Pierdut rătăciți


În loc de motto:

Întotdeauna mi-a plăcut saitul www.kvsc1907.ro, dar niciodată n-am reușit să-i parcurg în întregime arhiva. Nu-i bai, ce-i bun trebuie gustat cu lingurița, în timp… Pe lângă textele ce abordează prezentul echipei mari, pe lângă partea cu interviurile luate unor jucători celebri ai CFR-ului, vă recomand secțiunea dedicată juniorilor, secțiune în care s-a depus destul interes și destul efort (spre deosebire de saitul oficial al clubului, foarte anorectic la acest capitol). Vă recomand să pătrundeți – când aveți destul timp liber de omorât – în acest capitol realizat de KVSC, chiar dacă sunteți doar simpli suporteri, nu și rude ale juniorilor ce au venit în Gruia cu gândul să prindă un tricou de titular la echipa mare. Ce vă ofer eu în continuare – ajutat de imaginile realizate de ei; mulțumesc pentru invitația de autoservire! – e doar un crâmpei, o fărâmă de timp…

15 martie 2009: CFR Cluj (juniori A) – U Cluj (juniori A) 3-1 (3-1) – Cârlan, Mureșan, Cecălăcean, Bodocan, Petrean, Cristea, Almășan, Sucală, Dîrjan, Pop, Cucuruzan

Au venit la meci gata educați tehnico-tactic și au fost pregătiți moral…

… au luptat pe teren, urmăriți atent de privirile „factorilor de decizie”…

… au fost studiați chiar de A1, cel pentru care erau pregătiți (chiar dacă acesta nu se potrivea profilului clubului?!?)…

… s-a discutat despre ei…

… au câștigat și s-au bucurat la final.

15 martie 2009: CFR Cluj (juniori B) – U Cluj (juniori B) 5-1 (1-0) – Tiut, Rus, Mureșan, Rafa, Tothăzan, Vodă, Boier, Roșu, Mureșan, Imbuzan, Negruț (Buș era convocat la Naționala României U17)

S-au echipat de joc alții, tot educați tehnico-tactic și pregătiți moral…

… și-au studiat cu seriozitate adversarii…

… apoi au intrat pe teren, au jucat foarte bine și au dat gol după gol, reușind nu mai puțin de cinci motive de bucurie.

La final au primit aplauzele adversarilor și a celor 300 spectatori…

… după care parcă au intrat în pământ!…

Unde Dumnezeu au dispărut aceste nume, împreună cu atâtea și atâtea generații de „frânărei” din pepiniera proprie? Cum de au reușit chiar TOȚI (oare poate fi socotit Buș excepția care confirmă regula?) să se rătăcească pe drumul spre echipa mare? N-o să reușesc în veci să-mi dau seama dacă eșecul „grădiniței” CFR s-a datorat non-valorii (deși unii subliniau existența valorii) sau non-interesului (deși în fotografii interesul pare să fie prezent).

E adus un fotbalist „lansat în fotbalul mare” în liga a patra scoțiană (!!!) și se așteaptă de la el să facă saltul spre un nivel de Champions League. Galeria de fotbaliști tineri sau mai trecuți – dar toți necunoscuți – veniți din Italia, se mărește. Cine-și mai aduce aminte cum au jucat Remo Amadio, Godfred Adofo sau Matteo Lignani pentru CFR? Aaa… nici măcar n-au jucat!… Un nou fotbalist italian a venit recent la CFR, „o echipă galonată în România”. Are inițialele F.T., n-are rost să vă obosiți deocamdată să-i rețineți numele și prenumele. În acest timp, tinerii Clujului continuă să intre pe poarta CFR-ului, iar după un interval nedefinit de timp să dispară pe ușa din spate. Acum, când până și proiectul „Regelui” pare să scârțâie (exportul nu e inclus în scârțâială), mai are vreun rost să-i dezlipim pe juniori de calculator ca să-i aducem în Gruia, locul de vor pleca cu o amintire frumoasă (un tricou mărimea M) și o mică-mare dezamăgire?

Pe ce-și strică Paszkany banii? Pe străinii care vin degeaba sau pe autohtonii care pleacă în liniște și se pierd în lume?

0 comentarii

 1. Este un lucru dureros pentru conducere, pentru ca s-au bagat bani destui in aceasta directie. Probabil nu s-a marsat destul pe ideea ca din fiecare generatie varfurile sa fie mai mult pe langa echipa mare si promovarea sa fie posibila. Poate sa fie calitatea stafului tehnic care sa nu poata sa-i ridice la un nivel competitiv. Mi-e greu sa cred ca niciun jucator din atatea generatii nu a avut valoare, pentru ca arie de selectie exista. Chiar si dincolo, in lighean, au ridicat nasul cativa. Doar ca acolo probabil concurenta nu-i asa mare. Retin ca acum vreo 3 ani au fost campioni la juniori A, dupa ce au batut Viitorul in semifinale. Iar de acolo, har Domnului, au iesit jucatori. Mai poate fi avut in vedere un aspect. Selectia la echipele nationale se face de catre antrenori pusi acolo pe anumuite criterii. Chiar si cand au fost campioni eu, nu prea am vazut la echipele nationale jucatori de la CFR, ci tot de la Banatul, Viitorul! Ori multe se fac si pe plan psihologic, al determinarii. Multi jucatori cand trebuiau sa faca pasul la seniori realizau ca trebuie sa mearga la echipe micutze, prin tara, ori in multe cazuri baietii au renuntat. Dar daca erau selectionati, altcumva arata CV-ul lor si altele puteau sa fie ofertele. Asa, selectionatii erau din alte zone de influenta. Pai daca te uiti la loturile nationale vei vedea ca toate erau conduse in general de olteni de la ‘Paspatru incoace, cu rezultate mediocre si nimeni nu raspundea. Acum vad ca l-au incaltat pe Sandoi (dupa 10 ani)! Trebuie acordata mai multa atentie, incurajati si motivati. De aici ar trebui sa ne vina sperantele-n marire!

  Apreciază

 2. Intrebarea e: daca Hora termina junioratul la noi, mai prindea lotul echipei mari?
  “Vinovatii” pentru lipsa din lotul CFR-ului a jucatorilor formati la club trebuie cautati in ambele parti. Nu s-a avut rabdare pentru promovarea juniorilor, obiectivele privind performanta imediata au fost tot timpul mari, poate n-au fost nici oameni potriviti la club pentru acest lucru, dar nici nu s-a pierdut vreo valoare mare (poate cativa de nivelul lui Hora). Da, un tanar valoros trebuie promovat, ajutat sa treaca pragul, insa valoarea se vede din timp si cand a fost cazul asa s-a procedat. Pentru ca s-a intamplat si la noi! 🙂 Sa nu-l uitam pe Traore. A fost si el un pusti printre ceilalti pusti, dar toata lumea stia ca va deveni fotbalist, a si ajuns, fara vreo escala pe la Damila Maciuca.

  Apreciază

 3. Eu cred ca neprezenta padawaniilor visinii in randul maestriilor fortei ardelene se datoreaza si faptul ca s-au schimbat foarte multi antrenori. Un antrenor nou care vine stie ca in orice clipa dl Paszkany, adica maestrul Windu, v-a iesi la televizor si-l va reconfirma ca A1-ul nostru, asa ca termenul lung nu este in interesul antrenorului. S-atunci niet padawan. Daca, insa, Yoda si restul din cercul maestriilor fortei visinie ar lasa un antrenor pe termen lung si ar face un model de afacere hibrid, adica, ce s-a facut cu invingerea lorziilr Sith din sud din doi in doi ani si Liga Maestriilor din Europa si ce s-a facut la Viitorul, atunci eu cred ca chiar s-ar putea impaca si capra cu na, stiti voi… Le mai si dam peste nas Sithiilor din sud si mai si crestem padawans in propria pepiniera cu care putem veghea balanta fortei ardeleneasca intr-un campionat plin de maestrii Sith (dintre care unii sunt in tabara de antrenament 3,5 ani). Doar sa nu mai aducem un Anakin Rednic in curtea noastra….

  Apreciază

 4. Observatii dupa acest tur de cupe europene: 1. Oile n-au mai alergat ca gheparzi o fi motivul ca Legia a vorbit de posibilitatea ca stelisti primesc EPO ? 2. Yazalde la Braga poate ca nu e Messi, dar daca l-am fi adus, ar fi facut cel putin la fel de mult cat Tade si Ogbu la un loc. 3. Daca noi castigam cupa in locul Petrolului, si intram in Cupe cu lotul actual, o furam si mai rau de la Swansea decat au facut-o ei.

  Apreciază

 5. Ce pot sa spun dupa rezultatele extraordinare ale romanilor in Europa. Arpi a anticipat bine ca valoarea ligii 1 va scadea mult, acuma sa vedem daca se poate totusi face ceva cu lotul asta de criza.

  Apreciază

 6. In sfarsit un articol in care se pune degetul pe rana, pt ce tinem echipa de juniori daca nu promovam niciunul. Din acest motiv mi se pare ca si nou creata academie de tinere talente internationale e un mare foc de paie.

  Apreciază

 7. Foarte bună iniţiativă, Mister! Este o „plagă deschisă” pe corpul CFR-ului, fără îndoială. Strategia actuală (cu achiziţii permanente din afară pt. a obţine rezultate imediate şi bani din revânzări) nu prea e compatibilă – din păcate – cu „substrategia” pepinierei proprii. În opinia mea (că tot vorbim de necesitatea implementării unei noi strategii, de pregătirea unui ciclu nou, etc.) ar cam fi momentul ca acestei activităţi să i se acorde în sfârşit o importanţă/o prioritate majoră. Din ce-am observat, elementele esenţiale pentru o „producţie” eficientă există (baze sportive, antrenori, etc.), trebuie doar o schimbare de mentalitate la nivel de conducere, există şi „omul potrivit la locul potrivit” (Grigoraş) pentru asamblarea tinerelor speranţe, e nevoie doar de ceva timp şi renunţarea la goana sufocantă după rezultate imediate şi managementul tip afacerist al achiziţiilor şi al vânzărilor. În opinia mea viitorul echipei ar suna mult mai bine, poate fără rezultate imediate, dar cu foloase mult mai mari în imaginea clubului (de „mândrie a Ardealului”, cum ne/le place să credem). HAI CFR !!!

  Apreciază

  • Ei, aici cred ca ajungem din nou la factorul timp. Si voi exemplifica din nou cu o echipa iubita de AP, Bayern. Pina pe la sfirsitul anilor 50 au fost o echipa de cartier din München, cam ca si CFrul nostru, adica majoritatea localnicilor tineau cu 1860. Prima mare echipa care a promovat in Bundesliga ( pina in 62 erau campionate regionale si echipele fruntase jucau un fel de play off national) – Bayern fiind prima sub linie in anul constituirii, a fost formata din jucatori talentati adunati din regiune, cam cum erau si pe la noi in anii socialismului echipele formate din ‘talentele din judet’. Beckenbauer, Sepp Maier, fratii Hoeness, Gerd Müller, Schwarzenbeck, toti provin din zone aflate la max 100km de München. Abia generatia a doua de la mijlocul anilor 70 a inceput sa colecteze cei mai buni jucatori la nivel national, din primul val facind parte de ex Rummenigge batrinul. Strategia asta a cumpararii celor mai buni jucatori tineri confirmati deja a tinut pina la inceputul anilor 2000 si ea inca mai este valabila atunci cind apare cite un superjucator – Neuer, Gomez sau Götze fiind ultimele exemple. Totusi, 50% din echipa mare are jucatori din pepiniera proprie – actualmente Badstuber (accidentat), Alaba, Schweinsteiger, Th. Müller, Kross, Lahm si contento venind din pepiniera proprie. Ce face Bayern altfel? 1. Au un coordonator al centrului de juniori care cu mici sincope face asta de 20 de ani si este secund la echipa mare sub orice antrenor adus. 2. Aduce tinere talente de la 15-16 ani si le cizeleaza 3.Vinde tot ce nu poate fi folosit la echipa mare (ultimul exemplu din vara asta e Emre Can, vindut de la echipa a doua la Bayer Leverkusen pe 5 mil de euro) sau da ca moneda de schimb jucatorii d ela juniori care nu pot trece de statutul de jucatori mediocri, suficient de buni sa fie insa titulari la echipe mici. Ce ii lipseste CFRului de aici ? Cam toate 1. Mintea limpede care sa coordoneze activitatile astea si sa fie ferit de excesele de confirmare in functie din partea conducerii 2. Accesul la tineri talentati (discutam aici de jucatorii romani si selectiile la nationalele de juniori etc… poate de aia si varianta cooperarii cu GISS) 3. Existenta unei piete pentru jucatorii mai putin talentati – daca cei care ii cresti nu sunt sificienti de buni sa faca saltul la echipa mare si nu ii poti da pina la urma ei ajungind gratis cine stie unde, e o pierdere de resurse – un sistem de echipe (eu as zice cel mai bine ardelene) care sa-i rodeze ar trebui creat. In rest, statistic doar 7-8% din juniori ajung la contracte profesioniste, adunind aici toate nivelurile..asadar, 2-3 jucatori produsi pe an ..chiar si daca ajung in Div C. este o ‘recolta’ mediocra dar realista. Ca se poate si mai bine si asta se poate manageriza si cu asta sunt de acord.

   Apreciază

 8. Am scris in aceste zile ca regresul echipei a inceput din momentul in care Arpi nu si-a tinut promisiunea cu privire la achizitiile promise de 8 mil euro. O decizie la fel de paguboasa a fost si desfiintarea echipe a doua, unde Traore, Vieira sau Kone au capatat experienta necesara saltului la prima echipa. Acum, juniorii talentati care trec de 18 ani, pot ajunge la echipa a doua – reinfiintata intretimp, dar numai pt liga 4 – dar meciurile din liga 4 nu le ofera conditiile propice pt progres, atit sub aspectul terenurilor unde se disputa meciurile, cit si sub aspectul nivelului adversarilor intalniti. Asa ca ei se pierd usor usor, conducerea ajungand la concluzia eronata, ca n-ar avea valoare. Bine ca au italienii adusi de la amatori sau din liga a doua maghiara… PS. In pozele prezentate de 07 se observa interesul pt juniori al lui Uhrin, dar cum el a stat f. putin, nu se pune. Apoi i-am vazut, ca peste tot, de altfel, pe IM si Zamfir la meciuri. Acuma sincer, oameni buni, daca astia doi sunt descoperitorii de talente, atunci nu ne ramane decat sa ne facem cruce, chiar si cei care suntem reformati!

  Apreciază

  • Daca tot critici mereu, poti propune tu o solutie efectiva ca si cost si care sa dea si rezultate? DAr fara teorii, ci in realitatea acestui club unde antrenorii stau citeva etape si trebuie sa produca imediat rezultate nu sa experimenteze. Rezultatele de ieri ne arata insa ca echipa de 10 puncte in CL de acum un an a fost cea mai de succes, cu mult peste ce poate produce infrastructura nationala (Steaua , Pandurii) sau cea care ne copiaza (Petrolul).

   Apreciază

 9. Da, d-le, uite, eu investeam cele 8 mil promise, si in mod cert luam lejer campionatul si pt ca atunci, promovat direct in grupe, mai cistigam un minim de 16 mil, deci cistig net 8 mil, plus prin vinzari de jucatori – care jucau in grupe – alte citeva mil bune. Si tot asa repetam investitia, astfel incit sa iau ANUAL titlul, ANUAL sa particip la CL, si ANUAL sa cistig peste 20 mil, deci net anual de peste 10 mil. Iar la echipa a doua investeam 1 mil pe an, cu astia eram in liga 2-a, unde puteam creste tinerii de perspectiva, din curtea proprie, de la alte echipe din tara si din exterior. Anual trebuia sa promoveze 2-3 jucatori de valoare, care prin vinzare ulterioara, asigurau amortizarea milionului pe an investit. Apoi as plati scouteri, cum a fost in Portugalia, si nu le-as intoarce spatele pt 100-150 mii anual. Acum i-am indepartat pe toti, credem ca suntem smecheri, pai uite, au ramas sanitaru si Zamfir marii cautatori de jucatori! Cel putin 4 scouteri, in Portugalia, Argentina, Africa si fosta Iugoslavie. M-ar costa anual sa zicem max 1 mil, dar as aduce jucatori certi ca si valori, care prin actiune dubla, aport pt titlu, si revinzare, ar amortiza rapid investitiile. Se putea simplu asa, dar s-a preferat anii pari la noroc, asa au cistigat titluri si bani doua echipe anoste, care nu au investit nimic, dar s-au bucurat de prostia noastra. Stiu ca iar mi se zice de banii lui Arpi, asa este, dar pt ca am fost intrebat, am raspuns. PS. Si cu toate greselile facute, imi dadeam seama ca avind si cistiguri de peste 30 mil, macar 5 ar trebui sa bag in echipa sa fiu peste Steaua, care ne-a luat-o tare inainte. N-am facut-o, iar azi Minteuan zice ca de vina sunt jucatorii ca NU-S MOTIVATI!!! In rest totul ar fi perfect…

  Apreciază

 10. Mai Csabika… i-a gitul lui Árpika!!!!!! – si atunci ai rezolvat toata problema!!!! Esti deja o comedie tragica!!!!! Tare sunt curios de fizionomia ta, de inaltimea ta… Dupa mine esti pitic!!!! Se stie ca piticii sunt rai… Eu sunt CFR-ist din strainatate, dar atita rautate nu am mai vazut!!!!!

  Apreciază

 11. Iata Gyuszi draga, cum te vad eu pe tine: un fizic atractiv, intelectual mult peste nivelul mediu. Simtul realitatii dezvoltat, nu suporta minciuna, ii place dialogul, combatand ideile opuse cu argumente solide. Privind echipa noastra, o percepe la justa ei valoare, locul din clasament dupa el fiind un simplu parcurs gresit. Patronul si presedintele fara cusur, cei care-i ataca, nestiutori, urati si rai. Samd. Multumit de descriere, Gyuszi? Pt ca a ta mie imi spune multe…

  Apreciază

 12. Cristi, tu din motivele care te privesc, mereu sari in apararea conducerii, chiar si acum, cind suntem in buda. Dar iti respect pozitia. In schimb cind imi ceri ceva si eu iti raspund concret, nu incerca sa ma aburesti, ca nu tine! Scrii pe un ton arogant, ca asa au gindit si cei de la Dinamo sau Rapid. Pai ei inainte de a investi au cistigat campionatul, deci sa aiba si echipa si bani? Au avut continuitatea lui Arpi? Evident ca nu, deci comparatia este, sa fiu elegant, fortata. In acest context, insa, mai subliniez ca pina la neinvestirea celor 8 mil promise, strategia lui Arpi a fost impecabila, chiar de manual. Si faptul ca a declarat ca va reinvesti 8 mil arata gindirea corecta, in concordanta cu toate deciziile de dinainte. De ce s-a rupt filmul, n-avem de unde stii, poate vor afla cei tineri peste 50 ani dintr-un oaresce doc desecretizat… Pina atunci, ne dam doar cu presupusul, unii criticam, altii aplaudam, iar citiva din noi sarim pe criticacii de mama lor!

  Apreciază

  • Eu doar subliniez ca banii nu sunt un panaceu, ci doar una din conditii si nu ofera garantii. Eu le iau apararea doar cind sunt atacati pe nedrept. Cred ca am si destule remarci critice – referitor la marketing, strategie, viziune – dar tonul meu este mai moderat. Deocamdata asistam la apusul vechiului model CFR si intrebarea e ce si cum va veni, ca ce a fost nu se intoarce.

   Apreciază

     • Printre altele. Pe mine nu faptul ca nu a bagat cele 8 milioane m-a deranjat, ci felul cum ne ia de prosti, cum ne minte in fata. Is multe faze care mi-au lasat un gust amar, de ex la TIFF s-a anuntat ca vin 10 jucatori, pana la urma a fost prezent numai Arpi. Poate vi se pare un lucru minor, dar imaginea prin astfel de evenimente ti-o intretii (daca mai ai ce intretine).

      Apreciază

      • Da eu zic ca pe Cristi nu-l deranjeaza chestia asta!!!! Daca nu-l deranjeaza promisiunilile gratuite si nefortate de nimeni ale lui Mr Arpy, atunci eu il inteleg. Vass Bela – eu sunt deacord cu tine, dar poate ca s-au facut inscrieri pentru campionat si randul CFR-ului nu vine curand si, daca e asa, nici nu se omoara nimeni cu investitul!!!!!!

       Apreciază

      • Eu aplic consecvent un singur standard – cred in toate declaratiile cit cred si in confirmarea antrenorilor .

       Apreciază

 13. Bottom line: nu sunt bani. De asta nu avem o echipă a doua-treia, etc. de asta nu se pot aduce jucători acceptabili (că la valoroşi nici nu îndrăznesc să visez). Asta demonstrează clar ce intenţiona patronul pentru viitor: să vândă echipa sau să aducă investitori puternici. Pentru că el nu mai poate. Tre să se descurce în limita celor 9 milioane (care or fi vreo trei). În care nu intră achiziţia unor jucători (eventual împrumutul), banii ăştia sunt pentru plata necesităţilor: salarii, deplasări, iluminare stadion etc. Probabil că singura investiţie mai ca lumea este aducerea lui Grigoraş, pentru care-l felicit pe patron. Nu înţeleg însă de ce nu dă dovadă de un pic de verticalitate nemţească: oameni buni, asta este, visaţi la ceea ce a fost şi să sperăm la mai mare.

  Apreciază

  • Si eu sunt de parere ca nu mai sunt bani, desi s-au facut tot felul de calcule aici pe Tribuna (achizitii de 8 mil, recuperate lejer + profit prin accesul in grupele ligii + vanzarea de 2-3 jucatori) eu cred ca e ca la poker: intr-un fel joci mana cand stai pe o gramada de bani si in alt fel cantaresti riscul cand mai ai bani de 2 ture (si aici nu mai iau in calcul informatiile pe „surse” cum ca si anul asta e propice cresterii oilor). Hai CFR!

   Apreciază

 14. Eu unul banuiam ce va urma din momentul in care Energobit a fost vandut. Banuiesc ca Energobit era la un moment dat principalul finantator al clubului, desi nu era declarat acest lucru. Din momentul vanzarii nu s-a mai investit nimic la club, au fost aduse numai ciurucuri. Si eu cred ca singura investitie adevarata este Grigoras. Pacat ca a venit in acest moment nasol, cand nu mai are pe cine antrena. In acest moment nu il mai poate antrena nimeni pe Cadu, doar Cadu poate antrena pe altii. Sper sa vina cat mai repede un partener de investitii (serios) alaturi de AP, care e foarte clar ca nu mai are chef de bagat bani la echipa, desi eu cred ca folosind un management bun, in acest moment in care clubul ar fi trebuit sa stea bine financiar, s-ar putea redresa echipa (nu sa si luam titlul), si ar reveni lumea la stadion.

  Apreciază

 15. Ce ziceţi de treaba asta (citez din Prosport): Agentul jucatorului spune ca cei de la Sevilla vor conta pe Rusescu insa abia dupa ce va fi pus la punct cu pregatirea fizica. “Azi (vineri) am vorbit cu Moncio, directorul tehnic, al doilea om in club, care mi-a spus ca trebuie sa aiba rabdare si cu Rusescu. Rabdare multa pentru ca a venit nu numai gras, ci si neantrenat. Au inceput programul de reintegrare, au toata rabdarea.” Ce se întâmplă cu mioarele atomice prin ioropa? Nu mai au combustibil?

  Apreciază

 16. La analizele mele bazate pe cifre, vad raspunsuri care indica ca nu mai sunt bani si trebuie sa ne consolam cu ideea asta.In acest caz, cum bine s-a subliniat, ar trebui sa ni se spuna adevarul, nu sa fim aburiti cu un nou titlu,samd. Dar revenind la cifre, sa ne amintim, ca prima data cind am iesit campioni intr-adevar am fost cei mai buni, apoi pe celalalte doua tiluri le-am cistigat cu mult noroc . De aceea, dar nu numai, intreb si eu, daca nu cuceream cele doua tiluri, deci daca nu intrau vreo 50 mil , ce se intimpla cu echipa ? Cei care zic ca nu mai sunt bani, dar nu numai ei, rog sa raspunda la aceasta intrebare .

  Apreciază

  • Ce se intampla cu echipa daca nu castigam cele doua titluri si cupe si daca nu faceam nici un punct in europa habar nu am si nici tu nici macar tandemul finantator/presedinte.Dar pot sa te asigur ca in acest moment nu se gaseau 70 (sau mai putini, sau mai multi) pe tribuna sau pe chefertv sau pe faceboc sau mai stiu eu pe unde, de „fanatici suporteri visinii” care sa gaseasca nod in papura ca de ce nu a bagat nushcine 8 milioane de euro intr-un an in transferuri (pentru ca bugetul clubului a fost in mod sigur de 8+ milioane in respectivul an). Eram zen daca ne bateam pentru locurile 2-5 (ca unu se pare ca e acontat iara de berbeci) :).

   Apreciază

   • Si tot pt mister Vass Bella, sa stii ca exista „sansa” destul de mare ca bagand cele 8 meleoane in echipa sa nu mai luam titlurile cu nr 2 si 3 . Sau numai 3 ca nu mai imi aduc aminte cand a facut padrone declaratia respectiva:). Oricum ce se poate cu adevarat reprosa conducerii e ca ne ia de prosti si ca nu isi tin cuvantul, lucruri care in tinuturile noastre sunt ceva mai greu acceptabile 🙂 (Dar trebuie ca tinem cfr-ul si momentan conducatorii astia ii avem si cu ei defilam, nu avem ce face).

    Apreciază

  • Problema majora nu e lipsa banilor si a performantelor, ci e faptul ca suporteri sunt amagiti prin declaratiile conducerii. Cand ai asteptari mari, si vine esecul, te demroalizezi. La fel e si cu jucatorii nostri, nu mai joaca pentru culori sau de dragul fotbalului, ci pentru bani si trofee, si daca banii nu-s in pericol si sanse la obiectiv nu mai sunt, nu mai trag nici ei cu tot sufletul. marian Iancu de la Timisoara anul asta a abordat problema ca va fi ce va fi. Nici un obiectiv, nici o investitie serioasa, pastreaza numai echipa si ce va fi va fi. Daca si Arpi spunea la fel vara, acuma nu ar exista deceptia. Fanii ar sustine echipa si daca ar fi pe ultimul loc, si jucatorii ar juca fiecare meci cu sufletul.

   Apreciază

 17. Dani ceferistu, ai perfecta dreptate . Daca proceda asa , nimeni nu critica conducerea, n-aveam efectiv pt ce ! Revenind la promisiunea neonorata de 8 mil, unii din voi spuneti, ca nu-i sigur ca se lua titlul cu acea investitie . Fals ! Am avut deja o echipa buna, care trebuia intarita pe unele posturi mai slabute, de ex portar, fundas central, etc . Cu 8 mil si cu scouterii pe care -i aveai atunci, faceai o echipa, care cu orice arbitraj batea pe oricine, lucru recunoscut si de Borcea, care a spus ca asa CFR-ul va domina citiva ani campionatul . Asta era hegemonia adevarata, nu cea clamata de doctor ! Dar daca Arpi nu a crezut in final in investitia promisa, nu ma astept ca adeptii lui sa creada altfel dupa citiva ani . Sunt doar parari si pareri, faptul e consumat !

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.