Bârfa Manager 2013-2014 (etapa a VI-a)


01

4 (patru) transferuri numite „dorință”. Lucrătorii din presă doresc – vezi aici – să umple punguța (punguțele)  lui Paszkany & sponsorii și totodată să scape CFR-ul de un portar, de un fundaș central, de un mijlocaș central și de o aripă dreapta. Bineînțeles că nimeni nu e de neînlocuit – cu excepția lui Hora – așa că treaba mare a lui Rednic este să încropească și să sudeze echipa pe ici pe colo, prin locurile esențiale, atât cât trebuie ca să formeze o campioană 2014. Succes!

Felgueiras >>> Benfica?

Piccolo, Deac >>> Verona lui Mando?

Muniru >>> Livorno? Freiburg?

***

02

CFR devine clar favorită la titlu – sau cel puțin între primele 9 favorite – după împrumutul brazilianului Denilson (27), venit tot pe filiera Parma (vezi aici). Cifrele mai bune ale atacantului „nostru” (12 goluri) față de cifrele atacantului „lor” (7 goluri)… vorbește! După venirea lui Denilson Martinho Gabionetta, atacul total, în valuri, al CFR-ului, va deveni mai mult decât total, în tsunamiuri! Cu atâția atacanți (care-și vor da coate în gură care să împingă mingea în poartă), putem considera apuse acele vremuri funebre când, în prelungirile meciurilor, într-o încercare disperată de a înscrie, urca în careul advers și portarul Felgueiras. Mai ales dacă Felgueiras va fi transferat în cele din urmă…

***

AL TREILEA MECI AMICAL ULTRASECRETOS:

bez komentáře…

***

03

Schimbat în minutul 33, la 0-2 contra cehilor neglumeți de la Plzen, Lionn pare cecănit deja pentru zborul retur spre Rio Ave, Portugalia. Acum, să fim serioși, de ce n-ar trage spre Rio Ave, echipă la care a fost apreciat în sezonul trecut (și la care, probabil, s-a simțit mai în largul său decât în Gruia). De ce ar da un post de titular pe o bancă de rezerve la Cluj, ca opțiunea a doua după Velayos (asta dacă nu-i ia Hora, multilateralul, fața). Unii jucători au pur și simplu nevoie de clubul potrivit. Diogo Valente e un exemplu proaspăt. Posibil și Lionn.

UPDATE – Lionn chiar s-a dus la Rio Ave, dar nu împrumutat, ci de tot!

***

04

Ca și Parma, Torino e un oraș italian care nu se află în Portugalia. Din orașul uzinelor Fiat, se pregătește să sosească la Cluj un nou mijlocaș/mislocaș, Gorobsov (link1, link2). Nicolás Martín Gorobsov are 23 anișori și chiar dacă bunicul său a fost rus, fotbalistul e născut în Argentina. A ajuns în Italia la 14 ani, iar la Torino în 2009. Dar n-a prea stat pe acasă, fiind mai mereu împrumutat. Asta e bine: înseamnă că are bagajul gata făcut și mai are nevoie doar de bilet de avion cu open return. Despre valoarea sa ca mijlocaș/mislocaș, să-i lăsăm pe fanii lui Poli Timișoara să ne povestească, că doar a prins 12 meciuri în Banat. Fenotipic, argentiniano-italianul arată ca un viitor pericol pentru tipele din municipiul Cluj-Napoca. Mai rămâne de văzut cum știe cu varza a la Cluj.

***

05

Greu de crezut că această știre prosport e ceva mai mult decât un simplu fapt divers. La CFR au mai venit câțiva jucători exotici, mari speranțe care au dispărut în noapte, probabil fără a ajunge vreodată pe retina lui A1. Indonezianul talentat Gavin Kwan Adsit are deocamdată șanse să ajungă cel mult în atenția lui Alin Minteuan; mai greu sub directa comandă a lui Mircea Rednic. Da’ totuși, cine știe? Să fim open mind la new. Poate-i mai bun decât Hora…

***

Dacă tot s-a încheiat etapa de pregătire din Austria și dacă tot e liniște pe frontul de transferuri, hai să vă descriu cum am „gustat” faptul că trei dintre meciurile de pregătire ale CFR-ului nu au fost televizate. Cam cu aceeași „bucurie” în suflet pe care mi-ar declanșa-o următorul colind de Crăciun…

***

06

Ne așteptam la o duminică liniștită, în familie, fără mișcări de trupe feroviare, când – poc! – vine anunțul de mai sus – link. În funcție de puterea de convingere a lui Mircea Rednic, nigerianul Derick Ogbu (23) ar putea îmbrăca tricoul CFR-ului. Asta dacă nu s-a speriat de campionatul României citind interviurile cu Mokulu.

0 comentarii

  1. … deci dupa ultimele meciuri din retur, Hora cu Nuno Diogo la bere nefiltrata, pe tereasa barului Toulouse… Mai radeau si in gura mare… Probabil radeau de ratari?? :- Nu are ce cauta la CFR… Mi se pare ca are atitudine ca Dodel…

    Apreciază

  2. Perle/BAC 2013, stiridecluj.ro: ”România a trecut prin “criza orientală” la mijlocul secolului XIX pentru că a fost invadată de mici, bere şi manele din Turcia, care a vrut să termine cu România. Numai că românii nu sa împotrivit şi au câştigat războiu”.

    Apreciază

  3. Declarație I.M.L. („L” de la Legală): „În partida în care a jucat Plzen, jucătorii noștri n-au fost morți, au prezentat doar rigiditate cadaverică. I-am sunat pe I.A.1 și I.A.2 (poate chiar și pe I.A.3), care mi-a spus că știe unde plm a greșit M.R., care încercat să-și odihnească concomitent toți eroii din partida cu Celtic, chiar pe teren, în timpul partidei cu Plzen. La Botoșani vom avea un meci greu, dar dacă vreodată ne vom retrage ostentativ din campionatul României, nu ne vom înscrie niciodată în cel al Cehiei, care nu ne avantajează. Promit atât pupincuriștilor, cât și criticacacilor, că vom aduce sau nu 2-3 mislocași de acoperire a lipsei de valoare din lot. Așa să vă ajute Zebedäus!”

    Apreciază

  4. 07, pina una alta, nu demult am avut un mijloc Muresan-Luis Alberto, iar ca fundasi drepta Ivo Pinto-Aguirreguaray. La ce am ajuns, se vede, bine ca nici altii nu s-au intarit. Dar steaua, cu ce lot avem, nu poate fi depasita, ei pe linga alte multe avantaje, se bucura si de omogenitate. Totusi, cu Rednic pe banca si inca cu unele imprumuturi (a cere acum transfer, pare o jignire la adresa conducerii si nu vreau sa mai calc pe bec, cel putin azi), un loc de UEFA poate fi atins.

    Apreciază

    • Să-i dorești lui AP un loc de Europa League e ca și cum l-ai înjura. Mă rog, tu ai preconizat de fapt un loc de UEFA, nu de Europa League. Probabil te refereai la o poziție în boardul UEFA pentru I.M. sau Zamfir…

      Apreciază

  5. Dincolo de birfe, s-a concretizat plecarea lui Lionn. Sa vedem acum ce se va intimpla pe dreapta – va veni un fundas? Va juca la nevoie arma letala universala Hora? Il readucem in cimpul muncii pe Panin?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.