Bârfa Manager 2013-2014 (etapa a IV-a)


01

Sursele de informație: link1 , link2 , link3

După cele două transferuri eșuate din Anglia, din urmă cu câteva sezoane, CFR pare să-și ridice periscopul mai la înălțimea hărții, în căutare de hailandări.

Grégory Tadé, atacantul francez (26, 1,88 m) care se pregătea să semneze un nou contract cu scoțienii de la St Johnstone (Perth), nu s-a prezentat la vechiul și viitorul loc de muncă (după ce-și dăduse acordul verbal – rușinică!), părând brusc atras de frumusețea peisajului din Transilvania și a celei sufletești a lui Iuliu Mureșan, după 7 ani de Scoția. Însă noi cam știm cum e cu verbul promettre la francezi, fie ei și de origine ivoriană, așa că lăsăm britanicilor mirarea…

Bag sama că CFR nu plătește milioane de scouteri care să bântuie din Madagascar până la Cercul Polar în căutare de prospături pe posturi descoperite, așa că intuiția mi-a spus imediat că recomandarea vine de la un fost dinamovist, cu dedicație pentru Rednic, Marius Niculae. Mă bazam pe faptul că atât Tadé, cât și Marius Niculae au trecut pe la Inverness, dar supoziția mea a căzut când am verificat sezoanele: cei doi n-au fost contemporani la Inverness. Ochirea lui Tadé rămâne, așadar, un mister misterios al conducerii misterioase a CFR-ului. Oricum, cred că nu-i ușor să ai o privire de ansamblu asupra hărții fotbaliștilor eliberați de contract și să dai lovitura, luând jucătorul din fața mustaței altui club. Cineva de la CFR se pricepe însă bine la acest joc, care include – iminent – și mari dezamăgiri. Când se încheie munca celor din conducere, începe rolul antrenorului, cu materialul clientului. Dacă materialul nu-i chiar așa de calitate cum părea, după un timp rolul este dat interimarului/noului antrenor…

***

02

Ziua de Cluj ne anunță aici că un jucător important din istoria recentă a CFR-ului, Gabi Mureșan, e la un pas de a ajuta o nou-promovată în lupta pentru evitarea retrogradării din Rusia. Pe saitul oficial la clubului Tom Tomsk (care nu-i în China!) mutarea nu este încă anunțată, ultimul transfer reușit de ruși fiind cel al altui „român”, bulgarul Zhivko Milanov (ex-FC Vaslui). Dacă rușii reușesc să-l convingă pe Gabi să joace în echipament alb-verde, să-i urăm mult succes în viitor, pentru că merită! Baftă, Gabi! Nu vreau să cobesc, dar de adus aminte de el s-ar putea să ne aducem aminte la fiecare meci al CFR-ului (cel puțin la cum arată lotul lui Rednic la capitolul mijlocași centrali în primul turneu de pregătire).

***

03

Pasul nr.1 a fost făcut oficial: croatul Djokovic s-a transferat de la Cesesna la Bologna. Urmează pasul nr.2, împrumutul de la Bologna la CFR? Stăm ca pe ace. De fiecare transfer/împrumut de „fețe noi” (că nu mai ține cu facelift) atârnă soarta viitorului event…

***

04

„Carnea vie” din care a tranșat Mircea Rednic provine din carcasele lui Vass, Ronny și Liviu Ganea, 3 dintre fotbaliștii care și-au revenit (degeaba) după accidentări serioase. După experiența De Zerbi – ca să nu mai amintim decât în treacăt de Martinez – la CFR s-a instalat teama că jucătorii care au stat exagerat de mult pe bară și au primit salarii „degeaba”, riscă acum ori să se reaccidenteze, ori să nu mai pună osul la bătaie. Așa că mai bine eject! Alții la rând, mai trainici și mai frumoși…

***

05

Celor care au convingerea că titlul cu numărul 4 stă în transferul lui Nistor la CFR, Condescu le dă speranțe că transferul încă n-a căzut de tot, e numai într-un picaj agonizant. Dacă Paszkany nu prea mai pare dispus să dea mulți bani pe fotbaliști, fie ei și cu o oarecare cotă, șeful pandurilor încearcă măcar să forțeze o parte din schimb în natură. I-ar merge burta după Batin și Nicoară, pe care i-ar arunca în lupta din campionat și dintr-o competiție europeană pe care CFR nu și-o poate permite în acest sezon.

0 comentarii

  1. Zvonuri plăcute, deocamdată. Mă bucur pentru Mureșan al nostru (bravo și îți mulțumim pentru tot, Gabi!). Si transferul acestui Tade sună bine. Chiar dacă nu a marcat decât 6 goluri în acest sezon, pare un atacant pe profilul lui Y. Kone.

    Apreciază

  2. 01. Eu o mai tin pe aia a mea, ca Tembe e al nostru. Daca vine si Tade, va fi ingramadeala mare la atacanti: Kapetanos, Tembe, Tade, Ronny, L. Ganea, Batin. Pe Negrut, Deac, Maah, F. Costea nici nu mai am curaj sa-i numesc atacanti, i-am trecut la mijlocasi. Din pacate, tot Batin o sa fie omul sacrificat. 02. Pacat si de Muri, dar tare si-au pus in cap si el, si conducerea, ca nu-i mai loc pentru el la CFR. Daca n-o fi Tom si Jerry de la rusi, va fi alta echipa, dar tot va pleca. Pacat inca odata si ii urez si eu mult noroc si succes.

    Apreciază

    • Patru maximal cinci atacanti sunt suficienti intr-un lot doar de prima divizie. Ganea si Batin nu au fata de o echipa cu pretentii de campioana.

      Apreciază

  3. Si mie imi pare rau dupa Muresan, cred ca ar fi putut juca pentru CFR la cel mai inalt nivel inca un sezon, doua… M-am intrebat de cateva ori (cand n-aveam subiect de meditatie) cum ar fi fost daca Muri ar fi plecat de la Bistrita la Vaslui si Sanmartean sa vina la noi. Si de fiecare data mi-am si raspuns singur, ca a fost foarte bine asa cum a fost. Multumim Gabi si bafta in continuare!

    Apreciază

    • Tonul tuturor ce il regreta e de parca vina ar fi a managementului pentru ca jucatorul pleaca. A fost o chestiune de uzura in timp si sa nu uitam ca este lasat sa plece gratis, desi mai are contract. Au fost si cazuri de campioni mondiali care s-au suparat ca magarul pe sat si au fost lasati in tribuna, asa ca mai incet cu regretele.

      Apreciază

      • Nu cred că cei ce-l regretă pe Gabi, au ceva împotriva managementului, cel puțin nu din această cauză. Muri (Ion) a declarat de mai multe ori că managementul îl sprijină pe Gabi în găsirea unei echipe. Omul ar dori să mai câștige ceva bani din fotbal, nu mai are mulți ani de jucat. Omenește și ușor de înțeles.

        Apreciază

      • Am zis eu ceva de management in postul meu? Pur si simplu mi-a placut Gabi si ii sunt recunoscator pentru ceea ce a facut pentru club. Iar faza cu „mai incet cu regretele” imi pare rau dar cred ca iti depasesti atributiile. Esti cumva watch-dog-ul tribunei si in consecinta putem posta doar ce-ti place tie?

        Apreciază

  4. Numai cuvinte de laudă -si din partea mea- pentru Gabi Mureşan, care a avut o contribuţie extraordinară în absolut toate trofeele câstigate -pentru moment- de echipa noastră. El şi Cadu au fost nişte piese standard peste ani, peste sisteme de joc, peste antrenori….Odată cu plecarea (iminentă) a lui Gabi, se încheie un ciclu, e adevărat, rămâne Cadu, poate va reuşi el să mai câştige ceva titluri cu această echipă vizibil incomodată de noile idei tactice ale lui MR. Apropos : MR a făcut bine că a pomenit treaba aia cu plafonarea, acest discurs trebuia spus şi el cândva, de cineva din staff. HAI CFR !!!

    Apreciază

  5. Din păcate patronul avea dreptate când vorbea de un lot valoric egal. Cu zero. Exagerez biensur. Dar după cum s-a mai scris deseori, din rahat bici nu se face. Așa că nea Rednic are dreptate. Și e corect că o spune acum, cât se mai poate corecta ceva.

    Apreciază

  6. Eu nu sunt deloc incantat de despartirea CFR-ului de Gabi Muresan. Din punctul meu de vedere, el se numara printre fotbalistii care ar fi trebuit sa-si incheie cariera la echipa noastra, iar pe urma sa primeasca un post in club. Cred ca Gabi Muresan e unul dintre fotbalistii (si oamenii) pe care inveti sa-i apreciezi abia dupa ce i-ai pierdut. Cei care critica evolutiile lui mai palide din ultima vreme cred ca uita un amanunt esential: acela ca in sezonul 2012-2013 putini dintre alb-visinii s-au ridicat la adevarata lor valoare. Iar atunci cand o echipa merge prost, e mult mai greu sa ai evolutii apreciate. Mai ales atunci cand joci pe un post defensiv, de pe care iesi mult mai greu in evidenta. Pentru tot ce ai facut pentru noi, MULTAM FAIN, GABI MURESAN!

    Apreciază

    • Eu sustin contrariul – tocmai pentru ca este un jucator bun, Muresan trebuie sa plece. Sa fim foarte realisti, nu suntem un club de nivelul lui Milan sa fim mereu prima optiune pentru vre-un Maldini local. Si la cluburi cu pretentii uneori se mai incheie cite o epoca – a patit-o si Raul la Real. Daca ar fi ramas la noi, Muresan ar fi avut mereu stampila unuia care nu a reusit sa prinda un contract afara, de aceea pentru imaginea lui a la long este mai bine asa. Gindeste-te ca poate omul vrea sa devina antrenor si vedem cu totii diferenta intre cei care au jucat doar in Romania gen Ilie Stan sau cei care au mai mirosit si alt aer. Nici imaginea lui Trica nu a avut de suferit pentru ca a plecat in Bulgaria, nici a lui Muresan nu se va estompa in memoria suporterilor. Eu cred ca este mai bine asa, decit sa il vedem peste un an jumate doi gifiind din ce in ce mai greu si devenind un fel de Maftei. Daca ai fost un jucator de duzina ca Panin mai merge, dar de la om cu pretentii de nationala sa te trezesti in 2014 rezerva lui Muniru parca nu tine.

      Apreciază

    • N-ar fi rau ceea ce zici tu daca despartirea asta nu s-ar fi produs fortat la dorinta jucatorului. Gabi Muresan si-a premeditate plecarea, folosindu-se de presa. Cauta articolul din gsp, imediat de dupa finala Cupei Romaniei. S-ar putea sa fii tare dezamagit de el si sa lasi in stand by o vreme buna idea de a-l avea in conducerea clubului. Barbat de nenumarate ori si cutra macar un pic la despartire. Noroc pt el cu Iuliu Muresan ca nu si-a dorit un mariaj fortat cu jucatorul, ca altfel, macar conform contractului, putea sa-l abuzeze cate un pic si constant timp de 2 ani. Sa vedem adevarul, dar sa fim marinimosi cu un jucator „frumos” al CFR-ului. Si de-ai stii tu cat am tinut degetele incrucisate ca nu cumva ceacanaul ala norocos de And one sa reuseasca sa-i puna pe liber pe el si pe Culio. P.S. Mesaj pt unul din tartorii site-ului: Cum Sfantu’ pot sa-mi branduiesc avatarul ala prapadit si sa atasez o poza folosindu-ma de browser de exemplu?

      Apreciază

  7. Sa-i multumim lui Muresan pt. contributia sa la succesele echipei. L-am cunoscut personal si am o strangere de inima pt. ca dincolo de valoarea fotbalistica am pierdut o mare valoare umana, un caracter deosebit dedicat echipei. Am discutat de mai multe ori cu el asa ca declaratia lui recenta „trebuie schimbate multe la CFR pt. a redeveni campioni” sintetizeaza in esenta motivele despartirii si hotararea lui de a parasi clubul, chiar daca mai avea 2 ani de contract. Inca o data, RESPECT GABI MURESAN. Plecarea lui (dupa Peralta si Renan) lasa un important gol valoric in zona mijlocasilor centrali (care si ieri au evoluat lamentabil). Cu exceptia lui Sare (care are potential si are scuza ca vine dupa o accidentare grava) nu mai avem niciunul de calitate. Vass am spus dupa primele lui meciuri (iti amintesti CJ 07?) ca e subtire, iar Muniru in afara de o tehnica individuala buna, dar statica, n-are nimic care sa-l recomande pt. acest post. Locul lui Muri trebuie sa-i revina neaparat lui Nistor, cel mai bun mijlocas central din Ro la ora actuala. Insa calitatea costa, iar Arpi bacsi a trecut de la investitia profitabila din fotbal la investitii falimentare de media si moda… Asa ca se pare ca nu vom mai transfera unul dintre foarte putinii jucatori romani buni. Despre Djokovic nu ma pronunt pana nu-l vad, dar oricum e nevoie de macar 2 mijlocasi centrali de valoare. Referitor la atacanti, unii vad inflatie, eu deocamdata zic ca avem deflatie valorica… Personal, din cei 4 care au evoluat ieri l-as tine doar pe Batin (pe care unii nu-l apreciaza, dar si ieri a fost cel mai bun dintre cei 4). Kape daca continua evolutiile din ultima vreme trebuie vandut, restul nu conteaza. Ar mai fi nevoie deci si de vreo 2 atacanti buni… Sper, ca si Caneto (si Rednic), ca unul va fi Mokulu Tembe, pt.ca „scotianul” anuntat azi va creste doar nr. petardelor.

    Apreciază

    • Acum e prea tirziu…mai are un an contract, nu e pe val ca a fost accidentat, daca joaca bine toamna asta la iarna il poti lua cu 200.000 de euro ca intra in ultimele 6 luni. Aici cred ca onorata noastra conducere a incercat prea mult in iarna, daca e adevarat ca ar fi cerut 3 bulioane pe el.

      Apreciază

  8. Ai drepate Cristi, daca erau destepti, il puteau da si cu 1 mil si ieseau in castig . Si apropo, nu inteleg afacerea cu Ivo Pinto . Au dat 1 mil la Porto pt 30%, ca sa incaseze acum 900 mii ?!

    Apreciază

    • Problema cea mai mare in iarna a fost lista UEFA. Daca nu ne calificam cu Inter am fi avut mai multe sanse sa vindem jucatori. Asa, riscam sa nu completam foaia de joc. Sa ne reamintim situatia: au plecat 5 jucatori – cei 2 imprumutati, cei doi vinduti si Nicoara dat repede la Pandurii, pe lista initiala cu 21 Andone trecuse 3 portari (desi putea sa il aiba pe Man pe lista B). Din cei 18 jucatori de cimp de pe lista A minus 5 plus 3 nou pusi in iarna ca doar atit era voie au rezultat exact 16 jucatori, accidentati inclusiv, pentru dubla cu Inter. Eu cred ca se mai puteau face 2 transferuri la timp, pe bani buni, daca toamna trecuta nu era trecut si Minca pe lista UEFA si daca nu l-am fi imprumutat pe Nicoara.

      Apreciază

        • Nu stiu ce sa zic. Pe de-o parte, daca voiau sa aiba cit mai multi jucatori pe lista, nu il imprumutau pe Nicoara la Pandurii. Pe de alta parte, au incercat fortarea notei cu Kapetanos, daca e reala povestea ca s-au cerut 3 milioane pe el. Dar cu cinismul situatei, indiferent de strategie ai dreptate, dar asta vine de la discrepanta sezon de toamna (unde am avut vreo 35 de meciuri) – sezon de primavara (20 cu cupa cu tot). Daca ne uitam, vinzarile cele mai bune clubul le-a facut totusi de fiecare data iarna, poate si pentru ca atunci oferta in piata e mai mica si cluburile cu probleme umbla mai rapid la buzunar. Ceea ce nu pusca insa – ma gindesc aici la celebrele vorbe cu urmaritul jucatorilor 2 ani – este lotul pentru vara urmatoare, pentru ca daca iei jucatori liberi de contract le poti face o oferta publica cu 6 luni inainte si daca totul e ok te intelegi si cu clubul sa il iei mai devreme. De aici deduc ca tintele sunt fie povesti, fie exista intr-adevar o lista de jucatori doriti dar CFR nu este prima optiune pentru ei din varii motive.

          Apreciază

          • Eu zic ca in iarna s-au luat niste decizii foarte proaste:
            1.Declaratia : „Nu ne intereseaza Europea League prea mult, nu ne aduce prea mult profit o calficare cu Inter, deplasarea in Anglia costa prea mult”, „o sa incercam sa evitam europea Leagua” a fost inceputul, de aici au pornit mai multe.
            2. Lista pt Uefa. Aici au fost introdusi Maah, Celestino si au fost lasati afara Weldon si Deac.
            3. Transferurile facute in iarna: In locul celor 4 plecati au venit 3 petarde plus revenirea lui Weldon.
            Cred ca ceva s-a rupt atunci. din pacate vad ca echipa este tratata la fel ca in acea pauza.
            Din pacate Arpi vrea sa fie si satul si cu slanina in pod dar din pacate asa ceva nu este posibil. Tare mi ca bonusul financiar obtinut din participare in cuepele europene nu prea a fost reinvestit in echipa.

            Apreciază

    • Sa speram ca se pliaza pe stilul nostru.. datele statitice uneori ne inseala.. Sougou inainte sa vina la Cluj a avut 6 goluri in 28 de meciuri..nu e nu stiu cit (pe de alta parte fata de ce au dat atacantii nostri in ultimul sezon, parfum!).

      Apreciază

      • la noi trebuie sa aduca fundasi calumea… nu de alta, dar la ce atacanti aduc in ultima vreme, fundasii au marcat mai mult ca ei… :))

        Apreciază

      • Nu vreau să îndulcesc „impresia” lăsată de Tade, dar eu cred că a fost adus intenţionat de MR pentru că (în opinia lui) se potriveşte profilului de atacant tip „4-4-2”. Ce înseamnă asta ? În linii mari -şi la nivel teoretic- în sistemele 4-4-2 cei doi atacanţi au sarcini mai reduse în privinţa golurilor (oricum, dacă dau multe, nu strică…::)), o sarcină importantă a lor fiind „hărţuirea” apărării (se solicită de la ei foarte multă mişcare de-a latul terenului / careului tocmai pentru a „aerisi” centrul apărării adverse), concomitent cu apariţia -vezi Doamne, surprinzătoare- a mijlocaşilor (de regulă a celor de pe margini, vezi Fl. Costea ieri !!). În acest context aducerea lui poate fi una „tactică”, şi trebuie să vedem cum îl „plantează” MR în sistem. HAI CFR !!!

        Apreciază

        • „Impresia” este un pic indulcita de scotienii de la St. Johnstone. Par destul de sucariti ca jucatorul i-a lasat cu ochii in soare. Nu cred ca ar regreta plecarea unei petarde.

          Apreciază

    • Cel putin nu putem spune ca ar fi rupt gura tirgului pina la virsta lui. Ceea ce vad insa foarte clar e ca la transferuri nu mai luam oamni cotati peste 1 mil.. Sougou era cotat la peste 2 chiar daca a venit la noi liber de contract – la acel nivel valoric momentan nu reusim sa aducem jucatori, fie ca e vorba de salarii, prime de instalare, comisioane impresari sau pur si simplu atractivitatea clubului in sine.

      Apreciază

      • ca tot zici de atractivitatea clubului…pai n-au reusit sa aduca in an de participarea in UCL ceva mai rasarit decat Bjelanovic, cine sa se inghesuie acum cand am reusit sa evitam participarea in cupele europene? si, atractivitate cu buzunarele cusute, mai greu….

        Apreciază

        • La Bjelanovic nu as fi atit de critic. Dupa calificarea cu Basel fereastra de transfer a fost de 5-6 zile, timp in care au fost adusi si Luis Alberto si Auguirregaray. Acolo probabil s-a investit, Sare si Vass fiind out pe termen lung. La Kapetanos a fost o acccidentare usoara, doar Ronny era out a la long si atunci Bjelanvic a fost un fel de compromis pina revenea grecul. Uite si Bayern l-a avut in ultimii 2 ani in situatia respectiva pe Pizzarro – 33 de ani, fost vedeta, acum la apus de cariera, dar daca il bagi citeva minute da gol. Jucatorul a venit stiind ca va fi rezerva , clubul stie cam ce are. Dar ma gindesc la alti jucatori din Portugalia, liberi de contract, care ar fi putu ajunge la noi – uite eu mi-as fi dorit mult ca miguel Vitor sa vina la noi- bine cotat, titular, fundas central… va merge la Salonik, sau extrema dreapta Candeias cu golaveraj ca Sougou inainte sa vina la noi.

          Apreciază

          • Tu la absolut nici un transfer nu esti critic, imi aduc perfect aminte ca in acea fereastra IM cu Arpi se bateaua cu caramida in piept ca aduc un atacant de valoare(cum s-au batut de foarte multe ori).
            Nu-mi veni cu texte adu tu un jucator mai bun daca te crezi mai buni ca el ca nu merge, nu eu i-am pus sa se laude an boulea. Oricum nu mai pun de cativa ani botul la vrajelile lor si de ceva timp IM imi provoaca o mare scarba.
            In fine, sezonul viitor am sa il tratez asa cum trebuie(fara mari asteptari) iar orice mica realizare o sa iau drept bonus. Asa cred ca e cel mai sanatos.

            Apreciază

            • Jucatorii astia adusi in ultimul an imi sunt toal necunoscuti. Nu sunt critic pentru ca nu pot avea o parere relativ la ce nu cunosc. Una este Costea pe care il stim cu totii de ceva ani si alta e cind apar cite un Muniru sau Obiora. Ca intre Traore si Godfred Adofo e un ecart mare, asta asa e si sansa unui rateu e statistic mai mare decit a unei superreusite. Deocamdata remarc doar ca se aduc jucatori foarte ieftini si la costurile fixe (chiar si Costea are un contract de 10.000 pe luna) si ca jucatorii care ar costa 25-30.000 pe luna (pe Miguel Vitor l-am amintit mai sus) sunt evitati.

              Apreciază

  9. Sa vedem cine mai vine, deocamdata nu merita sa comentez e pierdere de vreme. Mai avem de „vandut din casa” singura valoare (Mario) si ajungem niste bieti scapatati in ritmul asta.

    Apreciază

  10. Oile merg in CL, probabil se vor califica, iar noi o sa traim tot din trecut ca deh… Europa League e pt fraieri (nu aduce profi), jucatori pe bani nu luam ca deh putem lua teapa si ca no trebuie sa fim f atenti cu banii in zilele astea. In fine, abonament o sa imi fac unde e mai ieftin(ca deh am si eu bugetul meu) dar asteptari nu o sa am , cel putin nu o sa mai plec dezamagit de la stadion.
    O seara faina va doresc.

    Apreciază

    • corect, nici eu nu cred ca o sa avem vreo sansa la campionat dupa cum merg treburile. o sa ne obisnuim cu luptele pentru evitarea locurilor de E.L., desi cred ca nu va mai fi o lupta, va fi ceva natural…

      Apreciază

      • La cum merg lucrurile s-ar putea sa fie o lupta evitarea unui loc retrogradabil. Daca vom scapa si de „sugativele de bani” Felgue, Picollo , Camora si Deac cred ca pe acolo o sa ajungem.
        Mi se pare absolut penibil ca in 5 ani sa nu producem nici un jucator, sa nu aducem niciun junior la un anumit nivel, faptul asta ma doare cel mai tare. Am inceput binisor si la acest nivel dar din pacate cred ca si la noi grupele de copii si juniori sunt doar ca TREBUIE sa avem asa ceva.
        M-am saturat de vopsitoria lui Arpi, is satul si de laudele fara margini ale lui Iuliu.

        Apreciază

        • Pe mine ma deranjeaza faptul ca nu vad o strategie clara. Nu m-ar fi deranjat o strategie in care de ex. juniorii proprii ar fi fost dati la schimb pentru alti jucatori mai valorosi, la genul 3 Bus pentru 1 Nistor. Sau si sa fie vinduti toti ‘marii salariati’ cum scriai si sa se mizeze 2-3 ani pe o echipa foarte tinara, din partea mea si cu peste 30 de jucatori, pe principiul darwinismului fotbalistic – se impune cine poate. Asa totul devine o cirpaceala eterna : ramin cu impresia ca cei 2 jucatori luati azi sunt cumva mina a treia, dupa ce tura de dinainte de prin presa n-a vrut sa vina la Cluj si poate la o alta tura de jucatori cu adevarat buni s-a spus pas din motive financiare etc. Mai rau ar fi doar sa vad varinta Dinamo cu tot felul de gloabe repatriate…

          Apreciază

        • Pana la urma ei baga banii si fac cum cred, cam asa e peste tot. Obiectivul lor din cate vad e sa fie atenti cu banii si sa nu avem datorii, e si asta un obiectiv in ziua de azi, chiar mare cand nu ai bani multi, mai ales pe termen lung. Vezi Grecia unde multe echipe nu au luat licenta anul acesta. Sper ca macar acuma conducerea sa se consilieze cu MR, iar el sa fie el tare si sa zica, e fotbalist/ e petarda. Pe Rui Pedro l-am luat somer si a jucat bine ok. Sougou a venit, dar ce de conditii a pus..iar asta e un risc, noroc ca era un tip ok, chit ca uneori traia in lumea lui si doar o scuturare l-a trezit…
          In rest noi putem juca linistiti acasa pe pc, super jocul FM 😀

          Apreciază

          • Pot sa mearga atunci linistiti in Liga a 2-a, acolo le trebuie buget mult mai mic si pot evita fara probleme accesul in Europa League.

            Apreciază

  11. Sincer sa fiu, m-a cam dezamagit decizia UEFA in privinta Stelei, desi sper totusi sa nu se califice in Liga. Era o vreme cand indiferent de ce se intampla in campionatul romanesc, in cupele europene tineam cu toate echipele de la noi, dar sezonul asta cred ca doar cu Pandurii o sa tin. Petrolul si Astra imi vor fi indiferente, iar Steaua sper sa iasa cat mai devreme. Din pacate, participarea Stelei in Liga inseamna si ca vor fi mult mai puternici in campionatul urmator fiindca nu isi vor vinde jucatorii. Nu in ultimul rand, s-ar putea ca Steaua sa aibe prima sansa la Nistor in momentul de fata.

    Apreciază

    • Transferurile facute azi nu prea ma impresioneaza, dar nu se stie niciodata. Avand in vedere totusi ca avem inflatie de atacanti mediocri, as fi preferat sa fi adus unul care sa ridice media lor.

      Apreciază

    • Stai sa se califice, au de trecut de 3 hopuri. Cel cu macedonienii e primul dintre ele. Oricum e buna aceasta decizie, macar a noastra conducere va constata ca avem si cu cine sa luptam in sezonul urmator.
      Oricum, mi se pare „ciudat” cum ziaristii de bucuresti uita cu desavarsire cum in 2008 cel din inchisoare spunea sus si tare ca el are o strategie dar nu o poate spune din cauza DNA-ului, toti uita cum a obtinut echipa patronata de el cele 10 victorii consecutive, cum a fost pedepsit Bunica. In fine, pt toate „bozgorii” sunt devina.

      Apreciază

    • nu te mai gandi la decizia uefa, la ce transferuri facem e greu sa prindem si locul 8. doar nu crezi in continuare povestea aia cu campionatul in an par. pe vremuri faceam transferuri adevarate si tot in ultima etpa castigam campionatul…acum e greu de tot sa mai prindem si cupele europene.

      Apreciază

    • Ce e ironic la decizia UEFA e ca Steaua a fost iertata fiindca s-a considerat ca premierea nu e atat de grava precum mita si probabil ca daca Becali ar fi fost liber, s-ar fi declarat la toate televiziunile ca fiind cavalerul dreptatii care lupta pentru corectitudinea campionatului nostru. Dar de fapt, premierea respectiva a fost de departe cea mai inocenta ilegalitate pe care a facut-o Becali in returul respectiv de campionat, in care Steaua a castigat meciuri in afara terenului prin toate modalitatile pe care cineva si le-ar putea imagina.

      Apreciază

  12. Patronul a declarat ca nu mai poate sustine singur echipa, asadar adio investitii in jucatori, adio „next level”, campionat, Liga Campionilor, poate mai reusim cate o surpriza in cupa Romaniei. Vom fi o echipa de mijlocul clasamentului fara prea multe pretentii, nu disperati, am fost alaturi de echipa si in div.C, vom fi si deacum incolo, indiferent ce se va intampla. Hai CFR !

    Apreciază

  13. Faptul ca noi nu ne pretam sa jucam in El a fost o decizie smechereasca care s-a intors impotriva clubului. Oare cum s-ar putea califica mottoul (numiti-l cum vreti voi) a lui IM „Campionatul e al nostru din doi in doi ani!”?

    Apreciază

  14. Eu nu fac parte nici din cei care ridica in slavi situatia, dar nici nu o vad extrem de neagra. Pentru mine e important ca clubul sa isi consolideze pozitia pe termen lung. Dincolo de accesul sau nu in Liga Campionilor de anul asta sau anul viitor, ca buget pe termen lung Steaua va ramine nr. 1 in Romania. Bazinul metropolitan al Bucurestiului are o populatie de 10 ori mai mare, celelalte echipe sunt in moarte clinica sau in declin si asta va duce la un ecart de 4-5mil euro incasari anuale in plus din bilete fata de orice alt club din Romania. Daca va fi sa fie curatat si de influenta puscariabilului, clubul are de asemenea un potential de ca. 3 milioane profit din merchandising. Ca si buget va fi un Bayern al Romaniei, intrebarea este ce dorim sa fim noi? Pina acum titlurile au fost fortate fie prin investitii majore in prima faza, fie prin bugete de cheltuieli curente mari / salarii in faza ulterioara. Ambele variante nu mai sunt evident dorite. Cresterea tinerilor nu pare compatibila cu ambitiile pe termen foarte scurt ale conducerii, plusvaloare la tineri promitatori care nu prind vreo echipa mare parca nu mai merge.

    Apreciază

    • Eu nu inteleg unde vezi tu stabilizare pe termen lung? Intr-o zi intrebati ceva de boutique… si atunci te intreb: ce soarta are acel boutique al carui patron nu reinvesteste din banii incasati pentru a-si readuce marfa in magazin? Mai ia in calcul ca au aparut in zona si ceva boutiquri care chiar investesc in marfa….. Ce zici? Se stabilizeaza finaciar sau isi pierde pozitia pe piata, are marfa din ce in ce mai proasta, etc? Cum te stabilizezi tu finaciar ca si club cand tu ai fite si nu iti convine E.L. ca cica nu isi asa multi bani, cum te stabilizezi cand eviti clasarea pe un loc mai bun si pierzi astfel bani din drepturi TV? Cum te stabilizezi tu finaciar tu care faceai bani din vanzarea de jucatori, acum nu mai prea ai ce pune pe taraba in comparatie cu anii trecuti? Ce strategie ai tu cand din cel care aducea marfa, o aranja si o punea pe taraba devii unu care imprumuta de pe la altii marfa ca sa nu ii fie taraba goala? Tu chiar vezi vre-o strategie la club? Daca conducerea viseaza ca va mai pune mana pe banii din UCL fara investiti, doar la ciupeala, atunci sa se obisnuiasca sa viseze… Anul trecut nu au cumparat jucatori pentru ca cica nu intrasera banii din UCL, acum nu mai cumpara ca vor sa se stabilizeze finaciar… O sa le treaca si fitele, si vor ajunge sa vizeze la un loc de E.L., si li se va parea o competie buna…

      Apreciază

      • iti dau si 2 exemple de boutique-uri care au aveut aceleasi strategii de „stabilizare financiare”: Unirea Urziceni si Otelul…

        Apreciază

        • Pentru Dan Dan din cauza tuturor postarilor din ultima care ne indispun pe toti; iarta-ma draga, dar ai devenit penibil. Nu stii sa faci altceva decat sa te plangi si sa critici modul in care altii isi folosesc banii? In primul rand, AP a declarat ca singur nu poate duce echipa la acel next level. Nu ca n-ar putea sustine echipa la acest level. Intru aici sa mai citesc si eu discutii interesante si de fiecare data cand cineva mai incearca sa fie optimist si/sau constructiv, tu o dai inainte ca un papagal mecanic stricat pe chestia cu evitarea EL sau altele de ale tale despre cat de naspa e CFR-ul. Duude, let it go! Ai devenit acea persoana care toata lumea o evita pentru ca creezi o atmosfera aiurea. Eu chiar nu mai inteleg de ce te mai consideri suporter CFR-ist, sincer.

          Apreciază

            • N-am spus asta. Una-i sa critici jucatori care nu-si fac treaba, alta-i sa-i judeci inainte sa fi jucat. Si asta face multa lume aici, la fel cum multa lume o face pe forumurile echipelor din regat, ceea ce ar trebui sa spuna multe celor care se simt nimeriti de aceasta observatie. Una-i sa critici cei rau SI sa lauzi ceea ce-i bine, alta-i s-o dai mereu-nainte cu aceeasi placa stricata bocitoare. Let it go. Incepe mintenasi un sezon nou iar unii pe aici inca se mai plang de „strategia evitarii EL” din sezonul care a fost si NU MAI ESTE. Gata odata. Am inteles ca unora nu le-a picat bine aceasta decizie. Jur ca unii pe aici parca au pahar jumate gol la orice stire. Si asta ma cam calca pe coada, fiindca-i o mentalitate de looser de care eu ma lipsesc. Sa te plangi pe tribuna la orice ocazie nu este constructiv si face doar sa strice o atmosfera altfel minunata aici. Dan Dan a-ntrecut orice masura, sincer. N-am nimic cu el personal. Dar tribuna ma binedispune, asa a fost mereu, insa acuma, mai nou, Dan Dan e atat de activ si-si imprastie veninul incat strica toate placerea de a inta pe un site pentru fanii CFR-ului. Atat.

              Apreciază

          • Pentru Bogdan Dobondi, reprezentatul tuturor : indispozitia ta e un lucru care nu ma prea intereseaza! Ca sa fi binedispus, iti recomand sa sari peste postarile mele, minte-te singur in continuare, traieste din amintiri! Eu vreau sa vad fotbal in continuare! Ca A.P. nu poate duce echipa la „next level” nici asta nu e adevarat: de ceva vreme suntem deja la „next level” atat doar ca directia e gresita, noi coboram in loc sa urcam…. Eu ce sa zic? Vise placute in continuare…. Eu astept cu interes sa citesc postarile tale in care sa ne spui ce vezi tu ca se face pozitiv la club in aceste momente(nu din amintiri…)

            Apreciază

    • Bine ai venit in clubul realistilor ! Consolidarea „pozitiei pe termen lung” ? Sa definim care pozitie, aceea de top sau de ramanere in Liga lu’ Mitica. E facil sa asociem culoarea neagra celor care realizeaza diferenta intre vorbe si fapte la nivelul managementului si ca suporteri sunt ingrijorati de ce vad, dar cine mai crede in „transferuri marca CFR”-cat vom lua la anu’ pe Costea 2-3 mil. ?

      Apreciază

  15. Nu vă înțeleg pe deplin băieți. În sfârșit avem UN playmaker și un atacant de forță pe care-i tot cerșim de ani buni. N-or fi ei Messi și CrisRon, dar sunt jucători buni. Și asta nu înseamnă că, campania s-a încheiat. Eu am impresia că este o campanie bună: Costea și Velayos, dar și Tade și Djokovic sunt jucători acceptabili. Că am mai avea nevoie de cel puțin doi fundași centrali de valoare și o rezervă valoroasă pentru postul de portar e adevărat. Stați calmi oameni buni, poate mai urmează…

    Apreciază

  16. Da, mai urmeaza 2 atacanti, dar la Steaua . Este asteptat Ebague, care in sezonul trecut a dat 17 goluri, si pe care l-am vrut si noi . Desigur pe gratis si la un salar da cacat . No comment …

    Apreciază

  17. Ca barfa diversa – in ziarul de sport Sportbladet din Suedia a scris ca Steua este suspendata din Europa la urmatoarea calificare, daca aceasta se va produce in urmatorii cinci ani. Decizia comunicata pe UEFA.com este: „Steaua are not eligible to participate in one UEFA club competition for which the club would otherwise qualify. This sanction is deferred for a probationary period of five years.” Voi ce credeti?

    Apreciază

    • Pare clar, au fost gasisti vinovati si sanctionati cu excluderea pe un sezon din oricare competitie organizata de Uefa in care se califica, dar aplicarea pedepsei se amana/suspenda pentru o perioada de cinci ani, daca in acest timp calca din nou pe bec, sanctiunea va fi activata. Eu zic ca e foarte bine pentru noi, las’ sa mearga, sa vedem cum trec ei de trei tururi si cum fac 10 puncte in grupa. Daca vor depasi performanta noastra de anul trecut ma las de fotbal :). Va fi dezamagirea mare, cu posibile repercusiuni in campionat, in favoarea noastra :).

      Apreciază

  18. Sa-i ia dracu pe stelisti, eu ma uit cu durere la noi si vad cum il rateaza si pe Nistor. Chiar sa nu ai 500.000 cand ai incasat 34 mil, e o crima oribila, chiar daca unii carcotasi vor striga, ca Arpi face ce vrea cu banii . Sa faca d-le, are acest drept, dar sa nu ne minta cu nerusinare . Eu am zis ca aduc 6-7 jucatori valorosi pana-n 31 mai si ca vom recuceri titlul ? Cu cine, cu Vass la mijloc in locul lui Muri ?! Afirm cu tarie, ca Rednic nu va sta mai mult de 10 etape ! Si nu din vina lui .

    Apreciază

    • Esti sigur ca e o chestiune de bani? Condescu a afirmat ca cele doua cluburi s-ar fi inteles si ca totul depinde de jucator. Poate ca el inca viseaza Spania, poate se viseaza Chiriches si isi doreste Champions League, poate ca bau-baul federal i-a soptit ca nu pupa nationala in Gruia. Eu personal as prefera sa avem un alt Trica, Kape, Costea, jucatori aruncati de echipele din Bucuresti care vin aici cu dorinta de revansa si de a-si relansa cariera, decit un fitos care ar juca demotivat ca nu a prins si el un contract la fel ca si Maxim.

      Apreciază

      • Ioi, scuza-ma ca iti zic dar asta suna a „vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri”. Sincer imi doresc si un jucator roman adus la forma lui maxima. De unde sti ca o sa vina plin de fite si fara nici o motivatie?
        Imi pare rau dar in viata nu prea poti castiga fara riscuri, iar pricipiul :
        mai bine aducem 10 anonimi sau jucatori respinsi, ca poate 1 isi revine decat 2 care pot fi gherle mi se pare unul la fel de riscant.

        Apreciază

        • Si eu imi doresc 3-4 jucatori romani reprezentativi care sa si stea 4-5 ani la echipa. Intrebarea este insa cit de realista este asteptarea noastra. Cine vine la noi isi inchide portile nationalei, asa ca pentru primul val valoric nu prea suntem o optiune. De la al doilea nivel avem suficienti in curte: Bud, Ganea, Batin, Nicoara, Stancioiu…jucatori cu care mentii lejer in prima liga o Corona Brasov dar care sunt evident plafonati. Reveniti din strainatate? Marica ar fi liber, i-am putea relansa cariera, dar vrea 1 mil net pe sezon, a refuzat sa continue la Schalke pe mai putin, la Lucescu nu mai face fata. Daca luam top50 din prima liga valoric noi avem deja 7 jucatori acolo si majoritatea sunt sub contract la echipe cu pretentii in prima liga. Ar fi fost un jucator liber gen Herea un mare cistig? Ar fi fost realist sa incercam sa il luam pe Grozav -ce pret ar fi cerut Walter pe el? In primii 100 de jucatori din Romania dupa cota apar si nume exponentiale ca si Hora…eu recunosc sincer ca nu stiu pe cine as alege.

          Apreciază

          • Am avut (si) romani bunicei in echipa : G Muresan, Deac si chiar Bud(care ne-a ajutat destul demult in obtinerea celui de-al 2-lea titlu). Legat de posibila neconvocarea la nationala eu zic ca acest fapt se va schimba in viitor(cel putin asa sper prin condamnarea oierului si a lui pitzi 666). Oricum nimeni nu ii garanteaza locul la echipa nationala nici daca ar merge in strainatate.

            Apreciază

      • Si daca pana la urma e o chestiune de bani si de oportunitati ,este anormal sa te retragi dintr-o posibila intelegere care nu te avantajeaza ? Ce-i aia 500.000 de mii de euro acum ,plus 2-3 jucatori care au avut costuri de minim 600.000 de mii de euro fara salariile platite lor intre 2 si 4 ani si mai ales , plus inca 25 & dintr-un viitor transfer ,dar atentie , indifferent de suma de transfer , nu mai putin de inca 500.000 de euro . Pai comparandu-l pe manelistu ‘ ala de Nistor cu Maxim sau Tade , ar trebui sa fim iditi in toata regula sa investim groso modo cam 2 mil euro intr-un astfel de jucator . Compara interviurile lui Maxim cu cele ale lui Nistor asta . Nu te izbeste macar diferenta de mentalitate dintre ei ? Si de unde poate fii diferenta de mentalitate a unui om , daca nu din educatie si inteligenta ?

        Apreciază

    • Trasnsfermarkt.de da transferul ca realizat incepand cu 1 iulie. Pana atunci este sub contract cu Petrolul si banuiesc ca nu are dreptul de a participa cu noi la pregatiri. In cateva zile vom sti sigur.

      Apreciază

  19. Poate că m-am înșelat cu Vass (IQ, vezi totuși că și el a fost accidentat serios, nu numai Sare!), dar am speranțe mari în Djokovic, care ori se vor împlini, ori vor muri ultimele. Nu mă pronunț despre Tade. Sper doar să fie mai aproape de Y.Kone decât de Ogbonna.

    Apreciază

    • Mai ai rabdare un pic cu el , cam pret de turul sezonului asta . Daca labontzul nu-I e sfaramat atat de rau pe cat ma tem , are sa ne arate cate ceva . Tehnica are suficienta , nu sare mingea din el ca din gard , curaj are si asta-i ingredientul de baza . Tii minte ca dupa plecarea lui Renan la ‘Doria ,noi n-am mai avut practice un mijlocas box-to-box , desi dragul de Muri s-a bagat de cateva ori la creatie . Ce-ai zice ca fundasul ala ,,botoxat” sa fie chiar Vass ? Si asta pt ca el nu-I propriuzis un mijlocas inchizator ,dar nici un playmaker . Mingea ,fluierul de alienator , stiinta si mai ales viziunea , sant la MR . Despre MR iti voi spune doar ca momentan , singura ingrijorare venita din partea lui , este ca nu vede frumusetea jocului de aparare-contraatac in sistemul 1-4-3-2-1 . Stiu ca oriunde incepi ceva ,incepi cu ce stii mai bine si in ce ai incredere mai multa , numai ca eu am vazut flatulentele stil;istice ale Barcelonei in fata Bayern-ului sau ce poti face cu o inima mare in meciul lui Celtic cu acceasi Barcelona .

      Apreciază

  20. Ma intreb oare de ce l-am imprumutat pe Djokovici daca l-am avut pe Obiora, care s-a adaptat cat de cat sau croatul e mai bun ? Vom vedea

    Apreciază

  21. Cristi, Nistor a declarat inainte de nunta ca vrea la CFR, asta scrie azi si pe digisport, cu mentiunea, ca cluburile nu s-au mai inteles si ca Condescu daca in doua saptamani nu pleaca, ii va oferi o prelungire de contract pe 2 ani . In mod cert noi ne-am razgandit, Condescu declarand peste tot ca s-a inteles cu noi, oferind si detaliile transferului. Cred asta, pt ca felceru a dat un raspuns surprinzator de evaziv in privinta lui Nistor dupa primul amical. E clar, ca fix in palarie ii doare de campionat, pe rednic l-au adus ca praf in ochii nostri !

    Apreciază

    • Nistor a declarat ca vrea la o echipa mare cum sunt Steaua si CFR. Poate jucatorul a incercat sa traga de timp sa vada cum e cu Liga Campionilor? Poate Djokovic este o alternativa ‘in mina’ si nu ‘in negociere’ pentru conducere? Cind esti in stand by uneori spui si tu salutare, asta e, la revedere.

      Apreciază

    • Băieţi, acum că Rednic i-a văzut la lucru pe „vârfurile” noastre întru petarde (mă refer la Hora şi alţii), poate decide să renunţe la unii sau la mai mulţi dintre ei. Şi atunci vom avea monedă de schimb pentru achiziţionarea lui Nistor. ÎÎ poate ceda pe Nicoară cu Hora, plus Ganea. Plus euroii ceruţi de dorobanţi… Ce ziceţi?

      Apreciază

  22. Djokovic a fost adus din simplul motiv ca a fost gratis in timp ce Nistor costa bani.Am trecut la next level:jucatori luati numai gratis,inclusiv prin imprumuturi,portughezii s-au prins si ne-au inchis usa,italienii ne cred de buna credinta si spera ca-l vom cumpara.Ce naivi…

    Apreciază

  23. Iti trebuie calitate umana ca sa poti vibra la un astfel de articol . Si un IQ decent ca sa poti vedea un pic mai departe. Bine-nteles ca in cazul asta , prescurtarea de IQ nu vine de la Instalatii si Quvete sau nu-i prescurtarea numelui lui Ionel Quebecanu’ .
    Articolul de care va vorbesc este publicat in Stiridesport.ro . Povestea savuroasă a lui Grégory Tadé, noul atacant al CFR-lui. Și-a falsificat CV-ul, dar n-a păcălit niciodată fotbalul
    Canetozauru’ a facut acelasi lucru , numai sa nu citesti articolul folosindu-te de Google Translate . Merci batrane , ai ramas unul din pilonii site-ului in ceea ce priveste calitatea umana si intelighentia si asta te ajuta , basca creativitatea .
    Salutari lui Bogdan Dobondi . O mica mirare am totusi vis a vis de sapuneala aplicata cu gentilete lui dan dan ( unu’ din pretenii mei de data recenta , care in treacat fie zis , s-a trecut singur si cu de la sine putere pe lista mea ) . Chiar numa’ pe ipochimenu’ ala l-ai vazut dintre toti aia dupa acelasi chip si asemanare ,sau pur si simplu ti-e jena de cat de mare e ,,smarcul” ? Dar ce zici de aia care posteaza fara sa fi citit articolul , indignati fiind doar de poza sau de titlu ? Unul care a postat in zona ta a facut-o chiar recent ,pare-mi-se , chiar la ultimul articol de pana acum al lui AlbuSibiu .

    Apreciază

  24. M-am uitat putin peste cateva faze facute de acest Tade, pare un jucator de forta(gen Y Kone). Sa vedem ce va fi.
    Oricum eu is dezamagit de campania de achizitii din aceasta vara(in sensul in care a noastra conducere a anuntat cu surle si trambite ca o sa vina jucatori de mare calitate).

    Apreciază

  25. Bre 07 , nu fii gomos si pana ma vrednicesc sa-ti scriu un mail mai detaliat , n-ai vrea mataluta sa nu-mi exacerbezi starea de indiferenta ( : )) ) si sa nu ma mai tii atata cu comentariile la moderare ? Nu vezi cata trecere dau la o seama de reguli de ,,convietuire” si asta numa’ de dragul unora ( putini ) si al unor aparente ? Acuma tu ce vrei , sa nu ma manifest deloc fata de ,,virusii” site-ului ? Nu vezi cu cata gingasie ii mangai ocazional pe crestet ? Ce Dumnezeu bre 07 , chiar golani de-am fi , da’ santem gentlemani , ori nu mai santem ? Musiu Canetozauru’ sa faca bine si sa vina de martor , ca si asa e intr-un soi de vacanta si pare-mi-se ca-i setat acum pe viteza de croaziera .
    P.S. Si nu fii fariseu ,stii bine ca de articole ma bucur si ca eu sant din tagma alora carora le place sa citeasca si le e lene sa scrie . Si nu uita sa folosesti drept reper singurul mail pe care t-I l-am trimis candva ,acolo ai cheia , , afacerii ” , desi pare ca apele s-au involburat si pe la voi . Eh , poate ca o vacanta aduce liniste si forte noi de continuare , poate chiar pt next level ….

    Apreciază

  26. 07 , ajuta-ma te rog cu link-ul pt articolul mai sus mentionat . Am ceva probleme tehnice la programele PC-ului . Remedierea dureaza cateva ore . E pacat ca un astfel de articol sa fie pierdut , chit ca nu-i pt oricine .

    Apreciază

  27. Dragi tribunisti, s-ar putea sa fi asistat deja la cel mai important transfer al verii : Giovani Melchiorre, preparator fizic. Intre timp, pe siterul echipei au disparut Martinez si definitiv Ivo Pinto.

    Apreciază

    • asta chiar e veste buna! in sfarsit a observat cineva ca nicioadata nu suntem pregatiti fizic la inceperea campionatului, ca jucatorii se accidenteaza des si ca in ultimii ani pregatirea fizica nu a fost nici pe departe un punct forte! sper sa faca treaba! Bafta!

      Apreciază

    • Trebuie sa reamintesc o observatie de-acum cateva zile a lui halley: in sezonul trecut Giovani Melchiorre a fost preparator fizic la Petrolul, echipa pe care am calarit-o si in campionat la Ploiesti, si in finala cupei, cu jucatorii astia ai nostri, lesinati si nemotivati, cum, parca, s-a exprimat halley.

      Apreciază

      • La asta cu calaritul as spune ca in reclama aia de la Cava D’oro.. n-ai cu cine, ca aia care ar fi putut sa ii bata pe Petrolul calareau clinicile de recuperare. In toamna la 2-2 pe terenul nostru Sare, Kapetanos, Ronny, Vass, Deac erau toti rupti dupa returul cu Basel si in primavara parca doar Deac si Vass erau din nou cit de cit apti.

        Apreciază

        • Nu-mi dau seama cum ar fi putut preveni un preparator fizic accidentarile lui Deac, Roony, Vass si Sare, esenta e ca jucatorii Petrolului n-au aratat o pregatire fizica deosebita in meciurile disputate contra noastra. O simpla observatie, nu doresc sa pun la indoiala priceperea lui Melchiore, dimpotriva, ii doresc succes.

          Apreciază

          • Caneto, ştii şi tu la fel de bine, prezenţa în sine a unui preparator-minune nu înseamnă în mod automat şi garanţia unor rezultate de excepţie (dacă-i aşa, atunci vorbim deja de altceva), este o condiţie necesară, dar nu suficientă. Este nevoie şi de antrenor, care să facă treaba mai complicată…:) Indiferent ce şi cum, Petrolul sus sau în jos, pentru moment eu nu-l văd un foarte mare antrenor pe Contra (dar poate progresa, recunosc şi asta), în opinia mea el chiar a profitat de munca bine începută şi pusă în practică de către Rednic, poate şi cu contribuţia acestui preparator care a venit la noi. Sunt curios şi eu cum vor arăta băieţii în tur, dar pot să spun de pe acum, că indiferent cât de bine şi de mult vor alerga, impresia va fi „alterată” de neparticiparea în competiţiile europene, doar atunci (în condiţii de competiţii dublu-, sau chiar triplu-suprapuse) poţi să tragi o concluzie edificatoare, să faci o comparaţie corectă. Pentru început aş fi mulţumit şi cu mai puţine accidentări, chiar dacă cele de anul trecut nu puteau fi imputate -majoritatea dintre ele- preparatorului fizic. HAI CFR !!!

            Apreciază

            • Exact :), este normal ca jucatorii sa para epuizati fizic cand nu stiu cand, unde si de ce sa alerge. Mi se pare in regula ca Rednic sa-si aleaga sau sa accepte preparatorul fizic, dar nici n-avem de ce sa-l vorbim de rau pe Paolo Potocnik, doar tot el a pregatit lotul si in anul ultimului titlu cand comentatorii tv nu scapau niciodata ocazia sa aminteasca de “remarcabila conditie fizica a clujenilor”.

              Apreciază

    • Super!!! Asta e o veste foarte buna:) Sper doar sa rezilieze contractul cu clinica din Turcia nu de alta dar anul trecut accidentatii si-au revenit destul de greu.

      Apreciază

      • Aici nu stiu ce sa spun, pentru ca parerile sunt impartite. Rupturile de ligamente se pot opera pe stil clasic sau cu ligament sintetic(in general la sportivii mai batrini care mai au 2-3 ani de tras). Clinicile germane si italiene dar si operatorii mai in virsta de la noi merg pe operatie clasica. Sunt tari cum e Grecia dar si diversi operatori din Romania, printre care si noul ortoped al Stelei care merg si pe solutii sintetice – refacerea e mult mai rapida dar prin asta fortezi jucatorii tineri. La Sare sau Vass care sunt tineri, turcii nu au gresit cu absolut nimic tratindu-i pe metoda clasica, la un Ronny se putea forta pentru a reveni mai repede, daca si jucatorul ar fi dorit sa riste. Nu e parerea mea, nu sunt medic, dar cunosc personal mai multi ortopezi de top care opereaza inclusiv fotbalisti si asa mi-au explicat ei riscurile fiecarei metode.

        Apreciază

  28. Oricum, stafful tehnic e slabut de tot. secund e doar Minteuan iar antrenor cu portarii reinventatul Horia Carlan, adica non meseriasi, dar extrem de ieftini ! Vazand ce lot are si ce perspective, cu siguranta Rednic n-a insistat pt un staff mai valoros.

    Apreciază

  29. Orice schimbare e binevenita, bafta Giovanni Melchiorre, insa ar trebui sa ne uitam la campionatele unde conditia fizica e litera de lege, ca de ex. Germania, Anglia etc. si poate alegem de acolo pe viitor.

    Apreciază

  30. As reveni un pic la discutia despre Nistor. In primul rind avem de a face in ambele tabere cu negociatori nu foarte rai – nici ai nostri nu vor sa dea prea multi bani, nici Condescu nu are de ce sa lase de la el. Unele lucruri, gen cedari de ‘plafonati’, s-ar putea sa aiba nevoie de timp, pentru ca dincolo de intelegerea cluburilor, dorinta de venire a lui Nistor, trebuie sa fie fezandata si dorinta/optiunea/acceptul de plecare a plafonatilor. Cum timp mai este berechet, s-ar putea sa vedem acest poker continuind citeva saptamini bune si de ce nu – pe Nistor venind la noi abia dupa clarificarile participarii in Europa League.

    Apreciază

    • Timp este, într-adevăr. Aşa, la prima strigare n-ai cum să aduci pe toţi ăia care-ţi trebuie, şi aici prin „TU” mă gândesc la Rednic, nu la conducere ! (apropos, am impresia, că după multă vreme, cu antrenori care au fost dispuşi să lucreze cu „materialul clientului”, parcă ceva s-a schimbat odată cu venirea lui MR, care -probabil- a băgat ceva „strâmbe”, că deocamdată achiziţiile făcute au parfum de „puriu”, şi aşa e bine, în opinia mea). Revenind, achiziţia de jucători este o ţârucă mai complicată decât cea de cartofi sau de morcovi (să nu mă audă soţia, că la ea şi asta durează cam o juma’ de oră…). Dincolo de priceperea sau nepriceperea cu care sunt aleşi aceşti jucători (la insistenţele -sau nu- ale antrenorului), e nevoie şi de această partidă de pocher (sau mai degrabă de şah), unde poţi da de „diamant” ieftin chiar în ultimele secunde ale perioadei de marcato, exact ca la burse, sau -mai nou- la licitaţiile elecronice de pe SEAP. Eu zic să nu ne agităm, timp avem destul, să-i acordăm „Puriului” prezumţia de „nevinovăţie” absolut necesară în astfel de situaţii, iar dacă prin etapa 4-5 vedem că lucrurile au luat-o razna, avem şi noi timp arhisuficient pentru o executare în public. HAI CFR !!!

      Apreciază

  31. O sa vedem ce se intimpla…uneori am impresia ca Dl. Muresan vorbeste la misto ! Cu rezultatele din ultimii ani are spatele asigurat,chit ca au fost smulse in ultima clipa la 11m ! Ce se intimpla cu portughezii ? Cu ce i-au suparat ?

    Apreciază

    • Nu cred ca i-a suparat nimeni pe portughezi, in afara de CFR .. ia gindete-te cum ar fi sa dam noi petardele noastre la Corona Brasov si sa ne dea aia o batuta. La un club ca Braga e si o chestiune de orgoliu, o vreme. Dar ar fi si alte motive : prima generatie de portughezi -Cadu, Tony etc. au venit de la echipe mediocre si pe bani, chit ca era vorba doar de citeva sute de mii de euro/jucator. Astazi CFR nu prea ar mai da bani pe acest gen de jucatori, pretentiile crescind catre jucatori ai echipelor mari (in proprietate) dar care nu prind lotul. Pe de alta parte daca vrei marfa buna, aia costa si poate nu se ajunge la compromis – si portughezii stiu ca CFr poate aduce plusvaloare si incearca sa ridice pretul, pe de alta parte si din Portugalia, daca ma uit la tranzactiile din vara asta, au plecat spreScotia sau alte campionate mai mici jucatori pe 1,5-2 mil euro cash – pentru un club mai mic e mai interesant sa ia 2 mil bani in mina decit 800.000 pe50% din drepturi si mai vedem noi…

      Apreciază

  32. In alta ordine de idei.. in timp ce va citesc postarile si imi dau si eu cu parerea ca orice antrenor de Cismigiu (sau ma rog orice alt parc), trag cu un ochi la primul antrenament televizat al lui Guardiola la Bayern. Si acolo lotul este incomplet, unii jucatori sunt dupa operatii, altii joaca in Brazilia, cei care au jucat ultima tura de meciuri ale nationalelor lor mai au vacanta. Vad totusi 20 de jucatori pe teren, lotul completat cu juniori. Dupa primele minute, Guardiola a impartit lotul in trei grupuri pentru miute. Secunzii se ocupa de seniori, Pep joaca cot la cot cu cele doua mini-formatii de juniori. Scriu asta pentru ca in actualul cantonament imi lipsesc tocmai tinerii din curtea proprie si diferenta de abordare imi explica de ce jumate din primul 11 al lui Bayern vine din curtea proprie.

    Apreciază

  33. Iar ma bag in seama, au revenit pe pagina echipei Lion si Edimar. Se pare ca in afara de diverse comisioane din tranzactii – partea lui Pinto, o rata pentru Renan n-o sa se prea faca tranzactii pe bani..

    Apreciază

  34. Sincer Cristi eu nu te inteleg . Pai de ce suferi ca nu se mai fac tranzactii pe bani ? Cand s-au facut, si s-au facut destule, ceva s-a reanvestit ? Dupa cum vedem, NIMIC !!! Si atunci ? Sa nu bucuram pt jebul lui Arpi ? Ai sa vezi, si Felgueiras va fi vandut pe 2-3 mil si nu se va aduce in schimb nimic pe bani ! Asa ca sa nu ne mai facem iluzii …

    Apreciază

    • Nu sufar si nu ma intereseaza buzunarul personal al actionarilor. Remarc doar ca la capitolul respectiv este liniste. Nu-i vedeai tu transferati inca din iarna si pe Felghe si pe Camora si jumatate de echipa, dupa cum scriau aia de la Prosport? Oricum, pina la 1 Septembrie mai e mult. Lotul nostru incepe deja sa se contureze, mai ramin niste mediocritati de dat.

      Apreciază

  35. Din moment ce niciunul din noi nu poate influenta sistemul de cheltuire a banilor lui AP…noua ne ramane sa tinem pumnii ca Tade, Djokovici si eventualii ceilalti necunoscuti noua sa fie OK…. Caruia din voi v-ar conveni ca intr-o afacere (ca vrem-nu vrem CFR este o afacere!!) sa fie lansat un „plebicist” intre angajati si/sau suporteri/fan-clubisti asupra banilor vostri???

    Apreciază

    • Dacă admitem reţeta brevetată din strămoşi (măcar 2 jucători de valori apropiate pe fiecare post, pt. a creşte atât concurenţa, cât şi opţiunile antrenorului), atunci eu zic că nu e aglomeraţie prea mare, în fond vorbim de 4 jucători (inclusive Djokovici) pe 2 posturi (fundaş şi mijocaş stânga). Problema începe să fie mai interesantă doar dacă-l punem şi pe Fl.Costea tot pe flancul stâng al liniei mediene (cam acolo îi locul lui, nu neapărat în atac), dar presupusul excedent iarăşi poate fi redus fie prin trecerea lui Sepsi pe bancă (sau la altă echipă…), fie prin mutarea mai spre centru al lui Djokovici în linia mediană (am impresia că chiar acolo va fi testat). Practic din cei 4 mijlocaşi 2 sunt centrali, dar unul „centru-stânga”, altul „centru-dreapta” (ca la partied…), ceilalţi doi sunt mijcaşi laterali (stânga resp. dreapta). HAI CFR !!!

      Apreciază

      • Optiunile incep sa apara – se poate juca cu doi sesari Sare si Nistor plus Djokovic ofensiv, Costea pe stinga, si Maah o combinatie de atacant retras si extrema dreapta plus un virf de careu, se poate juca cu doi atacanti centrali masivi si cu ‘mishlocashi’ laterali tehnici..s-ar putea sa iasa ceva interesant.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.