Bârfa Manager 2013-2014 (etapa a III-a)


01

Caneto ne aduce prima bârfă de calitate din această etapă, stoarsă din două surse: link1 și link2. Ca să punem de ceva serios, ca la o licitație, mai vin și eu cu o ofertă: link3. Benjamin Mokulu Tembe (sub 23 – de data asta putem băga mâna în foc, pentru că e născut în Belgia, chiar dacă are origini democrato-congoleze), atacant cu 6 ani de fotbal în spate. „Vine” (sau „este adus” de Rednic) de la Lokeren, pentru care a marcat cu onor 9 goluri oneste în 32 partide jucate (sezonul 2012-2013). La prima vedere, atacantul nu pare deloc sfrijit, dar nici chiar „tanc” – 1,85 m, 86 kg. Printre realizările de pe cartea de vizită, un gol marcat în poarta lui Anderlecht, în urmă cu un sezon – link

Se pare că fotbalistul și-a manifestat dorul de ducă încă din luna mai (”Je quitte Lokeren cet été”), după 4 sezoane la Lokeren (iată, i-am descoperit primul punct pozitiv: are o oarecare doză de atașament față de club, nu schimbă 3 echipe pe an, dintre care una din China).

”Je tiens à rejoindre un club plus ambitieux qui me fera confiance en tant qu’attaquant de pointe. A Lokeren, je ne jouais pas à ma position. Je sais qu’Harbaoui restera et la meilleure solution est de rejoindre une nouvelle formation. Ce n’est pas une décision prise sur un coup de tête, cela fait des semaines que j’y réfléchis avec mon agent.”

***

02

Ziua de Cluj ne anunță aici că s-a mai eliberat un loc în atacul CFR-ului, unde inflația începea să fie cam mare (dar numai la capitolul cantitate, nu și calitate). Proaspăt readus la echipă, se pare că Bud nu va mai prinde nici viitorul lot de Champions League al CFR-ului la care lucrează cu măiestrie domnul Iuliu Mureșan, sub atenta supraveghere și îndrumare a domnului Arpad Paszkany.

***

03

Marian Rada nu se arăta prea îndrăgostit de CFR și nu manifesta o încredere ieșită din comun în potențialul echipei din Gruia, pe când era la Rapid (Rada: „CFR Cluj are cam 30-40% şanse să treacă de Basel, iar cu noi n-are niciuna.”). În fine, poate e suficient de mare dragostea sa față de Rednic ca să-l facă să schimbe Regionala de Cale Ferată. Cât despre Rednic, acesta trebuie să fie foarte atent la rezultate și să câștige primele 5 etape din… 3, știindu-se că Rada e un „interimar” cu vechime.

Revine Alin Minteuan în sânul echipei tehnice a primei echipe, iar acest comeback are probabil menirea să țină un ochi ațintit asupra echipei a doua, unde se vor roda atât tinere speranțe, cât și jucători care nu vor prinde lotul în prima ligă.

***

04

Știri de Sport prezice aici decolarea lui Bușulică spre Timișoara, unde concurența din atac pare mai redusă, deci șansele de a juca sunt mai mari. Probabil ACS-ul vrea să-și continue pașii spre alcătuirea unei „superechipe”, după ce bănățenii păreau interesați acum câteva zile de Nuno Claro și Panin (link).

Sita de 10 zile a lui Mircea Rednic cerne…

***

05

Spre deosebire de Balotelli II, care n-a primit CTC pentru Liga 1, Muniru II e încă o mică enigmă. E tânăr, în arborele genealogic e pe o cracă mai jos decât fratele său celebru – cel cu care încep toate știrile – Muntari, pare că are ceva tehnică, ceva potențial, dar și lipsuri de clarviziune în teren și educație tactică. Într-o oarecare măsură, mie-mi aduce aminte de Lacina Traore, împrăștiatul de la începuturi. Muniru pare însă un sfânt în comparație cu tupeistul Traore, mai ușor de îmblânzit, poate și de educat. Dacă ajunge pe mâna unui antrenor priceput, Muniru poate deveni un jucător valoros, cu cotă. După varianta Freiburg, o echipă italiană, Udinese, pare dispusă să încerce să dea lovitura, investind 600.000 euro. E interesant de urmărit în viitor dacă „tunul” referitor la Muniru va fi dat sau primit de CFR.

***

Plictiseală big, monșer! În afară de mărunțișuri și știri de duzină (precum cea referitoare la intenția lui Paszkany de a vine acțiunile CFR-ului integral sau pe bucăți – link), nimic de băgat în prim-plan…
Așa că, pentru a umple BÂRFATEXT-ul, caneto ne invită să vedem ce înseamnă un lot supradimensionat al CFR-ului – nu ce avem noi în realitate (sau aveam până de curând) – pe saitul Wallfoot. No, faceți-vă, dragilor, echipa care vă unge cel mai tare pe suflet, că lot avem căcălău!… 🙂

***

06

La recomandarea lui Nadal, presa-l propune CFR-ului pe croatul Damjan Djoković (mijlocaș central, 23, 1,88 m), care ar veni în Gruia împrumutat jumate de la Bologna, jumate de la Cesena (fost coechipier cu Mutu – ceva referințe?). Deși este croat, se poate spune că a crescut la școala de fotbal olandeză, petrecându-și adolescența la echipe precum ADO Den Haag, Sparta Rotterdam sau Excelsior. Ultimul sezon, în Serie B, la Cesena (25 meciuri – 4 goluri).

Dacă vreți să-l vedeți în acțiune pe longilinul (și elegantul în mișcări) Djoković (nr.8), petreceți aproape 2 minute cu acest videoclip – link.

***

07

Știri de Sport reușește – aici – să învigoreze lâncezeala din week-end, scoțându-l pe Diogo Valente din calculele lui Rednic (și din cursa de Austria) și punându-l pe lista de transfer. Diogo va aștepta cuminte pe listă, alături de Gabi Mureșan și Vasile Maftei. Dacă Maftei e prea bătrân pentru a mai pleca peste hotare – așa că se oprește la hotarul țării (Astra Giurgiu) – sadismul cu care Gabi Mureșan este exportat din nou în China pare fără de hodină.

***

08

Așteptat ca pâinea caldă sau franzela fierbinte la CFR 1907, se pare că investitorul de tip „next level”, mult-dorit de Paszkany, a greșit echipa! În tot răul e însă și un binișor. Acuzat mereu – într-o societate proclamată democrată – că e un club susținut politic (acuzație ridicolă, dacă ne gândim doar la două nume de echipe din era ante’89), CFR demonstrează că nu e clubul Puterii, nici din față, nici din profil. Marfă!

***

Pentru că spre sfârșitul etapei a III-a (de bârfe, dume, burtologie și chiar mișcări de jucători ce par reale), mi-am permis să-mi neglijez propria postare și să am o duminică departe de CFR, apelez la retrospectiva lui caneto, ca să-mi updatez memoria și să-i fac echipa lui Rednic, gratis. Nu-i ușor să-i faci un 1-4-4-2 lui Rednic cu certitudinile din lot, dar un lucru iese în evidență: cel mai important jucător din lotul CFR-ului la ora actuală este Bakary Sare!

„Au plecatCristian Panin (retras din activitate), Ivo Pinto (retras de FC Porto), Nwankwo Obiora (Parma, împrumut expirat), Sergiu Buş (Corona Braşov, împrumut), Pedro Celestino (reziliere amiabilă contract), WeldonNuno ClaroSasa BjelanovicNicolas GodemécheNuno DiogoDominique Kivuvu (contract expirat).
Ar pleca (unii de bună voie, altii nesiliţi de nimeni): Gabriel Mureşan, Diogo Valente, Vasile Maftei.
Au şi venit, au şi plecat: Sadick Adams, Cristian Bud.
Ar pleca înainte de a (re)veni: Edimar (conform presei din Portugalia > exclus Rio Ave, dar rămâne în Portugalia) şi Lionn (rămâne la Rio Ave, tot bârfă lusitană)
Au rămas, deocamdată:

Portari: Felgueiras, Stăncioiu, Mincă
Fundaşi: Velayos, Cadú, Piccolo, Rada, Camora, Sepsi
Mijlocaşi: Vass, Bakary Saré, Muniru, Deac, Hora, Rui Pedro, Nicoară, Negruţ
Atacanţi: Kapetanos, Maah, Ronny, Ganea, Batin, Costea.

Mai mult ca sigur că vor veni (ceea ce e mai puţin sigur decât sigur): Benjamin Tembe Mokulu şi Sauvadet.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla: Dan Nistor (Pandurii Tg Jiu), fundaş central străin şi Djokovic.”

(caneto)

1-4-4-2 romb

0 comentarii

  1. Lotul deplasat în Austria

    Portari: Felgueiras, Stăncioiu, Mincă

    Fundași: Velayos, Ionuț Rada, Piccolo, Cadu, Camora, Sepsi

    Mijlocași: Hora, Sare, Vass, Muniri, Robert Maah, Rui Pedro, Deac

    Atacanți: Florin Costea, Kapetanos, Batin, Nicoară, Liviu Ganea, Ronny și Negruț.

    Apreciază

  2. Din lotul deplasat, 10 jucatori nu au ce cauta intr-un lot care se doreste a fi campioana . Concret, Minca, Rada, Hora, Vass, Kape, Batin, Nicoara, Ronny, Ganea si Negrut . Bun, ceva schimbari mai pot fi, dar timp pt formarea unei echipe competitive mai este ? Categoric nu, deja stiu ce justificari vor fi dupa primele esecuri . Oricum, alt campionat ratat lamentabil !

    Apreciază

    • Kapetanos nu are ce cauta pe lista asta a indezirabililor. A fost accidentat anul trecut, dar a mai fost accidentat in inainte, iar cand si-a revenit a fost un jucator esential pentru castigarea campionatului si calificarea in grupele Ligii. De asemenea, eu personal am fost multumit de contributia lui Ronny in anul in care am castigat titlul si deci cred ca merita sansa sa arate ce mai poate. Rada e ok pentru rezerva de fundas central inca un an cat mai are contract. Iar cu Ganea poate merita sa ne incercam norocul sa vedem daca Rednic poate face ceva din el. Hora, Batin si Nicoara sunt buni ca monede de schimb. Vass mai merita incercat o jumatate de sezon sa vedem daca se impune odata ce si-a revenit din accidentare si s-a mai integrat in lot, desi nu m-a impresionat chiar deloc pana acum. In rest, Minca e inca sub contract si poate ca il tin fiindca s-ar putea ca Felgeiras sa fie vandut, in care caz avem nevoie de 2 portari cu experienta.

      Apreciază

  3. Cam subtire lotul, mai ales la mijloc. In spate ne descurcam cumva cu conditia sa-si revina Cadu, in atac sunt solutii. Ne lipseste insa un jucator care sa execute loviturile libere, aici avem cea mai mare problema, degeaba ajungem in preajma careului advers daca nu stim sa dam o centrare buna din 100 de posibilitati.

    Apreciază

  4. Astept sa anunte conducerea ca avem cel mai bun lot de cand au preluat CFR-ul. Daca Felghe se accidenteaza sau pleaca suntem de rasul Ligii 1. Nu mai avem nici individualitati. Dupa primele esecuri va zbura si Rednic; noroc ca-l avem in staff pe Minteoan !

    Apreciază

  5. Mie mi se pare cam ciudat lotul anuntat pe site-ul respectiv. De exemplu, avem un singur fundas dreapta… Ma intreb daca e corecta informatia respectiva. M-as bucura sa aud ca Maftei (ii sunt recunoscator pentru contributia la ultimul titlu) si Valente sa nu mai fie in lor, insa.

    Apreciază

  6. Dintre toti care au plecat singurul de care imi pare rau e Muri…dar el a anuntat imediat dupa Cupa ca vrea sa plece.Mai sunt destule petarde,adica cei enumerati de Vass minus Batin,Kape si Nicoara ( moneda de schimb).Adams? sa fim seriosi,, de cand l-am vazut pe you tube am scris ca in mod normal Rednic nu va pierde vremea cu el in Austria.Bun ,au plecat vreo 15 jucatori,vor mai pleca vreo 4- 5 .Deocamdata din transferurile mult trambitate ,pregatite cu 2 ani inainte ( AP dixit) au fost adusi doar 2 jucatori din campionatul intern gratis : deci investitii aproape zero.Pana acum am asistat doar la o reducere drastica a cheltuielilor echipei ,dar cu perspectiva de performanta sportiva direct proportionala cu investitiile.In schimb ,patronul care a incasat vreo 35 de milioane in ultimul an de pe urma echipei cauta fonduri de investitii care sa acopere costurile de functionare si sa asigure performantele echipei ,in timp ce el sa nu mai bage un euro si sa stea fara emotii in loja ,asteptand doar sa-si ia cota parte din profit.Va avea mult de asteptat…

    Apreciază

    • Da, aia cu transferuri pregatite cu 2 ani inainte e tare! Cum sa zici ca urmaresti un jucator 2 ani inate de a-l aduce, si sa ai asa procent ridicat de petarde? Cred ca si daca ai aduce jucatori la plesneala, tot ai avea un procent mai ridicat de reusite. A.P. a inchis robinetul de multa vreme, iar cand unii spuneau asta, altii le sareau in cap ca cica e cu stabilitatea financiara… Trebuie remarcat sa totusi A.P. a si facut un lucru pe care l-a promis, acea curatenie pe care o trambiteaza de multa vreme, ramane sa vedem daca gaseste ceva jucatori gratis care sa aiba ceva valoare… Sau poate el spera ca poate pune iar mana pe banii din UCL fara sa bage bani…

      Apreciază

      • P.S. Si mie imi pare rau de Muresan, dar din alt punct de vedere, adica acela ca nu a reusit sa ramana acelasi fotbalist serios care era acum cativa ani. In ultima vreme era abonat la cartonase, si de multe ori se vedea ca le cauta intentionat. In ultimii ani nu a mai ajutat echipa pe masura salariului pe care il avea. Sa nu uite totusi ca atunci cand era gata sa isi agate ghetele in cui, CFR e cel care a fost piedica in calea realizarii lui ca zidar in Spania …

        Apreciază

        • Nu e adevarat. CFR-ul l-a adus de la Bistrita pe bani buni fiindca Muresan confirmase deja. Povestea cu zidaritul se intamplase cu mult inaintea venirii lui la noi. Eu sper sa-si gaseasca un contract bun de vreo 2-3 ani undeva afara si sa fie multumit de ce gaseste pe acolo. A mai facut el si greseli de-a lungul timpului, dar a si avut o contributie imensa la performantele echipei din ultimii ani si eu personal nu voi vorbi niciodata rau de el.

          Apreciază

          • „Confirmase la Bistrita” nu mi se pare o chestie care sa faca CFR sa se simta obligata sa te aduca. Da, a avut mare contributie la performantele echipei, asa cum clubul a avut o imensa contributie la schimbarea starii lui finaciare. Cand a dat tot pentru echipa, clubul i-a marit salariul fara ca el sa ceara asta…. dar in ultima perioada a avut aceleasi pretentii financiare desi el nu a mai intors clubului aceleasi prestatii bune, ba mai mult au fost multe momente cand a tras echipa in jos cu cartonasele lui. In rest, e liber la opinii, unii critica, altii lauda… P.S. Si eu sper sa isi gaseasca un contract care sa ioi redea motivatia de a avea evolutii bune(nu am spus contract bun, pentru ca un astfel de contract a avut si la CFR…)

            Apreciază

            • Tu ai spus ca CFR-ul l-a salvat pe Muresan de la zidarie, iar eu am zis ca nu dai 6-800,000 euro cat s-a platit pe Muresan pentru un jucator a carui singura alternativa la CFR e zidaritul. Muresan are un salariu mare fiindca acum 2-3 ani si-a prelungit contractul care deja expirase la momentul respectiv. Si un contract ramane un contract atata timp cat cel putin una din parti nu e de acord cu ruperea lui. In acelasi fel in care un jucator care confirma nu poate sa plece de capul lui de la club, nici un jucator care la un moment dat nu-si mai justifica salariul nu poate fi concediat fara acordul lui. In plus, parerea mea e ca din punct de vedere strict fotbalistic, Muresan ar putea continua la noi fara nici o problema cu toate cartonasele pe care le ia, dar probabil ca sunt alte aspecte extrafotbalistice care au generat situatia actuala.

              Apreciază

  7. Patronul închide şi Transilvania Live. Păcat! Cred că sunt unul din puţinii care urmăream postul (în special pe Sabin Gherman). Criză monşer, ce mai…

    Apreciază

  8. Stati calmi cu lotul.. ca mai trebuie sa vina citiva din concedii, anuntati dupa 1 iulie samd… spuneti ca x sau y nu au ce cauta in lot…ok, scapam de unul sau altul, dar cine vine rezerva? In conditiile date de contractele existente masurile luate sunt rationale.

    Apreciază

  9. IQ, cu tot respectul, dar Kape si inainte de ultima accidentare a fost penibil, iar Nicoara si Batin sunt buni pt echipe de mijlocul clasamentului, cu ei nu poti face diferenta pt a castiga un campionat . Adevarat insa, ca la modul cum s-au facut cele 6-7 achizitii promise pana-n 31 mai, toti 3 pot fi utili echipei. Desigur, pt un loc pe la mijlocul clasamentului !

    Apreciază

  10. Vass Bela sunt de acord ,Kapetanos e in scadere,a avut multe evolutii slabe in ultima vreme ,dar daca nu va fi vandut poate fi inca o solutie de rezerva la atacantul central mult promis;sa nu uitam cate goluri a inscris ( in special la steaua, dar si anul trecut la noi) multe fiind decisive.Scaderea lui de randament e datorata plecarii servantilor Sougou si Bastos dar si repetatelor accidentari.In privinta lui Batin imi permit sa te contrazic; mie imi place ,il vad un tip de atacant gen Adi Anca el este pariul meu pt.sezonul viitor.Nicoara in mod normal va fi moneda de schimb pt. Nistor,daca cumva va fi retinut in lot il vad mai util ca Sepsi,fara ca asta sa insemne ca are valoare de echipa care trage la titlu…

    Apreciază

    • Cred ca aici avem doua jumatati in categoria ‘atacant matur masiv’..Ronny si Kapetanos… ambii isi fac treaba cind sunt apti, dar sunt foarte vulnerabili fizic.

      Apreciază

  11. IQ, Batin e bun pt echipe de mijloc, dar crede-ma, nu pt o campioana . Pe postul lui ar trebui adusi 2 atacanti de valoare, stiu ca asa ceva nu se poate, deci macar unul ! Iar Kape, cum bine remarca Cristi, este ca si Ronny o amintire, din realizarile din trecut nu putem trai . dar repet, cum se misca treburile, va trebui sa ne multumim, cum de fapt a declarat si rednic, cu ce avem, plus eventual 3 plombe . In concluzie, titlul cand vin arabii, adica la sfantu asteapta ! PS. Si ca am amintit de arabi, rusinos pt Arpi, ca dupa ce a futut toti banii incasati, adica cca 34 mil euro, pe tot felul de alte investitii ( tv, studio de iregistrari avand-o ca sef pe logodnica, etc ), acum cand lichiditatile sunt pe terminate, vine cu minciuna nevoii de parteneri pt a cuceri Europa ?! Recunosc, omul poate face ce vrea cu banii, el a investit, deci el culege profitul, dar SA NU NE CREADA IDIOTI !!!

    Apreciază

    • De acord cu PS-ul. Tot asta gandesc si eu de multe ori despre AP: e dreptul lui sa faca ce vrea cu banii, dar macar sa nu ne ia de idioti cu declaratii de genul „am investit deja 100 de milioane la CFR” pe care le tot face de fiecare data cand are ocazia. Nu poti sa aduni toate cheltuielile care s-au facut la club in ultimii 10 ani si sa spui ca ai investit banii respectivi, fara sa iei in calcul ca probabil au fost si venituri cel putin egale si deci suma „investita” e mult mai apropiata de zero decat de 100 de milioane.

      Apreciază

  12. De ce am avea nevoie obligatiru, repet ( ca papagalul) dupa parerea mea:
    1. Portar de rezerva de valoare.
    2. Fundas centralcel putin unul dar pot sa vine si doi. Unul de genul lui Chiriches ( care se urca in atac si ajunge inapoi) obligatoriu. Eventual si de un urias de peste 1,95, care prin simpla prezenta sa controleze spatiul aerian. Fundasi nostri sunt buni la duelurile aeriene, dar odata trebuie sa sare gresit
    3. playmaker, dirijor, numar zece, cum vreti sa-i spuneti, care sa aiba crieirul limpede in mijlocul terenului si sa dea pasele necesare in stanga si in dreapta, in fata si in spate. De asta m-ar fi bucurat venirea lui Adrian Cristea, ca si maturitate si precizie e peste Deac si Rui Pedro, posibili playmakeri pe care-i avem.
    4. Cel putin un varf golgheter ( se pare ca il vom avea pe Florin Costea pentru asta). Dar din atacanti de careu nu strica sa ai mai multi, pentru ca ei sunt dintre toti jucatori cei mai expusi faulturilor dure si accidentarilor. Si ei alearga cel mai mult, deci ei se uzeaza si mai repede.
    Cam asta ar fi baza, pe aripi suntem bine acoperiti, si la inchidere la fel.

    Apreciază

    • Nu stiu daca ai dreptate. Un portar bun nu iti vine sa fie nr.2 decit daca este pe final de cariera, gen Dolha. Asa ca mai degraba ne va trebui un nou nr 1 daca e sa fie vindut Felghe si vom mai sta un an cu Stancioiu, ca atita mai are contract. Apoi raminem cu Minca si unul din juniori. Fundasi centrali da, vom avea nevoie in max 1 an de 3 pentru ca in afara lui Cadu le expira la toti coontractele. si sunt toti trecuti de 30 de ani. Nr 10? Cite echipe mai joaca cu asa ceva? Majoritatea au doi ‘6’ din care unul face jocul si unul defensiv (vezi perechea Schweinsteiger/Martinez la Bayern, fara nr 10 in centru dar cu Ribery si Robben pe flancuri care fac un nr 10 inutil). Mai degraba ne trebuie un specialist in assists. La atacanti chiar avem prea multi in curte, echipele mari au cam 4 in lot iar la noi deja se aglomereaza dublu de atit.

      Apreciază

      • Sa-ti raspund, pe rand ca ai si tu dreptatea ta: 1. La Steaua mutla vreme a fost Stanca rezerva lui Tatarusanu, nu stiu daca inca mai este, si a gafat mai putin. Portari valorosi a avut Dinamo intotdeuna, la un moment dat trei de genul Lobont-Dolha-Matache. Dar si la Petrolul a mers Bornescu-Hamutovski. E drept, Hamutovski a fost expediat, iar Bornescu e in stare sa lase echipa in 10 cand ar fi mai mare nevoie de el. Si la noi a mers multa vreme rocada Stancioiu-Nuno Claro. Apara primul perfect, era tinut in poarta, la al treilea meci a inceput sa gafeze, am pierdut vreo doua meciuri din cauzalui, a fost inlocuit cu celalalt. problema e ca nu vad prin jurul nostru portar si bun, si liber de contract. Cu playmakerul ai dreptate ca putina lume mai foloseste un playmaker clasic, dar daca nu ai doua extreme care la randul lor preiau rolul unui playmaker, atunci ai nevoie de unul la mijloc, in fata inchizatorului. Sau si de doi, si atunci iti retragi un varf sau pornesti direct cu structura 1-4-1-4-1, cu un singur varf, sustinut de patru mijlocasi ofensivi, doi in centru si doi pe la margini. Playmakerul clasic nu trebuie sa fie nici foarte robust, nici extraordinar de tehnic ( desi acesta din urma nu-i strica) ci sa aiba viziune si inteligenta, sa-l poate suprinde pe adversar prin pase precise in locurile cele mai neasteptate, si sa nu fie prea egoist, in sensul sa vrea sa faca singur tot. Si varfuri avem, dar nu m-as supara sa mai aducem cel putin inca unul, in care sa avem incredere ca o sa faca tot ce se poate. Gen Tucudean, sau Bode de la Ferencvaros.

        Apreciază

        • Dubla Nuno Claro .Stancioiu nu as lua-o drept model.. erau egali in mediocritate. Tripleta de la Dinamo iarasi a fost in vremea multilor actionari, cu interesele impresarului Becali (Lobont) si reintoarcerea lui Dolha dupa episodul Polonia. In general cluburile cu pretentii au un nr 1 clar si asta trebuie sa fie si la noi regula. Rezerva este de obicei complementara titularului – fie ai un nr 1 tinar si atunci un nr2 pe la 35 de ani, fie un nr 1 matur si atunci nr 2 si 3 sunt tineri sub 25 care de obicei si pleaca pentru a putea sa joace. Sezonul care vine cred ca Stacioiu va fi un nr 2 loial, ca banii pe care ii ia nu ii va primi nicaieri altundeva, daca Felghe va fi vindut e posibil sa vedem un nr1 matur adus last minute.

          Apreciază

        • Böde este o copie a lui Kapetanos, mie nu mi se pare cine stie ce. Singurul lui atu este ca e cu 3 ani mai tinar si nu atit de rupt de accidentari. Dar in rest? La nationala Ungariei, una de mina a treia nu este abonat, el fiind vedeta unei echipe cu blazon dar momentan fara rezultate. Valoarea lotului lui Fradi este comparabila cu Gaz Metan si Ceahlaul. Daca e sa luam un atacant de careu, pai macar sa aduca plusvaloare fata de ceea ce exista.

          Apreciază

  13. 07, trage domn’le oblonu’ la bârfa asta că dacă mai stăm mult rămânem descoperiţi la pleimeicheri. Ai să vezi, asa se întâmplă deobicei, cum ai închis boltul, cum trebuie să deschizi altul, unul cu numărul IV. Până atunci va fi linişte şi pace şi linişte. Uite, ca ajutor, fac eu o recapitulare I – III:
    Au plecat: Cristian Panin (retras din activitate), Ivo Pinto (retras de FC Porto), Nwankwo Obiora (Parma, împrumut expirat), Sergiu Buş (Corona Braşov, împrumut), Pedro Celestino (reziliere amiabilă contract), Weldon, Nuno Claro, Sasa Bjelanovic, Nicolas Godeméche, Nuno Diogo, Dominique Kivuvu (contract expirat).
    Ar pleca (unii de bună voie, altii nesiliţi de nimeni): Gabriel Mureşan, Diogo Valente, Vasile Maftei.
    Au şi venit, au şi plecat: Sadick Adams, Cristian Bud.
    Ar pleca înainte de a (re)veni: Edimar (conf. presei din Portugalia > exclus Rio Ave, dar rămâne în Portugalia) şi Lionn (rămâne la Rio Ave, tot bârfă lusitană)
    Au rămas, deocamdată:

    Portari: Felgueiras, Stăncioiu, Mincă
    Fundaşi: Velayos, Cadú, Piccolo, Rada, Camora, Sepsi
    Mijlocaşi: Vass, Bakary Saré, Muniru, Deac, Hora, Rui Pedro, Nicoară, Negruţ
    Atacanţi: Kapetanos, Maah, Ronny, Ganea, Batin, Costea

    Mai mult ca sigur că vor veni (ceea ce e mai puţin sigur decât sigur): Benjamin Tembe Mokulu şi Sauvadet.
    Rămâne de văzut ce se va întâmpla: Dan Nistor (Pandurii Tg Jiu), fundaş central şi Djokovic.

    Apreciază

  14. Multumim, Gabi Muresan! Nu vom uita evolutiile tale la CFR. In „ultima vreme” nu foarte indepartata ai contribuit decisiv la ultimul titlu prin prestatia senzationala de pe Cluj Arena (gol + asumarea rolului de playmaker intr-o situatie disperata), la calificarea in UCL prin pasa la al 2-lea gol al lui Sougou la Basel si la calificarea in semifinalele Cupei Romaniei prin golul din prelungiri, toate astea pe langa evolutiile bune din majoritatea meciurilor in care ai jucat. Succes la viitoarea echipa!

    Apreciază

  15. Daca tot vreti sa il criticati pe Paszkany, ar fi bine sa incepeti cu „multumim, d-l Paszkany”. Nu l-a obligat nimeni sa bage bani in fotbal, a facut-o pentru ca ii place fotbalul si si-a dat cuvantul la un moment dat. Nu sunteti obligati sa fiti fani CFR, nu sunteti obligati sa va uitati la fotbal, dar daca o faceti, nu uitati ca AP nu are nici o obligatie fata de nici unul dintre noi. Cand vreunul dintre noi o sa investeasca in CFR nu 10%, nici 1%, ci macar 0,1% (adica 100.000 euro) din suma investita de el, atunci s-ar putea sa fie indreptatit sa emita pretentii. Pana atunci, bucurati-va ca in aceste vremuri de criza acuta clubul inca mai urmareste performanta, atat cat ii permit resursele si contextul, nu doar o supravietuire in genunchi cum fac alte cluburi.

    Apreciază

  16. Stimate dle. Seaman. Indiferent ce ai avea de zis, cred că ai greşit situl. Acesta nu e gesepeu şi nici prostsportul. Acolo, asemenea posturi nu sunt doar tolerate ci şi aplaudate. Aici sper că nu!

    Apreciază

    • Vezi tu, nea silica, eu te stiu bine inca din perioada de cand postai pe CFRMania. Printre corifeii siteului de atunci erau superman 01, canetozauru’, 07, albusibiu, amne, saliceanu… Am o parere foarte bine definita despre tine inca de atunci din timpul disputei legate de parteneriatul dintre club si firma gold corporation (Rosia Montana). Iti tin foarte bine minte si purtarea josnica fata de Lengyel Attila si cum i-ai urat, drum brum-brum” cand acesta si-a anuntat parasirea siteului, satul fiind de indivizi ca tine sau vacs ciobo. Te-am privit cu maxima condescendenta cand te-ai flatulat ca un cunoscator al limbii lui Shakespeare si ai postat un comentariu folosindu-te de Google Translate, la un articol scris in limba engleza de catre che. Ideea este ca, ti-o repet pt tine ca sa intelegi, cunoscandu-ti profilul psihologic si personalitatea, si fara sa-ti enumar toate cozeriile, pot sa-ti spun cu maxima bunavointa si toleranta…–––

      Apreciază

  17. oamenii inteligenti isi sustin ideile prin argumente sau contra-argumente, cei mai putini inteligenti o fac jignind pe cei a caror parere nu o impartasesc…

    Apreciază

    • …iar cei mai putin inteligenti sau chiar deloc, fiind lipsiti de posibilitatea de a discerne tocmai argumentele pe care le cer, desi acestea le sint chiar sub nas, se amesteca in dispute sau situatii care nu-i privesc si pozeaza doar in inteligenti, civilizati, amabili, bine intentionati, fiind in cel mai fericit caz niste ipocriti saraci cu Duhul.

      Apreciază

  18. O mica povestioară la comentariul lui FV : În 91 am devenit şi eu „patron” de echipă de div.C (în ghilimele, pt. că eram de fapt preşedinte executiv, dar aşa mi-au zis „tribuniştii” de atunci, nu pe net, că nu era, ci la colţ de stradă şi prin cârciumi…). Fabrica-mamă (care ţinea echipa) s-a descotoroşit elegant de echipă, s-a creat un SRL de susţinere a echipei (10 intreprinderi s-au băgat fiecare cu o sumă modică, suficientă doar pt. o lună), şi noi trebuia să „producem” un venit acoperitor pt. salarii, cantonamente, etc.,etc., practic pentru toate cheltuielile echipei. Şi mai concret : ce nu a reuşit fabrica aia de 2000 de oameni (adică să ţină 20 de fotbalişti), trebuia să „reuşim” noi, acel SRL amărât, fără resurse, fără de toate. În fine, nu asta am vrut să subliniez. Cât timp existau rezultate (şi au existat, chiar bune, la început), am avut cam 3000 de spectator la un meci (la concurenţă cu sportul „national”, hocheiul), am avut numai prieteni şi „specialişti” la fiecare colt de stradă. Cum au apărut problemele financiare (şi ele trebuiau să apară, ţinând cont de fundamentul foarte subţire pe care s-a construit „palatul”), cum au dispărut toţi prietenii, dacă înainte aveam musafiri barosani zi de zi la birou, treptat s-a retras toată lumea, iar în momentul când am încercat să implementez un sistem „socios” de susţinere largă (şi -teoretic- mai sănătoasă de finanţare), aproape că eram luat la şuturi de „prietenii” de altădată…Echipa a murit (logic), „tribuniştii” au dispărut subit, nu a mai rămas nimic după acea „epocă de aur”, comparabilă (păstrând proporţiile, evident), cu „cumulul” de trofee ale CFR-ului nostru mult îndrăgit (pentru moment). Gândiţi-vă foarte bine, dacă aţi fi dispuşi să staţi lângă echipă şi în momentele foarte grele (cum fac fanii multor echipe ajunse în „tomberon” din cauza lipsei de pricepere a patronilor), şi doar după aia să daţi cu pietre în AP, în „felcierul” IM, şi aşa mai departe. Că e democraţie, desigur, putem comenta zi şi noapte, ca disperaţii, dar să nu uităm că de unde a plecat echipa asta, unde a ajuns în scurt timp (aici mă repet : a ajuns foarte sus cam repede, sărind anumite trepte naturale de evoluţie, dar asta-i o altă discuţie). Observaţiile legate de eficienţa / ineficienţa achiziţiilor, de sistemele de joc, etc., sunt -în marea majoritate a cazurilor- corecte, dar în realitate nimeni nu ştie exact care este contextual financiar actual al echipei, doar sperăm să fie una sănătoasă (în primul rând!) şi acoperitoare, şi -aici iarăşi mă repet- nu este nicio problemă dacă AP consideră că în acest moment trebuie tras puţin de curea, se întâmplă şi la case mai mari, în anumite perioade. Dacă există o problemă care poate fi imputată lui AP, ea este cea a comunicării cu suporterii, şi -în general- toate aspectele legate de imaginea şi promovarea „ceferismului” prin Ardeal şi prin lumea largă. HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Comparatia e un pic fortata, si asta din mai multe motive: zici ca voua vi s-au taiat sursele de finantare , pe cand la CFR au venit bani buni atat din UCL, cat si din vanzarea de jucatori… Spui ca odata cu disparitia rezultatelor, eu disparut si suporterii, pai la CFR suporterii sunt alungati din stadion din 2 in 2 ani cu strategia evitarii unui loc de E.L… Eu nu neg meritele conducerii in evolutia echipei in ultimul deceniu, atat doar ca in ultimii ani se investeste din ce in ce mai putin desi bani au venit (se poate vedea sumele cheltuite in aducerea de jucatori in ultimii ani). Rezultatele din acest an din UCL au fost rezultatul unui noroc chior, nu al unei strategii. Am mers in UCL cu pantalonii rupti in fund, si doar norocul a facut ca Sougou sa nu se accidenteze si sa nu il avem disponibil. Oare cate puncte faceam in UCL fara Felgueiras? In fine, si in ceea ce priveste sumele investite de A.P. la CFR, puteti fi siguri ca nu s-a gandit nici la mine si nici la voi cand a bagat acei bani. Notorietatea costa, dar ea aduce beneficii in afacerile personale. Cat despre lipsa comunicarii, daca suporterii ar fi considerati importanti, puteti fi siguri ca ar fi existat si comunicare…

      Apreciază

      • Voi criticacii aveti o obsesie cu banii din Liga Campionilor si vi se pare ca aia ramin undeva acolo ca si cum un club nu ar avea cheltuieli.Nu stiu daca ati fost vreodata in viata in postura sa platiti la timp macar doua vinzatoare de butic sau daca stiti sa cititi bilantul clubului cind e publicat de Ministerul de Finante. Calcule din astea a la Ghita Pristanda cu doua la primarie doua la prefectura si fcaurt echipe ca in Cismigiu sunt ok, dar pina la seriozitate mai e mult.

        Apreciază

        • Eu, criticac, nu cred ca CFR-ul e singurul club din Liga1 care are si cheltuieli. Daca un club care are si veniturile din UCL nu isi permite sa aduca ceva jucatori cat de cat, atunci cum de celelalte isi permit sa duca si jucatori care nu sunt gratis? Apoi ti-am mai spus candva: eu nu cred ca CFR are grija veniturilor, ca daca ar fi avut-o, ar fi avut grija sa nu isi alunge platitorii de bilete din tribune. Apoi, o echipa care are grija veniturilor, nu da cu piciorul banilor din E.L., atatia cat sunt ei… Anul trecut ma asteptam sa vina ceva jucatori valorosi pentru ca asa se laudau unii pe toate posturile, ca vor aduce 5-6 jucatori cum nu au mai fost in Liga1. Acum iar asteptam ceva jucatori, doar pentru ca unii au anuntat ca se bat anul asta la titlu, daca spuneau ca lupta pentru evitarea retrogradarii, aveam mai putine asteptari.

          Apreciază

          • Nu inteleg care-i problema cu jucatorii gratis. Erau mai buni Sougou, Bastos sau Ivo Pinto daca se achita cate 2-3 milioane pentru ei, cat au dat echipele la care au plecat de la noi?

            Apreciază

            • Nu-i nici o problema cu ei atunci cand ai ca obiectiv evitarea unui loc de cupa europeana, pot fi chiar utili. Cand anunti ca vrei titlul, cred ca e nevoie de ceva mai mult. Efectul strategiei „foarte ieftin sau gratis” e un lot numeros si echilibrat nonvaloric, care te face apoi sa te tot plangi ca ai multe salarii de platit, ca nu mai poti scapa de ei… Apropo: ce sanse crezi ca avem la titlu cu lotul actual? Daca dupa cateva etape vom fi iar la distanta de locul 1, ce face? O dam iar pe evitarea locurilor de E.L.?

              Apreciază

            • Ultimul titlu l-am castigat bazandu-ne pe o echipa in care majoritatea titularilor au fost adusi gratis. Ce ma intereseaza ca se plange clubul de salarii? Sa fie grija lor. 🙂 Cam devreme sa discutam despre lot, n-au trecut cele 10 zile necesare lui Rednic pentru “evaluare” 🙂 Sigur vor mai fi transferuri. Si veniri, si plecari. Noua ne trebuie mai mult de 10 zile pentru “evaluare”. Vedem mai incolo. Eu ziceam ca nu ma deranjeaza ca nu se aduc jucatori pe bani. De ce sa ma bucur daca s-ar cheltui 3-5 milioane pe un jucator, ca sa ne dam seama ulterior ca joaca mai prost decat Maah? 🙂

              Apreciază

            • Ultimul titlu l-am castigat cu foarte foarte mult noroc (si cine mai stie ce), a trebuit adus Andone… A fost incredibil cat au reusit altii sa se impiedice… Atat doar ca de atunci datele din campionat s-au mai schimbat, au aparut ceva echipe care joaca bine, deci avem nevoie de mai mult de atat. Jucatori de 3-5 milioane sa fie adusi la CFR? :)))) Nu sunt nici chiar atat de visator…

              Apreciază

      • Nu stiu de unde vine insistenta de a vedea numai greselile, iar reusitele sa fie trecute rapid cu vederea, ca un consumabil. Faptul ca Felgueiras a ajuns la CFR intr-un moment cat se poate de potrivit atat pentru jucator, cat si pentru echipa, e meritul uneia sau mai multor persoane. Probabil aceleasi persoane care l-au adus si pe Ivo Pinto, pe Camora, pe Bastos sau Sougou. Iar daca aceste persoane mai dau si rateuri, e de inteles, sunt oameni. Daca ar fi perfecti, clubul CFR ar fi la randul sau perfect si ar castiga an de an toate competitiile, iar restul cluburilor s-ar bate pentru locul 2.

        Apreciază

        • Nu am spus niciunde ca poti aduce jucatori care sa dea toti randamentul dorit, atat doar ca mi se pare ingrijorator faptul ca procentul tranferurilor reusite era din ce in ce mai mic in ultimii ani (ca doar de aceea a fost necesara aceasta curatenie de vara atat de numeroasa). Insistenta in remarca greselile vine din faptul ca eu cred ca doar prin remedierea lor putem deveni mai valorosi, automultumirea data de observarea doar a reusitelor te duce pe tobogan…

          Apreciază

  19. Trebuie sa-si deschida clubul un cont bancar cu o capacitate mai mica, ca altfel n-are cum sa-l “umple” 🙂 de pe urma lui Ivo Pinto. 🙂 Dupa astia, “tunul de 5 milioane dat de CFR”, nu face decat 3, iar tunul e de fapt un tort care se imparte probabil la 3 si se bucura de felie Rio Ave si Porto (altfel nu l-ar da). CFR are oare motive de bucurie?

    Apreciază

  20. De flacara.visinie pe 01.03.2011 la 22:36

    CFR nu mai joaca in Liga Campionilor, ci in Liga Comisioanelor. Sunt convins ca exista cateva persoane acolo care au un procent gras din suma ce vine de la RMGC. Pentru ca pe ei ii doare in fund de CFR, de suporteri si de performanta. Nu-i intereseaza decat o halca cat mai mare din banii care tranziteaza clubul. Si asta s-a vazut in primul rand la transferuri, la meciurile europene sau in respectul (lipsa respectului) fata de jucatori sau suporteri. Ma bucur ca macar acum stim ce inseamna hegemonia: egoism, lacomie si amatorism care l-ar face si pe cioban sa se simta superior.
    La care persoane te refereai? AP cumva, sau el actionarul majoritar nu stia? Constat ca ai trecut intre timp la „multumim d-l Paszkany”. Cum se mai schimba oamenii…

    Apreciază

    • @IQ:

      Ce treaba are RMGC aici? Din cate stiu, contractul cu ei a fost reziliat de mult. Apoi nu pricep treaba cu „multumim…”. Am zis doar ca orice critica la adresa clubului de fotbal CFR si a lui AP personal ar trebui sa inceapa de la „multumim d-le Paszkany”. Sau nu ar trebui sa fie asa? Ar trebui ca AP sa ne dea socoteala pentru ca echipa nu mai castiga pe banda rulanta trofee, asa cum s-au obisnuit suporterii de tip nou? Nu mai baga bani in echipa? E treaba lui si alegerea lui. Poate ar baga daca situatia economica ar fi mai buna. Poate s-a saturat sa tot bage bani si rezultatul este ca e facut troaca de porci in presa. Poate are alte motive. Chiar nu inteleg atitudinea asta de suporter. Sunteti dezamagiti? Dezamagirea nu vine decat in urma unei amagiri.Si oricat ar parea de ciudat, cauza acestei amagiri nu e AP.

      Apreciază

      • Pai, e cam cum zice IQ… Ce te facea atunci sa crezi ca trebuie A.P. sa iti dea vreo explicatie in legatura cu RMGC? Nu ai fi postat acel comment daca gandeai ca acum: „E treaba lui si alegerea lui.”… si erau si niste critici legate de transferuri si respectul pentru suporteri, care nu incepeau cu „multumim d-le Paszkany”. Ai si tu dreptate cand spui ca „Dezamagirea nu vine decat in urma unei amagiri.”, dar nu si cand spui ca „Si oricat ar parea de ciudat, cauza acestei amagiri nu e AP. „… Oare cine anunta hegemonia CFR-ului, ca apoi sa breveteze imensa tampenie cu evitarea locurilor de E.L., cine ne amagea ca aduce jucatori cum nu au mai fost in Liga 1, cine ne amagea ca ne batem pentru campionat cand defapt l-am terminat in genunchi? Vezi, eu de aceea sunt dezamagit, pentru ca am crezut in acele amagiri…

        Apreciază

        • „Hegemonia” vine de la IM, nu de la AP. Daca „atunci” inseamna „atunci cand s-a semnat contractul cu RMGC”, raspunsul meu e la fel. A fost treaba lui, a fost alegerea lui. Cat despre amagiri, AP a ridicat foarte mult stacheta in fotbalul intern si prin ambitia lui a revigorat o liga care era cu adevarat „a lui mitica”. Din acest motiv se cuvine sa ne amintim ca fara el nu ar fi existat niste rezultate la care nimeni nu se gandea ca sunt posibile. Daca in alte situatii nu a fost la fel de inspirat, nu inseamna ca meritele lui sunt mai mici. Cum scriam si anterior, nici el nu e perfect si nu cred ca trebuie judecat numai prin prisma unor greseli (pe care noi le consideram greseli, desi nu stim toate detaliile situatiilor).

          Apreciază

  21. Tot respectul din lume pentru AP, ce a facut el in anii precedenti este o performanta, o minune defapt foarte grea de egalat daca nu imposibil. Noi am ajuns din niste anonimi o echipa cunoscuta in toata lumea prin victoriile de la Roma, Manchester si nu numai. Liga lui mitica si cupa au redevenit atractive fara discutii datorita noua, lumea era obosita de porcariile de pe malurile dambovitei. Am adus jucatori valorosi, am avut echipe despre care o sa ne amintim cu nostalgie si numai noi, toti iubitorii de fotbal din tara. Pacat insa ca am ajuns in situatia in care dupa trei participari in Ch. League nu mai reusim trimite in teren o echipa solida, sa fie favorita fara discutii la castigarea campionatului. Am terminat pe locul 9 in campionat, o rusine dupa parerea, ne-am vandut valorile, cica asa trebuie (o prostie mai mare demult n-am auzit), nu luam nici un jucator pe bani ca poate nu confirma, ne bucuram si speram sa se intoarca Lionn, Edimar, poate vine Nistor (fotbalisti care n-aveau nici o sansa in trecut), am rezolvat si problema suporterilor pe stadion. E foarte trist ca in loc sa crestem cate putin, sa ne distantam valoric de restul echipelor autohtone din contra reusim performanta sa terminam aproape fara nici o victorie un retur intreg.

    Apreciază

  22. Oameni buni, nu are rost sa discutam sub nivelul buricului… Daca ati uitat asta, dati pe pagina de start si uitati-va la motto-ul ei… Toti avem dreptul la o opinie, ne putem combate ideile conform viziunilor si argumentelor fiecaruia, ca suporteri putem fi in aceeasi masura bucurosi si dezamagiti de multe lucruri, dar un singur lucru sa nu facem: nu trebuie sa fie loc intre noi de injuraturi, mistouri, jigniri doar pe baza unor diferente de opinie. Va rog nu uitati acest lucru, lasati si trecutul si diverse citate, fiecare avem dreptul in egala masura sa fim consecventi in parerile noastre sau sa ne schimbam opiniile in timp… Daca sunteti de acord, as dori cite un raspuns din 2 cuvinte a la Kiruj: HAI CFR !

    Apreciază

  23. Mergeti mult prea departe, domnilor! Prea multe orgolii, analiza caracterului si valorii personale. Mai mult decat comentarii legate de echipa nu cred ca este cazul sa facem. Pentru mine, ca suporter al echipei din anii ’70, promovarea din 2004 a fost un vis… O data cu rezultatele din ultimii ani, clubul s-a pricopsit cu o masa de suporteri. Nu pentru putini dintre ei, un alt rezultat decat castigarea campionatului sau Cupei reprezinta un esec greu de digerat. Ori in aceste conditii sintagma de „suporteri de rezultat” are si acoperire. Cum spunea si Kiruj, echipa a ars etape, iar acum sufera sub presiunea acestui fapt. Este evident ca nu putem cumpara jucatori cu nume, iar si la cei de 1,2 mil. riscul este mare. Cum sublinia cineva mai sus, ultimul titlu a fost cucerit cu jucatori liberi de contract si-n acelasi timp de valoare. Au venit Costea, Velayos, poate Nistor + repatriatii Nicoara, Bus, Lionn, Edimar. Jucatori care s-au miscat bine in ultimul an. Vass Bela, spui ca Nicoara si Batin sunt buni doar ca moneda de schimb? Brasovul a batut oaia iar Batin s-a miscat perfect… Dar este parerea ta, iar ultimul cuvant il are antrenorul. Eu cred ca vom avea probleme in a-l inlocui pe Gabi Muresan. SeaMan, faci analize care exced obiectului de activitate al Tribunei. Esti convins ca sunt ipocrit pentru ca nu vreau sa fac studiu de caz asupra caracterului lui Kiruj cel de tuica de pruna degraba ofertant? Cand discutiile de pe Tribuna nu sunt la nivelul dorit, nu intervin. Mai degraba apreciez bunul simt al unuia sarac cu duhul decat marlania unui inteligent…

    Apreciază

    • Ai perfecta dreptate, Gica10, aşa văd şi eu lucrurile, dar – sunt convins! – şi marea majoritate a „tribuniştilor”. Poate suntem şi noi de vină (mă gândesc la cei care încearcă cu disperare să menţină un ton civilizat, focusat pe dezbatere de idei şi nu pe atac la persoană), în sensul în care nu ne-am construit un cod propriu de conduită, un fel de „ROI-regulament de ordine interioară”, care să fie afişat pe site-ul nostru undeva sus, cu caracter permanent, să vadă toată lumea că pe aici nu se intră cu bocancii direct de pe tarla… Pe de altă parte, poate ar trebui să încercăm promovarea mai accentuată a unui „spirit olimpic”, de fair-play pe acest site, e drept, toate acestea ne fură din timpul nostru liber (şi aşa redus la minim), dar măcar am şti şi noi un lucru: când ajungem în „casa” noastră, nu ne trezim acolo cu nişte „extratereştri” dornici de tot felul de mizerii. Nu sunt fan al niciunei dictaturi, dar sunt fan declarat al ordinii în orice activitate, îmi place ca lucrurile să fie clar definite „înainte de începerea jocului”, sau ele să fie măcar pe parcurs elaborate/adaptate nevoilor. HAI CFR !!!

      Apreciază

  24. La sfarsitul lui aprilie l-am inmormantat pe taica-meu – ceferist si el – si cu toata durerea avuta, seara am intrat pe Tribuna si chiar am postat cateva randuri. Cativa colegi chiar mi-au transmis condoleante, printre care si Dantesc, cu care in trecut aveam cateva contre mai putin ortodoxe. Ieri nu m-a mirat ca am fost atacat si jignit, ci m-a durut ca s-a facut trimitere in mod bestial la taica-meu, cu urarea de a merge langa el. Asa ceva intrece orice limita si multumesc celor care au avut atitudine dupa citirea acestor monstruozitati. La fel, multumiri si respect pt conducerea site-ului. PS. Cineva scria pe cheferetv, ca ieri Nistor ar fi declarat la protv ca ar veni la noi. Ar fi excelent!

    Apreciază

  25. Sa nu va mai certati pe aici, baieti. Haideti sa avem discutii constructive cu privire la echipa noastra. Un stream cu meciurile noastre de pregatire imi poate da careva? Nu sunt in tara si m-as uita si eu.

    Apreciază

  26. Ioi, lipsesc cateva ore de pe site si pierd cel mai mare scandal de la descalecarea mea… Apai, lasati si pe mine sa vad ce s’o fost intamplata, ca nu-i frumos sa ma lasati in nestiinta, poate ma bagam si io… 🙂

    Apreciază

  27. Ne pregatim de un nou titlu… Ne conduce si o echipa de liga a 3-a din Germania. Cu lotul asta, fara intariri, eu zic sa ne punem obiectiv evitarea retrogradarii, ca evitarea unui loc de E.L. ar fi un lucru natural…

    Apreciază

  28. Dar mi se pare mie sau amatori astia au joc de echipa net superior noua? Deja ne si conduc. Si avem destul de multi titulari de drept pe teren. Cadu, Velayos, Kape…

    Apreciază

  29. Ce dreacu de echipa ii asta ba… Burghausen? Unde is achizitiile?… Vad ca tot impiedicatii de anu trecut is. Nistor, Mokulu, Adams… astia unde is? Macar Tucudean daca venea.

    Apreciază

    • E echipa de liga a 3a germana.. care ca si prima si a doua divizie tot profesionista este si tot o singura serie are, cu 20 de echipe. Primele 3 promoveaza in liga a doua, ultimele 3 retrogradeaza. Ca idee, in liga asta se primesc bani de televiziue 12 milioane de euro/an si economic este mai PROFITABILA decit orice alta prima liga din alt sport decit fotbalul in Germania (tara care are de ex cel mai puternic campionat de handbal masculin). Ca idee, in divizia a 3a in Germania trebuie sa obtii licenta si sa ai un stadion cu minim 10.000 de locuri… asa ca ‘descultii’ astia din Burghausen care au fost si prin liga a 2a sunt organizatoric peste Chiajna, Navodari, Branesti si toti invsolventii din Romania luati impreuna.

      Apreciază

  30. Mai sunt citeva minute de joc, dar deja sunt citeva lucruri de remarcat: venirea lui Costea pare a fi un punct forte, mai ales ca a venit liber si pe un contract rezonabil. A luat nr. 10, ceea ce inseamna ca Diogo Valente va fi trimis pe coasta Atlanticului. In prima repriza am remarcat tandemul Sare-Muniru, Vass mult mai slab decit ei in partea a doua a jocului. Hora acelasi fazan care era si in iarna, Velayos cu o prima impresie buna. Cam atit din partea mea.

    Apreciază

    • Da, aşa este cum spui, poate mai puţin comparaţia Vass-Muniru, ultimul fiind „mai catastrofă”, în opinia mea, ies în evidenţă din ce în ce mai clar lacunele de ordin tactic. Parcă a pus şi câteva kile pe el (inclusiv Vass, inclusiv Batin, parcă). Nu-i bai, cantonamentul îi lung, „pârtiile” austriece îs abrupte, deci e de bine… Sunt bucuros pentru Florin, ne va aduce multe satisfacţii, zic eu. Velayos e OK, mai bun în apărare ca Pinto, dar mai stingher în atac decât „croatul”… 🙂 Pe mine altceva m-a interesat: să văd dacă acest sistem de 4-4-2 îi convine sau nu CFR-ului. Şi – chiar dacă nici rezultatul, nici jocul în sine nu pot fi edificatoare în acest moment – mi s-a confirmat bănuiala/temerea: aşezarea-reformă a lui MR nu prea-i convine lotului actual, în primul rând nu lui Kape, parcă nici lui Muniru (trebuie disciplină tactică de fier!), Hora nu prea le-a înţeles nici pe ălea mai vechi, Nicoară e croit mai mult pe 4-3-3, pe contratac, dar el măcar poate fi „întors”. Putem obţine ceva şi de la Ronny. Ganea trebuie readus „în lumea reală”, dacă nu confirmă nici în acest stagiu de pregătire, trebuie împrumutat undeva. Vom avea probleme cu Sepsi (asta am cam presimţit cu toţii), în rest apărarea e OK. Echipa încă nu are în sînge (nici nu are cum, să fim serioşi!) automatismele noului sistem, acolo e nevoie de pregătire, explicaţii, din nou exersare, şamd. Dacă se juca în sistemul vechi, scorul era – probabil – mai mare, cât şi eficienţa în joc. HAI CFR !!!

      Apreciază

  31. I.M. spunea ca Pinto nu mai vine ca a fost decizia lui Porto… Pai nu se laudau in iarna ca l-au luat definitiv? Se pare ca nici cu Nistor nu sunt semne bune… Totusi, atat I.M. cat si M.R. au remarcat sa avem inca jucatori care nu au ce cauta la CFR… Deci poate o sa mai vedem ceva fetze noi…

    Apreciază

    • AP a spus mereu ca e vorba de coprorpietate.poate in iarna s-a exercitat o optiune pentru cele 30 de procente…oricum intre realitatea din contracte si ce scriu ratatii de prin presa e diferenta mare.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.