Vânzătorii de iluzie [Concordia Chiajna – CFR Cluj 0-0]


În rolul donatorului onorific de certitudine că mingea nu va intra în poarta noastră: Felgueiras.

În rolurile vânzătorilor de iluzia că odată și odată mingea tot va intra cu toată circumferința aia mică în porțile ălea imense ale ilfovenilor: Maftei, Cadu, Rada, Camora, Obiora (Rui Pedro), Voiculeț (Sepsi), Tade, Gabionetta, F.Costea, Ogbu (Deac).

În rol principal și secundar, la mila sorții/porții: Grigoraș.

În rolul accidentatului: Maah.

În rolurile primordiale ale vânzătorilor de certitudini: A.P., I.M. și alții.

CFR obține un punct pentru impresia artistică, în timp ce două puncte se scurg pe lângă și peste porțile comunale din Chiajna. Nebătută de multișor, fără gol primit de sute de minute, echipa noastră dragă ocupă un loc oarecare în clasament, cu următoarea linie de realizări:

13 meciuri

4 victorii

6 remize

3 înfrângeri

16-16

18 puncte

Cam atât din fața micului monitor, dau liber la comentat…


0 comentarii

  1. Kiruj, cum am anticipat azi dimineata, am pierdut pariul ! Astept sa te decizi legat de propunerile mele . Acum, ca stim furnizorul si beneficiarul, ramane sa stabilesc amanuntele cu Luis ! Oricum, din lipsa de obiective, sa mai gasim pe viitor pariuri asemanatoare, ca sa avem si noi ceva suspans …

    Apreciază

  2. Nea-silica, Grigoras e un antrenor bun la noi in tara. Si la ce lot avem, chiar si la echipa noastra! Fixul lui cu Maftei e greu de inteles, poate i se impune folosirea lui, ca sa poate fi vandut la iarna. Pe o suma mica, dar acum se pare ca conteaza orice maruntis. Rada, zici tu ca nu e constant. Te contrazic, daca-mi dai voie, e de-o constanta uluitoare, tot timpul joaca lamentabil (nu-i descriu jocul, ca doar il stiti cu totii)! Apoi Obiorah, marele transfer menit sa-l inlocuiasca pe Muri, e si el o catastrofa, de aia e rezerva mai mereu, iar azi a trebuit sa fie schimbat de prost ce a jucat. Voiculet? Si-o batut joc Pandurii de noi! Si bine-au facut, daca i-am refuzat cu Nistor, doar au observat ce fraieri suntem! Sepsi, e Sepsi, il stim cu totii. Ca si pe Deac, mai nou. Rui Pedro, indolent din cale afara. Costea, atata poate, ar fi si mai bun in B. Tade si Ogbu, cum i-am zis la 07, sunt buni ca si rezerve la o echipa ce trage la event. Deci, draga colega, cu cine dracu sa faca echipa Grigoras, asa cum ne dorim noi? PS. Cu acest lot, Mandorlini n-ar fi dat afara! Ar pleca singur si sigur…

    Apreciază

  3. Bine ca m-ati derutat cu anuntul de la editorialul precedent ca meciul se joaca marti. Am ratat momentul si se pare ca bine am facut. Asa ca as comenta da n-am ce ca n-am vazut meciul!

    Apreciază

    • Dobitocii de noi tot mai sperăm să urcăm câteva locuri. Să ajungem undeva, în apropierea podiumului. D-aia suntem șucăriți, înțeleși? Din păcate, nu toată lumea poate să fie de un calm olimpian, când lucrurile nu prea merg.

      Apreciază

      • Lucrurile merg/nu merg in functie de asteptari. Daca plecam de la ‘ani pari’ (parca de mult nu am mai auzit asta) atunci lucurile nu merg deloc. Daca plecam de la ‘ e echipa pe care o sustinem’ atunci totul pare mult mai digerabil.

        Apreciază

  4. Redactia gigisport a fost incantata de meci…. Io revin cu una din putinele si fixele mele idei: Grigoras pe faras….. S-a vazut de la o posta diferenta de valoare intre jucatorii comunali si „lotul bogat si echilibrat” a’ lu’ tzefer, dar si lipsa de idee de joc la ai nostri…Si ideile de joc ar trebui sa le deie antrenorul (sau Piccolo, daca e interesat!). „Lotul echilibrat” nu e de ChL, dar nici asa de prosteste nu ar trebui sa joace. Indolentii, depasitii, „casabilii”, etc ar trebui sa primeasca indicatii de inestimabila valoare teoretice si practica de la antrenor si in timpul meciului, prin sugestii verbala urlate de la margine si/sau semne, si ele urlate din micutul careu al bancii. Dar Grigoras, mare domn fiind, nu-si permite…

    Apreciază

    • De acord. Pe de alta parte trebuie si intariri (Rada, Maftei, Hora si Rui Pedro nu semneaza si ei cu „sotul” lui regheblat?). Sa vedem ce aduce iarna.

      Apreciază

  5. S-a resimtit din plin absenta lui Maah (care-i mai tehnic decat Sougou), totusi e pacat de astea doua puncte pierdute. Enervant rau ca nu reusim sa nimerim poarta; cel mai periculos sut pe poarta a fost unul tintit de Camora pe langa poarta, dar deviat aproape perfect de catre un adversar.

    Apreciază

    • Cum nu vii tu, Ando, Doamne, ca punând mâna pe ei, sa-i imparți in doua cete, in petarde si in zmei. Pe Maftei sa-l lași pe banca, ca i-a cam trecut sorocul, iar pe Pinto de-l aduci, mai tată, să ne mai surâdă și nouă norocul. Și cu-n PLM trezeste-i, că au adormit cu totii, să mai batem și noi tată, o Chiajnă sau un Poli.

      Apreciază

  6. Am ajuns sa ne batem de la egal la egal cu echipe comunale, care au vreo 10 mii de locuitori (era sa zic tarani), antrenor Ionut Chirila care arata ca un veritabil smenar, smecheras, cocalar cu 2-3 ghiuluri pe degetele cu unghiuta lunga, jucatori despre care n-a auzit nimeni, cu un fond de salarii cat castiga Hora la noi. Cred ca ne putem lua ramas bun de la primele locuri, de cupele europene. Motiv pentru care in iarna sa dam ce mai avem vandabil prin lot. La ce rezultate avem, locul ocupat in clasament, jocul prestat nu justifica deloc bugetul de „numai” 10 milioane… Chiar n-avem nevoie de Felghe, Gabionetta, Muniru sau Djokovici. Mai bine luam jucatori romani, tineri, ieftini, cu perspectiva. Am ajuns fix acolo unde ne-au dorit miticii, o echipa de mijlocul clasamentului, care sa nu deranjeze „granzii” din capitala, dar care poate sa ciupeasca din cand in cand cate un punct, cate o cupa europeana, asa nu prea des, poate la 3-4 ani odata. Hai CFR !!!!!

    Apreciază

    • Si pe cine luai tu tinar, roman de perspectiva? Sa nu fie de nationala de juniori, ca aia sunt fie scumpi, fie „trebuie” sa ajunga la machedonul jucator/ne-antrenor fie au impresar pe cine (nu) trebuie, fie au un pret prohibitiv. E usor sa dai din gura, dar uiti ca jucatorii straini la CFR nu au fost adusi fara motiv.

      Apreciază

      • Din pacate ai mare dreptate, Cristi, tot ce e mai de „samadas” la juniori e „agatat” de molima becalilor, prodancelor… si „tarifele” de re-sell is prohibitive pentru tzefer si altii asemenea noua… FRF si LPF ar trebui – daca ar putea – sa faca ceva… Dar nu poate si nici nu prea vrea…

        Apreciază

        • E adevarat ca jucatorii de perspectiva sunt deja acontati, dar aici e vina conducerii in totalitate. Dupa campania din Cupa Intertoto CFR a obtinut un imens capital de imagine, ori din punct de vedere al centrului de copii si juniori nu a stiut sa-l valorifice, nu a stiut sa atraga copii spre club, dimpotriva, mesajul transmis a fost ca nu o intereseaza acest sector si ca mizeaza pe jucatori straini. As dori sa va aduc aminte ca jucatorii Chiriches, Radut, Maxim au plecat de la scoala de fotbal Ardealul din Cluj, unde director era Mihai Georgescu, antrenor cu ochi la copii. Cred ca era benefica cooptarea lui ca sef al centrului, a fost pentru o vreme la U, dar a plecat dupa 1 an cand a vazut ca i se pun talpi. CFR are unul dintre cele mai mari centre de copii, dar nu stiu cum este facuta selectia, asa ca aici e vina exclusiva a conducerii, care nu a stiut sa atraga copii talentati spre club.

          Apreciază

      • Daca Urziceniul, Galatiul au reusit sa castige un campionat cu jucatori anonimi, mai tineri sau mai in varsta, de ce ne-ar trebui noua jucatori straini cu salarii de sute de mii de euro? In conditiile in care ne taram la mijlocul clasamentului, s-au crezi ca ne trebuie straini cu salarii astronomice sa prindem un loc 10, in campionatul asta de tot rahatu? Apropo, sari peste commenturile mele, daca nu reusesti sa comunici in mod civilizat!

        Apreciază

        • Nu mai tin minte la Urziceni, dar la Otelul imi amintesc cat de slabe erau contra-candidatele. Otelul a reusit atunci titlul prin concursul asta de imprejurari, nu ca a avut nu stiu ce echipa grozava.

          Apreciază

  7. Pe de o parte, rezultatul de egalitate e putin dezamagitor. Pe de alta insa, am avut suficiente ocazii cat sa inscriem daca aveam si putin mai multa concentrare la finalizare. Maftei cred ca joaca pur si simplu fiindca e varianta cea mai buna din cele avute la dispozitie.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.