În pregătirea etapei a IV-a, meciul Cadu vs. Rednic


Circulă pe net zvonul (că nu se poate denumi informație până nu apare în Monitorul Oficial al CFR 1907 Cluj) că Mircea Rednic, încă actual A1 la clubul din Gruia, l-ar fi trimis pe Ricardo Cadu să-i adulmece urmele lui Edy Stăncioiu. Căpitanul i-ar fi reproșat antrenorului că și-a pălmuit jucătorii în media după 0-4 în prima repriză și 0-0 în repriza a doua de la Vaslui. Așa minunăție grozavă nu s-a mai pomenit nici măcar la nivel de bârfă în toată istoria CFR, sau cel puțin de la nașterea lui Cadu încoace!

Trimis la echipa a doua, cică Cadu s-ar fi dus direct la împărat, la birouri sau unde șade de obicei împăratu’ (în garaj, la volanul Ferrari-ului?… nu știu), cerând clemență. Apoi, dacă există sâmburi de adevăr în toată tărășenia asta – și adevărul nu e seedless – împăratul e pus într-o postură delicată, ca un arbitru care n-a văzut bine o fază controversată. Cineva a faultat în careu, în postura de ultim apărător, așa că e musai ca împăratul-arbitru să arate un cartonaș roșu, că nu-i vreme de apelat la TAS.

Orice decizie va lua finanțatorul clubului CFR, n-are cum să împace TOȚI suporterii, organizați în patru tabere (1. tabăra pro-Rednic și anti-Cadu; 2. tabăra pro-Cadu și anti-Rednic; 3. tabăra pro-Rednic și pro-Cadu; 4. tabăra anti-Rednic și anti-Cadu). Deși în ultimele declarații a mers pe mâna antrenorului și și-a criticat jucătorii, nu-i sigur dacă Rednic e bătut în cuie pe bancă sau răstignit pe cruce. Cuiele se folosesc în ambele cazuri. Nu e de neglijat nici faptul că Ricardo Cadu înseamnă mult mai mult pentru acest club decât trecătorul Mircea Rednic.

Estimez că de data asta va câștiga totuși Rednic, care oricum pierduse deja totul. Cred că în acest moment AP nu-i deloc dispus să-și asume și rolul de antrenor prin bilețele, pentru că pare la fel de nesigur (deși nu o declară ferm) precum unii suporteri că lotul CFR-ului este suficient de valoros pentru împlinirea viselor erotice visate pentru competiția internă. AP are nevoie de un antrenor, nu are nevoie de un căpitan. Ca să fiu extrem de spurcat, menționez că dacă AP avea într-adevăr nevoie de un căpitan, Gabi Mureșan nu ajungea în Siberia, în cabana unchiului Tom (deși, din ce am mai citit pe la alții, Muri părea mai degrabă un lider sindical, care cerea primele pentru ceilalți). Dacă AP îl lămurește cu duhul blândeții pe Cadu că e spre binele clubului să stea o țârucă pe bară, asta ar însemna mână liberă dată lui Rednic (Notă – aș vrea să fi fost un păianjen mic în colțul vestiarului, să aflu câți dintre antrenorii trecuți pe la CFR chiar au avut mână liberă!). Nu știu dacă Rednic va mai reuși să facă bici din materialul rulant al clientului (o victorie surprinzătoare în Ghencea i-ar da un cec în alb), dar trecerea în umbră a legendei Cadu i-ar oferi ocazia să-și joace ultimele cărți din mânecă și să supraviețuiască/să o mierlească pe mâna lui.

Dacă AP se gândește să-i anuleze cartonașul roșu lui Cadu și să aleagă niște cuie mai lungi (piroane) pentru Rednic, o mulțime de suporteri vor sări în sus de bucurie (că în jos e mai greu, dacă n-ai o râpă în față; noroc că Gruia e un deal), așteptând ca mobilul lui Trică să cânte imnul CFR-ului. După umila mea părere, Trică va reveni în secunda zero numai dacă AP e dispus să scrie bilețele. Mână liberă lui Trică? Mă îndoiesc. Dacă avea așa ceva, poate vedeam niște tinerei precum Păun sau Negruț folosiți în mandatul său trecut, când oricum totul era compromis. Dacă rămâne Cadu și pleacă Rednic de la acest club profesionist 100%, prevăd un Trică care va suferi puternic pe margine. Și cam atât…

La CFR e furtună. Sper să nu fie furtuna care anunță liniștea.

0 comentarii

  1. Bun, in atare conditii cred ca in meciul de sambata vor fi folositi foarte putini portughezi(probabil doar Felgueiras) in primul 11(deci s-ar putea sa nu fie folosit nici Camora si Rui Pedro iar Brandao sa isi amane debutul in tricoul CFR-ist. Abia astept meciul de sambata.

    Apreciază

  2. In prima faza, dupa meciul de la Vaslui, Paszkany l-a sustinut instinctiv pe Cadu (desi cel putin 10 meciuri la rand am subliniat erorile majore, vizibile, pe care capitanul nostru le facea – mi-am luat destule bobarnace pe tema asta). Cred ca AP n-a prevazut atitudinea lui Rednic, felul in care avea de gand sa verse totul imediat in media, iar acum trebuie sa-si reconsidere din mers pozitia. Daca Rednic va pierde in birouri (nu pe teren) disputa cu Cadu atunci presimt un val enorm de nemultumire al suporterilor.

    Apreciază

    • Va salut stimabililor,
      eu nu sint asa de sigur ca portughezii citesc ziarele romanesti pentru a fi la curent cu criticile lui Rednic, si chiar daca ar fi asa, cred ca acesta le-a spus ce a avut de spus si in vestiar, nu numai in ziare. Iar referitor la Cadu, cel mai bine ar fi sa se dea accidentat vre-o 5 meciuri, sa vedem cum merg treburile fara el. Din pacate, el nu mai este acel jucator pe care il cunosteam. Se pare ca varsta isi spune cuvantul. In rest, respect pentru cariera sa si sa il sprijinim pe Rednic in formarea unei echipe moderne, in locul uneia care doar arunca mingea inainte si apoi potopul!

      Apreciază

      • La 31 ani mi-e greu să cred că un fundaș central e terminat. În cazul lui Cadu am observat și în trecut perioade (mai scurte, ce-i drept) de coborâre a nivelului prestațiilor și nu cred deloc că erau doar menite să demită antrenori! Și acum cred, de exemplu, că perioada proastă prin care a trecut perechea Cadu-Piccolo (cea mai bună pereche de fundași centrali din perioada Paszkany, de altfel!) a determinat în mod ghinionist demiterea lui Mandorlini, expertul în jocul defensiv. Cadu poate să-și revină dacă nu cade în capcana de a se considera un martir.

        Apreciază

        • Un fundas central poate sa faca fata si pana la 34 de ani… ai dreptate 07!
          Problema nu e cu fundasii „lenti” (dar si extrem de tehnici, cum e Piccolo), ci cu MISLOCASII defensivi de care se pare nu avem, desi nu am citit fisa postului pentru noile achizitii de la baseball/cricket sau alte sporturi. 😦

          Apreciază

    • Albule, nu in randul nostru va fi baiu’ mare… Niciodata niciun antrenor mai acatarii nu va mai veni la tzefer sa faca traba’ ci doar sa faca niste bani. E un moment – cred eu – foarte important la tzefer: „sindicatul” sau A1 sa faca legea in vestiar. Eu cred ca A1 trebuie sa faca, nu Cadu, Ogba, Chiquitita sau Gonzales, care azi „este”, maine-i vandut.

      Apreciază

    • Reacția de nemulțumire a suporterilor n-ar fi prea mare, pentru că Rednic vine totuși după 3 eșecuri (egalurile cu nou-promovate sunt eșecuri mai mari decât o înfrângere la Vaslui) și mulți suporteri „gândesc” emoțional, așteptându-l pe Trică.

      Apreciază

  3. Nu sunt singurul care-l apreciaza pe Cadu pentru tot ce facut la tzefer, nu prea cred nici in zvonuri „cum ca…”, dar A1 este seful suprem in vestiar, e un mic/mare Fuehrer care hotaraste ce si cum. O reactie de „martirium tremens” a lu’ El Capitan nu poate decat sa atraga sanctiuni impotriva lui insusi… link

    Apreciază

  4. Ar fi cazul sa fie pus cu botul pe labe Cadu, omul care a schimbat deja prea multi antrenori. Sa ii multumim pt. ce a facut pt. echipa si sa i se explice ca este cazul sa isi vada de treaba pt. care a luat si mai ia in continuare o caruta de bani: SA JOACE FOTBAL!!!! DACA NU PRICEPE ASTA, SA FIE TRIMIS LA ECHIPA ADOUA SAU CHIAR DAT AFARA!!! AJUNGE!!!!

    Apreciază

  5. Cadu n-o fi perfect, n-o fi perfect nici pe departe, dar e legenda vie a clubului nostru. Pentru cei ce vor raul CFR-ului, este Tinta Perfecta. Rednic? Un antrenor depasit. Cine mai joaca 4-4-2 in 2013? Aproape nimeni, caci orice antrenor isi da seama ca nu poate lupta cu 4 mijlocasi contra 5. Peste 95% dintre echipe joaca fie 4-2-3-1, care este un sistem mai defensiv, sau 4-1-4-1, care este un sistem mai ofensiv. Toata lumea joaca cu 4 fundasi, un varf si 2 extreme. Toata teoria asta cu tactica se rezuma la dispunerea si profilul celor 3 mijlocasi centrali, care pot fi 2 defensivi + 1 ofensiv sau unul defensiv, unul box-to-box si unul ofensiv, dar daca cei 3 mijlocasi centrali devin 2, atunci ai o problema ca degeaba ai un atacant in plus, nu este cine sa-i serveasca pe cei doi din fata. Spaniolii au mai facut un pas inainte (?) cand au inceput sa joace fara varf, un fel de 4-1-5-0, in ideea ca cei 6 mijlocasi sa castige batalia contra celor 5 din tabara adversa. Cat timp vom juca cu doua varfuri, va fi o mare problema problema sa bati chiar si cele mai modeste adversare din campionat.

    Apreciază

    • Inainte sa-l judecam pe Rednic si capacitatile sale de antrenor, sa ne gandim ca la Petrolul si Standard (ultimele 2 locuri unde a antrenat) a avut mereu un start poticnit, pentru ca apoi echipele sa-si dea drumul. Ultimul antrenor pe care CFR-ul (sau Cadu?) l-a dat afara dupa 3 meciuri a fost Uhrin. Mai vrem inca un astfel de caz? Rednic, daca l-am desemnat antrenor, trebuie sa fie lasat sa isi faca singur strategia, mai ales in ceea ce-l priveste pe Cadu, o sursa constanta de erori in ultimele meciuri. Problema pentru Cadu nu cred ca este „pierde echipa” ci „pierd eu locul de titular”. Daca tot vorbim de legende, de oameni care au facut ceva la echipa, atunci de ce l-am pensionat pe Panin, de ce l-am umilit lasandu-l 2 sezoane rezerva in peste 75% din meciuri? Nu era mai simplu sa-l lasam sa joace in continuare?

      Apreciază

      • Chestia asta că – CFR-ul ori Cadu? – ar fi dat afară antrenorii e pt. poporul de rând, nu pt. Dvs. Eu, fiind din poporul de rând, vă spun că este evident şi la mintea cocoşului că clubul CFR – prin cei abilitaţi să o facă – a dat afară antrenorii. Chiar dacă cel „abilitat” ar fi fost Cadu, tot în numele clubului CFR a făcut-o.

        Apreciază

    • zweinstein, nu ne cunoastem, dar ai scris exact ce vroiam sa detailez. Ai perfecta dreptate, dar nu ai nici o sansa la o ascultare. Marele Albusibiu a hotarit de capul lui de vreo doi, trei ani, din motive care mie personal imi scapa, sa demoleze tot ce lui nu ii place. Nu i-a placut Nuno Claro, deci prin citeva articole v-a facut sa il fluierati si sa il faceti indezirabil. Se pricepe la scris, trebuie sa recunoastem, dar nu este Dumnezeu, din contra, are toate defectele muritorilor de rind. Tot de vreo doi ani nu incape de Cadu, va influenteaza, va monteaza, si o sa ajungeti sa il fluierati fiindca asa a vrut el. Cadu este vinovat ca Stancioiu incaseaza in 9 minute doua goluri perfect parabile, Cadu este vinovat ca echipa face egal la Botosani. Marele Rednic daca cistiga acest razboi cu CAPITANUL echipei, va semna destramarea echipei. Deci, dragi copii, inainte sa luati de bune 100% toate ideeile lui Albusibiu, incercati sa ginditi singuri. Te rog sa nu imi raspunzi, Albusibiu, fiindca eu din momentul acesta m-am retras de pe Tribuna, nu pot fi partas la distrugerea echipei. Insa te acuz ca pentru interesele tale literare, esti in stare sa dai la o parte interesele echipei. Am trait 40 de ani fara CFR, dar tine minte ca odata cu disparitia CFR-lui si trambulina ta de lansare o sa dispara.

      Apreciază

  6. Pare interesant, dilema cea mai mare sau rezolvarea situatiei fiind la Sigma Center (birourile de sus, ziua, nu in Obsession). Cum noi romanii iubim scenarita, hai sa vedem posibilele situatii: 1. AP isi da seama de declinul lui Cadu si incearca o miscare de „repozitionare” prin mina lui MR – in acest caz MR are mina libera si va forta redefinirea centrelor de putere din vestiar. IM ar avea ulterior rolul sa gaseasca o solutie la un Cadu care s-ar cere imprumutat acasa. 2. Rednic forteaza nota – incepind slab, mai are o ultima carte „garda vestiarului” – daca ii iese pasenta cu Viitorul, are toate motivele sa continue pe linia aia cu Steaua si daca nu se face de rusine cu oaia a rupt influenta capitanului; daca nu ii iese, oricum e pe faras si poate speculeaza ca AP ii va rezilia contractul mai generos din motive de „linistea lui Cadu”. 3. Cadu forteaza nota – omul nu e prost si isi da seama ca „Apus de Soare” al lui Delavrancea e valabil si pentru el, fara sa fi citit ceva despre Stefan cel Mare la viata lui si atunci forteaza el nota pentru a avea un antrenor mai binevoitor care sa-i mai securizeze o parte din cei doi ani de contract ramasi; ca deh, cine rezista mult, ajunge bagator de seama pe la echipa, cum e Panin.

    Apreciază

    • Cam multi bagatori de seama sunt pe lumea asta care au facut ceva ptr. un anumit club: sir Bobby Charlton, Zidane, Beckenbauer… Bine, fiecare la alt nivel, dar totusi trebuie sa fim recunoscatori celor care au pus osul la construirea a ceea ce este CFR astazi.

      Apreciază

      • Esti sentimental si afara discutiei. Nimeni nu ii contesta calitatile si trecutul lui Cadu. Dar asa cum in justitite nu conteaza „free Gigi ca da bani la biserica”, tot asa si in cazul nostru locul de titular si de capitan nu se justifica pe baza trecutului glorios. Ca sa vezi ce exemple dai, il iau doar pe Beckenbauer – la actuala virsta a lui Cadu omul s-a retras de la Bayern si de la nationala si a inteles ca poate fi o mare vedeta la nivelul fotbalului jucat de Cosmos New York. Cind a revenit dupa 3 ani in Germania nu a fost bun de Bayern si la 35 de ani s-a multumit sa fie rezerva de lux la Hamburg. Mare lucru e insa sa iti dai seama cind ti se termina benzina! Chiar si Bobby Charlton a facut-o cind plecat de la ManU la Preston North End (daca nu ai auzit de ei, sunt prima campioana din istoria fotbalului) iar Zizou a hotarit ca e mai bine sa fie regretat decit huiduit.

        Apreciază

        • Ori, poate, Beckenbauer si-a dat seama ca e cazul sa faca niste bani mai seriosi 🙂 Ca nici Pele nu s-a dus la Cosmos de frica sa nu-l huiduie lumea la Santos. Dupa cate a facut Cadu pentru club, daca e sa-l tragi pe linie moarta, nu-l tratezi ca pe un putulica debutant, putea sa-l cheme Rednic, sau chiar Paszkany, si sa aiba o discutie cu el.

          Apreciază

          • In mod normal probleme de genul asta se rezolva intre gentlemeni. Ca se poate am vazut recent la Panin. De ce nu s-a putut acum si fiecare si-a aratat (in)direct cit de tare e in cohones, tine de bucataria interna a clubului.

            Apreciază

  7. Rednic, primul antrenor cu cojones de la Dorinel Munteanu incoace? Daca nu am fost foarte incantat la sosirea lui in Gruia acuma incepe sa-mi placa. Nu poti lasa un jucator aflat pe o evidenta panta descrescatoare sa-ti strice meciurile la nesfarsit.

    Apreciază

    • Antrenor cu cojones? Mai staţi, oameni buni. On va voir… Poţi să-i vorbeşti omeneşte unui căpitan de echipă cu vechi ştate, măi Cadu, se vede că nu mai poţi, lasă-mă să te odihnesc fo 3 meciuiri, după aceea vom vedea. Ghicim o accidentare, ceva, ca explicaţie. Dar nu merită pedepsit, aşa cum nici Edy nu merita şi nici Djo, care n-are nici în clin nici în mânecă cu toată tărăşenia… Sunt sigur că nu vroiau să saboteze echipa sau antrenorul, atât au reuşit, din varii motive.

      Apreciază

      • Nea Silica, antrenorul e seful echipei – nu Cadu. Si apoi, dupa ce joaca cum joaca – si el si echipa, ii cere socoteala antrenorului pentru declaratiile date? Eu il respect pe Cadu pentru ce a facut la CFR dar nu cred ca mai poate fi capitan la CFR – as fi vrut sa fie Muri la echipa.

        Apreciază

      • Asa este „on va voir” daca Rednic are chojones, dar ce „on a vu deja” este ca isi ataca jucatorii prin presa, pentru mine asa ceva este neprofesionist sa nu spun dezgustator. In legatura cu Cadu are dreptate, trebuie sa se odihneasca un pic si sa-si evalueze evolutiile din ultima perioada. Nu cred ca este un jucator terminat, dar trebuie sa coboare cu picioarele pe pamant si sa fie catalizatorul echipei cum a fost in trecut. Hai CFR!

        Apreciază

      • Canad, printre acele varii motive, înţeleg unele tactice. Dacă jucătorii nu sunt bine aşezaţi pe teren, dacă apărătorii centrali rămân descoperiţi mereu, atunci nu e numai vina lor ce se întâmplă Gândiţi-vă, au zis-o mulţi, că Velayos nu-l poate suplini mai deloc pe Ivo Pinto, Camora joacă pe post de mijlocaş ofensiv, îl folosim apărător stânga pe Sepsi (no comment), că mijlocaşii la închidere sunt Obiora (tot fără comentarii) şi atât. Mişlocaşi (vorba lui MIH) ofensivi n-avem deocamdată, atacanţii aleargă haotic şi fără rost. Frumos tablou. Şi crede-mă, nu-mi face plăcere de fel. Haide CFR!

        Apreciază

        • Nea Silica, nu doar de acum e Cadu punctul slab al echipei. Adu-ti aminte de finalul sezonului trecut sau de finala cu Petrolul. Atunci nu Rednic era antrenor, nu sistemul era de vina pentru faptul erorile capitanului…El trebuie sa-si asume si ceea ce e rau, asa cum a facut si cu ceea ce a fost bun. In plus, ceva ce mi se pare tot mai interesant: apar mici indicii ca plecarea lui Muri n-a fost dictata doar de Paszkany sau Muresan.

          Apreciază

          • Ci de Cadu? Ouch… Teorii ale conspiraţiilor… Cadu, oricăt de bun jucător a fost sau este n-a fost niciodată un superjucător. Ci unul de încredere, de regularitate. Nu zic că n-a greşit sau că nu greşeşte des în ultimul timp. Spun doar că nu merită un tratament incorect din partea unui antrenor (dar aş putea continua cu conducerea) care nu are idee cum să (să-şi) explice insuccesele echipei. Poate chiar că-şi vor da drumul băieţii cu timpul ca alte echipe antrenate de nea Rednic. Am mai zis-o: să dea Domnul să fie aşa!

            Apreciază

            • Nu sunt un profitor, tegean. Şi nu-mi face plăcere să critic, ar fi grozav să dedic imnuri şi ode echipei mele. Probabil aş şi scrie mult mai rar, aţi scăpa de sâcâitorul nea-silică din Murăş. 🙂

              Apreciază

            • @ nea_Silica_MS 1. Vă rog să observaţi că replica mea nu e legată de comentariul Dvs. 2. În opinia mea sunteţi un reper (opiniile Dvs. nu se schimbă în funcţie de starea vremii), o prezenţă agreabilă pe Tribuna.

              Apreciază

        • Nea Silica, Cadu este(era) capitanul CFRului. O echipa se antreneaza si joaca asemeni starii de spirit a capitanului. El trebuie sa lucreze mana in mana cu antrenorul (antrenorii) nu sa comentezi decalaratiile lui ( mai ales dupa un astfel de joc rusinos). El trebuie sa faice ce ii spune antrenorul si sa aiba grija ca si ceilalti sa faca acelasi lucru in CEL MAI BUN MOD cu putinta. Nimeni nu neaga ce-a facut pentru CFR. Doar ca la noi prea se obisnuieste cu „ai gresit, nu-i nimica” de nenumarate ori. E o lectie foarte buna data echipei. Daca are caracter de capitan va intelege situatia si va invata din ea, daca nu, ne trebuie un altu ( pacat ca nu-i Muri aici ).

          Apreciază

  8. Se spune ca orice picior in fund e un pas inainte… O fi adevarat ce am gasit? Vezi linkul de mai jos. Oare se poate intampla asa ceva? Eu as da afara toti balalaii… Cum de fapt s-a intamplat la mine la firma… link

    Apreciază

    • Nu cred ca e adevarat. Exista jucatori ai CFR-ului activi (sau semi-activi pe Facebook). Camora nu e printre ei, cel putin nu cu acel cont.

      Apreciază

    • Cu siguranta e o facatura a celor care ne vor „binele”. O distractie asemanatoare cu interesul oilor pentru Kapetanos care apoi e speculata de presa prietenoasa si servita prostimii.

      Apreciază

  9. Ioi, ca oi umple singur tata pajina mintenasi! Atotstiutorii de la anti-CFR Stiri de Cluj au o informatie: Soarta lui Mircea Rednic pare a fi oricum pecetluită la CFR Cluj, el urmând să fie schimbat după meciul de sâmbătă, cu Viitorul Constanța, indiferent de rezultat.

    Apreciază

  10. „Mie nu trebuie să-mi spună nimic, antrenorul e liber să-și facă echipa așa cum crede de cuviință. Nu m-a deranjat decizia antrenorului. Sunt supărat doar pentru că ratez un meci, nu voi putea fi pe teren. Atît!”, a spus Cadu. ” STIMA CADU !

    Apreciază

  11. Arpi a declarat dupa meciul de la Vaslui ca Stancioiu a gafat pt ca nu a aparat demult, iar Cadu n-a fost ajutat in aparare (?!). Acum Edi e zburat, iar Cadu trimis putin la odihna. Cu Viitorul se va vedea daca sunt alti grevisti, in mod normal, daca da, si ei ar trebui exclusi. Si asta ar fi adevarata curatenie si pregatirea terenului pt obtinerea de rezultate, dar mai presus de asta, un joc spectaculos! Daca insa Arpi il va zbura pe Rednic si fostul mare actualul mic capitan se reintoarce si continua evolutiile penibile, tunurile unora dintre noi va fi mic copil fata de reactia spectatorilor, citi or mai fi ei! Si apropo de tunuri, asta este o simpla expresie, vad ca provoaca fiori la unii optimisti. Nici nu e cazul, dupa curatenie, batem pe Ghencea si visam din nou la tiltu! Fara Cadu…

    Apreciază

    • @Vass Bela, nu sunt atat de tembel incat sa nu inteleg ce inseamna ”a pune tunurile” pe cineva. Daca tu te pui sa explici un lucru atata de banal, atunci chiar cazi in ridicol. Ce am dorit eu sa te intreb in comentariul de la articolul trecut, desigur intr-o forma cat mai concisa, e ca daca tot ne ameninti la tot pasul cu ”jihadul” (ca sa imi explic si eu cele spuse, jihadul e razboiul sfant al musulmanilor impotriva necredinciosilor) pe noi optimistii de pe Tribuna, ce vei face in cazul in care rezultatul din Bucuresti nu va fi unul pe placul carcotasilor, adica victorie a CFR-ului (sic) ? Iti vei pune ”cenusa in cap” intr-o astfel de situatie, sau vei (veti) trece neobservat(i), ca si cum nu ai (ati) fi zis nimic inainte de marea partida. P.S. Vass draga, poate nu sti ca expresia ” a-ti pune cenusa in cap” provine de la vechiul obicei al evreilor de a-si presara cenusa pe crestet atunci cand se caiau de anumite greseli mari pe care le savarseau dealungul vietii lor, cum era de pilda pacatul idolatriei. Am simtit nevoia sa ti-o explic ca sa ma fac pe deplin inteles de tine.

      Apreciază

  12. Vad ca nu sunteti la curent cu noutatile ! Ultima achizitie de rasunet este Mattia Rodia, care la citeva ore dupa ce a ajuns la Cluj, a fost aruncat in lupta cu rezervele celor de la U si a reusit golul victorios pt un 2-1 de tinut minte . Acum ceva date despre el, daca va intereseaza . Este nascut in 1990, este mijlocas ofensiv ( nu ne mai trebuie Nistor ! ), intre anii 2006-2010 a jucat in seria D, a luat o pauza de un an intre 2010-11, intre 2011-12 13 meciuri, iar in 2013 3 meciuri la AMATORI . PS. Am fost inspirat cu armistitiul, se pare ca incet-incet facem o echipa traznet . Nu stiu oierii ce-i asteapta …

    Apreciază

  13. Si eu sunt de parere ca Piccolo si Cadu sunt cei mai buni fundasi centrali ai CFR-ului din lunga noastra istorie. Totusi nu pot sa nu remarc faptul ca amandoi sunt destul de lenti. Paradoxal, acest defect al lor nu a prea contat chiar in meciurile cele mai importante, cele din toamna trecuta din C.L. pentru ca acolo am stat mai mult cu fundul in poarta, bazandu-ne cu precadere pe tactica contraatacului. Defectul acesta comun avut de cuplul Cadu-Piccolo, iese insa in evidenta culmea, chiar in meciurile astea amarate din campionat, in care de obicei noi suntem cei care trebuie sa atacam si sa desfacem apararile adverse. Ei, tocmai de aici provin problemele noastre, ca deschizandu-ne foarte mult si atacand adeseori cu fundasii la centrul terenului putem fi prinsi pe picior gresit de adversari iuti de genul lui Barbut de la Poli. Dupa mine, solutia ar fi sa renuntam la a-i titulariza concomitent pe cei doi si a-l incerca de pilda pe acest Brandao, care probabil sta mai bine la acest capitol, viteza. Deci Cadu nu trebuie indepartat din lot ci doar scos uneori din primul 11. Totul e ca portughezul nostru sa accepte aceasta postura mai ingrata de a fi si rezerva la CFR. Daca ar accepta acest lucru mie chiar mi-ar castiga definitiv respectul si consider ca intr-un astfel de caz chiar ar trebui pastrat pe viata la CFR, dandu-i-se mai tarziu o functie importanta in conducere.

    Apreciază

  14. De cand astept stirea asta, n-am crezut ca o mai apuc. Numai sa nu fie vreun miracol pana sambata… Patru antrenori a schimbat Cadu, a venit vremea sa fie trimis si el undeva mai jos. S-a vazut de la distanta ca nu mai tine pasul cu viteza atacantilor, s-a facut de ras de prea multe ori ca sa nu se intample degradarea lui. Bravo Rednic, am recapatat increderea in tine, e randul tau s-arati ca esti antrenor.

    Apreciază

    • Dar de unde ştiţi Dvs. cu certitudine ce a schimbat Cadu ori nu? Am văzut aici mari şefi tribunişti care se achitau neobosit şi străveziu de sarcina încondeierii lui Cadu şi mai ales de a creea un curent de opinie anti-Cadu? Şi, ce urmează (după prelungirea marelui contract) – Cadu pe pista Nuno Claro? Nu conducerea are ceva cu Ricardo Cadu, e vrerea popolului. Manevră de bulibaşă din Ferentari şi a trepăduşului „potrivit”.

      Apreciază

  15. Foarte dureros pt. noi ce se intampla la CFR, aceste probleme interioare sunt mai demult si cineva sau mai multi sunt factorul negativ acolo , sunt asa multe sabotari si schimbari, la orice antrenor nou care vine. Oare nu chiar conducerea este de vina pt. toate acestea..? Fenomenul Cadu nu tot ei l-au propulsat? Probabil au vrut sa faca din el un S. Gerrard de la Liverpool in forma mioritica, dar pt asa trebuie talent si inteligenta.La ce sa ajuns este forte jenant avand in vedere dorinta pt. profesionalism a clubului, au ajuns si ei ca la circ sa se desconspire si sa se vada in interior ce nu am vazut ani la rand. Problema stringenta este ca prea mult credit vor sa le dea strainilor in Gruia. D-lor, ce sa simta ei pt oras si club..? Acum stau si ma intreb cum o sa indrepte indoielile nostre fata de ei, cum?

    Apreciază

    • Si eu am vrut sa-l dau exemplu pe Gerard un pic mai sus lu’ Nea Silica si m-am abtinut. De ce? E prea mare diferenta si intre cele doua cluburi si intre cei doi jucatori. Si inca ceva. Daca R.Cadu ar fi fost un Gerard, IM si cu AP l-ar fi vandut demult, demult, demult…

      Apreciază

  16. La ce echipă din România nu şi-a atacat Rednic jucătorii ? (dacă Rednic a venit cu planul prestabilit dea scăpa de influenţa lui Cadu la echipă ? dacă acesta l-a mirosit?) Dacă Rednic ar fi trebuit să-i antreneze pe Hagi,Popescu, Bursuchescu şi pe alţi jucători cu personalitate ce-ar fi făcut – ar fi început prin a-i pune cu botu pe labe ? O fi mare antrenor dar omu Rednic cum e ? De la început am fost împotriva denumirii de ,,pupcurişti,, şi am avanst alternative cu referire la acest curent dar…dar observ că într-adevăr pupcuriştii există.

    Apreciază

    • Observi gresit, ai stat vreodata la aceeiasi masa cu Rednic, ati impartit aceeiasi paine ca sa te poti pronunta atat de radical referitor la caracterul sau? Sau ai citit si tu presa ca tot omu’? Intreb.

      Apreciază

      • Observ corect că şi eu am pus semnul întrebării (şi nu aţi răspuns) şi nu am amestecat lucrurile precum aţi făcut-o „neintenţionat! Dvs. (adică „a sta la masă cu Rednic! cu corurile reunite care strigă „capul lui Moţoc vrem”).

        Apreciază

        • Scuze! Eu ma contram cu dvs doar pe caracterul lui Rednic. Cat despre semnele de intrebare ridicate… Eu, ca parere personala, sunt total de acord cu aceasta practica de a-ti „ataca jucatorii” in momentul cand pe acestia ii doare la spate de joc,,echipa,,culori,,antrenor… bla, bla, bla… fiindca, dupa umila mea parere, atunci cand castigi zic…,2000 euro/luna, e normal sa ai si responsabilitati, nu numai privilegii. Dar in acelasi timp tin sa si precizez faptul ca niciodata nu voi fi de acord ca un jucator emblematic pentru CFR ca Ricardo Cadu sa fie desfiintat si pus la zid pe toate canalele… Solutia? Zic eu de bun simt, ar fi ca fiecare sa inteleaga situatia si sa isi reconsidere pozitia vis-a-vis de acest club si sa lase la o parte orice tip de rafuiala cu tente personale.

          Apreciază

    • Sunt de acord cu cele afirmate in legatura cu caracterul lui Rednic, de altfel am si scris asta intr-un comentariu la numirea lui. Poate ca nici cu Cadu nu sunt toate in ordine, dar: dezbinarea vestiarului, acuzatiile aduse jucatorilor si un registru tactic subtire, sunt calitatile Strambului. Hai CFR!

      Apreciază

  17. Hummmm Dinule mi-ai dat pe spate toate previziunile legate de faptul ca tu nu ai sa mai scrii un articol pe Tribuna mult timp de acum incolo… dar! Dupa mult timp si totodata dupa multa vreme 🙂 ai atins exact ceea ce trebuia referitor la bucataria interna a CFR-ului, dupa mult timp si multa vreme in sfarsit se discuta efectiv si se comenteaza la subiect si pe tema articolului tau… Si intr-un final, ca sa fiu rau pana la capat, scrierea ta nu are probleme de ortografie sau expunere in pagina si totodata nu face atacuri la persoana. Iar ultima propozitie e de pus in rama, pana la urma eu cu asta am ramas… Dar in ea sta toata esenta durerilor noastre „La CFR e furtună. Sper să nu fie furtuna care anunță liniștea.”… Comentarii la articol fac, dar ceva mai incolo, sa vad ce mai zice lumea…

    Apreciază

  18. Asa mare antrenor e Rednic, ca l-a luat pe printul Cristea la Standard… Roman, da’ totusi, eu nu m-as grabi sa salut ce face cu Ricardo Cadu.

    Apreciază

    • Mon ami, Cristea e… branza buna in burduf de caine si cunoscatorii imi pot confirma sau nu asta si rahatul asta de campionat cam de la Hagi incoace nu a mai avut un mijlocas ca si Cristea… Dar, repet, branza buna in burduf de caine, din pacate.

      Apreciază

      • Asa, si ce cata la Standard la 30 de ani? Il mai putea slefui? E ciudat cum se bucura adversarii CFR-ului de bucuria ceferistilor ca „scapa” de Cadu.

        Apreciază

        • Nu intelegi nimic amice si din pacate te lasi dus de sentimente, dar crede-ma… MR e „copilul” de suflet al lui Mircea Lucescu si cand spun asta, spun tot, daca ma poti intelege…

          Apreciază

  19. Foarte bine ca Rednic isi arata coltii! Jucatorii trebuie sa joace dupa cum le spune antrenorul (pentru ca el este primul care raspunde de rezultatele negative ale echipei). Pe de alta parte, nici eu nu inteleg atitudinea de sezatoare cu barfa pe primul plan. Deocamdata doar banuiti ca tiranul Cadu face jocurile in vestiar. Nimeni nu poate sa spuna cu certitudine ca acest capitan a schimbat o pleiada de antrenori. Dar si asta-i un pas inainte cand suporterii din interiorul cetatii distrug fundatia (si-au insusit cu pricepere mesajul artizanilor de la Bucale). Oricum, evolutia echipei nu se datoreaza evolutiei unui jucator sau a 2 jucatori, ci intregii echipe. Un joc fara orizont, fara reusite individuale. Raman consecvent principiului „daca am gresit, platesc oalele sparte”. Este rolul antrenorului sa decida pe cei din teren si cei care nu fac parte din lot. Dar trebuie sa fie o decizie obiectiva! Lui Stancioiu i s-au pus in carca 2,3 goluri… Mie personal la primul gol din corner nu mi-a parut greseala lui. Obiora si-a scapat adversarul. Portarul a iesit gresit, dar golul si daca portarul era pe linia portii, era inevitabil. Oricum el normal nu avea ce sa caute in dreptul stalpului de la coltul scurt, a vrut sa faca mai mult. La golul pe contra imi pare greseala clara a lui Sepsi, care-l scapa pe Antal. La golul suspect de ofsaid, iar nu vad ce poti sa-i reprosezi. Daca era de analizat pe greseli, atunci Mario pentru cele 2 goluri cu Timisoara ar trebui sa ramana la echipa a 2-a. Acolo se poate vorbi de greseli si rezultat decis de portar! Chiar daca l-au ajutat Cadu si Deac prin cele 2 goluri. Albule, nu te grabi sa-i cumulezi greselile lui Cadu ca la piesa lui Caragiale… Mergand pe principiul asta iti arat la fiecare greseli fara numar. Piccolo (lasand la o parte eleganta lui din teren si-n afara lui) are multe pe constiinta. Lipsa de viteza il pune in de multe ori in posturi delicate. Din pacate nici el nici Cadu nu exceleaza la acest capitol: viteza. Iar pentru a incerca alt sistem (cel promis de Rednic) este necesar sa urcam liniile si sa nu ne mai aparam pe 16 m propriu. Dar in acest fel ne expunem prin lipsa lor de viteza. Este un cerc vicios… O solutie ar fi sa nu fie folositi impreuna. Tribuna se comporta ca si multimea in general… Este scos la tinta acum Cadu. Ploaie de pietre! Daca stau sa ma gandesc limpede, echipa are 2 goluri, din care unul inscris chiar de catre inculpatul Cadu. Este clar ca mijlocul si atacul este deocamdata fara replica. Nu ca ar fi fundasii laterali in mare forma! Trebuie luat fiecare lucru gradual, acceptate masurile luate de catre cei in masura si noi (suporterii) sa facem ce ne taie capul: unii sa mergem la stadion, iar ceilalti sa stea calare pe net si sa incurajeze elementele verzi de la Bucale.

    Apreciază

    • Gică, mă pregăteam să-ți laud comentariul, dar finalul mi-a tăiat… elanul. Sincer, tu când intri pe Tribuna, simți că intri într-un grup cu care n-ai nicio legătură, că trebuie să te cobori la nivelul celor care scriu/comentează aici și te vezi obligat doar să-i pui la punct? Accept să combați argumentele (sau chiar tâmpeniile) enunțate de alții, dar e un pic prea mult să-i separi în suporteri ca lumea pe cei care POT merge la stadion (tu cam cum te simțeai când erai în Spania, departe de Gruia?) și în suporteri de Bucale pe cei care n-au acces decât la net.

      Apreciază

  20. Eu cred ca a venit vremea ca AP sa mearga pe mana antrenorului, acordandu-i credit total lui Mireca Rednic si avand rabdare cu el. Cadu, daca are caracter si tine cat de cat la clubul asta, trebuie sa accepte situatia, sa se pregateasca de doua ori mai bine decat a facut-o pana acum si sa astepte sa revina, pe merit, printre titulari.

    Apreciază

    • … în primul rând să îşi facă autocritica în faţa colegilor (şi, poate, un scurt program de reeducare la cucuruz, în insula mare a Brăilei).

      Apreciază

  21. Interesant, sau nu, la nivel de comentarii, pe diferitele site-uri, masura lui Rednic cu privire la Cadu este apreciata pozitiv. Ar trebui sa tina seama Arpi de acest lucru, altfel spus o demitere a lui Rednic si repunerea lui Cadu „in drepturi” ar dezlantui jihadul, cum fara sa vrea a anticipat tgv. Si apropo de simpaticul reprezentant al DEX, nu exista in realitate tabere, toti dorim sa invingem, totul e ca unii mai indraznim sa si criticam cind declaratiile bossilor sunt in contradictie cu faptele. PS. Si amintind de critici, va informez ca in cazul demiterii lui Rednic dupa meciul cu Viitorul, declar armistitiul lovit de nulitate!

    Apreciază

  22. Culio este aproape de un transfer la Deportivo-la-Coruna titrează prosport. Bravo Culio, sper că va fi un comeback spectaculos!

    Apreciază

  23. Fain golul petroliştilor (e schema preconizată şi de Rednic: portarul degajează foarte, foarte lung – deviere cu capul – şut imparabil = gol; contraatac? nu, nu, nu – trebuie implementată dâmboviţioneşte noua concepţie, aducătoare de… goluri).

    Apreciază

  24. D’ALE LUI MITICA: Faza memorabila la Digisport: Mitica Dragomir lauda performantele echipelor romanesti prin Europa, fara sa uite sa aminteasca si de Liga Profesionista de Fotbal, ca doar fabula cu musca la arat nu a fost scrisa degeaba. La un moment dat, Decebal Radulescu il intreaba care sunt meritele Ligii -si implicit ale presedintelui ei- pentru rezultatele notabile din Europa. Exact in momentul acela, lui Militica ”ii cade semnalul”… nu mai aude intrebarile din studio… se cacaie … se macaie… î…î…deci…păi… pana cand ticalosul realizeaza la un moment dat ca e penibil si iese la contraatac, acuzandu-l pe jurnalist ca pune intrebari tampite, rautacioase, pline de invidie si astfel strica o seara frumoasa pentru microbistii romani! :)))

    Apreciază

    • Nu ma pot bucura pe deplin de calificarea echipelor romanesti in play off,pentru ca imediat apare impostorul asta de dragomir pe toate posturile sa ne aduca aminte cine sunt borfasii si incultii care conduc fotbalul romanesc! Din cauza asta toate sunt asa de „roz”in societatea noastra pt ca dupa ’89 toti securistii si militienii tampiti s-au metamorfozat in oameni de afaceri onesti,politruci si „oameni de bine”.

      Apreciază

  25. Vad ca nimeni nu mai scrie, e stare de soc dupa evolutia celorlalti ? Nu e cazul, e in favoarea noastra calificarea celor 4, totul e sa si profitam de aceasta situatie . Acum, sau la anul, dar s-o facem !

    Apreciază

    • De ce sa fie stare de soc? Doar tampitii se bucura de necazul altuia si isi baga unghia-n gat in caz de succes si nu cred ca e cazul tribunistilor. Eu chiar am scris mai sus ca sunt bucuros,dar deranjat de dobitocul de dragomir. Toate aceste puncte adunate la coeficient nu ne ajuta la nimic daca noi nu ne vom aduna si nu vom termina campionatul undeva sus…

      Apreciază

      • Daca lucrurile vor merge in continuare la fel de bine, nu-i deloc exclus ca intr-un an, doi, campionatul nostru sa aiba din nou o echipa calificata direct in UCL. Numa’ bine, pe cand isi va reveni si CFR-ul nostru, sa le ia iar ”caviarul” de sub bot mioarelor. 🙂

        Apreciază

        • Toate punctele sunt binevenite, sa nu uitam ca in ultimii ani doar Steaua si CFR au avut contributii semnificative la coeficientul ligii. Nu m-as exalta inca asa cum o faceau diverse ‘organe de presa’ care titreaza pompos ca Europa ne stie de frica…Europa fotbalistica adevarata inca nu joaca. Sa fim cinstiti, in afara de utima runda de play offuri, rundele jucate pina acum sunt pentru neica nimeni.

          Apreciază

          • E clar ca inca mai avem mult pana sa speriem cu adevarat Europa. Nu-i deloc exclus ca toate cele trei cluburi romanesti sa nu reuseasca intrarea in grupe. Totusi, pe mine rezultatele notabile din Europa ma bucura, din mai multe motive. Pe langa imbunatatirea coeficientului de tara, care nu poate sa fie decat o veste buna pt CFR, pe langa aglomerarea programului rivalelor noastre din campionat, pe langa satisfactia ca niste echipe romanesti s-au calificat in dauna unor formatii din Israel, din Olanda, din Slovacia, din Cipru sau de la mama dracului, pt mine mai e si un semn ca in prima noastra liga sunt mai multe echipe cat de cat valoroase, care pot incurca Steluta in marsul ei catre un nou titlu. Cu cat fotbalul nostru are mai multe astfel de trupe, cu atat creste probabilitatea ca echipele cu pretentii sa faca mai multi pasi gresiti. Daca in afara de Steaua, CFR ar mai avea inca 16 adversare de valoarea Coronei Brasov, titlul ar fi deja pierdut dupa debutul acesta prost de campionat. Asa, cu cateva echipe care dovedesc ceva forta, lucrurile se pot complica, si asta nu poate sa fie decat in favoarea CFR -ului. Totul e ca si echipa noastra sa se trezeasca odata si sa redevina forta care a speriat Romania in ultimii cinci-sase ani.

            Apreciază

  26. Apropo de meciuri reusite prin Europa si de meritele conducatorilor fotbalului romanesc in realizarea lor: BEN YOUSSEF, MORAIS, SETO, LABAN, YAHAYA, AMORIM, TEMBO, BUKARY, FATAY, IVANOVSKI, MINGOTE, ERIC, ERICO, PARASKEVAS, MOMCILOVIC, NICANDRO, MATULEVICIUS, PECANHA, ALCENAT, GERALDO, YAMISSI, GUILHERME, DE LUCAS, MUSTIVAR, BOUDJEMAA, TEIXEIRA, HAMZA, CAMARA, DORE. 29 de nume de fotbalisti straini, toate importante pt cele trei echipe romanesti. O medie de aproape 10 fotbalisti straini per echipa. Cum se face ca echipele pline de romani nu reusesc sa se impuna intr-un campionat invadat de jucatori straini de-o valoare indoielnica?Cu exceptia Stelei (care prin impresarii pe care-i are alaturi culege cam tot ce e mai de valoare prin campionat) singurele care se pot impune in fotbalul nostru sunt cele pline de mult-hulitii straini. Oare ce s-ar intampla daca toti astia i-ar lua in serios pe specialistii fotbalului nostru si ar parasi intr-o buna zi Romania? // Si inca un subiect de meditatie pentru toti cei care, aprioric, ii dispretuiesc pe toti strainii adusi de CFR in vara aceasta, doar pentru ca pana mai ieri nu auzisera de ei. Mai sus v-am enumerat o gramada de jucatori care, toti, fara exceptie, au venit in Romania fara ca noi sa fi auzit de vreunul dintre ei. La fel cum n-am auzit, pana-n urma cu cateva saptamani, nici de Ogbu, de Tade, de Djokovic si de toti ceilalti. V-ati pus macar o singura data intrebarea (mai cu seama Zeidas, cel plin de certitudini si de opinii de neclintit) daca nu cumva si astia s-ar putea sa confirme la noi, la fel cum au mai facut-o inca atatia inaintea lor? Traore, Felgueiras, Renan, Sougou si inca tare, taaaaaaaaaare multi! Ca doar conducatorii nostri le-ar cam putea da lectii de management multora dintre omologii lor de la alte cluburi din tara si chiar din strainatate. Asteptati argumente, dar intotdeauna sunteti surzi (nu toti) atunci cand vreunul dintre pupincuristi vi le aduc inainte. Ori va cade ”semnalul”, la fel cum a patit mai devreme Oracolul din Balcesti. 🙂

    Apreciază

    • Asta se intimpla pentru ca fotbalul este un sport care are o doza foarte mare de implicare emotionala si o masa mare de suporteri prosti de dau in gopi, la modul propriu. Altfel nu ar exista cluburi revopsite si reajustate la numele de botez (Timisoare, Craiove se pregateste si Tg Mures), nu s-ar utiliza niste cluburi din orase mari ca masa de manevra electorala, nu s-ar inventa play offuri pentru faliti, pe baza criteriului financiar ‘au datorii citi paduchi’ samd. La asta se adauga puseul nationalist, ca deh Laban cu diacritice suna a roman verde, dar Tony care vorbea o limba romana invatata in 3 ani mai bine decit jumatate din Dodeii si Baneii idolatrizati e ‘ungur’.

      Apreciază

  27. Bun, accept că e un lucru pozitiv că s-au calificat patru echipe românești, dar sper că măcar nu așteptați să fiu atât de ipocrit încât să mă bucur că a marcat pișolca de Grozav.

    Apreciază

  28. Baieti, ce ati zice daca in final in tot acest talcioc s-ar ajunge la 20 de echipe in liga lu’ mitica si s-ar restarta campionatul, in consecinta anulandu-se si rezultatele inregistrate pana acum?! 🙂 Zeidas, zi si tu, nu incepe sa se intrevada deja mana lui Dumnezeu invocata de Florinaccio intr-un comentariu de la articolul trecut?

    Apreciază

    • Cred ca El are alte lucruri mai importante de facut. Eu insa pot sa-ti raspund: – in fotbal, pentru cei ca tine, drumul de la marfar la TGV e tare lung; orice gloaba daca nu mananca jar (fotbalistic vorbind) nu se transforma in armasar.

      Apreciază

    • Daca se ajunge la asa ceva si onor conducerea noastra nu protesteaza, eu imi bag picioarele in el fotbal si pt o perioada nu o sa ma mai uit la nici un meci. Pentru ce sa imi consum nervii daca niste nevertebrate f…t cand vor ei competitia, isi fac reguli doar pt a nu fi respectate? Eu sper doar ca M. Sandu sa fi vorbit la misto. O zi buna va doresc.

      Apreciază

  29. Pe unde o mai fi oare prietenul nostru Musat, ca mi s-a facut dor de el? 🙂 Tocmai am citit pe Prosport ca noilor ciobani nu prea le iese numaratoarea atunci cand anunta oitele care trec prin strunga la meciurile de pe National Arena si ca mereu pastorasii dau cifre mult umflate, spre satisfactia rumegatoarelor infumurate, care nu-si mai incap in piele de bucurie. In plus, de fiecare data se nimereste ca numarul zecilor de mii de mioare sa se sfarseasca in… 25. S-apoi sa nu pomeneasca p-aici unii de alinierea planetelor?! 🙂 Eu cred ca asta e semn clar ca la sfarsitul acestui sezon oile n-au cum sa rateze titlul cu numarul 25! Unii afirma chiar ca persoanele asociate cu numarul 25 au cele mai bune zile miercurea (zi de Champions League! :)), lunea si duminica. Bine ca vom juca impotriva lor sambata, ca poate asa vom avea si noi o sansa in Ghencea peste o saptamana! 🙂 S-apoi sa se mai planga Zeus – pardon, Zeidas!- ca nu-i aduc argumente suficiente in sprijinul optimismului meu exagerat! 🙂

    Apreciază

  30. Jijinaccio dupa ce ai facut aici pe trompeta lui jijji, crezi ca e necesar sa ne traduci din ziare subiecte despre oi. Unii pricep din prima, altii sunt impresonati ca au inteles ca e ceva cu 25; dupa 25 de lecturari ?

    Apreciază

    • P.S. Daca tot iti place sa persiflezi numele altora (nickname-ul in acest caz), pentru a nu-ti ramane dator, ce zici de: FLOCC sau FLOCCINHO?

      Apreciază

    • „Cadu e un exemplu, dacă o echipă ar avea trei de Cadu, ar lua campionatul oricând la pas. El este un băiat inteligent şi te ascultă dacă eşti corect cu el. Nu comentează şi îşi dă viaţa pentru tine dacă îl respecţi. Nu e conflictual, astea sunt poveşti cu peşti. Băiatu ăsta trebuie să joace, e un lider adevărat”, a spus Trică pentru ziuadecj.ro.

      Apreciază

      • 🙂 Da, am inteles! Trica vrea sa revina la CFR, asa ca stie pe cine trebuie sa pieptene… Mai trebuia sa promita ca va face antrenamentele cum vrea Cadu…

        Apreciază

        • Am citat din link-ul dat de Dvs. şi mi-am permis să ghicesc ce nu aţi inclus la „interesant” şi „explică”. Dintre cei doi, E.Trică este cel care-l cunoaşte mai bine pe Cadu. Nimeni nu o să facă performanţă cu sclavi, lucru valabil şi pt. ardeleanul dâmboviţânizat.

          Apreciază

          • Ultima data cand Trica dadea declaratii dese, la CFR se sapa de zor la indepartarea lui P.S.. Mie mi s-a parut interesant ce spune Rednic, de exemplu: „Jucătorii trebuie să înţeleagă şi să facă ce le spun eu. Şi să vă mai spun ceva! Aici nu se mai fac antrenamente cum se făceau în trecut, cum sugerau anumiţi fotbalişti, cum vroiau ei. Eu am avut rezultate prin ceea ce am făcut. Asta trebuie să înţeleagă orice jucător” sau „Eu nu antrenez trecutul, ci prezentul şi mă gândesc la viitor”. In timp ce conceptia lui Trica e „Băiatu ăsta trebuie să joace”, Rednic spune „Eu nu îl judec pe Cadu pentru trofeele şi evoluţiile din trecut, nu fac asta cu nici un jucător. Contează foarte mult forma sportivă”, ori asa cum spuneam si la articolul precedent, din pacate Cadu in ultima vreme nu mai e „capitanul”, e doar „veteranul” care face si desface, si care impune ritmul care ii convine lui…

            Apreciază

            • Si mie mi-a placut ce a declarat Strambul, dar din pacate prea multe scapa din bucataria interna a clubului. Prin tot ce a declarat cred ca poate sa trezeasca vedetele noastre si sa le aduca cu picioarele pe pamant. Hai CFR!

              Apreciază

  31. tegean, cu toate ca avem deseori pareri diferite, te-am crezut baiat destept. Daca tu interpretezi spusele lui Trica despre Cadu ca fiind urmare a faptului ca-l cunoaste f. bine pe Cadu, inseamna ca ma cam pui pe ginduri. Este clar ca tot ce a spus despre Cadu a fost in ideea de a fi reprimit la echipa, impuscand doi iepuri dintr-un foc: blamarea lui Rednic si lingusirea lui Cadu, cunoscand (aici ai dreptate) influenta lui hotaratoare la Arpi. Totusi, sa simplificam treaba, de trei ori Cadu? Adica de trei ori evolutii catastrofale cu consecinte directe pe tabela? La supercupa trebuia sa fie deci 0-3? La Vaslui 0-8? Sau de trei ori nervii pe teren, de parca n-am avea destule galbene si rosii?! Sau antrenorii de trei ori mai repede maziliti? Sau, sau, sau…

    Apreciază

    • 1. – tocmai că nu era o interpretare ci o simplă constatare – Trică cunoaşte CFR-ul mai bine (deocamdată) decât Rednic; 2. – cel care interpretează speculativ declaraţia lui Trică sunteţi Dvs.; 3. -despre deşteptăciunea Dvs. nu mă pronunţ (rămân dator).

      Apreciază

  32. Pareri multe, pro si contra… Pacat ca nici unul din cei implicati nu a ales calea dialogului intern. Problemele puteau fi rezolvate diplomatic, elegant! Pe antrenor numai rezultatele il vor scoate din acest scandal provocat de el!!! Pacat, traiam cu impresia de liniste in club, dar ne-am ridicat poalele in cap in cel mai pur spirit miticesc!

    Apreciază

  33. Ce frumoasă a fost bucuria pandurilor! Au cântat şi ei ceva „să vină banii” sub conducerea dirijorului Eric, dar de aici până la comportamentul lui Felgue… În altă ordine de idei: am impresia că dl. Paszkany are de învăţat de la echipele astea (mă refer la Astra, Pandurii şi Petrolul). Dacă în trecut CFR a fost modelul de succes, acum acestea au devenit afaceri prospere, din care se pot inspira echipele româneşti (poate şi CFR)…

    Apreciază

    • A.P. nu are ce sa invete de la Astra, Pandurii şi Petrolul, pentru el acestea sunt 3 echipe care au reusit sa isi creasca cheltuielile, adaugand costuri noi cu deplasarea pentru meciurile din E.L.. Cer scuze anticipat lui Bogdan Dobondi ca revin cu ideea care il deranjeaza, dar nu am auzit inca sa isi fi schimbat A.P. pozitia vizavi de aceasta competitie.

      Apreciază

    • AP trebuie să învețe numai din propriile greșeli. E destul de deștept ca să nu se uite în curți dubioase. Prima etapă în procesul de învățare ar fi doar recunoașterea/asumarea greșelilor.

      Apreciază

  34. Sunt dintre cei care il apreciaza pe Cadu, insa daca Rednic nu va fi demis pt rezultatele slabe (pt a se salva are nevoie de minim 4 puncte in urmatoarele 2 etape), ci pt conflictul cu simbolul CFR-ului, viata capitanului va deveni foarte grea in Gruia. Huiduielile de la meciul cu ACS Timisoara (o atitudine dezgustatoare in opinia mea pt un meci din etapa a 2-a) vor parea o mica gluma fata de tratamentul la care va fi supus la meciurile de acasa. Cadu trebuie sa-si domoleasca orgoliul, sa accepte situatia, eventual sa spere in tacere ca Rednic isi va rupe singur gatul, altfel toate tunurile vor fi pe el si in plus va avea responsabilitatea rezultatelor viitoare – se va afla deci intr-o situatie fara iesire. AP trebuie sa medieze conflictul, lucru greu de facut tinand cont de incapatanarea celor implicati, iar daca situatia este iremediabila, sa aleaga: trecutul glorios sau autoritatea antrenorului.

    Apreciază

      • Diplomatie la Rednic mai greu, oricum prefer transparenta in locul „elegantei” de a ascunde mizeria sub pres, iar apoi cand rezultatele nu vin sa aruncam toata vina in carca antrenorului si sa il debarcam. Acum cel putin e clar pt toata lumea faptul ca dl Cadu a schimbat antrenori la CFR si ca o parte de vina pt perioadele cu rezultate slabe o poarta chiar el. Din pacate unele lucruri chiar put la club oricat ne-am amagi noi.

        Apreciază

    • Consider că Paszkany are știința „jocului” și va reuși să-i calmeze/răcorească/împace pe cei doi, care au avut probabil un conflict la cald/fierbinte. O pauză de o etapă pentru căpitan în meciul (câștigat) cu Viitorul și fac pariu pe orice că nu va lipsi în Ghencea! După o victorie neașteptată și clară cu Steaua ( 🙂 ), Rednic și Cadu vor deveni cei mai buni prieteni, pentru că vor realiza că au numai de câștigat dacă vor colabora. Happy end.

      Apreciază

    • Poate este asa cum sustin impricinatii si nu exista niciun conflict. Lui Cadu i s-au pus in carca toate prostiile ce au aparut in presa de-a lungul anilor in legatura cu clubul. Insa, mereu a fost dat de conducere ca exemplu de abnegatie si vointa si chiar nu-i banuiesc pe sefii clubului de tampenie si necunoasterea realitatii, sa sustina un jucator care ar leza voit din cand in cand interesele clubului. Daca totusi este vorba de orgolii si aratat pisici, Cadu nu merita tratamentul. Conducerea trebuia sa intervina si sa rezolve situatia in asa maniera incat Cadu sa nu fie expus pericolului prezentat de tine. Pentru ca da, Rednic trebuie sa prezinte rezultate, nu un borderou al sacrificatilor.

      Apreciază

  35. 1. Cadu i-a reprosat lui Rednic faptul ca Edy a fost trimis la echipa a 2-a, adica in liga a 3-a, desi toti trebuiau trimisi acolo din moment ce toti au jucat prost; corect. 2. Rednic este primul antrenor care a scos scandalul din casa si l-a dus in presa. 3. Si eu l-am acuzat pe Cadu cand a fost demis Mando, dar ulterior am ajuns la concluzia ca de fapt conducerea a scos de multe ori castanele din foc cu mana altuia. Deciziile erau ale lui Arpi si Muresan.

    Apreciază

    • Te rog frumos! Maah e singurul ceferist care a dat 3 goluri Universității în sezonul trecut! Expresia lui Mircea Albulescu dintr-un film de rahat: „Când vorbești de tovarășul NC, scoate pălăria din (sau de pe?) cap!”

      Apreciază

  36. Zeidas, am avut o zi tare lunga si tare grea, cum nu ti-as dori nici macar tie sa ai vreodata, chiar daca inteleg de ceva vreme ca nu ma inghiti deloc. M-am tot facut un timp ca nu-ti observ ”rautacismele”, pe urma am inceput sa intru nitel in jocul tau si sa te mai intep si eu cate putin. Asa, ”pe contraatac”, cum ii place si CFR-ului, chiar daca mai mult la modul amical decat foarte foarte in serios sau incrancenat. De data asta insa chiar n-am chef sa ma enervez cu tine, asa ca, macar pentru o vreme, te voi lasa in pace. Cat timp am lipsit vad ca ai tot ”punctat” pe aici, ca la box… Uita, de dragul Tribunei si nu numai de dragul ei, o sa te las sa ramai invingator la puncte si o sa inchei meciul asta aici, pentru ca oricum nu-mi face nici o placere sa-l mai joc. Mai ales cand vad in ce fel cauta ”adversarul” meu sa-si apropie ”victoria”… Totusi, vreau sa stii ca un lucru tot as mai astepta de la tine: pe viitor sa nu mai ripostrezi prin marlanii de genul celei postate mai sus, la 11,26. Atunci cand e vorba doar de propria-mi persoana, uneori mai intorc si celalalt obraz. Asta in cazul in care am speranta ca celalalt va intelege totusi ceva si, uitandu-se in oglinda, va rosi macar putin. Cand insa sunt la mijloc oameni la care tin, si nu numai din acestia, nu prea cred ca mai am dreptul la amabilitati de tot felul. Asa ca te rog sa te opresti acum, pana nu o sa incep sa joc si eu cu adevarat. Iar daca tot nu poti cu nici un chip sa-mi suporti prezenta, cauta sa ma ignori cu desavarsire. Crede-ma ca nu vom pierde niciunul dintre noi absolut nimic.

    Apreciază

    • Daca nu-ti place persiflarea numelui, de ce ai initiat-o legandu-te de al meu? Demonstreaza contrariul marlaniei facute de tine. Nu eu am deschis balul, si nu intorc obrazul celor „obositi”, ci aplic metoda „dinte pentru dinte” si voi posta dupa orice referire la mine. Nu iti convine, canta la alta masa!

      Apreciază

      • N-ai priceput nimic, dar absolut nimic! La fel cum n-ai inteles nimic nici acum vreo doua zile, cand Bogdan Dobondi ti-a spus, ca la carte, aproape tot ce tine de tine. Daca-ti place atat de mult talionul, continua cu el cat vrei, pana nu vei mai ramane cu dinti in gura. Dar cu altii, pentru ca eu n-am de gand sa te mai bag in seama prea repede. In momentul asta am mult mai multe si mult mai importante probleme pe cap decat sa stau sa ma cert cu tine pe aici. Hai CFR!

        Apreciază

        • Da, dar dintr-o „carte” mincinoasa, negandu-si propriile afirmatii postate mai sus. La asa argumente, nu ma mira ca se asociaza marlaniile postate de tine. Asa tandem ilogic si rau intentionat nu poate pricepe nimic, neavand contra argumente, mintind si persiflind pe altii; cand depasiti linia va arat doar oglinda. Va deranjeaza si urati ce vedeti? Nu o mai cereti.

          Apreciază

          • P.S. 1 – Postare: FLORINACCIO SM Wednesday, 7 August, 2013 at 01:19: „Zeidas ex machina”… 2 – alta: FLORINACCIO SM Friday, 9 August, 2013 at 02:01: „… Zeus – pardon, Zeidas!…”. Raspunsurile mele sunt post-datate in aceleasi zile la 6:34, 6:26 si 11:19. Nu pot intelege ca sunt anterioare, chiar daca scrii cu tupeu si nesimtire ca nu inteleg nimic (din mistificarile tale, evident). Daca nu intelegi ca nu permit marlaniile la adresa mea, e treaba ta sa alegi cu lasitate pozitia de victima. Q.E.D.

            Apreciază

            • Si cu mine poti sa-mi spui ce ai avut, zeita proasta ce esti ? Ia posteaza-mi si comentariile cu care eu te-am iritat de ai inceput sa te legi de mine asa din senin. Pe celalalt nu l-ai atatat numai de acum doua – trei zile ci de cateva saptamani bune, asa ca nu mai face pe aici pe virgina ca nu-i fi nici pe departe vreo Artemisa. Pa boule !

              Apreciază

  37. Pe intelesul tau de euglena trepanata :
    1- tgv cluj Friday, 9 August, 2013 at 01:55 De ce te bagi ca musca in curu’ calului ?
    2- Probeaza-ti „inventia” privind „inventata” postare a mea de acum cateva saptamani si vei fi ridicat la rang de vaca ! Trepanata evident.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.