Avancronică de meci: CFR contra CFR, cu invitați speciali de la Constanța


Vin din nou puştii lui Hagi în Gruia. A doua oară în istorie. Prima dată l-au schimbat pe nea Ando. Sper să nu fie nesătui şi să-i facă felul şi lui nea Mircea, că ăsta – am văzut eu, cu ambii mei ochi, o poză făcută când a venit la noi – avea agăţat în maşină un umeraş cu un palton pe el!

Scurt și la obiect: Viitorul Constanţa – echipa probabilă, rezervele probabile şi antrenorul probabil: Vîtcă – Nikolov, Bejan, Ghionea, Mitrea – Năstăsie, Benzar, Al. Lazăr, Cîrstocea – N. Dică, Gavra. Rezerve: Buzbuchi – Larie, V. Rusu, Thiago, Puţanu, Băluţă, Şerban. Antrenor: Cătălin Anghel.

Cam atât despre constănţeni, mai bine să trecem repejor la adversarul adevărat al CFR-ului din meciul de mâine: CFR Cluj.

Apă caldă, băăăă! Dăăă, măăă, apă caldăăă!!! Că m-am săturat de duşuri reci. Mai vine şi patronul cu glume morbide… Auzi la el, schimbă obiectivul din izbândă finală în evitarea retrogradării. Totuși, îl înţeleg şi pe dânsul. Dacă o ţine în prim-plan pe aia cu obţinerea titlului, jucătorii nu scapă de presiunea autoimpusă şi rămâne pericolul de-a evolua în continuare inhibaţi. Însă, dacă le vorbeşte de evitarea retrogradării, probabil jucătorii se vor mulţumi cu puţin (evitarea retrogradării). Dracu ştie cum ar fi mai bine să vorbească AP!

Important este să nu mai fie puse tunurile pe jucători. N-aş crede că biciul, ameninţările, pedepsele şi vorba grea pot crea emulaţie, entuziasm, încredere în bocancii proprii, ingrediente necesare performanţei şi a unui joc colectiv bun. Soluţia corectă ar fi „revenirea cu capul”, după modelul Bastos, lucru valabil nu doar pentru jucători. Să ne aducem aminte de o declaraţie dată de Sougou după ce a ajuns cu bine la echipa de suflet, Olympique Marseille: „La CFR totul ţine de organizare. Fotbaliştii nu sînt atît de importanţi. Cel mai important lucru acolo este echipa. CFR a schimbat mereu jucători, dar nu şi-a pierdut niciodată identitatea, iar eu aşa am perceput reţeta succesului de la acel club. E adevărat că unele achiziţii au nevoie de timp, dar …”. Am mai găsit una veche, dată de Pászkány: „Singurul regret la numirile de antrenori este a lui Dusan Uhrin, el nu s-a pliat pe modul de gândire şi concepţia clubului despre fotbal. Pretenţiile mele de la jucători sunt aceleaşi: cer fiecăruia să dea randamentul maxim la orice meci”.

Acum tare par a pluti în aer nişte damfuri de probleme de organizare, identitate şi lipsă de unitate în modul de gândire. Pászkány trebuie să pună piciorul în prag până nu se împute de tot treaba. Eu nu pot să dau niciun exemplu ferm de indolenţă, nepăsare la jucători. Care nu vrea, de ce să nu vrea? Unul nu vrea etapa asta, n-are chef, e pus la naftalină! Altul nu vrea în etapa următoare, nu-i conectat, e pus rapid în locul primului, care iar nu vrea… şi în câteva etape se va ajunge la concluzia că bietul antrenor rămâne singurul care vrea.

O fi având Rednic o mână liberă şi ailaltă de fier, dar sunt foarte puţine exemple de cazuri în care, atunci când jocul nu merge, căutarea şi pedepsirea acarilor păuni, împlântarea briceagului în carne vie, şi nu găsirea de soluţii pentru rezolvarea problemelor, a dus la ceva bun. Păcat că nu avem acces la date statistice, în genul ălora de la meciurile din UCL, gen kilometri parcurşi de jucători într-un meci. Şi aşa, pe neve, sunt sigur că ai noştri nu se află sub media superioară a echipelor din Ligă. Ce folos dacă îşi pierd energia alergând fără cap, fără a atinge ţelul principal, să bage peticica de mai multe ori în poarta adversă decât o fac adversarii? Nu s-a făcut destul şmotru printre jucători în pauza competiţională, n-ar fi cazul de trecere la stabilitate privind echipa de bază şi relaţiile de joc?

N-am chef – ce-i drept, nici idee – de anticipat un prim 11 probabil al echipei noastre. Habar n-am care este, în ochii antrenorului, ierarhia jucătorilor „care vor”. Poate în capul listei sunt ăia care n-au avut până acum ocazia să demonstreze că „nu vor”… Aştept cu nerăbdare clipa în care şi boşorogii ca mine, cu memoria o leacă uzată, vor putea spune pe nerăsuflate (tabaciștii cronici sunt scutiți de exercițiu) primul unşpe al CFR-ului. Nu-mi rămâne decât să încerc o echipă probabilă foarte probabilă: Felgueiras (Mincă) – Velayos (Velayos), Piccolo (Piccolo), Rada (Brandao), Camora (Rada) – Deac (Maah, Gabionetta), Obiora (Muniru, Sepsi), Voiculeţ (Sepsi, Rui Pedro), Costea (Hora, Deac) – Kapetanos (Batin), Tade (Kapetanos).Sper să înceteze degrabă luptele de cocoşi dintre cocoșei. Eu tot nu-mi pierd optimismul, n-am cum! Nu ţin minte când s-a întâmplat ultima oară, dacă există vreun precedent, ca o echipă din prima ligă să nu fi câştigat niciun meci într-o ediţie de campionat. Deci victoria sigur va veni, dacă n-o fi sâmbătă, atunci etapa viitoare. Iar dacă va fi sâmbătă, atunci şi etapa următoare. Ăsta sunt eu. Optimismul mă ține în viață, exact cum pe alții îi ține pesimismul…

Ce-i drept, şi în cazul constănţenilor este valabilă chestia aia că la un moment dat trebe să spargă gheaţa şi să obţină prima victorie. Dar nu amu’, mă copii! Sunteţi tineri, aveţi tot viitorul în faţă şi pe tricou, de săptămâna viitoare încolo, din partea mea aveţi liber să tot câştigaţi. Cu Steaua, cu Astra, cu Pandurii, cu Chiajna, cu cine doriți.

Așadar, în cadrul Ligii 1, în cadrul etapei a 4-a, pe Stadionul Dr.Constantin Rădulescu, sâmbătă – 10 august 2013, de la ora 21.30, CFR Cluj – Viitorul Constanţa. Să vină prima victorie, pentru optimiști, pesimiști și nehotărâți deopotrivă. HAI CFR!!!

0 comentarii

  1. Ma mira faptul ca unii nici acum nu recunosc cine demite antrenorii la CFR! Daca cineva mai vorbeste si acum de profesionalism la acest club,in momentul de fata,are o mare problema. E cazul sa mai asteptam meciul din Ghencea pentru concluzii? Echipa nu joaca si basta. Apararea e varza,mijloc nu avem,in atac cate o sclipire. Asta e atitudine sa te retragi la 1-0 si sa joci atat de relaxat,la inceputul reprizei secunde? Am intalnit o echipa slaba,care s-a batut singura. Fara gafa lui Vatca,la cum decurgeau ostilitatile o furam si aseara. Daca jucam asa si etapa viitoare sa vedeti atunci umilinta. Legat de spectatori,mi-e imposibil sa inteleg reactia celor care l-au fluierat pe Deac,dupa ratarea penaltyului! Si ne mai numim cu mandrie ardeleni si ne consideram altfel. Deac a fost singurul care a alergat si a mai incercat ceva,chiar nu era cazul sa fie fluierat si nu pentru asa ceva. Si pe mine m-a deranjat spre exemplu,felul in care si-a batut joc de lovitura libera de la ultima faza a primei reprize,dar de aici si pana la a fluiera…In momentul de fata poate veni si mama lu’ Grigoras si socru’ lu’ Trica,din marfa pe care o avem e greu de facut echipa competitiva. PS. singura posibila explicatie a huiduielilor o pun pe seama frustrarilor datorate neputintei din teren,dar chiar si asa nu se admite. Oricum atitudinea asta vorbeste de la sine despre nivelul multora dintre spectatorii din Gruia si e pacat. Asa ca,hai sa nu ne mai mintim ca noi suntem altfel. Duminica frumoasa!

    Apreciază

    • De acord. Mare rusine ce se intimpla cu CFR-ul. Sint banii lui Paszkany, dar nu cred ca e prea bucuros de cum merg lucrurile. Daca jucam asa cu Steaua, singura intrebare va fi scorul final – pentru ei. Cum am ajuns aici dupa victoria cu Manchester United? Avem nevoie de un portar, Beto a dat siguranta cind a jucat la noi. Nu sint convins de Felguieras. Avem nevoie de aparare, Cadu – respect pentru tot ce ai facut, dar nu putem trai din trecut. Sepsi – varza. La mijloc avem nevoie de un playmaker care stie cu balonul. Ce se intimpla cu Florin Costea? Baiatule, apuca-te sa joci fotbal, talent ai, care-i problema? Si trebuie sa schimbam stilul de joc. Nu pase inapoi, nu centrari aiurea. Ce am vazut pina acum e fotbal alibi. CFR Forever!

      Apreciază

      • Eu cred ca din iarna si pina acum ar fi trebuit schimbata total echipa si vindut ce se putea vinde. Este omeneste sa ai frustrari daca nu prinzi ceva contracte si sunt destui in situatia asta: Felghe cu visele de Premier, Kape, Deac care vrea iar afara, Piccolo care a negociat ceva cu Verona in vara si se remarca acum cu Chiajna in loc de Juve samd..

        Apreciază

        • Tind să-ți dau dreptate, deși în principiu sunt contra vânzărilor jucătorilor de bază până nu ajungi la un prim 11 acoperit pe toate posturile. Cred că la Felgueiras se simte o nervozitate exagerată în joc (vezi ieșirea din meciul cu Timișoara). Nici Piccolo nu se simte ca peștele în apă. Trebuiau cedați și început totul chiar de la zero.

          Apreciază

    • „Cel mai bine s-a văzut din tribună…” – touché! – Chiar dacă piloni (foarte, cei mai) importanţi ai Tribunei ajung mai greu şi mai rar la meciurile CFR-ului (nefiind în ţară ori din Cluj), poate vor susţine şi ei mica idee (nu ştiu a cui e, eu am citit-o la Dvs.) de a se pune la începutul comentariilor celor prezenţi la meci un semn distinctiv (exp: # , &…. şi, de ce nu, chiar şi la cei care au văzut meciul – alt semn) pt. a se şti de la bun început că impresiile lor sunt de la faţa locului şi că au fost (sunt) susţinători la propriu ai CFR-ului.

      Apreciază

    • Pentru modul in care aseara Deac a tratat lovitura de la 11 m, a meritat huiduielile primite. Asa cel putin, poate o sa inteleaga ca nu avem nevoie de vedetisme, ci de oameni seriosi, care stiu sa munceasca. In momentul in care am vazut ca se pregateste sa traga 11 m am si spus celor de lunga mine (la tribuna II-a) ca o sa traga sau in balarii sau in portar. Din pacate, inafara faptului ca Deac alearga ca un bezmetic, castiga mingi ca apoi sa le piarda cu atata usurinta, nu face nimic. Mai are si pretentia sa „vamuiasca” tot. Urat. Pe ploaia de aseara s-au remarcat Batin, Voiculet – care este un castig pentru echipa. Chiar daca lumea l-a fluierat pe Hora la inlocuirea lui Costea, „Horica” n-o jucat rau si Costea trebuia inlocuit la pauza. Rednic merita sa mai ramana. Hai CFR!

      Apreciază

    • Saul, mai asteptam pana dupa meciul cu oile, daca asa a fost armistitiul. Pana atunci, calitatea jucatorilor cred ca trebuie privita si prin prisma faptului ca anul trecut CFR a avut cele mai mari incasari ale unei echipe, din toata istoria fotbalului romanesc! Stiu, stiu, sunt banii lui Arpy…

      Apreciază

  2. Ii dam in sus si in jos cu Cadu, ca face si drege. Sa fim seriosi, cat de naiv il credem pe Paskany? Dar de jocul prestat in primele 4 etape cu 3 echipe de 2 lei nu zicem nimic? De sistemul de joc invechit? Aseara vi s-a parut ca apararea a functionat mai bine fara Cadu? Chiar asa de influent sa fie un jucator in vestiar incat sa corupa vreo 20 de jucatori cati au jucat pana acuma, sa il saboteze pe antrenor? Eu chiar nu cred asta. Prea il blamam pe Cadu pt tot. De joc, de rezultate, de atmosfera. Ok, Cadu nu joaca nimic, il treci in tribune, cu cine il inlocuiesti? Am vazut aseara ce bun e si Rada, cate ocazii au avut adversarii in prima repriza. Oare Rednic nu a vazut in pregatire ce fundasi lenti avem? Faci ceva, te adaptezi lotului, nu? Sau el nu stie alt sistem decat 4-4-2?

    Apreciază

    • @Justin. Sunt de acord cu tot ce spui inclusiv despre Cadu. Cand vii de acasa cu sistemul de joc in buzunar si nu te intereseaza ce jucatori ai in lot, ce adversar ai si indiferent de rezultate o dai inainte cu acelasi sistem, nu-i in ordine. Mando schimba sistemul in timpul meciului.

      Apreciază

    • Pai oare cine l-a adus pe Rednic, ca sigur nu eu l-am adus? Despre calitatea jucatorilor, iti suna cunoscut: eu fac lotul, antrenorul doar il pregateste? (nu, nu e vorba de Jiji pe vremea cand se credea mare antrenor!!!). Oare cand a facut lotul, el nu stia ce fel de fundasi are? Nu o fi vorba de naivitate, dar oare ce o fi cand aduci un antrenor si apoi pierzi 7 puncte in 4 etape ca sa ai motive sa scapi de el? (asta daca ipoteza voastra ca nu Cadu face si desface e corecta)

      Apreciază

  3. tegean, mai simplu, parerile critice sa se cenzureze, sa fie sterse! Dar apropo de comparatii, cum esti tu, clujean, care nu merge la meci pt ca sta departe, fata de fanii din Zalau, de ex., care vin la meci, chiar daca cheltuie bani si energie, ajungand acasa pe la ora 2? Ce semn distinctiv propui pt genul tau de suporteri ipocriti?

    Apreciază

    • Vă referiţi la un caz particular fără să aveţi habar de împrejurările concrete, în care fiecare are priorităţile lui şi nu Dvs. aţi descoperit că nu am fost la meci ci eu am spus pe faţă acest lucru (când mai simplu era să nu spun nimic – apropo de ipocrit) , nu cred că am comis ceva f.grav dar văd că a fost un pretext suficient să aruncaţi cu vorbe (probabil că oricare ar fi subiectul, procedaţi la fel). Rugaţi secretara să vă mai şteargă tastatura (pt. a vă mai primeni exprimarea de director), nu e nici un risc să şteargă şi semnul distinctiv al comentariilor ce le postaţi.

      Apreciază

    • Chiar nu cred ca e cazul sa recurgem la astfel de acuze (ipocriti). Omul o fi avut alte probleme care nu i-au permis sa ajunga la meci, dar a avut puterea sa recunoasca deschis acest lucru.

      Apreciază

  4. S-au format două echipe: una pro-Rednic, ăştia-l urâsc din suflet pe Cadu; alţii pro-Cadu. Nimeni nu ştie nimic, toţi se inspiră din presa mitică, care are un singur interes: să bage zâzanie la CFR. Şi asta le iese din plin. Cu ajutorul nostru. Deşi ar fi fost mai bine să închei aici, voi continua: dacă domnul strâmb îşi acoperă insuccesele prin Cadu şi omul n-are nici o vină? E tot o bucată din teoria conspiraţiei, la fel de întemeiat ca cele zise până acum. Haide CFR!

    Apreciază

    • Eu sunt pro-Rednic, dar nu il urasc pe Cadu. Il respect, nu il urasc si fiindca il respect, l-as vinde… ieri. Si daca poate pleca la pachet cu AP ar fi si mai bine, chit ca CFR-ul ar merge spre desfiintare, dar am impresia ca chelul rade cel mai bine de noi. Chiar nu observa nimeni cata minciuna e un jurul CFR-ului de vreo doi ani? Si ghici cine e principalul vinovat?… Auzi, si mai au tupeul sa se auto-denumeasca cel mai profesionist club din Romania…

      Apreciază

    • Ar fi de ras daca nu mi-ar venii sa ma duc la AP sa ii bat obrazul…Fiindca pana la urma asta e adevarul chelul (desi urasc acest apelativ) efectiv isi bate joc de toata lumea…Mai trebuie sa reamintesc cuiva ultimele lui declaratii ? sau ultimele masuri luate la stadion cele legate de inchiderea anumitor sectoare? Dar i-as da un sfat, mai bine i-ar muta pe toti in T1 in felul asta poate demonta si stadionul sa il vanda,oricum isi lichideaza din cate am auzit toate afacerile din Romania

      Apreciază

  5. Glumă involuntară I.Mureşan: „Cadu e un băiat bun, dar nu are legătură cu schimbările de antrenori”. (adică: chiar dacă schimbarea antrenorului a fost tot o treabă de băiat bun, nu Cadu a fost acela).

    Apreciază

    • Daca in loc de „dar” puneti un „si” atunci obtineti o propozitie logica: „Cadu e baiat bun si nu are nici o legatura cu….”, altfel, pentru rigoare, trebuie sa umble la mai multe modificari de cuvinte-sensuri: 1. Daca afirmatia (conducerii) despre Cadu cum ca ar fi „bun” este cea conforma cu realitatea si… 2. Daca jucatorul este cel care are puterea sa schimbe atntrenorul sau este o problema de management. Aceste doua lucruri intereseaza in primul rand fanii echipei si atunci e nevoie de explicitari: Top managementul lui CFR sa aleaga varianta care se apropie cel mai mult de ceea ce ar fi vrut sa spuna din urmatoarele propuneri: – „Cadu este un jucator bun, fata de antrenor care este unul slab si nu il apreciaza la adevarata valoare, ba mai mult il si paraste ca umbla noaptea la curve, si ca urmare noi l-am schimbat!”. – „Cadu nu mai este un jucator bun, umbla noaptea haihui si canta „Stranger in the night” prin Cluj, ba mai mult il obliga pe Rednic sa-l urmareasca noapte de noapte. Asta nu mai doarme si dimineata nu mai poate antrena, asa ca NOI si nu Cadu – care nu are nici o legatura cu evenimentul – am fost nevoiti sa-l schimbam. Pericolul de a scoate din lot jumatate de echipa era iminent!”

      Apreciază

  6. Parca vad ca iar pleaca cei de la care mai putem astepta ceva cu un antrenor bun, si raman invechitii impreuna cu marele capitan. In jurul lui Batin si Costea Grigoras poate sa dezvolte un atac remarcabil, asta numai daca vrea si Cadu.

    Apreciază

  7. Citat: „oricum isi lichideaza din cate am auzit toate afacerile din Romania”. Pe langa faptul ca ARE TOT DREPTUL sa faca asta, („e” banii lui in joc), l-au ajutat si Marii Romani din Sud sa-si stranga jucariile si sa plece… O fi bine pentru Romania ca sa fie doar iechipele din Sud care sa ciupeasca 2-3 lei de la UEFA? Ajuta asta la ceva? De mult „forbalu” nu mai este un joc sau si mai rau, un sport, este o afacere, dar o mafie sudista vrea sa ne iescluda, sa ramaie banii numai la ei? Sau is io mai idiot? Piata de fotbal e atat de mare ca este loc pentru multa lume, era sa zic pentru toti! Dar cine gandeste „sa ciupeste” repede-repede face cum se face in Romania ca, peste cativa ani, nationala nu va conta de loc (jucatorii romani practic vor disparea sau vor activa in divizii inferioare), dar in cei cativa ani ramasi unii „trebuie” sa ia cat de multe milioane de euroi, dupa aia…. ce mai conteaza… Parerea mea! 🙂

    Apreciază

    • Daca am avea echipa care joaca ceva, poate sa vina si afirmatia ta , dar pana ce n-avem echipa, degeaba dam vina pe bucuresteni si conspiratii

      Apreciază

    • Una din placerile oferite de CFR si AP a fost tocmai asta; le-a luat euroii miticiilor si m-am distrat la nebunie sa vad cum se cearta intre ei. Apoi mai e inca o chestie. Ultimii ani, din ce in ce mai multi suporteri il fac cu apa si cu otet pe AP, desi n-a trecut un an de la acele 10 puncte de in grupele de CL. Daca eram eu in locul lui ziceam de mult: „you ungrateful bastards”, vindeam si plecam…

      Apreciază

      • Cu siguranta AP stie ce face, dpdv financiar sigur va incerca in continuare sa scoata maximum! Nu cunoastem detalii/dedesubturi/etc… dar se pare ca este o indisciplina de nedescris in lot. Nici jucatorii nu’s adevarati profi, dar o tzaruca de disciplina nu strica, disciplina tactica si de joc porneste de la disciplina de la antrenamente sau de ex. respectarea unui program minim fara cluburi/baruri. Da, au dreptul la viata privata, dar comme par iezampla Tiriac cand l-o luat pe Becker sub aripioara o fost zisa la parinti ca din acest moment nu mai au copil… Cred ca adevaratul profesionalism incepe undeva la acest nivel. Puteti sa-mi dati oricate iezemple, parerea mea ramane asta! Ca sa devii „mare” trebuie sa renunti la lucruri „mici”. Na!!

        Apreciază

        • În primii ani de tenis sub Țiriac, Boris se hrănea științific din carnea mistreților uciși cu mâna lui… Mai ai multe exemple notabile, cu personalități extraordinare, gen Țiriac?

          Apreciază

        • Ei, mai incet cu Boris Becker.. da, Tiriac l-a luat sub aripa lui si l-a pus pe Bosch sa il antreneze pe Becker..dar oare la Bollettieri in Florida nu era acelasi regim? Motivul simplu este ca in tenis cariera adevarata incepe pe la 17 ani si la 30 cu mici exceptii esti deja terminat.

          Apreciază

      • Daca vindeai, si in locul tau venea unul dispus sa reinvesteasca an de an o parte din venituri, unul care sa impuna disciplina jucatorilor pe care ii plateste cu salarii de top in Romania, unul care sa nu aiba teoria anilor pari (cine stie cum or mai fi anii acum…) si sa vrea maximul posibil an de an, unul care sa fie interesat si de suporteri etc…, atunci eu nu iti duceam dorul. 🙂

        Apreciază

        • Nu e prea lungă coada celor dornici să-şi scoată banii din buzunar pt. a-i plasa în fotbal – la CFR (şi mai ales atâţia bani încât să nu se coboare prea mult sub nivelul mediu al ultimilor ani)

          Apreciază

            • @ dan dan – Cei care au băgat banii şi au pus afacerea pe picioare au tot dreptul să (-şi) scoată bani-i, chiar să-şi lichideze afacerea (partea) şi chiar dacă ar veni Isărescu să le demonstreze cât de profitabil e să investeşti (îngropi) bani la CFR, nimeni nu-i poate obliga să dea nici un euro în plus faţă de cât vor să dea din banii lor. Chiar dacă o afacere ţi-ar fi adus profit ?, acel profit e al tău şi faci ce vrei cu el. Această axiomă mulţi nu o acceptă, deşi s-ar putea evita multe discuţii (sterile) pornite de la o falsă premisă: că trebuie adus,investit,aşteptat etc.; nu trebuie ci ar fi bine dacă cineva ar da banii pentru…iar dacă nu o face şi nu a luat locul altuia dispus să o facă, nu-l condamni ci încerci să nu uiţi că ceea ce există – de bine, de rău – , băneşte şi nu numai, i se datorează (cu alte cuvinte: ne putem lega de orice la AP&co. dar nu de banii pe care îi sau nu-i pune, îi sau nu-i ia.).

              Apreciază

        • As fi votat si eu instant cu cei critici (acum fiind criza toti dam cu parul, nu doar fanaticii) daca nu erau probleme de logica in discurs: „dispus sa reinvesteasca an de an o parte din venituri, unul care sa impuna disciplina jucatorilor pe care ii plateste cu salarii de top in Romania „. Adica nu se reinvesteste destul – ok, insa apoi critica continua cu faptul ca salariile sunt prea mari? Care e logica aici? Patronul nu e doar zgarcit, ci e si un cretin care arunca banii aiurea? Am si eu dubii privind „sufletul pur” al lui AP, dar prost nu e sigur. Alternativa: sa bage sume mari in transferuri, iar apoi sa plateasca salarii mici nu e viabila.

          Apreciază

          • probleme de logica, rezolvare: citat corect „unul dispus sa reinvesteasca an de an o parte din venituri, unul care sa impuna disciplina jucatorilor pe care ii plateste cu salarii de top in Romania”…deci acest citat are 2 parti, despartite prin virgula. In prima parte ma refer la reinvestirea in aducerea de jucatori, in cresterea valorii lotului, salariile nu sunt reinvestire… In a doua parte imi doresc ca patronul sa aiba pretentii de la jucatori sa joace si sa se comporte pe masura salariilor bune pe care le primesc. Ori se pare ca in cazul de fata, de vina a fost Rednic, ca l-a vazut pe Cadu ca nu respecta programul echipei…Rednic trebuia sa fie la somn la ora cand jucatorii sunt la distractii in oras… Mi-ar fi placut ca A.P. sa il zboare pe Cadu cate e el de veteran si de titrat, astfel ar fi inteles toti jucatorii ca la CFR cel care face legea e cel care plateste, adica patronul, si ca ei ca jucatori sunt obligati sa respecte programul stabilit de antrenor!

            Apreciază

            • Cadu e alta discutie. El isi va lua rasplata incepand cu urmatorul meci de acasa. Va urma si la el o „despartire amiabila” in iarna, cel tarziu in vara viitoare.

              Apreciază

  8. Astept asa-zisul derby cu 5toia… Daca echipa va „juca ceva”, va fi extrem de clar, a fost o „revolta proletara” impotriva unui „dictator”. Si sa nu vina nimeni ca a fost „descatusarea de dupa dictatura” sau „in sfarsit s-a gasit asezarea ideala in teren”, ori orice asemanator. Daca echipa va juca bine va fi iestrem de clar: SABOTAJ!!! Si o onor conducere nu ar trebui sa accepte sau sa sprijine (???) asa ceva! Tot parerea mea!

    Apreciază

  9. Io am fost mult prea mic sa incerc „sa dau un antrenor afara”… si nici prin gand nu mi-a (ne-a) trecut asa ceva, il consideram pe antrenor sef suprem. Nu a fost asa si cu jucatorii care nu ne placeau, faceam totul ca ei sa para inutili pe teren (pase „la mustata” la care nu ajungeau, fara pase daca erau in situatii bune, etc…) deci o echipa daca poate sabota un „coleg”, poate sabota si un antrenor. 1-4-4-2 e o formula care poate fi extrem (iesterm!) de elastica, daca jucatorii vor sa o faca elastica dupa cum le spune antrenorul. Dar e perfect adevarat, io am jucat numai la niveluri inferioare…

    Apreciază

  10. Ah, era sa uit. Inca un post pt. caneto. De data asta ai avut, cum se spune „gura aurita”. Pustii lui Hagi ne schimba antrenorul cand vin in Gruia. Indiferent de rezultat. Deh, ce sa-i faci. Unei traditii pe care n-o mai poti respecta trebuie sa-i pui ceva in loc. N’est pas, Romulu?

    Apreciază

  11. E mare pacat de un singur lucru din era Rednic: subtierea lotului. Au fost expediati o serie de jucatori de valoare medie si putin peste medie, si acuma anumiti titulari nu au inlocuitori. Mijlocas de inchidere de valoare nu avem, rezerva pentru velayos nu avem, rezerva de valoare apropiata pentru Camora nu avem. Avem mijlocasi buni, dar care inca nu joaca ca o echipa ( individual au valoare : Rui Pedro, Deac, Djokovic, Voiculet, Maah, Costea, si se pare ca si Gabionetta). Iar atacant mobil nu-l avem decat pe Batin, cei doi negri si cu Kape stiu cu mignea, dar sunt uriasi fara mobilitate deosebita si sunt usor de talonat in conditii normale.

    Apreciază

  12. Încep să nu mai recunosc saitu’… Dacă-l transformaţi într-unul anti-CFR, eu vă părăsesc, dorindu-vă multe succesuri ! Ce naiba se întâmplă? Au învins kriti, s-au dezintegrat pupies? Şi ce? Haide CFR!

    Apreciază

  13. Banuiesc ca despartire amiabila inseamna ca eu nu spun nimic si tu, la fel, faci ciocu’ mic. Rednic habar nu avea daca baietii au jucat pentru el sau pentru capitan,. Eu ma intreb, sub indrumarea cui au jucat? A fost diferenta mare intre pasele sterile, jocul monoton, previzibil, fara pic de vlaga din primele 3 jocuri si verticalizarea permanenta, cu multe pase lungi din cel de aseara. Chiar si Obiora, la 20 de pase scurte in lateral sau spate, a dat cate una in adancime. Doar prapastia din aparare a ramas identica.

    Apreciază

  14. Nu stiu daca este vreo intelegere cu Pandurii pentru transferul lui Nistor. Daca da, si include si jucatori de la noi, dati-l pe Hora sau Kapetanos, Ogbu, Tade, ori pe toti, dar puneti lacat pe Batin. Ii mai bun ca oricare. Sprint, vana, luciditate, control al mingii (chiar daca nu reuseste, ca ceilalti, sa foloseasca si tibia). Plus ca ar mai putea da lectii la unii colegi despre cum se da o centrare fara a periclita integritatea corporala a primului adversar.

    Apreciază

  15. Ouch, ce teletexte: „Suntem mandri ca am avut ocazia sa lucram cu unul dintre cei mai buni si experimentati antrenori romani si cu regretul ca nu am reusit sa colaboram pana cel putin la finalul sezonului asa cum ne-am propus, ii multumim lui Mircea si ii dorim mult succes in continuare!Multumim, Mister!” (preluat de pe siteul oficial)

    Apreciază

  16. @ dan dan – Cei care au băgat banii şi au pus afacerea pe picioare au tot dreptul să (-şi) scoată bani-i, chiar să-şi lichideze afacerea (partea) şi chiar dacă ar veni Isărescu să le demonstreze cât de profitabil e să investeşti (îngropi) bani la CFR, nimeni nu-i poate obliga să dea nici un euro în plus faţă de cât vor să dea din banii lor. Chiar dacă o afacere ţi-ar fi adus profit ?, acel profit e al tău şi faci ce vrei cu el. Această axiomă mulţi nu o acceptă, deşi s-ar putea evita multe discuţii (sterile) pornite de la o falsă premisă: că trebuie adus,investit,aşteptat etc.; nu trebuie ci ar fi bine dacă cineva ar da banii pentru…iar dacă nu o face şi nu a luat locul altuia dispus să o facă, nu-l condamni ci încerci să nu uiţi că ceea ce există – de bine, de rău – , băneşte şi nu numai, i se datorează (cu alte cuvinte: ne putem lega de orice la AP&co. dar nu de banii pe care îi sau nu-i pune, îi sau nu-i ia.).

    Apreciază

    • Am mai spus ca A.P. poate face din partea mea ce vrea cu banii lui! In orice afacere exista termenul amortizarea investitiei, dar mai exista si un termen in care iti recuperezi banii. Termenul e mai scurt sau mai lung, depinde ce vrea patronul sa se aleaga de afacerea lui…

      Apreciază

    • P.S. Poti sa ii sari in cap si lui Caneto, el spune: „puneti lacat pe Batin”…. pai ce, ii spune el lui Arpy ce sa faca cu banii lui? Pai de ce sa il tina pe Batin cand il poate transforma in cash si sa puna banii la amortizarea investitiei? La fel si cu cei care il asteapta pe Nistor, pai ce vor, sa scoata A.P. bani din buzunar si sa mareasca astfel timpul necesar amortizarii? 🙂

      Apreciază

  17. Demis de Cadu, Mircea Rednic ATACĂ CFR Cluj. Cadu și ai lui sunt bătrâni. Țin echipa pe loc

    Adevarul gol-golut, ce s-o mai dam dupa colt, Cadu a fost, to respectul, dar nu mai e, nu mai poate.

    Apreciază

  18. Alin : ,,Cadu e altă discuţie.El îşi va lua răsplata începând cu următorul meci de acasă,,. Au fost demişi antrenori care au avut rezultate la CFR, pe care i-am văzut ce pot: Andone, Conceicao, Mandorlini, Costa. Ce a pierdut, comparativ, CFR-ul prin plecarea lui Rednic (după 3 etape), pielea ursului din pădure ? Ce ştiţi despre cine a avut rolul determinant în demiterea lui Rednic în afara celor aflate din auzite ? Comparativ cu demiterea antrenorilor amintiţi, la care s-a mai făcut atâta tam-tam, propagandă pre/post/=demitere ca la promiţătorul Rednic? (inclusiv aici, cei care au semănat vânt acum se plâng de furtună). Cei din conducere au vrut o schimbare în jocul echipei, acceptând iniţial şi o marjă de timp dar după primele etape au realizat că timpul necesar va fi mai lung decât ar fi fost dispuşi să aştepte şi, cum răbdarea nu e însuşirea de căpătâi a conducerii, s-a renunţat la varianta proprie lui Rednic. Din istoria-faptele ultimilor ani (şi până azi) rezultă că Ricardo Cadu este d e v o t a t clubului de fotbal CFR patronat de Arpad Paszkany (mulţi / toţi primesc salarii dar extrem de puţini sunt devotaţi – de încredere) aşa cum puţini dintre noi vor fi vreodată.

    Apreciază

  19. „Eu am plâns o săptămână când Mircea Lucescu, care era ca și tatăl meu, mi-a spus ”Mircea, oprește-te că ești penibil!”. Am înțeles atunci.” Rednic

    Poate intelege si Cadu ceva. Mai bine te retragi in glorie, cu capul sus.

    Apreciază

  20. Nu am mai vrut sa scriu, dar nu m-am putut abtine vazind cum Tribuna, prin postarile publicate, a inceput sa contribuie la destramarea echipei. Sa incepem cu Rednic care minte cu nerusinare la conferinta de aseara, adica Cadu a jucat bine in Austria dar a jucat slab si altceva in campionat. Cind a jucat slab Cadu? La 0-0 la Botosani, ce nu a facut bine, poate nu a dat gol? La 2-2 a fost cel mai bun, motorul echipei, plus a si marcat. A jucat mai slab la Vaslui, dar pe fondul celor doua goluri perfect parabile incasate foarte rapid de Stancioiu, Marele antrenor ar trebui sa-si revada opera, formulele de joc complet aiurea folosite si la Botosani si in meciul cu Recasul, nu mai vorbesc de abordarea meciului de la Vaslui, cu un singur inchizator si ala slab de tot, vorbesc de Obiora. O tactica sinucigasa, dar bineinteles altii sint de vina, nu el… Marele antrenor a zapacit echipa cu o formula noua, pt care nu avea jucatori. Marele antrenor a inceput prin a-l scoate din lot pe Kapetanos, care l-a intrebat in mod normal de ce nu joaca. De ce este folosit Ogbu venind direct de la aeroport? Marele antrenor face alegeri de capitan si cind vede ca nu are nici 10% din voturi, tot nu se linisteste. Il vede pe Cadu la ora 12 noaptea si va spun eu ce trebuia sa faca un antrenor intr-adevar mare si pedagog. Ori se facea ca nu l-a vazut si isi vedea de treaba, gest care ar fi fost deosebit de apreciat de jucator, ori il oprea si ii spunea: vezi te-am prins, dar ramine intre noi, nu v-a afla nimeni, sper sa nu se mai intimple, vezi de antrenamente si mori pe teren! Ce face marele strateg cum n-a mai vazut Clujul? Se duce si il piraste a doua zi la Muresan. Codosul tot codos ramine, si mai vrea sa il iubeasca vestiarul. Eu as fi vrut sa il vad pe dr. Radulescu excluzindu-i din lot pe Petru Emil sau Al.Vasile si va asigur ca nici unul din ei nu era usa de biserica. Si va asigur ca pleca antrenorul si nu jucatorii de baza la o adica. Deci demiterea lui Rednic este perfect normala, nimeni nu mai suporta tensiunea creata de el. Sa speram in Grigoras, nu il cunosc, dar cu cine am mai vorbit toti au spus acelasi lucru. Foarte exigent, chiar fanatic, dar foarte corect cu jucatorii. Cel care este bun joaca si poate v-a fi apreciat de jucatori. Acum, Retardila, te contrazic prieteneste si sper fara suparare. Sa stii ca la o echipa conteaza jucatorii si apoi vin antrenorii, care azi sint si miine pleaca.

    Apreciază

      • Poate ai dreptate, mie mi s-a parut ca s-a referit direct la Cadu. Totusi cineva trebuia sa il intrebe cum isi inchipuia implementarea noului sistem cu lotul actual. Apoi sa explice cum a putut pleca la drum cu un singur inchizator si ala slab. Deci eu vad numai doua alternative: ori este prost, un antrenor fara viziune, ori a avut alte scopuri, mai precis destabilizarea echipei.

        Apreciază

    • Attila, vremurile s’or schimbat… Nu stiu daca in bine… Fotbalul e un spectacol cu actori platiti, nu ca pe vremea noastra ma rog, sa tinem cont de niveluri…). Vine un „Regizor”, dar „Actorii” nu vor sa joace ce le spune „Regizorul”… Onor Conducerea trebe’ sa decida: „Regizorul” e prost sau „Actorii” nu e buni. Sa nu uiti, ca fata de acu’ 127 de ani, amu’ „Actorii” iau pe an cat luam noi intr-o viata, dar ei tot „Actori” raman. „Regizorul” poate fi dat afara, dar trupa de „Actori” ramane aceeasi, din pacate solidarizata intr-un „sindicat” total neavenit. Treaba lor e sa joace ce le spune „Regizorul”!!! Tu ti-ai fi permis sa-l infrunti pe Dr.C.Radulescu sau pe ceilalti?

      Apreciază

      • Desigur, Sandor, ai dreptate, vremurile s-au schimbat, deci jucatorii nu mai sint subordonati antrenorului, ci impresarilor si patronului. Un antrenor normal la cap nu intra in razboi cu 90% din vestiar. Desigur ca nici nu imi trecea prin cap sa-l infrunt pe Dr. Radulescu, nici macar sa il intreb ceva nu se punea problema, dar eu nu eram Petru Emil si Al. Vasile si iti spun eu ca cei doi faceau ce vroiau, nu se sinchiseau de dr., dar el pedagog inchidea ochii, si in general pedepsea pe cei mici. Intentia mea nu este sa-l scot basma curata pe Cadu, are si el destule greseli si destui ani, dar a fost si vezi ca inca este capitanul echipei. Echipa este alaturi de el si atunci nu vii tu, marele antrenor de doua luni, si vrei sa dai afara jucatorii emblematici, vrei sa schimbi deodata totul, tu care ai fost dat afara de peste tot, si mai ales pt motive absolut jenante ultima oara, spuse pe fata de patronul lui Standard. Vreau sa vad jucatorul care executa doua lovituri de 11 m cistigatoare de campionate, in ultimele minute. Cadu i-a cistigat lui AP cel putin 30 de milioane. La citi jucatori nu le tremurau chilotii, trebuind sa dea gol neaparat.

        Apreciază

    • Absolut de acord cu punctul tău de vedere! Sper că Grigoraş va reuşi să facă o ECHIPĂ din băieţi, ceea ce lui Rednic nu i-a reuşit. Chestia asta cu Cadu e o prostie, mulţi îl atacă, cei mai realişti acceptându-i măcar meritele. Faceţi jocul steluţei şi becalioţilor, e o ruşine pentru ardeleni, pentru frânari!

      Apreciază

  21. Dan Dan, tegean asta se vrea un fel de Cadu aici pe Tribuna. In ce priveste teoria cu banii, intr-adevar, Arpi e investitor, si poate face ce vrea cu banii, inclusiv sa nu reinvesteasca nimic din cele peste 30 mil incasate. Dar de aici si pina la a ne minti intr-una, e o cale lunga! Despre obtinerea unui nou titlu, despre neta superioritate a lui Maah fata de Sougou sau a lui Velajos fata de Pinto, el ne-a tot vorbit, despre increderea acordata antrenorului sa nu mai vorbesc, ca aici e vorba de o lista lunga de minciuni, adevarata munitie pt mitici. Sa investeasca masiv, nene, unde vrea, in televiziuni, in masini si in curve, dar sa nu ne mai minta! Iar daca ajutoarele de stat au disparut, sa mearga la Orban Viktor si la Fradi cu gagica cu tot, CFR-ul nu moare, adevaratii suporteri vom fi linga echipa indiferent de liga, fie ea chiar si judeteana!

    Apreciază

  22. Salut Attila, poate ca ai dreptate, ceea ce ar fi extraordinar pt echipa ! Asta ar insemna sa jucam de-acum incolo f. bine cu Cadu capitan si alt antrenor si sa obtinem rezultatele dorite . Mi-as dori enorm sa fie asa, dar sunt in continuare pesimist, om trai si om vedea .

    Apreciază

    • Szervusz, Bela, tu crezi ca eu sint sigur ca o sa fie bine, dar crede-ma, intr-o situatie ca acuma echipa nu avea nici o sansa, tensiunea este la cote maxime. Ieri am avut impresia ca Piccolo i-a dat un cap la Obiora, ce este drept ca pe buna dreptate. Tensiunea asta a fost creata sau accentuata de Rednic, nu se putea continua asa, nu ne ramine decit sa credem in Grigoras.

      Apreciază

  23. Ok tegean, tu fiind Cadu, iar eu Rednic, considera ca te-am scos temporar de pe Tribuna pt obrazniciile tale! Oare acum ma va face sa plec Calin Cocora? Oricum, daca esti fair, te retragi cel putin pina dupa meciul cu Steaua! Dar nu pari tu contaminat de fair…

    Apreciază

    • Din câte ştiu, Rednic nu mai e şi, din câte ştiu, nu e ceva temporar (cine v-ar fi putut înlocui pe Tribuna, dacă am lua jocul în serios? eu zic că nimeni, de aceea totul trebuie să rămână la stadiul de mici şicane, chiar dacă unele-s mai delicate – ale mele, iar altele mai puţin).

      Apreciază

    • Urmaresc de multa vreme acest site, dar e prima data cand postez comment numai pentru ca nu mai pot sa suport obraznicia acestui Vass Bela. Oricine are dreptul la o parere, dar sa incerci sa o impui a ta cu forta si sa jignesti pe cei ce nu sunt de acord cu tine, e nedemn de un CFR-ist. Vass Bela, daca esti atat de nemultumit de tot de la CFR, de ce nu te duci la alta echipa si sa ne lasi pe noi sa ne ducem crucea? Si eu sunt nemultumit de multe la conducerea noastra, dar totusi sa nu uitam ca daca nu erau ei, majoritatea dintre noi nu eram CFR-isti acum si CFR-ul insusi ar fi fost istorie. Hai sa fim totusi ponderati si sa incercam sa ne punem si in pielea lui AP si o sa gasim acoperire cel putin pentru unele decizii. Plus ca indiferent cate greseli s-ar face, noi ca SUPORTERI trebuie sa fim alaturi de echipa. PS: Vass Bela, de cate ori ai laudat o decizie buna a conducerii sau ai evidentiat ceva bun de CFR? Eu cel putin nu te-am vazut decat aruncand cu rahat…

      Apreciază

      • Omule, nici mie nu imi place Vass Bela, dar din ce spui tu pe acolo intri lejer in categoria bossilor si a yesmenilor. Ok, is deacord ca Arpi a ridicat acest club de la 0, dar de aici pana a-l pupa in fund toata ziua si a-i suporta orice declaratie, e cale lunga. Iar legat de intrebarea la cate meciuri am fost sezonul trecut, afla ca am fost la toate, desi nu am fost abonat. OK? O seara buna si incearca sa mai gandesti si cu creierul tau, nu doar cu cel al lui Arpi, Muri sau Cadu.

        Apreciază

  24. Vreau sa-l aduc iar in discutie pe Deac. A ratat penalty-ul batut extrem de slab, ok. Apoi s-a descatusat frustrarea tribunei 2. Eu il admir pt. felul in care a jucat sub presiune. Rednic era pregatit sa -l schimbe cu Maah dar amana momentul. Aici a avut si el instinct de antrenor. Si uite ca Deac face faza aia a la Adi Popa si da pasa de gol de pe linia de fund. Totusi fara eliminarea obtinuta de Kape eu nu cred ca bateam Viitorul.

    Apreciază

  25. cfrist87, numai incet, ca faci infarct si ar fi pacat pt felcer sa mai piarda un pupincurist tocmai acum, cind numarul acestora scade dramatic! Si avand in vedere diferenta de virsta, a ma face obraznic e un tupeu pe care numai Cadu e in stare sa-l intreaca!

    Apreciază

    • Dar cine esti tu sa faci pe toti cei care nu sunt de acord cu tine pupincuristi??? Numai replici de frustrat ai de cand te citesc… Cu toti cei de aici de pe site sunt discutii civilizate, numai cu tine nu se poate… Iar asta cu diferenta de varsta este urata. Nu stiam ca trebuie sa ai varsta minima ca sa ai dreptul la parere. Si mai incet cu Cadu, ca asa cum e el, daca nu erau el, Muresan si AP acum tineai cu pinguinii (oricum te potrivesti acolo). PS: Ca sa vedem care din noi are mai mult drept la cuvant: la cate meciuri acasa ai fost sezonul trecut? Eu am fost la toate.

      Apreciază

  26. Nu ne ramane decat sa speram ca, Cadu o sa ii aprobe lui Grigoras metodele de antrenament, ca o sa fie de acord cu programul propus, ca o sa gasesaca un sistem de joc care cei mai tineri sa alerge si pentru cei mai batrani si fara chef, ca noul antrenor o sa reuseasca sa fie pe placul capitanului si ca o sa se culce deodata cu gainile, astfel neavand cum sa se intalneasca cu petrecaretii prin oras… Daca nu, sa tina valizele aproape!

    Apreciază

  27. Vass Bela – la misto? Doar misto-uri simple? Really? Fie citim o tirada impotriva CFR-ului din partea fie citim cum faci misto de altii care nu impartasesc opiniile tale. Undeva, candva, aveam impresia ca esti inteligent. M-am inselat? Sunt curios – de ce te simti atat de amenintat de oameni cu alte opinii decat ale tale? Ca altfel nu inteleg cum tot ies la atac un-doi. Mna, poate nu te simti amenintat. Bine atunci. Dar atunci de ce simti nevoia sa arati tuturor prin vorbe, si nu prin fapte, cat de tare esti? De ce simti nevoia sa arati tuturor ca esti alpha-male maximus? Frustrari in viata de zi cu zi, sau ce? Ca nu pot intelege comportamentul tau aici pe tribuna… Sincer, in locul tau, daca cineva mi-ar fi batut obrazul asa cum ti l-a batut cfrist87 as muri de rusine fiindca-s ardelean si nu un nesimtit din Ferentari sau Ghencea….

    Apreciază

  28. Un punct de sprijin pt Cadu sunt articolasele aparute in mazetele de sport care, toate, il desfiinteaza pe capitanul nostru. Ar trebui sa ne dea de gandit acest fapt ca, stim cu totii, jurnalistii ne vor binele! Altfel, daca unii oameni nu au bun simt si nu pricep de vorba si gand bun, nu-i mai cititi si asa nu veti simti nevoia sa le dati replica. Eu asa mi-am propus sa fac. Hai ai nostri!

    Apreciază

    • In timp ce Cadu ne face prosti pe unii spunand: „cand echipa nu joacă antrenorul e de vină”… Crede ca toti avem memorie scurta si am uitat cum si cati antrenori au fost demisi in ultimii ani, unii fiind dati afara si de pe locul 1…

      Apreciază

      • De către Cadu, nu-i aşa? Marşaţi bine la propaganda fraţilor Berbecali. Vă şi văd (mă rog pe cei ce merg la meciuri), fluierându-l pe câpitan. Nu prea cred că e un comportament corect pentru un fan ceferist.

        Apreciază

        • Daca erai nou pe site, as fi zis ca din cauza asta ai postat acest coment! Despre Cadu eu mi-am exprimat parerea in mai multe randuri, iar referitor la conflictul cu Rednik, mi-am exprimat parerea inca de la primul zvon ca acesta va fi demis (poti sa citesti comenturile de ieri). Probabil ca sunt clarvazator din moment ce am inceput inca de ieri sa marsez la ce va spune vreun Becali azi…

          Apreciază

          • Probabil că eşti clarvăzător. Am totuşi o întrebare: dacă te exprimi de multe ori împotriva lui Cadu, asta face să ai dreptate? N-aş crede. E părerea dumitale, ai dreptul la ea. Cum şi noi avem dreptul la părerile noastre.

            Apreciază

  29. Apoi daca pana acum Cadu nu a fost fotbalist ci doar „jucator de fotbal”, conform „specialistilor” damboviteni, odata cu venirea lui Grigoras, care i-a facut fotbalisti pana si pe Nicoara si pe fiu’so, putem avea certitudinea ca cel putin daca astia ai nostri n’or fugi de drag, or fugi de musai! vezi: link Bine, asta nu insemna c’or sti si fotbal, da’ de fugit, va garantez io’ c’or fugi ai mei… Cel putin tri etape…

    Apreciază

  30. Astept ziua cand un antrenor demis va baga degetul in rana si ne va spune cat de „profi” e conducerea CFR-ului… Asta mai lipseste si dupa aia putem pune lacatul si oricum presimt ca ziua aceea se apropie. Sa fie Grigoras cel care le pune capac „profesionistilor”? Abia astept! Oricum pentru cei care inca mai viseaza ca Grig va face minuni… Treziti-va! Nu de alta, dar dintr-un vis frumos s-ar putea sa va treziti direct intr-un cosmar.

    Apreciază

      • Eu vreau detalii, alea fac deliciul… Iar Mando a spus-o intr-un moment total nepotrivit… echipa tocmai luase titlul sub comanda lui si se impotmolise in primele etape din campionatul care tocmai incepuse. Iar lumea credula si oarba (printre care si eu) inca se uita la AP ca la un idol care tocmai decretase ca va demite orice antrenor care ia titlul cu CFR acesta nemaiavand motivatie.

        Apreciază

  31. Bogdan Dobondi, vezi tu de apararea imaginii felcerului et.co, ca la atacurile unor tupeisti de tip beizadea, raspund eu, nu trebuie sa intervii tu. Iar cu privire la rusine, mie n-are de ce sa-mi fie, in schimb unora ca tine ar trebui sa fie, ca doar voi le-ati cintat in struna conducatorilor care ne-au bagat in rahat de am ajuns de risul unei tari intregi. Sau cind se scrie ca marele capitan e asteptat la Nationala, sa-l debarce pe Piturca, tie-ti vine a ride? Trezeste-te omule, citeste reactiile ceferistilor si de pe alte site-uri, nemaivorbind ca pe Tribuna multi optimisti dau verdicte usturatoare cu privire la conducere si la Cadu. PS. Chiar ca am imbatranit, acum vad ca am scris degeaba!

    Apreciază

    • Nu-s beizadea, „prietene”, tot ce am realizat am facut-o prin propriile forte si din fericire eu nu sunt nici frustrat ca altii. Revin cu intrebarea (si o sa revin pana raspunzi): la cate meciuri ai fost sezonul trecut?

      Apreciază

  32. Ca sa-i motivez suficient, as tunde gazonul din Gruia in carouri sa semene a tabla de sah, iar apoi i-as pune pe astia ai nostri in teren de l-as face invidios pe insusi Kasparov in urmatoarea formula:
    – Rege – Felgueiras
    – Regina – Cadu (normal)
    – Turnuri -Piccolo si Rada
    – Cai – Camorra si Velayos
    – Nebuni – Hora si Deac
    – Restul intra in categoria pioni si Cadu poate sa le dea la picioare indiferent ca-s ai nostri sau ai lor.
    Din ecuatie ii scot pe Batin si Kapetanos pt. ca primul stie sa se fereasca de datul la gioale, iar al doilea nu trebuie pt. el cade oricum.

    Apreciază

  33. Cu venirea lui Grig la Cluj, ii recomand lui Arpi si IM inscrierea in clubul de sah Cluj. Sahul e un joc bun pt dezvoltarea capacitatii intelectuale si poate asa o sa mai invete sa si gandeasca uneori. Lipsa folosirii creierului, ducand la decizii proaste. Sa vedem ce minuni o sa faca Grig cu mijlocasii nostri, caci acolo e problema noastra. Sper ca Grig sa ramana pana la vara, ca ma enerveaza aceste schimbari ale antrenorilor, care arata amatorismul conducerii.

    Apreciază

  34. Poate că-i mai puţin elegant decât PS sau Rednic, dar pe unde antrenat a avut rezultate. Echipele lui JOACĂ FOTBAL. Că obţine rezultate înjurând sau dansând samba e treaba lui. Să sperăm că va reuşi şi la noi. Haide CFR!

    Apreciază

  35. Eu unul nu cred in multi purici ai lui Grigoras. 1. Clubul a cumparat jucatori formati in Italia, lotul se potrivea tactic mai bine unui antrenor italian. 2. Este un antrenor de echipe mici – fata de jucatori, vine de la tzaranoaia – daca Rednic cu un palmares bun nu s-a impus, Grigoras nu va fi bagat in seama. 3. Nu va avea autoritate – una e sa ii spui unui jucator cu 2.000 euro pe luna ca-i putrezesc jambierele in tribuna si ca se va rata prin divizia B si alta unuia cu 15.000 de euro salariu, contract beton la Parma, venit aici in rodaj… Grigoras nu va fi altceva decit un Trica, asa ca pentru ziua recoltei…

    Apreciază

    • Cristi, eu nu mă pricep deloc la fotbal, habar n-am cum sunt Grigoraș și Rednic ca antrenori.
      dar cea mai sigură cale spre eșec pentru un dirijor al unei echipe (aici, antrenorul) este cearta cu liderul informal (cel din vestiar, de regulă și căpitan al echipei).
      iar Rednic a fost suficient de prost-inspirat încât să ajungă la cuțite cu acel lider.
      asta înseamnă condamnare la ce-i măi rău.
      asta este lege: dacă te contrezi cu liderul, ești terminat…
      că ai tu dreptate, nu contează – mori cu dreptatea în mână și salut.
      și chiar mai mult: Rednic s-a manifestat, ca și Cîrțu sau Pițurcă, ca o personalitate conflictuală, lipsită de diplomație, care își vorbește de rău jucătorii în public (eroare fatală) și ironizează pe toată lumea (la fel, eroare gravă).
      cu Rednic pe bancă, chiar dacă el ar fi din punct de vedere tehnic cel mai bun din lume, situația ar fi dezastruoasă.
      adică a fost, nu ar fi, că am văzut cu toți realitatea.
      pe Grigoraș nu-l cunosc foarte bine, și n-am idee cât este de priceput tehnic, însă din câte l-am văzut vorbind înțeleg că probabilitatea ca el să aibă mai multă înțelpciune decât Rednic este foarte mare.
      nu trebuie să fie un geniu – este suficient să nu dinamiteze atmosfera, și prin asta este mult mai potrivit, aici și acum, ca Rednic.
      my two cents.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.