0 comentarii

    • FRF ar putea invata ceva de la nemti! Cind joaca echipe din esaloane diferite, intotdeauna cel din liga inferioara joaca acasa. Astfel se sustine fotbalul mic financiar (va dati seama ce emulatie e pentru o echipa dintr-o comuna sa vina Bayern, Borussia sau Schalke), plus ca si sansele se mai balanseaza…

      Apreciază

  1. Frumoasa galeria venita de la Barsana. Ia imaginati-va ce atmosfera ar fi fost pe stadion daca partida s-ar fi disputat la Sighet sau mai ales la Baia Mare. Zeci de mii de oameni ar fi fost in sarbatoare la o astfel de partida, asa cum ar fi fost si in alte orase din tara daca aceasta faza a Cupei Romaniei s-ar fi disputat pe terenul echipei mai slab cotate, de esalon inferior. Din pacate, Mitica si Nasu’ ne-au luat noua romanilor si aceasta mica bucurie ce ne-a mai ramas in fotbal, de a avea sansa de a aduce in orice colt al tarii cele mai puternice echipe de pe la noi. In schimbul locului lor caldut de la Liga si Federatie au preferat sa protejeze si sa favorizeze pe fata echipele mari, cele care au influenta si putere de decizie. Anul trecut tot in aceasta faza a competitiei Olimpia a intalnit Rapidul, si conform tintarului meciul trebuia sa se dispute la Satu Mare. Pentru ca nu exista instalatie de nocturna pe stadionul nostru televiziunile au mutat partida pe Giulesti, acolo unde doar cateva sute de suporteri au tinut sa fie prezenti in tribune la macelul care avea sa aiba loc pe dreptunghiul verde. In semn de protest fata de aceasta decizie, conducerea echipei noastre a hotarat ca la meciul de anul asta cu Avantul (Prabusirea) Barsana sa trimita in Maramu’ juniorii republicani, care au evoluat cu banderole albe tot in semn de protest. Chiar daca s-a dorit avansarea in faza superioara a cupei experienta si-a spus pana la urma cuvantul si „avantatii” s-au impus cu 2-1 in final. Dar asta e, traim in Romania si suntem iata condamnati sa nu ne putem bucura nici macar de meciurile astea de cupa. La noi totul este o simpla corvoada, ceva ce trebuie bifat si doar atat.

    Apreciază

    • Cea mai mare porcărie posibilă, să trimiţi echipe de „judeţ” la 500 de km să joace cu Steaua, sau Olimpia în Giuleşti. Este efectiv revoltătoare această decizie pro-granzi. Vă daţi seama că pentru echipa asta din Maramu’ o deplasare la Bucureşti (+ masă/cazare) îi mănâncă cam un sfert (poate mai mult) din bugetul lor pe un an… Îmi aduc aminte cu mare plăcere de toamna lui ’93, când am reuşit să aducem la noi 2 echipe de div.B în cupă, eliminându-le pe ambele (Tractorul BV respectiv „CFR-Steaua Cluj-Napoca”, sic!). Era sărbătoare în oraş, 5000 de oameni în tribune, bucurie şi tot tacâmul. Bine zici că ni/li s-a furat şi asta de derbedeii ăştia, pentru care puşcăria este o soluţie mult prea bună… HAI CFR !!!

      Apreciază

  2. Daca s-ar aduna talentele din Ardeal, s-ar omogeniza 4 ani, cu un concept nemtesc, ca tot e favoritul lui Arpi, cu staff tehnic sa zicem de nivelul Mainz, HSV, Werder, care e platibil, mult mai rentabil, decat sa schimbi si sa platesti clauze la 4 antrenori intr-un sezon, am putea face o echipa care nu numai ca ar bate oile la orice ora, dar ar fi constantanta in UCL. Asta e next level.

    Apreciază

    • În mod evident asta este drumul spre „next-level”. Totodată, trebuie să fim corecţi, şi să recunoaştem că pentru a ajunge la acest nivel (din div.C în CL) şi în cel mai scurt timp posibil (în 7 ani, practic) era nevoie de o strategie de şoc, de investiţii masive, de legiuni portugheze luate câte 10, etc. Şi s-a reuşit, jos pălăria!, dar acest ciclu de producţie s-a terminat, următorul ciclu trebuia implementat pe strategia prezentată (şi) de tine, de fapt acest ciclu trebuia pregătită chiar din 2012. Acest ciclu nu trebuia să urmărească neapărat şi primordial performanţa în sine, trebuia să aducă lângă performanţele obţinute şi celelalte elemente obligatorii ale unui club care se vrea de tradiţie: suporterii şi o pepinieră proprie performantă. Acestea au „pierdut” ritmul” (în realitate nu li s-a acordat atenţie) în perioada aia nebună, parcursă cu o viteză ameţitoare, de recuperare a „handicapului” faţă de granzi. OK, handicapul s-a anulat, acum ne putem linişti şi putem schiţa strategii mai „lente”, dar sigure, de perspectivă. În accepţiunea mea asta înseamnă „ciclicitate” în fotbal, trebuie să progresezi tot timpul prin înlănţuirea unor etape de 3-4 ani, fiecare din ele având caracteristici anume, strategii anume, etc. HAI CFR !!!

      Apreciază

      • Sunt de acord cu teoria ciclicitatii in fotbal, implicit in rezultate. Momentan nu doresc trofee noi. In lumina deceniilor petrecute in C, cand miza era supravietuirea, rezultatele ultimelor 7 ani sunt miraculoase, nesperate. Ii multumim lui AP, nici in cele mai ascunse ganduri nu am sperat la pleiada de titluri din 2008 incoace. OK, nu mai vreau alte titluri. Echipa trebuie sa respire, are nevoie de respiro, la nivel de team, de concept. Dar as dori viziune, atasament, concept, sa am confirmarea ca in mod cert ajungem la un nou varf in 3-4 ani, cu o baza sanatoasa care asigura trofee ciclic. Ei, momentan, managementul e in epic fail, ne insufla fatal error.

        Apreciază

    • Estinca, nu cred ca staff la nivelul HSV, Mainz, Werder poate fi platit de CFR. Tuchel ca antreenor tinar la Mainz costa 1 mil, adica cam 500.000 net, Dutt la Bremen e in aceeasi categorie de pret, Marwijk la HSV e pe la 1,5 mil brut. Un antrenor secund modest costa in Bundesliga cam 30.000 euro brut pe luna. Sunt sume dincolo de puterea actuala a CFRului, chiar si cu impozitele mai mici din Romania. 500.000, banii pe care ii lua in epoca de aur un Mandorlini ii dai pe antrenori de liga a doua.

      Apreciază

      • Ok, recunosc m a luat valul, sa fie la nivelul Dynamo Dresden, Fortuna Dusseldorf. 🙂 Nici sa platesti clauza de reziliere la 3 antrenori dati afara in medie pe sezon, nu-i ieftin, doar nu am crede toti bullshituri de genul „ne-am despartit pe baza unei intelegeri reciproce”…

        Apreciază

  3. Vesti proaspete de la echipa: Arpi e foarte supărat, dar s-a intalnit si azi cu staff-ul, se zice ca a rămas (si sufera) langa echipa. Salariile cică sunt plătite aproape la zi (doar o luna restanta). Explicatii (partiale) ale situației actuale: au fost prea multe schimbări, se considera ca noii veniti (ex. Voiculet, Ogbu, Tade, Costea) nu s-au acomodat/integrat inca, dar au valoare pe care conducerea asteapta sa o demonstreze, atacantii nu dau randament, antrenorii nu sunt priviti ca principalii vinovați. Pe de alta parte, se considera ca exista un blocaj psihic major, se asteapta/spera un meci si un rezultat bun (chiar la Petrolul) care sa deblocheze situatia actuala. Informatiile sunt de la o sursa sigura apropiată conducerii (deci exprima punctul de vedere al acesteia), iar sursa nu se cheama corn… Despre planurile de viitor se vor lua decizii la iarna, deocamdata nimic concret.

    Apreciază

    • Sunt bucuros că conducerea a identificat – în sfârşit – problema majoră: blocajul psihic (care de 9 luni de zile este o constantă în evoluţiile echipei, excepţie fiind cel câteva meciuri din mandatul lui Trică). Vedem şi noi un psiholog la echipă? Sau – şi mai bine – vreun antrenor-psiholog? HAI CFR !!!

      Apreciază

      • Ce blocaj psihic la nulități? La jucători care n-au demonstrat încă mai nimic la CFR? S-au înmulțit talentele moarte gen Hora și s-a dus naibii coloana vertebrală a echipei. În afară de portar și trei posturi din apărare (acolo aș citi disperare, nu blocaj psihic), CFR nu mai are aproape deloc valoare, consistență, constanță. N-o mai tot suciți, că șansele să facem o echipă sunt reduse rău de tot. Nu-i vorba de pesimism aici, ci de refuzul de a înghiți găluște. Poate reușim să câștigăm 1-2 jucători în acest sezon (Obiora, de exemplu, are o șansă enormă să se coacă la locul de muncă), dar cam atât. Mi-e milă de unii jucători, știu că au sperat să dea lovitura la Cluj, dar de petarde blocate psihic e plin cimitirul (vorba lui Retardilă). Să aducă copii dornici să joace pentru CFR, să vină rudele lor în Gruia să le strângă pumnii, să simțim iar emoție și gata. Decât să ne ducem pe tobogan cu amărâți din alte părți, mai bine să rămânem un brand local/zonal, cu riscul de a scăpa de la retrogradare în ultima etapă. Cum progresează Obiora, încet (dar sigur?), așa pot progresa și copiii noștri. Dacă apare AP la TV și anunță că s-a schimbat obiectivul, iar acesta este redarea CFR-ului clujenilor și ardelenilor, eu devin cel mai înfocat pupincurist al său. La figurat, desigur…

        Apreciază

    • Ma bucur ca Arpi s-a externat atat de repede de la neuro. In 2-3 ani isi reface el averea pierduta in Cipru. 🙂 Deci si zvonurile cu memoriile la TAS ale lui Piccolo si Felgueiras sunt brasoave?

      Apreciază

  4. Va prezint o scurta analiza, personala, a momentului actual de la CFR, cu accent pe ceea ce nu este conform cu opiniile majoritare. In vara, conducerea a hotarat, conform traditiei anilor pari, atacarea titlului. Din diverse considerente, ajustarea drastica a vechiului lot, posibile transformari ale actionariatului, vizate si (sau doar) visate, bugetul alocat a fost stabilit la limita minima. De ce a fost ales Rednic? Cred ca tocmai pentru faptul ca se stabilea o legatura cu AMP, zona 2 de putere din fotbalul miticesc – jucatori impresariati, romani si straini si influente la foruri – in mare expansiune. De ce n-a reusit Rednic? Nu numai din vina lui. Meci greu, echipa corect alcatuita, exceptand fundasii laterali Velayos (un posibil transfer esuat), Sepsi, in conditiile in care Camora era in echipa si portarul Stancioiu. Sepsi si Stancioiu nu trebuiau sa fie in lot – vina conducerii. Dupa 4-0 dispare Sepsi si jocul devine echilibrat. Ce se intampla ulterior este numai vina lui Rednic si a caracterului sau. Incepe razboiul intern cu scenariile cunoscute, desfiintarea lui Cadu, a portughezilor in general, practic desfiintarea echipei ca grup. Conducerea reactioneaza si-l aduce pe Grigoras, din alt oras. Urmeaza cateva corecturi benefice: revenirea la sisteme de joc si actuale si potrivite cu jucatorii nostri, 4-3-3 si 4-2-3-1 (evidenta d-le Rednic: aducem jucatori ce joaca aceste sisteme, deci trebuie sa jucam aceste sisteme), se reface unitatea grupului (mai exact se lipesc cioburile), se insista cu Obiora si Djokovici in centru, Velayos e inlocuit cu… Hora (se poate cladi un fundas dreapta pe calitatile lui – nu vi se pare mult mai bun jocul lui Cadu in tandem cu Hora, decat cu Velayos?). Apar insa si multe greseli, specifice antrenorilor romani si tipului de antrenor care este Grig: reaparitia in lot (si chiar in echipa) a lui Maftei, Sepsi, insistenta pe jucatori blocati psihic precum Deac si Costea (chiar si Voiculet), nefolosirea, cu incapatanare, a vedetelor perioadei de transferuri Gabioneta (i se creeaza un profil de indolent, de ratat, este tinut rezerva la un Deac egal cu 0. Chiar as vrea o discutie pe site comparand situatiile lui Gabioneta si Piovaccari veniti in Romania aproximativ in aceeasi perioada) si Brandao, dar si folosirea sporadica a lui Ogbu si Maah, rezerve pentru un Costea egal cu 0, scoaterea din mana a lui Batin fortat pe aripa stanga… Ce-ar trebui facut? De urgenta renuntat la Grigoras, evident cu multumiri etc. Din lotul actual se pot face multe echipe rele, dar si una foarte buna. Cea foarte buna, in acceptiunea mea este: Felghe – Hora, Cadu, Piccolo (Brandao), Camora – Djokovici, Rui Pedro (Tade, Deac, Voiculet), Obiora – Gabioneta, Maah (Batin), Ogbu (Maah). Cu un antrenor strain care stie 4-3-3, care stie sa motiveze niste profesionisti, am reusi sa salvam partea a II-a a turului si am pastra sanse pentru podium, pentru a nu pierde imaginea de “forta“, pentru a forma o echipa care sa castige urmatorul campionat.

    Apreciază

    • Cu tot respectul, nu cred în formații „foarte bune” care au atâția jucători în paranteze (mai ales la mijlocul terenului). Asta denotă neîncredere în jucătorii pe care-i vezi de bază (adică nu mai sunt chiar de bază). O echipă puternică trebuie să fie asemănătoare aceleia din perioada Trombetta, când rezervele trebuiau să se dea peste cap să prindă minute pe teren.

      Apreciază

    • Nu te supara pe mine, analiza e doar partial corecta, dar fiind personala, o respect. Vad ca il pomenesti pe Maah peste tot, dar uite eu, ca fost jucator de fotbal, iti dau un sfat: uita-te te rog la el cand e sau cand intra in posesia mingii… la ce face… la cum face… cu capul jos… mingea aruncata in fata si da-i sa sune! Io sincer cred ca lui Maah inca nu i-a spus nimeni ca noi jucam fotbal, nu atletism… Ca in fotbal se foloseste tot mai mult creierul… In fine, cum ti-am spus, e parerea ta si o respect.

      Apreciază

    • Ai spus un mare adevar si poate aici apare greseala de sistem. CFR-ul a fost in perioada arderii etapelor un club larg la punga in ceea ce priveste dimensionarea loturilor. Veneau jucatori en masse, se impunea cine apuca, dar din mixul jucatori luati pe bani, jucatori liberi, completari aduse cu toptanul, se incropea mereu cite o echipa buna. Dezavantajul? Evident, costul unei echipe competitive era foarte mare, data fiind asumarea nr. mare de rateuri cu cheltuielile aferente. Poate s-a dorit trecerea la o faza mai eficienta si cel mai probabil vara asta am dat-o in bara: unii jucatori buni ofertati nu au mai fost tentati sa vina la noi (nu o mai fi existat un pachet mai bun la Cluj asa ca la aceiasi bani poate au ales altceva), acestia nevenind, conducerea s-a orientat la cei care au rezonat pozitiv la banii oferiti, fiind insa adusi dupa criteriile vechi si fiind mai putini, dintre ei nu s-au cristalizat noii lideri ai echipei. Este o lectie care trebuie invatata din situatia asta: ai nevoie mereu de o osatura a unei echipe, rotatia jucatorilor trebuie sa fie mai moderata, implicit si ciclurile mai lungi, un sistem coerent jucat de echipele de la toate nivelurile si o permeabilitate a juniorilor ar fi fost un back up… Suficienta treaba de facut de acum inainte.

      Apreciază

    • Mie Djokovici imi place, cred ca poate forma cu Obiora un mijloc solid, sunt tineri. Costea este jucator de o repriza, si dupa ce l-au citit fundasii este terminat, are un repertoar tehnic limitat. Pe Gabionetta pentru moment nu prea il vad de nivelul CFR-ului (poate si din cauza atitudinii). Deac este prea obosit (expirat), nu te poti baza pe el. In rest, doar Cadu, Piccolo, Felge si Camora pot fi de folos. Ceilalti nu stiu ce aport pot avea la evolutia CFR-ului in viitor.

      Apreciază

  5. @ CJ-07-CFR: Mister, am priceput aluzia (cam greu, „din muşchi”…) cu Bacovia şi cu toate cele 5 (4?) anotimpuri posibile… Am şi eu o povestioară de „noiembre”, din 89 mai exact, când eram la o „reciclare” de 2 săptămâni la CEPECA, la Bucureşti (undeva pe şoseaua de centură, asta nu înseamnă că eram „centurişti” sau „centuriste”, da?). Era „noiembre”, era 89, eram „scoşi din producţie” de „partid” pentru a pregăti „next-level” al socialismului… Eram la un curs intensiv de informatică… Nici nu crezi ce calitate aveau acei profesori care ne-au predat nişte „noutăţi” în ale informaticii, erau nişte disidenţi de nota 10, după cursuri stăteam la o bere (două, trei…) acompaniaţi de nişte „negrese” care apar întotdeauna prin preajmă, când eşti însurat (oare cum se face asta, nea Murphy?). În Scala şi în Patria vedeai „Noiembrie, ultimul bal” de Dan Piţa, parcă totul era o aşteptare încordată a evenimentelor ce au urmat în mai puţin de o lună… Dacă ne-am adunat 4 oameni undeva, deja eram suspecţi… Am venit acasă în secuime, şi în mai puţin de 3 săptămâni s-a întâmplat ce s-a întâmplat… ştii şi tu… Oare unde am fi dacă Dan Piţa n-ar fi regizat filmul respectiv? Unde ar fi CFR-ul nostru? Am mai vorbi de „septembre”? HAI CFR !!!

    Apreciază

    • … am asculta la radio etapa si Ilie Dobre si Dumitru Pelican ar transmite derbiurile etapei FC Olt – Victoria si Flacara Moreni – cu cine o fi. 🙂 Iar Jean Padureanu ar rata cu Bistrita pentru a 34-a oara consecutiv promovarea din seria a treia de B in divizia A. 😉

      Apreciază

      • La Victoria era preşedinte -ia ghici?- Mitică Corleone, aveau sediul pe Stirbei, am fost şi eu acolo la un moment dat. În 88 am jucat barajul pt. div.C şi prin el (şi prin Deleanu, care era tot pe la Victoria atunci) am primit nişte „albitrii” de nota 10+ din Moldova…Am promovat…Cam 8 ore am stat la Capşa cu ei, şi acum (la 56 de ani) sunt nedumerit de ce au stat acolo tocami cu noi, nişte ţărănoi…OK, antenorul meu era Incze IV (ex-Poli Iaşi, coechipier cu Deleanu…), poate am uitat să spun…HAI CFR !!!

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.