Steaua spulberă pulberea CFR!


[articol apărut inițial pe mysport]

Autor: Gorgeous Roadkill

Nu m-am uitat ieri la meciul Stelei, preferând, ca un adevarat hipster, un meci mai puțin mediatizat, Arse – BVB. Asta nu înseamnă că tsunamiul creat de performanța clubului din, câteodată, Ghencea, nu mi-a copleșit toate organele, câteodată, senzoriale, mintea-mi fiind incapabilă să cuprindă în vasta ei totalitate întreaga însemnătate a minunii de pe Național Arena, chiar mai mult decât spasmele neuronale forțate de conceptul Dasein-ului heideggerian ori de Ulysse al lui Joyce (jur c-o scris cartea aia să ma ia peste picior).

Apple, conștienți de lipsa de interes de ieri pentru orice nu-i ISteaua sau McGigi, a lansat noul IPad într-o sală cu doar câțiva ziariști care n-au mai găsit loc la meci și trei spectatori care aveau un banner cu „New Dinamo”. Însuși Alex Ferguson nu a avut de ales decât să-și decaleze prezentarea autobiografiei, publicul prezent așteptând cu nerăbdare să-l audă citind capitolul în care descrie victoria Stelei din această toamnă asupra singurei echipe românești, pardon, asupra singurei formații maghiare ce evoluează în România care a câștigat pe Old Trafford. Cum asta a rămas să fie scris în volumul al doilea, criticii au fost prompți în a defini ceea ce trebuia să fie un moment festiv din viața fostului antrenor drept una din cele trei mari dezamăgiri din cariera scoțianului, alături de transferul lui Bebe și cearta cu Roy Keane, cerând reginei Elisabeta retragerea titlului onorific de Sir. Casa Regală Britanică a refuzat să comenteze incidentul, dar a menționat că, încă de la plimbarea cu trăsura oferită de Elisabeta a II-a regretatului Nicolae Ceaușescu, aceasta a rămas o suporteră a Stelei până la moarte, deși nu dincolo de ea, aparent prințul Charles preferând Ardealul și cea mai iubită echipă a lui, Unirea Jucu (fostă Nokia).

Paralela între Nicolae Ceaușescu, fostul cel mai iubit fiu al poporului, și George Becali, actualul cel mai iubit, uneori la propriu, este surprinzător de neașteptată, sau nu. După cum știm, Ceaușescu a planificat socializarea marxismului României la Doftana, cu mult înainte de Zuckerberg. Becali a pregătit și el de după gratii Revoluția CL a Stelei, astfel încât Europei să nu-i mai rămână decât să-și admită neputința și să se declare învinsă, așa cum a fost de revoluția sovietică declanșată de Lenin, Stalin și Brejnev, când au rămas blocați într-un tren în Siberia. Atunci Lenin a ținut discursuri să convingă lumea să schimbe trenul, Stalin a împușcat conductorul, iar Brejnev a tras draperiile și-a spus că trenul e în plin mers. Becali nu numai că a învățat din cele două istorii, dar le-a aplicat impecabil pe o scară incomparabil mai deasupra, convingând lumea că Europa League e peste CL, în timp ce MM împușca atacantul grec al CFR-ului, iar Reghecampf (al cărui nume a fost preplanificat să trimită la revolutia național-socialismului, cum altfel?, german) a declarat apriori dinainte că Steaua e pe primul loc în grupă.

Suporterii Stelei au înțeles perfect planul. De aceea au ales să protesteze împotriva conducerii, fiind cunoscută aversitatea lor față de orice avantaj posibil incorect asupra competiției. Conducerea a venit parțial în întâmpinarea opiniei lor inopinate, alegând în magnanimitatea lor generoasă să înceapă meciul cu Basel fără autorul senzaționalei duble din ultimul meci de campionat. De altfel, (baseii) baseliștii au și declarat cu lacrimi în ochi că sunt nedemni de un asemenea gest, acceptând să semneze pe loc contracte de impresariere cu Ana Maria Prodan, sub amenințarea deportării la Vaslui.

Dar planul a mers înainte, lăsând o întreaga lume tumefiată de stupefacție. Geniul stă în simplitate. Cine s-ar fi gândit că, după cele două zerouri din dreptul punctelor în urma primelor partide, Steaua va adăuga, relaxat, din încheietura poignee-ului, un 1? Într-o simplă mișcare genială, în JUMĂTATE din numărul de meciuri necesare CFR-ului să-și facă jalnicele zece puncte, Steaua a făcut 100, de (100 : 3) / (10 :6) = 20 de ori mai mult, cu un golaveraj de un opt, adică un ∞ !

UEFA va ține o conferință de presă astăzi unde va anunța că, pentru restul sezonului competițional 2013-2014, numărul de puncte acordate la victorie în grupele Champions League va fi redus la 1.5, restul fiind luate deja de Steaua.

Chuck Norris a admis că de mic își închipuia că într-o zi va fi capabil să viseze la lucrurile care pentru Steaua țin de un tangibil tactil perfect palpabil, în timp ce paparazzii au fotografiat încercările disperate ale lui Van Dame de a-și rupe buletinul din plastic.

MM Stoica a postat pe facebook (trademark NSA) referitor la declarația lui că nimeni nu va mai face în următorii douăzeci de ani nebrucanieni în CL ce a făcut Uimirea Urziceni, în caz contrar urmând a se retrage din fotbal într-o cutie de carton, că Steaua nu este un nimeni, cum e CFR, în fotbal, ca să aibă vreo relevanță ceva din ce a spus el vreodată, postare care a primit imediat 4.5 milioane de „Thumbs Up”, majoritatea neopozabile, dar să nu fim rasiști.

România, Steaua, oriunde, Steaua, Elveția, Steaua, campionii lui Ana Maria! (îmi cer scuze pentru ultima parte, nu numai că nu sunt perfect, ca Steaua, dar mă și grăbesc să termin de finalizat un banner cu Frii Gigi și-i greu sa acopar y-ul cu doi de i).

Gorgeous Roadkill

0 comentarii

  1. Am citit articolul pe gsp, parca era mai lung. Oricum, pacat ca amne scrie asa de rar. Pt mine este o reala placere sa-l citesc, inca de pe vremea defunctei ceferemania. Inclusiv cand injura, treaz sau beat, da clasa tuturor! Daca ar fi fals, cum sunt destui, s-ar autocenzura. Eu unul il rog sa scrie mai des AICI, direct si fara ocolisuri, asa cum ne-a obisnuit o perioada buna, si cum ne-a dezobisnuit mai nou. Tin sa-i reamintesc, ca pe ceferemania el a tot insistat la „halbu” ca sa se faca un site propriu. S-a facut, si inca unul super! Ca atare, se cuvine sa scrie mai des. Priceput-ai, amne? PS. Sa nu creada 07 ca am scris aceste randuri ca o datorie pt preluarea cuv. „felcer”. Nici pe departe, am scris ce cred si gata.

    Apreciază

    • Da, e mult mai lung pe mysport decat aici, cu toate ca numarul caracterelor este identic. 🙂 Diferenta apare de la densitatea caracterelor si din paginare. 🙂

      Apreciază

  2. Caneto, articolul lui amne in loc de avancronica? Pt ca una-i una, alta-i alta! Deci, sunt in asteptare, ca si ceilalti tribunisti. Tot asa, cum dupa meci, asteptam obisnuita cronica a lui 07, fie ea si foarte-foarte slaba…

    Apreciază

  3. Cele mai bune articole sunt cele scrise de „veteranii” Tribunei, ramasi la datorie. In perioada asta de restriste, cand traficul ce inrosea odata teava a mai scazut, cand aproape ca bate vantul pe aici si nici macar stelisti spilcuiti sau pinguini beti nu mai posteaza, cand visul oricarui suporter de rezultat si nu numai, un nou titlu de campioana, pare sa se fi indepartat de tot de Gruia, cu atat am ramas. Cu Tribuna CFR si cu speranta. Hai CFR!

    Apreciază

  4. @Caneto, @Amne (G.Roadkill): Am citit şi eu articolul lui amne postat pe Mysport, şi – dincolo de faptul că nu se cade să „ne” comentăm pe tema articolelor postate de unii sau de alţii, nu e „fair”, zic eu – mă simt „fortuit” să spun şi eu câte ceva… Am citit articolele lui G.R. împreună – şi cu aceaşi dorinţă de-a mai „prelua pe piept” ceva ceferism livrat în doze rezonabile – cu ale tale, ale lui Albu, ale lui 07… Articolele voastre au fost cele care m-au împins să fac „pasul decisiv” către Tribună (care a apărut exact la ţanc), am simţit o altfel de abordare, un alt nivel de discuţii… Încerc (din răsputeri) să revin: articolele lui G.R./amne îmi aduc aminte (câteodată) de celebrul roman al lui Déry T. (Dl. G.A. în X / G.A. úr X.-ben), un roman scris în închisoare pentru a prezenta o închisoare apocaliptică a umanităţii… Îmi mai aduce aminte şi de singurul roman mai „filosofic” al lui P.Howard (Brigada oaselor / Csontbrigád), cu săgeţi către pericolul nazist excelent previzionat de autor, dar şi cu „mostre” de metalimbaj al ocnaşilor, compus din câteva cuvinte, suficiente pentru o comunicare strict necesară, fără să consumi energie… OK, ne-am (m-am) îndepărtat de subiect, am vrut să subliniez doar că că – în ciuda opiniei generale, care nu se „exprimă” în mod explicit – mie-mi plac gândurile lui Amne, chiar dacă e nevoie mai mereu de o lecturare atentă a articolelor lui, e nevoie de toată logistica de război (cu grenade, cu tot) pentru a trece peste minele antipersonal amplasate cu dibăcie în (şi printre) rânduri… Amne ne propune o altă abordare de ceferism: una mai complicată / neconvenţională, presupunând şi ceva „rezonanţă” la abordările abstracte (uneori absurde), dar „inundate” indiscutabil de ceferism adevărat… Restul e discuţie plată, plictisitoare… Ah, era să uit, o avancronică, ceva, mai vedem şi noi? Că filosofie / nefilosofie, vrem date, informaţii, şi – în primul rând – vrem victorie sâmbătă!! Sunteţi de acord, domnilor Caneto şi GR (amne)?? HAI CFR !!!

    Apreciază

  5. Incredibil… din cauza voastra, a acestor articole, m-ati facut sa renunt definitiv la fituicile dambobitene, ajungand ca Tribuna sa fie primul task adus in favorite :)… Va citesc cu nespusa placere chiar daca nu am obiceiul sa comentez. Bafta in continuare si HAI CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.