1/3 din 3 puncte. [CFR Cluj – Astra Giurgiu 0-0]


CFR Cluj (Grigoraș): Felgueiras – Maftei, Cadu, Rada, Camora – Djokovic, Muniru – Maah, Gabionetta (Rui Pedro), Ogbu (Deac) – Tade (F.Costea).

N-a fost să fie decât în proporție de 1/3. Deși am văzut și frânturi de lucruri bune și câteva sclipiri de crampoane, jumătatea goală a paharului a reprezentat la final 66,66% dintr-unul plin ochi. Victoriile nu se leagă, pentru că echipa tot nu-i legată.

Las mai multe comentarii și concluzii pe penița lui Kiruj…

0 comentarii

  1. 0 la 0 bun pentru altii, din pacate. Daca ar fi intrat capul lui Maah din ultimele minute ar fi fost super. Greseala de arbitraj la eliminarea jucatorului de la Astra, parerea mea. Hai CFR!

    Apreciază

    • A mai avut un fault din spate cateva minute mai inainte si putea lua, linistit, rosu atunci. Sa nu dramatizam, ii lasam pe niculae si vama sa se planga, non-stop, de arbitraj.

      Apreciază

      • Asa este, si n-a luat nici galben. Si daca tot vorbim de arbitraj, pai asistentul a facut febra musculara de la fluturat fanionul la un fault pe parte dreapta si Hotogan nu prea dorea sa observe. Si atunci de ce se lamenteaza securistul? Sa nu vorbesc despre cum l-au vanat pe Gabionetta.

        Apreciază

    • Cadu a luat galben pentru o intrare aproape identica. Decizia de a da al doilea galben a fost corecta. Dar arbitrul a facut o gramada de alte greseli, incepand cu lejeritatea cu care a tratat jocul „la rupere” al celor de la Astra.

      Apreciază

  2. Recent intors de la meci, cu impresii „calde”. Muniru scula de jucator, dar pe pozitie mai avansata, nu mijlocas defensiv, mai degraba coordonator. Jocul e cu tendinte pozitive, e loc de mai bine. Ma dezamageste atitudinea galeriei, mai bine spus absenta ei, erau cat la o echipa de deplasare. In rest, o sa prindem podiumul fara probleme.

    Apreciază

    • Deci speram, fara probleme, la locul 3? Oile sunt detasat pe primul loc, cu mafia inconjuratoare nu au cum rata titlul. Pt locurile 2 si 3 va fi o lupta grea cu Petrolul, Astra si Pandurii (posibil si Vaslui dupa ce-si vor recupera punctele si daca porumboiu’ isi vede de lungul nasului). Momentan suntem la 8 puncte de locul 2 – Petrolul – plus dezavantaj meciul direct si la 6 puncte de locul 3 (Astra, care mai are un meci de disputat cu oile). Nu e imposibil, insa va fi greu. Conteaza mult sa ne luam punctele cu echipele mici (la Concordia vor lipsi Djokovic si Muniru, iar in celelalte etape vor lipsi si altii pt ca incasam cartonase galbene cu nemiluita – nu mai putin de 7 meciul asta). Trebuie un parcurs ft bun in tur si sa speram ca se vor incurca si celelalte echipe.

      Apreciază

      • Te uiți prea mult la clasament, zic eu. Calculezi prea mult cum o să le ajungem pe cele din față, mai ales după un meci cu „una din față” pe care nu l-am avut în mână nici 11 contra 10. Adică, dragă ffan, prea ți se pare că DEJA avem echipă pentru planurile tale mărețe.

        Apreciază

        • Draga 07, observi ca eu am raspuns planurilor altui ceferist, nu sunt planurile mele marete? 🙂 Chiar nu gandesc asa, mi s-a parut ca am fost slabi ieri, a fost bun un punct. Avem goluri in echipa si, desi nu voi fi in asentimentul multora, nici Grigoras nu mi se pare cel mai cel. Sa vedem ce se intampla la iarna. Deocamdata, fiecare punct conteaza, ne indepartam de zona retrogradarii si stau si eu mai linistit. 🙂 Hai ai nostri!

          Apreciază

  3. Fundasii laterali sunt f importanti in meciurile de acasa pt aport ofensiv. Camora a fost blocat de Enache la cea mai mare ocazie a CFR ului.Daca si Maftei…

    Apreciază

  4. Nu s-a legat jocul deloc, existau spatii foarte mari intre compartimente. Maftei nu a facut fata si se mai si aventura cateodata in fata (fara niciun rezultat). Nu inteleg de ce nu joaca Piccolo. Gabionetta individualist, nu a jucat pentru echipa (a si fost vanat si dat de pamant ori de cate ori au avut ocazia giurgiuvenii). La capitolul castig, MUNIRU, daca va juca numai un pic mai ordonat ar putea fi noul Traore (marfa de export). Pe langa cateva faze adevarate de fotbal a si muncit foarte mult. Djocovici n-a mai stralucit, a dat si cateva pase la adversar, dar a si recuperat.

    Apreciază

  5. Mie mi s-a părut că de la începutul partidei şi până la sfârşit amândouă echipele şi-au dorit un meci egal. Voi ce credeţi ?

    Apreciază

  6. M-a bucurat faptul ca tusierul a ridicat steagul la golul Astrei (daca ar fi sa speculam, ceva obisnuit pe aici, a facut-o pt. ca Astra ameninta locul 1?) M-au incantat schimbarile de directie ale lui Muniru. Ma bucura de asemenea ca Deac a reusit vreo doua centrari de calitate (parca el a centrat la capul lui Maah). E trist cand imbatranim. Dar cand e vorba de un fotbalist, e de doua ori mai trist. Nu credeam ca fundasul dreapta poate fi atat de important, pana la meciul asta.

    Apreciază

  7. Daca se pastreaza jucatorii de baza, si se mai fac ceva transferuri bune, plus Grigoras, la anul avem o echipa buna, cu sanse la titlu!! Lucrurile merg intr-o directie buna. Preluarile jucatorilor nostri sunt jalnice, 80% dintre ele sunt defectuoase!! Se pierde timp mult, si efort in plus. Cum dracu ajung „fotbalisti”, daca din 10 prelaeri, rateaza 8???

    Apreciază

    • Ai atins un punct important. Preluările sunt arme de bază ale unui fotbalist adevărat. Mai ales în atac, dacă n-ai făcut preluarea ca lumea, s-a cam dus momentul. Nu trebuie ca toți fotbaliștii să „mângâie” mingea, dar 2 preluări din 3 tot ar trebui să facă corect la nivelul CFR-ului. Exact din cauza preluărilor aiurea (sare mingea din unii ca din colțul dulapului) mi s-a format imaginea de „petarde”. Singurul care e mai… ciudat e Muniru, care are tehnică, învârte bine mingea, dar la el continuarea lasă de dorit (vezi ultima pasă în aut la mijlocul terenului).

      Apreciază

  8. Am anticipat o victorie clara dupa un joc bun. M-a luat si pe mine valul, dupa cele doua victorii consecutive. Acum am revenit cu picioarele pe pamant. Dupa mine, am jucat corespunzator grupei de valoare in care ne aflam acuma. Ar fi 5 grupe, in opinia mea. La extreme, steaua, gr 1, si U, Corona si Viitorul, gr 5. In gr 2 intra Petrolul, Astra, Pandurii si Vaslui, iar in gr 3, alaturi de noi, dinamo, Gaz metan, Ceahlaul, Botosani si FC Brasov. In gr 4 restul. Intalnand un adversar din gr superioara, am jucat cum am putut si am obtinut un egal. Daca nu erau cele doua victorii precedente, cea cu Galatiul, rasunatoare, ieri castiga Astra! Nu veneau sa se apere, nu veneau cu frica fata de echipa in mare revenire, cum se trambita peste tot, inclusiv de subsemnatul. Asta e, cand vom avea valoare de „cel mai bun din gr 2”, putem spera la gr 1, desigur dupa masuri de eficientizare corespunzatoare. Pana atunci, ne multumim cu ce avem. PS. Gabionetta, iar a facut cateva faze da mare jucator. Cum meciul a fost unul anost, mi-am putut permite luxul de a-l urmari pe Maftei cu atentie maxima. Din nou bulevard pe partea lui. A avut o singura deposedare, prin alunecare, la linia de margine. Pasele, in majoritatea lor, in spate sau in apropiere, pe orizontala. Rar, cand pasa in fata, o facea direct la adversar. A avut o initiativa de patrundere in zona centrala, a pierdut mingea, contraatac si era sa fie gol. Totusi, auturile, 80% aruncari la coechipieri… Si in final remarc ca Piccolo, care a jucat perfect sub Pietricica, a fost tinut din nou pe tusa. Inlocuit cu Rada. Rusine conducerii!!!

    Apreciază

  9. Cateva faze de mare jucator nu ajung (Gabionetta). Trebuia sa joace pentru echipa, si nu a facut-o. Adevarat este ca ii cam dadeau astia la picioare, imi amintesc de o faza unde a fost luft, dar daca il nimerea pe Gabio sigur nu se scula cu una cu doua. Maftei praf, daca erai la meci vedeai si mai bine ce face, total aiurea, vrea el sa joace, dar cred ca nu mai poate. De Piccolo, pacat. Poate asa vor sa-l forteze sa mai lase din pretentiile salariale si sa-i prelungeasca contractul, asa este politica. Eu nu cred ca Piccolo are oferte din Italia, daca avea atunci si conducerea avea alta atitudine, ca si Piccolo dealtfel in cazul in care avea oferta si el negocia de pe pozitie de forta. Eu sper sa se inteleaga pana la urma. Castigul la acest meci a fost Muniru, este in crestere, daca mai si finalizeaza actiunile bune cu pase folositoare ne putem baza pe el. Linia de fund foarte lenta, noroc ca Astra s-a temut de noi si a adoptat un stil mai degraba de siguranta, adica defensiv, sperand ca ne prind pe o contra. Ceea ce este trist e ca am avut 1001 de lovituri libere fara sa creem faze clare de gol, mai putin faza din min.90. Pozitiv este ca nu mai primim goluri pe banda rulanta. De ce? Fiindca mijlocasii au mai mult sarcini defensive. Din pacate asa este greu sa construiesti faze ofensive, si aici este vina antrenorului. Echipa mi s-a parut rupta in doua si din cauza aceasta nu s-au mai legat nici atacurile, am bubuit mingile in fata.

    Apreciază

  10. Grigoras e foarte bun, dar NUMAI pentru faza asta de re-dezvoltare… La noi trebe’ un antrenor strain, care sa-si puna influenta pe echipa, cat de dur poate… Jucatorii par a fi profesionisti, deci sunt dispusi la orice eforturi pentru a se promova in strainataturi… Deci, merci, Grigoras, fa-ti traba’ pentru care ai fost angajat si lasa pe altu’ din ianuarie sa faca treaba pentru CFR… Hai CFR!!!

    Apreciază

  11. Ila… nu crezi ca ceri prea repede un alt antrenor????… Stiti prea bine ca un antrenor „adevarat” NU vine la noi!!!!! Pt. nivelul nostru, un Grig, deocamdata, este foarte bun!!!! In ultimele 3-4 meciuri se vede un progres, DAR… TREBUIE sa fim realisti!! Acum o luna si ceva jucam deplorabil, fara orizont!!!!!!

    Apreciază

  12. Oare Grigoraş sau cineva din staff-ul tehnic al CFR-ului citeşte ce tot scriem noi aici ? Dacă da, atunci : 1. Driblingurile şi floricelele lui Gabionetta, Maah şi mai nou şi Muniru sunt foarte apreciate în două situaţii : a. când duc la marcarea unui gol sau pun un coechipier în poziţia de a marca şi b. când conduci cu 2-3 la zero şi vrei să faci deliciul spectatorilor. În restul e egal cu zero. 2. Jucătorii să paseze înainte de a veni 2-3 adversari pe el, că atunci când e încolţit de aceştia va pasa în disperare ori la adversar ori va fi deposedat cum de multe ori am văzut cu Astra

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.