Trecutul Cluj – Viitorul Nimănui


Dictatorul

Scurta revoluţie de la Cluj a fost rapid înăbuşită. Doar 4 zile a reuşit „Lovitura de bancă” a lui Rednic. Deznodământul este acelaşi: împărtăşeşte soarta lui Uhrin, Mandorlini şi a câtor alţi nedestăinuiţi antrenori care au încercat să-şi facă meseria la CFR. Toţi au sfârşit urgent în exil, nu li s-a dat nicio şansă de a avea autoritate reală. Liderul suprem era mereu în spate, în umbră: căpitanul Cadu (şi a sa clică de susţinere), acest antrenor-jucător al echipei.

Izgonirea lui Rednic seamănă ca o picătură cu cea a lui Uhrin din 2009. Scandal scurt şi incandescent, etapă cu victorie în campionat şi apoi, ca o încununare a succesului, antrenor demis. Traducere: Cadu reinstaurat în drepturi! Comunicatul acela cu rezilierea relaţiilor pe cale amiabilă, fără argumente şi motivaţii este o gogomănie şi nu mai este luată în seamă de nimeni, este discurs de faţadă, lasă multe spaţii albe pe care toată lumea îşi poate scrie adevărurile nerostite.

Leg în special acest moment de cazul Uhrin (un antrenor pe care-l apreciez în mod deosebit) fiindcă atunci am crezut că a fost vorba de un caz singular, o concesie unică făcută căpitanului, o dată în viaţă. Speram să fie doar un mic derapaj de la normele unui club de fotbal cât de cât serios. În mod normal, a doua oară, o altă situaţie de acest gen trebuia să încline decizia în direcţia opusă, cu repercusiuni pentru generatorul de conflicte, în cazul de faţă Cadu. Faptul că şi de această dată tot antrenorul este cel izgonit, îmi spune clar că în tot acest răstimp nu s-a schimbat nimic, ba mai mult, cred că are temei ideea că şi alţi antrenori (în jurul cărora scandalurile nu au fost atât de făţişe) să fi fost tot victimele dictatorului din umbră. Această recidivă a “killer-ului de serviciu” demonstrează fără îndoieli că la CFR Cadu este intangibil, că puterea sa este absolută, despotică. Măcar ştim, măcar nu ne mai facem iluzii că ar fi altfel, înţelegem mult mai bine tot ce s-a întâmplat în aceşti ani, acele „pene de formă” ale echipei capătă o explicaţie, înţelegem cum echipa îşi revenea brusc după schimbarea unei „umbre de antrenor de pe bancă”. E o dictatură, nimic mai mult, aureolată de statutul de zeu al căpitanului. Ar trebui să acceptăm tacit această faptă, să avem un cult pentru personalitatea sa, să nu comitem niciun sacrilegiu comentând atitudinea eroului?

Voi face o divagaţie, o comparaţie ce poate multora va părea deplasată. Dar gândiţi în ansamblu.. E vorba despre un erou al naţiunii române. În 1968, după „Primăvara de la Praga” obţinuse cei mai importanţi lauri pentru România. De unul singur scosese ţara din umbră, de unul singur ieşise, cu mult curaj, cu un pas în faţă într-un întreg bloc comunist. Apoi au urmat multe înfăptuiri, o „Epocă de Aur” cu realizări de amploare, incontestabile. După 24 de ani de tranziţie, azi, la momentul în care un proiect de genul „autostradă” durează un deceniu, infrastructura şi marile proiecte făcute de Ceauşescu par irepetabile. Să fim deci nostalgici, să privim unidimensional, limitat, să-l considerăm pe Ceauşescu un personaj pozitiv, de referinţă pentru România? Uităm că, deşi a clădit fără odihnă din ciment şi beton, a distrus un popor, a distrus un spirit. La final, tot ce e material se învecheşte, se surpă, într-un final ajunge să fie uitat. Motorul pentru a dăinui şi a progresa poate fi doar spiritul, valorile morale, conceptuale sau, de ansamblu, comportamentale. Luând cu plus şi cu minus, tot ce s-a clădit nu acoperă nici un sfert din ceea ce s-a distrus. Şi doar puneţi-vă întrebarea: nu cumva altul putea face mai mult bine sau măcar mai puţin rău?

Aşa îl privesc acum pe Cadu, cu lumina şi prea multa sa umbră. Momentele lui de glorie, penalty-urile aducătoare de trofee şi glorie, pălesc la o privire de ansamblu în faţa răului pe care l-a instaurat la club. Acest club a pornit pe o concepţie profesionistă, sănătoasă. Mai toţi paşii care s-au făcut în dezvoltarea proiectului au fost logici, au clădit puţin câte puţin. Existau premisele pentru continuarea acestei creşteri, păstrând însă conceptul unui club de fotbal profesionist, în care există preşedinţi/manageri, antrenori, scouteri, preparatori şi jucători. Fiecare cu felia sa, fiecare cu fişa postului. Cadu s-ar fi putut limita la atât: ar fi putut fi jucător şi căpitan, ar fi putut ridica acele trofee şi ar fi fost un personaj fantastic pentru club. Eu însumi l-am susţinut mereu în momentele cheie când a fost doar fotbalist. Fie că a fost vorba despre scandalul de la meciul cu U, în 2012, de redresarea vestiarului, după meciul cu Chiajna, tot în 2012 sau, în primăvară, la acea lovitură aplicată lui Milanov, la Vaslui. Nu regret şi nici n-am să mă dezic de ceea ce am crezut atunci. Toate acestea au rămas neschimbate, respectul pe care i l-am datora dacă s-ar fi rezumat la a fi fotbalist (şi căpitan) ar fi fost enorm. Problema stă în cealaltă latură a caracterului său. Cu greu i-am îndurat demiterea lui Uhrin, cel care, de fapt, îi reproşase la acel moment doar dezordinea din viaţa sa sportivă, nu şi forma dezastruoasă, cum s-ar putea face acum. Căpitanul trebuie să fie un model pentru ceilalţi, nu-i aşa? Pentru alte umilinţe ale echipei n-am avut până azi dovezi care să-l incrimineze pe Cadu. Acum însă privesc altfel acel Sportul Studenţesc – CFR 3-0 sau umilinţele pe care le-a suferit echipa în primăvara acestui an, după modelul deconspirat de Rednic la Vaslui – CFR 4-0, de săptămâna trecută. Putem vorbi despre trădări, despre sabotaje, despre meciuri pierdute după cheremul şi interesul căpitanului? Eu cred că da, amintirea acelor meciuri este încă vie, fazele şi indolenţa este stupidă. Tot după modelul de acum, cred că Ricardo Cadu a folosit orice metodă pentru a îndepărta pe oricine ar fi putut ajunge o ameninţare la adresa statutului său de lider absolut. Merg până acolo încât pun la îndoială şi naturaleţea alungării grăbite a lui Muri, în această vară, ţinând cont că el era la acest moment singurul care îi putea contesta lui Cadu rolul de lider, singurul care putea prelua banderola. Timpul ne va lămuri şi în privinţa acestor lucruri, deocamdată rămâne prezentul. Ceea ce ştim precis, ce s-a întâmplat azi cu Rednic este deosebit de grav, este de neconceput într-o organizaţie fotbalistică autentic profesionistă: CFR-ul acum se numeşte FC Cadu 1907.

Batista pe ţambal

Dintr-o singură lovitură, Cadu a reuşit, cu complicitatea directă a conducerii clubului, să desfiinţeze postul de antrenor. Grigoraş? Vine pe un post care nu există! Numele său, CV-ul şi succesele sale, fotbalul plăcut ochiului pe care-l arătau echipele pe care le-a antrenat, s-ar vrea o acoperire a situaţiei de acum: „Să închidem gura contestatarilor, să acoperim cât mai rapid scandalul”. Mulţi l-au vrut pe Grigoraş mai demult, a fost printre acele nume dezirabile la CFR (precum Boloni, Pustai etc.), este un om care a dovedit calitate oriunde a fost. Acum mi se pare că este adus pompieristic, să stingă cât mai repede vâlvătaia pe care a iscat-o Rednic. N-am să mă întreb dacă Grigoraş e mai bun decât Rednic, nici n-am să fac presupuneri asupra felului în care vor evolua lucrurile cu o fire destul de conflictuală cum este cunoscut a avea şi Grigoraş. Cadu pare oricum, în orice condiţii, mai puternic decât el. Pot, la fel de bine, să bănuiesc că fostul antrenor al Pandurilor şi al Oţelului poate să fie doar de faţadă, doar un nume (orice rol are preţul lui) şi că jocurile se vor face tot în „ședinţele de vestiar ale lui Cadu”. Dar de ce, totuşi, să nu-l pună direct pe Cadu antrenor? Chiar ne place să ne minţim la nesfârşit?

Rednic? Nu cred că este un sfânt. Nu cred nici că este o valoare incomensurabilă în antrenorat. Sunt mulţi mai buni decât el, nu doar Grigoraş. Putea să fie oricine adus în locul său, n-ar fi schimbat prea mult scârba pe care o simt pentru ceea ce se petrece la club. Poate fi adus şi Mourinho, cu actuala stare de fapte nimeni nu poate face un proiect pe termen lung, avându-l pe Cadu „supervizor”. Totuşi, Rednic, la acest moment, a avut o mare calitate: a fost străveziu, a lăsat orice diplomaţie deoparte. Bănuiesc că au fost alţi antrenori în ultimii ani care, din eleganţă, au ţinut la diplomaţie, au păstrat nemulţumirile şi scandalurile în spatele uşilor vestiarului. Cu diplomaţia în braţe au plecat în secunda doi când n-au mai convenit, bineînţeles, perfect amiabil şi în tăcere pentru club. Rednic a spus lucrurilor pe nume din primul moment. A observat, absolut corect, scăderea de formă a lui Cadu, una asupra căreia m-am referit în repetate rânduri. Putea lejer să continue cu el în teren, să-i fie bine, putea să obţină suficiente victorii în campionat şi să reziste poate chiar până la final – fără să câştige campionatul, să-şi încaseze toată lumea banii. În schimb, a vrut să lupte, să joace pe mâna lui, a luat taurul de coarne. Prin faptul că nu a acceptat să fie o marionetă, merită respectat. Ne-a oferit o viziune foarte importantă asupra ierarhiei la club, asupra principiilor după care se guvernează acum. Marele păcat al lui Rednic pare să rămână faptul că a considerat toţi jucătorii ca fiind egali şi succeptibili de a fi schimbaţi, în cazul unor căderi de formă. Revolta lui Cadu (şi a grupului care-l susţine) s-a făcut „pe punctele noastre”, a fost un sabotaj al clubului şi un şantaj la adresa conducerii. Aşa e când îţi răsfeţi prea mult jucătorii, conducerea a primit ceea ce a cultivat. Avem vreo garanţie că astfel de lucruri nu se vor mai repeta? Nicicum!

Conducătorii CFR-ului ar fi putut ei căuta calea diplomaţiei, mai degrabă la ei stă această menire. I-ar fi putut cere lui Cadu să stea câteva etape deoparte pentru a-şi reveni şi poate pentru a se domoli apele. Poate că între timp s-ar fi pierdut nişte meciuri, eventual le-ar fi şi convenit acest fapt (poate chiar ieri se putea întâmpla, cu Viitorul, de ce nu?). În condiţiile astea demiterea antrenorului se făcea mai uşor, cu motivare clară şi lucrurile redeveneau ca înainte.

În felul în care au procedat au ales cel mai prost moment pentru a se deconspira. Cred că nici măcar acum nu-şi cunosc fanii, nu-şi cunosc target-ul. Da, pentru fani orbi dă bine să-ţi protejezi jucătorul legendar, să-l pui înaintea a tot şi a toate, chiar şi atunci când joacă, pur şi simplu ca o „cizmă”. Dar pentru suporteri ce gândesc, ce judecă, ce pot vedea şi înţelege aceste aspecte de randament, formă, structură, trebuie să arăţi altceva, să arăţi un proiect, o ordine. Prin felul în care au reacţionat, prin „demiterea amiabilă” a antrenorului, conducătorii CFR-ului au arătat fie că nu cunosc fanii clubului, fie că nu-i interesează părerea lor. Nu e nici asta prima dată.

A fost şi un meci ieri?

Da, ieri a fost şi un meci. Aproape că nici nu mai contează. Dezgustul de acum acoperă bucuria unui meci de fotbal, oricare, cu oricine şi cu orice scor s-ar fi terminat. S-a reuşit o victorie, mare lucru, nu? S-ar spune că echipa a jucat mai bine? Nici vorbă! A fost încă o partidă din şirul chinuielilor de acum, din perioada de cristalizare a lotului. S-a câştigat, dar cu imensă şansă. Bejan şi Vâtcă trebuie felicitaţi pentru cum s-au bătut singuri. De la noi, doar Batin şi Felgueiras au fost la nivelul aşteptărilor noastre. Restul? Apă de ploaie!

După aspectul jocului, după numărul de ocazii şi după cum s-au desfăşurat ostilităţile în situaţie de egalitate numerică (până în minutul 60), nu cred că putem vorbi despre o victorie meritată. Au fost mult prea multe situaţii în care „viitoriştii” ne puteau curenta (nu le pot spune „constănţeni”, nu îi pot localiza în spaţiu, fiindcă nu ştiu unde şi-au făcut cuibul în acest an). Adversarii au avut ocaziile mai mari în prima repriză şi asta este grav, fiindcă vorbim despre o echipă foarte subţire. Hagi a început să facă şi cârpeli la proiectul academiei sale, de forma Vâtcă, Dică, Ghionea, Larie sau Mitrea. Par improvizaţii, o continuare firească după mizeriile blaturilor evidente din returul campionatului trecut. Fără dubii, Viitorul a fost cea mai slabă echipă cu care am jucat până acum, iar faptul că apărarea noastră a dormit în post este dezarmant. Rămâne elocventă imaginea tresăririi lui Rada de la golul primit de noi, cel care şi-a dat seama că are adversar în zonă doar când Gavra făcea deja preluarea în careu. O fi fost offside milimetric, însă Rada nu cred că privea din tribună, el era acolo, în teren, trebuia să reacţioneze. Rămâne un mare ZERO în dreptul lui Obiora, un fotbalist care chiar nu ştiu ce caută la această echipă, unul care în formula de joc de ieri, cu un singur închizător, a arătat toate carenţele sale tactice, a lăsat mereu descoperită zona din faţa apărării. Nu putem fi încântaţi nici de Piccolo, de Camora sau de Velayos, cu multe erori, unele grave, de genul lufturilor în careu în momentul în care se impunea o degajare simplă în out. De la mijloc în sus, Voiculeţ, Deac şi Costea au fost toţi în aceeaşi notă, cu prea multe atingeri pentru a aşeza mingea, cu 10 cornere risipite şi nenumărate alte centrări şi faze fixe date complet aiurea, asta în condiţiile în care juca de data asta Kapetanos. Nu i-au pus nicio minge utilizabilă grecului, niciuna! Evoluţia mijlocaşilor este o expresie a nesiguranţei ce domină echipa, a lipsei relaţiilor de bază. Aici este şi vina lui Rednic, deşi, din ceea ce am văzut la el până acum, efectele muncii sale se arată în timp, nu survin imediat. Este tare complicat să-l apreciem/să-l judecăm, mai ales că nici nu putem şti exact când i-a fugit „vestiarul” din mână.

Singurul jucător care merită toate ovaţiile noastre este Batin, cel care ar fi trebuit ieri să-şi fi câştigat locul de titular în atac, un atacant care arată că a ajuns la maturitate, care musteşte de valoare. E o plăcere să-l vezi bătându-se pe teren, sprintând decisiv, aflându-se în locurile şi momentele potrivite. Este o încântare să-l vezi că rămâne pe picioare pentru a finaliza, în loc să cerşească un cartonaş roşu pentru adversar. Toate astea mă fac să cred că avem în echipă o mare valoare şi că problema atacanţilor poate fi considerată rezolvată dacă-i acordăm încredere lui Batin. Sigur, mă aştept să mai rateze când ne e lumea mai dragă, dar dacă ajunge ca din 2 ocazii să dea un gol (ca până acum), atunci putem fi mai mult decât mulţumiţi de el.

Ce va fi de-acum încolo? Stările tribunei sunt schimbătoare. Se va trece mai departe, tot ca ieri, printre fluierături schimbate imediat în aplauze (vezi cazul lui Deac). Cine vrea să uite o va face lejer şi va spera întotdeauna la acel “next level”. Eu însă am înţeles acum: clubul ăsta, pe această încrengătură de cumetrii şi pe această minciună instituţională la nivelul comunicării publice (şi foarte probabil şi interne) nu are cum să ajungă vreodată la ”next level”. Îl văd îndreptându-se mai repede spre “previous level”. Cadu nu este Panin, să pună pe primul plan interesul clubului, să înţeleagă şi să accepte obiectiv anumite lucruri ce ţin de propria persoană, nu duce nici viaţa sportivă care să-i permită să facă performanţă până la o vârstă înaintată, iar asta uşor-uşor îşi va spune cuvântul. Ce pseudo-antrenor va accepta să consume mereu 1-2 jucători doar ca să-i „fardeze” erorile şi neputinţa căpitanului? Poate că, de fapt, clubul e menţinut acum ca să joace Cadu în el. Putem să ne opunem? Mai uşor îi putem înţelege: banii lor, clubul lor, jucăria/ distracţia/ afacerea lor, prietenii lor… patima şi umilinţa noastră.

Să mai mergi vreodată în Gruia?

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Multe se vor adeveri sau se vor neconfirma la urmatorul meci, din pacate cu iz de telemea… Daca jocul va fi unul „cursiv”, mingile nu vor sari ca din piciorul mesei, jucatorii se vor gasi intre ei, pressingul va functiona, este CLAR sabotajul echipei fata de MR. Grigoras, dupa 3-4-5 antrenamente, nu are cum sa schimbe mare lucru. Daca Cadu va fi acel fundas care a fost in anii trecuti, bataios, chiar dur cateodata, la fel este clar sabotajul. Poate MR nu era antrenorul potrivit pentru tzefer, dar disciplinarea lotului era si aste necesara. Nu stiu cum arata contractele jucatorilor, dar sper ca sunt si clauze de non-combat, caz in care pentru sanctiuni sau chiar rezilieri ele s-ar putea folosi. Cred ca numai legislatia romaneasca a (ne)muncii prevede ca un angajat, chiar prin absente nemotivate, isi poate suspenda CM unilateral (!) pe termen nelimitat… Lotul lu’ tzefer nu este cu nimic mai special decat o echipa de muncitori calificati intr-un domeniu, cu totii trebuind sa iezecute ceea ce le spun sefii directi, in acest caz antrenorul. Daca salariatul nu iezecuta ce-i spune seful, il dai afara pe sef???

    Apreciază

  2. Am comentat la o stire postata in presa miticilor, am sa dau doar copy/paste: „Cu toate ca sunt suporter al CFR-ului si il respect pe Cadu pentru ceea ce a facut la acest club, l-as intreba totusi ce parere ar avea daca antrenorul (oricare ar fi acesta) ar decide sa il lase pe banca in unele meciuri sau daca i s-ar retrage banderola. Cred ca e limpede pentru toata lumea ca acest jucator este iesit din forma. Iar cand esti iesit din forma, in calitate de lider si fiind un exemplu pentru coechipieri nu poti prin autoritatea ta sa subminezi autoritatea antrenorului. Nu mi se pare corecta atitudinea unui jucator, cu atat mai mult a unui lider, de a tine mortis sa fie in teren cand se vede de la o posta ca este intr-o forma execrabila. Si ma intreb, la sedintele tehnice, cand se urmaresc jocurile si se analizeaza fiecare ce a gresit, chiar nu-i crapa obrazul de rusine acestui Cadu cand vede cat de penibil este in unele situatii?”

    Apreciază

    • Garantez că „miticilor” le-a făcut plăcere (chiar dacă eu am alte gusturi) şi, pt. ca postările Dvs. să aibă succes în continuare în presa mitică, ţineţi-o tot aşa.

      Apreciază

      • Traiasca politica strutului! Hai doar sa-i jignim pe „mitici”, sa ii consideram pe toti o apa si-un pamant, sa nu cumva sa stam de vorba cu ei, sa incercam sa aratam ca suntem altceva. Sa ascundem in cel mai „ardelenesc” mod gunoiul sub covor. Un obicei bun in Ardeal e sa iesi sa maturi zilnic in fata portii. Asta inseamna a discuta cu „miticii”.

        Apreciază

        • Dacă o parte din ceferişti s-au inspirat din, şi-au însuşit unele „deducţiuni”, „dileme” şi „comandamente” din articol, Dvs. aţi devenit prizonierul psihozei pe care o cultivaţi, sunteţi continuu sub influenţa celor pritocite în articol. Tentaţia de a fi ziarist de investigaţie poate fi înţeleasă (Watergate!), iar una din căile de investigare (şi de dovedire şi lichidare a… făptuitorilor) este de a investiga la sursă, din interiorul fenomenului (antisocial, infracţional).

          Apreciază

          • Vad ca tu ii spui „psihoza”. Acum vreo cateva luni cand il atacam frontal pe Cadu pentru felul in care involueaza, altii i-au spus „obsesie”. In principiu inseamna acelasi lucru. Desigur, intre timp, faptul ca in postura de fundas Cadu a devenit foarte slab a inceput sa fie acceptat (sau nu-i asa, cu cate 2-3 erori majore/meci – voluntare sau involuntare). Evident, nimeni nu s-a obosit sa-si retraga cuvintele pentru faptul ca am avut dreptate. Evident, nici acum aceste cuvinte nu se vor retrage, in cazul in care se dovedeste ca am dreptate. E usor sa spargi seminte si sa-l spurci pe unul, e mai greu sa-ti asumi vorbele.

            Apreciază

      • Nu vad de ce ar fi o problema sa ne exprimam niste opinii pe site-uri, care cel putin teoretic sunt de interes national, si implicit nu vad rostul acestor ironii. Pana la urma mi-am dat cu parerea in sectiunea de forum a unui material care se vroia a fi un interviu cu R. Cadu. In alta ordine de idei, imi pare rau daca opinia prezentata de mine a deranjat. Iar referitor la calitatea comentariului… cu totii mai avem de invatat. Unii sa ne exprimam, altii sa fie mai toleranti. 🙂 O seara placuta!

        Apreciază

  3. Ioi, acum imi aduc aminte ce mi-a zis un sofer de taxi, ca mai apelez si la taxiuri cateodata… Ca cei mai buni clienti ai lui sunt in ordinea descrescatoare: jucatorii CFR si studentii, in special noaptea tarziu si de la diverse cluburi…

    Apreciază

        • Grig e un antrenor care imi place, a facut treaba pe unde a fost, echipele au jucat frumos. Desigur, acolo, a fost lasat sa isi faca treaba! Sper sa reuseasca sa se impuna la CFR, si mai ales sa coabiteze cu seful vestiarului. II urez multa, multa sanatate si bafta!

          Apreciază

        • Retardilă, șomer și eu, ce să fac?… Mi-am adus numai aminte de obsesia ta că cineva nu-ți lasă comentariile pe Tribuna. Ultima dată, de exemplu, în adresa ta de email apărea „.h” în loc de „.hu” (te-ai grăbit să spui ceva interesant, așa-i?), de aia conmentariul era la moderare. Noroc cu caneto că ți-a dat drumul în eter…

          Apreciază

  4. Vad ca Grigoras la prezentare deja a vorbit de modul, cum se va desparti, adica va pleca singur. Pai nici n-a inceput si deja asta-l preocupa?

    Apreciază

    • Din pacate se pare ca asta va fi viitorul la tzefer….cine vine (daca va mai veni cineva) va fi preocupat la contractare de conditiile de plecare. Inca 2-3 antrenori „maziliti” de „vestiar” si vor fi nevoiti sa ma cheme pe mine (n-am licenta, dar 30 de zile…4-5 etape… pot sta si eu p’acolo, ca oricum jucatorii vor decide daca joaca sau nu). Trist…tzeferu parea o investitie pe termen lung, dar asa….”cetuc-cetuc” o sa se gate…

      Apreciază

  5. A venit Grig + cei 2 antrenori secunzi si sa speram ca echipa joaca fotbal. Daca nici el nu poate impune stilul lui, care l-a impus la toate echipele cu jucatori medii, atunci chiar avem jucatori de 2 bani + unii cu fite. Sa speram ca o sa vina si Nistor la noi… Grig: „Dacă nu voi fi capabil să gestionez situațiile de la CFR, voi pleca, nu va fi nicio problemă”.

    Apreciază

  6. La fiecare achizitie, DOMNUL DOCTOR IULIU MUREȘAN [corectat de CJ-07-CFR] declara ca respectivul jucator a fost urmarit de 1-2 ani (de asta am ajuns sa avem asa un lot grozav…). Acum zice si de Grig, ca a vrut sa-l aduca inca din vara! Apoi Arpi declara ca nu Cadu, ci tot vestiarul a cerut mazilirea lui Rednic. Parca ii si vad pe Batin, Obiorah, Tade sau Ogbu facand parte din razvratiti. Dar poate exista o lista pe care au semnat-o toti, doar asa s-ar demonstra spusele lui Arpi. Putem vedea si noi aceasta lista? Sau, daca nu exista, cum s-a ajuns la concluzia ca TOT VESTIARUL a cerut capul lui Rednic? Sau sa-l credem pe cuvant pe Arpi, stiind ca el nu ne-a mintit niciodata?!

    Apreciază

    • Te tot intreb si ma ignori: La cate meciuri ai fost pe stadion sezonul trecut? Daca nu raspuzi o sa presupun ca 0… Si in cazul asta… NO COMMENT.

      Apreciază

      • Ce relevanta are la cate meciuri a fost pe stadion??? Daca locuieste la 3000 de km?? Decat sa fie pe stadion si sa fluiere jucatorii CFR-ului (cum ati facut-o voi, cei prezenti sambata seara), mai bine sta acasa.

        Apreciază

            • Singurul jucator al CFR-ului pe care l-am fluierat vreodata este Hora. Si stai linistit, ca nu sta departe de stadion. De ce crezi ca nu are curajul sa raspunda? E doar un vesnic nemultumit. Sunt convins ca el nu vine la stadion din cauza nemultumirilor lui. Ce ma deranjeaza la el e ca nu accepta parerile contrare si ca se bucura mai mult sa aiba el dreptate decat de binele echipei. Nu de astfel de suporteri are nevoie CFR. Eu nu cred ca mai luam niciun titlu sezonul asta, dar m-as bucura enorm sa fiu contrazis, nu m-as bucura sa va zic la finalul sezonului „V-am zis eu”.

              Apreciază

  7. Drept sa va spun, eu ma bucur ca a venit Grigoras… Sunt ingrijorat un pic de starea lui de sanatate… Mi-e greu sa cred ca va avea acelasi „drive” ca inainte.

    Apreciază

  8. Nea Silica, unde am scris ca cenzurat DOMNUL DOCTOR IULIU MUREȘAN [cenzurat fără jenă de CJ-07-CFR, pe motiv că ce-i prea mult e prea mult!] trebuie sa ma (ne) convinga? Pur si simplu am constatat ca obiceiul lui de a prezenta achizitiile drept rodul unor munci de urmarire de 1-2 ani, a fost utilizat si in cazul lui Grig, spunand ca pe acesta a vrut sa-l aduca inca din vara. Aici Arpi a fost mai corect, declarand ca Grig a fost pe o lista pt urmatorii 1-2 ani. Tu, care ai militat tot timpul pt libertate de exprimare – chiar intervenind cateodata cand am fost atacat – sper ca nu te-apuci acum sa te certi cu mine pt ca prezint pe dragii nostri bossi asa cum ii vad eu si nu cum ii percepi tu! PS. Dupa ce ma face obraznic, o beizadea mucoasa mai are tupeul sa-mi ceara si socoteala, chipurile, la cate meciuri am fost prezent. La unii ca el butonul ignore este singurul de aplicat, doar n-o sa ma falesc din nou, ca de mic copil, locuind si pe Masinistilor, am vazut atatea meciuri ale CFR-ului pe care nici Kiruj nu le-ar putea contabiliza, dar asta nu inseamna ca-s mai ceferist decat Nea Silica, 07, Florinaccio, Kiruj, Albu si multi altii care nu-s clujeni.

    Apreciază

    • Ai grija cu cuvintele, ca eu nu te-am jignit in halul asta! Deja semeni cu pinguinii (numai ei nu accepta alte pareri si jignesc pe oricine are alte pareri). Nu ti se pare ca felul cum te comporti pe aici e jenant? Ar trebui sa fim o familie aici, doar suntem toti cfristi, nu? Tu esti inger, ai dreptatea absoluta, in rest toti sunt felcer, beizadea, mucos… Chiar nu ti-e rusine? PENIBIL!

      Apreciază

  9. Da, si eu cred ca AP a calculat pragmatic: Cadu = 8 trofee, Rednic = -7 puncte in clasament. Impacare nu se putea, asa ca decizia a fost simpla. Mai complicat va fi cu „mister” Cadu in relatia cu suporterii critici la urmatoarele meciuri; eu nu il voi fluiera, insa oricat de mult ar vrea „pozitivii”, capacele tot si le va lua, asta e sigur. Nu il ajuta deloc forma sportiva si aici nu il mai poate salva nimeni. D.p.m.d.v. cariera lui Cadu la CFR este terminata, mai poate spera doar la o „despartire amiabila”. In alta ordine de idei: vad ca sunt cativa talentati care scriu bianual si care au devenit foarte virulenti la adresa lui Albu, interzicandu-i sa vorbeasca in numele franarilor. Wtf is this? Ca avem pareri diferite e de inteles, dar sa vii pe parcela omului sa-i comanzi ce poate si ce nu poate scrie e penibil. Conducerea trebuia criticata cand a adus trofee, nu cand e stravezie lipsa de profesionism. Super tare!

    Apreciază

  10. Problema lui Cadu, este viata lui extrasportiva… fumatul, fiind mustruluit la vremea respectiva, viata de noapte si jocurile de noroc… Problemele aceste apar si la alti jucatori mai celebri… Echipa numai cu familisti si oameni care au o viata normala, e foarte greu sa gasesti, banii le fura mintile unora. Mai ales cand ai un salar frumos. Prima modificare este programul echipei, scularea de dimineata si prezenta la serviciu la ora 10:00. Mai greu pt cei care umbla hai-hui noaptea. 😀 Lumea fotbalului nu e perfecta, iar pericolele sunt la tot drumul si apar cand te astepti mai putin…

    Apreciază

    • Nu o data am citit de betiile crunte trase de starurile din Premier League 🙂 Cum dracu reuseste Terry sa lupte 90 minute ca un gladiator, dupa 20 de beri consumate cu una-doua zile in urma? 🙂

      Apreciază

      • Si pina la urma citi antrenori l-au scos din lot, poate sa bea 40 de beri, dar pe teren este Dumnezeu. Si va asigur ca nici un antrenor nu se va atinge de el si pe buna dreptate. Gerrard s-a batut prin crisme, l-a sanctionat cineva? La noi vine un prost si vrea sa faca revolutie, de mare antrenor ce este. Acum, 07, am o mare rugaminte, esti mult mai echilibrat, mult mai cerebral, in plus toate comentariile tale sint la obiect si foarte pertinente. Stiu ca faceti eforturi sa mentineti Tribuna la suprafata, dar te rog opreste-l pe Albu, paranoia este o boala foarte perfida. Incepe insidios, aproape fara simptoame, dar evolutia este progresiva, lenta, dar care evolueaza si progreseaza intr-o singura directie. El a alunecat pe o panta periculoasa, opreste-l si o sa-l ajuti in numele prieteniei voastre. Este august, un concediu cred ca i-ar face bine, iar Tribuna ar scapa de actiunea lui malefica si periculoasa.

        Apreciază

        • Nu pot să comentez nimic la acest comentariu. Singura precizare pe care o fac (și am mai făcut-o) este că eu n-aș putea NICIODATĂ să țin cu o echipă de care nu mă leagă patriotismul local (local, nu regional!). Albu a oferit prea mult timp CFR-ului – probabil în lipsa unei formații sibiene – lucru pe care nu l-am înțeles niciodată. De altfel, nu-l înțeleg nici pe Florinaccio, care are Olimpia Satu Mare la ușă… Da’ recunosc că nu înțeleg eu cam multe, chiar dacă-s mai copt la ani decât ei…

          Apreciază

        • Hai, domnul Lengyel, că au fost totuși și vremuri bune pe Tribuna CFR, nu? Uite, am găsit la repezeală un comentariu semnat de dumneata (din martie anul curent): „lengyel_attila Submitted on 2012/03/18 at 22:01 Multumesc pt raspuns, Albule, si in primul rind iti multumesc pt ceea ce faci pt CFR-ul nostru drag. Faptul ca nu sintem intotdeauna de acord nici nu conteaza, ceea ce este esential este dragostea noastra pt echipa, dragostea noastra pt Ardealul nostru drag. Eu acum la apusul vietii poate va invidiam pt privilegiul de-a trai in Cluj si am aflat cu stupoare ca cei mai exponentiali sustinatori ai echipei nu stau in Cluj, ci la Oxford ori Sibiu. Oricum la sfirsitul sapt ajung in Cluj, am sa vad si meciul cu Dorinel, deci nu ne ramine decit sa tinem pumnii pt echipa noastra draga.” 🙂 Cred că putem face pace, mai ales că cine a vrut să-l belească pe Albu a apucat să-l belească mai ceva decât el pe Cadu.

          Apreciază

          • Buna dimineata, si perfect de acord, d-le Dinu, nu s-au schimbat deloc parerile mele despre voi si despre efortul facut de amindoi pt administrarea si tinerea in viata a Tribunei, dar nu puteam sa fiu de acord cu denigrarea voita si repetata a clubului. Ultimele doua articole semnate de Albu nu sint indreptate numai impotriva lui Cadu, ci ataca pur si simplu clubul CFR, iar publicarea articolelor in toate ziarele si culegerea laudelor de la toti sudistii mi s-a parut de prost gust. Sa stii ca eu intotdeauna scriu tot ce simt in momentul respectiv, fara sa ma gindesc mult si de multe ori fara sa recitesc. Asa am simtit si acuma, iar daca am sarit calul imi cer scuze, dar nu pot accepta denigrarea intentionata a tot ce este CFR. Ieri i-am aratat fetitei carnetul meu de jucator, la 8 ani am fost legitimat la CFR, deci de atunci si pina acum am fost si am ramas ceferist si voi ramine. Cu stima.

            Apreciază

            • Domnule Lengyel, deși în general glumesc (de obicei gluma detensionează atmosfera și reduce încrâncenarea), de data asta sunt foarte serios în ceea ce spun. Am un respect mult mai mare pentru persoana dumneavoastră (și alți câțiva ceferiști cu vechime) decât pentru Albusibiu! Asta nu înseamnă că nu-l respect pe AlbuSB. Însă de data asta reacția dumneavoastră la adresa lui Albu a fost – cel puțin după părerea mea – un pic dincolo de cal. Mă așteptam să-l abordați altfel, cu mai mult calm (calm dat de vârstă), să-l trageți părintește de urechi fără să-l puneți la zid. Cam cum fac gica 10 sau țegean. Chiar credeți că AlbuSB distruge CFR-ul? Prin doar două articole? Chiar așa malefic să fie NegruSB ăsta?…

              Apreciază

            • D-le Dinu, multumesc pt aprecieri, sa stiti ca azi dimineata cind am recitit inainte de slujba si mie mi s-a parut cam dura postarea mea de aseara. Cind v-am rugat sa il opriti pe Albu, eu m-am referit deja la urmatorul editorial, cel de dupa meciul cu Steaua, editorial care poate avea efecte imprevizile, pe principiul bulgarelui de zapada.

              Apreciază

        • Lengyel Attila, de la tine chiar nu ma asteptam sa cobori nivelul in halul asta. Daca nu din alte considerente, macar din respect pentru munca unui om ale carui articole le asteptam aici mai ceva ca pe painea calda. N-o sa-ti recomand sa-ti iei tu un concediu, desi ma tem ca in cazul dumitale ar fi mult mai binevenit. In schimb, ti-as spune altceva. Nu te pune cu paranoicii; s-ar putea ca ceilalti sa nu vada nicio diferenta intre tine si ei!

          Apreciază

  11. Daca aveti rabdare sa cititi o parere scrisa din suflet de CFR-ist: 1. Haideti sa stam „stramb” si sa judecam drept (si sa ne trezim putin la realitate): consideram inger un om numit „Strambul” de o tara intreaga si despre care coechipieri si colegi spun lucruri urate rau (colegul lui de camera de la Corvinul, Dinamo si nationala, Ioan Andone spunea intr-un interviu ca Rednic are ceva rau in el). Alta chestie: ce antrenor din lumea asta isi face praf echipa dupa meci in presa 3 meciuri consecutive? Acestea fiind spuse, oare nu ar trebui sa dam o mica prezumptie de nevinovatie echipei si lui Cadu si sa consideram ca si Rednic are cel putin o parte din vina? Cu asta eu inchei subiectul plecarii lui Rednic. 2. Eu cel putin am mare incredere in Grigoras, un antrenor si un om onest care a muncit mult peste tot si a avut rezultate mai peste tot. De aceea spun: nu merita Grig oare sa-i dam sansa sa ne arate ce poate si sa-l incurajam de la bun inceput? CFR-ul nostru drag nu merita sa trecem peste acest moment si sa il incurajam pe noul antrenor in loc sa ramanem blocati aici? Grigoras propunea un nou inceput, zicea ca o sa o ia toata lumea de la 0, de ce sa-i refuzam asta? De ce sa privim spre trecut cand putem privi spre viitor? In loc sa ne strangem in jurul unui om care chiar merita sansa sa antreneze o echipa cu care sa se lupte la trofee, un om care spune ca CFR e provocarea carierei lui noi ne certam aici pe trecut. Eu zic ca e spre binele CFR-ului sa mergem inainte si mi-ar placea sa cred ca maine o sa vad pe Tribuna un articol care sa ne stranga in jurul lui Grig. Numai uniti putem lupta cu toti cei care sunt impotriva noastra. Daca nu suntem uniti: Divide et impera. Imi cer scuze ca v-am rapit 2 min din viata si HAI CFR!

    Apreciază

  12. Eu nu prea inteleg aceasta legatura „prea stransa” intre conducere si Cadu. Accept faptul ca a fost un jucator esential, respect meritele lui, dar in acelasi timp imi apar semne de intrebari, daca analizez aceasta relatie. Totusi oare de ce este lasat acest fotbalist (care nu are alta functie in club) sa faca ce vor muschii lui, cu o echipa intreaga, cu antrenori, cu tot stafful? De ce lasa Paszkany si restul investitorilor ca un simplu fotbalist sa denigreze constructia facuta cu mult efort (si impreuna cu el deseori), sau de ce nu intervin daca considera excesiva comportamentul acestuia? Nu prea cred ca Cadu s-a asociat cu Arpi si ceilalti la CFR. Totusi are un cuvant MARE. Prea mare. Nejustificat de mare. Si atunci imi pun intrebarea: DE CE? Nu vreau sa trag concluzii pripite sau sa fac acuzatii aberante, dar sunt cateva idei de baza, motive pt care Cadu isi permite sa conduca vestiarul si inclusiv CFR-ul, peste puterile conducerii, investitorilor si ale lui Paszkany. Sper sa nu fie adevarat la ce ma gandesc si CFR-ul sa revina cat mai repede sub bagheta lui Grigoras, Cadu sa-si revina in forma si sa lupte pt un nou titlu. Asta e speranta, cu care traiesc fiecare meci, fiecare moment, fiecare sut la poarta. Vreau sa cred ca CFR nu este doar o clipa, ci este o epoca. Totodata suflu spre norii intunecati care vin deasupra stadionului din Gruia, si sper ca capitanul Cadu sa nu se trezeasca cu stangul si sa porneasca o avalansa de razbunare care strica tot. Pt ca cred ca stie prea multe si are functii nevazute, neacordate, dar dobandite si in afara terenului!!!

    Apreciază

  13. Am oprit softul de notare, tabelul este reactualizat. Au notat 39 de tribunişti, media echipei (în creştere…) :5.5. Nota cea mai mare este de 8.4 pentru Batin (prima notă peste 8 de când a început sezonul 13-14, un sincer bravo!), cea mai mică o are -n-o să ghiciţi- Hora! (4.5). HAI CFR !!!

    Apreciază

  14. Imi pare rau sa-l contrazic pe albu, dar eu personal nu pot gandi ca el, ca nu se merita, pentru ce, ca nu mai vine in gruia, etc… Eu abia astept sa vina urmatorul meci si apoi urmatorul si tot asa… indiferent de rezultat sau cu cine jucam (sau cum jucam). Dealul ala ma atrage ca un magnet, iar urcatul lui inainte de meci mi-a intrat in sange ca un fel de ritual sacru… asta fara sa fiu un suporter fanatic. Si apropo de titlul, „Viitorul Nimănui”, la meciul cu Timisoara, statea in spatele meu un tata cu un copil de vreo trei, patru ani. Inca de cand am fost condusi cu 1-0 si pe tot parcusul reprizei secunde cu eliminarile ei, copilul ala plangea sughitat ca pierde CFR-ul. Oricat ar fi incercat sa-l linisteasca tatal lui ca o sa castigam data viitoare, chiar si dupa ce am egalat a doua ora, el plangea in continuare. La sfarsitul meciului avea ochii rosii si sughita in continuare. Albule, viitorul CFR-ului statea in spatele meu in tribuna…

    Apreciază

    • Cred ca este cel mai frumos comentariu pe care l-am citit eu pe Tribuna in ultimul an!… Da, Albule, da, tribunisti, viitorul CFR-ului statea acolo, in tribuna, in spatele lui Mihai. Si vreau sa cred ca mai sta si dincolo de peretele camerei din care va scriu in momentul acesta, in dormitorul in care copiii mei dorm acum linistiti, asteptand ca tati sa-i duca odata la un meci la „ŞeeFeRe”.

      Apreciază

  15. @HALBU – „albusibiu Monday, 12 August, 2013 at 18:33 Eu eram „apologetul”?! Aoleu, Amne si cand ma gandesc ca ai vrut sa faci echipa cu mine! 🙂 Zau, cum ai putut fi atat de orb?” Nu fi obraznic, ca nu-s ceva pulifrici de stelemist de pe mazeta corturilor cu care-ti permiti tu glume de mahala, ca nu-i duce neuronul mai mult. Am vrut sa fac echipa cu tine nu pentru ca aveam incredere in tine ci in ciuda faptului ca nu aveam. Cumva ai reusit sa atragi atentia multor CFR-isti si era logic sa ma gandesc ca puteai fi util intr-un grup care sa promoveze valorile franei. Poate ai uitat, pe de alta parte, ca nu odata ti-am reprosat servilismul fata de conducere, de-ti permiti sa insinuezi ca azi ii prima oara cand te-am luat la 11 metri. Faptul ca eu nu scriu aici ii legat mai putin de lipsa mea de talent (una evidenta, din pacate), cat de sustinerea neconditionata pe care ai oferit-o lui Iuliu Muresan, alaturi de Chefere, moment in care n-am mai vrut sa fiu asociat cu ceva in care nu credeam. Si stii asta, ca ti-am spus-o. Si-o s-o fac in continuare, adica o sa critic conducerea de fiecare data cand imi pute ceva, pentru ca pe mine nu ma intereseaza sa castig concursuri de popularitate, nici macar intre franarii mei. Un ultim lucru: scuteste-ma de tonul moralizator, pana una alta esti, din punctul meu de vedere, exact la nivelul stelemistilor in ce priveste apetenta ta pentru tinichele in detrimentul sportivitatii si moralitatii. Numa’ binie die la Cluuj, sibiene.

    Apreciază

    • Am ezitat putin inainte sa m-apuc sa va scriu si stiu ca n-ar trebui sa ma bag, pentru ca nu-i treaba mea, insa mi-e prea drag acest site ca sa-mi tin gura acum. Nu stiu ce-i cu cearta asta dintre voi, nici de partea cui e dreptatea, dar stiu doar ca mi-as fi dorit sa va gasesc pe amandoi in aceeasi echipa (in aceasta, a Tribunei) si nu in tabere adverse. Sunt convins ca loc era atat pentru unul, cat si pentru celalalt (si inca pentru altii, care in timp s-au tot „transferat” de la noi). Din pacate, ma tem ca uneori orgoliile dintre noi le punem mai presus de dragostea pentru culorile aceleeasi echipe (si aici mai cred ca e cazul multora dintre franari, nu neaparat al vostru). Voi stiti insa mai bine de ce n-ati putut ramane impreuna in aceeasi barca. Pacat, pentru ca stiu sigur cativa prieteni ai acestui site care regreta si acum plecarea ta, amne, de p’aci. Asa ca, de pierdut cred ca pierde cam toata lumea, intreaga familie a CFR-ului, iar de castigat niciunul dintre noi, nimic. Si ma tem ca nici voi. Vi le-am spus astea pentru ca voi ati fost/sunteti doi dintre pilonii de rezistenta ai Tribunei, ba chiar parinti ai acestui site. Iar noi ceilalti, in urma „divortului” vostru, ramanem asa cum raman copiii ai caror parinti se despart si sunt obligati sa ramana doar cu unul dintre ei, desi ei si-ar dori familia intregita. Iertare daca n-am spus ceva bine!

      Apreciază

      • Salutari, fiu al Szatmar-ului! Fan, by the way, scrii bine. Imi asum vina principala, spunand ca-mi pare rau, dar nu-mi cer scuze. Asta-i situatia, nu-i vorba de orgolii personale la mine, n-am de gand sa fac un pissing contest cu Halbu ori altii de pe aici sau aiurea. O fost, ii si va ramane o chestiune ce tine de principii si, in principal, refuzul meu pentru orice compromis – legat de club. Io tot o tin langa cu necesitatea ca frana sa fie condusa dupa anumite principii (morale, manageriale si sportive) si in general lumea sforaie de la primul paragraf, pentru ca lumii nu-i convine sa spui ca lucrurile nu merg bine cand „am luat inc-un campionat, ba, ce tat vii tu cu d’astea?”. Stiu c-ai adormit deja, asa ca ma opresc aici. Vise placute.

        Apreciază

        • Amne, chiar daca uneori mai si postez cate un articol pe acest site, eu intotdeauna m-am socotit un „fiu” al Tribunei CFR (si nu altceva) si asa voi ramane mereu. Atunci cand voi mai scrie articole, o voi face doar in speranta ca (si) in felul acesta as putea ajuta acest site, la care bineinteles ca tin enorm. De asta, atunci cand am indraznit sa te „trag de maneca” azi noapte, am facut-o din postura unui „fiu” al acestei familii – numita Tribuna CFR – si la fel o fac si acum. Din fericire, in viata eu n-am cunoscut niciodata drama pe care o traiesc atatia copii/tineri atunci cand parintii lor se despart. Prin divorturile unora am auzit/vazut cum se trece doar pe la altii. Din pacate insa, tot n-am fost ferit chiar in intregime de acest necaz, dar abia dupa ce am inceput sa ma leg sufleteste de acest site, iar pe urma, cand socoteam ca fac parte din aceasta familie, sa traiesc, rand pe rand, amaraciunea plecarilor unora dintre voi de aici. Stii poezia lui Esenin, „Plecarea”? Pe tine cam asa te-am socotit mereu, un Esenin al Tribunei CFR. Tu-mi vorbesti de principii si pe undeva te inteleg. Pe mine insa, din postura din care ti-am spus ca-ti vorbesc, prea putin ma intereseaza de cearta voastra, de principiile voastre sau de orgoliile sau disputele dintre voi. Pe mine ma intereseaza ca cei care au fondat acest site, nascand unul dintre cele mai frumoase lucruri care ni s-au intamplat in ultima vreme multora dintre noi, sa mearga inainte impreuna si nu divizati. Poate ca cer prea mult, poate am devenit usor patetic, poate ca vorbesc numai prostii acum, dar asta simt ca trebuie sa va spun in momentul acesta. Daca pana si un stelist (Musat) a ajuns sa tina la acest site si sa posteze, cu destul bun simt, pe aici, atunci eu cred ca de la noi franarii ni s-ar putea cere mai mult. Iar de la voi, cei care ati pornit la acest frumos drum impreuna, mult mai mult. Iata de ce ii pretuiesc atat de mult pe cei trei „parinti fondatori”, pe Dinu, pe Caneto si pe Albusibiu, dar si pe un alt „truditor” al Tribunei, pe Kiruj, pentru ca ma tem ca doar ei se mai chinuie sa tine saitul acesta in viata, chiar daca sunt convins ca si ei au intampinat pana acum destule dezamagiri sau piedici. Ma tem insa ca acum pana si sibianului nostru Albu ii cam vine acum dorul de duca, probabil satul de atatea intepaturi si rautati cu care este primit in fiecare zi. Daca va fi asa, iar Dinu si inca alti doi-trei de aici vor renunta si ei, apoi cu siguranta imi voi fi dorit sa nu fi auzit niciodata de Tribuna CFR. Decat sa fi cunoscut frumusetea raiului si sa fii izgonit din ea, mai bine sa nu fi auzit in veci de ea si sa traiesc ca si cum „raiul” asta nici n-ar fi existat si nici n-ar fi vreodata posibil. De asta, ce va rog eu acum, pana nu e prea tarziu? Daca se mai intervede macar o posibilitate cat de mica de „coabitare” (ca tot e la moda cuvantul asta in Romania) faceti cumva si dati-va mana! Voi sunteti cu totii oameni cu un coeficient de inteligenta cu mult peste medie si n-ar trebui sa va „invat” eu lucrurile astea. Voi le stiti prea bine, dar uneori e nevoie ca omul sa auda exact lucrurile pe care le stie cel mai bine (si pe care socoteste ca si le-a insusit demult) pentru a se trezi si a observa lucrurile cele mai simple. Cred ca ar fi timpul ca voi sa claditi impreuna, nu sa va straduiti sa daramati fiecare ceea ce zideste celalalt. Il acuzi pe Albu ca odata era cu conducerea, iar azi s-a sucit cu 180 de grade? Asa, si? Tu pentru atata lucru, pt ca Albu n-ar fi exact cum ti-ai fi dorit, ai si renuntat? Ma tem ca tare te-ai grabit. Si ma tem ca tocmai din pricina asta ar fi fost mai multa nevoie si de tine aici. Din disputa voastra, din confruntarea voastra pe idei, noi toti am fi iesit mult mai castigati. Eu il citesc pe Albu de multa vreme, dar niciodata n-am mirosit ca ar fi vreun „pupinfundist”. Si stii de ce? Pentru ca intotdeauna l-am simtit sincer. Intotdeauna am simtit ca spune ceea ce spune pentru ca asa crede el cu adevarat si nu pentru ca ar avea vreun interes ascuns. Si mai de fiecare data m-am regasit aproape in intergime in ceea ce, cu argumente, sustinea pe aici. Acum sustine ca viitorul CFR-ului nu e deloc roz. Eu nu-l cred, si l-am si contrazis, dar ma tem ca nu cumva timpul sa ii dea inca o data dreptate, asa cum i-a mai dat in atatea alte dati pana acum. Dar revenind la tine, sa stii ca fratele meu, atunci cand ati nascut acest site, a fost inainte de toate fanul tau. (Pentru mine sunteti ati fost toti la fel). Chiar nu foarte demult mi-a sugerat sa mai arunc cate o privire si pe MySport, acolo unde te mai urmareste cand si cand. L-am ascultat o data, dar nu-mi face deloc placere sa te vad acolo. E ca si cum as fi invitat sa merg in familia pe care taica-meu si-ar fi intemeiat-o cu alta femeie, dupa despartirea de mama si de familia mea. Pentru mine, atunci cand vine vorba de prietenii alaturi de care vreau sa sufar sau sa ma bucur pentru CFR, nu exista nici Facebook, nu exista nici MySport, nici CFRmania sau mai stiu eu ce alt loc dedicat franarilor. Pentru mine a existat si exista TRIBUNA CFR. Aceasta este casa mea si aici va astept pe toti cei care – din cine stie ce motive, poate intemeiate, nici nu ma intereseaza – ati parasit-o candva. Visez ca site-ul acesta sa mai exista inca pentru multa vreme (atat de multa, incat sa ajunga sa scrie pe aici pana si copiii mei, care, in timp ce-ti scriu, ma tot opresc sau ma trag de maneca sa merg si sa ma joc cu ei). Mie mi-e clar un lucru: daca saitul asta si-ar inchide candva portile, necazul meu ar fi comparabil doar cu vestea ca CFR Cluj a incetat sa mai existe.

          Apreciază

          • Florinaccio, frumoasă pledoarie. Însă, vezi tu, fiecare dintre cei care scriu aici (mai puțin caneto) au în ei caracteristica de a fi mai mult sau mai puțin cutre. Me included. Avem niște defecte destul de mari, care ies la iveală câteodată, cu efecte nocive. Soluția nu este ca Tribuna CFR să meargă înainte cu noi toți ÎMPREUNĂ (apropo, știai că de fapt și nea_silică e un membru fondator, dar dânsul ne-a spus de la început că se bagă numai la comentarii?). Soluția este să mergem înainte ÎN PARALEL, exact cum mergem acum. Adică independență totală a autorilor acceptați să scrie pe blog. Asta n-a înțeles tolomacul inteligent de Amne, că nu trebuie să se supună unui trend. El putea să scrie ce dorește, mult și bine, nu să se adapteze unui „stil” al Tribunei, pe care nu-l agreea (?!). În timp, unii s-au plictisit și s-au retras, cu „rămas bun” sau fără o vorbă. Pe unii i-a „alungat” AlbuSB (sau s-au alungat singuri, din cauza lui), pe alții i-am făcut eu să plece (Romanescu, probabil și Cocora). Cică e bine ca rufele să se spele în familie, chiar dacă sunt curate… Tribuna CFR n-a fost niciodată o familie în adevăratul sens al cuvântului, pentru că doar ținea împreună oameni care nu se cunoșteau, oameni care altfel ar fi fost împrăștiați. Totuși (și aici sunt de acord cu tine), consider că Tribuna CFR rămâne o inițiativă excelentă, care a reușit măcar într-o măsură să realizeze ce și-a propus. Punctul slab (călcâiul lui Achile) al acestui blog este absența (cel puțin de la o vreme încoace) autorilor care trăiesc în Gruia/Cluj. Asta face ca blogul să fie mai apreciat de suporterii din exil și mai puțin de cei care pot să vadă echipa pe stadion. Din cauza acestui câlcâi, Tribuna CFR n-o să se dezvolte vreodată, ci va merge înainte din inerție, până la dărâmarea ei.

            Apreciază

          • Florinaccio, sunt perfect de acord cu tine, de fapt am mai scris ceva asemănător şi eu la un moment dat, pe marginea unei dispute „Albu-Che”, acum câteva luni. Pe de altă parte, poate suntem şi noi „vinovaţi”, pt. că nu furnizăm suficiente alte teme de discuţie (articole), care să „canalizeze” opinia publică într-o direcţie mult mai paşnică, orientată doar şi doar pe CFR şi/sau – în cel mai rău caz – pe fotbal, în general. Oricum, nu trebuie să abdicăm de la principiile de bază: toleranţă, democraţie pe site, etc. HAI CFR !!!

            Apreciază

          • @Florinaccio – you had me at „hello”. Stii de ce nu vreau sa scriu aici? Halbu pentru mine pur si simplu nu conteaza, nu stiu de ce toata lumea are impresia ca nu dorm io noaptea de grija lui. Acuma ca, sper o data pentru totdeauna, am lamurit asta, pot sa-ti explic ca NICIODATA n-as putea sa ma ridic, ca autor, la nivelul pe care cred ca-l meritati majoritatea dintre voi. N-am talentul lui 07 si teama mi-e ca nici n-am atatea lucruri inteligente de spus pe cate dau uneori de banuit. N-am mai intrat pe site-ul asta demult din acelasi motiv pentru care nu tin legatura cu fosta sotie, a propos de analogia pe care o faci. Site-ul e al lui 07, Halbu, Caneto si cei ca tine care-l tin in viata. Multzam de vorbele frumoase, dar te asigur, fara falsa modestie (urasc cu patos ipocrizia), ca nu le merit.

            Apreciază

            • De ce nu ne lasi pe noi sa fim judecatorii scriiturii tale? Serios vorbesc. Daca mai tii minte, eu te-am criticat in trecut. Cred, sincer, ca ai imbogati tribunacfr. Nu ti-am urmarit toate articolele, insa ce am citit (fotbal si fotbal american) chiar mi-au placut. Lasa la o parte pudorile si mandriile de orice fel si apuca-te de scris aici. Il intrebai pe Albu daca a facut bine pt CFR sau nu cu o serie de articole. Vreau sa te intreb si eu: tu faci bine pt CFR si pt suporterii CFR ca nu scrii pe Tribuna? Si nu trebuie sa fie in fiecare zi. Ai talent si un stil aparte, e pacat ca nu participi si tu pe Tribuna. E pacat! Da dovada de maturitate si lasa-ne sa fim criticii tai! 🙂 Ti-a scris 07 ca nu te cenzureaza, esti liber sa publici ce gandesti. Vrei si telefoane si vizite de protocol? 🙂

              Apreciază

    • „Sustinerea neconditionata oferita lui Iuliu Muresan”. Prima data cand ai spus asta (la acel moment) am considerat (sincer iti spun) ca esti baut, fiindca altfel nu cred ca ai putea sa bati campii cu atata gratie. Hai s-o luam pe rand: 1. Eu nu m-am intalnit niciodata cu cineva din conducerea clubului. 2. Tribunacfr a fost (si este acreditata) la club datorita si pentru GringoJohnny, fotograful care aduce niste imagini exceptionale. Am mai avut o acreditare (o scurta perioada) care insa n-a fost folosita niciodata (intentia a fost sa demaram un proiect de interviuri/informatii dar a fost abandonata din lipsa de timp). Cu acreditarea in buzunar m-am dus frumos si mi-am cumparat bilet la T2 si am stat acolo, departe de masa presarilor, tocmai fiindca nu voiam ca vreodata sa raman dator cu un ac cuiva. Iar tu vii acum si perseverezi in tampenia asta? Bravo, Amne, m-am convins ce-ti poate pielea!

      Apreciază

      • Arata-mi unde am scris ca sustinerea ta pentru Iuliu Muresan ar fi fost obtinuta prin mita/”atentii”. Vad ca trebuie sa repet aceleasi chestii de 7 ori sa intelegi ce vreau EU sa spun, nu ce te astepti tu sa spun. Nu ai criticat conducerea (implicit prin tacerea ta ai sustinut-o) pentru ca-ti placea sa fii suporterul unei echipe ce castiga trofee. Sper ca m-am exprimat suficient de clar pentru tine de data asta. Cat despre faptul ca eram sau nu baut cand ti-am zis ceva – serios, crede-ma ca aveam nevoie de un intaritor cand va vedeam cum va ploconeati in fata Liderilor Neinfricati. Cum ti-am scris si pe mysport, eu nu mai am de gand sa te deranjez, iti urez (sincer) toate cele bune, iti multumesc pentru unele articole si pentru unele lucruri pe care le-ai facut ce au ajutat CFR-ul si franarii, restul – water under the bridge. Si acum ti-am raspuns pentru ca ai facut (constient sau nu) niste afirmatii incorecte.

        Apreciază

        • Deci sa inteleg ca daca am apreciat lucrurile bune facute de conducerea CFR-ului la acel moment asta a fost mita. Lucrurile se faceau altfel, speram ca episodul Uhrin a fost o ultima concesie (am spus asta si-n articol, apropo) si trageam nadejdea ca se invata din greseli, fiecare dintre ele punctata la acel moment. Daca tu spui ca am aplaudat conducerea neconditionat (cand nu a fost cazul) atunci esti intr-o uriasa eroare. Insa tot cam prin aceeasi vreme se semna un contract cu RMGC-ul daca iti aduci aminte. Tii minte care a fost reactia mea si atunci, cat si la rezilierea contractului? (asta asa, ca un exemplu). Asa ca inainte de a azvarli cuvinte peste gard ar fi bine sa te gandesti de 2 ori. Apropo, desi in toti anii astia ai criticat (spui tu) continuu, ce te face sa mai stai prin zona? Spiritul revolutionar?

          Apreciază

          • Permite-mi, draga Halbule, sa-ti cer o favoare: nu mi te mai adresa, nu ma mai pomeni, nici macar en passant. Favoarea pe care ti-o cer ii sa nu ma obligi sa-ti raspund. Simt, draga Halbule, ca poti sa intelegi ca nu vrei sa ma obligi sa-ti raspund. Asa ca-ti multumesc anticipat pentru favoare si pentru intelegere.

            Apreciază

            • Cred ca domnu’ Amne uita cine a initiat aceasta „discutie” cu toate enormitatile ei. Ti-as fi multumit daca nu ai fi debitat acele tampenii pe care, evident, n-ai putut sa le sustii cu argumente reale.

              Apreciază

  16. Lengyel Attila, eu nu cred ca solutia ar fi ca tu sa te gandesti la ”concedii”, la pauze luate de pe Tribuna. Cel mai bine ar fi ca noi, astia care beneficiem de pe urma muncii truditorilor Tribunei, sa avem mai mult respect, daca nu pentru altceva, macar pentru munca lor. Nu poti sa-l faci pe Albusibiu paranoic doar pentru ca nu esti de acord cu ideile pe care el le-a expus in doua sau trei articole.

    Apreciază

    • Florinaccio, sa stii ca am un respect deosebit pt munca depusa de ei, mai ales ca eu nici nu am talent si nici nu imi place sa scriu. L-am facut paranoic fiindca repeta cu obstinatie articolele pe acelasi subiect, si te asigur ca nu se va opri.

      Apreciază

      • Sa vedem, ce articole se repeta pe acelasi subiect? Cadu? Am comentat pana acum, de mai multa vreme strict pe marginea caderii sale de forma. Si, ceva imi spune ca incet-incet asta s-a adeverit. Sau n-o fi asa? Postura de capitan ii da voie sa se treaca aceste aspecte cu vederea? Lipsa de forma a evoluat in ceva mult mai grav, iar acest fapt este rodul articolului de fata. De unde stii dumneata ca nu ma voi opri daca nu voi avea nimic de obiectat (cu argumente) la adresa lui?

        Apreciază

        • Imi pare rau, Florinaccio, dar sint in concediu, am hotarit sa nu mai golesc sticlele in fiecare seara din cauza unor editoriale, mai ales ca am o perioada extrem de aglomerata la serviciu. Te asigur ca am toata stima pt administratorii Tribunei, exact asa cum am scris foarte serios, dar ramin la concluzia mea: tunurile trebuiau puse pe Rednic si nu pe Cadu. Nu inteleg nici in ruptul capului mobilul campaniei anti-Cadu si anti-CFR, si ridicarea in slavi a caracterului dubios a marelui antrenor. Tavalugul este pornit, vei vedea ce urmeaza, dar eu parca vreau sa asist de la distanta. Nu am nervi pt o lupta de uzura, mai ales ca prin constructie sint intempestiv si actionez violent, fara sa ma gindesc prea mult. In legatura cu Albu, sint ferm convins ca greseste, dar neavind nici bagajul de cuvinte necesare argumentelor solicitate, nici talentul lui, chiar daca am inteles ca are 2 m (nici eu nu sint prea departe), deci drept argument imi vine sa ii trag doua picioare in fund, poate asa se trezeste, dupa care m-as impaca cu el, fiindca recunosc si eu ii citeam comentariile cu placere, chiar le asteptam, cu toate ca de multe ori aveam alte pareri. Va salut!

          Apreciază

          • „Concediu” plăcut! Dar să nu uităm că odată și odată orice concediu are un sfârșit și trebuie să ne întoarcem la hobby… Referitor la cele două picioare în fumdul lui Albu, eu consider că a primit deja mai multe perechi, venite din mai multe părți, în comentariile de la ultimele articole. (Exact ca și în cazul lui Cadu) timpul ne va lămuri dacă șuturile la punct fix au fost meritate sau nu. Eu nu-s avocatul sau secretarul lui Albu (asta-i fix pentru ochii lui Che! 🙂 ), dar mă văd obligat să menționez că nu socotesc eventualul „anticaduism” al său ca fiind egal cu „anticeferism”, așa cum nu socotesc „anticeferism” nici criticile la adresa conducerii CFR 1907 Cluj (inclusiv cele ale lui vass bela, atunci când știe să fie coerent). Albu e – încă – suporter CFR și fac pariu că se va retrage singur, fără să atace CFR-ul, dacă n-o să mai simtă nimic pentru această echipă. Faptul că e foarte înalt și dublu de orgolios raportat la înălțime, ține de genetică, capitolul de calități/defecte.

            Apreciază

            • D-le Dinu, m-ati convins, sa speram ca anticaduismul lui Albu nu este si anticeferism. In legatura cu picioarele in fund, bineinteles ca a fost o gluma, deci in concluzie eu am terminat framintarile pe acest subiect, s-a mers intradevar prea departe. Sa speram ca se vor linisti spiritele si la echipa si la Tribuna. Numai bine!

              Apreciază

  17. Acuma aflam ca Rednic e sub contract cu Anamaria Prodan:
    link
    link Cum se poate instala un astfel de antrenor? Alo, domnu’ Muresan? domnu’ Paszkany? Macar Ionel Ganea stie cine este nevasta antrenorului Stelutei: link Acuma, sa adaugam problemele personale ale lui Cadu: link Si ne miram de ce CFR-ul e pe locul 10 si patronul vorbeste despre evitarea retrogradarii.

    Apreciază

  18. Sunt numai la câteva minute de când s-a terminat meciul între CFR şi Steaua . O întrebare pentru toata echipa CFR-ului : CHIAR NU VĂ ESTE RUŞINE ,FOTBALIŞTI CUMPĂRATI PE MULŢI BANI , CARE PRIMIŢI SALARII FRUMOASE ŞI MARI , SĂ JUCAŢI MAI PROST DECÂT O ECHIPĂ DIN LIGA 3 -a ? . Pase aiurea, la adversar ,driblinguri cu pierderea mingii ,suturi aiurea, ratari ,preluări din 2-3 mişcări . Ăsta e CFR-ul de acum cu 10 goluri primite în 5 etape . SĂ VĂ FIE RUŞINE ! ! ! ! .

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.