Desene reanimate: Petrolul 3, Aurul 0 și Ardelenii 2. [Petrolul Ploiești – CFR Cluj 3-2]


Petrolul Ploiești – CFR (2013) Cluj 3-2 (2-2)

CFR-ul lui Arpi: Felgueiras – Velayos, Cadu, Rada, Camora – Djokovic, Muniru, Gabionetta (Voiculeț) – Maah (Deac), Ogbu (Fl.Costea), Batin.

Ne-au marcat (seara de luni): Dore, Teixeira, Priso

A marcat (la capitolul respectul nostru): Djokovic (2)

Sumar: Într-o vreme, era destul să primești un punct de sprijin ca să răstorni Pământul. CFR a fost la douăzecișiceva de minute distanță de a obține un punct la Ploiești. Pare eroic, mai ales după scorul periculos din minutul 13, dar oricum nu era suficient. Ca să răstoarne clasamentul și moralul vestiarului, Grigoraș ar fi avut nevoie de 3 puncte de sprijin… O altă înfrângere, o altă tăcere mormântală la final. Știm că Grigoraș n-a despachetat chiar tot-tot (are o parte din bagaje pe hol și câteva în portbagajul mașinii), dar în rest nu știm mai nimic concret despre „bucătăria” CFR, doar ce ne dezinformăm de la unul, de la altul… Arpi, urmează marea împachetare?


0 comentarii

  1. Meciul cu Otelul e capital. E de 6 puncte! Si meciurile cu BV, Gaz, Sageata, Concordia sunt ft importante. Aici ar trebui sa ne scoatem punctele. Ce pica peste e bonus. Uite ca traim si emotiile retrogradarii. Asta e, hai CFR!

    Apreciază

  2. Aduceti-i pe Jucan, Miszti, Simon, in locul jaloanelor din aparare. Apropo, dom’ presidente, mai ai numarul lui Toma sau Jula? Oricine in aparare, numai indolentii astia nu, ne distrug fiecare meci.

    Apreciază

    • A fost un minut magic, o combinaţie letală, o bucurie de nedescris… Păcat pentru rezultatul în sine. Problemele în apărare sunt imense, fără Gabi Muri, Cadu se zbate acolo în spate ca peştele pe uscat, mai mereu e expus. Contribuţia lui G.Muri la „istoria recentă” a CFR-ului: de nepreţuit. Gabionetta: da, fotbalist, într-adevăr, Caneto avea dreptate. OK, eu nu m-am uita pe DVD-uri, am văzut doar acele momente de circ din amicalul cu găzarii, dar omul chiar e fotbalist. De Maah avem nevoie meci de meci în acest context (al calităţii lotului). Batin scade (de ce?), Deac şi mai mult… Sprijinul lor ar fi esenţial în aceste momente care devin din ce în ce mai dramatice… HAI CFR !!!

      Apreciază

  3. N-avem linie de fund. Am avut in meciul asta atitudine! De la dezastrele cu Vasluiul si Steaua la meciul din seara asta e cale lunga… Se vede incet, incet mana lui Grigoras si poate banii in conturi… Nu stiu, dar mie meciul asta… chiar daca l-am pierdut, imi da alte perspective.

    Apreciază

    • Siguranţa/eficienţa unei linii de fund e funcţie şi de randamentul liniei de mijloc, în special al închizătorului. Gabi M. i-a făcut mari pe toţi apărătorii noştrii prin intervenţiile preventive, le-a uşurat munca, puteau să se concentreze pe „fişa postului”, adică pe apărare-apărare… Cu închizătorii de acum tot timpul există pericolul unui gol primit, Cadu trebuie să vină foarte sus şi acolo e vulnerabil… Nu prea am înţeles de ce s-a renunţat la Obiorah, care pare în acest moment singurul închizător mai de doamne ajută din lot. În schimb, jos pălăria în faţa lui Djoko! Parţial şi în faţa lui „Camiometa”. HAI CFR !!!

      Apreciază

  4. Cred ca azi am facut un joc bun si datorita psihologului de la echipa. Avem psiholog la echipa. Daca intrati pe Chefere TV, jos de tot veti gasi o inregistrare de la antrenamentul din data de 27-sept. Chiar la sfarsit vorbeste tipul cu ei. Daca cineva il recunoaste, sa-mi spuna si mie cine e tipul. Hai CFR!!

    Apreciază

  5. Era un timp cand aveam rezultate, dar si carcotasi vizavi de frumusetea jocului. A urmat un intreg (sau aproape) an fara rezultate si fara spectacol in joc… doar un sir intreg de umilinte. A venit si partida de aseara, cand baietii au parut ca vor sa schimbe foaia si sa-si recastige titulatura de fotbalisti. Voi face abstractie de inceputul dezastruos. Vazand ce vor sa joace (combinativ si pase pe jos, cu toata suprafata de joc), mi-am pastrat increderea intr-o minune. Acum ca rezultatul ne-a fost defavorabil, nu voi incepe sa plang ca si copilul caruia i-a fost luata jucaria. Pot spune ca echipa a avut calitate si atitudine. Dupa pauza n-a facut pasul inapoi si a continuat sa atace, iar daca Batin inscria (din sutul din unghi) era plin de entuziasm pe Tribuna… Este greu sa pui presiune pe gazari in deplasare si cu Tudor arbitru (doar un lucru-i doresc: cand isi face prima cruce, sa-l trazneasca bunul Dzeu…). In prima repriza a dat 3 faulturi pentru noi si vreo 15 pentru ailalti. Mari dubii am la golul 3 a lor cu faultul la un fundas de-al nostru care avea prim planul. Aveam nevoie de jocul asta si cred poate fi un nou inceput…

    Apreciază

    • Da, a fost un meci mai bun. Referitor la Batin, el va da randament cand va fi jucat acolo unde trebuie, adica pe centrul atacului, si nu lipit de tusa. Eu cred ca a fost tinut lipit de tusa sa ajute in aparare, nu sa joace pe atac, deci nu vad ce i se poate reprosa. Am o presimtire ca la meciul urmator va juca pe postul care ii convine. Iar la mijloc, pe centru, Muresan era esential, pacat ca l-au dat afara. Fara el, Cadu e ridiculizat la fiecare atac advers. Sa speram ca va intra in teren si celalalt fundas, care e tot accidentat. Deac, de nerecunoscut, nu mai are viziune, nu poate da o pasa de 2 metri. In schimb, Maah se lupta din ce in ce mai bine, pacat ca nu prea are tehnica si minte pe masura vitezei de reactie. Iar despre Obgu, a jucat ca maciuca, cred ca nu a avut nici o actiune pe poarta, deci in mod sigur nu prinde echipa data viitoare. Eu mai am sperante si de la Voiculet si de asemena sint sigur ca si Costea va deveni omul esential la mijloc. Hai CFR!

      Apreciază

  6. Doua goluri in poarta din stanga, trei in poarta din dreapta. Daca se intamplau toate astea in prima repriza, altfel vorbeam. 🙂 Dar n-a fost sa fie. [injuraturi interminabile]. Este groaznic cum la orice atac advers, probabilitatea inscrierii unui gol este pe undeva la 80%. Si n-ai ce invinovati fundasii centrali sau portarul. Mai tot timpul sunt prinsi in curu’ gol din cauza fundasilor laterali si a jocului defensiv foarte prost facut de mijlocasi. Nu-i faza sa nu fie pierduti pe drum de adversari, indiferent de meci. Totusi, aseara, supararea n-a fost asa mare. S-a vazut ambitia, atitudinea pozitiva, implicarea, am vazut in sfarsit niste suturi sanatoase, o faza snur la golul 2, cum de mult timp n-am avut parte. I-am calarit din nou, la fel ca in primavara, pacat, echipa invincibila a ploiestenilor era una de batut aseara.

    Apreciază

  7. In meciul de debut al lui Bastos la CFR a dat o lovitura libera, tin minte ca si acum inspre poarta de la strada si m-o facut sa-mi tresare inima chiar daca nu a marcat. Am zis, avem in sfarsit un executant de lovituri libere, avem un fotbalist adevarat. Dupa o buna perioada, cand deja Bastos era „DUS CU CAPUL”, aveam motive sa-l injur pentru indolenta si nesimtirea lui. In final si-o revenit! :)). Trec la CAMIONETA. Am si scris ca-i un circar ce o sa ne pape ficatii. Se pare ca-si revine si asta cu capul si poate poate… Da, cand dai pe linga minge de iti zboara ghetele din picioare… Hai CFR. Mai speram!!

    Apreciază

  8. Offtopic, oameni buni ma ajuta cineva cu o lamurire? Azi m-am uitat pentru prima data pe clasament si nu inteleg ceva. De ce Steaua are doar 7 meciuri jucate? Iar Concordia doar 6?? (Eu nu urmaresc decat CFR-ul, doar din intamplare aflu ce fac celelalte echipe)

    Apreciază

    • Concordia a fost reprimită în Liga 1 după vreo 3 etape scurse (au câştigat dreptul asta la TAS), aşa că meciurile lor vor fi reprogramate cândva (probabil în decembrie). Steaua are unul dintre meciuri amânate chiar cu Concordia, iar altul cu Astra, meci care s-a amânat din motive de „concentrare pe CL”, dacă nu greşesc.

      Apreciază

        • Serios? Eu nu-mi amintesc ca CFR-ul sa fi primit astfel de facilitati cand a jucat in Liga. Ce-i drept, CFR e echipa ungurilor si a viniturilor mercenari, nu este echipa care reprezinta Romania, ca Steaua. Acum e drept ca si viniturile pot fi rele sau bune, vezi CFR versus „Lupii galbeni”.

          Apreciază

          • Sa vezi cum ne va demostra la finalul sezonului de CL ca 1 sau 2 >10, ca Chelsea nu se compara ManU, ca Shalke e cu 2 clase peste Galata (desi Galata i-a eliminat sezonul trecut), ca Basel de anul asta e cu mult mai puternica decat cel din vara trecuta, desi anul trecut au mers destul de departe in Europa League, ca Braga era o neica nimeni anul trecut.

            Apreciază

  9. Africanii lupilor au fost mai buni decat africanii franarilor. Cand a iesit Gabionetta si a intrat africanul lor micut, s-a schimbat raportul de forte. Asta e, ii batem pe otelari in Gruia. Hai CFR!

    Apreciază

  10. Ma bucur ca is (multi) tribunisti multumiti de atitudinea echipei, decat un meci cacacios in care scoteam cu chiu cu vai un 0-0 eu is super multumit cu aceasta evolutie, chiar daca am pierdut. Aceasta evolutie imi da sperante ca nu avem numai ciurucuri in lot si ca putem forta (chiar daca nu vrea conducerea) un loc de Europa League.

    Apreciază

  11. Echipa a jucat in prima repriza mai consistent, atat cu Pandurii cat si cu Petrolul. Adica atunci au reusit si golurile, iar rezultatele la pauza ne erau mai favorabile decat pe final de meci. Oare echipa reuseste in prima repriza sa mai atenueze din lipsa valorii prin travaliul marit, sau care ar fi explicatia? Imi amintesc ca in anii trecuti smulgeam multe puncte pe final de partida, minutul 90 sau prelungiri, pe cand acum asa ceva pare de neimaginat.

    Apreciază

  12. In concluzie, totusi mana lui Grigoras incepe sa se vada, parca toata echipa s-a trezit dintr-un somn de un an. Nu-i inteleg pe cei care vorbesc de demiterea lui, saracul inca nici n-a desfacut bagajele.

    Apreciază

  13. Problema efectiv dureroasă este apărarea, mai exact faza de apărare. În ultimele săptămâni Grig a insistat aproape exclusiv pe construcţie, iar anumite rezultate se văd. Că echipa cade de prin min. 60, asta e, „moştenire grea”, cum se spune. Acum e timpul să ia în mână puţin şi faza defensivă (în realitate toată reconstrucţia trebuia începută acolo), şi pentru asta e nevoie de 1-2 închizatori ca lumea (Obiorah poate fi o soluţie, dacă juca el în locul lui Muniru, noi nu pierdeam meciul de ieri, asta-i părerea mea). Să nu uităm că pe vremea „aia” am avut tot timpul 2 închizători de meserie (Muri, Godmeche, Alberto, etc., prin rotaţie), echipa era robustă, greu de „desfăcut”, iar în atac… contraatac. Acest nou stil de joc e mult mai plăcut ochilor, OK, dar nu trebuie neglijată nici faza defensivă, dă-o-n naibii de treabă. Fundaşii noştrii centrali sunt lenţi, e deranj mare dacă-i expui unu la unu cu atacanţi puternici şi iuţi ca Dore, Bokila, etc. Pe margine avem altă bubă: Velayos nu-i de CFR (nici măcar varianta asta low-cost), Camora are dese probleme de plasament, datorate tot sprijinului redus din partea mijlocaşului/extremei stânga. Dacă în atac se simte deja construcţia pe faze/blocuri exersate, cu sprijin permanent pentru dublare/redublare, acelaşi lucru lipseşte cu desărvâşire în faza de apărare. Aici e aici, Grig ştie foarte bine asta. Djoko şi Gabionetta (încă o dată scuze, maestre, că te-am făcut „circar”, chiar eşti fotbalist, e drept, mai trebuie să te pui la punct cu pregătirea!) par soluţii de neclintit la mijloc, dar cu predilecţie în atac, totuşi va fi nevoie de aportul lor mai consistent în apărare, care – evident – cere un efort în plus, care – la fel de evident – cere o pregătire superioară, şi tot aşa… Se pot scoate rezultate şi cu această echipă „ciuruită”, nu suficiente pt. titlu, dar pentru locurile 4-6 da. Grig e la jumătatea drumului, atacul pare a fi pe drumul cel bun, urmează apărarea. Doar să nu pierdem multe puncte cât timp se reglează şi defensiva… HAI CFR !!!

    Apreciază

  14. Spuneam inainte de partida ca am incredere in echipa noastra si ca putem face un meci bun la Ploiesti, un team de podium la noi. La 2-0 pt Petrolul chiar ma gandeam ca daca inscriem o data pana la pauza se poate intampla orice. Vedeam determinare la jucatorii nostri, iar golurile lor au venit practic din nimic, gazarii nestralucind pana atunci. Pana la urma au cazut nu unul, ci doua goluri pana la pauza, ambele foarte frumoase. Din pacate, ca o parere generala, greselile din aparare ne-au mancat meciul iarasi, dovedindu-se inca o data ca Albu avea mare dreptate atunci cand se lega in mod repetat de jocul lui Cadu. In privinta apararii mai am de spus doar atat: daca Brandao nu ar fi accidentat si daca Muri si Ivo puteau fi pastrati, cu totul altfel ar arata astazi echipa noastra si multe dintre „petardele” noastre s-ar descatusa pe teren, devenindu-ne idoli, asemeni lui Bastos, Renan sau Sougou. Cand nu ai insa siguranta in defensiva, esti debusolat si pe faza atac. De asta se si zice ca fundasii sunt cei care iti castiga meciurile, iar atacantii iti vand biletele, pt ca o singura greseala a fundasilor ori a portarului se vede imediat pe tabela. Brandao daca e un fundas decent, asa cum cred eu, si daca are ceva viteza si intuitie in joc, cred ca va face un cuplu bun in centrul apararii cu Piccolo, Rada sau chiar Cadu, care insa trebuie sa fie mult mai concentrat pe durata tuturor celor 90 de minute. Inchizatorii nostri Muniru si indeosebi Djokovici chiar au stralucit in destule momente ale jocului de aseara, asta insa doar pe faza ofensiva, pe cea defensiva aratand destule lacune. Oricare dintre cei doi, plus Obiora, ar face meciuri formidabile langa un Sare sau G.Muresan, jucatori care excelau mai ales pe faza defensiva, amandoi stiind sa rupa jocul adversarelor. Maah, cel atat de criticat aici pe Tribuna, a aratat (si) aseara ca poate fi o aripa pe care sa te poti baza. I se aduc acuze si acum ca nu arata maturitate in joc, ca nu gandeste fazele, dar haideti sa ne amintim putin cat ne exaspera si Sougou intr-o vreme cu repetatele lui pozitionari in offside. Maah a aratat si aseara, si in primavara cu U Cluj, dar si in alte partide in care nu a marcat, ca are explozie si ca poate crea panica in apararile adverse. La Denilson al nostru am vazut si aseara destule lucruri bune. Prin jocul lui, brazilianul imi aduce aminte de De Zerbi si de Bastos, cu totii fiind jucatori cu sclipiri in joc, sclipiri pe care la Gabionetta le-am sesizat cu precadere in amicalul cu mediesenii. Batin, cam sters si aseara, ca dealtfel in fiecare partida in care a evoluat in ultima vreme. Sa-i fie si lui gandul la Steaua, draga Musat, si la meciurile voastre din C.L.? 🙂 S-ar prea putea, devreme ce din momentul „intentiei” lui Meme de a-l transfera a devenit nespus de apatic morosanul nostru. In final repet inca o data ca echipa asta isi va reveni mai devreme sau mai tarziu (oricum in acest tur de campionat). Nu avem jucatori atat de slabi incat sa ne batem cu ei la retrogradare. Dimpotriva, cu acest lot de jucatori si cu cateva implanturi, indeosebi in aparare, echipa asta se va bate la titlu in campionatul urmator, anul asta fiind unul de tranzitie in care in Gruia se pun bazele unei noi mari echipe. Singura conditie pt. ca acest fapt sa se implineasca e ca Arpi sa ramana langa echipa si sa o finanteze in continuare cel putin la nivelul actual. Hai CFR !!!

    Apreciază

    • Avertisment. E ultima dată când scapi nebătut comparându-l pe Maah cu Sougou! Așa m-am săturat de comparația asta dintre un neica nimeni (și bătrân pe deasupra, deci fără viitor) și unul care FĂCEA DIFERENȚA, ca de Steaua Latifundiară Pipera!!! Grijă mare, deci…

      Apreciază

      • Nu tin neaparat sa-l compar pe Maah cu Moudou pt ca nici eu nu cred ca francezul nostru se va ridica la nivelul celui care a ajuns sa joace chiar in campionatul Frantei. Asta nu ma impiedica insa sa cred ca el va avea destule evolutii bune in tricoul CFR-ului, desigur daca i se vor acorda mai multe sanse si ca va face si el diferenta in destule partide, asa cum a facut-o in primavara cu U Cluj, sau aseara la golul nostru doi. Scuza-ma c-am observat, draga 07. 🙂

        Apreciază

    • „Specialistii” din studioul Digi au pus clar primele doua goluri ale ploiestenilor in carca lui Velayos. Plus ca la primul, Dore a fost scos din ofsaid de un prost plasat Rada (sau Camora), de pe partea ailalta. La al treilea, Velayos a avut doi adversari, mijlocas in ajutor ciuciu, iar dupa centrare, s-a vazut ca si Camora se retrage, avand doi ploiesteni de marcat. Din nou ciuciu ajutor din linia de mijloc. Ce vina a avut Cadu? Nu stiu cand a devenit apatic Batin, dar din momentul anuntului “intentiei” de a fi cooptat in CL, n-a prea jucat, iar cand a fost introdus cate putin, a fost ba extrema dreapta, ba stanga, numa’ la instrumentul lui n-a prea fost lasat sa cante.

      Apreciază

      • Exact asta am remarcat şi eu mai sus, nici fundaşii centrali, dar nici cei laterali nu sunt susţinuţi în faza defensivă, din care cauză „centralii” sunt nevoiţi să urce pentru a scurta distanţa dintre linii (şi se expun, pt. că ajung în zone improprii „fişei postului”), pe când lateralii mai mereu au dileme pe cine să ţină, şi de obicei rămân la mijloc, ca măgăruşul. În această situaţie e foarte simplu de aruncat vina pe fundaşi (care chiar au regresat şi individual), dar problema reală vine din organizarea slabă a liniei de mijloc, aportul lor în faza defensivă. Temă de meditaţie pt. Grig, una urgentă chiar. HAI CFR !!!

        Apreciază

        • @ Kiruj, Caneto. Daca ati fost atenti la intreg „romanul” meu, sunt sigur ca ati observat ca si eu am remarcat jocul defensiv slab al lui Muniru si al lui Djokovici. Ei au fost cei dintai oameni ai nostri datori cu stoparea atacurilor petroliste. Asta nu inseamna insa ca fundasii nostri centrali trebuia sa doarma in ghete la faza primului gol si nici sa se lase intorsi pe toate fetele, numai si numai pt ca nu au fost bine sustinuti de inchizatori si de mijlocasii din benzi. Primul lucru pe care l-am invatat eu ca fundas de la Knoblaum, antrenorul meu de la Olimpia, a fost sa fiu mereu atent la adversar, sa nu stau niciodata pe calcaie, ci tot timpul pe varfuri, ca altfel voi avea probleme cu atacantii adversi. Iata de ce, draga Caneto, nici nu ma prea intereseaza ce spun specialistii nostri de la Digi. Astea sunt chestii elementare care se invata la primele antrenamente, daca nu cumva le ai chiar in sange, sa nu dormi in ghete, ci sa fii mereu langa adversar nelasandu-l sa respire nici o secunda. Sunt ferm convins ca acest Ferebory Dore la faza golului sau n-ar fi miscat in fata „bosorogului” de pe Tribuna, Mr. Kiruj 🙂 si te asigur ca nici cu mine nu ti-ar fi fost rusine. 🙂 P.S. Pe tine, Kiruj, pur si simplu te-am „citit” ca fundas dupa analiza din urma cu cateva zile, analiza mai ceva ca si cele ale lui Ilie Dumitrescu si Andrei Vochin. La mai multe!

          Apreciază

          • Te asigur că pe lângă „Kiruj-ediţia 1980” acest Dore nu trecea nici cu paşaportul… Nici pe lângă „Cadu-2006-2010”. Albu avea dreptate că Ricardo gafează din ce în ce mai mult (mă ia groaza şi acum ce i-a făcut Bokila în finala Cupei), are şi el vina lui, dar are şi scuze destul de solide (anemia mijlocaşilor, etc.). Oricum, dacă pentru moment nu avem altceva mai bun, trebuie găsită o soluţie de „protecţie socială” şi pentru el, şi pentru Felice, iar asta înseamnă apropierea liniei de mijloc de fundaşii centrali. Voi reveni. HAI CFR !!!

            Apreciază

  15. M-am bucurat si eu usor ieri seara. Am vazut ceva fotbal la CFR provenit din determinarea vizibil crescuta a jucatorilor nostri. Din punctul meu de vedere ar fi o mare greseala inlaturarea lui Grigoras. Lui omul asta daca ii dai ceva material pe mana, scoate un lucru bun. Dar posibilitatile lui Grigoras sunt limitate. Cu o aparare pulbere nu poti sa faci nimic, te chinui vesnic sa revii de la 0-1 (0-2). Spun de mult ca VREMEA lui CADU a trecut, de acum incolo prezenta lui Cadu in teren va dauna grav CFR-ului. Stalpul apararii a devenit ciurul apararii. Asa ca ii multumim frumos pt. ce a facut pana acum si il rugam sa ne lase, si alaturi de el si ceilalti fundasi Velayos, Rada, Sepsi, Piccolo. Toti sunt depasiti lejer de orice atacant de div. C. Ma surprinde in schimb evolutia din ce in ce mai proasta a lui Camora (parca ma uit la Deac), omul asta nu mai e in stare nici macar sa alerge (lucrul la care se pricepea cel mai bine). Spun de mult ca revolutia lotului trebuie sa inceapa cu fundasii (suntem campioni la goluri incasate si la autogoluri) iar apoi cu mijlocasii. Ieri seara am avut parte si de surprize placute (de data asta): Djokovici si Camioneta. Acestia ne-au scos aseara din rahat (altfel o luam rau). Ce e insa neplacut e faptul ca astia sunt imprumutati (nu apartin CFR-ului) – practic nu e nici un castig, ei vor pleca la iarna sau la vara. Toate achizitiile conducerii competente sunt niste catastrofe: Ciuca-Maciuca, Tade, Costea=Mitea, Muniru, Velayos, Voiculet (alta panarama) – jumatate de echipa + ceilalti din iarna (Maah, Muniru, Obiora) – extrem de modesti. La lista aceasta de 9 jucatori adusi in acest an au tinut mortis sa se alipeasca si jucatorii cu state vechi. Luand in considerare aceste lucruri, deducem ca avem doar 1 buc. portar + 1 buc. antrenor = cam putin sa ne salvam de la retrogradare (ceea ce in situatia actuala nu cred ca ar fi foarte grav – „mai bine domn la sat decat taran la oras”).

    Apreciază

  16. Aiaiaiai, ce-i pe site-urile de sport. 🙂 Ca ar fi demis Grigoras, ca ar fi legitimat Lewandovski la CFR, ca ar fi vandut Velayos in China, azi n-am avea nicio sansa sa citim acolo despre asa ceva. 🙂 Cand ma gandesc ca acum un an, in zi de meci al CFR-ului in CL, se analizau sansele unei echipe ce avea meci in EL peste o zi sau doua. 🙂

    Apreciază

  17. Am postat 2 comment-uri dupa meciul de la Brasov, masuri necesare si o analiza a momentului. Meciul cu Petrolul necesita niste observatii. Grigoras dovedeste ca nu intelege ce i se intampla. Pentru mine, a fost evident ca Hora potenta in bine jocul lui Cadu. Plusul de viteza al lui Hora ii folosea din plin lui Cadu. In plus, aportul ofensiv al lui Hora, destul de consistent. Totusi, la Ploiesti apare Velajos, despre care comentam ca e un transfer ratat. Aport ofensiv 0, in canditiile in care partener in atac era un Maah foarte activ si nu moalele si neclarul Deac (eufemistic vorbind). Din pacate aportul defensiv nu a fost 0, ci un mare minus, decisiv in pierderea celor 3 puncte. De cate ori trebuie sa repete Grigoras o greseala pentru a o corecta? Un alt exemplu, din ciclul “idei putine dar fixe“, luat dintr-un interviu de dupa meci: Întrebat de ce Florin Costea n-a fost titular, mai ales că venea după două partide cosnecutive foarte bune (miticii au in fisa postului sa-i laude pe cei mai prosti de la noi), antrenorul CFR-ului a spus: „A fost o strategie a mea (!!), venea după două jocuri bune (??), e într-o creștere evidentă (????), dar a spus și el, în ultimii cinci ani n-a jucat două meciuri consecutive (!!). Nu știu dacă putea face trei meciuri într-o săptămână.” Probabil, ar fi raspuns asemanator daca era intrebat despre Deac, Voiculet. Introducerea celor 3 a inchis jocul. Nu am mai fost capabili de replica, fiindca aveam 4 maini moarte in echipa, cei 3 plus Velajos, in ciuda faptului ca ceilalti au luptat pana la final, dovedind o buna pregatire fizica – o alta marota care se dovedeste minciuna, lipsa pregatirii fizice. Apropo, mult hulitul Gabionetta, care pana acum era nepregatit fizic, indolent, … , desi folosit pe un post nespecific lui si care cere o mai buna pregatire fizica (el jucand pe benzi in Italia) s-a descurcat bine, nu a cazut fizic, a avut determinare, dorinta de a realiza lucruri bune, chiar daca era incurcat vizibil de noutatea postului pe care era pus sa joace. Pare normal sa fie asa, fiindca sunt fotbalisti profesionisti, care au jucat in campionate mai tari si mai profesioniste decat Liga lui Mitica si este important pentru carierele lor sa joace, sa castige bani si trofee, sa adune de-un DVD cu faze de fotbalisti dupa anul petrecut la Cluj. Nu faceti greseala de a-i judeca impreuna cu Costea, Deac, Voiculet, Sepsi, Stancioiu, Maftei, mai nou si Batin. … Vorbind de Batin, ce-ar fi daca ar fi folosit varf (titular sau rezerva), asa cum stie orice prost, fiindca iata ce se intampla cand facem pe desteptii si-l folosim in benzi, rombul defensiv al benzii respective – fundasul lateral si central, mijlocasul si extrema din banda respectiva – pierde un jucator (la fel si-n cazul lui Costea si Deac). Pe stanga un Djokovici foarte expansiv, de multe ori vine cu intarziere la faza defensiva. Si mai raman doar doi, dintre care unul – Piccolo – foarte lent, departe de lateral. Pe dreapta situatia e asemanatoare, mai ales daca nu joaca Obiorah si Hora in locul lui Velajos. Dar astea (si multe altele) sunt detalii. Concluzii. Ce putem sa facem? Intr-un singur meci descoperim ca avem, in plus, in curte, cel putin pentru un an, 4 fotbalisti: Djokovici, Muniru, Gabionetta, Maah. Mult, putin? Dar antrenor avem? Evident ca nu. Daca am avea antrenor, de maine, nu de poimane, sau din iarna, daca ar fi italian, atunci nu am visa sa scapam de la retrogradare si in 2-3 ani sa cladim un CFR cu imberbi romanasi cu care sa prindem un loc 4-5, ci am prinde un podium anul asta si la anul am lua campionatul, instituind regula anilor impari. Daca…

    Apreciază

  18. Dacă știu bine, Ferebory Dore era vizat de CFR, n-am avut bani să-l cumpărăm… Și nu e singurul caz. Geaba, când mergi cu căruța, nu poți concura avionul.

    Apreciază

  19. Sintetizind cele comentate foarte pertinent de voi, as spune doar ca jucind asa, nu putem fi dezamagiti ca am pierdut la o echipa buna din campionat (desi tare ne-ar fi prins bine punctele astea).

    Apreciază

  20. In sfarsit se pare ca avem si fotbalisti la echipa! Pacat ca stam atat de prost defensiv, unde nu avem un fundas dreapta, stoperii sunt in scadere de forma si nu au in fata lor un mijlocas defensiv. Au impresionat artistic si nu numai: Gabionetta, Djokovic si Muniru. Chuka e maciuca, Deac si Costea sunt pensionari ce nu fac ambele faze si de aici usurinta cu care am primit golul 3. Cu altcineva varf (Batin sau Maah), cu un Brandao fundas central (daca se reface odata fizic) si cu altcineva fundas dreapta (oare Maftei? desi nu are viteza are un plus de experienta si plasament), cu Obiora singurul inchizator in fata fundasilor, cu un Gabionetta mutat in flanc, cred ca echipa ar putea face si puncte si urca spre zona mai linistita a clasamentului.

    Apreciază

  21. Tare am impresia ca iti doresti un Grigoras antrenand ideile tale. Deocamdata, Grig e in postura de a face din rahat, bici, iar acesta trebuie sa si ploscaie. Ieri a scos un sunet difuz, nu stiu daca part sau altceva, dar cu siguranta nu a mirosit urat. Ideile tale, in schimb, da.

    Apreciază

      • Uncleben, nu consider ca Grigoras antreneaza la CFR. Mai degraba dez-antreneaza. Daca citeai atent, mi-as dori la CFR, acum, foarte repede, un antrenor italian, cum au fost Trombetta, Mandorlini, sau un strain cu filozofia lui 4-3-3 invatata la scoli superioare, nu la „scoala vietii”, sau la profesionala. Opinia mea este ca ar avea ce sa antreneze.

        Apreciază

        • Exact de aceea m-am legat de ideea ta. Din cauza ca nu suntem in stare sa-i acordam credit unui antrenor care a demonstrat ca poate face echipe din jucatori anonimi, asa cum, iertata-mi fie comparatia, avem si noi cu gramada in propria ograda. Facem aceleasi greseli la nesfarsit, fara sa tragem o invatatura din ele, iar mai apoi avem pretentia ca suntem priceputi. Fara sa am pretentia ca as cunoaste fotbal si cu un mic exercitiu de imaginatie, le-as propune „mult prea priceputilor” I.M SI R.Z. sa inlocuiasca propria ruleta de selectare a jucatorilor (care evident depaseste 20 de jucatori „incercati” la o singura confirmare) cu una ruseasca, mult mai eficace, zic eu, cu conditia de a se uita daca le iese pe teava ceva. Sunt convins ca ar fi mult mai atenti in selectii. Dar nu asta e problema! Daca Arpi accepta ca pe banii lui sa se faca experimente, o.k.. Dar pe nervii mei si ai celorlalti suporteri de buna credinta, platitori de abonamente si bilete, imi pare de-a dreptul jenant sa-l tragi la raspundere pe cel care iti antreneaza experimentele. Ca’s de acord ca n’am luat bilet la opera sau teatru unde finalul este in concordanta cu afisul postat pe stalpii nocturnei din Gruia, stiu ca un abonament nu-mi garanteaza victoria echipei mele favorite, dar lasa-ma’n necazu’ meu de suporter, sa nu fiu de acord sa vad fotbal cu pipeta din cauza proastei organizari manageriale si cand in sfarsit da sa se intrevada o raza de speranta ce bate pe tricourile jucatorilor ce tocmai au invatat sa stea in boconci (pardon, ghete), apar mai marii conducatori, care chipurile si-au pierdut rabdarea din cauza lipsei rezultatelor, cand, defapt nu vor altceva decat sa-si ascuda gozul sub presul de la intrarea in biroul pe care scrie citet „Presedinte Club”, presu’ ala’ cu sigla CFR-ului pe el. Daca isi vor recunoaste tacit greselile, il vor lasa pe Grig sa-si faca meseria, eventual sa-i mai puna la dispozitie 2 profesori de desen: – unul de desen tehnic, ca sa-i invete pe fundasi si „mislocasi” sa stea in teren „la cota” stabilita si unul de desen artistic, ca sa-i invete pe atacanti sa-si dezvolte (dezinhibe) latura artistica.

          Apreciază

  22. Doi colegi tribunisti care posteaza des. Unul critica conducerea, celalalt ia apararea conducerii. Iar acum, in comentariile dinainte si de dupa meciul cu lupii, au avut un punct comun, ambii au zis ca o victorie ar fi o minune! Daca ambele tabere vad asa prezentul, asta spune mai multe decit orice. Si ca sa va satisfac curiozitatea, primul este Nea Silica, celalalt Gica10. PS. Neavind fundas dreapta, oare din vina cui, cu aparatorii in scadere vertiginoasa, cu Dore, care e atacant pur singe, la ei si nu la noi, cum trebuia sa fie, cu multe alte lipsuri, echipa a jucat in sfirsit mai cu tragere de inima, a picat si prostia ca nu rezista fizic (asta s-a vazut si cu Timisoara, unde am evoluat cu 3 in minus). Non sens sa ne gindim la retrogradare, dar tot asa, sa te gindesti la EL este chiar ridicol!

    Apreciază

  23. Vorbeam de ciclicitate in fotbal. Schimbarea, reinnoirea atinge si managementul. Ar trebui sa revizuiasca metodele de selectie, mecanismele si relatiile de management. In rest, lasati antrenorul sa-si faca treaba. Nu e geniu, nu-i the only special one, dar e constructor de echipa si de joc. Aduceti-i o linie de fundasi acceptabila, un preparator fizic cu metode moderne, lasati-i l-2 ani si o sa avem echipa.

    Apreciază

    • Estinca, uite ce linie de fundasi propun eu de la iarna incolo. Fundas stanga in locul lui Camora, Ca…neto. 🙂 Mai pe centru, in locul lui Piccolo, … Florinaccio. Dupa nick-name, cel putin, ar parea ca se pricepe si el la catenaccio, cel putin la nivelul italianului nostru. 🙂 In locul capitanului Cadu, care e foarte lent in ultima vreme, ma bag chiar eu, TGV, poate voi sta mai bine cel putin la capitolul viteza. 🙂 Pe dreapta, in locul lui Hora, cred ca merita (inca) o sansa si … Horica. 🙂 Daca nu facem fata noi 4 ne luam si un libero, pe … Kiruj, ca a mai jucat pe postul asta, 🙂 iar in caz ca Arpi il va vinde la iarna pe Felgueiras, si in lipsa lui Albu – sibianul nostru retras din activitate mult prea de timpuriu- il putem incerca in poarta pe … Retardila. Sper ca n-a uitat inca fisa postului. 🙂 Aripa dreapta in locul batranului Maah il propun pe 07, poate va reusi el sa-l suplineasca cu mai mult succes pe atat de regretatul Sougou. 🙂 Antrenor principal te propun chiar pe tine. Deci celelate posturi neacoperite inca, te las pe tine sa le completezi. Sper numai sa calci si tu pe urmele tizului si al idolului tau, Andrei Estinca, cel care momentan antreneaza la o promitatoare echipa de la noi din judet, Recolta Dorolt. Hai CFR !!!

      Apreciază

  24. Eu personal inca nu sunt convins de Gamionetta, desi a dat o pasa perfecta la golul doi. Cred insa ca trebuie sa-i mai fie oferite sanse de a juca titular, ca sa se integreze treptat in echipa si sa arate ce poate pana la iarna, cand probabil ca conducerea va trebui sa ia o decizie in privinta lui. In schimb, Djokovic joaca destul de bine si pune si mult efort si daca va continua pe aceeasi linie, sper sa fie transferat definitiv (sa avem optiunea asta, adica, in contractul de imprumut). Muniru a jucat si el foarte bine, dupa parerea mea si il vad ca mijlocasul central perfect langa Obiora. In rest, Ogbu a fost din nou zero, iar ceilalti au jucat in nota obisnuita.

    Apreciază

  25. Va salut, CFR-isti. Am si eu un of: nu mai pot sa revad faza cu Costea din finalul meciului? Daca stiti ceva link, va rog sa ma indrumati, pentru ca eu personal nu am vazut hent si din declaratiile lui Costea reiese ca Tudor i-ar fi spus ca o sa vada el la TV pentru ce a luat galben.

    Apreciază

  26. Grigoras trebuie lasat sa-si faca treaba. Este cel mai bun antrenor roman cu care se poate face reconstructia. Daca i se va acorda incredere si se vor mai aduce 2-3 jucatori, vom vedea o echipa cu un fotbal frumos si ne vom revansa pt. multe din umilințele din acest an.

    Apreciază

  27. Un inceput de meci de cosmar, dar am vazut o echipa luptandu-se, o echipa schimbata, o echipa care s-a luptat si a fost peste adversar, chiar credeam ca o sa ne domine Petrolul tot meciul, totusi e echipa de pe primul loc… Sper ca echipa folosita in acest meci sa ramana in mare parte asa si sa schimbe unde e cazul. Schimbarile dese nu ne ajuta cu nimic. Djokovic a fost cel mai bun jucator, creste de la meci la meci. Trebuie apoi remarcati Muniru si Denilson. La Muniru mi-a placut cel mai mult cum a reusit numai din miscarea corpului sa scape de adversar in cel putin 4 faze, numarate de mine… Denilson poate juca doar 60 minute, se vede, deci mai avem de asteptam pana e la 100%, dar se vede ca e brazilian… Sper ca Grig sa ramana pana in iarna si ca s-a prins si el ca multi jucatori nu au ce cauta pe teren, printre care Hora, Sepsi, Costea, Deac… Pe postul de fundas dreapta suntem descoperiti total, suntem in minus, poate gasim un tanar la CFR2, ca altfel iar tremuram la fiecare actiune pe dreapta… Ogbu nu e bun pe postul de atacant central, acolo doar Tade poate fi solutia perfecta.

    Apreciază

    • Mie nu imi place deloc de Maftei, dar cred ca ar fi mai bun pe pareta dreapta ca si Hora sau Velayos. Costea, Deac nu au fata de CFR, nici pe Ogbu nu-l vad sa rupa norii pe la noi. De viitor pot fi, cred eu, Djokovici, Muniru, Obiorah. Camioneta are stofa, dar inca nu m-a convins. Maah trebuie ordonat un pic si poate fi un varf bun.

      Apreciază

  28. N-avem „mișlocas” la acoperire, asta pare să fie problema cea mai mare a noastră. Mie îmi lipsește și acum Bakary Sare. Normal, și Gabi. Chiar și unul dintre ei, valid, ne-ar rezolva jumătate din probleme. Am impresia că am scăpat prea ușor de Bouba, ieftin și fără cap. Și asta poate fi imputat tridentului de la conducere (AP, IM, RZ). Dar și antrenorului care n-a prevăzut consecințele renunțării la ambii mijlocași (MR?).

    Apreciază

  29. Tade, Batin, Chuka ar fi atacanții noștri centrali. Sprijiniți de Maah și Costea. Deocamdată nici unul din vârfuri n-a demostrat valoare, poate exceptându-l pe Batin. A trebuit să vină Djoko de la centru să înscrie, că altfel iar nu marcam nici un gol. Pe lângă lipsa mijlocașilor la închidere, asta pare să fie problema noastră majoră. Mă rog, asta avem, cu ăștia defilăm. Răbdare, nea Grigoraș. Și la mai mare!

    Apreciază

    • Sarbatoreste ca au luat numa 4 boabe cu englezii. :-))))))))))))) Pai daca ciobanul incaseaza 11, 12 milioane din vanzare de jucatori plus inca 15 – 18 milioane ce vin de la UEFA si el il ia pe mercenarul Kapetanos pentru ca e gratis, la ce v-ati asteptat? Minunile is altundeva, nu in UCL.

      Apreciază

  30. @ tgv, pe Kiruj eu il propun presedinte de club, ca are experienta mai multa decat IM si e mult mai potrivit. Asa macar n-o sa am emotii la retrogradare si din iarna poate aduce ceva intariri in lot. Va las ca incepe repriza a doua si eu pe Dolce vad vreo patru meciuri, dintre care cel mai interesant e macelul de pe Arena Nationala.

    Apreciază

    • S-ar prea putea sa ai dreptate in privinta ”presedintilor” nostri de club. Kiru(rgul)j chiar cred ca ar fi peste ”felcer”.:) Pe tine Saul eu te vad varf infipt, asa cum zic sudistii, ca tu stii bine ca ”mai fericit este a da (goluri) decat a lua. 🙂

      Apreciază

      • Îl faceţi pe Dan Alexa invidios cu „Kirurgul” ăsta… Şi mă va plimba „decât” la tribunale pt. furt intelectual… Oricum, în 15 ani de activitate pe teren mare (în diferite divizii şi cu nişte întreruperi mici) nu am primit niciun cartonaş roşu, doar câteva galbene. Per total, am primit mai multe lovituri decât am dat eu. Eram un prost, ce mai… HAI CFR !!!

        Apreciază

  31. Oau! Steaua aduna cu harnicie goluri pt Romania. Azi doar 4. Mie cel mai mult mi’s placut golul Stelei. Intotdeauna mi’a placut entuziasmul care sta la baza unei actiuni, iar Georgievski chiar a dat un euroautogol cu sete. Sa socotim deci: 3 plus 4 egal 7. Super! Putem spune deci ca Steaua s’a autodepasit.

    Apreciază

    • Georgevski cred ca s-a uitat prea mult la golurile lui Piti din anii de glorie ai 5telutei. A sutat cu sete si a intrat cu minge cu tot pana in plasa portii. Spre deosebire de Piti, macedoneanul insa a incurcat portile. Sau poate ca n-a vrut sa se lase la Banel. In orice caz, sunt din ce in ce mai spectaculoase reusitele lor. 🙂

      Apreciază

  32. Pt. cei interesati de soarta juniorilor, astazi s-au amanat toate antrenamentele pe o perioada nedeterminata. Motivul cred ca-l anticipati… nu s-au platit facturile scadente catre baza sportiva CMC, in aceste conditii nu s-a permis desfasurarea antrenamentelor. La fel, tot astazi, antrenorii copiilor au fost instiintati ca nu se mai asigura mingi pt. jocurile din campionat, antrenamente etc. Hai CFR!!!

    Apreciază

      • E ceva putred aici… Adica in weekend organizezi un turneu pentru copii si luni opresti tot? Ah, ca e vre-un litigiu, se renegociaza contracte, etc… e altceva.

        Apreciază

          • Se intampla lucruri foarte ciudate la juniori, pe langa faptul ca s-au suspendat antrenamentele, in fiecare an clubul asigura mingile de antrenament, meciuri etc. diferitelor grupe de varsta. Anul acesta clubul nu mai asigura mingile, in acest sens antrenorii au fost instiitati, tot in aceasta saptamana. In fiecare an juniorii primeau echipamente de joc, la fel ca echipa mare, aceleasi culori, sponsori, marca etc., in acest an au mostenit ce a ramas de la generatiile mai in varsta :))))))))))))
            Am avut un deja vu cand i-am vazut cu nume sterse pe spatele tricourilor…

            Apreciază

  33. Pe mine ma doare in patina de gloata oierului, ma intereseaza doar echipa noastra. Conform celor postate mai sus de Halley, banuiala mea ca A.P. nu mai vrea sa bage (doar sa scoata) bani, se confirma. Se aduc jucatori doar de afara pt. simplul motiv ca acolo se incaseaza comisione si se spala bani. Daca s-ar promova si folosi jucatori din propria pepiniera nu s-ar mai putea spala bani (sau foarte putini) si ar fi zero comisioane. Viitorul nostru se pare ca „suna bine”.

    Apreciază

  34. @ CJ-07-CFR: Mister, înainte să te băgăm (cu fundul) în poarta aia imaginară, te rog să faci o vizită pe la poştă. AVERTISMENT: Înainte de asta să ai nişte calmante la îndemână… HAI CFR !!!

    Apreciază

  35. Softul de notare este oprit, tabelul este reactualizat (îl găsiţi intrând în „Sondajele lui Kiruj” – spotlight -, la „link02”). S-au transmis 43 de seturi de note, media echipei fiind de 4.8, nota cea mai mare fiind dată lui Djoko (7.8), iar ce mai mică lui „V.Lajos” (Velayos, 3.0). HAI CFR !!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.