Bile albe, bile negre… [CFR Cluj – Oțelul Galați 7-2]


La sfârşitul meciului de luni, plin ochi de evenimente, cu multe lucruri bune, dar şi cu destule momente mai puţin reuşite, mi-a venit în minte comedia nebună a lui Kusturica (Pisică albă, pisică neagră), cu toate fazele haioase ale ei. Ei, am avut şi aici atât faze haioase, cât şi mai puţin „comice”, pregătind mai multe bile albe, dar şi câteva negre pentru evoluţia echipei (ca grup) şi a jucătorilor în particular.

A) Observații despre echipă:

Prima observaţie este legată de aşezarea ei în teren. Grig a demonstrat că nu e tipul de antrenor rigid, care să insiste orbește în implementarea unui sistem anume (exemplu în sensul opus fiind chiar Mircea Rednic, cu arhaicul lui 4-4-2, total nepotrivit jucătorilor daţi… de sus). După ceva „studii de fezabilitate” legate de sistemul 4-3-3, PG şi-a dat seama că formula potrivită ACUM şi pentru ACEŞTI jucători este 4-2-3-1, noul sistem fiind pe de o parte o „variaţie” a primului, pe de altă parte nici nu e foarte nou, el a mai fost utilizat – cu succes – de mai mulţi antrenori ceferişti dinaintea lui. Intenţiile lui Grig erau clare încă din primele secunde ale meciului, imaginea de mai jos (imortalizată undeva la secunda 10 după fluierul de început al show-ului) stând mărturie în acest sens:

Formatul 4-2-3-1 este unul mai permisiv pentru „invenţii şi inovaţii” (dacă ai cu cine…), rezultatul de ieri şi – mai ales – jocul practicat fiind o dovadă destul de clară în acest sens (bilă albă pt. Grig!).

Problema este cum faci legăturile între cele 4 linii (din care ultima „linie” – vârful de atac – este, desigur, doar un „punct”). Să ne amintim doar de fazele minunate realizate acasă cu Braga, în preliminarii cu Liberec şi Basel, toate jucate în acest sistem. Amintiri… și cât de plăcute. Cu toate că au avut filozofii de joc diferite, rând pe rând Ando, PS, dar şi Trică au apelat la această aşezare. Nu mai insist cu caracteristicile sistemului, că am mai vorbit despre acest subiect, aş vrea doar să intru un pic în modul de „conlucrare” a liniilor şi în analizarea gradului în care titularii de luni (cât şi rezervele) corespund sau nu „fişei postului”.

 B) Observații despre linii:

Portarul şi trei din cei patru fundaşi utilizaţi luni au fost prezenţi şi în era „romantică” a celor 10 puncte de CL, doar Velayos luându-i locul lui Ivo Pinto. Reiese că în proporţie de 80% defensiva imediată are aceeaşi structură, dar – aparent paradoxal – exact acest departament suferă cel mai mult, poate şi din cauza celor doi închizători utilizaţi (Djoko şi Muniru), ambii având un aport ofensiv remarcabil (cu + pentru Djokovic), dar cu sprijin defensiv (adică prima sarcină din fişa postului) relativ scăzut, nu neapărat ca prezenţă în zonă, ci mai ales ca eficienţă şi ca poziţionare. Din cauza asta există acele distanţe „nefireşti” între linia de fund şi cei doi, la care se adaugă anumite execuţii stângace, pase greşite date înapoi (mai ales la Muniru). O bilă neagră, aşadar, pentru faza defensivă a liniei de închizători. Asta nu-i disculpă în totalitate pe cei din apărare, unde iarăşi există – uneori – spaţii „intradepartamentale” mult prea mari, „el capitano Cadu” fiind nevoit să strângă/să intervină în multe momente ba la V.Lajos, ba la Rada, ba urcând spre Muniru pentru a mai reduce distanţa dintre linii (o bilă albă pt. Cadu!).

Linia de 3 mijlocaşi ofensivi trebuie să fie motorul fazelor ofensive. Din fericire, luni s-a şi verificat acest lucru, şi încă cu brio, nesperat de bine. Despre contribuţia „liniei” în atac n-avem ce vorbi prea mult (producând 7 goluri frumoase), aş remarca mai mult aportul defensiv destul de bun (ca linie), dar cu ceva inegalităţi între actori (mai activ în defensivă a fost Maah, din care cauză V.Lajos a scăpat de multe ori cu faţa curată; a făcut lucruri bune şi Costea, mai cu seamă faţă de evoluţiile lui anterioare, iar la Denilson putem vorbi de o defensivă oarecum pasivă, dar au fost şi la el câteva momente când a strâns fie cu Maah, fie cu Costea, în lateral, pentru a asigura densitate. Per total, o bilă albă mare de tot pentru această linie!

Linia/punctul din faţă (compus din Ogbu şi… atât) a fost cireașa de pe reuşita deplină a formulei. O zi fastă pentru Ogbu-Chuka, care s-a pendulat tot timpul de-a latul (de multe ori şi de-a lungul) terenului pentru a primi mingi, a venit şi în spate (încercând – de multe ori cu succes – să oprească urcarea fundaşilor centrali). Sclipitor în atac, suficient de folositor şi în defensivă (în raport cu ce are scris în fişa postului), aşadar o bilă albă şi mai mare lui Ogbu!

C) Observații despre jucători, punctual şi telegrafic:

  • Felghe: destul de sigur, nu are vină la goluri (la primul nu a fost protejat de Rada la respingere, la al doilea vorbim de celebrul spaţiu dintre defensivă şi închizători).
  • V.Lajos: carenţele lui au fost „ascunse” fie prin munca suplimentară a lui Cadu, fie a lui Maah. Prestaţie slăbuţă.
  • Cadu: aşa cum am mai spus, peste media ultimelor evoluţii, amintindu-ne de adevăratul „el capitano” din trecut…
  • Rada: nesigur, lent, a fost nevoie de câteva ori de Cadu să intervină de la 7-8 metri, că Ionuţ al nostru dormea acolo… Cam vinovat la ambele goluri, măcar parţial.
  • Camora: nu mai este ce a fost, parţial şi datorită sprijinului ceva mai redus din partea lui Costea. Oricum, de această dată la goluri nu poate fi scos vinovat.
  • Muniru: ştie câte ceva cu mingea, are în schimb lacune serioase de poziţionare şi de interpretare a rolului închizătorului. Dacă se insistă cu el tot acolo, are nevoie de un curs intensiv, sau poate i se va găsi un loc cu o linie mai sus undeva.
  • Djokovic: cu mult peste „colegul” lui de linie (Muniru), atât în ofensivă (în primul rând), dar şi în apărare (unde a mai greşit şi el; trebuie să evite complicaţiile!). Vine excelent înapoi pentru a culege baloane şi a le transmite mai înainte spre „prelucrare”. Bună alegerea lui Grig de-al pune să execute cornerele, eficienţa acestor faze fixe a crescut vizibil.
  • Costea: cu un pas mic peste evoluţiile lui anterioare, în special în repriza a doua. A reuşit câteva lucruri bune în faţă (pasă de gol şi bară, din care tot gol a ieşit pe urmă), de multe ori a şi pierdut mingi sau nu a găsit continuarea ideală. Mai are „traume” din trecut, când era starletă la olteni, nu înţelege – deocamdată – că echipa e cea care contează. Poate progresa, nu spectaculos, dar sesizabil, iar în momentele lui faste poate decide şi meciuri. De urmărit…
  • Denilson-Gabionetta: diferenţă de la cer la pământ între „intrarea în scenă” din amicalul cu Mediaş (când l-am făcut circar; îmi retrag cuvintele şi cu această ocazie), şi prestaţia bună de la Ploieşti, sau prestaţia superbună de luni. Creierul echipei, regizorul ei, i s-a găsit o poziţie „braziliană”, în care se simte ca peştele-n apă. Se înţelege ceva mai bine cu Maah (asta s-a văzut şi la Ploieşti, amintiţi-vă acel gol 2 superb), dar are acţiuni şi pe stânga (unde a avut o pasă de gol şi un gol). Nu poate duce – deocamdată – un meci întreg, dar cât joacă, poate fi suficient de util. În apărare, mai modest, ştie el foarte bine ce-i de făcut acolo (ce scrie în fişa postului), dar e clar că s-a „păstrat” pentru atac, şi bine a făcut.
  • Maah: dincolo de glumele care au împânzit platforma tribunistă, trebuie să vedem în Maah un jucător disciplinat tactic şi cu o demarare excelentă, combinată cu simţ de anticipaţie, care au dus, atât la Ploieşti, cât şi luni, la destule goluri şi alte situaţii clare. Superbe pasele lui de gol de pe partea dreaptă (marcă înregistrată deja), printre linia de fund şi portarul advers, cu un uşor covrig, tocmai pentru coechipierul venit la colţul lung. Un tip modest, incomparabil mai util echipei (în acest moment) decât Deac (care trebuie să revină urgent cu „capul”) sau chiar Voiculeţ. Un alt atu: poate fi folosit exact cu acelaşi randament şi pe stânga. Nu are sens să-l comparăm cu Sougou al nostru (modestia ambilor este totuşi o notă comună), vorbim de doi jucători din ere diferite, venite din „civilizaţii” fotbalistice diferite şi cu exprimări diferite. În acest moment – greu – al CFR-ului ne putem baza pe Maah, care – dacă este şi servit cum trebuie – poate fi foarte eficient. Odată cu plasarea lui Denilson la mijloc (de la Ploieşti încoace, adică), a renăscut şi Maah. Aşa să fie şi pe mai departe…
  • Ogbu-Chuka: este profilul de vârf care se cere într-o astfel de formulă. Mobil, destul de tehnic, cu execuţii din prima, poate fi „uns” vârf de rasă, peste Kape (zic eu), dacă morişca asta se va permanentiza în atac.
  • Schimbările de jucători – Batin: nu a intrat cum trebuie în joc, are o cădere de formă și exprimare după jocul bun cu cei de la Viitorul. E o soluţie şi pentru mijlocaş dreapta şi pentru vârf. Rui Pedro: îl poate înlocui pe Gabio (sau invers); la el problema este că după un joc – două bunicele dispare din peisaj, inexplicabil… Poate fi folosit şi ca vârf, în unele conjuncturi. Obiorah: pe postul respectiv e peste Muniru (ca rol defensiv), poate mai puţin eficient în atac. Măcar în meciurile mai „grele” el trebuie folosit acolo, cu Djoko.

Per total, destule bile albe atribuite, fie echipei, fie unui „departament” de joc, fie unui jucător. Au fost – din păcate – şi bile negre (sau gri, la acest scor). Acolo, la bilele închise la culoare, chiar trebuie lucrat serios (vorbim de faza defensivă, evident). Sau – cine ştie? – poate Grig va perfecţiona atacul şi mai mult, şi atunci filosofia neoceferistă va deveni: „dă-o-ncolo de apărare, să dăm cu un gol mai mult decât ei şi la revedere…”

HAI CFR !!!

0 comentarii

  1. Asa cum tu m-ai investit onorific la contra-informatii, asa te investesc eu in rolul de analist al Tribunei (tot pe moca off-course)… Bravo si felicitari, maestre! Esti mult peste tot ceea ce au scris ceilalti analisti de pana acum pe Tribuna. 😀 O mica observatie insa legata de Maah, meci bun ieri si ma inclin, dar nici nu a avut pe nimeni in fata sa il blocheze. Sa il vedem cu se descurca la Piatra Neamt si mai vorbim…

    Apreciază

    • Măcar noi să ne „investim” reciproc în câte o funcţie… Despre Maah doar atât (tema chiar începe să devină sufocantă): sclipirile lui sunt condiţionate de existenţa unui servant de calitate (Gabio, în speţă). Sperăm să nu i se urce-n cap gloria, cu toate că nu-l văd „dus de val”. Avem două săptămâni de linişte, să vedem încotro o luăm… HAI CFR !!!

      Apreciază

      • Asa nota mare nu i-am dat niciodata lui Maah, dar nu pot uita faza din minutul 15, cand, singur fiind la mijlocul terenului (ma rog, un adversar la 1 m), a facut niste driblinguri, el s-a dus, iar mingea a ramas. 🙂 Adica, s-a autodriblat. :)))

        Apreciază

  2. Nici prin cap nu-mi trece sa-l propun pe Gabionetta la inchidere :), dar nici chiar atat de modest nu a fost pe faza de aparare. Eu tin minte cateva faze in care a recuperat mingea prin inteligenta, anticipand intentiile galatenilor. S-a vazut ca e genul de fotbalist care simte si stie jocul. La al doliea gol al galatenilor, nu inteleg ce spatiu pomenesti.:) Eu am vazut ca galateanul s-a desprins usor din marcajul lui Rada (care a parut a crede ca atacantul se va intoarce spre stanga, dar ghinion, ala si-a facut mingea in partea ailalta :)) si a executat un sut-si-gol. 🙂 In momentul in care preluat mingea, Rada era la nici juma’ de metru de el.

    Apreciază

    • M-am referit la fazele premergătoare golului, când doi gălăţeni (Iorga şi încă unul în centru) au primit mult prea liber mingea, nefiind presaţi de închizatori. Execuţia în sine a lui Henrique (golul , adică) a fost şi frumoasă, şi neaşteptată, şi -parcă- imparabilă, să nu mai vorbesc că Felghe era şi uşor mascat. În rest ai dreptate, Rada a fost „făcut” de acest Henrique destul de uşor, mult prea uşor. HAI CFR !!!

      Apreciază

  3. Kiruj, Batin, cum au aratat si altii, este bun pt o echipa de mijlocul clasamentului, dar numai ca virf, nu are calitati de extrema. Apoi, daca revezi meciul, ai sa constati, ca, Cadu a avut si destule ezitari si pase la adversar (dintr-o astfel de gafa s-a nascut o ocazie pt galateni), deci nu s-ar cuveni chiar de laudat. Si cu asta am terminat replicile la analiza ta valoroasa. Trec si inchei cu subiectul Tamas. Dupa cum citesc, el ar veni pina-n iarna. Cum nu mai avem obiective majore – titlu sau cupa – la ce ne foloseste un jucator care pleaca dupa scurt timp? Si care e un scandalagiu de notorietate? Care poate strica atmosfera refacuta cu truda de Grig? Stiu ca e o afacere din care se va cistiga ceva, probabil dupa un transfer in Rusia la iarna, dar daunele nu mai conteaza?! Trebuie sa schimbe AP toata linia de fund, cu jucatori transferati definitiv, daca se mai vrea performanta! Daca nu, sa stim si noi, si atunci cei mai buni in echipa pot fi in fiecare an imprumutatii, care vor confirma dupa vreo 10 etape, dar si fosti internationali deveniti alcoolici inraiti, pt care noi reprezentam o necesara resetare si atit.

    Apreciază

    • Da, Bela, ai dreptate cu Cadu, am văzut nişte ezitări şi eu la Ricardo, dar no, am o „slăbiciune firească” (nimic necurat…) pentru întraga lui operă şi am tendinţa să observ mai repede reuşitele… Cu Tamaş sunt de acord cu tine şi nu prea, din ce ştiu, mai avem petrecăreţi în echipă (probabil mult mai „reţinuţi” decât Tamaş…), omul de obicei dă tot când joacă şi nu are vedetisme în cap. E călit în Anglia, asta e un lucru enorm, şi e un băiat inteligent să ştii. În Anglia băieţii sunt mai petrecăreţi, nicio cârciumă nu este în siguranţă când intră acolo un detaşament de fotbalişti… Dar când intră pe teren, îşi dau şi viaţa. Câteodată cred că ne complicăm mult prea tare cu impresia asta semifalsă creată în jurul băieţilor noştrii cum că ar fi nişte domni, nişte sfinţi, etc. Da, ai dreptate, personalitatea lui Gabi nu prea „rimează” cu simţul pedagogic al lui Grig, dar cine ştie, are şi el o vârstă, poate vrea să prindă naţionala… Oricum, mă mir că nu se întoarce la Dinamo, ei sunt renumiţi cu repatrierile periodice… HAI CFR !!!

      Apreciază

  4. O mică completare la analiză: problema fundaşilor laterali. Asistăm la o „decădere” semnificativă a „actualilor”, faţă de cei din era „10 puncte CL”, cu un V.Lajos inexistent în atac (să ne aducem de incursiunile pline de energie ale lui Ivo, urmate de regulă de centrări decente în careu, e drept, nici el nu era un zmeu în apărare, dar la el a fost „acoperit” fie de acelaşi Cadu, fie de Sougou), şi cu un Camora care nu mai e „Camora ăla”, din păcate… Dar oare care este cauza? Sunt mai multe, zic eu: 1 – se simte şi la el o mică frustrare că nu a fost vândut (dar trage de le să nu fie dominată de această „boală”), 2 – în era galactică Camora a jucat de foarte multe ori mijlocaş stânga (iar fundaş era Sepsi), parcă acel rol i s-a potrivit mai bine, a avut mai mult spaţiu, şi şi-a putut etala mai elocvent calităţile lui de „alergător de cursă lungă”. Să ne aducem aminte de interminabilele lui curse pe tuşa din stânga, a fost şi în atac, a strâns şi în apărare. Cvartetul ăla celebru din meciul cu Braga a fost aşa de eficient şi datorită lui Mario, care s-a înţeles perfect cu Bastos şi cu Rui (al patrulea fiind Sougou, dar cu el nu a „relaţionat” în mod direct, decât foarte rar). Această retragere forţată a lui i se pare o „pedeapsă”, o limitare a posibilităţilor lui, la care se adaugă sprijinul aproximativ din partea mijlocaşului. Am impresia că o împingere a lui în faţă (chiar în locul lui Costea, cel puţin în meciurile tari, chiar la Pietricica, de ce nu?) ar ajuta şi atacul, dar şi apărarea (în primul rând). Da, în locul lui în spate Sepsi „for ever”, care – sprijinit ca lumea – poate juca acceptabil ACOLO, nicidecum la mijloc, în nicio poziţie. Grig a tot testat/verificat diferite asezări, diferiţi jucători, dar cu timpul s-a lămurit cine şi cum. Acum depinde dacă vrea mai mult de la apărare, iar asta cu Camora la mijloc poate fi o soluţie (nu singura!) pentru fortificarea fazei defensive prin mijlocaşi „dedicaţi”. HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Poate-i zice ca io-s Contra, nu Cosmin, ci Gica, dar pe vremea cand Camora era folosit mijlocas, majoritatea faceam gat ca ar fi bine ca antrenorul sa-l lase sa joace acolo unde a aratat ca da randament, pe postul de fundas stanga.

      Apreciază

    • La Camora explicația este foarte simplă. Camora, un jucător muncitor, precum Panin, s-a autodepășit la venirea la Cluj (ca și Tony, de altfel), fiind stimulat și tras înainte și de echipă. Nu uitați cât de surprinși am fost că s-a rezolvat problema fundașului stânga cu un no name precum Camora. Acum, „ajutat” și de colapsul echipei, Camora nu mai are aceeași tragere de inimă și nu se mai autodepășește.

      Apreciază

  5. @IQ – Vad ca iti face mare placere sa tot amintesti, din vreme in vreme, de acel pariu amarat facut candva aici pe Tribuna. Daca te face sa te simti mai bine lucrul asta, atunci continua si de acum incolo sa tot repeti ca papagalul acest lucru, poate te vor crede si altii un vizionar, asa cum nu ma indoiesc ca te consideri tu a fi. Totusi, tin sa iti mai atrag odata atentia – pt ultima oara, promit – ca meciul acela nu l-a castigat nicidecum Grig, ci l-au castigat tocmai arbitrii, acei „cavaleri ai fluierului” care dupa spusele tale erau invatati ca la Targu Jiu sa traga mereu cu granzii. Nu stiu exact ce ai vrut sa spui cu asta, probabil faptul ca la acel meci „granzii” erau gorjenii, nicidecum clujenii nostri. Oricum, Cristi Balaj, cel care a condus la centru respectiva partida, a tras tot meciul cu gorjenii tai, acei „granzi” care te-au facut nespus de fericit in seara aceea. Acest lucru se obsearva cu usurinta in tonul tau, chiar si acum, la luni bune de la respectiva partida. Dar, hai sa iti dau un exemplu mai pe intelesul tau. Baimareanul Cristi Balaj a arbitrat in seara aceea cam la fel cum a arbitrat sinucigasul Coltescu week-endul asta la Vaslui, „granzii” fiind in acest ultim caz 5telistii. Acum stii ce ne-ar mai lipsi noua tribunistilor? Ca vreme de vreun an de zile sau chiar mai bine, unul ca Musat, de pilda, sa tot intre aici pe Tribuna si sa ne tot aminteasca din cand in cand de meciul 5telei de la Vaslui, si de glorioasa victorie repurtata de ros-albastrii lui intr-o seara de 5 octombrie, 1900 toamna. Acuma spune si tu, n-ar fi penibil un astfel de specimen? La fel de penibil esti si tu, te asigur, atunci cand ne tot repeti, obsesiv, de marea victorie a baietilor lui Grigoras. In final, doua vorbe si despre subiectul tau preferat, „Grigoras, cel mai tare din oras”. Draga IQ, stiu ca ai impresia ca tu ai pus coada la prune, dar tin sa te dezamagesc si de aceasta data si sa iti zic, ca (nici) la prune nu tu le-ai pus coada. Nicidecum. Cand te-ai nascut tu, prunele aveau deja coada. Acuma tradus pt IQ-ul tau; vad ca intocmai ca si copiii de la gradinita tot ne repeti un lucru stiut mult prea bine de noi toti, anume ca Petre Grigoras e scula de antrenor. Multam ca ai incercat sa ne vinzi si acest pont. Merci ca ne tot amintesti si de ipohondria asta a ta, insa de mult timp stiam prea bine cu totii ca Grig chiar e antrenor. Asa ca mai schimba te rog si placa asta, ca ne cam zgarie la urechi. Mai bine fa te rog un remember si enumera-ne cateva „petarde” din lunga ta lista de jucatori din actualul lot, „petarde” care tocmai incep sa arata ca au talent, vorba lui CJ 07. Daca nu iti mai amintesti, subiectul asta: „petardele luate gratis de zgarcitul Arpi” a fost preferatul tau in tot decursul anului 2013. P.S. In viitorul apropiat, sper ca echipa noastra, in care nu ai crezut nici in primavara lui 2012, sa mai castige (cu noroc) inca un titlu, si poate, chiar sa doboare (tot cu multa sansa), propriul record de puncte din C.L. Hai CFR !!!

    Apreciază

    • Dacă nu-l joci pe aripa stângă (în locul lui Costea), nu-i mai rămâne loc. Nu e tipul de închizător, din păcate, deși poate că ne-ar putea fi de folos și acolo (lângă Djokovici?). Eventual să-i ia locul lui V. Lajos.

      Apreciază

    • Lasati-l pe Deac, saracul, pentru el s-a terminat cariera de fotbalist, decat s-alerge ca un cocos fara cap, mai bine sta in tribune. Si Costea e mult mai folositor. Acuma imi dau seama ca aportul lui la jocul haotic de pana acum a fost enorm, sa nu mai vorbesc de centrarile ratate in 90 %. Exemplu – Djokovic – fiecare centrare este super periculoasa, aproape 50 suta sa fie gol.

      Apreciază

  6. Eu unul nu sunt foarte incantat de povestea cu Tamas. Sa aduci un betiv pt. cateva luni (chiar daca e fotbalist bun) atunci cand nu mai ai nici un obiectiv, nu mi se pare o solutie buna. Prefer fundasi tineri care pot fi scolati de Grigoras in acest an competitional. Daca tot am bulit un an, macar sa formam ceva pt. anul care vine. Daca acum apelam tot la imprumutati sau expirati, in urmatorul sezon o luam de la capat cu reconstructia pe care nu o vom mai termina (repetam aceleasi greseli = prostie). Maah și Ogbu au inceput sa functioneze datorita lui Djokovici si lui Gabionetta. Ce se va intampla cand cei 2 vor pleca? La fel e si cu Tamas, el este clar peste fundasii actuali, dar vine pe o perioada determinata. Ce facem apoi? Consider ca inca nu trebuie sa ne facem sperante desarte, sa asteptam miscarile conducerii. De un an incoace singura achizitie inteligenta e Grigoras si asta prea tarziu (pt. acest sezon). Cu el trebuia sa se inceapa reconstructia (e genul de antrenor potrivit pt. asta) si nu cu jucatori imprumutati (ramanem iar fara mijloc).

    Apreciază

    • Da, sunt de acord acum, cand incepem sa ne revenim, jucatorii au intrat intr-un fel de liniste, s-aduci un betiv, cara sa tulbure apele si pe teren si afara. Nu stiu cine a avut ideea asta trasnita.

      Apreciază

    • Ce facem dupa ce pleaca Tamas? Incercam sa scapam de problemele de disciplina si de consum de alcool din cadrul lotului… deci reconstruim… Cred ca pentru venirea lui Tamas cei mai multi care se bucura sunt patronii de cluburi si baruri…

      Apreciază

    • 1. Grigoras nu putea veni la inceputul sezonului, avea un contract nereziliat. 2. Tamas e o plomba pe termen scurt, tb vazut relativ la ce jucatori liberi de contract sunt in piata. 3. Suntem la 6 puncte de podium, cu o politica a pasilor marunti reusita pina iarna putem sa revenim sus.

      Apreciază

  7. Gabi Tamas este deja CFR-ist! Imbracat in visiniu, pe situl oficial. Sa ii uram bun venit si sa speram sa ajute si nu sa strice atmosfera din sinul echipei. Cat despre valoarea lui fotbalistica, nu cred ca cineva ar avea ceva de obiectat. Este un bun fotbalist si poate sa ne ajute in compartimentul in care acum sintem cel mai vulnerabili. MULT SUCCES Gabi Tamas si sa speram ca un pic de disciplina poate sa-i fie administrata si acestui „nabadaios”. Si, nu-l mai numiti betiv! Este acum de al nostru! Hai CFR!

    Apreciază

    • Completez și eu: BAFTĂ, Gabi Tamaș, cel mai bun fundaș român care a ajuns „vreodată” (mie-mi plăcea la nebunie Ciocan) la CFR. Aducerea lui Tamaș – care mai mult ca sigur n-o să joace pe nasturi – e un semn că lui AP nu i s-a făcut chiar așa scârbă de fotbal și încă mai urmărește fenomenul CFR. PS. Referitor la evoluțiile lui GT în Anglia… L-am văzut numai în rezumatele etapelor, pe când era la WBA. Ghinionist cronic! Juca bine, dar nu exista meci în care să nu aibe o scăpare sau două, faze din care să se producă mari ocazii de gol sau goluri. Din păcate, n-a legat meciuri perfecte – chiar mi-era ciudă, pentru că-l apreciez – și în cele din urmă a ajuns rezervă. Îmi place la GT tupeul, știința jocului, chiar și tehnica (iese cu mingea la picior în stilul lui Aguirregaray). Dacă nu e adus ca înlocuitor pentru Velayos, ci pereche pentru Cadu, o să vedeți un Cadu mult mai bun!

      Apreciază

      • Cadu n-a mai jucat centru-stanga de pe vremea lui Dorinel Munteanu, iar Tamas, dupa cate stiu, niciodata. M-as mira sa formeze impreuna un cuplu in centrul apararii. Tinand cont ca a fost adus doar pentru ce-a mai ramas din tur, nu vad alta logica decat ca-i o solutie de avarie pentru postul de fundas lateral dreapta.

        Apreciază

        • Nu cred ca e tocmai solutie de avarie. E un jucator FOARTE bun pentru nivelul Ligii I pe postul sau de baza (fundas central), iar la ce petarde avem in lot pe postul de fundas dreapta, sunt sigur ca sa ve impune rapid ca titular. Are tehnica, loveste bine mingea, centreaza Ok, bate foarte bine loviturile libere, etc. Cred ca e o achizitie inspirata.

          Apreciază

          • Poate ca solutie de avarie nu a fost o exprimare prea fericita din partea mea. 🙂 Am vrut sa zic solutie pentru avaria existenta pe acel post. 🙂

            Apreciază

      • Mai bine sa fie incuitor pentru BVelayos decat pentru Piccolo. Din pacate sunt convins ca aducerea lui Tamas nu s-a facut pentru a-l mai elibera pe Cadu din cand in cand de postura de titular, ci pentru a-l trage definitiv pe linei moarta pe Piccolo. Si oricum, Tamas va putea intra in meciuri oficiale numai din retur.

        Apreciază

        • Tamas poate sa intre in oricare din meciurile ramase. La noi nu exista nici registration si nici data limita pentru transferurile gratis. Asta daca nu a schimbat federatia ceva in legatura cu regulamentul anul acesta.

          Apreciază

        • Acuma citesc declaratia domnului Iuliu Muresan, ca spera ca Tamas sa poate juca inca din primul meci. Cei care cunoasteti mai bine regulamentele, va rog ca sa ma luminati: nu s-a incheiat perioada de transferuri? Sau cazul lui Tamas este un caz special?

          Apreciază

          • Dupa cum a spus caneto: daca jucatorul a fost liber de contract INAINTEA terminarii perioadei de transferuri, poate juca la orice echipa care-l legitimeaza inaintea terminarii perioadei de transferuri pentru jucatorii liberi de contract. Dupa cum am spus, din cate stiu eu (si daca nu s-a schimbat ceva in ultimul an), in Romania nu exista „perioada de transferuri” pentru jucatorii liberi de contract. Oricand iei un jucator liber de contract, acesta poate sa joace la echipa ta, daca s-au intrunit conditiile descrise de caneto.

            Apreciază

        • Intre cei doi exista totusi o diferenta. Gabi Tamas a jucat in aprape toate marile campionate ale Europei: Premier League (West Brom), Primera Division (Celta Vigo) sau Ligue 1 (Auxerre), pe cand Estinca asta al nostru a jucat doar in A (la Rapid) si in B.

          Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.