Fii optimist, luni va fi mai bine!


Acum câteva zile eram foarte optimist privitor la meciul nostru din etapa următoare, a 3-a, de la Vaslui, ce se va disputa luni, 5 august, cu începere de la ora 21.30 (transmis la TV de Digisport1). Mă îndoiesc că Hizo ar fi declarat „Vasluiul nici când era în retrogradare nu juca atât de prost” doar în speranţa de a primi al nşpelea telefon de a prelua a nşpea oară echipa. Un alt „fost” al Vasluiului, un fin cunoscător al fenomenului, Daniel Stanciu, a spus cam acelaşi lucru: „La Vaslui nu văd absolut nici o idee de joc, nimic. N-am mai văzut niciodată echipa jucând atât de prost.” Vasluiul n-a arătat bine nici în meciul de debut, când a învins chinuit Rapidul, Rapid care, mai apoi, a făcut egal acasă cu Viitorul, Viitorul care, mai înainte, a pierdut acasă la scor cu Astra, Astra care, mai apoi, n-a reuşit să bată acasă Steaua pentru că meciul s-a amânat, Steaua care, mai înainte, a învins Ceahlăul doar cu ajutorul unor greşeli omeneşti ale brigăzii de arbitri. Optimismul îmi era alimentat şi de faptul că Celeban, coleg de naţională cu Lewandowski, era „ca şi plecat”, ca să înlocuiască un alt „ca şi plecat”, pe Chiricheş, coleg de naţională cu Florescu.

Dar, nu mult m-a ţinut optimismul – vorba ceea, pesimistul este un optimist bine informat –  când am aflat că moldovenii s-au pus pe transferat jucători de la Atletico Madrid şi AC Milan, lui Celeban, într-un mod absolut uluitor, nu i s-a eliberat locul la noua echipă şi, ce-i mai grav pentru noi, a apărut ştirea că Iliesta a fost demis şi instalat un nou antrenor, în persoana lui Conceicao.

Nici cu pesimismul n-am rămas pentru prea mult timp, s-au speriat vasluienii, n-au vrut să-l expună pe Conceicao la un debut cu o înfrângere, aşa că s-au răzgândit şi îl mai ţin o etapă pe Ilie Stan. Apoi, a fost de-ajuns să aflu numele transferaţilor ca să-mi revină rânjetul la maximum. Păcat că, probabil, ăştia noi nu vor evolua împotriva noastră. În bunul obicei din fotbalul nostru, orice jucător care vine sau pleacă, nu-i pus la punct cu pregătirea fizică. Oricum, cu noii-transferaţi, fără noii-transferaţi, nu mai au nu ştiu ce nume în echipă care să sperie pe cineva: Cerniauskas – Celeban, Cordoş, Varela, Sălăgeanu – Caue – Antal, Buhăescu, Lovrecici, Sânmărtean – Temwanjera. Rezerve: Robert Dragnea (portar proaspăt transferat de la Farul), Nuno Viveiros, Balaur, Popovici, Buziuc, Pozder, Daminuţă (de la AC Milan), Cesar Ortiz Puentenueva (de la Atletico B Madrid), Florentin Matei (refuzat de Dinamo), Jakub Wilk. Portarul titular, Straton, s-o fi înţeles cu al nostru să-şi ia liber amândoi, a fost şi el eliminat în etapa trecută şi este suspendat o etapă. Vasluienii nu se pot lăuda că ar fi fost mari şi tari în faţa noastră, pe teren propriu, nici când aveau echipă şi ea juca fotbal, statistica o demonstreză:

FC Vaslui: 3 victorii, 2-1 în sezonul 2008-2009, gol Cadu pentru noi, 2-0 în sezonul 2009-2010, 5-3 în sezonul 2010-2011, De Zerbi, Bastos, Emil Dică. CFR Cluj: 2 victorii, 3-0 în sezonul 2005-2006, goluri Tilincă, Anca, Surdu, 2-0 în sezonul 2007-2008, goluri Trică şi Culio. Au mai fost şi 3 rezultate de egalitate, 0-0 în ediţiile 2006-2007 şi 2012-2013, 1-1 în sezonul 2011-2012, gol Ronny.

Până la urmă, nici nu ştiu de ce mă înteresează problemele Vasluiului, le-avem noi pe ale noastre, cum dracu să rămâm optimist? Rednic, Felgueiras, Costea şi Deac sunt suspendaţi, alţii încă neacomodaţi, jocul a scârţâit din toate încheieturile în primele două etape. Dar nu pot neglija nici faptul că la ultimul meci băieţii au dat dovadă de caracter, voinţă, spirit de luptă şi sacrificiu în condiţii de inferioritate numerică şi arbitraj potrivnic. Şi, nu vom întâlni o nou-promovată în ligă. Am mai avut un puseu de optimism când gândul m-a dus la Gabionetta. Ăsta sigur le va face mucii cravată la vasluieni, îmi ziceam. Nici în cinci minute a apărut o ştire despre chestia aia cu „nu-i pus la punct cu bla, bla, poate peste două etape”. Asta e, mai bine n-o citeam, mi-a distrus moralul. Hopa, mi-a revenit speranţa, băieţii par într-o formă de zile mari, au bătut cu 13, 14 sau 15 la 0 într-un amical (măi, o fost musai, chiar cu echipa copilăriei mele? :)) Încerc să-mi dau seama dacă există vreo logică în formulele utilizate în amical, cu aplicabilitate pentru meciul de luni. Greu de găsit ceva. O fi utilizat apărarea în prima repriză şi de la mijloc în sus în cea de-a doua? Îmi iese aşa: Stăncioiu – Velayos, Cadu, Brandao, Sepsi – Maah, Muniru, Voiculeţ, Hora – Tade, Ogbu. Acum ce să fiu, optimist sau pesimist? Mai bine iau o margaretă şi încep să-i smulg petalele: pesimist, optimist, pesimist … PESIMIST 😦

E clară treaba, sigur nu batem decât cu 2-0, nicio şansă la o victorie la scor. 😦

HAI CFR!!!

0 comentarii

  1. Poate sa vina Heynkess, cu jucatori expirati nu poti avea rezultate, de aia nici un antrenor n-a reusit sa inpuna un stil oarecare in ultimii patru ani, dam mingea sus si lateral si cam azta e tactica noastra.Incep sa cred , ca jucatorii astia sunt si cam prosti la cap.

    Apreciază

  2. bravo,avem un portar de nadejde,iar jocul lui Sinmartean ne arata prin comparatie valoarea mijlocasilor nostrii. Nu este nici un sabotaj,asta este valoarea echipei si a antrenorului,

    Apreciază

  3. Cadu, Sepsi si Picolo + STANCIOIU – cea mai slaba aparare posibila; doar un cfrist franar putea face o aparare mai proasta; un mijloc de cea mai proasta calitate si …..; O ECHIPA UMILITA asemenea unui club fara directie!

    Apreciază

  4. deja e prea mult.. asa umilinta.. no comment.. n-are cine sa-i puna la punct pe sefii de la cluj.. mai demult cand se vorbea mai putin la acest club lucrurile mergeau mult mai bine.. acum la inceputul sezonului muresan dadea ca si sigur lupta pentru titlu cu steaua.. ca suta la suta n-o sa fie cum a fost anul trecut.. sigur n-o sa fie asa , o sa fie mai rau.. o sa vedeti.. totusi HAI CFR!

    Apreciază

  5. „Fii optimist, luni va fi mai bine!” merge la fix.
    Despre meci pana in minutul 50`:
    Scorul e incorect, trebuia sa fie 8-0 pentru Vaslui, ne-a umilit o echipa fara antrenorcare abia a batut pe rapid si a fost spulberata de dinamo. Cu lot de salvare de la retrogradare noi ne batem la tilu, din declaratii, normal. obisnuinta. Sincer mi`e groaza de meciul cu „n”. dupa cum am jucat cu nou promovatele si mai ales astazi o sa avem mari emotii cu salvarea de la retrogradare, da ati citi corect RETROGRADARE. S-a spulberat si mitul cu anul par, dupa doar 3 etape…de fapt pt mine era spulberat din cantonamentul de vara dupa ce am vazut achizitiile, liberi de contract si gratis. Daca nu ieseam cu declaratii pompoase, neacoperite, „tragem la tilu” umilintele nu erau asa de mari. Acum toata tara rade de noi. E chiar complicat sa fii realist, traim in trecut, ptrzentul e dramatic. Am devenit o echipa de pluton. Asta de acum un an.Rednic o sa isi dea demisia iar arpy se va retrage in final.In incheiere un mesaj de acum doua zile postat de mine:
    horica
    Saturday, 3 August, 2013 at 18:30

    nu-mi fac probleme ca pierdem la vaslui…sper doar la cat mai putine goluri in poarta noastra. Avem cea mai slaba echipa dein 2005 incoace

    Apreciază

  6. scuza dupa acest meci o sa fie ca am primit prea repede cele 2 goluri.
    daca nu ar fi fost cele 2 goluri in 5 minute acest meci ar fi fost la discretia noastra.

    Apreciază

  7. „E clară treaba, sigur nu batem decât cu 2-0, nicio şansă la o victorie la scor.”

    O victorie la scor dar nu pt noi. Suntem PRAF. Praf.

    Daca inainte aveam valoare individuala dar sufeream la compartimentul „unitate”, acum n-o mai avem nici pe asta. Se simte iz de echipa mica, campania de transferuri a fost un dezastru, in loc sa intarim echipa, am vandut si am adus non-valori. Cel mai penibil mi se pare Muresan cu pretentiile lui la titlu. Se mai mira dece nu merge echipa si suntem bataia de joc a echipelor mici. Daca tot e sa inotam pe la fundul clasamentului, macar s-o facem demn, fara declaratii pretentioase, iluzorii.

    Muresan, taci din gura.

    Apreciază

    • A quoi bon Kiruj? Ne-au măcelărit! Ce note să le dai alor noştri? Max 3? Nu merită. Până nu pleacă acest antrenor, n-are rost! Dute-n (unde vrei) Rednic! D.obitoc am fost când i-am dat peste 8 nota…

      Apreciază

  8. Urmaritzi mai jos LIVE TEXT Vaslui vs. UNII IN VISINIU :

    Papagali lenesi. Pensionari.
    Abia iesim din propriu sfert. Fuge mingea de noi.
    Am uitat sa pasam. Putorile sar fals la centrari.
    Velayos anti-talent. Sepsi ,,de natzionala”.
    Magarii in mijloc. Care mijloc?
    Amenintzare de joc pasiv. 1 deviere si 1 bara.
    Raport la ocazii de gol vreo 15 la 2.
    Varza a la Cluj.
    Final de meci la pauza.
    Penali de liga III.
    Retrogradarea!

    Apreciază

  9. scuze…. am omis atacul lui CFR. Sa-i atacam noi, SPECTATORII, pe adversari. Poate avem mintea mai limpede. Nu tre sa fi jucator profesionist sa iei 4 in loc de 8 boabe. Citez emisiunea Fanatik Show ,,mai e prin zona Mircea Rednic.” ,,Maniera in care au luat 4 goluri”

    Apreciază

  10. Nu, nu critic . Doar ma gandesc , ca indiferent de salariu, eu in locul lui Nistor as sta la Pandurii . Acolo ai cu cine juca si astfel te poti si remarca, cu sanse de transfer afara . Daca ar veni la noi …

    Apreciază

    • Hai ca stiu ca vrei sa critici… Si amu chiar ai fi indreptatit s-o faci. Asta spune un pupi… 🙂 In rest, dincolo de toate, hai CFR!

      Apreciază

  11. Cred ca e momentul ca cei care iubesc cu adevarat echipa aceasta sa vina langa ea si sa o sustina cat pot ei de mult. Credeam ca in toamna aceasta nu voi ajunge la nici un meci in Gruia, dar dupa jocul de azi voi face tot posibilul sa merg sambata in Cluj, la meciul cu Viitorul. Daca nu, nu voi rata prilejul sa ajung peste doua saptamani pe National Arena, ca sa fiu ”macelarit”, impreuna cu cei 11 ceferisti din teren, de cei 55.000 de stelisti. HAI DRAGA CFR!!!

    Apreciază

  12. Nu am văzut meciul dar eram la curent cu scorul. Acum -23,50- citesc comentariile de pe tribună de la 21,36 în jos: lipseşte răutatea, lamentările fără rost, căutarea de ţapi ispăşitori,pesimismul?ş.a.m.d..Tonusul de pe Tribuna e bun , o şcoală ardeleană a iubitorilor de fotbal care ştiu câte ceva despre cum merg lucrurile pe lumea asta; nu ştiu care tabără a postat mai mult până acum dar cineva care nu a văzut meciul simte o undă de antipesmism. Nu am văzut meciul dar ştiu scorul şi aş zice că apărare nu înseamnă 4 fundaşi ci modul în care joacă întreaga echipă,aşa cum era jocul sec de pe vremea lui Mandorlini care făcea din CFR o nucă tare pt. orice adversar.

    Apreciază

  13. Nu poti veni cu atatea schimbari………iar noii veniti trebuie sa simta atmosfera echipei.Tade cu Ogbu cred ca nu stiu numele celor cu care joaca.Ati plans dupa Djokovic………sa fim seriosi Muniru sta mult mai bine pe picioare si are niste preluari interesante si sut.La croat n-am remarcat nimic.
    Cand vrei putin primesti……..multe!Incepi cu Sepsi si Camora ai terminat orice discutie.Se vede ca nu joaca impreuna.Este nevoie de timp……..cel putin acum ca n-avem treaba cu titlul ar trebui sa construim in liniste.Cei cu pretentii nemasurate(avand in vedere inceputul de campionat) pot schimba miza pe alt cal(sau martoaga)
    Din pacate nu suntem o echipa care poate trage linie si sa construiasca de la zero……..asa si suporterii n-ar trata aceste infrangeri ca mari dezamagiri ,ci ca un esec normal in creerea altei echipe cu potential.Am mai spus alta data ,asa poate mai scapa clubul de presiunea celor cu orgoliul nemasurat si care nu accepta sa sustina o echipa de pluton ci doar pe cea mai buna………hai CFR echipa mea!

    Apreciază

  14. Nu vreau sa caut tapi ispasitori ,dar mie imi pare dubioasa chestia cu Lupul Singuratic!Asta pe unde a sustinut a pus crucea clubului……..da du-te bai cu dricu-n ghencea sau pe arena lighean,piaza rea firwia a draqu

    Apreciază

  15. oricum CFR in 10-15 ani cand o se plictiseasca Apri o sa revina acolo unde ii este locu,acolo unde a jucat 50 de ani…o sa aiba derby in liga a 3 a probabil,o sa joace la mare bataie cu Sageata Navodari,Corona Brasov,Urziceni,samd…

    Apreciază

  16. Nu vă enervaţi, prieteni ! Asistăm la „eşecul sistemului” introdus de MR. Am bănuit din vară că CFR-ul nu este croit pe acest sistem, am dat afară cam 20 de jucători (ok, majoritatea dintre ei în mod justificat), dar cei aduşi nu au faţă de o echipă…nu de campioană, nici măcar de pluton. Trebuie un „refresh” serios la echipă, în primul rând proiectul MR s-a dus complet de râpă, aici nu avem ce discuta. Că s-a sabotat sau nu, haideţi să nu mai discutăm…Echipa asta în sistemul asta NU POATE MAI MULT, aici e vina lui MR, e clar. După suferinţa din primăvară a fost suficient să vină Trică, să-i tragă puţin pe băieţi de urechi şi de şorturi, şi ceva-ceva s-a schimbat….E de discutat şi despre vina conducerii, dar acolo e mai greu…nu ştim cine cu cine (şi cu ce) votează…Putem vorbi şi de remaniere generală (adică să fie schimbaţi toţi jucătorii, lucru imposibil, de domeniul utopicilor britanici). Deci ce putem face ?? În opinia mea, pentru moment (pas.0) este suficient ca MR să fie schimbat, dar URGENT ! Apoi, adus un fel de „Trică” (cineva care este legat de acest club, poate chiar el!), care face un pic de ordine în mentalitatea jucătorilor, trebuie ca cineva să-şi asume greşelile pentru acest start dezastruos de campionat, trebuie ca minciuna să dispară din peisaj…Ar mai fi momentul ca staff-ul să invite într-un final nişte reprezentanţi ai fanilor la o discuţie sinceră şi constructivă privind viitorul echipei, în momente grele acest procedeu se practică peste tot, chiar la case mai mari…Este momentul să renunţăm la megalomanie, să ne vedem lungul nasului, să ne uităm în pepiniera proprie, să trecem la „next-level” nu al performanţei, ci al organizării clubului…Vă spun sincer, dacă m-ar întreba cineva, l-aş pune mîine ca A1 pe Piccolo (ajutat de Cadu), fără să joace, evident, niciunul, sunt convins că combinaţia „tactică”-„dăruire” a celor doi ar mai scoate echipa din impas…S-a ridicat ştacheta mult prea sus, nu a existat un supervizor de specialitate ( un „bătrân” al casei, gen Jenei) care să tragă de mânecă conducerea că această curăţenie generală va avea (şi) efecte sportive nedorite (pe lîngă cele financiare reuşite : reduceri salariale, etc.). Deci, propun să nu ne enervăm foarte tare, să ne gândim că ce bine a fost în div.B în anii 80, 90, că iubeam echipa şi atunci, că -eventual- vom fi „obligaţi” să iubim această echipă din nou în acea „postură”. De la mic la mare, cei care iubesc această echipă, au OBLIGAŢIA să vină cu propuneri de redresare (să huidui e cel mai simplu), doar-doar ne aude cine trebuie şi împingem şi noi căruţa cu 2-3 metrii mai în faţă…Despre meciul în sine -pentru moment- NO COMMENT, mă mai gândesc dacă cele văzute merită o analiză pur tehnică mai detaliată…HAI CFR !!! HAI CFR !!!

    Apreciază

    • sure, ceea ce s-a schimbat e faptul ca i-am batut pe pinguini …si cam atat ,cum e turcul si pistolul si daca revine Trica e pres…da cum se spune interesul poarta fesul

      Apreciază

    • Am zis ca nu mai comentez pana la meciul cu specile, dar propunerea ta mi se pare f buna. Tandemul Cadu-Piccolo mi se pare foarte bun, si le-as da 2 ani de gratie (ce generos sunt), in primii ani obiectivul ar fi doar sa vad un pic de progres si sa nu retrogradam (sau sa avem emotii cu retrogradarea).

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.