Ora închiderii. Încă o șampanie, por favor!


Hu, hu, huuu, fraţilor, am ajuns la ultimul meci oficial al sezonului 2012-2013! Este al 52-lea dintr-un şir lung, ca o alergare de maraton (sau mai degrabă ultramaraton), cu o primă parte plină de încredere şi cu multe bucurii, apoi pe la mijlocul cursei cu un blocaj mental, când s-a ajuns la paralizarea picioarelor şi dispariţia aerului din plămâni, iar după depăşirea punctului mort s-a continuat până la ruperea panglicii de sosire cu forţe suficiente şi pentru un tur de onoare. Dacă mai era Mando, făceam loc și pentru niște aeroplane/avionașe. Ştiu, veţi spune că nu-i chiar ultimul meci, că mai avem de câştigat cu 4-0 şi Supercupa contra campioanei mult-sărbătorite, dar acea victorie nu va aparţine în totalitate actualului grup, ci vor contribui şi noile întăriri ale punctelor nevralgice din echipă (adică cei 6 mijlocaşi defensivi).

S-a pornit la drum cu un lot numeros şi echilibrat valoric pentru a putea să răzbim în toate cele trei competiţii în care a fost musai să jucăm. S-au întâmplat multe, nu ne-a ieşit febe-ul pe toate fronturile. În campionat, la pretenţiile exagerate pe care le-am avut pentru un sezon care se termină în an impar, am rămas corijenţi, dar în cupele europene am scos un 10 cu felicitări, iar în Cupa României „Timișoreana” avem deocamdată 9-le asigurat, 10-le fiind doar o chestiune de timp, cât să treacă orele astea până la finalul finalei.

Este ultimul meci oficial, ca atare ultima mea avancronică din acest sezon, a 25-a, că doar nici eu nu am putut evolua tot timpul în ritmul sâmbătă (vineri) – miercuri (joi) – duminică (luni). Totuși, raportez cu mândrie tribunistă că nu am fost depăşit la numărul de jocuri decât de G.Mureşan (34 jocuri), D.Valente (26 j), R.Bastos (28 j), I.Hora (28 j), P.Kapetanos (32 j), R.Pedro (35 j), „S”.M.Felgueiras (44 j), I.Pinto (43  j), L.Sepsi (27 j), V.Maftei (26 j), F.Piccolo (33 j), R.Cadu (35 j), I.Rada (29 j), M.Camora (41 j). În dreptul meu am socotit şi articolul de faţă, în timp ce în cazul jucătorilor puteți să adăugaţi voi câte un joc în plus pentru următorii:

Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Sare, Mureşan – Deac, Rui Pedro, Valente – MAAH. Antrenor: Eugen „Jose” Trică.

Poate nu este exact formaţia care va începe meciul de pe gazonul ireproșabil al Arenei Naţionale din Bucureşti, sâmbătă, 1 iunie 2013, de la ora 20.45 (Pro TV), din finala Cupei României „Timişoreana” contra Petrolului Ploieşti, dar pe asta aş vrea-o, că asta-mi trece prin feeling. Îmi cer solemn iertare de la mine şi de la 07 că l-am băgat titular şi pe ROBERT MAAH, dar după tendinţa de creştere a numărului de goluri marcate per meci în ultima perioadă chiar nu am ce face. Cu 4 goluri marcate în finală, suma de transfer a francezului va crește cu cel puțin un 0 la sfârșit!

Adversara noastră, Petrolul Ploieşti, a încercat să-şi creeze un mic avantaj, exersând la ultimul meci de campionat o repriză de prelungiri, dar s-a înşelat. Sigur nu va fi cazul, batem în 90 (+4-5) minute. Pe lângă faptul că s-a înşelat, a mai luat şi autoțeapă la meciul cu Gazul: Geraldo s-a îngălbenit rău de tot, până s-a înroşit, iar prietenul nostru bun, Bornescu, a confundat terenul de joc cu iarba verde de la margine de pădure, s-a crezut la picnic şi a încercat să muşte din primul muşchiuleț care i-a apărut în faţa ochilor/gurii. Nici antrenorul Contra nu va putea juca bătuta în faţa băncii de rezerve, putând constitui liniştit cu ceilalţi doi amintiți mai sus galeria „Lupii Roşii” şi susţine echipa din tribună. Fără ei, formula de start a Petrolului va fi ceva de genul:

Hamutovski – Achim, Mustivar, Manasse, Guilherme – Hoban, Mojica – Boudjemaa, Hamza, Grozav – Bokila. Antrenor: Nokia Lumia 610.

Cum de s-a ajuns să disputăm finala tocmai cu Petrolul? Iote fix aşa:
Petrolul:
Șaisprezecimi: 25.09.2012, Ploieşti, Petrolul Ploieşti – Damila Măciuca (II) 2-0 (1-0), goluri A. Cristea şi L. Marinescu.
Optimi: 30.10.2012, Braşov, FC Braşov – Petrolul Ploieşti 0-2 (0-1), goluri A. Cristea şi Bokila.
Sferturi: 27.11.2012, Ploieşti, Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna 2-1 (1-0), goluri Bokila 2 respectiv Purece (pen).
Semifinale, tur: 18.04.2013, Galați, Oțelul Galați – Petrolul Ploieşti 0-3 (0-1), goluri Geraldo, Cojoc (ag), Bokila.
Semifinale, retur: 21.05.2013, Ploieşti, Petrolul Ploieşti – Oțelul Galați 1-2 (0-1), goluri Bokila respectiv Paraschiv şi Iorga (pen).
Bokila a adunat în 5 partide 5 goluri, dar n-are nicio şansă la titlul de golgheter al competiţiei, deoarece acesta este acontat de Ciochină de la AS Berceni, care are 9 goluri marcate. Şi încă într-un singur meci, cel cu Buftea, 31-0. Evident, singurul pericol pentru Ciochină îl reprezintă MAAH.

Noi:
Șaisprezecimi: 26.09.2012, Berceni, ACS Berceni (III) – CFR 1907 Cluj 0-2 (0-0), goluri Aguirregaray 2.
Optimi: 31.10.2012, Cluj-Napoca, CFR 1907 Cluj – FC Botoșani (II) 2-0 (0-0), goluri Bjelanovic şi Luis Alberto.
Sferturi: 28.11.2012, Cluj-Napoca, CFR 1907 Cluj – Dinamo București [aet] 2-1 (0-0, 1-1), goluri Bastos şi Mureşan, respectiv Alexe.
Semifinale, tur: 16.04.2013, Cluj-Napoca, CFR 1907 Cluj – Astra Giurgiu 0-0 (0-0).
Semifinale, retur: 22.05.2013, Giurgiu, Astra Giurgiu – CFR 1907 Cluj 0-2 (0-1), goluri Hora şi Valente.

Palmaresul echipelor în Cupa României:
Petrolul a câştigat trofeul în 1963, după o finală cu Siderurgistul Galaţi (6-1) şi în 1995, când a suflat cupa de sub nasul Rapidului cu un 5-3, scor stabilit după executarea loviturilor de departajare de la 11m. A mai jucat două finale, pierdute, în 1952 (sub denumirea de Flacăra Ploieşti) şi în… 2013.
CFR-ul a câştigat trofeul în anii 2008, 2009, 2010 şi… 2013.

HAAAAAI CFR cu 2-0 (MAAH va juca doar la jumătatea potențialului, ca să nu riște o accidentare chiar înainte de transfer) şi 3 de !!!

Încă o șampanie, s’il vous plaît! și ne ducem cuminți la hibernarea de vară…

mbîn imagine, un absent (sau doi?) motivat de la finala Cupei

0 comentarii

  1. … si totusi se poate si totusi mai exista o speranta! Iata o relatare de la fata locului: Madalina Craiu, acum 10 minute, via mobil: Bravo Petrolul!! si zic asta rar… [fair-]play de ambele parti, asa ceva mai rar in Romania!! Forza CFR!! /// Dan Muresan: Ce s-a intamplat, Mada? /// Madalina Craiu: Dan, la sfarsit, jucatorii Petrolului au venit la noi sa ne salute, iar la iesirea din stadion am stat cu petrolistii, am cantat si ne-am aplaudat reciproc vreo jumatate de ora pana ne-au lasat jandarmii sa plecam.

    Apreciază

    • Nu te amagi! Au fost fair-play numai pentru ca au castigat! Si-au permis sa fie generosi! Daca pierdeau va umpleau de flegme si de injuraturi.

      Apreciază

    • Stai linistit, ca daca pierdeau finala nu se mai manifestau la modul asta amical. La primul nostru corner, niste primate imbracate in galben il injurau pe jucatorul nostru de toti mortii, fara sa-i fi incitat cineva. Adevarata fata si-au aratat-o la ultimul meci cu Gazu’, in frunte cu marele antrenor gurita (mamii lui) contra. Asa se manifesta ei in mod obisnuit, astazi a fost situatie exceptionala datorata castigarii cupei. Unde ai vazut tu educatie in sud?

      Apreciază

  2. @thedarkside lasa-l pe gigi sa mediteze acolo unde e. N-am mai postat pentru ca nu era aici locul potrivit pentru a-mi manifesta bucuria pentru castigarea titlului. Pe aici intru sa citesc discutiile legate de Steaua si sunt destule, desi site-ul se numeste „Tribuna CFR” :))

    Apreciază

    • Si vrei sa spui ca pe site-ul vostru sau al rivalei noastre U, nu se discuta de CFR. Ohooooooo, sa fim seriosi, suntem singura echipa romaneasca care va da fiori (si la una si la cealalta). Chiar mimi al vostru a spus recent ca noi vom fi principala contra-candidata sezonul viitor in calea mult visatei hegemonii care, by the way, a fost intrerupta cam multisor 🙂

      Apreciază

  3. Bai, terminati cu prostiile, am terminat pe locul 9, nu pe 8! Altfel, sa vedem ce-aduce viitorul, ca trebuie sa aduca antrenor si jucatori buni. Eu zic, totusi, ca trebuie sa fim usor rezervati cu transferurile si salariile, ca vin vremuri grele. Multe echipe vor falimenta. Adus jucatori buni, insa dramuiti banii. Pt. asta trebuie scouting perfect si noroc cu acomodarea noilor veniti. P.S: SEAMAN, uratule frumuselule [cenzurat de 07], credeam ca te-a mancat zmeul, de cand nu te-am mai vazut prin locuri ceferiste. Sa traiesti, cotcare!

    Apreciază

    • Traiesc dara, ca Pronia are grija de baietii buni ca mine, si-i rasplateste cu minuni nelimitate, basca rom pe saturate. Sa traiesti si tu, potlogare, ca deduc ca tare dor ti-a fost de mine si tare frumos mai eludezi meandrele concretului din condei, manca-ti-as galagia ta transpusa in viersuri, ca ai trecut chiar oceanu’ de dorul meu, da’ numa’ ai uitat sa-mi dai si mie de stire pe mess, ca sa te las sa ma onorezi cu prezenta. Deci, dintre noi doi, cine-i cotzcar? De fapt, puteam sa-ti zic din prima, fara atatea explicatii, ca stiu asta inca de la gradinita: „cine zice, ala e”!

      Apreciază

  4. Fratilor, va intreb pe voi care sunteti in tara… Nici o sansa sa ajungeti la Paszkany sa aveti o discutie cu el si sa-l intrebati ce vrea sa faca totusi cu CFR? Nu se simte un pic umilit??? Are de gand sa investeasca iar serios? Ca dupa parerea mea asa nu se mai poate… Politica clubului trebuie schimbata total daca se mai vrea performanta.

    Apreciază

  5. S-a dus şi acest sezon, vine altul… După un an impar, vine unul par… Mai lipseşte celebrul „iarna nu-i ca vara”, ca tabloul să fie complet… Înfrângerea era oarecum previzibilă, chiar dacă am mai crescut în joc în ultimele meciuri, chiar dacă am dominat (cam steril) partida. Vreau să mă opresc un pic la greşeala lui Cadu: ea a fost poate cea mai izbitoare a căpitanului nostru de când joacă la noi. Aceste greşeli prevestesc deja incapacitatea de-a aprecia/anticipa mutarea atacantului advers. S-a scos din joc ca un începător, ca unul adus la probe… Poate trebuia ajutat un pic şi de Ivo (să strângă mai mult în centru), dar faza rămâne. Ricardo trebuie să se gândească foarte serios ce vrea să facă în viitor, el este un tip puternic, dar carenţele lui tehnice devin din ce în ce mai clare odată cu trecerea timpului, cu scăderea forţei, care a acoperit lacunele. Dar să nu uităm: Cadu merită tot respectul nostru, este o legendă vie a CFR-ului modern (şi aşa ducem lipsă de legende, sau – mai exact – avem lipsă de respect faţă de legende…). Trică? Spuneţi-mi, sincer, un Mourinho făcea mai mult în 9-10 meciuri? (l-am luat pe el, că tot „Jose” îi şi el…) Tot planul tactic al meciului a fost dat peste cap de acel gol din min.9, trebuia să facem ceva la care nu ne pricepem, totuşi i-am dominat copios pe ploieşteni, cam steril, e drept, dar am avut şi ocazii… În opinia mea, prestaţia a fost una de tip „nici foarte-foarte, nici prea-prea”, oricum o aşa dominare cvasi-totală n-am mai văzut de la meciul cu Inter… ::)) Simt o oarecare frustrare, dar nu foarte accentuată, deja încerc să mă concentrez pe sezonul viitor, şi aştept rezultatul „shoppingului” promis. Dan Petrescu? Doamne fereşte! Întru-totul de acord cu 07: atunci mai bine cu Trică, de 100 de ori! Să nu mai vorbim că ne bagă şi în faliment cu salariul lui, şi la casa de nebuni cu ieşirile sale. HAI CFR !!!

    Apreciază

    • M-am uitat la niste reluari pe youtube. Nu pare ca Piccolo ar atinge mingea. Oricum e mai bine ca nu a validat golul, iar am fi numiti hoti (doamne ce ura exista impotriva noastra din partea presei si a celorlalti suporteri). Imi doresc si sper ca sezonul viitor sa ne luam revansa si sa castigam fiecare meci in mod categoric!

      Apreciază

  6. Hei tribunisti, multe postari scrise la cald, nici dracu nu e asa de negru nici nu e un capat de tara! Sa fim cinstiti fata de noi insine, Petrolul a avut sezonul asta un parcurs remarcabil si ne-a batut de trei ori. Au meritat anul asta un trofeu, chiar daca l-au luat in detrimentul nostru. Eu as zice sa stam un pic calmi si in ceea ce priveste sezonul urmator – intrebarea nu va fi cine va supra investi ci mai degraba cine va reusi sa supravietuiasca. Este destul de realist sa ne asteptam ca nici o echipa romaneasca sa nu ajunga in grupele CL si EL.

    Apreciază

  7. @cristi: da, si eu cred ca in viitorul apropiat, daca nu se vor ivi rusi, arabi sau ceva de genul, va fi o lupta a supravietuirii. sa vedem ce face clubul nostru, trebuie pus accentul pe copii si juniori si pe marketing/relatia cu suporterii. in criza conteaza sa ai suporterii aproape, suporteri care sa cotizeze/contribuie la sustinerea clubului. suntem departe de a ne autofinanta de pe urma suporterilor insa nu ne putem baza doar pe vanzarea de jucatori si o ipotetica calificare in grupele CL – calificare care va fi din ce in ce mai greu de obtinut(nu imposibil insa greu)-. sa vedem miscarile conducerii pe piata antrenorilor si a jucatorilor. e important sa scapam de balast si odata cu aducerea de jucatori buni sa dramuim la maxim cheltuielile. e treaba serioasa aici si hotaratoare in privinta viitorului clubului. sa vedem ce vom vinde si ce punem in loc. fara un sofer de basculanta capabil exista riscul, insa, sa proptim masinaria in sant. daca momentan stam ft bine din punct de vedere financiar, am usoare emotii pt viitor. repet: se poate insa va fi o echilibristica care ne va tine cu sufletul la gura. sa nu uit: trebuie facut ceva si in privinta massmediei si a perceperii clubului in tara. P.S: cristi, am facut egal de 2 ori cu petrolul si ne-au invins in finala. sa vedem marile reprezentante ale romaniei cum se vor prezenta in ioropa. exista sanse reale sa nu avem nicio reprezentanta in grupele europene. oricum, e pb lor, noi ne-am facut partea ultima data, pacat de un trofeu pierdut si de coeficientul echipei care scade anul viitor. sa speram, totusi, ca tot raul e spre bine si conducerea clubului va mana cu iscusinta barca alb-visinie spre zari mai senine.

    Apreciază

  8. In mod normal, la CFR nu s-ar pune problema supravietuirii fiindca s-au adus o groaza de bani la club in ultimii ani din CL si transferuri. Din pacate, multi din banii astia au mers la actionari si deci s-ar putea sa nu fie mare lucru ramas in visteria clubului. Cluburile care au probleme, le au fie fiindca investitorii s-au retras, dezamagiti ca nu au realizat mare lucru, fie fiindca investitorii au ajuns sa aibe probleme financiare si clubul nu se putea autofinanta. CFR-ul nu e nici pe departe in categorile astea cu exceptia cazului in care Arpi scoate toti banii din club si apoi renunta sa mai investeasca.

    Apreciază

    • Aici gresesti. Datele financiare ale clubului sunt transparente – vezi min. de finante. CFR este clubul cu cea mai mare capitalizare din Romania, peste 90 mil RON, adica ca. 30 mil de euro (la cursurile de schimb la vremea capitalizarii) bani varsati in conturile lui de catre actionari. La inceputul fiecarui an calendaristic (finantele iti arata situatia la 31 Dec.), in ultimii ani clubul avea intre 60-70 mil RON capital in conturi. Profitul operational al clubului era undeva in jur de 10 mil RON anual, inainte de impozitare (ramin vreo 8 dupa impozitul pe profit si eventual 7 dupa cel pe dividende). Astea sunt cifrele seci, nu fabulatiile unor jurnalisti care nu stiu sa faca diferenta intre cifra de afaceri si profit. Voi uitati de fiecare data ca CFR este pe actualul model de business cel mai scump club din Romania la capitolul costuri. Ai date concrete ca actionarii au scos banii din club sau sursa ta e prosport?

      Apreciază

        • Prostia asta de unde ai scos-o? Daca erau imprumuturi se vedeau in rapoartele financiare.. daca stii sa le citesti si sa le interpretezi megi pe site-ul ministerul de finante..in Dec 2011 clubul avea datorii totale de 19 mil RON- aici intrind si salarii, rate de platit jucatori, facturi curente, imprumuturi… ca si comparatie Steaua cu ‘creditorul’ GB avea cam 70 mil RON… daca tu ai alte date financiare concrete, arata-le..

          Apreciază

          • Iuliu Muresan a spus vara trecuta ca vreo 10 milioane din cei primiti de la UEFA pentru a doua participare in CL s-au dus la actionari care investisera in club.

            Apreciază

            • In curind apar datele financiare pe 2012 si vedem atunci. Oricum, gindeste-te ca CFR costa cam 15 mil de euro pe an, Steaua cam 10 (cifre date de Duru, vineri, la conferinta de presa la licentiere).

              Apreciază

  9. Bună dimineţa, Soare, Bună dimineaţa, dragi tribunişti!!! În ultimele săptămâni (de fapt luni, practic tot timpul…) puteam citi aici despre necesitatea aducerii unui antrenor valoros (şi scump, se-nţelege…), a unor jucători de certă clasă… Nu e simplu deloc, credeţi-mă. Nu vorbesc pe plan sportiv (unde efectul de „trambulină-CFR” mai există), acum vorbesc pur şi simplu dpdv economic. Uitaţi, ce e în jur. Insolvenţă peste insolvenţă, în condiţii normale, peste jumătate din echipele ligii 1 nu trebuiau să primesca licenţa pentru sezonul următor… Datorii peste datorii, şi din ce cauză: din cauza unui management financiar defectuos, construit pe riscuri mari şi calcule puţine (şi proaste), pe principiul „ori la bal, ori la spital”. Noi măcar avem o oarecare stabilitate financiară, asta ne pune la adăpost de griji măcar pe termen mediu. Pentru mine (poate şi pentru voi) cel mai importaqnt lucru este ca clubul să aibă continuitate materială (în primul rând), şi sportivă (imediat pe urmă). Aş fi mult mai necăjit şi trist să ştiu că echipa mea favorită trăieşte de pe o zi pe alta, îngropată în datorii, fără speranţe… Dacă AP şi acţionariatul clubului vor să strângă puţin cureaua, eu nu pot să zic decât că fac foarte bine, mai ales dacă asta (ne) asigură o continuitate a existenţei, pur şi simplu. S-au discutat multe despre banii veniţi din CL, din vânzări de jucători. Da, au venit, chiar în repetate rânduri, dar să nu uităm că la început s-a investit enorm într-un stadion de nivel european, cu nişte cheltuieli amortizate cam în acest sezon, ca să dau un citat din AP. O existenţă pe termen mediu şi lung (şi sănătoasă) nu poate fi asigurată decât printr-un sistem de autofinanţare, fără cerşit la stat (eventual luptat pentru nişte înlesniri fiscale etc., dar asta-i o altă poveste), fără spălătorii de bani… Or, deocamdată, autofinanţarea tip-CFR nu se poate baza pe suporteri (din păcate, cum există ea la Steaua, de ex.), deci – eliminând şi veniturile nesemnificative din promovare şi publicitate – rămâne calea „sportivă”: încasările (periodice, „bianuale”) realizate din participarea în competiţii europene şi – evident – vânzările de jucători, mai exact spus „revânzările” lor, în sensul în care ei sunt aduşi de undeva ieftin, se bagă la „procesare”, li se creşte preţul (= valoare adăugată) şi urmează vânzarea pe „piaţa de desfacere”. Acestea sunt motivele pentru care nu cred că vom asista la achiziţii costisitoare (fie ele de antrenor, sau de jucători), mai degrabă liberi de contract sau de perspectivă. Aici o soluţie alternativă (sau chiar complementară) poate fi (de fapt trebuie să fie) „producţia proprie de jucători”, nu din marfă semifabricată, ci din materie primă extrasă din carierele tale. Echipe de juniori, sateliţi regionali de „formare a cadrelor”, parteneriate… pe această linie se simte un pas făcut înainte… Ce să vă spun, prieteni, aşa, la final de sezon: simt o mică frustrare, dar nu foarte mare, să nu uităm de evoluţia superbă din CL (cu pagube colaterale în celelalte competiţii), serile minunate contra Baselului, Bragăi, victoria de la Manchester, cele 10 puncte… Să susţinem această echipă indiferent de ce şi cum, s-o iubim sincer. Câteodată ridicăm şi noi ştacheta mult prea sus, aşa am fost educaţi în ultimele 6-7 sezoane, dar să nu uităm: noi nu suntem suporteri/fani de ocazie, „de rezultat”, nu-i aşa??? HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Ai dreptate. Azi te-as plagia eu la tot ce ai scris… Ne vaicarim dupa un an in care am ajuns in primavara europeana si am jucat finala cupei cind 15 alte echipe din prima divizie nu au avut asa o situatie in toata istoria lor.

      Apreciază

    • Nuuu! Noi, ăștia „de tastatură”, nu suntem „de rezultat”. De fapt, pe noi ne doare foarte puțin de la sfincter în sus că în Gruia nu mai poți vedea spectacol fotbalistic de ani buni de zile. În schimb, sărim la gâtul celor care nu mai umplu stadionul până la refuz, că cică ăia-s „de rezultat”. Păi, ce, pe noi, ăștia departe de Cluj, ne costă ceva? Pornim televizoarele/calculatoarele, ne uităm 2 ore la un meci sec și ne enervăm puțin că iar am jucat ca porcul. Apoi ne trece. Batăr CFR-ul supraviețuiește în mod măiastru. Pe noi biletul nu ne costă nimic, nu trebuie nici să fugim de la serviciu ca să vedem meciul, nu trebuie nici să urcăm dealul Gruii, nu stăm în frig, nu trebuie să facem galerie, putem și înjura liniștiți, la noi acasă. Stadionul se golește – și e bine că se golește!; poate așa o să vadă și conducerea CFR-ului cum este primit spectacolul oferit – suporterii din fața TV-ului se înmulțesc.

      Apreciază

  10. @Andrei Ai subliniat foarte bine cum stau lucrurile dpdv financiar la noi si la altii. Asa cum ne arata istoria noastra recenta si ultimul sezon, daca vrei performante si sa speri la banii Ch.League cu care sa te autofinantezi, trebuie in prima faza sa investesti consistent si apoi trebuie sa mentii valoarea echipei prin investitii constante. Daca nu poti sau daca te intereseaza doar profitul pe termen scurt, iti vor lua repede altii locul. Spre exemplu, Petrolul din sezonul asta a contopit practic valorile a 2 echipe din sezonul trecut. In plus, a transferat alti jucatori care au costat ceva si au contracte bune: Geraldo, Bokila, Sauvadet, Mojica, Alcenat etc. Noi, desi am obtinut o caruta de bani din Ch.League si vanzarea celor mai buni jucatori, i-am adus gratis pe Obiora, Muniru si cu o suma intre 3-700000 pe Maah. Rezultatul: Petrolul n-a pierdut in tot returul, iar noi am castigat primul meci acasa in ultima etapa. Deci pt. propovaduitoriii strategiei de supravietuire cu investitii minime (desi conturile, in mod normal, ar trebui sa fie pline) prin aducerea de jucatori liberi, de valoare modesta, le spun: da, putem sa mai supravietuim un pic, dar adio performante si bani, cu alte cuvinte alegem sa murim incet dar sigur, ceea ce e mai dureros fiindca ai timp sa reflectezi cu nostalgie la vremurile bune. Sa speram ca lectia acestui an va schimba strategia patronului in urmatorul sezon.

    Apreciază

  11. Evident sintem intepeniti in proiect, oprit de fapt in 2008. Daca atunci se facea cu cap si curaj un hotaritor pas inainte, azi nu eram la mina sudistilor, care ne-au tocat marunt pe multiple planuri, incepand cu demonizarea in media. Credeam atunci, cu stringere de inima totusi (cunoscind naravurile mioritice), ca se va trece la un nou nivel in care vom deveni o forta in Romania, diferenta de valoare permitindu-ne sa fim doar in top. Dar au venit doar cateva exceptii care sunt fotbalisti: Pereira, Traore, Renan, Sougou si foarte multa umplutura: Frangipane, Minca, Celestino, Kivuvu, Sforzini, Nuno Diogo, Hora… lista e prea lunga si „supe reincalzite”: Dica x 2, Mara, Kapetanos, Maftei, Ganea… Intre timp a venit si criza, investitiile s-au intors normal in buzunarele finantatorului, dar greselile au continuat si s-a trecut la supravietuire/autofinantare, pas normal. Ce e de reprosat totusi? Ca CFR e doar o simpla afacere pentru AP, afacere care ca orice afacere care se poate cumpara si vinde? Nu se poate reprosa, dar sa nu se mai faca greseli din care nu invatam suficient, sa nu mai vindem „gogosi” preluate de amatorii de mestecat ideile altora, sa renuntam la „dictatura jucatorilor” si alte idei paguboase, gen uniformizarea salariilor, lipsa unei valori pe teren s-a vazut aseara. Altfel, mediocritatea ne asteapta cu siguranta. Reveniti la principiile bune cu care ati pornit la drum si cheltuiti banii cu cap, practic si nu declarativ.

    Apreciază

    • tot asa la pachet a fost adusa prima gasca care a luat titlul. Atunci se gasea intre ei si Mojica. Pe cine nu a confirmat nu l-am vazut jucand, de aceea nu-i retinem numele. atunci am castigat pentru ca chiar daca individual acei baieti nu erau neaparat cei mai buni dintre cei mai buni din campionat, Edi/Nuno, Tony, Cadu, Sousa, Panin, Muresan, Dani, Didi, Semedo, Minteuan, Trica etc ca echipa erau peste oricine. Acuam insa nu mai merge sa aduci o serie de jucatori la pachet, sa le dai salar si daca nu confirma, ii expediezi in cateva luni. Nuno Claro pana cand a stat pana cand a plecat definitiv, neinclus in lot?
      Nu stiu, dar la randul nostru mi se pare ca de multi jucatori ne-am despartit cu scandal, care urasc acuma clubul nostru. Vieira a fost al nostru si nu mai vrea sa aude de noi, Alcantara s-a suparat, Y Kone ne calomniaza pe unde poate, pe Semedo nu l-am iertat, Nuno Claro a plecat suparat, Beto s-a simtit jignit, etc.

      Apreciază

  12. Ce bucurie pe astia de la Petrolul ca au luat o amarata de Cupa a Romaniei. Poate nu realizam noi, cu adevarat, ce a realizat CFRul pana acum. Sau asa ne-a obisnuit conducerea, cu asteptari mari? Adevarul e ca doare cand iti dai seama ca s-ar fi putut mai mult. Sunt de acord cu tot ce a zis KIRUJ, sper sa nu arunce conducerea cu bani prea multi pe salarii. Numai cum aducem jucatori de calitate, atunci? P.S: astept discutiile legate de relatia club-suporteri, ce face clubul in privinta juniorilor si, mai ales, sper sa ajunga sub ochii/la urechile conducerii, cum s-a spus ca se va incerca.

    Apreciază

  13. M-am uitat inca o data. In momentul executiei loviturii libere, Cadu se afla in spatele liniilor petroliste, se putea valida golul linistit.

    Apreciază

  14. Toata presa din capitala jubileaza ca CFR a pierdut cupa. Pe siturile de sport este mare veselie. Presa clujeana on-line, majoritar u-ista, face si ea misto de noi, iar comentariile sunt mai mult decat indecente. Stau si ma intreb daca aceasta este intr-adevar tara mea, daca nu cumva Petrolul a jucat cu o echipa din strainatate. Ma simt tot mai mult un strain… Cine mai poate apara interesele, valorile clubului si suporterii ceferisti de valul IMENS de antipatie?

    Apreciază

    • Radule, este cea mai buna confirmare ca acest club chiar inseamna ceva si ca le-a stricat multora apele. Daca esti ignorant, esti un nimeni, daca esti invidiat, inseamna ca ai realizat ceva ce altii nu au reusit. Citi mari „investitori” avem in fotbalul romanesc care pina acum nu au reusit sa cistige absolut nimic? Porumboiu, Niculae, Iancu…

      Apreciază

    • Pana si altii si-au dat seama de asta, asa ca nu te mai supara: „Winner of two consecutive European Cups with Ajax Amsterdam from 1972-73, Ştefan Kovács is the most successful Romanian football coach in history. For a number of reasons however – not least his Hungarian ethnicity – he has for some time (both before and after his death in 1995) been the forgotten man of Romanian football.”

      Apreciază

    • Presa si televiziunile din sud au luat anul acesta un mare mumu – inclusiv digi din cauza stelei, care a omorat campionatul – de la atata lins in fund. Cand credeti ca au avut rating mai mare? Anul trecut sau anul acesta? Si sa vedeti ce mumu o sa ia in toamna cu ce rating o sa faca digi sau cei ce transmit Europa League de pe urma pandurilor, astrei si petrolului, care cu greu se vor califica in grupe. Cum iti asterni, asa dormi. Oricum, infrangerea precum cea de aseara m-a facut pe mine cel putin sa-mi dau seama cat de mult iubesc aceasta echipa si aceste culori.

      Apreciază

      • O sa fie deranj mare la televiziuni.. cu 15 echipe dispar o treime din meciurile primei divizii..nu ca Chiajna-Sageata Navodari ar fi rupt gura tirgului, dar sunt convins ca si televiziunile vor cere renegocierea contractelor de difuzare. In consecinta echipele care traiesc doar din drepturi TV vor avea din noui problema cu licenta pe 2014. Nici Pandurii nu se simt bine cu chestiunea banilor de la compania de stat…

        Apreciază

    • mie cand nu-mi mergea streamul ascultam gsp radio. In pauza sunau cetatenii, si unul spunea Romania 2, Ungaria 1. Si il doreau pe Bokila la Steaua.
      Sincer mi-ar placea ca Steaua sa fie retrogradata si in locul ei sa se duca Contra si trupa in CL. Va dati seama ce macel ar lua inca din primul tur? :))))

      Apreciază

    • Esti nedrept cu presa.Este normal ca ei nu iubesc CFR-ul.CFR-ul nu prea furnizeaza subiecte de scandal,nu au acces la informatii din interiorul clubului,normal ca este frustrant pentru ei ,la urma urmei din asta traiesc (nu din jurnalism,din SCANDAL/CANCAN)

      Apreciază

      • La Stelemea fie merge, fie nu, sunt subiecte. Chipciu,Chiriches, tanase, tatarusanu ce a facut, ce nu a facut, ce femeie are, Bourceanu s-a batut cu Mihai Costrea, Nikolici s-a imbatat, etc. Numai stiri careau legatura cu sportul si numai cu sportul in sine in primul rand :))))

        Apreciază

    • Radule,intr-o tara in care principiul „sa moara capra vecinului” este rang de lege si are un presedinte suspendat de 7.400.000 de votanti,dar el se automentine in functie,trebuie sa fii mandru ca esti CFR-ist!! Noi suntem cei care le-am distrus sistemul lor de valori,prin rezultatele obtinute i-am facut sa plezneasca fierea in ei de ciuda,noi am batut la Roma si Manchester in CHAMPIONS LEAGUE!!
      Iar pe plan local noi am adus titluri de campioni si cupe ale Romaniei,nu ceilalti!!
      ASA CA FRUNTEA SUS,FII MANDRU CA ESTI CFR-IST SI MAI ALES NU UITA: HAI CFR CLUJ,CAMPIOANA FOTBALULUI ROMANESC!!!
      Stii cine a folosit primul sintagma asta?Nimeni altul decat marele CRISTIAN TOPESCU la Gala Centenarului Clubului din 2007 desfasurata la Teatrul National din Cluj,cand alaturi de el pe scena mai erau EUSEBIO si ILIE BALACI!!!

      Apreciază

      • Asa este Adi. Ai dreptate, insa acest sistem azi ne-a invins. Atat sistemul, cat si autosistemul. Si cu asta cred ca am spus totul. Mandru ca sunt ceferist!

        Apreciază

  15. gata s-a terminat sezonul,trebuie uitat tot,vine altul poate mai bun poate mai rau.Vorba lui Murphy dupa bine vine rau ,dupa rau foarte rau.Sa speram ca nu are intotdeauna dreptate d-l respectiv.M-am amarit,m-am imbatat aseara,azi am inotat doua ore ,iar acum la rece citind toate comentariile voastre vreau sa va spun numai citeva cuvinte.Nici acum nu inteleg de unde vine aceasta dorinta nebuna a voastra ,de-a cistiga intotdeauna trofee,de ce trebuie fluierata si dispretuita echipa daca nu cistiga intotdeauna acasa toate meciurile.Cfr-ul a fost o echipa mica fara mari sperante,acum mumele orasului nostru drag este cunoscut si respectat in intreaga lume datorita lor.Nu se poate cistiga intotdeauna,trebuie sa va obisnuiti cu ideea, ca aveti o echipa buna ,bunicica in prima divizie,cu plusurile si minusurile ei,o echipa care s-a batut singur cu toata mafia din fotbalul nostru si a iritat tare de tot prin performantele ei.Trebuie sa va obisnuiti cu ideea ca Cfr-ul nu va mai cistiga campionate ,fiindca toti mafiotii din fotbal sint coalizati impotriva ei .Acum referitor la meci cred ca lui Trica nu i se poate reprosa nimic,a plagiat echipa lui Caneto si bine a facut,daca reusea Valente sa dea gol cred ca ii bateam.Referitor la Dan Petrescu ,are perfecta dreptate Cj-07,decit el ,e mai bine de 100 de ori Trica,cred ca nimeni nu are nevoie de Giovanni in bucataria echipei.Trica este la inceput de drum dar decit sa aduci o alta petarda portugheza ,gen idolul vostru PS,pe care il consider cel mai prost si cel mai pagubos antrenor al echipei din toate timpurile,mai bine ramine el,vorba cuiva dintre noi ,este de-al nostru.Acum referitor la Muresan ,recunosc mi-a fost jucatorul preferat intotdeauna,a ramas jucatorul meu preferat,stiu a jucat slab ieri,dar in situatia lui eu nu intram in teren.Am inteles de la voi ca are salariu mare,inteleg este criza ,dar daca nu sint chiar toate legaturile rupte dintre club si el ar trebui incercat o reconciliere ,poate si el accepta o reducere avind in vedere virsta,uzura,in plus sint convins ca nimeni nu va plati mai mult pt el in situatia data.In plus Muresan este fundas central de meserie,oricind poate fii folosit pe acest post.Referitor la meci ,echipa a jucat binisor,daca nu luam gol asa repede cred ca ii bateam pe contraatac,singurul sistem la care se preteaza lotul actual.Asta a fost ,sa recunoastem sincer ca fara demiterea lui PS,si aducerea lui Trica nici nu ajungeam in finala.Acum ,dupa acest retur pagubos ,interesant este ce concluzii se vor trage la nivelul conducerii,daca se va urmarii din nou performanta,dar de data asta va fii mult mai greu de inchegat o echipa,ori se vor multumi sa avem o echipa buna in prima divizie care mai cistiga mai pierde dar este pe prima scena.

    Apreciază

    • Ar fi o solutie sa ne si asumam un an par fara titlu si o reconstructie din temelii a echipei. Cind vad axul central defensiv cu Rada, Maftei, Cadu, Piccolo, Muresan, toti indreptindu-se spre amurgul carierei, poate n-ar fi rau sa gindim si acolo o intinerire masiva. Mai ales ca tinerii din echipa trebuie sa mai creasca sau sa se refaca (Muniru, Sare).

      Apreciază

      • Ai dreptate. Avem fundasi centrali puternici si de valoare, dar varsta isi spuen cuvantul. Chiriches ca si complexitate nu e cu nimica peste Cadu sau Piccolo, dar e mai tanar, si daca se duce in atac, mai ajunge si inapoi.

        Apreciază

      • Corect! Si cu un lot numeros de tineri din Ardeal completat cu maxim 5 jucatori din afara , dar cu valoare.
        Acum care ar fi jucatorii din lot cu valOare peste ce avem la nationala? Adica jucatorii romani din liga interna prezenti in lotul lui Piti.
        Jucatorii din Ardeal ar da consistenta caracterului de echipa regionala pe care il cultiva Cefereul, model de succes in Bavaria, Catalunia, Tara Bascilor, Baden Wuertemberg, cantoanele elvetiene, etc, mai ales ca vine si regionalizarea administrativa.
        Cultivarea acestui principiu inseamna clar, apropierea de centrele traditionale transilvanene atat de darnice in talente.
        Bunaoara de unde veneau castigatorii Cupei Campionilor din 1986?
        Helmuth de la UTA, Belo – Caransebes, Iovan- format Resita, Boloni, Balan-Baia Mare, Balint- Hebe Sangiorz Bai, Lacatus- Brasov, apoi mai venind Lung- Carei, Weisenbacher- Baia Mare.
        Chiar si acum cei mai buni jucatori autohtoni de la CFR sunt din Sighisoara, Dej, Ludus.
        Pe de alta parte ar fi necesara aducerea spectatorilor in tribune in primul rand prin joc spectaculos orientat pe goluri multe.
        Daca la un meci cu Steaua, suporterii ar sti ca invingem la scor, tribunele de la Stadionul mare ar fi arhipline!!

        Apreciază

        • ai perfecta dreptate ,dar cine sa ii vada pe tinerii jucatori din Ardeal.eu ma leg numai de portari ca aici ma pricep,nu se poate ca Tatarusanu sau Balgradean sa apere la Bucuresti si noi sa il avem rezerva pe expiratul Stancioiu cu un contract pe cinci ani.

          Apreciază

    • Domnule Attila, ai dreptate in multe. In mod paradoxal sansa noastra nu mai sta in posibila performanta, ci in paguba concitadinilor. Daca va disparea U, se termina cu tigania din consiliul local si cel judetean ce echipa trebuie ajutata, cei dornici sa vada fotbal, chiar si unul de pluton or sa vine la noi, etc. Din pacate, nu trebuia sa se intample asa, ideal era ca noi sa dominam din forte proprii, iar ei sa-si vada de eternul circuit al transhumantei din A in B si din B in A.

      Apreciază

    • Attila,aici nu e vorba ca noi ne dorim neaparat ca CFR-ul sa castige tot,dar cand joci cu o echipa schioapa cum a fost Petrolul aseara,e normal sa-ti doresti sa castigi. Suntem putini frustrati pentru ca am fost atat de aproape de a castiga un nou trofeu,care nu numai ca salva sezonul,ci ne asigura continuitate in Europa,cu tot ce decurge de aici,bani,coeficient,capi de serie s.a.Poate ca multe comentarii au fost facute la cald,acum ne-am linistit,vedem lucrurile putin altfel. Eu imi doresc,ca cei din conducere sa invete ceva din acest sezon,cu bunele si relele lui si sa ia deciziile cele mai bune pt cel care urmeaza. Sa realizeze cat de importanta e relatia cu suporterii,sa-si dea seama ca fara ei esti doar o adunatura fara suflet. Si,crede-ma,n-avem nevoie de o super echipa sa defilam prin acest campionat olog,cu toate sforile care se trag. Duminica frumoasa,tutror ceferistilor!
      Hai CFR !!!

      Apreciază

      • saul, in ziua de azi nimeni nu mai are rabdare, nici voi ca suporteri, nici conducerea. Nu cred ca actuala politica a conducerii mai rezista mult, jucatorii adusi liberi de contract pot sa fie buni ori nu, din spate – aici ma refer la juniori si tineret – nu vine nimic, dupa mine putem sa ne asteptam la vremuri grele. Apropo, Todea de ieri de la Petrolul este acelasi Todea de la Gazul, ca daca este acelasi jucator atunci iar ajungem la greselile conducerii; eu am scris de nenumarate ori inca in cfrmania de vreo 3-4 ani de Todea si Hoban, doi inchizatori exceptionali de la Medias si nimeni nu i-a vazut; nu cred ca erau prea scumpi. Deci ce vreau sa spun este ca avem nevoie de rabdare, o echipa noua se construieste greu, si am impresia ca tranzitia la noi o sa dureze destul de mult.

        Apreciază

  16. Cand am vazut tribunele, „toata floarea cea vestita” a fotbalului romanesc, nationala, i-am auzit pe comentatorii Mironica si I.Alexandru nu am avut nici un dubiu unde va merge Cupa. Chiar daca marcam avea grija Balaj sa elimine 2,3,4 jucatori (cat era nevoie) pana castiga Petrolul. Dupa ce ani de zile aceiasi arbitri erau numiti arbitri de casa ai CFR-ului, ieri aceiasi comentatori i-au declarat cei mai buni arbitri din Romania cu mentiunea ca lipseste Hoţ-egan. Daca pana acum la fiecare meci se numarau romanii din echipa CFR-ului, ieri pentru prima data nu s-au mai numarat pentru ca Petrolistii erau in inferioritate la acest capitol. Imi amintesc precis ca I.Muresan a declarat ca tragerea la sorti s-a schimbat pe nepusa masa pentru a face culoar Petrolului. Subscriu din nou, in totalitate, la premonitiile lui Ulisse cu privire la ce ne asteapta in sezonul urmator.

    Apreciază

    • I. Muresan a revenit ulterior asupra declaratiei si si-a cerut scuze de la Petrolul, tragerea la sorti a fost in regula, in conformitate cu o hotarare a FRF de acum un an.

      Apreciază

  17. Stimati tribunisti.. acum ca sezonul aproape s-a incheiat (oficial va fi dupa analiza lui Alex) ce parere aveti daca am relua, punct cu punct, temele din sondajul facut de Kiruj in iarna? In fond nu etreaba noastra ce fac valizele, TASul, insolventii samd.

    Apreciază

      • Stau bine cu ambele, din păcate / slavă Domnului…Alaltăieri a nins sus, în munţi (din păcate…), iar stocul ăla e în creştere (slavă Domnului…). Creşterea se explică şi prin (meno)pauza (auto)impusă de la 1 iunie (va dura doar trei luni, staţi liniştiţi…), dar după 1 septembrie nu pot garanta nimic…@Cristi : la care sondaj te referi, la ăla cu note date managementului, site-ului oficial, etc.? Şi -dacă da- vrei să refacem testul, sau -pur şi simplu- să discutăm pe marginea fiecărui punct de acolo ?

        Apreciază

        • sondajul ala cu aspecte… ce merge bine ce nu…sunt multe puncte acolo. acum avem timp suficient sa le disecam, asa, pe blocuri… oricum urmeaza o luna de vacanta in care singurele stiri din fotbal vor fi cu ce parasute sunt pe nu stiu unde tot felul de alcoolisti ratati de la echipele din bucuresti.

          Apreciază

      • Vara e lunga. Nu ne-am putea intalni undeva toti cei de pe aici? E vacanta, poate vin si prietenii nostri din strainatate. Sa serbam Zilele Tribunei CFR cu palinca de la Kiruj, slanina de mangalita de la Retardila, rosiile oltenesti au aparut deja, iar branza au ciobanii. Nu cel de la Rahova. Ce ziceti? Poate ne mai trece supararea si facem si un meci de fotbal.

        Apreciază

  18. Vad ca multi sunt preocupati de partea finaciara a clubului, se mint singuri ca banii sunt bine dramuiti, de parca ar fi vazut ei pusculita lui Arpy pe care e scris „Next level” si in care sunt introduse anual milioane de euro… Eu nu cred ca partea financiara e problema, problema e strategia conducerii… O echipa care se gandeste sa nu aiba probleme finaciare in viitor, nu „lupta” pentru evitarea unui loc de E.L.!!! Acel loc inseamna bani mai multi din drepturi TV, plus o sansa de a face bani din E.L., atatia cat sunt ei! Cota de piata a unor jucatori nu e aceeasi daca participa sau nu in cupele europene. O echipa care se gandeste la venituri finaciare, nu isi alunga suporterii din 2 in doi ani, asta fie si pentru faptul ca ei fiind comercianti asa cum se lauda, au invatat la cursurile economice ca pentru a readuce un client nemultumit, trebuie sa investesti mult mai mult decat era necesar pentru a-l mentine multumit! Unii critica „suporterii de rezultat”, mie mi se pare normal ca lumea sa nu mearga la stadion ca sa fie batjocorita de miserupismul jucatorilor(care e generat si de strategia anti E.L. a conducerii). Eu unu astept vara, si merg pe mana lui Arpy: daca il vad ca investeste, investesc si eu in abonament deoarece vad ca cei din conducere vor rezultate, daca in schimb vor face ca vara trecuta si vor mai gasi in Bjelanovic pe post de atacant, atunci merg tot pe mana lui Arpy… ma uit la TV…

    Apreciază

  19. Dupa pierderea finalei aseara nu am ramas cu sentimentul infrangerii… Am vazut partea plina a paharului. Intr-un retur dezastruos am ajuns in finala. Cat priveste toamna de CL am reusit niste partide de vis. Am castigat toate deplasarile de CL, cu exceptia celei cu Galata, unde am avut parte de arbitraj tip liga lui Mitica (cu penalty dat la o interpretare la sange a regulamentului, cu eliminare usoara la Aguirregaray, cu egalare la un fault mare la Picolo). Deci, analizata per ansamblu, evolutie buna a echipei in prima parte a campionatului. In acest an am avut parte de alta echipa( dupa plecarile de la echipa, plus cei accidentati). Revenind la partida de aseara, sunt convins ca daca Valente ar fi inscris la una din cele 2 mari ocazii, altul era deznodamantul finalei. Aici cred ca are parte de vina conducerea, prin alegerile gresit facute. L-au pastrat pe Valente in detrimentul lui Nicoara, Edimar ori Batin. Tot astfel, n-as trage in capitan, acuzand greseala de la gol. Un meci intreg am jucat pe contraatacul adversarilor si totusi echipa s-a descurcat. Ramanem cu regretul pierderii unei finale, dar in acelasi timp trebuie sa apreciem modul in care suporterii ploiesteni s-au mobilizat. Este impulsul, speranta celui venit din urma(foamea de fotbal, de performanta). De asta are nevoie suporterul CFR-ist care are o structura profund emotionala: un semnal din partea conducerii vizavi de intentiile de viitor. Si acest pas a fost facut de conducere prin noile miscari de la echipa. Am incredere ca noul sezon poate fi unul plin de „succesuri” pentru suflarea CFR-ista! Oricum, singura victorie din retur acasa mi-a adus o enorma satisfactie. Lupta insa va fi dificila cu structurile fotbalistice din Romanika (am vazut si-n partida de aseara decizii trase de par ale arbitrilor. plaja interpretarii deciziilor este foarte mare, iar distanta intre vicierea de arbitraj pana la partida buna este data doar de subiectivitatea comentatorului).

    Apreciază

  20. Salut, eu am abonament, dar la ultimele meciuri nu am mai mers, din lehamite fata de ce se intampla la club: jucatori plictisiti, conducere nepasatoare fata de suporteri. Mi-e greata sa merg la meciurile cu oaia si cu pinguinii, unde merg toti pampasii sa isi faca poza la stadion, prefer sa privesc meciul la TV, in liniste. Cind conducerea se va gandi si la suporteri, acestia vor veni la stadion. Si nu uitati vorbele lui Stefan cel Mare: CFR nu e al lui Arpi, nu e al lui Muresan, ci al stramosilor stramosilor nostri. Un ceferist care a mers la meciurile CFR ului din 1969 si va merge in continuare, chiar si dupa disparitia de la putere a celor actuali. Exista viata si dupa AP! Consider ca in ultimii ani si-au batut joc de suporteri, de asta e stadionul jenant de gol la fiecare meci.

    Apreciază

    • Ai putea detalia de ce crezi ca e conducerea nepasatoare fata de suporteri ? Nu sunt un tip obedient, dar sunt curios ce crezi ca ar trebui sa faca pentru a atrage suporterii ? Sau ce trebuia sa faca si nu a facut ?

      Apreciază

      • Ti se pare ok ca suporteri care au platit in avans abonament pentru a vedea intreg campionatul, sa fie umiliti un retur intreg prin brevetata tampenie cu evitarea unui loc de E.L.? Ti se pare mult ca suporterii sa aiba pretentia ca CFR-ul sa respecte toate competitiile in care joaca si sa joace pentru victorie meci de meci, desi suntem constienti nu poti castiga tot timpul? Cred ca multi suporteri nu sunt „suporteri de rezultat” asa cum spun unii, ci mai degraba „suporteri de atitudine”! Atata timp cat spectatorii vad atitudine in teren, spectacolul ii multumeste si sunt din ce in ce mai multi pe stadion, iar cand conducere decide sa pacaleasca sau sa batjocoreasca fotbalul, tribunele se golesc.

        Apreciază

      • Un mic exemplu: de ce erau imbracati toti suporterii petrolului in galben? Pentru ca prin grija clubului în preţul biletului a intrat si un tricou. Cate tricouri sau şepci ti-a pus la dispoziţie clubul CFR (la un pret bun), in afara de cele de firma care sunt scumpe in magazinele de la stadion si Sigma?

        Apreciază

      • Ca unul care a trait atat „marirea” din anii 70 cat si „decaderea” din anii 80 (si culmea mi-am implinit visul tineretii mele si am debutat la CFR la 15 ani pe terenul echipei Infratirea Oradea la ultimul meci al campionatului in anul cand am picat din B in C, cred ca anul ’81 sau ’82), cu suisurile din anii pari si coborasurile din cei impari ai timpurilor noastre (si sper ca aceasta ciclicitate sa se pastreze), in acei ani nu visam sa fim vreodata campionii tarii, si sa jucam, d’apoi sa castigam, cu Roma, Man Utd. etc. Pentru mine toate acestea sunt bonusuri nesperate. Sigur, fiecare avem trairile si asteptarile noastre vis-a-vis de echipa si de cei din jurul ei. Ale voastre, dan dan, Radubarbier, Cristi sunt indreptatite, corecte, de bun-simt. Sunt de acord cu ele. Dar merg mai departe si incerc sa-mi dau seama cum pot eu, ca suporter, sa fac ceva pentru echipa si pentru atmosfera din jurui ei, fara a o vicia. Poate am sa iau exemplu din linkul urmator: link . Cand galeria incepe sa scandeze porcarii, cand spectatorii urla sa schimbe antrenorul, dar nu au strigat o data in timpul meciului Hai CFR, am sa-mi pun si eu punga in cap. Dar de pe stadion, cat sint sanatos, eu nu pot sa lipsesc. Hai CFR! Cu un ! Sa nu incalc vreun drept de copyright.

        Apreciază

  21. Lengyel Attila, sunt de acord cu cateva dintre lucrurile pe care la sustii mai sus, dar nu cu toate. Spre deosebire de tine, eu astept increzator campania de achizitii care incepe. Cred ca in cel mult doua zile vom si auzi deja primele nume inregimentate la Cluj. Mai cred – si sper totodata – ca urmeaza o campanie de achizitii macar comparabila cu cea din urma cu doua veri, in urma careia au poposit atunci in Gruia Beto, Sougou, Renan, Camora si altii. Inca mai am incredere in cei care conduc destinele echipei noastre, iar in locul rivalilor din campionat eu nu m-as culca tocmai pe-o ureche stiind ca CFR Cluj va avea si o toamna mult mai putin incarcata decat ei. Cu privire la Hoban, sunt de acord cu tine atunci cand spui ca e un jucator care ne-ar fi putut ajuta, dar asta mai cu seama prin polivalenta sa, la care am facut niste referiri pe undeva inainte de joc. Pomeneai insa si de Cristi Todea, fostul capitan al Gazului (si inca fotbalist la Medias). Ai dreptate cand vorbesti in termeni laudativi si la adresa lui, dar cred ca exagerezi putin. Eu nu l-am privit niciodata pe Todea ca pe un jucator cu valoare de CFR Cluj, nici macar in anii in care ex-aradeanul se gasea la zenitul carierei sale. Acum, cand am senzatia ca se cam pregateste pentru iesirea din scena, cu atat mai putin, cred eu (desi nu e obligatoriu sa am dreptate). Am observat insa ca in acest ultim sezon nici macar la Medias nu mai e jucatorul exponential de altadata, deci nu vad cum ne-ar fi putut ajuta in prezent pe noi, mai cu seama pe un post -cel de inchizator- in care nu stam tocmai prost. Ma gandesc ca aseara l-ai confundat cu Morar, jucatorul ajuns la Ploiesti de la U. Eu daca ar fi sa pariez pentru la anul pe un fotbalist din campionatul nostru, atunci cu siguranta ca acela ar fi acest Vladut Morar, care cred ca ar fi avut loc intre titularii Petrolului inca din acest retur, chiar daca are nume sonore intre concurenti: Bokila, Hamza sau Grozav. Cu respect, hai CFR!!!

    Apreciază

    • florinaccio, toata stima, eu am vrut sa scot in evidenta incapacitatea conducerii de-a achizitiona jucatori din Ardeal, asa mi-au venit in cap Todea si Hoban care acum trei-patru ani ne scoteau peri albi, inchizind toate culoarele in meciurile disputate cu gazul. Aseara mi s-a parut ca a jucat un anume Todea fundas central la gazari si credeam ca este acelasi de la Medias. Recunosc cinstit ca nu sint la curent cu div.A, singurele meciuri urmarite sint cele ale CFR-lui, totusi sint o groaza de fotbalisti tineri, talentati, din Ardeal, care ajung la alte cluburi in regat si asta ma enerveaza.

      Apreciază

      • Eu nu vreau sa ii apar pe cei din conducere, dar trebuie sa vedem niste realitati. 1.Exista niste impresari care nu prea sunt bineveniti in Gruia (cuvinte de cod brinza, mop etc.) 2.Jucatorii tineri f buni nu au de ce sa vina la Cluj, pentru ca risca sa nu mai fie selectionati la nationalele de tineret; atunci accepta fie sa mearga la echipele agreate, pe bani putini, fie, daca au personalitate si impresari fara influenta de iaurt, pleaca direct afara, ca Maxim. 3.Ce am adus in ultimii ani, cu parere de rau, nu a prea confirmat.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.