Recensământul neoficial al suporterilor echipei CFR 1907 Cluj


Chestionarul este construit pe softul de notare (cu note între 1-10) al lui Kiruj – aveţi aici un link de accesare.

Pentru o mai bună familiarizare cu chestionarul, vă prezentăm şi aici cele 4 puncte, răspunsurile posibile şi alte informații de ordin tehnic:

OBSERVAŢII:

la punctul nr.1:

a) dacă aţi împlinit deja 41 de ani (nu şi 42), vârsta este de 42 de ani

b) intervalele de ani sunt considerate de tip „inclusiv”, adică cineva care are 25 de ani (cf. Regulilor de la pct. a), va trece varianta „5”, etc.

la punctul nr.3:

a) la punctele 3-6 (cu regiuni istorice) nu facem o definiţie strictă a lor, alegeţi varianta (doar una!) care consideraţi că corespunde realităţii.

INFORMAȚII GENERALE:

– La fiecare punct se va alege nota ataşată, dintr-un meniu de 1-10.

– Nu răspundeţi cu 1.5, 2.5, etc.! Aceste răspunsuri vor fi rotunjite „în jos” până la primul număr întreg eligibil (de ex. – Dacă la punctul 2 cineva bifează – din greşeală sau din alte motive – 6.5, se va înregistra varianta „retuşată” 2 – masculin).

– IMPORTANT! Softul permite mai multe seturi de răspunsuri de la acelaşi IP (pentru a facilita participarea tuturor membrilor familiei la chestionar, dacă este cazul).

– Pentru a asigura corectitudinea sondajului, vă rugăm să nu trimiteţi opţiunile voastre personale de mai multe ori!

– Chestionarul va fi disponibil până la data de 15 septembrie 2013, ora 21.00. Chestionarul poate fi accesat şi intrând în articolul „Sondajele lui Kiruj” (spotlight, în stânga), unde se va alege varianta 03 – accesare soft de notare (note 1-10).

– Vă repetăm linkul pentru completarea chestionarului!

DISTRIBUIȚI ȘI ALTOR SUPORTERI CEFERIȘTI DIN LISTA VOASTRĂ DE PRIETENI, SĂ AJUNGĂ LA FIECARE! VĂ MULȚUMIM! SUCCES!

0 comentarii

    • În acest articol de familiarizare nu apare, dar dacă accesezi softul, vei observa că la întrebarea 3 (cu domiciliul) la răspunsul 5 am trecut şi Oltenia. SUCCES !!!

      Apreciază

      • Am observat intre timp ambele corecturi, dar prea tarziu, pt. ca intre timp am dat o fuga pana in Banabdic sa poci vota si io’ punctu’ doi, iar daca nu s’o gata sondaju’ pana ajung pa jos in Kolosvar o pun pa orzoaica sa’si iesprime optiunea di pa primu’ loc. He-he-he.

        Apreciază

  1. Kiruj, eu am raspuns, cu toata constiinciozitatea, in locul mai multor apropiati care sunt absolut sigur ca altfel nu ar fi aparut in „recensamantul” tau niciodata, dar care fac parte din „familia” CFR-ului. Am socotit ca nu am gresit, deoarece scopul „recensamantului” tau e sa dea o imagine de ansamblu cat mai fidela realitatii, iar raspunsurile date de mine n-au facut decat sa apropie, cu cativa pasi mici, de tinta demersului tau. De exemplu, am raspuns in locul unui unchi, pe care-l duc uneori la meciuri si care e suporterul CFR-ului inca de prin anii 70, de cand a facut armata langa Cluj. Omul asta, cam de-o varsta cu tine, nici macar nu are habar cu ce se mananca un calculator, deci nu ti-ar fi raspuns niciodata la chestionar. Sper ca nu am gresit. Daca da, te rog sa ma urechezi! HAI CFR!

    Apreciază

    • Recensământul este conceput de Albu, de Dinu şi de Caneto, au am venit doar cu suportul „softistic”, care nu-i nici prea estetic, nici prea performant, dar e „al meu” şi – important! – permite multiple răspunsuri de la acelaşi IP. În acest moment avem deja 68 de seturi de opţiuni, record mondial!!! Daţi-i drumul, fraţilor!!! HAI CFR !!!

      Apreciază

  2. @7burg: mulţam’ fain pt. reclama făcută pe cheferetv.net. Indiferent de „apartenenţă”, „provenienţă” sau „preferinţa internautică” a unuia sau altuia (respectiv uneia sau alteia) dintre noi, este important să ne ştim „dimensiunile” exacte. Rog prietenii care accesează şi alte portale „ceferiste” să facă o popularizare recensământului, că timpu-i scurt (15 sept.). Altceva: soluţia aleasă de Florinaccio este foarte bună: cei care cunosc „ceferişti” de orice categorie care – din motive obiective şi în mod sigur – nu vor accesa chestionarul (bătrâni din familie, etc.) au „dezlegare” pentru a prezenta setul de opţiuni în numele lor, pentru a nu pierde nici măcar un „bob de ceferist”!! HAI CFR !!!

    Apreciază

  3. @ CJ-07-CFR: Mister, ce zici, să rugăm pe „pretinii” din Cluj ca la meciul cu „vecinii” (sau – mai degrabă – la meciul următor, din Gruia, cu Pandurii) să facă o mică popularizare acestei iniţiative?? Ştiu, avem două „puncte de vedere” antagoniste: pe de o parte dorinţa de-a atrage un număr cât mai mare de ceferişti, pe de altă parte posibilităţile serverului, care riscă să cadă la un număr mare de accesări… Oricum, pt. siguranţă, fac nişte salvări intermediare de siguranţă că nici eu nu ştiu cum se comportă softul după un număr anume de opţiuni… Altceva: chiar dacă după meciul cu „studenţii” voi opri – probabil pt. 2 zile – softul (ca să consemnăm notele jucătorilor), după aia reconfigurez softul cu recensământul, ca să asigurăm durata propusă de tine, de vreo 3-4 săptămâni. La meciul cu Pandurii o voi opri din nou pt. 2 zile, şi tot aşa. E OK? HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Chestionarul e difuzat și pe Facebook. Relax, chiar dacă nu prindem decât un mic procent din numărul suporterilor CFR-iști, măcar o să interpretăm niște procente. Ar fi bună o victorie în meciul următor, că altfel o să fie câțiva care o să-și retragă răspunsurile! 🙂

      Apreciază

      • Noroc că softul nu permite numere negative… 🙂 Oricum, voi face o statistică şi a notărilor multiple pe un IP (fără „desecretizarea” IP-lui, evident), vom avea nişte date interesante, zic eu… HAI CFR !!! PS: Avem deja 95 de „trimiteri” în aprox. 4 ore, recordul absolut s-a consemnat anul trecut la meciul câştigat cu Pandurii (2-1, 129 notări). HAI CFR !!!

        Apreciază

  4. Am votat pt. anumite persoane care, din varii motive, nu au acces la votare. Garantez ca nu voteaza si ele separat si garantez si pt. preferinte. P.S: musat a votat?

    Apreciază

  5. Oameni buniiiiiiiii! Haideti la vot! Care cu furci, care cu topoare, votati fanatici si nefanatici, morti sau vii, unguri, turci, tigani, ugandezi, ceferisti sa fie :)) , sa iasa planul cincinal in patru ani. P.S. Mi-ati dus dorul, nebunaticilor!

    Apreciază

  6. Salut, felicitari pentru recensamant. O mare parte a suporterilor de pe Tribuna si de pe Chefere TV nu sint din Cluj. Am impresia ca cei din Cluj nu prea sint interesati de net, prefera sa mearga pe stadion. Sa vedem ce o iesi. Cu ocazia asta vom afla si de unde provin suporterii de pe Tribuna. Succes in continuare!

    Apreciază

    • Probabil aşa este cum spui. Tocmai din această cauză n-ar strica o mică popularizare la stadion (poate la meciul cu Pandurii) printr-un pliant pus la intrare (de ex.), dar aici trebuie să se organizeze cei din Cluj, noi nu putem impune o măsură anume. Chestionarul va putea fi accesat cam până la sfârşitul lui septembrie, cu 3-4 întreruperi de câte 2 zile, cauzate de notarea jucătorilor după meciuri, deci „timp de gândire” va exista, în mod cert. HAI CFR !!!

      Apreciază

      • Si eu imbratisez ideea cu popularizarea sondajului. Sunt absolut convins ca la stadion sunt destui ceferisti care ar raspunde cu placere la cele patru intrebari din chestionar (si la altele). Mai cred ca destui dintre ei s-ar bucura sa schimbe fitzuicile bucurestene pe Tribuna sau pe ChefereTV (sau, si mai bine, pe amandoua), petrecandu-si mai mult timp pe aici. Destui franari n-au prea auzit de aceste site-uri si e pacat sa-si piarda vremea pe Prosport sau pe GSP in loc sa schimbe opinii aici, cu franari de-ai lor.

        Apreciază

    • În mod intenţionat nu am pus întrebarea asta (şi încă câteva asemănătoare), aşa am convenit cei care l-am conceput. Nu vrem să ducem discuţia în alte „sfere”, demersul poate fi şi interpretat, şi manipulat de „forţe obscure”… HAI CFR !!!

      Apreciază

  7. Kiruj, buna initiativa voastra aceasta cu recensamantul. Si eu am votat pt. mai multe persoane, altele decat cele cunoscute de Florinaccio, pt. care garantez eu ca sunt ceferiste. Unele din familie, altele cu care mai merg uneori la meciuri in Cluj, iar altele simple cunostinte (amici) pt. care bag mana in foc ca le curge sange alb-visiniu prin vene. Hai CFR !!!

    Apreciază

    • Important este să ne asigurăm că aceste cunoştinţe/amici/etc. nu trimit opţiunile nici ei în mod direct, şi nu sunt „preluaţi” spre trimitere de alţii. Nu de alta, dar să nu consemnăm opţiuni duble. Noi suntem oameni serioşi, da? HAI CFR !!!

      Apreciază

      • M-am gandit si eu, inainte sa raspund la chestionar, la pericolul de care pomenesti tu aici. Cred insa ca acesta e mai mare in jurul Clujului si aproape inexistent prin partile noastre. Cati tribunisti avem din zona Covasna-Harghita? Sa nu-mi spui ca CFR-ul nu are fani si din partea aceea de tara, numai pentru ca acestia nu scriu zi de zi pe Tribuna. La fel e si cu satmarenii mei, destui dintre ei tin – sau macar simpatizeaza – cu CFR-ul, dar vizibili pe site-ul acesta nu sunt decat cativa (ca sa nu spun ca doar doi). 😦 Iata de ce socotesc ca riscul e foarte mic ca unii dintre ei sa ajunga sa raspunda de mai multe ori la sondajul tau, mai cu seama ca pe acestia noi ii cunoastem personal, le stim pana si hobby-urile, tabieturile, etc. Exemplul pe care ti-l dadeam mai sus (cel cu lipsa unui calculator de pe care unii sa-ti poata raspunde) nu e in niciun caz singular. De fapt, oricare dintre ei nici macar nu viseaza ca unul, Kiruj, tribunist, statistician, scriitor, „palincaros”, fost fotbalist si fost presedinte (cam blatist, din cate inteleg) 🙂 initiaza – si pentru ei – un sondaj pe site-ul tribunacfr.ro. Cati dintre prietenii care te viziteaza in mod regulat vor raspunde la sondaj daca nu vor fi stimulati f.puternic? 🙂 Ba mai mult, la vederea stimulentelor, ma tem ca toti se vor declara suporteri fanatici ai CFR-ului, cand in realitate ei sunt suporteri inflacarati ai lui FC.Bacchus, iar cu CFR-ul probabil ca doar simpatizeaza. Asa ca, varianta cea mai buna, mai putin costisitoare pentru tine, dar si cea mai cinstita, cred eu, e sa le sondezi altfel sentimentele vizavi de CFR (pe cale orala, nu in scris). Ai facut tu in viata blaturi si mai ordinare decat acesta, n-o mai face acum pe seriosul! 🙂 HAI CFR, HAI KIRUJ!!!

        Apreciază

        • Păi ştii cum e, orice poliţai bun a fost haiduc cândva… Sau – divagând puţin – nevestele perfecte sunt fostele c…ve de lux (asta-i un citat din folclorul local, nu-l aprob în totalitate, dar există destule exemple în această direcţie…). Mi-a venit în minte o poveste fabuloasă de „semi-blat” marca anilor 80, div.C, regiunea Harcov… Mai încolo îţi povestesc, să nu distragem atenţia poporului de la recensământ… HAI CFR !!!

          Apreciază

          • „Decalajul” este chiar mai mare de atât… Ceva asemănător celui dintre Brazilia şi Vanuatu (la fotbal, evident…). Dar eu-s mai înalt şi mai frumos ca el (şi mai modest, se-nţelege…). HAI CFR !!!

            Apreciază

  8. Am făcut o primă salvare intermediară (cu 199 opţiuni primite de soft), în concluzie cei care intră în soft de-acum încolo, vor vedea că au notat 1,2,3, etc. persoane, nu 200,201, etc. Aceste salvări intermediare vor fi concatenate de mine, deci nu se pierde niciun ceferist, staţi liniştiţi ! HAI CFR !!!

    Apreciază

  9. Tăt n-ai băgat în sondaj întrebarea: cât de mult îi iubim pe cei din conducere: patron; preşe. Nota mea ar tinde către zero (indiferent de ce înseamnă asta) în cazul patronului şi 5 în cazul preşedintelui…

    Apreciază

    • Mă voi revanşa, Silică, stai liniştit. Întrebarea va suna aşa: „În opinia Dvs. cât de mult iubeşte „nea_silică” conducerea?”… ::)) Merge? HAI CFR !!!

      Apreciază

      • Merge dară, mulţam. 🙂 Doar că pentru asta n-ai nevoie de sondaj, o ştii deja. Mă şi miram, oare tribuniştii sunt fericiţi cu situaţiunea iezistentă? N-au nemulţumiri de fel? Oi fi io bolnav de cap? În paranteză: ieri toată ziua şi în parte azi am fost închis într-un fel de cantonament, fără legătură cu lumea (adică inter-nyet) şi abia aşteptam să ajung la birou, să citesc noutăţile pe care le aşteptam. Şi ca să vezi, noutăţi nu se iezistă. Nici pe gesiepie, nici pe prostsport, dar nici pe site… Kapiş dragă Kiruje?

        Apreciază

        • Silică, nu ştiu ce să-ţi spun, oricum, eu ştiu una şi bună (ca orice statistician care se „respectă”…): în ultimii 5 ani am câştigat 8 trofee, din care 3 titluri… Tot fac curăţenie generală prin statistici, dar – crede-mă – nu văd nicio echipă din RO cu performanţe similare… Cum dracu-i posibil, Silică? „Pentru cine bat clopotele Mitică?”… HAI CFR !!!

          Apreciază

          • Kiruje, mi-ai adus aminte de gluma aia veche „ce tineri și frumoși am fost – mai ales eu, ce bătrâni și urâți am devenit – mai ales tu”. Recunosc meritele patronului în aceste titluri, cupe, ș.a.m.d. Dar ce a fost a trecut deja. Nu mă supără că nu mai are potența financiară de altădată, mă enervează minciunile pe care le debitează. Alt nivel? Păi pe asta a reușit-o pe deplin. Mă calcă pe nervi când citesc că Astra, Petrolul, mă rog, oricare echipă mai răsărită, cumpără jucători, își acoperă posturile deficitare, își fac echipă competitivă, iar noi stăm cu limba în gură.

            Apreciază

            • Cu minciuna sunt absolut de acord, o suport şi eu foarte greu, nu numai de la AP. Cu potenţa financiară, asta e, nu prea avem ce comenta. În rest nu mă interesează foarte mult că ce face Astra, Petrolul, etc. (anumite lucruri chiar fac bine), eu văd echipa mea, care trece printr-o criză (ca orice echipă pe lumea asta), ea trebuie depăşită şi atât. Am fost foarte fericit când am obţinut acele trofee, dar sunt (aproape) la fel de fericit când văd echipa practicând un joc spectaculos, cu dăruire, „aducător” de suporteri… Restul sunt poveşti sau glume… 🙂 HAI CFR !!!

              Apreciază

            • Dragul meu drag: unde vezi tu aşa ceva, citez: „sunt … fericit când văd echipa practicând un joc spectaculos, cu dăruire, „aducător” de suporteri”. Crede-mă, mi-ar plăcea şi mie, doar că că…

              Apreciază

  10. Am asteptat de foarte mult timp un sondaj pe aceasta tema. Nu stiu cat de relevant este (multi din cei ce simpatizeaza cu CFR nu prea folosesc calculatorul), dar oricum va da o imagine despre zonele din care provin, varsta etc. La varsta sunt foarte curios. Am asa o presimtire ca majoritatea sunt intre 35-65 de ani.

    Apreciază

      • E normal sa fie asa. Unu la mina – grupele de virsta mai mici au un ecart mai mic de ani, doi – cred ca in grupul asta exista multi suporteri convertiti la maturitate. Ar fi fost interesanta o a 5-a intrebare, dar poate o vom adauga cu alta ocazie (sau intrerupere de campionat). Are legatura cu a 4-a: cum ati devenit suporter CFR… Eu as vedea urmatoarele optiuni: 1. mereu frinar 2. „convertit” de la alta echipa 3. Ceferist plus o alta echipa (sa zicem locala) 4. alta echipa (locala) plus ceferist 5. orice alta idee mai au „greii” Tribunei.

        Apreciază

        • Question is: cum naiba devine un om frânar? Cum naiba ne îndrăgostim? Avem programat pe undeva treaba asta? Ca să termin cu poezia, eu habar n-aş avea să răspund la întrebare. Cândva eram suporter ASA. Pe vremea când jucau Boloni, Ispir, Fazakas, Hajnal s.a.m.d. (aveam normă de patru goluri marcate pe meci). Iar acum sunt frânar. Poate din cauză că am îmbătrânit, habar n-am de când sunt frânar, sau din ce cauză. Cred că majoritatea frânarilor va răspunde foarte greu la întrebare.

          Apreciază

          • La mine raspunsul e foarte usor. M-am lasat convinsa sa merg la meci, cu greu, pentru ca nu am agreat niciodata limbajul injurios si purtarea „de turma”. Am crezut ca aceasta este atitudinea specifica stadionului, insa dupa ce am ajuns, precum spui, m-am indragostit, fiindca nu am gasit nimic din tot ce ma asteptam. Dimpotriva, am gasit niste oameni care isi incurajau cu suflet echipa si mai ales cu educatie. Am simtit adrenalina, atractie si m-am simtit printre ai mei. Asta m-a facut sa vin la stadion si a doua si a treia si a suta oara. De asta sunt CFR-ista, ci nu orice altceva. Banuiesc ca asta te face sa iti alegi apartenenta, faptul ca te simti printre prieteni. Acum…. succes la alegerea variantelor de raspuns!!!! 🙂

            Apreciază

    • 1: – „multi din cei ce simpatizeaza cu CFR nu prea folosesc calculatorul” – sau 2: – nu-l stiu? Ca zic io’, ar fi bun un sondaj si pe tema asta. Pacat ca nu pot raspunde si cei de la pct. 2… Poate cu vreo 2-3 exceptii.

      Apreciază

  11. Vad ca lumea este pornita pe sondaje. Nu s-ar putea face un sondaj referitor la cine doreste sa revina Albu si ceilalti care sunt in silentio stampa? Poate vor fi induiosati si revin si ei.

    Apreciază

  12. @nea Silica,nu stiu daca esti interesat de jocul ASA-ului,dar la cum arata n-aveti nici o sansa la promovare. Am vazut azi meciul cu Sanatatea Cluj in cupa,de mult n-am mai asistat la asa o penibilitate de meci. 0-0,adica nimic la nimic dua 120 de min,apoi 5-4 pt „virusii verzi” dupa penaltyuri. Am stat in tribuna langa „simpatia”mea marele manager Daniel Stanciu. Hai CFR!

    Apreciază

  13. Kiruje, n-aţi putea fabrica nişte flyere cu sondajul? Pe care să le împărţiţi la intrarea în stadion şi apoi să le culegeţi? Ştiu, mie mi-e uşor să dau sugestii, scuze… Măcar dacă aţi fi în Murăş v-aş putea tipări câteva sute de astea, dar aşa…

    Apreciază

      • Nu-i o idee rea, dar eu – chiar dacă am condiţii suficient de bune (chiar excelente) pentru tipărire, materiale, etc. – duc lipsă acută de timp şi de „spaţiu”. De aici, din Harcov, e mai greu să coordonezi astfel de acţiuni. Propunerea ta e bună de tot, dar musai s-o „forwardez” frânarilor noştrii din Cluj… HAI CFR !!!

        Apreciază

  14. In afara de sondajele, altminteri excelente, vad ca doar Nea silica mai scrie despre situatia echipei. Cred ca multi ne-am speriat de catalogarile lui Bogdan Dobondi si preferam tacerea, e mai comod asa, altfel suntem atacati si ne este lehamite sa dam replici. In fine, a trecut perioada transferurilor, n-am mai adus pe nimeni, nici macar fundas dreapta, Grigoras spune ca-l va folosi acolo pe Hora. Asta e, defilam cu ce avem, oricum avem un lot mai bun ca U, nu? Deci vom bate, si vom fi mindri, ca majoritatea dupa meciul cu Ungaria, urmind apoi, dupa urmatoarele etape, sa ne simtim ca dupa meciul cu Turcia. Dar ne incalzesc cele 8 trofee si de ce nu, managementul care a condus la obtinerea unor venituri de invidiat. Hai CFR !!!

    Apreciază

    • Si ce putem face, Bela? Ai vreo propunere concreta? In afara de posturi negative sau pozitive pe Tribuna, ca alea dupa cum am vazut nu ajuta cu nimic.

      Apreciază

    • E doar o stare de asteptare, ca nu avem cine stie ce noutati. Mesajul deocamdata e clar, defilam cu ce avem, se pare ca de la iarna vor reveni si Bus si Negrut. Asa ca deocamdata liniste si pace. Am auzit din doua surse ca Grigoras as fi cerut o analiza a metodelor de antrenament la echipa a doua si la juniori, cu obiectiv clar sa incerce sa forteze citiva. Daca zvonurile se adeveresc, incep sa cred intr-un nou stil la CFR, unde s-ar lega de scoala GISS, juniorii, renuntarea la cumparaturi masive etc.

      Apreciază

    • Dumnezeule, atât de sus am fost? Te cam lasă fără respiraţie… Acest chel e omul pe care-l îndrăgeam, în care aveam încredere cvasitotală, omul care făcea diferenţa. Iar azi… Superb filmul, mulţam pentru link.

      Apreciază

      • Pt mine cel mai mult m-a atins la suflet al 2-lea titlu, am avut stadionul plin in ultimele 3 meciuri de pe teren propiu(Vaslui si Inter Curtea de Arges in campionat) si returul cu Dinamo in cupa. 3 meciuri consecutive cu cel putin 15 000 de spectatori iar acum ….Pt mine asta e cel mai grav lucru.

        Apreciază

  15. Cristi, tu anunti revenirile lui Bus si Negrut de parca ar fi cine stie ce talente. Sunt din pacate jucatori de nivel mediu si atit. Cit priveste noul stil, cum zici, mie nu mi se pare nou, mai degraba renuntarea clara si pe fata de a avea echipa beton, cum am avut in urma cu citiva ani. Desigur optimistii vor zice ca-s orb, si nu vad ca se inceara modelul Barca sau Ajax. Pina atunci, Astra sau Petrolul adopta, cu succes, stilul CFR…

    Apreciază

    • Nu spun ca sunt cine stie ce talente, ci ca este o noua realitate, care are motivele ei – financiare, de alinierea planetelor, de next level (in sus sau in jos) etc.

      Apreciază

      • Sincer chiar m-as bucura daca am investi (cu adevarat) in centrul de copii si juniori. Cred ca doar asa am putea creste cu adevarat sanatos, dar pentru asta ne-ar trebui ceva specialisti in domeniul fotbalului juvenil.

        Apreciază

    • Astra si Petrolul sunt unde era CFR acum 6-7 ani si in plus sunt si pe val. Sa le vedem cu 2-3 campionate cistigate si apoi mai vorbim. Este usor sa compari intotdeauna ceea ce iti convine si sa ignori privirea de ansamblu. Te intreb altfel: renuntam la juniori si aducem numai jucatori straini? Asta e pozitia ta fundamentala?

      Apreciază

      • Pentru etapa asta (buget redus, etc.) varianta reconstrucţiei bazată pe câteva elemente certe/nevândute (Felghe, Camora, Piccolo, Deac, Rui, Batin, poate şi Cadu, sau măcar o parte din ei) lângă care să vină „plombele” locale de perspectivă, din pepinieră proprie sau din RO, este calea cea mai corectă. Unul din sondajele anterioare („quo vadis”) a confirmat acest lucru. Între timp se mai clarifică anumite aspecte fundamentale: vin sau nu nişte investitori strategici (circulă nişte zvonuri în piaţă că din iarnă sunt şanse mari pentru un astfel de scenariu, inclusiv programarea intenţionată a crizei actuale pentru o minimizare artificială a valorii de piaţă pentru eventualitatea în care va fi nevoie de dividende compensatorii către o parte a actualilor acţionari, practic forţarea lor de-a ieşi „din peisaj” cu mâinile aproape goale…) şi în funcţie de acest joc psihologic (un fel de poker financiar) se va vedea şi mai clar direcţia de mers. Problemele ridicate de o mare parte a colegilor noştrii se referă la abureala creată de patronat/conducere privind situaţia reală a echipei (asta se cam ştia chiar în pregătirile de vară, ba mai mult, eu cred că se ştia chiar în pregătirile de iarnă din Marbella), cu iz de dezinformare/minciună, repetându-se obsesiv atacarea unui nou titlu, etc. Asta doare în realitate, nimic mai mult. Pe de altă parte îi înţeleg şi pe cei din conducere, e greu să recunoşti că ai intrat în criză (mai ales dacă ea este una „planificată”). Din ce observ eu, în acest moment toată lumea a recunoscut – măcar tacit – nevoia reconstrucţiei, aducerea lui Grig a fost – zic eu – gândită în acest sens, cunoscându-i calităţile de „constructor”. Eu am o singură dilemă „de viitor”: în cazul (dorit) în care în iarnă vor veni nişte investitori potenţi, care va fi strategie pe termen scurt a conducerii: 1) îl va lăsa pe Grig să continue munca de reconstrucţie, aducând – eventual – plombe de valoare certă pe posturile efectic critice (2-3, să zicem), sau 2) îl vom „reconfirma” pe Grig (care pleacă în 2-3 zile pe urmă…) şi reîncepem nebunia achiziţiilor masive din străinătate, cu alt antrenor, etc. În opinia mea adevărata dilemă (conturată încă de-acum) asta este. Dar, mă rog, totu-i bine când se termină cu bine, şi până atunci avem probleme „locale” duminică… HAI CFR !!!

        Apreciază

    • Mai sunt si altii care au incercat „modelul CFR”. Si nu prea le-a iesit. Oricum, in fotbalul romanesc dominat clar de becalioti, nu prea ai alte optiuni. Despre Petrolul eu zic ca e un fâs, un club tinut din bani publici care nu are viitor cu schema asta financiara. Le-au promis pentru castigarea cupei 1 milion de euro si din cate stiu nu le-au dat inca banii, deci va exploda si acolo rahatelul. La Astra este patron un individ venit din serviciile secrete, care si-a facut averea pe schema baietilor destepti din energie. Nu se pricepe la fotbal si nu il vad sa invete repede, e un ingamfat si crede ca totul i se cuvine. Un fel de Porumboiu si stim ce „succesuri” a avut popcorn.

      Apreciază

  16. A trecut si perioada de transferuri. Deci unde sunt transferurile? Unde sunt jucatorii cu care se negocia la sange? Unde sunt renumitele transferuri last minute? Am fost dusi cu zaharelul sa asteptam pana dupa meciul cu Steaua si apoi sa tragem linia. Apoi sa asteptam finalul perioadei de transferuri, deoarece mai marii nostri negociaza la sange. Deci? Dam pagina si trecem peste sau cum? Tintim urmatorul sezon cumva? Pai daca ne propunem obiective mari pentru urmatorul sezon, transferurile trebuiesc facute oricum. Transferurile si pregatirea echipei trebuiesc facute inca de pe acum. Astfel ca la inceputul urmatorului sezon sa ai totul pregatit. Echipa formata si pregatita fizic, psihic si tot tacamul. Astfel ca in urmatorul sezon sa nu mai fie nevoie sa astepti 6 etape sa se omogenizeze echipa si sa vina rezultatele. Echipa trebuie pregatita si omogenizata inca de pe acum, fratilor. Astfel ca la inceputul urmatorului sezon sa putem pleca ca din pusca. Daca tu astepti vara viitoare sa faci transferuri si sa pregatesti echipa, pai nu ai facut nimic. Ajungi la acelasi punct ca si acum.

    Apreciază

    • Deci ce este de facut? Acceptam faptul ca am ajuns/ramas o echipa de pluton, ori incercam sa ne mintim in continuare? Sa ne spuna mai marii nostri ca de acum inainte o sa avem/vedem un CFR de pluton si asta e. Asa stim si noi ce avem de facut si eventual sa incercam sa ne impacam cu ideea si sa nu ne mai facem sperante de 2 bani.

      Apreciază

      • Acceptam in primul rind ca modelul trecut care risipea resurse (50 de jucatori sub contract , 35 in lot etc) pentru fortarea notei nu mai este de actualitate. Asteptam sa vedem cum va arata noul model de business. Eu unul cred ca daca s-a ajuns la concluzia ca o echipa ca CFR poate si trebuie sa promoveze citiva tineri, nu e chiar asa de rau. Borussia Dortmund a renascut la fel, au trebuit sa dea toate vedetele pentru ca nu ii mai puteau plati. Primul an a fost foarte nasol, abia s-au salvat de la retrogradare, dar s-au pus bazele a ceea ce vedem azi (53 mil euro profit sezonul trecut, 40 mil anul dinainte).

        Apreciază

    • Pe la 340… dar elanul iniţial s-a mai domolit (lucru absolut normal), în ultimele ore de-abia dacă au venit câteva opţiuni. În opinia mea, până duminică (ora 21.00), când trebuie să opresc softul (temporar sau definitiv, vom vedea) din cauza notelor – sperăm cât mai bune – după „vecinii”, nu cred că vom consemna „nebunia” din prima zi, când numărul creştea cu câte 5-10 opţiuni pe minut la un moment dat. Joi-vineri vom ajunge – probabil – într-o „criză” de opţiuni (ca şi un gest de solidaritate cu echipa…), aşa că trebuie să mă consult cu „ideologii” chestionarului” dacă merită sau nu reluarea lui după meciul cu „U”. HAI CFR !!!

      Apreciază

  17. Vass Bela, eu nu ma supar deloc atunci cand aud ca: Petrolul, Astra, Vasluiul sau oricare alta echipa se intareste aducand jucatori peste media campionatului nostru. Ba dimpotriva, chiar ma bucur. Tin cu CFR-ul, dar cu un CFR care sa ingenuncheze echipe bune si foarte bune, nu din acelea de doi lei. Cu cat adversarii sunt mai puternici, cu atat si satisfactia in cazul castigarii unui campionat e mai mare, iar in caz contrar, in caz de infrangere, ai macar cu ce sa te consolezi, cu faptul ca te-au invins niste adversari puternici. Uite, eu si acum ma bucur cand ma gandesc ca la ultimul nostru titlu am fost peste Vasluiul lui: Wesley, Adailton, Sanmartean, Papp… Asta chiar a fost o echipa frumoasa, iar noi am invins-o, numai pentru ca am avut si noi o echipa pe masura cu: Beto, Sougou, Renan, Weldon, Muri…

    Apreciază

    • Apropo de Muri, voi nu credeti ca baiatul asta a lipsit cu adevarat nationalei noastre in meciul de aseara? Mi se pare ca era inchizatorul ideal al unui meci ca cel cu Turcia. Toata lumea se plange de absenta lui Bourceanu, dar chiar si asa, dar cu Gabi Muresan in teren, cu siguranta Romania nu ar fi fost „subordonata” (vorba lui Ilie D-trescu) la modul in care am vazut ca s-au petrecut lucrurile ieri. A fost ignorat de Piturca si de R.Lucescu, e ignorat si acum de parerologii micilor ecrane, dar prin infrangerea aceasta cred ca am primit doar ce-am meritat. Lucru valabil si-n privinta CFR-ului.

      Apreciază

      • Există măcar două aşa-zise contraargumente pentru neconvocarea lui Muri (lucru valabil – parţial – şi în cazul lui Cadu, „românul”, sau al lui Deac, poate): 1) Imaginea de „măcelar”/”ţapinar” construită cu o perseverenţă demnă de cauze mai bune de presa dâmboviţeană lui Muri (şi lui Cadu), respectiv 2) Percepţia opiniei publice (şi desuetă, şi ridicolă) cum că într-o echipă considerată „brazilienii balcanilor” nu au ce căuta „ţapinari” tip Muri sau Cadu… Noi vrem să ne minţim tot timpul, la noi psihologia de bază se traduce aşa: „noi suntem cei mai cei, dar forţe oculte şi alianţe paracapitaliste/occidentale, cot la cot cu „agenturili” imperialiste „ne lucrează” 24/24, 7/7″… Când vine eşecul – logic şi previzibil/predictibil – se-ntoarce foaia pe balade, pe mioriţe, pe duşmani, pe conspiraţii, etc. Într-un astfel de context n-are ce căuta nici Muri, nici Cadu (vorbim da Cadu de acu 2-3 ani), nici Deac, probabil nici Batin. Poate Gabionetta, dacă rezistă vreo 6 ani… HAI CFR !!!

        Apreciază

      • A pierdut intreaga echipa si cu tot respectul pentru jucatori, deocamdata nu prea avem fata sa iesim la inaintare, dupa multi ani in care nu s-a intimplat nimic. Muri, vrea nu vrea, este peste zenitul sau fotbalistic si cred ca e mai bine pentru el sa isi vada de contractul actual. Titulari de drept la o nationala exista doar cind prima garda e foarte buna si apoi nu mai vine nimic valoric apropiat – cind sunt multi aproximativ egal de buni/slabi vor fi mereu discutii.

        Apreciază

      • Nu spun ca nationala Romaniei ar trebui sa inceapa fiecare joc cu Gabi Muresan. Nici macar ca ex-ceferistul ar fi in momentul de fatza peste Bourceanu dpdv valoric. A fost cel mai bun pe postul sau in urma cu un an, doi sau trei, dar si atunci era tratat la fel ca azi. Pacat, mare pacat, pentru ca in felul acesta s-a pierdut un fotbalist important! De la un meci ca cel cu Turcia, chiar cu un Bourceanu apt de joc, eu cred ca Muri n-avea voie sa lipseasca. E cel mai bun intr-un astfel de joc, cand adversarii ne sunt clar superiori iar noi trebuie sa tinem cu dintii de un egal. Opreste nenumarate atacuri, da drumul repede la minge, verticalizeaza, suteaza bine, alearga, etc. Despre Pintilii (cel care practic i-a luat locul lui Muri) se stie ca daca joaca in week-end, chiar excelent, are nevoie de multe zile pentru a se reface si a fi din nou 100%. Daca insa are meci la 3-4 zile distanta (cazul nationalei noastre din meciurile cu Ungaria si Turcia) nu poate face fatza unui meci intreg. Astfel, fara suspendatul Bourceanu, cu un Pintilii la doar jumatate din potential si cu debutantul Hoban printre titulari, nationala noastra a fost cea mai subreda exact in zona in care cu turcii se impunea sa fie cea mai puternica. Kiruj, foarte de acord si eu cu ceea ce spui putin mai sus despre romani. Eu am insa teoria mea cu privire la Cadu si la Gabi Muresan. Daca baietii astia doi ar fi ajuns la Steluta si nu la CFR, eu sunt convins ca in presa damboviteana ar fi fost comparati pana azi cu ”marele” Mirel Radoi. Asa, in tricoul CFR-ului, sunt pentru ei doar niste tapinari, cum bine ai remarcat si tu.

        Apreciază

        • Absolut corect, la fel s-a intamplat cu Latovlevici, Bourceanu si partial Luchin de la Dinamo. Cand erau la Timisoara nu se vb prea mult despre ei, iar de cand sunt la echipa oierului sunt ridicati in slavi.

          Apreciază

  18. Mai, copii!… Concursul de pescuit este organizat de AISCP (poate nu stiti multi dintre voi, este Asociatia Ceferistilor de pretutindeni) si este organizat ca orice manifestare ceferista: cu bun simt maxim, distractie discreta, dar maxima, conditii civilizate, etc… Ce mai, este organizat pana la urma de Chefere… Popularizati-l cat puteti de mult, este o posibilitate de „iesire in lume”, ma rog, o lume mai limitata, cea a pescarilor sportivi (multi, dealtfel) si o buna „propaganda” pentru echipa numai de noi iubita!!

    Apreciază

  19. Eu am votat pentru mai multe persoane care nu au acces sau nu prea utilizeaza calculatorul. Am facut acest lucru dupa ce in prealabil le-am cerut acordul. Sper sa nu fie o problema.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.