Bârfa Manager 2013-2014 (etapa a III-a)


01

Caneto ne aduce prima bârfă de calitate din această etapă, stoarsă din două surse: link1 și link2. Ca să punem de ceva serios, ca la o licitație, mai vin și eu cu o ofertă: link3. Benjamin Mokulu Tembe (sub 23 – de data asta putem băga mâna în foc, pentru că e născut în Belgia, chiar dacă are origini democrato-congoleze), atacant cu 6 ani de fotbal în spate. „Vine” (sau „este adus” de Rednic) de la Lokeren, pentru care a marcat cu onor 9 goluri oneste în 32 partide jucate (sezonul 2012-2013). La prima vedere, atacantul nu pare deloc sfrijit, dar nici chiar „tanc” – 1,85 m, 86 kg. Printre realizările de pe cartea de vizită, un gol marcat în poarta lui Anderlecht, în urmă cu un sezon – link

Se pare că fotbalistul și-a manifestat dorul de ducă încă din luna mai (”Je quitte Lokeren cet été”), după 4 sezoane la Lokeren (iată, i-am descoperit primul punct pozitiv: are o oarecare doză de atașament față de club, nu schimbă 3 echipe pe an, dintre care una din China).

”Je tiens à rejoindre un club plus ambitieux qui me fera confiance en tant qu’attaquant de pointe. A Lokeren, je ne jouais pas à ma position. Je sais qu’Harbaoui restera et la meilleure solution est de rejoindre une nouvelle formation. Ce n’est pas une décision prise sur un coup de tête, cela fait des semaines que j’y réfléchis avec mon agent.”

***

02

Ziua de Cluj ne anunță aici că s-a mai eliberat un loc în atacul CFR-ului, unde inflația începea să fie cam mare (dar numai la capitolul cantitate, nu și calitate). Proaspăt readus la echipă, se pare că Bud nu va mai prinde nici viitorul lot de Champions League al CFR-ului la care lucrează cu măiestrie domnul Iuliu Mureșan, sub atenta supraveghere și îndrumare a domnului Arpad Paszkany.

***

03

Marian Rada nu se arăta prea îndrăgostit de CFR și nu manifesta o încredere ieșită din comun în potențialul echipei din Gruia, pe când era la Rapid (Rada: „CFR Cluj are cam 30-40% şanse să treacă de Basel, iar cu noi n-are niciuna.”). În fine, poate e suficient de mare dragostea sa față de Rednic ca să-l facă să schimbe Regionala de Cale Ferată. Cât despre Rednic, acesta trebuie să fie foarte atent la rezultate și să câștige primele 5 etape din… 3, știindu-se că Rada e un „interimar” cu vechime.

Revine Alin Minteuan în sânul echipei tehnice a primei echipe, iar acest comeback are probabil menirea să țină un ochi ațintit asupra echipei a doua, unde se vor roda atât tinere speranțe, cât și jucători care nu vor prinde lotul în prima ligă.

***

04

Știri de Sport prezice aici decolarea lui Bușulică spre Timișoara, unde concurența din atac pare mai redusă, deci șansele de a juca sunt mai mari. Probabil ACS-ul vrea să-și continue pașii spre alcătuirea unei „superechipe”, după ce bănățenii păreau interesați acum câteva zile de Nuno Claro și Panin (link).

Sita de 10 zile a lui Mircea Rednic cerne…

***

05

Spre deosebire de Balotelli II, care n-a primit CTC pentru Liga 1, Muniru II e încă o mică enigmă. E tânăr, în arborele genealogic e pe o cracă mai jos decât fratele său celebru – cel cu care încep toate știrile – Muntari, pare că are ceva tehnică, ceva potențial, dar și lipsuri de clarviziune în teren și educație tactică. Într-o oarecare măsură, mie-mi aduce aminte de Lacina Traore, împrăștiatul de la începuturi. Muniru pare însă un sfânt în comparație cu tupeistul Traore, mai ușor de îmblânzit, poate și de educat. Dacă ajunge pe mâna unui antrenor priceput, Muniru poate deveni un jucător valoros, cu cotă. După varianta Freiburg, o echipă italiană, Udinese, pare dispusă să încerce să dea lovitura, investind 600.000 euro. E interesant de urmărit în viitor dacă „tunul” referitor la Muniru va fi dat sau primit de CFR.

***

Plictiseală big, monșer! În afară de mărunțișuri și știri de duzină (precum cea referitoare la intenția lui Paszkany de a vine acțiunile CFR-ului integral sau pe bucăți – link), nimic de băgat în prim-plan…
Așa că, pentru a umple BÂRFATEXT-ul, caneto ne invită să vedem ce înseamnă un lot supradimensionat al CFR-ului – nu ce avem noi în realitate (sau aveam până de curând) – pe saitul Wallfoot. No, faceți-vă, dragilor, echipa care vă unge cel mai tare pe suflet, că lot avem căcălău!… 🙂

***

06

La recomandarea lui Nadal, presa-l propune CFR-ului pe croatul Damjan Djoković (mijlocaș central, 23, 1,88 m), care ar veni în Gruia împrumutat jumate de la Bologna, jumate de la Cesena (fost coechipier cu Mutu – ceva referințe?). Deși este croat, se poate spune că a crescut la școala de fotbal olandeză, petrecându-și adolescența la echipe precum ADO Den Haag, Sparta Rotterdam sau Excelsior. Ultimul sezon, în Serie B, la Cesena (25 meciuri – 4 goluri).

Dacă vreți să-l vedeți în acțiune pe longilinul (și elegantul în mișcări) Djoković (nr.8), petreceți aproape 2 minute cu acest videoclip – link.

***

07

Știri de Sport reușește – aici – să învigoreze lâncezeala din week-end, scoțându-l pe Diogo Valente din calculele lui Rednic (și din cursa de Austria) și punându-l pe lista de transfer. Diogo va aștepta cuminte pe listă, alături de Gabi Mureșan și Vasile Maftei. Dacă Maftei e prea bătrân pentru a mai pleca peste hotare – așa că se oprește la hotarul țării (Astra Giurgiu) – sadismul cu care Gabi Mureșan este exportat din nou în China pare fără de hodină.

***

08

Așteptat ca pâinea caldă sau franzela fierbinte la CFR 1907, se pare că investitorul de tip „next level”, mult-dorit de Paszkany, a greșit echipa! În tot răul e însă și un binișor. Acuzat mereu – într-o societate proclamată democrată – că e un club susținut politic (acuzație ridicolă, dacă ne gândim doar la două nume de echipe din era ante’89), CFR demonstrează că nu e clubul Puterii, nici din față, nici din profil. Marfă!

***

Pentru că spre sfârșitul etapei a III-a (de bârfe, dume, burtologie și chiar mișcări de jucători ce par reale), mi-am permis să-mi neglijez propria postare și să am o duminică departe de CFR, apelez la retrospectiva lui caneto, ca să-mi updatez memoria și să-i fac echipa lui Rednic, gratis. Nu-i ușor să-i faci un 1-4-4-2 lui Rednic cu certitudinile din lot, dar un lucru iese în evidență: cel mai important jucător din lotul CFR-ului la ora actuală este Bakary Sare!

„Au plecatCristian Panin (retras din activitate), Ivo Pinto (retras de FC Porto), Nwankwo Obiora (Parma, împrumut expirat), Sergiu Buş (Corona Braşov, împrumut), Pedro Celestino (reziliere amiabilă contract), WeldonNuno ClaroSasa BjelanovicNicolas GodemécheNuno DiogoDominique Kivuvu (contract expirat).
Ar pleca (unii de bună voie, altii nesiliţi de nimeni): Gabriel Mureşan, Diogo Valente, Vasile Maftei.
Au şi venit, au şi plecat: Sadick Adams, Cristian Bud.
Ar pleca înainte de a (re)veni: Edimar (conform presei din Portugalia > exclus Rio Ave, dar rămâne în Portugalia) şi Lionn (rămâne la Rio Ave, tot bârfă lusitană)
Au rămas, deocamdată:

Portari: Felgueiras, Stăncioiu, Mincă
Fundaşi: Velayos, Cadú, Piccolo, Rada, Camora, Sepsi
Mijlocaşi: Vass, Bakary Saré, Muniru, Deac, Hora, Rui Pedro, Nicoară, Negruţ
Atacanţi: Kapetanos, Maah, Ronny, Ganea, Batin, Costea.

Mai mult ca sigur că vor veni (ceea ce e mai puţin sigur decât sigur): Benjamin Tembe Mokulu şi Sauvadet.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla: Dan Nistor (Pandurii Tg Jiu), fundaş central străin şi Djokovic.”

(caneto)

1-4-4-2 romb

0 comentarii

 1. Cam mult 2 mil. pentru el, dar omul chiar pare o soluţie, are ceva chiar din Bokila ăsta mult lăudat. Oricum, nu cred se vor da 2 mil. pe el, poate Rednic vine cu o soluţie, un leasing, ceva…

  Apreciază

  • Nu-i vorba sa coste 2 milioane. Din cate am inteles, din cele 3 linkuri din articol, Tembe vroia sa plece de la Lokeren pentru ca nu era titular si vrea sa joace, dar cand si-a exprimat dorinta de plecare, presedintele lui Lokeren a spus ca poate sa plece oriunde pentru 2 milioane. Agentul jucatorului a considerat suma nerealista si a reziliat unilateral contractul scadent in 2014, profitand de legea 78, prin care o poate face daca varsa in contul clubului o suma egala cu valoarea salariului ce trebuia sa o primeasca jucatorul pana la sfarsitul contractului. Deci, nu mai are treaba nimeni cu Lokeren-ul, se negociaza cu jucatorul.

   Apreciază

    • Da, aşa e cu totul altceva. Recunosc, nu am citit textul cu mare atenţie, m-am oprit mai mult unde erau nişte „euroi” la mijloc…Salariul lui nu era mai puţin de 300 k, zic eu, mai degrabă peste, dar nici asta nu e f.important, că se reglează -cum bine ai zis- din „pixul” primei de instalare…

     Apreciază

 2. Daca regret pana acum ceva din acest inceput de mercato, e ca i-am pierdut – din cate se pare – pe Keseru si Chitu, doi dintre fotbalistii pe care mi-as fi dorit sa-i vad imbracati in tricoul CFR-ului incepand cu vara aceasta. Sper ca ”Mogulu Tembe” asta, dorit de Rednic, nu vine in Romania doar pentru a-i face concurenta Varanului, adevaratul mogul al tarisoarei noastre. :’) Si mai sper ca in cazul in care va ajunge intr-adevar la CFR, peste un an sa fie mai celebru pe plaiurile mioritice decat seful lui Badea, Gadea &co. … // Cristi, il stii cumva pe Axel Bellinghausen, fostul jucator al Fortunei Dusseldorf ? Inteleg ca vine la Vaslui; e ceva de capul lui?

  Apreciază

  • Nu-l stiu, jucator tipic de liga a doua si de candidate anti-retrogradare.Fortuna a retrogradat asa ca eposibil sa il dea ca sa reduca din costuri.

   Apreciază

  • Keseru s-ar plia din mai multe puncte de vedere CFR-ului, întrebarea este dacă s-a dorit aducerea lui sau nu. Joacă de 10 ani acolo, dar am impresia că doar acum a ajuns la o maturitate „fotbalistică”, la o experienţă care să-l facă atractiv pentru echipe mai cu pretenţii. O întrebare suplimentare este dacă este sau nu dorit de Rednic, că -din ce se vede- contează şi asta, şi e bine aşa, până la urmă. Cu Chiţu nu ştiu, talentat, cu viitor (fără nicio aluzie la fosta echipă a lui…), dar am impresia că nu se regăsea în atmosfera din Gruia. Oricum, „acomodarea” depinde şi de antrenor, dar şi de sistemul de joc, plus de multe altele.

   Apreciază

   • Keseru cred ca a fost un pic de tam tam media. A avut un sezon foarte bun in Ligue 2 si atunci e normal sa vrea mai mult. CFR nu era o optiune pentru el, mai ales in an neinternational. Nici Steaua nu era o optiune, pina acum avea 500.000 brut adica ca. 250.000 net si Steaua ii oferise 150.000. Dar daca negociezi cu o echipa de locul 14 in Franta efrumos sa spui ca ai putea juca in cupele europene in Romania. E ca la Chiriches, cum vine un scout sa il vada printre alti 10 fundasi aflati in vizor cum il da presa transferat.

    Apreciază

    • Asta pe de o parte. Pe de altă parte, am impresia că campionatul francez (chiar Ligue 2) e mult mai tentant şi „îndestulător” pt. fotbalişti (atât material, cât şi ca mediu social), decât cel lusitan, drept dovadă invazia din Portugalia către „trambuline” estice (gen CFR, Zagreb, echipele din Rusia,etc.) e mult mai intensă decât sporadicele achiziţii din Hexagon.

     Apreciază

 3. Transferul lui Velayos a fost anuntat oficial pe site. Mai mult ca sigur ca Ivo Pinto a intrat in categoria „afaceri de succes”. Ce parere aveti despre acest jucator? Din ce am vazut nu mi s-a parut un jucator de CFR. E bun de o echipa de mijlocul clasamentului dar daca se doreste titlul cred ca am putea lua ceva mai ok.

  Apreciază

  • Nu ştiu dacă l-a urmărit în mod special cineva dintre „tribunişti”, eu îmi aduc aminte âdoar de o evoluţie bună contra Stânei (când au câştigat cu 3-1 la Braşov) şi de una jalnică, când au pierdut cu 5-0 contra celor de la…CFR, în Gruia. În opinia mea s-a făcut o monitorizare mai de durată a lui, deci ceva-ceva trebuie să fie de capul lui. Să nu uităm că Braşovul ni l-a dat şi pe Felghe, care aproape că şi-a înzecit cota de transfer la noi. La el era altceva, totuşi, un portar bun de la o echipă mai slăbuţă sare în ochi imediat. În altă ordine de idei, aceşti lusitani sunt destul de tehnici, pot creşte spectaculos dacă sunt îndeplinite anumite condiţii. Vom vedea. Poate nu va avea saltul uriaş al lui Pinto, dar nici nu va dezamăgi, în opinia mea.

   Apreciază

   • Iata o scurta caracterzare a lui Miguel Velayos, (comentatorii nostri de pe digi il mai confundau cand si cand cu Nuno Viveiros) facuta de ”clasicul”… florinaccio 🙂 intr-o discutie avuta in particular : ”Velayos in privinta vitezei e clar sub Ivo Pinto dar la tehnica e comparabil cu lusitanul. In mod cert insa Velayos face mult mai bine faza defensiva.” Sper ca am retinut destul de exact descrierea facuta de ”expertul” Tribunei in fotbalul mic si sper ca v-ati dumirit cu totii de potentialul noului nostru fundas dreapta. 🙂 P.S. Nu mai stiu exact, dar parca il vedea un fel de Camora de pe stanga. Ce ziceti ?

    Apreciază

    • Am luat mult mai multe goluri pe partea lui Pinto decat pe a lui Camora. Asta pentru ca de multe ori Pinto pleca in atac (probabil simtind ca atacul e prea slab) si nu apuca sa se replieze. Nu zic, e bine ca atacul sa fie ajutat de fundasi, dar nu in detrimentul defensivei. Prefer un mijlocas de banda bun pe dreapta care sa dea centrarile decat fundasul. Deci daca e adevarat si Velayos e la fel de bun ca si Camora ne-am betonat flancurile in defensiva. Forza CFR!

     Apreciază

 4. Vorbim de Velayos, dar nu trebuie sa uitam ca Lionn si Edimar au revenit dupa imprumuturile din Portugalia. Sunt convins ca la Velayos se va vedea scoala spaniola in joc si gandire in joc. Nu cred ca am retinut prestatiile lui Felgue de la Brasov si aici a adus un plus prin prestatiile sale… deci incredere.

  Apreciază

  • Edimar și Lionn pot să pună probleme (plăcute), pentru că vin după un sezon bun. În primul rând, nu-l văd prea bine pe Sepsi, dacă nu stoarce mai mult din el. Poate o să fie forțat iar pe postul de mijlocaș defensiv, că pe stânga nu cred că are loc de Camora și Edimar. Pe dreapta, concurența Lionn – Velayos e binevenită. Probabil vor porni în pregătiri cam cu aceleași șanse. Dacă Deac devine un servant de talia lui Sougou, e posibil ca Rednic să-l titularizeze pe fundașul care face mai bine faza defensive (risc să zic Velayos). Dacă Deac nu se descurcă singur, cred că e avantajat Lionn, căruia-i place atacul (a și marcat pentru CFR).

   Apreciază

  • Lionn cred ca revine sigur, va ocupa impreuna cu Velayos flancul drept. La Edimar nu sunt asa de sigur, cu Camora si Sepsi sunt 3 pe doua locuri, asa ca logic ar fi ca fie el, fie Camora sa fie vindut.

   Apreciază

   • Va fi greu pt. Sepsi…Cu trecerea timpului ies în evidenţă din ce în ce mai mult carenţele lui, din care viteza redusă e pe primul loc. Cu 4-4-2-ul ăsta al lui MR are o şansă în plus, pt. că liniile se scurtează, distanţele dintre compartimente / blocuri funcţionale la fel, şi este nevoie de rezistenţă şi nu de viteză, cum excelent a remarcat b_o_g_d_a_n la un moment dat.

    Apreciază

    • Situatia se complica si mai multa pentru ca vom avea un sezon scurt. Daca intr-o toamna europeana se aduna peste 30 de meciuri oficiale si speculezi sa vinzi un jucator in iarna, sunt oportunitati suficiente sa joace 3 jucatori. Anul asta cupe europene nema, campionatul va fi scurtat ca ramin 16 echipe asa ca vom avea cam 20 de meciuri oficiale.Cum pina acum s-a taiat in carne vie la nevandabili, cred ca se va face ceva si in zona asta, pentru a avea o echipa mai ‘scurta’.

     Apreciază

    • Poate ma lamuresti tu Kiruj, ca eu am o dilema mare. Ca sa poti avea o echipa „scurta”, trebuie sa ai fundasi centrali de viteza si agili, nu? (mai trebuie sa fie si inalti, asta-i alta poveste). Altfel nu poti urca linia defesiva spre centrul terenului, trebuie s-o tii mai aproape de linia de 16m. Fatai ne-a aratat sezonul asta de ce nu se poate, cu doua goluri marcate in doua minute. Daca bine tin minte, fundasii centrali in meciul ala erau Maftei si cu Rada. Ori nici Piccolo (care exceleaza la jocul aerian si la pozitionare) nu exceleaza nici la viteza si nici la agilitate. Fundasi centrali nu s-au adus, deci (nu mai zic lumineaza-ma ca iar se amuza 07) explica-mi te rog cum va fi posibila scurtarea asta a echipei concomitent cu impingerea ei in sus.

     Apreciază

     • Accentul e pe scurtare, nu neapărat pe „împingere în sus”. Scurtarea este o constantă a formulei 4-4-2 , atât în apărare, cât şi în atac, şi .mai cu seamă!- în faza „de elaborare”, în jocul de la mijlocul terenului, adică. „Împingerea în sus” este un atribut tranzitoriu al sistemului, în anumite faze de joc (în apărare preventivă, în atacuri elaborate, etc.). Dar la fundaşi ai dreptate, am şi scris acu’ 2-3 zile, ei sunt cei mai vulnerabili (sau nepotriviţi, dacă vrei) în acest sistem, tocmai pentru cauzele descrise şi de tine : lentoare (la unii), gafe (la alţii). Scurtarea liniilor permite totuşi anihilarea mai bună a fazelor gen-Fatai, un modul 4-4-2 bine interpretat nu poate permite culoare de schi ca ale lui Fatai. Să vedem.

      Apreciază

 5. Fratilor, barfe, ca barfe , dar realitatea ne omoara . Concret, in Austria vor pleca ca si noi achizitii doar Velayos, F. Costea si Sadick , dar si rebuturile Minca, Maftei, Hora si Ronny . Cu lotul care se va deplasa vrem sa cucerim titlul ? Cred ca e gluma deceniului !

  Apreciază

  • Pai sunt toti revenitii la lot? Ca alde Lionn, Edimar &compania inca nu au aparut…poate au concediu mai lung, cine stie. Minca e ok ca portar nr 3 sau 4..nu te astepta sa il vezi in meciuri oficiale 😉

   Apreciază

 6. Peste 3 zile se pleaca in cantonament: deocamdata veniri certe sunt cei gratis Velayos,Costea si Batin.Multe semne de intrebare pe care nimeni din club nu incearca sa le lamureasca.Mai revin Lionn si Edimar?,dar Sauvadet?,care-i situatia lui Pinto,Muri va pleca in cantonamentul din Austria?.In privinta lui Nistor ( singurul transfer pe bani) a inceput sa se tergiverseze ceea ce nu-i bine.Este nevoie de el acum inca din perioada de pregatire pt. a fi integrat si nu prin august/ septembrie,la fel cu Mokulu sau alt atacant .O mare eroare este ca nu se are in vedere transferul macar a unui fundas central mai bun,mai tanar si mai rapid decat ce avem.Sunt sigur ca in amicalele cu echipe mai bune se va vedea ce vulnerabili suntem in zona centrala; in sezonul urmator ,daca nu vom avea o aparare foarte buna vom pierde puncte grele pe lentoarea varstnicilor fundasi centrali.Sper ca Rednic sa realizeze rapid punctele slabe: fundas central ,mijlocas de constructie si varf veritabil ,si sa faca presiuni asupra conducerii:fara cel putin 3 jucatori de valoare pe posturile respective ,nu putem ridica pretentii,iar M.Lucescu va avea dreptate: ” nu vad vreo echipa sa investeasca bani multi ca sa detroneze steaua,Rednic e o solutie interesanta la CFR dar nu cred ca se va apropia de steaua”

  Apreciază

  • Situatia lui Pinto e clara, vezi interviul cu Rednic din stiridesport.ro. Nu se mai intoarce la Cluj. Nici de Nicoara nu stim nimic. Mai sunt 10 saptamini fereastra de transfer, se pot intimpla multe.

   Apreciază

  • Cum bine remarca chefere pe fb, pe transfermarkt Sauvadet este dat ca transferat sigur la CFR incepand cu 1 iulie 2013. Jucatorul este sub contract cu Petrolul pana la 30 iunie, el nu poate fi prezentat si nu poate participa la actiunile CFR-ului cat timp este legat prin contract de un alt club.

   Apreciază

 7. Sa asteptem verdictul de la Fifa in cazul oilor, pentru ca daca vor fi exclusi din Ch.League vom asista la multe lucruri interesante p-acolo. Pe de alta parte si intern se vor trezi cu ceva sanctiuni. Desigur aceste intamplari nu trebuie sa ne preocupe prea mult, sa deschida Arpi conturile si sa aducem cativa jucatori de valoare. La Costea asta si tricoul echipei ii sta prost, despre Velayos nu prea stim nimic, Rednic e fan mUist si cam atat pana astazi, dar speram in continuare.

  Apreciază

 8. În opinia mea MR trebuie să fie foarte atent la evaluarea fundaşilor, din toate punctele de vedere, cum ar fi : 1……Cadu şi Piccolo sunt -ambii- mai lenţi, Cadu a început să gafeze, să-şi piardă capul…În noul sistem dorit de Rednic cuvântul cheie este disciplina (în primul rând cea tactică, dar nu numai), iar Cadu trebuie să înţeleagă că este nevoie de el, dar fără „deconectările” manifestate în retur. 2……N.Diogo a dispărut din peisaj (nu-l regretă nimeni, cred), Muri (un posibil fundaş central) va pleca şi el, probabil. Rămâne Rada, lent şi el, având ceva experienţă, disciplinat, dar cu limite evidente. Deci este absolut evident, că este nevoie nu de unul, ci chiar de doi fundaşi centrali, poate unul mai tânăr şi cu perspectivă, altul mai experimentat. Am uitat de Maftei, nu ştiu care-i situaţia lui, oricum, dacă rămâne, nu poate fi o soluţie în spate, decât în cazuri efectiv disperate. Din lotul actual nu prea văd mijlocaşi sau atacanţi care să fie reprofilaţi ca şi fundaş central (au fost exemple destule în altă parte, vezi cazul Bărcăuan acu’ 10 ani şi ceva, etc.), deci singura soluţie este cea a achiziţiei, şi cât mai urgent posibil. Întărirea defensivei este mult mai importantă acum decât eventualele plombe în linia de mijloc, de ex., unde -punând accent pe disciplină tactică- pot fi reinventaţi chiar nişte ex-petarde, zic eu. Desigur, un pianist sau chiar două, n-ar strica nici acestui sistem, dar doar dacă au şi capacitatea de-a interpreta fără greşeală şi -mă repet- disciplinat cerinţele postului. HAI CFR !!!

  Apreciază

 9. Daca sunt oile excluse ar trebui sa-i aducem pe Szukala si Gardos la noi, si cu asta s-a rezolvat problema fundasilor centrali.
  Eu personal nu m-as fi suparat daca barfele referitoare la Tucudean si Adrian Cristea ar fi fost adevarate. Am fi adus doi jucatori romani buni, care putea sa completeze lotul.
  As mai fi apelat si la Hamutovski, care a plecat de la Petrolul liber de contract. Ar fi fost rezerva buna la Felge, si astfel ii puteam ajuta si pe cei de la Ferencvaros pein imprumutul lui Minca si a lui Stancioiu.
  Ceea ce sper e ca managementul sa fie constient de numarul minim obligatoriu de jucatori romani si numarul maxim permis de jucatori extracomunitari, sa nu cumva sa avem surprize si sa fim nevoiti sa-i fortam obligatiru pe maftei si Rada, si prin asta sa ramne in afara lotului Kape sau Piccolo. Si Conceicao a avut probleme pe vremuri din cauza ca toti atacanti nostri erau extracomunitari , si a fost nevoit sa scoate un fundas central si sa-l forteze pe acea pozitie pe Gabi Muresan

  Apreciază

 10. In campionatul urmator e nevoie intre cei 18 de pe foaia de joc de minimum 5 jucatori romani (oare lui Cadu i s-a acordat cetatenia?) si maximum 5 extracomunitari. Apoi, in urmatoarele 2 campionate, nr. jucatorilor romani va creste la 6, respectiv 8, iar al extracomunitarilor va scadea la 3, apoi 2. Kapetanos dixit: Echipa care are bani si va face 3-4 transferuri bune va avea prima sansa la titlu. Subscriu, fara inca minimum 3-4 jucatori cu adevarat valorosi (in afara de Nistor si Mokulu), distribuiti in toate compartimentele, nu vom lua titlul.

  Apreciază

  • Stiu ca CFR contestase anumite obligativitati cqre nu corespundeau cu dreptul de munca in Uniunea Europeana..asa ca nu stiu daca e valabila chestia cu jucatori romani. Legat de acest subiect, mie mi se pare interesant modelul austriac, unde 50% din banii din drepturile TV sunt impartiti pe criteriul jucatorilor locali – se aduna toate minutele jucate de jucatorii locali pe fiecare echipa si se impart frateste. Evident, modelul asta s-ar plia in Romania mai mult pe modelul Viitorului lui Hagi decit al CFRului, dar este o solutie care ia in vedere si interesele echipelor care cresc jucatori autohtoni.

   Apreciază

 11. Am citit ca Mokulu, care avea contract cu Lokeren pana in iunie 2014 si l-a reziliat in mod unilateral el absentand de la antrenamentul de luni. Presa din Belgia spune ca marti (adica alaltaieri) ar trebui sa ajunga la Cluj pentru a duce tratative cu conducerea.
  Ivo Pinto transferat la Dinamo Zagreb – certitudine.

  Apreciază

 12. Si-o barfa care ne atinge (in mod placut, de data asta): Sporting renunta pe motive financiare la Felgueiras, sub contract cu CFR pana in 2016, si se orienteaza spre un portar pe nume Romain Salin. link

  Apreciază

  • No, te-au speriat (sau bucurat) breaking news-urile? 🙂 Poveste veche, Paszkany a declarat si in vara trecuta ca doreste (si cauta) investitori pentru a putea face pasul la un nivel superior. N-are cum sa-l multumeasca nici pe el castigarea titlului doar in anii pari 🙂

   Apreciază

   • nu as vrea sa fie doar o scuza pregatita in cazul unui esec in noul sezon.
    pentru moment ideea asta imi vine in minte.
    sper ca in curand sa ne lamureasca ce si cum in toate privintele. se stie ca in perioadele de pauza competitionala sunt foarte secretosi.

    Apreciază

 13. citynews: „în scurt timp sunt aşteptaţi încă cel puţin trei jucători. „Este vorba despre un vârf şi un fundaş central, plus un mijlocaş. Vor fi jucători străini şi vor ajunge la echipă în următoarele două săptămâni”, a explicat finanţatorul CFR-ului.” Varful tre’ sa fie Tembe, mijlocasul Sauvadet, ramane sa facem cercetari pentru depistarea numelui fundasului 🙂

  Apreciază

 14. Pe gsp.ro a apărut un articol (la 14,07) cum că A.Paszkanz ar scoate CFR-ul la vânzare sau că se simte lipsa unei infuzii de capital. Sunt foarte multe comentarii care delirează împotriva CFR-ului şi pare un foc concentric. În zece minute (14,40) am selecţionat 3 comentarii cu limbaj suburban subliniind ciudăţenia că toate 3 sunt postări anonime (fără nume) şi fără numărul de comentarii postate şi sugerând complicitatea administratorului de site. Urmarea imediată? Nu mă mai lasă să postez (e foarte probabil că la acest articol trecerea comentariilor să fie permisă doar dintr-un singur sens – acesta e site-ul …de sport gsp.ro).

  Apreciază

 15. Cati mari investitori din Romania au reusit in fotbal?Arpi are meritul ca este singurul care a facut ceva palpabil in fotbalul romanesc:de la construirea stadionului,pana la rezultatele echipei din campionat si cupele europene.
  Ma gandesc ca stie cu precizie de ce are nevoie clubul la acest moment……..si daca va reusi sa atraga un investitor de calibru atunci se poate spune punct…..oricum a surclasat marii oameni de fotbal din Romanika.
  Deci nu intrati in fibrilatie la marile stiri,totul este sous control.

  Apreciază

 16. Ştirea pe SPORT.RO: ,,Romania s Cluj seeks investment partner for next push
  By David Owen
  June 20 – The majority owner of CFR Cluj-N,the Romanian champions,is looking for a financial partner to help consolidate the club s place among the European elite.
  …..
  cei de la insideworldfootball sustin ca una dintre cele mai importante companii de audit si consultanta din pe planeta, KPMG Sports Advisory, ar intermedia acest proces si anunta ca mai multi investitori din China si din zona Golfului se intereseaza deja de posibilitatea unui parteneriat, atrasi fiind de cifrele extrem de bune de afaceri ale CFR-ului, una dintre echipele cu cel mai mare profit din Romania.,, Ştirea pe GSP.RO:Probleme şi în paradisul de la CFR » Paszkany scoate echipa la vînzare:…,,.

  Apreciază

 17. Am cautat pe net cine e fituica aia de a scos stirea. link Adresa ei e 9 Bowood Court Milton Keynes, MK8 9BB GB. M-am uitat cu google maps la adresa respectiva, is case familiale. Nu sunt cladiri de birouri sau ceva serios. Deci dati-mi voie sa nu cred o iota pana la proba contrarie.

  Apreciază

 18. Ce a spus AP si ce au facut astia din stire.. citez din original…”Now I have to be realistic – I know that I cannot move forward alone.””We got close to the European elite, and now we want to take a stable place amongst them.”For that step, however, we need one more push.” Cu alte cuvinte, pentru next level e nevoie de o infuzie de capital care sa stabilizeze clubul sus si cauta un partener pentru asta.

  Apreciază

    • Aia pot scrie si eu pe blogul meu. Da-ne un link cu ceva filmat. Cand au fost ei sa-i ia interviu lui Paszkany si unde? Un site inregistrat intr-o casa familiala…

     Apreciază

    • Este o melodie care se reia periodic din partea lui AP (şi imediat după aia şi de media, cu cârcotelile de rigoare…), de obicei în intersezon. Nimic nou sub soare. Anul trecut, prin octombrie-noiembrie, am dezbătut destul de intens aceste teme; atunci mai era şi C.Cocora, care aducea nişte veşti privind preluarea firmelor lui AP de către un grup de investiţii din Polonia, (contra)atacul orchestrat înspre pieţele din fosta Jugoslavie la eoliene etc.

     Apreciază

 19. Am citit undeva ca Ivo Pinto nu mai revine la noi fiindca l-au retinut cei de la Porto. Adevarul e ca era putin cam prea bun pentru campionatul nostru, dar e pacat totusi ca l-am pierdut.

  Apreciază

 20. Mare „păcat”, aveau și miticii o bucurie după atâtea transmisii de la Jilava. Pe mine nu mă mira că GiPsi & Prostoii au făcut o compunere aiurea, scoțînd din context vorbele lui Paszkany, ci că sunt atîția primitivi care savurau cu voluptate făcătura.

  Apreciază

  • De data asta nu Prostoii au scos din context. Chiar pe „originalul” englez scrie, citez: ‘Árpád Pászkány is understood to be prepared to sell part or all of his stake in the club he rescued from bankruptcy when languishing 12 years ago in Romania’s third division, or even to negotiate a complete sale.’ Iar pe citynews Arpi neaga vanzarea clubului. Ce nu inteleg eu, daca in decembrie s-a mandatat KPMG Sports Advisory bla bla, cum de stirea a rasuflat acum dupa atatea luni?…

   Apreciază

 21. Daca n-as fi auzit povestea cu Paszkany si vanzarile de actiuni de vreo 3 ori pana acum as fi crezut-o. Cu toate ca de aceasta data pare a fi ceva mai serioasa treaba fiindca au fost contactati cei de la KPMG sa gasesca un partener imi vine greu sa cred ca se va face ceva concret. Fotbalul nostru este mult prea murdar si lumea e mult prea interesata de Becali, Borcea, Porumboiu si Scandal & Co. pentru ca o firma importanta sa investeasca bani seriosi la noi. Daca s-ar putea atrage un partener mare in actionariatul clubului ar fi o mare realizare pentru intreaga Liga, dar cred ca in urmatorii 10 ani sansele ca un astfel de afacere sa se petreaca in Romania sunt egale cu 0.

  Apreciază

  • Depinde…Orice fond de investiţii -fie el curată ca lacrima- urmăreşte primordial profitul. Dacă lor li se pare că neo-brandul CFR este atractiv (atât ca imagine, cât şi profit realizabil, ambele confirmate „pe teren” în ultimii ani) nu-i interesează prea mult contextual şi mediul în care se realizează ele (adică imaginea şi profitul). Actuala conducere (mai exact acţionariatul din jurul echipei) trebuie să elaboreze un „plan de fezabilitate” credibil, că -măcar din doi în doi ani- se pot realiza nişte venituri certe (şi afirmaţia poate fi susţinută cu exemple concrete), unde spre final trebuie să se facă o prognoză optimistă de genul „dacă se va realiza infuzia de capital, periodicitatea realizării veniturilor certe (minim garantate) se poate extinde pentru fiecare sezon”. De aici încolo îi doare-n cot pe „infuzionişti” de Mitică, de Săndulică, fotbal în RO va exista şi fără astfel de vieţuitoare, iar prin trofeele câştigate ajungi în CL, iar ajungând în CL vine profitul, q.e.d. HAI CFR !!! (era să uit…)

   Apreciază

   • La ManU nu e tot un fond al familiei Glaser? Jucatorii portughezi ‘de export’ nu sunt detinuti de fonduri de investitii Peter Kenyon ex Chelsea a bagat aici in diverse fonduri)… nu ati auzit de Quality Sports Investments ? ia gooleuiti un pic..

    Apreciază

 22. Au aparut informatii despre abonamente pentru sezonul 2013-2014: link Ar fi bine pentru club sa ne facem in numar cat mai mare. Se anunta un sezon in forta 🙂 Hai CFR!

  Apreciază

 23. Paszkany a spus mai clar ca de obicei ceea ce „les connaisseurs” stiau (sau au intuit) de mult. Pentru next level iti trebuie un buget triplu, iar el nu poate sau nu (mai) vrea sa investeasca prea mult. Drept urmare echipa are nevoie de o infuzie serioasa de capital, daca se vrea sa se realizeze mai mult decat pana acum. AP stie deci ca pt. o echipa puternica trebuie adusi jucatori buni, in plina forma, transferati pe bani (ceea ce tot repet de ceva ani…) si nu doar jucatori liberi cu care sa dai cate-un tun si sa tremuri pana-n ultima secunda ca sa iei campionatul in anii pari… In Romania, echipa care va investi cu adevarat (indiferent cum se va numi ea) va domina net campionatul in urmatorii ani si se va putea autofinanta. Asta a fost lectia care a predat-o CFR-ul in ultimii ani (pari), insa cand a abandonat investitiile si a vandut valorile a devenit o echipa de pluton (vezi 2011, 2013). Restul echipelor care inregimenteaza doar jucatori liberi, care fixeaza plafoane salariale de cateva mii de euro lunar si care vand la prima strigare, isi vor duce existenta de pe o zi pe alta la limita insolventei/falimentului. Contextul viitorului sezon ne este favorabil: steaua are probleme, va mai vinde jucatori, dinamo si vasluiul sunt la pamant, petrolul nu are resurse financiare, experienta si fata de campioana. Pentru a lua titlul si a creste cota de atractivitate (inclusiv financiara) a echipei este imperativ sa luam titlul. Pentru asta nu e suficient sa declari ca-l vrei, ci trebuie sa investesti sa-ti faci echipa. Vad si sper ca AP judeca la fel anuntand (vezi citynews) ca va aduce 3 noi jucatori straini (fundas central, mijlocas – playmaker?, atacant). Daca vor fi de valoare, si vor veni in plus Nistor si Sauvadet, atunci da, putem sa speram la titlu.

  Apreciază

 24. Interesanta situatie, totusi un sambure de adevar probabil exista in povestea asta. Sa nu-l credeti voi chiar asa de inocent pe patron. Mai sunt si ceva barfe prin Cluj despre investitiile nu tocmai reusite in ultima vreme, televiziunile vietii au inghitit milioane bune, prietena tocmai si-a lansat noua creatie in domeniul modei, nici casa de discuri in coproprietate cu Andra nu prea merge, se pare ca si relatiile cu unii dintre actionarii Energobit s-au mai racit, sper sa gresesc… Referitor la dezmintirea din citynews, parca seamana cu stilul lui caracteristic privind demiterea antrenorilor. Sa nu ne trezim peste noapte cu vreun investitor gen Negoita, Busca Walter sau un mason…

  Apreciază

  • Tu chiar crezi ca astia ar avea bani de bagat? Gindeste-te doar la ce asseturi are CFRul: stadion- ca 15 mil euro, bani in coont la inceputul fiecarui an calendaristic (dupa bilanturile Min de Finante) cam 15 mil de euro, valoare lot 10 mil de euro (ma refer la cei vandabil nu la valoarea teoretica a unui Minca)..deja suntem pe la 40 de milioane. 2009 -2011 clubula facut cite 3-3,5 mil euro profit anual, 2012 a fost poate si mai bun- ia un multiplu de 10 ca evaluare si iti mai da 40 de mil de euro. Asadar 80 de mil de euro valoarea afacerii. Nu e comparabil cu sumele investite de cei care cumpara resturi falimentare.

   Apreciază

  • Asa ma gandeam si eu. Cand zicea Arpy „nu se pune problema sa-l demitem pe Paulo Sergio, ii prelungim contractul”, „Trica va ramane antrenor la CFR si din vara”, in scurt timp aveam antrenor nou. Cand Arpi zice ca e alba, e neagra.

   Apreciază

 25. Habar n-am cati bani au acesti „investitori” si nici nu ma intereseaza. Asa cum toata lumea stie, patronul si-a scos demult banii investiti si nu numai, probabil si o suma considerabila peste. Daca astazi cineva i-ar pune pe masa 20 de milioane ar vinde clubul, parerea mea.

  Apreciază

  • Mie faza asta cu „investitorii” mi se pare cam aiurea. Investitorii ar veni sa faca bani, iar in momentul de fata si probabil multi ani de acum inainte, cam singura sursa semnificativa de bani sunt participarile din Liga Campionilor. In rest, biletele, drepturile TV samd sunt maxim 5-6 milioane. Adunand si cele 20 de milioane din Liga Campionilor (presupunand ca am castiga titlul in fiecare an), ajungem la 25 de milioane pe an venituri totale. Ar mai fi si ceva venituri din transferuri, dar ar fi si cheltuieli. Ce investitor ar baga suficient de multi bani in echipa incat sa o duca la un nivel la care sa aibe sanse la finala Cupei UEFA si in acelasi timp sa si astepte sa faca bani, tinand cont ca totalul veniturilor ar fi doar 25 de milioane? In schimb, poate cu un buget de 15 milioane pe an, am reusi sa ne calificam in Liga din doi in doi ani si sa mergem pe zero. Acum insa, nu cred ca cheltuielile sunt de 15 milioane pe an. Poate mai degraba in jur de 10.

   Apreciază

   • Un investitor financiar poate face bani din transferuri. Majoritatea cluburilor din Portugalia detin sau cooperaza cu diverse fonduri speciale – regulamentele le permit sa cedeze pina la 50% din drepturile federative ale unor jucatori unor fonduri de investitii (aici sunt doua modele de inregistrare, in Irlanda si Jersey, in functie de ce fel de model fiscal se alege). Vedem cu totii ca in clipa de fata pasul urmator se poate face doar transferind jucatori foarte buni cu potential – Ivo Pinto sau Aguirregaray sunt doua exemple recente, dar clubului ii lipsesc banii sau capacitatea de risc. Hai sa ne inchipuim un fond de investitii de ca 20 de mil de euro, care in cicluri de 3 ani investeste alaturi de club cite 6-7 milioane pe an in jucatori noi, asigurindu-si 50% din drepturi sau macar contolul, ca sa decidem noi ce se intimpla cu jucatorii (vezi din nou Ivo Pinto). Automat ai avea sansa sa aduci in fiecare an 3-4 jucatori care sa faca diferenta si i-ai lua cind vrei tu, nu ai mia sta la ciupeala sa vezi cind devin liberi si daca te refuza sau te accepta. Ca sa te inspiri si sa vezi cam ce jucatori au trecut prin acest model, uite acest link

    Apreciază

    • Varianta descrisă de tine este cea a „profitului minim garantat”, paralel cu obţinerea unor rezultate/obiective sportive pe măsură. Nu vei face un profit foarte mare, dar probabilitatea rezultatelor bune/dorite e mai mare. La CFR, în ultimii 6 ani, am asistat la o strategie mai riscantă (de „şi-şi”), funcţională cel mult pe termen mediu (dar mai degrabă pe termen scurt), cea a „profitului cât mai mare posibil” prin investiţii cât mai mici şi rezultate la fel de bune. Adică aduci ieftin sau gratis (acum nu vorbim de prime de instalare etc., că sunt identice în ambele cazuri), faci „prelucrarea” materiei prime şi vinzi cu un profit cât mai mare posibil, paralel cu nişte trofee câştigate cu o periodicitate relativ bună (din 2 în doi ani). Riscul cel mare este în primul rând în plan sportiv: la un moment dat „schema” poate da rateuri şi atunci te-ai înfundat automat cel puţin în mediocritate, dacă nu mai rău. Desigur, linia aleasă de AP este justificată până la un punct (amortizarea cheltuielilor iniţiale cu „punerea pe şine” a afacerii: stadion, infrastructură, cheltuieli cu managementul, resurse umane etc. etc.), dar la un moment dat trebuie s-o ia şi el pe o pistă mai sigură, cu profit mai mic, dar garantat, şi cu performanţe sportive predictibile. Răbufnirea lui de ieri vizavi de necesitatea atragerii unor investitori „strategici” poate fi chiar credibilă, dar poate fi şi o strategie de intersezon. Indiferent ce şi cum, din punctul meu de vedere face foarte bine că nu dă niciodată cărţile pe faţă, sinceritatea în acest domeniu este o virtute foarte periculoasă, apropiată sintagmei de „fraier”… HAI CFR !!!

     Apreciază

    • Interesant… Din ce am citit eu acolo insa, se pare ca ideea nu mai merge, fiindca UEFA a interzis-o. In plus, AP nu spunea de aranjamente in care jucatorii sunt detinuti in co-proprietate cu alte cluburi, ci de vanzarea unor actiuni ale clubului. Si nu in ultimul rand, eu personal ma indoiesc ca un investitor ar alege Romania, chiar si presupunand ca nu intra pe una din pietele mari ale Europei. Principalul motiv e ca jucatorii din Romania nu se vand bine in vest, fie ca sunt romani sau straini. S-au mai vandut jucatori de cate 5-6 milioane din cand in cand (maxim), dar cand Dinamo Zagreb vinde un jucator de 18 ani (oricat de promitator ar fi el) pe 17 milioane sau ceva de genul asta, 6 milioane pare nimic. Echipele din fosta Iugoslavie vand destul de frecvent jucatori la preturi de peste 10 milioane (ma rog, nu chiar in fiecare zi, dar poate o data pe an apare cate unul), pe cand la noi nu s-a intamplat asta absolut niciodata. Dupa parerea mea, nu poti face bani multi din CFR investind bani multi. Poti sa-i faci investind putin si fie avand noroc, fie pricepere. In felul asta, poate poti sa ajungi la 5-8 milioane profit pe an (cum probabil a avut CFR-ul in ultimii 4 ani in medie cand a castigat campionatul la fiecare doi ani si a facut afaceri bune la transferuri). La Steaua poate s-ar putea realiza si mai mult, dar inca o data, depinde foarte mult si de noroc si de pricepere. La Vaslui au fost investitii destul de serioase pentru cativa ani si totusi Porumboiu nu a realizat mare lucru (cred ca in mare masura a fost si lipsa de noroc, fiindca ochi la jucatori au cam avut). Ma rog, concluzia mea e ca faza asta cu investitorii care vin sa faca bani la noi e o abureala care nu se va concretiza curand. Altceva ar fi daca AP ar decide sa vanda clubul si cineva l-ar cumpara pentru a-si face imagine sau din pasiune. Sper insa sa nu se intample asta, fiindca cu exceptia lui AP si IM, chiar nu-mi prea place nici un om din fotbalul autohton.

     Apreciază

 26. La capitolul mici retusari din mers, pe site au aparut in lot jucatorii confirmati, plus Nicoara si Batin. Se face incet-incet inflatie mare in atac, de acolo sigur vor mai pleca citiva. Dinspre Lionn si Edimar, nimic.

  Apreciază

 27. Asta trambiteaza el. Cat timp este insolventu cu noi intr-o divizie, canci sprijin financiar de la autoritatile locale. Ma mira faptul ca cei de la UEFA ar fi asa de neseriosi, sa accepte apelul unor insolventi.

  Apreciază

  • ce sprijin de la autoritati? Autoritatile au sprijinit mai mult pe u decat pe noi mereu. Noi jucam in grupele ucl prin 2008 si primeam de la primarie 1 milion. u clju in liga 2 primea tot un milion. Deci nu s-a apreciat niciodata performanta. Totul e pe baza de voturi la alegeri cand vine vorba despre bani de la bugetul local.

   Apreciază

   • Tocmai de asta vorbesc. Pana cand ne paraziteaza aceia prin simpla lor existenta, nu avem sprijinul autoritatilor can il avea Timisoara, sau Vasluiul. Pentru noi mai bine ar fi ca parazit „u „sa dispara

    Apreciază

    • U nu este problema ci faptul ca readucerea lor artificiala in prima divizie a fost facuta pentru a crea oo falsa rivalitate pe subiecte etnice. Echipa lor are de vreo 10 ani numai capitani maghiari, dar ei sunt mediatizati ca echipa romaneasca rivala chipurile a unei echipe a ungurilor. Partea proasta e ca sunt citiva prostuti de prin galerii care au pus botul la vrajeala asta. Noi trebuie sa ne vedem de noi, ei au suficiente probleme in clubul lor irelevant pe plan sportiv.

     Apreciază

 28. @Andrei Chestia cu investitiile si investitorii e mai complicata. De obicei, cind lucrezi cu fonduri de investitii, ele incearca sa isi asigure partea de afacere care poate fi monetizata intr-o tanzactie ulterioara. Citeva exemple pe care le stiu eu, ca am fost implicat – un fond a cumparat o retea romaneasca de articole de timp liber (pescuit) – au luat marca, businessul, dar au lasat proprietatea spatiilor comerciale fondatorului, pentru ca pe ei nu ii interesa partea imobiliara. Dau acest exemplu pentru ca in infrastructura clubului este si stadionul, care nu e un asset interesant pentru un fond – nu ai ce face cu el in afara meciurilor, nu te poti baza pe o crestere mare a valorii terenului ca e concesionat etc… Referitor la actiuni, iar introduc o chestiune juridica in ecuatie – un actionar minoritar daca are 25% dintr-o societate are drept de veto, nu se pot lua hotariri care sa ii incalce grav interesele; pe de alta parte, daca un actionar are 90%, ii poate scoate pe toti ceilalti actionari din firma printr-un squeeze out chiar si impotriva vointei lor. Nu e treaba noastra sa nasim aceste dealuri, dar sunt doar citeva elemente care ne pot ajuta sa intelegem cam incotro bate vintul si ce trebuie sa pricepem noi printre rinduri (si nu pricepe presa). Referitor la fonduri, da, atit UEFA cit si diverse federatii nationale nu le agreeaza, cu o conditie: ca acestea sa nu aiba cuvintul decizional in traiectoria sportiva si sa nu detina majoritatea drepturilor federative. Sunt mai multe cluburi (in Bundesliga este de ex. Hamburg) care apeleaza cind au nevoie de fonduri la grupuri de suporteri/sponsori potenti care finanteaza cite un pachet de jucatori – juridic e mai complicat, dar se gasesc solutii creative, poate le vom discuta alta data.

  Apreciază

 29. Bine ca pleaca Maftei si Valente, de Muri stiam ca va pleca . Deci Minca, Ronny si Vass ar fi umpluturi, Nicoara, Batin si Ganea vor fi monede de schimb . Si sper sa plece si Kape, iar transferurile sa fie reusite !

  Apreciază

  • Nu pot sa nu remarc consecventa in intinerirea lotului si renuntarea la verigile slabe. Muri nu poate trai la nesfirsit din istorie, Valente la virsta lui trebuie sa isi recunoasca limitele ( intr-un fel imi aminteste de Ovidiu Maier, mare talent la echipe mici dar cam atit). Maftei era verig cea mai slaba din trioul de fundasi centrali batrinei de linga Cadu. Interesant e ca Velayos la 26 de ani e cea mai batrina ‘vinitura’. De Sadick nu stiu ce sa zic, poate apar cine stie ce complicatii in drepturile federative, la africani si sudamericani nu e ca la cei sub incidenta legii Bosman.

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.