Obiceiuri de sezon: spulberarea oamenilor de zăpadă [CFR Cluj – Săgeata Năvodari 6-1]


CFR Cluj: Grigoraș-tatăl – Felgueiras – Maftei, Piccolo, Rada, Camora – Djokovic, Muniru – Deac, Rui Pedro, Hora – Maah. Au mai intrat Denilson Gabionetta, Batin și F.Costea.

Nu se vede multă lume în tribune, iar absența lui kiruj se simte din plin.

Meciul începe cu o mare ratare a lui Maaftei, găsit de minge – prin surprindere – într-o poziție mai avansată decât cea a vârfului de atac de astăzi, Maah. Cu toată experiența pe care o duce în spate, fundașul CFR-ului, Vaasile, scoate mingea în aut, salvând Săgeata de primul gol al meciului.

Nu la fel salvează/procedează portarul oaspeților la faza imediat următoare, când mingea trimisă cu boltă de Djokovic cade în no man’s land și, deși țopăie, pare moartă, a nimănui. Portarul o lasă să iasă în aut, așa că mingea intră în vinclu. Faza mi-aduce aminte de golul pe care l-am așteptat în zadar de la Felgueiras în etapele trecute, dar nu a venit…

Caneto îmi trimite pe Skype un rapid calcul matematic: „gol min 2, batem cu cca 45 plus la 0!”. Îl ignor, pentru că sunt convins că o să marcheze și năvodarii o dată. Apuc să ies de pe Skype tocmai la timp ca să-l văd pe Selymes apelând la gesturi religioase cu uniri de puncte cardinale și pe Grigoraș întrebând lumea din jur cât e scorul în Gruia.

Meciul începe să arate a meci din ăla de Cupa României când echipa de calibru inferior, mai falimentară și aflată mai aproape de retragerea din competiție, acceptă să joace pe terenul echipei mai titrate, îndeplinind o simplă formalitate: prezența pe teren.

Ne putem uita relaxați la meci, e ca și câștigat la scor. Camora primește un cot în gură, dar nu știe să scoată decât un galben pentru adversar. Mă uit și spre tactică. Observ schimbarea masivă făcută de Grigoraș-tatăl la mijlocul terenului. De la dreapta la stânga: Deac – Rui Pedro – Hora. Tripleta celor care mai primesc o șansă. Și trebuie să recunosc că mutarea e inspirată. Chiar și Hora arată poftă de joc în primele zeci de minute, până se satură și trece la făcut siesta.

După o perioadă în care CFR joacă destul de nepericulos, în minutul 31 Maah fură o minge de la un zevzec de fundaș și dă un gol a la Dubarbier. În formă bună francezul, trebuie s-o recunoașteți! Mai încolo o să dea și o pasă de gol de pe extrema stângă, dar Deac o să tragă în portar.

În repriza asta se pare că scorul nu va lua proporții, pentru că arbitrul refuză să acorde fiecărei echipe câte o lovitură de la 11 metri.

Totuși, Rui Pedro vrea să intrăm la pauză cu avantaj mai clar, așa că face 3-0, după o fază șnur (minutul 42).

Înainte de pauză tragem o spaimă teribilă (sau tragem o bucurie teribilă, în cazul altora – „vine Trică!”) când comentatorul anunță că Grigoraș a fost schimbat.

Revenit cu capul de la pauză, Deac duce rapid scorul la 4-0, după o altă fază șnur (minutul 46). De acum încolo mă gândesc tehnic că lui Istvan – fotograful „Tribunei”, aflat în spatele porții Săgeții – o să i se descarce blitzul de la aparatul de fotografiat și n-o să mai prindă golurile de 16-1 și 17-1…

În minutul 48 intră Sorian, fără să ne dăm seama pe moment despre importanța schimbării pentru cursul ulterior al jocului.

Undeva prin minutul 54, Filip se accidentează de cartonașul roșu și este scos de pe teren. Dacă până acum nu i-am văzut bine pe amărâții ăștia de oaspeți, de acum încolo s-ar putea să nu-i mai văd deloc.

În minutul 65, Săgeata reduce din handicap, prin Sorian, și mă obligă să-mi pun ochelarii. Cu ochii goi nu văd bine superioritatea numerică…

Rada trimite o minge pe lângă poartă și în minutul 81 și câteva secunde meciul live se încheie. Fiind iarnă, imaginea de pe monitor îngheață și n-o mai pot dezgheța nici măcar cu cele mai fierbinți înjurături. Ies de pe pirați și mă bag pe primul live-text care-mi vine în cale. Acolo apuc să citesc golurile lui Deac (minutul 85) și Camora (minutul 87), probabil după faze șnur.

Meciul se încheie cu victoria meritată a singurei echipe de Liga 1 de pe teren, care ajunge la 25 puncte, trecând peste Manchester United în clasament. Pe David Moyes îl așteaptă momente dificile, în timp ce pe Grigoraș nu se știe ce-l așteaptă. Deocamdată, necâștigând cu fatidicul 3-0, postul său pare a fi asigurat. Mai dați-i ceva adversari și o să mai vedem ce se întâmplă cu el.

Iarna continuă. Din mijlocul ei, kiruj, ai legătura!…

0 comentarii

  1. „Înainte de pauză tragem o spaimă teribilă (sau tragem o bucurie teribilă, în cazul altora – „vine Trică!”) când comentatorul anunță că Grigoraș a fost schimbat.” Deci, mai omule bun, tu nu ai toate tiglele pe casa! CLAR! :)))) Apropos, toata lumea urla la mine ca am fost (io) dat pe tv-eu la DIGI inainte de fluierul de start al partidei… Asta sa fie motivul pentru care i-am descentrat pe sagetatii astia? Oricum, la cata liniste a fost pe stadion, cu siguranta m-am facut auzit de jucatori de vreo 4-5 ori (ma alint, nu ma bagati in seama). P.S. In prima repriza Ricardo C. a stat la doua scaunde de mine… In a doua nu a revenit de la cabine… si nu-i banc! Am martori! :)))

    Apreciază

        • Nu, bre Caneto! Acolo a fost inspiratia mea. :)) Fiind foarte aproape de sarb, i-am soptit… „de acolo tragi intotdeauna la poarta, INTOTDEAUNA!” P.S. Io nici nu am vazut primul gol, fiind cu mainile in cap si cu beep-beep-ul pe buze dupa ratarea lui Vasile.

          Apreciază

  2. Meci victorios de judeteana sau mai degraba de municipala cu…surdomutii… Ioi, tulai, ce victorie……Grigoras auf wiedersehen!!! Sa ne vedem peste 25 de ani in tribune, ca doi pensionari!!

    Apreciază

  3. Despre meci am scris in pagina precedenta. Acum va informez, ca potrivit ziarului Adevarul, stelemeaua a fost ajutata cu 13 puncte, se fura pe fata, nene, mai ceva ca-n Somalia! Iar penalul sandu intervine „dur”, cica se va interesa cine e acest dima, dar n-a uitat sa accentueze, ca nici Sageata n-a primit un penalty clar! Despre al nostru, nici o vorbuta, sa-l f-ta dracu pe miticul imputit!!! PS. Dosarul transferurilor s-a amanat din nou…

    Apreciază

  4. Caneto n-a fost departe de pronostic, daca numaram si cele 5-6 ocazii care erau ca si bagate in poarta. Plus un gol valabil nevalidat de arbitru. Deci cam 13-1 era scorul corect. Dar sa nu ne amagim, Navodariul e tare in gura si slab pe teren. In alte sporturi s-ar numi „sparring partner”. Daca nu cumva, vazand ca nu isi primesc banii, navodarenii au jucat la pariuri. Dar sa ne bucuram de o victorie facila, pentru ca echipa noastra a pierdut o gramada de puncte cu echipele slab cotate. Macar azi si-a facut un plin de goluri marcate si ocazii cat China chinezilor pe care ii asteptam sa sara cu banul.

    Apreciază

    • La box un sparring partner macar are un oarecare respect, fiind ales pe profilul adversarului ulterior. Sageata insa cred ca e o echipa pe care boxerii ar numi-o ‘windfall” adica leguma cazuta pe jos -> sunt boxerii aia care nu cistiga niciodata, dar ai nevoie de ei la inceputul carierei celor talentati ca sa le faci un prim palmares de victorii.

      Apreciază

  5. Bucuros nevoie mare, cel putin la nivelul unei victorii din CL (de anul trecut)… pentru ca victoriile din campionat sunt mai rare decat cele din competitia suprema! M-am dezumflat rapid citind parerile (despre aceasta partida) lui Albu si legaturile cu mafia pariurilor. Pacat ca nu vine aici, alaturi de cfristi, sa ne lumineze si pe noi…

    Apreciază

    • Aaaaaaaaaaaaa… mai bine nu! Tocma se linistise lumea in zona… Io nu zic sa facem nunta dupa meciul asta, dar macar sa zambim, putem… am putea… ma rog, atata cat se poate… Concluzie (a mea): Navoziilor li s-a incurcat sageata si punct… Ce atata pariuri si draci beti? Slabi aia ca Soimii din Sibiu (+sic!!), o echipa demotivata, fara suporteri (sic!) si vara lor tocma ce s-a gatat de o toamna… N’doye nu mai are (CLAR) chef… Grigoras ala mic nici macar nu si-a salutat tatal… plm si apare fantomas de nicaieri… ca cica ii dreptu’ lui sa o tranteasca! si decide… da sentinte, decreteaza! MAFIA PARIURILOR! Hummmm… Pre’ multa ROSIA Montana si Bucuresti strica… clar! 🙂 Ma gandesc cu groaza ca urmeaza Pungesti… aaaaaaa… deci mai bine nu…

      Apreciază

    • Am scris in articolul precedent ca daca avem noroc de un gol rapid, nu exclud o noua ploaie si lapovita de goluri, dar n-as risca bani la pariuri, nici sa am dinainte de meci informatia ca echipele s-au inteles in privinta scorului final. Nu am incredere ca actualii nostri jucatori sunt capabili sa dea sigur 2, 3, 6 sau 7 goluri intr-un meci aranjat. 🙂

      Apreciază

  6. Se pare ca AP si-a propus sa asigure bugetul echipei pentru sezonul viitor inca de pe acum.
    Ca de impresionat cu acest 6-1 se pare ca n-a reusit sa impresioneze pe nimeni.
    Deci cel mai probabil acest rezultat este in folosul bugetului pentru la vara si a pariorilor care au mirosit acest rezultat.
    Bucuria este cu atat mai mare din moment ce taxele din castigurile de pariuri au fost eliminate.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.