Paie vs. coceni. [FC Vaslui – CFR Cluj 4-0]


CFR-ul tot promite de ceva vreme o toamnă mănoasă în puncte. Recolta s-a amânat tot mereu, condiţiile nu erau prielnice. Aşa a fost, de pildă, săptămâna trecută, atunci când preocupaţi prea mult cu secerişul, aproape că nu a mai avut cine să se mai întoarcă din câmp. Cartonaşele au dat în pârg şi, deşi s-a dat vina pe altoiala arbitrilor, iată că sămânţa problemelor se află şi s-a aflat dintotdeauna fix în căruţa noastră. Am dus-o cu noi şi la Vaslui, unde, la sintagma fotbalului roditor CFR-ul poate invoca cel mult rolul muştei la arat. Singurul merit este că am reuşit să nu pierdem la scor de neprezentare. A fost 4-0, nu 3-0, scor care certifică faptul că a existat şi echipa noastră pe plaiul de joc, că am avut o apărare şi un portar numai buni să culeagă mingea mingea din poartă şi s-o planteze înapoi la mijlocul terenului. Astfel, la Vaslui, în loc să venim cu fructele, am primit doar boabele. În loc să obţinem măcar un rezultat de balotaj, ne-am trezit făcuţi baloţi. Fiindcă asta a arătat CFR-ul azi: ca o echipă de paie!

Dar cine-s cocenii? Oricând sunt mai tari decât paiele, nu? Oare cine-ar putea fi ei în patria porumb-oiului? Cocenii sunt ceea ce a rămas din fotbaliştii vasluieni după ce au trecut prin mâna (şi prin gura/ciocul) „porumbelului” înfuriat, săptămâna trecută, la meciul lor cu Dinamo. Măcar la ei această manieră de discurs organizaţional se pare că a funcţionat, că i-a adus înapoi din Iliestan în Fotbalstan. Nouă, în schimb, ne rămâne doar o astfel de sară pe deal, în Ardeal, înfrăţindu-ne cu buciumul spre jale. Dar staţi, să n-o luăm atât de tragic!

Fie că luam bătaie cu 1-0 sau cu 6-0, cam tot aia era din punctul de vedere al campionatului. Îndrăznesc să spun că, date fiind condiţiile actuale, o înfrângere onorabilă, cu scor strâns, era mai periculoasă, acoperea problemele şi, în mod sigur, sursa lor. Aşa, cu dauna asta totală putem developa corect, putem vedea şi dăunătorii, se poate şi chiar e vreme/vremea să reacţionăm. Da, încă mai e vreme!

Nu am de gând să servesc aici tema „strugurilor acri”. Bineînţeles că ar fi fost de dorit o comportare bună a echipei noastre, acum, la primul test adevărat. Până la acest meci s-a tot vorbit de oponenţi mici, de baricade, de anti-joc. Acum însă era vremea să ne luăm pulsul cu mare precizie, să vedem exact unde ne aflăm. Aici ne aflăm, la 4 goluri diferenţă de Vaslui. Păi, atunci haideţi să privim hidoşenia asta în ochi, să înţelegem cum s-a ajuns aici şi ce e de făcut.

Încă mai sunt multe variante de soluţii: se pot face şi transferuri pentru betonare, mai bine zis pentru reclădirea unor părţi dărâmate ale echipei, se pot încă face ajustări din mers, motorul încă nu s-a turat, se pot lua decizii dure privind indolenţa sau neputinţa cronică a unor jucători fie ei şi cu buletin de ceferist, se poate schimba antrenorul… Varianta asta ultimă este cea mai puţin dezirabilă. Nu e Rednic cel mai bun antrenor din câţi puteam avea, dar, pentru limitele autoimpuse de CFR, cred că este printre cei mai capabili. În cazul lui cred că merită să fie proptit şi sprijinit din toate părţile, să ne asumăm alegerea sa ca tehnician şi să vedem dacă nu cumva se poate construi ceva durabil, ceva pe termen lung. Demiterea antrenorului ar fi gestul cel mai lejer, cel mai ieftin, dar ar fi doar o pseudo-soluţie. Am greşi mult dacă l-am considera pe Rednic sursa problemelor noastre. Nu 4-4-2-ul său nu funcţionează, ci piesele din angrenaj dau rateuri încontinuu. Problemele noastre sunt jucătorii, judecaţi punctual, fază cu fază.

Dacă nu acceptăm ideea că jucătorii noştri pot face 10 + greşeli de începători (multe dintre ele fatale), putem să bănuim chiar şi un complot împotriva antrenorului. Deja? Atât de repede? S-au mai văzut cazuri, la noi e posibil orice. Totuşi, nu cred în astfel de conspiraţii fără a avea dovezi solide. Observ însă că, periodic, atunci când avem un antrenor pe marginea prăpastiei, echipa are grijă să-i dea câte un brânci, voluntar sau involuntar, dar în mod sigur decisiv prin astfel de dezastre. Putem lua de exemplu pe Cârţu, la acel 3-5 tot de la Vaslui, putem vorbi de acel 0-3 al lui Mandorlini la Bucureşti cu Sportul Studenţesc, putem aminti de Uhrin şi al său 1-4 la Craiova.

Măcar noi, ca suporteri, să ştim întâmpina momentul, să ne dăm seama că de umilinţe am mai avut parte, că am învăţat să suportăm zonele acestea de minimum din sinusoida sezoanelor noastre şi că am uitat de ele de fiecare dată când am atins maximuri. Dar oare am atins acum minimum acestui moment?

Totuşi, nu cumva sursa problemelor este mai naturală decât ne place nouă să credem, că poate antrenorul (antrenor, nu manager!) este doar o cantitate neglijabilă în ecuaţia ce ne dă dureri de cap? Putem face zeci de calcule, dar înainte de toate avem nevoie de valori. Şi ce valori fotbalistice am văzut?

Un portar care nu e în stare să iasă pe centrările de la 6 metri. Cel puţin primul şi ultimul gol s-au luat astfel, dacă nu cumva socotim că şi golurile 2 şi 3 puteau fi prevenite printr-o poziţionare mai bună. Stăncioiu a fost un portar gol-PUŞCĂ (fiindcă tot i se potriveşte arma), dar, nu-i aşa, el este portarul de rezervă, nu-l vom mai vedea în viitor. Atunci, să ne amintim ce-a comis Felgueiras în meciul trecut. Dintr-o dată nu mai este prea confortabilă perspectiva. Dacă tot nu suntem în stare să avem dublaje de valori acceptabile, de ce oare mai ţinem balast? La ce sunt buni portarii noştri de rezervă? Pandurii, de pildă, creşte de vreo 2 ani un portar de mare valoare, David Lazar. Nici Bălgrădean nu e tocmai bătrân, a fost şi el crescut la timp. Noi de ce nu suntem în stare? Să fi fost azi în poartă un tinerel care comitea erorile grave ale lui Stăncioiu, (cele finalizate cu gol, dar şi alte 3 la care doar norocul l-a salvat) găseam o motivaţie de genul „e tânăr, învaţă din greşeli”. La Stăncioiu ce să mai spui? Te gândeşti doar că în locul său ar putea să intre Mincă, un dezastru şi mai mare (da, se poate chiar şi mai rău!)…

Ca şi cum gaura din poartă n-ar fi de-ajuns, azi am văzut de ce este în stare apărarea noastră. Spuneam încă înaintea startului sezonului că apărarea pare punctul nostru slab. Cât de fragilă este ea, s-a văzut azi. Vasluienii au făcut ce-au vrut în atac, atât pe flancuri cât şi în centru, din zona centrală venind toate golurile. Apropo de goluri, dacă până acum ştiam că suferim din cauza lipsei de viteză, iată că acum două goluri s-au luat din cornere. Ştiţi, fazele acelea în care fiecare jucător ia un adversar la marcaj… Facem abstracţie de erorile lui Stăncioiu şi de modul deloc ceferist în care au fost executate cornerele de către adversari. Priviţi-l doar pe Obiora cum pierde omul din marcaj la primul gol şi veţi înţelege de ce aceea e o eroare personală, o eroare de concentrare, poate la fel de mare ca a lui Stăncioiu. Pentru completarea imaginii de la primul gol, să ne aducem cum „tânărul şi sprintenul” Sînmărtean a fugit la faza premergătoare cu Obiora în cârcă, de pe la mijlocul terenului până pe linia noastră de fund, fiind blocat în ultima clipă de Camora. Am mai zis de Obiora şi în alte rânduri. Nici măcar nu se apropie de standardul pe care-l avea Mureşan, ba chiar şi Sare acum poate fi regretat amarnic. Chiar trebuie să mergem cu Obiora mai departe? Deficienţele lui nu cred că sunt de adaptare la echipă, ci de înţelegere a jocului, a ideii de deplasare în teren, de plasament. M-am săturat de câte ori l-a croşetat Sînmărtean (bine, pe cine nu driblează Sînmărtean?!), dar, mai mult, m-a enervat de câte ori nu a atacat decisiv în situaţii în care un închizător de meserie chiar trebuie să recupereze – de pildă atunci când adversarul este dezechilibrat. Chiar nu-mi pot da seama care-i treaba cu Obiora ăsta, oricât aş încerca să înţeleg care e rolul său în echipă, fiindcă, să fie centru de greutate, vai, nu e în stare!

Să vorbim apoi despre fundaşii noştri laterali. Aţi văzut azi vreo centrare vasluiană blocată? Încerc să-mi aduc aminte vreuna. În schimb, îmi aduc aminte de cei doi oameni de bandă la cele 2 goluri încasate din acţiune, ei fiind acolo, pe lângă adversar, dar mereu inutili, mereu cu un pas în urma lui. Ăştia vor să fie campioni cu CFR-ul?! Sepsi şi Velayos au fost azi doar jaloane orientative pentru adversari. Pe zona lui Sepsi s-a mai remediat problema, după înlocuirea lui, după ce Camora a trecut în zonă – nici el însă nu mai e la nivelul de anul trecut. La Velayos însă supliciul a continuat şi cred că ar trebui să vedem dacă Panin nu s-a plictisit deja în birouri. Poate-poate mai e o şansă cu Pană, fiindcă, dacă fundaşul dreapta care se vrea transferat la CFR va veni ca rezervă al lui Velayos, nu-mi imaginez cum aşa ceva s-ar putea numi „fotbalist”.

Şi cum apărare fără fundaşi centrali nu există, să ajungem şi la Cadu şi Piccolo. Ajung să mă repet la fiecare articol, iar şi iar. Priviţi-l pe Cadu, cel puţin la goluri, dacă nu şi la faze precum cea în care Temwanjera loveşte  cu capul nestingherit, de lângă el, din 7 metri de poartă, la o palmă de vinclu. Să vorbim măcar de golurile luate în contul lui Cadu. La golul 2 se scoate singur din joc, pe undeva spre mijlocul terenului, iar la golul 3 el este cel care îi ţine de urât lui Antal, cât să nu poată zice că îndeplineşte o formalitate… Iar Piccolo, pare tot mai lent, mai apatic şi cam singuratic, nu mai găseşte pe nimeni cu care să se sincronizeze, să facă pereche, un sistem. Cred că singura dată când Piccolo ar alerga cu maximă viteză ar fi dacă l-ar chema în sfârşit Mandorlini înapoi în Italia. Latinul şi-a făcut suficient stagiul între barbarii din Dacia Maxima. Iar dacă pleacă şi Piccolo s-a dus ultima speranţă de un mecanism al apărării. Şi-aşa, la momentul de faţă apărarea noastră a ajuns pe culmile ridicolului, nu doar un haos al ororii.

La mijloc… care mijloc? Am avut aşa ceva? În prima repriză am văzut doar un du-te-vino între atac şi zona de mijloc, cu acţiuni individual-egoiste, ca de streetball. Capul în pământ şi avansare până la deposedare. În a doua repriză nici nu mai conta, atunci am ajuns şi noi să dăm un gol de onoare, dacă se poate vorbi de aşa ceva. La momentul de faţă atacul nostru este un arlechin pestriţ, în care fiecare face propriile-i giumbuşlucuri de fotbalist. Nu există niciun jucător capabil să lege pasele, să unească jucătorii din faţa lui sau, măcar, în situaţii mai disperate, calităţile de deviere ale lui Tade cu cele de sprint ale lui Ogbu sau Maah. Slabe şanse să dăm gol aşa. Au trecut 270 de minute şi încă nu s-a dat niciun gol din acţiune. Iar despre fazele fixe, aici l-aş pune pe Rui Pedro să se antreneze numai cu mingea medicinală. A avut 3 lovituri libere din lateral, 2 le-a bătut la nivelul gleznei primului apărător din careu, iar a treia a fost o ploaie de vară. Să mai emitem pretenţii la ceva fotbalistic, de genul centrare curbată înspre poartă, cu tendinţe de gol?

Aş judeca însă şi altfel atacul. Mă întreb cum vor fi recepţionat Maah şi Tade semnalele din apărare. Nici nu s-au aşezat în ghete şi era deja 2-0 pentru vasluieni. N-a mai trecut mult şi Maah se chinuia să facă recuperări la marginea careului nostru. Când vezi digul apărării cum cedează, oare nu se instaurează panica? Nu cred că există antrenor care poate pregăti bine o echipă pentru situaţie de meci început cu deficit de două goluri. Tocmai haosul care a domnit în jocul nostru arată clar cât de puternice au fost loviturile din startul partidei. Meciul era jucat în minutul 7, cu Stăncioiu tremurând, având pe conştiintă 2 goluri, cu Velayos simţindu-se neputincios şi cu Sînmărtean & comp. de nedeposedat. Atacul a avut soarta gâtului în ştreang, cu apărarea simţind că pământul i-a fugit de sub picioare.

Singurul ceferist care merită lăudat azi este Batin. Nu a fost complice la caznele din prima repriză, iar în a doua, atât cât a fost în teren, a părut bătăios, a părut omul ce joacă din instinct mai bine decât tot sistemul nostru inexistent. De la el şi de la cei 2 absenţi de azi, Costea şi Deac, trag cel mai mult nădejde în acest campionat. Batin are nevoie doar să i se dea încredere. Va face ce ştie el mai bine, se va roti ca titirezul prin atac şi tot se va lipi de gol. Are calitate rară la atacanţi, această adulmecare  a golului.

Aş spune, la modul constatativ şi fără urmă de imputări, un cuvânt despre arbitraj. Ne-am pricopsit şi azi cu un cartonaş roşu, destul de meritat, deci suntem în normă. Totuşi aş vorbi puţin despre Colţescu şi brigada sa. La 2-0, deja avertizatul Sînmărtean face o alunecare întârziată la Velayos, cel care tocmai degaja mingea. Lovitura este deosebit de urâtă, galbenul (implicit roşu) era obligatoriu. Golul 3 vine dintr-un offside dovedit de filmare, dar, să zicem, poate li s-a părut tuşierilor că pasa e oarecum paralelă cu linia porţii. Oamenii se mai înşeală. În fine, la golul 4, cornerul care l-a generat a fost acordat aiuristic, mingea nici măcar nu ajunsese la linia de fund. Este doar arbitraj românesc, erorile lor fac parte din joc.

Mai important, azi este „Schimbarea la faţă” şi cred că tot azi se vor lua deja nişte decizii la club. O înfrângere alarmantă ca cea de acum nu va rămâne fără gesturi, fără reacţie. Dacă nu vom schimba nimic, ne îndreptăm, categoric, spre un alt mic dezastru. Să aşteptăm deci schimbarea la faţă a CFR-ului, una menită celor care cred în forţa raţionamentului, a inteligenţei, la acest club. Echipa şi paiele sale ne pot fi doar călduţe sau pot lua foc!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Nu-s de acord ca jucatorii constituie problema CFR-ului. Jumatate dintre cei care au jucat ieri sunt nou-veniti la echipa. Poate cineva sa-i acuze ca sunt indolenti sau ca dupa ce au intrat de 3-4 ori in vestiarul echipei se apuca sa schimbe antrenorul? Sau dintre cei vechi, care nu a vrut? E clar ca e vina antrenorului, e datoria lui sa aiba stiinta de a umbla la capul jucatorilor, astfel incat sa nu-si doreasca sa schimbe antrenorul, sa aiba concentrarea si tonusul optim pentru un meci, sa elibereze jucatorii de presiunea de care vorbea Paszkany dupa meci etc.

    Apreciază

    • Caneto, cand meciul incepe de la 0-2 nu mai poti vorbi de plan tactic, ci despre o goana de recuperare. Iar daca imediat pica si golul 3 (tot pe o stupizenie), cred ca oricare dintre astia meniti sa tina calmul si sa construiasca ceva isi pierd tot elanul, se tem de ce e in mai rau. Asta, dublat cu entuziasmul adversarilor, cei care vad ca le iese totul. Concret, meciul asta n-am vazut nimic tactic fiindca nu era vreme, din cauza erorilor individuale din start. Mi s-a parut ceva interesant din declaratia lui Rednic de dupa meci, vorbea de jucatori care sunt de ani buni la CFR si care vor fi scosi din lot. Hai sa-l vedem intai pe Rednic facand asta, eliberand aceasta „presiune” si apoi sa vedem ce se va schimba in stilul echipei. Adica, daca-i bal, atunci bal sa fie!

      Apreciază

      • Albule, daca e sa-l credem pe umflatu’ ala de la digi, Rednic ar fi declarat dupa meci – intr-o convorbire telefonica – ca el este principalul vinovat. 🙂 Nu-i vorba de planul tactic. Altceva doare mai rau. Orisicat de inestetic a jucat CFR-ul in ultimii ani, chiar si in anii “impari” :), intotdeauna s-a vazut ca echipa are forta si, in primul rand, stiinta jocului, indiferent ce jucatori s-au perindat pe la noi. Acum da senzatia unui grup eterogen lipsit de incredere, blocat psihic, cu jucatori ce par a nu-si cunoaste sarcinile de joc, ce par a nu si le putea indeplini daca le-ar cunoaste, o teama generalizata de a nu gresi. O echipa formata din astfel de jucatori incordati nu are cum sa evite “haosul care a domnit in jocul nostru”. Aceasta anxietate din capul jucatorilor duce la sumedenia de greseli elementare, iar Rednic a spus adevarul gol-golut in acea convorbire. A gresit pentru ca nu a reusit sa aduca jucatorii intr-o stare mentala corecta. N-ar mai fi inceput meciul de la 0-2.

        Apreciază

        • Pe Cadu si Stancioiu n-o sa-i mai aduca nimeni in veci la starea mintala pe care o vrei tu. Jucatori blazati, obositi psihic de anii trecuti peste ei la CFR, de statutul de eterna rezerva in cazul lui Edi si fara nici un viitor in fata, sa iei 2 goluri in 2 minute la inceput de meci (la fel ca in meciul cu Astra in cupa) nu mai e semnal de alarma, e o certitudine ca jucatorii la inceput de meci nu-s mai concentrati decat mine cand trec strada. Nici o echipa din liga1 nu a patit asta macar o data in ultimul an, d’apoi de doua ori ca CFR-ul.
          Sunt curios acum la cine s-a referit Rednic cand a spus ca isi vor face bagajele si cum va gestiona situatia. Sunt perfect de acord cu Albusibiu ca o infrangere cu 1-0 era mult, mult mai periculoasa pt. CFR decat acest ridicol 4-0. Cu cine? Cu umbra echipei Vasluiului din vremea lui Wesley si Adailton. Temwangera, mai lent decat Piccolo si mai batran ca Mos Craciun, cu Antal care dupa ce a primit pasa aia de gol de la Edi a plasat mingea cu mult peste poarta cam cum as fi dat-o eu in situatia lui 🙂 cu Salajean etc. Singurul cu valoare certa acolo e Sanmartean (pe care il felicit pt. cariera de exceptie avuta la Vaslui si pt. trofeele cucerite in perioada asta) dar care nu mai e nici el tinerel si nu mai duce un meci de 90 minute.
          Sper doar ca in cazul in care Rednic mai cere jucatori conducerea sa fie de acord sa mai scoata para din visterie.

          Apreciază

    • Nu te supara dar noii veniti sunt niste castraveti vopsiti in visiniu. Nu ai observat lipsa de valoare individuala in comparatie cu vaslui?

      Apreciază

      • Toti? Nici ei, nici cei vechi sa nu aiba valoare macar de judeteana, ca si acolo mai vezi o preluare sau o pasa corecta? Problema e de ordin mental. Ce valoare individuala au arata vasluienii in primele lor doua meciuri? I-au prins pe ai nostri paralizati, plus ca au scapat de Iliesta, de-aici evolutia lor entuziasmanta. Sa vezi ce gherle vor da, numai sa le vina un antrenor meserias. 🙂

        Apreciază

      • exactamente! lipsa de valoare – individuala deci si de grup. Gasca de mercenari submediocri, fara cap si coada pe care o dicteaza Cadu. Toata lumea stie ca baietzii nostri trec din disco, direct pe Republicii 109, la caserie! Astia nu-si fac meseria, se ,,fac” ca o fac. Anti-sport de weekend.

        Apreciază

  2. De acord cu ce ai scris! Dupa ce mi-au trecut cat de cat nervii golului doi m-am uitat atent la chestii mici din jocul nostru. Noi nu suntem in stare sa dam o pasa simpla de cinci metri cand un adversar este in apropiere. Asa cum ai scris c-a batut Rui Pedro loviturile libere, cam la fel sunt si acele pase scurte care ar trebui n-ar sa fie o problema. Fie pasam prea incet fie pasam tare si la nivelul genunchiilor (aproape). Alta chestie pe care am observat-o este lipsa de alergare fara balon a mijlocasiilor (si nu numai). Raman statici cand n-au balonul. Rezultatul il vedem cu totii. Chinuirea cu receptionarea unei pase (in cazul in care n-a fost interceptata a fost tare si aproape la nivelul genunchiilor) si apoi lipsa de alternative de a pasa inainte si desfasurarea fazei asa cum ai scris tu in articol. Oricum, n-avem ce sa facem. Sustinem echipa in continuare si speram ca-si revin baietii.

    Apreciază

      • Vreau sa cred ca sunt suficient de buni pentru a putea da o pasa cu latul cum se cade… N-au venit la noi de pe strada, asa ca macar atat stim sigur ca pot (orice ai zice tu, fara suparare). Intrebarea de an par este de ce nu pot sa faca asta si la noi…

        Apreciază

  3. Nu jucatorii sunt de vina; tocmai pt ca sunt noi (si tineri) i-au luat tare de la inceput, i-au intimidat cu cartonse si arbitraje partinitoare… Poate sunt paranoic, da filmul asta il vad etapa de etapa. Ziceau de Gabi Muresan ca e un dur, dar era doar o alta statagema… El a plecat, mizeriile au ramas.

    Apreciază

    • La Vaslui, pana in minutul 10 n-au fost cartonase. Doar goluri si tampenii in apararea noastra. Iar daca Velayos (deja familiarizat cu campionatul nostru) se emotioneaza de frica acestor cartonase, zau ca nu stiu ce sa mai cred.

      Apreciază

  4. Se pare ca Albu greseste in ce-i priveste pe Stancioiu si Cadu. Astfel, despre primul Arpi declara ca daca ar fi aparat 3-4 meciuri, nu incasa cel putin 3 goluri. Iar despre Cadu sustine ca nu a fost deloc ajutat de ceilalti fundasi, deci cum ar veni, capitanul a jucat fara greseala. De asemenea, Arpi vorbeste despre tineretea echipei, care in 2-3 ani poate cuceri trofee. Oare asta inseamna ca e constient acuma, ca in acest sezon nucu titlu? Pai eu cind am zis asta, am fost luat la trei pazeste, cica stric atmosfera cu pesimismul! Oricum, cum am promis, tunurile – daca va fi cazul – numai dupa meciul cu steaua…

    Apreciază

    • Bela, mai bine iti alegeai ca referinta meciul asta cu Vaslui. Dar inteleg ca nu esti Mafalda sa le ghicesti pe toate. In meciul cu Steaua, Gabionetta va fi Hazard-ul CFR-ului. De aia ziceam ca ai ales prost meciul…

      Apreciază

  5. Problemele dupa o partida ca cea de aseara nu se rezuma la tactica antrenorului sau imposibilitatea ei de a fi aplicata datorita presiunii scorului… O echipa exista nu doar prin media aritmetica a valorii jucatorilor, ci si prin legaturile personale dintre jucatori, automatismele si stilul consacrat la echipa. Cand vi la inceputul unui campionat cu jumatate de echipa noua intr-o partida, alta jumatate de echipa schimbata la urmatorul meci, nu poti sa mai vorbesti de relatii de joc. Singura posibilitate aseara era sa jucam cu tupeu, sa mergem de la inceput peste ei. Dar cand incepi jocul pe banda cu cuplul Camora-Sepsi este deja prea mult. Ai acceptat ca esti acolo sa te aperi, dar cu „comisari”… care mai devreme sau mai tarziu o vor comite. Si Sepsi a avut aseara multe pe constiinta.
    Cel mai putin indicat este sa iei decizii la cald. Este usor sa-l inlocuiesti pe Rednic si sa-l aduci pe Trica (de exemplu), gandindu-te ca a fost inlocuit (nemeritat) dupa ce echipa a inceput sa joace. Este momentul sa dam timp antrenorului sa puna lucrurile la punct. El simte valoarea si potentialul echipei cel mai bine. Totul este sa ne asumam momentul in care se gaseste echipa si sa lasam grandomania. Asa mai iau o pauza suporterii de rezultat… isi mai intretin tunurile din dotare pentru alt campionat.

    Apreciază

    • Apropo de cuplul Sepsi / Camora, ori ultimi 3 antrenori au probleme la mansarda ori sunt pusi de cineva chiar de la mansarda (partea de sus a tribunei). Eu nu mai inteleg nimic….cum poti printr-o singura mutare sa strici 2 posturi intr-o echipa! practic flancul stang e facut praf.

      Apreciază

  6. M-am uitat la noii veniti si m-am intrebat daca ei au fost adusi de la vreo echipa de fotbal sau de oina/cricket/base-ball ? Ca, Doamne, sarea mingea din ei ca din coltul mesei….iar dupa ce sarea mingea o luau la „pasale”, ca-i caldura mare moncher! Da, e greu sa revii daca in 8 minute din doua greseli de junior II (portar in special dar si de marcaj) ai 0-2, dar….de la a fi greu sa ajungi sa te pierzi complet e diferenta majora. O fi fost sabotaj? O fi nestiinta? Sa fii din liga a 2-a macedoniana (greceasca, lituaniana, belarusa, etc…ca de astea nu stiu nimic), dar tot mai opresti o minge care ti-e pasata, tot mai lansezi sau macar incerci sa lansezi cate un atac…sau in cel mai rau caz mai si alergi… Sabotaj? Doar nu credeti ca jucatorii se saboteaza singuri, desi am auzit si din astea, dar „angajatii” nu prea ies bine din astfel de lucruri. Nestiinta? Nu cred, dar vezi mai sus… Sistemul de joc inadecvat? Pai, daca esti fotbalist (nu „lansator” sau „primitor” in halalalte jocuri) faci ce-ti spune antrenorul, cel putin eu asa stiu. E drept ca la noi in vestiar a cam fost „mucles” cand oricare dintre antrenori ne spunea ce sa facem (noi am incercat sa gasim „cum sa facem acel ce sa facem”), culegand la pauza si dupa meci laudele si „laudele” de rigoare. Eu as merge inca 3-4 etape pe mana lui Rednic, dar i-as da mana libera la penalizari. Fiindca „vorbele trece”, amenzile „doare”…..

    Apreciază

  7. Comentariul lui Albu mi se pare foarte bun (dar poate sunt doar subiectiv; mi-o fi fost dor de el). Atinge majoritatea scenariilor posibile pentru situația actuală, pune degete de la mâini și picioare pe răni, dar nu pune verdicte definitive, ca în alte cazuri. Pentru un 0-4 (spre 1-7 la pauză!) la Vaslui, tonul său critic este mai mult o mângâiere decât curele aplicate sacadat peste funduri de ceferiști. Singurul aspect pe care (cred că) l-a omis este absența totală din joc a lui Djokovic (are scuza că e debutant, dar tot mi se pare mai degrabă un Vranjes decât un Tomas Costa), care a dus la supraîncărcarea lui Obiora cu responsabilități peste potențialul său și pierderea luptei de la centrul terenului. În acest moment, Obiora este sub Kivuvu, cel care apucase să fure puțină meserie (strict defensivă) de la Gabi Muri. Deși e numai primul meci pe care-l văd în acest sezon, problemele majore mi se par a fi la nivelul valorii jucătorilor. Nu mă leg de scăderea randamentului cuplului Cadu-Piccolo (totuși, cei mai buni fundași centrali din epoca Paszkany!), ci mă uit spre jucătorii care trebuie să demonstreze că au mutră, creier și picioare de CFR. Din păcate, cred că valoarea celor aduși în ultima vreme se nivelează în jos, spre categoria de valoare a lui Maah, nu spre Sougou. Au ajuns la CFR jucători din ligi străine inferioare, care ar fi venit și pe jos să joace în Gruia, nu jucători care s-au lăsat cu greu convinși să joace în patria lui Dracula, vampirul de cartonașe roșii. Obiectivele, în schimb, au rămas aceleași: campionate, Cupe, Supercupe, Extracupe… Nu știu dacă în cazul lui Paszkany e vorba de orbire sau de calcule matematice refrigerate (oricum, dacă nu a rezervat transferuri puternice pentru finalul perioadei de transferări, campania de până acum e departe de ideea de „totul pentru front, totul pentru victorie”), dar în cazul multor suporteri mi-e clar că inima funcționează mai bine decât vederea. Însă, cam greu la deal cu boii mici și foarte mici. Din câte văd, Deac a ajuns jucător de bază (altădată se chinuia să prindă o repriză, la ce lot avea CFR-ul). De altfel, în Deac și Rui Pedro stă toată amărâta de construcție și stă destul de fragil. Lipsește ca ozonul Ivo Pinto, fundașul care ducea focul la dânșii. Și lipsesc tot ca ozonul jucătorii cu tupeu, gen Trică, Culio sau Bastos. Aproape că n-are rost să mai vorbim de atacanți, care-s în șomaj tehnic. Într-adevăr, probabil e vremea să-l vedem titular pe Batin, pentru că nivelul echipei a coborât în sfârșit spre nivelul la care el poate ieși în evidență (nu vreau să-l ironizez, dar altădată singura sa șansă să joace era să fie împrumutat). Oooo! Am uitat să comentez de antrenor! Dar, ce, chiar contează antrenorul și ce sistem de jos implementează dacă n-are suficient material? Nu-l plâng pe Rednic. E unul dintre mulții fazani care au acceptat ofertele mieroase venite din partea clubului (probabil cu momeala „hai, că te lăsăm să-ți aduci 2-3 jucători”), prea siguri pe sine că vor face minuni, indiferent de ce găsesc în curte. Meciuri neputincioase precum cele de la Vaslui au avut toți antrenorii trecuți pe la CFR în ultima vreme, așa că nici Rednic nu era scutit. Bun… Iar acum, când obiectivul real este salvarea de la retrogradare într-un campionat penibil, chiar dacă Rednic rămâne la echipă, e un antrenor cu viitorul ceferist terminat. Singura, unica și definitiva șansă a lui Rednic de a mai ajunge la zero este să bată Steaua! Cu ce echipă și sistem poate face asta, numai Mircea Rădulescu ne poate spune… HAI CFR!!! Go for the next level!

    Apreciază

    • Tupeu a avut si Hora cand cu entuziasmul noului intrat a inceput sa croseteze la moldoveni, doar ca facut-o pe partea dreapta cam pe la mijlocul terenului si pe la jalonul patru i s-a terminat ata :-))))

      Apreciază

      • Da imi aduc aminte de acea faza, dar totusi e bine ca nu a luat-o de-a latul terenului cum a facut-o de multe ori in tricoul nostru.

        Apreciază

    • Apropos de Deac, daca mai demult se chinuia sa prinda cate o repriza la CFR sper ca iti amintesti ca a jucat titular in echipa aia a Rapidului ce ne-a batut cu 5-0 in Gruia. Si a jucat bine din ce imi amintesc eu. Dar parca si apararea de atunci a fost pe axul Piccolo Cadu…

      Apreciază

      • Nu stiu ce va aduceti aminte dar eu stiu ca Deac a fost titular cand am luat al 2-lea titlu, a alergat ca nebunul in meciul cu Curtea de Arges.

        Apreciază

    • Dinule esti dus… nici eu nu o puteam zice mai bine si mai taios dar totodata la subiect . Ai bagat degetele(toate) in rana si din pacate vad ca la comentariul tau nu prea sunt replici. Dar noah asta-i viata …Oricum ar fi bine si binevenit de facut o analiza legata de evolutia CFR-ului dar nu numai statistic si rece vorbind de cand a aterizat in Gruia AP. O analiza ampla care sa cuprinda toate datele si ea sa cuprinda absolut tot…. echipa,suporteri , conducere . De ce? Fiindca din ea se va evidentia la un moment dat ceva …ca de la un moment dat(zic eu 2009) pe AP prea putin la interesat echipa asta sufleteste vorbind si ca el a urmarit doar banii si traseul lor de la club spre conturile proprii… iar ceea ce ne-a vandut noua si ne vinde in continuare sunt, au fost si vor fi de acum incolo doar iluzii. Cautati vinovati franarilor ?!? Incercati sa sariti peste antrenori(demisi vremelnic) si tacticile lor…presedinte (folosit doar ca manta de vreme rea si colector de bani) sau jucatori a caror suflet e departe de Gruia ,eu ca sfat v-as ruga sa va indreptati privirile spre „marele finantator” fiindca acolo e buba… .Iar buba asta din pacate e pe punctul de a se sparge si cine nu ma crede ar fi bine sa se mai uite si sa mai asculte odata la interviul luat lui (AP) dupa meciul de aseara..se pot intelege o gramada de lucruri din el ,bine asta pentru cei care au urechi sa auda…

      Apreciază

  8. Citind articolul..este exact la ce ma gandeam de o vreme..ma sperie acest adevar crud..!! Nu suntem nici macar ca si Vaslui daramite Timisoara…nu credeam ca poate ajunge CFR la faliment inspirativ..!! se pare ca iuliu Muresan & comapany nu mai au fler..au obosit. Transferuri nereusite de multa vreme, numai franturi, si aproape ca suntem la colaps. Oare ce sau cine ne salveaza..?

    Apreciază

  9. Un meci pierdut doar cu 4-0. Nu inteleg de ce MR tot schimba echipa, cand trebuie sa omogenizezi o echipa si sa faci un prim 11. Schimbi cei care au jucat rau/eliminati. OK, ai avut eliminati in meciul trecut, dar puteai merge pe aceeasi structura, completand doar jucatori lipsa. Ramai cu aceeasi fundasi -> Camorra, Cadu, Piccolo, Velayos mijlocasi -> Maah, Obiora, Voiculet, (rezerva) atacanti -> atacant Tade, Ogbu
    De ce nu a inceput cu Voiculet ? Care totusi a fost singurul jucator in meciul cu Poli care a dat pase corecte si pe verticala si a iesit la combinatii, atat cat putea el alerga pe teren…Djokovici ? Nu l-am vazut in acest meci…Cand il vezi pe Maah pe zona centrala dupa mingi si sa construiasca, atunci e o problema mare la mijlocul terenului. A fost jucatorul care dupa mine s-a zbatut si s-a luptat, chit ca asta trebuia facut de cei cu vechime la echipa (sau un mijlocasi experimentat.)…asta mi s-a parut foarte ciudat, parca erau terminati Cadu si Piccolo, neputinciosi. Mijlocul e problema, pana nu avem mijlocasi de calitate nu facem nimic…asta e problema mare de mult timp, degeaba aduci atacanti buni, daca nu are cine sa le duca mingea. Obiora ? E pe langa, dar altul nu avem pe acel post ! El a terminat toate meciurile, nu stie sa dea cu capul, nu stie cu mingea etc..Iar nota de plata cu schimbatul antrenorilor, trebuia sa vina o data, iar asta se intampla acuma + aducerea de jucatori mediocrii la mijloc, doar Voiculet fiind un plus dupa mine. Nu-ti trebuie atacanti de valoare, ci mijlocasi de valoare, care duc mingea in piciorul atacantului. Pana si un Bus ar putea fructifica o faza si da gol… Iar MR a vazut ca acei 2 atacanti nu prea primesc mingea, pai atunci frate joaca 451..asa incat sa ai un mijloc dens si ajuti apararea si/sau atacul….
    Dar mai multe despre situatia la echipa, ne mai spune si Muresan intr-un interviu recent
    http://www.stiridesport.ro/competitii/liga-1/m-a-deranjat-ca-nu-eram-tratati-la-fel.html
    Care prin cele spuse, situatia nu a fost remediata, iar problemele presista si acuma din cele vazute in aceste prime 3 meciuri.
    Am uitat de IM, care in vara nu a reusit sa-si impuna unii jucatori, iar cei pe care i-a adus, i-am vazut cat de buni sunt…
    Cine o sa castige acest meci din vestiar, Cadu sau MR ? Oare s-a enervat Arpi si o sa aduca jucatori valorosi ? Desiguri daca are bani, din cele vazute se pare ca nu prea mai are asa multi bani. Daca tot sunt unii cum sunt, macar sa apelam la jucatori de la CFR2 sa le dam si lor o sansa, macar 15 minute…asa cum alti tot primesc sanse, care nu aduc nimi, deoarece sunt limitati, asta e, si nu poti face nimic…

    Apreciază

  10. Punctele acumulate sezonul trecut in tur ne-au salvat de la retrogradare. Acum ar trebui sa lasam deoparte “obiectivele marete” si sa betonam apararea pentru a evita caderea in B, unde ne vor toti, de altfel (oui, la conspiration !). Cred ca Rednic va continua cu ideea unei echipe de posesie si ofensive pentru care nu are jucatori si asta ne va duce de râpă. Fundas dreapta ? Suntem in faza “en attendant Godot” sau asteptandu-l pe Godot, care nu mai vine nici in piesa lui Beckett.

    Apreciază

  11. Pe cei care se mira ca Voiculet nu a fost utilizat ii informez, ca in meciurile de pregatire de la Pandurii a fost mereu rezerva, iar in meciul cu Gyor, s-a si accidentat . Si nu a aratat nimic cit a fost folosit la noi . PS . Am ales meciul reper pt critici cu steaua, pt ca asa au sunat cele mai multe voci critice la critici, adica sa asteptam pina dupa acest meci, ca in acest timp echipa va demonstra de ce e in stare . Eu m-am conformat, ca si echipa, de altfel …

    Apreciază

    • In meciul cu Poli a jucat, in amical a jucat… oricum mai bun decat Djokovic sau alti..a mai ramas de vazut doar Muniru….. Chiar daca Voiculet nu e in forma, tot stie sa dea o pasa verticala rapida, nu dupa 5 atingeri…alegem din ce avem :D..prea multi mijlocasi talentati nu avem, care sa stie cu mingea, sa stea in teren etc…

      Apreciază

  12. Alex, corectă observaţia că e mai bine cu aces 0-4 ruşinos, decât cu un 0-1 onorabil, care mai ascundea „mizeria sub preş”. Trebuie s-o spunem clar : ăn acest moment asistăm la o criză acută, generală la CFR, compusă din mai multe crize „departamentale”, să zic aşa. S-au aliniat aceste mici crize punctuale (cum ne tot spunea la un moment dat Ulisse, referindu-se la planete…). În opinia mea ele sunt : 1……criză de management (combinată şi cu ceva criză financiară). Conducerea executivă are o vină că nu a reuşit să gestioneze corect „succesul”, rezultatele excepţionale, venite cu o periodicitate mult prea mare au instaurat starea de „automulţumire” la staff, crezând că ele vor veni în continuare doar participând în competiţia internă. S-a încercat menţinerea ştachetei cu costuri mai mici (curăţenie generală, achiziţii low-cost,etc), şi nu s-a admis că echipa asta trebuie puţin „odihnită”, că s-a cam terminat un „ciclu de producţie” şi pregătirea „cincinalului” următor cere timp (în primul rând), exact aşa cum câştigarea primului titlu a presupus ceva timp (e drept, foarte scurt, fiind şi asta o cauză invluntară a căderii de acum, chiar dacă pare o absurditate ce spun). 2……criză în mentalitatea jucătorilor : aici putem vorbi de nişte cazuri speciale : criza de exprimare a jucătorilor emblematici (Cadu, Piccolo, etc.) care cu trecerea timpului şi-au pierdut din calităţile lor anterioare, dar şi criza celor nevânduţi în iarnă (Felghe, Camora, Rui P, etc.), care au avut de atunci (inclusiv returul trecut) evoluţii modeste, fără vlagă, culminând deseori în agresivitate, în eliminări. 3……Criza de „sistem” adus de MR : am bănuit mai demult că va fi greu, foarte greu să schimbe macazul MR, majoritatea jucătorilor emblematici din lot nu sunt croiţi pe acest sistem. Aş mai putea vorbi şi despre alte „subcrize” componente, dar acestea trei mi se par relevante. Ca să fim sinceri, MR a cam căzut la mijloc în acest peisaj, oricum sunt de acord că sistemul lui poate fi o soluţie bună şi furnizoare de spectacol, problema fiind că pentru asta eeste nevoie de timp, măcar un an. DIN PĂCATE, RĂBDARE DE-UN AN NU ARE NIMENI LA CFR , nici conducerea, nici suporterii, nimeni. MR putea să zică foarte bine cum stă treaba, dar dintr-un motiv nu foarte clar mie a „cântat” şi el pe ritmurile conducerii ( am un lot valorors, obiectivul este titlul, etc.). Cineva trebuie să facă ordine în acest club, aceste crize / boli trebuie diagnosticate mai exact şi luate măsuri. Dacă nu se acceptă ideea că periodic orice echipă are nevoie de un respiro de un an (doi,trei), atunci putem asista la sufocarea sistemului. Conducerea ar trebui să vină cu un discurs sincer, să recunoască acest lucru, caz în care şi fanii / suporterii ar avea -măcar în ceasul al 12-lea- o înţelegere în acest sens. S-ar putea lucra atunci în linişte, fără presiune artifical creată (de „noi”, nu de „ei” !!), şi atunci da, să rămână MR, să aibă timp de un an pentru a demonstra viabilitatea sistemelor gândite de el. Dacă vor să scape de MR, măcar să pună un fost ceferist (nu neapărat la Trică vreau să fac referire), sau să-l pună pe cuplul Cadu-Piccolo acolo ca interimari, aşa am împuşca doi iepuri : am şi pregăti ieşirea onorabilă din scenă a lor (în principal al lui Cadu), pe de altă parte am avea asigurată un spirit pur ceferist la nivelul băncii, unul compus din clarviziunea/pregătirea tactică a lui Felice la care s-a adauga „biciul” recunoscut / dîrzenia, perseverenţa lui Ricardo. Oricum, toate componentele crizei trebuie identificate, asumate, şi regândită din temelii strategia asta de „vitrină europeană” a clubului, care cu toate rezultatele superbe din ultimii ani, aduce cu un circ ambulant, unde atât actorii, cât şi locaţiile se tot schimbă, doar spiritul / iubirea pluteşte undeva în eter, susţinută de spectatori din ce în ce mai puţini şi de „tribunişti” din ce în ce mai divizaţi şi agresivi. HAI CFR !!!

    Apreciază

  13. Mai anii trecuti intelegeam sa faci analiza, discutii, strategii, insa acum ar trebui sa o lasam mai moale – asa, in acelasi tonus cu mersul clubului. Sa vinzi tot timpul cei mai bun din echipa si sa cumperi „posibile vedete in devenire cu procentaj 2%’ si apoi sa te apuci sa declari ca vrei titlul inseamna doua lucruri: ori aberezi ori faci misto. Prima varianta pica deoarece atat IM cat si AP sunt baieti inteligenti. Mai degraba cred in varianta a doua, posibil ca Arpi investeste in Ungaria pentru ca de campionatul si tara asta s-a saturat, posibil ca nu mai vrea sa investeasca sau nu mai are bani de investit, iar declaratiile nu costa bani mai ales ca aceste vorbe pun presiuni pe anumite echipe la un moment dat. Noi trebuie sa avem grija ca „nu tot ce zboara se manaca”. O echipa cu un capitan blazat, obosit si pus pe comemtat cu arbitrii la fiecare atentionare a arbitrului e asemeni mie, daca as conduce pe autoruta cu 130km/h as lua mainile de pe volan si m-as uita la meciul vaslui-CFR.
    Cel mai simplu cred ca ar trebui spus:
    CFR – jucat prost!

    Apreciază

    • Toate la timpul lor…intai se goleste stadionul, dupa dezastrul de la Vaslui cred ca trebuie lasata intrare libera….ne-a invatat Arpy cu performante….in final nu cred ca mai scrie nimeni pe aici prin etapa 22 cand suntem pe locul 13 si jucam ceva meci cu navodari.

      Apreciază

      • Nu exclud nimic, nu stiu cum va fi viitorul si incepe sa ma dezguste tot mai mult trufia si dictatura ce apare la CFR. Asta nu mai are nimic de-a face cu modul ardelenesc de-a face lucrurile. In plus, azi tocmai am avut o confirmare ca ceea ce credeam/simteam despre tabara Gabi Muresan vs. Cadu e adevarat. Eu presimt ca voi avea 2 variante: fie sa ma opresc la un moment dat (cum a tras frana si cj007, la un moment dat), fie sa fac „tribunaanticfr.ro” in ceea ce scriu. Nu voi face asta dintr-un imbold apocaliptic, ci strict legandu-ma de ceea ce s-a sucit intr-un mod teribil de urat la clubul asta. Sa vedem insa cum se sfarseste episodul „Rednic”…

        Apreciază

        • Vezi ca lucrurile facute ‘ardeleneste’ inseama si fara pic de creativitate si inspiratie. Ori retetea clubului este in clipa de fata extrem de ‘ardeleneasca’…. consecventa maxima in lipsa de imaginatie.

          Apreciază

  14. Citesc comentarii pe aici si raman uimit cand vad un anumit soi de „suporteri”. In aceasta familie ceferista sunt doua tabere, optimistii si pesimistii. Noi, eu apartin tabarei optimistiilor, suntem mai retinuti momentan, ceea ce n-ar trebuie sa fie o surpriza pentru nimeni. Personal incerc sa raman optimist si dupa dezastrul de ieri, dar recunosc ca nu este usor. Cealalta tabara, cea pesimista, este la randul ei impartita in cel putin doua fractiuni. Un reprezentant a unei fractiuni poate fi Vass Bela sau Dan Dan, care sunt suporteri ceferisti insa nu sunt multumiti de actuala situatie de la club si critica. Eu i-am criticat fiindca mi s-a parut ca critica inainte sa esueze echipa, asa ca daca ar critica acuma, n-as zice nimica. Si nici nu pot sa zic ca n-ar fi ceferisti, caci doar lucrurile la care ti te poate enerva, iar Dan Dan, Vass Bela si et al chiar au fost nervosi rau de tot. Oricat de enervanti pot fi uneori, si sunt!, ii citesc fiindca au si ei dreptate in felul lor si de cele mai multe ori dau si argumente pentru pesimismul lor. Apoi. Mai. Este. Si. Cealalta. Fractiune. Fireste daca generalizam putin si spunem ca sunt doar doua putem spune ca representant-ul este Horica. Din cate-mi pot da seama, nu pare sa faca altceva aici pe tribuna decat sa declare Harmaghedon-ul. Sincer, nu inteleg cum poti spune dupa trei meciuri in campionat, in care am aratat ca probabil n-avem treaba cu titlul in actuala editie, o idee de altfel confirmata si de A.P pe Look acum vreo 30 de minute, ca va disparea clubul si tribuna in etapa 22 sau 23. Pai, asta spune numai si numai despre nivelul lui (si restul care apartin acelei fractiuni de negativisti) de suporter si nimic despre CFR sau acest site. Eu chiar nu-nteleg de ce se mai oboseste Horica sa mai scrie, sau sa mai intre aici, sau sa mai fie CFR-ist, avand in vedere ca toate vor disperea conform propria profetie… Si Vass Bela, tot spui ca astepti pana dupa meciul cu branzarii inainte sa critici. Bun, dar sa stii ca ma astept la ceva spectacular din partea ta avand in vedere cum jucam pana acuma… Ca tot zici ca te abtii pana atunci – sa stii c-a devenit ca un trailer unui film care inca n-avut premiera dar chiar esti curios sa-l vezi … :))

    Apreciază

    • Unii am fost convinsi de optimisti sa asteptam pana dupa meciul cu oile, si apoi sa tragem concluzii… asa ca respectam armistitiul. 🙂 Asa ca, fara critici… Totusi, aseara, ma rodea o idee: oare ce jucator promitator ar considera in acest moment CFR o echipa la care sa vrea sa ajunga ca sa se poata afirma? Oare ce „plafonat” mai considera ca CFR poate fi o echipa pentru relansarea carierei? Pana acum ceva vreme, ii momeam cu UCL, cu titluri, cu cupe….

      Apreciază

      • Cred ca inainte de toate ii momeam cu bani..CFRul a platit mereu peste media echipelor bune din Romania…fata buna a medaliei e ca asa s-au facut echipe de top cu rezultate, partea nasoala este ‘suprapretul’ unor submediocrii – nu vreau sa stiu cit costa ‘rezervele’ din ultimul meci. Declaratia de ieri a lui AP imi arata ca s-ar putea sa vedem un schimb de paradigma, referitor la titlurile din anii pari. Sa fie doar o declaratie de complezenta? Sa avem acum o echipa de tranzitie pina incepe sa produca centrul facut impreuna cu GISS? Sau joc de glezne inaintea unei investitii la Fradi?

        Apreciază

    • Eu, la asta, nu-i dau dreptate nici cand are 🙂 Nu stiu cat i-ar suporta fanii lui Bayern pe Dante si Boateng daca nu i-ar avea in fata lor pe Martinez si Schweinsteiger, parca, ci doar pe Obiora. Stiam cu totii ca atat Cadu cat si Piccolo sunt lenti, dar acum sunt expusi rau. Daca nu mai vrem cu curu’n poarta si mai si lasa nea Mircea de jandarm doar un singur mijlocas de acoperire, si ala neexperimentat, atunci trebuie sa ne asteptam ca “undeva in linia de aparare” va fi mereu bai, chiar daca Piccolo si Cadu vor fi inlocuiti de 2 speedy gonzalesi tineri.

      Apreciază

      • Caneto, AB cam are dreptate (asta nu înseamnă că-l simpatizez, din contră…), dar textul lui mi se pare un remake după articolul lui Albu. Referitor la căderea „inexplicabilă” a tandemului „Cadu-Piccolo” ai şi tu dreptate: cum dracu’ au căzut aşa de mult după o toamnă „en fanfare” în CL spre „curul broaştei” (să-l parafrazăm pe AP)? Simplu, cum spui şi tu: s-a surpat mijlocul, care nu mai dă nicio siguranţă blocului defensiv, fiecare fundaş e pe cont proriu, când adversarul atacă… Degringolada cuplului magnific de acu’ un an se explică în bună parte prin slăbirea capacităţii defensive a liniei de mijloc, unde lipsa lui Muri se simte ca niciodată. Cîteodată mi-e dor chiar de Godemeche… De L.Alberto sau Vasilegaray nici nu mai vorbesc… Un sistem 4-4-2 (nu mă înjuraţi că revin din nou) trebuie să se bazeze pe nişte „mişlocaşi” extrem de mobili, dispuşi la o capacitate de efort iesită din comun, cu spirit de sacrificiu şi de „ajutor reciproc” în orice moment al jocului. Adică ceea ce nu se vede nici cu microscopul la CFR-ul de astăzi, din păcate.

        Apreciază

        • Referitor la tandemul Cadu Piccolo cum se face ca deja s-a intamplat de doua ori sa ia doua goluri in doua minute la inceput de meci si nu pe sfarsit. Eu zic ca intra pe teren complet relaxati psihic apoi adrenalina ii trezeste

          Apreciază

      • un fundaş… mai bine doi, deci: doi fundaşi pot să aibă calităţile lui Piccolo şi Cadu, pot să fie mai mobili (mai rapizi), pot fi mai tineri… singura problemă este dacă visul celor 2 fundaşi (având toate calităţile de mai sus) e să-şi lege soarta de cea a CFR-ului din Cluj.

        Apreciază

  15. Dobondi, repet inca odata, cind am criticat inainte de inceperea campionatului ( mai stii ca am subliniat, ca Velajos este mult sub Pinto, Djocovic mut sub Muri, Obiorah sub Sare, Maah sub Sougou etc . ) si dupa primele doua meciuri, multi au intervenit si au cerut ragaz pina dupa meciul cu steaua, ca sa fie mai edificatoare analiza . Eu m-am conformat, intr-un fel asa si este, nu poti taia capete dupa 1-2 meciuri . PS. Citeste cea declarat Arpi in Look, este cel putin interesant . Daca l-as cita, ar trebui sa-l atac si inca necrutator, asa ca cititi de pe oficios, meditati putin si scrieti aici parerile voastre !

    Apreciază

  16. un gruzinez a intrat cu piciorul într-un duel la minge la nivelul capului lui Tanase care, la rândul său a intrat cu capul la nivelul piciorului gruzinezului ; singura diferenţă faţă de intrarea ,,a la Cadu,, e că atât capul (lui Tanase) cât şi piciorul jucătorului gruzin erau Mult mai sus; mă întreb ce sancţiuni va primi Gruzinul caduist

    Apreciază

  17. Da, Albule, de data aceasta ai perfecta dreptate, trebuie sa recunosc, nu prea este de adaugat nimic, poate un sfat pt conducere, cu toate ca sint putine sanse sa fie auzit. In cel mai scurt timp aducerea a doi, chiar trei mijlocasi defensivi. Este sinucidere curata ce joaca Rednic cu Obiora singur la acoperire. Brusc descoperiti ca amindoi fundasii centrali legendari ai nostri sint lenti si sint depasiti. Dar ce dracu cautau Muresan si Dani, si Sare in fata lor? Toate echipele mari joaca cu doi mijlocasi defensivi. Eu cind ii aud pe inflacaratii nostrii tribunisti, adepti ai jocului ofensiv, simt ca mi se ridica parul pe cap, acela putin pe care il mai am. Acum se vede clar de ce lua Muresan cartonase si eliminari; le lua fiindca raminea singur si incerca sa blocheze atacurile adverse. Puneti doi inchizatori buni in fata lui Piccolo si Cadu si brusc o sa aveti doi fundasi centrali buni. Rednic este varza, este mai slab decit PS, nu are viziune daca nu si-a dat seama ca avind lotul acesta nu poate juca sisteme fanteziste. Sper ca miine va fi demis, chiar Trica este un antrenor mult mai realist. Rednic de cind a venit a gresit in fiecare meci si formula de joc si aproape toate schimbarile. Acum despre portari: de Eddy nu mai vorbesc, cine i-a prelungit contractul pe cinci ani este in afara fenomenului fotbal, dar Minca ce pazeste acolo? A aparat bine in meciul cu Vasluiul, apoi a disparut. Nu sint sigur de ce poate, s-a vazut prea putin, dar macar are statura, poate iesi la o centrare. Asta este, anul acesta este compromis, sper ca miine se schimba ceva.

    Apreciază

  18. Ce ne mai place sa descoperim apa calda ! Arpi afla acum de ciclul de 3 ani, de nevoia de timp si strategia in reconstructia unei echipe, revolutie suna mai bine, dar e ineficienta. Altii descopera in sfarsit ca nu mai avem valori (unii mai polemizeaza pe tema asta, inca nu s-au trezit din visele next level) altii ca s-au imbatat cu apa chioara (din sticlele si borcanele achizitionate). Bine ati venit in lumea reala, totul poate incepe de la : „Ma numesc CFR si merg pe un drum prost….”.

    Apreciază

    • ”Zeidas ex machina”, ti-as fi recunoscator daca ai da dovada de putina marinimie si m-ai lumina nitelus, aratandu-mi hartopul in care se va opri in cele din urma CFR-ul nostru si cat mai are de gafait prin fotbalul mioritic locomotiva asta din Cluj. Nu de alta, dar sa aiba parte si cei ca mine de o opinie avizata, venita de la o persoana competenta ca mataluta.

      Apreciază

      • Florincpatrat, ma „onoreaza” solicitarea unui descoperitor de marca ca tine (de apa calda evident) dar nu am sufient curent pentru a lumina tot rindul vostru. Pastrind preferinta-ti pentru regionalisme in adresare, lui talica bre ii recomand sa nu se oftice usor si sa vada cu ochii deschisi fotbalul si ce se intampla cu CFR.

        Apreciază

  19. Cadu, lent. Piccolo, lent. Pai atunci, eu zic sa-l reprofilam pe Tade fundas central ca lent nu e, simtul portii nu prea-l are, ceea ce ar fi chiar benefic caci scade pericolul de autogol. 🙂

    Apreciază

  20. Asa transferuri asa joc. Am avut tot turul la dispozitie sa cladim o echipa sa aducem jucatori buni. Cat s-a cheltuit in vara? Un milion? Pai cu un milion nu iei titlu frate… Jucatori liberi de contract… Pana AP nu aduce un manager din strainatate nu putem avea pretenti. Iuliu Muresan e depasit rau. Cred ca nu am mai vazut un meci bun al chefereului de mai bine de un an… Poate din era Mandorlini. Sunt dezamagit. Pretentii la campionat? Sa fim seriosi….

    Apreciază

  21. Dupa Arpi, noii veniti au jucat bine, cei vechi f. prost. Asta-i si parerea voastra? PS. Dan dan, si alti pesimisti, multumesc pt armistitiu, optimistii merita acest sacrificiu, pt ca inainte de orice, sunt si ei ceferisti pur singe!

    Apreciază

  22. Citind presa sportiva vad ca atat conducerea cat si antrenorul isi ataca jucatorii, ii ameninta etc. (pana acum nu prea a fost obicei la CFR asa ceva). Ceea ce uita insa este ca jucatorii sunt adusi de club (conducere), pusi in teren de antrenor. Poate ar trebui sa-si asume partea din vina toata lumea (conducere, antrenor, jucatori) si in loc de declaratii amenintatoare pe la televiziuni si in ziare sa faca ceva sa iesim din rahat. Nu cred ca se pot rezolva problemele prin presa. Cea mai mare problema este insa ca CFR-ul nostru in momentul de fata seamana cu un Trabant si stim cu totii ca un Trabant nu poate concura cu un BMW (sa nu spun Ferrari-ul lui Paszkany), asa ca daca am cumparat un Trabant va trebui sa multumim cu performantele unui Trabant, oricum este TRABI-ul nostru. Hai CFR.

    Apreciază

    • Nu inteleg nici eu de ce au pus tunurile pe jucatori. Rednic a declarat cu gurita lui ca „Principalul vinovat sunt eu și îmi asum această responsabilitate”. Atunci de ce nu se refera la jucatori ca nevinovati sau “vinovati secundari”? Este impreuna zi de zi cu toti cei 26, nu vede care vrea si care nu? In cele trei meciuri i-a folosit pe toti, mai putin pe Minca, Negrut, Rada, Muniru si pe cei nepusi la punct cu pregatirea fizica (Brandao, Gabionetta). Pai, sunt cu totii indolenti, ce tot ii invarte atata? Nu-i destul ca juma’ de lot are nevoie de GPS sa se descurce in Cluj, pentru cei vechi sistemul de joc este unul nou, musai ca Rednic sa schimbe echipa etapa de etapa? Cum sa se inchege relatii de joc? Oare, cand era jucator activ, evolua mai bine daca il ameninta antrenorul, ii crestea capacitatea si moralul de joc?

      Apreciază

  23. Sa luam lucrurile pe rand. 1. -> Nu poti sa schimbi si jucatorii si antrenorul, si sa ai rezultate in 2 luni. Nici PSG, Monaco, Chelse NU AU PUTUT. Lasati un antrenor 2-3 ani, poate cum e Rednic si Vandeti-Cumparati jucatori. (cam cum e la Arsenal) atunci poate vom avea rezultate, dar nu cu 13-14 jucatori noi. –- 2 -> Sunt jucatori depasiti ce trebuie sa plece: 1. Stancioiu (de acum 2 ani era depasit). 2. Hora (imprumutat pe 5 ani). 3. Rui Pedro (daca am juca doar cu echipe din Portugalia). 4. Cadu si Sepsi rezerve.

    Apreciază

  24. Off… Grea viata de „U”-ist… Oricât am fi de buni, voi sunteti mai buni. Și oricât ați fi de slabi, noi suntem si mai slabi. :-)))) Dar încă sunt relativ tânăr așa ca mai sper să vina și ziua noastra. :))

    Apreciază

    • În istorie au mai existat perioade când atât U cât și CFR luptau să scape de retrogradare. Într-un sezon, dacă nu mă înșel, au retrogradat amândouă în „B”. Însă pe vremea aia parcă nu ne umileau echipe de 2 bani, ca acum…

      Apreciază

    • Atunci chiar v-as ruga sa iesiti din insolventa si sa va trageti trupa buna 🙂 Prin relatia tranzitiva descrisa de tine mai sus ambele echipe ar avea de castigat:)

      Apreciază

      • Păcat că relaţia dintre cele 2 cluburi (=,,finanţatori,,) nu poate fi, deocamdată, mai bună. Mulţi din străinii CFR-ului ar fi preferat să continue la ,,U,, (şi invers, ca să nu vorbim de împrumuturi ) cel puţin pt. a nu renunţa la mediul de viaţă înjghebat la Cluj (pt. sine şi familie) şi pt. a nu o lua din nou de la capăt.

        Apreciază

  25. Na, s-o fost gasit si tzapu’! Ala ispasitor, d’o gresit! Nu ca as zice ca Edy e un portar valoros, dar un portar mediocru ia goluri din situatii de gol create de greselile coechipierilor….(asa-i Attila?)….Un portar bun salveaza echipa daca ea greseste, deci inainte de a ajunge „salvator” portarul, situatia de gol este „creata” de coechipieri! Nu numai pentru Attila: Sepp Maier spunea dupa un 5-0 Ajax-Bayern prin anii ’70 ca un portar bun apara tot ce se poate apara……Si Sepp Maier era un iezemplu pentru mine, langa Hellstrom… Edy a luat min. 2 bobite din vina lui, dar scorul totusi a fost 4-0….Laji bacsi mai spunea, tot p’atunci: ia portarul un gol din vina lui, dai doua si ai rezolvat, te fura arbitrul ca da ofsaid la orice miscare in atac, iei mingea si te duci singur in poarta (asta e off-topic!). Dar parca noi eram educati sa invingem in orice conditii? Sau oricum sa nu ne dam batuti? Ceva „american” de genul never give-up?

    Apreciază

    • Edy Stancioiu e ULTIMA problema a CFR-ului! De ce nu vedetzi esentzialul ? Lipsa de valoare a lotului, blazare, 0 investitzii. Ce naiba, suntem oameni maturi, sau ce?

      Apreciază

      • Săracu Edy e singurul vinovat? Pentru că n-avem echipă şi ne lipseşte antrenorul? Despre conducere ce să mai spui? Ei au adus antrenorul, tot ei şi jucătorii. Trist! Cum tot trist este şi pe patronul, făcând declaraţii la Look. Nu pare să înţeleagă ceva săracul. Cine va pune ordine în ceaţa asta? Şi când? Doamne ajută!

        Apreciază

      • Stai calm, nu trebuie sa avem lotul complet inainte de inceputul campionatului, e ok daca o sa avem noi achiztii si prin etapa 5 sau 6:D
        Acum revenind la modul serios, nu cred ca modul asta de lucru va aduce performanta pe termen mediu, eu cred ca trebuie sa investim cu adevarat si in echipa de tineret. Chiar imi doresc sa vad 2,3 jucatori titulari veniti de acolo(pb ca o sa vad acest lucru in urmatorii 2 ani cand vom avea evoluti ca si vecinii din vale).

        Apreciază

  26. Deci rezerva lui Mario o sa fie Minca ? Sa ne rugam, ca de acuma inainte sa nu mai incaseze rosu sau sa se accidenteze, ca altfel e vai de noi…

    Apreciază

  27. Eu consider ca tot staff-ul CFR-ului este vinovat. Fara investitii nu poti mentine sau depasi rezultatele obtinute. Au vandut cam ce era mai bun, si au adus jucatori liberi de contract, le-a iesit de cateva ori, si au crezut ca au gasit formula miraculoasa, dar iata ca nu merge la nesfarsit. Cei vechi sunt arsi din interior, nu exista vointa, placerea de a juca fotbal lipseste total, cei noi se zbat ca pestele pe uscat, gresesc cele mai elementare faze de joc, preluare, pase.. Antrenorul nu mi-a fost simpatic niciodata, si deocamdata nici nu a facut ceva sa-mi schimb parerea. Este nevoie de o transfuzie de sange proaspat, este si o nervozitate in sanul echipei, poate ei stiu ceva ce noi nu, nu stiu, totusi sper in continuare, totul va fi uitat daca reusim un meci memorabil cu Steaua. Am incredere in conducere ca va schimba ceva, si ca nu le place nici lor ceea ce se intampla. Hai CFR!

    Apreciază

  28. Notarea este oprită, tabelul este reactualizat. Au notat 35 de tribunişti (măcar la acest nivel avem o constanţă îmbucurătoare…), media echipei fiind 3.4 (minim absolut, de când există această notare), nota maximă (dacă se poate numi aşa…) este de 4.7 (Batin), având şi Maah+Pedro note apropiate (4.2 şi 4.1), în tmp ce nota minimă este de 2.5 (Stăncioiu). Reluăm notarea după meciul cu Viitorul, să sperăm că vom avea şi noi să acordăm (pentru prima dată în acest sezon) câteva note de 7 sau -Doamne ajută!- chiar de 8…De 9 sau 10 nici nu vorbim, ălea-s „rezervate” pentru CL (rămâne de văzut doar în care dintre ediţiile viitoare…) HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Alo, domnul maestru Kiruj? Vedeți că am primit o sesizare pe facebook că în grupul de fotbaliști all-time ai CFR-ului l-ați infiltrat (fără prea mare voie, bănuiesc) pe Fabio Bilica! În mod oficial, în acel sezon, Bilica a evoluat totuși pentru U Cluj…

      Apreciază

      • Prezent, mon chef ! Problema a fost rezolvată (Bilica a fost stearşă, nu şi din memoria noastră colectivă, ştii tu despre ce vorbesc…). Mai mult de atât, am şi renumerat (remunerat ?) lista, aşadar avem 162 jucători „all-time” (din 2003 încoace, evident…). Apropos, mon chef : ţi-am trimis un mail (ştii, eu-s mai bătrân, şi mă mişc mai greu cu feisbucul ăsta, băga-mi-aş…), acolo ţi-am propus să faci o „bifurcaţie” la tabelul centralizator (cu posibilitate de accesare atât pt. tabelul sezonului trecut, cât şi pt. cel actual. HAI CFR !!! PS : Mulţumesc şi lui I.Dacid, oricum rog toţi tribuniştii să sesizeze orice eroare privind tabelul şi promit că voi repara eroarea în max. 5-6 minute (cât trebe lu’ CFR să primescă 2 goluri…). PS : HAI CFR !!!

        Apreciază

  29. Astept cu interes meciurile de maine ale echipelor care ne reprezinta in Europa. Ce pacat ca nu se numara si CFR printre ele! Daca ieri, la meciul Stelei, am fost ”gruzin”, maine voi fi 100% roman la meciul Petrolului si la cel al Astrei, dar cu inima impartita la infruntarea pandurilor cu israelienii. Chiar daca mi-e destul de simpatica echipa olteana, recunosc ca nu m-as supara defel daca trupa asta ar iesi cat mai curand din EL. De ce? Eu am banuiala ca intre conducatorii nostri si Condescu ar putea exista intelegerea ca Dan Nistor sa fie transferat la CFR, dar abia dupa ce gorjenii vor fi eliminati din Europa. Stiu ca Marin Condescu are ceva probleme cu sindicatele, incepe sa fie contestat tot mai des, adversarii sai (dar si suporterii) imputandu-i mai cu seama faptul ca in ultimul an Pandurii a pierdut mai multi fotbalisti importanti (Maxim, Viera, Voiculet, Al.Vlad) fara sa puna cine stie ce nume in loc. Stiu, povestea va este cunoscuta tuturor, doar o auziti in fiecare zi si pe Tribuna CFR, doar ca de data asta personajele sunt altele. Ei bine, observand spiritul negustoresc al lui Condescu, care nu-i un conducator deloc prost, mi-e greu sa cred ca omul asta va fi atat de inabil incat sa-si piarda vedeta peste un an de zile fara ca sa incaseze vreun banut pe ea. De-asta cred eu -si tare m-as mira ca urmatoarele saptamani sa nu-mi dea dreptate!- ca Dan Nistor o va parasi pe Pandurii nu la multe zile distanta de la posibila/probabila eliminare din cupele europene. Chiar daca supozitiile mele legate de posibila intelegere dintre Paszkany si Condescu n-ar avea nimic in comun cu realitatea, eu cred ca seful gorjenilor tot se va dovedi mult mai flexibil decat s-a aratat in urma cu cateva saptamani, iar Arpi Paszkany mult mai darnic, deci nu exclud deloc posibila inregimentare a mijlocasului pandurilor in urmatoarele zile. Vad ca pana si cateva site-uri de sport incep sa-mi dea apa la moara, asa ca trag nadejdea ca in cele din urma Nistor va imbraca tricoul alb-visiniu al CFR-ului. Ce ma mira insa e ca Steluta nu se arata deloc interesata de mijlocas. Sa fie la mijloc doar chestie de strategie? Mi-e greu sa cred ca lor nu le face cu ochiul fotbalistul asta, mai cu seama ca pandurul s-ar plia de minune pe jocul lor combinativ. Plus ca si-ar regasi acolo destui prieteni vechi, alaturi de care a jucat inca de pe vremea in care International Curtea de Arges nu se desfiintase.

    Apreciază

  30. Am intrat putin pe site-ul uefa.com. La Tiraspol, Dinamo Zagreb are deja 2-0, dupa ce castigase si in Croatia (1-0). Ivo Pinto e titular, Bakary Sare rezerva. Ce pacat ca nu-i vom revedea pe baietii astia intr-o confruntare cu Steaua! APOEL a pierdut insa calificarea, asa ca Dinamo Zagreb -cam singura trupa care le-ar fi putut pune probleme reale oilor in play-off- a intrat si ea in randul capilor de serie de vineri.

    Apreciază

    • Oile sunt pe val, sezonul trecut, sezonul asta si nu stiu cat timp de acum vor domina liga sosetelor lui mitica. Si pe transfermarkt se vede o diferenta clara de valoare intre mamiferele rumegatoare, copitate, domestice, si restul echipelor (noi, astra, petrolul, toti inotam in aceeasi balta). Trist, sincer nu stiu ce ne vom face in meciul cu ei, sper doar sa nu ne usture prea tare.

      Cumva vom trece si peste asta.

      Apreciază

      • Lasa transfermarkt ca nu este ceva de referinta. Se stie cine are franciza de a opera pe Romania si care sunt interesele. Da, oile sunt pe val dupa 6 ani de seceta. Orice echipa are si sinusoide si ei sunt acum pe coama evolutiei in timp ce noi testam limita de jos. Apoi factorul timp va inversa rolurile.

        Apreciază

  31. Aminarile gen : sa mai asteptam, sa mai treaca timpul sunt folosite DE REGULA de cei incapatinati, nerealisti, fricosi sau neputinciosi. Ce ne-a adus bun la CFR perioada scursa de la inceputul anului ? Cupa nu, transferuri mai mult decat slabe si mediocre, da Nu cred ca sfarsitul lunii va schimba mare lucru, dar da Doamne sa ma insel. Cred asta in urma principiului de nivelare a valorilor adoptat de sefii CFR-ului, cat timp au fost bani care nu au luat alte directii, nivelul stachetei a fost satisfacator aducandu-se jucatori rezonabili pentru campionatul nostru. Au fost acceptate si cateva exceptii pentru scurt timp in scopul vanzarii imediate, jucatori care au avut si clauze speciale favorabile lor. Nu sunt adeptul acestui principiu, fara valori nu faci nimic (inainte de reincalzi supa cu „ratiuni financiare” urmariti retroactiv banii cheltuiti aiurea cu un numar mare de jucatori). In afara de Felge, mai vedeti azi un jucator care poate face diferenta, care atunci cand toti joaca prost are doar cateva realizari individuale si se vede cum se zice „ca nu cu cine juca” ?

    Apreciază

    • Bravo! Ai dreptate. Dar cu dreptatea pe care o ai, asa bataind ca pruncul caruia jucarie s-a stricat, ce propui sa facem noi? Scandal? Sa incepem sa injuram? E usor sa tot comentezi pana la nesfarsit cat de prastie suntem, si nu zic ca nu suntem, dar pana la urma urmei ce vrei sa faca echipa acestui site (in care eu NU fac parte)? Hai, zi; inafara de a astepta si spera ca trecerea timpului aduce ceva imbunatatiri in jocul nostru, ce propui sa facem noi cei cu exact 0% din actiuniile clubului?

      Apreciază

      • Propuneri ?
        Varianta A :
        1- Calm;
        2- Acceptarea realitatii si nu negarea ei (ca altfel nu suntem fani);
        Ai dreptate ca sesizarea repetata a problemelor vazute nu e o solutie, unii nu pot invata nimic din greseli si le comit pana la nesfarsit sau le aproba;
        3- Solutiile tale belicoase si teribiliste nu le sugerez nicaieri; aici avem dreptul sa ne exprimam in familie nemultumirile fata de situatia la echipa, pentru ca ne pasa. Daca s-ar posta numai ce ne convine si realizarile marete din ultimul timp, nu ar fi cam gol site-ul ?
        4- Solutiile ar trebui sa le dea cei platiti gras pentru asta.
        5- Daca ai fi citit alte postari ale mele, ai fi sesizat ca solutiile stau in rezolvarea nemultumirilor postate (spargerea mentalitatii de gasca portugheze, impunerea unei adevarate nu mimate pregatirii fizice si tactice, etc…). Am putut urmari pe viu cateva din sedintele recuperatilor Ganea si Vass si au fost ridicole, e un termen bland.
        Varianta B:
        -Sa asteptam plin de optimism „sa treaca timpul si sa apara imbunatatiri in jocul nostru”. Aplauze !

        Apreciază

        • 1. Nu ai raspuns la intrebarea mea care a fost destul de simpla; ce putem face noi, suporterii altceva decat a spera ca odata cu trecerea timpului se va inbunatatii jocul. Tu ai vorbit ce trebuie sa faca aia platiti gras de club. 2.Inafara de speranta n-am sugerat nici o solutie. Eu imi cunosc limetele, da sunt limitat nu ca tine, si stiu ca probabil cei de la club sunt mai competenti decat mine. 3. Daca sa speri este sa fii teribilist atunci ai dreptate. Sunt teribilist si o sa fiu teribilist in continuare. Cealalta varianta este mult prea trista si cel putin eu nu vreau o viata trista. 4. Ai scris „ca solutiile stau in rezolvarea nemultumirilor postate – See more at: http://tribunacfr.ro/2013/08/06/paie-vs-coceni/?replytocom=25037#respond„. Pai, unde altundeva? E ca si cum ai zice „imi plac rosiile pentru ca gusta ca rosii.” Deci, n-ai zis nimic semnificativ cu acea fraza, desi suna ca si cum ai zice ceva. Asa ca repet intrebarea pe care vad ca te-ai straduit destul de tare sa eviti s-o raspunzi: Ce putem face noi, suporterii cu 0% din actiuni inafara de a face scandal sau spera la mai bine? Vezi, eu nu ma cert cu tine. Doar ca pari sa fii un domn cu raspunsuri la toate problemele si eu chiar as vrea sa fie rezolvate toate problemele clubului pe care amadoi-l indragim.

          Apreciază

          • 1 – Noi suntem doar niste microbisti. Repet, aici putem comenta despre fotbal si echipa noastra CFR. In opinia mea, doar asta putem face noi aici. Sper ca e suficient de clar raspunsul;
            2+3 – Te contrazici usor, mai sus ai scris „…ce sa facem noi? Scandal? Sa incepem sa injuram?”;
            4 – Reluam: „Daca ai fi citit ALTE postari ale mele, ai fi sesizat ca solutiile stau in rezolvarea nemultumirilor postate (spargerea mentalitatii de gasca portugheze, impunerea unei adevarate, nu mimate, pregatirii fizice si tactice, etc…)”. Adica pe gustul „rosiilor care gusta ca rosia” Cadu ar putea sta putin pe bara sa reflecte si apoi sa joace fotbal, nu sa impuna antrenorii. Batrinii fac echipa, dar cind mai sunt utili. Mai ramane pregatirea fizica, incepand cu acceptarea ei si mai ales cea tactica. Astea sunt solutiile de microbist scrise, dar pe care nu le vezi. Cele cu adevarat competente le las la altii bine platiti;
            5 – Nu te cunosc personal si nu-mi permit ca tine sa etichetez pe altii, cat despre mine mai aproape e citatul din Seneca „Stiu ca nu stiu nimic, si nici macar asta nu stiu”. Dar nici „tabula rasa” in fotbal nu sunt.

            Apreciază

    • Aici nu e vorba de nici o „DE REGULA”, este vorba de respectarea parerilor celorlalti. Unii se conving mai devreme, altii mai tarziu, altii niciodata. Daca „optimistii” ne sareau unora in cap inca din mercato-ul trecut cand sesizam politica proasta de transferuri, cand criticam „lotul numeros si echilibrat valoric” al conducerii, etc, asta nu inseamna ca si noi trebuie sa le sarim in cap acum. Asa ca, vom povesti mai multe dupa meciul cu oile, pana atunci mai vedem si evolutia jucatorilor, mai vedem si daca mai e Rednic sau nu, etc… Apropo de Rednic, daca e adevarat ca e sapat de jucatori, eu propun ca urmatorul antrenor sa fie numit direct de Cadu, pentru a evita pe viitor schimbarile dese…

      Apreciază

    • Sincer, acum foarte sincer eu inca cred ca avem jucatori valorosi in lot doar ca starea de spriti e sub orice critica. Cred ca moral echipa e la pamant, cred ca exista o stare de frustrare ,nervozitate excesiva in cazul unor jucatori dar si de miserupism total in cazul altora. Cred ca Ricardo ar trebui sa predea pt o perioada banderola de capitan, Rui Pedro ar trebui motivat cumva(ori trimis la echipa a 2-a, ori vb barbateste cu el) . Inca cred ca avem valori individuale peste nivelul multor echipa din campionat. Inca cred ca jucatori ca Rui Pedro ,Deac chiar si Picollo cu experienta lui ne pot ajuta sa fim undeva in Top 3 in acest campionat dar pentru acest lucru cred ca trebuie sa fie adusi urgent un psiholog si un prepartor fizic de top iar Muri sa o lase mai moale cu declaratile.

      Apreciază

  32. Sincer etapa viitoare as incepe fara anumiti fotbalisti care in ultima vreme au cam dezamagit. Ce parere ati avea de un prim 11 in forma: Minca – Rada Brandao Picollo Camora -Gambioneta Djokovic Voiculet Deac- L Ganea(sper ca nu e accidentat) Batin

    Apreciază

    • Eu ass merge pe mina ta..toti merita o sansa..nu are sens sa le dai a 4a oportunitate unora care nu vor/pot si altii sa stea doar pe banca sau in tribuna. Le-as da o sansa si la 1-2 tinerei de la centrul facut cu GISS…un dus rece la cei cu salarii mari si aratatul pisicii /rezilierii poate face uneori minuni.

      Apreciază

    • Djoko şi cu Cadu sunt out; Rednic continuă epurarea. Măcar de-aş vedea la el intenţia de a construi o echipă, orice echipă, doar să joace fotbal..

      Apreciază

    • Ioane, echipa ta arata bine cu 3-4 exceptii : Minca (la cat de gafeur e sper sa nu-l mai vad niciodata in prima echipa); Rada (mi se pare sinucidere curate ca pe un jucator de picior stang sa-l pui sa joace pe dreapta in conditiile in care nici banda stanga nu o facea bine atunci cand era pus sa joace acolo. Bun, pe faza defensiva isi facea datoria (repet pe stanga, nu pe dreapta) dar avea mari lacune pe faza ofensiva. Atunci ma intreb, cand cel putin teoretic, noi va trebui sa fim mereu peste adversarii nostri, ce va face Rada in aripa dreapta, ce centrari va da el ?! Sincer, decat cu Rada fundas dreapta, mult mai bine cu Hora, macar e jucator de picior drept, de profil mai ofensiv, poate, poate, creaza o superioritate sau poate ii intra o centrare); L. Ganea (omul asta mai traieste, mai e in lotul nostru?) Cu Gabionetta in principiu nu as avea nimic. Totusi, din ce stiu eu inca nu e pregatit fizic sa duca o partida, poate nici o repriza. De aceea as prefera ca pe el sa-l vad macar vreo 30 de minute pe National Arena, ca pe o surpriza pentru stelisti. In rest echipa ta chiar imi place.

      Apreciază

      • Am incercat pe cat posibil sa folosesc cat mai putini jucatori care au gafat in acest inceput de sezon. In poarta a gafat atat Felgue cat si Edi, deci din punctul meu devedere i-as da o sansa lui Minca intr-un meci cu o formatie slabuta. In aparare nu prea avem alterntive pe margini din acest motiv m-am referit la Rada, iar pe L Ganea vraeu sa il vad titular macar intr-un meci, sa vad ca mai exista ca jucator, inainte de a fi dat afara as prefera sa il vad prima data.

        Apreciază

  33. Luni seara am crezut ca dau in guta !!! Mai mare umilinta nu am suportat nici cind ne-au batut Rapid acasa ! Si-a batut joc de noi Taranoaia in fel si chip. Cel putin sa-l lase pe rednic sa faca ordine daca vrea si poate ! Din ce-am vazut ma ducea gindul la un boicot al echipei…in acest caz sa-i boicoteze conducerea la bani ! Astia-s profesionisti ??? Penibili ! De acum mi-i frica sa ma uit la vreun meci al lor…sau adunat prea multe !!! As fi fericit sa nu-l mai aud pe Dl.Muresan ca lupta la titlu !! Ne rid in nas miticii si „profesionistii”nostri fac tot ce pot sa le dea apa la moara !!! Stati ca „U”deabia asteapta sa ne bata dupa un mileniu…asta ar pune capac la toate !

    Apreciază

    • Ca o mica completare, il respect mult pt tot ce a facut pentru acest club DAR in ultima vreme a gresit nepermis de mult, vad ca si sarbul Dkokovic nu face parte din lot iar de Edi se stia de luni ca e tras pe linie moarta. Sa vedem ce va fi sambata, sigur comedie:D(ori cu final fericit, ori cu final nefericit).

      Apreciază

    • Sincer, e o stire care ma bucura foarte tare! Cu tot respectul, Cadu nu mai e capitanul de alta data, e mai degraba „veteranul” ala care le spune noilor veniti care e ritmul care ii convine… si, odata cu varsta, un ritm foarte crescut nu cred ca mai e pe gustul lui. Daca sunt adevarate si toate zvonurile privind contributia lui la debarcarea unor antrenori de la CFR, cu atat mai mult! E momentul ca cineva sa ii arate ca nu el e seful la CFR, si ca nu el e cel care decide ce si cum… Daca nu mai are motivatia de a fi capitanul, sau macar jucatorul(nu doar prezentul pe teren) CFR-ului, atunci e mai bine sa ia o pauza…

      Apreciază

  34. Părerea mea umilă de amator în ale fotbalului: nici un rost să penalizezi neputinţa jucătorilor. Nu cred că e vina lor, ei atât ştiu, îşi dau silinţa înnebuniţi, doar că n-au idee încotro să alerge sau ce să facă. Din cele de mai sus se înţelege că vina maximă pentru situaţie aparţine celor care au ales aceşti jucătorii SAU/ŞI aceluia, care nu ştie să-i antreneze. Reţineti: nu atac clubul, încerc să găsesc o iesplicaţie, care trebui să ieziste, nu-i aşa?

    Apreciază

  35. Oare va reusi Rednic sa faca din „organizatia de baza” o echipa de profesionisti in ale datu’n basica? Primul pas poate fi o disciplinare a „blazatilor” si a secretarilor OB! Ceva asemanator a facut la Liege, echipa pan’ la urma a pornit si a inceput sa placa suporterilor, dar a fost si un conflict cu onor conducerea lor pe la sfarsitul contractului, asa ca nu s-a mai prelungit. In schimb suporterii erau putin revoltati pentru asta…..Optimist fiind, sunt convins ca daca va avea sprijinul onor conducerii noastre Rednic va face o ECHIPA din ce avem! Si inca una competitiva!

    Apreciază

    • Doamne Ajuta! In acest „miniconflict” is de partea atrenorului. Sunt foarte curios ce echipa vom avea sambata pe teren. Is foarte curios cine va fi capitan(cred ca Picollo sau Deac).

      Apreciază

      • prin ziare scrie ca a fost deja Cadu pe la biroul lui A.P., asa ca sunt curios cum a plecat? Cu coada intre picioare, sau a plecat multumit ca a mai schimbat un antrenor? Si eu sunt de partea antrenorului.

        Apreciază

  36. Cred ca ma repet, am crezut in antrenorul Rednic inca de la inceput. Totusi, sper ca declaratiile lui de dupa meciul de la Vaslui (cele cu privire la vinovatia sa pt rezultatele proaste ale echipei) nu sunt facute doar de ochii lumii. Rednic chiar are o vina majora pentru debutul prost de sezon si sper din tot sufletul ca omul a realizat pana acum lucrul acesta. Cred ca cel mai mult greseste atunci cand doreste sa implementreze un 4-4-2 cu jucatori care nu se potrivesc acestui sistem de joc. Stie ca are doi fundasi centrali lenti (Cadu si Piccolo), dar el doreste sa imprime echipei un joc ofensiv, in care stopperii sunt adesea expusi, pusi sa faca fatza unor atacanti rapizi. La Botosani nu a fost cazul, pentru ca acolo adversarul chiar nu si-a propus sa ne puna vreo problema, dar am vazut in etapa a doua ce a putut sa faca unul ca Barbut, pe contraatac, cu mult-laudatul Mario Camora. Un fundas lateral apreciat de toata lumea a ajuns sa fie ridiculizat de un pusti care pasise abia pentru a doua oara pe un teren de prima liga. Centrari periculoase, patrunderi in viteza, faulturi scoase, inclusiv un penalty, cartonase nenumarate, de toate culorile, toate au venit din banda stanga a noastra, de langa unul ca Mario Camora. M-am intrebat atunci ce s-ar fi intamplat daca in locul bietului Camora jocul l-ar fi adus acolo pe unul dintre fundasii nostri centrali. Raspunsul a venit din pacate foarte prompt, la Vaslui, acolo unde am intalnit un alt fotbalist de viteza (ma refer aici la Liviu Antal) care, la fel, ne-a pus nenumarate probleme, facand ce-a dorit cu o aparare parca paralizata. Bine, acolo vina nu le apartine numai aparatorilor nostri, caci cu greu ai putea rosti mai mult de doua nume care sa nu se fi comportat jalnic. Totusi, din putina mea „experienta” (sper sa se sesizeze autoironia, asa ca o subliniez) adunata pe un teren de joc (de exemplu, o finala pe universitate castigata impotriva unor adversari care jucau mai toti la echipe de divizia B) tot am reusit sa inteleg foarte clar un lucru: degeaba ai portar si stopperi buni, daca in fatza lor nu ai mijlocasii defensivi capabili sa rupa atacurile care curg inspre propria-ti poarta. Adevarata aparare incepe defapt cu primul jucator de atac, cu varful de careu, si continua cu cei din linia de mijloc. Jucatorii de profil ofensiv au datoria sa-i ajute, macar printr-un pressing agresiv, pe cei aflati in spatele lor – fundasii si portarul. Altfel, poti sa arunci cu noroi in fundasi, acuzandu-i in fel si chip, tot nu vei rosti adevarul decat cel mult pe jumatate. Iar un adevar rostit pe jumatate, se stie, e o minciuna intreaga. Unde vreau sa ajung? La 4-4-2-ul lui Mircea Rednic. Eu nu cred ca in momentul de fatza sistemul acesta ii avantajeaza pe jucatorii nostri, iar supararea lui Cadu pe antrenor ma tem ca de data asta poate sa fie indreptatita, pentru ca el iese probabil cel mai sifonat de pe urma greselilor de ordin tactic ale antrenorului. Da, in 4-4-2, Cadu si Piccolo sunt expusi, pentru ca nu-i mai au inaintea liniei lor pe Sare si pe Muri. Da, in 4-4-2 (si in banda) Florin Costea nu va da probabil niciodata randamentul asteptat de la un fotbalist cu potentialul sau, pentru ca este obosit prea mult cu sarcinile defensive, iar pe cand ii vine randul sa ajunga in fatza portii, acolo unde e nevoie si de ceva prospetime pentru a realiza executiile rafinate pe care le asteptam de la el, nu mai are luciditatea, nici forta necesare. In 4-4-2, Nistor (daca va veni) si Voiculet nu vor putea sa joace niciodata impreuna, pentru ca nici macar unul dintre ei nu are agresivitatea necesara unui mijlocas pus sa joace in fatza apararii. Am urmarit pe youtube nenumarate videoclipuri cu brazilianul Gabionetta. Ma tem ca nu e genul de fotbalist care in 4-4-2, in banda, sa-ti faca, la un nivel multumitor, faza defensiva. Poate fi trimis (si chiar ar fi indicat sa joace acolo) in atac, is spatele varfului mai masiv, la fel cum jucau – in urma cu doi ani – Adailton si mai ales Wesley, in spatele uriasului Temwanjera. Are capacitatea necesara sa rezolve, in criza de timp, situatiile ivite. Dar ar fi mare pacat ca un jucator ca el sa fie irosit undeva in banda si sa nu fie lasat acolo unde ii e locul, in apropierea „30”-ului advers, locul de unde doar fotbalistii cu multa calitate pot desface lacatele apararilor inamice. Concluzia mea e ca ar fi indicat sa se revina cat mai rapid la 4-2-3-1. Nu pentru ca este si un sistem mult mai la moda (de exemplu, la noi il joaca toate echipele care ne reprezinta in Europa, inclusiv mult-laudata Steaua, iar in trecutul foarte apropiat l-a jucat incantatorul Vaslui al lui Adailton, Wesley si Sanmartean). Cu Nistor (sau macar cu Voiculet) asezat langa un inchizator mult mai defensiv, cu Deac, Gabionetta si Florin Costea asezati in spatele varfului de careu, brazilianului dandu-i-se multa liberatte de miscare, cred ca lucrurile ar sta mult mai bine si pentru noi, atat dpdv defensiv, cat si pe faza ofensiva, iar rezultatele ar incepe sa apara. // PS: Dl. Tegean paria acum 2-3 zile pe „par”, chiar daca numai cu o jumatate de gura. Chiar daca destui vor zambi superior acum, si eu cred ca inca nu e nimic pierdut. Ramane ca Florin Costea (pe a carui sete de revansa eu mizez enorm) si Gabionetta sa faca un meci mare in Bucuresti, cu o Steaua care-mi pare putin „ofilita”. Pe urma totul va curge de la sine. In schimb, daca – Doamne fereste!- se va repeta si in Bucuresti macelul de la Vaslui, cred ca revirimentul va fi aproape imposibil, iar zgomotul tunurilor lui Vass Bela, Zeidas, Dan Dan si al celorlalti va fi asurzitor. 😦 Macar pana atunci insa, in putinele zile ramase, ingaduiti-mi sa mai cred intr-un CFR biruitor, dar si intr-un Dumnezeu care nu-si va lua mana nici in acest sezon de pe aceasta echipa, la fel cum nu si-a luat-o nici in urma cu doua sezoane, atunci cand prea putini dintre pesimistii de azi mai asteptau ceva bun de la acel sezon.

    Apreciază

    • Hopa, dupa argumentele fotbalistice cu anii pari-impari, optimistii au ajuns sa-L implice si pe Dumnezeu in „lucrarea” echipei noastre. Cine ar fi crezut ca jiji are prozeliti si pe aici!

      Apreciază

  37. Hmm… De trei jocuri mizerabile a avut parte CFR-ul până acum în campionat. Să-mi exprim dezamăgirile: apărarea e îmbătrânită și lentă (cred că de aici trebuie să înceapă schimbările substanțiale), iar Ricardo nu mai are vâna de acum 2-3 ani. Jucătorii noi m-au dezamăgit alarmant: Tade și Ogbu n-au făcut mai nimic, Djokovic se plimbă pe teren și n-are forță, Velayos nu e pregătit pentru performanță. Rui Pedro pare plictisit și neinspirat, Obiora joacă prost, Camora are nenumărate scăpări, iar Sepsi e o catastrofă. Cred că din primul 11 nu trebuie să lipsească Costea, Batin și Voiculeț, iar la mijloc e nevoie de un coordonator serios în genul lui Nistor sau Bourceanu (alături de Deac). Încă nu e târziu pentru un transfer, dar poate nu mai sunt bani pentru asta… Sincer, nu înțeleg de ce toate astea se întâmplă la CFR – unde condițiile sunt foarte bune – și nu la Steaua (patron în pușcărie, scandaluri etc.) sau Dinamo (jucători slab cotați, condiții la limita bunului simț etc.). Între timp, Astra, Petrolul și (mai ales) Pandurii au ajuns echipe redutabile, Universitatea e o nucă tare, FC Vaslui și Oțelul Galați nu arată rău, iar de Steaua ce să mai spun… Săptămâna viitoare e Steaua – CFR și, pentru prima oară de când sufăr alături de frânari, mi-e groază de acest meci.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.