Invincibilul Mario n-a reușit să marcheze nici la Brașov [FC Brașov – CFR Cluj 0-0]


CFR intră pe teren nebătută la Brașov de la „revenire” încoace. Cei chemați și veniți la chemare să păstreze invincibilitatea feroviară în fața stegarilor sunt următorii: Grigoraș – Felgueiras – Maftei, Cadu, Piccolo, Camora – Djokovic, Muniru – Maah, Gabionetta, Tade – Ogbu. A1 a începe să ne obișnuiască cu această formulă, singura alegere de făcut părând a fi Tade sau Fl.Costea. Piccolo titular în fața lui Rada n-ar trebui, în mod normal, să fie o alegere prea grea. Cei mai importanți jucători care au pierdut prim-planul în această perioadă sunt: Obiora, Deac și Rui Pedro.

Lupul singuratic le ține de urât unor suporteri ceferiști singuratici. Chiar dacă din difuzoare se aud suporteri ai gazdelor scandând scandări, peste drum de teren tribunele arată dezolant de pustii. Un grup de cetățeni se chinuie să acopere inscripția FC BRAȘOV, în rest scaunele libere domină atmosfera vizuală, precum câinii vagabonzi domină Detroitul. Locurile libere tac de parcă ar fi în doliu după Mitică Dragomir, cel recent decedat din funcție. Când vezi stadioane românești pustii, și te gândești că Arsenal-Southampton a început mai târziu pentru a permite suporterilor să ajungă la stadion (probleme la metrou), te întrebi dacă și la noi sportul/fenomenul acesta merită să se numească tot fotbal…

Nimic excitant în primul sfert de oră. Maah ratează porecla de Deel Pieero, șutul său cu boltă trecând peste poartă. Camora trage pe lângă. Ogbu și Tade coboară mult, să-și care singuri mingile în atac (așa cum făcea Y.Kone, mai demult, când era exasperat de șomajul tehnic în care-l țineau coechipierii), dar driblingurile lor sun liniare, fără o elementară protecție a mingii, așa că sunt deposedați ușor. Grigoraș e calm. Surdu încearcă să-i scoată (cu mingea șutată) fotbalul din cap lui Andrei Cristea; nu se știe dacă a reușit. Antrenorul gazdelor, Ilie Stan, încearcă să se enerveze cumplit la această fază și reușește. Piccolo încasează un galben și, da, galbenul ăsta poate fi important, dacă nu e atent de acum încolo…

În minutul 25 Buga îl întinde cu vreo 20 cm pe portarul deceniului, Super M, dar acesta reține mingea trimisă lângă bara din dreapta și rămâne prortarul deceniului.

Gabionetta nu se vede mai deloc, e rupt de echipă, dar nici echipa nu-i foarte lipită de el. Jocul ofensiv cade mai ales pe umerii lui Djokovic, dar umerii lui nu-s suficienți pentru atâta joc. Perechea sa, Muniru, sătul să bâlbâie mingi într-o zonă periculoasă, încearcă să de drumul din prima mingii, fără s-o bibilească. Tocmai acum dă o pasă din prima. Jumătate din ea ajunge la Tade, cealaltă jumătate este interceptată de un adversar.

32. Cadu ne scoate prin alunecare în careu dintr-o situație cu potențial periculos. Mingea e la colțul terenului, pentru executarea cornerului, iar Grigoraș e pe margine, calm, uitându-se la corner. Nu iese nimic din el.

36. Gabionetta face ce trebuie pe partea stângă, într-una dintre rarele apariții în mijlocul ecranului, saltă mingea spre Maah, dar portarul Bodea o șlefuiește atât cât să nu se mai potrivească la fix pe fruntea francezului. Asta se poate numi ocazie, la orice oră, chiar și în spațiul Schengen.

Mingea se plimbă dintr-o parte în alta. Arbitrul, fără a avea probleme deosebite, fluieră destul de des și oprește mingea din plimbările sale. Exact în momentul în care începe să picurească la Brașov, arbitrul fluieră și pleacă grăbit la vestiare, să facă acolo ce fac arbitrii de obicei în pauză (e o enigmă, nu știe nimeni la ce nivel poate ajunge un arbitru român la Candy Crush pe You Tube).

După pauză, jucătorii ies de la vestiare și revin pe teren. Gabionetta și Tade nu mai revin. Grigoraș vrea altceva, așa că-i aruncă în luptă pe Fl.Costea și Deac. Să vedem ce vrea… Nu știu ce părere are Maah, dar îl vâd trecând, fără să comenteze, în centru, în spatele lui Ogbu. În acest moment avem ambii marcatori ai lui caneto pe teren, deci formula sa magică ar trebui să înceapă să dea 2 roade.

51. Ogbu se bagă în formula lui caneto și este taxat pentru obrăznicie. Golul său este anulat pe motiv de ofsaid, la o pasă primită de la Deac. În orice caz, Costea parcă e „Red”, iar Deac e „Bull”, pentru că dau parcă mai multe aripi atacului. Din păcate, efectul Red & Bull nu durează mult, iar aripile fâlfâie tot mai anemic.

59. Buga, care pare să nu pe fază când se cere sportivitate, vrea să dea gol la o minge pe care trebuia s-o returneze clujenilor și e la un pas să fie omorât de Felgueiras, care nu-l omoară, nefiind un criminal.

Jocul se animă. Maah e la un pas să fie dezmembrat la o fază la care nu mi-e clar cine a intrat mai criminal. Grigoraș agită cu calm dojenitor un deget spre nu se știe ce dojenit. Nu trece mult și-l vedem pe nedezmembratul Maah în careul unor brașoveni prost așezați în apărare, dar execuția sa cu umărul nu e la fel de curată precum cea a lui van Persil. Scorul rămâne 0-0, spre regretul nostru. Apoi, în minutul 65, rămâne 0-0 spre ușurarea noastră, când Super M îl blochează pe Buga.

Mai mult, tot 0-0 rămâne bietul scor, spre bucuria noastră, în minutul 69, când un portughez reia mingea cu capul, dar portughezul din poarta noastră o respinge. Nici în minutul 72 nu ne simțim prea grozav în apărare, Cadu respingând într-o zonă de unde brașovenii – ca norocul – lansează tractoare pe orbită. E o perioadă în care nu ne simțim prea bine pe teren, nu mai în apărare, iar Grigoraș probabil nu se simte chiar așa de calm pe margine.

Intră Voiculeț, poate reușim să recâștigăm mijlocul terenului unde s-a pierdut Muniru și să nu-i mai lăsăm pe galbeni cu negru să ajungă așa ușor în careul nostru. Nu-i de glumă. Cine dă primul gol, cam are șanse să câștige, iar noi ne chinuim să nu-l dea ei. Până se încălzește Voiculeț, Felgueiras scoate încă o minge de gol, în minutul 76, că nu strică.

E frustrant că o echipă care un meci întreg n-a dat semne că ne poate domina și presa ne-a cam scos gândul la victorie din cap. Un punct fără gol primit e tot ce mai putem scoate la Brașov. În minutul 87, Maah dă o minge ideală pe lângă poartă, neîndrăznind să mă contrazică și să-l facă uitat pe Sougou. Ratare big time, my friends…

Trei minute de prelungiri care nu aduc nimic. Scoatem un punct care nu ne prea ajunge la situația din clasament. Nici jocul nu ne convinge, iar asta-i și mai neplăcut. Deși părea pe drumul cel bun fără de întoarcere, CFR face iar un pas neașteptat înapoi. Pauza cerută de trupa de Piți_Goi ca s-o ia în freză de la greci ne-a scos din ritmul pe care cu greu îl căpătasem. O singură certitudine avem după ultimele 5 etape: avem portar. Dar asta o știam deja. Nu-i destul. Caneto tot schimbă formulele, dar nu ne mai poate aburi multă vreme. E timpul ca și Grigoraș să schimbe ceva, să mai despacheteze ceva idei din bagaje. Cu calm…

0 comentarii

  1. Haha! Si de data asta se pare ca am vazut acelasi meci, insa intrebarea ramane: de ce tre’ sa ne rupem picioarele? Ce lipseste echipei? Io ma ante-pronunt si zic un Bastos si un Sougou…

    Apreciază

    • Probleme în jocul de atac. Dacă-i numai impotență, poate o tratează Grigoraș cu Vigra. Dacă-i sterilitate, pace bună și salutări de la băi… Viagra nu are efect, numai campania de transferări din iarnă o mai poate rezolva. Din păcate nu văd alte soluții de moment mai bune decât să tragă Felgueiras mai des la poarta adversă.

      Apreciază

  2. Probleme mari in jocul de atac atata timp cat ii avem pe Chuka si Tade titulari de drept… De Maah ce sa mai zic? Ca nu intelege (cred) nici el ce cauta in teren? Costea?… A jucat azi Costea? Unii se dau deja la Grigoras, considerandu-l pe el principalul vinovat, uitand ca totusi AP e cel care a incasat cele 30 de milioane de euro… Atatia bani investesti, atata fotbal vezi… e simplu… Cu salutari si dedicatii de la mine pentru tine, Arpy!

    Apreciază

  3. Am fost surprinsi de jocul de bufa-bufa si la intimidare al brasovenilor. O echipa urata, obstructionista si cu simulatori de meserie, tolerati peste masura de un arbitraj penibil. Revin la arbitraj, nefiind multumit de eticheta mai sus pusa… voi spune ca a fost gretos! Si acum sa ma explic. A sanctionat intr-o singura directie si la sange interpretate fazele. Nu s-a vazut la Piccolo faultul nici la reluare, la fel cum nu s-a vazut nici la Muniru (cadere teatrala a celui mai gunoi de cersator, surdu…). Lacatus cand simula o facea cu arta. Au fost cel putin 3 intrari de galben ale brasovenilor, nesanctionate de fluieras… La faultul la Felgueiras, cand se pregatea sa degajeze, fault clasic de galben. Intrare a lui Surdu la Maftei. Si o intrare spre sfarsit (cred la Costea) unde n-avea cum sa nu dea galben. La fiecare faza in careu erau 2 brasoveni simulau faultul, niciodata nu le-a atras atentia arbitrul. Cat despre comentatorii de la dolce, jalnici… Reluari doar la gazde. Au fost faze in care faultul parea evident (si sanctionabil cu cartonas), dar centralul lasa jocul sa continue. Fara reluari imi vine greu sa ma pronuntz. In rest, trebuie sa ne multumim cu aspectele pozitive… ale statisticii, daca cineva mai doreste. N-am primit gol de 5 partide. La fel de adevarat e ca nici nu ne-am inghesuit sa perforam portile adverse. Si pentru final, un calduros: elore CFR!

    Apreciază

    • Echipa actuala e de 5-8 si cu oarece sansa poate urca mai sus, deci eu zic sa nu ne mai facem iluzii si sa nu te enervam, e inutil. Dintr-un Renault nu ai cum sa faci Mercedes… nu ai cum, indiferent de soferul aflat la volan…

      Apreciază

    • Nici simularea lui Rivaldo la un meci contra Turciei de la un CM (cand a “murit” in urma unei mingi primite in coapsa, datorita careia un turc a fost eliminat) n-a fost atat de comica si caraghioasa ca faza in care Andrei Cristea a reluat cu capul, apoi in aer s-a indoit, crezand ca are un fundas in spatele lui, si a picat in cur, dupa care a ridicat bratele si a ranjit ironic catre arbitru, nevenindu-i sa creada ca nu primeste un penalty. 🙂 Caut si sper sa gasesc faza inregistrata, merita salvata pentru posterioritate. 🙂 Ai dreptate si in privinta lui Surdu, este printre cei mai murdari jucatori din liga, meci de meci (din ce-am prins eu) comite faulturi intentionate, urate si periculoase, iar la orice tug creat in urma unei basini este jos. Ma mir cum arbitrii nu “invata” astfel de jucatori. Sa ne amintim cum dupa observatia lui Tudor la o pregatire a arbitrilor, Fabbiani trebuia sa-si tina bratele la oo ca sa nu fie sanctionat cu fault.

      Apreciază

  4. Ma intreb cum e posibil sa nu jucam nici un amical in 17 zile, mai ales ca avem un lot nou. Despre antrenor nici nu mai vorbesc… Am vazut o gramada de greseli tehnice, preluari care sareau 8 metri din jucatorii nostri, pase simple gresite, mijloc inexistent. Am vazut o lupta surda, de uzura, fara nici un orizont. Schimbarea lui Gabionetta a fost o eroare, fara el in atac nu dam gol numai din greseala. Un egal muncit si un scor corect, bine ca n-am pierdut.

    Apreciază

  5. Doua lucruri m-au scos din sarite in seara asta: primul – schimbarea lui Gabionetta facuta la pauza de Grigoras, pentru care antrenorul nostru primeste un mare 4, nu ca asta chiar ar conta; iar al doilea – egoismul de care a dat dovada Costea, la cursa nebuna a lui Deac si demarcarea perfecta a lui in careul brasovean. La faza aia am simtit ca s-a jucat meciul asta de sub Tampa. @ Vass Bella. In mare parte sunt de acord cu acele grupe valorice de care aminteai tu in urma cu ceva vreme. Am totusi o obiectie legata de prima ta grupa valorica, in care din cate imi amintesc eu intra doar 5teluta. Sper ca nu ai un respect prea mare fata de aceasta echipa destul de mediocra, tinuta insa in spate de arbitrii. Ca lot si ca joc prestat, eu nu o vad cu nimic peste Astra sau Petrolul. Atuul ei principal sunt insa arbitrii, „cavalerii” astia ai fluierului care intervin mereu atunci cand ros-albastrii sunt in impas. Tot cam la doua etape, au furat puncte cu ajutorul lor: doua cu Ceahlaul, chiar in prima etapa, un punct la Medias, trei puncte mari si late furate porumboului, alte doua furate in meciul cu stegarii si inca unul cu lanterna, Corona. In total, in zece etape jucate in teren de ei – cele cu Sageata si cu Viitorul nu le pun ca au fost doar amicale – au furat 9 puncte, fara de care la momentul actual stateau sub noi in clasament, desigur avand cele 3 restante inca de jucat. Ei, fara aceste puncte, Astra si Petrolul erau in momentul de fata principalele candidate la titlu si nu 5tana.

    Apreciază

  6. Cred ca meciul se putea castiga cu putina atentie in faza de atac, fiindca am avut vreo 2-3 oportunitati, insa la fel de bine se putea si pierde in repriza a doua, cand, cu totul neasteptat pentru mine, Brasovul ne-a dominat destul de clar. Ma rog, eu nu ma mai stresez la meciurile CFR-ului, fiindca nu am asteptari prea mari de la sezonul asta, dar imi face totusi placere sa le vad meciurile o data pe saptamana. Sunt curios insa ce va decide AP la iarna si la vara: o demobilizare si mai puternica sau o incercare de revenire. Poate intr-o anumita masura va depinde si de ce se intampla la Steaua intre timp, i.e., daca Reghe mai sta si la anul. Ma cam tem insa ca s-ar putea ca banii lui AP sa se fi terminat si acum ca nu vom mai avea nici bani de la UEFA, sa nu ajungem si noi pe buget de echipa de mijlocul clasamentului, cum se intampla la Dinamo mai nou.

    Apreciază

  7. Maah nu e Sougou, Muniru nu e G. Mureșan. Caneto nu-i Mafalda, thedarkside nu-i thebrightside. Parca nici știintele exacte nu mai sunt ce-au fost. Nu te mai poți baza pe o formula simpla.
    Felghe nu e Beto, clar. Asta nu-i bai, baiul e cand iti mor iepurii sau cand Maah primeste beșica pe varful bocancului, iar el o lovește cu calcaiul cizmei. Daca intra sutul ala, azi duduia Tribuna ca a fost o victorie muncita, ca echipa trage exact atat cat sa-si ia cele trei puncte, ca pe vremea lui Mandorlini. Dar nu disperati. Vine ea Sagetzica in Gruia, ciuca batailor sezonul asta. 🙂 Si echipa stie ca n-are voie sa nu castige meciul ala, mai ales ca in tribune va fi si Kiruj. Arpi le-a zis, „bei…, daca nu luati cele trei puncte de la Sagetzica, s-a zis cu voi. La iarna vin altii.”

    Apreciază

  8. Priviti ce emulatie e la Ploiesti dupa anuntul transferului lui Adi Mutu acolo. Faina echipa isi fac gazarii, pe masura galeriei lor. Tin minte ca in urma cu un an si ceva un tribunist propunea aducerea lui Mutu sau a lui Chivu la CFR. Multi i-au sarit atunci in cap, insa eu cred ca prin aducerea unuia dintre ei am fi dat o mare lovitura, cel putin de imagine, ceea ce nu era deloc putin lucru pt clubul asta al nostru atata de hulit. Sunt sigur ca avandu-l pe banca pe prietenul sau „Gurita”, „Mutulica” va face senzatie in returul asta de campionat. Vom trai si vom vedea. Oricum, eu le urez de pe acum multa bafta, atat lor cat si giurgiuvenilor, in lupta pt titlu pe care o vor da in primavara cu Steaua. De la noi mai am o singura asteptare: sa terminam campionatul asta imediat langa podium, adica pe locul 4, loc care, cu putina sansa, ne-ar putea duce in Europa, desigur daca chiar se vrea lucrul asta. Hai CFR !!!

    Apreciază

      • Il compari pe Deac cu Mutu sau Chivu. Pana una alta Mutu a baut (jucat) la Juve, Parma si Chelsea, Chivu a fost capitan de echipa la Ajax, a castigat cupa campionilor cu Inter, parca e putin cam deplasata comparatia, nu crezi?

        Apreciază

          • Asa este Cristi, un ratat. Un ratat care s-a ratat singur, tragand pe nas si batandu-si joc de talentul si sansa pe care a avut-o. Eu nu mi l-as dori la CFR. Ajaccio este o echipa mai slaba ca si CFR-ul si nici acolo nu prinde echipa. Va fi si asta un Tamas doi la Petrolul.

            Apreciază

            • Luis, aşa cred şi eu. Aceste mariaje se termină prost de obicei, sau nici nu „se încep”, vezi cazul „Tamaş la CFR”. În altă ordine de idei, nu-i exclus ca totul să fie o (ultimă) revopsire a lui Mutu în drumul lui spre un ultim angajament bănos din orient…

              Apreciază

    • Ma intreb de unde vine exaltarea asta cu Mutu. 99% din jucatorii planetei si-ar dori sa aiba macar una din cele 3 mari sanse care i-au fost oferite lui Mutu in cariera : Inter la 20 de ani, Chelsea la 24 si Juve la 27 (am scris cu aproximatie). In afara de prima pe care a capitalizat-o cumva la jumatate, si-a batut joc de restul. Ce model de sportiv poate fi un jucator suspendat de doua ori pentru consum de substante interzise, un asociat in deschiderea de cluburi de manele cu Adi Minune. Daca nu vrem ca acest club sa fie un simbol al manelismului de cartier, atunci Mutu nu are ce cauta. Asa petarde cum sunt, Hora, Tade si altii caracterizati de noi la fel merita respect macar pentru faptul ca dau tot ce pot in limita posibilitatilor pe care le au.

      Apreciază

  9. tgv cluj, cand am facut cele 5 grupe, steaua era departe de astra si petrolul, si juca destul de bine, lasand la o parte pilele la arbitri. Acum insa ai dreptate, echipele se pot imparti in doar 4 grupe, din prima facand parte steaua, astra, petrolul si pandurii. Noi am fi in grupa a doua, alaturi de vaslui, dinamo, ceahlaul si gaz metan. In a treia grupa ar fi fc brasov, otelul, botosani, timisoara si chiajna, iar in ultima grupa, sageata, U, viitorul si corona. Cum Vasluiul mai are o restanta – cu chiajna – va trece peste noi in clasamentul la zi, noi fiind pe locul 9, deci cei mai slabi din grupa a doua… In ce priveste lotul petrolului, uitati-va la uruguayanul care a dat doua goluri ce stofa de fotbalist are, Mutu vine pt marketing, aducerea lui este, dupa mine, foarte periculoasa pt ploiesteni, poate provoca mari stricaciuni in stilu-i caracteristic! Daca bateam la brasov as fi zis, foarte bine, acum mi-e totuna, ba mai mult, pt atractivitatea campionalui, tin cu astra si petrolul, in dauna mizerabililor penali…

    Apreciază

    • La recomandarea ta, m-am uitat aici (video rezumat meci) la golurile date de Albin (?! cine e ăsta și de unde a apărut ?!). Primul gol e important (din lovitură liberă), pentru că a spart gheața. Un astfel de jucător poate face diferența. Mai demult aveam și noi câțiva. Mă gândesc cu groază că or mai fi și alții prin campionatul românesc, de care eu habar n-am (că nu mă mai uit la alte meciuri), ocupat fiind să-mi dau seama dacă din lotul nostru actual o să mai țâșnească vreodată careva spre înalte culmi valorice… Înainte mai știam că e un Wesley bun, un Spadaccio care dă goluri multe, un Eric cu față de CFR… acum sunt varză la materia Liga 1. Cred că numai Florinaccio m-ar putea ajuta să înțeleg ceva, că el e cel care urmărește (sau cel puțin urmărea) tot ce mișcă. Florinaccio, are rost să ne batem capul cu speranțe în privința celor pe care-i avem noi în lot sau alții ne-au luat definitiv (definitiv = sezonul ăsta) fața la capitolul valoare/potențial?

      Apreciază

      • CJ 07, pe Florinaccio mai greu il scoti acum din turnul lui de fildes, ca abia a inceput vol. 2 din Idiotul, un roman din care eu personal marturisc ca nu am inteles mai nimic atunci cand l-am citit si din care azi nu imi mai amintesc aproape nimic. E drept ca nici nu am tinut cont de sfatul profului nostru de romana, de a nu citi o carte ca pensionarii, ci cu creionul si cu coala de hartie la indemana. Deci, pana revine marele Florinaccio printre noi, hai ca-ti raspund eu la una, alta, ca oricum am nimerit-o mai bine cu Maah, decat el cu Fl. Costea. 🙂 De pilda, Albin asta a jucat vreo 7 ani in Primera Division, printre altele el marcand 4 goluri in poarta marelui Real. Despre jucatorul din lotul nostru, Paul Batin, am spus in urma cu vreo doua luni bune ca nu mai e cu gandul la CFR, ci la echipa din CL care va avea azi meci cu Schalke. Am fost contrazis atunci, dar timpul se pare ca imi cam da dreptate in privinta lui. Vezi ce le mai nimeresc? 🙂

        Apreciază

  10. Interesant articolul. Eu nu zic ca ar fi x vinovati sau y vinovati. Echipei ii lipseste linia de mijloc. De la plecarea lui Peralta si Culio nu mai avem un mijloc care sa treaca mingea din aparare catre atac. In plus, fundasi sunt parca obisnuiti sa bombeze mingea in atac, la cine apuca primul. Muniru si Djokovici nu au destula forta sa faca trecerea. Solutii. Nu prea vad la echipa decat sa incerce sa scoata mingea la firu’ ierbii din propriul teren. Sa se schimbe obisnuinta fundasilor de a fi om de pasa pentru atacanti.

    Apreciază

  11. Daca-l mai vad pe cocalarul manelist oltean de Costea pe teren cred ca o sa incetez sa mai urmaresc sportul asta. Un zero barat in patru mai mare decat Costea rar mi-a fost dat sa vad pe la echipa noastra.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.