NeMURItorul


Este acum consfinţit pentru toată lumea: Gabi Mureşan a părăsit CFR-ul. Aşa sună informaţia rece. În fapt, există nuanţă: a părăsit Muri clubul sau el a fost cel părăsit de către club? În comunicatul CFR-ului se vorbeşte, elocvent, despre o reziliere amiabilă a contractului. Dar cu ce jucători se ajunge la acest deznodământ? Fie cu cei care sunt sub standardele valorice, fie cu cei care sunt consideraţi a fi o povară sau chiar paria pentru echipă. Oare unde s-a situat Gabi Mureşan în situaţia de faţă? E o întrebare cu o doză consistentă de retorică.

Se poate spune că jucătorul nu mai corespundea calitativ, nu-şi mai merita banii? A fost el în acest sezon mai slab decât alţi ceferişti (plecaţi sau rămaşi în lot)? A dat vreo dovadă de lipsă de implicare, de neprofesionalism? Nu spun că a fost impecabil Muri; a greşit uneori, e normal, e omeneşte, dar oare a fost vreodată sub standardul CFR-ului?

E cumva la mijloc vreo judecată prea-plină de logica rece a afacerilor? Într-adevăr, Gabi Mureşan ajunsese la o vârstă (31 de ani)  şi poate că salariul său devenise prea mare în balanţă cu anii săi. Asta se putea şti şi în momentul în care s-a negociat prelungirea contractuală, în 2010, pe o durată de încă 5 ani. S-a schimbat ceva între timp, a îmbătrânit jucătorul mai repede? Nu cred că sunt semne de aşa ceva, Muri a fost neobosit acest sezon, puternic în teren, dar şi în reveniri după accidentări. Haideţi să vedem şi un alt aspect: Cadu este cu 2 luni mai bătrân şi are salariu mai mare. Amândoi sunt jucători emblematici pentru club, veterani plini de trofee şi decoraţii. Unul dintre ei a rămas la CFR, celălalt a fost „înlăturat amiabil”, asta chiar dacă portughezul a greşit repetat şi mult mai grav în acest sezon. E corect? E pragmatic? Mai degrabă e „pramatic” (derivaţie de la „pramatie”).

CFR nu e un „cimitir al elefanţilor”, nici nu trebuie să ajungă asa ceva. Dar au mai îmbătrânit frumos şi alţii la club, Panin e un exemplu. Mureşan trebuia lăsat să-şi termine acest contract, faţă de care onora, cred, orice aşteptări şi apoi se putea ajunge la masa tratativelor, pentru încă un ultim contract până la retragere, cu salariu ca pentru o rezervă. Mureşan nu este un Obiora, nu e un Prette sau Oberman, să fie trimis să-şi caute de lucru. Este jucătorul care a stat 6 ani la club şi care a pus umărul decisiv la câştigarea trofeelor. A fost muncitorul, a fost eroul, a fost stânca din teren. Aportul său poate nu era întotdeauna sesizabil direct, putea fi însă citit doar printr-o contorizare de tip baschetbalistic, după numărul de recuperări, de dueluri câştigate, de blocaje decisive în faţa apărării. Şuturile din tun şi golurile marcate erau doar deliciul suprem al spectacolului oferit de acest jucător universal. Sunt sigur că toţi avem în minte o mulţime de faze cu Muri, de la goluri precum cel de la U – CFR (2-3) sau cele din meciul cu Oţelul (2-0), până la pase de milioane de euro, precum assist-ul pentru Sougou, de la Basel. Şi nu uitaţi nicio clipă: Muri a fost iniţial un fundaş central, pus apoi să facă tot mai multe pe teren. S-a achitat perfect de misiunea de a închide în faţa apărătorilor (s-a văzut câtă vreme a fost accidentat in acest retur câte probleme am avut acolo), a fost singurul nostru mijlocaş defensiv care căuta mereu pasa constructivă. Nu a ezitat nicio clipă să pună piciorul la minge, chiar cu riscul de a lovi sau a se lovi, de a comite faulturi, însă nu şi accidentări adversarilor. Ce i se putea cere mai mult de la un club de nivelul CFR-ului, la nivelul salarial de aici? Existau oare alţii mai buni ca el?

Într-adevăr, timpul lucrează implacabil împotriva fotbaliştilor, doar că unii devin „bătrâni” mai târziu decât alţii. La cum stăteau lucrurile, cred că Muri mai putea duce măcar 1-2 sezoane la cele mai înalte cote şi cu un randament care să merite banii din contract. Să vedeţi acum câţi jucători şi cu ce bani vor trebui aduşi pentru a astupa golul lăsat prin plecarea lui. Muri era un simbol, era un nume (chiar dacă o anti-vedetă în atitudine), un lider, un centru de echilibru. Să ne amintim numai câţi antrenori i-au rostit numele răspicat atunci când au fost puşi să nominalizeze jucători impresionanţi de la CFR. Ultimul care a făcut asta a fost chiar Paulo Sergio. O asemenea valoare o „reziliezi” amiabil, ba chiar, lucru cel mai grav, îl şicanezi în mod repetat, într-un mod lipsit de onestitate?!

Şi-a luat Muri o mulţime de scatoalce nemeritate de la toată lumea, de la presă, arbitri, adversari, a fost arătat cu degetul, i s-a făcut un portret de “killer” deşi nimeni nu putea rosti un nume, o victimă a sa. Jucând în aceeaşi manieră, pe plan intern şi internaţional exista o discrepanţă uriaşă de sancţiuni. Diferenţe de arbitraj? Nici vorba, doar prejudecăţi!

Cel mai dureros însă, în ultima vreme fusese atacat chiar şi de propriii reprezentanţi ai CFR-ului. Ameninţarea de trimitere la echipa a doua, încercările de a-i forţa mâna spre diminuarea contactului (negociat şi parafat conform valorii muncii dovedite) sunt chestiuni josnice faţă de un simbol al clubului, sunt lucrurile care cred că l-au îndreptat spre uşa de ieşire, probabil cu o doză aferentă de dezamăgire.

Nu trebuiau niciodată să aibă loc aceste lucruri. Putea să existe transparenţă, un dialog, poate chiar şi o despărţire ceremonioasă, clubul trebuia să conştientizeze, măcar din pragmatism (al imaginii), pecetea pe care o reprezintă jucătorul pentru CFR. Muri a fost genul tipic de ardelean, omul de nădejde, dintr-o bucată, ajuns la un club care se vrea, declarativ şi prin fapte, reprezentativ pentru Ardeal. Nu ne trebuiau 10-11 români ca să ne identificăm şi noi, spectatorii, cu echipa. Doar 2-3 ca Muri, ca Panin, ca Tony sau Cadu (ardeleni prin adopţie) şi era suficient.

Sincer, eu nu-mi pot imagina CFR-ul fără Muri, nu pot vedea clubul fără o parte din identitatea sa constituentă, aşa cum am învăţat-o eu. Prezentul cu astfel de gesturi „amiabile” mă îngrijorează prin implicaţiile sale şi cred cu convingere că dacă menţinem acest dispreţ faţă de ideea de om, simbol, identitate, nici viitorul nu va mai fi bun.

Autor: Albusibiu

0 comentarii

 1. Hmmmmmmm….foarte bun articol si si in acelasi timp bine venit ….E intradevar trist cum unii „plang” jucatori meteorici trecuti prin ograda CFR-ului iar pe un jucator ca si Gabi Muresan il trec la „diverse” sau chiar si mai rau…

  Apreciază

 2. Uite aici nu sunt de acord cu tine. Clubul face in sfirsit o resetare radicala si incearca sa isi recompuna un lot mai restrins numeric. Ca intr-o asemenea situatie exista si victime colaterale, asta e. Departirea mi se pare fair pentru ambele parti – jucatorul a fost lasat sa plece spre un mai bine financiar pentru el, in fond mai avea suficient contract ca clubul sa ceara bani la genul ‘fara un milion nu pleci’ si nici in sufletul suporterilor Gabi nu va imbatrini devenind jucator de 30 de minute, frecind banca de rezerve sau jucind in meciuri fara miza. Daca Panin, un jucator submediocru, a fost ok pentru un astfel de final de cariera, pentru Muresan, fost jucator cu pretentii de nationala ar fi fost degradant.

  Apreciază

  • Cristi, aici e ca şi în bancul ăla când toată lumea are dreptate….Cei care ne pierdem vremea pe acest site, suntem -în proporţie covârşitoare- fani, suporteri, şi altele asemenea. Din acest punct de vedere despărţirea de Gabi efectiv „ne doare”, pt. că am pierdut un om şi un fotbalist de care ne-am apropiat, cu care am avut nişte satisfacţii sportive imense, pe care l-am respectat (şi înclin să cred că şi el ne-a respectat). Dacă abordăm problema din punct de vedere al conducerii şi prin prisma calculelor financiare şi sportive reci, da, s-ar putea să ai şi tu dreptate. Important este -pare-se- să ştim „cine suntem noi”, de fapt : „suporteri” sau „patroni”. În paranteză fie spus, majoritatea discuţiilor în contradictoriu de pe acest site apar tocmai din cauza acestui dualism , când un tribunist cu vocaţie de fan înflăcărat nu se înţelege cu altul la care predomină viziunea de „patron”, de „afacerist”.

   Apreciază

   • Toate parerile sunt legitime, de aia combatem aici. Cred ca am spus de nu stiu cite ori ca relatia fata de jucatorii emblematici e problematica – ti-aduci aminte cind spuneam ca ar fi bine sa avem deja un meci al fostilor jucatori, old boys etc? Nu ma dezic de asta. Dar nu pot sa nu observ ca de doi ani incoace, practic de la ratarea transferului in China, situatia club-jucator a fost tensionata. Uneori un divort pragmatic e mai bun decit un mariaj cu aparente. Daca lucrurile se vor normaliza in timp, clubul i-ar putea face lui Gabi peste 4-5 ani un meci de retragere, acum o despartire lacrimogena ar fi fost interpretabila ca fatarnicie curata. Eu nu vreau sa fiu d partea nimanui, nici a clubului, nici a jucatorului, sunt convins ca ambele tabere au spart destul portelan.

    Apreciază

  • E scandalos sa vezi la ce nivel de amatorism inca se balaceste CFR, in multe privinte. Fara lideri ca Muresan sau Cadu mari probleme vom avea pe viitor. La noi vin tot felul de strainezi, si vin pentru bani clar, nu ca aveau ei vise sa joace in Romania. Acesti jucatori straini fara lideri in vestiar si familia aceasta numita CFR vor fi usor luati de vant: ba nopti pierdute in club, indolenta la antrenamente, la meciuri… dar cand ai un lider ca cei doi in vestiar, nu-ti permiti sa faci orice si nu numai, dar sunt exemple pentru ei, ii motiveaza. Sa ne uitam la un alt hibrid, numit FC Vaslui. Au inceput ca noi, au avut bani, jucatori chiar buni buni, dar nu au castigat trofee. Oare la esecul lor nu a cotizat si acest aspect? Personal cred ca cotizat prea mult. Nici un lider, nici un punct de reper pentru fotbalisti care veneau la club, nici unul nu au avut. Toata lumea facea ce i taia capul acolo, numai scandaluri. Aproape in fiecare an era alt capitan de echipa la ei. Ultimul a fost Wesley, un jucator bun, dar care rupea sticla-n doua. Cu un asemenea capitan, ce te astepti de la echipa? Asta am avut noi, si din cate se auzea, Muri era mai capitan decat Cadu in vestiar, Cadu mai mult oficial la meciuri. Daca conducerea nu realizeaza aceste lucruri, va fi vai de capul nostru. Daca jucatorul vrea sa plece, asta o intelegem, dar tu ca conducator iti faci temele din timp si te mai uiti si dupa un romanas doi care sa aiba asemenea calitati si nu doar talente gen Deac, Nistor, Nicoara, Hora (Doamne, parca-i cautam pe spranceana cand vine vorba de romani) care in vestiar si in grupul respectiv nu au nimic de transmis, iar jucatorul strain nu vede nimic de urmat la ei. Si din pacate mult mai multe daune face lipsa de astfel de lideri la o echipa. Exemple ar fi cu carul. Cand echipa e saraca in valori, nici adversarul nu mai are acel respect & frica fata de tine. Daca inainte cu o astfel de echipa, sa zicem Chiajna, intrai pe teren cu un moral de 1-0 pe tabela, acum joaca cu tupeu, scoate un egal sau poate te si bate, chiar la tine acasa.

   Apreciază

   • cand zici alt hybrid insinuezi ca cfrul e un hibrid? si vad ca deja pe nistor l-ai categorisit desi saracu’ nici nu a apucat sa ajunga la noi.

    Apreciază

  • Cristi, daca era vorba de resetare radicala la club, cred ca ar fi trebuit eliberat de un contract apasator financiar si Cadu. Si el isi putea cauta bani mai multi, in alte zari, nu?
   Altceva a determinat aceasta decizie de despartire de Muresan si, ceea ce este cu adevarat deranjant este maniera in care s-au petrecut lucrurile, cu atacuri la adresa jucatorului, cu sicanari si marginalizarea lui. Astea nu trebuiau sa aiba loc nicicand fata de Muri, un simbol adevarat al clubului.

   Apreciază

 3. Tratamentul aplicat lui Gabi este efectiv unul scandalos şi oribil, în aceaşi timp. Nu exclud că mai există şi alte amănunte („rufe murdare”) la mijloc, dar calităţile de fotbalist şi – mai ales – de om ale lui Gabi nu pot fi nicicum contestate. Este trist să vezi că în ultima perioadă ne-am despărţit în condiţii jenante de nişte jucători-emblemă pentru CFR: Tony, Peralta, Panin, acum Gabi. Preocuparea conducerii pentru aceste nuanţe este din ce în ce mai mică, „ciclul de fabricaţie” este în continuă accelerare şi retehnologizare, nu mai este timp pentru aspectele umane, ele s-au redus la nişte felicitări plate pe site-ul oficial cu ocazia zilei de naştere a fotbaliştilor, probabil şi acelea generate automat… În loc să facem eforturi pentru a crea un brand viu, uman, atractiv, asortat cu legende, conducerea – de dragul cifrelor de afaceri – calcă în picioare tot ce consideră inoportun în acel context: suporterii, fostele şi posibilele legende la un loc. OK, deocamdată nu putem vorbi de un dispreţ afişat de foştii eroi, cum există la Steaua (de ex.), dar direcţia nu este bună. Repet: s-ar putea să fie la mijloc şi alte detalii care mai îndulcesc atitudinea conducerii, dar pentru noi – suporterii, fanii – legendele sunt „de nepreţuit”… Din păcate nici noi (ceferiştii, în general, şi „tribuniştii”, în special) nu avem un comportament coerent, vizibil pentru a direcţiona conducerea pe drumul cel bun.

  Apreciază

    • Curs de logica… „da, e o idee buna”… deci, repet, ideea e buna… dar urmarea… POATE o vom dezbate la un moment dat… O, tu Romanie, izvor nesecat de pamFlecari si pseudo-elitisti. Nimic din ce-i bun, fiabil, posibil, simplu sau complex, nu conteaza, nu poate fi facut fara interminabile susanele si fara sa atragi in nesfarsite „colocvii”, neobositii – iq fara frontiere. Hai CFR

     Apreciază

   • Eu sunt absolut de-acord si voi incerca sa realizam cat mai repede evidentierea, punerea in pagina. Vrea cineva sa scrie (cu suflet) cate un mic „cant” pentru jucatorii nostri de legenda? Putem pune si „Era Paszkany” dar si cei din vremurile „retro”.

    Apreciază

    • ar fi mai bine separarea „legendelor vechi” şi a celor noi, zic eu. Nu de alta, dar de ăia vechi nu toată lumea are cunoştinţă, îi ştiu cel mult din auzite. Cu „cântul” ai dat autogol, Alex, cel mai potrivit pentru asta chiar tu eşti, apoi 07, Caneto şi cu Florinaccio, poate şi alţii. Oricum, dacă apare o primă variantă, vor veni -probabil- mai multe propuneri şi observaţii pentru îmbunătăţire. HAI CFR !!!

     Apreciază

     • Pai voi care sunteti ‘redactia’ siteului, ar trebui sa fiti ‘Comitetul’ sau ‘Juriul’ si sa stabiliti criteriile. Ce ar fi bine – sa nu existe sincope – fiecare perioada a avut gloriile ei, si cei care au jucat poate prin diviziile B si C dar au stat 10-15 ani la club isi merita locul lor. Greu e doar sa ii gasim pe primii trei ‘din oficiu’, sa zicem un antrenor (nu e greu sa incepem cu Radulescu) si cite un jucator din era veche si unul din era noua (aici preferinta mea ar fi Panin pentru ca este proaspat retras si cel mai longeviv). Apoi voi ati face propuneri cine ar mai trebui sa intre si cine nu sau judeca propunerile noastre ale ‘postacilor’..totul e sa avem criterii stabilite de la inceput, ca sa nu luam decizii emotive de moment.

      Apreciază

 4. De această dată nu pot fi de acord cu maestrul Albu, Kiruj sau cu alţii. Atâta timp, cât nimeni nu ştie fundalul acestui acord aşa zis „amiabil”, nu are rost să discutăm. Ţin să spun că l-am iubit şi eu pe jucător, îl consider încă unul dintre cei mai buni oameni din echipă. Atâta tot, că-l înţeleg ca om, şi-a dat viaţa pe teren pentru noi, acum ar vrea să facă şi ceva bani albi pentru zile negre.

  Apreciază

  • Silică, eu – ca fan al acestei echipe – nu doresc altceva decât puţin respect pentru idolii mei, atât din partea „duşmanilor”, dar – mai ales – din partea conducerii CFR. Eu nu am foarte multe nume în această categorie, poate Anca, poate Trică, Cadu, Tony, Peralta, Panin şi Gabi. Vorbim de era „AP”, că lista ar fi mult mai lungă, dacă ne-am întoarce în anii ’70, cu Ţegean, fraţii Bretan, Adam etc. Aceşti jucători şi-au câştigat respectul meu (şi al majorităţii tribuniştilor, al fanilor CFR) pt. că faţă de alţii au dovedit – în afara performanţelor sportive, care nu au relevanţă acum – şi caracter, şi respect faţă de fani, şi calităţi umane. OK, poate este o chestie mai complicată cu Gabi, dar eu am mai văzut acest film şi cu alţi jucători, şi nu prea-mi place, îţi spun. Faţă de alţi „criticaci” ai Tribunei, eu am încercat să fiu mai rezervat cu „săpuneala” conducerii, o repet şi acum: jos pălăria pentru ce-au realizat în cei 10 ani! Dar am aceste două bile negre pentru ei: 1 – tratamentul mult prea rigid faţă de majoritatea fotbaliştilor pe care-i iubim şi pe care-i respectăm noi, şi 2 – renunţarea la un dialog măcar formal cu suporterii. Am mai spus: fără aceste aspecte totul pare efectiv doar o afacere, este ca şi cum am fi pasionaţi de o fabrică de rulmenţi (să zicem). La mine treaba oricum e mai complicată pt. că trăirile mele de fan ceferist sun permanent „bruiate” de imagini şi amintiri din trecutul meu de fotbalist şi de preşedinte, iar cele două ipostaze se cam exclud reciproc. Dar când mă aflu în postura de „suporter”, nu vreau să ştiu de argumente, de scenarii, de explicaţii, vreau pur şi simplu să nu fiu călcat pe coadă, vreau un pic de respect, nu pentru mine, ci pentru idolii mei, ăia puţini care au mai rămas. HAI CFR !!!

   Apreciază

  • @Silica, din pacate prea multe lucruri din acest „fundal” au scapat in presa si, chiar daca de regula nu ma arunc sa le dau crezare, de aceasta data am un element extrem de temeinic care fac „zvonurile” de presa sa fie credibile. Cat despre dorinta lui de a face mai multi bani, tin sa-ti amintesc episoade din trecut, atunci cand Muri n-a dat curs unor oferte care ii aduceau mariri salariale de 2-300%, datorita faptului ca el se simtea bine aici, la CFR si fiindca viza eventual doar vestul, nicidecum estul. Acum accepta o marire de aprox. 50% fiindca l-a prins lacomia? Atunci ce-o fi fost cu acele declaratii pline de naduf ale lui de la finalul sezonului?

   Apreciază

   • Nujt Albule, o fi ajuns omul la o vârstă, când suportă mai greu șicanele conducerii, plus că tre să se gândească și la viitor. Câți ani de jucat i-au mai rămas? Hai să zicem 3-4. Poate a venit timpul să se gândescă acum la el.

    Apreciază

 5. Un fost ceferist in finala mica a Cupei Confederatiilor. Cate cluburi din liga 1 se pot lauda cu asa ceva? Ca o mica paranteza, imi amintesc o faza amuzanta legata de Pereira, la un meci de campionat din urma cu cinci ani. Eram la tribuna 1 si dupa o faza misto reusita de Pereira, aud un comentariu venit din spate: „inteligent Peralta asta”. Cam astia erau fanii visinii care umpleau stadionul in urma cu cinci ani si nu cred ca s-au schimbat prea multe de atunci, in ciuda trofeelor aparute in vitrina clubului.

  Apreciază

 6. Apropos Kiruj, vara asta Schalke ii face meci de retragere lui Raul, nu Realul… desi nu a jucat decit doi ani la Gelsenkirchen – se intimpla si la case mai mari. La Schalke exista un vestiar de aur… Raul e deja acolo…

  Apreciază

  • Da, am auzit, bravo lor!!! Dar spune-mi: nu este şi asta jenant (să nu zic ruşinos) pentru conducerea Realului? Eu zic că da. Mă rog, poate şi acolo au fost lucruri neştiute de fani, şi aşa era mai bine la toată lumea.

   Apreciază

   • Ca simplu suporter, evident ca este jenant, mai ales ca ai un jucator care de copil a fost la tine si care a doborit toate recordurile europene in tricoul tau. La Schalke in orice caz a fost foarte iubit. Meciul asta e un exemplu de marketinng bun – tricouri imprimate special cu ocazia meciului pentru suporteri… la 10 euro, nu jumuleala de bani – Schalke este un club al minerilor si al oamenilor simpli. Eveniment comunicat cu 2 luni inainte pe site mare de tot sub forma de reclama etc.

    Apreciază

 7. Si eu sunt curios cam care sunt dedesubturile deciziei conducerii de a renunta la Muresan atata timp cat din punct de vedere fotbalistic parea ca va mai face fata la nivel inalt in cei doi ani ramasi de contract. Se poate sa fi fost si un fel de exasperare pentru cartonasele rosii repetate pe care le lua in unele meciuri cruciale. Tin minte ca AP a fost foarte furios dupa meciul de la inceputul campionatului de la Galati cand Muresan a luat rosu – AP a spus atunci ca Muresan are probleme cu capul de ia cartonase rosii in maniera atat de stupida. Si se poate ca meciul cu Astra din Cupa sa fi fost picatura care a umplut paharul. In acelasi timp, sunt convins ca salariul mare a avut si el un rol. Ii sunt si eu recunoscator lui Muresan pentru ce a facut pentru club, ma bucur ca si-a gasit un angajament convenabil si ii urez sa-si duca la bun sfarsit contractul cu noua echipa, fiindca 450,000/an pe patru ani inseamna probabil mai mult decat a castigat in tot restul carierei.

  Apreciază

 8. Albule, tin la tine mai mult decat ti-ai putea tu imagina, dar de data asta iti dau un ghiont amical in umar… amical, dar sa-l simti si asta tocmai pt ca detest prejudecatile si, mai ales, procesele de intentie facute cuiva. In cazul asta, clubului CFR si indirect presedintelui clubului. Si mi-ar placea ca analizele sa le facem pe text, declaratie, acolo unde ele exista. Adica sa luam lucrurile Ad Literam si sa le interpretam, nu sa o facem Ad Labam, dupa ce-am crede noi ca ar putea sa fie. Ceva asemanator s-a intamplat cu declaratia lui A.P. cand pomenea intr-un anume context si cu un anume sens pt prima data despre „next level”. In rest, caracterizarea facuta lui Gabi Muresan este impecabila. La fel de corecta si binevenita este scoasa in evidenta, la sfarsitul articolului, carenta manageriala a clubului in a gestiona relatia jucatori reprezantivi – suporteri- club. Si intr-adevar, ideea de om si identitate si chiar simbol, nu poate fi negociata si este intolerabil sa o tratezi cu indiferenta, daramite cu dispret. Dar sa revin la plecarea lui Gabi Muresan de la club. Ei bine, tocmai aici gresesti tu si ceilalti care sustin la fel ca cei din club l-ar fi indepartat datorita salariului mare si al unor vechi animozitati. Citeste declaratia lui Gabi M. data in gsp. Ajuta-ma cu linkul, eu iti voi da titlul articolului. < > Ei bine, din ceea ce-mi dau eu seama aici, cel care a premeditat si fortat despartirea de club a fost insusi G.M. Iar motivul e de-a dreptul straveziu. Vana „milionul” de euro acum la final de cariera. Gabi Muresan a fost „barbat” de nenumarate ori si un pic macar, cutra la despartire. El nu a discutat in prealabil rezilierea contractului cu CFR, ci a vrut sa devina indezirabil si sa forteze mana conducerii, folosindu-se de presa miticilor. De asemenea, relevanta in aceasta afacere este pozitia presedintelui Iuliu Muresan, aceea a unui gentleman, a unui om echilibrat si intelegator vis a vis de derapajul jucatorului. Pt asta foloseste materialul video de la prezentarea lui Mircea Rednic, declaratia in ceea ce-l priveste pe G.M. si pozitia lui I.M fata de acesta, este fara dubii. I.M. chiar face o comparative plastica cum ca dragoste cu de-a sila nu se poate, ca exista o relatie de respect reciproc intre el si jucator si ca-i posibil sa-l lase sa plece chiar gratis, pt „a nu-l incurca”, desi acesta, G.M., mai are 2 ani de contract cu clubul. Acuma iti dai seama ca daca I.M. ar fi fost in caracter si principii asa cum il descrie V.B., ar fi putut sa-l abuzeze constant, cate putin si des pe Gabi, intr-un mariaj fortat si nefericit, mai ales pt jucator.

  Apreciază

  • @SeaMan, Gabi Muresan putea primi milionul de euro acum 3 ani, daca ar fi urmat calea lui Weldon. Atunci n-a facut-o si n-ar fi facut-o nici acum. Intre timp au aparut cateva episoade, toate din partea clubului. Daca tu-l consideri pe I.M. un sfant si un gentleman in relatia de afaceri cred ca ar trebui sa aduni toate aceste fapte, inainte de a considera ca Gabi Muresan a cerut mai mult decat i se cuvenea conform intelegerilor contractuale. Muri nu a dorit o reziliere a contractului si nici nu a fost el cel care a fortat mana clubului. Mai corect spus „nu s-a lasat tras in piept de catre CFR”, dar asta nu cred ca este o vina, nu?

   Apreciază

   • Musiu Albu …..Esti o dezamagire crunta pt mine in momentul asta . Vad ca poti manipula si o logica plina de aparente , de tipul ,,prosport”. 1. Mie sa-mi spui intai si intai , de ce mi-ai sters titlul articolului pe care-l foloseam ca referinta si merg si un pic mai departe si-ti arat obrazul ca nu ai binevoit sa ma ajuti cu linkul pt articol . Numai asa, ca sa discutam pe cele declarate de Gabi Muresan . Pt ca uite , de corectat , mi-ai corectat postarea anterioara , ba ti-ai luat si libertatea de a posta in numele meu ,Romania cu litera mare . 2. Mai apoi , eu faceam referire clara , la pozitia fata de acest caz si jucator implicit , exprimata de I.M . in interviul de prezentare al lui M.R . , interviu transmis integral de DigiSport..Deci ,referire cllara la caz ,nu generalizasem comportamentul presedintelui in relatia de afaceri , desi ,tinand cont de lumea in care traim si ca in orice afacere a clubului sant minim doua parti implicate , eu nu as fi prea drastic cu el nici in domeniul asta . 3. Nicaieri nu am afirmat cum ca Gabi Muresan ar fi cerut mai mult decat I s-ar fi cuvenit . Spun doar ca optiunile acestuia s-au schimbat pe parcurs si in loc de posibil 200.000 de euro pe an si-ar fi putut dori foarte bine sa se retraga cu ,,milionul” in cont. De aici si argumentarea ca in acest caz ,IM a manifestat multa intelegere fata de jucator . 4. Afirmatiile tale cum ca G.B. ar fi putut obtine ,milionul” inca de acum 3 an pe modelul Weldon sant cel putin discutabile daca nu gratuite . Idem pt cea in care sustii ca jucatorul nu a dorit rezilierea contractului si ca nu el ar fi fortat mana clubului. BA DA , jucatorul a cerut rezilierea contractului si a fortat mana clubului , folosindu-se de presa de bucuresti .
    6. Cat timp a trecut de la ,,trasul ala in piept” din partea clubului ? Cam doua sezoane pline ,nu ? Canetozaurul a sezizat foarte bine ,( cobe desteapta cum e : )) ), nuanta relatiei si timpul in care s-a petrecut .
    Acuma , numa’ intre noi , te inteleg ca ai oboist ,mai mult sufleteste …te inteleg ca te-o fi ajuns si pe tine sfanta lehamite vis a vis de nerecunostinta celor pt care ai facut atatea ,rupandu-ti pana si din timpul de somn . Te inteleg ca poate pe linga toate acestea ,te-o fi cuprins si indignarea vazand unde au ajuns altii mai saraci in principia si character . Dar eu iti zic sa NU le folosesti metodele . Stai vertical pe labele de dinapoi, fixeaza-ti orizontul ,crezi in tine , nu renuntat la ceea ce-i bun ,drept si nobil si loveste pe directia gandita , ca un bivol , iar si iar
    …pina ajungi la izbanda. Si apreciaza si bucura-te de tovarasia si ajutorul unor adevarati camarazi , lasa-i tu in pace sa se manifeste ,dar nu pune mare pret pe ajutorul tuturor sillycilor si pulifricilor. Uite ,daca ar fi fost dupa sufletul si mintea mea si dupa vointa mea , tu ai fi meritat cu prisosinta sa fii purtatorul de cuvant al clubului in relatia cu presa . Si altii ,oameni care au aparut in randul comunitatii ( online)_ CFR , si-au aratat cu prisosinta inteligenta ,viziunea ,caracterul si personalitatea . Ce echipa strasnica ar fi iesit , ce relatie cu suporterii ar fi avut clubul , ce marketing adevarat am fi avut . Inca nu-I nimic pierdut . Perseverenta ,increderea si mai ales accesarea si profitarea de momentele opportune , atunci cand ele apar . M agandesc ce imbecil sinistru si arrogant este cel care se ocupa si in acest moment de aceste lucruri

    Apreciază

    • Seaman, hai sa luam lucrurile pe rand. Eu nu ma ocup de moderare sau de pus link-uri. Posibil sa o faca unii colegi, din dorinta de a da un curs fluent discutiei. Repede ai crezut ca eu fac astea? De ce? Suntem 10 oameni aici cu drept de editare/moderare/scriere. Baga de seama ca nici macar la referirile mele nu pun link-uri formatate. Nimeni nu modereaza aici altceva decat mizeria verbala.
     Iti mai atrag atentia si ca informatiile tale sunt invechite. Gabi Muresan nu mai are demult 200.000 de euro/sezon si, inca ceva, mizeria mare a clubului fata de Muri s-a petrecut in luna aprilie a.c. Iar daca tu crezi ca eu imi doresc ceva de la clubul asta, atunci te inseli amarnic. Am o slujba buna si care-mi aduce satisfactii personale in Sibiu, nimic nu ma face sa ma gandesc la Cluj. Iar acum, te rog, sa ma scuzi, trebuie sa inchid ziua de lucru, destul calculator pentru azi.

     Apreciază

   • Sorry, Albule! Cred ca gresesti.Probabil din prea muta simpatie fata de Gabi.In fond Gabi a castigat frumos la cfr si mai mult, a fost lasat sa mai prinda salarii bune pe final de cariera.Adica – liber de contract pentru asta.
    Din pacate, vad alta problema….
    Lipsa de jucatori cu personalitate care sa inlocuiasca un Cadu, Piccolo, Gabi – jucatori care oricum nu mai….

    Apreciază

 9. Muri a vrut sa plece din tiganiamea aia e campionat!!!! La sfirsitul meciului din CUPA a facut precizarea ca vrea neaparat sa plece!!!! a fost dezavantajat in nenumarate ori de CCA.. cite comentarii sau fact la adresa lui ca e CRIMINAL SAMD!!!Bine ai facut MURI multumim pt TOT!!!

  Apreciază

 10. Pe langa Muresan, imi pare rau si de plecarea lui Ronny. Parerea mea e ca atunci cand a fost valid a dat tot pentru echipa cand a intrat pe teren (chiar cred ca mai mult decat oricare alt jucator) si spre deosebire de Nicoara, de exemplu, a si facut-o cu suficient succes. Era in varf de forma vara trecuta inaintea meciului cu Rapid (deschisese si scorul in meciul respectiv) si apoi a avut ghinionul cu accidentarea care l-a tinut in afara terenului aproape un an si cred ca ar fi meritat sa-i fie data sansa sa mai joace un tur la noi sa arate daca poate reveni la forma dinainte. S-ar putea ca Rednic sa fi ajuns la concluzia ca e destul de putin probabil sa se intample asta, iar coroborat si cu relativa inflatie de atacanti mediocri din lot, a dus la decizia respectiva. Acuma ii va fi greu sa-si gaseasca un angajament dupa un an de pauza; nu cred ca merita sa fie tratat asa. E un caz diferit de cele ale lui Diogo Valente sau Vass care au parut cam indolenti in toate meciurile pe care le-au jucat la noi.

  Apreciază

  • De acord cu tine în ce-l privește pe Ronny. Doar că, așa cum reiese din aceea caracterizare a lui Tadé, el e Ronny la cub. Tot cam bezmetic, tot năpustit, tot luptător, doar că e ceva mai valoros, sper. La mai mare Ronny și mulțumim!

   Apreciază

 11. Declaratiile lui Piccolo sunt intotdeauna pertinente, iar el a spus recent: “Muresan este un om cu personalitate, cu principii foarte bune, a dat foarte mult pentru CFR, va fi o pierdere mare.” Totodata, subscriu la comentariul lui since07, echipa n-a pierdut un mijlocas bun, ci un lider. Sunt de acord si cu cj07cfr, care va pune intrebarea: “cine ii va mai invata meserie pe Sare, Muniru si pe toti ceilalti mijlocasi defensivi care se vor perinda pe la CFR?” Pe de alta parte, albu vorbeste de negocierea contractului din 2010. Paszkany a declarat de mai multe ori, niciodata in cazul altui jucator, ca in 2010 clubul a marit in mod unilateral contractul lui Muri. S-a dorit, probabil, aplicarea aceluiasi tratament ca si lui Cadu, recunoscandu-se calitatea de jucatori reprezentativi, cu greutate, a celor doi. Apoi, acea chestie cu penalizarea de 25% din primavara lui 2011 a deteriorat total si definitiv relatia club-jucator. Acum doar s-a pronuntat divortul, dorit 100% de ambele parti. Pacat, ii vom simti lipsa. Mult succes Muri!

  Apreciază

 12. Intr-adevar, acum Muri a fortat plecarea, ba mai mult, a declarat ca merita sa plece gratis, pt ca a facut destule pt club . Si a plecat cum a vrut, fapt ce i-a asigurat un salar mare la rusi, deci acum conducerea chiar ca nu poate fi acuzata . Ba mai mult, strict fotbalistic, in ultimul sezon Muri a evoluat mai slab, ca si Cadu de altfel, caci cu el se mai fac comparatii . Deci la resetarea lotului nu-l consider neaparat o pierdere, cum tot asa cred ca si lui Cadu i-ar sta mai bine dupa anii gloriosi, pe banca, iar in locul lui un fundas tanar care sa ofere siguranta si calm apararii . PS. Am mai scris si o repet, indepartarea a nu mai putin de 18 jucatori este poate cea mai meseriasa decizie a conducerii din ultimii ani, iar la transferuri cu Mokulu, Sauvadet, Nistor si un fundas central de valoare, de asemenea conducerea impreuna cu Rednic sunt pe cale sa dea lovitura . Si daca asa va fi, ii voi lauda asa cum i-am criticat pt deciziile eronate !

  Apreciază

  • Incerc sa-mi dau seama cum in acest sezon Muri a fost mai slab decat Cadu. Doua eliminari (dintre care una data absolut gratuit) se pot echivala cu greselile lui Cadu din retur (culminand cu cea din finala Cupei?). Iar daca vorbim despre tot sezonul atunci punem si prestatiile din Champions League, acolo unde Muri a fost principala noastra piesa de rezistenta de la mijlocul terenului?

   Apreciază

 13. Mi se pare cea mai mare prostie sa renunti la un jucator ca Muresan. Ar trebui in primul meci din campionat sa apara ceva bannere in galerie in care sa le aratam celor din conducere ca nu apreciem lipsa de respect cu care l-au tratat pe Muri, un simbol al CFR-ului.

  Apreciază

 14. Itele-s incurcate ! Imi pare rau de plecarea lui Muri,pe care l-am urmarit intotdeauna cu interes. Nu stiu cine va mai trimite „torpile”pt.CFR !!

  Apreciază

 15. S-a spus aici ca CFR a pierdut un lider. De acord. Dar eu cred ca Muri mai avea o sarcina la echipa, aceea de a intimida adversarul. Cand adversarii erau prea obraznici, prea bataiosi, Muri ii mai punea la punct cu cate un ghiont bine tintit, cateodata chiar cu riscul unui rosu. Si sa nu-mi spuneti ca nu e important rolul asta in liga1, ca va dau de exemplu startul de campionat de anul trecut, cand din pacate adversarii ne-au „rupt” 4, 5 fotbalisti din start. Rolul asta cine il va prelua acum?

  Apreciază

 16. „Ne-a mai venit un atacant brazilian, Manoel de Brito Filho sau “Obina”, a fost pe la Atletico Mineiro. Stă o săptămână şi, dacă va confirma, o să rămână. Sunt şanse mari să rămână, pentru că l-am vrut şi în urmă cu doi ani, dar nu am putut atunci”, a mai spus Iuliu Mureşan pentru Dolce Sport. youtube

  Apreciază

 17. Iuliu Mureşan, preşedintele celor de la CFR Cluj, a vorbit despre transferul lui Ivo Pinto la Dinamo Zagreb.

  „Nu l-am cedat noi. Îl aveam în coproprietate cu FC Porto şi un fond de investiţii. Din păcate nu am putut să decid eu sau clubul nostru ce facem cu el. Nu am avut ce să facem, decizia a fost la Porto. Jucătorul era foarte bun şi ştiam acest lucru din timp, de asta l-am adus pe Velayos, îl mai avem şi pe Lionn pe acest post.

  Împărţim banii cu ceilalţi. Am dat şi de această dată o lovitură, dar nu sîntem singuri. Nu are importanţă suma de transfer. S-ar putea să mai plece jucători şi să vină alţii, pentru că avem oferte”, a spus Iuliu Mureşan la DolceSport. //////
  Versiunea mea: nu-i Dinamo Zagreb clubul care sa arunce cu milioane pentru un fundas, orisicat de bun ar fi, si, nici Porto nu da pe bani marunti (2-4 milioane) un fundas cu potentialul lui Ivo Pinto. Zic ca a fost aleasa varianta unui imprumut, o plasare strategica a jucatorului intr-o noua vitrina CL. Parca vad cum la anul vor aparea din nou stiri ca a plecat de la croati deoarece asa a decis Porto. 🙂

  Apreciază

  • Vederea ti-a ramas buna si agera , ai putea sa mai dai si la altii tare vitregiti de soarta . Chiar daca nu-I 100 % asa cum spui , da’ gandeste-te cum e sa cresti continuu un jucator cu astfel de potential si charisma si sa-l vinzi sub brandul FC Porto . Pai e totuna sa-l vindem noi , sau la vanzare sa stea ,,ursul” in spatele jucatorului.
   ? Noi l-am fi dat pe undeva la 3-4 milioane ,dar peste un an ,jucand la croati macar atat cat a facut-o la noi , Porto gaseste comparator cam la dublu suma pe care am fi obtinut-o noi.

   Apreciază

 18. Eu cred ca el a vrut sa schimbe putin..si banii, normal..!! Adevarul undeva la mijloc..probabil ei nu au vrut sa-l lase si de aici unele jocuri ale lui mai slabe. Gabi este inca un jucator bun, foarte bun..trebuiau sa-l lase acum 2 sezoane sa plece..Oricum a fost ,si ramene, un jucator al nostru ..si pt tot ce a facut ii multumim cu toata dragostea!!!

  Apreciază

 19. super articolul, imi pare rau pentru Gabi Muresan. A plecat un mare caracter, un mare om, un mare lider, un mare sportiv. Nu stiu cand o sa mai apara un asemenea jucator reprezentativ la CFR. Sa speram ca vom creste unul din ograda proprie!

  Apreciază

  • A fost 3-0 Steaua-CFR. Speram ca Transilvania Look sa fie orientata mai mult pe interesele CFR-ului (si sa televizeze in primul rand meciul nostru), dar se pare ca nici macar acolo nu sunt principiile puse pe primul plan. „Lacomie pe toate planurile”, asta se intrevede tot mai mult a fi deviza.

   Apreciază

    • Umbla vorba prin tirg ca nu au decit o singura duba de transmisie si ca nu s-au gindit la asta cind au semnat contractele… asa ca acum aplica principiul… ajungem la meciul urmator?

     Apreciază

     • e bine ca nu sunt mai multe duble de transmisii, ca doar am vazut ce echipa are prioritate in acest caz… asa, macar avem si noi o sansa sa vedem evolutiile CFR-ului.

      Apreciază

      • P.S. Daca o sa mai fie ceva duble de transmisie, te rog sa ne anunti, sa nu ma mai grabesc de la munca degeaba…

       Apreciază

 20. In meciul cu FC Volga de azi au jucat: Felgueiras (in sfarsit!, min. 55: Minca) – Velayos, Cadu, Rada, Edimar – Deac (45: Nicoara), Sare (45: Djokovic), Sepsi (55: Muniru), Hora (60: Rui Pedro, in sfarsit!) – Batin (60: Costea), Kapetanos (55: Tade). Scor final: 2-0, au marcat Deac si Cadu (pen.) (informatii rpeluate de la zslot, ChefereTV)

  Apreciază

 21. OK , n-are rost sa continuam Albule , vad ca ne intersectam rar in idei , precum sinele de cale ferata , in rest …in fond e treaba ta cum interpretezi lucrurile . Sant raspunzator doar pt ceea ce zic ,nu pt cea ce vreau sau pot sa priceapa cei carora ma adresez ,verbal sau in scris . Tare vreau sa stiu cine-s restul de moderatori ,in afara lui 07 si cred Canetozauru’ , ca sa-i pot strange mana cu bucile aluia care mi-a ciuntit articolul .Ca nu a pus linkul , asta-i una ,dar TITLUL ARTICOLULUI , data si gazeta in care a aparut , pe acestea DE CE LE-A STERS ? Argumentatia mea rezulta din insusi interviul dat de Gabi Muresan.

  Apreciază

 22. Cred ca multi dintre noi ne consideram niste fotbalisti ratati 😦 si ne regasim in vreunul sau altul. Eu cel putin asa ma consider, 😦 iar de regasit ma regasesc cel mai mult in Gabi Muresan cu care am si reusit sa-mi fac o poza anul trecut dupa meciul cu 5teaua. 🙂 Deja incepe sa-mi fie dor de el, de stilul lui de joc barbatesc, doar aparent dur, putin la intimidare. Nu in ultimul rand imi va fi dor, sunt sigur, de sutul lui devastator cu care isi teroriza de-a dreptul adversarii, sut ca din tun in care ne puneam cu totii ultima speranta atunci cand jocul echipei noastre nu functiona; sii asta trebuie sa recunoastem se intampla adeseori. Alaturi de Ricardo, Muri a fost liderul nostru din teren, omul care in momentele de cumpana stia sa traga echipa dupa el. E destul sa ne reamintim in acest sens de cea de-a doua repriza din meciul cu U de anul trecut, meci care ne-a facut campioni si care a inlacrimat aproape o tara intreaga, lasandu-i cu buzele umflate si pe alde mimi si jiji prezenti pe Cluj Arena, fericind in schimb un grup destul de restrans de suporteri alb-visinii. Si mai e un lucru in care ma regasesc in strasnicul nostru ardelean, – ca o paranteza, eu atunci cand sunt intrebat de cineva cu cine simpatizez dintre echipele de la noi, obisnuiesc sa le raspund in felul urmator : ”Cum adica cu cine tin ?! Eu sunt ARDELEAN si cu numele”:) si cu asta ii las cam dezamagiti pe cei care s-ar astepta sa le raspund ca sunt stelist ca si ei – faptul ca asa cum sustineam in urma cu vreo luna de zile ca s-ar prea putea sa se intample cu destui dintre jucatorii fara angajament, Muresan a facut tot posibilul sa mearga de la noi din postura aceasta de jucator liber de contract. Sunt curios ce vor zice suporterii lui Tom Tomsk de aceasta ”petarda” adusa din campionatul Romaniei. Oricum, cat timp Muri va juca la Tomsk eu voi fi si suporterul acestei echipe de langa Urali. Multam fain Muri !

  Apreciază

 23. Pentru unii nemulţumiţi: presupun că îi poţi găsi printre tribunişti pe cei ce au drept de administrare (moderare). Din alt punct de vedere, cred că n-ai să găseşti în Românica un site mai moderat (democrat de vrei) din acest punct de vedere; oricum, crede-mă, e mai bine că nu mă aflu printre ei. Şi-mi cer scuze (de la moderatori şi nu numai), că mi-am băgat nasul unde nu-mi fierbe oala.

  Apreciază

  • Pentru clarificare: toti cei care posteaza articole pe Tribuna sunt administratori/moderatori pe felia lor. In cazul comentariilor, s-a mai spus, cand cineva posteaza de prima data, intra la moderare, apoi e la liber. Nu cred ca de cand exista Tribuna ai avut probleme in a nu-ti aparea instantaneu vreo opinie sau sa-ti fie ciuntita/modificata/stearsa. Se intampla uneori, cum a patit fotbalfan sambata, si foarte des halley, nu stiu din ce motive, ca unele comentarii sa intre in spam. Si, pentru intregirea tabloului :), sunt, din cate stiu, 2, 3 sau 4 care au calcat pe bec (ultimul client seaman :), cred ca matale ai luat primul pozitie impotriva celor spuse de el la adresa lui vbcs) si comentariile lor intra la moderare.

   Apreciază

   • Eu nu am de ce să mă plâng domnule Canetozaur 😀 Din păcate unii nu se mai încap în pielea lor (urât mai sună :D) şi trebuie moderaţi…

    Apreciază

   • Filtrul anti-spam face uneori figuri dar este esential de tinut pe site. Azi, de pilda, 2 dintre raspunsurile mele au intrat in spam, de nu mai stiam de unde si de ce sa le iau.. Singurele interventii ale moderatorilor, din cate stiu eu, sunt pt a face link-urile corecte si nimic altceva.

    Apreciază

  • Mai mare rusinea! Anul acesta am avut numai dezamagiri din partea managementului clubului. Si ca un prost ma gandesc ce dor imi e de Gruia…

   Apreciază

  • inca o dovada ca la noi e pe principiul sa iasa banul. ca ne place sau nu steaua atrage mai multi spectatori in reluare ca cfr-ul in direct, iar pentru iubitul nostru patron conteaza doar banii

   Apreciază

   • ei na, A.P. a declarat ca pentru el fotbalul e un hobby, asa ca probabil ca ii place sa vada mai mult evolutiile Stelei decat ale CFR-ului…. Oricum, e tare! Sa ai televiziune si echipa de fotbal si sa renunti la transmiterea meciului propriei echipe pentru a transmite meciul unei rivale. Ti-ai umplut de respect suporterii… Daca isi facea Becali televiziune, cam cate meciuri amicale ale CFR-ului credeti ca ati fi vazut acolo?

    Apreciază

 24. Paunoch Péter, impresarul lui Vass: “Am fost instiintat de clubul CFR ca nu conteaza pe jucator in noul sezon, va trebui sa discut cu ei despre viitorul lui. Este o situatie inedita, are contract valabil pana in iunie 2015 si nu am luat in calcul o plecare a lui. Anuntul clubului este surprinzator, nu de mult a existat o oferta concreta pentru Vass de la o echipa participanta in preliminariile Champions League, dar CFR a refuzat oferta. Nu stiu ce sa spun despre viitorul lui, nici nu se pune problema rezilierii imediate a contractului. Vom vedea ce solutii propune clubul, apoi vom lua o decizie. Din punctul meu de vedere si un imprumut ar reprezenta o rezolvare rezonabila, din pacate oferta de care am amintit nu mai este de actualitate, dupa refuzul CFR-ului echipa respectiva s-a reorientat si a transferat un alt jucator. Deocamdata, totul este in ceata, n-am discutat cu clujenii. Vom cauta timp pentru tratative saptamana aceasta, locatia va fi Barcelona, voi participa la un mercato la care va fi prezenta si conducerea clujeana.”

  Apreciază

  • Normal ar fi sa-i gaseasca echipa si lui Vass si lui Ronny, la care sa fie imprumutati. Daca sunt imprumutati, se mai pot intoarce. Cred ca Rednic a inceput deja sa speculeze pe la noi. A vrut un lot de 22 de jucatori, Iuliu Muresan a spus azi ca pana la urma s-au inteles in 22 de jucatori de camp si trei portari.

   Apreciază

  • Vreau si eu sa inteleg cum **** mea lasi un jucator de calitatea lui Vass sa plece de la club fara ca macar sa aiba sansa sa arate ce poate? A fost accidentat 7 (SAPTE) luni de cand a venit la noi si cred ca a jucat in 9 meciuri oficiale. Jucator ca asta cu Stoke, Brescia si nationala Ungariei in CV nu va mai pupa CFR-ul MULTA vreme de acum incolo. Mai mult, de ce nu se sesizeza nimeni din conducere ca iarasi ramanem in 2 mijlocasi centrali de meserie? Chiar atat de penibil sa fie acest Vass incat sa nu poata fi macar rezerva lui Sulley Muniru?!?

   Apreciază

   • Eu cred ca-l manca in cur pe Rednic, si i-a convins cumva pe sefi, sa mai transfere niste jucatori, nu degeaba se spune ca-i cel mai bun impresar dintre antrenori si cel mai bun antrenor dintre impresari, iar Vass trebuie sa faca loc la cineva. De Sare si Muniru nu s-a putut atinge, au potential mai mare la o vanzare ulterioara ca Vass.

    Apreciază

   • Complet deacord, desi Vass impresiona prin joc totusi dadea pase foarte bune, pacatul lui e ca nu se implica mai mult in joc, nu alearga mai mult. Si mie mi s-a parut suspect cum un jucator ca Vass nu s-a putut impune titular la CFR.

    Apreciază

   • Nimeni nu spune ca e penibil. Uneori ai o conjunctura nefavorabila. Pe pozitia lui Sare e febletea omului cu banii, Muniru e un pariu cu potential. Adauga un eventual risc medical – nu stim cit de mare e riscul sa se reaccidenteze si ce e scris in fisa lui medicala, decizia sanatoasa de altfel de a reduce lotul la o dimensiune normala si imediat vezi ca e o conjunctura nefavorabila. Bad luck cum ar spune englezul. Tot asa decizia de a avea 3portari maturi ii e fvorabila lui Minca si defavorabila pentru Man fara ca unul sa aiba un merit sau o vina.

    Apreciază

   • Eu sunt un mare sustinator al lui Vass si sper sa nu plece de la noi. Prin 2007-2008 Vass era unul dintre cei mai promitatori jucatori din Europa. Se zvonea ca Liverpool l-ar dori. Eu nu cred ca genul asta de clasa pur si simplu „dispare”, iar dupa parerea mea acest lucru se vede clar in pasele perfecte care le da si driblingurile de efect care le-a facut in cateva partide. E drept, nu a impresionat in sezonul trecut, dar are doar 25 de ani. Sa nu uitam ca Bastos a venit la noi tot la varsta de 25-26 de ani si i-au trebuit 3 ani pana sa arate ceva. Acest jucator are calitati net superioare lui Bastos, un CV mult mai impresionant si este si ceva mai tanar. Consider ca merita inca o sansa, mai ales avand in vedere ca joaca pe un post descoperit.

    Apreciază

    • Care post descoperit? Ti-am explicat mai sus ca el pare a fi optiunea a treia pe un singur post: primul e Sare de care aminteste mereu patronul, Muniru a doua. Djokovic care e mijlocas ofensiv a fost si el test ieri pe pozitia defensiva. Se vrea o echipa scurta cu 2 jucatori pe post asa ca cei in plus pe fiecare post vor fi out. Citeste ce scria Kiruj acum citeva saptamini cind ne explica 4-4-2-ul… Vom avea multe surprize… A trebuit sa plece Raul de la Real ca nu se plia pe ce voia Mourinho daramite Vass care a venit si a avut un an plin de ghinioane.

     Apreciază

     • Am citit ce a scris Kiruj si are dreptate ca vor fi 2 „mijlocasi” de meserie, dar sa vedem putin cum stau lucrurile: pe postul de mijlocas ofensiv vom avea 3 jucatori (Deac, Rui Pedro si Djokovic) pe cel de mijlocas defensiv vom avea tot 3 oameni (Sare, Muniru si Djokovic). In practica, avem 2 mijlocasi ofensivi, pentru ca Deac va juca pe dreapta si 3 defensivi. Daca se accidenteaza un mijlocas defensiv, ceea ce este foarte probabil avand in vedere ca acolo sunt multe accidentari si Sare a fost si el accidentat cateva luni bune, ce facem? Fara Muresan si fara Vass ramanem intr-un singur jucator – Djokovic – si o rezerva, Muniru. E posibil ca cei din conducere sa mai aduca un jucator, dar dupa parerea mea, la acest moment ne jucam cu focul avand doar 2 mijlocasi defenisivi maturi in lot.

      Apreciază

    • Din cate am aflat de la unii ceferisti, Vass petrece cam mult timp prin baruri. Si asta, oricum ai lua si oricate calitati ar avea ca jucator, e un aspect care inclina mult balanta in defavoarea sa. Poate chiar acesta a fost elementul principal care a dus la indepartarea lui. Pentru ca un jucator care bea de stinge, oricat potential si oricat de rezistent ar fi, se stinge repede si exista un risc foarte mare de a corupe si alti jucatori.

     Apreciază

     • Imi amintesc ca si Ronaldinho, un jucator exceptional de altfel, a fost indepartat de la Barcelona de catre Rijkaard pentru ca era un chefliu incorigibil si exista un risc urias de a corupe alti jucatori din anturajul sau (Messi era unul dintre ei). Eu zic ca a fost o decizie grea, dar corecta.

      Apreciază

 25. Din cate mi-am dat seama, Gabi si-a dorit sa plece. In aceste conditii, cred ca e mai bine pentru el ca a plecat, mai ales daca va castiga mai mult decat la CFR. Dar sunt de acord ca pentru noi, suporterii, e o pierdere, Gabi Muresan e un jucator cu care ne putem identifica. E greu sa umpli stadionul daca nu tii cont de asta… Poti sa ai rezultate foarte bune, daca suporterul vede o echipa schimbata 70% an de an, si considera ca jucatorii sai favoriti au fost tratati nedrept, atunci se indeparteaza de la echipa.
  Gabi Muresan, Panin, si intr-o oarecare masura, Maftei meritau un meci de la revedere! Si daca mai era invitat si Tony, cred ca sezonul incepea altfel si pentru suporteri.

  Apreciază

  • Daca luam campionatul anul asta, ar trebui organizat un meci oficial de retragere pentru capitanul nostru care a deventi deja un simbol, intre CFR echipa campioana si CFR echipa old boys. Iar Cadu ar juca prima repriza cu echipa actuala, si pe cea de-a doua la old boys, echipa in care sa ia parte Beto, Tony, Panin, Mara, Trica, etc.

   Apreciază

   • Minteuan, Anca, cumnatul lui Cadu Dani, Semedo, din partea mea si Oncica sau Dolarel Munteanu. Dintre straini Dubarbier ar mai fi in Europa, Peralta e si el un jucator care a insemnat ceva.

    Apreciază

 26. stati linistiti ca la fel va pleca si cadu la iarna sau cel tarziu la vara, (oricum deja da semne de oboseala) pe usa din dos, cu desfacerea contractului pe cale „amiabila”. La noi e pe principiul sa iasa banul, nu avem nevoie de eroi, legende si povesti d`atea pentru visatori.

  Apreciază

 27. @ CJ-07-CFR : Ce se întâmplă domnule, nici o cronică a meciului, nimic ? Au fost meciuri netelevizate şi în iarnă (ălea din considerente de „securitate tehnico-tactică), dar hoardelor ceferiste înfometate de „ceferism” li s-au livrat şi atunci nişte cronici superbe, de pe nişte copaci plantate strategic în apropierea terenului…O tempora, o mores ! Te rugăm frumos, nu ne chinui, bagă şi tu un livetext, ceva, că ştim noi foarte bine că erai acolo, undeva, cândva…Once upon a time in Österreich…HAI CFR !!!

  Apreciază

 28. Si eu sunt dezamagit de atitudinea conducerii fata de „nemuritori” si simboluri ca Tony, Panin, Muresan care pe buna dreptate ar fi meritat sa li se acorde o iesire pe scena deschisa si sa fie aplaudati pentru performanele si atasamentul lor fata de club. In ultimul timp AP si IM prin anumite actiuni si decizii au aratat lipsa de caracter. Dezamagitor si ingrijorator.

  Apreciază

 29. Chiar aseara dupa meciul Brazilia vs Spania povesteam cu prietenii mei din Montreal de Gabi Muresan ca e un fel de Augustin Tegean (ca nume) ptr. CFR si suntem f. suparati ptr. ca a fost indepartat de la club. Eu locuiesc in Toronto, dar sunt un fan CFR din 1970. Aseara am fost la festivalul international de jazz din Montreal si am povestit despre CFR si despre voi cei care scrieti la Tribuna. Va citim zilnic articolele si ne bucuram f. mult ca CFR-ul nostru drag are suporteri ca voi.Albu, Kiruj, Caneto, CJ-07, tuturor. Albule iti multumesc ptr. articol, corect ca intotdeauna. Hai CFR!! Echipa nu arata rau si eu personal cred ca putem castiga campionatul cu Rednic.[M-am nascut in Cluj si am facut generala la Gen.14 pe Horea. Daca mai e careva dintre voi care a facut scoala acolo sa-mi scrie; multumesc.]

  Apreciază

 30. Kiruj, Albu, Caneto, 07 etc… hai sa nu ne mai batem capetele cu ce meci se transmite miine si ce rating are look tv etc. V-am facut o propunere de o sectiune hall of fame pe site, a existat un ecou pozitiv… se cauta un admin care sa faca propuneri/articole… Eu va fac 3 propuneri de inaugurare si sper sa fie reactii si de la ceilalti tribunisti: jucator ‘vechi’ Pisti Kovacs, jucator ‘nou’ Panin, antrenor Ct. Radulescu. Ca sa nu lungim treaba… se poate realiza ceva pe site pina la inceputul campionatului??? (scuze dar eu sunt om de business, gindesc in folosirea momentului si in deadlinuri concrete).

  Apreciază

  • …poate ii organizam si un meci de retragere… e un statement important!!!… eu unul va spun ca daca am citi asta m-am repezit sa scriu un email la club rugindu-i ca daca il fac, sa aduca fostii jucatori enumerati… daca noi vrem sa se intimple ceva putem si noi sa ne exprimam… sa stam pe margine si doar sa criticam nu ne ajuta cu nimic.

   Apreciază

   • Cred ca in Hall Of Fame ar (mai) putea intra si Didi,Bud(da stiu ca am obsesie pt el, dar nu pot uita aportul enooorm pt al 2-lea titlu), Oncica, Tilinca,Minteoan, Jula(cred ca a fost primul CFR-ist convocat la nationala dupa o lunga perioada).

    Apreciază

    • Sunt destul de multi… Important e sa se inceapa undeva actiunea sa fie coerenta in timp… NOI putem incepe cu un Hall of Fame al tribunei… Poate e altul decit al clubului, dar acolo si-ar gasi locul si jucatori care pentru noi subiectiv – asa cum este Bud pentru tine, inseamna ceva.

     Apreciază

 31. O ho ho… de la moderat, la banat? Era mai mult decat de xyz, mai ales pt voi, dar cat timp am crezut ca de site se ocupa 3-maxim 4 oameni, nu m-a deranjat deloc. In fond pe Albu, 07, si Canetozauru’ ii stiam ca oameni intregi, ba mi-am permis sa adaug cate unui comentariu cate o bucata de final care era doar de „uz intern” si care n-ar fi trebuit publicata. Dar sa treci de la moderare la bannarea cuiva pt delict de opinie, justificand probabil modul de ambalare al ideilor, e doar o TICALOSIE, nimic mai mult. Mie sa faceti bine sa-mi dati un raspuns, nu de alta, dar ca sa stiu si eu cum stau. Si daca vreti sa aveti un site doar pt x, y, z, w si alti ici, SPUNETI-O, MA’ RASPICAT si PUNETI-O la VEDERE… sa stie toata lumea. Ma’ eu stiu ca cei precum Cristi si chiar Kiruj au adus un plus calitativ in general siteului, da’ mai stiu ca altii cu calitate precum Tegean sau TGV sau Flacara Visinie nu se mai prea omoara cu firea sa posteze pe aici. Si comentariile lor au miez ma’, aia pun idei „pe masa”. Pe Gica 10 il las in plata Domnului si a lumii lui aseptice. Din cand in cand mai zice si el cate ceva. Deci revin, cine-i ordinarul ala dintre voi care si-a permis sa-mi TAIE CU DE LA SINE PUTERE titlul pe care-l folosisem IN INTERIORUL unui articol si ziceti ma’ pe fata, care-i ala sau aia din voi cei 10 care-mi banati comentariile?

  Apreciază

  • Eu te „cenzurez”! Eu sunt nemernicul, restul sunt inocenți. Uneori te scot de la moderare și te aduc în lumea bună de pe Tribuna, chiar dacă poate nu te merită. Observ că, încercând să te ajut cu un link, ți-am tăiat un titlu CRUCIAL (eroare fatală! scuze mii!), deși citatul a rămas. De Banat te banatizezi singur, în sensul că deviezi spre spam, de unde ajungi ulterior în trash.

   Apreciază

 32. Ca sa nu mai criticati degeaba, e util sa stiti ca LOOK TV nu are car propriu de transmisie a partidelor de fotbal, ci este un car inchiriat (de tip freelancer si care de regula este mai bine dotat decat unul propriu ale unei televiziuni). Un astfel de car are niste costuri care nu se justifica decat daca televiziunea face transmisiuni de partide des si in mod constant (sa va ganditi la aprox. 400-500.000 euro pentru unul second-hand). Din informatiile pe care le am, Digi, care transmite 80% din partidele Ligii 1, are vreo doua care proprii si apeleaza la freelanceri cand programul partidelor nu permite deplasarea la timp a carelor (deplasarea si instalarea echipamentelor dureaza o zi). Transmiterea unui meci la acesti freelanceri costa in jur de 10-20.000 euro in functie de mai multe aspecte pe care nu le mai amintesc.

  De asemenea, e la fel de util sa stiti televiziunea este un business de sine statator si desi nu ne incanta faptul ca a ales sa transmita un meci al Stelei in defavoarea CFR-ului din motive de audienta, este la urma urmei o decizie de business. La fel cum a fost o decizie de business vanzarea lui Ivo Pinto, Traore, Culio etc.

  Apreciază

  • Eu sunt mai naiv, si ma gandeam ca faptul ca ai propria televiziune va ajuta la promovarea imaginii CFR-ului, va contribui la atragerea de noi suporteri, si alte prostii de acest gen. Eu zic ca ai sanse foarte mari sa iti cresti numarul de suporteri promovand actiunile rivalei in defavoarea actiunilor propriei echipe… (in naivitatea mea plecam de la ipoteza ca suporterii conteaza..). Dar e cum spui tu, business-ul e business… Probabil ca daca A.P. era patronul Dolce, ar fi promovat actiunile Digi, ca au raspandire mai mare, si deci audienta mai mare…

   Apreciază

   • Comparatia ta cu Digi-Dolce e gresita. E goana mare dupa audienta, costurile unei televiziuni sunt foarte mari si vrem, nu vrem, Steaua are in jur de 50% din totalul suporterilor de fotbal din Romania, pe cand CFR are vreo 5%. Eu zic ca in loc sa te superi ca nu primesti pe gratis un meci care la urma urmei e amical, ar trebui sa te bucuri ca CFR are un management mult mai eficient decat al altor cluburi (chiar daca inca e loc de mult mai bine) si ca are un finantator dispus sa isi bage banii proprii in acest hobby. Nu zic ca e o situatie fericita, nici ca ma bucura, dar nici nu e o tragedie. Banii nu mai vin asa usor in zilele astea.

    Apreciază

    • Nu vad de ce e gresita comparatia, dar oricum, cu astfel de decizii de business, CFR va ramane tot la vreo 5%… Eu ma gandeam ca vara e o perioada cu putin fotbal, telespectatorii se uita la orice meci… Daca nici asta nu e o perioada buna ca sa atragi noi suporteri, atunci cand e? Dar recunosc, in gandirea mea ipoteza de la care pornesc e gresita, aceea ca suporterii ar conta pentru cei din conducere…

     Apreciază

     • Pentru a-si creste audienta o televiziune se orienteaza pe segmentul in care poate obtine cel mai mult. Daca luam in considerare ca sunt aprox. 5 milioane de spectatori de fotbal in Romania, suporterii Stelei inseamna 2,5 milioane (adica 50% din total), pe cand ai CFR-ului 250.000 (5% din total). O crestere a numarului de spectatori ai Stelei cu numai 10% inseamna cat toti spectatorii CFR-ului. E un calcul foarte simplu.

      Apreciază

   • Țin minte că am așteptat cu sufletul la gură prima emisiune de sport după ce am descoperit Transilvania Live. Era parcă o retrospectivă a sezonului fotbalistic. În primele 5 minute au dat 3 fragmente din interviuri cu Iuliu Mureșan. Am mutat pe Shut Down TV și nu m-am mai uitat în veci la emisiuni sportive la televiziunile lui Paszkany, cu excepția transmisiunilor live care nu aveau în prim-plan și fundal Steaua București…

    Apreciază

    • Ia partea buna, daca l-ai vazut atat de mult pe I.M. inseamna ca era dupa un sezon bun! El nu da interviuri decat dupa victorii, asa ca inseamna ca macar am avut ceva victorii… La o retrospectiva a acestui retur, nu ar gasi de unde sa bage atatea interviuri la cald cu I.M. … :))

     Apreciază

  • De obicei ai interventii pertinente. Insa de data asta ai scris o ABERATIE. Pai el, patronul CFR-ului, prin televiziunea lui (Look tv) baga bani in buzunarul lui, dar si in al… stelei!!!! Asta in detrimentul atragerii de suporteri, care aduc bani clubului (asa putini cati aducem). E ilogic si mai ales nu e corect fata de suporteri.

   Apreciază

   • Gicutu… la trustul media AP nu este singurul patron. Doi, deciziile de business se iau cu capul, nu cu sufletul. Daca vrea ca Look sa apara pe telecomanda in toate judetele din Romania si nu doar la 100km in jurul Clujului, atunci trebuie sa ofere un produs de care sa fie interesati suporteri peste tot in tara. Steaua este clubul care ii ofera asa ceva – asta e o decizie care nu are nimic cu rivalitatea dintre cluburi. Ceea ce voi nu intelegeti este ca prima conditie ca sa promoveze CFRul la tembelizor este ca postul sa atraga spectatori interesati de fotbal in general. Si asta o face corect, cu brandul lider – Steaua. Abia dupa aia iti poti pune problema ca unii sa inceapa sa se uite mai mult si la CFR. Nu uita ca la Braila, Buzau sau Tecuci nu intereseaza pe nimeni ca s-a spart o conducta de gaze in Iris sau ce aberatii mai debiteaza consilieri locali din nu stiu ce sate de la curul lumii (la nivel judetean).

    Apreciază

    • Chris, targetul declarat al celor două posturi este Transilvania. Greu de crezut ca Stiaua să aibă atâta suport în Transylvania, de fapt e imposibil. Deci Look transmite amicalele ălora către suporterii frânarilor. Sună stupid, nu-i aşa?

     Apreciază

     • LOOK TV a devenit un post generalist inca de acum un an, cand si-a schimbat si numele din Transilvania Look in LOOK TV. Si oricat ti s-ar parea de straniu, in Transilvania sunt multi suporteri ai Stelei, probabil semnificativ mai multi decat ai echipelor ardelene (si implict ai CFR-ului).

      Apreciază

   • Gicutu, te inteleg, ca fan sunt de partea ta, dar fanii sunt intotdeauna emotionali. Daca ai stii ce inseamna si cum functioneaza o televiziune, probabil ai intelege mai bine situatia. Faptul ca AP e actionar majoritar atat la CFR, cat si la LOOK TV, nu inseamna ca automat LOOK TV devine televiziunea CFR-ului si nici ca CFR devine clubul de casa al televiziunii. Sunt doua entitati independente legate doar prin banii aceluiasi om, dar conduse de oameni diferiti care au obiective diferite. Si probabil si simpatii fotbalistice diferite. Asta ca sa nu mai vorbim ca jurnalistii de sport de la LOOK nu sunt neaparat fani ai CFR-ului (si nici nu trebuie sa fie). Cristi a explicat si el foarte bine, nu are rost sa repet ce a scris el.

    Apreciază

    • Crede-ma ca stiu cum functioneaza o televiziune. Eu insa judec din punctul meu de vedere (al suporterului). Si in acest moment pe mine m-au pierdut. Cel putin pe stadion, ca nu pot sa nu fiu suporterul CFR-ului. Sa faca Arpiche bani cu Look TV ca sa aiba pt echipa (cred ca e invers in acest moment). M-am cam saturat de minciunile conducerii de la Arpi la IM.

     Apreciază

     • Gicule, tocmai ca Look si Live sunt inca in faza de constructie, masurile sunt corecte. Ratingul ambelor posturi cumulate e undeva la 0,4-05% national – asta ar insemna cam 1,3-1,4% ponderat in Transilvania. Sub 5% regional nu au ce sa arate niciunui media planner. Gindeste-te ca la meciurile amicale o ora de broadcasting costa cam 10.000 de euro fata de ca. 500 de euro o ora de program normal, adica factor 20! Pur economic, chiar daca suna ciudat, meciurile CFRului se transmit pe finantare incrucisata cu Steaua in cadrul blocului „fotbal amicale”. CFR ca si club este suficient promovat, mie emisiunile mi se par echilibrate intre potentialul interes public tinta – diversitate. Daca pe la alte case se practica primitivismul mediatic (esti al lui X si lovesti in Y), atitudinea asta mai echilibrata e o dovada de rationament si lucru bine facut.

      Apreciază

      • Vad ca tineti neaparat sa fiti acuzati de pup……..Prietene ,ce are sula cu prefectura ??? Meciurile stelei NU SUNT la aceeasi ora cu cele ale CFR-ului .Pus si simplu nu intelg cum nu se poate inchiria un car de transmisie pt a putea televiza si meciurile CFR-ului .Intrebare : sambata cum pot transmite atat din Anglia cat si din Austria??? http://looktv.ro/program .Ce tot o dati cu bla-bla-uri cu rentabilitati si audiente ???

       Apreciază

      • Gicutu.. simplu … NU MERITA !!! Nu e obligatia nimani sa cheltuie bani dupa cum vor suporterii.. daca era vorba de pay tv, discutam altfel.

       Apreciază

 33. Postat pe pagina FB a lui chefereTV: „Stiri din cantonamentul de la Leogang, Austria

  In legatura cu partidele netelevizate din pregatire la CFR-ului sa stiti ca a fost si este decizia lui Rednic. Alte speculatii sunt de prisos. S-a intrebat in cantonament care au fost motivele, raspunsul a venit sec: Rednic decide. Ma gandeam, sincer la treaba asta. Asa ca nu avem ce face decat sa speram ca este spre binele echipei. Hai CFR Cluj!”

  Apreciază

  • Mare noroc cu Rednic care decide tot! Uite, daca Rednic a decis, nici nu mai sunt asa suparat, si asta pentru ca tot Rednic a decis si marea curatenie de vara (asa spuneau declaratiile seci ale conducerii… :)) ). Si conducerea are noroc cu Rednic, i-a scapat de o gramada de salarii pe care le plateau degeaba (ce-i drept, nu mai poate I.M. sa se laude cu realizarea „lot numeros”).

   Apreciază

    • :)) Ca sa mai si glumim, daca e cum spui tu, atunci e o decizie buna de business! E perioada in care incepe vanzarea abonamentelor, si suporterii nu trebuie descurajati… Oricum, sper ca antrenamentele astea secrete sa nu aiba aceleasi rezultate cu cele din iarna trecuta… :))

     Apreciază

  • Caneto, e adevarat oare ca Rednic a decis si schimbarile din lotul CFR-ului? Sa fi renuntat oare A.P. la gandirea: „Eu fac lotul, antrenorul doar îl pregăteşte”?

   Apreciază

   • 🙂 Eu nu cred. Banuiesc ca se intampla cam asa: clubul a hotarat sa restranga lotul la 23-25 jucatori, a decis ca nu reinnoieste contractele expirate, a renuntat apoi la Celestino, Muresan, Maftei si Valente, dupa care Paszkany i-a spus lui Rednic ca tre’ sa mai plece inca x jucatori, poate sa faca propuneri de pe o lista data de conducere (sau nu poate propune nume de pe o alta lista :)), iar conducerea accepta sau nu propunerile.

    Apreciază

    • Eu cred că MR are o „greutate” mai mare atât în curăţenia generală, cât şi în transferuri. El impune din start condiţii clare (prin contract) privind „managementul resurselor fotbalistice”. În momentul de faţă interesele părţilor s-au intersectat în mod fericit (ale conducerii şi ale lui MR), cam despre asta vorbim. MR are mai de mult o concepţie clară privind dimensiunea optimă a unui lot (22+3), situaţia este asemănătoare cu un profesor exigent şi profesionist, care doreşte cât mai puţini elevi în clasă, pt. a creşte calitatea procesului educaţional (prin lucru individual mai accentuat), în contrast cu directorul, care vrea cât mai mulţi, din varii motive (dacă ai mai mulţi elevi, ai spaţiu mai mare de manevră în a constitui catedrele profesorilor tăi, mai rămâne câte o oră suplimentară şi pentru pilele tale, primeşti bani mai mulţi, că e pe „cost-pe-elev” etc.). Cu listele probabil ai dreptate, mai degrabă cu aia „de care n-ai voie să te atingi”…:)) HAI CFR !!!

     Apreciază

     • Eu nu vad nimic rau in listele astea… De la Mandorlini incoace am avut loturi labartate care numai au costat bani. Basca ca iti pleaca jucatori frustrati ca nu au avut cica sanse (ca ei erau optiunea a 4-a pe un post asta evident se omite). Macar avem o taraba de „schimb”. Eu cred ca de ex. Diogo Valente poate fi in Portugalia moneda pentru alt jucator. Tot asa cum sunt postarile astea total emotionale de genul „vai, pleaca Vass si ramine Hora!”… dar nimeni nu se uita cam ce optiuni sunt pe fiecare post. Si la ce inghesuiala e in atac, ma tem ca mai pleaca vreo doi de acolo chiar si fara sa vina Mokulu.

      Apreciază

 34. Pai si daca va e asa drag Muresan, de ce n-ati iesit in fata sa-l aparati, sa cereti pastrarea lui? Asta-i luarea de atitudine?… Un post pe un blog? Fara suparare, uistii au iesit in strada cand au auzit ca Szilagyi ar putea fi indepartat… Voi i-ati lasat aruncati pe Anca, Panin si Muresan. Tineti minte? Hai noroc, un stelist.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.