privind ce invata un manager si ce raport are cu subalternii subliniez doar atat, ca una-i o fabrica, alta e sportul, si o spune unul care a fost factor decizional in ambele ipostaze. Nu intru in detalii, ca ar fi niste filosofii obositoare pt colegii de pe forum. Dar ca tot veni vorba, duminica sunt invitat de onoare la aniversarea a 30 de ani de la infiintarea echipei de volei masc. Elcond Zalau, pe care, asa cum v-am mai povestit, am preluat-o in 91 si am condus-o la obtinerea a 3 titluri de campioana, ceea ce la conditiile de atunci era considerata o mare reusita, cu atat mai mult cu cat am detronat campioana ultimilor ani, U Ardaf, si am depasit echipe ca Dinamo, Steaua, Explorari B-Mare si VC Piatra-Neamt, toate considerate forte in voleiul nostru intern. Va fi emotionant, vor fi peste 100 de invitati, inclusiv presa, luari de cuvant etc. Ma opresc, ca si asa voi fi criticat ca prea ma laud…

    Apreciază

  5. Recunosc sincer, că am avut ceva dileme în a alege pe cel mai bun dintre cei doi… ştiţi voi care. Ăla de a jucat mai de mult la noi (dar tot cu un titlu în buzunar) a avut un mic avantaj la un moment dat, datorită celor două goluri marcate „dinamoului” (dar şi numeroaselor demarcări ucigătoare, unele chiar în centru, majoritatea lor finalizate cu gol, în special în ediţia 2006-2007, când jucam un „contraatac” de toată frumuseţea şi puţine echipe au scăpat cu sub 3 boabe la vremea respectivă). Celălalt, cu un alt titlu într-un alt buzunar (mai aproape de zilele noastre), era mai lipit de linia de margine, avea o mai mare eficienţă la centrări, dar nu zicea nici el „pas” dacă dinamica jocului îl prindea în centru, lansat fiind de unul care ne aduce aminte de afacerea „Ţigareta”… Totul s-a întâmplat într-un oraş al cărui clopote l-a inspirat şi pe L.Aragon, echipa fiind condusă de pe margine de unul care repeta obsesiv o combinaţie de 3 consoane, lpf, pld… nu, mi-am adus aminte: PLM! HAI CFR!!!

    Apreciază

  6. 07, si eu muncesc zilnic pe Tribuna, deci admit ca pot gresi frecvent. Totusi, pt extrema dreapta, in opinia mea urmatorii nu au ce cauta: Minteoan, Mitu, Dubarbier, Oberman, Mara, Batin, Dica, Bottone, Bastos si Voiculet. De ce? Pt ca pur si simplu nu au fost extreme pe dreapta. Criterii ca criterii, dar postul e post, si cu asta basta!

    Apreciază

    • 07 a spus clar ca a stabilit un criteriu prin care orice jucator care a fost folosit macar 5 minute pe un post anume va avea loc in lista de votare pe acel post. Adica, daca intr-un caz de forta majora Stancioiu ar fi fost folosit 10 minute pe postul de extrema/mijlocas de banda dreapta, ar fi aparut si el in tabelul de mai sus.

      Apreciază

    • Atunci să le dăm în cap antrenorilor care i-au folosit insistent pe Ronny și pe Bastos pe extrema stângă (ca să lăsăm partea dreaptă), deși ei clar nu sunt extreme. Și cu asta, Basta, care parcă era general, nu?

      Apreciază

      • Si cand te gandesti ca Porto a dat milioane pentru Tomas Costa pentru ca a facut furori in banda dreapta la Rosario, iar la noi n-a prins nici un minut pe acest post.

        Apreciază

  7. Felicitari handbalistelor, care au invins Ungaria, ieri la Mondiale, dupa un meci slab, presarat si cu multe greseli de arbitraj, majoritatea in defavoarea Romaniei. Tadici pe cat de nebun, pe atat de valoros tehnician, victoria i se datoreaza in mare parte modului cum le-a condus pe fete in timpul meciului. PS. Presa sudista relateaza cu „uimire”, ca o parte din spectatorii maghiari si-au intors spatele la intonarea imnului tricolor. Desigur, gest urat, dar se uita asa de usor cum au reactionat cei 50.000 de spectatori romani la imnul Ungariei inainte de meciul de fotbal Rom-Ung?! Deci inainte sa foloseasca cuvinte mari de genul „nepermis”, „revoltator” etc, n-ar strica putina obiectivitate, adica sa fie condamnate ambele manifestari ostile!

    Apreciază

  8. Azi vad ca am mai mult de lucru… Iata ultimele inf culese din presa online. Pe Piccolo se cere doar 300.000, fiind in ultimele 6 luni de contract. Alta gafa manageriala! Tot 300.000 a platit Astra pe Al. Ionita II de la Rapid, o mare speranta la doar 18 ani, care a dat 7 goluri in turul diviziei secunde (alt punct rosu pt Dinu Vama, chiar daca nu ne place sa recunoastem acest lucru). Nu-i nimic, noi poate vom da tot atata pe Golubovici, o speranta la 30 de anisori… EDS a sponsorizat echipa la inceput cu 300 euro (!) pe luna, marind apoi suma, nu se stie la cat. Oricum, nu la vreo 500.000-1 mil pe an, cum ar fi normal pt un sponsor principal. Pt cine se pricepe, si asta arata multe! In fine, la baschet, in liga europeana, Barca pierde la 15 pct diferenta cu TSKA Moscova. Am intrat pe site-ul ziarului sport.es si acolo, pe forum, atacuri virulunte la antrenor, se cere de urgenta demiterea! Am amintit de acest caz, pt ca Xavi Pasqual, antrenorul Barcei, a reusit performante exceptionale in ultimii 10 ani, dar acum, cand echipa joaca penibil, i se cere demisia, asa-i in sport deci si la casele mari, asa ca nu inteleg cum la noi criticarea doctorului este condamnata doar pt ca s-au obtinut rezultate in trecut?! Valabil, si pt Arpi, de fapt mai ales pt el!

    Apreciază

    • 300.000 pe Piccolo mi se pare exagerat. Cam asta ar fi fost suma daca el ar fi plecat in vara – in ultimele 6 luni se dau sume modice… ar fi fost 100.000 in conformitate cu modul de calcul in lumea fotbalului.

      Apreciază

    • Bela, aici cu critica ai cam dat-o in bara cu ce comparatie faci. Barcelona este organizat juridic sub forma unei asociatii, deci toti membrii clubului au drepturi egale iar managementul are un rol foarte clar in administrarea patrimoniului asociatiei. Normal ca pe banii lor au anumite pretentii si poti face o comparatie cu gradul d enemultumire al oricarei asociatii de la un bloc din Romania(ne-ai scris ca stai la casa, dar cred ca merge totusi comparatia). La CFR, nu e vorba de banii suporterilor ci de ai lui Arpi, asa ca noi putem fi pareristi, dar cu critica e doar cel care raspunde financiar. E cam feudal, dar asta e. Ar fi bine pentru infrastructura sportiva din RO sa existe un model ca cel german, dar si ala are minusurile lui, de ex nu vei vedea acolo seici salvatori, miraculosi ( a venit unul la 1860 München si a plecat cu coada intre picioare pt ca suporterilor nu le-a pasat de cele 49% ale lui) si atunci businessul sectiei profesioniste trebuie sa fie valabil economic indiferent de nivel.

      Apreciază

    • Piccolo a stat destul la CFR si a si facut treaba buna incat managementul sa poata trage linie si sa spuna ca si-a scos banii cu care l-au cumparat, prin prestatia lui, in ciuda faptului ca nu mai scoate nici un sfant cand pleaca. Am sa fac o comparatie mai fantezista, ca sa intelegi mai bine. Un sarantoc isi cumpara o Dacie din al 60-lea salar si o tine 15 ani pana sa o tzape la Remat. Un bogatan isi cumpara un Mercedes ML si dupa 6 luni il vinde bine cu 70% din pretul de cumparare. Care din cei doi a fost (sufleteste) mai multumit de masina lui? Sarantocul ca s-a folosit de ea un sfert de viata sau bogatanul ca si-a putut cumpara faceliftul imediat ce a aparut pe piata?

      Apreciază

  9. Uitasem de U! Are un nou presedinte, „neamtul” Vlad Munteanu. Prima mutare, Max Nicu, mijlocas romano-german, 31 ani, a jucat numai in Germania, de 3 ori si pt reprezentativa noastra. La conditiile vecinilor, mi se pare o mutare spectaculoasa, oricum, sa fiu iertat, dar VM stie fotbal, ungerea lui ca presedinte e un pas inainte pt U. De urmarit!

    Apreciază

    • In Germania nu stie nimeni de Nicu asta ceva… A venit la Cluj pentru ca nu si-a gasit echipa nici macar in divizia a 3-a (si aia e profesionista). Ca valoare e indoielnic, dar pentru o echipa la retrogradare ca U poate fi un plus in a o stabiliza tactic.

      Apreciază

  10. Caneto, intrucat e vorba de cel mai bun jucator al deceniului pe acel post, sau oricare altul, sa nu-mi spuneti ca e normal sa fie luat in considerare unul care a jucat 10 minute! Si ilustrii conducatori poanta si cacarau si-au dat seama ca au gresit cu Codul Penal (mai exact, se fac ca si-au dat seama), asa ca si criteriile pot fi modificate sa reflecte cat de cat realitatea, fiind vorba de un deceniu, eu as opta pt un minim de 10 partide jucate pe acel post sau poate chiar mai multe.

    Apreciază

  11. Cristi, si eu asa am gandit cand am spus, ca Max este o afacere buna . Vine gratis, experienta are, oricum e mai bun decat ce are U acum , ma refer la mijloc si extreme . Sa vedem ce alte miscari face Vladut , desi e greu pt el, ca trebuie sa apeleze doar la cei fara contract , datorita insolventei clubului . Si mai repet , pt 1000-2000 de teribilisti, nu doresc raul concitadinei, eu tin cu tot ce e clujean, inclusiv jud . Cluj, cum ar fi Turda la handbal masc. ( locul doi momentan ! ) sau Jucu, Dej, Campia Turzii si Turda la fotbal. In spiritul asta am crescut , asa am ramas si asa voi ramane pana la capat !

    Apreciază

  12. Thedarkside, iata raspunsul meu: daca il vindeau la vara pe Piccolo, incasau cel putin 1 mil, nu i-au dat drumul, in acest tur din motivele stiute nici nu l-au prea folosit, dar chiar daca o faceau, ce mare branza amortizare obtineau, din moment ce echipa n-a realizat nimic?! La fel si cu Muri, cand era cerere si un pret bunicel, au urmarit un pret dublu, si in final s-au inselat. Si in fotbal piata face pretul, nu biroul doctorului sau al lui Arpi. Iar legat de exemplul cu dacia si Mercedes, am un Polo luat initial in leasing (fiind mare birul lunar, am luat un credit obisnuit si am rambursat anticipat leasingul), deci nu ma duce capul sa inteleg diferenta dintre sarantoc si bogat in ce priveste sentimentele lor fata de masina. Dar prostia cu Piccolo si Muresan o inteleg destul de bine…

    Apreciază

  13. Cristi, din greseala am vazut, ca mi-ai mai adresat o postare. Omule, eu iti raspund de cele mai multe ori cu placere, pt ca avem un schimb de pareri pertinente. Dar tot asa, cateodata scrii numai sa te dai mare, cum s-a mai subliniat aici, pe Tribuna. Te crezi atotcunoscator, dai lectii despre tot, fotbal, cu tot ce implica acest fenomen, afaceri, politica si dracu mai stie cat! Dar colac peste pupaza, vii acum si explici „stiintific” (prin exemplul cu casa mea sau cu un bloc), ca n-am voie sa critic, ba mai mult, ca am dat-o in bara cu critica!!! Tu esti efectiv bolnav, eu despre boala mea am vorbit deschis, tu insa cred ca nu realizezi de starea ta grava in care te gasesti. Este pt ultima data cand ma mai obosesc sa-ti raspund, poti sa scrii ce te duce capul ref la postarile mele, ca din acest moment, pt binele sanatatii mele, sunt imun la orice vine de la tine.

    Apreciază

    • Dincolo de faptul ca ai inceput sa pui diagnostice desi nu esti nici macar f…r, am sa te rog sa imi recitesti postarea si sa cauti sa o intelegi (daca nu stapinesti bine limba romana, roaga pe un vorbitor nativ sa te ajute). Singura afirmatie pe care am facut-o este ca Barcelona este organizata ca o asociatie. Daca o informatie publica, verificabila in 20 de secunde pe siteul clubului, wikipedia si unde mai vrei tu, e dovada de atitudine atotstiutoare, atunci poate ca tu ai o problema cu cautarea informatiei. Fie nu o cauti. fie scrii ca prostul, extrapolind fara sa verifici.

      Apreciază

  14. SOUGOU… Taci amu!!! Sougou!!!… Am zîs!!!… SOUGOU CAND PRIMEA MINGEA TE BIZUIAI PE EL… ERA PERICOL SI ATACA INTOTDEAUNA CAND PUTEA, DIRECT POARTA. PRAGMATIC!!! TACI AMU….

    Apreciază

  15. Ce scriu nu face parte din tema articolului. Ziarele din Botoşani bubuie că se vrea victoria în Cluj şi am simţit nevoia să vă arăt că CFR-ul trebuie să fie foarte atent şi să NU IA LA MODUL UŞOR şi să joace neatent şi neconcentrat cu FC Botoşani, fiindcă au un nou antrenor, pe V. Bordeanu (care a jucat la Steaua) şi L.Grozavu, care vor să demonstreze că au făcut o schimbare. Iată „Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, a declarat că îşi doreşte ca gruparea să depăşească momentul critic în meciul de la Cluj şi s-a arătat încrezător că echipa are forţa de a scoate un rezultat pozitiv în Gruia. La rândul său, tehnicianul Valeriu Bordeanu a menţionat că echipa va avea o altă faţă în meciul cu CFR Cluj şi a spus că împreună cu directorul tehnic al echipei, Leo Grozavu îşi pun mari speranţe în partida din Gruia”. DECI HAI CFR – Victorie! Nu va fi un meci uşor, dar cu concentrare de la primul minut până la ultimul poate fi o victorie frumoasă.

    Apreciază

    • Binevenită intervenţia ta, Ery. În momentul de faţă orice „atenţionare” este binevenită, deoarece există -din păcate- pericolul delăsării, mai ales, când -destul de rar- consemnăm câte o victorie mai concludentă. În astfel de situaţii lipsa de concentrare creşte, iar acest lucru este şi mai vizibil astăzi. Aşa cum spunea şi Tony (într-un interviu senzaţional), forţa grupului este foarte importantă, pe vremea lor nu se punea problema să ia mai uşor un meci, acum pericolul este mai mare. În altă ordine de idei, merită citit articolul respectiv, Tony vorbeşte aproape mot-a-mot despre nişte lucruri despre care câţiva dintre noi tot vorbim ca obsedaţii: forţa grupului, importanţa mobilizării la Ando, semănarea lui Trică cu Ando, şansa ce putea fi acordată mai departe lui Eugen, importanţa axului Cadu-G.Muri, etc….Cine-i interesasat de subiect, îl poate accesa dând click aici. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • La recomandarea ta am citit interviul cu Tony si nu pot sa spun decat RESPECT pentru acest profesionist adevarat,mare caracter si om special! Ma inclin si imi scot palaria in fata acestui om. Datorita lui,fiica mea s-a indragostit de CFR,cand era doar o copila si venea cu mine pe stadion. Imi amintesc si acum vechea tribuna,cu gardul metalic despartitor si cu Tony atat de aproape ca ii simteam respiratia. Ce vremuri… Din pacate ne-am despartit urat de acest om care a jucat cu sufletul pentru CFR. Pentru mine asta spune multe despre caracterul celor din conducere. Nu le-a pasat ca omul avea probleme sufletesti (pierderea sarcinilor sotiei),ca trece printr-o perioada mai proasta,s-au despartit de el ca niste mitici adevarati. Si nu e singurul cu care s-a procedat asa. Asa ca are si Vass Bela dreptate in momentul in care se leaga de IM si de cei din conducere. Lumea simte lucrul acesta si nu doar lipsa rezultatelor i-a alungat pe oameni din tribune. Cum vi s-au parut tribunele la meciul cu Sageata? O sa-mi raspundeti,goale,dar nu la asta e refeream. Dar cui ii pasa oare?

        Apreciază

        • Da, dincolo de iubirea CFR-ului, Tony a avut grijă să ne aducă la cunoştinţă -pe bună dreptate- şi impotenţa conducerii de a-l trata cu mai mult repsect. Câteodată am impresia că suntem în lumi paralele…

          Apreciază

      • Luis, nu e vorba de scuze, pentru că atunci când joacă CFR-ul cu Botoşanii prefer ca CFR-ul să câştige şi dacă se poate chiar cu scorul care a fost cu Săgeata. După asta doresc ca FC Botoşani să câştige toate meciurile. Cred că în calitate de suporter al CFR-ului din Cluj şi locuitor în Botoşani, e corect cum gândesc. Nu?

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.