Mi-e egal. [CFR Cluj – Concordia Chiajna 1-1]


Dacă pe ei nu îi interesează, nouă de ce să ne pese? Dacă joacă pe vârfuri de balerină, ca în vacanţă, caută mai mult să se protejeze decât să se implice, noi de ce să ne chinuim să repetăm mereu şi mereu aceleaşi lucruri? Să fim serioşi: se poate face analiză sportivă pe marginea unor meciuri de curtea şcolii?

Ultimele două partide ale CFR-ului cred că trebuie tratate la pachet, succint şi fără prea multă implicare afectivă. Au fost două egaluri de care, sincer, mi-e şi mie egal. Nu mai vorbesc despre puncte pierdute/câştigate, nici de repetiţii pentru ultimele meciuri care contează în acest sezon. Nu cred că s-a repetat sau că s-a exersat mai nimic, au fost doar nişte evenimente sportive la care CFR-ul a făcut act de prezenţă, pe care le-a tratat ca o corvoadă, fără chef de muncă şi implicare, de concentrare şi atenţie la joc, fără preocupare pentru rezultat. Aşadar, de ce să arătăm noi mai mult interes?

De ce să mă consum pentru Weldon, cel care îşi trage frumuşel piciorul în duel decisiv în careu (la Braşov), să nu cumva să se accidenteze? Omul ştie că la vară pleacă, poate mai are 2-3 ani de carieră, câteva sute de mii de euro ce-i pot intra în cont. Nu se mai gândeşte să marcheze, face lufturi inimaginabile acum un an (vezi vineri, centrarea pe jos ce i-a fost dată de Deac). De ce să mă chinui să-l înţeleg pe Hora, cel care imediat ce ajunge în careu are ca principală prioritate cum să cadă mai artistic, doar-doar primeşte un penalty? Nu contează cum se face el de râs, ci cum batjocoreşte imaginea respectabilă a unui club. Hora ar trebui pus în capul listei de transferuri. Ducă-se oriunde, oricum. Poate că undeva se va trezi, va redeveni fotbalistul de la Bistriţa, dar nici atunci nu mi-ar părea rău după el. Fotbalistul se poate antrena, forma e un lucru variabil, caracterul însă niciodată.

De ce să mă mai gândesc dacă Trică este antrenor interimar sau, aşa cum ne speria, a venit pentru câţiva ani buni (zice el „buni” – nu se întrevede aşa ceva). După ultimele rezultate şi mai ales după lipsa oricărei dovezi tactice, îmi este tot mai clar că e doar un Minteuan, nimic mai mult. Cred că nici câştigarea Cupei nu l-ar lipi de banca tehnică a CFR-ului, fiindcă el, în sine, nu prezintă nicio garanţie de succes.

De ce să reiau mereu aceleaşi observaţii ale lacunelor tactice, atâta vreme cât totul va fi probabil şters şi reclădit de la zero din vară? Pe temelia actuală nu cred că va rezista ceva. Să observ aşadar că echipa nu are capacitatea de a pasa scurt, trăieşte doar pe spatele a unu-doi jucători (Deac şi uneori Rui Pedro) ce pot face ruperi de ritm, pare un soi de formaţie scandinavă din deceniul VIII al secolului trecut. Sau, să mă refer, din nou, la lipsa unei minime idei tactice defensive, acolo unde lider ar trebui să fie Cadu? Mai bine las minutul 83 al meciului cu Chiajna să vorbească: Cadu depăşit lejer în marginea careului mare face un fault grosolan. Lovitură liberă şi cartonaş galben. În loc ca defensiva să se trezească la acea fază, să se aşeze corect, să se ia adversarii în primire, totul rămâne ca o dulce somnolenţă. Priviţi reluările golului pentru a vedea cum se mişcă fiecare. Apărare tip „taraf”, în care fiecare face ce-l taie capul. Cadu porneşte cu adversarul, apoi se răzgândeşte şi încearcă să sară la centrare, evident, fără succes. Piccolo observă tardiv ceva, dar se încurcă în Camora, cel care pare mai interesat de zona centrală a careului decât de cei 3 ilfoveni care erau pe colţul lung. Muniru nu se mişcă 1 metru toată faza, în stânga sau în dreapta. Şi uite aşa, la singura fază a adversarilor, Bambara ajunge să dea cu capul singur, din 6 metri. Un gol cum nici la juniori nu e tolerat.

Dacă meciul se termina 1-0 astăzi am fi auzit lungi destăinuiri ale unui „Domn George”, prieten cu domnul Mihai, care ne-ar fi povestit cum Cadu s-a întâlnit cu un posibil malgaş din Madagascar pentru a aranja meciul. Asta ca o confirmare a avertismentelor de blat, lansate de presă încă dinainte. S-ar fi făcut obiect de studiu din această fază, s-ar fi râs de inabilitatea CFR-ului de a masca intenţia de non-combat. Aşa însă, cu egalarea din minutul 92, un gol de poligraf, de adevăr, celor din presă li s-a spulberat un subiect de aur. Nu cred că cineva are fabulaţia de a găsi o logică prin care un egal poate fi considerat, pentru Chiajna, urmarea unui meci teatral. Egalarea din minutul 92, ca şi pasul bătut pe loc la Braşov, confirmă cu maximă precizie că exact atât poate acum echipa.

Dar chiar şi cu atât de puţin se poate răzbi în fotbalul de la noi. Să nu vă mire dacă CFR-ul va atinge totuşi finala de Cupă. Pe ce mă bazez? Doar pe diferenţa evidentă de valoare cât şi pe o minimă răbufnire de orgoliu a unor jucători ce ar putea câştiga acea competiţie fluierând. Va fi momentul perfect pentru ceferişti de a face pontajul în acest sezon, de a da impresia unei performanţe. Greşit! Performanţă va fi doar atunci când vor avea Cupa în vitrină, iar Astra e doar o etapă de parcurs până acolo.

Îmi pare rău, dar, chiar nu găsesc motive pentru care ar trebui să vă ţin prea mult de vorbă acum, pe marginea unui meci semi-preparat: o oală de mediocritate, adăugaţi doar 90 de minute şi… aveţi rezultatul. De ce să mă intereseze pe mine mai mult acest meci la care nici spectatorii n-au părut atenţi? Din tribune s-a auzit, greţos, numele unei alte echipe decât cele care erau pe gazon. De ce să mă mai consum pentru aceste lucruri dacă cei care le comit nu au nicio urmă de responsabilitate şi conştiinţă? Sincer, mi-e egal…

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Albule, traim fix opusul bucuriilor din toamna. E naspa. Nu trebuia sa-l dea afara pe Paolo Sergio numai pentru un „soc” care a durat doua etape. Sper sa isi dea seama Pazkany si Muresan ce mare prostie au facut, si sa incerce sa nu mai repete greselile astea. Trica nu poate fi antrenor bun acum, cand a antrenat de 1 an sau 2, si numai echipe de divizia C.

    Cu toate astea, mie nu mi-e egal. Vad si eu ca jucatorii sunt dezinteresati, dar asta nu ma face si pe mine dezinteresat. Sufar ca si cum am mai avea ceva miza in campionat. Sufar ca un tembel la fiecare pasa gresita si la fiecare greseala a noastra in aparare, la fiecare ratare. Sper sa urmeze si niscaiva bucurii, macar Cupa sa fie a noastra.

    Apreciază

    • Lectia Mandorlini n-a fost suficienta la vremea ei. Mandorlini tocmai a mai promovat o data in Serie A. Acum a fost Paulo Sergio, cel despre care vom mai auzi lucruri notabile in fotbalul european. Antrenori „Altfel”, profesionalisti ai amanuntului, chiar daca nu si ai succesului sigur, imediat si facil. Se pare ca la CFR s-au legat prea trainice relatii de prietenie in toate compartimentele clubului. Si, la final, apare din nou morala: „Nu fa niciodata afaceri cu prietenii.”

      Apreciază

    • Nu cred ca putea Felgueiras sa iasa acolo. A fost o lovitura libera (una batuta corect), nu un corner, unghiurile sunt cu totul altele. Felgueiras nu se putea plasa catre coltul lung (ca sa fie in zona aia), acolo trebuiau fundasii sa protejeze (vezi saritura pe sub minge a lui Cadu).

      Apreciază

      • Da, cred ca ai dreptate totusi, mingea nu pare sa vina cu bolta incat sa-i dea timp lui Felgueiras sa iasa ci cu viteza, razant peste capetele jucatorilor.

        Apreciază

  2. Se pare ca, de maine, domnii George si Mihai vor schimba echipamentul intr-unul cu dungi si vor disputa vreme de cativa ani meciuri cu portile inchise 🙂

    Apreciază

    • Fix la asta ma gandeam si eu, totusi noi nu am fost umiliti chiar in halul asta(cred eu) desi eram si noi aproape de patrula in meciul cu oltenii.

      Apreciază

      • Imi pare rau sa zic asta dar ei la capitolul asta sunt pionieri. Mai au mult de tras sa ajung la a noastra „performanta” din returul asta.

        Apreciază

    • Nu ma mira ce s-a intamplat aseara, dar ma bucura. Cu asta tocmai ne-au dat argument de replica atunci cand se vor mai deschide discutii legate de CFR. Bine macar ca CFR-ul a batut categoric Viitorul acum cateva saptamani.

      Apreciază

  3. Chiar daca la venirea lui Trica m-am numarat printre cei care au cautat sa-i acorde putina incredere olteanului (nu mai conteaza acum daca mai mult pentru trecutul sau de ceferist sau nu), recunosc ca nu m-as fi asteptat ca parcursul echipei sa fie atat de slab pe acest final de retur. Dar poate ca nici macar tu – cel ce i-ai tagaduit aproape orice calitate ori de cate ori ai avut ocazia, si se vede deja ca pe buna dreptate – nu te-ai fi asteptat sa adunam atatea insuccese in doar 7-8 meciuri, cate cred ca au trecut de la ”inscaunarea” lui Trica. Acum poate ca ar trebui sa ne intrebam ce s-a castigat si ce s-a pierdut prin inlaturarea lui Sergio si prin aducerea lui Trica. La capitolul castiguri cred ca absolut nimic, dar la cel al pierderilor ma tem ca totul. Cred ca meciurile execrabile din aceste ultime saptamani ne arata tuturor ca vina pentru mersul schiopatat din primavara nu o purta portughezul Sergio, ci altcineva. Iar solutia poate ca ar fi readucerea lui PS la echipa. Nu stiu daca mai e sau nu posibil asa ceva (inteleg ca PS e pe cale sa semneze cu APOEL, campioana Ciprului), nu stiu daca o asemenea masura nu ar fi mai curand demna de o echipa condusa de mitici decat de una ca a noastra, dar macar astfel jucatorii vinovati ar fi pusi ”cu botul pe labe”. Cred ca e momentul ca dictatura din vestiar a jucatorilor sa fie, in sfarsit, rasturnata.

    Apreciază

    • Daca pe Andone l-ati vazut a doua oara in Gruia, pe PS mi-e teama ca n-o sa-l mai vedeti in veci pe aici. Stiti vorba aia urata, unde scuipi nu te mai intorci. El a fost foarte elegant cand a plecat si a spus ca spera ca el sa fie ghinionul echipei, dar uite ca n-a fost asa. Problema mai mare e ca pentru sezonul viitor noi nu avem de dublat posturile, ci de creat o echipa noua. Eu cred ca se va rupe aici traditia aia cu ‘din doi in doi ani’ din pacate….

      Apreciază

    • Mie chiar imi era frica de faptul ca luna de miere cu Trica va tine mai mult, cat sa obtinem victorii inselatoare, poate si o Cupa, iar apoi sa ne ratam orice sansa de viitor. Trica poate pleca fara scandal de la echipa doar asa, doar invins de neputinta din perioada de interimat. A fost optiunea mea de a evalua astfel, de a incerca sa vad dincolo de ceea ce inseamna simbolul Trica. Mi-am atras (cred) cateva antipatii si pe tema asta, dar, asta este, nu ma astept ca anumite vorbe sa fie luate inapoi.

      Apreciază

  4. Virgile, pe mine atunci cand vine vorba de 5teaua nu ma mai mira nimic, si asta de multa vreme. Sunt curios insa ce ar avea de spus despre rusinea asta de meci unul ca prietenul nostru Musat. 🙂

    Apreciază

    • Este oribil ce se face acolo…Am nişte prieteni la mine (care s-au băgat peste stocul meu de pălincă, normal…), aşa că am văzut doar golurile până la 2-5, BLAT RUŞINOS de divizia judeţ, dar acu’ 35 de ani nici la acel nivel nu am văzut prostii de acest gen….Fugi lângă adversar fără să-l ataci (care -vezi Doamne!- marchează), portarul sare frumos pt. fotograf dar în totală contradicţie cu tot ce se predă la grupa de copii, etc. NO COMMENT. Am văzut -totuşi- ceva similar…Era prin 83′ un meci de judeţ , jucam cu la o echipă a unei comune cu importanţă strategică pentru partid…Trebuiau să câştige, altfel era jale pt. ei….Noi pe locul 3, fără „obiectiv (am zis că nu ne interesează EL, eram în anul impar, adică…) Eu căpitan de echipă, libero ca „meserie de bază”. La pauză 0-0. În pauză antrenorul nostru (un fel de Trică al locului, cu ceva ani în urmă ne era coechipier) nu ne-a lăsat în vestiare, ca să nu fim „acostaţi” de localnici (ne erau tare antipatici, din diferite motive mai mult subiective). Am rămas pe teren, la marginea dinspre „oficială” , să nu aibă curaj nimeni să vină la noi, erau şi ziarişti pe acolo…În repriza a doua gazdele nici nu prea intrau în terenul nostru. În min. 87 (88, poate), la singura centrare a lor în careul nostru (una plouată şi ea) să vezi şi să nu crezi : stoperul meu (un băiat minunat, vorbesc serios) a prins mingea cu ambele mâini, a sărutat-o şi a pus-o pe punctul de 11m… Au câştigat, s-au salvat…Era să-l îngropăm de viu pe nefericitul nostru coechipier, care -cu lacrimi în ochi ne-a povestit într-un final că soţia lui lucra la o secţie a acelei fabrici şi a fost „avertizat” (băiatul, nu soţia) că dacă nu face ce „trebuie”, doamna dispare de la locul de muncă. Au fost nişte securişti de 2 lei (maxim 3), îi ştiu şi acum, sunt „oameni de afaceri” (unul are o firmă de pază şi protecţie, altul una imobiliară). Cu mulţi ani după „revoluţie” unul mi-a şi recunoscut „intervenţia lor energică”, dar s.a scuzat că a fost -şi el- obligat de mahării de la partid…V-am spus o poveste reală, simplă (una dintre zecile de mii care s-au consumat pe plaiurile noastre mioritice în acele vremuri), cu oameni şantajabili, cu ceva fotbal şi servită cu multă greaţă peste…Gata, am terminat, am mai promis cu nu vorbesc despre astfel de tâmpenii…HAI CFR !!!

      Apreciază

      • Kiruj, bine ai revenit printre noi! Dar de ce sa nu ne mai spui povesti din astea, Kiruj, ca sunt foarte interesante? Ba chiar cred ca pe vremea asta de seceta de pe Tribuna ar fi tare binevenite pentru fiecare dintre noi. Si l-ar mai ajuta poate si pe unul ca Musat sa inteleaga cam cum s-au castigat atatea si atatea campionate in epoca aia de aur. Si spun asta pentru ca daca pana si prin ”C” erau in stare sa faca atatea nemernicii jegosii aia de securisti, nici nu vreau sa ma gandesc ce puteau sa faca la varful piramidei! // PS: Cu tot respectul pentru prodigioasa ta cariera de libero, dar mie nu-mi miros prea bine cele noua zile de cantonament al tau de pe la Marbella. Ca sa o spun pe sleau, sper ca nu tu esti fundasul vizat de I.Muresan pentru a-i crea ceva concurenta pe post lui Cadu! 🙂 Mai bine vezi-ti de stocul ala de palinca atat de apreciat de catre norocosii tai prieteni… 🙂

        Apreciază

        • Florinaccio dragă, pentru tine (şi numai pentru tine!) îţi divulg un secret : m-a contactat Muri cel mare dar am zis că pentru 15000 de euroi pe lună nici nu mă scol din pat, asta mi-a zis mie unul dintre fotbaliştii mei în 92′, atunci eram deja „el presidente” în „C” şi tipul nu era mulţumit de salariul propus de mine. Ah, şi era să uit, în loc de 15000 de euro lunar vorbeam atunci de câteva mii de lei vechi pe lună. Eu am multe poveşti, au şi alţii -probabil- la fel de multe, că sunt câţiva pe aici, care au jucat la un nivel şi mai mare. Pe vremea „aia” majoritatea aranjamentelor era „coordonate” (cam 81,32 %, cifră scoasă din burtă, ca să-l parafrazez pe prietenul meu Caneto…) de partidul unic, fie prin securişti, fie prin directorii de fabrici, câteodată prin preşedinţii de sindicat, majoritatea lor nişte marionete în slujba dictaturii (oricum nu-i condamn foarte tare, erau personajele cele mai puţin „jegoase” din peisajul dictatorial, sindicatul de atunci era un rău necesar, o piesă de teatru ieftină, dar nu-i implicau în murdării extreme). Erau -evident- şi blaturi adevărate (nepolitice, adică), fie pe bani, fie pe alimente, fie pentru obţinerea unui loc de muncă, fie pentru alte….1001 de posibilităţi. Hai că-ţi spun una chiar simpatică : în 90 primăvara (ultimul meu sezon ca jucător) am jucat şi mai jos, în „teritorială”, cum se spunea. „Patronul” era un bufetar dintr-o comună apropiată, tip de treabă, nu înţelegea absolut nimic din fotbal, dar iubea sincer acest sport…A creat un adevărat „cimitir de elefanţi”, cu foşti jucători de „C” în retragere (de 33-36 de ani), dar care ştiau jocul. La fiecare meci am fost luaţi de un ARO al CAP-ului (ne-am simţit ca vitele duse la târg), dar după meci ni s-a servit o friptură barosană (am mai dus acasă o altă porţie pentru „baba”), 2 sticle de vin şi….da, ai ghicit, vreo 20 de pachete de ţigări „Carpaţi” fără filtru (de Sf. Gheorghe, aia era valută curată pe vremea aia). Asta ca introducere. Jucam la un moment dat cu echipa comunei vecine, ei mai aveau speranţe la titlu…Noi -vezi Doamne- eram şi atunci în anul „impar”, la pauză tot 0-0, iar scenariul a fost identic : în pauză am rămas pe teren, nu de teama „presiunilor, ci din cauza lipsei…vestiarului. Era o baracă acolo dar arăta mai nasol ca cocioabele lui Kusturica, ce mai…”Patronul” advers nu era băiat fricos (ziaristul „acreditat” îi era apropiat), a venit direct direct la mine (eram antrenor-jucător-căpitan, un fel de S.Nicolaescu, mai frumos, evident…), şi m-a rugat fără jenă să ne „înţelegem” cumva, în auzul „galeriei”, care striga neîncetat : „Fă ceva nea Z…, că altfel te ….”. I-am zis lui nea Z cu glas tare (să audă şi ţăranii de pe margine) : „Ok, dar cu o condiţie : scoate-l pe M. de pe teren în min 60 cu motivul că joacă slab” (M fiind unul din securiştii din povestea anterioară, tip orgolios nevoie mare, ştia fotbal, nea Z. l-a luat preventiv în echipa sa, a avut multe afaceri „gri” la început de democraţie, iar noi aveam un dispreţ nemărginit faţă de individul M.). Ţăranii au râs cu lacrimi, l-au acceptat pe M. pentru că ştia fotbal, dar nu l-au iubit, nea Z era între ciocan şi nicovală, s-a retras cu coada între picioare…M. a aruncat priviri „ucigătoare” spre mine, dar în 92 un fost securist nu putea face multe nebunii, putea fi linşat repede şi bine…Într-un final M. nu a fost schimbat, ba mai mult chiar el marcat golul victorios al lor (gol şi victorie cinstită) prin min 76, dar asta ca fapt divers. HAI CFR !!!

          Apreciază

  5. Reghecampf tocmai a anuntat ca probabil nu va mai continua sa antreneze 5teaua de la vara, pentru ca el vrea sa respecte competitia, nu ca unii de pe la club.

    Apreciază

      • Nici una, nici alta, Florinaccio…Era o ocazie perfectă ca reghe să iasă cu „capul sus” din mocirla ghenei. Două ţinte lovite (dacă nu chiar trei) dintr-o singură împuşcătură : l-au ajutat şi pe hagi, i-au „regizat” şi lui reghe ieşirea din scenă…A treia ar fi eventualul bonus primit de jiji dacă-l „lasă” pe reghe în altă parte…E simplu, Florinaccio, crede mă.

        Apreciază

  6. daca echipa a luat vacanta, ia si tu cateva luni ibere sau mai bine ai scrie despre Benfica! pacat de ei ca au jucat FOTBAL in finala EL;

    Apreciază

    • Stii cum se zice: „ce mica-i vacanta mare si ce dor mi-a fost de ea”. Mi-am cam luat intr-adevar vacanta, pentru munca de zi cu zi (tot mai multa) de la birou.

      Apreciază

  7. Albule, ai făcut un „RMN” minunat al stării emoţionale a unui ceferist adevărat !! Dar n-o lua foarte în serios Alex, stadiul actual de dezvoltare al CFR-ului nostru nu permite -pentru moment- o alternativă mai bună (şi asta-i nu-i puţin, să recunoaştem, mă gândesc -evident- la cele 8 trofee din ultimele 5 ani), cu răbdare şi cu ceva noroc putem ajunge şi mai sus….Cu Trică ai avut dreptate, recunosc, nu că l-aş fi bănuit de „puteri extraterestre” excesive, i-am acordat doar „prezumţia de nevinovăţie” pentru un fost idol al CFR-ului, poate îl va ajuta în carieră acest mic ajutor oferit generos de şefii clubului….Să ţinem pumnii echipei în Cupă, acolo se sparge târgul, atunci putem vedea exact unde suntem (chit că se cam vede cu ochiul liber de ceva vreme…), şi să ţinem pumnii şefilor echipei ca „shopping”-ul de vară să fie unul reuşit. HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Kiruj, te voi contrazice un pic. Stadiul actual al CFR-ului permite si altceva decat aceasta sinusoida a succesului, dar pentru asta trebuie sa ne hotaram o data cum vrem sa construim. Fundatia a turnat-o Paszkany, prin banii si baza materiala, acum insa trebuie sa vedem cine vrem sa fie arhitectul: antrenor, antrenor-manager, „fosti fotbalisti” cum sunt cei din loja (pricepeti sarcasmul) sau lider epopeic precum Cadu? Cat despre Trica, am stat putin in expectativa, rezervele mele nu priveau capacitatea tehnica (inca nu dovedise nimic, nici pro nici contra – poate doar la Juventus Bucuresti) ci erau in privinta caracterului sau (unul care nu-l recomanda sa fie lider peste adevarati profesionisti).

      Apreciază

      • Si eu cred ca se poate trece peste aceasta sinusoida. Dar pentru asta e nevoie de un nucleu de jucatori care sa stea 3-4 ani, cu alte cuvinte suficient de buni sa fie in primii 16-17 in anii ‘buni’ si titulari in retururile ca cel de anul asta.

        Apreciază

      • Aşa e, Alex, stadiul actual permite fără doar şi poate o evoluţia constantă (şi aşa ar şi fi normal), eu tot ce-am povestit / presupus, am făcut-o prin „mintea” conducerii. Am o presimţire din ce în ce mai pronunţată că s-a ales această evoluţie sinusoidă din raţiuni de siguranţă : o concentrare maximă şi „unidirecţională” în anul par asigură cu şanse mai mari titlul (şi implicit gloria, banii, etc.), în timp ce o evoluţie constantă ar permite (zic ei) o continuitate de cel mult loc2-3, adică devenim constanţi, dar neperformanţi dpdv strict financiar (vezi „constanţa” celor de la Dinamo, neagreată nici de conducere, nici de suiporteri, de nimeni. Desigur acolo sunt alte chestii la mijloc. Situaţia seamănă un pic cu un boxer mai slăbuţ, care se tot apără, îşi adună forţele, apoi încearcă -cu şanse reală- să-şi surprindă adversarul mai pregătit. HAI CFR !!

        Apreciază

  8. cum sa-si dea regheblat demisia? fiti oameni seriosi, dragilor. in ce tara ar mai avea influenta pe care o are aici la echipa stanei? si ma refer la stelute si la jucatorii impresariati de nevasta-sa. noi sa fim sanatosi, cat se poate, si sa aduca paszkany antrenor si jucatori buni spre ft buni. sa avem si noi o sansa anul viitor. daca mai pica si din stelute suntem sefi. cred ca se asteapta cu anuntarea transferurilor pana dupa meciul/meciurile din cupa. campionatul portugaliei s-a terminat asa ca acolo nu e niciun impediment. mai este o etapa si din franta si pe urma vin megajucatorii de la OM. rupem tot!

    Apreciază

  9. Am mai scris si prin martie, dupa meciul cu FC Vaslui, ca pentru mine prestatia din acel meci a capitanului nostru Cadu e edificatoare pt ceea ce va urma in acest retur. Dar, hai sa fiu mai explicit. La eliminarea lui Ricardo din min 30, dupa ce in prealabil el mai ratase si acel penalty, eu am inceput sa pun cap la cap niste temeri de-ale mele, dar si niste fapte si niste declaratii ale conducatorilor nostri. AP declarase cam atunci ca pe el nu-l intereseaza Europa League pentru ca nu e rentabila, cel putin nu pt CFR. Ei, daca nu merita sa evoluezi in competitia second-hand, -acolo unde 5teaua bate record dupa record pentru ca nu e in stare sa faca nimic notabil in competitia nr 1, CL,- atunci de ce sa-ti mai rupi picioarele pentru a ocupa un loc caldut la sfarsitul anului, loc care doar te va incurca in perspectiva noului sezon. Nu e mai bine sa te menajezi pe cat posibil si sa-ti reincarci bateriile dupa un sezon de toamna epuizant ? Nu e mai bine sa-ti mai achiti din polite (vezi dintii lui Milanov) si sa te feresti tu insuti de accidentari, ca si asa au fost destule in tur ? Nu e mai bine sa pornesti noul sezon 2013-1014 din poll-position, adica fara a avea un program de toamna prea incarcat pentru a putea face fata cu brio in campionatul urmator ? Aceasta cred eu ca a fost logica conducatorilor nostri la inceputul acestui retur, logica pe care eu personal n-o imbratisez si n-am imbratiseat-o nici atunci, dar pe care totusi o inteleg pe undeva.

    Apreciază

    • Cam asta este adevărul, TGV dragă. Echipa noastră a ajuns un fel de rampă de lansare, când vine sezonul, toată lumea trage din toate poziţiile, jocul e încântător, sunt şi rezultate…Apoi vine revizia generală…Este o situaţie asumată „în cuplu” (conducere + jucători), cu beneficii pentru ambele tabere. Situaţia asta este mai mult una planificată din timp, decât una de conjunctură. Sigur, nimeni nu se supără dacă în condiţiile reviziei generale mai câştigi -totuşi- nişte meciuri, şi -ca bonus- mai şi joci frumos. Pentru conducerea actuală EL nu înseamnă mare brânză, în toamna lui 2009 (după ce am terminat pe 4) am prins o ediţie de EL (de unde am ieşit destul de ruşinos), atunci „s-a testat piaţa”, dar -accentul fiind pus deja pe campionat- meciurile din EL nu puteau fi abordate cu mai mult aplomb. Pe urmă s-a constatat, că nici financiar nu există o „atracţie fatală”, aşa că tacit (sau chiar în mod explicit) s-a renunţat la această competiţie care „doar încurcă” socotelile…Nu sunt de acord -sub aspect sportiv şi etic- cu această stratagemă, dar dpdv strategic -ca filozofie de club mic- ea poate fi absolvită. HAI CFR !!

      Apreciază

    • Ar fi prea mare potriveala ca sa se nimereasca toate asa. Cadu nu cred ca a premeditat chestiunea la Vaslui, dupa cum nici involutiile sale ulterioare nu par a dovedi asta. Ma uit cat de usor a fost depasit in meciul de vineri si parca ma gandesc la Nuno Diogo. Eu pun ceea ce se intampla cu Cadu doar pe seama varstei, acum fiecare an va cantari tot mai greu pe picioarele lui Ricardo. Nu cred ca nu ne intereseaza Europa League, chiar si grupele acestei competitii sunt un mijloc bun de a avea vizibilitate. Ca nu punem Europa League pe primul plan, da, asta e adevarat, dar ca ne ferim de acest „turnir” nu cred ca e valabil.

      Apreciază

      • Albule, sunt de acord cu tine ca Ricardo nu mai e la prima tinerete, insa nu prea imi vine sa cred ca un jucator profesionist poate comite atatea greseli majore in doar 29 de minute si nu oricand, ci chiar pe la apusul carierei, atunci cand experienta castigata in timp ar trebui sa il ajute, nu sa ii toarne plumb in ghete. Nu sustin acum ca ceea ce am afirmat mai sus ar fi 100% adevarat, nu am o certitudine, ci o dilema. E mai degraba o simpla supozitie a mea, o temere, care insa ma urmareste de ceva vreme si care s-ar putea sau nu sa fie adevarata. Totusi, stiind cu totii ce influenta are Cadu in sanul vestiarului nostru si stiind trecerea de care se bucura el la mai marii clubului nostru, nu as exclude din start aceasta ipoteza. Oricum pentru mine prestatia lui Cadu cu Vasluiul a fost semnalul conducerii ca nu e interesata de acest sezon de primavara si asta pentru ca posibilele pierderi ar fi prea mari pentru ei in comparatie cu eventualele beneficii.

        Apreciază

        • Perfect de-acord si eu cu ceea ce spui, totusi, sa nu uitam ca la Vaslui echipa a luptat miraculos, a scos acel egal cu 2 oameni in minus, dupa un meci cu imensa truda. Cred ca undeva mai aproape a intervenit momentul „nu mai vrem sa prindem nici macar o pozitie onorabila in clasament”.

          Apreciază

          • Calculele conducatorilor nostri au fost facute in iarna, cred eu. Atunci diferenta dintre noi si 5telisti era de vreo 15 puncte, o diferenta insurmontabila mai ales in conditia ”alinierii planetelor” inca din toamna trecuta.

            Apreciază

    • Bineinteles ca si pe mine m-a bucurat prestatia lamentabila de aseara a stelistilor. Un var stelist tocmai ce ma mustruluia pe facebook pentru ”blaturile” CFR-ului din meciuri gen Severin, Chiajna, etc, 🙂 asa ca blatul de aseara (sau ce-o fi fost el) a picat tocmai la tanc. 🙂 Iar imaginile surprinse de televiziuni aseara pe mine ma vor urmari multa vreme, ca doar nu in fiecare zi ai ocazia sa vezi un patron de club fericit cum nu se poate spune pentru ca echipa sa a fost umilita pe propriul teren de o formatie care se zbate la retrogradare. Mai tare insa ma urmareste imaginea lui Hagi din timpul jocului, si asta cred ca vorbeste mai mult decat ar putea face-o 1000 jurnalisti de sport de pe la noi. I se citea in ochi rusinea, jena pentru spectacolul grotesc care parea ca se desfasoara in Ghencea, si inca in vazul unei tari intregi. Pentru asta spun acum ca cel mai şifonat a iesit aseara fostul nostru mare jucator, pentru ca pe restul ii stiam prea bine inca de multa vreme. Tot cu privire la meciul de aseara (dar referindu-ma putin si la shoppingul despre care vorbea mai sus si dl.Kiruj), eu as remarca inca o data jocul lui Chitu, atacantul Viitorului pe care il mai propuneam pe aici si saptamana trecuta. Stiu ca nu este meciul cel mai relevant pentru concluziile care vor urma, dar copilul asta a facut aseara harcea-parcea intreaga aparare stelista. A inscris doua goluri cum doar la marii fotbalisti cred ca poti vedea, a mai fost coautor la alte doua (la ultimele), plus a mai scos penalty-ul pe care Rusu l-a ratat in prelungiri. Dar nu numai astea m-au impresionat la Aurelian Chitu, ci inca de la primul sau joc in Liga I mie jocul sau mi-a adus aminte de Hagi (jucatorul din trecut, nu finantatorul de azi). Daca aveti timp, revedeti golurile de aseara; nu cred ca nu veti avea si voi senzatia ca-l revedeti jucand pe fostul nostru idol care-i inscria odata un gol magnific lui Sothall, care pasa stralucitor, dribla, scotea penalty-uri si cate si mai cate inca. Daca meciul de aseara n-a fost blat , ci s-a jucat, totusi, cat de cat pe bune, atunci cu siguranta ca marele pierzator al lui e, pe langa Hagi, Aurelian Chitu. Si asta pentru ca a facut lucruri prea frumoase, care acum sunt puse in umbra de scandalul iscat in jurul rezultatului. Sunt convins ca atata vreme cat vom fi inca in joc pentru castigarea Cupei Romaniei nu vom auzi nume de jucatori transferati in Gruia, chiar daca niste nume care promit ceva se vehiculeaza deja (ma refer aici la Edinho si la Nildo Petrolina). Cred insa ca batalia noastra cu Steaua trebuie sa inceapa inca de aici, din zona transferurilor care se pot face. Nu se poate sa nu fi observat si voi ca aproape tot din ceea ce au adus stelistii din strainatate poate fi trecut la capitolul rateuri (Carlos, Andrey, Elton, etc), in timp ce, macar in ultimii ani, la partea cu capitolul transferurilor interne cred ca stau foarte bine: Chipciu, Chiriches, Bourceanu, Rusescu, Pintilii, Tatarusanu, Latovlevici, etc. Daca in prezent ne legam ranile dobandite in batalia pierduta in 2012-2013, nu trebuie sa uitam ca astea sunt cauzate in primul rand de faptul ca l-am lasat pe inamic sa se inarmeze exact cat si cum ii convenea lui mai bine (cu fotbalisti de pe piata interna, pe care-i stiau foarte bine), si inca asta cu costuri foarte mici din partea lor (vezi plafonul salarial de la Steaua, cifrat la 120.000 / an). Dar ia sa intram si noi putin in licitatie si sa-i oferim lui Nistor vreo 180.000 de mii, sau sa incercam sa li-i ‘suflam de sub nas pe Chitu, Viera, Al.Vlad, Iorga, Bokila, Sanmartean s.a. Sa vedem atunci: vor mai alege fotbalistii astia Ghencea numai pentru ca au fost stelisti de mici, ori vor prefera sa vina la CFR? Si sa-i mai punem astfel pe conducatorii oilor sa faca ceea ce le convine lor mai putin: sa demonstreze ca au ochi si la jucatori din strainatate, nu doar la astia autohtoni.

      Apreciază

      • Sa ma iertati daca v-am plictisit din nou cu randurile astea multe, dar nu urmaream decat sa-l scot cumva din letargie pe maestrul Caneto. 🙂 Pe cand am terminat insa -si in sfarsit am postat si eu – am observat ca munca mea fusese in zadar: dl.Caneto tocmai se trezise! 🙂

        Apreciază

        • Kiruj, si maestrul Caneto se numara cumva printre prietenii care au dat iama la stocul tau de palinca? Vad ca abia pe la ora 14 a reusit si el sa-si deschida ochiul ala neacoperit de leucoplast… 🙂

          Apreciază

  10. Kiruj, nu stiu in ce masura a fost aleasa in mod intentionat o evolutie sinusoidala. Atat in 2010, cat si in toamna trecuta am ratat startul in campionat cu toate ca loturile de la inceputul celor doua sezoane au fost rezonabile, numeric si valoric. Depunerea armelor s-a facut mai tarziu, nu s-a pornit de la ideea ca urmeaza un an impar si nu-i al nostru. 🙂 In pauza de iarna ce mai poti face, repara? Vinzi ce-i vandabil (Traore, Culio/Bastos, Sougou), daca tot ti-ai expus marfa in CL, incerci sa scapi de jucatorii pe care stii ca nu te poti baza in campionatul urmator si pregatesti noul sezon. 🙂 Nu cred ca le-a fost impus jucatorilor ramasi pentru retur sa joace prost, ci n-au fost pastrati jucatorii care puteau face diferenta.

    Apreciază

    • În mod sigur nu li s-a spus nimic în mod explicit, Caneto, aici de acord cu tine. probabil ai jucat şi tu fotbal, aşa că nu-ţi spun o noutate : informaţiile cele mai corecte ajung la fotbalişti prin căi / canale neconvenţionale, prin aluzii, prin semnale, din zvonuri…Un colectiv de fotbalişti este mai bine informat despre strategia clubului decât unii dintre conducători. În principiu de acord cu tine, nu avem certitudini că lucrurile s-au întîmplat aşa în mod asumat, dar eu nu exclud o astfel de strategie ( probabilitatea ei fiind de 84,65%…), şi îţi spun că -în cazul în care ea este reală- n-o condamn cu foarte mare înverşunare…Îmi menţin părerea că o strategie sinusoidă (cu titluri din 2 în 2 ani şi toate celelalte bonusuri colaterale) este mai atrativă (şi mai rentabilă) , decât o evolzuţie constantă de-a lungul anilor, dar la nivelul locurilor 2-5. Din ce simt eu, s-a ales această abordare din considerente economice : obţii profit maxim cu costuri reduse. Pentru a ridica ştacheta evoluţiei constante la nivelul locului 1, este nevoie de un buget aproape dublu, deocamdată inexistent. Nu intru în detalii, există multe lacune ale managementului ceferist, s-a creat un stoc de petarde, etc., dar eu nu-i condamn foarte dur pentru această strategie „bianuală”, dacă ea există cu adevărat. HAI CFR !!

      Apreciază

  11. si ce facem cu coeficientul echipei? EL ar fi numai buna si pt asta. la jucatorii romani cred ca nu putem emite pretentii prea mari. cumetriile si prieteniile nu ne arata ca favoriti. si, in plus, cu jucatorii romani nu prea am avut succes. famiglia beecali este, iarasi, pe berbeci mari dupa decizia de rejudecare, asa ca vor influenta transferurile interne. si cum a declarat i.muresan: cand vine vorba despre CFR preturile cresc, ca „ungurii” au bani, lasa-i sa plateasca.

    Apreciază

    • Asta e cea mai buna veste primavara asta. Poate asa se termina odata si circul asta cu meciuri trucate, arbitrii corupti, atacuri la persoana etc etc din liga1…

      Apreciază

      • Sincer, sunt numai pe jumatate multumit..Cred ca as fi fost mai multumit daca erau condamnati si ceilalti din dosarul „transferurilor”… Numa cand ii vad pe verii lui, mi se face greata…

        Apreciază

        • Hai sa nu visam prea mult.. si asta e un inceput in curatarea fotbalului..pina una alta sa vedem cine se califica in Liga Campionilor, cine ramine la ‘Steaua nu se refuza’..samd

          Apreciază

        • Eu nu pot sa cred ca nu vor fi condamnari si in cazul transferurilor. Din ce am inteles eu dosarul a fost intors la instanta care i-a condamnat deja (sper sa nu gresesc), Curtea de Apel Bucuresti, cred eu ca va da si a doua oara aceeasi decizie, adica condamnarea inculpatilor.

          Apreciază

          • Nu va fi acelasi complet de judecata. Dar oricum, sunt acolo greii multor cluburi care sigur vor face orice sa nu calce pe bec lunile urmatoare.

            Apreciază

            • De acord ca nu va fi acelasi complet de judecata. Dar faptele is acolo, la dosar. Nu va putea da achitarea lor decat daca e corupt sau daca dispar probele de la dosar. Am experienta unui proces dus de mine 10 ani. Au fost atatea complete de judecata ca nu-mi ajung degetele de la doua maini sa le numar. La inceput toate sentintele imi erau defavorabile, apoi incet incet s-au intors si in final totul s-a facut corect. Sper ca si in cazul Becaliotilor sa se judece corect.

              Apreciază

      • Îmi place comentariul unui dinamovist (‘dinamore’) pe unul din saiturile îndoliate:

        „inca un motiv ca sa nu-i plangem de mila acestui „napastuit”:
        – pai daca MITA este „premiere”
        – daca BLATUL este „omenie”
        – inseamna ca PUSCARIA este vacanta.
        Singura diferenta este ca nu e la Jerusalem, ci la Jilava sau Rahova. Dar ai transportul asigurat.”

        Apreciază

    • Nu-mi vine să cred nici acum…Se pare că există -totuşi- ceva şanse ca ţara asta să devină una normală, la un moment dat. CFR are acum o şansă imensă de-a-şi alinia „planetele lui Ulisse”, dacă se mişcă repede, poate profita de starea de comă de la stână, prin transferuri, etc. Va exista o teamă generală de „măgării”, chiar putem da câteva lovituri acum, dacă se aleg deciziile corecte.

      Apreciază

  12. Softul de notare este oprit, tabelul cu note este reactualizat ! Media echipei (cu Chiajna) este de 5.2 (au notat 24 de „profesori”). Nota cea mai mare o are Cipri (6.5), în timp ce la polul opus îi găsim pe Maah (nu se poate…) şi pe Hora, ambii cu câte 4.0 fix. HAI CFR !!

    Apreciază

  13. Merge justitia in RO…e un pas mare pt noi…se vede de ceva timp, ca mai multi primari, judecatori etc sunt prinsi si condamnati…incet, dar merge..
    Va dati seama cati o sa planga dupa el, pardon, banii lui..ziare, ziaristi, presedinti de liga, arbitrii, alti lingai etc….Jale mare pt urmatoare perioada…..
    Noi sa ne vedem de treaba noastra si sa ne vedem de drumul nostru…..totul depinde de noi in acest moment, nu trebuie sa grasim….Trebuie calculat atent, sa fim atenti, sa administram banii bine si garantat o sa avem de castigat…asta poate chiar insemna o perioada buna pt noi pt urmatorii ani
    Hai CFR !

    Apreciază

    • Eu nu ii doresc raul nimanui dar momentul asta este o sansa de curatire a fotbalului din Romania. Avem nevoie si de Steaua tare in campionat, dar o Stea corecta si fara sateliti sau blaturi stravezii. Poate ca Teia Sponte va fi mai cerebral si mai rational si va duce clubul pe drumul cel bun. Pentru noi ar fi eventual o sansa pe termen scurt sa aducem niste jucatori romani nesiguri datorita situatiei actuale din Bucuresti.

      Apreciază

  14. Probabil Paszkany stia dinainte de evenimentele ce s-au intimplat, poate de aceea si a fost mereu relativ linistit. Sper ca asa este si CFR si-a pregatit o politica intensiva de transferuri. In situatia actuala sansele la titlu cresc semnificativ, dar Steaua oricum ramine favorita. Daca nu se stia despre condamnarea lui Becali, oricum acum ar trebui sa se ia masuri serioase intarire a lotului, CFR-ul primind o sansa norocoasa de la soarta. Principala contracandidata si-a dat cu stingul in dreptul, din nou si din nou datorita oierului (a cita oara? :D). Se parea ca de data asta chiar s-a facut mai intelept (fotbalistic vorbind), facea transferuri bine gindite si politica Stelei se stabilizase. Nu vreau sa fac calcule despre ce are Steaua de pierdut, dar un articol despre ce are de cistigat CFR din ultimele evenimente ar fi binevenit. Oare vor fi comisiile si arbitrajele antiCFR mai „neitrale”, „cinstite”? Vor scadea preturile la jucatori pentru CFR (macar 20-30%)? Vor alege jucatorii (de calitate) liberi de contract CFR-ul mai preponderent? De ce ar mai vrea un Viera la Steaua acum? Sau imi fac iluzii naive si nimic nu se va schimba?

    Apreciază

    • Miki, nu te entuziasma prea rapid (by the way iti citesc si comentariile pe celalat site, fra sa fiu activ, ca tot ai intrebat intr-un posting). In primul rind noi trebuie sa ne facem temele – asta o vom vedea peste citeva saptamini. Doi la mina, Steaua va fi poate mai putin avantajata, dar asta nu inseamna ca nu va fi o echipa la fel de buna ca si acum. Sigur ca situatia actuala zguduie din temelii pilonii de putere in prima liga si unele ‘reciprocitati’ si ‘omenii’ nu vor mai functiona. Eu ma intreb insa daca managementul nostru e pregatit sa actioneze in aceasta realitate – cu siguranta sunt jucatori care au acum o reticenta la conceptul ‘Steaua nu se refuza’..dar intrebarea e daca noi i-am monitorizat destul ca sa nu luam o noua tura de sperante incerte (Bud, Hora si compania stau marturie ca la talente romanesti nu prea avem mina buna) sau daca unii jucatori nu se autoexclud (ma indoiesc ca vre-un fotbalist impresariat de ‘nevasta’ este rivnit de conducerea noastra doar pentru a intilni personajul feminin amintit). Oricum, campionatul urmator va fi ciuntit – sau crezi ca noi vom fi ultrafericiti sa rupem plasele la alde Botosani, Chiajna, Maciuca?

      Apreciază

      • Intreb din nou, desi nu asta era subiectul, ce aveti sa ii reprosati lui Bud? A dat o caruta de goluri in sezonul in care am luat al 2-lea titlu iar drept recopensa l-am scos de pe lista de UCL.

        Apreciază

        • Bud, din ceea ce se auzea, o luase pe cai gresite in acea vara (ceva cu legatura cu Gabriella Szucs) – asta se vedea in randamentul sau in amicalele din acea vara. Mandorlini nu l-a scos de pe lista doar ca sa faca loc italienilor sai, ci Sforzini sau Bjelanovici au fost solutiile gasite in pripa, pentru a compensa caderea lui Cristi.

          Apreciază

          • Hanbalista repsectiva era jucatoarea lui Oltchim, deci nu inteleg unde era problema….oricat de mult ar fi cazut Cristi eu cred ca nu aia era solutia potrivita. Omul ne-a ajutat(e drept asta era fisa postului) foarte mult cu un sezon inainte.

            Apreciază

            • Lista Champions League nu are decat 25 de jucatori, iar pentru noi, fiindca nu avem produse de la club, se subtiaza la 22. Bud chiar nu incapea acolo la ce forma arata in acea vara (iar asta era o realitate, nu era vina nimanui). Cum ar fi sa-l lasam titular acum pe Weldon, meci de meci, pentru ca-n turul campionatului trecut a fost omul esential din atacul nostru?

              Apreciază

        • Eu as spune ca in mare s-a plafonat. Sa fim sinceri, nu a reusit sa se impuna ca si titular. Nu trebuie sa avem nimic cu el, dar la categoria jucatorilor romani nu a dat randamentul asteptat atunci cind a fost adus. E un jucator ok ce poate fi titular meci de meci si chiar vedeta la o echipa gen Brasov sau Otelul.

          Apreciază

          • No sheet, in sezonul 2008-2008 a fost titular meci de meci si dintr-o data in toamna si-a pierdut talentul si motivarea? Ok , o las balta ca am cam divagat de la subiect.

            Apreciază

            • Nu are rost sa insistam asupra lui. Si eu am sperat mai mult de la el cind a fost adus, din pacate s-a pierdut pe drum. Poate nu a fost valorificat, poate s-a complacut in ce a realizat in tinerete, mai recent au venit peste el si necazuri personale etc… pacat ca nu a devenit un Muresan sau un Deac mai recent.

              Apreciază

    • Merituos campion mai e si ala care in loc sa se pregateasca el cum trebuie, asteapta sa se accidenteze contra-candidatii pentru a fi el cel mai bun…. Eu zic sa nu va bucurati asa de tare, ca s-ar putea ca Jiji sa se concentreze mai mult pe echipa, aceasta fiind jucaria care ii poate tine mintea ocupata in urmatoarea perioada! Asa ca, pentru mine, vor fi motiv de bucurie doar vestile bune venite din tabara noastra…

      Apreciază

      • Nu-l critica pe Miki, e tinar si entuziast. Dar tocmai datorita virstei lui trebuie sa punem accent asa cum spui si tu pe ceea ce trebuie sa facem noi pentru a invinge pe teren un partener de intrecere. E sport si trebuie sa fim fair play si sa lasam bataliile, luptele, expresiile de genul ‘i-am umilit’ celor care se cred Napoleoi, Mihai Viteazu sau mai stiu eu cine pentru ca nu au beneficiat de educatie sau medicatie corecta.

        Apreciază

  15. Ce poate insemna intrarea lui Becali la parnaie? Prabusirea Stelei in mod direct? Nici vorba. Steaua, ca afacere bine manageriata, ar putea produce profit, si-ar putea asigura un buget poate chiar de 30-50 de milioane. E o jucarie prea puternica pentru a o putea-o distruge Becali, totusi, ma gandesc ca si la el afacerile sunt interconectate. Aflat in puscarie Becali va pierde sfere de influenta, va avea daune serioase la celelate afaceri (care, din cate se aude, nu sunt prea profitabile – in afara de zona imobiliara). Asadar, pericolul pe care-l intrevat pt. „Sir” Becali este un efect de domino al afacerilor sale, care s-ar putea prabusi una peste alta si, in final ar putea atenta la cea mai rentabila, la Steaua. Iar daca Becali nu va da drumul la momentul oportun clubului (si nu-i va da nicicand) atunci Steaua poate avea soarta Rapidului.

    Apreciază

    • Nu cred ca ar fi bine pentru competitie ca steaua sa dispara sau sa slabeasca.CFR-ul are nevoie de adversare puternice ,numai asa poate sa creasca si numai asa se va investi in echipa.Daca ai adversari slabi nu merita sa cumperi jucatori scumpi si salariul mare ,ajunge sa cumperi alde Maah,Obiora etc.In alta ordine de idei ma bucura ca am scapat de cioban,poate asa vom avea un campionat mai curat arestarea lui el cibandande fiind un avertisment pentru toti banditi.

      Apreciază

    • acum sa vedem ce jucatori aducem, daca „nimerim” ceva de calitate. oricum steaua nu poate fi mai slaba ca anul trecut cand am luat titlul pe muchie de cutit. si vasluiul a adus tot felul de „vedete” cu salarii nesimtite pentru a ataca titlul si am vazut ce au facut anul asta.

      Apreciază

  16. Cred ca ne „f..e” prea mult soarta oierului in momentul asta, cred ca pt club is cel putin 2 (sper sa fie 3) meciuri mult mai importante in acest final de sezon. Meciul din campionat cu cei din parc plus meciul(sper sa fie meciurile) din Cupa Romaniei. Cei din parc au invins lejer ieri pe franarii din Bucale, sper sa tratam acest meci serios pt ca nimeni nu prae are chef sa incheiem campionatul cu o infrangere.

    Apreciază

  17. ma intelegeti pe mine, eu-s mai tanar mai entuziasmat, ma bucur daca la echipa se fac transferuri bune. sunt un mic suporter, nu sunt eu la fiecare meci pe stadion dar asa mai mult cu sufletul in fata televizorului. sunt activ citesc toate siteurile de sport in special doar rubrica cu cfr, nu alta echipa ca nu ma intereseaza. ma bucur si eu cu echipa cand este de bucurat, ma supar un pic dar imi trece repede cand echipa pierde, ma enervez ca orice suporter patimas, fac echipa in gand pentru fiecare meci ca un mare tactician pe sisteme de joc si jucatori ( acum doar 4-2-3-1 ).

    Apreciază

    • Miki, siteul asta tocmai asta isi propune..sa adune parerile diverse si contradictorii ale celor care nu gindesc si se manifesta ca suporterii de duzina din Drumul Sarii, Giurgiului, Berceni sau PopestiLeordeni. Nu vreau sa fiu fals inteles, fiecare club are suporteri corecti, civilizati care isi iubesc echipa. Dar ceea ce noi vrem este scoaterea din centrul atentiei a derbedeilor, a galeriilor de pitecantropi samd. O suta de tati cu copii la meci inseamna pentru urmatorii 50-60 de ani ai unui club o zestre de dragoste mult mai mare decit orice galerie cu mii de tembeli strigind ‘NUIE’ la adresa tuturor.

      Apreciază

  18. Testul mare al echipei oierului o sa fie calificare in grupele CL, asta e marele test pt echipele din Romania, nu campionatul nostru, care e cum e….
    Exista 2 variante mari:
    1) Se califica si clubul face bani, iar pt noi si alte echipe din RO sunt pct realizate pt coeficientul general
    2) Nu se califica..dezastru si poate chiar falimentul echipei…Se produce un efect de domino…Cearta interna atat sus, cat si la jucatori, finantare redusa, trebuie adusi bani pt a se mentine in lupta pt titlu, mai ales prin vanzare de jucatori..etc..multe alte efecte pe termen lung….Becali nu a cumparat jucatori la valoarea reala, cum face CFR, cand aduce jucatori de afara, i-a luat prin smecherie si vorbe…chiar credeti ca a dat miloane pe unii jucatorii, cand el nu vrea sa de-a cateva sute pe un jucator..e o discrepanta mare mereu..iar asa multe 100 de milioane nu are, dupa cum se spune…spaguirea multor oameni il costa mereu si mult, iar el nu are o afacere de productie, traieste doar din specula si banii incasati de la diversi smecheri….
    Asta e sansa unora sa scape de a admira un oier analfabet….
    link
    si sa caute alte persoane pe care sa le admire si sa le urmeze …de exemplu azi..Ionut Budisteanu, castigatorul marelui premiu la Intel ISEF 2013 😉
    Am incredere ca mergem pe drumul cel bun, incet dar sigur, spre urmatoarele titluri.

    Apreciază

    • Aşa e, 7burg, testul final îi accederea în grupele CL (aici noi avem deja un precedent reuşit care trebuie repetat de mioriţe), şi dacă da (şi mai ales) o prezenţă onorabilă în grupe, unde cefereul iarăşi are o ştachetă ridicată foarte sus, greu de egalat. Pe lângă greutatea în sine a îndeplinirii celor 2 deziderate, mai există şi o presiune psihologică în sensul că toată lumea îi va compara la fiecare pas evoluţia lor cu cea a CFR-ului din toamna anului 2012. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, anii (eventual lunii) de „studenţie” ale ciobanului vor avea efecte neplăcute în opinia mea, nu chiar dezastruoase (nu exclude totuşi nici variant asta), dar oricum „măsurabile”, cum se spune. Conducerea unei organizaţii din bulău este o extraordinară temă pentru un film hollywoodian de cat.C.,în realitate însă ea poate fi făcută doar în cazul organizaţiilor mafioate bine organizate şi cu o disciplină de fier. Or, adunătura lui jiji-studentul seaman cu orice, numai cu organizaţie disciplinată şi organizată nu. Mai vedem, poate greşesc. Oricum, revin la „psihologia fotbalistului / jucătorului de fotbal” (despre care aş putea spune multe poveşti tip Şeherezade…), care trag instinctual (şi sfătuiţi şi de impresari) către o siguranţă materială şi existenţială cât mai ridicată. îi doare practic în pălărie (ca să-l parafrazez pe celălalt puşcăriabil) de soarta lui jiji , de familia lui , de toată tevatura aia create artificial. Mai pe scurt, majoritatea fotbaliştilor stelişti vor avea o tentative (şi) mai pronunţată de-a abandona corabia. Şi încă ceva, foarte important, după mine : trimiterea la facultate a oierului schimbă / slăbeşte / anulează şi alte conexiuni politice/fotbalistice/etc., datorită cărora a reuşit să obţină după 7 ani de secetă acest titlu !!! În lumea lui, dar şi în lumea înaltă a FRF / LPF nu poate spera la „înţelegere şi sprijin de la distanţă”, au şi ăia sute de cazuri mai mult sau mai puţin dubioase, exact asta le mai lipseşte să-şi murdărească imaginea / cazierul cu combinaţii underground cu un „student”…Despre acest subiect doar atât din partea mea, practic am vrut să spun că CFR (dar şi alte echipe!) au o şansă în plus, dar pentru asta trebuie să se mişte extreme de repede şi intelligent. HAI CFR !!

      Apreciază

      • Mii de scuze, dar văd că WordPressu’ ăsta mi-a „anticipat” anumite cuvinte şi le-a înlocuit cu unele engleze asemănătoare (seaman = seamănă, etc.). Voi fi mai atent, vă asigur…:)) HAI CFR !!

        Apreciază

          • Îţi spun doar ţie, şi în şoaptă : nu prea beau palincă că sunt pus pe „index” de prietenul meu „doftor”, care vrea -în ciuda prognozelor şi a opiniei publice microregionale- să mai trăiesc şi eu câţiva ani…Să mai văd şi eu câteva titluri ale CFR-ului…;) Stai liniştit, am glumit…;) În scimb informaţia cu stocul „extralarge” de pălincă e adevărată, inclusiv prietenii care atentează la integritatea stocului…Ca să fiu sincer până la capăt , am avut şi eu perioade (şi voi mai avea, sunt convins) când nicio sticlă de pălincă nu era în siguranţă lângă mine, dar asta e o altă poveste…Pentru moment ţin o cură de slăbire (am dat jos 15 kile, de la 106 la 91, poate mă ia şi pe mine AP la CFR…), aşa că -pentru moment- nu am nicio tentaţie…Dar voi avea, te asigur !! Când câştigăm titlul următor (în mai 2014), mă retrag în cocioaba mea de la munte, închid toate telefoanele mobile sau fixe, şi 3 zile şi 3 nopţi ….ştii tu ce…HAI CFR !!!

            Apreciază

  19. Campionatul nostru are nevoie de echipe puternice, Steaua nu trebuie sa dispara! Insa ma bucur enorm de mult ca in sfarsit acest personaj a fost inchis. Trebuia executat demult, nu este permis intr-o tara normala sa-si bata joc de toata lumea, de la persoane fizice pana la institutile statului. Poate ca mai sunt sperante sa devenim si noi o tara civilizata, am facut un pas important. Incepand de astazi frica a intrat intre interlopii albanezi.

    Apreciază

    • Stai linistit ca 5teaua n-o sa dispara,asa cum nici jiji nu va lipsi prea mult de pe scena publica. Mai mult decat incarcerarea acestuia m-ar bucura sa dispara in acelasi mod alte personaje mult mai hidoase din viata publica. Sansele ca tara asta sa se civilizeze sunt destul de mici atata timp cat vom fi reprezentati de o asemenea clasa politica,cat timp clanurile interlope vor mai face legea. O spun cu mare parere de rau…

      Apreciază

  20. Eu as prefera ca CFR sa fie cea mai buna echipa intr-un campionat puternic, sa-si invinga adversarele desi acestea sunt puternice! La altii conteaza doar sa poata spune: sunt cel mai tare din parcare, nu conteaza ca parcarea e goala….

    Apreciază

    • Un campionat e puternic cind adversarele adversarele sint puternice datorita fotbalului jucat, nu datorita legaturilor corupte. Mie tot imi placea campionatul cu Rapid, Vaslui, Timisoara, Dinamo, Steaua puternice, cu un joc interesant. Acum ele au slabit/disparut, iar CFR poate sa cistige campionatul mai usor decit inainte. Este mai trist acum, dar de aici si pina a spune ca un campionat cistigat acum nu mai are valoare este o diferenta prea mare. Succesul CFR-ului pina la urma consta in faptul ca el a supravietuit si nu a facut greselile concurentelor. „Parcarea” e goala, dar faptul ca CFR a ramas in parcare si nu a disparut ca ceilalti e meritul clubului, deci are dreptul sa se bucure de succes, chiar daca e mai mic decit in cazul in care ar fi ramas in „parcare” si echipele enumarate anterior si ar fi dat o lupta crincena.

      Apreciază

      • Ma refeream strict la faptul ca unii se bucura ca unele echipe au probleme, vazand in asta sansa noastra de a fi cei mai buni! Asa cum am spus mai sus, eu astept sa vad ce facem noi pentru a fi cei mai buni, vom vedea ce se va schimba in vara la echipa, si atunci doar, daca va fi cazul ma voi bucura…

        Apreciază

        • Un campionat cu 2-3 echipe foarte bune ne poate fi doar folositor. Unu la mina, onorata noastra conducere este interresata de banii de Liga Campionilor. In consecinta este bine sa avem un coeficient de tara cit mai bun pentru a avea o echipa direct calificata sau de ce nu si o a doua in preliminarii (ca EL nu ne place). Doi la mina, banii de televiziuni nu sunt de neglijat si aia vor veni doar daca vor exista meciuri atractive. Dar inainte de toate asa cum spuneai si tu, noi trebuie sa ne facem temele, adica sa avem o echipa la nivel de Liga Camionilor cu tot ce implica asta la nivel intern.

          Apreciază

      • Max,mie nu mi se pare ca „parcarea”e deloc goala,eventual putin mai aerisita. Important e ca noi,aflati printre cei ramasi in parcare,sa avem suficienti cai putere in cat sa impunem ritmul cursei. Altfel riscam,ca in bancul ala,sa concuram de unul singur si sa iesim pe locul doi.

        Apreciază

  21. Vrem, nu vrem, parcarea se reinnoieste 🙂 In campionatul viitor vor mai fi doar 4 echipe care au jucat si in editia 2004-2005, cea a redebutului CFR-ului in prima liga. Este vorba de Brasov, Otelul, Steaua si Dinamo.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.