No, hai, că poate o fi iar cum o mai fost! (doar n-am ratat niciodată calificarea dintr-o semifinală de Cupa României)


No, uite cum șed lucrurile. Această primăvară a anului 2013 nu mai poate fi salvată nici de SMURD, dar, peste 30-40 ani, când se va discuta la azil despre sezonul 2012-2013, nimeni nu-şi va mai aduce aminte că nervii suporterilor ceferişti au fost gâdilaţi serios de un anume Maah, de un anume Hora, de un anume „prim 11”, că n-am reuşit să batem pe nimeni pe teren propriu sau că ne-a făcut/tras-o cu 1-3 în Gruia echipa cu un picior în nelicențiere din Turnu Severin, ci va conta doar statistica: 22 puncte în UCL, din care 10 în grupe, calificarea în premieră în primăvara europeană şi câştigarea Cupei României (gol Cadu, 11m). No, bine, la treaba asta din urmă mai avem o ţâră de muncit ca să intre în analele statisticilor. HAI CFR!

No, deci urmează pentru CFR cel mai important meci din 2013 de până acum al sezonului 2012-2013. Miza lui? Să avem parte de încă un cel mai important joc din 2013 al sezonului 2012-2013. HAI CFR!

No, așadar, diseară, miercuri, 22 mai 2013, ora 20.30, Giurgiu, transmisie TV Digisport1, Cupa României – semifinale, manşa secundă: Astra Giurgiu – CFR 1907 Cluj (în tur 0–0). HAI CFR!

No, binișor şi cam atât. Din păcate, nu am timp de un întreg articol – mai am multă muncă de muncit pentru a câștiga pâinea familiei și berea personală – dar mi-am zis să bag ceva text (la alibi), în speranţa că apare ulterior Florinaccio cu un scurt comentariu de 227 rânduri şi astfel veţi avea întregul material necesar pentru importantul meci de pe impozantul stadion – de 3.300 locuri – denumit Marin Anastasovici (nu mă întrebaţi cine a fost ăsta că stau prost la capitolul cultură generală. La fel ca și Google, de altfel, că nici el nu ştie). HAI CFR!

No, destul de bine, să mai adaug că cine câştigă meciul cu victorie (adică noi) va întâlni în finală, la 1 iunie – Ziua Copiilor Ceferiști, pe Arena Națională Bucureşti, Petrolul Ploieşti (în mare parte ex-U), care a eliminat în cealaltă semifinală Oţelul Galaţi cu 3-0 şi 1-2. În caz că se termină egal, cu goluri marcate (de la 1-1 la 41-41, nu contează), tot noi vom juca finala. La 0-0 după 90 de minute, va trebui să facem 41-41 în următoarele 30 de minute de prelungiri, ori să-i batem, ori să-i eliminăm la lovituri de departajare de la 11m (ultima executată de Cadu, cum v-am spus mai sus, dacă portughezul nostru drag rezistă fără roșu sau 2 galbene până în prelungiri). HAI CFR!

No, OK, să mai dau şi echipele probabile, cu tot cu japonezi:

Astra: Lung – Măţel, Mureşan, Youssef, Junior Morais – Yahaya, Takayuki – Enache, Tembo, Budescu – Fatai. HAI CFR! LUPTĂ, LUPTĂ CFR!

CFR: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Mureşan, Sare – Deac, Rui Pedro, Hora – Weldon. HAI CFR! Incredibil, se pare că putem alinia spuma calitativă din întregul lot! HAI CFR!

No, perfect de bine, să mai zic că eu nu cred în poveştile de enervat suporterii cum că obiectivul în această competiţie este ratarea participării în ediţia viitoare a Europa League. Păi, conform declaraţiilor conducerii şi a şopârlelor din presă, majoritatea jucătorilor oricum vor rata EL, deoarece vor fi disponibilizaţi (vânduţi/împrumutaţi) la sfârşitul sezonului. Şi-atunci de ce să nu bage în jeb cei 15.000 de euro cică promişi pentru câştigarea trofeului? Să câștigi atâta bănet din fotbal, fără să trebuiască să lucrezi part-time la Oriflame, nu mi se pare o sarcină nedorită. Mai ales că nu-i o misiune imposibilă, că doar nu vor juca acest meci, şi nici finala, la Cluj, ci în deplasare, unde şi-au făcut un obicei frumos și estetic să nu piardă. Apoi, nici Astra nu mai este ce-a fost în toamnă. Să nu mai spun – deși chiar vreau să spun, că mă arde să spun! – că noi, prin cele 3 Cupe câştigate în 2008, 2009 şi 2010, suntem (foşti) mari specialişti, pe când adversarii noştri n-au experienţă în aşa treburi. Şi chiar dacă am fi luat de bună declaraţia lui Pászkány cum că nu ne interesează acreala EL, de ce să nu fie omul sincer când declară: „Ne dorim mult să câştigăm Cupa României, este un trofeu pe care îl dorim în vitrină”? HAI CFR!

No, bine de tot, dacă am dat declaraţia lui Pászkány, n-ar fi frumos din partea mea să-i bag pumnul în gură lui Trică când vorbește. Aşa că: „Va fi meciul sezonului, o partidă pe viaţă şi moarte. Aşa vor şi şefii, să jucăm cu sacrificiu. Trebuie să ne mobilizăm şi să uităm ultimele rezultate”. Şi: „Jucătorii mei vor da totul pentru a ajunge în finală. E momentul adevărului pentru noi, dar sînt liniştit. I-am urmărit la antrenamente şi sînt convins că vor «muri» pe teren pentru a ne atinge obiectivul. Ne vedem în finală!” HAI CFR!

No, uluitor de bine, şi cam gata. Împreunez două deş’te şi le ţin aşa strânse să apară cel de sus (mă refer la cel pomenit pe la începutul articolului) cu esenţe esențiale despre partidă, că eu am făcut doar puțin antren de încălzire a adrenalinei. Sper într-o seară neagră pentru toți dușmanii noștri. No, ce bine ar fi! HAI CFR! DA’ HAI ODATĂ! ȘI APOI ÎNCĂ O DATĂ…

PS: Ca să nu mi se sfâșie contractul de muncă sau să ajung să nu mai am vreodată șanse să devin prim-ministru divin, recunosc din capul locului, la final, că acele „HAI CFR-uri” de încheiere de paragraf au fost plagiate cuvânt cu cuvânt (mai puțin semnele de exclamare – dânsul pune mai multe) de la maestrul Kiruj. Să fiu iertat cu clemență, iar dosarul să mi se caseze. HAI CFR!

0 comentarii

  1. Doamne ajuta si aduceti cfristilor un pic de bucurie mai baieti!Sunt increzator ca nu pierdem…….totul este sa marcam sa nu ajungem la 11m ,cu toate ca si acolo avem experienta.

    Apreciază

    • Apropo de 11m. La penaltiul din meciul de aseara, Bornescu s-a pozitionat intentionat putin in stanga lui si ghici unde a sarit 🙂 Logic ca in dreapta lui :). Dar nu l-a pacalit pe otelar cu chestia asta, care logic, a tras in stanga lui 🙂

      Apreciază

  2. No, plagiatul am observat imediat, chiar am vrut să-ţi trag o muştruială că nu respecţi formatul la semnele de exclamaţie, dar cu ultima confesiune te-ai scos, până la urmă…Bravo ţie !!! HAI CFR !!! Cu trei de „!”, m-ai înţeles?…:)) Ah, şi era să uit : dacă ai probleme cu berea personală (sau -mai degrabă- cu stocul tău personal de pălincă), poţi apela oricând la „eu”, 24/24, 7/7…:) Prietenul la nevoie se cunoaşte…)) HAI CFR !!! Cu trei de „!”…

    Apreciază

  3. Cred ca va intra si Vass Adam, nu stiu daca titular sau in repriza a doua. Si cred ca nu ar fi rau. In rest, avem nevoie si de noroc, dar si de un arbitraj corect. Hai CFR!
    P.S. Peste 30.000 de ploiesteni sunt anuntati pe National Arena din Bucuresti. O garnitura de tren intreaga, autocare si multe masini personale. In pretul biletului va intra si tricoul galben albastru al Petrolului. Noi ce facem in acest sens daca, in mod fericit, ne calificam?

    Apreciază

  4. Caneto, cu tot regretul pentru avancronica ta ramasa nedeplina, dar pentru meciul acesta eu nu sunt pregatit absolut deloc. Sa-ti spun si de ce. Mai zilele trecute, dupa meciul Petrolul-Astra, una dintre stiristele de la Sport.ro (aia blonda si spalacita) pomenea niste nume de care eu, spre rusinea mea, inca n-am auzit: MAŢE, 🙂 Ben IUSUF si Amza. Asa ca, din respect pentru cei cativa franari care se obosesc sa mai posteze cateva randuri la avancronicile Tribunei, nu risc acum sa dau verdicte despre meciul din seara asta. Poate dupa ce ma mai documentez putin sa reusesc sa scriu ceva – minim 57 de randuri (am numarat, tu ai scris 56) 🙂 sau batăr 46 de randuri (cate ai reusit tu sa compui fara cele 11 plagiate din senor Kiruj). 🙂 Da’ nu-ti face prea mari procese de constiinta pentru micile tale ”furtisaguri” (era si culmea sa fi fost mari furtisagurile!). Primarita Craiovei spunea in urma cu niste luni ca daca nu copiezi de la altii mai mult de 30% nu se poate vorbi de plagiat. Tu n-ai reusit decat aprox.20%, asa ca mai puteai incuraja echipa inca de vreo 10 ori. 🙂 HAI CFR!!! 🙂

    Apreciază

    • …Mai cu seamă că orice încurajare în plus este şi o şansă în plus pentru favoriţii noştrii (sau nu?). HAI CFR !!! Cu trei de „!”…:)

      Apreciază

  5. acum ca suntem in finala la meciul cu U din 29 bagam rezervele daca la 1 iunie avem finala? compromisul asta nu ma prea incanta

    Apreciază

    • in cea mai mare parte a meciului am crezut ca se joaca „victorie” nu fotbal…(asa se numea in copilarie jocul ala la o singura poarta).

      Apreciază

  6. Pasărea Phoenix…Haideţi la Bucale, fraţilor ! Să facem o invazie pe Arena, să-i încurajăm pe băieţii pe 1 iunie !! După meci vă invit la o palincă la Buftea (sau la Periş, sau la Săftica, sau în Berceni, sau unde vreţi voi, în fiecare cartier am câţiva prieteni), haideţi să-i facem „în ciudă” lui AP şi să ajutăm CFR-ul să câştige Cupa !!! (cu trei de „!”) Să-l băgăm la cheltuieli pe AP !! (cu 2 de „!”). Să-mi bag picioarele ! (cu un singur semn de „!”) HAI CFR !!!!!!!!!!!!!!!! (no, câte-s , Caneto, plagiatorule!)

    Apreciază

  7. Ne place, nu ne place asta-i echipa noastra. Degeaba vrem noi posesie, joc colectiv elaborat daca ramanem fara rezultate. Mai bine toti in poarta, din 2 ocazii 2 goluri, eficienta maxima. Pai daca erau Bastos cu Sougou ii bateam lejer cu 5-0 ! Super meci, bravo baieti . Surpriza campionatului viitor va fi… VALENTE, gata si-a revenit, un nou Bastos s-a nascut la Giurgiu. :)))))))

    Apreciază

  8. In sfarsit putem sa schitam un zambet firav………baietii au pus osul si au dat dovada valorii.Sunt mandru de felul in care au luptat.Nu este usor sa castigi intro partida cu asemenea arbitraj.Evident cei de la giurgiu au acuzat arbitrajul.In primul rand faza in care a scapat un giurgiuvean si centralul a intors faza la un fault pe pozitie centrala centrala.La reluare(dupa ce s-a tras linia) se vede ca cel de la giurgiu avea o pozitie mai avansata?chiar daca comentatorul insista ca nu a fost ofsaid(dar ce sa-i ceri cand in repriza a 2 a la un cap a lui Fatai urla acelasi comentator la uriasa ocazie cand reluarea a aratat 2 jucatori in ofsaid de 1 m iar comentatorul spunea ca nu a fost!)
    Hategan ne-a aratat inca o data „dragostea” lui fata de clujeni……….galben la Muniru (ai dat am inteles).Peste putine momente in tusa intrare a unui giurgiuvean cu piciorele sus la Camora si ce cartonas a dat Hategan rosu sau galben?Se pare ca n-a avut intensitate si nici nu l-a rupt pe Camora,deci fara cartonas.
    2 henturi la Budescu si Takayuki fara galben.Acelasi hent la Bjelanovic la fel fara cartonas.Vine acum o cravasa la gatul lui Deac a lui Morajes la fel fara galben(acest fault este sanctionat si la rugby)
    Nu mai vorbesc de de faulturi nesanctionate sau date invers.Nu este usor din teren sa depasesti aceasta maniera de arbitraj.
    Inca o data felicitari baietilor si sper sa aducem Cupa in vitrina clubului!Ar fi frumos sa ne mobilizam pentru finala si sa sprijinim baietii la bucuresti.

    Apreciază

  9. Nu degeaba s-au inventat bancurile cu olteni….. Trica , in direct dupa meci ” le-am dat doua goluri si nu am atacat, iti dai seama cate goluri la dadeam daca atacam?” Daca n-as fi fost la lucru m-as fi tavalit pe jos de ras…. lol .

    Apreciază

    • Ai uitat cum in toamna presa mincatoare de brinza le transfera doi jucatori la Zenit St. Petersbrug pe 4 mil de euro? Adevarule ca am reusit acum sa vedem o echipa reala la lucru cu titulari refacuti fie si partial si jucatori in revenire de forma. N-au jucat ai nostri stralucit dar totul a aratat a echipa, adica a ce ma asteptam sa vad chiar si dupa plecarile din iarna.

      Apreciază

    • Ai uitat cum in toamna presa mincatoare de brinza le transfera doi jucatori la Zenit St. Petersbrug pe 4 mil de euro? Adevarule ca am reusit acum sa vedem o echipa reala la lucru cu titulari refacuti fie si partial si jucatori in revenire de forma. N-au jucat ai nostri stralucit dar totul a aratat a echipa, adica a ce ma asteptam sa vad chiar si dupa plecarile din iarna.

      Apreciază

    • Foarte multe comentarii au fost in ultimele saptamani despre expirarea termenului de garantie la Cadu. Uite, ieri a jucat de o nota mare si avem si garantia ca se vrea cupa 🙂 Sunt sigur ca mai poate fi de mare folos echipei, si-a iesit din mana dupa statu’ pe bara in urma suspendarii de 6 etape, apoi a fost mai greu cu concentrarea pentru niste meciuri fara miza din campionat, dar si-a revenit imediat ce a fost necesar.

      Apreciază

      • ai perfectă dreptate. Cadu a jucat excelent, sper că s-a terminat „pasa” proastă prin care a trecut. De un Cadu cu joc constant bun mai avem nevoie 2-3 ani, zic eu. Şi de spiritul lui de luptă, de căpitanul Cadu. M-am speriat un pic în ultima vreme, am crezut că s-a terminat cu el, dar -din fericire- m-am înşelat, se pare…HAI CFR !!!

        Apreciază

      • Da, da! Cadu și Piccolo merită o notă de 10 (împreună)! Revedeți meciul și vedeți de câte ori au fost găsiți adversarii singuri cu Felgueiras, pentru că fundașii centrali nu făceau față.

        Apreciază

        • Din moment ce a fost acceptata dominarea giurgiuvenilor – prin retragerile lui Sare si Muniru/Sepsi pe linia careului de 16 – a fost inevitabil sa nu apara si situatiile de care vorbesti. Vorba lui gica10, fata de ce-a fost in CL ce s-a intamplat aseara a fost o gluma nevinovata. Raman la parerea mea, Cadu a avut o cu totul alta atitudine si prestatie fata de jocurile recente din campionat. Si-apoi cu ce-s de vina Cadu si Piccolo ca cei de la Astra n-au avut un Deac sau un Hora care sa se ocupe de centrari? 🙂

          Apreciază

  10. Joc defensiv bun, ofensiv zero. Merg pe cliseul „victoriile aduc victorii” si peste 10 zile castigam cupa. Ce mi-a placut mult a fost atmosfera de la echipa: toata lumea bucuroasa, imbratisari, o adevarata familie. In iarna se vorbea si pe tribuna de oportunitatea transferului lui Budescu si Fatai la CFR, viitoare „petarde”. Oricum, chiar sa fie mare talent Budescu are un caracter deplorabil. Mai remarc doar ca CFR este tratata de catre comentatori ca o echipa din strainatate, subiectivitate maxima pt adversari, in schimb in studioul digi Trica era cel putin de nivelul lui Sachi si Mourinho.

    Apreciază

    • Si acum nu puteau spune ca Astra e echipa pur romaneasca. Au la fel de multi stranieri ca CFR-ul. De ce totusi au tinut cu ei? Mi-a placut in schimb stadionul lor. Cu peluza pictata cu suporteri fluturand steaguri :)))))))))))))) E prima oara ca vad asa ceva. Ma intreb daca steagurile erau in culorile Astrei Giurgiu 🙂

      Apreciază

  11. Nu vreau sa par un vesnic nemultumit dar trecand peste victoria de aseara(una muncita) nu pot sa nu sa nu remarc din nou modul in care tratam loviturile libere in general si cornerele in special.
    Mi se pare de rahat ca aproape de fiecare data mingea sa fie respinsa de primul fundas sau sa batem pe coltul lung unde nu ajunge nimeni la minge.

    Apreciază

  12. Hai nu fiti suparati……dupa transferurile din vara vom juca ca Barça ,nu ca Chelsea!
    Cat priveste executarea cornerelor nu stiu daca solutia era sa le bata toate in zona centrala unde Muresan(de la ei) si Ben Yousuf aveau fiecare vreo 3 m……asa incercau sa surprinda(sa varieze ,ca de obicei) cu mingi pe scurt sau lung (in aut de margine)
    Cred ca era nimerit aseara sa va formati voi o parere si sa nu asteptati asta de la comentatorii digi (formatorii lui Niculaie).Astia cautau alibii la faptul ca Felgueiras a fost cel mai bun om al nostru(parerea lor)Dar daca stam sa judecam meciurile din toamna CL ne dam seama ca presiunea de aseara a fost o gluma nevinovata.Acum ar fi culmea ca Trica sa impuna o tactica care sa-i favorizeze pe adversari.Niciodata Cadu si Picolo nu vor cobori 100 m sub 12s pentru ca n-au nicio treaba cu viteza!Dar asta nu inseamna ca nu au atuurile lor.De ex Picolo este foarte elegant(cum observa Albu) si-l vom folosi la primire oaspeti pe 16m .
    Am jucat o partitura care ne-a pus in valoare atuurile…..felicitari tuturor.Sper sa ridicam si Cupa si atunci ne mai revenim la moral.

    Apreciază

  13. bine ca am castigat si ca suntem in finala, de ce sa fim nemultumiti pana acum in acest retur eram in stare sa batem pe cineva cu 2-0? suntem finalisti sa ne bucuram si din vara vedem ce jucatori vin care pleaca, ce antrenor va veni daca va fi cazul sa vina si construim o noua echipa care sa se bata la campionat anul viitor. daca am fii jucat frumos si am fi pierdut mai bine ar fi fost? normal ca nu si zic ca suntem in finala pe meritul si munca noastra. de la valente ma astept sa fie noul bastos sau rui pedro. a crescut in joc in ultimele partide cand a fost folosit. SA CASTIGAM FINALA!

    Apreciază

  14. Pentru finala Arpi trebuie sa ceara brigada straina. Comentariile celor de la Digi au fost execrabile, tendentioase, rauvoitoare, dar cand am auzit comentariul lui Mironica la acelasi meci m-a dezgustat de-a dreptul. El sustinea, printre multe altele, ca deciziile in momentele cheie ale meciului au fost pro CFR. Nu a uitat nici de declaratiile infractorului Jiji care-l acuza pe Hoţegan de prietenie cu clubul nostru. Daca se vrea curatenie in fotbal, trebuie inceput cu presa sportiva.

    Apreciază

  15. O victorie este intodeauna o victorie,DAR (poate nu am vazut eu bine) nu avem mijloc de constructie,nu avem jucator care sa paseze atacantului (bielanovici a primit 0 pase) Muniru si Sare s-au multumit cu distrugerea jocului la mijloc,Sare in permanenta in fundul fundasilor lasand in asa fel spatii uriase pentru mijlocasi astrei,iar Muniru recordman la pase gresite.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.