În vizită la Doamna Chiajna. [Concordia Chiajna – CFR Cluj 0-0]


Spicuiri din Wikipedia:

Doamna Chiajna (n. aprox. 1525, Polonia, d. 1588), soție de domnitor din Țara Românească, secolul XVI, este fiica lui Petru Rareș al Moldovei și nepoata lui Ștefan cel Mare. Se presupune ca s-ar fi născut, pe la 1525, în Polonia. Chiajna este numele slavon pentru Despina, însă numele ei de botez era Ana. În 1545 s-a măritat cu domnitorul Munteniei, Mircea Ciobanul, cunoscut în istorie pentru măcelărirea boierilor pe care îi bănuia de trădare.”

„A fost o doamnă energică, isteață, urzitoare de intrigi și dornică de putere, dar și o admirabilă mamă, capabilă de orice jertfă pentru copiii ei. Ea a inițiat ctitorirea a numeroase așezăminte religioase.”

„În comuna Chiajna din județul Ilfov, la jumătatea lunii noiembrie, în organizarea autorităților locale, se serbează Ziua Doamnei Chiajna, cu depuneri de flori la statuia realizată de sculptorul Nicolae Popa.”

Cu alte cuvinte, echipa noastră a nimerit când (şi cum) nu se putea mai prost în mica comună „înfiptă” în trupul Capitalei, într-o serbare „câmpenească”, unde rolul nostru era să fim jertfiţi pentru o deplină reuşită a evenimentelor… „Serbarea” a fost organizată în stadionul cochet al echipei „reprezentative” a comunei, este vorba de Concordia, echipă preluată „din mers” de trenul ligii 1, cam pe la halta nr.4… Cu toate meciurile restante (vreo 3 la număr), echipa a adunat suficiente puncte pentru a se îndepărta – pentru moment, cel puţin – de zona fierbinte a clasamentului.

Pe post de „boierime virtual măcelărită” îi vedem pe componenţii echipei CFR 1907 Cluj, sosită la ceremonie fără câţiva titulari indiscutabili (Muniru, Djokovic, Maah), iar unii dintre titulari nu se simt în apele lor, fiind reveniţi în ultima clipă printre titulari (Gabionetta, Ogbu). Dacă mai punem şi utilizarea lui Maftei, trebuie să admitem că existau ceva temeri legate de un măcel din partea gazdelor.

Ca de atâtea ori, după fluierul de start există ceva suspans în privinţa formulei de joc, unii văd (din nou) un 4-3-3, alţii – precum subsemnatul – văd altfel: un 4-2-3-1 clasic, cu Voiculeţ (dreapta) şi Obiorah (stânga) pe post de închizători, cu linia de creaţie compusă din Costea – Gabionetta – Tade şi cu vârful deja consacrat (dar uşor accidentat) Ogbu. În poartă şi pe linia de fund nicio schimbare faţă de ultimele partide, nu că n-ar fi cazul, dar cine ar merita e pus la index (Piccolo), este accidentat (Brandao) sau n-are drept de joc (Jardan), iar de cei care nici nu merită, ce să mai vorbim (Hora, V.Lajos)…

În loc de „livetext”, câteva impresii şi păreri despre joc, despre formulă, despre una şi alta:

  • în primul rând constat (cu o oarecare nedumerire) că echipa devine din ce în ce mai „lungă”. Există spaţii mult prea mari atât pe „verticală” (între linii), cât şi pe „orizontală”, între componenţii aceleiaşi linii. Această distanţă devine şi mai vizibilă în momentele când „se schimbă macazul”, adică:
  • ca o scuză la cele constatate mai sus, putem invoca componenţa inedită a liniei de închidere (Voiculeţ+Obiorah), care nu au mai jucat de ceva vreme, iar împreună nici atât, să nu mai vorbim de Voiculeţ, care de regulă era folosit în linia de construcţie a formulei 4-2-3-1 sau mijlocaş lateral în sistemul 4-3-3, cu alte sarcini de joc. Dealtfel – poate tocmai din această cauză – prestaţia lui Voiculeţ a fost ceva mai ştearsă decât cea a lui Obiorah, iar la marile ocazii ale ilfovenilor au avut – ambii – partea lor de vină în a lăsa dezorganizată/expusă linia de fund.
  • dezorganizarea menţionată mai înainte era cât se poate de vizibilă în 2 momente absolut identice din prima repriză: atac ilfovean pe dreapta lor, centrare peste apărare şi apare Serediuc, având nişte spaţii imense pe parte lui Maftei, soldate cu două ocazii de gol! În ce constă dezorganizarea? În ambele cazuri vedem o aglomerare „nefirească” pe partea lui Camora, insuficient de abilă – însă – pentru a-l bloca pe atacantul ilfovean, iar din acestă cauză mijlocul apărării devine rarefiat, Cadu strânge instinctiv (şi normal) către Rada, iar Maftei strânge şi el – tot instinctiv şi la fel de normal – în centru, unde trebuia să fie „prezent” Voiculeţ, caz în care Maftei putea să rămână mai la dreapta, şi – poate – ocaziile nu mai erau la fel de evidente. Altfel spus: o nerepliere (o poziţionare eronată, tardivă, mai exact spus) din partea lui Voiculeţ atrage după ea mai multe erori „subsidiare”, cea a lui Maftei fiind ultimul pe acest „lanţ al slăbiciunilor”, dar vina primordială (de unde se trag celelalte erori) este a lui Voiculeţ!
  • să combinăm mai departe: distanţa aia cam mare dintre linii are – în plan tactic – o funcţionare mai slabă (uneori deloc) a deja celebrelor blocuri funcţionale, ele s-au văzut totuşi, dar şi ele au fost cam „lungi”, pierzându-se astfel exact esenţa blocului funcţional: eficienţă prin densitate. Pentru a suplini aceste carenţe, jucătorii au făcut eforturi disperate – de multe ori – alergând suplimentar, dar mai mereu cu o întârziere de câteva secunde, suficiente să strice angrenajul în ansamblul lui.
  • despre alergare (şi condiţie fizică): nu se poate spune că echipa nu are condiţie fizică generală bună, nu se poate spune că băieţii nu au alergat (sau nu se poate spune că „nu au dorit victoria”…), dar alergarea asta era mai degrabă una „de fond”, nu axată şi orientată spre scopuri punctuale, generatoare de eficienţe parţiale înlănţuite, finalizate cu gol sau cu ocazie de gol. Dacă am avut – totuşi – destule ocazii de gol, ele s-au datorat unor atacuri mai reuşite desenate de 2-3 jucători, câteodată stângăciilor evidente ale gazdelor, poate unor realizări individuale.
  • revenind la linia de închizători: dacă în apărare am văzut carenţele ei (distanţe cam mari faţă de fundaşi şi poziţionarea cam târzie pe spaţiile periculoase), în atac putem observa cam aceleaşi deficienţe: o nesusţinere „mai de-aproape” a liniei de concepţie, aici Voiculeţ a bifat anumite realizări (în special la cornere bătute de pe partea dreapta a atacului nostru), Obiorah aproape că nu a contat în atac, sau în susţinerea atacului.
  • linia de construcţie (de concepţie) a fost mai „atomizată” ca niciodată: ea a existat mai mult pe hârtie şi ca statistică pentru iubitorii de formule şi aşezări, în realitate am putut vedea încercări şi realizări mai mult individuale, sortite astfel eşecului. Tade (folosit pe dreapta) s-a achitat onorabil de sarcinile postului, a avut câteva pătrunderi promiţătoare pe dreapta, urmate – unele – chiar de centrări periculoase (vezi capul lui Ogbu din min.13, sau tot „capul” lui Cadu, din min. 53). Am observat şi o mică bijuterie inventată de el în min.64: şi-a făcut mingea cu câlcâiul, dar a fost deposedat până la urmă. Mai puţin vizibil şi eficient în apărare, nu l-a sprijinit la fel de mult pe Maftei cum făcea în partidele precedente cu Camora, pe stânga. Gabionetta a mai încercat câte ceva, a părut un pic şi individualist (carenţă care s-a observat câteodată şi în meciul trecut cu Astra), şi accidentat, n-a mai avut nici susţinere de „bloc”, s-a simţit lipsa lui Maah, cu care se simte de minune, şi cu care inventează multe lucruri minunate pe partea dreapta. Treptat a pierdut din prospeţime (cât avea şi el, după o accidentare), din acest punct de vedere a surprins păstrarea lui până la final. A avut şi aşa destule sclipiri, la acel şut din stânga în colţul lung (min.56) putea inventa o pasă la Tade şi ieşea mai bine, iar în min.79 a avut un „un-doi” reuşit cu Deac, o şansă de gol destul de mare. În lipsă de altceva, a încercat de câteva ori placa deja mult prea cunoscută a căderii în careu, dar fără „succesuri”… Costea a jucat acceptabil, şi-a făcut sarcinile fişei postului, cu un plus în faza de atac, rămâne – în condiţiile date – cam singurul jucător cu competenţe reale pe acel post. Mai puţin „indolent” ca de obicei, a încercat să fie mai conectat la joc, dar a avut şi o atenţie specială din partea fundaşilor adverşi, mai „focalizată” decât cea care l-a vizat dincolo pe Tade.
  • despre schimbări: dacă cu Astra am văzut anumite schimbări – parţial – ratate şi efectuate în momente nu foarte oportune, de această dată putem vorbi de o normalitate în privinţa acestora. Prima –cea a lui Ogbu din min.41 cu Deac- a fost una forţată, iar înlocuirea în sine s-a dovedit una reuşită, în opinia mea. Din acel moment Tade a fost uns vârf de atac, dreapta atacului nostru fiind preluată de Cipri, cu o evoluţie destul de bună. Există semnale –aşadar- că Cipri al nostru va fi „recuperat cu capul”, lucru cât se poate de benefic pentru echipă. A doua schimbare era şi ea absolut logică, mai ales în condiţiile date ale jocului (din min.51, iese Voiculeţ, intră Sepsi), din păcate introducerea lui Sepsi n-a mai adus o limpezire a atacului (probabil nici nu s-a dorit acest lucru în mod expres), dar a mai liniştit un pic lucrurile în apărare. Per total schimbarea a adus un „plus”, pe partea defensivă. A treia schimbare (iese Obiorah, intră Rui, în min.81) era – la fel – corect concepută „pe hârtie”, s-a dorit o fortificare a atacului, dar soluţia concretă aleasă (Rui) nu a fost deloc inspirată, şi Grig ştia destul de clar acest lucru, dar soluţia –probabil- mai bună (Batin) nu putea fi aleasă din considerente de „embargo”…
  • despre echipa adversă: una disciplinată, cu o condiţie fizică ireproşabilă (cum dracu’ e posibil aşa ceva, băieţii fiind adunaţi de prin parcuri să joace instant în locul Rapidului… Nedumerirea mea se leagă mai mult de echipa noastră, care din iulie încoace tot încearcă să se ajungă din urmă la capitolul „condiţie fizică”, cu jucători aduşi în vară şi necesitând perioade de acomodare foarte lungi, pe când alte echipe zburdă pe teren, joacă disciplinat, cu nişte jucători puşi în echipă direct din avion, după prezentare…), cu o tactică de joc simplă, dar eficientă: „focu’ la ei”, se strâng bine, aglomerează, fug, mai construiesc şi ceva atacuri prin cei 2-3 jucători mai răsăriţi (Onduku, Serediuc, Purece, Wellington), au câteva scheme de atac bine însuşite şi exersate (asta cu momeala pe dreapta, apoi un cross peste apărare pe stânga este genial interpretată de „vitejii Doamnei Chiajna”), deci o echipă „cuminte”, disciplinată, care îşi cunoaşte limitele şi compensează prin alte calităţi.
  • despre arbitraj: fără prea mari probleme, nu am simţit niciun moment că ar favoriza vreuna dintre echipe, decizii în general corecte.
    1. când recuperăm mingea şi linia de atac (compartimentul de 3+1) pare aşezat prea în sus, construcţia posibilă şi preferată fiind – în aceste condiţii – o continuare pe margini, unde atât Tade (în primul rând, cât era pe  dreapta), cât şi Costea au avut destule pătrunderi pe margine.
    2. când pierdem mingea în faza de atac (în terenul advers), şi observăm o „prăpastie” între cei doi închizători şi linia de fund. În ambele cazuri, distanţa se reduce în câteva secunde, dar „momentul de cotitură” oricum s-a pierdut, este nevoie de un efort suplimentar pentru a se poziţiona corect, conform „manualului”.

… Serbarea câmpenească s-a terminat, reflectoarele s-au stins, „boierimea din Gruia” n-a fost nici măcelărită, nici „grav rănită”, urmaşii Doamnei Chiajna reuşind doar să ne sperie din când în când… Fiica lui Petru Rareş (al Moldovei) poate fi însă liniştită (acolo sus, în ceruri), „vitejii” lui din zilele noastre nu s-au făcut de râs, nu au stricat serbarea… Localnicii se pregătesc de o nouă „serbare” peste două săptămâni, iar noi ne pregătim de un derby mai ciudat (cu „Dinamoul”), unde anumite speranţe în plus putem avea datorită revenirii lui Djoko, Muniru şi Maah (se vede cu ochiul liber lipsa lor din echipă), poate revin la parametrii fizici normali şi Gabionetta, şi Ogbu, poate şi Deac va continua ascensiunea lentă, dar vizibilă, poate se ridică embargoul ce vizează pe Piccolo şi pe Batin… Cu „Dinamoul” eu am alte probleme: mă tem de „metodele mai speciale” la care apelează (mă gândesc în primul rând la arbitraj, au fost suficiente mostre în acest sens chiar în ultima vreme, asta în condiţiile în care – la nivel declarativ – nu mai trag la partea de sus a clasamentului).

Înaintea meciului de la Chiajna speram să adunăm primele 3 puncte dintr-un nou ciclu de 3 jocuri (cu 7 puncte). Ciclul în sine poate fi încă realizat, dar avem nevoie de 2 victorii din următoarele 2 partide. Va fi posibil? Om trăi şi om vedea…

HAI CFR!!!

0 comentarii

  1. Una din marile probleme ale echipei a fost ca in afara de Camora, Gabionetta, Tade si Ogbu, jucatorii au fost lenti, cu miscari extrem de greoaie. De-aici si pomenitele erori ale lui Voiculet. Parea ca in sprint nu poate tine pasul cu adversari aflati in alergare usoara. La fel, Obiora, Costea, Rada, Cadu. Ce sa mai vorbim de Maftei sau Sepsi. Astia doi nu cred ca au prins vreun autobuz la viata lor. 🙂 Pana si Deac, mereu prezentat de comentatorii tv ca un mare vitezist, dadea impresia ca ar inota intr-o mare de noroi.

    Apreciază

    • Corect, marea problemă a echipei este aşa zisa „prospeţime”, care în traducere liberă înseamnă efort canalizat pe fazele esenţiale ale jocului, cu concentrări în fazele de atac/apărare, cu o atitudine de „stand-by” (cel mult) în fazele care nu te implică în mod direct. Revenim la o discuţie mai veche (şi probabil plictisitoare), pregătirea realizată de Rednic a fost una de „fond” (ţinând cont de formula lui de neclinitit, 4-4-2), iar în celelalte formule, dar mai ales în actualul 4-2-3-1 este nevoie de o dozare a efortului mai cu „intermitenţe”, cu „strângeri” pe fazele esenţiale ale jocului (=”prospeţime”), cu ceva „relanti” temporare, în puţinele momente în care ai ieşit din „blocul funcţional”, suficiente însă să-ţi tragi sufletul pentru următoarea „izbucnire”. Asta am încercat să subliniez şi eu: condiţie fizică bunicică, dar de „fond”, nu specifică, aducătoare de „beneficii” în anumite faze de joc… HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. Nu-s de-acord ca Tade n-a sprijinit apararea. Cat a jucat Ogbu, la fiecare atac al gazdelor, Tade era in fata careului nostru de 16. Poate asa a fost indicatia lui Grigoras, sa vina spre centru, de-aici impresia ca nu l-a sustinut pe Maftei.

    Apreciază

    • Da, observaţia mea viza exact „fişa postului”, adică susţinerea lui Maftei. Dacă Tade a venit mai spre centru (şi chiar a venit), avem 2 răspunsuri posibile: 1-a simţit instinctiv că Voiculeţ cam şomează acolo şi a vrut să pună umărul unde „frige” mai mult, sau 2-aşa a primit indicaţia de la Grig, dar atunci e bai mare, că -practic- Grig a băgat printre titulari o piesă (Voiculeţ) care din start trebuia „sprijinită”. iar când un închizător trebuie sprijinit prin indicaţii apriori din partea A1, atunci e bai mare de tot…HAI CFR!!!

      Apreciază

  3. Nici eu nu l-am vazut jucand bine pe Deac . In prima repriza Maftei a fost non stop depasit, si nu numai din cauze de amplasament . El si Rada sunt azi o rusine in jocul echipei, si aproape de ei se grabesc sa ajunga si Obiorah si Voiculet . Am zis inainte de meci, ca e de 1X2 . S-a dovedit, ca am anticipat bine, nici nu era greu cu ce lot avem . PS. Kiruj, nu uita sa precizezi optiunea ta privind pariul nostru, o repet pt a nu stiu cata oara ! Te rog, te implor …

    Apreciază

    • Bela, din 1X2 prognozat de tine era tare greu sa nu nimeresti varianta corecta. :)) Si mie mi s-a parut ca Deac, asa imprastiat cum e el, a adus un plus echipei.

      Apreciază

      • In tabelul lui kiruj, lui Deac i-am dat nota printre cele mai mari din echipa. In primul comentariu ma refeream exclusiv la stilul de alergare. Parca a jucat in bocanci de armata cu 3-4 numere mai mari decat are piciorul. 🙂

        Apreciază

        • Deac destul de bun pentru etapa nefasta in care se afla, dar a pus doua pase de gol. Daca Gabionetta si Costea marcau, el avea doua „asisturi” si era eroul meciului.

          Apreciază

          • Da, se vede o creştere, şi Cipri poate creşte şi mai mult, dacă vrea să ajungă -măcar- la nivelul atins în primăvară, sub comanda lui Trică (să nu mai vorbim de nivelul atins la Rapid, unde a fost piesă de bază într-un angrenaj foarte bine rodat). Revenirea lui naşte însă anumite întrebări: unde-l punem, dacă „va fi cazul”? Eu aş veni cu chiar două soluţii: 1-rămâne pe dreapta şi Maah să fie retras fundaş lateral dreapta, cu sarcini suplimentare în ofensivă (un fel de Ivo Pinto mai „altfel”), eu zic că s-ar descurca, are abilităţi în acest sens, are şi rezistenţă la efort, etc., sau 2-să fie chiar Deac retras în spate şi Maah lăsat mijlocaş dreapta, dar -comparând cele două variante- aş pleda mai degrabă pentru varianta 1). Desigur, putem discuta şi despre o a treia variantă: plasarea lui pe stânga, dar -parcă- ar fi păcat să fie sacrificat Costea, cel puţin în acest moment. Mai vedem. HAI CFR!!!

            Apreciază

            • Eu as zice sa-l punem pe lista de transferuri ca poate recidiveaza la imprastiere. Sa-l ia Mandorlini daca i-a placut atit de mult si sa-l faca Romeo (si pe Piccolo Julieta).

              Apreciază

    • Mi-e ruşine efectiv, dar chiar nu ştiu despre ce pariu vorbim….Am lipsit câteva zile, nu prea am citit comentariile, sunt puţin „ieşit din peisaj”…aşa că, te rog. să-mi faci un „refresh”, aşa, ca de la „pensionar” la „pensionar”…:) HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Asta chiar e o noutate pt. mine! Din reluările de pe…laptop nu am văzut foarte clar intenţia şi execuţia lui Gabio. Ai fost la meci, ai văzut din alt unghi? dacă e cum zici tu, simt o oarecare uşurare, că gabio a încercat să rezolva faza cf. manualului, cu o pasă, adică. Caz în care nu mai putem vorbi de un „individualism” la fel de conturat…HAI CFR!!!

      Apreciază

  4. Dantesc, cand am zis ca e meci de 1X2, am subliniat de fapt, ca desi jucam cu niste anonimi, nu putem fi siguri de victorie sau egal . Si cum s-a derulat meciul, s-a demonstrat, ca era posibil orice rezultat . Altfel spus, suntem tare departe de vremurile, cand pt meciurile cu echipe mai slabe, eram favoririte certe ! Sper sa intelegi abordarea mea .

    Apreciază

  5. Kiruj, m-am documentat . Pe pagina lui caneto cu titlul Cand si unde petrecem „Ziu satului ” ? Ei bine, intra te rog acolo, mai intai la postarea mea din 1 noi., ora 20.22 . Ai raspuns la ora 22.52 . In data de 3 noi , ora 13.14, am venit cu propuneri de premiere pt tine . Inteleg, ca ocupat fiind, ai uitat . Nu-i nimic, acum chiar astept raspunsul, nu mai ai nici o scuza …

    Apreciază

    • OK, m-am documentat şi eu, aş opta pentru varianta c) la Moldova…Restul le-am citit. Nu sunt 100% convins că n-am citit-o şi p-ăsta, dar, no, memoria, bat-o vina…Nu-ţi fă griji cu comisionul că oricum i-am promis lui Luis ceva „palinkă” de la mine, rămâne de văzut doar la care din meciurile de acasă voi ajunge. Din păcate, la asta contra „dinamoului” sunt şanse spre 0, am o şedinţă-maraton vineri de la 15.00, deci nu prea cred. Poate la Braşov (mai mult ca sigur mă duc, că e şi aproape, dar acolo nu vine Luis), apoi poate şi la Mediaş (mici acolo nu cred că vine Luis), sau -probabil- contra „săgetătorilor” din Năvodari, din ultima etapă. Mai vorbim.

      Apreciază

      • Din pacate eu pot sa merg aproape la toate meciurile deacasa ,dar in deplasari nu se poate,nu-mi permite timpul (muherul)si serviciul,sa nu amintesc aici partea financiara.Dar oricand va stau la dispozitie (comisionul a fost o gluma).Imi place de voi si ar fi interesant sa va cunosc.

        Apreciază

  6. Pt ca sunteti mai multi care a-ti atins ridicolul de a juca la tara, am intrat si eu pe Wikipedia, de unde am aflat nr populatiei din Chiajna, 14259 ( impreuna cu satele apartinatoare comunei ! ), Clinceni, 6808, Berceni , 5942 ( aceste doua comune, locurile 1 si 3 in seria 1 ), Tarlungeni, 7560 . Cam asta e fotbalul romanesc, taranimea tinde sa cucereasca liga ! PS . O revelatie este prezentarea comunei Tarlungeni, jud. Brasov . , merita citita !

    Apreciază

  7. Baieti, numai mie mi se pare, sau ati observat-o si voi: de trei meciuri incoace Gabionetta cade-n careu la cate un contact, s-ar putea da 11 metri, dar nu se da? Au ceva arbitri cu el? Sau numai asa mi se pare mie?

    Apreciază

    • Ai observat bine, am remarcat şi eu în articol: devine o obişnuinţă la Gabi această „metodă”. În opinia mea în 50% din cazuri cam fortează, dar în celelalte cazuri puteau fi acordate lovituri de pedeapsă. Problema la noi este percepţia şi abordarea arbitrilor: cunoscând predilecţia unor jucători pentru aceste căderi în careu, nu mai dau penalty, nici când se impune, de teama mass-mediei, a „specialiştilor”, a „lătrăilor” de meserie…

      Apreciază

  8. Voi comenta doar „evolutia arbitrajului”… Kiruj, tu ai o constructie speciala si prin domeniile in care te-ai invartit (printre care si acelea de fotbalist si presedinte de club). Daca ca si fotbalist poti fi subiectiv si in timpul jocului sa nu poti observa toate detaliile, de pe margine simti mult mai bine directia in care „bate vantul”, recte maniera de arbitraj! Tu ai considerat un arbitrajul obiectiv si fara implicatii majore in deznodamantul partidei… Pentru mine, Robert Dumitru este un „prieten pe vecie” pentru noi. Daca as avea statistica exacta a celor sanctionati cu cartonas galben, ai observa aproape o egalitate, in conditiile in care cei de la comuna au avut un joc dur. Pentru ce am luat noi cartonase: Cadu vede galben pentru o mana in pieptul adversarului (fara intensitate, mai mult o protejare a mingii). Nici fault nu trebuia acordat, ce sa mai vorbesc de cartonas. La Rada, decizie corecta. La Gabionetta, probabil s-a considerat simulare… din reluarile date n-am observat sa ceara lovitura. Mai mult, la circumstantele fazei, am avut impresia ca dupa ce a dat in minge, Gabionetta a fost luat pe sus de portar. Ca nu a cerut, nu inseamna ca nu a fost! La Piatra-Neamt, la penalty clar, nu a avut nici o reactie. Oricum déjà avea un cartonas si risca sa-l ia si pe cel rosu. Acum alte 2 faze care-mi intaresc ideea de „gazdar” si „antiungurasi” a acestui Robert… In prima repriza, Tade protejeaza mingea care iesea in aut de margine, iar dupa ce mingea este in afara suprafetei de joc (taranul) il faulteaza dur pe cfristul nostru, proiectandu-l in banca de rezerve a comunalilor. Decizia corecta era un galben (sau rosu) in functie de intensitatea atacului si aut de margine. Se da doar aut pentru ilfoveni… In repriza a 2-a, cu ai nostri in atac, se fluiera fault, la care reluarile arata ca plangaciosul a simulat, neexistand contact sau intentie de a lovi din partea fundasului nostru. Faze de acest gen au fost destule si te obliga la un joc prudent, impotriva unei echipe artagoase, cu un presing continuu. Deci pe ei îi lasa cu jocul in forta si la intimidare, in timp ce pe tine te arbitreaza cu dedicatie. Raspunsul tau ar putea fi: daca o bagi in ate, nici arbitrul nu mai are ce face… acopera doar o parte din ce am spus eu. Cat despre specialistii care desfiinteaza jucatori, no comment… voi spune ca anul trecut, cand in 5 deplasari in CL (sau preliminarii) tu bati in 4 si faci un egal, au fost alti jucatori „penibili” si fara fata de CFR. [scuze, gica10, comentariul acesta intrase – nu știu de ce?! – în spam]

    Apreciază

    • Nu contest cele spuse de tine, când am zis „obiectiv”, m-am referit la media multianuală a arbitrajelor contra-CFR, cu „vârfuri (destule) ca şi prestaţia lui Balaj la Tg.-Jiu, sau a lui Tudor (cu 2 penaltyuri clare neacordate) contra Stânei în primăvara lui 2008, meciul de anul trecut (0-0) de la Vaslui cu 2 eliminaţi, etc., etc., etc. Faţă de această medie mi-am exprimat părerea, nu faţă de un standard unanim acceptat… HAI CFR!!!

      Apreciază

  9. Este foarte trist ca echipa nu isi revine. Oare cine este de vina? Oare nu sunt ceva probleme in conducere clubului? Instabilitatea financiara si altele… Halul in care aratam pe teren zice f f multe. Jucatorii nu mai vor sa joace fotbal. Cei care au jucat minunat in iarna trecuta, s-au stins. Sa ne punem intrebarile astea, DE CE? Pana acum de cand suntem in liga I nu am vazut o indiferenta din partea conducerii ca si acum, toate transferurile s-au facut asa, aiurea, tot ce se face si acum nu da nota ca s-a schimbat ceva.

    Apreciază

    • La ce sa revina? Echipa actuala nu e cea de toamna trecuta. Nu exista o lege naturala care sa spuna ca trebuie sa joci mereu sus. Mai incetisor cu pretentiile astea de galerie mocca. 🙂

      Apreciază

    • Instabilitatea financiară nu este vina conducerii, poate doar încercarea disperată de-a mai vopsi realitatea şi de-a „visa” titluri şi alte obiective măreţe, neconforme cu situaţia financiară de moment. Oricum, aşa proastă cum îi, această situaţie financiară nu e chiar f. proastă (în raport cu celelalte echipe), e mai proastă în raport cu ce am avut noi la dispoziţie acu 5-6 ani. Conducerea noastră a fost „învăţată” să jongleze mai mereu cu bugete generoase, s-au permis achiziţii masive cu „eficienţă” nu foarte mare, dar -în conformitate cu teoria numerelor mari- au şi apărut câţiva jucători care au dus greul campionatelor glorioase din trecut. Drămuirea cu cap a unui buget auster nu a fost bine însuşită de conducere, alte echipe (care se descurcă de ani de zile cu bugete austere) ne-au depăşit la acest capitol: au adus jucători ieftini dar buni, şi asta este explicaţia decăderii noastre (sperăm temporare). HAI CFR!!!

      Apreciază

      • „Drămuirea cu cap a unui buget auster nu a fost bine însuşită de conducere, alte echipe (care se descurcă de ani de zile cu bugete austere) ne-au depăşit la acest capitol: au adus jucători ieftini dar buni, şi asta este explicaţia decăderii noastre (sperăm temporare)”. Așa e, ai dreptate! Să sperăm că este vorba doar de o decădere temporară…

        Apreciază

        • Aşa să fie, Silică! Apropo: am trecut de două ori prin Reghin în weekend (joi dinspre Deda, ieşind spre Tg.Mureş, duminică intrând dinspre Fărăgău şi ieşind spre Sovata), s-a schimbat mult oraşul, în bine zic eu (faţă de amintirile mele din anii 90), poate tu vezi altfel lucrurile…

          Apreciază

      • Si mai trebuie sa punem la socoteala un lucru… Daca pina acum a existat argumentul financiar in aducerea jucatorilor (Clujul n-avea mall, dar avea bani, cam asa suna motivatia primei generatii aduse, apoi au aparut si mallurile, dar au ramas banii), odata cu redimensionarea financiara cred ca nu s-a mai plusta la oferte – este cel mai probabil explicatia multelor tinte rasuflate asta vara, dar care nu s-au materializat, jucatorii alegind la bani similari sau sume apropiate cluburi considerate mai bune, campionate cu vizibilitate mai mare etc… Aici este si un ciclu de readaptare a politicii de aducere, pe jucatori cu mai putine optiuni. In plus, nu e sigur ca ai nostri conducatori nu au luat cumva si un pic de tzeapa, impresarii aducind in discutie jucatori si folosind CFRul pe post de iepure ca sa se pluseze la ofertele care ii interesau cu adevarat.

        Apreciază

  10. Se pare ca se cauta fundas central – link E o veste buna pt. mine, incep sa cred ca proiectul CFR nu va fi abandonat de actuala conducere la anul (adica nu o sa stranga tribuna 2 in pauza de iarna, cum s-a zvonit).

    Apreciază

    • E bine şi fundaşul central, dar parcă mai mare nevoie am avea de unul lateral dreapta (ca o primă urgenţă), că nici „reşapaţii” nu prea confirmă acolo…

      Apreciază

    • Se cauta mai multi fundasi centrali. La vara expira contractele lui Piccolo, Rada, Maftei… si cred eu ca e bine ca se incearca niste semnaturi de prin iarna, sa nu ne trezim cu un Maftei reesapat in lipsa de variante.

      Apreciază

  11. KIRUJ!!! Ce setări ai făcut aseară la blog când ai postat articolul? Nu de alta, dar azi dimineață, când m-am logat ca să-ți citesc postarea, m-a izbit fereastra cu „Doamna Chiajna”… screenshot Să înțeleg că așa mai facem și noi trafic?… 🙂

    Apreciază

    • Mister, habar n-am ce-am făcut, adică m-am ghidat după nişte indicaţii date de maestrul Caneto, l-am şi sunat pt. nişte „lămuriri suplimentare”, m-am tot chinuit cu alegerea unei fotografii din arhivă, probabil acolo am făcut vreo boacănă. Oricum, de această „imagine superbă” nu-mi aduc aminte, nu am astfel de „arhive” sau apucături, dracu’ ştie cum a ajuns acolo… 🙂 În altă ordine de idei: cred că merit şi eu o bere/palincă de la tine şi de la Caneto pentru că mi-am câştigat independenţa după mai bine de un an de „chinuri” (mai mult pentru voi…). Oricum, îţi mulţumesc, Mister, că ai fost lângă un „ţărănoi” cu aere de intelectual… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Bosorogule, ai dat de poze porno cu doamna Chizdajna?? E tardiv sa-ti ceri iertare de la niste „ienoriasi iestermisti” activi, ca noi! Si ar trebui sa stii ca pa acolo se scrie „aiere telectuale”… da’ tu vii aicia cu ortografii imperiale… No, numa’ ca sa stii si tu si io sa mai cresc la statistici. 🙂

        Apreciază

        • Băi flăcăule, ce mama dracului e aia „porno”? Stai că mi-am adus aminte, da, ceva-ceva parcă mi-a venit în minte… ceva amintiri din tinereţe… da, da, ceva plăcut, „ieste”?

          Apreciază

    • Cred ca-i din arhiva Tribunei, pare sa fie Andone, prins in curu’ gol. Nu-i imaginea aia, facuta de albu, ce a starnit indignare printre multi franari? 🙂

      Apreciază

      • Nu ştiu ce să zic…Mi se pare -ca o primă impresie- doar o invenţie de presă, mai ales că urmează meciul cu „dinamoul” şi cunoaştem mijloacele speciale la care apelează (creare de disensiune în tabăra adversă, arbitrii, etc.). Dacă-i pe bune -totuşi-, atunci discuţia devine mai interesantă: atunci putem discuta dacă despărţirea de Cadu va fi INTEGRALĂ/FIZICĂ (adică va fi într-adevăr transferat undeva), sau vom asista doar la o retragere de pe TEREN, concomitent cu propunerea unei funcţii în club (antrenor secund, scouter, etc., etc.). Prima variantă mi se pare mult prea inumană faţă de acest jucător-legendă (să nu uităm sondajul făcut în acest sens!), consider că i se va propune o funcţie în club. În privinţa retragerii lui de pe teren, cam sunt de acord şi eu, din sezonul următor, că acum oricum nu avem altă soluţie. Conducerea trebuie să mediteze foarte serios la acest aspect, atât din cauza popularităţii (încă) mari a lui Cadu, o legendă de rangul lui nu poate fi aruncată ca o măsea stricată, va reduce enorm credibilitatea conducerii (şi aşa redusă) în exterior. În plan sportiv, trebuie căutat un fotbalist de talia lui Cadu (nu neapărat fundaş), care poate prelua acea funcţie de port-drapel în ciclul următor de 3-4-5-6 ani, care va avea personalitatea de a-i aduna în momentele grele pe coechipieri, care poate da exemplu pozitiv pe teren, de dăruire, de iubire a culorilor ceferiste, aşa cum a făcut Ricardo în ultimii 6-7 ani. Respect, Ricardo, for ever! HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Eu cred ca liderul echipei ar putea deveni de Super Mario daca isi doreste desigur sa mai continue in Gruia. Mi se pare unul dintre cei mai intelegenti fotbalisti care au trecut pe la noi.

          Apreciază

          • nu cred că vrea să rămână, a şi fost suficient de frustrat în iarnă că nu a prins „trenul fericirii”…Pe de altă parte cu declaraţii de tip „plăteşte, bă, chiria” nu prea are şanse…Cadu nici nu a vrut să plece vreun moment (e o altă discuţie, dacă a şi avut oferte reale sau nu), pe de altă parte nici nu a avut astfel de ieşiri, nici către conducere, nici către suporteri.

            Apreciază

            • Cum jumatate din Europa are probleme cu „salariul si chiria”, Felghe a facut tot posibilul sa ramina si sa fie lider.

              Apreciază

        • E genul de bomba inainte de meciuri tari. Daca e adevarat, retin formula „Cei care au cistigat titluri vor sa plece” si ma gibdesc de ex la Hora 🙂

          Apreciază

  12. 1) Kiruj, mi-am notat si m-am linistit . Urmeaza sa iau legatura cu Luis . 2) Cristi, repar greseala, Maciuca, jud. Valcea, 1797 locuitori . 3) Azi citesc mai multe informatii despre noi. a) Doctorul a dat interviu la Digi24 Cluj , spunand, ca va fi revolutie, in iarna vor veni – nu va alarmati – 2-3 jucatori …b) Se mi scrie, ca se lucreaza la achizitionarea Lui Gabionetta si Djocovic, sansele fiind insa infime, datorita pretului ridicat de transfer , a salariului mare, si dorinta celor doi de a se intoarce in Italia. c) am urmarir un fundas tanar de mare viitor din Portugalia, care a semnat zilele trecute cu Valencia . Dar l-am urmarit … d) la juniori s-a renuntat la terenul CMC, unde avem bani de dat, pt care suntem actionati in instanta . Tot din motive de bani s-a renuntat si la CFR International. e) din coroborarea informatiilor de mai sus, fara sa intru in detaliu, dar optimist pt un next level , nu pot fi .

    Apreciază

  13. Meciul cu „doamna Chiajna” a trecut,rezultatul a fost care a fost,nu mai conteaza (va trebui sa ne obisnuim in viitor si cu astfel de rezultate).Conteaza meciul urmator cu dinamU.Daca avem toti jucatorii valizi ar trebui sa-i batem fara probleme (Bela nu ma acuza de optimism).Sunt convins ca daca la Chiajna puteam alinia cel mai bun lot al nostru am fi batut fara probleme.
    Mai sunt de facut niste ajustari ,de exemplu in locul lui Maftei sa joace Deac.

    Apreciază

  14. NOTAREA s-a oprit, au contribuit 41 de tribunişti. Nota medie a echipei este 5.3, notele medii cele mai mari (6.7) le-au primit Felghe şi Gabionetta, iar cele mai mici (4.2) Maftei şi Rui (nu de alta, dar Horică nu a jucat…). HAI CFR!!!

    Apreciază

  15. Când am văzut cum s-au zbătut jucătorii CFR-ului cu Astra şi Concordia făcând eforturi pentru combinaţii, driblinguri, apoi pierzând mingea, după asta alte eforturi ca să recupereze mingea, m-a apucat nostalgia după vremurile când toată echipa CFR-ului bubuia mingile spre vârful care era atunci, Y. Kone, care făcea ce făcea şi dădea goluri. Acum l-aş vedea pe Gabionetta vârf ca şi Kone si toţi din echipă să-i dea mingile lui sau spre el. Căci dupa cum se vede le are cu mingea şi ştie foarte bine să deposedeze fără fault. În altă ordine de idei, DRAGI TRIBUNIŞTI CFR, sunt în situaţia cea mai tristă a unui suporter cu doua echipe de suflet – CFR-ul face egaluri în continuu, pierzând puncte preţioase, şi FC Botoşani care ia bătaie în continuu. Nu pot spune decât OOOFFFFF!!!

    Apreciază

    • Să ştii că asta cu bubuitul nu prea era „marcă înregistrată” pe vremea lui Kone, mingea a fost adusă măcar în zona lui, apoi urma ce-ai descris şi tu, omul s-a descurcat şi a dat gol. Eu – din ce-mi aduc aminte – primele perioade „consistente” de bubuitură s-au consemnat în ediţia „impară” de după al doliea titlu (când am şi terminat pe 10 sau 11, nu mai ştiu), atunci – mai ales pe teren propriu, fiind de regulă conduşi – a început bubuitura disperată, mai ales spre final de partidă. Apoi în anul „par” al ultimului titlu am mai văzut astfel de chestii (mult mai rar), urmând ca ele să revină „în forţă” în ediţia trecută (impară…), când iarăşi am terminat pe la mijloc. Din păcate, în primele etape ale acestei ediţii (cât era Rednic) am văzut din nou această „strategie”, urmând ca ea să dispară treptat odată cu venirea lui Grig. HAI CFR!!!

      Apreciază

  16. Luis, te apelez in problema de „comision” . Tu ti-ai dat nr de telefon, o mai poti face, doar esti de 1X2 pe tribuna, adica nu ai dusmani,esti bine privit in toate ” taberele ” . Deci te rog sa-ti dai nr de telefon, Kiruj il va nota si te va suna sa-ti dea adresa din Ciuc . Cand imi ceritifici aici,ca ai adresa lui, te sun si rezolvam problema, eu trimitand cartile prin posta, pt ca intalnirea nu are sanse sa se realizeze in urmatoarea perioada( intalnirea dintre tine si Kiruj ) . PS. Daca am tot criticat, acum trebuie sa aleg calea asta mai intortocheata, iti dai seama ce ar fi daca mi-as da nr de telefon…

    Apreciază

    • No Kiruj, eu, omul pacii, neavand dusmani din niciuna dintre tabere, imi voi deconspira inca o data numarul de telefon (numai sa pot spera la un comision gras): 0721157474. Si daca tot sunt la faza cu deconspiratia, va mai spun ceva: eu stau in acelasi bloc cu un fost jucator al CFR-ului, Stancel. Acum „mare arbitru” – am organizat un campionat la fabrica si el ne arbitreaza. Luni am venit impreuna acasa de la meci si ne-am pus la o bere (el a platit, o duc bine din comisioane:))) si am mai vorbit de CFR un pic. I-a placut foarte mult sa joace la noi. Este un pic dezamagit de jocul pe care-l prestam acum, dar pe vremea lui nici nu se gandeau la performantele pe care le-a avut CFR-ul in ultimii ani, asa ca poate nu ar trebui sa fim nici noi asa nemultumiti. Hai CFR, sa-i batem pe maidanezi.

      Apreciază

  17. Ieri, punand cap la cap niste informatii, am concluzionat ca nu sunt optimist privind un next level. Azi am recitit declaratia doctorului, si fraza „Vrem sa se omogenizeze echipa si in SEZOANELE URMATOARE sa se inchege un nucleu de baza”, arata ca nu m-am inselat. Mai vorbeste doctoru’ de schimbarea strategiei prin aducerea de jucatori tineri, in unele locuri se scrie ca vor sa-l plaseze pe Cadu in iarna in Portugalia, deci e clar ca nu se urmareste titlul in editia urmatoare. Nu-i nimic, acum macar aflam noua strategie, dupa mine este una corecta in actuala conjunctura. Si chiar daca in continuare nu vom fi acolo sus, jocul va fi mai frumos, mai dinamic, sper eu, si odata cu crestrea in valoare a tinerilor, putem tinde din nou spre titlu.

    Apreciază

    • Silica, vad ca te multumesti cu putin. Lasa sa primeasca cat de multe, sa vada ca Liga Campionilor nu este liga blatistilor lui mitica, poate asa vor aprecia performanta CFR-ului din liga, si o sa aiba ciocul mai mic.

      Apreciază

      • Ciocul mai mic n-o sa-l aiba nici daca termina grupa cu amaratul de punct facut la ultimul meci, cat despre aprecierea performantei CFR-ului, hmmm, asta e o gluma buna.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.